Tyypit maadoitetut porat ja omien käsien tekeminen

Pora - terävä metallinen ydin, jossa terät kiinnitetään ympärysmittaan. Työkalu on ruuvautunut maahan kuten itsekiertyvä ruuvi tai korkkiruuvi, ja se vedetään takaisin voimalla, mutta kääntämättä. Terät, jotka ovat jäljellä terissä, nousee ruuvin mukana, ja maahan muodostuu reikä, jossa on sileät reunat. Selvitä, mitkä ovat käsin ja mekaaniset versiot, jotka eroavat terän suunnittelussa ja toiminnan periaatteessa. Tee yksinkertainen laite omiin käsiisi.

pitoisuus

Miksi tarvitset maanporauksen ↑

Poraa käytetään lapion sijaan, kun on tarpeen kaivata pyöreän reiän tarkka halkaisija. Maalaistalossa automaatti- tai manuaalinen poraus louhintaan tulee käteväksi, jos suunnittelet:

 • Kiinnitä talon pylväspohja.
 • Puhdista puiden ja pensaiden reikien läpi.
 • Löysää maaperä jo kasvavien seisokkien ympärillä.
 • Poraa maata asentamaan aita.
 • Kaada kompostin kuoppaan tai kaivoon, suoraan tai kaltevaan tunneliin.

Puutarhahylsyn rakenne eroaa teollisuuden työkaluista ja riippuu määräpaikasta. Avainparametrit: terien lukumäärä ja halkaisija sekä tangon pituus. Puutarhavaihtoehtojen edut teollisuusmaailmaan ovat helppous, helppokäyttöisyys, kyky tehdä omat kädet.

Porauslaitteiden tyypit - mekaaninen ja manuaalinen ↑

Mekaaniset maanporaukset toimivat riippumatta bensiinistä tai sähkömoottorista tai ne on yhdistetty maalaitteisiin, kuten traktorin vanteisiin. Manuaaliset mallit ovat pienikokoisia ja helppoja valmistaa.

Luokittelu moottorityypin mukaan ↑

Moottorityyppiä varten on olemassa kaksi tyyppiä:

Maa-bensiinikäämiä käytetään istutettaessa puita, rakennusten aidat ja suojarakenteet. Se toimii bensiinimoottorilla ja voi olla:

 • pyörillä - suuri teho, iso ja raskas;
 • manuaalinen - pienempi mutta vähemmän tehokas.

Miten bensiinin poraus:

 1. Moottorin käynnistämisen jälkeen lämmittyy tyhjäkäynnillä kolme minuuttia.
 2. Sen jälkeen kun painike painetaan mekaanisen tai hydraulisen voimansiirron kautta, ruuvit, työkalun "porata", käynnistetään.
 3. Kun moottori pysähtyy, ruuvi pyörii edelleen inertiaan ja pysähtyy tasaisesti.

Nykyisissä poraustyökaluissa sulakkeet ja hätäpysäytysmahdollisuus ovat mahdollisia, jos tanko törmää kosketuksiin mahdottoman maaperän tai kiinteän esineen kanssa.

Sähköporauksia käytetään, kun on tarpeen kaivaa kaivo paikassa tai murtaa maaperä. Yksikön toimintaperiaate on sama kuin bensiinin käyttö, mutta moottori saa virtaa verkosta ja ei vaadi lämmitystä.

Moottorikäyttöisten työkalujen edut:

 • korkea porausnopeus;
 • mahdollisuus vaihtaa suuttimia;
 • kyky työskennellä erilaisten maaperän ja jopa jään kanssa.

Automaattisten laitteiden haitat:

 • manuaalisissa malleissa - paljon painoa;
 • pyörämalleissa - suuret mitat;
 • virtalähteen tai polttoaineen tarve toimimaan.

Erot suuttimien ja siipien tyypeissä ↑

Suutinporausasennus voi olla ruuvimeisseli tai levy.

Ruuvi on tanko, johon on kiinnitetty ruuvi-terä. Työkalu pystyy kaivaamaan pienen halkaisijan syvän reiän. On usein tilanteita, joissa maanomistajien omistajat käyttävät tätä erityistä porausta pilareille tai paaluille, kun on syytä kaivaa syvälle perusteisiin sekä sivuston maisemointiin.

Yksikön edut ruuveilla:

 • helppo ruuvaus;
 • maapallon automaattinen poistaminen terän pinnalta.
 • kyvyttömyys porata suuri läpimitta käsin;
 • suunnittelun monimutkaisuus omien käsiensa valmistukseen.

Levypora on terää, jossa on terävä pää ja puolet puoliväliin noin 2 mm paksuisesta teroitetusta levystä, joka on kiinnitetty 20 cm päähän. Elementit on hitsattu tai pultattu vastakkain 25 asteen kulmassa. Kulma on havaittu siten, että terät leikataan maahan, kun ruuvattaessa porata, ja uloskäynnin päästä ylimääräinen maa. Terät on kiinnitetty sauvaan yhdellä tai useammalla rivillä, riippuen maaperän tiheydestä.

Manuaaliset teollisuus- ja puutarhatyritykset ↑

Puutarhavahvistin voi olla myös levy tai ruuvimeisseli. Sen ero automaattisesta on, että sauva, jossa terä ei ole kytkettynä moottoriin, ja käyttäjän asettama liike säädetään kahvalla.

Muut kädessä pidettävät porauslaitteet:

 • Shockköyden asennus. Suuren koon ansiosta sitä käytetään vain rakentamisessa ja porauskaivojen porauksessa. Esikaupunkialueilla ei käytetä. Pora on putki, joka on kiinnitetty trukkiin jalustalla. Iskunvaimentimen avulla putki liikkuu ja osuu maahan, löysää maata ja tunkeutuu syvälle siihen.
 • Crown työkalu. Putki, jossa on vaihteiston kruunu, joka on kiinnitetty kestävän metallin pohjaan. Vaatii lisävälineitä poraukseen eikä sitä käytetä kotitalouksissa.
 • Taltin taltta. Käytetään kuivan ja kiinteän maaperän poraukseen - poraus tehdään iskutekniikalla ja työkalu samanaikaisesti pyörii 10 astetta.
 • Lusikka käsipora ja tanko kiinnitettynä metallisylinteriin. Sylinteri leikataan pystysuunnassa yläosaan ja kierteisesti alareunassa. Sylinterin osat ovat siirrettyjä toisistaan, alareunat ovat terävöityneet. Kun ruuvataan maahan, työkalu on täynnä maata, ja se otetaan pois ja puhdistetaan. Sopii vain kostealla ja savimaalla, joka on juuttunut "lusikaan". On hyvä käyttää lusikka käsiporausta työtasojen alla - reiät ovat kapeat ja syvät. Tangon optimaalinen pituus on 70-80 cm.

Käsipora voidaan maata käsin tehdä lukkosepän ja hitsaajan vähimmäisvaatimuksilla. Tärkeintä - tehdä mukava kahva ja laskea terän muotoilu.

Kuinka tehdä poraustyökalu kotona ↑

Jos haluat käsiporakoneen maata omilla kädillä, valitse työkalun rakenne ja terän tyyppi. Yleensä T-muotoinen profiili on valmistettu kahdesta metallista, ja leikkauselementit kiinnitetään pystysuoraan.

Levyliuskan pora ↑

Levyn porauslaite - helpoin valmistaa. Tarvitaan hiomakone, jossa on leikkauspyörät, hitsauskone, vasara, hiekkapaperi ja pihdit.

 • metalliputket tai -putket, joiden pituus on 1,5 m tangolle - poran pystysuora osa;
 • varusteet 40 cm pitkä kahvaan;
 • 2-3 mm paksu pyöreä sahanterä terille;
 • 15 mm halkaisijaltaan porakärki terävä kärki.

Levytyyppisen puristustyön tekeminen:

 1. Ota levy pyörösahasta ja hiomakone leikkaa sen puoliksi. Valitse levyn halkaisija halutusta reikien koosta riippuen - keskimäärin 15 cm. Levitä terät "alle nolla", jotta et leikkaat työtäsi.
 2. Kiinnitä kaksi kappaletta vahviketta - kahvaa ja varsi, niin että saat T-muotoisen profiilin. Kiinnitä porausreiän varren pää, ja terät ovat 5 cm korkeammat. Varmista, että niiden välinen kulma on 25 astetta.
 3. Levitä terät hiomapyörällä. Voit varovasti käydä läpi poranterän.

Voit tehdä levytyökalun tarvittaessa irrotettavalla terällä. Tee näin, itse terien sijaan, hitsauta metallipaneelit varaan oikealla kulmalla ja kiinnitä leikkuulaitteet ruuveilla. Tarvittaessa voit vaihtaa ne erilaisilla halkaisijoilla.

Kairauspora kapealle fossa

Ruuvityökalua on vaikeampi käyttää kuin kiekko, johtuen suuremmasta kierrosluvusta, mikä muodostaa merkittävän vastuksen. Mutta kapeita kaivoja voidaan kaivata manuaalisesti vain hänen avustuksellaan. Tee ruuviruuvi omalla kädelläsi valmistelemalla materiaaleja:

 • tangon vahvistus - 1,5 m pitkä (voit säätää kasvua varten);
 • profiiliputki kahvalevyyn 40-50 cm pitkä;
 • useita samankokoisia (noin 2 mm) ja halkaisijaltaan suuria metallilevyjä - levyjen määrä on yhtä suuri kuin ruuvin kierrosten määrä.

Miten tehdä kotitekoinen pora pillereitä:

 1. Katkaise kunkin levyn keskellä reikä, jonka halkaisija on sama kuin varren halkaisija.
 2. Ota ensimmäinen levy ja katkaise pieni sektori tuloksena olevasta ympyrästä. Toista kaikki levyt.
 3. Kiinnitä levyt yhteen niin, että saat spiraaliruuvi. Sekoita renkaat ruuvin päihin.
 4. Aseta varren sauva "jousen" keskellä olevaan reikään ja työnnä sitä renkaiden renkaiden päälle.
 5. Kiinnitä ruuvin ylä- ja alareunat tankoon.
 6. Keitä ruuvit koko pituudelta.
 7. Kiinnitä kahva tankoon hitsaamalla tai pultteilla.
 8. Terä kiristimen alaosa hankaavalla pyörällä 25 asteen kulmassa.

Puutarha lapio ↑

Jos aiot löysää pehmeää ja löysää maata, poraa tavallinen lapio. Toimien järjestys:

 1. Ota paksua laatua olevaa terästä ja tee merkintä kankaalle piirustuksen mukaisesti.
 2. Leikkaa terän pohja merkkiin ja taivuta reunat eri suuntiin: yksi - eteenpäin ja toinen taakse.
 3. Pohjat jäljellä olevat teräkset, taivuta ylöspäin - myös eri suuntiin.

Porauslaite on valmis, sitä voidaan käyttää istutukseen puutarhassa tai puutarhasaapoissa.

Piirustukset mielenkiintoisista malleista omien käsien tekemiseen ↑

Jos haluat tehdä puutarhatyrän omilla kädilläsi, piirustukset ja kuvat voivat antaa mielenkiintoisen idean. Materiaalit usein toimivat makaavan vaunussa tai autotallissa. Tarkastele useita malleja ja valitse se, joka on helpompi valmistaa tai parhaiten sopii tarpeisiisi.

Jos omat kokemuksesi eivät riitä, voit aina näyttää piirustuksen kokeneemmalle naiselle ja tehdä työtä yhdessä.

Manuaalisen porauslaitteen muuttaminen ↑

Itsevalmisteista ruuvia voidaan muuttaa toimimaan tehokkaammin. Mahdolliset parannukset:

 • Vaihdettavat leikkurit tai terät. Poraa eri halkaisijoiden reikiä yhdellä työkalulla, tee pohja, jossa on kiinnitystyöt, jotka on hitsattu tankoon 25 asteen kulmassa. Poraa kaksi pultin reikää kiinnittämään terät. Pultit asetetaan kierteisesti niin, että ne eivät häiritse porausta.
 • Poran terävä kärki. Leikkaa 10 x 2 cm: n levy metallilevystä, ja toisella puolella jauhaa sen kartiomaiseksi tilaksi hiomalla ja hitsata varren päätä poran sijasta.
 • Pienet terät poran kärjen ja suuren välissä. Lisää ne hitsaamalla metallilevyt 8x3 cm heti kärjen jälkeen.
 • Kaareva levy pyöreästä sahasta puoliskojen sijaan. Ota yksi levy ja leikkaa se säteittäisesti keskelle. Taivutetaan metalli eri suuntiin ja hitsataan kuten ruuvi.

Kuinka huolehtia porauslaitteista ↑

Ei ole vaikeaa tehdä kädessä pidettävää porausta kotiin, mutta sitä on käytettävä varovasti monien vuosien ajan. Poran kunnossapidon säännöt tilalla:

 1. Välittömästi oston tai tuotannon jälkeen päällystä terä ja varsi korroosionestoaineella ruosteen muodostumisen estämiseksi. Toinen vaihtoehto on maalata tuote metallimaalilla.
 2. Ennen työskentelyä tarkista terän terävyys ja tarvittaessa teroita se terälevyn tai hiomapaperin avulla.
 3. Ennen poraamista irrota yläkerros maapähkinällä.
 4. Ruuvataan työkalu viimeiseen kierrokseen, vedä se varovasti ulos - älä salli terojen poikkeamista ylimärästä maasta.
 5. Työn jälkeen puhdista terä ja tartu kiinni maahan.
 6. Korjaa mahdolliset vauriot nopeasti.

Video: Pitkä kaivutyökalu

Kun työskentelet kaikentyyppisen porauslaitteen kanssa, varmista, että maaperä ei repeä kuopan reunoja pitkin. Tarvittaessa kaada vettä sisään ja jatka prosessia. Oikein tehty kairaus yhdistettynä todistettuun tekniikkaan on avain menestykseen sivuston järjestämisessä.

Kuinka tehdä manuaalinen poraus louhintaan

Maan rakentamisen ja järjestelyn aikana on usein välttämätöntä tehdä pyöreitä reikiä maaperään. Tällaisia ​​kaivoja tarvitaan kevyisiin taloudellisiin rakenteisiin, kuten kaarevat rakenteet, aidat, pilarit ja muut rakennukset. Myös kaivokset, jotka valmistetaan paalun alapinnan toteuttamisen aikana, ovat vain pienemmällä halkaisijalla käsikäyttöinen porakone.

Laitteiden tyypit

Milloin voit käyttää tämäntyyppisiä laitteita:

 • Kun asennetaan teknisiä verkkoja.
 • Kuonon laitetta varten.
 • Laakeripukin asentaminen paaluille kevyisiin kiinnikkeisiin tai muihin rakenteisiin.
 • Asennettaessa miekkoja.

Rakenteiden tyypit ja niiden tekniset ominaisuudet

Aiemmin tällaisia ​​tarkoituksia varten käytettiin pystykaulaja. Korvaus tuli uusia ja parempia yksinkertaisia ​​malleja, jotka helpottavat suuresti kaikentyyppistä työtä.

Muutama yksinkertainen sarja:

Yksinkertaisin mekaaninen laite

Se on tavanomainen kaksipuolinen laite, jossa on putkimaisen barbell, kahva ja tehtaalla, jossa on 2 terää toisella puolella.

Sitä käytetään kaivamaan matalaa kaivoa eikä syvää kaivoa.

Malli, jossa irrotettavat leikkurit

Sitä voidaan käyttää kaikentyyppiseen työhön.

Kiertoporauslaite

Parannetun manuaalimallin tärkeimmät erot ovat se, että leikkuuterät ovat ruuvikierukka. Useiden tehtaiden ja irrotettavien rakenteiden ansiosta työ on tehty nopeasti, ja kertymisen ansiosta syvennystä syvenee.

TISE-peruskäsikäyttölaitteisto: ominaisuudet ja tuotanto

Nykyään yksityisen maan rakentamisessa yhä useammin on mahdollista tavata porausoperaatiot kantavalla pohjalla. Useissa tapauksissa yksilöllinen rakentaminen valitsee TISE: n, optimaalisen ratkaisun työn kustannusten ja suorituskyvyn kannalta.

Nykyaikaiset laitteet laajalle käytölle

Porauksen toimintaperiaate mahdollistaa mukavan työskentelyn:

 • Tangon liikkuvat poikkileikkaukset mahdollistavat säädettävän tarvittavan syvyyden, kun kunkin osan pituus on 1,10 m.
 • Laitteessa on 20,5 cm: n halkaisijaltaan suuri maavastaanotin, joka vastaa täsmälleen reikien kokoa.
 • Jotta kuoppa olisi täydellinen pystysuunnassa, käytetään lieriömäistä säiliötä.
 • Jos poraustöissä maaperään muodostuu esteitä, pelastuslaitteeseen tulee ohjainsoitin, joka vastaa määrätystä suunnasta häiriöiden sattuessa.
 • Maaperän keräämisestä vastaavat ruuvilevyt ja erityiset hammaskehät, jotka sijaitsevat vastaanottimen pohjassa.
 • Laitteessa on taitettava terä, jota nostetaan johtoa pitkin ja lasketaan omalla painollaan.

TISE-porauksen toimintaperiaate

Bur TISE: manuaalinen asennus useissa versioissa

Itsellesi valmistettu poraus voidaan esittää kahtena eri varustuksena: yksi malli, jossa jatke, toinen poraukseen, yksinkertaisempi muotoilu.

Käsikokoonpano poraukseen ilman jatkoa:

 • Kestää 2 tavallista tavallista vesiputkea (halkaisija 210 mm ja pituus 150 mm).
 • Pohja hitsataan putken toiseen päähän ja irrotettava viisto toisella puolella.
 • Keskellä on paksut porat ja ruuvit.

Teleskooppivarsi tarvitsee 2 putkea (250x250 mm ja 200x200). Tällainen muotoilu voi selviytyä monimutkaisen maaperän porauksesta aina 100 mm: iin asti ja lasin seinä on täysin sileä.

Kun olet katsellut videon katselua, voit ymmärtää tarkemmin laitteiden kokoonpanon ja periaatteessa sen työn:

Porauksen toimintaperiaate teleskooppipuomin avulla

Laajennuslaite:

 • Laitteessa on monimutkaisempi rakenne. Käytetään lasiputkea halkaisijaltaan 210 mm ja pituudeltaan 800 mm.
 • Toinen lasi on halkaisijaltaan 50 mm pienempi.
 • Lisäksi siinä on myös viiste ja pohja, joka toimii maaperän varaajana, siellä tehdään reikiä.
 • Keskellä asennetaan tangon halkaisijaltaan 200 x 200 mm: n putkesta ja 100 cm: n pituisesta putkesta, jossa laakerin laite on asennettu.
 • Sitten tarvitset 250 mm: n pituisen teräskohdan, liitä se holkkiin. Paksuus enintään 2 cm hitsattuun sauvaan (malli muistuttaa oven saranaa).
 • №21 laite laajennuksella
 • Putkiin on asennettu 250 x 250 mm putki ja pohjaan hitsattu holkki, johon toinen kulma on kiinnitetty ja yhdistetty ensimmäiseen.
 • Siten meillä on liikkuva laite.
 • Lopuksi kiinnitämme lapion terän, joka visuaalisesti muistuttaa yksinkertaista aura pohjan puhdistamiseen.

Manuaalisen kokoonpanon kaaviokuva

Mekaaniset käsikäyttöiset varusteet, sovellukset, työn laatu

Monista malleista haluan korostaa yhden universaaliporauslaitteista, zaebur. Laite on suunniteltu monenlaisiin tehtäviin. Sitä käytetään sekä ammattialalla että yksilöllisesti.

Laitteiden avulla voit suorittaa seuraavia työtyyppejä:

 1. Aseiden rakentaminen.
 2. Valmistustyöt säätiön tukemiseksi.
 3. Kuivauskaivojen rakentamiseen.
 4. Puiden ja kasvien istuttaminen.

Tämä on kokoontaitettava, kevyt, kestävä ja kätevä kuljetuslaite. Voit työskennellä koirien kanssa, et tarvitse erityistä fyysistä harjoittelua, kaikentyyppisiä töitä voit selviytyä omasta ilman apua.

Pilarin rakenteiden tyypit

Laitteessa on useita lajikkeita, jotka poikkeavat toiminnallisista ominaisuuksista ja parametreista.

Porauksen malli moottorin kanssa

Erotamme kolme ryhmää:

 1. "Yamobury" kotitaloutta ilman moottoria, työ tehdään käyttäjän toimesta.
 2. Laitteet, jotka kulkevat bensiinillä tai moottorilla.
 3. Suspensoidut rakenteet toimivat vain erikoislaitteiden avulla.

Manuaaliset kuopan reiät ilman moottoria

Mallin kompakti on kätevä käyttää ja kuljettaa. Laitteiden ansiosta on helppo asentaa vaalea puinen aita tai vain kaivaa reiän kaivoon.

Suunnittelu on seuraava:

 • Yksinkertainen kahva kirjaimella "T".
 • Rod, jossa on sisäänrakennettu veitsi.

Manuaaliset mallit on valmistettu eri kokoluokista, myös taittoa, mikä on erittäin tärkeää kuljetuksen aikana. Reikien halkaisija on 300 mm ja syvyys 2 m.

Mekanisoituja malleja

Tämä on yksinkertainen laite, jossa on sähkömoottori moottorilla. Bensiinimoottoreissa on myös malleja. Työkalulla voit tehdä riittävän syviä reikiä jopa 3 metriä.

Poraus tai asennetut asennukset

Tämä malli on suunniteltu poraamaan suuri halkaisija hyvin. Siirry vain sähköpylväiden ja vakavien aidojen asentamiseen, esimerkiksi lentoasemiin tai teollisiin yrityksiin.

Kuinka tehdä käsipora itseäsi

Hyvin harvat ihmiset tietävät, että manuaalinen poraus voidaan tehdä kotona. Tarvitset yksityiskohtaiset ohjeet ja tarvittavien työkalujen ja materiaalien saatavuuden.

Valmistamme tarvittavat materiaalit valmistukseen

Laitteiden valmistukseen tarvitaan:

 1. Varapuheenjohtaja.
 2. Kaasukytkimet.
 3. Bulgarialainen suuttimella metallista.
 4. Hitsaus.
 5. Sähköpora.
 6. Plash holder.

Askel askeleelta asennusohjeet

Putkikäsittely

Ota putken osa, jonka halkaisija on 5 cm, ja tee soikea reuna.

Poraa kahva

Valmista paikka poraukseen. Kuori soikea puoli metallipala porauksen kahvalle.

Asenna mutteri

Mutteri hitsataan halkaisijaltaan 5 cm: n osaan.

Rakenna pora

Kiinnitämme putken molemmat päät. Putken toisella puolella hitsataan kärki ja toisella puolella pultataan ja kiinnitetään toisiinsa. Levyt saivat puoliksi.

Levykokoonpano

Levyn kaksi puolta hitsataan 40 asteen kulmassa toisiinsa putken reunalla. Suurin halkaisijan toinen puoli hitsataan vastaavasti ensimmäisen yläpuolella 10 mm: n etäisyydellä.

Kierrä molemmat osat yhteen. Saamme käsiporan.

Kun kaikki työ on suoritettu, testiporaus on välttämätöntä, ja vasta sen jälkeen se on valmis maalattamaan. Tämän mallin valmistukseen kuluu enintään 2,5 tuntia.

Ammattimaiset vinkit

Valitsemalla oikean työkalun itsellesi on parempi käyttää joitain suosituksia, jotka auttavat sinua tekemään oikean valinnan, säästää aikaa:

 1. Valittaessa kiinnität huomiota spiraaliin, työn nopeus riippuu tästä yksityiskohdasta.
 2. Jos pieniä kokoja on tarkoitus porata, voidaan käyttää hellävarainen kierre.
 3. Ostaessasi kiinnitä huomiota laitteiden nopeuteen. Poraustoimien aikana sinun on noudatettava tarkasti ohjeita, jotta työkalu ei pääse nopeasti pois.
 4. Jos olet joutunut valitsemaan manuaalisen porauksen vakavampaan työhön, on parempi pysäyttää silmäsi mallissa, jossa on ruuvit.
 5. Kämmenlaitteen käyttö on liian väsyttävää sinulle. On välttämätöntä, että pora vie maata pois porauspaikalta, mikä helpottaa suuresti ponnisteluja.

Tarkempia tietoja, esimerkkinä jonkin tyyppisten laitteiden toiminnasta, suosittelemme tutustumaan videomateriaaliin siitä, miten voit porata hyvin itseäsi lyömäsoittimella.

Videokatselmus selittää kaikille, jotka voivat oikein porata reiän käsin. Käytännön neuvoja auttavat sinua valitsemaan parhaan mahdollisen vaihtoehdon ja valitsemaan vakavasti tarvitsemasi laitteet.

Valitsemme, suunnittelemme ja modernisimme käsiporan. Henkilökohtainen kokemus

Käsipora: vinkkejä ja vinkkejä, jotka ovat hyödyllisiä itse tuotannossa.

Manuaalinen poraus - korvaamaton asia henkilökohtaisessa tontissa. Poraa reikiä pylväiden asentamiseksi aitaukseen tai tylsistyneisiin paaluihin perustuksen alla, tehdä reikää puutarhan maaperään istutettavaksi. Tätä käsityökalua käytetään aina. Miten tehdä tämä työkalu itsenäisesti, onko mahdollista jotenkin parantaa tehdasvalmisteisia laitteita, portaalin käyttäjät tietävät.

Ennen kuin ostat tai käsittele itseäsi, sinun täytyy kysyä itseltäsi seuraavat kysymykset:

 1. Mihin tarkoituksiin ja toimii tarvitset sitä;
 2. Millaista maaperää porataan paikan päällä.

Hiekka, kivinen maaperä, hylätty puutarha, tulenkestävä savi, pilvet, maaperä, jolla on suuri määrä juuria. Reiän poraus aitauspylväiden ja pienten läpimittaisten pylväiden asentamiseen, "raskas" maaperän poraus voimakkaille porakoneille talon perustalle. Kaikilla näillä tekijöillä on merkittävä vaikutus käsiporan muotoiluun.

Mielestäni paras käsipora on "teroitettu" tietyn alueen työhön ottaen huomioon maaperän ja sen kerrosten ominaisuudet. eli tiettyjä tehtäviä varten olisi tehtävä maaporaa: pilarien, paalujen jne. asennus

Portaalin käyttäjällä on seuraava mekaaninen suunnittelu improsoitu porata. Kuten se on tehty, se näkyy selvästi tässä valokuvassa.

Kaksi veitsiä käytetään maadoituksen ennaltaehkäisemiseen, mikä yksinkertaistaa pääteräiden tunkeutumista, eronneet kulmassa maahan. Lisäksi pääterä voidaan vaihtaa keskenään ja kiinnittää ne pultteihin ja muttereihin. Tästä johtuen yhden palkin avulla voidaan porata halkaisijaltaan erilaisia ​​kuoppia.

Vaikka ulkoisesti hankitut ja itsetuhoiset ruuvit ovat monessa suhteessa samankaltaisia, ne ovat kotitekoisia manuaalisia porakoneita, jotka osoittavat parhaat tulokset. He ovat vahvempia, on helpompi työskennellä heidän kanssaan, koska ne tehdään "itse".

Minä ja naapurimme teimme kerran tällaisen kokeilun. Päätimme vertailla itselleni valmistetun poran (terän läpimitta 25 cm) ja sen oston (terän läpimitta 14 cm) suorituskykyä.

Foorchanin-sivuston maaperä on seuraava:

 • 0,7-0,8 m - "hedelmäpuu";
 • 0,2-0,4 m - suuri kalkkikivi;
 • edelleen marlikerros (keltainen, kalkkikiven hieno muru).

Kilpailun aikana porat melkein samanaikaisesti syvenivät 0,8 m. Sitten hankittu instrumentti valehteli marlissa, kun hän työskenteli kotitekoisena puutarhatyrkkynä, Mikhail jatkoi porata, ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Naapurin piti löysätä marmelia sorkkaraudalla ja jatka sitten vain porata.

Koetuloksen tulos: reiän poraaminen 1 metrin syvyyteen asti, Michael kesti hieman yli 5 minuuttia eikä hän ollut väsynyt lainkaan. Viimeisen 0,2 metrin naapuri on toivoton takana.

Siksi kotitekoiset käsiporakoneistot ovat niin suosittuja portaalin käyttäjien keskuudessa. Tämän tekemiseksi tarvitaan riittävästi jätemateriaaleja ja alkutaitoja hitsauksessa.

Työkalu on tehty näin: pyöreä tai neliömäinen putki otetaan, sen pituus valitaan reiän arvioidun syvyyden mukaan. Syväkuoppien mekaanisen porauksen tapauksessa putki voidaan pidentää lisäämällä sitä lisävarrella. Terien halkaisija valitaan reiän arvioidusta halkaisijasta ja suunnitellusta työstä riippuen.

Teräksinä suurikokoiset sahanterät pyörösahasta toimivat hyvin. Tällaista levyä leikataan hiomalla kahteen osaan. Puolet hitsataan putkeen ja terät laimennetaan tiettyyn kulmaan (noin 25-30 °). Niinpä heitä haudataan paremmin maahan. Suurin halkaisijan piikki tai "tapettu" pora hitsataan putken päähän. Poraa on keskitettävä porauksen alkuun. Siipien hampaiden kustannuksella tällainen väline pyöriessä lämmittää juuret hyvin.

Pääasiallinen työskentely käsiporakoneella on pysähtyä ajoissa ja nostaa se ulos reiästä, jotta kipu irtoaa.

Valmistin kaksi maajarjestelmaa kesäkauden alkuun. Ensimmäinen - halkaisijaltaan 210 mm, toinen - 160 mm. Levyistä tuli levyt pyöreästä. Loput on tehty siitä, että kirjaimellisesti jalkasi alla. Tehtiin myös kokoontaitettava laajennuspalkki. Vietin 200 ruplaa kaikesta kaikesta, jota kutsutaan halvalla ja vihaiseksi.

Jos koneessa ei ole hitsauskonetta, niin työkalu voidaan asentaa vain ruuveilla ja muttereilla. Myös poraa kevyelle maaperälle ja porausreikien pienihalkaisijalle, voit käyttää kairaavaa jääporaa (koska uuden hankkiminen on taloudellisesti perusteeton idea). Jääpalakoneen työskentelyn helpottamiseksi sinun täytyy katkaista kahva kolovorot ja kiinnittää tavallinen T-muotoinen portti.

Edellä mainittujen työkalujen lisäksi mielenkiintoinen lähestymistapa kotitekoisen porauksen valmistamiseen foorumiinissa, jossa on lempinimi VyacheslavK, kaivojen poraamiseksi.

2,5 metrin syvyyteen poraamiseksi valmistettiin tavallinen Zebulb. Foorumikoneen terät leikattiin hiomalla 3 mm: n paksuisesta teräslevystä, johon oli esipinnoitettu paperipohja.

Sitten tuloksena saatua tyhjää porataan reikä, jonka halkaisija on 20 mm.

Ympyrän säde leikattiin.

Sitten VyacheslavK kiinnitti tapin terään, jonka hän aloitti putkessa. Putki hitsataan myös terään.

Tuloksena oli tällainen porauslaite.

Työn aikana he paljastavat ja poistavat seuraavat haitat:

 1. Kun porausreikää pienennetään, se vähentää huomattavasti porauksen tehokkuutta. Jotta terät eivät vähene, väliseinät oli hitsattu niiden ja putken väliin.
 1. Kun porausreiät aidan asennusta varten, työkalu, jos se juoksi kiviä tai juuria, johti pois. Tämän epäkohdan poistamiseksi, 30 x 10 cm: n kaarimainen puoli hitsattiin pitkin yhtä terää alkaen ympyrän mutkan paikasta.
 1. Pieni tehokkuus öljyisen saven kulkiessa. Savi valmistettiin niin sanotuksi. kehysruuvi käyttäjän sivuston suunnittelusta, jossa on nimimerkki KND.

Tällainen laite sopii parhaiten työskentelyyn levysaaleilla. Se on kallistuksen vähimmäiskerroin kallioon. Se on helppo purkaa reiästä (ei ole mäntävaikutusta, kuten ruuviporauksessa). Nostoa nostettaessa poraa savea yksinkertaisesti ravistetaan rungosta.

Vaikka tällaista työkalua käytetään useimmiten itse valmistettujen "kaivojen" poraamiseen, sen suunnittelu osoittautui niin onnistuneeksi, että sen kannattaa keskittyä siihen.

VyacheslavK teki tämän:

Metallin nauhasta, jonka leveys oli 5 cm, hän katkaisi kaksi samanlaista nauhaa ja teki kulmikkaita viistejä, jotka nousivat nauhan päähän 2 cm: n päähän.

Leikkaavat ja teroitetut veitset.

Hän hitsasi veitset poraukseen osoittaen teroitetut sivut vastakkaisiin suuntiin.

Levitä veitset sivuille nurkan avulla niin, että päiden välinen etäisyys oli 25 cm.

Kaasupainikkeella VyacheslavK käänsi veitset kulmaan.

Hän kokoontui ja hitsasi koko rakenteen.

On syytä huomata, että pora erosi nopeasti. Siksi VyacheslavK teroitteli sirua, kuten seuraavassa kuvassa on esitetty.

Myös mielenkiintoisia ovat mallit, jotka on suunniteltu laajentamaan - "korkokengät" - TISEn perustamisen aikana.

Päädytin porauksen hankkimiseen ja asetan sen toiseen haaroitettuun lapioon. Työskentelyn helpottamiseksi tein T-kahvan, jonka pituus oli 1 m. Näin voin lisätä vipuyritystä. Rodan pituus - 3 metriä. Nyt on mahdollista porata reiät, joiden syvyys on 2 metriä, seisovana täydellä kasvulla eikä nelipyöräisenä. Vastaanottimen vastaanotin leikattiin, koska niistä on vähän järkeä.

Tässä "parantaminen" ei ole ohi. Maavirungon tehokkuuden lisäämiseksi laajenemisen porauksen aikana Subaristin kaarivat olkapäät - suorat viivat leikkaavat maata huonosti. Tulevaisuudessa suunnitelmissa on foorumiin sisältyvät myös terästen terät, koska tavallinen nopeasti jumittua kiville.

Tein maajohtimen, joka käytti säännöllistä kattilaa maaperäkokoojana. Tämän työkalun avulla laajensin 2,5 metrin syvyyteen.

Alhaalta pannulla valmistetut tulpat, jotka juoksevat maahan. Kun poraus laajentaa pan on paikallaan, se lisää työn tehokkuutta, koska voimia ei tuhlata kääntämällä maan vastaanottimen itse. Kun kädensija pyöritetään ja kierretään akselin ympäri, terät avautuvat, jotka leikkaavat maata. Kun pannu on täytetty, Zemburin kahva käännetään vastakkaiseen suuntaan, terät taittuvat ja pora nousee pintaan. Yli 4-5 hissiä, kuoppa laajennettuna on täysin porattu.

On syytä harkita, että tällaisen työkalun valmistaminen on tavallista vaikeampaa - tarvitset hitsauskoneen ja sorvin.

Suunnittelu osoittautui onnistuneeksi ja halutuiksi. Tämän periaatteen avulla foorumin käyttäjät tekevät laitteistosta kaksi terää, jotka useimmiten toimivat yhdessä moottoritehtaiden kanssa.

Kuinka tehdä poraa hyvin omalla kädelläsi: parhaat kotitekoiset tuotteet

Kaivon poraamiseksi itsenäisesti veden alla edellyttää yksinkertaista laitetta. Se sisältää irrotettavan putken, jota voidaan lisätä rakenteen syvyyden kasvaessa, kädensijan avulla, jolla pyöriminen suoritetaan, ja poraus - tärkein rakenneosa.

Jos päätät tehdä poraa hyvin omalla kädellä, autamme sinua kokoamalla tässä artikkelissa tarvittavat tiedot kiinnostavasta aiheesta.

Pyörivät käsiporat

Käytettävissä on kahdenlaisia ​​porakoneita, joita käytetään yleisesti kuoppien pyörivän manuaalisen porauksen suorittamiseen:

Molemmilla työkaluilla on sellaiset suunnittelutoiminnot, joiden avulla voit suorittaa poraustyöt ilman lisälaitteiden käyttöä.

Spiraalipora on ytimessä hyvin suuri porata. Se leikkautuu maahan teräväkärkisellä leikkuuterällä, jonka reunaa teroitetaan kartion muodossa.

Työkalun leikkauspinnan yläpuolella on palkki. Tämän spiraalin suurin halkaisija määrittelee tällaisen tärkeän parametrin kuin tulevan hyvin.

Kiertoprosessissa leikkaava reuna kaivaa maahan ja leikkaa sen, minkä jälkeen se liikkuu kierrekaistaleiden ympäri ja työnnetään ulos niiden avulla.

Niinpä poraus suuntaan luo lisäpontta. Kaivon porauksen aikana kaivosta uutettu maaperä kerääntyy ruuvin kierrosten väliin. Kiertopora on irrotettava säännöllisesti pinnalle puhdistusta varten.

Pyöreän porauksen tekemiseksi voit käyttää lieriömäistä sauvaa, johon teräsnauhasta valmistettu leikkaussviira on hitsattu alareunassa. Suorittamaan maanpäälliset työkalut tällaisella työkalulla voi jopa murentua ja kiinteää maaperää.

Porauslautojen rakenne sisältää metallitankoa, jonka pää on varustettu tietyn halkaisijan omaavalla sylinterillä. Tällä sylinterillä on sen alaosassa pitkittäinen tai kierteinen muoto. Maaperän talteenottomenetelmä toimi porauslautan nimen perustaksi.

Metallikaulusakselin suhteen lusikka siirtyy sivulle noin 10-15 mm. Tämän työkalun ansiosta tämä työkalu porataan reikään, jonka halkaisija on suurempi kuin lusikan. Halkaisijan lisääminen on välttämätöntä asennettaessa kotelon valmistukseen, jonka halkaisija on suurempi kuin poran halkaisija.

Kun poraus tehdään lusikan avulla, kotelon asennus on suoritettava samanaikaisesti. Käytä tätä työkalua tehokkaimmin muovisissa maissa - hiekkapohja ja siipi.

Vaihtoehto # 1. Spiraaliporaa omilla käsillä

Poraaminen kotona, jonka ytimessä kierre on hitsattu, ei ole helppo tehtävä. Mutta se on helpompaa kaikille, joilla on taito työskennellä hitsauskoneella, hiomakoneella ja muilla työkaluilla mallin rakentamiseksi.

Kaikki, mitä tarvitsemme, valmistaudu etukäteen:

 • hitsaus kone;
 • myllyt;
 • mittanauha tai muu mittauslaite;
 • teräspalkki, jonka pituus me tarvitsemme;
 • teräslevy.

Teemme kaikki työn vaiheet kunnossa. Ensin sinun on leikattava teräslevy kahteen samanlaiseen puolipyöriin. Nyt molempien osien on oltava teroitettuja. Tämä osa työstä olisi hyvä niille, jotka voivat teroittaa työkaluja, koska se riippuu teroituksen laadusta, kuinka helposti työkalu pääsee maahan. Joten, ja yleinen työnopeus.

Teoreettisesti kierrepora voidaan tehdä käyttämällä teräspiraalia tähän tarkoitukseen. Voit tehdä tämän ottamalla työkaluteräksen nauhan, lämmittämällä sen ja kierrä se sitten kierteeseen halkaisijaltaan vastaavan askelman kohdalla.

Sen jälkeen nauha tulisi kovettaa ja lopuksi hitsata tankoon. Mutta tehtaalla ei tehdä tällaista työtä laadullisesti melkein mahdottomaksi.

Vaihtoehto # 2. Homemade bur lusikka

Jos alueesi maaperä on vastustuskykyinen rikkoutumiseen, on parempi käyttää poran lusikka kuopan poraamiseksi. Hän on, kuten jo mainittiin, sylinterin muoto, jossa sivusuunnassa on pitkittäissuuntainen rako ja pohjaan kierteittäinen lusikka.

Tällaisen sylinterin pituus ei tavallisesti ole yli 70 cm, ja työkalun halkaisija voi olla erilainen: se riippuu kuopan parametreistä, joita halutaan saada aikaan seurauksena.

Maaperän, jonka porakone on ulotettava pintaan, on tunkeuduttava sylinteriin ontelon läpi ja pidettävä sisäpuolelta tarttumisen ja puristuksen vuoksi.

Ennen kuin teet aukkoa sylinterissä, sinun on arvioitava maaperän laatu alueellasi: sitä suurempi sen juoksevuus, sitä kapeampi paikka on lusikalla.

Voit tehdä tampereita kahdella tavalla:

 • ota teräslevyä ja kierrä se tiettyyn halkaisijaan antaen aihion sylinterimäisen muodon;
 • käytä putkiosaa, joka jo alunperin tarvitsee muotoa.

Työn suorittamiseksi tarvitsemme:

 • ontto teräs-sylinteri;
 • Bulgaria;
 • hitsaus kone;
 • teräsnauha tai tanko;
 • poranterä metallille.

Käyttämällä viimeisteltyä teräsputkea työhön on tietysti paljon helpompaa. Poran valmistukseen tarvitaan pieni kappale. Jäljelle jää vain leikkauksia, taivuta niitä ja terävöitä reunoja. Putken sijaan voit käyttää jätesylinteriä.

Sylinterin pohjassa olevan hiomakoneen avulla leikkaa paikka. Borax-prosessin helpottamiseksi maahan pääsemiseksi on tavallista metalliporaa hitsata palkkiin tiukasti sen akselin suuntaisesti.

Teräslevymenetelmä on työvoimavaltainen. Teräsbetoni on hitsattava saumaa pitkin, ja leikkuureuna on teroitettava, jotta maaperään pääsee helpommin. Kiinnitä ja poraa tarvetta kiinnittää se sylinterin pohjaan.

Jos ei ole sopivaa metalliporaa, voit vaihtaa sen kapealla teräslevyllä, joka on aikaisemmin teroitettu molemmille puolille. Samanaikaisesti poraustehokkuutta ei menetetä. Tällaisen levyn pituus on noin 15 cm.

Sylinterimäisen valmiin lusikan on edelleen hitsattava metallinen sauva, joka siirretään sivulle 10-15 mm työkalun akselin viivalta.

Porauksen aikana tämä muutos mahdollistaa suuremman halkaisijan kaivon. Tämä johtuu siitä, että kuusikennon pituussuuntainen leikkausreuna kuivaa maata akselin sivupinnoilta.

Koska ammuksen läpimitta on pienempi kuin kotelon halkaisija, tällaista poraa voidaan helposti käyttää rakennettuun koteloon, mikä helpottaa huomattavasti asennusta. Putket itse estävät kaivon romahtamisesta.

Kuormitukset porakoneen työn aikana ovat erittäin suuret, joten sen valmistuksessa on käytettävä hyväkuntoista työkaluterästä. Lujittavien elementtien tulisi parhaiten käydä läpi lämpökäsittely ja karkaisuprosessit.

Kiertävän poran työntäminen kunnolliseksi

Ei riitä, että osaat poraa itseäsi hyvin. On välttämätöntä, että valmisporaa voidaan käyttää työn suorittamiseen. Tätä varten on tarpeen antaa kahva tai kahva sekä irrotettava porausputki.

Mukava pito

Kahva - tärkeä rakenneosa. Poraa on tarpeen kääntää. Kahvan muotoilu ei ole myöskään niin yksinkertainen kuin se tuntuu.

Voidaan ajatella, että yhtä henkilöä hoidetaan, mutta joskus useammat ihmiset voivat osallistua poraustoimiin. Prosessin monimutkaisuus riippuu maaperän laadusta ja tulevaisuuden syvyydestä.

Kahva on valmistettu metallista, jolla on kunnollinen turvamarginaali. Loppujen lopuksi tämän porauksen osan on kestettävä huomattavia kuormituksia, ei joustavien eikä vaimentaa sovellettuja ponnisteluja. Hitsausta käytetään kahvan ja jakoputken yläreunan liittämiseen.

Irrotettava porausputki

Pora - monikäyttötyökalu. Sen avulla voit rakentaa vain hyvin, mutta esimerkiksi kaivaa napa. Jos käytät sitä puutarhityöhön, on aivan mahdollista tehdä ilman poraputkea. Yksi ja puoli metriä oleva pohja riittää kaivaamaan matalan kuopan.

Mutta tarvitsemme poraa, jotta voisimme porata sen tarpeeksi syvälle. Mitä tehdä tässä tapauksessa? Ei ole järkevää jättää barbell-yksikköä ja vain pidentää sitä, ei.

Tangon pituus ja metallin kyky vastustaa kiertymistä ovat kääntäen verrannolliset. On mahdotonta työskennellä pitkällä yhden poikkipalkin kanssa.

Vain yksi uloskäynti: sinun täytyy tehdä tällainen porausputki, joka koostuu irrotettavista osista. Yhden osan pituus, irrotettava sauva, tulisi olla 1 metri tai hieman enemmän. On tarpeen rakentaa tällaisia ​​osia niin, että näin saavutetaan kaivon suunniteltu syvyys.

Poraukseen kiinnitettyjen tangojen sarakkeen pituuden kasvattaminen tuotetaan vähitellen, kun porakone etenee syvälle.

On olemassa useita vaihtoehtoja tangojen yhdistämiseksi pitkiin poratankoihin, tämä on:

 • Kierretty kytkin. Tällaisen liitännän luomiseksi leikataan lankaa jokaisen osan sisällä, joka vastaa liitäntäelementin mittoja. Kiertokytkin valmistetaan halutulla pituudella. Meidän on kuitenkin jätettävä mahdollisuus sulkea pois spontaani ruuvaus. Näihin tarkoituksiin käytetään tappi. Tämä menetelmä on yksinkertainen ja luotettava.
 • Mutteri ja pultti. Se on hitsattu tankoihin, joiden halkaisija on pieni. Tämä on melko yksinkertainen mutta ei luotettava vaihtoehto. On välttämätöntä hitsata ohutseinämäinen putki, jolle tällainen liitäntä ei todennäköisesti ole vahva. Lisäksi saumojen tällaisen kierteisen liitoksen kiinnittämiseksi on tehtävä lisäponnisteluja.
 • Hitsatut liittimet. Leikkaa putkesta, jonka halkaisija on suurempi kuin tangon halkaisija. Kiinnitä sitten holkki tiiviisti putken päähän toisesta päästä. Sylinterin toisella puolella vapaasti lisää seuraava kohta. Nyt sinun on korjattava osat, jotta ne eivät pyöri. Tätä varten voit kiinnittää pultin putken yli ja kiinnittää sen mutterilla toisella puolella.

Omien porausten valmistamiseksi syviin kaivoihin yhdistävät useita tangkoja. Ja on parempi, jos niiden yhteys on äärimmäisen yksinkertainen. Porauksen aikana työkalu nousee pintaan niin, että se vapautuu maasta.

Jokainen porakoneen nousu liitetään sen jakautumiseen sen osiin ja jokainen myöhempi laskeutuminen uudella kokoonpanolla ja kerrostumisella.

Porauksen lisäksi muita työkaluja käytetään hyvin manuaalisesti, mikä mainitaan tässä artikkelissa hyvin. Esimerkiksi jos kaivo on valmis ja työkalu ei ole helppo vetää maahan, voit käyttää vivun periaatteeseen sopivaa nostomekanismia.

Kun porausmenetelmä viivästyy ja poraajat itse menettävät voimansa, niitä autetaan suuresti työkaluilla, jotka auttavat pyörittämään poraa kaivon sisään ja ruuvaamaan sen syvyydessä.

Iskunvaimentimet

Poraa kaivoa alueella paitsi pyörittämällä poraa myös iskunvaimennusmenetelmällä. Tämäntyyppistä työtä varten tarvitaan erityinen asennus, joka voidaan tehdä myös erikseen romumateriaaleista.

Tällaisten laitteiden avulla kaikki työ voidaan tehdä ilman auttajia lainkaan, joten harkitsemme iskuporauksen valmistusprosessia.

Jotta ymmärtäisimme, mitä ja miten aiomme tehdä, katsotaan iskuja kaapelien teosten ydin.

Suuri korkeus, ammuttu putki kutsutaan scorkel purkautuu paikkaan tuleva kuoppaan, joka on suunniteltu kanssa lapio tai auger. Kaapelin silmä on hitsattu yläosaan boraaksiin. Yläosan reikä leikataan poratun kiven poistamiseksi.

Kuinka tehdä kotitekoinen keramiikka (yamobur, zaebur)

Rakennettaessa taloa ja järjestämällä tontti, on usein tarpeen tehdä pyöreitä reikiä maahan. Ne ovat tarpeen aitauksen asentamiseksi - pilarien asentamista varten, pylväiden rakentamiseksi, kaarien ja muiden kevyiden taloudellisten rakenteiden asentamiseksi. Samat kaivot, mutta halkaisijaltaan suuremmat ja syvyys vaaditaan rakenteen rakentamisessa. Nämä kaivut on valmistettu moottoroitu tai käsiporakone. Myymälöissä ne ovat riittävän suuria, mutta monet pitävät kotitekoisista tuotteista: ne ovat usein tuottavampia ja luotettavia kuin tehdasvalmisteiset tuotteet. Lisäksi poraa omilla käsillä voi tehdä mitä tahansa muotoilua, ja niitä on paljon.

Suunnittelu ja soveltaminen

Maaperänporausta on kolme päärakennetta:

 • Garden. Yleensä nämä ovat kaksi puolipyöreää teriä, jotka kulmautuvat toisiinsa. Tämän muotoilun kädenporausta käytetään järjestämään istutuslaitosten reikiä, josta sitä kutsutaan "puutarhaksi". Mutta sama työkalu tekee kaivoista asennettaessa pilareita aidalle, huviveneelle ja muille kevyille rakenteille.

Esimerkki itsenäisestä maaperäkartonkiporauksesta

 • Auger-pora. Eroaa siinä, että sillä on pidempi leikkausosa. Käytetään samaan tarkoitukseen - tehdä kaivoja pilareiden alla. Suunnittelun vuoksi - pidempi leikkausosa - se on poistettava harvemmin, jotta poraus yleensä nopeutuu.

  Kierräruuvi on kierretty kierteellä, jossa on useita spiraaleja.

 • Porakone TISE. Tämä malli on samanlainen kuin puutarhatyrä, mutta sillä on uusi kallistuva terä, joka muodostaa tämäntyyppisen perustan tyypillisen paalun alaosan laajenemisen.

  Kalteva terä - TISE-paalut

  Yksinkertaisempaa tehdä puutarhan maavasarjoja. Riippuen niiden maaperän tyypistä, johon ne poraavat, niiden rakenne on hieman muuttunut. Tämä on kotitekoisten porojen kauneutta - niitä voidaan "teroittaa" tietyissä olosuhteissa, eikä se ole vain kooltaan - terät voidaan irrottaa pultteilla, mutta myös suunnittelun piirteissä. Kyllä, tavalliset porat kaupassa ovat halpoja, mutta ne ovat "yleismaailmallisia". Työskentele hyvin "kevyillä" maaperillä. Vaahdossa, savessa, marlissa jne. ne ovat tehottomia.

  Puutarhaporan tekeminen

  Puutarhapora on yksinkertaisin, mutta tehokas rakentaminen. Se koostuu:

  • Leikkausosa. Se koostuu tavallisesti kahdesta teräksestä valmistetuista puolipyöreistä, joissa on teroitetut reunat. Terien halkaisija on valittu porattavien reikien halkaisijan mukaan. Käytännöllisyyden vuoksi terät voidaan irrottaa - pultit.

  Pylväiden poraus voi olla kansallisen sauvan kanssa

 • Ydin. Tämä on pyöreä tai muotoiltu putki (neliö). Myös romua voidaan käyttää, mutta se on erittäin raskas ja vaikea työskennellä. Tangon pituus on haluttu reiän syvyys plus 50-60 cm. Jos lyhyempi, viimeiset senttimetrit on porattava syvälle kaltevuuteen, mikä ei ole ollenkaan helppoa. Jos tällainen laskelma, kokonaiskorkeus on yli 1,5 metriä, on järkevää tehdä kansallinen palkki. Sitten ydintä kasvatetaan saman halkaisijan putkileikkauksilla, jotka ovat keksineet yhteisen järjestelmän.
 • Kahva. Useimmiten hitsattu tanko-osaan kirjaimella T. Kahva on minimaalinen minimi - 40 cm, optimaalinen noin 50-60 cm.
 • Tip-pora. Tämä on osa, joka on terän alla. Se on ensimmäinen löysäämään maapalloa ja alkuvaiheessa se on vastuussa porauksen keskittämisestä - sitä on helpompi pitää pystysuorassa.
 • Tämä on perusrakenne, ja siihen on monia parannuksia. Mutta ensin puhumme siitä, mitä voit tehdä zeburbur.

  tarvikkeet

  Kuten jo mainittiin, sauva on useimmiten pyöreä tai neliömäinen putki. Halkaisija on 3/4 "- 1,5", profiiliputki voidaan ottaa 20 * 20 mm - 35 * 35 mm.

  Terät voidaan valmistaa seuraavista:

  • teräslevy, jonka paksuus on 4 mm;
  • sahan levy sopivan halkaisijan hiomakoneelle.

  Zemyebur terällä sahanterästä bulgarialaiselle

  Helpompi terän leikkaaminen sahanterästä. Tällöin leikkausreunat ovat valmiina. Terän reunoja voidaan teroittaa edelleen, jotta maaperä leikattiin helpommin.

  Huippuporakone on valmistettu eri materiaaleista - paljon malleja. Tee vain teroitettu sauva. Sitten tarvitaan iso halkaisija. Toinen vaihtoehto on tehdä jotain poraa pois nauhat. Ja vielä - näiden kahden yhdistelmä.

  Vinkki teräsporakoneesta teräksestä

  Peak on yksi kärkivalinnoista

  Yhdistetty kärki hiomakiviä varten

  Ja lopuksi - kynästä. Se on kätevämpää, jos se on valmistettu pyöreästä putkesta. Sen halkaisija voidaan valita palmujen peittoalueella. Tärkein vaatimus on, että sinun pitäisi olla mukava.

  Veitset ja asennusmenetelmä

  Ensinnäkin sinun on päätettävä, onko omalla porallasi irrotettavia tai paikallaan olevia teriä. Jos terät ovat irrotettavissa, hitsauta paksut teräslevyt jossakin varren päässä. Hyllyt tehdään kulmassa - siten, että veitsien tasot eroavat 25-30 asteen kulmassa.

  Kun hyllyt on hitsattu, ne tekevät kaksi tai kolme reikää - kiinnittimiä varten. Sitten samat reiät täytyy tehdä terissä ja asentaa ne halkaisijaltaan pultteihin.

  On mahdollista saada useita leikkuuteräjoukkoja yhdelle sauvalle - eri halkaisijoille tarkoitettuja reikiä varten

  Levyjen on itse leikattava reikiä keskelle niin, että ne sopivat tiukasti sauvaan, mutta tämä toimenpide tarvitaan myös monoliittiseen muunnokseen - hitsatut terät.

  Teräslevy

  Jos terät tulevat teräslevystä, leikkaa kuvio paperista, teräksestä. Poraa reikä keskikohdassa - siihen on kiinnitettävä ja hitsattava sauva. Ympyrä tai neliö - riippuen valitusta sauvasta. Reiän koko on hieman suurempi kuin sauvan mitat.

  Seuraavaksi sinun on päätettävä, miten terät tehdään - kahdesta ympyrän puolikkaasta (kuten yllä olevassa kuvassa) tai avoimen ympyrän muodossa, jolla on offset-reunat - kierros kierroksella (alla olevassa kuvassa).

  Manuaalinen Buroyam yhdellä kierroksella

  On myös tarpeen istuttaa reunat 25-30 °. Tällöin poraustehokkuus on suurin. Jos työskentelet tiheän maaperän (savi, savi, jonka pääosa savi), terät voidaan vähentää kuormituksen aikana. Tämän välttämiseksi lisää pysähtymisiä kulmasta tai paksusta teräsnauhasta.

  Manuaalisen porauksen vahvistaminen kaivojen poraamiseksi tiheässä maaperässä

  Terät taipuvat sen takia, että terästä käytetään kovettumattomana, mutta on lähes mahdotonta löytää se levyssä ja, jos mahdollista, on epätodennäköistä, että se pystyy taipumaan.

  Sahanterästä

  Jos sinulla on vanha sahauslevy sopivalla halkaisijalla, olet löytänyt lähes täydellisen muunnelman. Ne käyttävät karkaistua terästä, ja ne ovat joustavia ja kestäviä. Mutta tällainen levy ei voi taipua, koska se leikataan puoliksi ja nämä puolet kasvatetaan halutulla kulmalla.

  Aja sahautui puoleen

  Tällainen kotitekoinen porakone kaivaukseen osoittaa melko suurta suorituskykyä. Käytetyillä levyillä on hyvin leikattu reuna. Ja porauksen helpottamiseksi poraa myös teroitetaan sivuillaan.

  muutoksia

  Tiheissä maissa on vaikea leikata maata suurilla teriöillä. Tässä tapauksessa useita erikokoisia terät on hitsattu ytimeen. Alla, lähellä huiput, he hitsaavat pienimmät, edellä, vetäytyvät muutaman senttimetrin - suuret. Siinä voi olla kolme tällaista tasoa, enintään neljä. Koko leikkausosan ei pitäisi olla yli 50 cm, muuten on fyysisesti erittäin vaikeata työskennellä.

  Leikkuuterät voidaan sijoittaa useisiin tasoihin

  Jos poraa tarvitaan paksuihin kaivoihin - pilarien, jne. Asennukseen, tämä rakenne on optimaalinen - sillä on suhteellisen pieni paino, sitä on helppo käsitellä. Työskentely on sama - se laskettiin reikiin, joka oli kierretty useita kertoja - vedetty ulos, kaatoi terän väliin jäänyt maali. Mutta jos haluat porata syviä reikiä, vie pieni määrä maata syvyydestä tuskaan. Tällaisissa tapauksissa maaperän keräämistä varten oleva ruutu hitsataan terien päälle.

  Itsekantava pora, jossa maadoitus on sopiva asennettaessa pylväitä ja paaluita

  Ja kaikki tämä - käsintehdyt boers. Kaikki ovat erittäin tehokkaita - on paljon helpompi työskennellä kuin ostetut.

  Auger-pora

  Kiertopora, joka johtuu suuresta kierrosluvusta, luo merkittävää vastustusta, toisin sanoen on paljon vaikeampaa työskennellä niiden kanssa kuin puutarhatyrä. Mutta ruuveja käytetään pääasiassa mekaanisen käyttölaitteen läsnä ollessa - kun poraa tehdään hyvin syvistä syvennyksistä - veteen, lämpöpumpun maanalaisiin koettimiin jne.

  Näyttää siltä, ​​että ruuvipora

  Kotitekoisen poratangon valmistukseen tarvitaan muutamia metallilevyjä. Levyjen määrä on yhtä suuri kuin vuorojen määrä. Levyt leikataan samalla keskelle, niissä leikataan reikä sekä samaa sektoria - niin että voit hitsata ne.

  Sormuksissa merkitty sektori leikattu

  Levyt hitsataan toiselta puolelta, sitten hieman venyttämällä syntyvää huuliharppua, ne hitsata sauman toisella puolella. Äärimmäisissä levyissä on hitsattuja renkaita. Hitsatut levyt asetetaan tangolle, alareuna hitsataan.

  Se näyttää niin iso jousi

  Seuraavaksi tarvitaan vintturi. Ruuvin aihio on kiinteä, vinttikoukku kiinnittyy renkaaseen ja ulottuu haluttuun pituuteen, minkä jälkeen ruuvia ruoanvalmistetaan.

  Porakone TISE

  Tekijän versiossa TISE-pora on terät, joissa on maan vastaanottoasema ja taivuttava leveämpi veitsi, joka muodostaa pidennyksen paalun pohjassa. Mutta tällaisen ammuksen käyttäminen on hankalaa - taivutusveitsi häiritsee voimakkaasti. Siksi joissakin rakenteissa se on irrotettava, mutta yleensä reikää itseään suositellaan porattavan tavallisen puutarhatyönnön avulla ja laajennukseen erillisen taittovälineen tekemiseksi vastaanottimen kanssa. Joten työ on helpompaa ja nopeampaa.

  Pori kädellä TISE-paaluille - yksi vaihtoehdoista

  Leikattu piikki toimii veitsenä, ja vastaanotin on valmistettu sillikannusta. Veitsi on kiinteästi liikuteltavissa, kun se laskeutuu reikään, se vedetään ylös nailonkaapeliin, joka on kiinnitetty päähän. Saapuessaan alas, kaapeli heikkenee, terä alkaa leikata reiän sivut ja muodostaa tarvittavan laajenemisen.

  Alla olevassa kuvassa - kotitekoisen PIX-porauksen toinen versio. Suunnittelu on monimutkaisempaa, mutta myös tehokkaampaa. Metsäterä on valmistettu kevyestä palasista, joka on teroitettu ja hitsattu ruuveilla varustettujen nivelien taitettavaan rakenteeseen.

  Monimutkaisempi muotoilu

  Dredger - vanha propaanipullo. Maanpinnan kokoaminen tapahtuu pohjasta, koska vastaanotin on valmistettu pyöristetyllä pohjalla. Siinä on kaksi reikää, niiden reunat on teroitettu.

  Tämä ammus toimii hyvin paksuilla savilla. Kitkan vähentämiseksi kuitenkin kaivon on jatkuvasti kastettava vedellä.

  piirustukset

  Käsintehty pusero on hyvä, koska sen muotoilu on "teroitettu" omistajan alle. Valmistusprosessissa jokainen tekee omat muutokset, ja sitten monet muokkaavat tuotetta. Mutta ilman peruspiirustuksia on vaikea tehdä. Tämä kaiverrus sisältää useita piirustuksia, joiden mitat ovat eri Boers. Kuten ymmärrät, mitat ovat ehdollisia, niitä voidaan ja niitä pitäisi muuttaa, mukauttamalla tarvittavien kaivojen mittoihin.

  Spade porata

  Jotta istutus ei vakava rakentaminen ei ole järkevää. Tässä tapauksessa voit tehdä puutarhavisaran lapasta. Valitse hyvälaatuinen, hyvä teräksinen lapio, laita merkintä, kuten piirroksessa näkyy. Merkitsemällä on tarpeen leikata kaksi pientä fragmenttia leikkaamaan alaosa keskeltä 30 cm: n syvyyteen (kuvassa).

  Sitten reunat taivutetaan yksi eteenpäin, toinen selkä ja alempaan osaan muodostuneet terälehdet taivutetaan niihin. Tuloksena olevat ompeleet keitetään sisään ja ulos.

  Poraa pehmeät maaperät

  Jos maa on pehmeää, normaali rakenne ei toimi kovin hyvin. Tällaisissa tapauksissa on erikoispora, jossa on pitkänomainen leikkausosa. Se on eräänlainen lasi, jonka sivuilla on aukkoja. Leikkauksissa on leikkuureunat. Ne valmistetaan parhaiten hyvin karkaistusta teräksestä.

  Poraa pehmeät maaperät

  Tämä piirros näyttää mielenkiintoisen kahvan muotoilun - se voidaan järjestellä uudelleen palkin pituuden kasvaessa.

  Peräpiirustukset poranterästä ja puutarhatyrasta

  Molemmat yksiköt toimivat hyvin, mutta puutarha on usein poistettava ja ruuvi on vaikeampi kiertää. Valitse omien mieltymysten mukaan.

  Ruuvin ja puutarhan ruuvimeisseli maanpinnalle eri tiheydellä

  Tarkempi piirustus ruuvipuristimen ulkonemiin