Bur TISE tehdä sen itse

Kun omakohtaisen rakennustyön omistaja tarvitsee erilaisia ​​rakennustyökaluja. Yksi niistä on burti TISE. Porat TISE on tarkoitettu maaperän kaivojen tuotantoon pino- tai pylväspohjan rakentamisessa. Sen ansiosta voit nopeasti ja helposti kaivaa kaivon paikoilla tai pylväillä, jotka ovat joko tiukasti lieriömäisiä tai puolipallon muotoisia.

komponentit

Bur TISE koostuu:

 • liukupalkki kahvalla;
 • kaksi leikkaustasoa;
 • maaperän keräilijä;
 • ylimääräiset metalliset nauhat;
 • pystysuorat "sormet" maaperän irtoamista varten.

Poraa TISE tehdä se itse, tarvitset:

 • metallinen palkki kahvalla. Jos kaivot suunnitellaan syvemmälle, tarvitaan liukuva rakenne, jossa on pidike;
 • pyöreän sahan kaksi puolta;
 • osa metalliputkesta maanpäällisen vastaanottimen aikaansaamiseksi - sen halkaisija on sama kuin kuopan halkaisija;
 • metallilevy;
 • kolme metallilenkkiä ja tanko, joka ohjaa lisäosaa porauslevystä.
 • hitsauskone.

Asennusvaiheet

 1. Pyöreä saha leikataan puoliksi ja hitsataan lähellä tangon päätä vaakasuorassa vaakasuorassa kallistuksessa, irrota ohjainkärki. Näin saadaan kaksi TISE-poran leikkuureunaa.
 2. Suoraan sahanterän puolikkaiden yläpuolella sinun on hitsattava osa tietyn halkaisijan omaavasta metalliputkesta - siitä tulee maavastaanotin, jonka avulla voit tehokkaasti tarttua maaperään kuopan valmistuksen aikana.
 3. Maaperän maaperän ulomman sivun maaperän löystymisen helpottamiseksi pystytään pystysuorat "etuhampaat", mikä mahdollistaa tarvittavien syvennysten aikaansaamisen myös vaikeissa, ongelmallisissa maaperässä. Sijaintipaikasta riippuen pystysuoran "etuhampaiden" määrä voi vaihdella 2-6.
 4. Jotta voitiin muodostaa puolipallon muotoinen ontelo kaivon pohjassa, on tarpeen hitsata kolme metallilenkkiä: tanko, metalliliuska, joka leikkuureunan rooli kaareva reuna muodostaa tarvittavan puolipallon. Se ei välttämättä ole täysin sileä - tärkeintä on, että kasa tai pylväspohjan pohja on suurempi ja siksi vakaampi.
 5. Kiinnittimien ja metallilankojen ansiosta levyn päähän kiinnitetyn metallisen sauvan ansiosta lisäleikkausreunaa voidaan tarvittaessa alentaa ja korottaa.
 6. Kaivon pohjassa olevan alemman puolipallon halkaisija voidaan vaihdella hitsaamalla lisämetallilenkkejä poratangossa. Tuloksena olevan reiän säde riippuu rakennuksen työkalun kiinnityslevyn laskemisesta.

Suunnitteluvaihtelut

Maaperän tyypistä riippuen TISE-porata voidaan tuottaa eri muunnelmissa.

 1. Kiviset, raskas maaperä eivät vaadi teräviä leikkausreunoja, mutta niiden kaltevuus on suuri rooli suuren maaperän keräämiseksi kerralla. Tärkeintä on se, että läsnä on useita "laikkuja", jotka mahdollistavat raskas maaperän lieventämisen. Jos maaperässä on pieniä jopa 5 cm: n kiviä, niin leikkausreunojen välinen etäisyys kasvaa siten, että tällaiset sulkeumat helposti pudottavat maavastaanottimeen. Tämä muotoilu on vakiintunut savimaassa.
 2. Kun käytät TISE-poraa irrallisessa maaperässä, tarvitaan lisää löysäämistä - vain kaksi pystysuuntaista koiraa riittää. Rakennustyökalun leikkausreunat tulisi sijoittaa vaakasuoraan ja samaan aikaan lähellä toisiaan varmistaakseen, että maaperä otetaan talteenottimeen. Tämä muotoilu estää taaksepäisen kaatumisen kaivoon.

Poraaminen itsellesi ei vie paljon aikaa. Se on myös erittäin helppokäyttöinen. Ennalta merkittyjä paikkoja kaivoissa maahan. Sitten maaperän yläosa poistetaan, maa altistuu. Poran TISE on perustettu aloitusasentoon ja se tasoitetaan pystytasossa maanpäällisen vastaanottimen ansiosta. Kierto alkaa myötäpäivään. Ajoittain on välttämätöntä vapauttaa työkalu kertyneestä maaperästä poistamalla se kuopasta.

Mittaukset suoritetaan nauhamittauksella, joten kun tietty syvyys saavutetaan, käytä ylimääräistä metallilevyä puolipallon muotoisen reiän muodostamiseksi. Porata poistetaan syvennyksestä vain taitetussa tilassa, jotta se ei vahingoittaisi reiän pääseiniä maahan.

video

Alla on lisätietoja TISE-porauksen suunnittelusta ja sen käytöstä:

Tee itse-piirustukset

Boer Tise omalla kädellä

Ei ole vaikeata tehdä poraa omilla kädillä käsin poraamalla reikiä pylväs- tai paalusäätiölle.

Sen avulla on helppo kaivaa kaivo sylinterin muotoisten sarakkeiden tai paalujen alla, jonka puolipallon laajennus on pohjalla tai ilman sitä.

Aloittaminen

Alkuvaiheessa, sinun on oltava käsillä yksityiskohtaiset piirustukset pora pora tai useita kaavioita ja visuaalisia kuvia.

Mallien määrä on suuri, mutta voit itse tehdä omia muutoksia mihin tahansa löydetyistä rakenteista sen mukauttamiseksi tiettyihin työolosuhteisiin.

Porauksen työmalli

Yksinkertaisin säätöporaus tisef koostuu seuraavista elementeistä:

 • Pystysuuntaiset leikkurit, jotka on suunniteltu löysättä maan
 • Maadoitus
 • Kaksi leikkaustasoa
 • Liukupalkki porauksen ja kahvan syvyyden lisäämiseksi
 • Joukko ylimääräisiä metallinauhoja.

Jotta voisit nopeasti ja tarkasti tehdä oman käsiisi, tarvitset:

 • Luotettava metallipalkki, joka on hitsattu kätevään kahvaan. Niissä tapauksissa, joissa on tarpeen porata hyvin syviä kaivoja, valmistele liukuva muotoilu lukolla
 • Levylevy, leikattu kahdessa puolikkaassa
 • Ruostumattomasta putkesta valmistettu ruostumaton putki, joka toimii maaperän vastaanottimena, sen halkaisijan tulisi olla samankaltainen kuin tuleva kaivo.
 • Palkki ohjaa työkalun lisäosaa ja kolmea metallilenkkiä
 • Metallilevy
 • Hitsauskone, bulgarialaiset, porat ja muut työkalut.

Kun olet huolehtinut siitä, että kaikki mitä tarvitset on käytettävissä, voit alkaa kerätä kädessä pidettävää poraa.

Valittu pyörösaha leikataan puoliin ja hitsataan tankoon, jolla on vaakasuuntainen kaltevuus, johon ohjainkärki on jäljellä.

Saatujen leikkuureunojen yläpuolella hitsataan metalliputki, joka toimii pohjamaalina.

Maaperän löystymisen parantamiseksi pystysuorat levyjen parit on hitsattava sen ulkosivulle, erityiset leikkurit, joiden ansiosta työkalu toimii tehokkaasti vaikeissa ja kovissa maissa.

Suositeltu määrä etuhampaita on 2-6. Jos yksinkertainen puutarhapora on tehty, ne ovat valinnaisia, mutta ne eivät ole tarpeettomia.

Hitsaamalla saranat metallisella liikkuvalla nauhalla, joka toimii kaarevana leikkuureuna ja sauvana, työkalu voidaan saada kuoppiin, joissa on puolipallomainen pohja.

Tällä tavoin saadaan vakaampi pohja. Ottaa sidottu levyyn, lisäleikkausreuna, köysi, se on mahdollista laskea ja nostaa.

Yleisen maadoitetun porauksen tekemiseksi leikkuulaite kiinnitetään sauvaan luotettavalla pulttiliitoksella.

Otettuaan useita eri halkaisijoista olevia veitsiä, niitä voidaan muuttaa. Toinen tapa lisätä porakoneen halkaisijaa on hitsata laajempia pystysuoria levyjä.

Porauksen tekeminen täydelliseksi

Riippuen maaperästä, jonka kanssa sinun täytyy työskennellä, kotitekoinen porata voidaan hieman modernisoida ja mukauttaa tiettyihin työolosuhteisiin.

Asennuksen asennus poraamalla pallonpuoliskot alhaalta, sinun on ymmärrettävä, että on mahdotonta saada täydellinen laajennus.

Itsenäinen kantopora porojen poraamiseen raskailla tai kivillä maaperillä ei tarvitse teräviä teroitettuja leikkausreunoja - pääominaisuus on sahan kallistuskulma.

Kun maaperä sisältää pieniä kiviä (halkaisijaltaan enintään 5 cm), reunojen välinen etäisyys suurennetaan.

Tämä antaa heille mahdollisuuden päästä maaperän vastaanottimeen eikä saada tukkeutumaan hampaiden väliin. Putkiin hitsataan myös pari kulmahampaat, jotka ennalta löystyvät maaperän.

Tällainen omenan käsiin sopiva tärkkelys oli kaikkein parhaimmillaan maaperässä, jossa oli paljon saviä.

Irrallisessa maaperässä työkalun on tuotava lisää maaperän löystymistä - kaksi tai useampia pystysuoraa kulmahampaat on hitsattu.

Tässä tapauksessa leikkuureunat sijoitetaan pieneen etäisyyteen toisiinsa nähden. Tällainen poraus louhintaan estää maaperän putoamisen kaivoon.

Työkalun käyttö kaivojen poraamiseksi ei ole vaikeaa, se on vieläkin helpompi käyttää sitä.

Sen jälkeen, kun vyöhyke on muodostunut vaaka-asentoon, maanvastaanottaja ei anna boraa kulkemaan suunnasta.

Kiertäminen tapahtuu myötäpäivään, joka ajoittain heittää maan sisään kerääntynyt maa.

Kaikki ne, jotka eivät halua tuhlata aikaa ja haluavat heti aloittaa talon rakentamisen, voivat ostaa erilaisten kokoonpanojen perustapurun.

Mistä ostaa?

Nykyään voit ostaa bur-tiseja useimmissa rakennusmateriaaleja myyvissä myymälöissä tai markkinoilla.

Ennen kuin hankit sopivan työkalun, kiinnitä huomiota seuraaviin ominaisuuksiin:

 • Leikkausosan halkaisija (riippuu kuoren suurimmasta halkaisijasta)
 • Kahvan pituus ja sen laajentamisen mahdollisuus
 • Tuotteen paino (sitä raskaampi on, sitä vaikeampi se toimii)
 • Metallin laatu ja luotettavuus.

Porauksen keskimääräinen hinta on noin 100-150 vuotta. e. Se voi kuitenkin saavuttaa useita satoja.

Yksinkertaisimmat mallit löytyvät vaatimattomasta 40-50 y: stä. e. mutta ne eivät aina ole tehokkaita.

Paras ratkaisu monille on vuokrata boraxia. Asianmukaisen työkalun käyttökustannukset päivässä alkavat kello 10: sta. e.

Kun tämä on tarpeen yhden päivän aikana 2-3 päivää, sinun kannattaa harkita tätä vaihtoehtoa.

Poraa TISE tee-se-itse piirustuksia ja miten tehdä

Pora-TISE tee-se-itse tuotannon aloittaminen, tarvitset piirustuksia kaikkiin yksityiskohtiin. Järjestelmät ja kuvat tarvitsevat myös prosessin paremman tunkeutumisen. Mallia on paljon, mutta löytyvää muotoilua voidaan helposti muuttaa mukauttamalla se vaadittuihin työoloihin.

Yksi yksinkertaisimmista Boers TISE koostuu:

 • kaksi leikkaustasoa
 • pystysuorat särmät löysäämään maata
 • joukko metallisia ylimääräisiä nauhoja
 • erikoisvarsi syvyyden lisäämiseksi
 • maaperän saanti.

Jotta voit valmistaa porakoneen TISE do-it-yourself (piirustukset löytyvät nettisivuiltamme), tarvitset:

 • leikkaa kaksi
 • mekaaninen palkki, jossa on hitsattu kahva. Jos syväporaus on tarpeen, valmistetaan liukuva rakenne, jossa on valmistettu pidike.
 • metallilevy.
 • pala ruostumattomasta putkesta maaperän vastaanottimelle. Sen halkaisija on sama kuin kuopan halkaisija.
 • Bulgaria, hitsauskone, pora, jne.
 • baari, jossa on kolme metallilenkkiä.

Kerättyäsi kaikki vaaditut materiaalit, voit aloittaa käsinporan TISE koon.

Levylevy on kahdessa yhtä suuressa osassa. Se on hitsattu tankoon pienellä kaltevuudella, johon kärki jää.

Saadut reunat on hitsattu metalliputkeen, joka on maaperän vastaanottimen.

Maaperän löystyminen. levyt hitsataan pystysuoraan, minkä ansiosta pora toimii paremmin vaikeissa maissa.

Murskainten määrää suositellaan kahdesta kuuteen. Yksinkertaisimmalle puutarhakoristelle TISE ei leikkuja voi tehdä, mutta monimutkaisia ​​- ne varmasti tulevat kätevästi. Ne eivät varmasti ole tarpeetonta.

Hitsaamalla silmukka liikkuvana nauhana, joka toimii leikkaavana reunana sekä sauvana, saadaan työkalu puolipyöreä pohjaan.

Tässä tapauksessa pohja on vakaampi. Jos kiinnität köyden levylle lisäleikkausreunalla, se on mahdollista nostaa ja laskea.

Poraa TISE-tee-se-itse -palvelun valmistukseen valitaan piirustukset, jotka sopivat "kaikissa tilanteissa". Leikkuulaite on kiinnitettävä sauvaan hyvällä pulttiliitoksella. Jos käytät eri kokoisia veitsiä, voit vaihtaa ne tarvittaessa. Toinen menetelmä porattavan kaivon läpimitan laajentamiseksi on hitsata levyjä, joiden halkaisija on suurempi.

Paranna poraa

Poran TISE voidaan tehdä omilla käsillään ja tarvittaessa muuttaa jonkin verran työolosuhteissa riippuen siitä, minkä tyyppisen maaperän, johon pohja on rakennettu.

Meidän on ymmärrettävä, että asennuksen tekeminen alareunaan, laajentaminen ilman vikoja, tulos ei toimi.

Lisäksi, kun käytät TISE-porata vaikeissa maaperissä, etuhampaiden reunat eivät ole kovin teräviä. Sauvassa kallistuskulman pitäisi olla tässä tärkein ominaispiirre.

Jos maaperässä on pieniä kalkkeja, joiden halkaisija on enintään viisi senttimetriä, reunojen välinen etäisyys on suurennettava.

Siksi he saavat maaperän vastaanottimessa. Jos etäisyys on pieni, ne tukkeutuvat jatkuvasti hampaisiin. Putkessa on hitsattu useita tuskia maaperän löystymiseen. Tällaisella porauksella TISE on paras ja helpoin käsitellä savipohjaisissa maissa.

TISE-poran löysällä maalla on mahdollisuus ilmaista vielä enemmän. Löysää maata tässä on vielä parempi. Tätä varten useita siiloja hitsataan pystysuoraan.

Tässä tapauksessa etuhampaiden reunat ovat lähellä toisiaan. Tämä porakone TISE estää maaperän irtoamisen.

Työnpora TISE, joka toimii kaivojen poraamiseksi, ei yleensä ole kovin vaikeaa, ja sen käyttö on erittäin helppoa.

Kierto tapahtuu yksinomaan myötäpäivään, päästöineen, koko maapallon sisällä. Jos haluttu viettää aikaa ja vaivaa TISE-poran valmistamisessa itse, voit ostaa sen useissa kokoonpanoissa.

Osta

Rautakaupoissa tai markkinoilla olevista hyllyistä löydät poraa TISE.

Kun ostat tämän työkalun, sinun on kiinnitettävä huomiota sen yksityiskohtiin, kuten:

 • kahvan pituus, onko mahdollista pidentää
 • leikkaavan osan halkaisija (tulevan kuopan halkaisija riippuu siitä),
 • metallin luotettavuus, sen laatu,
 • paino (kevyempi työkalu, sitä mukavampi se on työskennellä sen kanssa).

Monille paras ratkaisu olisi vuokrata TISE-pora. Jos sitä tarvitaan kaksi tai kolme työpäivää eikä sitä enää tarvita, on todennäköistä, että työkalun valmistukseen käytetty aika ei ole sopiva. Kyllä, ja rahaa rahaa ostaa hän myös tuskin välttämätöntä.

Voit vuokrata ja maksaa useita kertoja halvempaa tuottaa kaiken työn.

Bur TISE tehdä sen itse

TISE-tekniikka on suunniteltu rakentamaan omalla tavalla edullisten materiaalien avulla. Termi tarkoittaa Yksilöllisen rakentamisen teknologiaa ja ekologiaa. Viimeisen kirjaimen dekoodaus voi kuulostaa taloudelta.

Tämän tekniikan keskeiset kilpailuedellytykset ovat rakenteeltaan alhaiset kustannukset ja jatkuvasti korkea laatu. Pohjalla ja seinillä on suuri lujuus. Lämmönjohtavuus on erittäin korkea. On mahdollista rakentaa pohja maaperälle, jota ei alun perin ollut tarkoitettu rakentamiseen. Frost-resistentit ominaisuudet ovat myös erittäin korkeat. Tämä tekniikka on saatavana kehittäjille, joilla ei ole erityistä rakentamisen osaamista.

Mitä tarvitaan teknologian rakentamiseen TISE

Päätytyökalu on säädettävä muotti ja itse pora, jota käytetään säätiön rakentamisessa. Sitä käytetään poraamaan kaivo paalujen alla, ja sillä on jatke alustalle. Tällä tekniikalla on laaja luettelo teknisistä ratkaisuista erilaisiin rakennuskysymyksiin. Se koskee myös seinien asentamista seinään. Ja useimmilla tämän tekniikan työkaluilla on mahdollisuus tehdä se itse. Esimerkiksi pora PITO omilla käsillä on varsin toteuttamiskelpoinen tehtävä.

Viime vuosina jalustan valmistuksen suosio kasvaa. Niitä erottaa yksinkertaisuus, luotettavuus ja kustannustehokkuus. Paalusäätiön ansiosta rakennusmateriaaleihin kohdistuvista kustannuksista on mahdollista pienentää todellisia kustannuksia. Myös sen luominen on vähentynyt, mutta samanaikaisesti päärakennustuen luotettavuus ja vahvuus säilyvät ennallaan. Tarvittavan betonin määrä, tavallinen ja paalupohja, sen muutos on havaittavissa. On välttämätöntä, että säätiö valmistetaan keskimäärin 10 metriä, 2,5 m3 betonia.

Pyllyjen säätiö

Tämän pohjan tärkein ominaisuus on erikoispora. Se mahdollistaa reiän porauksen maahan ja sen jälkeen kaatamalla betonia. Alareunassa muodostuu puolipallon muotoinen laajeneminen.

Kiinnitä huomiota! Tämä laajeneminen lisää pilarin kykyä lisätä kuormitusta ja, kun maaperä jäätyy, kolonnin työntäminen pois maasta on kokonaan suljettu pois. Tällaisilla pilareilla on tulevaisuuden rakenteen liuskan perusta.

Kuinka tehdä poraa TISE

Työn tärkein monimutkaisuus on tämän puolipallon laajenemisen muodostuminen, joka monimutkaistaa itsenäisesti tehty työkalu. Pora voidaan valmistaa pyörösahasta, joka leikataan puoliksi ja hitsataan kärkeen kulmassa vaakatasosta. Muodostettu 2 leikkaavaa reunaa, jotka sijaitsevat diametraalisesti vastapäätä. Näiden yläpuolella sylinteri hitsataan metallista valmistetun sylinterin muodossa. Voit käyttää tähän putkilinjaa, jonka halkaisija on 25-30 cm. Samanaikaisesti maata leikataan reunoilla ja helpompi nousta pintaan.

Yksinkertaisin tapa valmistaa tällainen porata on hitsata pieniä putkipaloja poraustangon pituudelta. Metalliputket voivat liikkua putkien läpi. Tangon päähän on hitsattu silmukka, johon on kiinnitetty pituuden omaava metallinauha, jonka säde on laajennettava loppuun. Tämä nauha on leikkuuterä. Toinen silmukka on hitsattu keskelle, ja kolmas on kiinnitetty liikkuvan palkin päähän. Metallinen sauva hitsataan toisen ja kolmannen silmukan väliin. Jos palkki nousee ylös, terää, jossa terää painetaan palkkia vasten eikä suorita mitään toimintoja. Jos sauva liikkuu alaspäin, levy taipuu pystysuoraan ja porakoneen pyörimisvaiheessa leikkaa puolipallon ontelo ja maa putoaa taaksepäin ja ajoittain kohoaa pintaan.

TISE-poran käytön ominaisuudet

TISE-poran työn ominaisuudet

Jotta poraus ei pääse syvälle maahan, puolipallon ontelon leikkaus suoritetaan kääntökierron avulla. On välttämätöntä, että leikkuulaitteen profiili oli hieman kaareva ja voisi ohjata maata ja leikata sen ajaa. Kun pallonpuoliskon muodostuksen prosessi on päättynyt, leikkuulaite taipuu ja siirtyy vaakasuoraan asentoon. Tällöin poraa voidaan poistaa ja asentaa kaivon lujuudelle, jolloin se sijoitetaan muottiin, joka tulee olla lasin muodossa ja muodostaa paaluja maanpinnan yläpuolelle ja täyttää ne betonilla.

Tietenkin tekniikka, jossa käytetään kotitekoista työkalua, ei anna mahdollisuutta saada maanalainen laajeneminen ihanteellisella pallonpuoliskolla, mutta paalun kantavuusalue kasvaa merkittävästi. Erilaisia ​​käsintehtyjä malleja ja edistyksellisiä porauslautatöitä on mahdollista laajentaa poraamalla tarvittavia kaivoja. Ne ovat tehokkaampia. Ja tämä asennus on melko tarpeeksi, koska heidän päätehtävänsä on tehdä kaivo paalujen alla yhdestä talosta.

Kuinka tehdä poran TISE tehdä sen itse?

Yksittäisten rakennusten rakentaminen - on hankalaa, työvoimavaltaista. Voit nopeuttaa prosessia useilla tavoilla, esimerkiksi palkata rakennusmestari, joka helpottaa suuresti lompakkoa tai soveltaa nykyaikaisia ​​teknologioita, työkaluja, joiden avulla voit ratkaista tehtävät itsenäisesti.

Mikä tahansa rakenne - perusta. Rakennuksen perustan laatu, lujuusominaisuudet määräävät rakenteen kestävyyden. Teknisten ominaisuuksien vuoksi paalusäätiö on suosittu, mutta rakentamisen korkeat kustannukset heikentävät yksityisten kehittäjien kiinnostusta. Pile-perustuksen muodostamisen helpottamiseksi säätöpora TISE. Kyky pilata ongelmallisia maatyyppejä on merkittävä etu verrattuna muihin työkaluihin. Suuremman vesitason maaperälle on kehitetty muunnettu käsipora, joka mahdollistaa betonin tehokkaan valun.

Rakentaessasi kasa- tai pylväspohjan, et voi tehdä ilman poraa Tiseä

Suunnittelun ominaisuudet

TISE-käsityökalun suunnittelu kaivojen muodostamiseen on melko yksinkertainen. Laite sisältää:

 • Rod, jossa on kaksi liitäntäosaa. Pääosa mahdollistaa pienellä syvyydellä työskentelyn, toinen lisää paalujen kaivon koon. Kappaleen pituus - 110 cm. Kiinnitys tehdään erikoisliittimillä. Tangon minkä tahansa osan rakenne mahdollistaa pyörimismekanismin kiinnittämisen.
 • Käsittele, tee TISE-säätöporan pyöriminen.
 • Maaperän säilytys, jonka halkaisija on 250 mm, jolloin löysääminen, seuraava maaperän aita. Taajuusmuoto on lieriömäinen, jolloin akselin pystysuuntainen muodostus. Poikkeama pystysuorasta, johtuen esteistä, jätetään suunnittelutoimintojen ulkopuolelle. Vapautuneen maaperän saanti tapahtuu ruuvimekanismin avulla, joka sijaitsee maanpäällisen vastaanottimen alaosassa.
 • Taittolaite, joka mahdollistaa minun alaosan nostamisen pohjalle. Muodostetun laajennuksen mahdollinen läpimitta on 50-60 cm, ja se toteutetaan asentamalla laite suunnittelua koskevien vaatimusten mukaisesti. Levyn kiinnittämisen jälkeen taivutusliuska kiinnittyy maapallon akkuun tapilla. Yläasento tapahtuu manuaalisesti, alaspäin - painovoiman vaikutuksen alaisena.

Pora-TISE tee-se-itse valmisteluun valitaan piirustukset, sopivat

Maaperänvastaanottimien tyypit

Rakennustyömaalla on useita maata (raskas, kalliot, kevyt, jossa on huomattava määrä irtokiviä). Maaperäkasveja on tarpeen valmistaa, mikä mahdollistaa porausongelmien maaperän tuottavuuden. Seuraavat asematyypit ovat käytettävissä, joiden avulla voidaan kehittää:

 • raskas maaperä. Erottuva piirre on kartiomaisen muodon tasaisesti jakautuneen neljän pystysuoran elementin läsnäolo. Koiranpennun tarkoitus on kerätä löysämaata maata, jonka kallio-osuudet ovat jopa 50 mm. Tämän muotoilun gruntvastaanottimen käyttö vähentää merkittävästi savea, loamy-maaperä;
 • kevyt (löysä) maaperä. Suunnitelma mahdollistaa koirien läsnäolon, reuna-sahauksen suorittamisen. Reunojen välinen rajallinen etäisyys estää maaperän kaatumasta. Siimat mahdollistavat pienien kivien poistamisen. Sahatavaran reuna irtoaa tehokkaasti.

Asiakkaiden vaatimusten mukaan valmistajat täydentävät poraa kaivojen muodostusta varten kahdella maadoitusvastaanottimella.

TISE-porauksen luoma pylvään kantavuus on useita kertoja suurempi kuin normaali sylinterimäinen

Porauksen järjestys

Suunnittelun yksinkertaisuus mahdollistaa TISE-säätöporakoneen käytön yksityisille kehittäjille. Porauksen suorittaminen TISE-menetelmällä arvioinnit ovat yksiselitteisiä. Tekniikka on saatavilla ammattimaisille rakentajille ja yksityisille omistajille, jotka haluavat rakentaa talon omillaan.

Työjakson noudattaminen tarjoaa erinomaisia ​​tuloksia:

 • Kerää ohjeiden mukaan käsipora. Aseta pääosa kahvaan (alkuperäinen porausvaihe kulkee ilman jatkojohtoa).
 • Poista pintamaali 10-15 cm.
 • Aseta säätöpora TISE muodostetulle alustalle.
 • Aloita myötäpäivään pyöriminen, välttäen huomattavia ponnisteluja - käsipora helposti syventää. Vältä sivuttaiskuormituksia, jotta puomi ei muuttuisi.
 • Täytä, irrota, vapauta asema kokonaan maasta. Jos suuret kivet tulevat sisään, irrota ne käsin löysentämällä maata. Leikkaa suuret juuret kasveista, jotka leikataan leikkaamalla.
 • Syvyyden puute kompensoi jatko-tangon. Toista toimintojen järjestys, kunnes haluttu syvyys saavutetaan.

Kevyissä maissa yksi henkilö selviytyy porauksesta, ja savimassalla on tarpeen työskennellä yhdessä

Kaivannon muodostusjakson kesto on 30-40 minuuttia (kevytmaaperä), 1-1,5 tuntia (raskas maa).

Hyödyt käyttää

Laitteen TISE tärkeimmät edut, jotka muodostavat paalukaivoja:

 • suunnittelun yksinkertaisuus;
 • ei tarvita erikoiskoulutusta laitteen käyttämiseen;
 • ympäristöystävällisyys;
 • helposti monimutkaisten maalien poraus;
 • mahdollisuus käyttää talvikautta;
 • universaalisuus, joka mahdollistaa erilaisten toimintojen syventämisen.

Itsenäinen tuotanto: materiaalit, työkalut

Rakennuskustannusten huomattava vähentäminen mahdollistaa kotitekoisen poran TISE. Teknisesti pätevä kehittäjä kykenee helposti suorittamaan tehtävän. Tärkeintä on saada täysimittainen näyte tai piirustukset TISE-porauksesta. PORO TISTE omilla kädilläsi on helppoa käyttämällä seuraavia materiaaleja, työkaluja:

 • Metallinen putki halkaisijaltaan 250-300 mm. Koko valitaan kaivon arvioidun halkaisijan mukaan.
 • Pyörösahan työvarsi.

Bur Tise voidaan tehdä omalla kädellä piirustuksen mukaan

 • Putken kahvat.
 • Elementit, jotka mahdollistavat tangon osien kiinnityksen.
 • Metallivarret, levyt, saranat.
 • Sähkökaarihitsauslaitteet.
 • Metallin suojaavat rakenteet korroosiolta.

Valmistusjono

Tutkittuasi laitteen piirustukset, valmisteltu tarvittavat materiaalit, aloita tehtävän täyttäminen ja luo TISE-poraus omalla kädelläsi. Pysykää todistettuihin tekniikoihin:

 • määritä tangon pituus. Jos kaivon syvyys on yli 1,5 metriä, valmistele lisäputken pituus, joka kiinnitetään kiinnityselementteihin pääsauvan kanssa;
 • laita leikkuureunat - katkaise sahanterän työkappale puoliin;
 • hitsataan saadut osat lähemmäksi metallinen sauvan päätä 15-25 asteen kulmassa;
 • Arc-hitsaus valitaan halkaisijaltaan leikkuureunasta. Hanki maaperäkokoelma, jonka avulla voit tarttua maaperään kuopan kulun aikana.

Porauksen perusta on vesiputki, jonka läpimitta on 15-20 cm, joka on maaperän keräys

 • Anna voimakkaasti kiinni maadoitusvastaanottimen ulkoreunan pystysuorista koirista. Kehittyneen maaperän monimutkaisuuden mukaan koirien määrä on 2-4 elementtiä. Ongelmalliset maaperät vaativat lisääntyneitä löystyneitä elementtejä;
 • Anna kotitekoinen porakone TISE laitteella, jonka avulla voit muodostaa laajennetun ontelon syvennyksen alaosaan. Ota metallinauha, taivuta se oikein, hitsauta metallilenkkejä siihen ja tankoon muodostamaan tarvittavan koon ontelo. Utelon koon kasvaessa syntyy muodostuneen pohjan stabiilisuus. Saranat ja tanko, joka kiinnitetään levyn päähän, auttavat kääntämään etureunan. Alemman ontelon halkaisija riippuu levyn kiinnityspisteen korkeudesta TISE-porakoneen luomiin kiinnikkeisiin;
 • prosessihitsaussaumat, kiinnityspisteet hioma-aineella;
 • käytä korroosionestopinnoitetta.

Käytä kotitalouksien porakoneessa TISE tarkista leikkuulaitteiden kallistuskulma ja varmista maavastaanottimen tehokas täyttö - maaperän ei tule herätä. Tuntemalla tilapäisen katkoksen tarve kääntäkää kiinnittimen kahvaa vastapäivään, keskeyttämällä hautaaminen.

johtopäätös

Tuotantosääntöjen hallinnan avulla voit luoda itsenäisesti työkalun, joka takaa pohjan, aidan, autotallin syvennysten muodostamisen. Teknologian käytöstä TISE-arvioijat kehittäjät ovat sekaisin, mutta ammattilaiset pitävät sitä kustannustehokkaana, on suositeltavaa käyttää niitä.

Bur TISE tehdä sen itse

Bur TISE - rakennustyökalu, joka on suunniteltu kaivojen poraamiseen tukipilojen asennusta varten. Tekniikka TISE ehdottaa manuaalista rakennustöiden rakentamista.

TISE-poran muotoiluominaisuudet

TISE-porauksen rakenne ei ole monimutkainen, riippumaton tuotannossa ja se koostuu seuraavista pääosista:

kahvat, joiden läpi työkalu käynnistetään;

tanko, joka ohjaa kaivon syvyyttä; koostuu pääasiallisesta ja laajenevasta rakenteellisesta osasta;

maaperän vastaanotin, joka on tarkoitettu löystymiseen ja kehittyneen maaperän aitaukseen;

taitto-terien, jotka ovat vastuussa kaivon pohjan laajenemisen muodostumisesta.

Tangon pituus, ilman jatko-osaa, on 110 cm, mikä on erityisen kätevää, kun kaivon koko on enintään yksi metri. Tällöin porauksen kokonaismassa on pieni, mikä suuresti yksinkertaistaa työtä. Liukuosien säätö tehdään kahdella kiinnittimellä, ja kahva kiinnitetään mihin tahansa osaan.

Maavastaanottimen koostumus on ruuvolevyt, leikkureiden leivinjauhe, ohjainpultti, sylinterimäinen muoto, mikä varmistaa kuopan pystysuoran asennon. Jos mitään esteitä ilmenee, ohjainpidike estää porausakselin poiketa määritetystä suunnasta.

Maavastaanottimen koostumus on ruuvolevyt, leikkureiden leivinjauhe, ohjainpultti, sylinterimäinen muoto, mikä varmistaa kuopan pystysuoran asennon. Jos mitään esteitä ilmenee, saranoitu terä muodostaa puolipallon laajenemisen, mikä on välttämätöntä tulevan paalun kantavuuden lisäämiseksi. Mela on kiinnitetty sauvaan ja kiinnitetty maahan vastaanotinta varten. Työelementti voidaan kiinnittää kahdessa asennossa - halkaisijaltaan 0,5 tai 0,6 m. Terän pystysuorassa asennossa on erityinen johto ja työstetty - omaan painoonsa nähden. Lauluntatappi estää porausakselin poikkeaman kyseisestä suunnasta.

TISE-poran muotoiluvaihtoehdot

Maaperän geologisen rakenteen ja näin ollen niiden kulkuolosuhteiden eron vuoksi TISE-porata voidaan tuottaa kahdessa versiossa:

raskaille maille;

kevyille maille.

Tärkein ero on itse maanpäällisen vastaanottimen suunnittelussa, joka on vastuussa maaperän irtoamisesta. Bur TISE raskaille maille on myös toimiva savi kerroksille, korkeat taajuudet kivi sulkeumat. Varustamalla näyte vastaanotin 4 mi pystysuora hampaat halkaisijan suunnassa tulee mahdolliseksi poraus vaikeissa geologisten olosuhteissa. Samalla ruopata reuna ei teroitettu, koska niiden tarkoitus - aita on jo irronnut maaperään. Pienet kivet, joiden halkaisija on enintään 5 cm, kulkevat reunojen väliin. Tämä muotoilu on erityisen toimiva märän saven läsnäollessa, joka ei käytännössä muodosta maaperän tarttumista.

Kevyen ja löyhän maaperän porausreikien yhteydessä maanvastaanottimen rakenne on varustettu kahdella kulmakarvalla, reunoilla, joissa on vaakasuorat etuhampaat ja hieman pienemmät välimatkat verrattuna edelliseen versioon. Levyillä on hampaat, jotka, kun ne kulkevat, varmistavat maaperän kehityksen.

Tee pora PITO tehdä se itse

TISE-harjoituksen itsenäinen tuotanto sisältää seuraavat toimet:

palkki on otettu ja pituutta pitkin koaksiaalisesti hitsattuja putkipaloja, jotka on suunniteltu varmistamaan metallitangon pystysuuntainen liike;

silmukka on hitsattu palkin alapäähän, johon tuleva leikkuureuna on kiinnitetty - metallinauha, jonka pituus on yhtä suuri kuin laajennusväli; kun taas silmukka sijaitsee hiukan leikkuuterät yläpuolella;

hitsataan vielä kaksi silmukkaa: toinen keskelle nauhaa, toinen valssauspalkin alaosassa, jonka jälkeen metallinen tanko hitsataan niiden väliin.

Porausprosessin aikana säätösauva säätää leikkauslevyn asentoa, joka on paikallaan (ei-aktiivinen), joka on painettu sauvaan sauvan ollessa koholla, ja työntekijälle, kun tankoa liikutetaan alas. Tämän seurauksena muodostuu puolipallon muotoinen ontelo, maa alkaa nukahtaa taajuusmuuttajassa ja tarvittaessa nousta ylöspäin. Kaivon laajeneminen sen alaosassa suoritetaan porauksen kääntökierron avulla ja leikkauslevyillä on oltava kaareva profiili. Pylvään muodostamisen jälkeen pora poistetaan kuopasta ja jatkaa sen vahvistamista ja betonisoitumista.

Tee puusta omilla käsillään piirustuksen mukaan

Kun rakennat pino- tai pylväspohjan, et voi tehdä ilman Tise-porausta, jota voit ostaa erikoistuneessa myymälässä tai voit tehdä sen itse piirustuksen avulla. Kaikki tarvittavat järjestelmät ovat Internetissä, ne ovat julkisesti saatavilla lukemiseen.

Tise-teknologian edut

Tise-tekniikkaa käytetään useimmiten yksittäisissä rakenteissa. Tämä menetelmä on nopeasti saavuttanut suosiota sen monipuolisuuden ja lisääntyneen lujuuden ansiosta, joten sitä voidaan käyttää käytännössä millä tahansa maaperällä. Tämän teknologian tekemä säätiö on kestävä.

Tätä menetelmää sovellettiin laajalti erilaisten poikkeuksellisten ominaisuuksien ansiosta, joita voidaan käyttää tavanomaisissa talonrakennustöissä ja laaja-alaisesti työntekijöiden ryhmissä.

Joten sillä on monia etuja, jotka erottavat sen kilpailevista tekniikoista:

 • alhainen hinta yhdessä erinomaisen laadun kanssa;
 • tuloksena olevan perustan suuri lujuus;
 • hyvä lämpöteho;
 • maaperän mahdollinen rakentaminen erilaisissa ilmasto-olosuhteissa;
 • erinomainen jäätymisvastus;
 • täytäntöönpanon helppous lyhyessä ajassa.

Kaikki tämä edistää klassisen Tise-tekniikan erittäin laajaa käyttöä.

Poran Tise-F rakenteen rakenne

Tämän tekniikan perustuksen rakentamisen tärkeimmät työvälineet voidaan pitää säädettävänä muotona ja samoburina, minkä ansiosta tämä menetelmä sai nimensä. Bur Tise-F: tä käytetään kaivojen poraamiseen paaluille, joilla on jatkeita pohjassa.

Työkalu koostuu:

 • kahvat pyörimistä varten;
 • sauvat (pää- ja jatko-osat) porauksen syvyyden säätämiseksi;
 • maavaraaja (akku) irrottamiseen ja maaperän saantiin;
 • taitettavat terät hyvin laajenemaan.

Ne ovat muotoilun piirteitä, jotka takaavat käyttömukavuuden.

Kaikki työt suoritetaan seuraavien periaatteiden mukaisesti:

 • pituuden säätö suoritetaan tangon liukuosuuksien vuoksi. Jokaisen kappaleen pituus on 110 cm;
 • kahva on helppo laittaa mihinkään niistä;
 • kiinnikkeet vahvistavat jokaisen osan;
 • maavastaanottimen halkaisija on 250 mm, suunnilleen syvennysten halkaisijan mukaan;
 • käyttölaitteen sylinterimäinen muoto muodostaa kuoppien pystysuoran asennon;
 • ohjainpidike pitää määritellyn suunnan esteinä;
 • maaperänäytteenotto suoritetaan levyt ja leivinjauhe;
 • kiinnitys saranoitu jalka säiliö tapahtuu pulttien avulla;
 • johto auttaa nostamaan lapion, lasku tapahtuu omalla painollaan.

ominaisuudet

Erikoismyymälöissä voit ostaa kaksi versiota Tise-viistosta, jotka eroavat vain taajuusmuuttajan suunnittelusta.

Vakiotyökalun yleiset yksityiskohtaiset ominaisuudet ovat taulukossa:

Poraaminen omalla kädelläsi

Bur Tise voidaan tehdä omalla kädellä piirustuksen mukaan. Tätä varten käytä putkipalaa, jonka läpimitta on 25 - 32 cm. Leikkauselementissä voit käyttää sahanterää leikattuna puoleen.

Vaaditut materiaalit

Tise-porauksen itsensä tuottamiseksi ei voida tehdä seuraavia välineitä ja materiaaleja:

 • myllyt;
 • hitsaus kone;
 • sähköporakoneet;
 • siveltimet;
 • noin 20 cm vesiputkista, halkaisija noin 32 cm;
 • muotoinen putkiosa 40x40 mm, kaksi kappaletta, joiden pituus on 150 cm;
 • metalliset nauhat, joiden koko on 5x25 cm, paksuus noin 3 mm;
 • metalliset nauhat 3x120 cm, 2 mm paksut;
 • 22 cm halkaisijaltaan sahanterä;
 • nylonjohtimen pituus on 300 cm;
 • korroosionestomaali.

Valmistusmenetelmä

Porauksen perusta on vesiputki, jonka läpimitta on 15-20 cm, joka on maaperän keräys.

Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • hitsataan kaksi pystysuoraa levyä 40 mm: n välein vesiputken yläosaan;
 • työnnä hitsattujen levyjen väliin ja hitsataan profiili. Tämä on porauksen pääakseli;
 • leikkaa puolet sahanterästä hiomalla;
 • putken alapuolelle noin 15 °: n kulmassa, hitsataan sahanterän kaksi puolta. Hitsauta puoli rungolle leikkaavalla reunalla ja toinen akseliin;
 • muodosta profiili, jonka sisäpuolinen koko on hieman suurempi kuin profiiliputki käyttäen metalliliuskaa. Jos profiili on neliömäinen, on tarpeen hitsata reikä, jonka läpimitta on 8 mm ja laita se profiiliin. Se on suunniteltu liikuttamaan auraa;
 • toisen metallinauhan taivutuksesta kaksi U-muotoista profiilia, joiden mitat ovat 40x40 mm;
 • heitä ne akseliin niin, että neliö käännetään sisään, johon on lisättävä palkin jatke. Joten tuloksen pitäisi olla, että yksi profiili on kiinnitetty yläosaan, toinen pohjaan, noin 50 cm;
 • leikkuulaitteiden sivuilta työnnä vanha porakone akseliin, jonka läpimitta on noin 20-25 mm ja hitsata;
 • hitsatun levyn reunoissa tehdään kaksi silmukkaa, joiden halkaisija on 8 mm. Tässä osassa aura asetetaan tulevaisuudessa;
 • leikkaa osa metallista, jonka pituus on 12 cm pitempi kuin putken säde;
 • Poraa tämä osa tekemällä reikä, jonka halkaisija on 8 mm ja hitsata silmukka keskellä;
 • Kiinnitä aura terä saranoihin ja kiinnitä johto terän keskelle. Kun se nousee ylöspäin, aura terä painetaan tangon akseliin ja kun johto vapautuu, terä putoaa ja tästä johtuen reiän pohjalle syntyy pallon laajeneminen;
 • Hitsauta pituus noin 60 cm, joka pyörii Tise-porausta akselin jatkeeseen.

Valmiit rakenteet on puhdistettava lian, rasvanpoistosta ja pinnoitetusta korroosionestomaalilla.

Miten hakea

Jotta tukirakenteelle voitaisiin luoda säätö, ruuvipurkki on sijoitettava ennalta merkittyyn paikkaan ja pyöritettävä siten, että maa otetaan talteen leikkuulaitteen ajossa.

Kun se on täytetty, porata otetaan ja puhdistetaan maaperästä. Kun vaadittu syvyys on saavutettu, aura on vapautettava ja pyöritettävä alemmaksi laajentamiseksi. Valmistetussa kuopassa on tarpeen asentaa lujitemuovia, lasi kattoma- teriaalia ja kaataa kasa betoniperunan alla.

Käsityöläiset ovat luoneet koko joukon erilaisia ​​malleja, joiden avulla maaperässä he tekevät sisennyksiä, joilla on laajeneminen alla puolipallon muodossa.

Vihjeitä ja salaisuuksia

Tällainen työkalu voidaan helposti tehdä käsin ja tarvittaessa muuttaa muotoilua ja mukauttaa sen välttämättömiin olosuhteisiin riippuen siitä, millaisen maaperän se osa on rakennettava. On selvää, että jos laajennamme syvennystä alla, on joka tapauksessa syntynyt joitain haittoja muodostuneessa reiässä.

Joten, on suositeltavaa kuunnella neuvoja käsityöläisten:

 • porauksen käyttämistä vaikeissa maissa sinun ei pitäisi oikein teroittaa saumojen reunoja;
 • jos maaperässä on paljon kivia, joiden läpimitta on enintään 5 mm, niin reunojen välistä etäisyyttä on lisättävä. Tällöin ne eivät tule vastaanottimeen, muuten kivet pysyvät jatkuvasti hampaissa;
 • Maaperän löystymisen vuoksi on tarpeen valmistaa muutamia koiria putkessa. Ensinnäkin se koskee savimaita, ja se on suositeltava myös löyhälle maaperälle;
 • jos etuhampaiden reunat sijaitsevat lähelle toisiaan, niin tällainen työkalu helposti estää maata rikkoutumasta.

Tällaisen työkalun käyttäminen on melko yksinkertaista.

Jos kuitenkin päätät, ettei tuhlaa aikaa työkalun valmistukseen, voit ostaa sen erikoistuneessa myymälässä, jossa tarvittavat mitat ja kokoonpano.

Kun ostat tämän työkalun, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin:

 • kahvan pituus ja onko sitä mahdollista lisätä työmukavuuden parantamiseksi;
 • leikkaamisesta vastuussa olevan osan halkaisija, mikä määrää tulevan syvennyksen halkaisijan;
 • metallikomponentin laatu;
 • paino. Loppujen lopuksi sitä pienempi pora, sitä mukavampaa voit työskennellä.

Joillekin, koska prosessin kustannukset ja monimutkaisuus lisääntyvät, on parempi vuokrata pora.

Mutta jos se on tarpeen uudelleenkäytettävissä töissä, on mahdollista ostaa perustapora Tise-F, sekä rautakaupoissa että markkinoilla ja valtuutetuilta jälleenmyyjiltä.

Hinnat riippuvat tiettyä tyyppiä ja vaihtelevat Moskovasta 3,500-5 000 ruplaa. Alueen mukaan hinta on hieman erilainen.

Uusien mallien keskimääräiset kustannukset ovat taulukossa:

Kuinka tehdä poran TISE tehdä sen itse?

Rakennusten rakentamiseen käytettiin erilaisia ​​säätiöitä, joiden valinta riippuu maaperän ominaisuuksista. Ongelmallista maaperää, teräsbetonipilarien muodossa olevat paaluperustukset ovat osoittautuneet myönteisesti. Porauslaitteiden käyttö lisää rakennuskustannuksia. Pylväspohjan rakentamisen kustannusten pienentäminen mahdollistaa itsetäytteisen työkalun - TISE-porauksen. Harkitse työkalun suunnittelua ja itsenäisen tuotannon tekniikkaa.

Manuaalinen porakone TISE F200

Kuinka säätiö poraa TISE?

Bur TISE, joka helpottaa teosten toteuttamista, koostuu seuraavista elementeistä:

 • työkahva, joka on suunniteltu lähettämään vääntömomentin metallivarren läpi työstökappaleeseen. Rakenteellisesti kädensija on teräsputki, jossa on neliö, suorakulmainen poikkileikkaus tai kiinteä metalliprofiili. Kumitetut kädensijat on asennettu pyörimismekanismin kahdelle vastakkaiselle puolelle 50-55 cm: n etäisyydelle;
 • terässauva, joka koostuu kahdesta osasta. Liukuvat osat, joiden pituus on 1,1 m, lukitaan kiinnittimellä. Palkin perusosa tarjoaa mahdollisuuden kiihdyttää työtä matalalla syvyydellä laitteen painon alenemisesta johtuen. Jos maaperän poisto on tarpeen 1,8 m: n syvyydessä, käytetään jatkoelementtiä. Tangon osat ovat vaihdettavissa, voit kiinnittää kunkin kädensijan.
 • 12,5 cm: n säteellä oleva maaperäakku, joka muodostaa asianmukaisen koon. Maaperäkokoelma on valmistettu metallisylinterin muodossa, joka on varustettu irrotusleikkureilla, erikoislevyillä ja ohjaustangolla. Maaperäakun rakenneominaisuudet vapauttavat irronneen maaperän tunkeutumisen sylinteriin ja eivät salli ruuvimekanismin poiketa pystysuorasta asennosta;
 • taittoveitsi, saranoitu työkalun alareunaan. Laitteen tarkoituksena on muodostaa pallomaisen laajeneminen kaivon alaosassa lisäämällä tulevan sarakkeen tukipinta halkaisijaltaan 0,5-0,6 m. Maalattavaan maahan taittoviila pyörii omasta painostaan. Saranoitu leikkuureuna nostetaan manuaalisesti metallikaapelin avulla, jonka pää on kiinnitetty työkahvaan.
Miten säätiö poraa TISE: n

Poraustoiminnon nopeus ja käyttöohje TISE-käsikäyttöisen porakoneen käytöllä riippuvat laitteen massasta ja työn laadusta.

Bur TISE paaluille - laitteiden edut ja heikkoudet

Perusporaa TISE, joka helpottaa mahojen muodostumista paalun tukemiseen, käytetään laajalti yksityisessä rakentamisessa. Työkalulla on joukko etuja:

 • luotettava ja todistettu muotoilu. Laadukkaan käsiohjausta TISE voidaan käyttää pitkään ilman korjausta;
 • helppokäyttöisyys. Koulutusta ei tarvita suorittamaan hyvin muodostus- ja louhintatoimia;
 • ympäristöystävällisyys. Työkalun aikana ei ole kielteisiä vaikutuksia rakentajien henkilöstöön, ja myös talteen otetun maaperän rakenne säilyy;
 • monipuolisuutta. Ydinporaa voidaan käyttää useiden erilaisten käyttökohteiden muodostamiseen sekä käyttää sekä kesällä että talvella.

Työkalun suunnittelun piirteet mahdollistavat sen käytön erilaisten monimutkaisten maametallien tukien valmistukseen.

Kotitekoisen poran TISEN käyttö mahdollistaa:

 • rakentaa yksityisen talon kasaalapset rajoitetulle ajanjaksolle, jolla on vähäinen työvoimakkuus;
 • rakentaa teräsbetonituotteita, joilla on suurempi kuormituskyky;
 • poistaa tarpeen käyttää raskaita poraavia ajoneuvoja tiellä;
 • jotka toimivat itsenäisesti maaperän talteenottoa varten perustuspylväät;
 • vähentää huomattavasti kustannuksia, jotka liittyvät toimenpiteiden toteuttamiseen ontelojen muodostumiseen.
Miksi tarvitsemme poranterää TISEN perustaksi

Itsekantava PISE Pori ei vaadi sähköverkkoa ja vesijohtoyhteyksiä, mikä mahdollistaa sen itsenäisen käytön. Puutteiden joukossa on syytä huomata, että työkalusylinterin terävyyden jaksottainen uusiminen on tarpeen. Monien etujensa ansiosta kotitekoinen porakone TISE otettiin laajalti käyttöön yksittäisissä rakennuksissa.

Mitkä keräilijät on varustettu säätöporalla

Rakennusten rakentaminen pylväsperustaan ​​tehdään sekä kivennäisainepitoisuuksia sisältävillä raskailla perusteilla että kevyillä maaperillä, joiden hiekkakehän pitoisuus on suurempi. Työkalu on varustettu erilaisilla maaperänvastaanottimilla, jotta maaperän poraus eri paikoille voidaan antaa. Maaperäakkujen suunnittelussa on tiettyjä eroja:

 • Työkalun työstäminen savi-maaperässä ja maaperässä pienillä kivillä, työkalulla on neljä maaperän keräämiselementtiä, jotka sijaitsevat pystysuorassa samalla etäisyydellä toisistaan. Pienet, 50 mm: n suuruiset kalliot, tunkeutuvat koirien ja maaperän väliin. Poraamalla maaperä, jossa on paljon savipartikkeleita, savi tarttuu pois;
 • Kaivojen muodostamiseksi irrallisissa maissa työpää on varustettu kahdella leikkaavalla elementillä, joissa on hammastettu reuna. Vaakasuuntaisten leikkureiden muotoilu ja sijainti estävät maaperän vuotamisen, kun porauslaite irrotetaan ontelosta. Sahatyyppinen työreuna mahdollistaa pienen kalliorakenteen valinnan ja tehokkaasti irtoaa maaperän.
Bur TISE peruskäsikirja asetettu universaaliksi

Organisaatiot - käsityökalujen valmistajat voivat asiakkaan toivomusten mukaisesti varustaa TISE: n tarvittavasta rakentamisesta.

Manuaalinen porakone TISE - käyttöominaisuudet

Teollisuustiloissa valmistetut kädessä pidettävät porauslaitteet ja itse tehdyt työkalut ovat yhteisiä ominaisuuksia ja eroavat vain maanpäällisen vastaanottimen suunnittelussa.

Laitteen toimintaparametrit:

 • maksimaalinen maaperän paraneminen - 0,18 m;
 • työkappaleen koko halkaisijaltaan - 0,25 m;
 • työkahvan pituus - 0,55 m;
 • pituus taitettuna - 0,125 m;
 • koko laajennetussa tilassa - 0,225 m;
 • muodostuneen laajenemisen halkaisija - 0,4 - 0,6 m;
 • työkalupainokokoonpano akun kanssa - 10-12 kg.

Käsityökalujen ominaisuudet antavat mahdollisuuden sen tehokkaaseen käyttöön kevyissä ja savimaissa sekä maaperässä, jolla on suuri mineraalipitoisuus.

Kuinka tehdä poraa TISE tehdä se itse

Sinun on suoritettava seuraavat tehtävät poraustyökaluille suunniteltujen käsityökalujen itse tuottamiseen:

 • päättää maavastaanottimen tyypistä;
 • kehittää piirustuksia tai piirroksia;
 • valmistele tarvittavat työkalut ja materiaalit.
Bur TISE tehdä sen itse

Valmistuksen valmistuttua voit aloittaa laitteen valmistuksen. Pidäthän näissä kohdissa yksityiskohtaisesti.

Piirustukset TISE-porauksesta

Suunnitella poraa TISE omilla kädillä, piirustukset on valmisteltava etukäteen.

Seuraavat vaihtoehdot ovat mahdollisia:

 • valmiiden piirustusten tai luonnosten hankkiminen, jotka ovat jo tuottaneet porauslaitteita;
 • itse piirretään täysimittaisesta näytteestä, jonka suorituskykyä testataan hyvin muodostuvan prosessin aikana.

Voit myös käyttää vakiomallisia piirustuksia niiden mitoituksella. Kun valitset tämän vaihtoehdon, muista, että työosan halkaisijan lisääminen aiheuttaa huomattavan lisäyksen kahvaan.

Mitä TISE-poran valmistukseen tarvitaan

Työn suorittaminen omalla tahdolla edellyttää seuraavia laitteita ja työkaluja:

 • sähköhitsaus kone;
 • poraa porat;
 • Bulgarialainen ympyrä metalliin;
 • harja maalaustyölle.
Kuinka tehdä säätiöpora omilla käsillä

Valmistukseen on välttämätöntä valmistaa seuraavat materiaalit:

 • joka on halkaisijaltaan 25-30 cm teräsputken osuus, joka vastaa paalun kokoa;
 • Käytetty tai uusi terä pyörösahasta;
 • putki tai metalliprofiili kahvan valmistamiseksi;
 • metalliosat, joiden paksuus on 2-3 mm;
 • profiiliputki 4x4 cm tai putki halkaisijaltaan 3,2 cm;
 • maali metallipinnan korroosiosuojaukseen.

Suunnittelu mahdollistaa muiden lajikkeiden materiaalien käytön, jotka valitaan piirustusten vaatimusten mukaisesti.

Kotitekoinen porakone TISE - kokoontumistekniikka

Valmistele materiaalit ja työkalut eteenpäin poran TISE valmistukseen.

TISE-poran maailmanlaajuinen uudistaminen

Tehtäessäsi toimi seuraavasti:

 1. Leikkaa työkappale, jonka mitat vastaavat piirustuksen vaatimuksia.
 2. Tee työreunat leikattujen levyjen sähkösahojen avulla.
 3. Kiinnitä tangot lukitsimella.
 4. Hitsauta leikkuureunat tangon pohjassa 15-20 asteen kulmassa.
 5. Kokoa maaperän kerääjä lukitsemalla letkulevy terien päälle.
 6. Kiinnitä hitsausta pystysuuntaisiin veitsiin maavastaanottimen ulkoreunaan.
 7. Tartu saranamekanismin saranoihin puolan sylinterin yläpuolelle.
 8. Yhdistä työtakeet saranoihin ja kiinnitä teräskaapeli.
 9. Kiinnitä pidennys poikkileikkauksen yläosaan, jolloin kahva toimii.
 10. Varmista, että liukuva puomi ja niveltymekanismi ovat vapaasti liikutettavissa.
 11. Tarkista hitsattujen liitosten laatu, poista ne ja poista haavat.
 12. Poista ruoste, peitä metallipinta korroosionestoaineella.

Kun kokoaminen on valmis, tarkista työkalun toiminta. Oikein asennettujen leikkuureunojen tulisi tehokkaasti täyttää maaperän kerääjä alustalla.

Porakokoonpano

Miten poraa säätiölle

Poraustekniikka on melko yksinkertainen eikä edellytä erityiskoulutusta.

Suorittamalla töitä kaivojen muodostuksessa suorittaessasi seuraavan algoritmin mukaista työtä:

 1. Merkitse paalikenttä ja poista tuulivoima porausalueilla.
 2. Kerää käsinpora TISE ja täytä se tarvittavalla taajuusmuuttajalla.
 3. Kaivaa porausalue 15-20 cm syvyyteen.
 4. Asenna työkalu porausreikään varmistaen sen pystysuoran asennon.
 5. Kierrä kotitekoista PISE-poraa kohdistamalla voima kahvaan myötäpäivään.
 6. Hallitse maavastaanottimen täyttöä ja irrota maaperä säännöllisesti.
 7. Laajenna tarvittaessa tangon pituutta ja kiinnitä se sen osien kanssa.
 8. Jatka sukeltamista maahan, muodostaen syvennyksen ontelon alaosaan.
 9. Vedä johto, nosta meloa ja irrota työkalu kuopasta.
Poraus paalujen TISE varten

Suorittaessaan työtä kevyissä maissa, yksi kuoppa voidaan muodostaa puoli tuntia. Porauksen kesto raskasmailla on 2-2,5 kertaa pitempi.

Bur TISE - arvostelut ja käytännön suositukset

Yksityiset kehittäjät ja ammattilaiset, jotka ovat käyttäneet työtään teollista ja kotitekoista porata TISEä, puhuvat positiivisesti tästä työkalusta ja huomioivat seuraavat laitteen ominaisuudet:

 • helppokäyttöisyys;
 • tiiviys;
 • kestävyyttä.

Asiantuntijat suosittelevat käyttäessään laitetta noudattamaan seuraavia suosituksia:

 • älä käytä enempää vaivaa kahvaan, koska työkalu omalla painollaan helposti pudotetaan maahan;
 • vältä sivuttaiskuormia, minkä seurauksena joukkueen sauvojen merkittävä deformoituminen on mahdollista;
 • ohjaa kotitekoisen poran TISE pystysuuntaisuutta maahan maahan upotettuna.

Työkalu helpottaa työtä ja ei aiheuta ongelmia, jos sitä käytetään kunnolla.

johtopäätös

Käyttämällä itsehankittua käsiporaa TISE voit nopeasti perustaa pylväsperustaisen säätiön, joka säästää rahaa. On tärkeää käyttää hyväksi todennettuja asiakirjoja ja noudattaa kokoonpanotekniikkaa.