Tee itse-piirustukset

Kun omakohtaisen rakennustyön omistaja tarvitsee erilaisia ​​rakennustyökaluja. Yksi niistä on burti TISE. Porat TISE on tarkoitettu maaperän kaivojen tuotantoon pino- tai pylväspohjan rakentamisessa. Sen ansiosta voit nopeasti ja helposti kaivaa kaivon paikoilla tai pylväillä, jotka ovat joko tiukasti lieriömäisiä tai puolipallon muotoisia.

komponentit

Bur TISE koostuu:

 • liukupalkki kahvalla;
 • kaksi leikkaustasoa;
 • maaperän keräilijä;
 • ylimääräiset metalliset nauhat;
 • pystysuorat "sormet" maaperän irtoamista varten.

Poraa TISE tehdä se itse, tarvitset:

 • metallinen palkki kahvalla. Jos kaivot suunnitellaan syvemmälle, tarvitaan liukuva rakenne, jossa on pidike;
 • pyöreän sahan kaksi puolta;
 • osa metalliputkesta maanpäällisen vastaanottimen aikaansaamiseksi - sen halkaisija on sama kuin kuopan halkaisija;
 • metallilevy;
 • kolme metallilenkkiä ja tanko, joka ohjaa lisäosaa porauslevystä.
 • hitsauskone.

Asennusvaiheet

 1. Pyöreä saha leikataan puoliksi ja hitsataan lähellä tangon päätä vaakasuorassa vaakasuorassa kallistuksessa, irrota ohjainkärki. Näin saadaan kaksi TISE-poran leikkuureunaa.
 2. Suoraan sahanterän puolikkaiden yläpuolella sinun on hitsattava osa tietyn halkaisijan omaavasta metalliputkesta - siitä tulee maavastaanotin, jonka avulla voit tehokkaasti tarttua maaperään kuopan valmistuksen aikana.
 3. Maaperän maaperän ulomman sivun maaperän löystymisen helpottamiseksi pystytään pystysuorat "etuhampaat", mikä mahdollistaa tarvittavien syvennysten aikaansaamisen myös vaikeissa, ongelmallisissa maaperässä. Sijaintipaikasta riippuen pystysuoran "etuhampaiden" määrä voi vaihdella 2-6.
 4. Jotta voitiin muodostaa puolipallon muotoinen ontelo kaivon pohjassa, on tarpeen hitsata kolme metallilenkkiä: tanko, metalliliuska, joka leikkuureunan rooli kaareva reuna muodostaa tarvittavan puolipallon. Se ei välttämättä ole täysin sileä - tärkeintä on, että kasa tai pylväspohjan pohja on suurempi ja siksi vakaampi.
 5. Kiinnittimien ja metallilankojen ansiosta levyn päähän kiinnitetyn metallisen sauvan ansiosta lisäleikkausreunaa voidaan tarvittaessa alentaa ja korottaa.
 6. Kaivon pohjassa olevan alemman puolipallon halkaisija voidaan vaihdella hitsaamalla lisämetallilenkkejä poratangossa. Tuloksena olevan reiän säde riippuu rakennuksen työkalun kiinnityslevyn laskemisesta.

Suunnitteluvaihtelut

Maaperän tyypistä riippuen TISE-porata voidaan tuottaa eri muunnelmissa.

 1. Kiviset, raskas maaperä eivät vaadi teräviä leikkausreunoja, mutta niiden kaltevuus on suuri rooli suuren maaperän keräämiseksi kerralla. Tärkeintä on se, että läsnä on useita "laikkuja", jotka mahdollistavat raskas maaperän lieventämisen. Jos maaperässä on pieniä jopa 5 cm: n kiviä, niin leikkausreunojen välinen etäisyys kasvaa siten, että tällaiset sulkeumat helposti pudottavat maavastaanottimeen. Tämä muotoilu on vakiintunut savimaassa.
 2. Kun käytät TISE-poraa irrallisessa maaperässä, tarvitaan lisää löysäämistä - vain kaksi pystysuuntaista koiraa riittää. Rakennustyökalun leikkausreunat tulisi sijoittaa vaakasuoraan ja samaan aikaan lähellä toisiaan varmistaakseen, että maaperä otetaan talteenottimeen. Tämä muotoilu estää taaksepäisen kaatumisen kaivoon.

Poraaminen itsellesi ei vie paljon aikaa. Se on myös erittäin helppokäyttöinen. Ennalta merkittyjä paikkoja kaivoissa maahan. Sitten maaperän yläosa poistetaan, maa altistuu. Poran TISE on perustettu aloitusasentoon ja se tasoitetaan pystytasossa maanpäällisen vastaanottimen ansiosta. Kierto alkaa myötäpäivään. Ajoittain on välttämätöntä vapauttaa työkalu kertyneestä maaperästä poistamalla se kuopasta.

Mittaukset suoritetaan nauhamittauksella, joten kun tietty syvyys saavutetaan, käytä ylimääräistä metallilevyä puolipallon muotoisen reiän muodostamiseksi. Porata poistetaan syvennyksestä vain taitetussa tilassa, jotta se ei vahingoittaisi reiän pääseiniä maahan.

video

Alla on lisätietoja TISE-porauksen suunnittelusta ja sen käytöstä:

Tee pora TISE tee-se-itse - piirustukset ja miten tehdä

Pora-TISE tee-se-itse tuotannon aloittaminen, tarvitset piirustuksia kaikkiin yksityiskohtiin. Järjestelmät ja kuvat tarvitsevat myös prosessin paremman tunkeutumisen. Mallia on paljon, mutta löytyvää muotoilua voidaan helposti muuttaa mukauttamalla se vaadittuihin työoloihin.

Yksi yksinkertaisimmista Boers TISE koostuu:

 • kaksi leikkaustasoa;
 • pystysuorat etuhampaat maata löysäämiseksi;
 • joukko lisämetallikaistoja;
 • erityinen sauva syvyyden laajentamiseksi;
 • maaperän saanti.

Jotta voit valmistaa porakoneen TISE do-it-yourself (piirustukset löytyvät nettisivuiltamme), tarvitset:

 • leikata kahteen, levy levy;
 • mekaaninen palkki, jossa on hitsattu kahva. Jos syväporaus on välttämätöntä, liukuva rakenne valmistetaan valmistetulla kiinnittimellä;
 • metallilevy.
 • pala ruostumattomasta putkesta maaperän vastaanottimelle. Sen halkaisija on sama kuin kuopan halkaisija;
 • Bulgaria, hitsauskone, pora, jne.;
 • baari, jossa on kolme metallilenkkiä.

Kerättyäsi kaikki vaaditut materiaalit, voit aloittaa käsinporan TISE koon.

Levylevy on kahdessa yhtä suuressa osassa. Se on hitsattu tankoon pienellä kaltevuudella, johon kärki jää.

Saadut reunat on hitsattu metalliputkeen, joka on maaperän vastaanottimen.

Jotta maaperä löystyisi, levyt hitsataan pystysuoraan, jolloin pora toimii paremmin vaikeissa maissa.

Murskainten määrää suositellaan kahdesta kuuteen. Yksinkertaisimmalle puutarhakoristelle TISE ei leikkuja voi tehdä, mutta monimutkaisia ​​- ne varmasti tulevat kätevästi. Ne eivät varmasti ole tarpeetonta.

Hitsaamalla silmukka liikkuvana nauhana, joka toimii leikkaavana reunana sekä sauvana, saadaan työkalu puolipyöreä pohjaan.

Tässä tapauksessa pohja on vakaampi. Jos kiinnität köyden levylle lisäleikkausreunalla, se on mahdollista nostaa ja laskea.

Poraa TISE-tee-se-itse -palvelun valmistukseen valitaan piirustukset, jotka sopivat "kaikissa tilanteissa". Leikkuulaite on kiinnitettävä sauvaan hyvällä pulttiliitoksella. Jos käytät eri kokoisia veitsiä, voit vaihtaa ne tarvittaessa. Toinen menetelmä porattavan kaivon läpimitan laajentamiseksi on hitsata levyjä, joiden halkaisija on suurempi.

Paranna poraa

Porat TISE voidaan valmistaa omilla käsillään ja tarvittaessa muuttaa jonkin verran työolosuhteisiin riippuen siitä, millainen maaperä on perustettu.

Meidän on ymmärrettävä, että asennuksen tekeminen alareunaan, laajentaminen ilman vikoja, tulos ei toimi.

Lisäksi, kun käytät TISE-porata vaikeissa maaperissä, etuhampaiden reunat eivät ole kovin teräviä. Sauvassa kallistuskulman pitäisi olla tässä tärkein ominaispiirre.

Jos maaperässä on pieniä kalkkeja, joiden halkaisija on enintään viisi senttimetriä, reunojen välinen etäisyys on suurennettava.

Siksi he saavat maaperän vastaanottimessa. Jos etäisyys on pieni, ne tukkeutuvat jatkuvasti hampaisiin. Putkessa on hitsattu useita tuskia maaperän löystymiseen. Tällaisella porauksella TISE on paras ja helpoin käsitellä savipohjaisissa maissa.

TISE-poran löysällä maalla on mahdollisuus ilmaista vielä enemmän. Löysää maata tässä on vielä parempi. Tätä varten useita siiloja hitsataan pystysuoraan.

Tässä tapauksessa etuhampaiden reunat ovat lähellä toisiaan. Tämä porakone TISE estää maaperän irtoamisen.

Työnpora TISE, joka toimii kaivojen poraamiseksi, ei yleensä ole kovin vaikeaa, ja sen käyttö on erittäin helppoa.

Kierto tapahtuu yksinomaan myötäpäivään, päästöineen, koko maapallon sisällä. Jos haluttu viettää aikaa ja vaivaa TISE-poran valmistamisessa itse, voit ostaa sen useissa kokoonpanoissa.

Osta

Rautakaupoissa tai markkinoilla olevista hyllyistä löydät poraa TISE.

Kun ostat tämän työkalun, sinun on kiinnitettävä huomiota sen yksityiskohtiin, kuten:

 • kahvan pituus, onko mahdollista pidentää
 • leikkaavan osan halkaisija (tulevan kuopan halkaisija riippuu siitä),
 • metallin luotettavuus, sen laatu,
 • paino (kevyempi työkalu, sitä mukavampi se on työskennellä sen kanssa).

Monille paras ratkaisu olisi vuokrata TISE-pora. Jos sitä tarvitaan kaksi tai kolme työpäivää eikä sitä enää tarvita, on todennäköistä, että työkalun valmistukseen käytetty aika ei ole sopiva. Kyllä, ja rahaa rahaa ostaa hän myös tuskin välttämätöntä.

Voit vuokrata ja maksaa useita kertoja halvempaa tuottaa kaiken työn.

Lisää tästä aiheesta verkkosivustollamme:

 1. Oikeat paalut TISE - tekniikka ja järjestelmät
  Pohjanrakenne on mahdollista missä tahansa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa, pohjaveden syvyys ei myöskään ole tärkeä. Pohjimmiltaan säätiö on paalutapa, paalut ovat toisiinsa yhteydessä.

 • Tiilitalon perustaminen ruuveilla
  Joskus tapahtuu, että rakentamisessa henkilö saa alueita, joilla on "ominaisuuksia": heikot kalliot, pohjaveden läsnäolo tai itse alue ovat vääristyneitä. Kaikki.

 • Oikea laskeminen paalusäätiöstä laskimella
  Rakenteen tai rakennuksen rakentaminen alkaa valmistelusta ja sen perustamisesta - perustuksesta. Säätiöitä on kolme päätyyppiä, joiden pääasiallinen ero on.

 • Pilarin perustus monoliittisella grillataudilla - talon kasaatan grillauksen vahvistaminen
  Tällaisen säätiön rakentaminen on suositeltavaa heikossa hiekka- tai savi- maaperässä, kun maaperän vakaiden kiinteiden kallioiden esiintyminen kulkee syvemmälle. Se asetetaan ilmastovyöhykkeille, maan jäädyttämiselle.

  Poraa tee-itse-piirustukset

  Kun rakennat pino- tai pylväspohjan, et voi tehdä ilman Tise-porausta, jota voit ostaa erikoistuneessa myymälässä tai voit tehdä sen itse piirustuksen avulla. Kaikki tarvittavat järjestelmät ovat Internetissä, ne ovat julkisesti saatavilla lukemiseen.

  Tise-teknologian edut

  Tise-tekniikkaa käytetään useimmiten yksittäisissä rakenteissa. Tämä menetelmä on nopeasti saavuttanut suosiota sen monipuolisuuden ja lisääntyneen lujuuden ansiosta, joten sitä voidaan käyttää käytännössä millä tahansa maaperällä. Tämän teknologian tekemä säätiö on kestävä.

  Tätä menetelmää sovellettiin laajalti erilaisten poikkeuksellisten ominaisuuksien ansiosta, joita voidaan käyttää tavanomaisissa talonrakennustöissä ja laaja-alaisesti työntekijöiden ryhmissä.

  TISE-porauksen luoma pylvään kantavuus on useita kertoja suurempi kuin normaali sylinterimäinen

  Joten sillä on monia etuja, jotka erottavat sen kilpailevista tekniikoista:

  • alhainen hinta yhdessä erinomaisen laadun kanssa;
  • tuloksena olevan perustan suuri lujuus;
  • hyvä lämpöteho;
  • maaperän mahdollinen rakentaminen erilaisissa ilmasto-olosuhteissa;
  • erinomainen jäätymisvastus;
  • täytäntöönpanon helppous lyhyessä ajassa.

  Kaikki tämä edistää klassisen Tise-tekniikan erittäin laajaa käyttöä.

  Poran Tise-F rakenteen rakenne

  Tämän tekniikan perustuksen rakentamisen tärkeimmät työvälineet voidaan pitää säädettävänä muotona ja samoburina, minkä ansiosta tämä menetelmä sai nimensä. Bur Tise-F: tä käytetään kaivojen poraamiseen paaluille, joilla on jatkeita pohjassa.

  Työkalu koostuu:

  • kahvat pyörimistä varten;
  • sauvat (pää- ja jatko-osat) porauksen syvyyden säätämiseksi;
  • maavaraaja (akku) irrottamiseen ja maaperän saantiin;
  • taitettavat terät hyvin laajenemaan.

  Ne ovat muotoilun piirteitä, jotka takaavat käyttömukavuuden.

  Kaikki työt suoritetaan seuraavien periaatteiden mukaisesti:

  • pituuden säätö suoritetaan tangon liukuosuuksien vuoksi. Jokaisen kappaleen pituus on 110 cm;
  • kahva on helppo laittaa mihinkään niistä;
  • kiinnikkeet vahvistavat jokaisen osan;
  • maavastaanottimen halkaisija on 250 mm, suunnilleen syvennysten halkaisijan mukaan;
  • käyttölaitteen sylinterimäinen muoto muodostaa kuoppien pystysuoran asennon;
  • ohjainpidike pitää määritellyn suunnan esteinä;
  • maaperänäytteenotto suoritetaan levyt ja leivinjauhe;
  • kiinnitys saranoitu jalka säiliö tapahtuu pulttien avulla;
  • johto auttaa nostamaan lapion, lasku tapahtuu omalla painollaan.

  ominaisuudet

  Erikoismyymälöissä voit ostaa kaksi versiota Tise-viistosta, jotka eroavat vain taajuusmuuttajan suunnittelusta.

  Kevyissä maissa yksi henkilö selviytyy porauksesta, ja savimassalla on tarpeen työskennellä yhdessä

  Vakiotyökalun yleiset yksityiskohtaiset ominaisuudet ovat taulukossa:

  Poraaminen omalla kädelläsi

  Bur Tise voidaan tehdä omalla kädellä piirustuksen mukaan. Tätä varten käytä putkipalaa, jonka läpimitta on 25 - 32 cm. Leikkauselementissä voit käyttää sahanterää leikattuna puoleen.

  Vaaditut materiaalit

  Tise-porauksen itsensä tuottamiseksi ei voida tehdä seuraavia välineitä ja materiaaleja:

  • myllyt;
  • hitsaus kone;
  • sähköporakoneet;
  • siveltimet;
  • noin 20 cm vesiputkista, halkaisija noin 32 cm;
  • muotoinen putkiosa 40x40 mm, kaksi kappaletta, joiden pituus on 150 cm;
  • metalliset nauhat, joiden koko on 5x25 cm, paksuus noin 3 mm;
  • metalliset nauhat 3x120 cm, 2 mm paksut;
  • 22 cm halkaisijaltaan sahanterä;
  • nylonjohtimen pituus on 300 cm;
  • korroosionestomaali.

  Valmistusmenetelmä

  Porauksen perusta on vesiputki, jonka läpimitta on 15-20 cm, joka on maaperän keräys.

  TISE-porauksen rakenne ja materiaalit antavat sinun tehdä omat kätesisi yksinkertaisin työkalu

  Voit tehdä tämän seuraavasti:

  • hitsataan kaksi pystysuoraa levyä 40 mm: n välein vesiputken yläosaan;
  • työnnä hitsattujen levyjen väliin ja hitsataan profiili. Tämä on porauksen pääakseli;
  • leikkaa puolet sahanterästä hiomalla;
  • putken alapuolelle noin 15 °: n kulmassa, hitsataan sahanterän kaksi puolta. Hitsauta puoli rungolle leikkaavalla reunalla ja toinen akseliin;
  • muodosta profiili, jonka sisäpuolinen koko on hieman suurempi kuin profiiliputki käyttäen metalliliuskaa. Jos profiili on neliömäinen, on tarpeen hitsata reikä, jonka läpimitta on 8 mm ja laita se profiiliin. Se on suunniteltu liikuttamaan auraa;
  • toisen metallinauhan taivutuksesta kaksi U-muotoista profiilia, joiden mitat ovat 40x40 mm;
  • heitä ne akseliin niin, että neliö käännetään sisään, johon on lisättävä palkin jatke. Joten tuloksen pitäisi olla, että yksi profiili on kiinnitetty yläosaan, toinen pohjaan, noin 50 cm;
  • leikkuulaitteiden sivuilta työnnä vanha porakone akseliin, jonka läpimitta on noin 20-25 mm ja hitsata;
  • hitsatun levyn reunoissa tehdään kaksi silmukkaa, joiden halkaisija on 8 mm. Tässä osassa aura asetetaan tulevaisuudessa;
  • leikkaa osa metallista, jonka pituus on 12 cm pitempi kuin putken säde;
  • Poraa tämä osa tekemällä reikä, jonka halkaisija on 8 mm ja hitsata silmukka keskellä;
  • Kiinnitä aura terä saranoihin ja kiinnitä johto terän keskelle. Kun se nousee ylöspäin, aura terä painetaan tangon akseliin ja kun johto vapautuu, terä putoaa ja tästä johtuen reiän pohjalle syntyy pallon laajeneminen;
  • Hitsauta pituus noin 60 cm, joka pyörii Tise-porausta akselin jatkeeseen.

  Valmiit rakenteet on puhdistettava lian, rasvanpoistosta ja pinnoitetusta korroosionestomaalilla.

  Miten hakea

  Jotta tukirakenteelle voitaisiin luoda säätö, ruuvipurkki on sijoitettava ennalta merkittyyn paikkaan ja pyöritettävä siten, että maa otetaan talteen leikkuulaitteen ajossa.

  Kun se on täytetty, porata otetaan ja puhdistetaan maaperästä. Kun vaadittu syvyys on saavutettu, aura on vapautettava ja pyöritettävä alemmaksi laajentamiseksi. Valmistetussa kuopassa on tarpeen asentaa lujitemuovia, lasi kattoma- teriaalia ja kaataa kasa betoniperunan alla.

  Käsityöläiset ovat luoneet koko joukon erilaisia ​​malleja, joiden avulla maaperässä he tekevät sisennyksiä, joilla on laajeneminen alla puolipallon muodossa.

  Vihjeitä ja salaisuuksia

  Tällainen työkalu voidaan helposti tehdä käsin ja tarvittaessa muuttaa muotoilua ja mukauttaa sen välttämättömiin olosuhteisiin riippuen siitä, millaisen maaperän se osa on rakennettava. On selvää, että jos laajennamme syvennystä alla, on joka tapauksessa syntynyt joitain haittoja muodostuneessa reiässä.

  Joten, on suositeltavaa kuunnella neuvoja käsityöläisten:

  • porauksen käyttämistä vaikeissa maissa sinun ei pitäisi oikein teroittaa saumojen reunoja;
  • jos maaperässä on paljon kivia, joiden läpimitta on enintään 5 mm, niin reunojen välistä etäisyyttä on lisättävä. Tällöin ne eivät tule vastaanottimeen, muuten kivet pysyvät jatkuvasti hampaissa;
  • Maaperän löystymisen vuoksi on tarpeen valmistaa muutamia koiria putkessa. Ensinnäkin se koskee savimaita, ja se on suositeltava myös löyhälle maaperälle;
  • jos etuhampaiden reunat sijaitsevat lähelle toisiaan, niin tällainen työkalu helposti estää maata rikkoutumasta.

  Bur TISE sopii helposti pieniin puunjuuriin ja työntää yksittäisiä kiviä jopa 5 cm: n korkeuteen

  Tällaisen työkalun käyttäminen on melko yksinkertaista.

  Jos kuitenkin päätät, ettei tuhlaa aikaa työkalun valmistukseen, voit ostaa sen erikoistuneessa myymälässä, jossa tarvittavat mitat ja kokoonpano.

  Kun ostat tämän työkalun, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin:

  • kahvan pituus ja onko sitä mahdollista lisätä työmukavuuden parantamiseksi;
  • leikkaamisesta vastuussa olevan osan halkaisija, mikä määrää tulevan syvennyksen halkaisijan;
  • metallikomponentin laatu;
  • paino. Loppujen lopuksi sitä pienempi pora, sitä mukavampaa voit työskennellä.

  Joillekin, koska prosessin kustannukset ja monimutkaisuus lisääntyvät, on parempi vuokrata pora.

  Mutta jos se on tarpeen uudelleenkäytettävissä töissä, on mahdollista ostaa perustapora Tise-F, sekä rautakaupoissa että markkinoilla ja valtuutetuilta jälleenmyyjiltä.

  Hinnat riippuvat tiettyä tyyppiä ja vaihtelevat Moskovasta 3,500-5 000 ruplaa. Alueen mukaan hinta on hieman erilainen.

  Uusien mallien keskimääräiset kustannukset ovat taulukossa:

  Bur Tise on välttämätön työkalu, joka on tarkoitettu kaivojen rakentamiseen pino- tai pylväsperustaan. Bur Tise voidaan aina ostaa erikoistuneessa myymälässä, ja voit yrittää tehdä sen itse piirustusten mukaan samalla säästämällä kaiken rakentamisen.

  Lisätietoja Tise-perusporan valmistuksesta, joka on tarkoitettu paalujen kaivojen poraamiseen, näet omalla kädelläsi videossa:

  Uusinta teknologiaa rakentamisessa ja korjaamisessa - V. Kotelnikov - 234 ruplaa - linkki kirjan tarkistamiseen
  Teemme arvioita rakentamisesta ja korjaamisesta - Vadim Ponomarenko - 352 ruplaa - linkki kirjan tarkistamiseen
  Modernin suunnittelijan viitekirja - Gennady Verzhbovsky - 280 rub.- linkki kirjan tarkistamiseen

  Monoliittisen betonin ja teräsbetonin tekniikka - Nikolay Evdokimov - 1 246 rub.- linkki kirjan tarkistamiseen

  • Valmistusmenetelmä
   • Hakumenettely

  Alhaisen asuntotuotannon rakentamiseen keksittiin TISE-teknologia - laitteet, jotka optimoivat rakentamisen menetelmän, perustan luomisen jälkeen. Yksi näistä laitteista on TISE-pora, joka on helppo tehdä omalla kädellä. Tämän laitteen avulla kaivoja porataan ja luodaan paaluja, jotka ovat pino-nauhan perustuksen tukijärjestelmiä. Tämän rakenteen perusta, kunnioittaen lujuusominaisuuksia, mahdollistaa sen rakentamisen kustannusten pienentämisen lähes kolmella kerralla.

  TISE-poran laitteen rakenne.

  Poran TISE itse voidaan tehdä itsenäisesti putkesta, jonka läpimitta on 25 - 32 cm. Leikkauselementtinä voit käyttää sahanterää, joka on leikattu puoliksi.

  Sen valmistukseen tarvitaan seuraavat työkalut ja materiaalit:

  Järjestelmävaihtoehdot kyntävät poraa.

  • Bulgaria;
  • hitsaus kone;
  • sähköpora;
  • siveltimet;
  • noin 20 cm vesiputkesta, jonka läpimitta on noin 32 cm;
  • muotoinen putkiosa 40x40 mm, kaksi kappaletta pituudeltaan noin 150 cm;
  • metallinen nauha, jonka koko on 5x25 cm, noin 3 mm paksu;
  • metallinauha 3x120 cm, 2 mm paksu;
  • 22 cm halkaisijaltaan sahanterä;
  • nylonjohtimen pituus on 300 cm;
  • korroosionestomaali.

  Porauksen perusta on vesiputki, jonka leveys on 15-20 cm, mikä on maaperän keräys. Valmistusjärjestys on seuraava:

  TISE-poran käyttöjärjestelmä.

  1. Vesiputken yläosassa (keskellä) kaksi levyä hitsataan pystysuoraan 40 mm: n etäisyydellä.
  2. Rungon keskellä (hitsattujen levyjen väliin) työnnetään ja hitsataan profiilia, tämä on päätytyökalun akseli.
  3. Sahanterä (sen leikkausosa) leikataan puolikkaalla hiomalla.
  4. Putken alapuolelle noin 15 ° kulmassa hitsataan kaksi puolta sahanterästä. Leikkuureunan toinen puoli on hitsattu runkoon ja toinen akseliin.
  5. Profiilia, jonka sisäpuolinen koko on hieman suurempi kuin profiiliputki, on tehty metallinauhasta. Reikä, jonka halkaisija on 8 mm, hitsataan neliöprofiiliin ja se asetetaan profiiliin (toimii auran liikuttamiseksi).
  6. Kaistaleesta taivutetaan kaksi U-muotoista profiilia, joiden sisäinen koko on 40x40 mm.
  7. U-muotoiset profiilit on hitsattu akseliin siten, että ne muodostavat sisemmän neliön, johon sitten työnnetään jatkopalkki. Yksi profiili keitetään palkin yläosaan ja toinen on noin 50 cm etäisyydellä siitä.
  8. Leikkuulaitteiden puolelta on asetettu vanha poran, jonka läpimitta on noin 20 - 25 mm, akseliin ja kiedottiin (käytetään keskiön keskittämiseen).
  9. Hitsatun levyn reunoille lähemmäksi kehon reunaa kaksi silmukkaa hitsataan halkaisijaltaan 8 mm (aura kiinnitetään niihin).
  10. Metallilevy, joka on 12 cm pitempi kuin putken säde, leikataan metalliliuskasta (aura).
  11. Auran terän toisella puolella porataan reikä, jonka halkaisija on 8 mm, ja silmukka on hitsattu keskellä.
  12. Aura terä on kiinnitetty saranoihin ja nylonjohto kiinnitetään silmukkaan terän keskellä. Jos johto nostetaan ylöspäin, auran terää painetaan sauvan akselia vasten ja kun johto vapautuu, terä laskeutuu ja reiän pohjalla muodostuu pallomaista laajentamista.
  13. 60 cm: n pituinen poikkipalkki on hitsattu akselin jatkeeseen, jonka kanssa TISE-porata pyörii.
  14. Valmis muoto puhdistetaan lian, rasvanpoiston ja peittämällä korroosionestomaalilla.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Yläreunan muodostamiseksi pora sijoitetaan merkittyyn paikkaan, sitä pyöritetään siten, että leikkausosa poraa maata taaksepäin. Taakan täytön jälkeen se poistetaan ja puhdistetaan maaperästä.

  Kun saavutetaan ennalta määrätyn syvyyden, aura vapautuu ja kun keho pyörii vastakkaiseen suuntaan, kuopan alaosassa syntyy pallonpuolisko.

  Armouria, lasi katemateriaalia ja paalua perustuskannatin alla kaadetaan betoniin kaivoon.

  Ammattitaitoiset käsityöläiset loivat runsaasti erilaisia ​​malleja, joiden avulla reikiä tehdään maan päällä ja puolipallon laajennus alaosassa.

  Itsekantava PISE Pori auttaa sinua nopeasti ja alhaisin kustannuksin luoda laadukas pino-ja-nauha-säätiö.

  Kun omakohtaisen rakennustyön omistaja tarvitsee erilaisia ​​rakennustyökaluja. Yksi niistä on burti TISE. Porat TISE on tarkoitettu maaperän kaivojen tuotantoon pino- tai pylväspohjan rakentamisessa. Sen ansiosta voit nopeasti ja helposti kaivaa kaivon paikoilla tai pylväillä, jotka ovat joko tiukasti lieriömäisiä tai puolipallon muotoisia.

  Komponenttien rakentaminen TISE-järjestelmä

  Bur TISE koostuu:

  • liukupalkki kahvalla;
  • kaksi leikkaustasoa;
  • maaperän keräilijä;
  • ylimääräiset metalliset nauhat;
  • pystysuorat "sormet" maaperän irtoamista varten.

  Bur TISE auralla

  Poraa TISE tehdä se itse, tarvitset:

  • metallinen palkki kahvalla. Jos kaivot suunnitellaan syvemmälle, tarvitaan liukuva rakenne, jossa on pidike;
  • pyöreän sahan kaksi puolta;
  • osa metalliputkesta maanpäällisen vastaanottimen aikaansaamiseksi - sen halkaisija on sama kuin kuopan halkaisija;
  • metallilevy;
  • kolme metallilenkkiä ja tanko, joka ohjaa lisäosaa porauslevystä.
  • hitsauskone.

  Asennusvaiheet Leikkaa pyörösaha

  1. Pyöreä saha leikataan puoliksi ja hitsataan lähellä tangon päätä vaakasuorassa vaakasuorassa kallistuksessa, irrota ohjainkärki. Näin saadaan kaksi TISE-poran leikkuureunaa.
  2. Suoraan sahanterän puolikkaiden yläpuolella sinun on hitsattava osa tietyn halkaisijan omaavasta metalliputkesta - siitä tulee maavastaanotin, jonka avulla voit tehokkaasti tarttua maaperään kuopan valmistuksen aikana.
  3. Maaperän maaperän ulomman sivun maaperän löystymisen helpottamiseksi pystytään pystysuorat "etuhampaat", mikä mahdollistaa tarvittavien syvennysten aikaansaamisen myös vaikeissa, ongelmallisissa maaperässä. Sijaintipaikasta riippuen pystysuoran "etuhampaiden" määrä voi vaihdella 2-6.
  4. Jotta voitiin muodostaa puolipallon muotoinen ontelo kaivon pohjassa, on tarpeen hitsata kolme metallilenkkiä: tanko, metalliliuska, joka leikkuureunan rooli kaareva reuna muodostaa tarvittavan puolipallon. Se ei välttämättä ole täysin sileä - tärkeintä on, että kasa tai pylväspohjan pohja on suurempi ja siksi vakaampi.
  5. Kiinnittimien ja metallilankojen ansiosta levyn päähän kiinnitetyn metallisen sauvan ansiosta lisäleikkausreunaa voidaan tarvittaessa alentaa ja korottaa.
  6. Kaivon pohjassa olevan alemman puolipallon halkaisija voidaan vaihdella hitsaamalla lisämetallilenkkejä poratangossa. Tuloksena olevan reiän säde riippuu rakennuksen työkalun kiinnityslevyn laskemisesta.

  Bur Scheme Auraporan rakenteen muutokset

  Maaperän tyypistä riippuen TISE-porata voidaan tuottaa eri muunnelmissa.

  1. Kiviset, raskas maaperä eivät vaadi teräviä leikkausreunoja, mutta niiden kaltevuus on suuri rooli suuren maaperän keräämiseksi kerralla. Tärkeintä on se, että läsnä on useita "laikkuja", jotka mahdollistavat raskas maaperän lieventämisen. Jos maaperässä on pieniä jopa 5 cm: n kiviä, niin leikkausreunojen välinen etäisyys kasvaa siten, että tällaiset sulkeumat helposti pudottavat maavastaanottimeen. Tämä muotoilu on vakiintunut savimaassa.
  2. Kun käytät TISE-poraa irrallisessa maaperässä, tarvitaan lisää löysäämistä - vain kaksi pystysuuntaista koiraa riittää. Rakennustyökalun leikkausreunat tulisi sijoittaa vaakasuoraan ja samaan aikaan lähellä toisiaan varmistaakseen, että maaperä otetaan talteenottimeen. Tämä muotoilu estää taaksepäisen kaatumisen kaivoon.

  Porauksen toimintaperiaate

  Poraaminen itsellesi ei vie paljon aikaa. Se on myös erittäin helppokäyttöinen. Ennalta merkittyjä paikkoja kaivoissa maahan. Sitten maaperän yläosa poistetaan, maa altistuu. Poran TISE on perustettu aloitusasentoon ja se tasoitetaan pystytasossa maanpäällisen vastaanottimen ansiosta. Kierto alkaa myötäpäivään. Ajoittain on välttämätöntä vapauttaa työkalu kertyneestä maaperästä poistamalla se kuopasta.

  Mittaukset suoritetaan nauhamittauksella, joten kun tietty syvyys saavutetaan, käytä ylimääräistä metallilevyä puolipallon muotoisen reiän muodostamiseksi. Porata poistetaan syvennyksestä vain taitetussa tilassa, jotta se ei vahingoittaisi reiän pääseiniä maahan.

  Alla on lisätietoja TISE-porauksen suunnittelusta ja sen käytöstä:

  Kuinka tehdä poran TISE tehdä sen itse?

  Rakennusten rakentamiseen käytettiin erilaisia ​​säätiöitä, joiden valinta riippuu maaperän ominaisuuksista. Ongelmallista maaperää, teräsbetonipilarien muodossa olevat paaluperustukset ovat osoittautuneet myönteisesti. Porauslaitteiden käyttö lisää rakennuskustannuksia. Pylväspohjan rakentamisen kustannusten pienentäminen mahdollistaa itsetäytteisen työkalun - TISE-porauksen. Harkitse työkalun suunnittelua ja itsenäisen tuotannon tekniikkaa.

  Manuaalinen porakone TISE F200

  Kuinka säätiö poraa TISE?

  Bur TISE, joka helpottaa teosten toteuttamista, koostuu seuraavista elementeistä:

  • työkahva, joka on suunniteltu lähettämään vääntömomentin metallivarren läpi työstökappaleeseen. Rakenteellisesti kädensija on teräsputki, jossa on neliö, suorakulmainen poikkileikkaus tai kiinteä metalliprofiili. Kumitetut kädensijat on asennettu pyörimismekanismin kahdelle vastakkaiselle puolelle 50-55 cm: n etäisyydelle;
  • terässauva, joka koostuu kahdesta osasta. Liukuvat osat, joiden pituus on 1,1 m, lukitaan kiinnittimellä. Palkin perusosa tarjoaa mahdollisuuden kiihdyttää työtä matalalla syvyydellä laitteen painon alenemisesta johtuen. Jos maaperän poisto on tarpeen 1,8 m: n syvyydessä, käytetään jatkoelementtiä. Tangon osat ovat vaihdettavissa, voit kiinnittää kunkin kädensijan.
  • 12,5 cm: n säteellä oleva maaperäakku, joka muodostaa asianmukaisen koon. Maaperäkokoelma on valmistettu metallisylinterin muodossa, joka on varustettu irrotusleikkureilla, erikoislevyillä ja ohjaustangolla. Maaperäakun rakenneominaisuudet vapauttavat irronneen maaperän tunkeutumisen sylinteriin ja eivät salli ruuvimekanismin poiketa pystysuorasta asennosta;
  • taittoveitsi, saranoitu työkalun alareunaan. Laitteen tarkoituksena on muodostaa pallomaisen laajeneminen kaivon alaosassa lisäämällä tulevan sarakkeen tukipinta halkaisijaltaan 0,5-0,6 m. Maalattavaan maahan taittoviila pyörii omasta painostaan. Saranoitu leikkuureuna nostetaan manuaalisesti metallikaapelin avulla, jonka pää on kiinnitetty työkahvaan.
  Miten säätiö poraa TISE: n

  Poraustoiminnon nopeus ja käyttöohje TISE-käsikäyttöisen porakoneen käytöllä riippuvat laitteen massasta ja työn laadusta.

  Bur TISE paaluille - laitteiden edut ja heikkoudet

  Perusporaa TISE, joka helpottaa mahojen muodostumista paalun tukemiseen, käytetään laajalti yksityisessä rakentamisessa. Työkalulla on joukko etuja:

  • luotettava ja todistettu muotoilu. Laadukkaan käsiohjausta TISE voidaan käyttää pitkään ilman korjausta;
  • helppokäyttöisyys. Koulutusta ei tarvita suorittamaan hyvin muodostus- ja louhintatoimia;
  • ympäristöystävällisyys. Työkalun aikana ei ole kielteisiä vaikutuksia rakentajien henkilöstöön, ja myös talteen otetun maaperän rakenne säilyy;
  • monipuolisuutta. Ydinporaa voidaan käyttää useiden erilaisten käyttökohteiden muodostamiseen sekä käyttää sekä kesällä että talvella.

  Työkalun suunnittelun piirteet mahdollistavat sen käytön erilaisten monimutkaisten maametallien tukien valmistukseen.

  Kotitekoisen poran TISEN käyttö mahdollistaa:

  • rakentaa yksityisen talon kasaalapset rajoitetulle ajanjaksolle, jolla on vähäinen työvoimakkuus;
  • rakentaa teräsbetonituotteita, joilla on suurempi kuormituskyky;
  • poistaa tarpeen käyttää raskaita poraavia ajoneuvoja tiellä;
  • jotka toimivat itsenäisesti maaperän talteenottoa varten perustuspylväät;
  • vähentää huomattavasti kustannuksia, jotka liittyvät toimenpiteiden toteuttamiseen ontelojen muodostumiseen.
  Miksi tarvitsemme poranterää TISEN perustaksi

  Itsekantava PISE Pori ei vaadi sähköverkkoa ja vesijohtoyhteyksiä, mikä mahdollistaa sen itsenäisen käytön. Puutteiden joukossa on syytä huomata, että työkalusylinterin terävyyden jaksottainen uusiminen on tarpeen. Monien etujensa ansiosta kotitekoinen porakone TISE otettiin laajalti käyttöön yksittäisissä rakennuksissa.

  Mitkä keräilijät on varustettu säätöporalla

  Rakennusten rakentaminen pylväsperustaan ​​tehdään sekä kivennäisainepitoisuuksia sisältävillä raskailla perusteilla että kevyillä maaperillä, joiden hiekkakehän pitoisuus on suurempi. Työkalu on varustettu erilaisilla maaperänvastaanottimilla, jotta maaperän poraus eri paikoille voidaan antaa. Maaperäakkujen suunnittelussa on tiettyjä eroja:

  • Työkalun työstäminen savi-maaperässä ja maaperässä pienillä kivillä, työkalulla on neljä maaperän keräämiselementtiä, jotka sijaitsevat pystysuorassa samalla etäisyydellä toisistaan. Pienet, 50 mm: n suuruiset kalliot, tunkeutuvat koirien ja maaperän väliin. Poraamalla maaperä, jossa on paljon savipartikkeleita, savi tarttuu pois;
  • Kaivojen muodostamiseksi irrallisissa maissa työpää on varustettu kahdella leikkaavalla elementillä, joissa on hammastettu reuna. Vaakasuuntaisten leikkureiden muotoilu ja sijainti estävät maaperän vuotamisen, kun porauslaite irrotetaan ontelosta. Sahatyyppinen työreuna mahdollistaa pienen kalliorakenteen valinnan ja tehokkaasti irtoaa maaperän.
  Bur TISE peruskäsikirja asetettu universaaliksi

  Organisaatiot - käsityökalujen valmistajat voivat asiakkaan toivomusten mukaisesti varustaa TISE: n tarvittavasta rakentamisesta.

  Manuaalinen porakone TISE - käyttöominaisuudet

  Teollisuustiloissa valmistetut kädessä pidettävät porauslaitteet ja itse tehdyt työkalut ovat yhteisiä ominaisuuksia ja eroavat vain maanpäällisen vastaanottimen suunnittelussa.

  Laitteen toimintaparametrit:

  • maksimaalinen maaperän paraneminen - 0,18 m;
  • työkappaleen koko halkaisijaltaan - 0,25 m;
  • työkahvan pituus - 0,55 m;
  • pituus taitettuna - 0,125 m;
  • koko laajennetussa tilassa - 0,225 m;
  • muodostuneen laajenemisen halkaisija - 0,4 - 0,6 m;
  • työkalupainokokoonpano akun kanssa - 10-12 kg.

  Käsityökalujen ominaisuudet antavat mahdollisuuden sen tehokkaaseen käyttöön kevyissä ja savimaissa sekä maaperässä, jolla on suuri mineraalipitoisuus.

  Kuinka tehdä poraa TISE tehdä se itse

  Sinun on suoritettava seuraavat tehtävät poraustyökaluille suunniteltujen käsityökalujen itse tuottamiseen:

  • päättää maavastaanottimen tyypistä;
  • kehittää piirustuksia tai piirroksia;
  • valmistele tarvittavat työkalut ja materiaalit.
  Bur TISE tehdä sen itse

  Valmistuksen valmistuttua voit aloittaa laitteen valmistuksen. Pidäthän näissä kohdissa yksityiskohtaisesti.

  Piirustukset TISE-porauksesta

  Suunnitella poraa TISE omilla kädillä, piirustukset on valmisteltava etukäteen.

  Seuraavat vaihtoehdot ovat mahdollisia:

  • valmiiden piirustusten tai luonnosten hankkiminen, jotka ovat jo tuottaneet porauslaitteita;
  • itse piirretään täysimittaisesta näytteestä, jonka suorituskykyä testataan hyvin muodostuvan prosessin aikana.

  Voit myös käyttää vakiomallisia piirustuksia niiden mitoituksella. Kun valitset tämän vaihtoehdon, muista, että työosan halkaisijan lisääminen aiheuttaa huomattavan lisäyksen kahvaan.

  Mitä TISE-poran valmistukseen tarvitaan

  Työn suorittaminen omalla tahdolla edellyttää seuraavia laitteita ja työkaluja:

  • sähköhitsaus kone;
  • poraa porat;
  • Bulgarialainen ympyrä metalliin;
  • harja maalaustyölle.
  Kuinka tehdä säätiöpora omilla käsillä

  Valmistukseen on välttämätöntä valmistaa seuraavat materiaalit:

  • joka on halkaisijaltaan 25-30 cm teräsputken osuus, joka vastaa paalun kokoa;
  • Käytetty tai uusi terä pyörösahasta;
  • putki tai metalliprofiili kahvan valmistamiseksi;
  • metalliosat, joiden paksuus on 2-3 mm;
  • profiiliputki 4x4 cm tai putki halkaisijaltaan 3,2 cm;
  • maali metallipinnan korroosiosuojaukseen.

  Suunnittelu mahdollistaa muiden lajikkeiden materiaalien käytön, jotka valitaan piirustusten vaatimusten mukaisesti.

  Kotitekoinen porakone TISE - kokoontumistekniikka

  Valmistele materiaalit ja työkalut eteenpäin poran TISE valmistukseen.

  TISE-poran maailmanlaajuinen uudistaminen

  Tehtäessäsi toimi seuraavasti:

  1. Leikkaa työkappale, jonka mitat vastaavat piirustuksen vaatimuksia.
  2. Tee työreunat leikattujen levyjen sähkösahojen avulla.
  3. Kiinnitä tangot lukitsimella.
  4. Hitsauta leikkuureunat tangon pohjassa 15-20 asteen kulmassa.
  5. Kokoa maaperän kerääjä lukitsemalla letkulevy terien päälle.
  6. Kiinnitä hitsausta pystysuuntaisiin veitsiin maavastaanottimen ulkoreunaan.
  7. Tartu saranamekanismin saranoihin puolan sylinterin yläpuolelle.
  8. Yhdistä työtakeet saranoihin ja kiinnitä teräskaapeli.
  9. Kiinnitä pidennys poikkileikkauksen yläosaan, jolloin kahva toimii.
  10. Varmista, että liukuva puomi ja niveltymekanismi ovat vapaasti liikutettavissa.
  11. Tarkista hitsattujen liitosten laatu, poista ne ja poista haavat.
  12. Poista ruoste, peitä metallipinta korroosionestoaineella.

  Kun kokoaminen on valmis, tarkista työkalun toiminta. Oikein asennettujen leikkuureunojen tulisi tehokkaasti täyttää maaperän kerääjä alustalla.

  Porakokoonpano

  Miten poraa säätiölle

  Poraustekniikka on melko yksinkertainen eikä edellytä erityiskoulutusta.

  Suorittamalla töitä kaivojen muodostuksessa suorittaessasi seuraavan algoritmin mukaista työtä:

  1. Merkitse paalikenttä ja poista tuulivoima porausalueilla.
  2. Kerää käsinpora TISE ja täytä se tarvittavalla taajuusmuuttajalla.
  3. Kaivaa porausalue 15-20 cm syvyyteen.
  4. Asenna työkalu porausreikään varmistaen sen pystysuoran asennon.
  5. Kierrä kotitekoista PISE-poraa kohdistamalla voima kahvaan myötäpäivään.
  6. Hallitse maavastaanottimen täyttöä ja irrota maaperä säännöllisesti.
  7. Laajenna tarvittaessa tangon pituutta ja kiinnitä se sen osien kanssa.
  8. Jatka sukeltamista maahan, muodostaen syvennyksen ontelon alaosaan.
  9. Vedä johto, nosta meloa ja irrota työkalu kuopasta.
  Poraus paalujen TISE varten

  Suorittaessaan työtä kevyissä maissa, yksi kuoppa voidaan muodostaa puoli tuntia. Porauksen kesto raskasmailla on 2-2,5 kertaa pitempi.

  Bur TISE - arvostelut ja käytännön suositukset

  Yksityiset kehittäjät ja ammattilaiset, jotka ovat käyttäneet työtään teollista ja kotitekoista porata TISEä, puhuvat positiivisesti tästä työkalusta ja huomioivat seuraavat laitteen ominaisuudet:

  • helppokäyttöisyys;
  • tiiviys;
  • kestävyyttä.

  Asiantuntijat suosittelevat käyttäessään laitetta noudattamaan seuraavia suosituksia:

  • älä käytä enempää vaivaa kahvaan, koska työkalu omalla painollaan helposti pudotetaan maahan;
  • vältä sivuttaiskuormia, minkä seurauksena joukkueen sauvojen merkittävä deformoituminen on mahdollista;
  • ohjaa kotitekoisen poran TISE pystysuuntaisuutta maahan maahan upotettuna.

  Työkalu helpottaa työtä ja ei aiheuta ongelmia, jos sitä käytetään kunnolla.

  johtopäätös

  Käyttämällä itsehankittua käsiporaa TISE voit nopeasti perustaa pylväsperustaisen säätiön, joka säästää rahaa. On tärkeää käyttää hyväksi todennettuja asiakirjoja ja noudattaa kokoonpanotekniikkaa.