Miten tehdä yamobur työstää maata

Maanomistajat tarvitsevat ennemmin tai myöhemmin työkalun, jolla voidaan tehdä matalia kuoppia, reikiä tai kaivoja. Tällaista laitetta - Yamobur - käytetään jokapäiväisessä elämässä ja rakennustöitä tontilla: asennetaan aita tai katos, eri virkoja ja jopa sängyt järjestetään ennen istutusta taimia jne. Näihin tarkoituksiin kannettava käsi työkalu, sähkötyökalu tai bensovariantti työkalu tekee. Jos haluat valmistaa yamoburta kotona, käytä kokeneiden käsityöläisten suosituksia.

Yamobur: työperiaate, työkalut ja materiaalit

Työkalun yksinkertaisin versio koostuu pienestä joukosta elementtejä:

 • telineet tai putket, jotka on valmistettu metallista (harvoin - puusta);
 • pyörivä nuppi yläosassa;
 • ruuvaa vastakkaisesta päästä.

YAMOBUR toimii tunnettujen fyysisten postulaattien perusteella. Itse asiassa se muuntaa käden voiman (moottorin impulssin) voiman kiertämiseen ja nostaa maahan pinnalle Archimedes-ruuvin periaatteen mukaisesti. Kuva näyttää, mitä tyypilliset kotitekoiset laitteet näyttävät. Yamoburia käytetään:

 • hiekka ja savi;
 • maaperänäytteenotto;
 • kaivojen muodostaminen katujen penkkejä ja pöytiä, kasvihuoneita, verannat, aidat, aidat, portit ja pylväät tukiin;
 • istutetaan puutarhakasveja sauvan kaltaisella rhizomilla;
 • kastelujärjestelmän toteuttaminen puutarhassa;
 • pohjavedenpinnan seuranta;
 • kaivojen, kaivosten ja kompostialtaiden kaivaminen;
 • hyvin poraus talvikalastukseen.

Jos haluat tehdä yamoburista vetoamalla voimaasi, piirrä tuote. Määritä siinä määritetty laitteen pituus, joka perustuu tehtävien henkilökohtaisiin tarpeisiin ja ominaisuuksiin. Tämä parametri määrittää valitun metallipylvään pituuden: putken, jonka läpimitta on 12 mm tai teräsnauha. Yleensä se vaihtelee välillä 1-2 m. Myös tehdä reikä, tarvitset:

 • metallilevy, 1,5-2 mm paksuus;
 • pieni teräsleikkaus veitselle ja hiekkapaperille teroittamiseksi;
 • hitsaus kone;
 • kahvan kahvan vanha letku (hieman paksumpi kuin napakepän halkaisija);
 • pihdit.

Neuvoston. Nosta ruuvia muutama ylimääräinen terä kasvattamalla maadoituksen tehokkuutta.

Yamoburin työskentelyosan tuotanto

Ensin päätä, mikä on reiän leikkausosan ulkohalkaisija. Luota tärkeisiin tehtäviin, jotka asetat laitteelle. Nyt voit jatkaa kuopan reiän asentamista:

 1. Leikkaa metallilevystä valitun koon ympyrä plus 5-6 mm. Luultavasti tarvitset useita tällaisia ​​aihioita.
 2. Tarkkaan keskitä reikä, joka on 1-2 mm paksumpi kuin reikäakseli, napa tai putki.
 3. Tee tasainen leikkaus pitkin yhtä teräsrungon säteistä. Työnnä työkappaletta pystysuoraan.
 4. Hitsauta tuloksena oleva helix pylvääseen. Tuo saumoja tiettyyn askelin, mikä riittää vahvaan osien liittämiseen. Myös ruuveja (jos niitä on useita) on hitsattava yhteen.

Laitteen kärjessä on kärki. Se tarjoaa hyvän tunkeutumisen syvälle maahan. Teollisissa malleissa käytetään poraa. Kotitekoisessa työkalussa voit asentaa tasaisen tai minkä tahansa muun kärjen. Asennusta varten poraa reikä pylvään päähän. Jos akseli on valmistettu putkesta, reikään ei tarvita.

Kauhan kokoonpano

Seuraava vaihe on veitsen tekeminen. Se sijaitsee reiän kärjessä ja kestää terän leikkaamista, joten valitse jousiteräs pohjaksi. Materiaali on melko vahva, kiinteä, kulutusta kestävä ja hyvin pidetty. Tulevan veitsen koon on vastattava käyttöreikien parametrejä. Terävöitä suurta reunaa pyörivällä hiekkapaperilla. Kiinnitä se hitsauskoneen avulla ruuvin alareunaan.

Neuvoston. Voit lisätä teräsveitsen kulutuskestävyyttä näin: hehkuttaa kuumaa tulta ja välittömästi upottaa kylmään veteen tai öljyyn.

Ristipidike viimeistelee käsiporauskokoonpanon. Sen pitäisi sopia hyvin käteen ja antaa mukavan pyörimisen. Teknisesti, voit tehdä sen ristin tai T-muotoinen. Kahvaa tulisi vahvistaa hitsaamalla putkiosuuksia pystyakselilla. Älä unohda laittaa letkua kahvaan, jotta yamobur olisi mukava ajaa.

Moottorikäyttöisten reikien valmistus

Videohäiriöt auttavat sinua oppimaan paremmin käsikäyttöisen porauksen suunnittelun periaatteet kotona. Mallia voidaan myös parantaa lisäämällä moottori piiriin. Tämä mahdollistaa kaivojen jopa 3 metrin kaivamisen. Moottori pyörii reikää kardaaniasennuksella. Kytkimen asennus auttaa ylläpitämään tällaista järjestelmää ylikuormituksesta ja vahingoittumisesta sen kanssa työskentelevälle henkilölle.

Nämä laitteet ovat melko raskas, joten ne tarvitsevat tukea ja kaksi pyörää liikkumiseen. Lisäksi moottori ja kaikki työosat, myös käyttölaite, on asennettu vaunuun. Moottori on sijoitettu tukikehyksen toiseen päähän ja toinen kannattimeen. Tämän seurauksena pora saa pystyasennon, jota tarvitaan työn aikana.

Yksinkertainen rakentaminen kotona on helppoa, jos sinulla on vähän taitoja hitsauksessa ja putkistoissa. Jopa moottoroitu versio ei tarvitse vakavaa sähkötyötä.

Miten tehdä käsityönä oleva puutarhan ruuvipuristin tee se itse: videon ohjeet ja tuotantokuoret

Manuaalisia porakoneita käytetään monenlaisten töiden suorittamiseen ja etsittävien työkalujen joukossa.

Heidän itsenäistä tuotantoaan pidetään vaihtoehtoisena vaihtoehtona tehdä päätöksiä näiden tuotteiden ostamisesta.

Tämä artikkeli on omistettu teemalla tehdä puutarhatyrjintä omilla käsillä.

Hyvin pieni työkalu

Manuaalisia porakoneita pidetään välttämättöminä työkaluina, joiden avulla voit suorittaa monenlaisia ​​töitä rakennus-, korjaus-, maisemasuunnittelun, dacha-juuston, puutarhan, kasvipuutarhan, maaperätutkimuksen aikana.

Niiden avulla voidaan porata aukkoja maaperään, jonka koko on kooltaan samanlainen ja koostuu useista metalliosista. Rajoitetulla käteisellä on oikeus käyttää parhaita työkaluja omiin käsiinsä.

Tällainen ratkaisu mahdollistaa puiden istuttamisen, poraamisen matalissa kaivoissa tai kaivoissa, tukien asentamisen kaarien ja ristikkojen asennukseen, tukemisen tukemiseen, kaivojen, kompostialtaiden järjestämiseen sekä reikien muodostamiseen sulkevien rakenteiden pylväät ilman paljon vaikeuksia.

Työkalujen suunnittelu reikien poraamiseksi maahan

Järjestelmäasennelma itsetäytteinen pora (klikkaa suuremmaksi)

Ruuvipuristimen rakenneosien ominaisuudet määräävät sen lajikkeet. Näitä ovat:

 • ruuvi leikkauselementillä;
 • teline tai akseli, joiden halkaisija on eri;
 • kahva on lyhyt, keskipitkä.

Korkealaatuisen metallin käyttö määrittää puutarhatyökalun luotettavuuden, kestävyyden ja pitkän käyttöiän. Sen työtehtävä voi koostua useista terien tasoista. Porauksen taittosuunnittelu antaa mahdollisuuden lisätä runko-osan pituutta suuttimien ja kahvien korvaamiseksi.

Työkalut, materiaalit itse tuotannolle

Tyypillinen piirustustyökalu (klikkaa suuremmaksi)

Jotta voit tehdä kotitekoisen puutarhatyön, sinun on päätettävä sen suunnittelusta ja valmisteltava tarvittavat työkalut ja materiaalit. Luettelo sisältää:

 • kone hitsien ja kääntölaitteiden hitsaukseen;
 • korkea, 3-5 mm: n paksuinen teräslevy ja lyhyet, pitkät metalliputket;
 • lujittavat sauvat, joiden halkaisija on 16 mm - 30 mm ja pituus vähintään 1,6 m;
 • höyry- tai hankaava pyörä, joka kykenee murtamaan tarvittavat elementit;
 • tehokkaat porat ja poranterät metalle.

Valmistusvaiheet

Kotitekoisen porauslaitteen tekeminen vie paljon aikaa sen ostamiseen. Mutta samaan aikaan on mahdollisuus saada käytännön taitoja ja säästää rahaa.

Valmisteltuaan tarvittavat materiaalit, työkalut alkavat valmistaa puutarhatyrää. Tärkeimmät vaiheet ovat:

1. Erilaisia ​​halkaisijaltaan erilaisia ​​pyöreitä aihioita poran leikkaamiseen leikataan terästerästä, jolla on suurempi lujuus. Tämä ratkaisu tarjoaa kyvyn suorittaa vaaditun leveyden kuopat.

2. Teräspiirien keskellä on poratut reiät. Niiden halkaisijan on oltava 1-1,5 mm suurempi kuin puutarhatyökalun akselin paksuus.

3. Kolmannessa vaiheessa ne alkavat kääntää sylinterimäisiä osia, joissa on holkkien reikiä sorviin, jota seuraa kierteitys. Sen on vastattava pulttien kokoa, joita käytetään kiinnittämään leikkuulaitteiden kiinnitys porauslaitteen telineeseen.

4. Poraustyön yksityiskohdat leikkaavan pyörän avulla pienet segmentit leikataan. Levyn loput osa on venytettävä kiertymään ja antaa ruuvin ulkonäön.

5. Leikkuulaitteen alareuna on teroitettu 45 - 60 asteen kulmassa. Tässä vaiheessa terän valmistus on valmis.

6. Tässä vaiheessa poraustelineen alaosa leikataan ja lähtee 8 cm päähän. Litteiden leikkausten syvyyden tulisi olla 3 mm. Työt tehdään höyrytyspyörällä.

7. Maanpuristimen kärjen muodostamiseksi on tarpeen teroittaa akselin alapäätä 30 asteen kulmassa ja suorittaa spiraalimaisia ​​uria. Jos metallipora on hitsattu jalustan päähän, työkalu pääsee helposti kuivaan, kovaan maaperään.

8. Irrotettava kädensija kiinnitetään puutarhatyrän vastakkaiseen päähän. Holkin käyttö antaa osan kiinteän kiinnityksen. Haluttaessa metalliputkien osista voidaan tehdä erityisiä osia telineen korkeuden lisäämiseksi. Niiden avulla voit suorittaa suuren syvyyden reikiä.

9. Viimeisessä vaiheessa käsityönä oleva työkalu peitetään korroosionestoaineella ja maalilla luotettavasta suojautumisesta negatiivisia ympäristötekijöitä vastaan.

Pitämällä poraa puhtaana on pitkä työkaluikä. Asiantuntijoiden suositusten mukaisesti voit aina tehdä luotettavia ja kestäviä puutarhatyökaluja mistä tahansa suunnittelusta ja koosta.

Seuraavaksi pyydämme sinua katsomaan videota, jolla voit tehdä puutarhatyrkkyä omiin käsiisi:

Tehdas-itse-mekanisoitu Yamobur: vaihtoehtoja suunnittelulle ja laskentaperiaatteille

Miten tehdä talousarvion versio reiästä käyttäen bensiiniä tai sähkömoottoria - kokemus FORUMHOUSE käyttäjistä.

Nykyaikaiset markkinat ovat kyllästyneet kaikenlaisten rakennusvälineiden ja -laitteiden kanssa. Ota esimerkiksi reikä: tänään voit helposti löytää laitteen, jonka hinta on melko edullinen ja ilmoitetut ominaisuudet ovat täysin tyytyväisiä ostajan kanssa. Näyttäisi siltä, ​​että mikään ei ole yksinkertaisempaa: ostaa ja käyttää. Mutta ei ole aina välttämätöntä kiirehtiä tällaiseen hankintaan. Tosiasia on, että talousarvion laitteet eivät käytännössä aina vastaa ostajan tarpeita tai edes eivät ollenkaan kykene suorittamaan hänelle osoitettuja tehtäviä: pora ei ole kiire päästä maaperään, vaikka voimakkaasti painetaan, moottorin nopeus putoaa suuresta kuormasta jne.

Ostaa voimakas ja kallis laite pieneen rakennustöihin tai puutarhanhoitoon ei ole aina suositeltavaa. Vuokra ei myöskään ole halpa. Siksi käsityöläiset pyrkivät käyttämään laitteistoja, joita heillä on jo käytettävissään luoda kompaktin porauslautat.

Maadoituspora porauksesta

Myyntiin löydät valmiit poraussarjan.

Monet sanovat, että he ovat ostaneet juuri tällaisen ruuvin ja kiinnittäneet siihen voimakkaan pienikääntöisen sähköporan.

Moottorin suorituskyky

Suositukset voimalaitoksen ja sen muiden ominaisuuksien kierrosten lukumäärästä ansaitsevat erikseen huomioon. Aluksi voimalaitos voidaan liittää poraukseen joko suoraan tai lisävaihdeputken kautta. Tarve käyttää vaihteistoa kukin määräytyy itselleen. Käytännön mukaan, jos porauksen nimellisteho on 2 kW, vaihdelaatikkoa ei tarvitse käyttää (etenkään, jos asennuksessa ei ole erityistä sänkyä ja työprosessissa on pidettävä sitä kädessäsi).

Aluksi vähennysventtiili suunniteltiin, mutta kenttäkokeiden jälkeen "pora-auger" -menetelmällä päätettiin kieltää vähennysventtiili. Tämä hetki on sellainen, että hän ei huomaa operaattoria lainkaan (jos se on porattu kädellään).

Virran merkkivalo - 2 kW - otti meitä ei sattumalta. Foorumimme jäsenet käyttävät useimmin näitä porakoneita mekaanisten reikien valmistuksessa.

On kokemusta rakentaa pylväsperusta, jossa on grillata. Käytin 2 kW: n tehoa ja ruuvin, joka oli suunniteltu kuopan halkaisijaan - 30 cm (poran halkaisija on noin 29,3 cm). Syvempää porausta varten käytin jatkojohtoa tavanomaisesta teräsputkesta. Maan maaperä ei ole sokeri: maa, sitten savi, sitten jonkinlainen linssi rantahiekalla, sitten savi uudelleen hiekalla ja sitten sininen savi (syvyyksellä 1,8 - 1,9 m).

Jotta maata tuottaisi vaaditun syvyyden reiät, käyttäjän oli rakennettava kompakti porakone (rungolla, vinssillä ja muilla lisävarusteilla).

Mutta nyt puhumme voimayksikön voimasta ja kuvauksesta on helppo ymmärtää, mitä 2 kW: n nimellisvoiman omaava pora pystyy (ilman vaihteistoa).

Hieman teoria

Jos tarkastelemme poran (tai bensiinimoottorin) voiman ja porausakselin vääntömomentin välistä suhdetta, se määritetään seuraavalla tavalla:

 • N - teho (W).
 • M on vääntömomentti (Nm).
 • n on kierrosten lukumäärä (rpm).
 • 9549 on erityinen kerroin.

Teoreettisesti tällaisen asennustyökalun vääntömomentti 500 rpm: n nopeudella olisi 38 Nm (64 Nm - 300 rpm). Vääntömomentin laskemiseksi on kuitenkin aina otettava huomioon häiriöt, jotka määritetään laitteen tehokkuuden perusteella. Tosiasia on, että suurin osa sähkötyökalujen valmistajista ilmoittaa vain laitteidensa tehonkulutuksen ja teho (työkunta-akselilla) 1/3. 1/4 vähemmän kulutettua. Näin ollen vähemmän ja vääntömomentti. Porakone, jonka teho on 2 kW 300 r / min, aiheuttaa vääntömomentin, joka ei ole 64 Nm, mutta noin 48 Nm karalla.

Kun valitset tehoyksikön reikään, voit harkita laitetta, jonka virrankulutus on alle 2 kW. Mutta sitten on vakavasti harkittava käyttöönottoa porausasennuksen suunnittelussa.

Vaihdelaatikon osalta: vaihteisto on hyvä, koska se mahdollistaa voiman muuttamatta suhteellisen nopeuden ja vääntömomentin. Eli vaihtaessasi nopeutta vaihteiston kautta, voimme suhteellisesti lisätä vääntömomenttia. Ja tässä tapauksessa teho on edelleen yleinen ominaisuus (vakio).

Voit valita oikean laitteen reikää kohti momenttia, joka tuottaa 2 kW: n porakoneen (ilman lisävaihdetta). Toisin sanoen, kun tiedät porauksen voiman, karan kierrosten lukumäärän ja käytettävän vaihdelaatikon välityssuhteen, voit laskea voiman voiman tuottoon kohdistuvan vääntömomentin arvon. Mutta on ymmärrettävä, että poran kierrosten lukumäärää ei voida suuresti vähentää.

Optimaalinen kierrosnopeus, kun poraus on 60. 100 - 200. 300 rpm. Moodi riippuu maaperätyypistä, porausmenetelmästä, porausbittien tyypistä, kaivon halkaisijasta jne.

Edellä mainitussa lainauksessa mainitaan porausmenetelmät. Niissä on kaikki kaksi: jatkuva poraus ja poraus maaperän jatkuvaan poistamiseen. Jatkuvassa porauksessa asennuksen tulee antaa suuri vääntömomentti.

Porauksen aikana, kun vettä on jatkuvasti poistettu, ruuvimeisseli, joka on porattu maahan tiettyyn syvyyteen, nousee pintaan. Tällöin poistetaan myös irrotettu maata, joka sijaitsee poran työkalussa.

Kuten olemme sanoneet, voimalaitteen valitseminen porauslautalle on parasta keskittyä pienikääntöinen porakone, jonka teho on 2 kW (eli vääntömomentti, joka se siirtää työakseliin). Lukuisat FORUMHOUSE -käyttäjien arviot osoittavat, että nämä laitteet ovat onnistuneet suosittelemaan itseään. Bensiinimoottoreiden tehon on oltava myös tämän indikaattorin mukainen.

Vaihteistot yamoburalle ja niiden lajikkeille

Minkään improvisoituneen mekanismin kokoonpanoa useimmissa tapauksissa on ominaista sellaisten romuaineiden, työkalujen ja komponenttien käytöstä, jotka ovat olleet pitkään käyttämättömiä, koska heille ei ollut kunnollista käyttöä. Käyttäjien kokemukset viittaavat siihen, että mekaaninen alasajo voidaan tehdä monista eri osista: varaosista mopediin, joka on palvellut aikansa yksinkertaisesta ketjusta tai matoista, sopivasta tuntemattomasta vaihteesta, joka sattuu varovasti vanhalla hyllyllä autotallissa jne.

Minulla oli murtunut moposi, joka valehteli ympärilleen, ja siitä otin takavaihteiston. Sahaan pois vaihteesta juoksupyörällä (alumiinikotelon takaosa vaihteistolla) ja sitten vaihteiston kautta kiinnitin sähkömoottorin vanha sähköinen saha 2 kW: n teholla tähän vaihteistoon. Vaihteistolla varustettu moottori antoi suhdeluvun 13: 1 (tuotos oli noin 300 rpm).

Ketjun ajaa: tietynlaisella kekseliäisyydellä on mahdollista, ilman paljon vaivaa, rakentaa täysin luotettava yamobur riittävällä teholla. Esitetty idea ei ole uusi, ja monet käyttävät sitä onnistuneesti käytännössä (jos tarpeen).

Ei ole vaihteita, vaikka se oli suunniteltu valmistamaan sitä VAZ 2101: n ja sen tähtien ajoitusketjusta. Välityssuhde on 1: 2. Testit ovat osoittaneet, että häntä ei tarvita. Ellei ehdottoman kiinteitä maaperä käytä sitä, mutta meillä ei ole sellaista.

Edellä mainittujen mekanismien käyttö vaatii epälineaarisen lähestymistavan porauslaitteen kokoonpanoon. Jos sinulla on pieni sarjainen vaihteisto käytettävissä (tai mahdollisuus ostaa sitä edullisesti), niin tehtävä on paljon helpompaa. Tässä on esimerkiksi valokuvan vaihdelaatikosta, jonka on asettanut käyttäjä melomandk.

Tässä on vaihdelaatikko. Se on vain suuri välityssuhde - yhtä suuri tai jopa hieman yli 1:40. Mitat (kotelossa) - noin 15 x 15 cm.

Kuten kävi ilmi, laitteella on varsin sopivat parametrit.

Oma yamobur perustuu juuri tällaiseen vaihteistoon. Olen erittäin tyytyväinen. Moottori - bulgarialainen (3000 kääntyy uloskäynnin jälkeen). Jyrsimen teho on 2 kW. En yrittänyt porata saviä, mutta yamobur otti kovaa, tasapakattua maata, johon sisälsivät roskaa ja mätä juuret. Ruuvin halkaisija on 160 mm, veitset on kotitekoinen keväällä.

Johtopäätös: ei ole erityisiä suosituksia, jotka koskevat vaihteiston suunnittelua improvisoituun puutarhatukeen, mutta on monia toimintavaihtoehtoja.

sänky

Jos työtä on paljon, jos sinun on porauduttava syvälle, ja laitetta on vaikea pitää käsissäsi, olemassa olevat laitteet voidaan kiinnittää erityisellä kehyksellä.

Konstruktiivinen muotoilu improvisoituissa sängyissä sekä mekaanisten vaihteiden alentaminen voi olla monipuolisin vaihtoehto. Mutta rakenteellisia elementtejä käytetään suurimmassa osassa tapauksia.

Nostovälineet

Nostomekanismina voi käyttää ketjunsiirtoa, joka on asennettu keskusrunkoon. Nosto ja lasku suoritetaan joko lisää sähkömoottorin avulla tai kädensijan avulla (kuten käyttäjän jumper_at_homen kuva).

Suurin syvyys 1,8 m: iin (auger + laajennus). Deeper ei ole pakollista. Itse valmistettu vintturi - 2 vaihdetta ja ketju moottoripyörästä.

Jotta levy, jossa päämoottori liikkuu vapaasti pitkin pystysuoraa putkea, voidaan asentaa neljä rullaa kelkkaan.

Valitsemme, suunnittelemme ja modernisimme käsiporan. Henkilökohtainen kokemus

Käsipora: vinkkejä ja vinkkejä, jotka ovat hyödyllisiä itse tuotannossa.

Manuaalinen poraus - korvaamaton asia henkilökohtaisessa tontissa. Poraa reikiä pylväiden asentamiseksi aitaukseen tai tylsistyneisiin paaluihin perustuksen alla, tehdä reikää puutarhan maaperään istutettavaksi. Tätä käsityökalua käytetään aina. Miten tehdä tämä työkalu itsenäisesti, onko mahdollista jotenkin parantaa tehdasvalmisteisia laitteita, portaalin käyttäjät tietävät.

Ennen kuin ostat tai käsittele itseäsi, sinun täytyy kysyä itseltäsi seuraavat kysymykset:

 1. Mihin tarkoituksiin ja toimii tarvitset sitä;
 2. Millaista maaperää porataan paikan päällä.

Hiekka, kivinen maaperä, hylätty puutarha, tulenkestävä savi, pilvet, maaperä, jolla on suuri määrä juuria. Reiän poraus aitauspylväiden ja pienten läpimittaisten pylväiden asentamiseen, "raskas" maaperän poraus voimakkaille porakoneille talon perustalle. Kaikilla näillä tekijöillä on merkittävä vaikutus käsiporan muotoiluun.

Mielestäni paras käsipora on "teroitettu" tietyn alueen työhön ottaen huomioon maaperän ja sen kerrosten ominaisuudet. eli tiettyjä tehtäviä varten olisi tehtävä maaporaa: pilarien, paalujen jne. asennus

Portaalin käyttäjällä on seuraava mekaaninen suunnittelu improsoitu porata. Kuten se on tehty, se näkyy selvästi tässä valokuvassa.

Kaksi veitsiä käytetään maadoituksen ennaltaehkäisemiseen, mikä yksinkertaistaa pääteräiden tunkeutumista, eronneet kulmassa maahan. Lisäksi pääterä voidaan vaihtaa keskenään ja kiinnittää ne pultteihin ja muttereihin. Tästä johtuen yhden palkin avulla voidaan porata halkaisijaltaan erilaisia ​​kuoppia.

Vaikka ulkoisesti hankitut ja itsetuhoiset ruuvit ovat monessa suhteessa samankaltaisia, ne ovat kotitekoisia manuaalisia porakoneita, jotka osoittavat parhaat tulokset. He ovat vahvempia, on helpompi työskennellä heidän kanssaan, koska ne tehdään "itse".

Minä ja naapurimme teimme kerran tällaisen kokeilun. Päätimme vertailla itselleni valmistetun poran (terän läpimitta 25 cm) ja sen oston (terän läpimitta 14 cm) suorituskykyä.

Foorchanin-sivuston maaperä on seuraava:

 • 0,7-0,8 m - "hedelmäpuu";
 • 0,2-0,4 m - suuri kalkkikivi;
 • edelleen marlikerros (keltainen, kalkkikiven hieno muru).

Kilpailun aikana porat melkein samanaikaisesti syvenivät 0,8 m. Sitten hankittu instrumentti valehteli marlissa, kun hän työskenteli kotitekoisena puutarhatyrkkynä, Mikhail jatkoi porata, ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Naapurin piti löysätä marmelia sorkkaraudalla ja jatka sitten vain porata.

Koetuloksen tulos: reiän poraaminen 1 metrin syvyyteen asti, Michael kesti hieman yli 5 minuuttia eikä hän ollut väsynyt lainkaan. Viimeisen 0,2 metrin naapuri on toivoton takana.

Siksi kotitekoiset käsiporakoneistot ovat niin suosittuja portaalin käyttäjien keskuudessa. Tämän tekemiseksi tarvitaan riittävästi jätemateriaaleja ja alkutaitoja hitsauksessa.

Työkalu on tehty näin: pyöreä tai neliömäinen putki otetaan, sen pituus valitaan reiän arvioidun syvyyden mukaan. Syväkuoppien mekaanisen porauksen tapauksessa putki voidaan pidentää lisäämällä sitä lisävarrella. Terien halkaisija valitaan reiän arvioidusta halkaisijasta ja suunnitellusta työstä riippuen.

Teräksinä suurikokoiset sahanterät pyörösahasta toimivat hyvin. Tällaista levyä leikataan hiomalla kahteen osaan. Puolet hitsataan putkeen ja terät laimennetaan tiettyyn kulmaan (noin 25-30 °). Niinpä heitä haudataan paremmin maahan. Suurin halkaisijan piikki tai "tapettu" pora hitsataan putken päähän. Poraa on keskitettävä porauksen alkuun. Siipien hampaiden kustannuksella tällainen väline pyöriessä lämmittää juuret hyvin.

Pääasiallinen työskentely käsiporakoneella on pysähtyä ajoissa ja nostaa se ulos reiästä, jotta kipu irtoaa.

Valmistin kaksi maajarjestelmaa kesäkauden alkuun. Ensimmäinen - halkaisijaltaan 210 mm, toinen - 160 mm. Levyistä tuli levyt pyöreästä. Loput on tehty siitä, että kirjaimellisesti jalkasi alla. Tehtiin myös kokoontaitettava laajennuspalkki. Vietin 200 ruplaa kaikesta kaikesta, jota kutsutaan halvalla ja vihaiseksi.

Jos koneessa ei ole hitsauskonetta, niin työkalu voidaan asentaa vain ruuveilla ja muttereilla. Myös poraa kevyelle maaperälle ja porausreikien pienihalkaisijalle, voit käyttää kairaavaa jääporaa (koska uuden hankkiminen on taloudellisesti perusteeton idea). Jääpalakoneen työskentelyn helpottamiseksi sinun täytyy katkaista kahva kolovorot ja kiinnittää tavallinen T-muotoinen portti.

Edellä mainittujen työkalujen lisäksi mielenkiintoinen lähestymistapa kotitekoisen porauksen valmistamiseen foorumiinissa, jossa on lempinimi VyacheslavK, kaivojen poraamiseksi.

2,5 metrin syvyyteen poraamiseksi valmistettiin tavallinen Zebulb. Foorumikoneen terät leikattiin hiomalla 3 mm: n paksuisesta teräslevystä, johon oli esipinnoitettu paperipohja.

Sitten tuloksena saatua tyhjää porataan reikä, jonka halkaisija on 20 mm.

Ympyrän säde leikattiin.

Sitten VyacheslavK kiinnitti tapin terään, jonka hän aloitti putkessa. Putki hitsataan myös terään.

Tuloksena oli tällainen porauslaite.

Työn aikana he paljastavat ja poistavat seuraavat haitat:

 1. Kun porausreikää pienennetään, se vähentää huomattavasti porauksen tehokkuutta. Jotta terät eivät vähene, väliseinät oli hitsattu niiden ja putken väliin.
 1. Kun porausreiät aidan asennusta varten, työkalu, jos se juoksi kiviä tai juuria, johti pois. Tämän epäkohdan poistamiseksi, 30 x 10 cm: n kaarimainen puoli hitsattiin pitkin yhtä terää alkaen ympyrän mutkan paikasta.
 1. Pieni tehokkuus öljyisen saven kulkiessa. Savi valmistettiin niin sanotuksi. kehysruuvi käyttäjän sivuston suunnittelusta, jossa on nimimerkki KND.

Tällainen laite sopii parhaiten työskentelyyn levysaaleilla. Se on kallistuksen vähimmäiskerroin kallioon. Se on helppo purkaa reiästä (ei ole mäntävaikutusta, kuten ruuviporauksessa). Nostoa nostettaessa poraa savea yksinkertaisesti ravistetaan rungosta.

Vaikka tällaista työkalua käytetään useimmiten itse valmistettujen "kaivojen" poraamiseen, sen suunnittelu osoittautui niin onnistuneeksi, että sen kannattaa keskittyä siihen.

VyacheslavK teki tämän:

Metallin nauhasta, jonka leveys oli 5 cm, hän katkaisi kaksi samanlaista nauhaa ja teki kulmikkaita viistejä, jotka nousivat nauhan päähän 2 cm: n päähän.

Leikkaavat ja teroitetut veitset.

Hän hitsasi veitset poraukseen osoittaen teroitetut sivut vastakkaisiin suuntiin.

Levitä veitset sivuille nurkan avulla niin, että päiden välinen etäisyys oli 25 cm.

Kaasupainikkeella VyacheslavK käänsi veitset kulmaan.

Hän kokoontui ja hitsasi koko rakenteen.

On syytä huomata, että pora erosi nopeasti. Siksi VyacheslavK teroitteli sirua, kuten seuraavassa kuvassa on esitetty.

Myös mielenkiintoisia ovat mallit, jotka on suunniteltu laajentamaan - "korkokengät" - TISEn perustamisen aikana.

Päädytin porauksen hankkimiseen ja asetan sen toiseen haaroitettuun lapioon. Työskentelyn helpottamiseksi tein T-kahvan, jonka pituus oli 1 m. Näin voin lisätä vipuyritystä. Rodan pituus - 3 metriä. Nyt on mahdollista porata reiät, joiden syvyys on 2 metriä, seisovana täydellä kasvulla eikä nelipyöräisenä. Vastaanottimen vastaanotin leikattiin, koska niistä on vähän järkeä.

Tässä "parantaminen" ei ole ohi. Maavirungon tehokkuuden lisäämiseksi laajenemisen porauksen aikana Subaristin kaarivat olkapäät - suorat viivat leikkaavat maata huonosti. Tulevaisuudessa suunnitelmissa on foorumiin sisältyvät myös terästen terät, koska tavallinen nopeasti jumittua kiville.

Tein maajohtimen, joka käytti säännöllistä kattilaa maaperäkokoojana. Tämän työkalun avulla laajensin 2,5 metrin syvyyteen.

Alhaalta pannulla valmistetut tulpat, jotka juoksevat maahan. Kun poraus laajentaa pan on paikallaan, se lisää työn tehokkuutta, koska voimia ei tuhlata kääntämällä maan vastaanottimen itse. Kun kädensija pyöritetään ja kierretään akselin ympäri, terät avautuvat, jotka leikkaavat maata. Kun pannu on täytetty, Zemburin kahva käännetään vastakkaiseen suuntaan, terät taittuvat ja pora nousee pintaan. Yli 4-5 hissiä, kuoppa laajennettuna on täysin porattu.

On syytä harkita, että tällaisen työkalun valmistaminen on tavallista vaikeampaa - tarvitset hitsauskoneen ja sorvin.

Suunnittelu osoittautui onnistuneeksi ja halutuiksi. Tämän periaatteen avulla foorumin käyttäjät tekevät laitteistosta kaksi terää, jotka useimmiten toimivat yhdessä moottoritehtaiden kanssa.

Kuinka tehdä kotitekoinen keramiikka (yamobur, zaebur)

Rakennettaessa taloa ja järjestämällä tontti, on usein tarpeen tehdä pyöreitä reikiä maahan. Ne ovat tarpeen aitauksen asentamiseksi - pilarien asentamista varten, pylväiden rakentamiseksi, kaarien ja muiden kevyiden taloudellisten rakenteiden asentamiseksi. Samat kaivot, mutta halkaisijaltaan suuremmat ja syvyys vaaditaan rakenteen rakentamisessa. Nämä kaivut on valmistettu moottoroitu tai käsiporakone. Myymälöissä ne ovat riittävän suuria, mutta monet pitävät kotitekoisista tuotteista: ne ovat usein tuottavampia ja luotettavia kuin tehdasvalmisteiset tuotteet. Lisäksi poraa omilla käsillä voi tehdä mitä tahansa muotoilua, ja niitä on paljon.

Suunnittelu ja soveltaminen

Maaperänporausta on kolme päärakennetta:

 • Garden. Yleensä nämä ovat kaksi puolipyöreää teriä, jotka kulmautuvat toisiinsa. Tämän muotoilun kädenporausta käytetään järjestämään istutuslaitosten reikiä, josta sitä kutsutaan "puutarhaksi". Mutta sama työkalu tekee kaivoista asennettaessa pilareita aidalle, huviveneelle ja muille kevyille rakenteille.

Esimerkki itsenäisestä maaperäkartonkiporauksesta

 • Auger-pora. Eroaa siinä, että sillä on pidempi leikkausosa. Käytetään samaan tarkoitukseen - tehdä kaivoja pilareiden alla. Suunnittelun vuoksi - pidempi leikkausosa - se on poistettava harvemmin, jotta poraus yleensä nopeutuu.

  Kierräruuvi on kierretty kierteellä, jossa on useita spiraaleja.

 • Porakone TISE. Tämä malli on samanlainen kuin puutarhatyrä, mutta sillä on uusi kallistuva terä, joka muodostaa tämäntyyppisen perustan tyypillisen paalun alaosan laajenemisen.

  Kalteva terä - TISE-paalut

  Yksinkertaisempaa tehdä puutarhan maavasarjoja. Riippuen niiden maaperän tyypistä, johon ne poraavat, niiden rakenne on hieman muuttunut. Tämä on kotitekoisten porojen kauneutta - niitä voidaan "teroittaa" tietyissä olosuhteissa, eikä se ole vain kooltaan - terät voidaan irrottaa pultteilla, mutta myös suunnittelun piirteissä. Kyllä, tavalliset porat kaupassa ovat halpoja, mutta ne ovat "yleismaailmallisia". Työskentele hyvin "kevyillä" maaperillä. Vaahdossa, savessa, marlissa jne. ne ovat tehottomia.

  Puutarhaporan tekeminen

  Puutarhapora on yksinkertaisin, mutta tehokas rakentaminen. Se koostuu:

  • Leikkausosa. Se koostuu tavallisesti kahdesta teräksestä valmistetuista puolipyöreistä, joissa on teroitetut reunat. Terien halkaisija on valittu porattavien reikien halkaisijan mukaan. Käytännöllisyyden vuoksi terät voidaan irrottaa - pultit.

  Pylväiden poraus voi olla kansallisen sauvan kanssa

 • Ydin. Tämä on pyöreä tai muotoiltu putki (neliö). Myös romua voidaan käyttää, mutta se on erittäin raskas ja vaikea työskennellä. Tangon pituus on haluttu reiän syvyys plus 50-60 cm. Jos lyhyempi, viimeiset senttimetrit on porattava syvälle kaltevuuteen, mikä ei ole ollenkaan helppoa. Jos tällainen laskelma, kokonaiskorkeus on yli 1,5 metriä, on järkevää tehdä kansallinen palkki. Sitten ydintä kasvatetaan saman halkaisijan putkileikkauksilla, jotka ovat keksineet yhteisen järjestelmän.
 • Kahva. Useimmiten hitsattu tanko-osaan kirjaimella T. Kahva on minimaalinen minimi - 40 cm, optimaalinen noin 50-60 cm.
 • Tip-pora. Tämä on osa, joka on terän alla. Se on ensimmäinen löysäämään maapalloa ja alkuvaiheessa se on vastuussa porauksen keskittämisestä - sitä on helpompi pitää pystysuorassa.
 • Tämä on perusrakenne, ja siihen on monia parannuksia. Mutta ensin puhumme siitä, mitä voit tehdä zeburbur.

  tarvikkeet

  Kuten jo mainittiin, sauva on useimmiten pyöreä tai neliömäinen putki. Halkaisija on 3/4 "- 1,5", profiiliputki voidaan ottaa 20 * 20 mm - 35 * 35 mm.

  Terät voidaan valmistaa seuraavista:

  • teräslevy, jonka paksuus on 4 mm;
  • sahan levy sopivan halkaisijan hiomakoneelle.

  Zemyebur terällä sahanterästä bulgarialaiselle

  Helpompi terän leikkaaminen sahanterästä. Tällöin leikkausreunat ovat valmiina. Terän reunoja voidaan teroittaa edelleen, jotta maaperä leikattiin helpommin.

  Huippuporakone on valmistettu eri materiaaleista - paljon malleja. Tee vain teroitettu sauva. Sitten tarvitaan iso halkaisija. Toinen vaihtoehto on tehdä jotain poraa pois nauhat. Ja vielä - näiden kahden yhdistelmä.

  Vinkki teräsporakoneesta teräksestä

  Peak on yksi kärkivalinnoista

  Yhdistetty kärki hiomakiviä varten

  Ja lopuksi - kynästä. Se on kätevämpää, jos se on valmistettu pyöreästä putkesta. Sen halkaisija voidaan valita palmujen peittoalueella. Tärkein vaatimus on, että sinun pitäisi olla mukava.

  Veitset ja asennusmenetelmä

  Ensinnäkin sinun on päätettävä, onko omalla porallasi irrotettavia tai paikallaan olevia teriä. Jos terät ovat irrotettavissa, hitsauta paksut teräslevyt jossakin varren päässä. Hyllyt tehdään kulmassa - siten, että veitsien tasot eroavat 25-30 asteen kulmassa.

  Kun hyllyt on hitsattu, ne tekevät kaksi tai kolme reikää - kiinnittimiä varten. Sitten samat reiät täytyy tehdä terissä ja asentaa ne halkaisijaltaan pultteihin.

  On mahdollista saada useita leikkuuteräjoukkoja yhdelle sauvalle - eri halkaisijoille tarkoitettuja reikiä varten

  Levyjen on itse leikattava reikiä keskelle niin, että ne sopivat tiukasti sauvaan, mutta tämä toimenpide tarvitaan myös monoliittiseen muunnokseen - hitsatut terät.

  Teräslevy

  Jos terät tulevat teräslevystä, leikkaa kuvio paperista, teräksestä. Poraa reikä keskikohdassa - siihen on kiinnitettävä ja hitsattava sauva. Ympyrä tai neliö - riippuen valitusta sauvasta. Reiän koko on hieman suurempi kuin sauvan mitat.

  Seuraavaksi sinun on päätettävä, miten terät tehdään - kahdesta ympyrän puolikkaasta (kuten yllä olevassa kuvassa) tai avoimen ympyrän muodossa, jolla on offset-reunat - kierros kierroksella (alla olevassa kuvassa).

  Manuaalinen Buroyam yhdellä kierroksella

  On myös tarpeen istuttaa reunat 25-30 °. Tällöin poraustehokkuus on suurin. Jos työskentelet tiheän maaperän (savi, savi, jonka pääosa savi), terät voidaan vähentää kuormituksen aikana. Tämän välttämiseksi lisää pysähtymisiä kulmasta tai paksusta teräsnauhasta.

  Manuaalisen porauksen vahvistaminen kaivojen poraamiseksi tiheässä maaperässä

  Terät taipuvat sen takia, että terästä käytetään kovettumattomana, mutta on lähes mahdotonta löytää se levyssä ja, jos mahdollista, on epätodennäköistä, että se pystyy taipumaan.

  Sahanterästä

  Jos sinulla on vanha sahauslevy sopivalla halkaisijalla, olet löytänyt lähes täydellisen muunnelman. Ne käyttävät karkaistua terästä, ja ne ovat joustavia ja kestäviä. Mutta tällainen levy ei voi taipua, koska se leikataan puoliksi ja nämä puolet kasvatetaan halutulla kulmalla.

  Aja sahautui puoleen

  Tällainen kotitekoinen porakone kaivaukseen osoittaa melko suurta suorituskykyä. Käytetyillä levyillä on hyvin leikattu reuna. Ja porauksen helpottamiseksi poraa myös teroitetaan sivuillaan.

  muutoksia

  Tiheissä maissa on vaikea leikata maata suurilla teriöillä. Tässä tapauksessa useita erikokoisia terät on hitsattu ytimeen. Alla, lähellä huiput, he hitsaavat pienimmät, edellä, vetäytyvät muutaman senttimetrin - suuret. Siinä voi olla kolme tällaista tasoa, enintään neljä. Koko leikkausosan ei pitäisi olla yli 50 cm, muuten on fyysisesti erittäin vaikeata työskennellä.

  Leikkuuterät voidaan sijoittaa useisiin tasoihin

  Jos poraa tarvitaan paksuihin kaivoihin - pilarien, jne. Asennukseen, tämä rakenne on optimaalinen - sillä on suhteellisen pieni paino, sitä on helppo käsitellä. Työskentely on sama - se laskettiin reikiin, joka oli kierretty useita kertoja - vedetty ulos, kaatoi terän väliin jäänyt maali. Mutta jos haluat porata syviä reikiä, vie pieni määrä maata syvyydestä tuskaan. Tällaisissa tapauksissa maaperän keräämistä varten oleva ruutu hitsataan terien päälle.

  Itsekantava pora, jossa maadoitus on sopiva asennettaessa pylväitä ja paaluita

  Ja kaikki tämä - käsintehdyt boers. Kaikki ovat erittäin tehokkaita - on paljon helpompi työskennellä kuin ostetut.

  Auger-pora

  Kiertopora, joka johtuu suuresta kierrosluvusta, luo merkittävää vastustusta, toisin sanoen on paljon vaikeampaa työskennellä niiden kanssa kuin puutarhatyrä. Mutta ruuveja käytetään pääasiassa mekaanisen käyttölaitteen läsnä ollessa - kun poraa tehdään hyvin syvistä syvennyksistä - veteen, lämpöpumpun maanalaisiin koettimiin jne.

  Näyttää siltä, ​​että ruuvipora

  Kotitekoisen poratangon valmistukseen tarvitaan muutamia metallilevyjä. Levyjen määrä on yhtä suuri kuin vuorojen määrä. Levyt leikataan samalla keskelle, niissä leikataan reikä sekä samaa sektoria - niin että voit hitsata ne.

  Sormuksissa merkitty sektori leikattu

  Levyt hitsataan toiselta puolelta, sitten hieman venyttämällä syntyvää huuliharppua, ne hitsata sauman toisella puolella. Äärimmäisissä levyissä on hitsattuja renkaita. Hitsatut levyt asetetaan tangolle, alareuna hitsataan.

  Se näyttää niin iso jousi

  Seuraavaksi tarvitaan vintturi. Ruuvin aihio on kiinteä, vinttikoukku kiinnittyy renkaaseen ja ulottuu haluttuun pituuteen, minkä jälkeen ruuvia ruoanvalmistetaan.

  Porakone TISE

  Tekijän versiossa TISE-pora on terät, joissa on maan vastaanottoasema ja taivuttava leveämpi veitsi, joka muodostaa pidennyksen paalun pohjassa. Mutta tällaisen ammuksen käyttäminen on hankalaa - taivutusveitsi häiritsee voimakkaasti. Siksi joissakin rakenteissa se on irrotettava, mutta yleensä reikää itseään suositellaan porattavan tavallisen puutarhatyönnön avulla ja laajennukseen erillisen taittovälineen tekemiseksi vastaanottimen kanssa. Joten työ on helpompaa ja nopeampaa.

  Pori kädellä TISE-paaluille - yksi vaihtoehdoista

  Leikattu piikki toimii veitsenä, ja vastaanotin on valmistettu sillikannusta. Veitsi on kiinteästi liikuteltavissa, kun se laskeutuu reikään, se vedetään ylös nailonkaapeliin, joka on kiinnitetty päähän. Saapuessaan alas, kaapeli heikkenee, terä alkaa leikata reiän sivut ja muodostaa tarvittavan laajenemisen.

  Alla olevassa kuvassa - kotitekoisen PIX-porauksen toinen versio. Suunnittelu on monimutkaisempaa, mutta myös tehokkaampaa. Metsäterä on valmistettu kevyestä palasista, joka on teroitettu ja hitsattu ruuveilla varustettujen nivelien taitettavaan rakenteeseen.

  Monimutkaisempi muotoilu

  Dredger - vanha propaanipullo. Maanpinnan kokoaminen tapahtuu pohjasta, koska vastaanotin on valmistettu pyöristetyllä pohjalla. Siinä on kaksi reikää, niiden reunat on teroitettu.

  Tämä ammus toimii hyvin paksuilla savilla. Kitkan vähentämiseksi kuitenkin kaivon on jatkuvasti kastettava vedellä.

  piirustukset

  Käsintehty pusero on hyvä, koska sen muotoilu on "teroitettu" omistajan alle. Valmistusprosessissa jokainen tekee omat muutokset, ja sitten monet muokkaavat tuotetta. Mutta ilman peruspiirustuksia on vaikea tehdä. Tämä kaiverrus sisältää useita piirustuksia, joiden mitat ovat eri Boers. Kuten ymmärrät, mitat ovat ehdollisia, niitä voidaan ja niitä pitäisi muuttaa, mukauttamalla tarvittavien kaivojen mittoihin.

  Spade porata

  Jotta istutus ei vakava rakentaminen ei ole järkevää. Tässä tapauksessa voit tehdä puutarhavisaran lapasta. Valitse hyvälaatuinen, hyvä teräksinen lapio, laita merkintä, kuten piirroksessa näkyy. Merkitsemällä on tarpeen leikata kaksi pientä fragmenttia leikkaamaan alaosa keskeltä 30 cm: n syvyyteen (kuvassa).

  Sitten reunat taivutetaan yksi eteenpäin, toinen selkä ja alempaan osaan muodostuneet terälehdet taivutetaan niihin. Tuloksena olevat ompeleet keitetään sisään ja ulos.

  Poraa pehmeät maaperät

  Jos maa on pehmeää, normaali rakenne ei toimi kovin hyvin. Tällaisissa tapauksissa on erikoispora, jossa on pitkänomainen leikkausosa. Se on eräänlainen lasi, jonka sivuilla on aukkoja. Leikkauksissa on leikkuureunat. Ne valmistetaan parhaiten hyvin karkaistusta teräksestä.

  Poraa pehmeät maaperät

  Tämä piirros näyttää mielenkiintoisen kahvan muotoilun - se voidaan järjestellä uudelleen palkin pituuden kasvaessa.

  Peräpiirustukset poranterästä ja puutarhatyrasta

  Molemmat yksiköt toimivat hyvin, mutta puutarha on usein poistettava ja ruuvi on vaikeampi kiertää. Valitse omien mieltymysten mukaan.

  Ruuvin ja puutarhan ruuvimeisseli maanpinnalle eri tiheydellä

  Tarkempi piirustus ruuvipuristimen ulkonemiin

  Kuinka tehdä poraa louhintaan - kotitekoinen työkalu maan manuaaliseen poraukseen

  Korjauspora on laite, jolla porataan reikiä maahan. Ne, jotka ovat jopa dcha -rakennuksessa, tarvitsevat usein sellaista maaporaa, jota voit ostaa, tai voit tehdä sen itse.

  Tätä työkalua käytetään yleensä eri tukien asentamiseen sekä telineisiin rakenteille ja aidalle. Kaivoksia, reikiä, reikiä kesämökissä tarvitaan eri paikoissa. Siksi käsikäyttöinen porakone on yksinkertaisesti elintärkeä puutarha-olosuhteissa. Tämän universaalin työkalun avulla voit tehdä reikiä istutettavaksi, ja myös on helpompi järjestää viemäröintijärjestelmiä ja kuopat.

  Sianhirvi - onko se sen arvoista?

  Jos puutarhateollisuudessa käytetään vain korkealaatuisia työkaluja, esimerkiksi käsiporaa, käytännössä kaikki reiät voidaan tehdä vain pari minuuttia. On syytä sanoa, että tehdasvalmisteiset käsisylinterit eivät välttämättä täytä tietyn rakennuspaikan vaatimuksia. Se voi olla matala syvyyden upotus, sillä voi olla rajoituksia, jotka liittyvät suutinsiteiden riittämättömiin halkaisijoihin.

  Kaupallisesti saatavissa olevat käsikäyttöiset porakoneet voivat olla erilaiset. Esimerkiksi olla täysin vankka muotoilu, vaikka sillä on vain tietyn pituinen. Ne voivat myös antaa täydellisen tai osittaisen purkamisen ja samalla asettaa palkkeihin pidentämistä ja tietenkin useita suutimia.

  Mitä tulee suuttimiin, myös täällä, sinun on tiedettävä, että ne voivat olla erilaiset: kaksipäistä tai kierteistä muotoa muistuttaen samanaikaisesti matoa. Jyrsimään riittävän pitkään ja asianmukaisesti suunnitellun poranterät ovat yleensä terässeoksista valmistettuja, erittäin lujia ja helpottamaan porausta sivuilla olevien leikkureiden avulla.

  Porakoneen osat, jotka on suunniteltu porattamaan, voivat koostua useista tasoista. Yleensä manuaalinen maaperäpora alkaa teriä pienemmällä halkaisijalla ja kasvaa sitten.

  Rakennuksessa oleva maadoitettu manuaalinen ruuvipuristin on erittäin hyödyllinen työkalu, joka voi riippuen työn tyypistä muuttua:

  • tangon pituuden lisäämisen funktio;
  • mahdollisuus vaihtaa suuttimia;
  • toiminto vaihtelee kahvat pienistä ja lyhyistä koosta pisin ja suurilla halkaisijoilla.

  On sanottava, että riippuen pienimmän version (kolmen suuttimen ja lyhyen varren) konfiguraatiosta sekä suurimmista versioista teollisten porakoneiden hinta voi vaihdella merkittävästi ylöspäin.

  Tästä syystä on syytä miettiä, miten maadoitettu poraus tehdään omilla käsillä. Tämä voi merkittävästi säästää budjetin, ja jos se on valmistettu oikein, lisää lisäominaisuuksia toiminnallisuutena.

  Porauksen tekeminen - työkalujen ja osien valitseminen

  Tällaisen yksinkertaisen työkalun, kuten kotitekoisen keramiikan, valmistuksen vaikeudet eivät saisi olla. Pääasiassa on valita sopivat komponentit.

  • hitsaus kone;
  • sähköpora, jossa on oltava runsaasti porat metallipinnoilla;
  • myös ei ole tarpeetonta käyttää hankaavaa pyörää, ja todennäköisesti joitain elementtejä pitää hiomata konetyökalulla;
  • Lisäksi tarvitset erilaisen lukkosepän laitteiston.

  Tangon valmistukseen voidaan käyttää venttiiliä tai putkea, joka on vähintään kaksi metriä pitkä. Ja jotta ymmärrettäisiin, mitä putken halkaisija olisi, voit ottaa vanhan poranterän (n. 13 millimetriä) ja kokeilla putkea. Tangon tai putken halkaisijan tulee olla alle 15 mm.

  Miten tehdä pora

  Manuaalinen ruuvimeisseli louhintaan - kokoonpano vaiheittain

  Tässä kokeneiden ammattilaisten vinkit osoittavat, että on parasta hitsata kaikki elementit luotettavuuteen.

  • Ensin sinun on hitsattava vaakasuora kahva, joka on täysin kohtisuorassa itse sauvaan nähden ja anna akuutti muoto loppuun vastakkaiselle puolelle. Vanha porakone on hitsattava putken sisäpuolelle.
  • Porauksen valmistuksen tärkein hetki on, että tangon on mentävä maahan hyvin, mikä auttaa ylempää (auger) osaa.
  • Veitsien muodostamiseksi voit käyttää pyöreää sahanterää, joka leikataan kahteen osaan ja hitsataan sitten noin 120 asteen kulmaan. Sinun tarvitsee vain muistaa, että levyn reunat ovat hammastettuja, joten niiden täytyy hioa.
  • Pienempien pyyntiponnistusten vähentämiseksi kaivauksen aikana voit hitsata vielä muutamia levyjä tankoon, minkä jälkeen pora tulee maahan "kuten kellokoneisto".
  • Jos haluat pidentää varren, voit kehittää holkkijärjestelmän sekä miettiä langan muita liitäntöjä.

  Ei ole mitään parempaa kuin työkalun tekeminen omiin käsiisi. Ja mikä tärkeintä, ajatellessasi ajatusta voit kokeilla, lisätä työkalun toimintoja ja muita ominaisuuksia.

  Tyypit maadoitetut porat ja omien käsien tekeminen

  Pora - terävä metallinen ydin, jossa terät kiinnitetään ympärysmittaan. Työkalu on ruuvautunut maahan kuten itsekiertyvä ruuvi tai korkkiruuvi, ja se vedetään takaisin voimalla, mutta kääntämättä. Terät, jotka ovat jäljellä terissä, nousee ruuvin mukana, ja maahan muodostuu reikä, jossa on sileät reunat. Selvitä, mitkä ovat käsin ja mekaaniset versiot, jotka eroavat terän suunnittelussa ja toiminnan periaatteessa. Tee yksinkertainen laite omiin käsiisi.

  pitoisuus

  Miksi tarvitset maanporauksen ↑

  Poraa käytetään lapion sijaan, kun on tarpeen kaivata pyöreän reiän tarkka halkaisija. Maalaistalossa automaatti- tai manuaalinen poraus louhintaan tulee käteväksi, jos suunnittelet:

  • Kiinnitä talon pylväspohja.
  • Puhdista puiden ja pensaiden reikien läpi.
  • Löysää maaperä jo kasvavien seisokkien ympärillä.
  • Poraa maata asentamaan aita.
  • Kaada kompostin kuoppaan tai kaivoon, suoraan tai kaltevaan tunneliin.

  Puutarhahylsyn rakenne eroaa teollisuuden työkaluista ja riippuu määräpaikasta. Avainparametrit: terien lukumäärä ja halkaisija sekä tangon pituus. Puutarhavaihtoehtojen edut teollisuusmaailmaan ovat helppous, helppokäyttöisyys, kyky tehdä omat kädet.

  Porauslaitteiden tyypit - mekaaninen ja manuaalinen ↑

  Mekaaniset maanporaukset toimivat riippumatta bensiinistä tai sähkömoottorista tai ne on yhdistetty maalaitteisiin, kuten traktorin vanteisiin. Manuaaliset mallit ovat pienikokoisia ja helppoja valmistaa.

  Luokittelu moottorityypin mukaan ↑

  Moottorityyppiä varten on olemassa kaksi tyyppiä:

  Maa-bensiinikäämiä käytetään istutettaessa puita, rakennusten aidat ja suojarakenteet. Se toimii bensiinimoottorilla ja voi olla:

  • pyörillä - suuri teho, iso ja raskas;
  • manuaalinen - pienempi mutta vähemmän tehokas.

  Miten bensiinin poraus:

  1. Moottorin käynnistämisen jälkeen lämmittyy tyhjäkäynnillä kolme minuuttia.
  2. Sen jälkeen kun painike painetaan mekaanisen tai hydraulisen voimansiirron kautta, ruuvit, työkalun "porata", käynnistetään.
  3. Kun moottori pysähtyy, ruuvi pyörii edelleen inertiaan ja pysähtyy tasaisesti.

  Nykyisissä poraustyökaluissa sulakkeet ja hätäpysäytysmahdollisuus ovat mahdollisia, jos tanko törmää kosketuksiin mahdottoman maaperän tai kiinteän esineen kanssa.

  Sähköporauksia käytetään, kun on tarpeen kaivaa kaivo paikassa tai murtaa maaperä. Yksikön toimintaperiaate on sama kuin bensiinin käyttö, mutta moottori saa virtaa verkosta ja ei vaadi lämmitystä.

  Moottorikäyttöisten työkalujen edut:

  • korkea porausnopeus;
  • mahdollisuus vaihtaa suuttimia;
  • kyky työskennellä erilaisten maaperän ja jopa jään kanssa.

  Automaattisten laitteiden haitat:

  • manuaalisissa malleissa - paljon painoa;
  • pyörämalleissa - suuret mitat;
  • virtalähteen tai polttoaineen tarve toimimaan.

  Erot suuttimien ja siipien tyypeissä ↑

  Suutinporausasennus voi olla ruuvimeisseli tai levy.

  Ruuvi on tanko, johon on kiinnitetty ruuvi-terä. Työkalu pystyy kaivaamaan pienen halkaisijan syvän reiän. On usein tilanteita, joissa maanomistajien omistajat käyttävät tätä erityistä porausta pilareille tai paaluille, kun on syytä kaivaa syvälle perusteisiin sekä sivuston maisemointiin.

  Yksikön edut ruuveilla:

  • helppo ruuvaus;
  • maapallon automaattinen poistaminen terän pinnalta.
  • kyvyttömyys porata suuri läpimitta käsin;
  • suunnittelun monimutkaisuus omien käsiensa valmistukseen.

  Levypora on terää, jossa on terävä pää ja puolet puoliväliin noin 2 mm paksuisesta teroitetusta levystä, joka on kiinnitetty 20 cm päähän. Elementit on hitsattu tai pultattu vastakkain 25 asteen kulmassa. Kulma on havaittu siten, että terät leikataan maahan, kun ruuvattaessa porata, ja uloskäynnin päästä ylimääräinen maa. Terät on kiinnitetty sauvaan yhdellä tai useammalla rivillä, riippuen maaperän tiheydestä.

  Manuaaliset teollisuus- ja puutarhatyritykset ↑

  Puutarhavahvistin voi olla myös levy tai ruuvimeisseli. Sen ero automaattisesta on, että sauva, jossa terä ei ole kytkettynä moottoriin, ja käyttäjän asettama liike säädetään kahvalla.

  Muut kädessä pidettävät porauslaitteet:

  • Shockköyden asennus. Suuren koon ansiosta sitä käytetään vain rakentamisessa ja porauskaivojen porauksessa. Esikaupunkialueilla ei käytetä. Pora on putki, joka on kiinnitetty trukkiin jalustalla. Iskunvaimentimen avulla putki liikkuu ja osuu maahan, löysää maata ja tunkeutuu syvälle siihen.
  • Crown työkalu. Putki, jossa on vaihteiston kruunu, joka on kiinnitetty kestävän metallin pohjaan. Vaatii lisävälineitä poraukseen eikä sitä käytetä kotitalouksissa.
  • Taltin taltta. Käytetään kuivan ja kiinteän maaperän poraukseen - poraus tehdään iskutekniikalla ja työkalu samanaikaisesti pyörii 10 astetta.
  • Lusikka käsipora ja tanko kiinnitettynä metallisylinteriin. Sylinteri leikataan pystysuunnassa yläosaan ja kierteisesti alareunassa. Sylinterin osat ovat siirrettyjä toisistaan, alareunat ovat terävöityneet. Kun ruuvataan maahan, työkalu on täynnä maata, ja se otetaan pois ja puhdistetaan. Sopii vain kostealla ja savimaalla, joka on juuttunut "lusikaan". On hyvä käyttää lusikka käsiporausta työtasojen alla - reiät ovat kapeat ja syvät. Tangon optimaalinen pituus on 70-80 cm.

  Käsipora voidaan maata käsin tehdä lukkosepän ja hitsaajan vähimmäisvaatimuksilla. Tärkeintä - tehdä mukava kahva ja laskea terän muotoilu.

  Kuinka tehdä poraustyökalu kotona ↑

  Jos haluat käsiporakoneen maata omilla kädillä, valitse työkalun rakenne ja terän tyyppi. Yleensä T-muotoinen profiili on valmistettu kahdesta metallista, ja leikkauselementit kiinnitetään pystysuoraan.

  Levyliuskan pora ↑

  Levyn porauslaite - helpoin valmistaa. Tarvitaan hiomakone, jossa on leikkauspyörät, hitsauskone, vasara, hiekkapaperi ja pihdit.

  • metalliputket tai -putket, joiden pituus on 1,5 m tangolle - poran pystysuora osa;
  • varusteet 40 cm pitkä kahvaan;
  • 2-3 mm paksu pyöreä sahanterä terille;
  • 15 mm halkaisijaltaan porakärki terävä kärki.

  Levytyyppisen puristustyön tekeminen:

  1. Ota levy pyörösahasta ja hiomakone leikkaa sen puoliksi. Valitse levyn halkaisija halutusta reikien koosta riippuen - keskimäärin 15 cm. Levitä terät "alle nolla", jotta et leikkaat työtäsi.
  2. Kiinnitä kaksi kappaletta vahviketta - kahvaa ja varsi, niin että saat T-muotoisen profiilin. Kiinnitä porausreiän varren pää, ja terät ovat 5 cm korkeammat. Varmista, että niiden välinen kulma on 25 astetta.
  3. Levitä terät hiomapyörällä. Voit varovasti käydä läpi poranterän.

  Voit tehdä levytyökalun tarvittaessa irrotettavalla terällä. Tee näin, itse terien sijaan, hitsauta metallipaneelit varaan oikealla kulmalla ja kiinnitä leikkuulaitteet ruuveilla. Tarvittaessa voit vaihtaa ne erilaisilla halkaisijoilla.

  Kairauspora kapealle fossa

  Ruuvityökalua on vaikeampi käyttää kuin kiekko, johtuen suuremmasta kierrosluvusta, mikä muodostaa merkittävän vastuksen. Mutta kapeita kaivoja voidaan kaivata manuaalisesti vain hänen avustuksellaan. Tee ruuviruuvi omalla kädelläsi valmistelemalla materiaaleja:

  • tangon vahvistus - 1,5 m pitkä (voit säätää kasvua varten);
  • profiiliputki kahvalevyyn 40-50 cm pitkä;
  • useita samankokoisia (noin 2 mm) ja halkaisijaltaan suuria metallilevyjä - levyjen määrä on yhtä suuri kuin ruuvin kierrosten määrä.

  Miten tehdä kotitekoinen pora pillereitä:

  1. Katkaise kunkin levyn keskellä reikä, jonka halkaisija on sama kuin varren halkaisija.
  2. Ota ensimmäinen levy ja katkaise pieni sektori tuloksena olevasta ympyrästä. Toista kaikki levyt.
  3. Kiinnitä levyt yhteen niin, että saat spiraaliruuvi. Sekoita renkaat ruuvin päihin.
  4. Aseta varren sauva "jousen" keskellä olevaan reikään ja työnnä sitä renkaiden renkaiden päälle.
  5. Kiinnitä ruuvin ylä- ja alareunat tankoon.
  6. Keitä ruuvit koko pituudelta.
  7. Kiinnitä kahva tankoon hitsaamalla tai pultteilla.
  8. Terä kiristimen alaosa hankaavalla pyörällä 25 asteen kulmassa.

  Puutarha lapio ↑

  Jos aiot löysää pehmeää ja löysää maata, poraa tavallinen lapio. Toimien järjestys:

  1. Ota paksua laatua olevaa terästä ja tee merkintä kankaalle piirustuksen mukaisesti.
  2. Leikkaa terän pohja merkkiin ja taivuta reunat eri suuntiin: yksi - eteenpäin ja toinen taakse.
  3. Pohjat jäljellä olevat teräkset, taivuta ylöspäin - myös eri suuntiin.

  Porauslaite on valmis, sitä voidaan käyttää istutukseen puutarhassa tai puutarhasaapoissa.

  Piirustukset mielenkiintoisista malleista omien käsien tekemiseen ↑

  Jos haluat tehdä puutarhatyrän omilla kädilläsi, piirustukset ja kuvat voivat antaa mielenkiintoisen idean. Materiaalit usein toimivat makaavan vaunussa tai autotallissa. Tarkastele useita malleja ja valitse se, joka on helpompi valmistaa tai parhaiten sopii tarpeisiisi.

  Jos omat kokemuksesi eivät riitä, voit aina näyttää piirustuksen kokeneemmalle naiselle ja tehdä työtä yhdessä.

  Manuaalisen porauslaitteen muuttaminen ↑

  Itsevalmisteista ruuvia voidaan muuttaa toimimaan tehokkaammin. Mahdolliset parannukset:

  • Vaihdettavat leikkurit tai terät. Poraa eri halkaisijoiden reikiä yhdellä työkalulla, tee pohja, jossa on kiinnitystyöt, jotka on hitsattu tankoon 25 asteen kulmassa. Poraa kaksi pultin reikää kiinnittämään terät. Pultit asetetaan kierteisesti niin, että ne eivät häiritse porausta.
  • Poran terävä kärki. Leikkaa 10 x 2 cm: n levy metallilevystä, ja toisella puolella jauhaa sen kartiomaiseksi tilaksi hiomalla ja hitsata varren päätä poran sijasta.
  • Pienet terät poran kärjen ja suuren välissä. Lisää ne hitsaamalla metallilevyt 8x3 cm heti kärjen jälkeen.
  • Kaareva levy pyöreästä sahasta puoliskojen sijaan. Ota yksi levy ja leikkaa se säteittäisesti keskelle. Taivutetaan metalli eri suuntiin ja hitsataan kuten ruuvi.

  Kuinka huolehtia porauslaitteista ↑

  Ei ole vaikeaa tehdä kädessä pidettävää porausta kotiin, mutta sitä on käytettävä varovasti monien vuosien ajan. Poran kunnossapidon säännöt tilalla:

  1. Välittömästi oston tai tuotannon jälkeen päällystä terä ja varsi korroosionestoaineella ruosteen muodostumisen estämiseksi. Toinen vaihtoehto on maalata tuote metallimaalilla.
  2. Ennen työskentelyä tarkista terän terävyys ja tarvittaessa teroita se terälevyn tai hiomapaperin avulla.
  3. Ennen poraamista irrota yläkerros maapähkinällä.
  4. Ruuvataan työkalu viimeiseen kierrokseen, vedä se varovasti ulos - älä salli terojen poikkeamista ylimärästä maasta.
  5. Työn jälkeen puhdista terä ja tartu kiinni maahan.
  6. Korjaa mahdolliset vauriot nopeasti.

  Video: Pitkä kaivutyökalu

  Kun työskentelet kaikentyyppisen porauslaitteen kanssa, varmista, että maaperä ei repeä kuopan reunoja pitkin. Tarvittaessa kaada vettä sisään ja jatka prosessia. Oikein tehty kairaus yhdistettynä todistettuun tekniikkaan on avain menestykseen sivuston järjestämisessä.