Laskutoimitus ja laiteporaustutkimus tee-se-itse monoliittisellä grillatauksella

Luonnollinen karkaistu pohja, mitat

Luotettavuuden kannalta poratut paalut ovat lähes yhtä hyviä kuin muut tuet rakennettaessa vähän rakennuksia. Tämä on yksi luotettavimmista menetel- mistä perustaa maaperä, joka on kausiluonteista. Tuloksena olevat rakenteet takaavat pohjan ja eheysrakenteisen talon seinämän eheyden ja lujuuden.

Tällaisen säätiön rakentaminen omiin käsiisi on suositeltavaa soveltaa tällaisissa tapauksissa, kun on mahdotonta rakentaa muita säätiöitä. On loogista käyttää sitä, jos pakkaamaton kerros sijaitsee hyvin syvällä esimerkiksi kosteikkojen tai muiden heikentyneiden maalien rakentamisessa.

Tummatalon alapuolella olevan grillatun perustuksen kustannuksia voidaan pitää perusteltuna, kun rakennustöitä tehdään maastossa, jossa on merkittävä poikkeama. Myös asiantuntijat suosittelevat tämäntyyppisten säätiöiden käyttöä kevyiden puu- tai kehysrakennusten rakentamiseen.

Paalun asennustekniikka

Hyvin porausprosessi

Tämäntyyppisiin perustuksiin kuuluu kaivojen poraus ja niiden kaataminen edelleen betoniseoksella. Manuaalisia, sähkö / bensiiniporauksia käytetään poraukseen. Hyvin valmistavan työvoiman vähäinen vaihe on porauslaitteiden vetovoima.

Porauskaivojen porausmenetelmä voidaan tehdä myös käsin käyttämällä kädessä pidettävää moottoriporaa, joka asettaa kärjen sopivan halkaisijan.

Kunkin paalin lujuutta kasvatetaan vahvistuskehyksellä: 3-4 vahvistuselementtiä, joiden poikkileikkaus on 10-12 mm, lasketaan poratun reiän sisällä.

Asiantuntijat neuvoo suorittamaan kehyselementtien vaakasuuntaisen haaran epäkeskisten kuormien tai leikkausvoimien tapauksessa. Kastetta varten on suositeltavaa käyttää sileää vahviketta, jonka poikkileikkaus on 6-8 mm ja askel noin 1 m.

Tällöin lujitustangot suorittavat paalisidoksen ja lujitetun betoniteräksen toiminnan. Se sijaitsee maanpinnan yläpuolella ja kellarin upotetut osat yhdistetään yhdeksi kokonaisuudeksi. Kun laitteen rullaustangot työntyvät paalun kärjistä.

Edellä mainitun lisäksi raudoituksen runko ei salli mahdollisten rikkien ja muodonmuutoksia, jotka johtuvat pakkasnopeuden vaikutuksesta.

Osittainen ja täydellinen muotti

Muotoon tylsyytetty perusrakenne

Asenna sitten muotti ulos poratulle kuopalle. Mutta itse maa voi hoitaa tehtävänsä, jos se on riittävän tiheä eikä sirotella. Sitten vain yläpuolinen osa muotokappaleiden täyttämisestä on paljastettu.

Joten, muotti voi olla itse maata, porattu 200-250 mm: n kärjellä 90 ja 150 mm syvyyteen maaperän tilan huomioon ottamiseksi. Jos maaperän luonteen vuoksi on tarpeen kaivaa se, niin vastaavan osan metalli tai asbestisementtiputket voidaan ottaa muotona. Kun rakennat tylsää alustaa omalla kädellä, voit romahtaa katemateriaalin ja muuttaa sen eräänlaiseksi putkeksi.

Sisään tunkeutumisen estämiseksi perustuksen kyllästynyt aikana kausiluonteinen turvotus, sen päätykannen, joka sijaitsee puoli metriä (tai enemmän) maanpinnan alapuolella, on eristettävä kansi katon sinkittyä terästä, useita kerroksia kalvon tai kattohuovan.

Asiantuntijat kutsuvat tämän tapauksen "paidan", jonka neuvoa tekevät koko pinoon. Argumentti tämän toiminnan suorittamiseksi on seuraava. Nouseva maa "liukuu vakiintuneeseen suojeluun tai nostaa sen, jättäen pohjan itse." Lisäksi "paita" ei salli sementtimaidon virtaamista maahan, vastaavasti betonin lujuusominaisuudet eivät vähene.

Kehyksen rakentamisessa on toteutettava toimenpiteitä, jotka eivät salli sen liikkumista ja vahvistaminen koskettaa maata. Tätä varten voit asentaa väliaikaiset puiset tuet tai kiilat omilla käsilläsi. Ne voidaan poistaa kun kaivo on täytetty.

Ennen betonirakenteen asettamista vaaditaan laskemalla kaistaleen alareunan merkki, toisin sanoen grillata. Tämä edellyttää tason tai rakentamisen hydraulisen tason käyttöä.

Betonipolku

Porausperustan peruselementtien kaaviomainen esitys

Kun poraus on suoritettu loppuun, muotti ja runko on rakennettu, betoniseos voidaan valaa. Betoni asetetaan kerroksittain vaiheistetun sinetin - bajonetin avulla. Tätä varten vain "raskas" ratkaisu sopii. Tämä termi tarkoittaa seuraavien "raskaiden" aggregaattien käyttöä:

 • kvartsihiekka;
 • rauniot / sora (hard rock).

Betonisoituminen jokaisesta porakalla on suoritettu jatkuvasti. Tämä tarkoittaa, että kunkin kerroksen asettamisen välinen aika ei saa ylittää 1 tunti. Betonin täydellinen asetus päättyy 28 päivän kuluttua, minkä jälkeen syntyvä perusrakenne voidaan ladata.

Käyttämättömän tekniikan käyttö yksityisessä rakentamisessa

TISE-pohjaisen teknologian rakentaminen

Porausrakenteiden rakentaminen on yksinkertaista ja sopiva säätiön perustamiseen omilla käsillään. Rakennusteollisuudella on käytössään erilaisia ​​porakoneita eri poikkileikkauksille. Niiden käyttö auttaa poraamaan jopa useita metrejä syviä kaivoja.

Paalun halkaisija voi olla myös erilainen: n. 15 - 40 cm. Ns. TISE-tekniikalla käytetään erikoisporaa, jolla voit porata kaivoja, joiden halkaisija on 20 cm, ja laajennus pohjassa (enintään 40 tai 60 cm). Täten saavutetaan tukiosan pinta-alan kasvu, joka ei salli työntää paalua.

On myös erityisiä mekanismeja (reikiä, motoburs ja muita), jotka voivat merkittävästi helpottaa tukien asentamisen toteuttamista.

Haitat ja väitteet bourbon-teknologian hyväksi

Kaatamalla betoni tylsää pohjaa

Pidetään tunnustettuna tosiasia, että tämän tekniikan pääasiallinen haitta on kyvyttömyys tarkkaan laske- maan, milloin saavutetaan juuri tarvittava puristamaton kerros, joka kestää paalun paineita.

Välttämättömien virheiden välttämiseksi kuopat porataan 1,5 - 2 metriä, eli jäätymispisteen alapuolelle, jossa maaperällä on tiheämpi rakenne. Alhaisen GWP: n osalta maaperän kantavuuden laskeminen vastaa 6 kg / cm2.

Yksittäisille kehittäjille tämä tekniikka näyttää varsin houkuttelevalta. Toisin kuin nauha tai monoliittinen tyyppi, jossa kaikki tarvittava määrä betoniliuosta asetetaan kerralla, paalut voidaan asettaa vaiheittain. Yhden tuen kaatamisen yhteydessä betonin tilavuus on suhteettoman pienempi kuin monoliittinen, mikä helpottaa valmistus- ja kaatoprosessia. Siksi näiden töiden toteutus voidaan tehdä käsin.

Paalujen laskeminen ja sijainti

Kaavojen sijainti paalujen sijainnin mukaan rakenteesta riippuen

Projektin kehittämisen vaiheessa lasketaan tarkat tukien määrä ja niiden sijainti. Tukirakenteet on asetettu riveille talon seinämien merkinnöissä, sen kulmissa, seinien risteyksissä ja niiden välissä.

Tukien välisen etäisyyden laskenta määräytyy pystytetyn rakenteen kokonaispainon mukaan: sitä raskaampi on, sitä suurempi elementtien määrä ja pienempi etäisyys niiden välillä asennetaan.

Tässä otetaan huomioon pienin sallittu etäisyys - vähintään kolme halkaisijaa. Syy tähän on se, että jos kannattimet sijaitsevat useammin, niiden kantavuus pienenee.

Likimääräinen laskutoimitus halkaisijan halkaisijan mukaan on 40 cm, sallittu etäisyys 120 cm (40 x 3). Kun asennat omat kädet, tarkista vinkitaso - kaikkien on toimittava yhtä paljon. Tulevaisuudessa ne rakennetaan itse taloon.

Laakerikapasiteetin laskeminen

Yleiskatsaus rakenteen valmiiseen reikäpohjaan

Tarvittavan tukimäärän laskemiseksi tarvitsemme kaksi indikaattoria - yksittäisen elementin rakenteen paino ja kantavuus. Yhden paalun tuen lujuus riippuu käytetyn betoniliuoksen tuotemerkistä. Niinpä M 100-paalujen valmistuksessa se voi kestää 100 kg / cm2. 20 x 20 cm: n poikkileikkauksella alue on 400 cm² ja tuki pystyy kestämään jopa 40 tonnia.

Näin maaperän kantavuus on paljon pienempi kuin pino itse. Tällöin koko pino- ja sora -rakenteen elementtien tarkka lukumäärän ja laakerikapasiteetin laskeminen on mahdotonta ottamatta huomioon maaperän lujuutta. Aiemmin laskelmia tehtiin tukeen sijoittamisen jäädytysasteen alapuolelle. Mutta kun muutetaan osaa, paalun ja grillikannen pinta-ala ja kantavuus ovat täysin erilaiset.

Rostverk - paalusekoitusrakenteen yhdistävä koostumus, joka lisää pohjan vakautta. Valittaessa paalun perustuslaitetta ilman sitä tarvitaan laskelma, joka takaa, että kaikki elementit on asennettu riittävän syvälle. Sitten voit olla varma, että rakenne ei itke, eikä sitä "puristeta" roiskeilta voimien vaikutuksesta.

Pohjamaalaus porakoneilla, joissa on grilli: asennusteknologia, tyypit ja edut

Talon rakentaminen ei ole helppo tehtävä, eikä valitettavasti jokainen alue voi kestää lohkotaulun perustaa, joten on tarpeen turvautua nykyaikaisiin tekniikoihin rakenteen vahvistamiseksi ja turvaamiseksi. Hyväksyttävin tekniikka tänään on tylsiä paaluilla, joissa on grillage. Tällaiset paalut ovat halpoja materiaaleja, jotka vahvistavat talon pääosaa ja joilla on valtava kantavuus.

Teknisistä ominaisuuksista: kukin kasa kestää noin 1600 kiloa, noin 40 kappaletta riittää perustukseen.

Porakoneiden perustan edut

Jäykkyvät paalut asennetaan maanpinnan alapuolelle ja ne on kääritty kahteen kerrokseen kateaineistoon (rakenteessa niitä kutsutaan "takkeiksi") vedenpitävyyden ja paineiden paineen alentamiseksi. Tällainen paine esiintyy talvella ja voi työntää koko rakennetta ulos.

Tämä säätiön rakentamismenetelmällä on useita etuja:

 • ei ole vaaraa dynaamisista vaikutuksista läheisiin rakenteisiin ja rakennuksiin;
 • paalut ajetaan maan maksimaaliseen jäädyttämiseen;
 • paalut ovat ihanteellisia kaltevalle, kohokuvioidulle ja epävakaalle maaperälle;
 • ei haittaa ympäristölle;
 • säätiö on sijoitettu mihinkään sopivaan paikkaan, jota ei voida hyväksyä muiden perustusten rakentamiseksi;
 • paalut ovat sopivia talon rakentamisen perustaksi (runko, tiili, loki jne.);
 • halpa kellari verrattuna monoliittiseen tai nauhaan;
 • nopea pystytys - 4-7 päivää.

Rostverk tylsistyneissä paaluissa

Grilli on paalupilarin perustuksen vaakasuora osa, joka yhdistää pilareita monoliittiseen rakenteeseen. Grillitavoitteen tarkoitus on levittää tasaisesti ja siirtää seinistä paaluun, sitten maahan.

Paalujen sijainti on kiinteä eikä ne poiketa enää pystysuorasta. Rostverk on maassa ja ei paina häntä.

Grillityyppien lajit

 1. Esivalmistettu grillata. Se on valmistettu teräspalkkeista (I-palkki, kanava jne.) Yleensä hitsaamalla. Tällaisen grillatun haasteen asennuksen monimutkaisuudella ja palkkien liitoksen vähäisellä lujuudella (nivelet ovat paljon heikommat kuin palkit) samoin kuin se, että suojaamaton metalli on helposti syövyttävää. Esivalmistettu grillata on kätevä muuhun kuin kestävään rakenteeseen, esimerkiksi maalaistaloon, huvimajaan, verantaan. Tällaisten rakenteiden käyttöikä on jopa 20 vuotta.
 2. Esivalmistettu monoliittinen grillata. Tällaista grillatausta käytetään usein teollisuusrakennuksessa monikerroksisten rakennusten rakentamisessa. Tyyppihuuhtelu - esivalmistettujen osien suunnittelija, jossa on avainnettu nivelet, lukot, muuttuu monoliitiksi kokoonpanoprosessissa. Erittäin kallis säätiö, joka ei sovellu yksityisiin asuntoihin.
 3. Monoliittinen valurauta (monoliittinen). Tällaista raudoitettua betoniterästettä valetaan palkin tai monoliittisen levyn muodossa. Tämä vaihtoehto sopii erinomaisesti pienikokoisille yksittäisrakenteille.

Pino-grillage -tyypin perustuksen rakentamisen vaiheet

Typerä paaluilla varustetut paalut: tekniikka on melko yksinkertainen ja se on valmis rakentamaan omiin käsiisi. Tällaiselle pohjalle ei ole tarpeen poistaa maata - paalut ajetaan maahan erityisellä värähtelevällä paalukuljettajalla ja erikoisvasaralla. Maaperälle ajetut paalut leikataan samalle tasolle, joka yhdistää yläosan grilliin yhtenäisen kuormituksen jakamiseksi.

Tämäntyyppisen perustuksen rakentaminen suoritetaan vaiheittain:

 1. Muottien yläpuolella paaluilla.
 2. Muottiin asennetaan lujittavan häkki.
 3. Tuloksena oleva grillatahna kaadetaan betonilla (tekniikka on samanlainen kuin nauhalevy).
 4. Grillityskorkeus on asetettu haluttuun mutta vähintään 30 cm: n etäisyydellä maasta, rakenteen leveys on vähintään 40 cm (hieman paksumpi kuin tulevan talon seinämä).

Tyypillisesti paaluhiilipohja voidaan jakaa:

 • porotut paalut haudutetulla grillataudilla;
 • tylsät paalut roikkuu grillaus.

Tarkastele näitä tekniikoita tarkemmin.

Pile-pohja haudutetulla grillatauksella

Tämäntyyppistä perustusta suositellaan pystytettäväksi puutaloista tai baareista valmistetuilla seinillä. Tällaisten seinien paksuus on jopa 30 cm. Tällainen säätö sopii myös monoliittisiin taloihin ja taloihin, jotka on tehty tiilestä ja lohkosta.

Käytä perusteellisia grillausmahdollisuuksia rinteillä alueilla, joilla on helpotus. Maaperä: savi, hiekka, lieju ja hiekkasauma. Tämä säätiö on paalukenttä.

Pile perustus roikkuu grilli

Huomio: Tämäntyyppinen säätiö on täydellinen runkopuiden rakentamiseen: puinen, raskas, voimakkaat puurakenteiset seinät ja puutavarat.

Paalunpäätä kaivetaan maasta noin 20 cm, jonka yläpuolella kaadetaan kylvöä.

Erityistä huomiota - nippu vahvistuskoteloissa ja lujittamalla grilli. Tämän tyyppisen perustuksen välillä maata ja grillata, on välttämätöntä jättää etäisyys vähintään 1 cm, se osoittautuu keskeytettävä maanpinnan yläpuolella. Tämä aukko - säätiön suojeleminen kävelemästä maahan turvotuksessa.

Grillausrakenteiden tekniikka kyllästyneillä paaluilla

Kiillotetun pohjan tukitason rakentamisen tekniikka on seuraava:

 • merkitse tulevan säätiön paikka ja poista pääakselit;
 • tehdä kaivantoja ja tehdä muita maanrakennuksia;
 • hiekkasäkkilaite, jonka korkeus on vähintään 20 cm;
 • aseta paalut oletetun maaperän jäädyttämisen syvyyteen;
 • Vedeneristyskerroksen laitteet;
 • muottipöydän asennus ja kokoaminen;
 • viestinnän ja ilmanvaihdon kiinnittäminen;
 • kaatamalla betoniseosta;
 • muottien poisto.

Kuinka valita ja miten käyttää paisuntasäiliötä lämmitykseen?

Tarvittavan poran pohjan rakentamisen tekniikka syvällä grillatauksella:

 • merkitse tulevan säätiön paikka ja poista pääakselit;
 • tehdä kaivantoja ja tehdä muita maanrakennuksia;
 • hiekkasäkkilaite, jonka korkeus on vähintään 20 cm;
 • aseta erityinen geofabri;
 • kaada betoniseos;
 • varustaa grillage;
 • asentaa vedeneristys;
 • poista muotti.

Hyödyllisiä vinkkejä porakonepohjan rakentamiseen

 1. Levyjen rouhtelun vahvistaminen tehdään myös betonilaatan vahvistamiseksi, ts. Kaksi hihnaa - alemmassa ja ylemmässä tasossa.
 2. Vahvistuselementtinä voidaan käyttää vahvistusverkkoa, jonka pituus on 25-40 cm, ylä- ja alahihnat.
 3. Alustan teippityypin oletetaan olevan grillata kanavasta tai I-palkkeista.
 4. Tärkein tekijä, joka määrittää grillityypin valinnan, on maan talteenoton syvyys.

Kuinka valita laatikko metallilevyn alla?

Mahdollisia tylsistyneiden paalujen ominaisuuksia voidaan tarkastella videossa:

Typerä pohja grillage - rakennustekniikka

Rostverk - teippi tai laattarakenne, joka on tärkeä osa kasaan ja pylvään perustuksiin. Grillauksen kustannuksella säätiö saa lisävastusta kuormien työntämiseen ja kallistamiseen, mikä lisää sen mekaanista kokonaisvoimaa.

Valmis tylsistynyt säätiö

Tästä artikkelista opit mitä grillage on, mikä sen toiminnallinen tarkoitus ja millaisia ​​grillageita on olemassa. Tarkastelemme yksityiskohtaisesti tylsistyneen pohjan rakentamisen tekniikkaa, jossa on grillaus, laskentamallit ja palautetta asiantuntijoilta tämän säätiön osalta.

Toiminnallinen tarkoitus ja grillityyppi

Rostverk toimii vanteina, joka yhdistää erilliset kannattimet (paalut tai pylväät) niiden välille. Särkipohja toimii yhtenä rakenteena, joka havainnoi kuorman rakennuksesta ja siirtää sen maakerroskerrokseen.

Rostverk suorittaa seuraavat toiminnot:

 • on talon kellari- ja seinätaso;
 • lisää säätökannattimien vakautta kallistus- ja työntövaikutuksia vastaan;
 • jakaa tasaisesti rakennuksen painosta tukien välisen kuorman.

Grilli on luokiteltu maanpinnan korkeuden, rakennustyypin ja valmistusmateriaalin mukaan. Sijaintitason perusteella grillaus voi olla:

 • upotettu - sijoitetaan niin, että rakenteen yläreuna sijaitsee maadoituslinjan varrella;
 • maanpinnan maaperän pinnalle;
 • nostetaan - valjaat ripustetaan ilmassa korkeudeltaan 30-50 cm maanpinnasta, minkä johdosta kellarikerroksen ja maan väliin muodostuu vapaata tilaa.

Maanalainen ja pohjakarhu voidaan sitoa perustuksiin, jotka on rakennettu vakaan maaperän olosuhteisiin. Jos sinun täytyy rakentaa pohja kuohuvaan maaperään, tarvitset korotetun grilli-laitteen, koska maan kanssa kosketukseen joutuva rakenne voi irrota tukeista työntämällä kuormia.

Kokoonpanon mukaan grillaus on:

 • nauha - toistaa talon ulko- ja sisäseinämät, on sama poikkileikkaus koko kehällä;
 • levy (monoliittinen tai esivalmistettu) - kannattimien pinnalla on kiinteä teräsbetonilaatta, joka vie talon koko aluetta ja toimii kellarina.

Nauha-grillade on sidottu ruuvilla, pylväs- ja tylsistyneellä pohjalla, kun taas pohjalevyä käytetään monikerroksisten rakennusten rakentamiseen tarkoitettujen betonielementtien perustusten rakentamisessa.

Pohjapiirustus grillata

Vanteiden voi käyttää seuraavia materiaalityyppejä:

 • puutavara;
 • metallitelevisio (kaksinkertainen tee ja kanava);
 • teräsbetoni.

Puutavaran ja runkopaneelien rakentamisessa valmistetaan puutavaran ja metallihihnan grillauslaitteita. Vahvistettu betoniterä voi olla nauha tai laatta, tällaista sitovaa käytetään raskaisiin rakennuksiin - tiili- tai vaahtopäällysteisiin taloihin.

Tyypilliset paistinpohjat

Kiinnitysruuvin kiinnittämiseen liittyvää tekniikkaa käytetään seuraavien tyyppisten perustusten rakentamisessa:

 1. Löytynyt säätiö grillata.
 2. Pylväskanta grillataessa.
 3. Paalujen perustukset (ruuvi ja ajetut paalut).
 4. Monoliittinen levy grillata.

Metallipilarien ruuvirakenteita käytetään 1-2-kerroksisten puurakennusten rakentamiseen. Niiden laitteeseen kuuluu nauhankiillotusten käyttö, kun taas mittatilarakennusten asennuskäyttöön tarkoitettujen paalujen tukikohdat on sidottu laattasäiliöihin.

Tukipylväspohja, jossa on grillaus, koostuu esivalmistetuista (tiilestä tai FBS-lohkosta) tai monoliittisista pylväistä, jotka on tasaisesti jakautunut rakennuksen seinämien ympärille ja kiinnitetty vanteilla. Pylväänkatsastussäätiö soveltuu kevyiden, ei-kriittisten rakenteiden (kylpyammeet, autotallit) rakentamiseen, mutta raskaan tiilitalon rakentamiseksi sen kantokyky ei riitä.

Katso myös: raudoitettujen betonipilojen tyypit ja niiden käyttö rakennusten perustuksiin.

Monoliittisten laattojen perustuksiin grillaus on varustettu rakenteen lujuuden lisäämiseksi - laatta, jossa on grillaus, joka toimii jäykistävänä kylkiluuna, erottaa lisääntynyt vastustus muodonmuutokselle.

Typerä pohja, jossa grillage - design-ominaisuudet

Porattu pohja sopii puisen tai vaalean tiilitalon rakentamiseen. Tämä säätiö voidaan tehdä käsin ilman erityislaitteiden mukanaoloa.

Porakoneiden kantavuus

Pahaavat paalut ovat tukirakenteita, jotka on muodostettu poraamalla kaivoja. On pakko vahvistaa paaluja, joissa on pituussuuntaiset lujitustangot, joiden läpimitta on 12-16 mm. Tangojen lukumäärä valitaan paalun halkaisijan mukaan, standardi 4-6 kpl.

Tekniikka mahdollistaa paalujen pohjan käytön jäädytysrajan alapuolella. Tukien tulisi mennä syvälle maahan 2-2,5 metrin syvyydessä.

Pylväs suoritetaan puun tai betoniteräksen nauhaviljelyn avulla. Raskaiden tiilitalojen rakentamisessa käytetään betoniteräksia, joka on vahvistettu alueellisilla vahvikekauheilla, joiden sauvat hitsataan paaluilla ulkonevaan kiinnikkeeseen.

Porrastetun pohjan laskeminen

Laskettaessa tylsää alustaa tarvitaan tietoa maaperän tyypistä ja ominaisuuksista paikan päällä, koska tuen kantavuus riippuu suoraan maaperästä, jossa se sijaitsee.

Säätiön yksinkertaistettu laskenta suoritetaan seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Rakennettavan rakennuksen paino lasketaan kertomalla talon rakenteellisten osien pinta-ala rakennusaineiden ominaispainosta m 2, josta ne on valmistettu. Talon kattojen, seinien ja katon paino lasketaan ja summataan erikseen.
 2. Lumikuormituksen laskenta suoritetaan - kattotila kerrotaan alueen lumipeitteen painolla, josta on tietoja SNiP nro 2.01.07.
 3. Käyttökuorman laskenta - talon lattia-ala kerrotaan 100 kg / m 2: n nopeudella.
 4. Kokonaiskustannusten laskeminen säätiölle - luvusta 1, 2 ja 3 olevat tiedot summataan ja kerrotaan turvallisuuskertoimella (1.2).

Seuraavaksi laaditaan pilarikuvio - paalujen välinen etäisyys otetaan 2 m: n etäisyydeltä. Tukit on sijoitettava tasaiseen etäisyyteen seinien kehän ympärille ja tietenkin risteyksissään ja tiilitalon kulmissa.

Lisäksi säätöön kohdistuva kokonaiskuormitus jaetaan paalujen määrällä, mikä antaa yhden tuen tarvittavan kuormansiirtokyvyn. Porausreikien halkaisijan halkaisija, riippuen niiden kantavuudesta, voit valita pöydän avulla.

Paha base ja grillage (video)

Typerä perustus - valmistustekniikka

Voit luoda säätiön omilla kädilläsi:

 • manuaalinen poraus (TISE-F);
 • valssattu katemateriaali;
 • aallotettu vahvistus, halkaisija 12-16 mm, bulgarialainen;
 • betoni M300-M400;
 • hitsaus kone;
 • vedeneristys (PVC-öljyvaate, stekloisoli tai pergamiini);
 • höylätty levyt ja palkit muottiin.

Typerä pohja vahvistusjärjestelmä

Paha pohja on varustettu seuraavalla tekniikalla:

 1. Pohjamerkinnät - paikan päällä tukivarren avulla, joiden välissä lanka on venytetty, pohjan muotoilu ääriviivat siirretään ja paalupaikan paikat on merkitty.
 2. Käsiporan avulla kaivoja kehitetään paaluille, minkä jälkeen muodostetaan muottipullo sylinteristä, joka on valssautettu kattoma- teriaali (kiinnitetty Scotch-nauhalla) ja sijoitettu kaivoon. Sylinterin halkaisija vastaa pölkyn halkaisijaa pitkin sen pituutta, joka työntyy kaivon pinnan yläpuolelle korkeuteen, joka on yhtä suuri kuin grillauksen nostamisen taso maanpinnan yläpuolella. Ulokkeet muodostavat porakoneen maanosan.
 3. Pilarien vahvistaminen suoritetaan - 4-6 vahvistuspalkkia asennetaan kaivoon. Tangojen pituus valitaan siten, että ne työntyvät paalun betonirungon yläpuolelle 20 cm: n korkeudelle (ulkonemat ovat tarpeen grillinkehyksen liitosta varten).
 4. Kaivo on täytetty betoniseoksella. Kaatamisen jälkeen betoni lävistetään runkopalkilla ilmakammioiden poistamiseksi.
 5. Sen jälkeen, kun tukipilari on asettanut paaluja pohjan kehällä, pienikokoinen muotti on asennettu nauhankiillotuksen alle. Muottien sisäseinät ovat päällekkäin öljypinnoilla tai voideltu erityisellä rasvalla (vedenpitävyys estää betonitiementen menetyksen levyn välisten aukkojen läpi).
 6. Asennetaan alueellinen runko, joka koostuu kahdesta vahvistusvyöstä, joita yhdistää poikittaiset ja pystysuorat sillat. Kehys on asennettu muottiin ja hitsattu paalujen ulkonevaan venttiiliin.
 7. Betonimylitys tehdään.

Jotta voit rakentaa säätiön omilla kädilläsi, sinun tarvitsee viettää noin viikon ajan, toinen 25-30 päivää käytetään konkreettisiin voimavaroihin, minkä jälkeen voit alkaa nostaa tiilitalon seinät.

Palaute säätiöön

Tuomme sinun huomionne kokemuksia siitä, miten tylsistyneitä perustuksia ihmisiltä on kokemusta sen rakentamisesta.

Erokhin I., 28 vuotias, Moskova:

Porottamattomalla pohjalla minulla on kylpyamme baarista. 5 vuoden toiminnalle ei syntynyt ongelmia pohjan kanssa, huolimatta siitä, että maaperä on paikoillaan. Hän rakensi säätiön itse tutkimalla asiantuntijoiden arvosteluja ja suosituksia. Lisäksi telineen vedeneristys ja lattiapäällysteen eristys suoritettiin lämpöeristetyllä sivuseinällä. Säätiö on luotettava, helppokäyttöinen ja edullinen. Suosittelen.

Sychev V., 45 vuotias, Rostov:

Kokemuksessani voin sanoa, että kyllästetyn pohjan luotettavuus riippuu siitä kuinka hyvin paalujen vahvistaminen ja grillatus suoritettiin. Suosittelen Sazhin-järjestelmän käyttöä vanteiden varalta - sen luotettavuutta on testattu useita kertoja käytännössä. Yleensä kevyiden rakennusten rakentamiseen tylsä ​​pohja sopii täydellisesti.

Harhaloitetut paalut grillata: tekniikka ja omien käsien asentaminen

Maalatut paaluilla varustetut paalunkiillotusperustat ovat yhdistetty tukityyppi tukemasta paaluista, jotka on muodostettu maaperään betonisoimalla maahan porattuja kaivoja. Säätiön toinen osa on grillage, joka jakaa kuormituksen paalikentille. Tämäntyyppisellä säätiöllä on korkein kantavuus ja sitä voidaan käyttää rakentamaan suuria taloja ja yksityisiä mökkejä mistä tahansa materiaalista.

Porrastettu pohja, jossa on grillaus, mahdollistaa rakennusten rakentamisen monimutkaisiin maaperään: viskoosi, märkä, kivilouhos, kiihtyvä. Poraamattomien paalujen pohja on välttämätöntä seismisesti aktiivisilla alueilla, alueissa, joissa on haarautuneita maanalaisia ​​verkkoja, sekä runsaasti emäksisiä maita, joissa on mahdotonta käyttää ruuvitukia.

Suunnittelun edut:

 • lisääntynyt tärinänkestävyys;
 • mahdollisuus rakentamiseen epäsuotuisissa geologisissa olosuhteissa;
 • helppo asentaa;
 • suurien maametallien puute;
 • suhteellisen alhaiset kustannukset.
On mahdollista tehdä tylsää perustusta monoliittisella grillataamulla ilman asiantuntijoiden ja ammatillisten laitteiden osallistumista.
 • vaurioitumien epätasaisen saostumisen vaara;
 • laitteen kellarin ja kellarin mahdottomuus.

Tasaisen pohjan laskeminen grillata

Laskettaessa on tarpeen ohjata tiedot SNiP 2.03.01-84, 11-23-81, 11-25-80, 2.05.03-84 ja 2.06.06-85 määritellyistä maaperän ominaisuuksista. Yhteensä on kolme selvitysoperaatiota:

Poraamattomien paalujen laskeminen

Laskennassa määrätään paalujen pituus (syvyys), niiden osa, lukumäärä ja asettelu. Porakoneen rakenteen halkaisija murskeille on 15 - 40 cm. Useimmiten tämä parametri on 20 cm. betoni ja vahvistus:


Yksittäisen tuen kantavuuden tunteminen on mahdollista yksinkertaisella kaavalla laskea elementtien välinen etäisyys:

l on paalujen välinen etäisyys;

P-kantavuus 1 kpl;

Q - kuormitus perustan alapuolella (talon paino jaettuna grillauksen pituudella).

Esimerkki: 50 tonnin painoiselle talolle, joka on rakennettu savimaahan halkaisijaltaan 20 cm halkaisijoille, vaaditaan 27 pylvästä (50 000 kg / 1884 kg = 26,53...).

Nauhahuuhteluun tarkoitettujen tylsistyneiden paalujen askel on helpompi laskea, mikä perustuu sääntöön: tukien välisen etäisyyden tulisi olla enintään kolme niiden halkaisijasta. Halkaisijaltaan 20 cm: n halkeilua varten askel on 0,6 m. Tiheille maille tätä indikaattoria voidaan nostaa 25%, mikä tarkoittaa, että paalujen välinen etäisyys on 0,8 metriä.

Tarvittaessa porrastettujen paalujen vaihe voidaan laskea tarkemmin kaavan avulla: l = P / Q, missä l on paalujen välinen etäisyys; P-kantavuus 1 kpl; Q - kuormitus perustan alapuolella (talon massa / grillatun pituus).

Porakoneiden asettelu on tehty ottaen huomioon SNiP, tunkit sijaitsevat:

 • talon kulmissa;
 • pitkin laakerin seinämiä valitulla vaiheella;
 • sisäänkäyntiryhmän alla.

Lisäksi tylsät paalut on asennettava raskaita elementtejä, kuten takka, liesi, kattilahuone. Pallojen syvyys riippuu syvyydestä, jolla laakerimaat löy- tyvät, jos pohja on pystytetty heikkoon maaperään tai maaperän jäädyttämiseen alueella. Porauksen syvyys tukee yleensä 1,5-3 m.


Laskeminen monoliittinen grillata

Grillauksen laskeminen on sen leveyden ja korkeuden määrittäminen. Leveyden laskemiseksi voit käyttää kaavaa:

B - nauhahyljan leveys;

L on grillauksen pituus;

R on maakerroksen kantavuus.

Tämä kaava soveltuu sekä nollakorkeuden että matalalle syvyydelle. Suspendoitu grillata lasketaan pohjimmiltaan erilainen tekniikka, joka on äärimmäisen monimutkainen. Jos aiot rakentaa talon, jossa on roikkuu grilli, laskelma on tilattava suunnittelutoimistosta.

Edellä olevan kaavan mukaisesti grillauksen leveyttä määritellään useimmissa tapauksissa alueella 30-50 cm.
Mökille keskileveä leveys on 40 cm ja vakiokorkeus 20-50 cm riippuen halutusta syvyydestä.

Vahvistuksen laskenta

Pahaavat paalut on vahvistettava vahvikkeella. Rakenteen halkaisija riippuu rakenteen massasta. Paras vaihtoehto yksityiselle talolle - rei'itetty vahvike 12 mm. Vahvistuksen riippuvuus paalujen halkaisijasta on nähtävissä taulukossa 1. Vahvistuksen liitäntä suoritetaan vain erikoisella metallilangalla, pohjaan ei voida käyttää hitsausta!

Kiinnitettävän poranpohjan asennus

Suoritustekniikka on kuvattu SNiP 2.02.03-85: ssa (aikaisemmin SNiP II-17-77). Asiakirjojen mukaan paikoilleen asennetut paalut ovat:

 1. kiinteä osa - ovat universaaleja, sopivia mihinkään maaperään;
 2. ontto osio, jossa on moniosaisen ydin, on monimutkainen variantti, jota ei käytetä yksityisessä rakentamisessa;
 3. sinetöitynä kasvona - käytetään yli 500 tonnin painoisiin koteihin;
 4. viidenneksi, tekniikka sisältää räjäytystyöt.

Kuten voidaan nähdä luokittelusta, ainoa mahdollinen vaihtoehto mökin rakentamiselle on rakentaa pohja jatkuvasta osuudesta, jolla on yksinkertainen rakenne ja l-muoto.

Säätiön asentaminen omiin käsiinsä edellyttää seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • käsipora;
 • kotelointiputket;
 • uratut liittimet 12 mm;
 • betoniseos;
 • johto, joka on yhteensopiva vahvistusosan kanssa 1,2-1,4 mm;
 • vedenpitäväksi;
 • eristys grilli;
 • laudat muottiin.

Lisäksi tarvitset vakiovarusteita: mittanauha, laserin tai tavallisen rakennustason, tärinänvaihdon betonin tiivistämiseen jne. Kaivojen täyttöä voidaan vaiputtaa itsenäisesti tai tilata betonilaitoksessa.

Porakoneiden asennus tekniikka: askel askeleelta ohjeet

Sivuston valmistelu ja tulevaisuuden säätiön asettelu

Valmistelu koostuu jätteiden puhdistamisesta jätteestä, maaperän kasvikerroksen poistamisesta. Tarvittaessa maaperän täyttö ja tamping. Merkintä tehdään poranpaloiden asennuksen mukaisesti. Jokaisen kaivon sijainti on merkitty maamerkillä. Jotta et voi olla väärässä merkinnässä, voit käyttää levyjä tai johtoja, jotka jäljittelevät tulevaa nauha-ankkurointia.

Hyvin poraus

Poraus suoritetaan käsiporakoneella, joka on upotettu haluttuun syvyyteen. Maaperän läpi tunkeutumista ei heitetä pinnalle, tiivistetty seinämillä.

Porausmenetelmässä on tarpeen säätää, että poraus tulee tarkasti kohtisuoraan eikä poikkeamaan.

Sen jälkeen, kun on kehitetty kuoppa, jonka läpimitta on 5-7 cm suurempi kuin valittu paalun halkaisija, pohja varovasti varren päälle. Kaada hiekka ja sora-tyyny tarvittaessa 10-30 cm.

Kotelon asennus

Koteloputket estävät renkaiden sprinklisoinnin ja takaavat turvallisen käytön. Tekniikan mukaan tiheissä savimaissa ja paikoissa ei saa käyttää putkia, mutta on suositeltavaa asentaa ne omiin käsiisi, kun asetat tylsistyneitä paaluita. Putken sisäpuolella on paljon helpompi kiinnittää vahvikeharja. Lisäksi betonisekoittamismenetelmä ja vibroamppaaminen yksinkertaistetaan.

Koteloputkina voidaan käyttää halutun halkaisijan muovi-, metalli- tai asbestisementtituotteita. Jos taloudelliset mahdollisuudet antavat mahdollisuuden, on parempi hankkia erityinen kuori kaivoille, joissa on valmiita liitoksia, joilla on kätevät yhteydet. Putki on tiukasti pystysuoraan asennettu kaivoon. Jos putken seinämän ja kuopan välissä on aukko, se on täytettävä tiivistyneellä maaperällä.

vahvistaminen

Armo-ruhon luomiseksi käytetään 12 mm: n raudoitusta. Taulukon 1 mukaan, kun rakennetaan mökkiä, ei ole tarvetta käyttää monimutkaista lujitussuunnitelmaa, 4 tai 6 bar vahvistus riittää. Vahvistushäkkiin liittyvä tekniikka on hyvin yksinkertainen: tankoja on järjestetty ympyrään, muodostaen ympyrän, jonka halkaisija on 3-5 cm pienempi kuin kotelon koko. Tangot on yhdistetty lanka. Kiinnikkeitä voidaan käyttää kiinnittimiin. Rungon pituus = kotelon pituus + 30 cm. Lopullinen raudoituskori on asennettu kaivoon kotelon sisäpuolelle ja haudattu maahan.

Vahvikotelo ei saa joutua kosketuksiin kotelon seinämien kanssa!

Betoniseoksen kaataminen

Porakruunujen kaatamiseksi käytetyn betonin on oltava SNiP 2.03.01-84: n mukainen eikä se saa olla alhaisempi kuin luokka B12.5. Massiivisissa taloissa on parempi käyttää betonia B15. Betonin kaatamiseksi kaivon päähän syöttösuppilosta lasketaan. Jos kaadatte seosta ilman suppiloa, niin aukkojen ulkonäkö. On välttämätöntä kaataa betoniseosta hitaasti. Jokainen kerros, jonka paksuus on 0,5 m, on tiivistettävä 5-10 minuutin ajan syvällä vibrotoolilla ja vasta sen jälkeen kaadetaan seuraava erä. Grillauslaite voidaan käynnistää sen jälkeen, kun betoni on saanut voimaa - 3-7 vuorokautta.

Laite grillata

Yksityisen talon perustamista varten tehdään betoniteräsnauha. Kevytrakenteiset rakenteet, kuten kylpyammeet, kesähelmirakennukset mahdollistavat puurankojen käytön. Helpoin ja vähemmän työvoimavaltainen vaihtoehto on alhainen grillata, joka nousee maanpinnan yläpuolella 0,2-0,3 m. Korkeaa grilliä jopa 0,5-0,6 m voidaan käyttää märällä maaperällä maksimoida talon nousu pinnalta.

Monoliittisen grillataustyön vaiheet:

Laitteen pohja ja muotti

Alhaisissa grillatiloissa käytetään 10-20 cm: n sora-hiekkalaatikkoa, jonka päälle asetetaan jalusta - kerros vartaloa ja vesitiivistystä sijoitetaan 5 cm. Ruberoidia tai hydroisolia käytetään vedeneristyskerroksena. Muotti on asennettu laudalta grillata koko pituudelta.

vahvistaminen

Teippikiinnityksen tekniikka merkitsee lujitangojen pituussuuntaista kiinnittämistä, jotka on liitetty toisiinsa ja porattu paaluilla. Oikea vahvistaminen antaa tukevan tuen kiinteän liitoksen ja grillata- misen. Venytyissä osissa on neljä 20 mm: n vahviketta, kulmissa - 12-15 mm. 5 - 8 mm: n pystysuoria tangkoja käytetään kiinnittämään yhteen kehykseen, niiden välinen etäisyys on 25-30 cm. Vahvikotelon ja grillauksen nipu näyttää tältä:

Betonin kaataminen

Betoniluokka B12.5... B15 kaadetaan muottiin ja tampellaan värähtelevällä laitteella. Lämpötilassa +25 ° C betoni on kostutettava ajoittain. Varmista, että grillin asteittainen kovettaminen on suljettava polyeteenillä. Lopuksi paalunpohjapohja on paikoillaan 20-25 päivää.

Porakoneen lämmittäminen grillauksella

Suotuisan mikroilmaston luominen talossa on suositeltavaa lämmittää säätiö. Maaperään haudutettuja paaluita ei tarvitse lämmittää, lämpöeristys on tarpeen nollatason yläpuolelle jääneen grillatun osan osalta. Pohjan lämmittäminen ja vedenpitävyys syvällä grillata tapahtuu vaaka- ja pystytasossa.

Lämmöneristys suoritetaan vaahtopaneelilla tai muulla vaahtomuovieristeellä. Koska mineraalivillaa ei ole mahdollista käyttää lämpöeristimiä ne absorboivat aktiivisesti kosteutta maaperästä ja tulevat nopeasti hyödyttömiksi. Grillin hydro- ja lämpöeristysmallin algoritmi on yksinkertainen:

 1. Vedeneristys suoritetaan: bitumi- tai valssattujen kateaineiden kerros. Grillin ylä- ja sivuosat ovat vedenpitäviä.
 2. Eristyslevyt liimataan liimalla ja kiinnitetään tapilla.
 3. Saumojen ja kulmien tiivistys tehdään polyuretaanivaahdolla tai nestemäisellä polyuretaanivaahdolla.
 4. Grillin sivuseinät on viimeistelty kipsillä tai muulla koristeellisella materiaalilla.
Samalla lämpöeristyksellä tehdään sokea alue, joka myös edistää lämmön säilyttämistä ja kosteuden poistamista säältä.

Oikein toteutettu pino-grilli-pohja tylsistyneillä paaluilla kestää vähintään 100 vuotta. Suunnittelu ei vaadi kunnossapitoa ja se on kohtuuhintainen.

Paha base ja sen laite

Joissakin tapauksissa ei voida rakentaa teippiä, monoliittisia ja muita peruskokoonpanoja. Porakone on ainoa oikea ratkaisu tällaisissa tilanteissa. Ennen asennusta sinun on hallittava tämäntyyppisten perustusten rakentaminen.

Pahaavat paalut

Jyrkkiä pinoja voidaan käyttää monikerroksisten tai yksityisten talojen rakentamiseen. Ne edustavat säätiön versiota monoliittirakenteiden muodossa, joilla on sylinterimäinen muoto ja vahvikeharja. Näiden elementtien avulla luodaan eri tyyppisille taloille paalunpohjapohjia.

Paalun ja nauhan pohja koostuu tietystä määrästä upotettuja tukipylväitä, joihin on kaatunut yläpuolelta betonirainaa

Porakoneiden perustukset on rakennettu useissa tapauksissa, kun toisen säätiön rakentaminen on monimutkaista tai yksinkertaisesti mahdotonta. Tällaisia ​​tilanteita ovat seuraavat:

 • pohjavesien korkea taso, eli niiden esiintyminen alle 2 metrin syvyydessä;
 • heikko maaperän kantavuus paikan päällä;
 • rakennettavan rakennuksen paino on yli 350 tonnia;
 • rakennuspiirustuksen lievä kaltevuus;
 • suuri maaperän jäädytys syvyys.

Tällaisissa tilanteissa porakoneiden asentaminen säätöön on optimaalinen ratkaisu, koska ne lisäävät rakenteen vakautta. Tällöin alustalla on vakava haitta, ilmaistuna, koska ei ole mahdollista järjestää kellarihuone.

Jos valitset paalujen oikeat parametrit, säätiö kestää jopa erittäin raskaat rakennukset.

Teollisessa rakenteessa paalut asennetaan erikoislaitteiden avulla. Yksityisissä kodeissa suurin osa töistä tehdään manuaalisesti. On tärkeää tarkastella maaperän ominaisuuksia. Esimerkiksi, jos maaperä on helposti suihkutettu, tarvitaan muottipesä paalujen kaatamiseksi.

Pallojen säätiö kyllästyi

Minkä tahansa säätiön rakentamiseen liittyy sivuston merkintä, jonka aikana kaikki suunnittelumitat siirretään piirustuksesta maastoon. Se on erittäin helppo tehdä, jos rakennuksessa on suorakulmainen tai neliömäinen muoto. Koukut asetetaan tulevan rakennuksen kulmiin ja niiden välinen köysi kiristyy tarkastaen kummankin sivun kulman ja tasaisuuden. Tällöin on tarpeen määrittää kunkin paalin sijainti, jonka etäisyyden on oltava 1-1,5 m. Nämä kohdat on myös merkitty tapilla. Sen jälkeen suoritetaan rajaus, joka on välttämätöntä, jotta pystyt pystysuoraan kiinnitysakseleihin kohtisuorassa suunnassa. Aseta rätit, jotka on asetettu 2 m pitemmälle kuin paalut.

Tontti laastari merkitsee sen rajoja ja se tehdään puiset rakenteet, jotka on kiinnitetty 2 metrin etäisyydellä paalujen sijainnista.

Juoksijan asentamiseksi tulisi käyttää U-muotoisia rakenteita, joiden tukia on haudattu maahan ja rakennuksen akseleita osoittavat johdot kiinnitetään ristipäällysteisiin. Leikkaus suoritetaan kaikista neljästä keskiviivan suuntaisesta sivusta.

Harjoituspohja ja grilli

Yksi porrastetun alustan muunnoksista on pohja, jolla on monoliitti tai puutavara. Pohja soveltuu kevyiden puusta tai tiilestä tehtyjen rakennusten rakentamiseen. Säätiö voidaan tehdä käsin ilman erikoislaitteiden käyttöä, mikä tekee siitä suosittua yksityisten talojen rakentamista.

Monoliittinen grillataite yhdistää kaikki paalut yhteen kokonaisuuteen ja varmistaa rakenteen luotettavuuden

Laitekaskulevyn perustus valmistetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Sivuston ulkoasu ja trimmaus.
 2. Poraavat kuopat merkittyihin paikkoihin. Halkaisijaltaan alle 350 mm: n paaluilla voit käyttää puutarhatyrää.
 3. Kaivonmuottien seinien vahvistaminen. Tätä varten voit käyttää kattolamateriaalilevyä, jota sylinteri käärii.

Jotta kuopan seinät eivät murtelisi kaatoprosessin aikana, seinään asetetaan valssattuja katemateriaalilevyjä.

Vahvistuksessa käytetään neljän tai kuuden pituusvaijerin runkoa kuopan halkaisijan mukaan

Muotti on kiinnitettävä lujasti niin, että se voi tukea betonin painoa.

Lujittava runko asetetaan koko matkan koko pituudelle ja sidotaan kunkin pölkkykehykseen

Grilliruisku vaatii runsaasti betonia, joten sekoittimella on tarpeen soittaa erikoispumpulla

Rostverk monoliittisesta nauha-kehyksestä saa lopullisen voimaa noin kuukauden kuluttua kaatamisesta

Rostverk voidaan myös valmistaa puusta, jonka mitat riippuvat rakennuksen painosta. Puisten elementtien kiinnitys suoritetaan paalujen päissä kiinnitetyillä korkkeilla.

Video: grillaus kyllästyneillä paaluilla

Vyö ikävystynyt säätiö

Pienille rakennuksille, mökeille tai yksityisille koteille sopiva nauha-ala tylsistyneissä paaluissa. Suunnittelu on tukeva paalut, joka on vahvistettu maaperässä ja yhdistetty monoliittisella betonityöllä. Tällaisen säätiön luomiseksi ei ole tarvetta perusteelliseen kohdentamiseen, ja säätiö asetetaan alle maaperän jäädyttämisen tasolle. Rakentaminen eroaa pienissä työvoimakustannuksissa. Nauha-pohjainen säätiö ei myöskään vaadi lukuisia laskelmia, koska pohjan parametrien määrittäminen riittää laskemaan halkaisijoiden halkeamat, valitsemaan niiden tunkeutumisen tason ja tukien määrän.

Säätiön teipin versiossa betonilenkki ei ole vain paaluilla vaan myös maanpinnalla

Teippiporustetun perustuksen rakentaminen edellyttää seuraavia päätoimia:

 1. Merkintä ja merkinnät, joiden aikana kaikkien paalujen paikat on merkitty.
 2. Kaivetaan kaivanto, jonka leveys riippuu paalujen halkaisijasta ja seinien paksuudesta.
 3. Porauskaivoja paalujen asennukseen. Kuopien syvyys voi nousta 2 metriin.

Jos paaluilla on pienet halkaisijat, ne voidaan valmistaa tavanomaisella puutarhakorilla.

Ennen kaatamista kaivoon, laita kattomateriaali muottiin ja aseta sitten vahvike häkki

On tarpeen kaataa jokainen kasa kerralla, muuten sillä ei ole tarpeellista voimaa.

Rakenteen kuivuminen vie 4-5 viikkoa. Tämän jälkeen rakennuksen rakentamista voidaan jatkaa hankkeen mukaan.

Video: paalusäätiö

Porauksen ominaisuudet

Well-poraus on yksi porrastetun perustuksen rakentamisen päävaiheista. On tarpeen määrittää paalujen halkaisija, niiden tunkeutumisen taso sekä varmistaa vedenpitävyys porauksen jälkeen. Rakenteissa usein käytettävien paalujen tärkeimmät parametrit ovat halkaisijaltaan 280 mm ja syvyydeltään korkeintaan 2 m. Sellaiset paalut, joissa tällaiset parametrit ovat optimaalisia kaksikerroksisen rakennuksen rakentamiseksi.

Useimmissa tapauksissa kaksikerroksisen talon rakentamiseen riittää täyttää halkaisijaltaan 280 mm paalut ja syvyys maanpinnan alapuolella.

Yksityisen talon rakentamisen aikana poraus voidaan suorittaa manuaalisesti käsikäyttöisellä porakoneella. Tämän laitteen ansiosta voit luoda käteviä kuoppeja paalujen nopeaan asentamiseen.

Moottorikäämän käyttö vähentää huomattavasti aikaa ja vaivaa, joka tarvitaan paalujen kaivojen rakentamiseen

Tällä työkalulla on erityinen laite, jonka avulla on helppoa laajentaa kannattimien alustan pinta-alaa. Tämän osan halkaisija voi olla jopa 500 mm, mikä on optimaalinen massiivisten rakenteiden rakentamiseen.

Video: tylsät paalut, siivous ja omien käsien kaataminen

Siilopohjan edut ja haitat

Jokaisella rakennuksen säätiöllä on omat edut ja haitat. Siilosäätiötä vaaditaan rakentamisessa alueilla, joilla on vaikea maaperä, mutta ennen rakennuksen rakentamista on tiedettävä sen tärkeimmät ominaisuudet:

 • korkea luotettavuus;
 • rakennuksen suojelu pohjavedestä;
 • soveltuvuus rakentamiseen pehmeälle alustalle;
 • rakennusmateriaalien alhaiset kustannukset;
 • lyhyt rakentamisen aika.

Murtopohjan pääasiallinen haittapuoli on se, että tällainen säätö sopii vain ei-raskasrakennusten matalarakenteisiin rakenteisiin. Siksi sitä käytetään usein yksityisten talojen rakentamiseen korkeintaan kolmeen kerrokseen.

Video: pile-perusta, ominaisuudet ja edut

Porrastetun perustuksen rakentaminen toteutetaan kevyiden rakennusten rakentamisessa eri maaperäalueilla. Tällainen perusta tarjoaa luotettavuuden, kestävyyden ja vakauden asuintaloon.

Valmistustekniikka tylsistyneistä paaluista monoliittisellä grillatauksella

Kylmäsorvakkeiden tekniikkaa käytetään usein yksityisessä rakentamisessa. Asennus ja valmistus ovat erityisen tarpeellisia rakentamisen ollessa heikkoa maata. Pohjustettu säätiö voi auttaa myös pohjaveden korkealla paikalla. Mutta tässä tapauksessa rakennustöiden aikana on tarpeen säätää toimenpiteistä veden alentamiseksi. Muussa tapauksessa porauskaivokset perustusten alla eivät ole mahdollisia.

Erityisominaisuudet

Tekniikka takaa erilliset tuet ja kytkentäelementin - grillata. Paalun syvyys riippuu paikan geologisista olosuhteista ja rakennuksen rakenteista. Porauskaivojen pitkien etäisyyksien ansiosta rakennus-tuen ja maan välinen kosketuspinta-ala kasvaa. Tämän lisääntyneen kitkan ansiosta. Tällaiset perustukset kestävät raskaita kuormia.

Porakoneilla on yksi vakava haitta: kaikki kannattimet toimivat erikseen. Tämä vaihtoehto lisää todennäköisyyttä epätasaisille sedimentteille, jotka ovat vaarallisia lähes kaikentyyppisille rakennuksille. Seinien tuhoutumisen estämiseksi, aikaansaada lujitettu betonikiinnitys. Sen vahvistuksen ansiosta taivutuskuormat ovat hyvin havaittavissa ja yhdistyvät kaikki tukit yhdeksi pohjaksi. Grillitekniikka voi vaihdella geologisten olosuhteiden mukaan.

edut

Porauskaivojen ja paalujen asentamisen ansiosta voimme saavuttaa useita myönteisiä tuloksia kerralla:

 • Suuri kantavuus. Poraus, jossa on tiilitalle grillage, kykenee selviytymään tehtävistään täydellisesti. Pohja hyväksyy kuormat hyvin myös massiivisesta rakennuksesta. Edellytyksenä on vedenpitävyys teipin elementin ja rakennuksen seinien välillä. Joten on mahdollista suojata eri ominaisuuksiltaan materiaaleja tuhoamiselta.
 • Porauskaivoilla ja säätiön kaatamalla ei ole tuhoisaa vaikutusta naapurirakennuksiin. Rakennustyöt voidaan tehdä myös olemassa olevien rakennusten läheisyydessä.
 • Asennus on mahdollista vaikeissa geologisissa olosuhteissa. Myös teräsbetonipilarit ovat sopivia, kun nykyiset tekniset viestinnät sijaitsevat maahan.
 • Tekniikka on yksinkertainen ja siinä on vähäisiä työvoimakustannuksia maaperän kehitykselle. Porauskaivoilla vältetään tarve repeytyä kaivo tai kaivanto.
 • Rakennustyömaalla tehdään tylsät paalut. Raskas laitteita tai erikoislaitteita ei tarvita. Työnopeuden lisäämiseksi usein palkattu betonipumppu.

Pile-pohja monoliittisella grillatauksella tehdään useassa vaiheessa.

Aloittaminen

Ennen kuin voit tehdä säätiön itsellesi, on tehtävä geologisia tutkimuksia ja suunniteltava rakennuksen tukiosa. Voit tilata täydellisen tutkimuksen, mutta se maksaa melko kalliiksi. Kun rakennat yksityistä taloa, voit itse määrittää maaperän indikaattorit. Tee näin repeämä reikiä (kuoppia) tai käytä porausta. Maaperä on kehitetty 50 cm syvyyteen alhaisemmaksi kuin pohjan pohjan ennustettu korkeus. Maaperän tyypin ja ominaispiirteiden tunteminen on mahdollista laskea tarkasti paalujen nousua ja vahvistamista ja grillata. Ilman ylimääräistä varastoa. Tämä puolestaan ​​vähentää säätiön kokonaiskustannuksia.

Tämän vaiheen tuloksen pitäisi olla tiedossa:

 • maaperän tyypit paikan päällä;
 • pohjaveden taso;
 • maaperän veden kyllästyminen.

Maaperän kosteudesta ja kosteustasosta riippuu millainen vedeneristyskanta on tarpeen:

Vedenpitävyys - katemateriaali - käytetään suhteellisen kuivilla maaperillä. Vesitiiviys muoviputkien kanssa - käytetään korkeassa kosteudessa.

Saavutettujen tietojen perusteella suunnitelkaa säätiö. Prosessi tässä on valita seuraavat ominaisuudet:

 • paalun syvyys;
 • niiden osa;
 • paalujen välinen etäisyys;
 • poikittainen grilli;
 • paalujen vahvistaminen ja grillata.

On parempi, jos työ on kokenut suunnittelija. Kun itsenäisesti annetaan säätiön merkki ja muut ominaisuudet, on syytä huolellisesti tutkia aiheen ja sääntelyasiakirjojen tietoja.

Suorita kaksi lasketta:

 1. Pallojen laskeminen. Puristettavia kuormituksia varten lasketaan raudoitetut betonielementit. Johtuen siitä, että betoni toimii hyvin tällaisissa ponnisteluissa, voimakas vahvistaminen ei ole tarpeen. Laskenta määritetään tukien, osuuksien ja sävelkorkeuden syvyydelle.
 2. Laskennan grillata. Nauhaelementti lasketaan monivaiheisena säteenä. Mutta on tärkeää harkita työolosuhteita: on nauha maassa tai roikkuu ilmassa. Tehtäessä laskelmia, on tarpeen määrittää jakso ja vahvistus.

Suunnitteluvaiheessa ei ole tarvetta vain vahvistaa raudoitusta vaan myös konkreettista luokkaa. Eri materiaalit käyttävät usein erilaisia ​​materiaaleja:

 • paaluille, betonista B15 - B20 riittää;
 • Grillaukseen on välttämätöntä käyttää materiaalia, joka ei ole alhaisempi kuin luokka B20.

Tässä on esimerkki laskennallisesta pohjasta valituilla raudoituksen ja betonipinnan osilla.

Kun olet valinnut kaikki säätiön parametrit, voit jatkaa niiden valmistusta.

Tontin merkintä

Pylväspohja, jossa on monoliittinen grillata, alkaa rakentaa tukien sijainnin poistamisella maastossa. Irrota ensin hedelmällinen maakerros. Jotta merkintä ei häiritse maanrakennusta, on tarpeen tehdä matto.

Leikkaus on yleensä puusta. Asennusta varten tarvitset telineitä ja hyppyjä. Asenna elementti rakennuksen ympärysmittaan jonkin matkan päähän. On tärkeää, että voit porata ilman esteitä.

Kynnet lyödään kourulevyihin, joihin rakennuksen akseleita merkitsevä johto kiinnitetään. Kun rakennetaan hylkyä, on tärkeää ohjata linjojen perpendicularity ja parallelism. On suositeltavaa tutkia kolmion menetelmää, jota rakennuttajat usein käyttävät.

Merkinnän suorittamisen jälkeen voit jatkaa seuraavia vaiheita.

Poraus, vahvistaminen ja kaatopaikat

On tärkeää huomata, että esimerkiksi puutalon ja hiilihapotuspohjan pylväspohja on hiutaloitua betonia varten rakennettu lähes tasaisesti. Erot ovat vain seuraavissa ominaisuuksissa:

 • kasa vaihe;
 • niiden osa;
 • tukien ja grillauksen vahvistaminen;
 • poikkileikkaus grilli.

Erektiotekniikalla ei ole merkittäviä eroja. Puuportaan paalusäätiö on vähemmän tehokas kuin tiiliä tai betonia. Tämä johtuu siitä, että rakennus käyttää vähemmän massiivisia materiaaleja seinille ja lattioille. Kaikki kuormat on otettava huomioon laskennassa etukäteen.

Porauskaivokset täytössä täytetään edellisessä vaiheessa kuvatulla merkinnällä. Syvyyden pitäisi olla aiemmin laskettu.
Porakoneeseen on asennettu muotti ja lujitemuovi. Työ suoritetaan painamalla. Kun poraussyvyys on saavutettu, on irrotettava maaperä poistettava kaivon pohjasta. Jalustan tukijalka on repeytynyt, jonka jälkeen asetetaan karkean tai keskikokoisen hiekan tyyny. Pehmusteen paksuus on 30 - 50 cm, ja se on otettava huomioon, kun asennuksen syvyys ja porausmerkki on osoitettu.

Kun asennat vahvistuksen, voit aloittaa betonin sekoittamisen. Käytön helpottamiseksi ja työn nopeuden lisäämiseksi on suositeltavaa vuokrata betonipumppu. Jos syvyys on pieni (sekä työn määrä), betoni voidaan asettaa manuaalisesti.

Jauhemaista säätiötä omilla käsillä (jokainen tuki) kaadetaan kerralla. Tämä on ainoa tapa varmistaa elementin eheys.

Tape grillage

Tekniikka grillata grillata hieman monimutkaisempi kuin paalut. Tämä johtuu suunnittelun erityispiirteistä. Valmistukseen valmistautuvat seuraavat vaiheet:

 • muottien asennus;
 • vahvistuskoteloiden asennus;
 • kaatamalla betonia, edullisesti kerralla;
 • pystysuora vedeneristys;
 • vaakasuora vedeneristys.

Merkitse grillattavan pohjan voi olla erilainen.

Kun kyseessä ovat keskipitkän ja suuren jakeen karkean maaperän tai hiekan alueella, on mahdollista levätä nauha grillata suoraan maahan.

Kun esiintyy suurten maaperän (savi, pilkko, hiekkasaumo) alueella, on välttämätöntä aikaansaada vaimennuskerros. Se ei anna maaperän vahingoittaa grilloitusta pakkasella. Talletuksen merkki tässä tapauksessa on osoitettu maan pinnan yläpuolelle 10-15 cm.

Laitteen muottipesä

Kuilun varmistamiseksi voit käyttää hiekkasyynyä, joka kovettumisen jälkeen poistetaan rakenteelta. Käytä myös polystyreeniä, sitä ei ole tarpeen irrottaa sen jälkeen työn loppuun. Aloitteen valintaan käyttäen geologisten tutkimusten vaiheissa saatuja tietoja.

Neulominen vahvistaminen: on tärkeää yhdistää raudoitustyyppiset paalut paikoillaan

Pehmeä säätiö omilla kädillä vaatii sellaista suojaa kuin vedenpitävyys. Pystysuorassa mahdollistaa betoniteräksen suojaamisen negatiivisilta ympäristövaikutuksilta. Tämän tyyppinen vedeneristys valmistetaan tavallisesti pinnoitemateriaaleista.

Vaakasuora grillaus vedenpitävyys

Vaakasuora vedeneristys on välttämätöntä eri materiaalien erottelemiseksi. Tässä tapauksessa nauhahuopa on peitetty useilla kerrosten rullamateriaaleilla. Vedeneristys auttaa estämään muotin ja sienen esiintymisen erilaisten materiaalien ominaisuuksien kanssa. Vedeneristys on välttämätöntä betonirakenteiden tiiliseinien sekä puusta ja kevytbetoniseinästä.

Pölkkelysperusta kestää pitkään omilla käsillä, mutta tämän vuoksi on tarpeen valita materiaalit oikein ja noudattaa tekniikkaa. Tärkeä elementti kestävyyden varmistamisessa on vedeneristys. On erityisen tärkeää tehdä oikein nauha grillata, joka yhdistää kaikki tuet yhteen järjestelmään.