Kuinka tehdä paalun perustan kylpyyn omalla kädelläsi?

Pile-pohja on melko yksinkertainen valmistaa ja luotettava muoto kylpyyn. Sopivilla mailla se on hyvä kevyille rakennuksille, jotka ovat lähes kaikki kylpyjä (paitsi tiiliä). Tämäntyyppinen tukiasema on suosittu, koska sen laite vie vähiten materiaalia, aikaa ja vaivaa ja paljon vähemmän rahaa. Se on helppo tehdä omilla kädillä ilman, että hänellä olisi mitään erikoistaitoja rakentamiseen. Mutta et voi laittaa niitä kaikkiin maaperään. Suunnittelijat eivät ole kovin kiinnostuneita heistä, sillä liukkaalla maaperällä vaikutus paalujen horisontaaliseen nousevaan voimaan heikkenee huonosti.

Jos päätät tehdä säätiön pölkkyillä, palauta itsesi paremmin ja ota huomioon pahimmat ennusteet. Ota huomioon kaikkein pessimistisimmät tiedot maaperän jäädytyksestä (joudut poraamaan jäädytyksen syvyyden alapuolella) ja kuormituksia. Kun porat reikiä useammin, vähentäen etäisyyttä viereisten tukien välillä, käytät enemmän rahaa, mutta saat vakaan tukikohdan. Kun asetettu tietty turvallisuustaso, on mahdollista toivoa, että se kestää pitkään.

Millä perusteilla sitä voidaan käyttää

Epävakaalla, löysällä, turpeella ja myrkyllisellä maaperällä kertyy perusta - ainoa mahdollinen vaihtoehto. Sen avulla voit siirtää kuorman talolta alla olevien maakerrosten tiheille kerroksille

Useimmiten paalusäätiö on tehty maaperälle, joka ei pysty varmistamaan rakennuksen vakautta. Nämä ovat kumpuja, hiekkarantoja, turvemöitä, epävakaita kosteutta kyllästyneitä jauheita. Tällöin paalut lasketaan tiheiden maakerrosten sijainnin tasolle. Rakennuksen koko kuorma siirretään näihin kerroksiin.

Tämä pohja on suositeltavaa käyttää maaperään, jonka syvyys on yli 1,5 metriä. Laitteen nauhan säätö tässä tapauksessa liittyy suuria määriä maata työtä. Pallojen asettaminen ajoittain helpommaksi ja halvemmaksi.

Toinen vaihtoehto, kun on kätevää käyttää tämäntyyppisiä pohja-alueita, joilla on monimutkainen maasto. Joskus kodin tasoitus on liian kallista. Sitten paalut auttavat myös.

Kolmas vaihtoehto paalusäätiöiden käytölle on liian tiheä, raskas maaperä. Kaivaa niissä oja erittäin vaikeaksi ja kalliiksi. Poraa reikiä - tarvitset vähemmän haarukoita ja aikaa.

suunnittelu

Paikoissa, joissa oli usein tulvia, altaiden rannoilla taloja pyrittiin nostamaan maanpinnan yläpuolelle. Tätä varten he asettivat kumpaankin rakennuksen nurkkaan yhdelle päähän kohdistetut tukit, jotka tukivat myös seiniä ja väliseiniä. Tämä oli paalusäätiö. Käytetään massiivipuita, jotka pitkään voi vastustaa veden vaikutuksia. Larchillä on paras puu tähän, koska se vain muuttuu vahvemmaksi vedestä. Vuosisatojen ajan lehtipuutarhat ja talot ovat lehtikuusikoita.

Nykyään puupinoja käytetään hyvin harvoin, vaikka ne osoittautuvat halvimmiksi mutta samalla luotettaviksi säätiöiksi. Lisäksi, vaikka lehtikuusi ei ole harvinaista.

Pallotyypit

Yhteensä rakentajat erottavat kaksitoista tyyppistä paalua. Mutta matalissa rakennustöissä vain kolmea käytetään:

 • betonielementti;
 • metalliruuvi;
 • Tylsää.

Ero kyllästyneiden ja käytettyjen betoniporsien välillä

Vahvistettu betonipylväitä käytetään harvoin kylpytynnyreiden tai huviloiden rakentamiseen: tarvitaan tekniikkaa, joka ajaa heidät maahan. Mutta säätiö on kestävä.

Ruuvipallot ovat hyviä, koska voit jopa kierrä niitä käsin. Heidän haittansa on se, että teräs on erinomainen lämmönjohtaja. Lämmittämättömällä osa-alueella he ottavat lämpöä, lattian jalkojensa alle jää aina kylmä.

Jos paalusäätiö tehdään omilla käsilläsi, useimmissa tapauksissa tukit ovat kyllästyneet. Vaikka se vaatii suurimpia työvoimakustannuksia, se säästää materiaaleja.

sijainti

Tukien täytyy välttämättä olla avainasemissa: kulmissa, seinien liitoksissa. Tämän jälkeen solmujen väliin asennetaan keskitason paalut. Etäisyys valitaan maaperän tyypin ja suunnitellun kuormituksen mukaan, mutta se voi olla enintään 2 metriä. Seinien kehällä, sekä kaikkien seinien alapuolella tulisi olla tukia.

Piles sijaitsevat kulmissa, paikoissa, joissa seinät on otettu, ja myös näiden paikkojen välillä.

mitat

Yleisin halkaisija on 20 cm. Ei ole toivottavaa tehdä niistä vähemmän, koska niiden kuivaamaton kapasiteetti tulee paljon pienemmäksi. Mitä suurempi läpimitta, sitä suurempaa kantokykyä, mutta myös sitä aluetta, jolle talvella kallistetaan voimia (hiottu maaperä), myös lisääntyy. Tarvittavan paalun syvyyden määrittämiseen on kaksi vaihtoehtoa:

 • jäätymisnopeuden alapuolella olevan jäätymisen alapuolella,
 • laakerikerroksen tasolle löysästi ja epästabiililla maaperällä.

Putkien halkaisija voi olla erilainen

Jokaisella paikkakunnalla ja jopa jokaisella sivustolla syvyys on erilainen. Jos jäädytyksen taso määräytyy alueen mukaan, niin tiheät kerrokset voidaan sijoittaa haluamallasi tavalla. Tarvittaessa testiporaus suoritetaan lähempänä saavutetun tason alapuolella varmistaaksesi, että alapuolella ei ole mitään syvennyksiä ja taskuja, ja tuki on luotettava.

Grillattuna ja ilman

Joissakin tapauksissa paalut on yhdistetty toisiinsa yhtenäisessä rakenteessa käyttäen puupalkkeja tai neliömäistä teräsputkea (joskus nurkkaan). Tätä valjaita kutsutaan grillageeksi, ja säätiö on paalupala. Tämä putkisto on tarpeen, jos seinät on tehty lohkoista, tiilistä tai kehyksestä, eikä lainkaan tarpeellista, jos on hirsimökki.

Piles voidaan yhdistää ylhäältä betonilla, puulla tai teräksellä. Tätä sitomista kutsutaan grillageeksi

Kuinka tehdä säätiön tylsistyneistä paaluista?

Ensimmäinen asia, jonka on tarkoitus merkitä sivustolla tulevaisuuden rakennuksen kehä. Sitten on erittäin toivottavaa poistaa maaperän yläkerros kasvillisuudelta koko alueelle ja tehdä vuodevaatteet roskien avulla. Monet eivät johda talon kasvien rotu ja jakaa "makuja". Mikä pahempaa, roskien osat voivat pudota puuhun, mikä edistää sen leviämistä (ehkä kyllästys suojaa, mutta miksi riski on).

Tällöin niiden väliin kiinnitetyt tapit ja johdot merkitse kaikki viivat, joihin paalut sijoitetaan. Samanaikaisesti on tarpeen seurata merkintätapojen pystysuuntaista sijoittamista (tavallisesti käyttäen putkilinjaa). Sinun on myös tarkistettava, että nauhat venytetään vaakasuunnassa (tämä on jo rakennustason avulla). Sijoitettuaan kaikki huoneiden läpiviennit. Poikkeamien tulisi olla vähäisiä - muutamia millimetrejä, ei enempää. Vain tällä tavoin voit olla varma, että kaikki on niin kuin sen pitäisi olla rakentamisen aikana.

Kaikki alkaa maata tehdessä - poistamalla maaperän, sinun täytyy merkitä suunnitelman talon tapit ja johdot

Laske paalujen lukumäärä

Pohjan ympärille sijoitetaan porausreiät, joihin sitten paalut asennetaan (kaatetaan tai lyödään). Pallojen lukumäärä jokaiselle hankkeelle on erilainen. Kun rakennat ja suunnittelet omia käsiäsi, toimi seuraavista säännöistä:

 • Pallojen välinen etäisyys saa olla enintään 2 metriä.
 • Varmista, että tuki kannattaa olla rakennuksen kulmissa sekä paikoissa, joissa väliseinät lähtevät. Näiden solmujen välille sijoitetaan tukee edelleen olettaen, että niiden välinen etäisyys on alle 2 metriä.

Mutta 2 metriä on tarkoitettu yhden kerroksen kevyiden materiaalien valmistukseen. Jos aiot laittaa kylpyamme kahteen kerrokseen, tuet on asennettava useammin. Maaperän kantavuus vaikuttaa myös etäisyyteen. Jos se on tiheää, voit laittaa sen harvemmin, jos se on löysä tai epäluotettava (turve, metsämaata), laita se useammin.

Syvyys kaivojen puchnistyh maaperä lasketaan syvyys maaperän jäädyttämisen talvella: tämä arvo on lisättävä 30-50 cm paaluttamisen Klo laitetta epävakaan maaperän syvyys asennuksen tuki riippuu syvyydestä tiheä kerros, joka kestää kuorman.. Tuen tulee olla vähintään 30-50 cm.

Skavzhinin valmistaminen

Paalujen paikoissa tehdään kaivoja. Yksityisten pienten talojen / mökeiden ja kylpytuotteiden rakentamisessa tehdään kädessä pidettävien porojen avulla. Niiden halkaisija on noin 20-30 cm. Valitse haluamasi sopiva. Porauskahva on tavallisesti komposiittia, joten sitä voidaan käyttää 4-6 metrin reikiin saamiseksi.

Manuaalinen poraus kaivojen poraamiseksi eri halkaisijoilla

Pahaavat paalut tekevät kahta mallia: laajennetulla pohjalla (kantapää) ja ilman. Pohjalla oleva kantapää kasvattaa mahdollisuutta, että rakennus ei siirry paikaltaan ajamisen aikana. Siksi on toivottavaa tehdä tällainen laajennus. Tätä varten on porat, joissa on taitettava veitsi. Kun saavutat halutun syvyyden, vapauta laaja veitsi vetämällä erikoisvipua.

Useita kaivoja hiekkaa ja hiekkaa kaadetaan porattuihin kaivoihin, räjähtää (vuorotellen ensin sora, sitten hiekka). Hiekkapohjaisen betonikerroksen päälle, jossa on sora-ainetta, joka toimii tukena (pohja tai kantapää - joka sanoo näin).

Ennen kuin laasti kovettuu, muotti on upotettu siihen, johon sitten vahvistinkehys työnnetään ja kaikki tämä kaadetaan betonilla.

Pehmeät paalut

Ei ole niin tärkeää, millainen materiaali on kehys, johon betonia kaadetaan. Yleisin vaihtoehto on asbestisementtiputket (halkaisija suurempi kuin 200 mm).

Tämä on metalliruuvi paaluja.

Käyttö asbestisementtiputkien ei ole välttämätöntä, mutta toivottavaa: ne eivät lahoa, ovat riittävän vahvoja, ja niiden ulkopinta on riittävän tasainen, jolloin paalut eivät muuta asentoon maaperän turvotusta (eli ei niitto kylpyhuone).

Vinkki: on toivottavaa päällystää asbestisementtiputken maanalaista osaa voiteluainetta (rakennetta) mineraalipohjaisesti. Tämä ei salli putken jäädyttämistä maahan.

Sen sijaan, että asbesti putket voivat toimittaa terästä (katso, vähän voi joku paljon niitä), mutta niiden pitäisi olla hyvin pohjustettu ja maalattu yli, tai nopeasti porzhaveyut ja tuhottu.

Jotkut käyttävät muovisia viemäriputkia, joiden halkaisija sopii muottiin. Valinta ei ole huono: ne tavallisesti kuljettavat ja pysyvät betonissa eivätkä pelkää kosteutta. Pinnat ovat hyvin sileät ja liukkaat, eivätkä ne salli horisontaalisia liikkeellepanevia voimia siirtää niitä.

On olemassa toinen vaihtoehto paaluille: tehdä kateaineen muotti. Tämä materiaali kierretään kahdessa tai kolmessa kerroksessa, kiinnitetään ja käytetään kehyksenä. Työn helpottamiseksi minun ei tarvinnut kärsiä aina putken halkaisijan kanssa, löytää itsellesi kappale. On helpompaa rullata munakoisoa sisältävä ruberoidi suuren syrjäytysveden alla. Pääasiassa on löytää sopiva halkaisija. Kun haava on useita kerroksia, kiinnitä kattohuopa ja ota käyrä "käyrällä" ja voit tehdä seuraavan pilarin.

Joten voit tehdä pysyvän muottirakenteen kasausmateriaaleille

Vain kiinnitä ruploidi ei ole kovin kätevä. Aiemmin käytetty lanka, mutta se on helppo puristaa ja hänellä on pieni alue. Kätevämpi skootterin kanssa. Vain hän ei halua tarttua pukeutumiseen. Ongelman helpottaminen on yksinkertaista: käyttämällä jäykkätä harjaa oikeilla paikoilla, raaputa vauva (jos se on), pyyhi se sitten valkoisella henkellä. Kuivumisen jälkeen tahmea nauha tarttuu täydellisesti.

Voit käyttää liukuvaa muottirakennetta. Tätä varten putkesta, jonka läpimitta on vähintään 20 cm, on muodostettu raudasta, muovista, paksuisesta pahvista tai kattopaperiarkista. Muotti on laskettu kaivoon, raudoitus on työnnetty sisään, sen ympärillä oleva alue on peitetty suurella osalla olevasta hiekasta, se tiivistetään perusteellisesti. Betoni kaadetaan muottiin. Nosta kantokahvaa 40 senttimetrin korkeudella. Hiekkaa kaadetaan ulkona, kaadetaan sitä ja kaada seuraava betoniosa. Valmista siis kasa koko pituudelta. Tämä on luonnollisesti erittäin taloudellinen vaihtoehto, mutta voimakkuuden ja luotettavuuden kannalta se on huomattavasti huonompi kuin paikoissa, joissa on kaikki muotit. Tosiasia on, että ilman maakerrosta sementtimaito voi jäädä (ja yleensä jättää) maaperän. Tämän seurauksena betonilla ei ole riittävästi voimaa.

vahvistaminen

Niinpä sylkkien paalujen vahvistaminen

Pahojen lujuuden lisäämiseksi lisätään kolme tai neljä vahvistuspalkkia. Halkaisija 8-10 mm (voit pelata sitä turvallisesti ja ottaa 12 mm, mutta tämä on ilmeinen haku). Ne sidotaan toisiinsa ohuella vahvikkeella ja sidelangalla, niin että kehys saadaan. Pitkittäisten palkkien välinen etäisyys on valittu siten, että ne ovat kaikki seinästä vähintään 5 cm: n etäisyydellä.

Betonin kaataminen

Putken sisäpuolella asenna tämä malli. Putken ympärillä oleva tila peitetään maalla tai hiekalla hiekalla, suljetaan sen varovasti ja varmistetaan, että putki seisoo pystyssä.

Viimeinen vaihe porakoneiden valmistuksessa - täyttöputki betonilla. Voit tehdä tämän yleensä tehdä sementti-hiekka laasti. Sen koostumus on seuraava: 1 osa sementistä (luokka ei ole alempi kuin M300), 3 osaa keskirasvaa hiekkaa, kaikki tämä sekoitetaan kuivassa muodossa. Sitten lisätään vähitellen vettä. Sen määrä on hieman alle 1 osa: liuoksen tulisi olla kuin paksua hapankermaa.

Jotta konkreettinen voima olisi voimakas, on välttämätöntä poistaa ilmaa, joka voisi päästä ratkaisuun. Voit tehdä tämän pitämällä pitkän tapin (sauvanvahvistus), lävistämällä säröllisyysratkaisua ja pyörittämällä sauvaa puolelta toiselle. Tee tämä jokaisella jalalla useita kertoja. Tuloksena ilma tulee ulos, ratkaisu ratkaistaan ​​hieman, se on lisättävä vaaditulle tasolle.

Yritä välittömästi tehdä saman korkeuden omaavia paaluita - silloin on vähemmän työtä. On paljon helpompaa poistaa / lisätä hieman tuoretta ratkaisua kuin lyödä tai leikata liikaa. Kun kaikki ne ovat identtisiä, taso pinta. Jäädytettyjen betonien hionta ei ole myöskään suurin ilo.

Ratkaisun käsittely paaluissa tapahtuu parhaiten käyttämällä upotettavaa betonivibraattoria. Lisääntyneen lujuuden lisäksi se on myös pakkasenkestävää.

Viimeistely

Asenna kärki - teräslevy, jonka päälle voit asentaa katon huovan päälle. Itse asiassa kaikki. Pile-pohja, jonka olet luonut itse, on valmis. Tarvittaessa kiinnitä grillata valmiisiin tukeihin (bar 200 * 200 mm tai enemmän, antiseptisesti kyllästetty). Muutaman päivän kuluttua voit aloittaa seinien rakentamisen.

Tarvittaessa paalujen yläosat on yhdistetty grillata- malla. Tarvitaan, jos rakennetaan tiili-, lohko- tai kehyskylpy.

Kiinnitettäessä tukkia tai ensimmäisen kruunun koloa oli helpompi lisätä nastat betoniin ennen kuin se jäätyy. Kun laasti asetetaan oikeisiin paikkoihin puuta / puuta, reikiä porataan ja se vain liukuu näiden napojen päälle. Toinen vaihtoehto on - asetetaan teräspää U-muotoisella levyllä. Mutta tällainen asennus on kalliimpaa, eikä heillä ole eroja vahvuudessa. Ellei kärki asetella niin, että näiden tai muiden paalujen sileyden vuoksi voit säätää eroa.

Jos aiot tehdä grillage rauta, sinun täytyy käyttää teräsputkia kuin muotti. Tällöin ruuvapaalut ovat helpompi asentaa, mutta ne ovat kalliita, ja on myös tarpeen valvoa niiden valmistuksen ja maalauksen laatua. Tässä tapauksessa on parempi ottaa sinkittyä - ne ovat pidempiä.

Valmispalojen välinen etäisyys kaadetaan sitten betoni- tai betonipalkkeihin, joita pidetään yhdessä. Tämä tehdään siten, että tuuli ei mene lattian alle.

Tiilet viestit

Kylpykylpylöiden pylväät / pylväät voidaan myös tehdä tiilistä tai raunioista, jotka on yhdistetty toisiinsa konkreettisella ratkaisulla. Sitten säätiötä kutsutaan pilariksi. Asennuksen ja etäisyyden valinta tunkkien välillä on samankaltainen. Valmistusmenetelmä muuttuu - tiilet asetetaan laastiin.

Pylväsperusta on sama tekniikka. Maanrakennustöitä on enemmän: sinun täytyy kaivaa reikä jokaiselle pylväälle.

Kulmissa ne sijoitetaan neliöosaan (vähintään 38 x 38 cm), välikappaleet suoritetaan suorakulmion muotoisiksi 38 x 25 cm. Jotta voidaan säästää tiiliä (raakakivi), puolet syvennyksestä voidaan täyttää suuri osa hiekasta. Hiekkaa peitetään kerroksilla 10-15 senttimetriä, jokainen kerros kaadetaan vedellä ja varovasti paikoillaan.

Tiilipilareita / pylväitä tehdään 30-40 cm maanpinnan yläpuolella, ja niiden väliin asetetaan tiilet (paksuus - tiili tai puolitiili). Nämä tiiliseinät on haudattu maahan 25-30 cm. Piles ja seinät tasoitetaan laastilla, peitetty kerros katemateriaalia vedenpitävyyden varmistamiseksi.

Kylpyammeet perustuvat omiin käsiisi: tekniikan valinta, valmistus, vedeneristys

Kylpyen käyttötapa on hyvin erilainen kuin päärakennukset, pääasunto. Talonpesä säästää rakentamisbudjetin vain perusrakenteen oikealla valinnalla, mikä tekee kylpylästä omat kädet. Riippumatta käyttökaudesta, se käyttää säännöllistä lämmitystä äärimmäisissä lämpötiloissa, jota seuraa lämmittämätön sykli. Asiantuntijoiden suositukset auttavat välttämään virheitä suunnittelussa, valmistuksessa ja toiminnassa.

Kylpyammeen säätiön valinta

Kylpyammeen seinämien materiaali voi toimia missä tahansa rakenteellisessa materiaalissa, joka tarjoaa riittävän lujuuden lattian, ristikkojärjestelmän ja kattojen tukemiseksi. Toisin kuin jatkuvasti lämmitettävät koteja, ulkoseinät ovat hyödyttömiä. Vähentämällä aikaa höyrymoodiin pääsemiseksi pienellä polttoainekulutuksella (etenkin talvella tärkeä) saavutetaan rakentamalla sisäinen kehys, jonka eristyskerros koostuu:

 • ilmaraja - tarvitaan luonnolliseen tuuletukseen, tämä piiri on välttämättä kytketty kanavilla ullakkokadulle, kadulle
 • vedeneristys - kalvo tai valssattu materiaali, jonka kautta ylimääräinen kosteus poistetaan eristeestä
 • lämpöeristys - basalttivilla tai pursotettua polystyreenivaahtoa, joka on asennettu vaipan soluihin
 • höyrysulku - kalvo, kalvo, katkaise kostea sisäilmaa eristämisestä
 • seinäverhous - yleensä estää talon tai seinän paneelit

Tämän puitteen puuttuessa minkä tahansa rakennemateriaalin talviseinät muuttuvat jääpalakoneiksi. Kuumennukseen käytetään valtava määrä puuta / kaasua ja tulipesän aika kasvaa.

Siksi on suositeltavaa valita paras mahdollinen suunnitteluvaihtoehto ottaen huomioon puutavaran, betonilohkojen ja tiilien kustannukset tietyllä alueella. Monet kehittäjät valitsevat ympäristöystävällisiä materiaaleja (puutavaraa, pyöristettyä hirsiä), toiset mieluummin tiiliseinämät, materiaalin suuret resurssit, toiset rakentaa halpoja laatikoita karkeista paloista, paljastavat julkisivuja korkealaatuisella jäljitelmätiilillä, hirsirakennukset (sivuraide, blockhouse). Tällöin on otettava huomioon pohjaveden taso rakennustyömaalla, maaperä, paikan vapautus.

Edellä mainituista tekijöistä riippuen asiantuntijat suosittelevat tee-se-itse-säätiön seuraavia kylpytyyppejä varten:

 • vyö - ponnistusten, rahan, kaivamisen, betonityövoiman maksimaaliset kustannukset, odottamassa materiaalin lujuutta, laitteiden kulutusta, puutavaraa muottien, korkean resurssin, hienostuneen vedenpoistoteknologian korkealle GWL: lle
 • laatta - kevyitä rakennuksia varten, levy on haudattu vähäisessä määrin, sen yläpinta toimii pesurin tyhjennysaukona, pienentää kustannuksia viestinnän lähettämisen yhteydessä, keskimääräinen rakennusbudjetti, riippuvuus sääolosuhteista betonisointivaiheessa
 • pilariväli - budjettialusta, joka on käytettävissä vain yhdelle kodin käsityöläiselle ilman avustajia, pilarit on rakennettu kivistä, tiilestä (vain savesta tai keraamisesta), betonilohkoista, soveltuu vain hirsimökkeihin, paneelilaudalle, kehykselle, puolirakenteisille rakenteille
 • kasa - seinien rakennemateriaalien rajoitukset ovat samankaltaisia ​​kuin pylväsperustainen, pääasiassa vaikeasti porattujen paalujen etupäässä on reiät, ruuvipallot ovat halvempia, niillä ei ole rajoituksia maaperälle, topografia, kolmannen osapuolen viestinnän läsnäolo maassa, korkea GWL
 • grillage on piles - voit rakentaa jopa tiili seinät (tiili tai puoli lohko), kun valitaan grillage kanavasta, twin kulma, puinen grillage sopii hirsimökit, paneeli kylpyjä, paljon halvempaa

Jokainen näistä tekniikoista on ominaisuuksia esimerkiksi laatta- ja nauhapohjan valinnassa, on tarpeen vedenpitävä betoniseinämien ympärillä rakentaa kuivatusjärjestelmä rakenteen eliniän lisäämiseksi. Ruuvipilareita ruuvataan kolmeen, jolloin reikiä maahan liittyy korkeat työvoimakustannukset, joten kodinopettaja ei voi selviytyä näistä prosesseista yksinään.

Matala syvyysnauha MZLF kylpyyn

Tekniikka, jonka avulla kylpyläpeitteen matala-pohjainen nauhatus on valmistettu omilla kädillä, koostuu seuraavista vaiheista:

 • suunnittelu - rakennustyömaa on tasoitettu vaakasuorassa, tangot merkitsevät kaivojen kulmat, johto on venytetty niiden väliin
 • kaivaminen - syvyys 0,6 - 0,4 m, leveys 0,2 m enemmän kuin seinämänpaksuus (rakennusmateriaali + ulkopinta, sisäpinta)
 • tyynyvalmistus - kerrostettu hiekkapuhallus (10 cm), sora 15 cm ympärysmitta
 • vedenpoistojärjestelmän rakentaminen - rei'itetyt aallotetut putket tekstiilien eristyksessä, jossa on yhteinen puolustusastia maanalaiseen säiliöön, rakennetaan rakennuksen kehällä
 • muottien asennus - irrotettavat mallit on valmistettu niiden levyistä, vanerista, OSB: stä, jota ei voi irrottaa polystyreenistä levyistä halutun pituuden
 • arm-povysin asennus - kaksi riviä useita palkkeja, jotka on yhdistetty vaakasuorilla silloilla, pystysuorat telineet
 • hihojen asentaminen - ohutseinäiset putket ohjataan muottipesän läpi, jonka kautta tehdään teknisiä järjestelmiä, niiden välisiä etäisyyksiä säätelevät SNiP: n normit

Suuritehoisissa uuneissa (muuraus, yli 400 kg metallirakenteet) on oma perustus, joka ei ole yhteydessä kylpyammeen pohjaan. Niiden välinen minimiväli on 0,2 metriä, joka on täytetty syttymättömällä ei-pölyisellä materiaalilla (murskattu kivi, laajennettu savi, hiekka, sora, kuona). Kevyet uunit voivat perustua rakennuksen lattioihin, jotka on esipainettu metallilevyllä, asbestilla.

Viemäröinti poistaa sulatetut, pohjavedet, tulvavedet, jotka voivat tuhota pohjan käytön aikana. Samalla tavalla kosteikot ja rannikkoalueet tyhjennetään. Höyryhuoneen, pesuhuoneen konkreettinen kouru suositellaan täyttämään samassa vaiheessa. Tätä varten sinun on päätettävä sisätilojen ulkoasu, joka on sijoitettu viemäröintikanavan pohjaan.

Monoliittinen emäskylpy

Lautasen pohja kylvyn alla omiin käsiinsä vähentää materiaalien, ajan, maanrakennuksen kulutusta. Rakennusteknologia koostuu seuraavista toiminnoista:

 • Kaivamalla kaivoa - poista maaperä vain 0,5 m syvyyteen
 • lautasen pohjapinnan suojaus - tyyny on kaadettu geotekstiilikerrokselle (10 cm hiekkaa + 15 cm soraa kerroksittain kerroksen tiivistämisen jälkeen), vedenpitävä muovikalvo
 • viestinnän jakelu - jos tässä vaiheessa ei aseteta viemäröintiä tikkailla, on välttämätöntä avata säätiö viimeistelyvaiheessa

Naimisissa oleva säätiö omilla käsillään: rakennusvaiheiden analyysi vaiheittaisista valokuvista ja videosta

Vyö- ja pylväsperusta on perinteisempi ja ymmärrettävämpi kylpylöiden rakentamiseksi Venäjällä, mutta nykyaikaisemmalla tylsistyneellä pohjalla on useita etuja verrattuna niihin. Ja rinteillä ja ongelmallisella maalla sijaitsevilla alueilla tämä on ihanteellinen vaihtoehto. Ja niissä paikoissa, joissa rakennus on hyvin tiheää, porsaanpohjien perusta antaa sinulle mahdollisuuden rakentaa jopa kaksikerroksisen kylpyamme ilman seurauksia maaperälle ja läheisille rakennuksille.

Tämän mallin laitteen ominaisuudet

Koko ajatus tästä ihme-pohjasta on se, että paalut eivät pakota maahan ja eivät vahingoita kerroksia - ne "kasvaa" maasta. Yksinkertaisesti sanottuna kaivo on porattu maahan, putki asetetaan sisään tai irrotettava muotti on tehty ja koko asia on täynnä laastia.

Ja heikkoon maaperään, tylsää pohjaa grillage on ainoa mahdollinen vaihtoehto. Loppujen lopuksi kaikkien paalujen ja pylväiden päätehtävä on luottaa vaikeimpiin maaperän pintakerroksiin - paineettomassa, joka on aina pohjaveden jäätymisen alapuolella. Ja se saattaa johtua joidenkin alueiden geologiasta melko syvästi. Se on vain kyllästynyttä paalua ja päästä sellaiseen linjaan - pitäen sitä koko uudestaan ​​rakennettuun kylpyyn.

Nykyään harjoitetaan tällaista kalliimpaa mutta luotettavaa nollapistetasoa, sillä porausperiaatteena on pinnoitettujen paalujen eristys. Tätä tarkoitusta varten käytetään laajennettua polystyreeniä, joka tunnetusti on jäykkä rakenne. Se kiinnitetään suoraan vedeneristykseen ja täytetään maaperällä. Lisäksi polystyreenivaahto itsessään on erinomainen iskunvaimennin maaperän talteenoton voimille.

Ja tärkeintä - jopa kaistaleiden perustukset tylsistyneistä paaluista eivät riko kommunikaatiota, joka on asennettu sivustolle jo aikaisemmin. Ja se tosiasia, että kellarissa tällaisessa rakennuksessa ei voi tehdä myöhemmin, ei ole ongelma kylpyyn, koska tällainen huone ei yksinkertaisesti ole perinteinen sille. Miellyttää ja tämän säätiön elämä - yli sata vuotta!

Rakentamismääräys

Voit rakentaa tämän vahvan ja luotettavan perustan milloin tahansa vuoden - ja tämä on arvokas hetki. Rakentamisen aikana on kuitenkin noudatettava tiukasti tekniikkaa, muuten jopa pienet virheet johtavat vakaviin seurauksiin - ja itse rakenteen vahvuus kärsii ensin.

Vaihe 1. Tulevan säätiön laskenta

Tämän pohjan leveys lasketaan kylvyn tulevien seinien paksuuden mukaan. Joten erityisen voimakkaan nollatason kehysrakenne ei ole tarpeen, koska tällaiset seinät ja kevyt ja ohut. Mutta todellisen venäläisen höyrysaunan käyttämisestä tylsistyneestä puupalkista sinun on tehtävä säätiö 20-40 mm enemmän, jotta koko kuorma olisi tasaisesti jakautunut.

Vaihe 2. Sivuston merkitseminen

Paalupaikkojen järjestys voi olla hyvin erilainen - sekä kiinteän seinämän muodossa että ruutupiirroksessa tai tietyissä kylvynosissa.

Vaihe 3. Porauskaivoja

Porauslaite voi tehdä yhden hyvin muutamassa tunnissa. Venäjältä tuottavin on toistaiseksi tunnustettu korealaiset ja japanilaiset reiät, joiden ansiosta pystytään rakentamaan tylsistyneitä paalusäätiöitä lyhyessä ajassa.

Vaihe 4. Muottien tekeminen

Seuraava askel on rakentaa muottirakenne, jolla luodaan kaivo. Se on tarpeen, kun maa ei ole riittävän tiheä ja voi murentua. Normaaleissa geologisissa olosuhteissa voit kuitenkin tehdä ilman muottia, kaatamalla betonia suoraan luodaan kaivoon, mikä helpottaa suuresti koko prosessia. Maan pinnalle on vain tehtävä pieni muotokappale - siitä tulee sitten paalin kärki. Tällainen muotti voidaan hyvin rullata putken huopa.

Vaihe 5. Valitse paalut

Pallot itse on valittava niin, että ne ovat vahvoja ja kestäviä - niiden kantokyvyn suhteen niiden pitäisi olla paljon parempia kuin tavallinen ajo. Poraamattomien paalujen rakenteiden yksinkertaisuuden vuoksi voit rajoittaa huomattavasti kaivutyötä, eikä sinun tarvitse asentaa liian monta paalua - ei edes jokaista neliömetriä kohti.

Voit tehdä paaluja ja tehdä sen itse. Lisäksi paalut tehdään paikan päällä - ja siksi heidän ei tarvitse huolehtia varastointinsa sijainnista. Myös tylsät paalut ovat suosittuja rakentamisessa, jonka pohja laajenee 50 cm: iin. Erityiset tekniset menetelmät, joiden ansiosta tällaisilla paaluilla on jopa 5 tonnin kantokyky, edistävät tätä. Tällaisella säätiöllä voit turvallisesti rakentaa kiinteän tiilihyllyn - kaikki arkkitehtoniset herkut.

Pohjat voivat olla hyvin erilaisista materiaaleista - kaikki riippuu käytettävissä olevasta maaperän tiheydestä. Joten jos paikan päällä oleva maa on savi ja kosteudeltaan liian täyteinen, paalujen asennuksen aikana kaivojen seiniä on vahvistettava erityisillä koteloputkilla, ääritapauksessa, kun budjetti on vakavasti rajoitettu - ainakin muta ratkaisu. Näiden kotelomallien ansiosta kelluvat maaperät ovat päällekkäin ja säätiö on täysin turvallinen. Itse asiassa kuopien syvyys ja leveys pysyvät muuttumattomina eivätkä aiheuta muodonmuutosta.

Vaihe 6. Tyynyn tekeminen

Tyyny tällaiselle säätiölle on välttämätöntä. Se on tavallisesti tehty hiekasta, raunioista tai vain betonisekoitteesta. Tyyny on hyvin tiivistetty ja edelleen kaivo on täytetty pääaineella.

Vaihe 7. Säätöraudoitus

Porattujen paalujen lisävahvuuteen käytetään usein vahvistamista, joka on grillauksen avulla neulottu yhdeksi rakenteeksi.

Jotta saumattomat paalut voisivat olla vahvoja, ne on valmistettu etukäteen - 10-12 mm halkaisijaltaan kiinnitetyistä tangoista, jotka on liitetty erityiseen tapaan. Voit myös käyttää valmiita kolmion muotoisia kehyksiä, joita käytetään yleensä lattiapalkkeihin.

Vaihe 8. Paalujen asennus

Nyt on valmistettu pinoja - niiden paksuus ja sijainti riippuvat suoraan tulevan kylpyammeen projektista. Jos haluat määrittää tarkasti paalin pituuden, käytä erikoislaitteita - käsikäyttöistä ruuvia tai moottorikäämää.

Tällaisten paalujen syvyyden on oltava vähintään 1,5 metriä ja suurempi kuin maaperän jäädyttämisen syvyys. Mutta väistämättä 10-15 cm enemmän kuin normatiivinen maaperän jäädyttäminen tietyllä alueella. Mikä on tällaisen säätiön oikea laskeminen? Muuten, tietyn alueen jäädytyksen syvyys löytyy geologisesta kartasta tai ota yhteyttä paikallisiin asiantuntijoihin. Tämä on tärkeää: jos paalujen pohja osoittautuu maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolelle, koko säätö ei "purista" heti lumen laskeutumisen jälkeen.

Toinen tärkeä seikka: noin puolet metriä paaluista jää maanpinnan yläpuolelle. Ne ovat täynnä betonia, ja heti kun se kovettuu - kaikki paalut päästävät eroon katemateriaalista ja yhdistetään vanteilla.

Vaihe 9. No Vedeneristys

Jotta sementtimaito ei imeydy maahan, tällaisten kuoppien seinämien tulisi olla etukäteen kestävällä muovikalvolla tai katemateriaalilla, mikä on vieläkin parempi. Jos ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään, on parempi ensin hitsata kalvo ja peittää se pois - se tulee olemaan hyvä vedeneristys säätiölle. Tämä menetelmä sopii kuitenkin vain todella vahvaan maahan. Kaikissa muissa tapauksissa metalli-, pahvi- ja asbestisementtiputket soveltuvat parhaiten muottiin.

Vaihe 10. Betonin lisääminen kaivoihin

Sopivin tapa on kaataa betonia sekoittimesta. Itse asiassa päivässä voit selviytyä melko suurista määristä.

Porattu pohja kaadetaan perinteisesti nopeasti kovetettavaan sementtiin, joka laimennetaan pieninä annoksina - aina kun edellinen kerros on päällystetty.

On mahdollista täyttää kaivoja, joissa on tylsää perustusta betonilla tai betonilla, joka on sekoitettu kiviin: mukulakivi, kalkkikivi tai hiekkakivi. Tällaiselle täyteaineelle on vain yksi vaatimus: niin että se on vahva ja tasainen, ts. raakakivi.

Ja niin, että kuopan betoni tiivistyy tiukemmin, käytetään erikoisporaa - se luo tarvittavan mekaanisen tärinän. Loppujen lopuksi tärkein asia rakentamisen aikana on poistaa kokonaan pienimpiä paikkoja paaluissa. Tätä tarkoitusta varten käytetään vain korkealaatuista hydraulista betonia ja se syötetään paalujen muodossa erityisellä hydrauliikkakoneella, mikä aikaansaa tarvittavan paineen.

Se on kaikki - on vain laadukasta grillata, ja voit turvallisesti rakentaa kiinteä kylpyamme!

Itkevää säätiötä tee-se-itseäsi

Hyvä ratkaisu suurien "talousarvion" kylpyammeiden rakentamiseen, rahoituskustannuksia pidetään yhtenä halvimmista vaihtoehdoista, ja sen mukanaan tuomat ominaispiirteet johtuvat yleisestä käytöstä. Tällaisia ​​perustuksia suositellaan rakennettavaksi lähes kaikentyyppisiin maaperään, ongelmat voivat syntyä vain erittäin kivistä maaperä. Jotta tylsistynyt säätiö ei aiheuta pettymyksiä kehittäjille, sinun on noudatettava tiukasti kaikkia suosituksia, tehtävä teknisiä toimenpiteitä ottaen huomioon voimassa olevat rakennusmääräykset ja määräykset.

Itkevää säätiötä tee-se-itseäsi

Lyhyt ominaisuus ja tyyppi tylsistyneistä säätiöistä

Nimestä voit arvata, että tällaisen säätiön täytyy porata reikä maahan ja täyttää se betonilla. Porauksen syvyys riippuu maaperän fysikaalisista ominaisuuksista ja asuinalueen ilmastovyöhykkeestä.

Säätiön rakentaminen. Pahaavat paalut

Tärkeää: Betonipylvään alaosassa on välttämättä sijoitettava talviajan jäädytyksen enimmäismäärän alapuolelle.

Porattavalle perustukselle hiekkalaatuja ei voida käyttää kompensoimaan laajentamista (tätä menetelmää käytetään matalissa nauhan perustuksissa), tämä johtuu useista syistä. Pääosa - pysähdysalue on merkityksetön, hiekan läsnäolo aiheuttaa huomattavan pienenemisen paalujen kantavuudessa. Ja jos pidät mielessä, että paalujen pinta-ala on niin pieni, sinun on joko nostettava määrä, joka on kallista ja aikaa vievää tai halkaisijaltaan, ja siitä tulee myös syy arvon kasvattamiseen.

Ammattimaiset rakentajat suosittelevat kaivojen poraamista kerrosta saveen eri alueilla, jotka sijaitsevat eri syvyyksissä. On tarpeen yrittää selvittää ensimmäisen kuopan porauksen syvyys. Tietenkään sitä ei suositella kovin syvälle, mutta se on häpeä, jos "ei vedä" 10 ÷ 15 senttiä savi kerrokselle.

Jotkut rakentajat suosittelevat lisäämään paalun pohjan aluetta valukappaleiden aikana muottien tai putken nostamiseksi, betoni vuotaa hieman ja muodostaa laajentamisen.

Typerä perusta

Teoriassa kaikki on oikein, mutta haluaisin nähdä käytännössä, miten nämä älykkäät neuvonantajat pitävät putkea useita päiviä ja odottavat konkreettista jäähtyä alla. Ja niin kaikkien paalujen kanssa!

Mutta se ei ole kaikki. Kuopan halkaisijan tulee vastata muodon halkaisijan maksimaalista astetta, ero on vain muutaman senttimetrin. Ihmettelen, jos nämä muutamat senttimetrit ovat ratkaisevassa asemassa paalun kantavuusindikaattoreissa? Päätä itse, käytkö tämä neuvo vai ei.

Pöytä. Kuormituskyky

Miten porata reikä paalujen alla

Kaivoja on kolme tapaa, joilla kaikilla on oikeus käyttää.

Manuaalinen poraus

Mitä tarvitaan? Elementtiruisku, fyysinen lujuus, kärsivällisyys ja sitkeys.

Edut - se näyttää olevan halpaa, laitteiden vuokrausta ei tarvitse maksaa. Mutta halpaa vain, jos et arvosta työsi ja aikaa ollenkaan, jota voidaan käyttää kannattavammin.

Toinen haittapuoli on se, että on hyvin vaikeaa porata kuopat kiinteissä maissa. Kyllä, ja syvälle et pysty saavuttamaan haluttua suorituskykyä.

Video - Poraa reikiä käsin

Bensiiniporausporaus

Paras vaihtoehto on tehdä työstä helpompaa ja nopeampaa. On mahdollista suunnitella tarkasti reikien määrä päivässä, ja tämä on erittäin tärkeää seuraavan työn laadulliselle suoritukselle. Puhumme tästä menetelmästä yksityiskohtaisesti myöhemmin.

Video - Porausreiät manuaalisella bensiiniporilla

Poraus erikoislaitteilla

Nykyään on olemassa lukuisia erilaisia ​​porauslaitteita. Houkuttelemalla erikoislaitteita voit porata kuopat kylpyyn koko pohjaan päivässä.

Poraus erikoislaitteilla

Yksi teknikko on ajautunut kuhunkin kaivoon, toinen on pitkä puomi, joka antaa sille mahdollisuuden porata useita kaivoja yhdestä paikasta. Jokaisella on omat edut ja haitat. Jokaisella on kuitenkin yleinen vaatimus - betonipakkausten lisäämistä betonilla on tehtävä mahdollisimman pian. Jos työt keskeytyvät pitkillä sateilla, tulee olemaan suuria ongelmia, reikien seinät romahtavat, reiät on puhdistettava. Lapi, joka tekee tämän työn, joutuu soittamaan tekniikkaan uudelleen. Kaikki tämä vaikuttaa hyvin kielteisesti tylsistyneen alustan lopullisiin kustannuksiin.

Laitteet reikien poraamiseen yksityisessä rakentamisessa

Video - Porausreikät Bobkat.

Porotun pohjan rakentamisella on monia erityispiirteitä, riippuen kohteiden ominaisuuksista sekä sopimuskumppanien pätevyydestä ja kehittäjien taloudellisista mahdollisuuksista. On mahdotonta pohtia kaikkia vaihtoehtoja, sinun täytyy tietää erityisolosuhteet. Yritämme antaa enintään yleismaailmallisia neuvoja, jotka soveltuvat useimpiin tapoihin rakentaa tylsät perustukset puiset kylpyammeet.

Säätöreikä

Askel askeleelta ohjeet säätiön rakentamiseen

Alustavat tiedot: paalujen reikien poraus suoritetaan kannettavalla bensiiniporilla, betoniputkia käytetään muottirakenteena, roikkuus on valmistettu kanavapalkista, halkaisija on 20 senttimetriä. Tämä vaihtoehto sopii useimmille kylpyammeille.

"Mekanisoinnin" asteella se on keskimääräinen paikka ja säätiön laatu ei ole millään tavalla alhaisempi kuin porausmahdollisuudet erikoislaitteiden avulla.

Valitsimme betoniputket muottina, meidän on selitettävä valintasi, koska on olemassa useita muita vaihtoehtoja.

Muottien levyt. Vaikeuksien vuoksi kaivojen geometria on kaukana vaaditusta. Muutama haittapuoli - puinen muottirakenne vie paljon hyödyllistä aukotilaa, sitä on vaikea purkaa.

Muoviputkien muotti. Ei ole huono päätös, mutta halkaisijaltaan suurien muoviputkien löytäminen vapailla markkinoilla on ongelmallista. Lisäksi ne voivat muodostaa vain betonin geometriaa, mutta eivät itse pidä mitään kuormia. Valitsemamme betoniputket toimivat erinomaisena porakoneen vahvistamisena.

Kattomateriaalina. On myös tällaisia ​​vaihtoehtoja, mutta emme suosittele kategorisesti käyttämistä useista syistä.

Jos kuopan seinämien suuri romahtaminen ei heikennä maahan, joutuu porata reikä uudelleen. Mutta tämä ei ole tärkein asia. Pino toimii laskettujen indikaattoreiden kanssa vain silloin, kun se on täysin pystyasennossa. Mikä tahansa, jopa pieni poikkeama vähentää eksponentiaalisesti sen kantokykyä. Betonin kaatamisen aikana kovettumaton massa voi poiketa pystysuorasta.

Kattotiilet

Jos sinulla on kova muotti, palauta se haluttuun asentoon ei ole vaikeaa. Ja jos käytät ruberoidia muottipohjana, on olemassa suuria ongelmia. Parhaimmillaan sinun on kaadettava koko reiän tilavuus betonilla, ja tämä on materiaalin ylitys. Miksi sitten tuhlaa aikaa ja rahaa ruberoidilla?

Harjaton porauspaalut

Mahdollisuus rakentaa ikävä säätiö, jonka me valitsemme, ei ole aksiomi, joka voi tehdä päätöksen ottaen huomioon omat olosuhteet. Ainoa pyyntö on, että ennen lopullisen tylsistyneen perustuksen valitsemista on ymmärrettävä tiettyjen muutosten suunnittelu ja tekniikka.

Porrastetun perustuksen rakentamisen vaiheet

Ennen työn aloittamista kaikkien materiaalien ja työkalujen on oltava valmiita, määräytyvät työtä tekevien ihmisten ja aikamarginaalin mukaan. Koska poraamme reikiä paalujen alla kannettavalla bensiiniporilla, niin ainakin kahden henkilön pitäisi työskennellä. Betonia tarvitaan pieninä määrinä, se voidaan tehdä betonisekoittimella tai manuaalisesti. Toinen vaihtoehto on suositeltava - voit tarkasti laskea betonin määrää paalua kohden ja valmistaa vain haluamasi tilavuus.

Paalukentän asento maahan

Toivomme, että perustukselle on piirustus tai äärimmäisissä tapauksissa luonnos, tiedät paalujen määrän ja niiden välisen etäisyyden.

Vaihe 1. Mittaa kylvyn leveys maahan, vasara kahdessa tapissa, venyttää köysi niiden väliin. Kiinnitä toinen köysi yhdellä päällä vasaralla olevaan tappiin ja toinen toiseen vapaaseen. Köyden pituus on 0,5 ÷ 1,0 m pitempi kuin kylpyammeen pituus.

Ensimmäisten panosten asennus

Nyt sinun on löydettävä oikea kulma kahden köyden väliin. Näin tehdään näin:

 • kahdella köydellä (venytetty ja vapaa) tekevät yhden metrin pitkiä merkkejä. Nämä ovat kolmiomme jalat;
 • meidän on muistettava Pythagoraanin lause, jossa todetaan, että oikean kolmion jalkojen pituudella tällaisella pituudella hypotenuksen pituuden tulisi olla 1,4 metriä;

Pohjamerkkien tarkistaminen

Paalusäätiön asettelu

Tällaiset toimet on tehtävä kaiken kylpyläosaston kulmissa. On suositeltavaa tarkistaa merkinnän oikeellisuus mittaamalla diagonaalit, pituuden vaihtelu ei saa olla yli kaksi senttimetriä. Jos enemmän - sinun on siirrettävä pienet tapit kohdistamaan diagonaalien arvot. Kaksi senttiä muodostavat asteen kymmenykset, tämä virhe poistuu ongelmitta hirsitalon kokoonpanon aikana. Kokeneet rakennuttajat saavat kaiken oikein ensimmäistä kertaa, ehdottomasti kaikentyyppisille rakennustöille, suurempaa tarkkuutta ei tarvita. Ne käyttävät paitsi jalkoja mittareiden kanssa, he eivät olleet liian laiskoja muistaa muita numeroita.

1,5 metrin pituisissa veneissä hypotenuusi on 2,23 senttimetriä, 2 metrin jalat, hypotenuusi on 2,82 metriä. Mitä suurempi sivukulma on, sitä suurempi kulman tarkkuus, testattaessa ei ole välttämätöntä mitata lävistäjää. Muista ja olet nämä numerot, niitä tarvitaan suuren rakennustyön suorittamiseen, harvoin rakenteet, jotka eivät ole suorassa kulmassa.

Tietäen tällaisista yksinkertaisista säännöistä, että voit perustaa säätiön 10 ÷ 15 minuuttia, sinun ei tarvitse kerätä erilaisia ​​älykkäitä laitteita ja siirtää niitä paikasta toiseen. Jokainen rakennustoiminta voidaan suorittaa paljon nopeammin ja paremmin, mutta tähän on saatava kokemus.

Vaihe 2. Paalujen paikoissa on tarpeen ajaa varoihin. Kaikissa kulmissa niiden välinen etäisyys on enintään kaksi metriä. Koska kukaan ei anna tarkkoja laskelmia säätiön vahvuudesta, on parempi olla turvallinen paalujen määrästä.

Pallokentän ulkoasu esimerkki

poraus

Vaihe 1. Poraa reiät paalujen alla bensiiniporilla. Jos kotelon halkaisija on 20 cm, porauksen halkaisijan tulee olla noin 30 senttimetriä. Tosiasia on, että sinun pitäisi antaa varastokoko. On epätodennäköistä, että reikää voidaan porata täsmälleen 90 ° kulmassa ja paalun on oltava pystysuorassa, mikä tarkoittaa, että siinä on oltava vapaata tilaa, jotta se voidaan asentaa oikein. No, puolet voivat hieman murua, tässä tapauksessa tarvitsevat myös varastokokoa.

Käytettävissä on poroja, joita voit työskennellä omilla, mutta niiden tekniset ominaisuudet paksuuden, läpimitan ja reikien syvyyden suhteen eivät sovellu tylsistyneiden perustusten rakentamiseen. Vaikka, jos luet mainoslehtisiä, voit uskoa tällaisen tekniikan tehokkuuteen. Näin ei ole, reikien suurin halkaisija, joka pienitehoinen moottorisahaa voi porata, on kaksikymmentä senttimetriä. Ensinnäkin se ei riitä tapauksessamme. Toiseksi, sinun ei pitäisi koskaan työskennellä laitteilla teknisten ominaisuuksiensa maksimiarvojen kanssa. Kolmanneksi tämä pora ei riitä bensiinimoottoritehon riittämättömäksi. Kovaa maaperää ylikuumenee, usein sinun on lopetettava työ jäähdyttämällä sylinterin pää ja vaihteisto.

F45 bensiinipora, jossa ruuvimeisseli 100mm

On parempi käyttää tehokkaampaa moottoripyörää. Jotkin muutokset voivat tehdä halkaisijaltaan jopa 50 cm: n reikiä, 25 senttimetriä ei aiheuta ongelmia tällaisille laitteille. On erittäin tärkeää, että noudatat ehdottomasti valmistajan suosittelemia turvallisuusohjeita heti, kun epänormaalit äänet tai tärinä ilmestyvät - lopeta työskentely välittömästi. Saada kiven - sinun on hieman siirrettävä paikan sijainti. Kivet usein törmäävät Venäjän federaation ei-chernozem-alueilla, mutta jäätiköt vetävät niitä kerran.

Vaihe 2. Aseta kotelo reikään, tarkista pystyasento. Tarkista, että tarvitset useilla tasoilla ympyrän ympärillä. Erittäin tärkeä asia - sinun on harkittava vaihtoehtoja putkien kiinnittämiseksi pystyasentoon. Voit asentaa heidät pysäkeillä laudoilta, voit laittaa vuorauksen putken ja reiän seinän väliin maahan. Tärkein edellytys on, että paalut pitää olla tässä asennossa, kunnes työ on valmis sateelta ja tuulta riippumatta.

Vaihe 3. Aseta putkiin kaksi tai kolme rakennusaikaa, jaksottaista profiilia.

Se ei toimi puristukseksi, vaan vain murtamiseen. Se eliminoi vaaraa aiheuttavien vaakakuormien aiheuttamat vaarat, jotka esiintyvät maan epätasaisen jäädyttämisen tai sen liikkeiden aikana. Varmista, että vahvike ei kosketa putken seinämiä, seinämän ja vahvikkeen välisen etäisyyden tulisi olla vähintään viisi senttiä. Vain tämä konkreettinen paksuus takaa sen käytön yhdessä betonirakenteessa.

Putken täyttämiseksi sinun on tehtävä konkreettisempaa nestemäistä kuin täyttää liuskan perustus. Samalla lisää sementin määrää. Jos tavalliselle betonille voidaan antaa kaksi kaivaa hiekkaa ja kolme kaatopaikkaa, silloin tällöin, niin paljon hiekkaa ja raunioita varten, anna kaksi sementtipäistä.

Liuoksen valmistaminen porattua alustaa varten

Putkessa on pieni halkaisija, betonissa oleva ilmaletku, jonka läpimitta on 5 cm, tapauksessamme vähentää betonikuoren poikkipinta-alaa 2,5%. Ja tämä on vain yksi liikenneruuhka, ja jos on useita? Ihanteellinen vaihtoehto - betonin upottaminen sähkövärähtelijällä. Mutta vain ammattilaisten rakentajilla on heidät, kaikkien on käytettävä tavallista "kirppua".

Vaihe 4. Pyydämme jälleen kiinnittämään huomiota voiman kiinnittämiseen paaluun pystyasennossa. Kaikki on OK - alkaa täyttää maata kotelon ja reiän väliin. Kaada maata kerroksittain, niin että jokainen kerros on enintään kaksikymmentä senttimetriä. Työskentele tasaisesti ympärysmitan ympärillä, kiristä kerrokset millä tahansa keinolla. Tarkista jatkuvasti putken asento.

Tuoretta maata ei koskaan tiivistetä käsin haluttuihin arvoihin, aina epätasaista kutistumista, mikä lisää sivuttaiskuormitusta. Tämän seurauksena paalut voivat taipua. Tällaisten riskien minimoiminen voi olla yksinkertainen tapa. Jokaisen maadoitetun kerroksen jälkeen halkeiltiin jonkin verran betonia, betonin korkeus on noin 10 senttimetriä. Heitä se ympäri ympyrää, tee useita tällaisia ​​kerroksia. Betoni tarvitsee vähän, mutta varmista paalin stabiilisuuden luotettavuus. Leikkauksessa pitäisi olla puffpiiri. Betoni voi olla vain kahdessa paikassa - lähellä paalun alapäätä tai välittömästi kuopan pohjalle ja maapallon yläpinnan lähellä. Keskimmäinen betonivyö on tehottomana. Mutta jos betoni on edelleen, on parempi käyttää sitä aukon täyttämisessä kuin heittää se pois.

Kirotut paalut ovat betonoituja ympäryksen sisällä ja ympärillä

Vaihe 5. Käytä samaa tekniikkaa täyttämällä kaikki kotelot betonilla. Kaikki on valmis - lopeta vähintään kahden viikon työskentely. Putkien on oltava kolmekymmentä - neljäkymmentä senttiä maanpinnan yläpuolella.

Vaihe 6. Kun betoni on jäykistetty, on tarpeen tasoittaa kaikkien paalujen korkeus. Tämän tekemiseksi hydraulinen taso tekee merkkejä pohjan kulmapinoilla. Ottakaa huomioon merkit, piirrä viivat pitkin putkien koko ympärysmitta. Leikkaa jäljellä olevien osien on oltava voimakas hiomakone, jossa on erityinen levy. Levyn pitäisi leikata paitsi betonia myös vahvistamista. Työkalu voi ostaa erikoismyymälöissä, mutta se on melko kallista.

Levy teräsbetoniin

Leikatun ääripaalujen välillä vedä köysi ja merkitse kaikki jäljellä olevat paalut. Köysi voidaan irrottaa ja pilareiden päät katkaistaan ​​käyttämällä samaa tekniikkaa. Pileillä on korkeus noin kolmekymmentä senttimetriä, tällaisella korkeudella on erittäin hankalaa työskennellä raskaan jauhatuksen kanssa. On välttämätöntä leikata valehtelu, valmistella paikka makaa. Varmista, että käytät suojalaseja, on toivottavaa käyttää yksinkertaista hengityssuojainta. Paljon pölyä esiintyy betonin leikkauksen aikana, ja sementtipölyllä on erittäin kielteinen vaikutus keuhkoihin.

Ei ole tarpeen pyrkiä katkaisemaan koko putki yhdellä läpikululla, on paljon helpompaa leikata ympyrää pitkin. Työskentele hitaasti, grillattavan alustan on oltava tasainen ja mahdollisimman vaakasuora. Jos et opi niin - sinun on tasottava se betonilla. Tätä on vaikea tehdä, rakennustöiden suorittamiseen tarvitaan paljon käytäntöjä

Kun paalut lajitellaan, betoni "kypsynyt", voit edetä grillata.

grillage

Rostverk kanavalta

Olemme jo sanoneet, että tarjoamme kanavalle grillata. On tärkeää kertoa vähän kanavista, se helpottaa oikeaa valintaa. Tekniset tiedot kanavakanavat on kirjoitettu GOST 8240-89.

Kanava GOST 8240-89

GOST 8240-89. Kuumavalssatun kanavan teräs. Valikoima. Tämä standardi muodostaa useita kanavia, joissa on hyllyjen ja kanavien sisempien reunojen kaltevuus hyllyjen yhdensuuntaisilla reunoilla. Lataa tiedosto

Asiakirja tarjoaa luokituksen ja valikoiman.

Kanavan poikkileikkaus

Sinun on tiedettävä kaksi tärkeintä eroa, jotka riippuvat grillauksen luotettavuudesta ja vakaudesta. Tosiasia on, että kanavan sivulaatat voidaan sijoittaa kulmaan tai kohtisuoraan seinämään nähden.

Kuumavalssattu kanava, jossa tasasivuiset hyllyt

GOSTin sisäisten reunojen kaltevuus on 4 - 10

Tämä tarkoittaa sitä, että seinän ulkoseinän samoille arvoille on erilainen leveys hyllyjen liitoksen puolella. Jos hyllyt ovat kulmassa, sisäinen leveys pienenee, sinun on otettava suurempi kanava. Esimerkiksi 200 mm halkaisijaltaan putkesta riittää, että kanavan numero 22 on pystysuorat hyllyt, ja sitten nurkkien hyllyillä on oltava kanavan numero 24. On hyvin tärkeää, että paalussa on painotus koko ympärysmitta, eikä vain useissa kohdissa.

Ripustettava metallinen grilli

Poista kulmapelien tarkka etäisyys, arvioi valssattujen teräsmittareiden määrä ja leikkaa metallin kokoon. On erittäin toivottavaa, etteivät hitsauspisteet heikennä, yritä tehdä niitä paalujen yläpuolella. Kulmissa katkaistaan ​​kaksi peräkkäistä kanavan osaa 45 ° kulmassa ja hitsataan.

Tarkista hitsit laadusta, ei ole suositeltavaa poistaa hiomakoneen ulkonevat osat. Tämä voi vain pienentää nivelen lujuutta, sillä palkkien alemman vanteuslinjan ulkonevat saumat eivät ole negatiivisia. Metallin ja puun välissä on epävarmaa sijoittaa ruberoidi kahteen kerrokseen.

Minkä pile-pohjan kylpy valita: ruuvi tai luotettavampi?

Kylpy on erillinen rakenne ja kaikki vaatimukset koskevat sen perustuksia, kuten kodin tai muun rakenteen tai rakenteen.

 • pilarit, erikokoiset sarakkeet eri materiaaleista kulmissa ja muissa ankkurointipisteissä kylvyssä.
 • nauha, nauha eri materiaaleista ympäröivän kylpyhuoneen seinämien ympärillä.
 • liesi, koko kylpyamme monoliittinen liesi kaadetaan.
 • kasa (eräänlainen pylväs), yksittäiset paalut, jotka on yhdistetty kylvöseinämien ympäröimällä.

Tässä aineistossa tarkemmin keskitymme paalun perustuksiin.

Paalun pohja kylpyyn: hyvät ja huonot puolet

Mikä on todellinen kasa? Tämä on maahan upotettava sarake, joka palvelee rakennuksen tai rakenteen tukemista.

Pääsääntöisesti kylvyn kasausperiaatteita käytetään heikoissa ja veteen kyllästyneissä maissa sekä irtotavaroilla, jotka eivät voi olla luotettava perusta muille perustuksille.

Tällaisten säätiöiden edut ovat seuraavat:

 1. riippumattomuus säätiön pohjassa olevasta maaperästä;
 2. kustannusten pienentäminen edellyttäen, että olet alun perin suunnitellut klassisen nauhan perustuksen huurteen tunkeutumisen syvyyteen;
 3. alustan rakentamisen nopeus.

haittoja:

 1. työn monimutkaisuus;
 2. arvostus, jos alun perin suunniteltu matala säätiö.

Pallosäätiöiden tyypit

 • yksittäiset teräsbetoniset, puu- tai metallipallot, maa on tukossa hydraulisella vasaralla tai muulla tavoin.
 • maanpinnalla porattuihin kaivoihin, kaadetaan betonia.
 • ruuvi, metalliputki, jossa on ruuvin pää, upotettu maahan ruuvin avulla (ruuvi).

Ruuvi kärki paaluille

Valitaan paalun pohja kylpylle

Bath on pääsääntöisesti pieni rakennus. Tämän perusteella sinun pitäisi valita säätiön tyyppi.

Drift pile perustukset vaativat hienostunut paalutuslaitteet. Ajettaessa vahvistettuja paaluita on tarpeen leikata korkki. On selvää, että kylvyssä nämä perustukset ovat vähäisiä.

Ruuvit ja tylsät paalut ovat edelleen. Tarkastellaan yksityiskohtaisesti jokaista lajia.

Pahaavat paalut

Tyrannettyjä paaluita voidaan soveltaa lähes kaikkiin vähäisiin rakennuksiin, mukaan lukien kylpyammeet. Ainoa monimutkainen tekninen prosessi on todellinen poraus.

Hyödyllinen video

Tässä videossa kirjailija kertoo yhden tarinan talojen perustuksista, mutta kaikki tämä voidaan soveltaa kylvöihin:

Porakoneen kantavuus muodostuu työstä kahdessa tasossa. Itse asiassa tukipinnasta taustalla olevaan maaperään ja paalun sivupinnan tarttumiseen maaperän kanssa kosketuksessa paalun koko pinnan kanssa. Laakerikapasiteetti on noin 50-75% laakeripinnalla, 50-25% sivupinnalla.

Tämän ominaisuuden vuoksi porotut paalut eivät saa luottaa pohjan vahvaan tukikerrokseen, jos ne sijaitsevat liian syvälle, vaan toimivat niiden perustana vain sivupinnan tukikapasiteetin ansiosta. Tämä on ns. "Roikkuvat paalut". Siksi ei ole suositeltavaa tehdä mitään muovia paalulle itsellesi, kun asetat tylsistyneitä perustuksia.

Metalliputkista, asbestisementtiputkista, muoviputkista, käytetyistä putkista ja runkoprofiileista on mahdollista muodostaa laiteromut, mutta säätiön kustannukset nousevat noin kaksi kertaa vaaditulla tavalla muottipohjalla ja lisäpinoilla kuormituksen ylläpitämiseksi. Betoni kaadetaan suoraan maahan porattuihin kaivoihin.

Kun otetaan huomioon, että kylpyammeen rakennuksen kokonaiskulutus on todella pieni, laskelmia ei tarvita porotettujen paalujen asettamisessa. Riittää yksinkertaisen tekniikan käyttäminen:

 • kaivot on tehtävä halkaisijaltaan 200 - 300 mm (400 mm voi olla.) syvyyteen 2- 2,5 metriä. Jos poraus on mahdoton tällaisella syvyydellä (porata ei mene), se tarkoittaa, että maaperän vankka perustus on jo saavutettu ja voit pysähtyä saavutetulla syvyydellä.
 • paalut sijaitsevat kylpyläosan kulmissa, laakeri- ja sisäseinien alla.
 • paalujen välisen etäisyyden on oltava enintään 3 metriä (6x4-rakennuksessa, jossa on yksi sisäinen laakerin seinä - 9 paalut).

Jos 200-300 mm halkaisijaltaan ei ole mahdollista porata kaivoa, on mahdollista porata 100 mm halkaisijaltaan kuopat ja korvata yksi "suuri" kaivo kahdella tai kolmella "pienellä" kuopalla, sijoittamalla ne vierekkäin tai kolmioon 300-400 mm etäisyydellä toisistaan.

grillage

Rostverk - betonipohja yhdistää paalut päälle. Se toteutetaan rakennuksen akseleilla. Grillitilan poikkileikkaus otetaan leveydeltään riippuen siitä, mitä materiaalia käytetään seiniin (vähintään seinämän paksuus), vähintään 300 mm: n korkeudelle.

Kierrä paalut

Ruuvipalloja voidaan käyttää kaikentyyppisiin pieniin rakennuksiin. Laakerikapasiteetti riippuu ruuviosan tukemisesta tiheässä kerroksessa.

edut:

 • pintakerros ei häiriinny
 • nopea perusrakenne
 • halvempi muotoilu (teoriassa).

Kasa otetaan - metalliputki, jossa on terät (ruuvi) ja kiertyy maahan. Putkien yläosissa suoritetaan tukeva metallirunko (grillage), itse rakennusta tuetaan. Kylpy kääntyy "kellumaan" ilmassa. Vaippa 2,5 - 3 metriä, sijainti rakennuksen kulmissa ja laakerin seinämien alla. Kylpyta varten - suositeltu halkaisija on vähintään 108 mm.

 1. Paalun on oltava ruuvataan maahan vähintään 1,6 metriä tiheään laakerikerrokseen, tämä on pakollista. Mikä on viimeinen pituus tuntematon, jos et tiedä maaperän geologiaa rakennustyömaalla.
 2. On lyhytaikainen. Ruuvit aiheuttavat kouristuksia, jotka johtavat metalli-korroosioon, erityisesti tulvien maaperässä.
 3. Suuri valvonta. Kaikkien vinkkien tiukka pystysuuntaus ja vaakasuora merkintä. Lisätöitä paalujen leikkaamista tai hitsaamista varten.
 4. Lisää työtä jäteveden ja vesihöyryn eristykseen. Kylpyammeen rakentaminen on maanpinnan yläpuolella.
 5. Huolestuneet valmistajat suosittelevat täyttääkseen paalut vahvistetulla betonilla.
 6. Talvella tehtävien töiden tuotannossa on tarpeen tehdä alustavat kuopat jäädytetyn maaperän syvyydelle.

Pile-pohja kylvyssä: askel askeleelta (kyllästynyt)

 1. Tasoitamme rakennettavan sivuston ja siirrämme sen rakennuksen akseliin. Merkitään porauspaikka valitulle joukolle paaluja riippuen rakennuksen koosta. Kuopion yläosan tulee olla yhdenmukainen maan arvioidun tason kanssa kylvyn ympärillä.
 2. Poraamme kuopat kuopan reiällä 2 metrin syvyyteen. Suljemme läpiviennit käsillä olevan materiaalin kansiin, jotta maan putoaminen ei onnistu.
 3. Asettamme kaivoihin nelikulmaiset (4 sauvat) tai kolmiomaiset (3 sauvat) neljän tai kolmen sauvan muodot. A III-runko, jonka pituus on 2,5 metriä ja halkaisija 12 mm.
 4. Täytämme kuopat B15-luokan betonilla (luokka 200). Jos betonia tehdään paikan päällä, on tarpeen, että 1 m3 betonia:
  - sementti M400 - 300 kg.
  - murskattu kiviosuus 10-25 mm. - 1 tonni
  - hiekka - 800 kg.
  - vesi - 250 litraa.
 5. Paikoissa, joissa grilli on asennettu, valmistelemme 100 mm: n paksuisesta savi- tai kuonanmuodostuksesta. Murtumisen ehkäisemiseksi syksy-keväällä, kun maa jäätyy ja sulaa.
 6. Asennamme puiset tai metalliset suojalevyt, joiden korkeus on vähintään 300 mm. Leveys vastaa kuoppien halkaisijaa. Tarvittaessa leveyttä voidaan lisätä seinien materiaalista riippuen. Teemme muottipesässä merkki betonin kaatamisen tasosta.
 7. Vahvistamme grillausta samalla tavalla kuin paalujen vahvistaminen (4 suorakaiteen muotoista suorakaiteen muotoista kehystä). Aloitetaan vahvistamalla häkkejä paaluilla ja yhdistelemällä ne neulomalla lanka vahvojen paaluilla.
 8. Vapautumme irrotetaan vahvistamisesta paikoista ja yhdistämme ne grillatun raudoituksen päälle.
 9. Täytä betonilla ja tärytä betonia. Peitämme ylhäältä auringonvalolta, mikä tahansa peittävä materiaali. Kolme päivää, kahdesti päivässä, vedämme grillata vedellä.
 10. Kolme päivää myöhemmin poista muotti. Teemme vesitiivistystä bitumimastilla kahdesti. Vedenpitävä paksuus 2 mm.

Lisäksi tehdään karkea betonilattia.

 1. Grilliin sisäisessä tilassa, suoraan rakennuksen alapuolella, kohdistamme maanpohjan, suoritetaan kuonan tai laajennetun saven valmistelu, asetetaan kerros geotekstiilistä tai rullakattoista.
 2. Sitten asetetaan eristyskerros, joka on valmistettu Extrolistä tai polyfoamista, jonka paksuus on 100 mm.
 3. Aseta geotekstiilien tai rullakattojen kerros uudelleen.
 4. Me nukahdu tuloksena oleva "piirakka", jonka maaperä on 15 cm pienempi kuin grillatahon korkeus.
 5. Teemme murskattua kivenvalmistusta 5-7 cm paksuiseksi.
 6. Me kondensoidaan, vahvistamme verkolla, jonka solu on 200 mm200 mm. joiden halkaisija on 4-5 mm.
 7. Täytä betonilla värähtelemään grillimassan yläosaan.
 8. Me huolehdimme betonista samalla tavalla kuin grillata, ts. satama ja kaataa vettä. Kolmen päivän kuluttua säätiö betonivalmistuksella minkä tahansa lattian laitteeseen on valmis.

Ulkona oleva grillata on myös eristetty extrolilla julkisivujen avulla. Pyykämme asbestisementtiarkkia ja teemme etukipsiä.

Talvella rakennettaessa on tarpeen käyttää betonia B22.5 (luokka 300). Kun huolehditaan grillata betonista ja valmistellaan lattian betonia, on tarpeen lämmetä betonia. Täytä sahajauho, kuona tai eristyskerros.

 • sementti M400 - 380 kg.
 • murskattu kiviosuus 10-25 mm. - 1 tonni
 • hiekka - 700 kg.
 • vesi - 250 litraa.

Betonin kokonaiskulutus perustuksiin ja lattian alle valmistukseen 6x4 kylpyyn, jossa on yksi sisäinen laakerin seinä: noin 10 m3 betonia.

Kierrä pohja kylpylle: askel askeleelta

 1. Laske tarvittavien paalujen lukumäärä ja niiden pituus. 6x4 metriseen kylpyyn, jossa on yksi sisäinen laakerin seinä - 9 kappaletta. Tasainen osa ja tarvittava syvyys vähintään 1,6 metriä, paalun pituus on 2 metriä. Metallinen runko putkien päälle 200 mm: n kanavalta. - 28 metriä.
 2. Teemme maastossa rakennuksen akselin ja ruuvaamalla paalut.
 3. Varovasti hallitsemalla pystysuuntaisuutta ruuvaamalla paalu maahan täydestä pysäytyksestä ja kiertämisen mahdottomuudesta. Toista toimenpide jokaiselle seuraavalle.
 4. Ruuvaamalla kaikki paalut poistamme rakennuksen pohjan vaakasuoran merkin. Tämän jälkeen tehdään tarvittaessa leikkaus tai lisä hitsaus.
 5. Täytämme paalut betonilla B 15 (luokka 200) lujituksella, jossa on vahvistuspalkit A I, joiden halkaisija on 5-8 mm. Täyttämällä teemme betonin perusteellisen värähtelyn.
 6. Teemme laitekehyksen paalujen yläosissa, kuten talon pohjana.
 7. Tuotamme korroosionkäsittelyä kaikkiin metalliosioihin.

Betonilattiat kylpylöissä paalun pohjalla

 1. Käytämme betonilattian laitetta pylväspohjan kylpyammeessa kiinteään puuntyöstöön. Me muodostamme metallilevyn metallilevyyn, joka on valmistettu 3 mm: n levyistä. vaaditut mitat rakennuksen akseleissa, joiden korkeus on 18 cm
 2. Meillä kerätään vastaanotettu laatikko bitumimastilla.
 3. Laitoimme extrollin, 100 mm paksu.
 4. Täytä betoni B 15 (luokka 200), jonka paksuus on 80 mm. jossa teräsverkko 200x200 mm AI-lujitetta, jonka läpimitta on 4-5 mm.

Kylvyn pohja ruuveilla, joiden pohja on laitteen lattialle valmis.

video

Alla oleva video osoittaa, kuinka betonilattia on tehty ruuveilla. Siellä kaikki on tietenkin suuressa mittakaavassa, joten kylpy ei ole niin tarpeellista, mutta videon periaatteet ovat hyödyllisiä tuntemaan ja soveltamaan:

Kaikissa tapauksissa on toivottavaa rakentaa puulattia betonialustaan. Yleisimmin käytetty lehtikuusi. Höyrykartongin huone on pinottu tiukasti toisiinsa pesuhuoneessa, jonka etäisyys on 5 mm. toisistaan ​​parhaasta vedestä. Toinen vaihtoehto voi olla tarra betonipohjan betonipohjassa. Tällöin lattia on aina lämmin liikenneruuhkien takia.

Suosittelemme, että lasket kaiken huolellisesti, valitset ruuvin pohjan kylvylle, koska se voi olla kalliimpaa kuin kaatamalla laatta, jota pidetään yleensä kalleimpana. Jos aiot tehdä pile-pohjan, punnitse se, onko se tarpeen tehdä jäädytyssyvyys tai riittävän matala (pylväs). Toivotamme teille menestystä!

Suosittelemme myös tutustumaan kylpyläperusteiden osaston materiaaleihin: