Butovo-nauha-säätiö ja sen laite

Vahva, kestävä, näkyvä, aikaa vievää, kallista - näillä epiteeteillä on mahdollista kuvata mitä tahansa raunioitumista. Lisäksi tämä setti heijastaa kaikkia tämän tyyppisen alustan ominaisuuksien ja ominaisuuksien ristiriitaisuuksia.

Tässä artikkelissa yritämme käsitellä raakamaiden perusprosessia. Toivomme, että nämä tiedot ovat hyödyllisiä kaikille potentiaalisille omistajille, jotka ovat valinneet raunioituneet perusta tulevan kotiinsa perustana.

Rubble stone - mitä se on?

Klassisessa mielessä rauni on pilkkominen kivimuurista, joka on saatu joko luonnollisesti (keräämällä sopivia kivia vuorille) tai keinotekoisesti (louhosten suuria lohkareita).

Lisäksi kaikki mukulakivet ja kivet eivät kuulu luokkaan "raakakivi". Rakenteelle sopivassa korkissa on oltava vähintään kaksi suhteellisen rinnakkaista kasvotyyppiä. Tietenkin on myös "raju" boot, jonka muoto on kaukana ihanteellisesta, mutta tällaista kiveä käytetään vastahakoisesti rakentamisessa, koska tällaisen materiaalin asettamisprosessi on monimutkainen.

Lisäksi rakennushihnan mitat vaihtelevat välillä 20 - 50 cm. Pienemmät kivet vaikeuttavat jo tyydyttävää täyttöprosessia ja suurempia kiviä ei voida siirtää ilman erityisiä rakennusmateriaaleja.

Kivipesäkiven perusta - suunnittelun edut ja haitat

Perusta, jonka harkitsemme, koostuu raunioista lähes 90 prosenttia. Ja tällainen rakenne-aineisto tietysti vaikutti tällaisten perustusten perusominaisuuksiin.

Tämän seurauksena kaikki raunionkiviin perustuvat perusteet osoittavat vaikuttavia ominaisuuksia, joihin kuuluvat seuraavat ominaisuudet:

 • Erinomainen kantavuus. Kalliot ovat voimakkaampia kuin muut rakennusmateriaalit. Siksi rakenteen perusteella voit rakentaa minkä tahansa rakenteen.
 • Hyvä kosteudenkestävyys. Kalliot kestävät jatkuvasti kosketusta kosteisiin ympäristöihin paremmin kuin muut rakennusmateriaalit. Eli zabutovku voidaan upottaa maahan millä tahansa kosteudella. Vedenpitävä rauniotusasema laskeutuu vain grillauksen tasolle.
 • Esitettävä ulkonäkö. Oikeanlaisen karsintaturvallisuuden vuoksi säätiö ei tarvitse loppua kellarissa - rauniot näyttävät hyvin esille ja ilman kasvotusta.

Haurasmuurien haitat sisältävät seuraavat ominaisuudet:

 • Jalustan järjestämisen korkeat kustannukset. Kaatopaikka on halpaa vain vuoristoisella maastossa, ja tasangolla se maksaa asiakkaalle erittäin kalliita. Lisäksi materiaalin korkeiden kustannusten lisäksi asiakas joutuu kohtaamaan korkeat kustannukset itse kattiloiden palveluista, jotka joutuvat tekemään erittäin työvoimavaltaista työtä.
 • Runkorakenteen järjestämisen kesto. Kivirautaa ei voi rakentaa muutamassa päivässä. Loppujen lopuksi muurari joutuu käsin lajittelemaan satoja kivet ja laita ne sitten oikeaan järjestykseen, keräämällä kolmiulotteinen mosaiikki, joka on 30 tai 50 kiloa. Tästä syystä ahnan perustuksen rakentaminen kestää kauan.

Tämän seurauksena työstä aiheutuvat korkeat kustannukset, jotka suoritetaan myös hyvin hitaasti, voivat johtua huonojen muuraustöiden haitoista. Siksi raunioiden perustukset soveltuvat vain asiakkaille, jotka ovat valmiita vastaamaan näihin puutteisiin.

Jos tulevaisuuden omistajalla ei ole tarpeeksi rahaa tai aikaa, hänen on etsittävä tuottavampaa ja halvempaa teknologiaa säätiön järjestämiseksi.

Kuinka tehdä säätiön talon alla omiin käsiisi

Prosessin työlästä työstä huolimatta louhintatyöt voidaan hoitaa paitsi palkattujen työntekijöiden lisäksi myös omalla kädelläsi. Lisäksi tällainen ratkaisu eliminoi yhden raunioista aiheutuvien haittojen takia - korkeat kustannukset töitä varten muurausrakenteessa. Eli jos päätät itsenäisestä rakentamisesta, niin raunioista perusta maksaa hieman halvempaa kuin jos vuokraat palkatun rakennustyöläisen projektia.

No, aloittelijoille, jotka vielä epäilevät kyvykkyyttään, olemme valmiita antamaan täydellisen kuvauksen tekniikasta, jonka jälkeen voit rakentaa tyypillisen raunionnauhan perustan. Lukekaa alla oleva teksti ja piirrä omat johtopäätöksesi raunioiden perustamisesta. So.

Stage maarakennus - kuoppa, kuten säätiö

Kaikki tietävät, että jokainen rakentaminen, kaikki säätiöt alkavat maanrakennuksesta. Ainoa poikkeus tähän sääntöön on käytäntö säätää säätöruuvien paaluilla. Kaikissa muissa tapauksissa ja varsinkin jos kyseessä on rankan pohjan rakentaminen raunioilta, rakennustyömaalla kaivetaan täysipainoista kaivausta.

Lisäksi tyypillinen pohjamurskausvyöhyke viittaa siihen, että kuoppa, joka on kaivojärjestelmä, puhkesi maaperän jäädyttämiseen (plus 20-30 cm hiekkipyyhkeellä). Lisäksi kaivojen leveyden on oltava suurempi kuin perustuksen huuhtelun leveys. Loppujen lopuksi runkorakenteiden poikkileikkaus on puolisuunnikkaan muotoinen. Ja useimmissa tapauksissa 700 mm: n pohja on 500 mm: n grillin vieressä.

Kaivantoalueet kaivaavat pohjakerroksen ympärysmerkintälinjoja. Maaperä varastoidaan 10 - 15 metrin etäisyydellä rakennuspaikasta - se on hyödyllistä lisäämään bosomia. Louhintatyön päätyttyä 20-30 cm: n hiekkalaatikko täytetään kaivannon pohjalla, joka toimii kuivatuskanavan roolissa ja avustaa kaivannon pohjaa ennen kiven asettamista.

Sisäisen muurauksen järjestelyn vaihe

Sisäpuolinen muuraus asettuu itse kaivantoon. Asennus alkaa suurimmilla kivillä, jotka pysyvät alustassa betonista. Tämän tekniikan avulla saavutetaan raakapohjien perusraudoitus, joka ilmaistaan ​​kasvattamalla säätiön kantavuutta.

Lisäksi alempaan asentoon valitaan pitkänomaiset kivet, joilla on samansuuntaiset (tai yhdensuuntaiset) pinnat, jotka on sovitettu toisiinsa kääntämällä toisiinsa kiviä kaivannon pohjasta. Sen jälkeen kaikki muurauksessa olevat halkeamat täytetään sementtilaastilla ja toinen kerros asetetaan ensimmäisen kerroksen päälle.

Toinen kerros sijoitetaan siten, että muurausligaatio saadaan aikaan. Toisin sanoen yläkiven pitäisi olla kahden tai kolmen pohjan päällä. Tietenkin tällainen paikannus vaatii hoitoa ja aikaa: sattuu, että koko kiviraaka-aine siirretään etsimään haluttua kiveä. Lisäksi toisen kerroksen kunkin kiven suuret reunat on suunnattava kaivon yli: ensimmäinen kerros on asetettava pitkin.

Kolmas kerros on asetettu kaivantoa pitkin. Lisäksi tässä tapauksessa käytetään pienempien kokojen kiviainetta kuin muuraus ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Kolmannen kerroksen järjestelyn jälkeen asetetaan neljäs kerros - alemman kerroksen kaiteet poikittaissuunnassa. Ja niin edelleen.

Sementti-hiekkaseos (kolme osaa hiekkaa ja yksi osa sementtiä) käytetään laastina, joka pitää kehon yhdessä. Ja muurauksen rungossa olevat aukot ennen ylemmän kerroksen järjestelyä täytetään hienorakeisella betonilla ja nestemäisellä liuoksella M100.

Rakentaminen grilli - ulkoseinään

Rostverk-runkorakenne tarkoittaa nollatason rajaa, joka on vain 500-600 millimetriä. Toisin sanoen ulkoisen muurauksen korkeus on yhtä kuin vain kaksi tai kolme kerrosta raakakiveä.

Grillauksen alla on jäljellä vain ihanteellisia kivet - tasaiset reunat. Loppujen lopuksi vain tällainen takaluukku mahdollistaa ihanteellisen kytkimen muodostamisen, joka yhdessä on myös jalusta. Kiven asettaminen grillaukseen suorittaa samalla periaatteella - kerrostettu pitkittäinen ja poikittainen ligaatio. Lisäksi kerroksen paksuus ei saa olla yli 30 senttimetriä.

Grillitystyön valmistumisen jälkeen perustuksen viimeistelyvaihe alkaa: sinusien täyttö, tuotteiden järjestely, lujittavan vyön asennus. Tämän jälkeen rakennuksen seinät voidaan asentaa säätiön yläpuolelle.

Miten rakentaa nauha-pohja kengästä: tarvittavat materiaalit ja työkalut

Nykyisin rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen käytetään säätiön monipuolisimpia rakennustekniikoita. Säätiö voidaan tehdä monoliittiselta, pylväs-, nauhalta. Merkittävä asia on materiaali, josta se tehdään. Usein perusta voi olla suuri luonnonkivi. Tätä rakennetta kutsutaan raunioksi. Rikkomisen lisäksi voit tehdä betonipohjan. Rakennustekniikka on hieman erilainen. Säätiön roska-tyyppi on erinomainen niille alueille, joilla on talteenotto ja maaperän jäädyttämisen syvyys on suuri.

Liuskajohtojen rakentaminen.

Tätä tekniikkaa suositellaan matala rakenteita. Ribbonraivausperustaa on käytetty pitkään, mutta viime vuosina se on tullut entistä suositummaksi. Usein sitä käytetään puutalojen rakentamiseen, mukaan lukien esivalmistetut. Jos puhumme itse materiaalista, niin kiven edut ovat monta. Mutta tärkein niistä on, että hän, toisin kuin tiilillä, on suurempi voimaa, lisäksi se ei ime kosteutta. Tiili pystyy hajoamaan vähitellen ja häiriintymään kosteuden vaikutuksen alaisena. Tarkastelkaamme tarkemmin, kuinka säätiö asetetaan runkohihalla, valmistuksen päävaiheista.

Kiven valinta säätiölle

Ennen kuin rakennat nauhan lohkoperustan, sinun on valittava perusrakennusmateriaali. Kivien valinta on yksinkertainen tehtävä. On tärkeää tietää, että tähän tarkoitukseen sopii luonnonkivi, jonka kantavuus on vähintään 100 kg / cm². Jotkut ominaisuudet ovat ominaisia ​​louhoksen luonnonkiven. Ensinnäkin se tarkoittaa luonnonkiveä, jolla on epäsäännöllinen muoto, paino enintään 30 kg, jota käytetään rakennusteollisuudessa. Toiseksi se on löytänyt laajan sovelluksen paitsi tämäntyyppiselle työlle, myös kantorakennusten ja tukiseinien rakentamiseksi. Kolmanneksi suuri kantokyky ja suuri lujuus johtuvat kivien eduista ja haittojen vaikeudesta.

Materiaalin ominaisuudet

Järjestelmä teippipohjasta raakakiveä.

Asia on, että itse prosessia ei käytännössä ole koneistettu, mikä takaa tämän työn suuren taakan. Kiven polttaminen suoritetaan henkilökohtaisesti, kun taas jokainen kivi on pinottu niin, ettei jäisi suuria aukkoja. Rikkomusperustan perustamiseksi sinun täytyy varastaa roskaa (soraa), revittyjä kiviä ja mukulakiviä. Niitä tarvitaan täytettävien aukkojen täyttämiseen. Epäsäännöllinen muoto ja epäsäännöllisyydet ovat ominaisia ​​ripatuille kiveille. Cobblestone on kooltaan erilainen. Se on pienempi (12 - 25 cm). Sekä karkea että sileä pinta ovat ominaisia ​​raakakivestä.

Jotta maadoitettu säätö olisi oikein, kiven koko ei saa olla yli 50 cm.

Rikkakivelle ominaisuuksia, kuten pakkasenkestävyys, veden kestävyys ja tietenkin vahvuus, ovat myös erittäin tärkeitä. Kaikki nämä indikaattorit asetetaan suunnitteluvaiheessa. Ribbonrajausperusta on korkealaatuista vain, jos kiviä ei ole halkeamia, siruja tai muita vikoja, jotka voidaan tunnistaa visuaalisesti. Silmämääräisen tarkastuksen jälkeen tehdään vähän kokemusta: lyödä sitä vasaralla. Puhtaalla äänellä ja eheyden säilyttämisellä se soveltuu hyvin liuskakivirakenteen rakentamiseen. On tärkeää, että se on puhdas.

Valmistelutyöt

Kaistaleperheiden lajike.

Jotta voit rakentaa rauniot säätiön omilla käsilläsi, sinun on ensin valittava haluamasi sivusto. Kuten edellä mainittiin, nauha-roska-pohjaa voidaan käyttää kallistamalla maaperä. Tämä on iso plus. Mutta tästä huolimatta ennen päätoimitusten suorittamista on suositeltavaa tutkia tarkasti alueen luonnetta ja hydrogeologisia piirteitä. Erityisen tärkeitä ovat indikaattorit kuten maaperän kosteus, pohjaveden seisonta, vesiputken läsnäolo ja maaperän jäädyttämisen syvyys. Tämän jälkeen voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen - kaivamaan kaivantoa.

Mutta ennen tätä, on suositeltavaa tehdä tontti sivuston (arvioidut rajat alustan rakennuksen). Voit tehdä tämän käyttämällä yksinkertaista mittanauhaa, jos ei ole, voit käyttää puupinoja ja köyttä tai johtoa. Sitten tehdään kaivanto. Tässä tapauksessa ei ole tarpeen kaivaa kaivoa, koska perustana on nauha. Tämä säästää rakentajien aikaa ja vaivaa. Kivipesän pohjan leveys riippuu suoraan kiven leveydestä. On otettava huomioon se, että sen leveyden tulisi olla 10 cm enemmän kuin seinien paksuus. Kiven asettaminen lähelle sitä ei suositella, sinun on jätettävä pienet aukot 3-4 cm sivuilta. Sen syvyyden on oltava vähintään 60 cm, syvyyden ollessa 1 m. On otettava huomioon se, että tällainen rakenne on optimaalinen kevyille rakennuksille, jos ne ovat puisia, säätiö kestää 1 tai 2 kerrosta, jos se on tehty tiilestä on parempi rakentaa yksikerroksinen rakennus. Voit kaivaa kaivannon lapioon tai vuokrata kaivinkoneen.

Liuskajohtojen järjestely

Vedeneristysnauhan perustus.

Jotta rakennustyöt rakennettaisiin kunnolla rautaromakiven rakentamiseksi, on tarpeen tietää, että maaperän tyypistä riippuen on mahdollista tehdä muottirakenteita ja puuttua kokonaan. Jos maa on heikko (hiekka tai hiekka), muotti on tarpeen, jos maaperä on tiheä - ei. Muottiin leviämisen aikana puhallalevyjen tai liuskajäämien avulla. Jotta estettäisiin liuoksen tarttuminen, kun se kaatuu muottipesään, sisäpuolella se on verhoiltu lasikatto- paperilla, katehuovilla tai kalvolla. Kaatamisen jälkeen laastin muotti on helppo poistaa ja kalvo tai kateaine poistetaan.

Ribbon louhosperustan materiaali on kivi-, mukulakivi, graniitti, basaltti, kalkkikivi. On mahdollista menestyksekkäästi soveltaa jopa kuoren kiveä, jonka paino on vähintään 1500 kg / m³. Yläosan tulee olla vähintään 10 cm maanpinnasta. Puhallusmaalla pohjan pohja on laajennettava haarojen avulla. Aluslevyt tehdään rakennuksen pohjan korkeuden mukaan (säätiö) 30-60 cm: n päähän. Hyvä vaihtoehto on ns. Tyynyn pohjasta, joka on tehty hienoista ja keskikokoisista hiekoista. Hiekka asetetaan 12-25 cm: n kerrokseen ja huolellisesti räjähtää.

Sementtilaasti

Nauha- ja roska-pohja vaatii sementtilaastin valmistusta. Käytetty laasti on sama kuin tiiliskannulla. Näihin tarkoituksiin on suositeltavaa käyttää sementtijauhemerkkiä M-400 tai M-500. Hiekka ei saisi sisältää paljon savipartikkeleita, koska ne edistävät rakenteen tuhoutumista ja halkeamien muodostumista. Sementin suhde hiekkaan sekoitettaessa liuosta on 1: 3 massaekvivalenttina. Vesi otetaan joko hanasta tai kuopasta. On erittäin tärkeää, että hiekka on kuivattu ja puhdistettava mekaanisista epäpuhtauksista ja roskista ennen käyttöä.

Taulukko betonin osien mittasuhteista.

Ainekset sekoitetaan betonisekoittimella tai käsin suuresta kapasiteetista. On muistettava, että ensin sekoitetaan irtotavarakomponentit ja lisätään vain vettä. Tuloksena olevasta sementtilaastista tulisi olla koostumus, joka muistuttaa smetanaa. Suuri määrä vettä siinä liuoksessa saattaa osoittautua huonolaatuiseksi ja huonosti tarttuvaksi. Nauhamurskauspohja on tehtävä siten, että yhden kiven pinta ei tule kosketuksiin toisen pinnan kanssa ilman sementtilaastia. Saumojen ei tulisi olla liian suuria (enintään 15 mm). Kiven asettaminen tehdään pitkittäiseltä puolelta, sitten lyhyeksi. Huomaa, että vanteet, kuten tiilitehtaalla, eivät toimi. Tärkeää on se, että jos kiven asettaminen suoritetaan suoraan maahan, kaatunut sementtilaasti voi puristaa ne ulos, mikä vaikeuttaa jatkotyötä.

Kiven alla lahden alapuolella

On olemassa useita tapoja rakentaa luonnonkiveä. 3 muotorakennetyyppi soveltuu rauniolevyjen pohjaan: lahden alle, kannattimen ja meloen alle. Harkitse ensimmäinen menetelmä ensin. Se soveltuu pienille rakennuksille, joiden korkeus on korkeintaan 10 metriä ja aina hyvällä ja vakalla maalla. Ensimmäinen vaihe on muotti.

Taulukko laskevasta vastustuskyvystä maaperä.

Tämän jälkeen luodaan luontainen raunioita. Koska sitä käytetään raju ja kalkkikivi. Kivien valinta ei suoriteta. Ensimmäinen kerros asetetaan ilman ratkaisua. Runkorakenne asetetaan siihen. Kerros on varovasti pujottunut. Raudan paksuus voi olla 5-10 cm.

Kun pinta on tiivistetty, seos täytetään aikaisemmin valmistetulla seoksella (sementtilaasti). Tämä on välttämätöntä tiiviyden lisäämiseksi ja tyhjennysten täyttämiseksi. Jokainen rivi asetetaan edelliseen kuivaan muotoon, ja sen jälkeen se kiedotaan laastilla vain sen jälkeen, kun se on murskaamalla. Jokaisen kerroksen paksuus on 20-25 cm. On suositeltavaa käyttää sellaista laitetta kuin värähtelevää puristinta, jonka avulla voit levittää ratkaisua kaikkiin aukkoihin. Kaikki tämä lisää perustapohjan lujuutta ja luotettavuutta.

Kiven asettaminen lapaluun alle ja kannattimen alle

Tämä menetelmä eroaa merkittävästi edellisestä. Ensiksi tässä tapauksessa kivet valitaan siten, että ne soveltuvat suurien aukkojen ja tyhjien aukkojen asentamiseen ja estämiseen. Tämä vaihtoehto on optimaalinen, mutta erittäin pitkä ja aikaa vievä. Jokainen rivi, joka alkaa ensimmäisestä, on asetettu majakalle ja verst kiviä. Niiden alapuolella tarkoitetaan kivet, joilla on sama korkeus kulmissa ja seinien leikkauskohdassa. Jotta kiviä voisivat olla tasainen, tiukasti vaakatasossa, ne venyttää kiinnitys.

Tämän jälkeen aloita jäljelle jääneet elementit (roskakivet). Kun rivi on tehty, se painetaan ja tyhjää tilaa täytetään romuilla tai muilla hienojakoisilla kiviaineilla, kuten hiekalla ja soralla. Tämän jälkeen kerros kaadetaan sementtiseokseen. Tämän liuoksen vakiomallin on oltava noin 13 - 15 cm, minkä jälkeen seuraavat kivirajat tulee kaataa 3-4 cm: n paksuisella seoksella, jonka sedimentin tulee olla 4-6 cm. Voimavarojen ja majakkikivien asettamiseksi tarvittava määrä laastia asetetaan niiden alle lapioon ja sitten kivi asetetaan siihen, ja siihen voidaan käyttää vasaraa tai moukaria. Tämä kivenlakkausmenetelmä voidaan toteuttaa muottipesän läsnäollessa. Mitä tulee raakamateriaalin asettamiseen kannattimen alle, niin tämä menetelmä on hyvä, kivien säätö suoritetaan tietyn mallin mukaan. Se soveltuu pilarien ja pienien seinien rakentamiseen.

Luettelo työkaluista ja materiaaleista

Jotta kaikki rakennusvaiheen rakennusvaiheen loppuun saattaminen edellyttää rakennuksen kokonaisvaltaista työkalua ja materiaalia, Se sisältää: lapio, köysi tai köysi, joka merkitsee tonttia, tappeja, laudat tai liuskekivi muottien, kalvon (kateaineen), vasaran, kouran vasaran, mittanauhan, betonisekoittimen, kauhan, säiliön sementtilaastin vaivaamiseen.

Lisäksi sinulla on oltava hiekkaa, sementtiä jauhetta liuoksen valmistamiseen. Betonipohjalle tarvitaan lisäksi murskattua kiveä tai soraa, lisäaineita betoniseoksille. Tyhjiöiden täyttämiseen tarvitaan murskattuja kivi- tai hiekka- ja sora-seoksia sekä luonnollisesti raunioituneita kiviä, kuten mukulakiviä ja repeytyneitä kivet.

Näin ollen on mahdollista päätyä siihen, että talon perustukset voidaan rakentaa kivestä tai valkoisesta betonista ilman omaa kättäsi ilman asiantuntijoita. Suunnittelun vaiheessa on suuri merkitys, mukaan lukien maaperän luonteen tutkiminen. Viimeksi mainitun perusteella valitaan yksi tai useampi muurausteknologi. Materiaalien laatu: laasti, kivi ja hiekka. Kiven on täytettävä pakkasenkestävyys, lujuus ja läpäisevyys. Sen optimaalinen koko on 20-30 cm mutta enintään 50. Ei ole suositeltavaa asettaa se paljaalle maaperälle, koska tarttuvuus heikkenee.

Mikä on raunion perusta?

Kivipesäkiven perusta - rakennusperusta, joka koostuu 90% kivistä.

Booth - nämä ovat kivet (tiheä kalkkikivi, basaltti, graniitti, kuori rock ja muut), joita käytetään perustuksen asettamiseen. Kivet voivat saavuttaa puoli metriä. Boothia käytetään paitsi nykyään, sitä käytettiin muinaisina aikoina linnoitusten ja suojarakenteiden perustana.

Boothin perusta.

Kivipesäkivetyypit

Jalankulkijoiden pohjan valmistukseen käytetään kahta tekniikkaa kirjanmerkkejä:

 • Teippityypin perusteet (Soveltuu useisiin kerroksiin, joissa on kellari, sekä raskasrakennusmateriaalien rakennuksissa käytettävät nauhatuotteet);
 • Pylvästyökalu (käytetään yksikerroksisiin rakennuksiin, jotka on valmistettu puusta. Jäteastiat asennetaan seinien kulmiin sisä- ja ulkoseinien liitoksissa).

Cobblestones nauhan pohja.

Pohjan perusta: hyvät ja huonot puolet

Rikkomisen käytön merkitys perustaksi johtuu heikosta maaperästä. Butten nauhan säätiö toimii monta vuotta eikä tarvitse vuorausta laadukkaalla muurauksella.

Kengän pohjan kellarista on näkyvissä ja edessä.

Nauhat perustuvat mukulakivistä: hyvät

 • Korkea lujuusindikaattori (kulutuskestävyyden kivi on parempi kuin muut rakennusmateriaalit);
 • Korkea kosteudenkestävyys (säätilassa käytettävät mukulakivet pysyvät märällä ympäristössä ja samalla eivät menetä lujuusominaisuuksiaan);
 • Ympäristöystävällisyys;
 • Luonnonkiven perusta on noin 150 vuotta vanha.

Cobblestone Base: Cons

 • Buttan pohjan asettaminen kestää kauan;
 • Työtasoa ei ole tehty teknologian mukana.
 • Pätevien muurareiden palkkaaminen on kallista;
 • Hölmistyksen hinta on noin 1 500 ruplaa tonnilta;
 • Ennen rakentamisen aloittamista on tehtävä monimutkaisia ​​laskelmia, jotka kestävät kauan.

Työn ominaisuudet raunioituneella pohjalla:

 • Ensimmäiselle kerrokselle otetaan oikean muodon mukulakivet, ja jos ne puuttuvat, voit korjata jäljellä olevat mukulakivet vasaralla ja taltalla. Ribbon pohja raunioineen on sijoitettu vahvikkeeksi "oikeista kiveistä" kulmissa, joten varastoi suuria mukulakiviä, joissa on yhdensuuntaiset reunat.
 • Jos käytät murskattua sementtilaastaria, asennus tehdään kerroksittain. Kunkin kerroksen jälkeen kaadetaan kerros sementtiä. Kaikkien vaiheiden on oltava samansuuntaisia.
 • Jos yhdistetyn tyyppinen liuska perustetaan (pullot + tiilet, pullot + lohkot), sinun on vahvistettava niitä halkaisijaltaan 12 mm: n halkaisijaltaan.
 • Pohjan suunnittelussa sinun on harkittava huolellisesti ilmanvaihtokanavien sijaintia ja noudatettava niiden asennusta.
Talo hiljaisuuden pohjalta.

Nauhan jalka takana: laite ja laskenta

Rohkenemäisen pohjan laskemisen syvyys lasketaan helvetin ominaisuuksien ja korkeimpien subzero-lämpötilojen perusteella (sitä kylmempi on talvella, sitä syvemmälle se jäätyy maaperän läpi, joten kirjanmerkki on syvempi).

Yhden kerroksen taloon, joka on rakennettu kevyistä materiaaleista (talot, puut, paneelit, runko), kirjanmerkin syvyys ei ole yli puolet metriä. Rakennuksen 2-3 kerrosta, laskemisen syvyys on yksi metri. Raskasrakenteiden rakentamiseen syvyys on 1,5-2 metriä. Nauhan perustuksen tulisi olla 20 senttimetriä leveämpi kuin ulkoseinät ja 50 senttimetriä leveämpi kuin sisäpuolella. Tulevan rakenteen ympärys, laskusyvyys ja seinien leveys lasketaan tarvittavan kiven tilavuuden perusteella. Kuivaan maaperään kuumentamista varten saveja sekoitetaan suhteessa 1 - 5 ja märälle maaperälle sementti-savi-liuoksia sekoitetaan suhteeseen 1 (sementti) 1 (savi) 9 (hiekka) suhteeseen.

Kuinka tehdä rauniot säätiö omilla kädilläsi?

Menetelmän luominen tyrmällä:

 • Kaivanto on vedetty ulos;
 • Perustustyyny asennetaan (tyyny koostuu useista tiivistekerroksista, yleensä hiekkaa, murskattua kiveä ja vedeneristyskerrosta.);
 • Asennettu muotti;
 • Kivääri on asetettu tyynyyn ja täynnä laastia.

Pupun pohjaa parannetaan paalujen injektoimalla (kurkku-injektiopaalut työnnetään perustukseen porattuihin reikiin ja täytetään liuoksella. Kaivot asetetaan 45 asteen kulmaan).

1-injektorit, 2-nauha-pohja, 3-liuos.

Jalankulkijoiden valinta säätiölle

Säätiön rakentamiseksi etusija annetaan keskikokoiselle lohkolle, jossa ei ole halkeamia tai likaa (jotta vältetään kiven alhaiset kiinnittymisnopeudet laastilla).

Ennen kynnysten aloittamista tulisi kostuttaa vahvistamaan vetokoukkua ja vähentämään kosteusratkaisun menetystä.

Kivien lujuus tarkistetaan vasaralla. Jos puhalluksen ääni on selkeä ja selkeä, kivet sopivat kirjanmerkkeihin.

maavalli

Ensinnäkin alue, jolla rakentaminen on suunniteltu, selvitetään kaikesta, mikä häiritsee työtä. Maaperän tutkimisen jälkeen ilmenee, millä syvyydellä pohjavesi on. Pehmeä maaperäkerros poistetaan paikan päällä ja merkintä tehdään. Merkitsemällä kaivanto vedetään ulos, johon nauhatus perustetaan. Alareunassa kaivannosta perustettu alusta tyyny.

Ensimmäisen kerroksen raakakiven kasaaminen kaivannossa

Kun ovi on asennettu kaivannon pohjalle (pohjattupenon päällä), kaadetaan käynnistyslaasti, joka suojaa rakennetta rikkomasta muurausta ja puristaa kivet. Kun käynnistin on kuivunut, ensimmäinen kerros voidaan järjestää.

Asennus alkaa suurella lohkolla, jossa on samansuuntaiset reunat. Niiden välinen etäisyys on noin 5 senttimetriä. Ensimmäinen kerros buta on asetettu pitkin kaivantoa.

Ensimmäisen kerroksen päälle kaikki halkeamat täytetään sementtilaastilla (liuos ensimmäisen kivenkerroksen kaatamiseksi on puristettava). Sementtilaastia kaadetaan 15 - 25 senttimetriä riippuen mukulakivien korkeudesta.

Uudet kerrokset

Toisen ja seuraavien kerrosten asettaminen tehdään ligaation periaatteella. Muurausrivien tulee olla sileitä ja yhdensuuntaisia. Toinen rivi muurattu on asetettu yli kaivanto, kolmas pitkin ja niin edelleen.

Grillauslaitteen (ulomman osan alapuolella) käyttämiseen käytetään vain ihanteellisia sileitä kiviä. Grillaus on tehty samalla periaatteella kuin muilla kerroksilla. Grillauksen paksuus ei saa ylittää 30 senttimetriä.

Viimeisenä kerroksena käytetään betoniseosta, joka peittää viimeisen kivenpoiston.

Hautausperusta

Rakennusmateriaalin säästäminen ja esteettisen valinnan vetoaminen, usko luottamukseen, jota vuosisatojen tuella käytetään tämäntyyppisen monenlaisten rakennusten käyttämiseen - näin voit kuvata raunioitumisperustaa, jota käytetään edelleen yksittäisissä rakennuksissa. Jos olet valmis käymään yli kymmeniä kiviä omilla kädilläsi, olet valmis rakentamaan korkealaatuisen maanalaisen osan, sitten kyseinen näkymä on hyvä vaihtoehto!

Taustatiedot

Boot- tai roska-kiveä kutsutaan kivirakenteiksi, jotka saadaan luonnollisin tai keinotekoisin keinoin talletusten kehityksessä. Tällaisten mineraalien keskuudessa säännellään epäsäännöllisiä yksiköitä, joiden koko vaihtelee 200: stä 500 mm: iin.

Rakentamisen aikana voit käyttää raunioitua kiveä, jolle on tunnusomaista epäsäännöllinen muoto, mutta parhaiten tähän tarkoitukseen sopivaa platiloidusta ja bediste-materiaalista, jolle on ominaista tasaisemmat reunat. Kiven väliset vapaat tilat täytetään ja täytetään nestemäisellä sementtilaastilla. Asennuksen tekniikka on lähellä tiiliseinien rakentamista.

Onko se sen arvoista?

Meidän on oltava valmiita siihen, että sen rakentaminen on, toisin sanoen, ei nopein prosessi. Se on järjestetty maan jäädyttämisen syvyyteen, joten maanrakennustyöt yksin kestää paljon aikaa, ja vielä on mielenkiintoisin asia eteenpäin - kiven asettaminen. Meidän on koukistettava sopivien kivien valintaan sekä kooltaan että muodoltaan. Siksi rakentamisen toteutettavuutta varjelee kaksi kriteeriä:

 • sinulla on runsaasti vapaa-aikaa ja sinulla on varaa aikaa vievää viihdettä;
 • Saat materiaalin ilmaiseksi tai erittäin edulliseen hintaan.

Erotustekniikka

Pääsääntöisesti, kun he puhuvat raunioista, tarkoittavat juuri teippiä. Tämä ei tarkoita sitä, että tällaisen materiaalin sarakkeiden rakentaminen on mahdotonta - se on hyvin vaikeaa ja joissakin tapauksissa vaatii enemmän valtaa kuin samaan teippiin asennettaessa. Siksi tässä artikkelissa tarkastelemme vain teippiä.

Kuten edellä mainittiin, kyseessä oleva näkemys on asetettu PIP: n alle, koska joissakin tapauksissa, rahan ja työn säästämiseksi, sen vahvistaminen hylätään. Nauhan leveys on suurempi kuin tukiseinien leveys 200 mm. Kiven asettaminen suoritetaan valmistetulla hiekkaperustalla - tiukasti särkynyt 150-200 mm paksu hiekka.

Tämäntyyppistä laakeria maanalaista osaa voidaan pystyttää irrotettavan muotokappaleen avulla (asetettu kaivannon syvyyteen) tai ilman sitä (edellyttäen, että maaperä on voimakas eikä kaivannon seinämien vaara ole romahtanut). Joka tapauksessa on välttämätöntä aikaansaada maanalaisen osan (ei esitetty yllä olevassa kuviossa) vedenpitävyys, joka voi olla kaivannon sisällä päällekkäin asetettu kattolamateriaali. Lue lisää vedeneristämisestä tässä.

muuraus

Pohjakerroksen tulee koostua parhaiten muotoilluista kivistä (lähes vaakasuorilla pinnoilla). Tarvittaessa ne lyödään taltalla ja vasaralla, jotta ne saavat halutun geometrisen muodon. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä kulmiin ja nauhan reunoihin sijoitettuihin kiviin - niiden tulee olla mahdollisimman luotettavia ja kestäviä.

Ensimmäinen kerroskivi on pinottu pitkin pohjaa. Välilyöntejä tiivistetään pienemmällä murroksella (rubble) - zabutovkoy. Sen jälkeen kerros vuotaa valmistetulla nestemäisellä sementtilaastilla (ei alle m-100). Tämän jälkeen seuraa tiheä sementtilaasti (hiekka: sementti - 3: 1), jonka paksuuden tulee olla mahdollisimman alhainen edellyttäen, että kivet sopivat tiiviisti yhteen. Tärkeää: yritä valita materiaaleja siten, että kivikerroksen paksuus ei ylitä 300 mm.

Pohjan pohjan leveyden oletetaan olevan vähintään 200 mm suurempi kuin sen yläosan leveys - poikkileikkauksessa sen on oltava isosceles trapeziumin muodossa. Tämä lähestymistapa ei ainoastaan ​​lisää nauhan pohjan pinta-alaa vaan myös antaa rakenteelle lisää vakautta ja suojaa sitä tukkeutumiselta.

Jos aiot vaahtolohkojen tai muiden kivenrakennusmateriaalien rakentamisen taloon, on parasta vahvistaa muurauksen yläosaa kahdella tai kolmella pitkittäisellä palkilla, joiden paksuus on 12 mm. Kiinteistöjen rakentamisessa pitää huolehtia tuotteista!

Laskujen laskeminen ja järjestäminen hihnan avulla

Rakentamiseen yksityiset vähäiset rakennukset (1-2 kerrosta) usein käytetty tekniikka rakentamiseen raunioista säätiö. Tämä perusta on suljettu silmukka nauha tyyppi. Eli muotoilu on sijoitettu suoraan kaikkien laakerin ja poikittaisten seinien läpi talon hankkeen mukaisesti.

Tämän säätiön piirre on se, että rakenteen vahvistamiseen tarkoitetun teräsnauhan sijaan käytetään luonnonkiveä, rakenteessa sitä kutsutaan raunioiksi. Se on kivien lujuusominaisuudet, jotka mahdollistavat kiinnittymisen luotettavuuden kuivausvaiheen aikana, mikä tekee substraatista monoliittisen, vahvan ja luotettavan.

On tärkeää, että nauhatyyppinen rakeinen muoto eroaa betonin pohjasta kiven sisältämän materiaalin määrän perusteella. Joten, jos konkreettiselle pohjalle ratkaisun suhde ja kantohihnan osuus on 50:50, silloin roskasäiliön rakentamisen aikana tämä suhde saavuttaa 80:20 tai vähintään 70:30. Eli munat tehdään tiiliksi.

Kivien valinta

Joustavan ja luotettavan pohjan rakentamisen kannalta on välttämätöntä valita laadukas materiaali. On parempi antaa kalliolle etua. Näitä ovat hiekkakivi, kuori rock, kalkkikivi, graniitti jne.

Kivien laatu voidaan tarkistaa yksinkertaisesti napauttamalla. Se riittää osumaan kiviin, ja jos se antaa soinninkokeen, niin materiaalin lujuus ja lujuus ovat korkeita. Jos pullo reagoi kuurojen kaiun kanssa, sen rakenne on rikki ja pian se hajoaa.

Lisäksi buta-laatu voidaan määrittää jakamalla se. Jos tarkastelet viiltoa leikkaamalla kiviä, hyvällä alustalla on sileät ja sileät reunat ilman pölyä ja hienohiiltä.

Raudan teipin pohjan rakentamiseksi on parempi valita materiaali, joka on suunnilleen saman kokoinen ja tasainen. Kivien halkaisijan tulee vaihdella 30 - 50 cm: n välillä ja samalla on parempi, jos niillä kaikilla on hieman rei'itetyt reunat. Tämä edistää kitaraa tarttumalla liuokseen.

Tärkeää: Asennukseen on tarpeen käyttää vain puhtaita pulloja ilman lian, saven ja muiden materiaalien leviämistä sen pinnalle. Nämä epäpuhtaudet rikkovat valmiin nauhan perusrakennetta ja johtavat sen jälkeen tuhoutumiseen. Joten sinun pitää pestä käynnistys ennen asennusta. Lisäksi kiven ja laastin kiinnittymisen parantamiseksi kantokassi on märkä asennuksen aikana.

Tällaisen kivirakenteen rakentaminen voidaan tehdä vain niillä mailla, joita ei ole kausittaisen kallistumisen, pohjaveden poistamisen, maanvyörymien vaikutusten ja maanpinnan liiallisen liikkuvuuden vuoksi. Ihanteellinen maaperä tällaisen työn suorittamiseksi on kiinteä maaperä, jolla on alhainen pohjaveden sijainti.

Lisäksi rakennuksen suunnitteluvaiheessa on toivottavaa antaa maaperä rakennustöistä yksityiskohtaisen analyysin suorittamiseksi. Tämä välttää suuria virheitä hankkeen laskennassa.

Boolin perustuksen ominaisuudet ja edut

Nauhatehdas talolle, joka on sijoitettu raunioista, eroaa useista eduista tavanomaiseen betoniteräksen kanssa. Yksi tärkeimmistä ovat:

 • Koko rakenteen luotettavuus ja lujuus. Nauhan tyyppiseen raunioihin perustuva talo voi olla jopa 150 vuotta tai enemmän.
 • Erinomainen kivenkestävyys. Näin ollen tuulet, kuluminen luonnollisten mekaanisten vaikutusten, ultraviolettisäteilyn vaikutuksen alaisena jne. Eivät vaikuta nahan tyyppiä olevaan raunioon.
 • Boolin matala hygroskooppisuus. Tämän seurauksena roskarakenne ei kykene absorboimaan kosteutta, mikä tekee tällaisesta pohjasta vielä vahvemman. Vertailun vuoksi tavallinen teräsbetonipohja, vaikka tärytintä käytetään laastien kaatamiseen, on huokoinen rakenne, joka kykenee imemään kosteutta sadekauden aikana tai lumen sulamisen. Tämä vuorostaan ​​vaikuttaa negatiivisesti koko rakenteen eheyteen.
 • Houkutteleva ulkonäkö, joka ei vaadi ylimääräistä viimeistelyä.
 • Vertailevat säästöt rakennusmateriaaleissa, mutta edellyttäen, että buta-talletukset sijaitsevat rakennuksen läheisyydessä.
 • Materiaalin ympäristöystävällisyys on lisäetu tällaisen säätiön rakentamisessa.

Tärkeää: mutta raunioilla on useita haittoja. Ensinnäkin sen rakentamisen kannalta on välttämätöntä tehdä tarkkoja ja tarkkoja laskelmia. Ja toiseksi buta-pohja vaatii runsaasti aikaa asennukseen.

Laskelmien tekeminen

Jotta rakentaminen ei pysähdy, sinun on laskettava tarvittava määrä raakakiveä koko rakennetta varten. Tätä varten sinun on tiedettävä kaikki tulevaisuuden säätiön parametrit, nimittäin:

 • Säätöleveys;
 • Hänen korkeutensa;
 • Rakenteen pituus kummallakin puolella.

Nyt sinun on kerrottava pituus leveydellä koko säätiön laskea alue. Kun arvo on saavutettu, se on jaettava yhden pullon keskimääräisellä halkaisijalla. Esimerkiksi se on yhtä suuri kuin 35 cm. Näin selvitämme, kuinka paljon ottelua tarvitaan perustan asettamiseksi sen alueen mukaan yhdellä rivillä.

Nyt on tarpeen laskea kiven määrä, on tarpeen olla 1 metriä korkea. Tätä varten otamme 15 senttimetrin keskimääräisen paksuuden 100: 15 = 7. Noin 7 riviä raakamateriaalia tarvitaan yhden metrin korkeuden säätämiseen, jonka keskimääräinen halkaisija on 35 cm.

Jäljellä on laskettava suunniteltu pohja m3: n kokonaismäärästä. Voit tehdä tämän kertomalla sen alueen korkeuden mukaan. Saatuaan arvon, kerromme sen 7: llä. Näin ollen sillä on tarvittava käynnistysmäärä alustan alueen ja tilavuuden laskemiseksi.

Jos säätiön rakentamiseen on tarkoitus käyttää eri kokoisia pulloja, on mahdollista tehdä laskelmia sen vetoisuudesta. Näin ollen kiven keskimääräinen paino 1 m3 kohden on 1,8 tonnia. Siten, laskemalla säätiön tilavuuden, se on moninkertaistunut 1,8: lla. Tuloksena on nauha-lohkon rakentamiseen tarvittavan materiaalin paino.

Silmänpohjan perustavan laitteen ominaisuudet

Jotta nauhatyypin raunioitumisperusta olisi kestoltaan vuosikymmeniä, on tärkeää noudattaa joitain tärkeitä sääntöjä:

 • Kaivannon kaivamisen syvyyden pitäisi laskea alle maaperän jäädyttämisen. Tällainen rakenteen syventäminen tekee siitä kestävämmän eikä salli alhaisten lämpötilojen vaikutusta ääriviivan pohjaan.
 • Kehittyneemmät päälliköt voivat käyttää teknologiaa laajentaakseen pohjan pohjaan. Eli voit aloittaa pohjan lisäämisen suuremmalla leveydellä ja johtaa vähitellen haluttuun.
 • Runkorakenteesta on syytä kiinnittää vain hiekkainen ja hyvin tiivistetty tyyny. Lisäksi yläosa tulisi asettaa vesitiiviiksi ruberoidiksi ja päälle - pieni liuoksen kerros (noin 15 cm).
 • Vaikka luonnonkivi ei ole alttiina kosteudelle, on vielä parempaa järjestää vedenpitävyys maan pohjaseinille. Näihin tarkoituksiin käytetään ruberoidia ja mastasia.
 • Jos pohjan alapuolella olevan kaivon seinät pudota, on parempi tehdä muottiin ennen asennusta. Muussa tapauksessa loukkuun jäänyt maaperä voi täysin häiritä koko rakennetta sen jälkeen.
 • Rakennuksen ensimmäiselle kerrokselle on parempi käyttää karkeita, jotka ovat suunnilleen samanmuotoisia ja vain sileät reunat. Tämä suojaa vedeneristyskerrosta vaurioilta käytön aikana.
 • Kivien välisen etäisyyden tulisi olla noin 5-7 cm ja kaikki värit täytetään liuoksella.

Tärkeää: roskasäiliö on asennettu tiilimuodostumaan, työntämällä kivet männyn avulla.

 • Kivien sijainnin riveissä on muutos. Toisin sanoen yksi rivi materiaalista asetetaan lusikalla, toinen rivi tapetaan.
 • Työn nopeuttamiseksi on parempi asettaa kivet tulevan säätiön kehälle. Silti niiden paino on merkittävä, ja kiviä on vaikea tuoda työpisteeseen.
 • Kun pohjan koko asennus on suoritettu, on päällevedettävä tasoitustaso, joka toimii tasoituspohjana muurien tai seinien asennusta varten. Tätä tasoitusta on vahvistettava.
 • Kun koko säätiö on valmis, se on kuivattava kuukauden kuluessa. Ja niin että kuivaus ei ollut liian nopea, on parempi kattaa koko rakenne kattohuopa ja ajoittain märkä se.
 • On parempi aloittaa seinien pakottaminen vuoden kuluttua, kun teippipohja asettuu ja selviytyy kausittaisista muutoksista maassa.

Tärkeää: raunioista perusta voidaan järjestää vain lämpimän kauden aikana. Koska alhaiset lämpötilat pakottavat pullon lämmön poistamiseksi liuoksesta. Tämä vaikuttaa hyvin kielteisesti koko rakennukseen kokonaisuutena.

Kivipohjan säätiö: teknologia ja vivahteet kiviseoksen rakentamisessa

Kauniin ja budjetin raunioitumisperusta on tunnettu maailmasta vuodesta 2000 eKr. - ja jotkut rakennukset tällä perusteella ovat olleet seisomassa yli vuosisadalle! Siksi he sanovat hänestä "ikuisesti". Sen käyttöikä on todellakin yli 150 vuotta - ei ole mitään syytä, että jopa linnoitukset rakennettiin kerran kiveen. Kyllä, ja kaikkien nykyisten kaatopaikkajätteet ovat kaikkein kestävimpiä kuin huurteen tunkeutuminen ja pohjavesi. Ja se on ympäristöystävällinen. Ja todella rakentaa itsesi ilman lisärakennusvälineitä! Joten ymmärrämme portaalin stroy-banya.com - mistä löytää kivi ja miten rakentaa mahtava pohja kylpy pois.

Säätiön ominaisuudet

Vakiovarusteena on pystysuora alumiiniprofiili, jonka korkeus on 1,6 metriä ja jonka päällä on vahvistettu hihna. Jos teet hyvän hiekkalaatan, jossa on tyhjennys tai kiinteämpi vyö, korkeutta voidaan pienentää.

Raskasperusta asetetaan yleensä alle jäädytyssyvyys, betonin on oltava vähintään 100. Sen on oltava vähintään 30 senttimetriä maanpinnan yläpuolella, minkä jälkeen kellari menee.

Mielenkiintoista on, että viime vuosisadan rakennusten purkamisessa kävi ilmi, että tuhkakupin perusta oli kahteen metriin syvälle asennettu, mutta lujitetta ei käytetä, mutta kaikki kiinnitettiin yksinkertaisella ratkaisulla. Jopa ilman vedenpitävyyttä pohjan ja seinän ja minkä tahansa tiilen välissä. Ja vielä rakennukset olivat! Voidaan sanoa, että butobetonin pohjalla oleva raakakivi yksinkertaisesti korvaa metallikehyksen.

Kuinka valita laatukivi?

Sandstone, cobble, tuff, shell rock ja kalkkikivi soveltuvat luonnonkiveksi perustuksen rakentamiseen. Ne, joilla on epäsäännöllinen muoto lähes rinnakkaisilla pinnalla, ovat saappaat.

Perinteisesti raunioitumisperusta on säädetty suuresta samankokoisesta ja muodoltaan kivoista. Valitse tähän tarkoitukseen tasaisia ​​kiviä, jotka on tiukasti pinottu toisiinsa ja sinetöity sementtilaastilla. Kuinka tunnistaa raakapuun laatu? Jos se jakautuu, se ei ole murskattu eikä pölyinen - se tarkoittaa, että säätiön rakentamisen materiaali oli hyvä. Toinen parametri: jos osut kiven kovaa vasaralla, ääni on selkeä ja selkeä. Ja kivi ei hajoa!

Voit kerätä rakeita jopa kentillä. Mutta jos se on mahdollista tilata - on parempi olla pahoillani varoja. Loppujen lopuksi monet eivät edes tiedä, kuinka paljon tätä kiveä tarvitaan rakentamaan pieni kylpyamme - muutama sävy!

Mutta on olemassa toinen ongelma tällaisen säätiön rakentamisesta - se on niiden puhdistus. Pesu ei ole niin helppoa, se vie aikaa ja kärsivällisyyttä. Ja jos et pese, niin ei ole mitään konkreettista sidosta - onko sen arvoista sanoa, mitä se tulee perustukselle?

Jalusta: kiven valmistaminen rakentamiseen

Plinting auttaa myös tekemään kiviä pienemmiksi - jopa 30 kg. Ja tämä on, miten rauniot jaetaan:

 1. Pehmeän kynän ja / tai linjan avulla merkitsemme haluamasi koon.
 2. Levitä johto tasaisesti ja paina kalkkiin, jossa on lovi. Lisäksi kahden kiven päällä venytämme samaa johtoa ja vapautamme sen. Kun kiven kivet, liitu jättää halutun merkin.
 3. Laitamme taltan merkittyyn merkkiin ja aja se kolme tai neljä senttiä kiviin - vasaramekan avulla. Samalla huolellisesti tee kyynärpäät.
 4. Halkaisemme kivi riskille: aseta taltta kulmassa ja tee vahva metsästys olkapäälle.

On vieläkin helpompaa jakaa pilkku kivi pitkin saumaa, joka on muodostunut luonnollisesti: tehdä tämä, työnnä taltta itse saumaan ja siirrä se halkeaman halki. Kuinka selvittää missä halkeama on? Siinä on ontto tai tummempi väri.

Näin he saavuttavat kaksi rinnakkaista sivuseinää, jotka ovat roskien kiveä, joita tarvitaan munimiseen.

Tylystystekniikka: kolme yleistä vaihtoehtoa

Seuraavassa kerrotaan raunioiden perustamisesta:

 • Vaihe 1. Irrota kaivanto ja aseta muotti.
 • Vaihe 2. Järjestämme 30 cm: n tyynyn puhdasta betonia ja vahvistusta.
 • Vaihe 3. Tyynyssä - jo suoraan silmän pohja.

Ennen kiven asettamista on välttämätöntä kastella niitä niin, että ne sopivat paremmin betoniin ja säilyttävät kosteutensa. Raudan kiven asettaminen on tarpeellista - aukko 3-5 cm, eikä missään tapauksessa lähellä toisiaan.

Tällaisen kiven pitkä puoli on nimeltään lusikka, lyhyt puoli on särö. Ja tällaisen kytkimen jokaisen rivin, jab on vaihdettava lusikka - tämä on kaikki tekniikka.

Murmamurska-, vasara-nokka- ja vastaavia työkaluja käytetään muurien louhoskiviin. Muurausmateriaalin vakiopaksuus on 50 - 70 cm. Savi ei vahingoita - se lisätään usein laastin plastisuuteen. Mutta vain vähän!

Joten, muurauskiven on oma erityinen tekniikka. Joten, voit laittaa sen "kannattimen alle", "lapsen alla" ja "lahden alle".

Laitteen alla laittaa se näin:

 • Vaihe 1. Aikaisemmin valmistettuun pohjaan, aseta kuiva solmittu rivi.
 • Vaihe 2. Nosta kovaa ja täytä aukot pienemmillä kivillä. Täytä nestemäisellä liuoksella.
 • Vaihe 3. Nyt laitetaan lusikka rivi - pitkä sivu. Sekä ensimmäisen että toisen rivin paksuus on korkeintaan 30 cm, ja muuraus on valittava niin, että rivin korkeus on lähes sama (tarkistaaksemme, että laukaisimme majakat johtoon).

On äärimmäisen tärkeää varmistaa, että kivet eivät koskaan kosketa toisiaan ilman ratkaisua.

Tällaisen perustuksen muodostaminen riippuu siitä, tarvitsetko täysin sileät perusseinät myöhempää viimeistelyä varten vai ei.

Mutta laiturin alla on aina muottipesä. Tällaisen säätiön vahvuus on hyvin alhainen - on mahdollista rakentaa siihen vain kevyt runko-amme. Siksi tätä varten, käytä värähtelevää puristinta: sen vahvuus nousee 40%: iin. Kivet hänen puolestaan ​​eivät myöskään ole erityisen valittuja. Työjärjestys on seuraava:

 • Vaihe 1. Valmistamme kaivannon ja pohjan, josta nukahdutaan karkealla hiekalla ja me painamme.
 • Vaihe 2. Laita kurpitsan rivi, zaschebenivaem ja kaada nestemäinen liuos.
 • Vaihe 3. Aseta toinen lusikka rivi, murskata uudelleen, kompakti ja kallistaa kivi.

Tällöin työ on jo käynnissä, kuten tavallista, mutta sen jälkeen muovinen liuos, jossa on kartiomainen kuori, leviää jopa 6 cm: iin 40-60 cm: n kerroksessa ja kaikki on tiivistetty värähtelijällä, kunnes liuos ei pääse tunkeutumaan muurausriviin.

Mutta muuraukseen "kannattimen alla" kivet valitaan samalle korkeudelle - kuvion mukaan, ja muurauksen pintojen ja kulmien pystysuuntaus ja vaakasuora asento tarkistetaan jatkuvasti.

Tärkeä asia: on varmistettava, että kivet eivät ole löysällä asennettaessa ja ompeleiden kiinnittymistä. Tällaisen säätiön ihanteellinen kivi on 20x30 cm. Sen pinta-alasta lasketaan seuraavan kaavan avulla: raakakiven leveys = 1/3 pohjan leveydestä.

Onko tämä pohja sopiva jokaiseen kylpyyn?

Jotkut asiantuntijat huomauttavat, että raskaimmat rakennukset rakennettiin ahtaalle kauan sitten. Loppujen lopuksi roskateippi on paljon liikkuvampi ja vähemmän jäykkä kuin tavallinen säätiö. Siksi, jos on hyvä olla "pin down" kanssa tiiliseinät ja läsnäolo toisen kerroksen, kylpy voi valitettavasti ei palvele pitkään. Mutta puiset höyryhuoneet, vaikka ne ovat kevyitä, voidaan perustaa sellaisella pohjalla: loppujen lopuksi kuiturakenteensa vuoksi puu toimii hyvin "jännitteenä", eikä se ole kauheaa, jos perustana on hieman "johtaa", kun taas tiili ja betoni seinä, jos se ei kyennyt riittävästi painamaan ja "rauhoittamaan" raunioitumisperustan, varmasti antaa halkeaman. Tässä on paradoksi!

Betonirakenne: yksinkertaisempi ja vahvempi

Betonipohjan rakentamisen pääsääntö on: se koostuu betoniliuoksesta ja raakakivestä suhteessa yhteen. Yleensä kiven osuus säätiön kokonaistilavuudesta voidaan vähentää vain 40 prosenttiin, ei vähemmän. Ratkaisussa tällaiseen säätiöön ne myös ottavat täyteaineita: pieniä raunioita, soraa, murskattua kiveä, rikkiä ja poltettua tiiliä. Sideainekomponenttina on sementti- ja sementti-kalkkilaasti - se riippuu jo siitä, kuinka märkä maaperä on.

On välttämätöntä levittää betonin massa puiseen muottiin, joka täyttää koko tilavuuden. Mutta kaivon seinät on peitettävä etukäteen kattotuoli- tai kattopyyhkeillä. Ensinnäkin täyte pannaan valmiiseen kaivantoon - kerros jopa 15 cm: n tarkkuudella. Se on varovasti paisutettu raskaalla tampingilla ja täytetty liuoksella. Sitten taas hiekka ja jälleen ratkaisu. Tällaiselle perustukselle valmistettu betoniliuos valmistetaan raskaalta sementtimerkiltä M-400 tai M-500. Murskattu kivi - enintään 30 mm, hiekka - suuri tai keskikokoinen. Sekoita ne yhteen tai kolmeen. Seoksen tulisi lopulta olla tiheä ja tarpeeksi neste, jotta kaikki aukot täyttyvät muurauksessa.

Säätiö on erittäin kestävä, vaikkakaan ei yhtä kaunis kuin rauniot. Silti tärkeintä on, että aloitteleva rakastaja voi rakentaa myös raunioitumisrappeja ja raunioita - täällä tekniikka on paljon yksinkertaisempi kuin monimutkaisten vahvistettujen nauhojen rakentaminen.

Raakamuodostus - rakenteet ja vivahteet

Mikä on raunion perusta

Asuinrakennusten perustusten rakentamiseen käytetään paljon materiaaleja. Kaatopaikkasäätiöt ovat kustannustehokas ja kestävä vaihtoehto.

Sen vähimmäisaika on 80 vuotta. Tämä on melko tarpeeksi seuraaville rakennuksille. Erikoisuus on poikkeuksellisissa ominaisuuksissa. Materiaali on kulutusta kestävä, kestää ääriolosuhteita, pohjavesi ei vaikuta.

Ulkoseinien viimeistely voidaan tehdä makusi mukaan rakennuksen houkuttelevuuden lisäämiseksi. Jos talon perustusta päätetään tekemään, niin rakennus- ja asennustyöt tehdään sekä omalla että sopimuskumppaneiden kanssa.

Etuja ovat:

 • Pitkä käyttöikä. Pahimmissa olosuhteissa rakennus on vähintään 80-vuotias.
 • Edullinen lähdemateriaali. Raaka-aineet löytyvät ilmaiseksi.
 • Hyvä suorituskyky.
 • Ympäristöystävällinen materiaali.

Haittana on prosessin monimutkaisuus. Lähes kaikki työ tehdään manuaalisesti. Mutta materiaalikustannusten vuoksi tämä vaihtoehto on kuitenkin kannattavin.

Miten valita paras materiaali

Bitumin perustusten yleisimpiä raaka-aineita ovat tavallinen mukulakivi. Vähemmän yleisesti käytettyjä ovat kuori-, hiekkakivi- ja kalkkikivi. Boutin katsotaan olevan kivi, jossa on kaksi rinnakkaista sivua. Valittujen kappaleiden rakentamiseen suunnilleen sama korkeus ja leveys.

vaihtoehdot:

 • materiaali ei murene, kun se jakautuu, ei anna pölyä;
 • edistynyt raaka-aineen laatu (pintakontaminaatio ja sopivat mitat).

Jos mukulakivi ei haittaa vaikutusta, ja ääni on selkeä ja selkeä - tämä takaa raaka-aineiden laadun. Rakennusmateriaali on parempi ostaa luotettavalta toimittajalta. Asiakkaan pyynnöstä he valitsevat mukulakivien optimaalisen koon tietylle rakennukselle.

Materiaalin valmistelu munille

Laaturaaka-aineita voi ostaa heti. Booth ei läpäise valmistelutöitä sen optimaalisen koon tapauksessa. Mutta käytännössä materiaalin hinta on korkea ja rakentajat itse muokkaavat saappaat sopiviksi koot. Myös rakennustyömaalla tee plinting.

Tämä on buta homogeenisten mukulakivien jakautuminen, joka painaa jopa 30 kg. Menettely auttaa saamaan tasaisimmat kivet. Mutta tämä on tärkeää, koska pienempää ratkaisua käytetään aukkojen täyttämiseen ja muotoilu itsessään on paljon vahvempi.

Asennustyypit

Muuraus on jaettu kahteen tyyppiin. Rauni koostuu yksinomaan raunioista. Betonipinnoitus tarkoittaa rakennusmateriaalin kaatamista sementillä. Säätiön tyyppi - mieluiten nauha. Pilaria ei sovelleta kaikkialle, koska tarvittavien raaka-aineiden prosessi voi kestää kauan.

Betoniseinällä on eniten etuja muihin tyyppeihin nähden:

 • suurin kantavuus;
 • lisääntynyt pakkasenkestävyys;
 • korkea plastisuus ratkaisu.

Nauhan säätö on asetettu hyvin syvälle. Tämän ansiosta voit luonnollisesti lisätä rakenteen kosteudenkestävyyttä ja pakkasenkestävyyttä. Suuri syvyys estää usein korjauksia ja halkeamia talon pohjassa.

Valittaessa muurausmuoto riippuu lisätyöstä. Asennettaessa kuohkeaa, rakennusmateriaali valitaan parhaalla mahdollisella tavalla. Välttääksesi hätätilanteet talon toiminnan aikana.

Teknologinen puoli

Ennen rakentamisen aloittamista on tarpeen laskea tarvittava määrä materiaalia. Pienikin yksityinen talossa saatat tarvita yli 1 tonnin rauniot. Työaika on suuri, joten rakentaminen on suunniteltu sateenkauden aikana.

Tekniikka on sellainen, että alapinnan leveys on paljon suurempi kuin pinnalla. Tämä on tarpeen rakenteen vakauden lisäämiseksi.

vaiheet

 • Ensimmäinen vaihe on kuopan kaivaaminen.
 • Rakentaminen tyyny valmistettu hiekkaa.
 • Muottien rakentaminen.
 • Ensimmäisen käynnistysrivin asettaminen.
 • Muut rakennusmateriaalin asettaminen.
 • Täyttäminen tyhjentää ratkaisun.
 • Betonin kuivaus.
 • Purkamismuoto.

Suunnittelun ominaisuudet

Tavallinen raunioitumisperusta on pystytetty 1,6 metrin korkeuteen. Korkealaatuisen hiekkalaatan, jossa on vedenpoisto, korkeus voidaan pienentää. Vahvistin suoritetaan hihnarakenteen yläosassa. Kaikkien rakennustöiden sääntöjen mukaan raakarakenteet ovat maaperän jäädyttämisen alapuolella.

Pieni yksityinen rakentaminen on mahdollista käyttää kivestä ja bitumista ilman vahvistusta. Tällöin betonin kokonaiskorkeus nousee kahteen metriin.

Rakenteiden vahvistaminen

Jos roska-liuos alkaa murua ja halkeile, käytä sen lisälaitetta jollakin seuraavista tavoista:

 • Sementoinnin. Liuos ruiskutetaan halkeamiin ja tyhjiöihin. Sitä käytetään myös tärkeimpien muurauslaitteiden kanssa vaikeasti päästävien aukkojen täyttämiseen.
 • Silicification. Se toteutetaan useassa vaiheessa. Ensin silikaatit ruiskutetaan paineessa, toisessa kalsiumkloridia kaadetaan halkeamiin. Prosessi suoritetaan korkeassa paineessa enintään 0,4 MPa. Vaiheiden välinen tauko on vähintään 6 tuntia.
 • Vahvistettu betonikiinnittimien käyttö. Sitä käytetään, kun on tarpeen vahvistaa muurauksen alemmat kerrokset. Leikkeet paremman vaikutuksen ominaisuus molemmin puolin.
 • Yksittäisten osien suuntaaminen. Kun havaitaan yksittäisten kivien esiintymisen heikkenemistä, ne poistetaan yleisestä rakenteesta. Pyyhi likaa. Ura on täytetty uudelleen, ja sitten asennettu paikalleen.

Rakennuskustannukset

Lopullisen kankaan kokonaiskustannukset riippuvat eri tekijöistä:

 • vedenpitävyys;
 • säätiön valmistuksen laatu;
 • rakennusmaan luokka;
 • rakennusmateriaalien toimituskustannukset rakennustyömaalle;
 • kivityypit;
 • rakentamisen monimutkaisuus ja lisäkustannukset.

Hankkeen rahoitusosuuteen vaikuttaa työn laajuus. Onko konkreettisia valmisteluja, pehmusteita, pehmeä vahvistus, erilaisia ​​vedenpitävyyksiä sisällytetään. Keskimäärin 1 m 3 työtä on 6000 ruplaa. Lisäkustannuksiin sisältyy kaksinkertainen vedeneristys ja bitumin täyttö.

Lisätietoja

 • Rakenteiden on oltava kestäviä ja estettävä veden kulkeutuminen seinien paksuuteen.
 • Rakenteet asetetaan pakastussyvyyden alapuolelle.
 • Maaperäluokka. Jos maa on pehmeää, lisätään lisävahvistus.

Laitteen laatu riippuu rakennettavan rakennuksen toiminnan kestosta. Bitumin ja luonnonkivien sovelluksia pidetään korkealaatuisimpana työssä. Prosessin monimutkaisuutta ja kestoa kompensoidaan alhaisilla kustannuksilla ja korkealla luotettavuudella.