Sementti-hiekkasaumojen valmistusta ja soveltamista koskevat säännöt

Sementtihiekkakassi - on klassinen versio viimeistelymateriaalista, jota käytetään sisäisten ja ulkoisten pintojen kohdistamiseen. Korkeiden ja matalien lämpötilojen, niiden erojen, kosteuden ja mekaanisten vahinkojen sekä aineen suhteellisen alhaisten kustannusten vastustaminen tekee niistä yhden suosituimmista ammattilaisten ja kodin ammattilaisten keskuudessa.

Koostumus ja ominaisuudet

Sementti-hiekkalaastaria pidetään yhtenä yksinkertaisimmista koostumuksesta johtuen:

 1. Binder. Portland-sementtiä käytetään yleensä tämän komponentin ollessa 100 - 500. Sementtilaadusta riippuen valmiit päällysteet ovat eritasoisia. Sisustuksessa on parempi käyttää kalliimpia materiaaleja merkinnällä 400-500. Ulkopintojen osalta korkealaatuinen päällyste ei ole pakollinen, joten on edullista käyttää halpoja aineita 100-300. On tärkeää muistaa, että pintojen koristelemiseksi märillä alueilla on erittäin suositeltavaa käyttää Portland M500 -laitetta.
 2. Täyteaine. Tämäntyyppisissä koostumuksissa on tavanomaista käyttää halpaa täyteainetta - hiekkaa. Tekniikka sementti-hiekkakiven valmistamiseksi mahdollistaa kaikenlaisen hiekan käytön, mutta tärkeintä on, että se puhdistetaan ja seulotaan. Mutta on parempi lopettaa valinta vakio keltainen kaivos tai joki hiekka kipsi murto-osan 20-40 mikronia. Ennen käyttöä se on seulottu kuorien ja siltikerrosten poistamiseksi.
 3. Liuotinta. Tällöin käytetään tavallista puhdasta vettä missä tahansa alkuperästä: vedenjakelujärjestelmä, kaivo, luonnolliset vesimuodostumat ja niin edelleen. Tärkeintä on varmistaa, että nesteessä ei ole kiinteitä jakeita.
Sementti-hiekkakiven pääkomponentit

Edellä mainitut komponentit ovat klassisia sementti-hiekkasaumojen valmistamiseksi, mutta joidenkin ominaisuuksiensa parantamiseksi lisätään seuraavat aineet:

 1. Lime-tahna. Käytetään valmiiden seosten massan vähentämiseen lisäämällä niiden valmiiden pinnoitteiden plastisuutta ja kosteutta. Kalkin sisältö on tavallisesti pieni: 2 osaa sementtiä tarvitaan enintään 1 osa kalkkipastaa. Samaan aikaan sementti ja hiekka sekoitetaan ensin.
 2. Kipsiä. Tämä materiaali lisätään koostumuksiin pinnan kovettumisen ja kovettumisen nopeuttamiseksi. Tämä on yleensä tarpeen, kun käsitellään kattoja ja vaikeasti tavoitettavia paikkoja. Kipsi- ja sementtiosuudet ovat 1: 3. Ei suositella kaataa enemmän kipsiä, koska valmistettu liuos kovettuu liian nopeasti.
 3. Nestemäinen saippua tai astianpesugeeli. Se vaatii enintään 3% liuoksen kokonaismassasta. Tämä aine lisää materiaalin plastisuutta ja tekee kipsin kosketuksesta seinämän kanssa tiheämpi.
 4. PVA-liimaa. Tämän komponentin pitoisuus sementti-hiekkasaumojen koostumuksessa saa olla enintään 5%. Liiman avulla kotona voidaan polymeroitua liuosta, jonka vuoksi sen tarttuvuusominaisuudet lisääntyvät ja valmiiden pintojen käyttöikä kasvaa.
Lisäkomponentteja, joita käytetään sementti-hiekkasaumojen laadun parantamiseen

Sinun pitäisi tietää! Pinnoitteen laatu riippuu suoraan kipsin jokaisesta osasta.

Sementti-hiekkasaumojen komponenttien suhde

Yleisintä liuosta sekoitetaan sementin ja hiekan 1: 3 suhteen, mutta sideaineen tyypistä hiekan ja sementin suhde voi vaihdella useita kertoja. Vettä lisätään vähitellen, kunnes kipsi on saavuttanut halutun sakeuden. Kalkin osalta sen pitoisuus ei saisi olla korkeampi kuin sementtipitoisuus, joten sementtihiekkamateriaalin osuudet lisäämällä kalkkikiveä ovat seuraavat: 1: 3: 0,5. Jos suunniteltu keskikerros on noin 2 cm, sementin kulutus on noin 6 kg neliömetriä kohden ja hiekka on 18 kg. Tavallinen 25 kg: n sementtipussi tarvitsee 2 vakiopussia hiekkaa.

Sementti-hiekkasaumojen valmistus on seuraava:

 • Sekoita sementti hiekalla vaadittavissa mittasuhteissa muovisäiliöön ja sekoita se käsityökalulla (lastalla, lastauksella).
 • Erityinen suutin sekoittumiseen työnnetään poranterää ja työkalu on kytketty verkkovirtaan.
 • Vettä lisätään säiliöön annoksittain sekoittaen jatkuvasti liuosta.

Tuloksena tulisi olla homogeeninen harmaa massa ilman sulkeutumia, paksun kerman koostumus. Säiliötä jätetään 15 minuuttia ja sekoitetaan uudelleen. Lopulta ne kaada liimaa tai saippuaa.

Kipsiä vaivautetaan, kunnes saadaan homogeeninen kermamaisen sakeuden ratkaisu.

Lisävarusteet kipsiin

Materiaalin paranta- miseksi tai antamiseksi jotkin ominaisuudet käyttävät seuraavia aineita:

 1. Ground kiille. Tämä materiaali on välttämätön, jotta päällystetty pinnoite voidaan suojata alttiiksi ultravioletti-aalloille. Samanaikaisesti kipsiseinien mineraali lisää huomattavasti liuoksen alkalisuutta.
 2. Marmori muru tai jauhot. Useimmiten aine lisätään kipsin koristeominaisuuksiin, mutta kivi lisää myös pinnan lujuutta.
 3. Kvartsihiekka. Riippuen halutusta vaikutuksesta mineraalin murto-osa voi olla 0,1-6 mm. Se parantaa myös koristeominaisuuksia ja parantaa vastustuskykyä happamien aineiden, mukaan lukien erilaisten pesuaineiden, vaikutuksiin.
 4. Metallien lastut. Sitä käytetään harvoin kodin korjaamiseen, mutta sitä käytetään teollisuuslaitoksissa pinnoitteiden lujuuden lisäämiseksi.
 5. Styroksi. Tätä polymeeriä käytetään eristämiseen, joten polystyreeni-sirut sementti-hiekkasten koostumuksessa lisäävät niiden lämpöeristystä.
 6. Maa bariti. Käytetään suojelemaan pinnoitteita radioaallosta. Useimmiten kysytään saastuneilla alueilla sijaitsevien lääketieteellisten laitosten, teollisuustilojen ja asuinrakennusten kipsiseinistä.
Sementti-hiekkasaumojen ominaisuuksien ja ominaisuuksien parantamiseksi lisäkomponentteja.

Seinien valmistaminen ennen kipsiä levittämistä

Ensinnäkin on välttämätöntä poistaa vanhoja pinnoitteita ja puhdistaa seinät perusteellisesti rasvan tahroista, maalijäännöksistä, tapetista jne. Kaikki metalliset tai muoviset kiinnittimet poistetaan pinnoista, jos vahvistus tarttuu seinältä, se on hienonnettava jauhaa ja loput käsiteltävä korroosiota ehkäisevällä nesteellä.

Sitten seinät puhdistetaan pölyltä ja niitä käsitellään pohjamaalilla. Tämä toimenpide tulisi suorittaa vähintään 2 kertaa 4 tunnin välein. Tämä materiaali lisää tarttuvuutta ja suojaa seiniä patogeenisten bakteerien, muotin ja sienen muodostumiselta.

Ennen sementti-hiekkalaastin levittämistä seinät on puhdistettava perusteellisesti ja pohjustettava.

Sen jälkeen asetetaan maalaus majakka:

 • Nurkasta mittaa 30 cm seinän keskikohdassa ja aseta sitten ensimmäinen majakka. Tuote tarkistetaan pystysuoralle rakennustasolle.
 • Tee sama toimenpide seinän toisella puolella.
 • Yksityiskohdista, ne venyttivät kaksi lankaa, jotka toimivat tasona muille majakoille.
 • Koko seinälle asenna tuotteet aina 1,5 metrin välein.
 • Tarkastettuasi tason, kiinnitä majakat samaan kipsiin, joka peitetään seinällä.
Maalaus majakkaen asennus

Lopuksi sinun on valmisteltava kaikki tarvittavat materiaalit:

 • Sekoittamiseen - tarvitsemme kuivakomponenttien säiliöitä ja lopullista koostumusta, sähköporaa suuttimen sekoittimella.
 • Sovellukseen - erikokoisia lapoja, lasta, sääntö.
 • Injektointilaitoksille, poluterki, hiomakone.

obryzg

Tämä on ensimmäinen kerros kipsiä, jonka soveltamista käytetään nestemäisempää koostumusta kuin pohjakerrosta. Valmistettu kipsi on kerätty lastalla tai lastalla ja siirretään pinnalle "kaatamisen" avulla. Jos päälliköllä on kokemusta, ei ole välttämätöntä venyttää ja tasoittaa laasti niin, että talonmestareita suositellaan seinien hoidettavaksi lastalla.

Ensimmäinen kerros suihkutus, jota käytetään liuoksen "kaatamisen" avulla seinään

Vihje! Suihkun paksuus on erilainen perusmateriaalista riippuen. Betoni - 3 mm, tiilet - 7 mm, puu - 1 cm.

maa

Ensin luodaan vahvistusverkko. Tämä voi olla ketjulinkki tai maaliverkko puupinnoille - vyöruusuille. Tuotteet on kiinnitetty seinään ja kiinnitetty ruuveilla ympäryksen ympärillä ja keskellä. Sitten laajaa lastalla saat enemmän laasti ja siirrä se seinään. Näin ollen kahden majakan välinen kuilu täyttyy, sääntö otetaan ja ratkaisu tasataan, ohjaamalla instrumenttia alhaalta ylöspäin samalla siksak-liikkeillä. Sitten siirrä sääntö uudelleen. Laasti jätetään kuivumaan ja vahvuudeksi, joka voi viivästyä 7-10 päivää.

Toinen kestopinnoite levitettiin vahvistusverkkoon

nakryvki

Tämä on viimeistelykerros, jonka tulee olla korkealaatuista, joten sen soveltamista varten on parempi käyttää kipsiä tai erilaisia ​​mineraalitäyteaineita sisältävää kipsiä sementillä M500. Jos jälkimmäiset ovat läsnä, kerroksen paksuuden tulisi olla sama kuin täyteainefraktio, muuten suositeltava kerros on 3 mm. Kipsi levitetään samalla tavalla kuin maakerros, mutta lopulta sitä hierotaan rakeilla tai tyrlyillä ja kuivauksen jälkeen jauhamalla.

Kerros - viimeistelylaastikerros, joka myöhemmin altistetaan maalaukselle

Kuinka paljon sementtiä ja hiekkalaasti kuivuu

Normaaleissa olosuhteissa (lämpötila noin 20 astetta, ilman kosteus 75%) kukin tämän tyyppinen kipsi kuivuu noin 12 tuntia. Korkealla kosteudella on parempi odottaa 14 tuntia. Jokainen materiaalikerros lisää valmiin pinnan kuivausaikaa 30-40%. Sementin ja hiekan mittasuhteet eivät käytännössä vaikuta kuivausnopeuteen. Puupinnat kuivuvat nopeammin, mutta ero on 1-2 tuntia kustakin kipsikerroksesta. Kipsilevyjen pinnat kuivuvat 8-9 tunnissa 1 cm: n kerroksella.

Se on tärkeää! Kiillotetaan materiaalin kuivaamisen prosessia rakennettaessa hiustenkuivaajia ja lämmittimiä. Tämä voi johtaa pinnan halkeiluun.

Jos haluat lopettaa huoneiston tai talon pitkään palvelleen, sinun on noudatettava tiukasti reseptiä sementti-hiekkaseosten valmistamiseksi kipsiin ja ohjeita sen soveltamiseen. Samalla sementin ja hiekan suhde on yksi tärkeimmistä parametreistä.

Mitkä ovat mittasuhteet sementin ja hiekan sekoittamiseen

Rakennuksessa käytetään aktiivisesti sementin ja hiekan liuosta, jota käytetään kipsaamiseen ja muuraustöihin. Tällainen ratkaisu voi toimia pohjana betonirakenteille. Kaikkien seoksen komponentit on valmistettava välittömästi ennen niiden käyttöä, koska tunnin kuluessa koostumus alkaa asettaa. Tuotteen vahvuus ja sen laatu riippuvat liuoksen lisäaineiden osuuksista. Komponenttien suhde voi vaihdella välillä 1 * 2 - 1 * 4, ja vettä lisätään hieman vähemmän kuin sideaine. Ei ole vaikeaa valmistaa sementtiliuosta hiekalla, mutta kaikkien komponenttien on oltava korkealaatuisia, niitä lisätään tietyssä järjestyksessä.

Hiekka- ja sementtisekoitustekniikka

Ennen liuoksen valmistamisen aloittamista komponentit yhdistetään ja seulotaan erityistä rakennetyyppistä seulaa käyttäen. Näin varmistetaan seoksen homogeenisuus. Komponentteja sekoitetaan betonisekoittimella tai poralla, jossa on erityinen suutin. Komponenttien osuuden tulisi olla enintään 2 millimetriä, ilman eri epäpuhtauksia, jotka vaikuttavat negatiivisesti liuoksen laatuun.

Ensin sinun on tarkistettava savi koostumus hiekasta, sillä se laimennetaan vedessä, jos on sameaa, silloin tämä osa ei ole sopiva. Sementin tulee olla kiinteä, vaaleanharmaa.

Laastin valmistaminen hiekasta ja sementistä

Jotta ratkaisu voidaan valmistaa oikein, on noudatettava tiettyä tekniikkaa.

 1. Ensinnäkin valmistele säiliö liuoksen vaivaamiseksi, kaada vettä siihen, määrä, joka vastaa sementtiä. Jotain vettä on jätettävä kosteuttamaan hiekkaa.
 2. Saippua tai pesuainetta laimennetaan nesteessä, mikä auttaa parantamaan valmistetun koostumuksen adheesiota, vaikka tämä menettely ei ole pakollista.
 3. Sitten puolet seulatuista seoksesta kaadetaan säiliöön. Hiekan ja sementin osuuksien on vastattava laastin tarkoitusta.
 4. Tämän jälkeen sinun on täytettävä loput sementistä, aloitettava betonisekoittimen tai aloitettava poraus, sekoittamalla koostumus kahteen minuutiksi ja kaataa loput hiekka.
 5. Tarkista tarvittaessa valmistetun liuoksen koostumus ja lisää vettä vähitellen. Asianmukaisen valmistelun ansiosta liuos liukuu huovalla eikä tyhjennystä. Jos lävistät ratkaisun mihin tahansa esineeseen, ei pitäisi olla kuivia osia.
 6. Tee tarvittaessa erityisiä lisäaineita ja sekoita huolellisesti uudelleen.

Jos hiekka ja sementti murtuvat, liuos voi halkeilla tai murentua kiinteytymisen jälkeen. Kaikki komponentit voidaan ostaa etukäteen, koska liuos kovettuu tunti valmistuksen jälkeen. Tänä aikana sen täytyy työskennellä. Jäädytetyn koostumuksen laimentaminen on kiellettyä.

Komponenttien mittasuhteet liuoksen valmistamiseksi

Sementtiin perustuvat laastarit voidaan jakaa kipsiksi, jotka eroavat toisistaan ​​lujuudellaan, ja niillä on merkkikohta 10 - 50, muuraus - 50-200. Betonirakenteiden rakentamiseen on käytettävä korkeampia arvosanoja 150-200.
Lujuusaste riippuu eri lisäaineiden osuudesta. Esimerkiksi kun laimentaa sementtiä 400 merkintä hiekalla 1 - 4, betonin laatu muuttuu 100: ksi. Jos sementti on alhainen, liuos on löysä ja huokoinen.
Muurauslaastilla on tiettyjä vaatimuksia, sen ei pitäisi olla pienempi kuin sopivan tuotteen merkki. Jos tällaiset indikaattorit vastaavat, niin rakennus on tasainen ja laadukas. Tällaisen liuoksen valmistamisessa otetaan huomioon myös sen vastustuskyky pakkaselta ja kosteudelta, minkä vuoksi käytetään erityisiä hydrofobisia lisäaineita.

Kuinka valmistaa ratkaisu kipsiin?

Tee sisäinen kipsi, käytä 150 merkkisementtiä ja viimeistele julkisivu, ota 300 merkkiä. Kipsiä varten sementin ja hiekan osuuksien tulee olla 1-3.
Kuivia aineosia, toisin sanoen sementtiä ja hiekkaa, sekoitetaan ennen liuoksen valmistusta ja sitten vähitellen lisää vettä. Ratkaisu ei saisi olla liian harvinaista, ja se tulee tyhjentää. Ratkaisun plastisuuden lisäämiseksi siihen lisätään kalkkia, 0,3 osaa sementistä, tätä seosta levitetään ohutkerroksessa. Ja niin, että kipsiseoksella on lämmöneristysominaisuudet, osa hiekasta korvataan perliitillä.

Sementin ja hiekan mittasuhteet betonin valmistamiseksi lattian kaatamiseksi

Laastin laastin käyttämiseksi käytä Portland-sementtiä, jonka korkeus on 400. Sementin ja hiekan mittasuhteet ovat myös 1-3. Sementin suhteen oleva vesi ei saisi olla yli puolet sen painosta, koska liuoksessa on oltava sideaineen sakeus eikä siinä saa olla kuplia.
Yhden koostumuksen saamiseksi se sekoitetaan rakennesekoittajalla. Kaikki kuivat osat, ennen työn aloittamista, kulkevat rakentamisen seulan läpi. Tällainen ratkaisu kykenee nopeasti kovettua johtuen pienen veden lisäämisestä, joten sitä on käytettävä täydellisesti puolessa tunnissa.

Hiekka- ja sementtiosuudet säätiön rakentamisessa

Pienten rakennusten perustuksen rakentamiseksi ota Portland-sementti, jonka merkki on 200, ja suurissa rakennuksissa 400 tai 500 merkkiä. Jos tarvitaan paljon laasti, eli enemmän kuin kaksi kuutiota, on käytettävä betonisekoitinta. Komponenttien mittasuhteet ovat 1 - 2 - 4, sora tai murskattu kivi lisätään liuokseen.
Kaikkien osien on oltava korkealaatuisia, liuoksen valmistuksessa käytettävä vesi on puhdas ja juominen. Avovedestä otetun veden käyttö on kielletty. Nesteen määrä ei saa ylittää puolta sementtiä. Perusteellisen sekoittamisen jälkeen säiliössä ei saa olla kuivia kokoja tai murskattuja kivejä. Jotta saadaan laadukas ratkaisu, sitä muutetaan noin 20 minuuttia ja kaadetaan sitten ennen kuin se alkaa sakeutua.
Liuoksen hiekkaa voidaan lisätä enemmän suhteessa sementtiin vain, jos pohja on rakennettu kuivaan ja vakaaseen maahan, ja rakennuksessa on pienin paino.
Pienten ja suurten jakeiden täyteaineiden sekoittaminen sementtiin on kielletty. Tällaiset toimet johtavat mittasuhteiden, sekä erilaisten epäpuhtauksien, noudattamatta jättämiseen. Siksi ennen hiekoituksen aloittamista hiekka ja roskat pestään ja kuivataan. Säätiön valmistukseen tarkoitetun Portland-sementin on oltava tuoretta, ilman kokkareita, se hankitaan välittömästi ennen töiden suorittamista.

Sääntöjä laastin ja hiekkalinjan laastille

Voit sekoittaa komponentit muovi- tai metallisäiliöön, sillä voit käyttää kauhua, vanhaa kylpyä tai altaan. Myös vaaditun koon kapasiteetti voidaan koputtaa puusta.
Kaikki kuivat ainesosat on puhdistettava huolellisesti ja sekoitettava siten, että koostumus muuttuu homogeeniseksi. Jos hiekka on saastunut, se on liotettava veteen ja sekoitettava perusteellisesti. Kun hiekka on asettunut, vesi tyhjennetään ja kuivataan.
Kun olet suorittanut nämä toimet, lisää vettä, joka on puhdas, et voi ottaa nestettä säiliöistä. Liuoksen tulisi olla paksun kerman koostumus. Yhden tunnin kuluessa liuos on käytettävä täydellisesti, muuten se sakeutuu ja kovettuu. Jäädytetyn liuoksen laimentaminen on kiellettyä, se ei sovellu työhön.
Betonilaasti on tärkein materiaali, jota käytetään suurien ja pienten esineiden rakentamiseen. Betonin ratkaisun perustana on sementti ja hiekka. Ratkaisun laatu, sen luotettavuus ja kestävyys riippuvat näiden osien oikeista osuuksista. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään kipsi- ja muurausseosten muodossa, suorittavat lattiapinnoitteet, raken- nevat suurempia rakenteita, esimerkiksi perustusta tai muita valurakenteita.

Sementtilaastin osuudet: suhde ja kulutus

Sementtilaasti on yksi tavallisimmista rakennusmateriaaleista monta vuotta. Se eroaa ominaisuuksista, komponenteista ja muista parametreistä.

Tässä artikkelissa kerrotaan yksityiskohtaisesti eri sementtiseosten ominaisuuksista, jotta voit valita asianmukai- sen vaihtoehdon oikein.

Tyypit ratkaisuja ja vaatimuksia

Liuosten ominaisuudet vaihtelevat rakenteiden mukaan, joihin niitä käytetään.

SNIP: n vaatimusten mukaisesti sementtikoostumukset voivat olla:

 • Muuraus. Niitä käytetään maanpäällisten rakenteiden kanssa, jotka toimivat minimijännitteellä. Muurausseosten koostumus sisältää kalkkia ja sen johdannaisia. Suurikokoisissa muurioissa on sulfaattien kestävää tuotetta, johon on lisätty kuoria Portland-sementtiä, Portland-sementtiä ja muita orgaanisia aineita. Liuoksen liikkumisaste tiili- ja keraamiseinille on 7-8 cm, rauniolle - 4-6 cm, kiveen - 8-12 cm.
 • Asennus. Täytä raskaan betoniliuoksen M100 seinämien saumat valolta - M50. Sementtilaastatyypin määrittämistä koskeva sääntö asennustyön osalta: sen on oltava sama merkintä kuin betonirakenne. Teokset on tehtävä 10 ° C korkeammalla kuin muurauslämpötila.
 • Rappaus. Päällysteen tulee olla kaksikerroksinen, 5 tai 9 cm paksu. Liuokset ovat sementtiä, sementti-kalkkia ja kipsiä. Seoksen erityinen tyyppi riippuu rakenteen toimintaedellytyksistä. Sementtiä käytetään luomaan ulompi tai sisäinen kipsikerros. Aineen liikkuvuuden tulisi olla 9-14 cm.
 • Suojaava ja koristeellinen. Tällaiset ratkaisut ovat tarpeen huokoisten pintojen viimeistelyyn. Seos voi sisältää mineraali- ja polymineraalisia lisäaineita. Tällaisten seosten tärkein vaatimus on pakkasenkestävyys ja tartunta pinnalle.

Sementtiseos: tyypit, brändi säätiölle

Jotta saisit laadukkaan ja tehokkaan sementtiratkaisun, sinun on tiedettävä kaikkien osien mittasuhteiden optimaalinen suhde, koostumus, teosten järjestys. Nykyaikaisten rakennusmarkkinoiden ostajille on olemassa useita valmiita sementtimerkkejä, joilla on erilaiset käyttötarkoitukset.

Betonin laatu ja sen käyttö:

 • M100 - 150 on korvaamaton, koska se ei ole kriittisten rakenteiden pystytys, joka ei tarkoita laakereita. Tämän merkin seosta valitaan tavallisesti jalkakäytävien muodostamiseksi.
 • M200 - 250 on suunniteltu käytettäväksi tienpinnaksi, joka ei myöskään aiheuta liiallisia kuormituksia. Sekä koostumusta käytetään myös betonihihnojen ja lattioiden valmistukseen.
 • M300 - 350 on monipuolisempi sementtiseoksen merkki, joka soveltuu perustusten, lattialaattojen, jalkakäytävien, porraskäytävien rakentamiseen. Se myös luo tienpinnan, jolla on suuria kuormituksia kuutioissa.
 • M400 - 450 - seos, joka antaa yhden voimakkaimmista ja kestävimmistä pinnoitteista. Sitä käytetään korkeiden lujuuslaattojen, tukirakenteiden ja perustusten rakentamiseen. Tarvitaan myös lattiapäällysteiden luominen huoneissa, joissa lattia on raskaalla kuormituksella.
 • M500 - tänään se on kestävin sementtilaasti. Se ei häviä ominaisuuksistaan ​​vaikeimmissa toimintaolosuhteissa. Siksi sitä käytetään tapauksissa, joissa päällysteen tulee olla korkealaatuista ja luotettavaa.

lisäaineet

Useimmiten sementtilaasti sisältää vettä, sementtiä, hiekkaa, kalkkia, savea, sahanpurua, kipsiä, kuonaa. Mutta joskus sisältää erilaisia ​​lisäaineita, jotka eroavat toisistaan ​​ominaisuuksiltaan.

Näitä ovat:

 • Iskumodifioijia. Tällainen lisäaine lisää sementtilaastin joustavuutta, jota käytetään täydellisesti keraamisten PVA-liimana.
 • Pehmentimiä. Avustuksellaan on mahdollista lisätä merkittävästi koostumuksen liikkumista, vähentää sen kulutusta, poistaa hajoamisen taipumus.
 • Tehonotkistimet. Tämä on aiempaa lisäainetta nykyaikaistunut malli, joka ei ainoastaan ​​paranna ratkaisun ominaisuuksia vaan myös vähentää sen kulutusta.
 • Vahvistusaineet. Tällaisia ​​lisäaineita käytetään lisäämään betonin lujuutta ja luotettavuutta sen muodonmuutoksen välttämiseksi.
 • Vedeneristys. Tällaiset komponentit ovat välttämättömiä rappaus- ja rappaustyöhön, kun on välttämätöntä käyttää vedenpitävää liuosta, joka kuivuu nopeasti.

Kuinka laimentaa sementti hiekkamitsailla pohjaan kauunoissa?

15. helmikuuta 2017

Hiekka sekoitetaan sementin kanssa

Betoni on suosituin rakennusmateriaali. Se koostuu useista osista: sideaineesta, vedestä ja täyteaineesta (hiekka, murskattu kivi). Sementti on supistava. Betonin merkki riippuu sen laadusta.

Aloita tutustumalla muutamiin yleisiin sääntöihin sementin laimentamiseksi säätiöön ja materiaalien oikeaan käyttöön:

 • jotta saataisiin korkealaatuinen betoni, ei ole tarpeen valita korkealaatuista sementtiä vaan myös lisätä sen kulutusta ja kulutusta
 • ilman työkaluja: säiliöt, lapiot, betonisekoittimet (jos suuria määriä) - ei riitä
 • Vesi on lopullisen kuivan erän lisäämistä vähitellen. Käytännössä pienempi määrä nestettä kaadetaan yleensä kuin odotettiin.
 • jos sekoitus tapahtuu kuumalla ja kuivalla säällä, lisäaineita lisätään ratkaisuihin - savi, kalkki. Kiven seinämateriaalit, lohkot ja paneelit, jotka ovat kosketuksessa liuoksen kanssa kostutetaan vedellä
 • veden tulee olla puhdas. Jos se ei ota juomaveden lähteitä, tarvitaan epäpuhtauksien tunnistamiseksi tarvittava tarkistus.
 • ostetuilla materiaaleilla on oltava passi yrityksen tekemien laboratoriokokeiden tulosten perusteella
 • Älä kaada vettä tai muita komponentteja jo suljettuun liuokseen.
 • +18 - + 22 ° C: n lämpötilassa betoni kovettuu ja hankkii kaikki lujuusominaisuudet 28 päivän kuluessa
 • on mahdollista poistaa muottiin vain 70%: n vahvuusominaisuuksista. Vähimmäisvaatimus - 1 viikon kuluttua (kesällä 20 ° C: n lämpötila-indikaattorissa)

Sementin valinta ja mittasuhteet

Suhteellinen suhde betonireaktiolle riippuu tulevan rakentamisen tyypistä. Kuinka kestävä, mikäli se on kestävä ja palonkestävä?

Kun olet päättänyt rakenteen tyypistä ja valitsemasi tarvittavan betonimerkin, sinun on valittava sementtimerkki.

Taulukon mukaan kuviosta nähdään, että betonien M150, M200, M250 saamiseksi on oltava sideaine, jonka tiedot ylittävät indikaattorin kaksi kertaa (150-300, 200-400).

Yleisimpiä rakennustarvikkeiden sideaineita - M400 ja M500.

Jos vaivaus suoritetaan manuaalisesti, kunkin betonityypin valmistuksen tärkeimmät mittasuhteet ovat:

valitaan M400-sementtimerkki -

 • M100: lle (tai betoniluokalle B7.5) - 4,5 kg hiekkaa ja noin 7 kg soraa putoamista kohti 1 kg kuivaa sementtiä
 • varten М200 (В15) - yhden kilogramman sideaineesta - 2,7 kg hiekkaa ja 4,7 kg murskattua kiveä
 • luokkaan В22,5 (М300) - 1 kg - 1,9 (osia hiekkaa) ja 3,7 (sora)
 • M400: lle (B30) - 1 kg: aan sideainetta on hiukan yli 1 kg hiekkaa ja 2,5 kg aggregaattia

kun valitsit tuotemerkin M 500 -

Sementin laadun valinta

Tällä tuotemerkillä sementtiä M500 laukku painaa 235 kg. Hanki tarvittava merkki betoni M300. Tämä tarkoittaa 235 kg - 1. Hiekka vaatii 1: 2.2. 235 kerrotaan 2,2: llä, saamme 517 kg. Murskattua kiveä tarvitaan 1: 3.7 - samanlaisen laskelman avulla saamme 869,5 kg. Veden kulutus riippuu hiekan kosteudesta, mutta likimääräinen osuus on 1: 0,5 (117,5 l).

Jos taulukkoja ei ole:
Kaikkien kuivien komponenttien likimääräinen suhde voidaan ottaa - 1: 3: 4. Tämä tarkoittaa, että 1 on sementtiä, 3 on hiekkaa, 4 on murskattua kiveä. Kuitenkin laakerielementtien, perustusten pohjalta kannattaa käyttää laskettuja kertoimia.

Konkreettisten betonituotteiden valmistuksessa sementin kulutus kasvaa. Kiinnitä huomiota myös hiekkakriteereihin. On suositeltavaa ottaa jokihiekka täyteaineena: se sisältää vähemmän saviä ja muita epäpuhtauksia. Mutta tällaisilla hiekalla on huonoin ottein, koska jokien jyvien pinta on sileä. Ravine-hiekka päinvastoin tarttuu hyvin komponentteihin, mutta vaatii esipesun.

Liuosvalmistusprosessi

 1. Määrien laskeminen kilogrammoina tai litroina
 2. Vaivaa kuivat aineet. On tavallista kaataa ne kerroksittain:

Liuoksen valmistusjärjestys

- ½ ruhon (seulottu) jälkeen

- sitten kaikki sementti

- raunioiden ja hiekan täyttäminen.

Betonimyllyn läsnä ollessa tätä kuivaa seosta sekoitetaan 10 minuuttia. Manuaalisesti pidempi.

 1. Vähitellen vesi virtaa pienissä osissa. Liuoksen tulisi olla viskoosi, mutta ei liikaa. Yleensä suhde on 1: 0,5 (sideaine / vesi). Kaikki tämä sekoitetaan jatkuvasti perusteellisesti. Valmisratkaisutyypin pitäisi olla kuin paksua hapankermaa.

Jos jotain voidaan piirtää seoksen pinnalle ja piirustus ei hämärty, mutta vain hieman pehmennä, ratkaisu on valmis.

Se on tärkeää! Vaivaaminen tulisi tehdä niin paljon, että sitä käytetään tunnin sisällä. Betoni kovenee ajan myötä, ja kun se siirretään uuteen paikkaan, se menettää osan tulevasta voimastaan.

Betoniliuoksen tiivistyminen muottipesässä tulisi suorittaa joka 10-15 cm: n välein. Pääsääntöisesti viimeinen kerros tiivistetään ennen sementtiä "maitoa" - pienimmät ilmakuplat pinnalla. Tämä estää halkeamien muodostumisen.

Mitä sementtiä käytetään säätiöihin

Rakennustöissä käytetään M350: n korkeampia sementtimerkkejä sellaisten tärkeiden rakennusten kohdalla kuin säätiö. Tärkeintä on kiinnittää huomiota säätiön painoon, valmistuspäivään ja säilyvyyteen.

Muistettava! Kuuden kuukauden välein varastoinnista aiheutuu tämä materiaali neljäsosa kestävästä voimasta liuoksessa.

Materiaali on säilytettävä kuivassa paikassa, on parempi pakata se tehdaslokeron päälle PVC-pussilla, jotta kiveä ei pääse rakentamisen alkuun sementin sijasta.

Monet aloittelevat rakentajat miettivät, miten sekoitetaan sementtiä hiekalla. Sementtiseos on yksi yleisimmistä alustoista, joita käytetään eri rakennus- ja korjausalueilla. Työn yleinen laatu riippuu suurelta osin siitä, kuinka hyvin materiaali on valmis.

Yleiset suositukset sementtiseoksen valmistamiseksi

Kuinka laimentaa sementti? Sementtilaasti koostuu kolmesta määrittävästä aineesta: sementti, vesi ja hiekka. On kätevää yhdistää materiaalin komponentit sekä metalli- että muovisäiliöihin. Tätä varten voit käyttää kaikenlaisia ​​kylpyjä, tilavia kauhoja, altaita riippuen työn luonteesta ja tarvittavan määrän seosta.

Aluksi hiekka ja sementti seulotaan hienon seulan läpi. Nämä komponentit sekoitetaan homogeenisen koostumuksen saamiseksi. Jos liian "likainen" hiekka, jonka rakenne on täynnä erilaisia ​​epäpuhtauksia, on tarpeeksi liotettava ja sekoitettava veteen. Jonkin ajan kuluttua vesi tyhjennetään ja pesty hiekka kuivataan ulkoilmassa.

Kuinka laimentaa sementtiä hiekalla?

Korjaus- ja rakennustöiden aloittamisesta huolehdit luotettavan sementiseoksen valmistuksesta. Ensinnäkin sinun on luotava sementtimerkki, joka laskee oikein sen kulutuksen, joka perustuu suunniteltujen toimien luonteeseen. Samalla hiekalla on tärkeä rooli materiaalin rakenteessa.

Kuinka sekoittaa sementtiä hiekalla? Valmista sementtiseos seuraavan tekniikan mukaisesti:

 1. Valmistettuun astiaan kaadetaan riittävä määrä vettä. Usein sementtikauha vaatii samanlaisen määrän vettä. Kun käytät kosteaa hiekkaa, voit rajoittaa sitä pienempään määrään.
 2. Nesteen täyttämisen jälkeen on suositeltavaa lisätä pieni määrä pesuainetta, noin 100 g. Näin voit hieman pehmentää vettä.
 3. Aluksi puolet vaaditusta hiekamäärästä kaadetaan veteen.
 4. Seuraavaksi kaada koko sementtimäärä ja kokonaismassa sekoitetaan huolellisesti käsin tai betonisekoittimessa useita minuutteja.
 5. Lopuksi, loppu hiekasta kaadetaan ulos ja koko seos sekoitetaan jälleen.
 6. Jos liuos on liian paksu, lisää vettä.
 7. Oikea johdonmukaisuus on määritetty, sillä tätä varten sinun on kiinnitettävä sementtilaastin pinnalle muutamia sileitä viivoja, jotka eivät saisi hämärtyä.

Kuinka valmistella sementtilaastia säätiön asettamiseksi?

Tällöin on parempi käyttää erikoisekoitinta komponenttien sekoittamiseen. Aloita vedellä. Määritä haluamasi määrä seuraavasti. Sanotaan, että erä tarvitsee käyttää sementtiä. Tämän perusteella vettä tarvitaan noin samasta.

Optimaalinen suhde on 1: 4. Halutun sakeuden ratkaisun varmistamiseksi on suositeltavaa ensin kaada hieman vähemmän nestettä, koska se ei ole koskaan liian myöhäistä lisätä sitä.

Sementtilaastin valmistuksessa suuri merkitys on materiaalin sakeus. On parempi olla nestemäinen. Vaadittu tiheys voidaan saavuttaa vaivaamisen jälkeen.

Sementin kulutus tiilimuuraukseen

Miten sementtiä laimentaa valmistettaessa sideainemateriaalia tiilimuuraukseen? Tällöin on toivottavaa suorittaa tarkimmat laskelmat tarkkaen huolellisesti mittasuhteita.

Kuivan sementin suhde hiekkaan suoritetaan nopeudella 1: 5. Sementin keskimääräinen paino on noin 1300 kg. Jos sementti vie viidennen osan liuoksesta, tarvitaan enintään 260 kg kuivaa ainetta 1 m3: n materiaalille.

Sementtilaastin valmistelu kipsiin

Korkealaatuisten pinnoitteiden tekemiseksi tarvitaan sementtilaatua 400. Yksi osa kuivasta pohjasta, 5 osaa hiekkaa ja kalkkilaastia otetaan. Näiden komponenttien käyttö mahdollistaa sementin asianmukaisen liukenemisen. Mittasuhteet voivat vaihdella jonkin verran vanhan sementin läsnäollessa. Tässä tapauksessa materiaali tarvitsee hieman enemmän.

Jos on tarpeen kipata pieni alue, sementtiseosta voidaan vaivata käsin käyttäen mitä tahansa sopivaa säiliötä. On kuitenkin paljon helpompaa sekoittaa betoni- sekoittimessa. Valmiin ratkaisun tulisi olla johdonmukaista, jotta se liukuu tasaisesti luistamasta kallistettaessa.

Sementin kulutus betonia kohti

Kuinka sementin laimentaa betonin valmistuksessa? Kun olet tehnyt huonolaatuisen erän, on mahdollista saada rehellisesti epäluotettava ratkaisu. Kun materiaali kuivuu, sen päälle voi ilmetä halkeamia, jotka aiheuttavat muurauksen hajoamisen. Parasta laatua olevan betonin varmistamiseksi on välttämätöntä ylläpitää oikeaa sementtiä ja hiekkaa.

Ensinnäkin betonin valmistuksessa tulee sopivan sementtimerkin valinta. Esimerkiksi seinien asentamista varten betonia ei tarvitse olla pienempi kuin murto-osa M-300. Mitä perustusvaluun tulee, riittää käyttää M-200: n kuivaa pohjaa.

Yleensä, mitä korkeammat pintojen odotetut kuormat ovat, sitä korkeampi sementtityyppi on suositeltava. Niinpä käytetyn betonin luonteesta riippuen tarvitaan enemmän tai vähemmän hiekkaa.

Ymmärtääksesi sementin laimentamisen betonin valmistukseen, riittää, että luotetaan asiantuntijoiden lausuntoon. Kokeneet rakentajat suosittelevat seuraavaa osuutta 1 m3 betonista: 350 kg sementtiä, 0,8 m3 soraa ja 0,5 m3 hiekkaa. Jos sementin määrä kasvaa tämän osan suhteen, niin betoni alkaa useimmiten halkeilla.

Annostelijat

Suoritettaessa pääomaa käytetään usein kestävää sementtiä M500. Kuinka laimennetaan seosta käyttäessäsi samanlaista fraktiota tarkasti pitäen mittasuhteita? Tätä varten on parempi käyttää erityistä annostelua.

Yksikkö on runkoon kiinnitetty säiliö, jossa on erityisiä antureita, jotka välittävät tarvittavat tiedot keskikonsolille. Säiliöön asetetaan kuiva sementtipohja. Heti kun haluttu paino saavutetaan suhteissa, automaattinen järjestelmä estää materiaalin virran. Vastaavalla tavalla annostelulaitteen avulla voit mitata haluamasi hiekan tilavuuden.

Yhteenvetona on syytä huomata, että sementtituotannon valinta, mittasuhteiden noudattaminen, täyteaineiden laatu ja laatu sementtiseoksen valmistuksessa määräytyvät pitkälti hankkeen luonteen ja talousarvion laajuuden perusteella.

Kuitenkin, jos puhumme sementtiseoksen valmistuksen tekniikan noudattamisesta, tässä saadun kantojen yleinen laatu riippuu suoraan käsityöläisten toimista.

Jokainen omistaja joutuu rakentamaan taloa tai huvimaata dachassa jokaisen omistajan kohtaamaan tarve perustaa säätiö. Tämä prosessi on monimutkainen ja vastuullinen, koska sinun on valittava oikea materiaali ja laskea komponenttien suhde. Siksi ennen työskentelyn aloittamista säätiön rakentamisen vaiheet on tutkittava huolellisesti.

Alhaisten kustannusten ja poikkeuksellisen kestävyyden vuoksi betonia pidetään suosituimpana säätiön kaatopaikalle. Tässä artikkelissa tarkastelemme yksityiskohtaisesti sen kanssa työskenteleviä hienouksia, jotta uusiinsä isäntä voi itsenäisesti rakentaa säätiön.

Koostumus on valmistettu ottaen huomioon tietyt murtoluvut (tai sora), hiekka ja sementti. Mikä on vaadittujen komponenttien suhde riippuu tuloksesta, jonka haluat saada. Murskattu kivi ja hiekka toimivat täyteaineina, sementtiä tarvitaan sidoksena, joka pitää osat yhdessä yhdessä lohkossa. Jos hiekkaan ja raunioihin muodostuu liian monta onteloa, sementin tarve kasvaa. Niiden minimoimiseksi on tärkeää käyttää erikokoisia murskattuja kiviä: pienet hiukkaset täyttävät suurien ja hiekojen väliset ontelot pienien välissä.

Betoni kovenee kuukauden kuluttua, mutta tämä prosessi on voimakkainta ensimmäisen viikon aikana.

Betonityyppien perustavalua

Laastin valmistukseen on sopiva hiekka, jonka hiukkaskoko vaihtelee 1,2-3,5 mm. Käytä irtotavarana epäpuhtauksia. Viiden prosentin savi- ja siltipitoisuus on sallittu, mutta tämä tekee betonista vähemmän kestävän.

Seuraava koe auttaa määrittämään koostumuksen laadun: kaada hiekka säiliöön, laimenna vedellä ja ravista saatu liuos perusteellisesti. Jos vesi on kirkas tai läpinäkyvä, se tarkoittaa, että raaka-aine on korkealaatuista ja jos se muuttuu hyvin pilviksi, se sisältää epäpuhtauksia. Voit myös jättää säiliön seisomaan jonkin aikaa. Jos tämän seurauksena saven sakka esiintyy hiekan yläpuolella, on parempi, ettei tällaista irtomateriaalia käytetä rakentamiseen.

 • Betonirakenteen mittasuhteet perustaan ​​kauunoissa
 • Säätiön konkreettinen resepti

Rohkojen koostumuksessa ei myöskään pitäisi olla epäpuhtauksia. Hiukkaskoko on 1-8 cm.

Rakentamisalueella on seuraavat sementtityypit:

 1. Portland-sementti (yleisin vaihtoehto, jota käytetään eri rakenteiden rakentamisessa).
 2. Kuona Portland-sementti (jolla on suuri kosteudenkestävyys ja pakkasvaste, mutta hidastaa hitaasti).
 3. Pozzolan Portland-sementti (jota käytetään veden ja maanalaisen rakenteen rakentamiseen poikkeuksellisten kosteutta kestävien ominaisuuksiensa vuoksi, ilman olosuhteissa voimakas kutistuminen ja vahvuus).
 4. Nopeasti kovettuva sementti (jäätyy noin 2 viikkoa, on välttämätöntä työskennellä tällaisen materiaalin kanssa viivytyksettä, koska se tarttuu välittömästi, joten tämä ei ole paras vaihtoehto aloitteleville rakentajille).

Täten sopivin materiaali talon tai muun rakenteen monoliittiselle perustalle itsekudontaan on Portland-sementti.

Seuraavat sementtilajit erotetaan:... PC 500, PC 500 D20, PC 400 D20, PC 400 jne. Brändin mukaan määritetään puristuslujuusrajan arvo, joka määritetään betonikuopalle, jonka reunat ovat 20 cm ja mitattuna kg / cm2.

Valmistamme oikean ratkaisun

Halutun viskositeetin koostumuksen saamiseksi noudatetaan tiettyjä mittasuhteita valmistuksen aikana. Suhde on 1/3/5, jossa 1 - sementti, 3 - hiekka, 5 - murskattu kivi.

Lisäaineiden käyttö mahdollistaa tietyntyyppisen sementtilaastin: nopeasti kovettuvan, hydrofobisen, pozzolaanisen, värillisen, sulfaattikestävän, plastisoidun jne. Tässä tapauksessa käytetään eri laatuja M 100 - M 600. saman tuotemerkin sementtiä.

Alla on taulukko suhteista, jotka auttavat laskelmissa:

Jos laimennat sementtiä M 400 neljällä kauhalla vettä suhteessa 1: 4, saat M 100: n seoksen ja M 500: n M 500-liuoksen valmistamiseen lisätään viisi kauhaa eli 1: 5.

M300- ja M400-betonituotteiden valmistukseen komponenttien painon on oltava yli puolet veden painosta.

Jos haluat saada 1 kuutio betonista (tämä on V-kuutio, jonka kummallakin puolella on 1 m), niin suhteen tulisi olla seuraava: puoli-kuutio hiekkaa, 0,8 soraa ja täyteaine. Viimeksi mainitun määrä riippuu siitä, mihin tarkoitukseen betonia tarvitaan. Harkitse, että mitä vähemmän liuos sisältää sementtiä, sitä mobiiliin se muuttuu. On tärkeää tietää, että on mahdotonta asettaa sementtiä yli 350 kg / kuutio (nämä ovat 7 pussia), normin kasvu voi aiheuttaa hävittämistä.

Sementin kuution hinta on erilainen, sitä korkeampi palkkaluokka, sitä suuremmat kustannukset.

Itsetäyttösuositukset

Betonin valmistukseen betonisekoittimella, laatikko puusta, rauta kylpy tai puulattiat. On tärkeää varmistaa, että roskat ja muut epäpuhtaudet eivät pääse ratkaisuun. Aluksi kuivat aineet kaadetaan - hiekka, murskattu kivi, sementti, ne sekoitetaan perusteellisesti homogeenisen koostumuksen muodostamiseksi. Sitten lisätään hitaasti vettä samalla sekoittaen, kunnes se kostutetaan tasaisesti. Ja vasta tämän jälkeen kaadetaan.

Kuva: valmis ratkaisu

Muista, että sementti säilytetään lyhyessä ajassa, ajan myötä kosteuden vaikutuksesta, sen merkki vähenee. Ensimmäisen kuukauden jälkeen noin 10% vahvuudesta katoaa, 3-20%: n jälkeen kuuden kuukauden kuluttua tämä luku nousee 30-40%: iin.

Perussäiliön täyttämiseksi ämpäri tulee suosituin mittayksikkö, joten hyvin harvat ihmiset tarkasti tarkkaavat oikeat mittasuhteet. Sekoittimen sekoittamista lapin kanssa ei ole suositeltavaa, koska betoni ei ole yhtenäinen. Niinpä tappioita voi syntyä ja sen seurauksena tuotemerkki M 100 vapautetaan, mutta tämä riittää pienen talon tai huvimajaan rakentamiseen.

Vaikka oletkin poikkeuttanut voimakkaasti säätöstandardeista, se on edelleen erittäin kestävä ja kestää raskaita kuormia, joten se sopii talon rakentamiseen. Mutta virallisten standardien mukaan sinun pitäisi ottaa sementti M 300 tai M 400 saadakseen merkin 200 tai enemmän.

Täytä säätiö lämpimällä säällä, negatiiviset lämpötilat aiheuttavat ongelmia. Esimerkiksi on tarpeen lämmetä itse vettä ja koostumusta, koska ne voivat jäädyttää ennen jähmettymisen alkamista. Ja kun se kovettuu ilman lämmitystä, betoni alkaa jäädyttää sen sisältämän veden ansiosta ja muodostuneet jääkiteet alkavat tuhota pohjan sisäpuolelta.

Jos noudatat mittasuhteita ja valmistat kokoonpanoa standardien mukaisesti, jopa kotona ratkaisu osoittautuu homogeeniseksi ja mahdollisimman läheltä oikeaa versiota, joten älä huoli sen voimasta.

Nyt tiedät, mikä komponenttien välinen suhde on tarpeen valmistettaessa yhtä betonia. Tärkeintä - laskea tarkasti mittasuhteet ja yritä noudattaa tekniikkaa. Betonia ei ole vaikea valmistautua, joten saadut tiedot auttavat alkuvaiheen rakennuttajaa rakentamaan talon tai huviveneen perustan ilman mitään ongelmia.

kommentit powered by HyperComments

Sementtilaasti - mineraalitäyteaineiden, sideaineen ja veden seos. Sitä käytetään rakennustöissä erilaisten rakennusten rakentamiseen kotitalous- ja teollisuuskäyttöön.

Yksi rakennuksen tärkeimmistä rakennusosista on perusta. Se voidaan varustaa pienen talon alla maassa ja valtavan pilvenpiirtäjän alla, kylän ulkorakennuksen alla ja kodinkoneiden kokoonpanokeskuksen alla.

Useimmissa rakenteissa säätiö sijaitsee maanpinnan alapuolella, joten sen rakentamiseen käytetyt materiaalit johtuvat tietyistä vaatimuksista:

 • yhtä suuri puristuslujuus;
 • pohjaveden ja sadeveden kestävyys;
 • pakkasenkestävyys, laaja käyttölämpötila-alue;
 • kestävyyttä.

Tällaisten rakenteiden tyyppejä ja materiaaleja käytetään erilai- sesti, - yksi säätiön tyypeistä on tiili- tai muuraustekniikka. Tämän tyyppinen johtuu siitä, että betonia ei kyetä käyttämään esimerkiksi kellarin rakentamiseen uudistetussa autotallissa tai maalaistalossa.

Koska tällainen säätö on ratkaistu sementtilaastilla, perustaan ​​sovelletaan yleisiä vaatimuksia tähän seokseen.

Laastin ominaisuudet perusta

Teltaseoksen järjestämiseen käytetty ratkaisu sisältää:

 • sementtiasteikko M-400 (PC-400 D 20, - Portland-sementti mineraali-lisäaineilla);
 • kvartsihiekka;
 • hiekkakomponentti, jonka hiukkasten osuus on enintään 3 mm;
 • kalkki, savi, pehmittimet;
 • vesi (sade, lumi tai kosketus).

Kestävin seos saadaan sementistä, hiekasta ja soraa lisäämällä. Rakennettaessa pieniä rakennuksia seokseen perustan saa päästä lattiaan soraa sijaan.

Kalkin lisäys antaa sementti-hiekkalaastille enemmän plastisuutta, lisää lämmönjohtavuuden kerrointa.

"Clay" -liuoksella on suurempi lujuus kuin "kalkki", lisää nestemäisen liuoksen jäätymisvastuksen astetta, mikä sallii sen käytön talvella.

Yksi sementti-hiekkalaastin tärkeimmistä ominaisuuksista on kyky pitää itseensä kosteutta, jota käytetään tiettyjen kemiallisten reaktioiden suorittamiseen, minkä seurauksena sementti muuttuu kivi-kaltaiseksi aineeksi.

Lisäksi vesi antaa plastisuutta liuokseen, lisää seoskomponenttien adheesiota toisiinsa. Laasti, samoin kuin betoni, on oma brändi.

Grade-sementti, seosten määritys

Sementtimerkki määräytyy sementtimerkin mukaan. Tätä varten sideaineen numeerinen arvo jaetaan seoksen hiekkakomponentin massan numeerisella arvolla.

Esimerkiksi käytettäessä laastia sementin ja hiekan suhteessa 1 kg - 4 kg suhteessa ja käyttäen Portland-sementtiä laatua PC-400 D20, numero 400 jaetaan numerolla 4, tulos numero 100 merkitsee ratkaisun merkkiä.

Käytännössä tämä näyttää siltä: yhden sementtikauhan osalta on tarpeen ottaa neljä samaa kuivaa hiekkaa.

Valmisvalmisteen läsnä ollessa voit selvittää ratkaisun merkin tietämällä käytettyjen komponenttien ja sementtimerkin suhteen eli päinvastaisen vaikutuksen. Esimerkiksi osuus oli 1: 2, eli kaksi osaa kvartsihiekkaa käytettiin M200-sementin osaan. Numero 200 jaetaan numerolla 2, ratkaisun luokka on M100.

Sementtiä M-400 käytettäessä säätiötä sementtikulutus per tonni valmistettua kuivattua kvartsihiekkaa on:

Taulukon tietojen perusteella M75-liuoksen valmistamiseksi on tarpeen ottaa 200 kg sementtiä 1000 kg hiekkaa kohden tai 1 kg sementtiä 5 kg: a kohti tai suhteessa 1: 5.

Jos pohjan on tarkoitus pystyttää kuivalla maaperällä, sen jälkeen se saa pistää kalkkia tai savea liuokseen lisäämään sitkeitä ominaisuuksia, jolloin suhde "sementti - kalkki - hiekka" näyttää tältä:

Ratkaisun M 200 valmistukseen tarvitaan 1 osa sementistä, kymmenesosa kalkkia, 2,5 osaa hiekkaa, joka vastaa: 10 kg sementtiä, 1 kg kalkkia ja 25 kg kuivaa hiekkaa.

Perusrakenteiden rakentamiseen betonipohjat käyttivät seosta soraa tai hiontaa lisäämällä.

Niiden painosuhde "sementti - hiekka - sora" on:

Perusliuos M 200 koostuu yhdestä osasta sementtiä, 2,5 osaa hiekkaa ja 4,2 osaa soraa tai 10 kg sementtiä 25 kg: aa kvartsihiekkaa ja 42 kg soraa vastaavasti.

Suositukset valittaessa tuotemerkkiä sementtilaastia

Korkealaatuisen luotettavan ja kestävän rakennustyön saamiseksi on sovellettava seuraavaa sääntöä: "Säätiön rakentamiseen käytettävän materiaalin laatu vastaa sementti-hiekkalaastin merkkiä".

Esimerkiksi punainen tavallinen tiili M 200 sopiva ratkaisu merkki M200.

Käytännössä tämä vastaa: 4,5 kg sementtiä 10 kg hiekkaa kohden. Jos käännetään tilavuussuhteeksi, 3,5 osaa kuivaa hiekkaa otetaan osaksi irrallista sementtiä.

Tämä suhde on optimaalinen - tarvittava vahvuus saadaan yhdessä liuoksen hyväksyttävän asetusajan kanssa.

Poikkeamat suositellusta koostumuksesta saattavat johtaa siihen, että seos on kestävämpi mutta nopeampi alkuasetus tai vähemmän kestävä, mutta pidempi käyttöalue.

Näin ollen käytettävien materiaalien arvojen oikea suhde voidaan saavuttaa monoliittisen, kiinteän rakenteen kaikissa suunnissa.

Sementti-hiekkaliuosten valmistus

Laskelmien ja komponenttien valmistuksen jälkeen liuoksen saamiseksi seuraa vaihe, jossa valmistetaan seos säätölaitteelle. Sekoittaminen tapahtuu betonisekoittimella tai manuaalisella työllä.

Betonisekoittimen käyttö

 1. Kuivien seosten lopullinen valmistaminen suoritetaan - hiekkaa, soraa tai laastia siivilöidään seulalla käyttäen vastaavasti eri soluja. Tämä menetelmä mahdollistaa koostumuksen yhtenäisemman fraktioinnin saavuttamisen ja siten vähentää aukkojen muodostumisen mahdollisuutta valmiissa liuoksessa.

Huom. Kvartsihiekkaa, joka sisältää merkittäviä savi- ja mutakuljetuksia, on pestävä. Tällöin vettä kaadetaan säiliöön hiekalla, seos sekoitetaan perusteellisesti ("sekoita"), jonka jälkeen saastunut neste poistetaan, hiekka kuivataan.

 • Vaaditut osuudet osuvat betonisekoittimeen, jossa niitä sekoitetaan kuivassa muodossa - seoksen tulisi saada vaalean harmaan yhtenäinen sävy.
 • 3... 5 minuutin käsittelyn jälkeen kuiva seos pyörivässä rummussa lisätään vettä kauhaan likimääräisestä laskelmasta: 1 osa nestettä kahteen osaan kuivasta koostumuksesta.

  Huom. Suhteellinen suhde on voimassa kuiville ainesosille. Käytettäessä esim. Märkähiekkaa liuos voi osoittautua liian nestemäiseksi.

 • Homogeenisen koostumuksen saamiseksi liuoksen suositellaan suorittavan sekoitusmenetelmää 5... 10 minuutin ajan. Samanaikaisesti on tarpeen säätää seoksen viskositeettia:
   • valmiin liuoksen on oltava samanlainen kuin hammastahna;
   • joka on asetettu tasolle, joka on kalteva 45 ° kulmassa horisonttiin, seos pysyy tasaisena siihen eikä juokse alas - mason tylppeli tai kipsihöyrystin voi toimia tasona;
   • ratkaisun pinnalle kirjoitettua merkintää ei pidä hukuttaa.

  Oikein valmistettu liuos ylläpitää elinkykyään 1... 1,5 tuntia. Tänä aikana se olisi kehitettävä. Kun työskentelet useissa ihmisissä, on suositeltavaa jakaa tehtävät siten, että kun liuoksen erä loppuu, seuraava erä on valmis.

  Sementtilaastin käyttö yksityiseen rakentamiseen

  Pienillä työmäärillä, jotka yleensä toimivat omassa taloudessa, sementtilaasti valmistetaan manuaalisella työllä. Prosessi ei ole miltei erilainen kuin seoksen mekaaninen valmistelu - ainoa ero on ihmisen voiman käytössä.

  Koska ihmisen työtä käytetään, yhden erän tilavuus ei saa ylittää 10... 20 kauhaa (0,1... 0,2 m³) valmiista liuoksesta, muutoin fyysinen väsymys tulee nopeasti ja vaarana on menettää osa valmiista liuoksesta.

  Seos sekoitetaan huolellisesti kuivan valmisteen vaiheessa ja sekoitettaessa veden kanssa. Kun seos valmistetaan huonosti, koko rakenteen lujuus heikkenee merkittävästi.

  Sementtilaastin valmistusaineena voi käyttää vanhaa valurauta- tai teräskylpyä, kouruja, jotka leikataan raudan tai muovin tynnyrissä.

  Vettä lisätään asteittain, mutta vähintään puolet alkuperäisestä hetkestä. Nesteen osuudet vähenevät asteittain - kun seos saavuttaa halutun viskositeetin.

  Sementtilaastin klassinen koostumus munivisten tiilien perustuksille elinolosuhteissa on seuraava:

  • yksi osa sementin laatua M-400 tai PC-400 D20;
  • kolme ja puoli osaa seulottu kuiva kvartsihiekka;
  • 0,8... 1 osaa vettä, mieluiten putkistoa.

  Jotta plastisuus lisääntyisi, syrjäyttää liuoksen ja parantaa tarttuvuutta, on suositeltavaa lisätä pinta-aktiivisia aineita seokseen - pinta-aktiivisiin aineisiin tai toisin sanoen tavalliseen saippuaan.

  Kiinteä saippua suositellaan hierottavaksi ja liotettavaksi lämpimään veteen päivässä - saippua ratkaisu syntyy samalla tavalla. Jos mahdollista, voit vaihtaa tavallista nestesaippuaa.

  Sementtiteiden valmistukseen käytetyn koostumuksen perusteella:

  • yksi osa sementin laatua M-400 tai PC-400 D20;
  • kaksi kvartsihiekkaa;
  • kolme soraa tai puuta;
  • 0,6... 0,8 osaa vettä.

  Tyynyalusta voidaan tehdä muurausseoksesta:

  • katemateriaalin vedeneristys, kasvihuonekalvo jne. aineita;
  • Rakennuksen muuraus teräsverkko, jonka solu on 20... 50 mm vahvikkeena;

  Seinien korkeus ei saa olla yli kolme metriä, esimerkiksi kun rakennat autotallia tai talonrakennusta omalla talossasi.

  Laastin laadun valinta perustaksi määräytyy pystytetyn rakenteen, syvyyden ja käytettyjen materiaalien koon mukaan. Paljon tärkeä kysymys on rahoituskulut. Joka tapauksessa valmistetun ratkaisun laatu riippuu siitä, kuinka komponentit valitaan oikein, kuinka tarkkoja vaiheita sementin perustuvien sekoitteiden suorittamiseksi.

  Soita numeroon +7 (499) 380-69-97

  Suosittelemme valintaa brändin ja betonirakenteen valinnasta rakennushankkeeseesi. Teemme laskennan ja tarjoamme parhaan kaupallisen tarjouksen.