Teräsementaatio kotona

Tietty teräsvaikutus mahdollistaa sen, että voit muuttaa sen perusominaisuuksia. Yleisimmin toteutettu kemiallinen ja lämpövaikutus, jota kutsutaan teräksen sementoimiseksi. Se mahdollistaa osan lämmittämisen rakentaakseen sen atomihilaan sekä tarvittavien kemiallisten elementtien käyttöönottoon. Kotona sementointi aloitettiin kotona grafiitilla tai muulla välineellä vain muutama vuosi sitten, mutta tänään se on mahdollista. Harkitse tämän prosessin ominaisuuksia tarkemmin.

Teräsementaatio kotona

Yleistä tietoa teräsementaation prosessista

Jotta tällainen metallin jalostus olisi mahdollista kotona, on huomioitava lämpövaikutusten ominaisuudet teräksestä tarkemmin.

Sementoinnin ominaisuuksista korostavat seuraavat seikat:

 1. Sementointiin kuuluu tuotteiden lämmittämistä nestemäisessä, kiinteässä tai kaasumaisessa ympäristössä, muuttamalla siten pintakerroksen suorituskykyominaisuuksia.
 2. Tämän menettelyn ansiosta hiilipitoisuus kasvaa, mikä lisää teräksen lujuutta ja kulumiskestävyyttä.
 3. Asiantuntijat suosittelevat vähän hiiliteräksen sementoitumista, jonka hiilipitoisuus on noin 0,2%. Esimerkki on veitsen terä, joka on tehty edullisesta teräksestä.
 4. Osien lämmittäminen voidaan suorittaa erilaisiin lämpötiloihin. Metallin sementointi lämpötilassa noin 500 Celsius astetta, erikoisvarusteilla varustetuissa työpajoissa, tämä luku voi saavuttaa arvot 1200 celsiusastetta ja yli. Huomaa, että lämmityslämpötila valitaan hiilen ja muiden epäpuhtauksien pitoisuuden mukaan.
 5. Pohdittu lämpökäsittely muuttaa paitsi teräksen kemiallista koostumusta, mutta myös sen atomihidetta ja faasikoostumusta. Itse asiassa pinta saa samat ominaisuudet kuin sammutuksen aikana, mutta on mahdollista ohjata niitä kapealla alueella ja välttää erilaisten vikojen esiintyminen.
 6. Hiili läpäisee teräsrakenteen hyvin hitaasti. Siksi esimerkiksi kotona veitsen veitsellä nopeudella 0,1 millimetriä 60 minuutissa. Jotta terän veitsi kestää mekaanisen iskun, on tarpeen suorittaa noin 0,8 millimetrin paksuisen kerroksen kovettuminen. Tämä hetki määrittää, että veitsen lämpökäsittely tai akselin sementointi kestää vähintään 8 tuntia, jol- loin on tarpeen säilyttää vaadittu lämpötila.

Ruostumattoman tai muun teräksen sementointi on monimutkaisempi prosessi kuin sammutus, mutta se mahdollistaa paremman suorituskyvyn.

Ympäristön luokittelu, johon teräs on sementoitu

Veitsen tai muun tuotteen hiiltyminen voi tapahtua seuraavissa ympäristöissä:

 1. Kiinteä.
 2. Kaasua.
 3. Liimana.
 4. Elektrolyyttiliuos.
 5. Fluidoitu vuode.

Kodittua metalli-injektointia grafiitin kanssa on yleisimpiä. Yleisimpiä kiinteitä ympäristöjä, koska ei ole tarpeen varmistaa uunin suurta tiiviyttä.

Kaasua käytetään pääasiassa teolliseen tuotantoon, koska se mahdollistaa vaaditut tulokset vähimmäisajanjaksolla.

Teräsementaation prosessi

Kun asennat kemiallisen lämpökäsittelyn kotona, valitse sementointimenetelmä kiinteällä väliaineella. Tämä johtuu siitä, että tilojen varustamiseen liittyvä tehtävä on huomattavasti yksinkertaisempi. Pääsääntönä kiinteä polttoaine on valmistettu käyttämällä bariumin tai kalsiumin seosta hiilellä ja natriumkarbonaatilla. Suola jauhetaan ja sitten kulkee seulan läpi.

Teräsuihkutus kiinteässä polttoaineessa

Suositukset kiinteän seoksen muodostamiseksi ovat seuraavat:

 1. Ensimmäinen menetelmä on käyttää suolaa ja hiiltä, ​​jotka sekoitetaan perusteellisesti. Jos käytät epätasaista seosta, on mahdollista muodostaa pisteitä, joiden hiilipitoisuus on pieni.
 2. Toiseen menetelmään kuuluu puuhiilen käyttö, joka kaadetaan vedessä liuotetun suolan päälle. Tämän jälkeen hiili kuivataan, jolloin saadaan seos, jonka kosteusindeksi on noin 7%.

Veitsen ja muiden tuotteiden osalta toinen menetelmä karbi- meerin saamiseksi on sopivin, koska se mahdollistaa yhtenäisen seoksen saamisen. Grafiitin home-sementointi kotona tarjoaa myös seoksen luomisen käytettäessä useita tekniikoita.

Sementointi suoritetaan erikoislaatikoissa, jotka täytetään valmiilla kaasuvoimalla. Suunnittelun on oltava ilmatiiviistä, mistä aiheutuu savien halkeamien täyttö. On suositeltavaa saavuttaa korkea tiukkuus johtuen siitä, että polttoaineen kuumentamisen aikana syntyy kaasuja, joita ei saa päästä ympäristöön. Laatikon tulee olla lämmönkestävä teräs, joka kestää korkeita lämpötiloja.

Teräksen sementointiprosessi kotelossa kotona sisältää seuraavat ominaisuudet:

 1. Tuote sopii laatikkoon seoksen kanssa. Kiinteän polttoaineen kerroksen paksuus valitaan työkappaleen koosta riippuen.
 2. Liesi on asennettu.
 3. Uunin alkulämmitys suoritetaan lämpötilaan 700 celsiusastetta. Tätä lämmitystä kutsutaan päästä päähän. Teräksen, josta laatikko on tehty, värin yhtenäisyys osoittaa mahdollisuuden siirtyä seuraavaan vaiheeseen.
 4. Seuraava askel on lämmittää väliaine haluttuun lämpötilaan. On tärkeää varmistaa yhtenäisen muodon osan pinnan yhtenäinen kuumentaminen, sillä atomirakenteen epätasainen rakenneuudistus voi aiheuttaa merkittäviä ongelmia.

Sementtiteräs kotelossa kotona

Nykyään on mahdollista suorittaa samankaltainen menettely kotona, mutta tarvittavan lämpötilan saavuttaminen on vaikeaa.

Tarvittavien laitteiden puute johtaa huomattavasti tuotteiden saatavuuteen ja altistumisaikaa.

Kaasu-sovellus

Massatuotanto käyttää kaasumaisia ​​väliaineita. Suorita pinnan kyllästys hiilellä on mahdollista vain, kun käytetään suljettua uunia. Kaasumaisen ympäristön yleisimpiä koostumuksia voidaan kutsua petrotuotteiden hajoamisen aikana saaduiksi aineiksi.

Teräksen kaasuementaatio

Menettelyllä on seuraavat ominaisuudet:

 1. Olisi käytettävä jatkuvia kuljetin-uuneja, joiden työympäristö on eristetty. Ne ovat erittäin harvoin asennettu kotona korkeiden kustannusten vuoksi.
 2. Aseta uuniin työkappale, jonka jälkeen väliaine kuumennetaan haluttuun lämpötilaan.
 3. Kun uuni on lämmitetty haluttuun lämpötilaan, kaasua syötetään.

Tämän tekniikan edut ovat monet:

 1. Kaasuympäristöä ei ole kauan valmisteltu.
 2. Prosessi tarjoaa alhaisen suljinnopeuden, mikä vähentää lämpötilan ylläpitokustannuksia.
 3. Laite on kompakti, ei vie paljon tilaa.

On kuitenkin huomattava haittapuoli, joka on puutteellinen mahdollisuus asentaa laitteita ja luoda prosessi kotona. Kotimaassa tapahtuvan sementoinnin kannattavuus tällaisten laitteiden asentamisen avulla varmistetaan vain huomattavasti lisääntyneellä käsitellyllä erällä.

Jos löydät virheen, valitse tekstifragmentti ja paina Ctrl + Enter.

Mikä on teräsementaatio ja miten se tehdään kotona?

Kerättiin useita metallirakenteiden käsittelymenetelmiä. Yksi niistä on teräksen sementointi; mikä on tapa tehdä sitä kotona, voidaan ymmärtää tarkastelemalla prosessin perus teknologisia menetelmiä.

Yleistä tietoa

Vanhoina aikoina raakaraudan akselit sijoitettiin hiilellä täytettyyn sinetöityyn savipatruunaan ja asetettiin uuniin useita päiviä varten. Ulkokerrokset ovat tyydyttyneitä hiilellä lämmön vaikutuksen alaisena. Työkalu sai kovan pinnan, pitäen pehmeä, muovinen ydin. Teknologian ydin säilyy, vastaanotto kehitettiin, yleistyi ja jakautui useille haaroille.

Sementointiin kohdistuu osia, jotka kuluvat hankautumalla ja aiheuttavat värähtelyä ja iskuja käytön aikana. Tällaisen lämpökäsittelyn tarkoituksena on muuttaa (parantaa) jotain metallituotteen pintakerroksen ominaisuuksia:

 1. Kerrostä vahvistetaan, sen ominaisuuksia, kuten kovuus ja kulutuskestävyys paranee; kun taas syvemmät kerrokset säilyttävät alkuperäiset ominaisuudet (viskositeetti ja kimmoisuus). Pinta kestää hankausaukon, ydin kykenee kestämään dynaamisia kuormia.
 2. Käsittelyn jälkeen esine hankkii samanlaisen kovuuden kuin klassisen kovettumisen (tulipalo ja mekaaninen vaikutus) menetelmä.

Menetelmässä on seuraavat ominaisuudet:

 • Sementoitumisprosessin järjestämisen yhteydessä on tärkeää kestää ajan- ja lämpötilavälit. Atomisen hiilen optimaalinen tiheys näkyy samalla, kun lämpötila pidetään 850 - 950 ° C: ssa.
 • Diffuusinen kyllästys on hidasta; tämä on sen erityispiirre. Kaasumoottoreiden absorptio pinnalla nopeudella 0,1 mm / tunti (arvo voi vaihdella hieman ympäristöstä ja lämpötilasta riippuen). Koska odotettu kerrospaksuus alkaa 0,8 mm, on helppo laskea, että tuote saa hyödyllisiä ominaisuuksia vähintään 8 tunnissa.
 • Menetelmä tunnustetaan tehokkaaksi seostetuille (työkaluille) ja hiiliteräksille, joissa hiilen osuus koostumuksessa on rajoitettu 0,2-0,25 prosenttiin ja se kykenee absorboimaan lisää kaasumoottoreita. Koneenrakennus-, rakennus- ja teräslaatu 20x, 40x sallitaan. Hiiliteräksiä ei käsitellä tällä tavoin.
 • Sementointitekniikka mahdollistaa useiden tietovälineiden käytön. Kehitetyt jäähdytysmenetelmät kiinteän ja kaasun polttoaineen (hiilipitoiset hiilipitoiset aineet) läsnä ollessa. Pintakarbidaatio on mahdollista leijupedissä, elektrolyyttiliuoksissa ja tahnoissa.

Yleisimpiä tuotantosyklejä ovat kaasu- ja kiinteät hiilidioksidipäästöt.

Kaasun injektointi

Mekaanisessa tekniikassa hiilen päällyskerroksen hiilen päällystyskyvyn teknologia hiilipitoisten kaasujen ilmakehässä on yleistä. Tiedetään, että tällainen tuotanto on tarkoituksenmukainen osien massan prosessoinnille, koska:

 1. Kaasutiheyden säätö sallitaan; jolloin muodostuu hiilikerros halutuilla ominaisuuksilla.
 2. Lämpökäsittelyn täydellinen sykli (sementointi, karkaisu, peseminen ja karkaisu) tapahtuu yhdessä paikassa - akselissa (uraauurtava) uunissa.
 3. Prosessi on taloudellista, koneistettua ja automatisoitua.
 4. Kaasuttimen laatikoita ei tarvitse lämmittää, mikä lyhentää sementoinnin aikaa.
 5. Karkaisuosien nopeus nousee 2-3 kertaa (verrattuna muihin menetelmiin), kerroksen tasalaatuisuus on suurempi.
 6. Hiilivetyjen kaasuseoksen lämpötila (metaani ja hiilimonoksidi) säädetään 900-950 ° C: seen.
 7. Sementoitumisen jälkeen prosessiketju valmistuu karkaisemalla (kovettuminen).

Kiinteässä polttoaineessa (kiinteä)

Hiiltä käytetään hiilen luovuttajamediumina; vaihtoehtoina - turve koksin, hiilen osittain koksin. Seosta täydennetään aktivaattoreilla (natriumkarbonaatti, barium tai kalsium).

Korkealaatuiselle kyllästymiselle hiili murskataan partikkelikokoon 3-10 mm ja sitten seulotaan pölyn poistamiseksi. Aktivaattorit myös jauhetaan ja pyritään antamaan suolille hieno jauhe.

Teräsementaation prosessi tapahtuu useassa vaiheessa:

 • Emulsioon ja öljyyn jäävät esineet ladataan teräslaatikkoon, jossa on karbi-aine, joka on peitettävä kokonaan. Et voi päästää heitä koskemaan laatikon seinämiä ja toisiaan.
 • Säiliö on sijoitettu uuniin. Tiiviys varmistetaan maadoitetulla kansi-, savi- tai hiekkapistokkeella.
 • Lämpötila nousee esilämmityksestä alkaen teknologiseen 900-950 ° C: seen.
 • Kiihdytetty versio on mahdollinen (980 ° C: ssa), mikä pienentää kyllästymisaikaa kahdesti, mutta aiheuttaa karbidiverkon muodostumisen (johtuen liian suuresta hiilen kyllästymisestä). Poistamalla se ja korjaamalla rakenne, suoritetaan lisää monivaiheista käsittelyä (normalisointi).

Tämä tila on saavutettavissa kotiteatterissa. Ilmeisistä eduista huolimatta menetelmällä on sen haitat: työläs ja alhainen tuottavuus.

Ennen paistamista valmistetaan kiinteä seos (polttoaine). Se koostuu hiilen seoksesta barium-, natrium- tai kalsiumkarbonaattisuolojen kanssa. Suola on esikyllästetty jauheeksi ja sitten seulotaan yhtenäisyyden saavuttamiseksi. Hiilen osuus seoksessa on 70 - 90%, loput suola.

Seos luodaan kahdella tavalla:

 1. Suolaa ja puuhiiltä sekoitetaan perusteellisesti. Jos seos ei ole homogeeninen, sementtimäärityksen aikana osan pinnan eri osat absorboivat erilaisia ​​kaasun määriä. Tämän seurauksena tuotteelle muodostuu pisteitä, jotka osoittavat riittämättömän hiilen pitoisuuden; pinnan laatu on epätasaista.
 2. Hiili on kyllästetty suolalla, joka on liuotettu veteen. Sitten se kuivataan, jolloin saadaan seos, jonka kosteus ei ylitä 7%. Tämä koostumus on homogeeninen ja sopii paremmin käytettäväksi kotona.

Sementoitumisen vaiheet kiinteässä väliaineessa:

 • Tuote on puhdistettu saastumisesta ja asetettu metallikoteloon, joka on täytetty kiinteällä polttoaineella (jauheseos). Huolehdi siitä, että seinien ja seinien välinen aukko on 2-2,5 cm. Laatikon koon tulee vastata esineen muotoa. tämä lyhentää lämpenemisaikaa ja parantaa sementoituneen kerroksen laatua.
 • Laatikko on peitetty sovitetulla kansi, sen reunat on päällystetty savesta tiiviys (kaasuvuoto).
 • Säiliö sijoitetaan esikuumennettuun uuniin. Sementointi alkaa 850 - 920 ° C: n lämpötilassa.
 • Kuuma yläkerros absorboi hiiliatomit.

Teräksen kiinteä sementointi mahdollistaa polttoaineen toistuvan käytön. Uudelleenkäsittelyyn käytetyn polttoaineen avulla voidaan lisätä jopa 30% tuoretta seosta.

Tärkeimmistä koneen osista (akselit, männän tapit, vaihteet, terät, karat) pidetään riittävän hyvin sementoituneen kerroksen syvyyttä 0,6-2 mm. Valotusaika riittävän kovuuden saamiseksi voi vaihdella 6-20 tuntia.

Tuotteet sementoinnin jälkeen kiinteässä polttoainesäiliössä ovat kestäviä, mutta hauras. Jotta voitaisiin poistaa ei-toivottuja ominaisuuksia, osat lämpökäsitellään (sammutus) kuumennettaessa 840-850 ° C: seen, jota seuraa karkaiseminen (kuumennus jopa 780-800 ° C: een), sisäisten rasitusten lieventäminen.

grafiitti

Teräksen sementointi kotona voidaan tehdä hieman eri tavalla ilman lämmitystä uunissa.

Kodin olosuhteissa sovelletaan metallin sementointimenetelmää grafiittijauheella aineena, jolla on hyvä sähkönjohtavuus. Grafiitin sammutuksen aikana lämmitys on vain leikkuureunaa pitkin.

Työpaikan järjestämiseen tarvitaan:

 1. Grafiitti jauhe, murskattu pölylle (antaa pienemmän kipinän).
 2. Virtalähde (alasmuuntaja); 6-12 V riittää mukavaan työhön grafiittielektrodin kanssa.
 3. Johdot, joissa on riittävä osa.
 4. Metallisubstraatti (kuormalava, kulma tai profiili).
 5. Kohde, jolle on toivottavaa irrottaa lovet (hieno iho).
 • Grafiittijauhetta kaadetaan metallilevyyn (se voidaan saada hiomalla grafiittisite harjaa sähkömoottorista tai akusta)
 • Alustalle on kytketty positiivinen kosketus, negatiivinen viira kytketään kohteeseen, joka vaatii sammutus.
 • Muuntaja virtaa.
 • Esine (terää) on siirrettävä grafiittikerroksella sileillä liikkeillä; piiri sulkeutuu ja pienet kipinät liukuvat terän ja jauheen väliin.
 • Terä prosessissa lämpenee; se ei saa koskettaa alustaa. Kosketettaessa kuormalavaa, oikosulku (kaari) voi polttaa reunan.
 1. On vaikea saavuttaa tasaista kuumennusta jauheessa, ja siksi hyväksyttävää laatua havaittavan tuotteen kannalta. Osan hiiltyminen grafiittihiilellä soveltuu puutarhatyökalujen (veitset) ja veitsien terävöittämiseen. Kriittisille osille menetelmää ei suositella.
 2. Teoreettisesti korkealaatuinen injektointi menee noin 0,1 mm / tunti nopeudella. Nopeutta voidaan lisätä lisäämällä lämpötilaa, mutta se aiheuttaa myös tuloksena olevan haurauden.

Tällä tavalla voit sementata lapiota, kyntää, porata, ruuvimeisseliä, nurmikonleikkureita.

Sementointi suoritetaan harvemmin karavoittajissa.

Pasta

Menetelmää voidaan käyttää kotona. Pasta on asetettava esineeseen ja annettava sen kuivua. Kun esine sijoitetaan uuniin ja se pidetään 900-950 ° C: ssa, arvioitu aika. Tämä menetelmä voi saavuttaa karkaistun kerroksen paksuuden 0,7-0,8 mm.

Pasta koostuu seuraavista:

 • noki, 55%;
 • kalsinoidut tuhka (keltainen suola), 30%;
 • natriumoksalaattia, 15%.

Komponentteja sekoitetaan vedessä tahnamattomaan tilaan.

Elektrolyyttiliuoksessa

Menetelmä perustuu anodivaikutukseen ja sopii pieniin kohteisiin.

 1. Kohde upotetaan uunikuivaan, jossa liuos, joka on esilämmitetty käyttölämpötilaan (450 - 1050 ° C, keskimäärin 850-860 ° C). Vaadittu jännite on 150-300 V.
 2. 1,5 - 2 tunnissa metallipinta kyllästetään hiilellä 0,3-0,4 mm: n syvyyteen.

Standardiliuos sisältää:

 • sooda 75-85%;
 • natriumkloridi 10-15%;
 • piikarbidi 6-10%.

Video: sementointi (kovettuminen).

Fluidoitu sementtiementaatio

Teollisuustekniikka, joka virtaa erityisessä asennuksessa (leijukerrosuunissa). Menetelmän perustana on saada aikaan paahtavan aineen (korundi) näennäis-neste-tila kuumien kaasujen seoksessa (eksogasissa). Lämpötila jakautuu tasaisesti koko uunin tilavuudelle, mikä vähentää esineiden deformoitumista ja niiden vääristymistä.

Tuotteen käsittelyä ei saada valmiiksi sementoimalla; On suositeltavaa lämpökäsittelyä (lihaksia) tai jauhaa. Tarvittavan kestävyyden saavuttamiseksi sementoinnin aikana ja kovettumisen varmistamiseksi on tarpeen tarkkailla oikein teknisen prosessin olosuhteita.

Sementtiteräs - miksi ja miten toiminta toteutetaan?

Yksi tavallisimmista metallin kemiallisen lämpökäsittelymenetelmistä on teräksen sementointi, joka voidaan toteuttaa eri ympäristöissä riittävän korkeissa lämpötiloissa.

1 Teräksen sementointimenetelmä - yleistä tietoa

Teräksen kemiallinen lämpökäsittely on ymmärretty prosessin lämmittämiseksi nestemäisellä, kaasulla tai kiinteällä väliaineella niiden kemiallisen koostumuksen muuttamiseksi, mikä saavutetaan saturoittamalla pintakerros hiilellä käsiteltävien esineiden kanssa. Tällainen muutos lisää merkittävästi osien kulutuskestävyyttä ja kovuutta. Ja niiden ydin on viskoosi.

Injektointimenetelmä antaa odotetut tulokset käsiteltäessä lieviä teräksiä, joissa hiilipitoisuus ei ylitä 0,2 prosenttia. Tuotteen pintakerros kyllästyy, kun se kuumennetaan tiettyyn lämpötilaan (850 - 950 ° C) erityisen valittuna väliaineena, joka kykenee emittoimaan aktiivihiiltä ilman ongelmia.

Näissä olosuhteissa ei pelkästään sen osan kemiallista koostumusta modifioitu, vaan myös sen mikrorakenne sekä faasikoostumus. Tuotteen pinta kovettuu, itse asiassa se saa samanlaisia ​​ominaisuuksia kuin metallin sammutuksen jälkeen saadut ominaisuudet. Samalla on erittäin tärkeää valita oikea aika teräksen pitämiseen ja sementoinnin lämpötilaan.

Sementtiteräs on melko pitkä prosessi. Pinnan kyllästymisnopeus ja erityisten ominaisuuksien saaminen ovat pääsääntöisesti noin 0,1 millimetriä 60 minuutin altistuksessa. Useimmat osat edellyttävät karkaistua kerrosta yli 0,8 mm, joten prosessi kestää vähintään 8 tuntia. Nyt sementointi suoritetaan seuraavissa väliaineissa (niitä kutsutaan kaasuvoimatuotteiksi):

 • kaasussa;
 • tahmea;
 • kiinteässä muodossa;
 • elektrolyyttiliuoksissa;
 • leijukerroksessa.

Useimmin sementointia käytetään kaasun ja kiinteän polttoaineen avulla.

2 Teräksen sementointi kiinteässä ympäristössä - kotona ja yrityksessä

Kiinteä polttoaine on valmistettu natriumkarbonaatin, bariumin tai kalsiumin seoksesta hiilellä (koivu tai tammi), joka murskataan pieniksi fraktioiksi (3 - 10 mm) ja sitten seulotaan pölyn poistamiseksi. Suolat on myös jauhettava ja läpäistävä seulan läpi.

Suoraan seos valmistetaan kahdella menetelmällä:

 • kuiva suola ja hiili sekoitetaan niin perusteellisesti kuin mahdollista, jotta voidaan poistaa värjäysmahdollisuus teräksen kemiallisen lämpökäsittelyn yhteydessä;
 • puuhiilto kastellaan suolalla, joka liuotetaan siihen veteen, jolloin saatu seos kuivataan (lopullisen seoksen kosteuspitoisuus saa olla enintään 7%).

Toinen tekniikka tunnetaan monta kertaa paremmin kuin ensimmäinen, koska se takaa tasaisen seoksen pintojen kyllästämiseksi hiilellä. Puuhiili valmiissa polttoaineessa - 70-90%, loput - kalsiumkarbonaatti ja bariumkarbonaatti.

Kiinteä hiiltyminen suoritetaan ruutuissa, joissa on hiiltynyt polttoaine. Optimaalisesti, jos laatikot tehdään sellaisten tuotteiden muodossa, joita on tarkoitus käsitellä, kuten tässä tapauksessa parannetaan sementoituneen kerroksen laatua ja "säiliön" lämmittämiseen käytetty aika lyhenee. Kaasun vuotamisen estämiseksi laatikot on peitetty savi (tulenkestävä) ja peitetty tiukasti suljetuilla kannoilla.

On huomattava, että erityisen muodon (tietyn tyyppiselle tuotteelle) "tara" on taloudellisesti mahdollista tehdä ja käyttää vain silloin, kun monet yksityiskohdat altistuvat kemialliselle lämpökäsittelylle. Useimmiten käytetään vakiomuotoisia (neliöitä, pyöreitä ja suorakaiteen muotoisia) laatikoita, joissa on eri geometriset parametrit, mikä mahdollistaa niiden valinnan riippuen tuotteiden määrästä ja uunin koosta.

Laatikoiden materiaali on vähähiilistä tai (joka on parempi) lämmönkestävä teräs. Ja prosessointiprosessi kiinteässä polttoaineessa suoritetaan seuraavan kaavan mukaisesti:

 • tuotteet, jotka on kyllästettävä hiilellä, sijoitetaan vuorotellen valmistetun seoksen kanssa laatikoihin;
 • uuni kuumennetaan 900-950 ° C: seen ja "säiliö" syötetään siihen;
 • laatikoita lämmitetään 700-800 asteen lämpötilassa (tämä lämpeneminen on nimeltään päästä päähän), pohjalevyn yhtenäinen väri toimii riittävän lämmityskerroksen merkkivaloina (ilman pimeitä paikkoja laatikon alla);
 • nosta lämpötila uunissa 900-950 ° C: seen.

Tässä lämpötilassa diffuusio aktiivisen hiilen metallin (sen atomien) kiderakenteeseen. Teoreettisesti jopa talon sementointi on mahdollista, on olemassa useita käsityöläisiä, jotka suorittavat tätä prosessia yksinään. Mutta "home" injektoinnin tehokkuus on vähäinen hoidon keston ja tarve varmistaa prosessin korkea lämpötila.

3 Kaasusementaatio - paras vaihtoehto massatuotannon tuotteille

Tällaisen sementoinnin teoreettiset perusteet kehittivät S. Ilinsky, N. Minkevich ja V. Prosvirin, ja ensimmäistä kertaa suorittivat sen Zlatoustin yhdistää P. Anosovin johdolla. Prosessi toteutetaan hiilipitoisten kaasujen (generaattori, keinotekoinen, luonnollinen) ympäristöön täysin suljetuissa lämmitysuunissa. Suosituin keinotekoinen kaasu on koostumus, joka saadaan öljytuotteiden hajoamisesta. Tee se seuraavasti:

 • kerosiini syötetään kuumennettuun teräsastiaan, se läpikäy pyrolyysiä (kerosiinin hajottaminen kaasujen seokseksi);
 • noin pyrolyysikaasun määrä (noin 60%) on krakattu (sen koostumus on modifioitu).

Krakkaamattoman kaasun ja puhtaan pyrolyysin yhdistelmää käytetään kemiallisen ja lämpökäsittelyn suorittamiseen. Halkeilevan kaasun tarve johtuu siitä, että pelkästään pyrolyysikoostumuksen käyttäminen johtaa riittämättömään teräsementoinnin syvyyteen ja yksityiskohtiin lisäksi kerätään paljon noki, jota ei ole helppo poistaa.

Kaasun sementointiprosessi suoritetaan jatkuvavirtaisissa kuljetushuoneissa (menetelmällä) tai kiinteissä yksiköissä. Uunin muffleissa tuotteet, jotka haluavat vahvistaa, sulkea asennuksen, lämmittää 950 astetta ja sitten palvelee valmistettua kaasua. Tämän menettelyn edut verrattuna kiinteän karbi- meerin osien käsittelyyn:

 • parhaat edellytykset työntekijöille;
 • prosessin kiihtyminen johtuen tuotteiden vähäisestä altistumisesta ja siitä, ettei hiilellä ole hiilidioksidipäällysteen pitkää valmistusta.

4 Sementtimääritys vähemmän yleisissä karburisaattoreissa

Teräksen 20, 15 ja alhaisen hiilen seostetun teräksen sementointi (20HCN, 20H2N4A, 20H, 18H2N4ВA, 20Г, 12ХНЗА ja muut) voidaan suorittaa muissa polttoaineissa:

 • Elektrolyyttiliuos. Tämän tyyppinen käsittely perustuu anodivaikutukseen, joka mahdollistaa pienikokoisten osien kyllästämisen monikomponenttisten elektrolyyttien kanssa (tarkemmin liuoksissa) hiilellä. Niitä kuumennetaan lämpötiloihin 450 - 1050 astetta jännitteen ollessa 150-300 V. Lisäksi elektrolyyttiin lisätään sakkaroosi, asetoni, glyseriini ja jotkin muut hiilen sisältävät aineet.
 • Fluidoitu vuode. Tämä kerros on ylöspäin suuntautuva metaanin ja endogasien virtaus, "lävistämällä" pieniä korundin fraktioita (0,05 - 0,2 millimetriä), jotka on sijoitettu uunikaasun jakeluverkkoon.
 • Liitä. Sementointi tässä hiiltyneessä polttoaineessa suoritetaan levittämällä pehmeä kerros (keltainen suola, puupöly, noki) metallipinnoitetulle osalle, kuivaamalla se ja sitten lämmittämällä (korkeintaan 910-1050 ° C) korkealla tai teollisella taajuusvirralla.

Sementoitumisen jälkeen on suositeltavaa suorittaa lisäkäsittelyä teräksestä, esimerkiksi karkaisu. Metallin hionta (kovettuneet osat) on sallittua.

Teräksen kemiallinen lämpökäsittely

Tällainen metallin käsittely muuttaa sen rakenteen lisäksi myös sen pinnan kemiallista koostumusta. Tästä johtuen osalla voi olla supistava ydin, joka kestää iskuja ja kovaa ja vastustaa ulkoisia vaikutuksia. Kemiallinen lämpökäsittely on useita menetelmiä, mutta pieni työpaja (etenkin kotona) voi suorittaa vain sementoinnin.

Sementointi - hiilen kyllästyminen teräspinnan kerroksesta ilman ilman, ympäristön (karburoija), jolla on merkittävä hiilipitoisuus. Yleensä vähä hiiliterästen osat cementoidaan, jotka jauhetaan pintakerroksen kovettumisen jälkeen. Hiiltyneitä teräspintakerroksen sementoitukseen voi olla erilainen koostumus, mutta yksinkertaisin on%:

Natriumkarbonaatti tai karbonaatti
barium (kriittisille osille)......... 10
Kalsiumkarbonaatti...................................3
Puuhiili.........................................87

Karbi- meeri voidaan valmistaa natriumkarbonaatista (sooda 6-10%) ja sahatavaroista tai turpe koksista (90-94%). Pienet tai yksittäiset osat on sementoitu pastalle, joka koostuu seuraavista komponenteista,%:

Kaasuhiili....................................................28
Soodan tuhka........................... 3.5
Keltainen verisuonisuola.............................1,5
Virkattu voin.................................... 67
tai
Hollantilainen noki.................................... 30
Soda Ash............................10
Karaöljy.................................... 40
Dekstriini (liima)......................................20

Sementointiin sopiva tahna voidaan valmistaa "putkikauppaan" tuotetusta maalista "Gas Soot", johon osa sekoitetaan kalsinoidun soodan massan kanssa.
Paikoissa, joissa ei tarvita sementointia, on suojattu anti-carburising pinnoitteilla. Yksinkertaisin päällyste on tulenkestävä savi lisättynä (10%) asbestilla. Vaivaa seos vedessä. Käytännöllinen ja tällainen pinnoite,%: talkki-50, kaoliini-25, vesi-25.
Laimennetaan tämä pinnoite haluttuun tiheyteen nestemäisellä lasilla tai toimistosilikaattiliimalla. Aseta osat sementtilaatikoihin kuivumisen jälkeen. Sementti niin. Karbi- dieri on päällystetty 30-40 mm: n kerroksella metallikotelossa, jossa on kansi ja valmistettu (kipseillä) osia sijoitetaan siihen siten, että niiden välinen etäisyys, niiden välinen ja laatikon seinät ovat noin 10-15 mm. Yläosat ripottele 30-40 mm: n karbiittikerroksella, sulje kansi, rasvaa sen reunat tulenkestävillä savilla ja kuivataan.
Jos sementoitukseen käytetään tahnaa, se ositetaan 3-4 mm paksummalla kerroksella, laitetaan laatikkoon, suljetaan ja päällystetään myös kannen reunuksilla, joissa on tulenkestävää savea. Kun savi kuivuu, laatikko asetetaan uuniin ja pidetään (lämpötilat 930-950 ° C) 1,5-3 vuotta (kiinteällä polttoaineella 7-8 vuotta). Samanaikaisesti sementointikerros saavuttaa 1 mm. Joskus reikiä valmistetaan sementtilaatikoihin ja niihin lisätään 1-2 segmenttiä pehmeää teräslangasta, jonka halkaisija on 3-4 mm (koetin). Aukot on hyvin päällystetty tulenkestävällä savella. Jonkin ajan kuluttua koetin irrotetaan, reikä peitetään savi ja koetin korvataan ja sementointisyvyys määritetään, ts. lisälämmityksen toteutettavuus. Sementoitumisen jälkeen osat jäähdytetään yhdessä laatikon kanssa ja sitten kuumennetaan lämpötilaan 760-780 ° C. ja sammutettiin. Yksinkertaistettu hiiltyminen. Pienet hiiliteräkset ovat sementoituja seuraavilla tavoilla:
keltainen verisuola (rauta-syanidi). Sementointia varten komponentti kuumennetaan, suolaa sprinklaa ja kuumennetaan uudelleen, kunnes suola on sulanut (850 ° C), sitten poistettu ja sammutettu. Samalla sementointikerros on suhteellisen pieni - noin 0,15 mm. Jos on tarpeen lisätä sitä, osa suihkuttaa suolaa ja kuumennetaan määritetyllä lämpötilassa 1 tunti, minkä jälkeen se sammutetaan välittömästi valuraudan sahanpurulla. Tämä on vanha seppä "tiiviisti uunissa". Yksityiskohta, joka on lämmitetty valkoiseksi, irrottamatta sitä tulisijalta, puhdistetaan lankaharjalla ja sirotellaan valuraudan sahanpurulla, josta hiili kulkee yksityiskohdan pinnalle. Puhdistus ja jauheet toistetaan useita kertoja. Samanaikaisesti on suositeltavaa, että sahanpuru sprinkla kuumaa tuotetta hiilellä. Tämän jälkeen tuote sammutetaan pelkistävällä polttimen liekillä. Jos kaasupolttimessa ei ole tarpeeksi happea, asetyleenissä oleva hiili ei täysin polta ja se voidaan siirtää metallille hitsauskohdassa, ts. paikallista matalaa karbonaatiota tapahtuu. Kun samanaikaisesti käytetään teräslankaa lisäaineena, jota käytetään automaattisissa kampiakselin ja muiden akselien hitsauskoneissa, hiilikerroksen paksuutta voidaan nostaa 1-2 mm: iin. Katso myös teräksen lämpökäsittely.

Teräsementaatio kotona

Metallien sementoinnin prosessi - yleistä tietoa

Kemiallinen lämpökäsittely tai sementointi on menetelmä, jossa tuotteille altistuu korkealle lämpötilalle, kun ne asetetaan nestemäiseen, kaasu- tai kiinteään väliaineeseen, joka tehdään niiden muunnetun kemiallisen koostumuksen aikaansaamiseksi. Lisäksi tämä vaikutus aikaansaa käsiteltyjen esineiden pintakerroksen hiilen kyllästymisen. Tällaisen käsittelyn ansiosta on mahdollista tuottaa tuotteita, joilla on suuret kulumiskestävyysominaisuudet ja lisääntynyt kovuus. On huomionarvoista, että näiden osien ydin säilyttää alkuperäisen viskositeettinsa.

Sementointimenetelmän tehokkuus havaitaan edellyttäen, että työ suoritetaan hiilen hiiliteräksillä, joiden koostumus hiilen osuus ei ylitä arvoa 0,2%. Lämpökäsittely antaa osia pintakerroksen kyllästymiselle, ja siksi ne sijoitetaan erityisen valittuun ympäristöön, joka helposti vapauttaa aktiivihiilen, jossa lämpötilaa ylläpidetään välillä 850 - 950 astetta.

Tällaisten käsittelyolosuhteiden luomisen avulla voit muuttaa käsiteltävän elementin kemiallisen koostumuksen lisäksi mikrostruktuuria yhdessä vaihekokoonpanon kanssa. Tämän käsittelyn positiivinen vaikutus on lisätä lujuutta tällaisen osan ominaisuuksien seurauksena ei eroa tuotteista, jotka suoritettiin sammutusoperaatiolla. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi on kiinnitettävä erityistä huomiota sen ajan oikeaan laskemiseen, jonka aikana osaa on säilytettävä luodussa ympäristössä, sekä sementtilämpötilan valintaan.

Teräsementaation ominaisuus on se, että tämä menettely vie paljon aikaa. Useimmiten pinnan kyllästymisprosessi ja sille ominaisten ominaisuuksien antaminen tapahtuu noin 0,1 mm: n nopeudella yhtä tunti-altistusta kohden. Monet elementit tarvitsevat kovettuneen kerroksen, jonka paksuus on yli 0,8 mm, mikä viittaa siihen, että tämä hoito kestää vähintään 8 tuntia. Tällä hetkellä metallin hiiltymisteknologiaan liittyy useampia välineitä:

 • kaasu;
 • liitä;
 • kiinteänä aineena;
 • elektrolyyttiliuokset;
 • leijukerros.

Yleensä metallin käsittelyyn käytettävän väliaineen valinnassa käytetään kaasua ja kiinteitä polttoaineita.

Metallien sementointi kiinteässä väliaineessa

Kiinteän polttoaineen materiaalina käytetään natriumkarbonaatin, barium- tai kalsiumkarbonaatin ja hiilen karbonaatin seosta, jota on käytettävä maa-muodossa, jota edustaa noin 3-10 mm: n jakeet. Lisäksi tämä pohja on pölynpoistettava. Pakollinen menettely, johon suolat altistetaan, on jauhaa, jotta ne saivat aikaan jauhemaisen tilan, jonka jälkeen tämä massa seulotaan seulan läpi.

Kahden päämenetelmän avulla voidaan luoda seos:

 • Pääkomponentit ovat kuiva suola ja hiili, jotka on sekoitettava perusteellisesti toistensa kanssa, minkä vuoksi on mahdollista minimoida tahrojen riski teräksen kemiallisen ja lämpökäsittelyn aikana;
 • Valmistetulla puuhiilellä sinun täytyy kaataa suolaa, sekoitetaan veteen, kunnes se on liuennut. Lisäksi näiden komponenttien perusteella luotu massa on sijoitettava kuivaukseen ja se on optimaalinen, kun seoksen kosteus ei ylitä 7%.

Näistä tekniikoista toinen on edullisimpi korkeamman laadun vuoksi. Tämä ilmenee siinä, että sen avulla pystyt luomaan tasaisemman seoksen pinnan kyllästämiseksi hiilellä. Valmiin polttoaineen koostumuksessa hiilen osuus on noin 70-90% ja loput kalsiumkarbonaatti ja bariumkarbonaatti.

Kiinteälle sementoinnille käytetään kaatopaikkoja. On parasta käyttää laatikkoa, joka vastaa jalostettujen tuotteiden muotoa. Tosiasia on, että tämä auttaa parantamaan sementoituneen kerroksen laatua samalla kun on mahdollista minimoida säiliön lämmittämiseen kuluva aika. On tärkeää varmistaa, että kaasuja ei ole vuotanut: tämä ongelma ratkaistaan ​​kiillottamalla laatikoita saviin ja peittämällä sitten suljetut kannet.

Tärkeä asia on, että on järkevää turvautua harkittuun muunnelmaan, jolla erityistä muotoa oleva säiliö suoranaisesti käytetään, kun on tarpeen käsitellä suuri määrä osia kemiallisen ja lämpötavan menetelmän avulla. Laajimpia laatikoita on vakiomuotoinen. jotka eroavat geometrisista mitoista. Tällöin on mahdollista valita niistä optimaalisin vaihtoehto, jossa otetaan eniten huomioon jalostettujen tuotteiden lukumäärä ja uunin koko.

Tavallisesti laatikot tehdään hiilidioksidipäästöistä tai lämmönkestävistä teräksistä. Lisäksi kun käsitellään osia käyttäen kiinteää polttoainetta, noudatetaan seuraavaa menetelmää:

 • Hiilen kyllästystä edellyttävät osat on sijoitettava vuorotellen valmiiksi valmistetulla seoksella täytettyyn laatikkoon.
 • Seuraavaksi uuni valmistetaan käytettäväksi, jota varten se kuumennetaan 900-950 asteen lämpötilaan, sitten työskentelyastia sijoitetaan siihen;
 • Toiminta itse lämmittää laatikkoa suoritetaan lämpötilassa 700-800 astetta. Sen määrittämiseksi, että laatikot ovat tarpeeksi lämmitettyjä, voit pohjalevylle, jolla on yhtenäinen väri;
 • Viimeisessä vaiheessa uunin lämpötilaa nostetaan tasolle 900-950 astetta.

Tämän lämpötilajärjestelmän muodostaminen tarjoaa olosuhteet diffuusion tunkeutumiselle aktiivihiilen metallin kiteiseen rakenteeseen. Teoreettisesti tätä menetelmää voidaan käyttää myös rakennusten kemialliseen lämpökäsittelyyn. Lisäksi yksittäiset päälliköt kykenevät selviytymään tästä tehtävästä ja omasta puolestaan. Tehokkuuden suhteen tällainen kotona suoritettava hoito eroaa melko heikosta tehokkuudesta, mikä johtuu pitkästä hoidosta ja tarpeesta luoda korkean lämpötilan järjestelmä.

Kaasun injektointi

Teoreettisten materiaalien laatijat, jotka paljastavat tällaisen sementin olemuksen, ovat S. Ilinsky, N. Minkevich ja V. Prosvirin. Samaan aikaan ensimmäinen käytännön kokemus tapahtui Zlatoust Combine -yhtiössä, jossa P. Anosov valvoi kaiken työn.

Tämän menetelmän ominaispiirre on hiilipitoisen kaasualueen käyttö, hermeettiset lämmitysuunit toimivat tärkeimpänä työvälineenä. Tunnetuista keinotekoisista kaasuista useimmin käytetään koostumusta, joka on seurausta öljytuotteiden hajoamisesta. Teknologian valmistukseen kuuluu useita vaiheita:

On tarpeen ottaa teräsastia, lämmittää se ja täyttää se kerosiinilla, sitten jatkaa pyrolyysiprosessia, johon liittyy kerosiinin hajoaminen kaasujen seokseksi;

Tietty osa pyrolyysikaasusta (noin 60%) altistuu halkeilulle, jonka ydin vähenee koostumuksen muutokseen.

Krakkaamattoman kaasun ja puhtaan pyrolyysin seos on perusta, jolla kemiallinen lämpökäsittely suoritetaan, mikä varmistaa hiilen rikastamisen. On välttämätöntä tuottaa säröityä kaasua, koska yhden pyrolyysikoostumuksen käyttämisen yhteydessä teräsementaation syvyys osoittautuu pieneksi, kun taas käsiteltävät osat peitetään suurella määrällä nokia, jota on vaikea poistaa.

Kaasun sementointilaitteina käytetään jatkuvavirtaisia ​​kuljettimia tai kiinteitä yksiköitä. Tiedot, jotka on annettava kestävämpiä ominaisuuksia, sijoitetaan uunin muhveliin ja sulkemisen jälkeen ne lisäävät sisäilman lämpötilan 950 asteeseen. Sitten he alkavat syöttää valmistettua kaasua. Tämän menettelyn eduista. joka eroaa kiinteän polttoainetta käyttävän tuotteen käsittelyn taustalla, on erotettava seuraavat seikat:

 • mukavampien olosuhteiden luominen henkilöstölle;
 • käsittelyn suorittamiseen tarvittavan ajan väheneminen, joka saavutetaan säilytettävien osien vähimmäismäärän pienenemisen ja hiilenpolttoaineen pitkäaikaisen valmistuksen tarpeen puuttumisen takia.

Sementointi vähemmän suositussa hiilentajassa

Kun teräskemikaalinkäsittely on tarpeen teräkselle 20, 15 ja seostetut teräkset, joiden hiilipitoisuus on vähäinen, on sallittua käyttää seuraavia kaasuvoiteita.

Elektrolyyttiliuos

Tämän menetelmän ydin on käyttää anodivaikutusta, jonka ansiosta on mahdollista rikastuttaa pienikokoisia tuotteita käyttäen monikomponenttisia hiilen elektrolyyttejä. Näiden osien käsittely edellyttää 450-1050 asteen lämpötilan ja 150-300 V: n jännitteen säätämistä. Pakollinen toiminta on sakkaroosin, asetonin, glyseriinin ja tiettyjen hiilipitoisten aineiden sisällyttäminen elektrolyyttiin.

Nestesänky

Sen rakenteessa se on metaanin ja endogaanien virtaus, joka "lävistää" pieniä korundin hiukkasia, jaetaan uunikaasun jakeluverkkoon.

Tällaisen polttoaineen käyttäminen tuotteiden jalostukseen merkitsee teräsosan pinnalle muodostuvan tahnakerroksen muodostamista, jota on syytä rikastuttaa hiilellä, sen jälkeen kuivaamalla ja kuumentamalla korkealla tai teollisella taajuusvirralla. On syytä huomata, että yhden sementoinnin käsittelyn yksityiskohdat eivät saa päättyä. Suositeltu toimenpide on teräksen lämpökäsittely karkaisun muodossa. Positiivinen vaikutus saavutetaan myös hiomalla metallia.

johtopäätös

Usein tietyissä rakenteissa on annettava parannettuja lujuusominaisuuksia, jotta ne pystyvät onnistuneesti täyttämään heille asetetun tehtävän. Tämä ratkaistaan ​​käyttämällä erilaisia ​​käsittelymenetelmiä, joista metallin sementointi on varsin tehokasta. Samaan aikaan tarvittavan tuloksen saavuttamiseksi on otettava huomioon tämän prosessin tärkeät ominaisuudet.

Työympäristön asianmukai- sen valinnan lisäksi on tärkeää seurata tällaisen metallin sementoinnin tekniikkaa. Loppujen lopuksi vähäinen virhe saattaa vaikuttaa haitallisesti tuotteen kemialliseen koostumukseen, mikä voi edelleen vähentää rakenteen käyttöikää, jossa sitä käytetään. Tästä syystä on tärkeää kiinnittää huomiota jokaiseen hetkeen, jolloin vältetään poikkeamat nykyisistä metallisten osien kemikaalien ja lämpökäsittelyn säännöistä.

 • Kirjoittaja: Nikolay Ivanovich Matveev

Sementtiteräs - miksi ja miten toiminta toteutetaan?

Yksi tavallisimmista metallin kemiallisen lämpökäsittelymenetelmistä on teräksen sementointi, joka voidaan toteuttaa eri ympäristöissä riittävän korkeissa lämpötiloissa.

 1. Teräsementaation prosessi - yleistä tietoa
 2. Teräksen sementointi kiinteässä ympäristössä - kotona ja yrityksessä
 3. Kaasun sementointi - paras vaihtoehto massatuotannon tuotteille
 4. Sementointi vähemmän yleisissä karburisaattoreissa

1 Teräksen sementointimenetelmä - yleistä tietoa

Teräksen kemiallinen lämpökäsittely on ymmärretty prosessin lämmittämiseksi nestemäisellä, kaasulla tai kiinteällä väliaineella niiden kemiallisen koostumuksen muuttamiseksi, mikä saavutetaan saturoittamalla pintakerros hiilellä käsiteltävien esineiden kanssa. Tällainen muutos lisää merkittävästi osien kulutuskestävyyttä ja kovuutta. Ja niiden ydin on viskoosi.

Injektointimenetelmä antaa odotetut tulokset käsiteltäessä lieviä teräksiä, joissa hiilipitoisuus ei ylitä 0,2 prosenttia. Tuotteen pintakerros kyllästyy, kun se kuumennetaan tiettyyn lämpötilaan (850 - 950 ° C) erityisen valittuna väliaineena, joka kykenee emittoimaan aktiivihiiltä ilman ongelmia.

Näissä olosuhteissa ei pelkästään sen osan kemiallista koostumusta modifioitu, vaan myös sen mikrorakenne sekä faasikoostumus. Tuotteen pinta kovettuu, itse asiassa se saa samanlaisia ​​ominaisuuksia kuin metallin sammutuksen jälkeen saadut ominaisuudet. Samalla on erittäin tärkeää valita oikea aika teräksen pitämiseen ja sementoinnin lämpötilaan.

Sementtiteräs on melko pitkä prosessi. Pinnan kyllästymisnopeus ja erityisten ominaisuuksien saaminen ovat pääsääntöisesti noin 0,1 millimetriä 60 minuutin altistuksessa. Useimmat osat edellyttävät karkaistua kerrosta yli 0,8 mm, joten prosessi kestää vähintään 8 tuntia. Nyt sementointi suoritetaan seuraavissa väliaineissa (niitä kutsutaan kaasuvoimatuotteiksi):

 • kaasussa;
 • tahmea;
 • kiinteässä muodossa;
 • elektrolyyttiliuoksissa;
 • leijukerroksessa.

Useimmin sementointia käytetään kaasun ja kiinteän polttoaineen avulla.

2 Teräksen sementointi kiinteässä ympäristössä - kotona ja yrityksessä

Kiinteä polttoaine on valmistettu natriumkarbonaatin, bariumin tai kalsiumin seoksesta hiilellä (koivu tai tammi), joka murskataan pieniksi fraktioiksi (3 - 10 mm) ja sitten seulotaan pölyn poistamiseksi. Suolat on myös jauhettava ja läpäistävä seulan läpi.

Suoraan seos valmistetaan kahdella menetelmällä:

 • kuiva suola ja hiili sekoitetaan niin perusteellisesti kuin mahdollista, jotta voidaan poistaa värjäysmahdollisuus teräksen kemiallisen lämpökäsittelyn yhteydessä;
 • puuhiilto kastellaan suolalla, joka liuotetaan siihen veteen, jolloin saatu seos kuivataan (lopullisen seoksen kosteuspitoisuus saa olla enintään 7%).

Toinen tekniikka tunnetaan monta kertaa paremmin kuin ensimmäinen, koska se takaa tasaisen seoksen pintojen kyllästämiseksi hiilellä. Puuhiili valmiissa polttoaineessa - 70-90%, loput - kalsiumkarbonaatti ja bariumkarbonaatti.

Kiinteä hiiltyminen suoritetaan ruutuissa, joissa on hiiltynyt polttoaine. Optimaalisesti, jos laatikot tehdään sellaisten tuotteiden muotoon, joita on tarkoitus käsitellä, kuten tässä tapauksessa sementoituneen kerroksen laatu paranee ja "säiliön" lämmittämiseen käytetty aika lyhenee. Kaasun vuotamisen estämiseksi laatikot on peitetty savi (tulenkestävä) ja peitetty tiukasti suljetuilla kannoilla.

On huomattava, että erityisen muodon (tietyn tyyppiselle tuotteelle) "tara" on taloudellisesti mahdollista valmistaa ja käyttää vain silloin, kun monet yksityiskohdat altistuvat kemialliselle lämpökäsittelylle. Useimmiten käytetään vakiomuotoisia (neliöitä, pyöreitä ja suorakaiteen muotoisia) laatikoita, joissa on eri geometriset parametrit, mikä mahdollistaa niiden valinnan riippuen tuotteiden määrästä ja uunin koosta.

Laatikoiden materiaali on vähähiilistä tai (joka on parempi) lämmönkestävä teräs. Ja prosessointiprosessi kiinteässä polttoaineessa suoritetaan seuraavan kaavan mukaisesti:

 • tuotteet, jotka on kyllästettävä hiilellä, sijoitetaan vuorotellen valmistetun seoksen kanssa laatikoihin;
 • uuni kuumennetaan 900-950 ° C: seen ja "säiliö" syötetään siihen;
 • laatikoita lämmitetään 700-800 asteen lämpötilassa (tämä lämpeneminen on nimeltään päästä päähän), pohjalevyn yhtenäinen väri toimii riittävän lämmityskerroksen merkkivaloina (ilman pimeitä paikkoja laatikon alla);
 • nosta lämpötila uunissa 900-950 ° C: seen.

Tässä lämpötilassa diffuusio aktiivisen hiilen metallin (sen atomien) kiderakenteeseen. Teoreettisesti jopa talon sementointi on mahdollista, on olemassa useita käsityöläisiä, jotka suorittavat tätä prosessia yksinään. Mutta "koti" sementoinnin tehokkuus on vähäinen hoidon keston ja tarve varmistaa prosessin korkea lämpötila.

3 Kaasusementaatio - paras vaihtoehto massatuotannon tuotteille

Tällaisen sementoinnin teoreettiset perusteet kehittivät S. Ilinsky, N. Minkevich ja V. Prosvirin, ja ensimmäistä kertaa suorittivat sen Zlatoustin yhdistää P. Anosovin johdolla. Prosessi toteutetaan hiilipitoisten kaasujen (generaattori, keinotekoinen, luonnollinen) ympäristöön täysin suljetuissa lämmitysuunissa. Suosituin keinotekoinen kaasu on koostumus, joka saadaan öljytuotteiden hajoamisesta. Tee se seuraavasti:

 • kerosiini syötetään kuumennettuun teräsastiaan, se läpikäy pyrolyysiä (kerosiinin hajottaminen kaasujen seokseksi);
 • noin pyrolyysikaasun määrä (noin 60%) on krakattu (sen koostumus on modifioitu).

Krakkaamattoman kaasun ja puhtaan pyrolyysin yhdistelmää käytetään kemiallisen ja lämpökäsittelyn suorittamiseen. Halkeilevan kaasun tarve johtuu siitä, että pelkästään pyrolyysikoostumuksen käyttäminen johtaa riittämättömään teräsementoinnin syvyyteen ja yksityiskohtiin lisäksi kerätään paljon noki, jota ei ole helppo poistaa.

Kaasun sementointiprosessi suoritetaan jatkuvavirtaisissa kuljetushuoneissa (menetelmällä) tai kiinteissä yksiköissä. Uunin muffleissa tuotteet, jotka haluavat vahvistaa, sulkea asennuksen, lämmittää 950 astetta ja sitten palvelee valmistettua kaasua. Tämän menettelyn edut verrattuna kiinteän karbi- meerin osien käsittelyyn:

 • parhaat edellytykset työntekijöille;
 • prosessin kiihtyminen johtuen tuotteiden vähäisestä altistumisesta ja siitä, ettei hiilellä ole hiilidioksidipäällysteen pitkää valmistusta.

4 Sementtimääritys vähemmän yleisissä karburisaattoreissa

Teräksen 20, 15 ja alhaisen hiilen seostetun teräksen sementointi (20HCN, 20H2N4A, 20H, 18H2N4ВA, 20Г, 12ХНЗА ja muut) voidaan suorittaa muissa polttoaineissa:

 • Elektrolyyttiliuos. Tämän tyyppinen käsittely perustuu anodivaikutukseen, joka mahdollistaa pienikokoisten osien kyllästämisen monikomponenttisten elektrolyyttien kanssa (tarkemmin liuoksissa) hiilellä. Niitä kuumennetaan lämpötiloihin 450 - 1050 astetta jännitteen ollessa 150-300 V. Lisäksi elektrolyyttiin lisätään sakkaroosi, asetoni, glyseriini ja jotkin muut hiilen sisältävät aineet.
 • Fluidoitu vuode. Tämä kerros on ylöspäin suuntautuva metaanin ja endogasien virtaus, "lävistämällä" pieniä korundin fraktioita (0,05 - 0,2 millimetriä), jotka on sijoitettu uunikaasun jakeluverkkoon.
 • Liitä. Sementointi tässä hiiltyneessä polttoaineessa suoritetaan levittämällä pehmeä kerros (keltainen suola, puupöly, noki) metallipinnoitetulle osalle, kuivaamalla se ja sitten lämmittämällä (korkeintaan 910-1050 ° C) korkealla tai teollisella taajuusvirralla.

Sementoitumisen jälkeen on suositeltavaa suorittaa lisäkäsittelyä teräksestä, esimerkiksi karkaisu. Metallin hionta (kovettuneet osat) on sallittua.

Manuaalinen putken taivutin ja muut merkit - harkitse tämän laitteen tyyppejä

Tässä artikkelissa tarkastelemme erilaisia ​​mekaanisia putkileijereitä, joita voidaan käyttää kädet, käyttäen vain lihaksikas.

Hitsauslaitteiden tyypit - yleiskatsaus suosituista malleista

Artikkelissa kerrotaan mitä erikoislaitteita on järkevää ostaa, jos aiot tuottaa työtä.

Bandsaws (band saws)

Ei-rautametallit ja -seokset

Rakenteelliset teräkset ja seokset

Teräsuihkutus - tekninen prosessi ja sen kuvaus. Teräsementaatio kotona

Itse sinänsä teräksen sementointi on kemialliseen lämpökäsittelyyn perustuva prosessi. Sen ydin koostuu määrätyn materiaalin pinnan diffuusion kyllästämisen toteutumisesta riittävällä määrällä hiiltä, ​​kun sitä kuumennetaan tietyssä ympäristössä.

Teräksen sementointi. Tämän toimen tarkoitus

Tämän prosessin päätavoite on rikastuttaa koneen osien ja elementtien yläkerros tarvittavalla hiilimäärällä, jonka prosenttiosuus voi tässä tapauksessa olla 0,8-1,1%. Tällaisen toimenpiteen seurauksena jäätymisen jälkeen saavutetaan suuri materiaalikovuus, kun taas sen muoviydin säilyy. Nämä ovat tämän prosessin tärkeitä ominaisuuksia.

laji

Ydinmuodostuksen lujuuden mukaan on tavallista erottaa käsiteltävän materiaalin kolme pääryhmää:

 • Kovaa ydintä. Tämä ryhmä sisältää tällaisia ​​sementoituneita hiiliteräksiä, kuten 10, 15, 20. Niitä käytetään yksityiskohtaisesti pienikokoisina ja vähän reagoivina funktioina. Tässä tapauksessa kovettumiskerroksen alla austeniittia muutetaan ferriittis-pearlite-seokseksi sammutusprosessin aikana.
 • Sydämessä, karkaistu heikosti. Tämän ryhmän rakenne sisältää kromihiukkasten teräkset, joiden laatu on 15X, 20X. Tällöin ylimääräisen dopingin suorittaminen pienten vanadiini-lisäaineiden avulla mahdollistaa hienompien jyvien saamisen, mikä johtaa parantamaan materiaalin sitkeyttä ja viskositeettia.
 • Voimakkaasti vahvistettu ydin. Tämän ryhmän teräksiä käytetään sellaisten osien valmistukseen, joilla on suuri poikkileikkaus tai monimutkainen kokoonpano, ja niihin vaikuttavat myös huomattavat iskukuormat tai ovat alttiina huomattaville vaihtovirroille. He tekevät käyttöön nikkelin (12X2H4A, 12HNZA, 20HN). Tämän materiaalin niukkuuden vuoksi on joskus tehty sen korvaaminen mangaanilla, kun käytetään pieniä määriä vanadiinia tai titaania murskaamaan jyviä.

Pohjimmiltaan teräksen sementointia käytetään muodostamaan suuri osa osan pinnan kovuusasteesta sekä saavuttaa korkea kulutuskestävyys, joka syntyy lämpökäsittelyn avulla määritetyn prosessin jälkeen.

Mitkä osat kuuluvat tämän toimenpiteen piiriin?

Teräsuihdetta käytetään seuraavissa tuotteissa:

- laakeriosat (suuret renkaat ja rullat) jne.

Sementointimenetelmät

Jos määritetystä materiaalista on useita tyyppejä, niin kukin niistä käyttää omaa menetelmäänsä tässä prosessissa. Sementoitu teräs voidaan yleensä luoda eri olosuhteissa ja ympäristöissä sekä pakollisella lämpötilalla 850 - 950 astetta. Siksi jakaa useat tämän toimenpiteen menetelmät:

1. Kiinteässä polttoaineessa tapahtuva sementointiprosessi. Tässä tapauksessa on mahdollista käyttää orgaanisia aineita (eläinten luita, puuta jne.) Ja epäorgaanisia (koksia) yhdessä erilaisten aktivaattoreiden kanssa. Hiilen rikastus tapahtuu sen hapettumisen kemiallisen reaktion aikana. Aktivaattorien käyttö tässä tapauksessa edistää sen parempaa ja nopeampaa virtausta. Tämä menetelmä on erityisen hyödyllinen suurien karkaisu- syvyyden saavuttamiseksi. Se on tehokas terästuotteiden valmistuksessa. Tämä prosessi on kuitenkin erittäin työläs, ja siihen liittyy paljon vaivaa, aikaa ja energiaa.

2. Sementointiprosessi kaasujen vaikutuksen alaisena. Tässä menetelmässä on tavanomaista käyttää rikastettuja kaasuja (luonnollinen, runko, jne.) Tai inertti (typen) luokka. Kaikki riippuu yksilöllisestä lähestymistavasta. Lisäksi kaasupohjainen sementoitu teräs muodostuu pienellä prosentilla alifaattisista tyydyttyneistä hiilivedyistä, propaanista tai alkaaneista. Useimmiten tätä menetelmää käytetään laajamittaisessa tuotannossa, mutta se on hyvin kallista käteisellä. Lämpöteollisuudessa käytetään samaa menetelmää. Tässä tapauksessa orgaanisten molekyyliyhdisteiden (esimerkiksi tärpätti, etyylialkoholi, jne.) Seokset lisätään kuumaan pyörivään uuniin, joka puolestaan ​​kykenee hajoamaan katalyyttien (nikkeli) vaikutuksesta.

3. Nestemäisen sementoinnin prosessi. Sitä käytetään syanidi- ja syanidihauteissa. Jokaisella näistä ympäristöistä on ominaista sen omat ominaisuudet, edut ja haitat. Esimerkiksi syanidihauteita ei luokitella vaarattomiksi. Ne luokitellaan tavallisesti vaarallisiksi kuljettajiksi paitsi ympäristön lisäksi myös ihmisille. Siksi, kun työskentelet tällaisen materiaalin kanssa, on välttämätöntä yrittää noudattaa kaikkia määrättyjä turvallisuustoimenpiteitä haitallisten vaikutusten välttämiseksi. Mutta syanidittomaan kylpyyn perustuvaa menetelmää ei suositella, koska se johtaa ympäristön peruuttamattomaan pilaantumiseen ja aiheuttaa suuria vahinkoja sille. Jos näitä menetelmiä käytetän käytännössä, ne ovat vain pienien karkaisu- syvyyden saamiseksi.

Sementoitujen tuotteiden lämpökäsittely

Tämä prosessi on myös varsin tärkeä vaihe osien käsittelyssä. Loppujen lopuksi, sementoitumisen jälkeen tuotteella ei ole suurta kulutuskestävyyttä ja luotettavuutta. Tällöin viimeinen vaihe tässä tapauksessa on työ kovettumiseen ja karkaisuun. Kovettumisprosessille on ominaista useita ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Koko sementointiprosessi tapahtuu viljan kasvun vaikutuksen alaisena ja sen paluu poikkileikkauksen yli on epätasainen ja se käytetään epätasaisesti. Siksi työstössä on useita kovettumisvaiheita, joista jokainen esiintyy tietyissä lämpötilaolosuhteissa.

Edellä esitetyn tarkastelun jälkeen voimme sanoa, että tämän prosessin organisointi terästuotteiden valmistuksessa on erittäin tärkeää. Tämä toimenpide vahvistaa huomattavasti osan pintakerrosta. Tiettyjen taitojen hallinnan ja tarvittavien materiaalien ja laitteiden saatavuuden ansiosta teräsementaatio voidaan toteuttaa kotona.

Nämä 10 pienintäkään asiaa, joita mies aina huomaa naisesta. Luuletko, että sinun mies ei tiedä mitään naispuolisesta psykologiasta? Se ei ole. Yksittäinen piilotus ei piilota rakastavan kumppanin ulkoasulta. Ja tässä on 10 asiaa.

Millaista on olla neitsyt 30-vuotiaana? Mikä on mielenkiintoista, naiset, joilla ei ole ollut seksiä melkein keski-ikäisille.

Miksi tarvitsen pienen taskun farkkuja? Kaikki tietävät, että farkuissa on pieni tasku, mutta harvat ihmettelevät, miksi hän tarvitsee. Mielenkiintoista, se oli alun perin paikka xp: lle.

11 outoja merkkejä, jotka osoittavat, että olet hyvä sängyssä Haluatko myös uskoa, että tuo mukavaa romanttista kumppaniasi sängyssä? Ainakin et halua punastua ja anteeksi.

15 syöpätapahtumaa, joita naiset useimmiten jättävät huomiotta Monet syöpätaudit ovat samanlaisia ​​kuin muiden sairauksien tai oireiden oireet, joten niitä ei useinkaan oteta huomioon. Kiinnitä huomiota kehoon. Jos huomaat.

Älä koskaan tee tätä kirkossa! Jos et ole varma siitä, käyttäytyisikö kirkossa oikein, et todennäköisesti tee oikein. Tässä on kauhea lista.

Kaikki metalliementaatiosta esimerkki teräksestä

Sementointi, joka toteutetaan eri ympäristöissä ja yksinomaan korkeiden lämpötilojen vaikutuksesta, on hyvin yleinen menetelmä kemiallisen lämpökäsittelyn metallista, ja sitä on käytetty menestyksellisesti yli kymmeneen vuoteen.

Osien valmistelu injektointia varten

Sementointiprosessin ydin

Metallien kemiallisen lämpökäsittelyn menetelmät, mukaan lukien teräksen sementointi, tarkoittavat sitä, että tuote kuumennetaan korkeaan lämpötilaan erityisessä väliaineessa (nestemäinen, kiinteä tai kaasumainen). Tällainen vaikutus johtaa siihen, että metallin kemiallinen koostumus - työkappaleen pinta on tyydyttynyt hiilellä, minkä seurauksena siitä tulee vaikeampaa ja kulutusta kestävämpää. Tärkeää on koneistettujen osien ydin viskoosi.

Halutun vaikutuksen saavuttamiseksi sen jälkeen, kun tällainen vaikutus metalliin on mahdollista, vain, jos käsittely altistetaan vähähiiliselle teräkselle, jossa hiili sisältää enintään 0,2%. Sementoitumisen suorittamiseksi tuote kuumennetaan 850-950 ° C: n lämpötilaan ja väliainekoostumus valitaan siten, että se vapauttaa aktiivihiilen kuumennettaessa.

Jos sementointi suoritettiin ammattimaisesti, ei ole mahdollista pelkästään muuttaa metallituotteen kemiallista koostumusta vaan myös muuttaa sen mikrostruktuuria ja jopa faasikoostumusta. Tämän seurauksena on mahdollista merkittävästi kovettaa osan pintakerros, antamaan sille samanlaiset ominaisuudet kuin kovetetun teräksen ominaisuudet. Tällaisten tulosten saavuttamiseksi on tarpeen valita oikeat parametrit metallin kemialliselle ja lämpökäsittelylle - lämmityslämpötila ja käsitellyn tuotteen altistumisaika erityisessä ympäristössä.

Laitteet alipaineen sementointiin terästä

Tämä tekninen toiminta on melko pitkä aika, koska teräksen pintakerroksen kylläisyys hiilellä on hyvin hidasta (0,1 mm 60 minuutissa). Koska useimpien tuotteiden kovettuneen pintakerroksen on oltava vähintään 0,8 mm, voidaan laskea, että metallin hiiltymisen suorittamiseksi on tarpeen kulua vähintään 8 tuntia. Metallien sementoitumisen tärkeimmät materiaalityypit (tai, kuten ne on oikein kutsuttu, hiilidioksidit) ovat:

 • kaasumaiset väliaineet;
 • elektrolyyttiliuokset;
 • tahmea media;
 • leijukerros;
 • kiinteä väliaine.

Yleisimpiä ovat kaasumaiset ja kiinteät polttoaineet.

Sementoituneen kerroksen paksuuden riippuvuus käsittelyajan ja lämpötilan mukaan

Teräksen sementoituminen kiinteässä väliaineessa

Useimmiten seosta, joka koostuu natriumkarbonaatista, bariumista tai kalsiumista ja koivu- tai tammi- puuhiilestä (70-90%), käytetään metallin sementoimiseen kiinteässä väliaineessa. Ennen sitä kaikki tällaisen seoksen komponentit jauhettiin 3-10 mm: n murto-osaan ja seulottiin, mikä on välttämätöntä liian pienien hiukkasten ja pölyn poistamiseksi.

Kun seoksen komponentit valmistetaan metallin kemialliselle lämpökäsittelylle, niitä voidaan sekoittaa useilla tavoilla.

 • Seoksen komponentit (suola ja hiili) sekoitetaan huolellisesti kuivassa tilassa. Jos jätämme tämän vaatimuksen huomiotta, sementointiprosessin päätyttyä tuotteen pintaan voi muodostua tahroja.
 • Suola liuotetaan veteen ja saatu liuos kaadetaan puuhiiltä, ​​jonka jälkeen se kuivataan, kunnes kosteuspitoisuus on korkeintaan 7%.

On huomattava, että toinen menetelmä on edullinen, koska se mahdollistaa seoksen saamisen tasaisemmalla koostumuksella.

Sekä tuotannossa että kotona terästuotteiden sementointi suoritetaan laatikoissa, joissa kaadetaan kaatopaikalle. Jalostetun metallin pintakerroksen laadun parantamiseksi sekä laatikoiden lämmittämiseen kuluvan ajan vähentämiseksi on parasta tehdä ne mahdollisimman lähelle osien kokoa ja muotoa.

Optimaaliset olosuhteet teräksen sementoitumisvirtaukselle voidaan luoda eliminoimalla kaasuihin muodostuneet kaasut vuotoon lämmitysprosessin aikana. Tätä varten laatikot, joissa on suljetut kannet, tulee pinnoittaa huolellisesti tulenkestävällä savella ennen uunin asettamista.

Luonnollisesti on suositeltavaa käyttää erityisiä laatikoita ainoastaan ​​teollisissa olosuhteissa. Metallin sementoitumista kotona käytetään vakiokokoisia ja -muotoja (neliöitä, suorakaiteen muotoisia, pyöreitä) laatikoita, jotka valitaan käsiteltävien osien lukumäärän ja uunin sisäisten mittojen mukaan.

Tällaisten laatikoiden paras materiaali on lämmönkestävää terästä, mutta sitä voidaan käyttää ja vähän hiilidioksidiseosten säiliöitä. Metallituotteiden sementointiprosessi on seuraava.

Visuaalinen kuva rakennemuutoksesta sementoinnin jälkeen

 • Jalostukseen valmistetut osat sijoitetaan laatikoihin, jotka on ripoteltu karburistikerroksilla.
 • Tulenkestävään saviin kipseet täytetyt laatikot sijoitetaan esilämmitettyyn uuniin.
 • Suorita laatikoiden ns. Lämmitys kuumentamalla yksityiskohtia, joissa ne lämmitetään 700-800 asteen lämpötilaan. Se, että laatikot lämpenevät hyvin, arvioidaan pohjalevyn värin avulla: sen päälle ei saa olla tummia pisteitä kontaktipisteissä.
 • Uunin lämpötila nousee 900-950 asteen celsiusasteeseen. Näissä arvoissa teräs on sementoitu.

Korkean lämpötilan ja erityinen ympäristö, jossa metalli sijaitsee, myötävaikuttavat siihen, että aktiivihiilen atomien leviäminen teräksen kidehattuun. On huomattava, että teräsementaation toteutus on mahdollista kotona, mutta ei useinkaan mahdollista saavuttaa haluttua vaikutusta. Tämä johtuu siitä, että sementointiprosessi vaatii osan pitkän aikavälin altistumista korkeassa lämpötilassa. Yleensä kotona on vaikea varmistaa.

Sementin lisääminen kaasumaisessa ympäristössä

Tämän tekniikan laatijat ovat S. Ilinsky, N. Minkevich ja V. Prosvirin, jotka P. Anosovin johdolla käyttivät sitä ensimmäistä kertaa Zlatoustin tehtaalla. Tämän tekniikan ydin on se, että metallista valmistetut osat lämpenee hiilipitoisten kaasujen ympäristössä, joka voi olla keinotekoista tai luonnollista. Yleisimmin käytetty kaasu, joka muodostuu jalostettujen öljytuotteiden hajoamisen aikana. Tämä kaasu saadaan seuraavalla tavalla:

 • kuumenna teräsastia ja palvella sitä kerosiinilla, joka haihdutettaessa hajoaa kaasujen seokseksi;
 • Saadun kaasun osan (60%) koostumus on modifioitu (halkeilu).

Tuloksena saatua seosta käytetään teräksen kemiallisen lämpökäsittelyn suorittamiseen.

Teräsuihkutusprosessi

Jos teräs on sementoitu käyttäen vain pyrolyysikaasua, lisäämättä säröilyä, hiiltyneen kerroksen syvyys olisi riittämätön. Lisäksi tässä tapauksessa suuri kerros kertyy työkappaleen pintaan, joka voi kestää paljon aikaa ja vaivaa poistaa.

Uunit, joita käytetään kaasun hiutalemateriaalin suorittamiseen, on suljettava hermeettisesti. Nykyaikaisissa teollisuusyrityksissä käytetään kahta päätyyppiä tällaisista uuneista: metodinen ja kiinteä. Sementin prosessi kaasumaisessa ympäristössä on seuraava. Jalostettavat osat sijoitetaan uuniin, jonka lämpötila säädetään 950 asteen lämpötilaan. Kaasu toimitetaan kuumennettuun uuniin ja osat pidetään siellä tietyn ajan.

Verrattuna kiinteän polttoaineen teräksen sementointiin, tällä tekniikalla on useita merkittäviä etuja:

 • tarjoamalla parhaat edellytykset henkilöstölle;
 • suuri nopeus halutun vaikutuksen aikaansaamiseksi johtuen siitä, että kaasumaisessa ympäristössä olevia osia voidaan pitää pienempänä ajankohtana (lisäksi ei ole aikaa kiinteän polttoaineen valmistuksessa).

Teräsementaatio kotona

Missä muissa ympäristöissä teräsementaatio voidaan toteuttaa?

Hiilen, alhaisen hiilen ja seosteräksen yksittäiset laadut. erityisesti 15, 20, 20, 20, 20, 20, 2, 4, 18, 2, 4, 8, 12, 3, jne. voidaan sementoida muilla väliaineilla.

Tällaisessa ympäristössä voidaan vain pienikokoisia osia. Tämä menetelmä perustuu anodivaikutukseen, jonka takia metallipinta on kyllästetty elektrolyyttiliuoksessa olevan hiilen kanssa. Jotta liuos sisälsi riittävä määrä aktiivihiiltä, ​​siihen lisätään glyseriini, asetoni, sakkaroosi ja muut aineet. Ennen kuin laitat osan teräksestä liuoksessa, se kuumennetaan lämpötilaan 450-1050 astetta (riippuen käsiteltävästä metallista ja osan koosta). Liuoksen lämmittämiseksi käyttäen sähkövirtaa, jonka jännite on 150-300 V.

Tämän tekniikan mukaan teräs on sementoitu kuumalla kaasuvirtausväliaineella, joka muodostuu metaanin ja endogasien kulkiessa kuumennetun hienoksi jauhetun (0,05-0,2 mm) korundin kerroksen läpi.

Metallin pinnan hiiltymisen tämän tekniikan avulla käytetään erityisiä tahnoja, jotka koostuvat keltaisesta suolasta, puupölystä ja nokeesta. Ennen käsittelyä osa on päällystetty tällaisella tahnalla ja kuivattu, ja sen jälkeen se kuumennetaan vasta 910-1050 asteen lämpötilaan korkeitaajuusvirtojen avulla.

Mitä tahansa tekniikkaa käytetään teräksen sementoitukseen, sen lopettamisen jälkeen suosittelemme jättämään metallin.

Kotisementti

Kotisementti

Mikä on sementointi? Yksittäiseen tuotantoon tai massatuotantoon? Yhden puutarhan ansiosta kimmoisuus kalliimmaksi.
Massaa varten voi jäädä kiinni. Sahoinut St3: n hihat. Tärkein reagenssi on trietanoliamiini. Sammutus suoritettiin emäksisessä liuoksessa. Reagenssi syötettiin uuniin tuulettimen avulla, joka tippui tippa tiettyyn taajuuteen. Liesi on suljettu. kansireikään. Kun uuni tuli järjestelmään, kynttilä asetettiin tulelle kannen reiästä - tämä on merkki siitä, että hiiltyminen oli mennyt. Uunin lämpötila on 850 astetta. Kellonaika säätää hiilikerroksen syvyyttä.

# 5 kuzmith

kuzmith Lähetetty 25. helmikuuta 2013 - 20:41

25. helmikuuta 2013 - 20:41

Kotisementti

Tein sementointia grafiitissa, 875 astetta, kyllä, pitkään aikaan. Asennan osat laatikkoon, tukkeutuvat grafiittipölyllä, johon on sekoitettu 10% (tilavuus) kalsinoitua soodaa (pölyä), yläni nukahtaa 2 cm: n kuivaa hiekkaa, täytetään hiekka nestemäisellä lasilla, kuivataan ja uunissa 10 tuntia. Oliko analyysi: Art. 3 sementoitetaan 1,5 mm: llä 10 tunniksi. Jos joku haluaa huomenna, esitän analyysin ohuista osista (% hiilestä).

# 6 alex550

alex550 Lähetetty 26 helmikuu 2013 - 07:20