Mitkä ovat hiekkalaatan sementin ja hiekan osuudet?

Ennen kuin peskoblokovin tuotanto oli tehtaalla, joka oli varustettu höyrykammioilla ja muilla koneilla. Tänään se ei ole ongelma, ja jos hiekan ja sementin osuus hiekkakivien valmistamisesta tunnetaan, ne voidaan tehdä kotona.

alkaen peskoblokov rakentaa edullisia asuinrakennuksia ja hozbloki

Tämä työ on suoritettava vaiheittain:

 • valmistaa sementtilaasti;
 • laita valmistettu seos muotoon;
 • materiaalin kuivaus;
 • laittaa tilaa lisää varastointia varten.

Kahdessa ensimmäisessä vaiheessa tarvitaan hiekkaa, kuonaa, vettä ja sementtiä sekä joitain työkaluja, kuten lapio, kauhat, erityinen muoto ja muut. Jos sinulla on betonisekoittimet, niin se on paljon helpompaa ja nopeampaa.

Valmistettujen lohkojen on kuivuttava 3 viikon tai kuukauden ajan 20 asteen lämpötilassa. Huoneen ilma, jossa tuote kovettuu, tulisi sisältää runsaasti kosteutta. Betoniin tarttui usein pehmittimen avulla. Hiekkalaatat olisi säilytettävä, tyhjentäen ne, se säästää heidät tuholta ja osittaisilta vaurioilta.

Komponentit ja mittasuhteet

Hiekkakivien valmistuksen ratkaisu on yksinkertainen. Tarvitset 3 komponenttia plus vettä. Seos sisältää:

 • sideaineita (se voi olla kipsiä, sementtiä, savea tai kalkkia);
 • täyteaine (niiden puhtaus on oltava moitteeton, eli epäpuhtauksien täydellinen puuttuminen - maa, hiili, tuhka);
 • hiekkaa.

Hiekkalaatat olisi tehtävä ottaen huomioon käytettyjen komponenttien suhteellisuus. Sementin ja hiekan osuudet hiekkalaatalle ovat seuraavat: 1 osa sideaineesta otetaan esimerkiksi sementtiä, 3 osaa karkeaa hiekkaa ja 5 osaa kuonaa.

Valmistettaessa seosta lisätään vähän vettä, noin 0,5 sementtiä. Jos hiekkaa ei ole, niin osuus on: 1 osa sementistä ja 9 osaa kuonaa. Vettä käytetään samassa määrin.

tällaisten lohkojen talo toimii pitkään

Ennen kuin teet ratkaisun kotona, sinun on ensin valmisteltava lomake. Ne on valmistettu puusta. Tinaa ei saa olla pohja, ja ne - helposti ymmärrettävät, jotta lopputuote voidaan helposti saavuttaa.

Lomakkeiden muodostamiseksi käytetään yksinkertaisia ​​pulloja, jotka puristetaan betoniliuoksen valmistettuun seokseen.

Peskoblokovin lajikkeet

Hiekkalaipan paksuus riippuu siitä, mihin sitä käytetään. Esimerkiksi 20 cm paksujen tuotteiden seinien rakentamiseen. Ne, joiden sisäseinät on rakennettu, ovat 10-12 senttimetriä paksuisia ja päin olevat seinät - 9 senttimetrin paksuus ja koristeellinen etupuoli. Lähes kaikki koot ovat vakiovarusteita, mutta yksittäisten tilausten lohkojen muitakin ulottuvuuksia, mutta tämä tapahtuu hyvin harvoin. Hiekkalaipan paino vaihtelee 24 - 29 kg riippuen tiilen ja täyteaineen tyhjyydestä.

Kuten näette, hiekkalaatikoiden hankkimisen teknologiset prosessit ovat varsin yksinkertaisia ​​ja varsin toteuttamiskelpoisia myös rakennusalan ammattilaisen kannalta.

Koneen ja betonilohkojen tekeminen omilla kädillä, kotitekoisilla rakennuskoneilla ja seinien betonilohkoilla

Kuonakivien betonin koostumus tekee sen itse

Sopiva täyteaineena: kuona, tuhka, kivihiiltä polttava jäte, murskattujen kivien seulonta (kivi, graniitti), tiilijätteet, sora, hiekka, sahanpuru (jalostamisen jälkeen), laajennettu savi, perliitti, hiekka ja sora, rakeistettu kuona, sali, murskattu kivi, sahanpuru, kipsi, tiilitaistelu jne.

Liuos kuonakiviä varten: hiilikuona: karkea hiekka (savi): sora 5-15 mm, sementti M500, vesi (7: 2: 2: 1,5: 1,5-3). On tärkeää tarkkailla veden määrää siten, että lohkot eivät kulje poistettaessa. Liuos tulee murentua, kun se putoaa maahan, mutta nyrkki on kytkettävä.

Prosessi valmistaa kotitekoisia betonilohkoja

Aseta liukuliuoksen muotoon, kytke vibraattori päälle 3-5 sekunnin ajan, liuos saostuu. Jos ratkaisu ei riitä raportoimaan, aseta sitten kiinnitin ja kytke taas värähtelijä päälle. Kun puristin "istuu" rajoittimilla - muovaus on valmis. Viritin on kytkettävä päälle 5-10 sekuntia ja poistettava lomake. Se on tärkeää! Lomake on poistettava, kun värähtelijä on käynnissä, eli poiston lopettaminen tapahtuu jo "lentokoneella". Lohkojen on kuivuttava 5-7 vuorokauden ajan (ja yleisesti ottaen karkeiden lohkojen (tai värähtelevien betonikivien) täydellinen kovettuminen tapahtuu kuukauden kuluessa vähintään 20 asteen lämpötilassa ja kosteissa olosuhteissa).

Koneen tuottavuus kahden työntekijän kanssa 40-70 kpl / tunti (täyttöstä hometta poistettaessa 45 sekuntia).

Pehmittimen lisääminen

Lohkojen plastisuutta varten voit lisätä pehmittimen (5 grammaa lohkolujuutta, veden kestävyyttä ja pakkasvastusta, vähemmän halkeamia) värähtelevän valun aikana, ja se on mahdollista vibropressoinnin avulla, mutta sinun on lisättävä liikaa vaikutusta varten ja tämä on kallista.

Sementtilohkot olivat kestäviä, sinun on harkittava:

 • Hiekan laatu - tarvitset suuren.
 • Kuona on ihanteellinen verkkotunnus.
 • Sementtilaatuinen M400.
 • Laitteet - paremmin puristettavia, sinun täytyy saavuttaa vibropressointi.

Keittoaika ja varastointi

On mahdollista poistaa nauhalta päivässä. Täydellinen kuivaus muutamassa kuukaudessa. Päivä myöhemmin lohkot voidaan jo käyttää - älä murtaudu, laita viikko.

Käytettäessä pehmittimen valmiita lohkoja voidaan poistaa paikasta ja säilyttää 6-8 tunnin kuluttua. Ilman DFC: tä - kahdessa päivässä. On välttämätöntä varastoida valmiita hiekkakappaleita 100 kappaleen pyramidipilareissa pienillä (2-3 cm) raolla lohkojen välissä - niin että "sivut" kuivuvat.

Aluksi betoni voidaan valmistaa käsin. Sen jälkeen se on tehokkaampaa ja helpompaa - sähköisellä betonisekoittimella, jonka tilavuus on 0,2-0,5 kuutiometriä. m.

Tuotantopaikka - tasainen lattiahuone, hyvä ilmanvaihto / lämmitys tai litteä alusta kadulla katon alla.

Kuonakivet ovat rakennuspalikoita, jotka on saatu levytyspuristuksella konkreettiseen liuokseen erityisessä muodossa. Standardikoko 390mm x 190mm x 188mm, jossa on kolme reikää.

Cinder-lohkojen edut

 • edullisia
 • rakentamisen suuri nopeus karkeista lohkoista;
 • hyvä äänieristys
 • hyvä lämmöneristys
 • voidaan valmistaa itse ja myyntiin

Negatiiviset mielipiteet betonilohkojen tekemisestä omilla käsillään

Kone on hyödyllinen vain halvalla tai "vapaalla" raaka-aineella tai valtavilla työmäärillä.

Ontto lohko, joka on tehty missä tahansa, on kalliimpaa, osa samankokoisesta seinästä, joka on tehty irrotettavalla tai irrotettavalla muottielimellä, sitä enemmän menetät aikaa ja energiaasi. Siksi pohjimmiltaan näiden koneiden myynti - tämä on vain mahdollisuus tehdä rahaa muille.

Esimerkki kotitekoisten lohkojen valmistamisesta aiheutuvista kustannuksista ja kustannuksista

Yhden sementtikappaleen tuotanto vie 0,011 kuutiometriä liuosta suhteessa 1: 7 (sementti: rakeistettu kuona), so. 1 pussi sementtiä = 36 lohkoa.

lainsäädäntö

Venäjän federaation hallituksen 13. elokuuta 1997 tekemät päätökset nro 1013, Venäjän federaation julkinen standardi nro 86, 8. lokakuuta 2001, ja Gosstroy, Venäjän federaation nro 244, 24. joulukuuta 2001. Pakollisen sertifikaatin vaatimat tuotteet eivät sisällä betonilohkojen rakentamista erilaisilla täyteaineilla (kuona,, sahanpuru jne.) sekä vibroformointilaitteet niiden tuotannolle.

Muotin tekeminen käsin betonilevyjen valua varten

Kynsilohkojen itsenäisen valmistuksen muoto on laatikko, jossa on 3 mm: n metalli ilman pohjaa, jossa on kahvat. Lohkojen etuosaan oli tasaisempi, ne on kuivattu kumipinnalla, joka on kostutettu pesuaineen liuoksella.

Piirrä vibrobank tehdä muoto omilla käsiään

Piirustuksen selitys

Jotkut piirustukset työstökoneista kotitekoisille hiekkalaatikoille

Valokuvat koneen tyypistä "Unelma rakentaja" omien käsien hiomalahkojen valmistukseen.

Suunnittelun ominaisuudet

 • Moottori on asennettu koteloon, tärinä tapahtuu tavaroiden epätasapainon vuoksi.
 • Sylintereillä on 2-3 mm: n reuna helpottamaan muodon poistamista

Koneen valmistusprosessi

 • Bulgarian leikattu levy 2,5 mm
 • Taivutusten paikoissa, neulotaan sisäpuolelta kolmasosaa 2 mm: n levyllä, jotta levy ei halkeile
 • Matriisin tekeminen - tarkista kaikki kulmat (ensinnäkin koko rakenne on parempi tekemään nastoja ja sitten vain 5 cm tiiviisti saumoja).
 • Hitsauta kulma matriisin pohjalle (iskunvaimentimelle)
 • Astu pannun alle liuoksen alle
 • Kuuma matriisin pohja ja yläosa
 • Kiinnitä värähtelevän kulmat
 • Voimakasta kartiota varten putken pääty on kapea 2-3 mm, voit enemmän.
 • Yhdessä muodossa olevaan koneeseen sopii kaikki 120 W: n asynkroniset moottorit.

Moottori: 180 W: n teho, kolmivaiheinen, kytketty yhden vaiheen virransyöttöpiirin mukaan.

Videot, jotka auttavat ymmärtämään prosessin tekemistä lohkojen omilla käsillä

Artikkelit ja keskustelut

Sellumyymälöiden valmistus itse lohkojen tekemiseksi

Tyylikäs kotitekoisten lohkojen rakentaminen

Jatkuvuus ja sitkeys auttoivat ratkaisemaan kodin remontoinnin ongelman.

Kaikki alkoi siitä, että naapurit pyysivät minua rekonstruoimaan talonsa keittiötä, joka oli rakennettu 40 vuotta sitten. He nostivat tälle talolle kaksitoista lasta, jotka menivät sinne mihin. Mutta lomilla aikuiset lapset perheineen tulevat vanhemmilleen, ja vanha keittiö ei pysty majoittamaan kaikkia. Se oli tällaisen loma juhla, että suurempi huone oli tarpeen. Kun päätös keittiön laajentamisesta tehtiin, arkkitehti ja insinööri otti tehtävän.

Etsii materiaalia

Työn alussa talon omistajat kertoivat meille, että he eivät välittäneet rakennuksen jälleenrakentamisesta, mutta haluavat joka tapauksessa säilyttää alkuperäisen arkkitehtuurinsä ja materiaalit, joista talo on rakennettu. Meillä oli utelias ongelma, koska koko talo rakennettiin pienistä seinälohkoista, joiden alkuperää emme tienneet.

Kun keskusteltiin polynomalaitosten kanssa, joka on erikoistunut muurien alalla ja paikallisille toimittajille, meistä tuli selvää, että ei olisi helppoa varmistaa, että uusi materiaali noudatettaisiin rakennuksen talon kanssa. Lohkot koostuivat rakennusmateriaalista, joka näytti olevan tiilikokoisia, mutta tehty hiekasta ja sementistä, ja niillä oli luonteenomaiset pinnat pienten aukkojen "piikit" kanssa. Tällä hetkellä näitä lohkoja ei käytetä rakentamisessa.

Oletimme, että kun aloimme purkaa vanhan keittiön, pidämme niin monta vanhaa lohkoa kuin mahdollista. Mutta yritettäessä erottaa yksi lohko toiselta, hauras ulkokehä aukeaa, jättäen kiinteän betonisydän ehjänä. Lisäksi tällaisia ​​lohkoja (vaikka voisimme pitää ne) ei voida pitää hyväksyttävänä materiaalina, koska pidennyksen täytyi vastata nykyaikaisempia seismisen vastustuskyvyn vaatimuksia.

Lopulta päätimme rakentaa puusta valmistettua ulkokehystä ja käyttää lohkojen ulkopintaan. Tämä päätös vähentää lohkojen tarvetta, mutta ei kuitenkaan ratkaissut ongelmaa.

Keskustelussa talon nykyisten omistajien kanssa oli mahdollista saada selville, että entiset omistajat elävät edelleen lähistöllä. Kutsuimme heidät ja huomasimme, että talot, joista talosta rakennettiin, tuodaan Fresno. Se oli suurin menestys tuohon aikaan: me todella toivoimme löytää tehtaan siellä, joka tänä päivänä tuottaa lohkojen me tarvitsemme. Sen takana saimme tietää, että Fresnoon perustettiin hiekkaa, soraa ja sementtiä koskeva erittäin laajamittainen tuotanto ja että monet pienet yritykset tuottavat erilaisia ​​rakennusmateriaaleja tällä perusteella. Kuitenkaan mikään näistä yrityksistä ei tee lohkoja kuin ne, jotka haluamme ostaa. Ehkä tehtaalla, joka tuotti tarvittavat lohkot, ei ollut enää olemassa? Oliko vanhat omistajat tehneet virheitä? Sen oli ymmärrettävä kaikki paikan päällä.

Kuvankaunis rauniot

Fresno oli neljä tuntia, joten kun saavuimme paikalle, se oli jo kuuma ja pölyinen. Suurin osa rakennusmateriaalivarastoista osoittautui lopulta kiinni viikonlopun aikana, emmekä pystyneet tarjoamaan mitään ainoassa päivässä työskentelevässä varastossa. Expedition oli ilmeisesti päättynyt epäonnistumiseen. Pimeässä pimeni, ja olimme myös melko väsyneitä. Mutta kun matkalla kotiin pikkukaupungissa saavuimme huoltoasemalle, emme vain voineet uskoa silmiämme - aivan aseman lähellä näimme mökin, joka oli rakennettu materiaalista, jota etsimme. Rakennuksen perusteellinen tarkastus vahvisti ensimmäisen vaikutelman - materiaali, josta se rakennettiin, osoittautui täysin identtisiksi lohkojen kanssa ikkunoiden aukkojen viimeistelyelementtien kanssa. Katseessamme huomasimme neljä rakennusta, jotka oli rakennettu samoista lohkoista.

Kuulimme useita ihmisiä kyseenalaistamalla, että kun siellä oli pieni yritys lohkojen tuottamiseen näissä paikoissa, mutta se poltettiin maahan, eikä kukaan tiennyt tarkkaan, missä se sitten sijaitsi. Meitä kehotettiin ajamaan tiellä louhokseen, joka oli vielä toimiva täällä, ja etsimään siellä vartijaa.

Me laskeutuimme louhokseen ja huomasimme, että tänään ei ole elää turhaan - suuret hangar, pieni myymälä, ulosmeno ja kaksi sotkeutuneita taloja, jotka tapasimme matkalla, koostuivat kerran "meidän" lohkoistamme. Lisäksi myymälän ympärillä löydettiin siististi pinotut lohkot ulkoisille ikkunalaudalle täsmälleen sellaiseen tyyppiin kuin me tarvitsemme. Oli todennäköisesti 50 heistä, ja he olivat erinomaista muotoa ja sopivaa väriä, joka ehkä vain hiipui hieman.

Tässä ilmeisesti siellä oli kerran tehdas: poltetun rakennuksen kellarilevyt olivat edelleen paikallaan, kuten eräänlainen ruosteinen laite, jota ei voitu tunnistaa. Kuitenkin, lukuun ottamatta alaovien lohkoja, ei ollut mitään, jota voisimme käyttää. Mutta lähellä raunioita oli perävaunu, jossa vartija asui.

Tontti sekaantuu

Vartija kertoi meille, että materiaalia, jota louhittiin täällä, kutsutaan hohkoksi. Hänen ajatustensa mukaan sen punertava väri saadaan louhoksen yläkerroksen sisältämän raudan ansiosta. Syvemmälle louhoksessa materiaalin väri heikkenee ja menee punaisesta sävyksi punaiseksi, sitten harmaaksi ja valkoiseksi. Lohkon syvimmässä osassa oleva valkoinen materiaali muistuttaa talkkijauhetta ja sitä kutsutaan pozzolaniksi. Rakennusyritykset käyttävät sitä lisäaineina betonin tuotannossa. Tämä on kaikki, mitä keskustelukumppani voisi kertoa meille. Kuitenkin hän antoi meille puhelinnumeron hänen pomo - uran omistaja.

Se oli jo myöhässä ja meidän piti mennä kotiin. Kuitenkin jo tiesimme, mikä meidän seuraava askel olisi. Päätimme tehdä lohkoja omin päin.

Raaka-aineiden uuttaminen

Maanantaiaamuna kutsuin louhoksen omistaja. Hän ei tiennyt mitään kasveista, mutta hän ehdotti, että meillä olisi tarpeeksi raaka-aineita lohkoihimme urallaan. Ja mielellään kutsui meitä siellä.

Seuraavana päivänä yhdessä arkkitehdin kanssa menimme uudelleen Fresnoon. Nyt - suurella kippiautoilla, tarttuu tiloihin ja poimii. Louhoksen pinta-ala oli yli kaksi neliökilometriä ja syvyys oli noin 30 metriä. Ja kun menimme ympärille louhos etsimään tarvittavaa materiaalia, kaikki peitettiin pölyllä ja hikeellä. Louhoksen sivut olivat kovaa kuin kivi, mutta kun hankaantuivat, materiaali muuttui jauhemaiseksi jauheeksi. Perusteellisen haun jälkeen löydettiin paikka, jossa hohkakivi oli melkein haluttu. Se oli täällä, että päätimme päästä alas liiketoimintaan. Mutta katsomalla meidän poikaset ja lapiot, omistaja ura nauroi. " Sinun täytyy hikoilla liian kauan, jos aiot kaivaa käsin, "hän sanoi." Tiedän tehokkaamman tavan. " Näillä sanoilla hän jätti meidät ja palasi muutamassa minuutissa pieni kaivinkone.

Kun lataus oli valmis, heitti tarp päälle arvokkaaseen materiaaliimme ja telineen yläpuolelle laatiin neljäkymmentä parasta ikkunapylväät, jotka valittiin pinoista, jonka löysimme edellisenä päivänä.

Lohkojen valmistus ja muuraus

Nyt meillä oli raaka-aineita lohkojen tuottamiseen. Emme kuitenkaan tienneet tämän tuotannon teknologiaa. Ja he alkoivat kokeilla. Seos, jonka resepti koke- muksen mukaan lopulta löytyi, koostui vesi-, hiekka-, sementti-, väriaine- ja murskatuista mineraaleista, joita uurastettiin louhoksemme.

Betonin valmistuksessa käytimme manuaalista betonisekoitinta ja kierrettiin yhden erän valmistamiseksi vähintään kymmenen minuutin ajan. Huolimatta siitä, että mineraali oli hyvin lähelle taloa vanhoja lohkoja, seoksen väri muuttui lisäämällä muita komponentteja, jotka olivat välttämättömiä voimaa ja haluttua koostumusta varten.

Lopulta ratkaisemme ongelman kokeilemalla ja virheellisesti. He tekivät suuren sarjan näytteitä, joista jokaisella oli tarkka väriaineen tyyppi ja määrä sekä muut komponentit, ennen kuin havaittiin seoksen osien asianmukainen suhde. Valmistuksen jälkeen uudet lohkot kuivattiin, kunnes ne ostivat lopullisen värin koko viikon ajan.

Me hylkäsimme ensimmäiset muotoilemme ohuesta metallista. Tosiasia on, että vaikka käytettäisikin enemmän dieselöljyä voiteluaineena, betoni kiinnittyi näihin muotoihin ja lohkojen pinnat osoittautuivat karkeiksi eivätkä sopineet meille.

Ratkaisu, jonka löysimme, oli melko yksinkertainen. Puiset kehykset tehtiin, erotettiin siten, että viisi lohkoa voitaisiin valaa samanaikaisesti (tämä on raja, jota yksi henkilö pystyy helposti käsittelemään). Pyöreille kulmille, joita tarvitsimme leikkuulaitteilla, lisäsimme ohuita metallilevyjä lomakkeisiin.

Kun aloitimme lohkojen valamisen, yritimme seurata täsmällisesti seoksen osien suhdetta eri erissä olevien lohkojen välisten erojen (ensisijaisesti värin) minimoimiseksi. Alkuperäisten lohkojen koostumuksen noudattamisen varmistamiseksi saimme tarvittavat epäsäännöllisyydet, hylkäämämme liian perusteellisen betonisekoituksen täyttämällä lomakkeita ja puhdistamalla ne valmiiden lohkojen purkamisessa.

Muodot betoniseoksella käärittiin kalvolla ensimmäisten 24 tunnin ajan, jotta pinnan märkäpäivä pysyisi tasai- sesti betonin asettamisena. Toisena päivänä lohkot otettiin pois kehyksestä ja neulottiin paaluun, ja viikon kuluttua ne oli vaikea murtautua vasaralla. Keittiön jälleenrakentamiseen tarvittiin 600 lohkoa. Päätimme kuitenkin tehdä enemmän luottamusta kuin tarvitaan. Päivän aikana teimme noin 75 lohkoa ja pian takapihalla oli täynnä upouusituotteita, jotka kypsyivät myöhään syksyn viileän auringon alla.

Kun olemme viettäneet paljon aikaa ja vaivaa lohkojen tekemiseen, halusimme löytää muurarin, joka kohteli näitä käsiemme luomuksiamme muoviräjähteinä pakattuna kultapalkkeina. Kuten kävi ilmi, talon omistajat tienivat hyvän maineen muurari. Ja pian saimme jatkuvasti kasvavan luottamuksen tarkkailla, kuinka hän laittoi heidät. Vanhan muuratuksen noudattaminen oli täydellinen.

Nyt laajennuskoneen ulkoseinien materiaali tai värimaailma ei ole erilainen kuin muut talon osat. Ja mikään ei kerro, kuinka paljon työtä kaikki vaaditaan.

Ovatko nämä ponnistelut perusteltuja? Kuka tietää Talon omistajat saivat kuitenkin mitä he halusivat, mutta olimme tyytyväisiä, että pystyimme ratkaisemaan ongelman, joka näytti olevan liukenematon.

Sementti-hiekkalaatat

Talojen ja arkkitehtien kehittäjien on valittava optimaaliset koostumukset monenlaisten rakennusmateriaalien joukosta. Päätös on vaikea! Loppujen lopuksi sinun tulee huolellisesti tutkia materiaalien ominaisuuksia, analysoida positiivisia ja negatiivisia puolia, verrata muihin tuotteisiin.

Ihmiset haluavat elää ja työskennellä hyvin varustetuissa, luotettavissa, lämpöisissä ja hiljaisissa huoneissa. Mikä yhdistelmä haluaa mieluummin esineen rakentamiseen? Ehdotamme, että tarkastelisimme yksityiskohtaisesti sementti-hiekkalaatteita - uuden sukupolven materiaalia. Ne ovat suosittuja useiden positiivisten ominaisuuksien ansiosta. Lisäksi voit tehdä tällaisia ​​raaka-aineita itse.

lähtöaineena

Raaka-aineet tuotantoon:

Sementti-hiekkakivet valmistetaan tavallisesta sementtiseoksesta

Klassisessa tekniikassa käytetään suurta hiekka-sementtiseoksen suhdetta 3: 1. Sora hiekalla vähentää betonin kulutusta. Lisää sementin tilavuutta lisää tuotteen routavastuksen, lisää tiheyttä. Ratkaisu on helppo valmistaa itse, ja voit ostaa valmiin hiekosementtiseoksen, joka eroaa täytefraktiosta. Kuivien raaka-aineiden tiheys on yli 1800 kg / m3. m, mikä antaa hänelle mahdollisuuden viitata raskasbetoniin. Lopullisen tuotteen määrittelyparametri on vahvuus. Komposiitit ovat saatavilla luokkiin M50, M75 ja M100.

tuotanto

Tuotanto toteutetaan värinäytteellä puolikuivaa koostumusta. Komponentit asetetaan erityisiin muotoihin, seisotetaan kaksi tuntia, minkä jälkeen ne painetaan tärinän vaikutuksen alaisena. Takavarikko tapahtuu 3 tunnin kuluttua. Korkealaatuisten raaka-aineiden käyttö mahdollistaa halutun ominaisuuden omaavien sementtituotteiden valmistuksen.

Valmistetut raaka-aineet, joita käytetään rakentamisessa vanhenemisen jälkeen 50 päivän ajan. Ulkonäkö, joka luonnehtii voimakkuutta - läsnäolo marmorin tahrojen tuotteen pinnalla. Ne puuttuvat ristiriidassa ainesosien mittasuhteiden tai valmistusmenetelmän noudattamatta jättämisen kanssa.

Lohkotyypit

Lohkot on jaettu rakennus- ja suunnitteluominaisuuksiin sovelluksen soveltamisalan mukaan:

 • Täysikokoiset lohkot. Niitä erottaa se, että onteloita ei ole, mikä lisää lujuutta ja sitä käytetään perustusten rakentamiseen. Tuotteen vakiomitat - 400x200x200 mm.
 • Hollow-tuotteet kantavien seinien rakentamiseksi ovat 2-8 ontelosta. Niillä on korkea lämpö- ja äänieristys. Tarvittava lujuus on raaka-aineiden kulutuksen pienempi.
 • Törmäysjoukot. Sisustuspuolen läsnäolo sallii niiden käyttämisen ulkoseinään. Kestävät, eivät vaadi lisäkäsittelyä, eivät ole alttiita kosteudelle tai lämpötilan muutoksille.
 • Väliseinät sisäovien ja seinien väliseinien rakentamiseen. Tarjoa parannettu meluneristys yhdistettynä siihen, että onteloisten hiekkamassojen asennus.
 • Seinäelementit, joiden leveys on suurempi, käytetään sisäseinien rakentamiseen yhdestä tai kahdesta rivistä.

Soveltamisalueet

Sementtihiekkaloita käytetään eri korkeuksien rakennuksissa. Mahdollisimman kerrosten lukumäärä on 10.

Sementti-hiekkalaatat sopivat monikerroksisten rakennusten rakentamiseen

 • säätiöt. Kiinteät kappaleet kestävät huomattavia kuormia ja toimivat pitkään perustaksi;
 • seinät. On mahdollista asentaa pääomaa ja kevyesti kuormitettuja seiniä;
 • verhous. Materiaalin käyttö, joka ei vaadi kipsistä, vähentää rakennuskustannuksia;
 • osioita. Näihin tarkoituksiin käytetään tuotteita, joiden leveys on 100 millimetriä tai täyteläisiä töitä;
 • jalkakäytävien, teiden rakentaminen. Hiekkasementtiä käytetään laatikoiden ja jalkakäytävien valmistukseen.

Käyttöominaisuudet mahdollistavat materiaalin käytön pohjakerrosten, perustusten, aidojen, kellareiden, autotallien, teollisuus- ja asuinrakennusten rakentamisessa.

Positiiviset ominaisuudet ja haitat

Sementti-hiekkalaatikoilla on useita etuja. Merkitse ominaisuudet:

 • Rakennusten pitkä käyttöikä. Seinämien paino on alhaisempi kuin tiilien käyttö ja siten vähemmän voimaa alustalle.
 • Ympäristöystävällisyys. Tuotannossa käytetään ympäristöystävällisiä raaka-aineita, ei ole kielteisiä vaikutuksia ihmisiin.
 • Lämmöneristys. Sisätiloissa on mukavat lämpötilaolosuhteet, koska materiaali säilyttää talvella lämpöä ja tarjoaa ilman jäähtymisen kesäisin.
 • Pakkasvaste Rehellisyys säilyy terävien lämpötilavaihteluiden aikana.
 • Pieni kutistussuhde.
 • Yhdistelmä muihin rakennusmateriaaleihin, mukaan lukien pinnoitus.
 • Paloturvallisuus.
 • Kohtuullinen hinta. Materiaali on saatavilla monille kehittäjille.
 • Yksinkertaisuuden asettaminen. Ilman ammattimaisia ​​rakentajia voit rakentaa rakennuksen itse.
 • Työn väheneminen. Suuremman koon avulla voit säästää kohteen rakentamisen aikaa.

Eräitä pieniä negatiivisia hetkiä korvataan täysin ansioilla. Kuitenkin haitat ovat läsnä:

 • tarve eristää esineiden seinät huoneen lämmön säilyttämiseksi;
 • raskas painoinen korpulaattilohko. Kompensoidaan järjestämällä kiinteä säätiö.

suosituksia

Sementti-hiekkalaatikoilla on vakavia etuja verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin markkinoilla. Käyttöalue on riittävän laaja. Valitsemalla sementtityyppien rakentamista hiekan lisäämisellä vähennät rakennusaikaa ja säästät taloudellisia resursseja.

Erilaiset rakennuspalikat tekevät sen itse

Jokainen meistä tarvitsee perheen ja oman mukavan asuinpaikkamme. Joku haluaa asuntoa suurkaupungissa, ja joku haluaa elää siellä, missä voit kasvattaa vihanneksia ja hedelmiä, pitää lemmikkejä, asua asuntoon sopivalla talolla ja tarvittavilla rinteillä. Mutta kaikilla ei ole varaa rakentaa kaikki tarvittavat tilat ostetuista rakennusmateriaaleista. Tässä tapauksessa ajattelemme, onko talon rakentaminen käsin tehtyyn materiaaliin mahdollista.

Höyrystyneet betonilohkot ovat kevyitä rakennusmateriaaleja, joten talon rakentamisessa ei ole tarvetta vahvistaa säätiötä.

Kaikki nämä sukupolvet ovat pyytäneet meiltä tätä kysymystä, joten riittävät menetelmät rakennusmateriaalien hankkimiseksi improvisoiduista keinoista on jo pitkään ollut tiedossa.

Optimaalisin ratkaisu tässä tapauksessa on asuntojen rakentaminen omasta alkaen siitä, mitä voidaan saada suoraan paikan päällä.

Tukirungon elementit: 1 - laastin ensimmäisen lohkon rivi; 2 - lisäkennolohkot; 3 rengas vahvistettu hihna; 4 - teräsbetonilattiat; 5 - eristävä tiiviste; 6 - monoliittinen betoniteräsvyöhyke; 7 - kattopäällysteinen teräsbetoni; 8 - betonista valmistettu hyppyjohde; 9 - vedeneristys; 10 - pohja.

Materiaaleista, jotka ovat kaikkein helppokäyttöisimpiä, joka löytyy joka paikasta, on maa tai pikemminkin maaperä, joka on hedelmällisen kerroksen alla. Muinaisina aikoina sekä asuinrakennukset että muut rakennukset rakennettiin maasta, mutta useammin niillä alueilla, joilla oli vain vähän metsää. Tämän materiaalin avulla valmistettiin muoveja muovaamalla tai tampingilla sekä käyttämällä muottipohjaa (maa pakattiin hyvin tiukasti).

Esimerkiksi jos omalla kädellä rakennettavan talon rakennustyöt suunnitellaan ilman kellarista, niin tuleva maaperä, joka on poistettu tulevasta perusrakenteesta, riittää rakentamaan talon seinät yhteen kerrokseen. Jos teet kellarissa talon voi jo olla kaksikerroksinen. Seinille ja sopivalle maaperälle, joka poistetaan altaan rakentamisen, viemäröinnin tai kuopan aikana.

Aikaisemmin ei ollut mahdollista koneistaa ainakin osaa tällaisen rakennusmateriaalin valmistusprosessista, mutta tietenkin meidän ei tietenkään tarvitse sekoittaa välttämättömiä ainesosia jalkoihisi, koska tähän on keksitty erityisiä koneellisia laitteita.

Pienien solujen betonilohkojen muurausseinät.

Erityismekanismeja myöten, rakennustöiden tilanne käytettäessä materiaaleja on parantunut huomattavasti. Käyttämällä sähköistettyä työkalua voit tehdä materiaalia - sekoittaa sen ja tiivistää sen. Tulos ei ole pahempi kuin antiikin, mutta kestää paljon vähemmän aikaa ja fyysistä työtä.

Kyseisten laitteiden laatijat pystyivät luomaan työkalun, joka soveltuu betonin ja muiden alhaisen kosteusrakenneseoksen ja -materiaalien tiivistämiseen sekä maadojen massaan. Ja tämä keksintö, joka on monien saatavissa hinnalla, mahdollistaa suurimman osan rakennusmateriaalista ja -osista valmistukseen suoraan rakennustyömaalla.

Maaperätekniikka

Tällaisen koneen avulla on mahdollista muodostaa seinälohkoja paikallisista raaka-aineista, mukaan lukien maaperästä "vyöhyke-injektio" -tekniikan avulla.

Tämän laitteen valmistusprosessi perustuu luonnollisen vaikutuksen lisääntymiseen "virtauskiilan" nimellä. Tärkein teknologinen piirre on se, että se siirtää samanaikaisesti muotoa, muovausjauheen massaa ja ahtopaikkaa. Ja kaikki tämä ilman tärinää ja ääniä. Se ei tarvitse sellaisia ​​perinteisiä prosesseja kuin massan annostelu, tuotteen koon hallitseminen ja paine, joka pumppaa boolin samankaltaisiin muovauslaitoksiin.

"Mini-supercharger" MN-05-muovauslaitteessa muodostuu tiheä ja yhtenäinen rakenne muotin koko tilavuuden yli ja tuotteen mitat aina vastaavat muotoa kaikilta osin. Kun vaihdetaan toiseen materiaaliin, laitteiden vaihtoa ei tarvita. Ja prosessissa elastisten jälkivaikutusten, ilmanvaihdon ja tukahduttamisen vaikutukset eliminoituvat.

Asennuspalojen sekvenssi: a - yksirivinen ligaatiojärjestelmä; b - moniligaatiojärjestelmä; c, d - moniligaatiojärjestelmä sekaisin (numerot osoittavat muurausjonoa).

MN-05: llä, jolla ei ole maailman analogeja, ei ole tarkoitettu yksinomaan rakennustarpeiden valmistukseen, vaan sitä voidaan käyttää itsenäisesti tiilien tuottamiseen ja erilaisiin telineisiin, lohkoihin, levyihin ikkunalaskuihin ja paljon enemmän talon omien käsien rakentamiseen. MN-05: n raaka-aineeksi voidaan käyttää erilaisia ​​maa-, kova-, teollisuusjätettä ja muita materiaaleja.

Tämä muottipakkaus on välttämätöntä puutarhojen ja tonttien, mökkien, maanviljelijöiden, maisemasuunnittelijoiden ja arkkitehtien omistajille, koska loputtomat mahdollisuudet ovat avoimia yksilölliselle luovuudelle talon rakentamisessa ja viherrakentamisessa miltä tahansa alueelta, olipa kyseessä yksityinen tontti tai puisto.

Kyky työskennellä tämän laitteen kanssa on lainkaan. Mikään ei monimutkaista tehdä. Ja samaan aikaan talon rakentamisen kustannukset ovat useita kertoja pienempiä kuin normaalisti. Annamme joitain parametreja, jotka voidaan tehdä MN-05: llä (nimi, koko millimetreinä ja kertaluonteinen määrä):

 • raakamaali maanpinnasta - 65x120x250 - 4 kpl;
 • betonilohko päällystyskäyttöön - 65x120x250 - 4 kpl;
 • päällystyslaatat 250x250 - 2 kappaletta;
 • betonikaasukivi - 65x120x1000 - 2 kpl;
 • tasainen laatta -120x250 - 4kpl;
 • ikkuna - 50x250x1500 - 1 kpl;
 • ikkuna kantta - 50x250x1500 - 1pc;
 • betonipintaiset laatat - 250x250x15 - 2 kpl;
 • teräsbetonipylväs - 65x65x100 - 3 kpl;
 • betonilaukku - 65x250x100 - 1 kpl.

"Neste-kiilan" ilmiö mahdollistaa aineksen ainutlaatuisten ominaisuuksien saavuttamisen: sen tiheys on 99%, mikä ei aiheuta elastista rasitusta, poikittaista kerrostumista ja tiivisteiden laajentamista, koska ilma ei ole loukussa.

Tuotanto lohkossa

Lohkojen valmistusmuoto on parempi tekemään irrotettavan pohjan kanssa, joten valmiiden lohkojen poistaminen on helpompaa.

On olemassa muita tekniikoita talon rakentamiseen käytettävien lohkojen ja muiden talonrakennusmateriaalien valmistukseen omalla kädellä romumateriaaleista (savi, hiekka, kalkki, sahanpuru, zembit) ja sementistä.

Tekniikka, josta keskustellaan nyt, on samankaltainen tekniikan kanssa, jota kutsutaan nimellä "tise" (teknologia + yksittäinen rakentaminen + ekologia), mutta sitä on muutettu ja yleismaailmallinen, koska sitä voidaan käyttää rakennuspalikoiden tyhjentämiseen (hiekka- ja sementtilaasti ) ja ilman niitä (savi, hiekka, sahanpuru, sementti, kalkki, maapallo).

Tämän tekniikan avulla käytettävien lohkojen rakenteiden kestävyys on suurempi kuin perinteisten menetelmien avulla - jopa 100 vuotta tai enemmän. Tällaisten lohkojen avulla on mahdollista pystyttää jopa 4 kerrosta rakennuksia.

Prosessin tekeminen lohkon omilla käsillä:

 • liuoksen valmistaminen (hiekosementti tai muu);
 • lohkon muodon asettaminen täsmälleen vaaka-asentoon;
 • kaadetaan liuos muottiin (ja tarvittaessa puristetaan sitä);
 • 5-10 minuutin kuluttua tapit ja sisärakenteet poistetaan tyhjien aukkojen muodostamiseksi;
 • muotti poistetaan valmistetusta rakenteesta, joka edelleen kuivaa lohkon.

Tällä tavalla voit tehdä jopa 40 korttelia päivässä omilla kädilläsi. Ja lohkossa tehdyt rakennuspalikat saavat merkittäviä etuja paneeli- tai tiililohkoihin nähden:

 • rakennuskustannusten erittäin herkkä väheneminen;
 • taloudellisten laitteiden käyttö;
 • ei tarvita raskaita nosto- ja kuljetusajoneuvoja;
 • rakennusmateriaalien saatavuus;
 • vähimmäisjätteet;
 • varmistaa rakenteen voimakas lujuus;
 • korkea lämmöneristys talon;
 • ekologinen turvallisuus ja mukavuus;
 • käytön aikana ei ole suuria kustannuksia ylläpitoon ja korjaukseen.

Arbolit-rakennuspalikat

Seinälohkojen pääasiallinen koostumus koostuu puulastuista ja betonista.

Arbolit-lohkot ovat kevyitä rakennusseinälohkoja, jotka on valmistettu puulastuista (yleensä havupuista), vettä, sahanpurua, kemikaaleja ja sementtiä. Viime vuosisadan kuusikymmentäluvuissa tällaisten lohkojen valmistus tehtiin yli 100 tehtaalla koko maassa. Paneelin rakentamisen hyväksymisen jälkeen puupalkkikappaleiden valmistus lopetettiin.

Nykyään on mahdollista valmistaa betonilohkoja talon rakentamiseksi omiin käsiisi samalla, kun noudatetaan tiukasti kaikkia teknisiä vaatimuksia. GOST: n vaatimukset, joiden mukaan arbolit oli aikaisemmin valmistettu, merkitsee puupartikkeleiden käyttöä, joiden koko on tiukasti 40x10x5 mm. Lehtien ja neulojen määrä ei saa ylittää 5%, eikä niiden pitäisi olla enempää kuin 10% kuoresta.

Valmistukseen tarvitaan huomattava määrä sementtiä, mikä heikentää materiaalin eristeominaisuuksia. Tämän takia puulastuja pidetään tärkeimpänä vaihtoehtona tärkeimpänä raaka-aineena.

Puubetoni - ihanteellinen materiaali kylpy-seinien tai saunojen valmistukseen.

Asiantuntijat suosittelevat sahanpurun ja lastujen käyttöä, koska puulastut voivat palvella sekä lämpöä että vahvistamista varten. Sahanpurun ja lastujen osuus voi olla 1: 1 ja 1: 2. Ennen käyttöä sokeri on poistettava sirut ja sahanpuru, jotta mätää, ja tämä edellyttää materiaalin säilyttämistä ulkona 3-4 kuukautta. Ilman tätä menettelyä lohkojen pilkkiminen on mahdollista tulevaisuudessa.

Vanhenemisen aikana on välttämätöntä kaataa sirut sahanpurulla säännöllisesti, mutta jos se ei ole mahdollista, seosta tulee käsitellä kalsiumoksidilla. Liuoksen valmistaminen nopeudella 150-200 l 1,5-prosenttista liuosta per m² raaka-ainetta kohti. Käsiteltyä seosta jätetään 3-4 päivää sekoittaen useita kertoja päivässä.

Puubetonin valmistukseen tarvitaan välttämättä betonisekoittimia. Asiantuntijat suosittelevat Portland cement 400 -merkintää ja lisäaineina - nestemäistä lasia, sammutettua kalkkia, alumiinisulfaattia ja kalsiumsulfaattia.

Lisäaineita valmistetaan 2-4 paino-% sementtiä. Parasta lisäaineiden yhdistelmää pidetään 50% kalsiumsulfaatin ja 50% alumiinisulfaatin seoksena tai nestemäisen lasin ja kalsiumoksidin samassa suhteessa.

Prosessin ominaisuudet

Jos mahdollista, voit valmistaa sekä parranajoja että sahanpuruja omilla käsilläsi erikoiskoneilla ja -prosesseilla, mutta voit myös ostaa raaka-aineen valmiiksi ja jo käsiteltyinä.

Tämä materiaali liotetaan veteen lisäämällä nestemäistä lasia. Ja aineen kovettumisen ja mineralisoinnin nopeuttamiseksi massaan lisätään kalsiumkloridia. Desinfioinnin suorittamiseksi sinun on syötettävä sammutettu kalkki.

Ja vasta näiden valmisteiden jälkeen massaa vaivautetaan betonisekoittimessa sementin ja muiden tarvittavien ainesosien kanssa. Seuraavaksi saadaan erityismuodot täyttöön saadulla materiaalilla, tässä tapauksessa on välttämätöntä tiivistää seos käsin puristamalla, vibropressilla tai pneumaattisilla tai sähköisillä tampereilla.

Aineiston muodostuminen

Asiantuntijat suosittelevat lomakkeiden tekemistä lankapaloille ja niiden seinien verhoilu linoleumilla helpottaakseen rakennuspalikoiden poistamista. Käsikäyttöisessä tampingissa se tehdään kerroksittain puusta ja raudasta kiinnitetyllä tampingilla. Sen jälkeen, kun lohkoa pidetään päivässä, ja sitten poistetaan. Sitten se jätetään katoksen alle viimeistelemään haluttu vahvuus. Samanaikaisesti se on käsiteltävä kosteassa tilassa nesteytykseen.

Optimaalinen lämpötila ja aika on 15 astetta ja 10 päivää. Alhaisemmissa lämpötiloissa kestää kauemmin liotusta. On tärkeää, ettet anna merkkejä alle nollan ja älä unohda lohkojen vettä säännöllisesti vedellä.

Laajennetut savilohkot

Voit tehdä sen itse ja laajentaa savi lohkojen. Ensinnäkin laajennetun saven lohkojen valmistukseen sinun on valmisteltava erityinen muoto. Voit käyttää sitä tavallisesta levystä. Lomake on valmistettu kuormalavasta ja kaksi puolikkaata, jotka muistuttavat kirjainta "G". Paneelien on oltava sisäisesti työstettyjä tai vuorattu tinalla. Päissä on oltava erityiset venttiilit, jotka eivät salli muodon hajoamista tai kokoa.

On hieman vaikeampaa tehdä muottia onttoa sydämiä laajennetun savi-lohkon kanssa tyhjiin, mutta tämä kompensoidaan laajennetun savi seoksen taloudellisella kulutuksella. Haluttaessa suunnitelmia niiden asianmukaisesta valmistuksesta löytyy artikkeleista aiheesta.

Lomakkeen koko voi olla mielivaltainen ja riippuu osoitetuista rakennustöistä, mutta useimmiten ne käyttävät seuraavia kokoja:

Lomakkeen lisäksi tarvitset seuraavat työkalut:

 • lastalla;
 • lapio;
 • kauhat;
 • säiliö komponenttien ensisijaiseen sekoittumiseen vedellä;
 • metallilevy kevytyhdistelmän lopulliseen sekoittumiseen;
 • vesi, hiekka, laajennettu savi.

Komponenttien suhde

Rakennuspalikoiden valmistusprosessi.

Laadukkaan seoksen valmistamiseksi sinun on otettava:

 • 1 osa sideainemateriaalista - sementtilaatu ei ole alempi kuin M400;
 • 8 osaa saviä (noin 300-500 kg / m³). On lisättävä, että 10 litran kauhain sopii noin 5 kg laajennettua savifraktiota 5 - 20 mm;
 • hiekka - 3 osaa ilman savi- ja muita aineosia;
 • 0-8 - 1 osa vettä.

Asiantuntijat suosittelevat, että liuokseen lisätään teelusikallista pyykinpesuaine liuoksen plastisuutta lisäämiseksi.

Seoksen oikea valu

Levitys tai lapio tarvitsee varovasti kaataa kaikki komponentit vesisäiliöön ja anna tämän massan seisomaan jonkin aikaa. Sitten se siirretään metallilevyyn ja tuodaan haluttuun tilaan perusteellisella sekoituksella.

Sen jälkeen, kun seos on asetettu muotoon ja altistunut tärinälle käyttämällä erityistä laitetta, joka tuottaa värähtelypulsseja. Voit saada napauttamalla lapiota lomakkeen sivuilla.

Kahden päivän kuluttua karkea lohko on poistettava huolellisesti muotista irrottamalla sen sulkimet ja tässä muodossa jättää se kovettumaan vielä 26 päivällä.

Normaali sardeldiolohko painaa 16 - 17 kg, ja se vaatii noin 1,5 kg sementtiä, 4 kg hiekkaa ja 10,5 kg laajennettua savea. Kun olet tehnyt joitakin yksinkertaisia ​​laskelmia, havaitsemme, että kukin yksikkö maksaa noin 25 ruplaa valmiin laajennetun saven keskimääräisillä kustannuksilla 30 ruplaa ilman toimitusta.

Höyrytetyt betonilohkot

Sekoittimen rakenne tynnyristä.

Hiilihapotettujen lohkojen valmistukseen tarvitsemme seuraavat komponentit:

 • Portland-sementti;
 • sammutettua kalkkia;
 • hiekka;
 • vesi;
 • pieni määrä alumiinista jauhetta.
 • betonisekoitin;
 • lohkojen muodot;
 • metalli-merkkijonoja ylimääräisen seoksen leikkaamiseksi lomakkeiden yläosasta;
 • lapio;
 • mittausastiat;
 • kauhat;
 • henkilökohtaiset suojavarusteet.

Komponentit otetaan haluttuihin osuuksiin: kalkkikivi ja Portland-sementti - 20% kukin; kvartsihiekka - 60%; Alumiinipulveri - alle 1% ja vähän yli 9% - vettä. Kaikki tämä sekoitetaan sekoittimessa hapan kermasta.

Asiantuntijat neuvovat sinua saamaan valmiita valumuotteja hiutaloitujen betonilevyjen valaan talon rakentamiseen, mikä antaa mieluummin metalli- ja muovimuotoja. Ja nyt valmis sekoitus kaadetaan tällaisiin muotoihin täyttämällä se puoliksi, koska kaasunmuodostus nostaa seoksen loppuun sen jonkin aikaa. Ja jos seos nousee reunojen yläpuolelle, merkkijono leikkaa liikaa.

Muodossa olevaa seosta vanhennetaan 6 tuntia. Tässä tilassa lohkot ovat jo valmiita leikkaamaan pienempiin osiin, kun muotti on poistettu esivalmistetuista muodoista. Leikattaessa on tarpeellista tarttuvien taskujen ja urien muodostaminen sormille.

Lisäksi teollisissa olosuhteissa lohkot sijoitetaan autoklaaviin lujuuden saamiseksi, mutta nämä kasvit ovat erittäin kalliita, joten kun ne on valmistettu, lohkot saavat lujuuden luonnollisissa olosuhteissa.

Ulostetut ja leikatut lohkot säilytetään huoneessa toista päivää ennen kuin ne voivat alkaa pinota toisiinsa. On mahdollista käyttää tällaista materiaalia talon rakentamiseen vain 28-30 päivää, jolloin lohkot saavat lopullisen lujuutensa.

Minkälaista menetelmää käytetään materiaalin valmistelemiseen talon rakentamiseksi omiin käsiinsä, rakennusten pystytys on joka tapauksessa halvempi ja joissakin tapauksissa ympäristöystävällisempi, vahvempi ja mukavampi kuin teollisen materiaalin käyttö.

Betonilohkojen rakentamisen tekniikka tekee sen itse

Valmistuskappaleet voivat merkittävästi vähentää rakentamisen kustannuksia. Betonielementtien valmistus nykyhetkellä voidaan yksinkertaistaa käyttämällä erikoislaitteita, muotoja ja lisäaineita ratkaisuun. Rakennuspalikoiden tekniikka mahdollistaa improvisoituneen materiaalin käytön täyteaineena. Tämä voi olla sahanpuru, kuona, rikkoutunut tiili, jäännökset kivituotannosta, savi, olki ja paljon muuta.

Sivulla voit oppia valmistamaan edullista rakennusmateriaalia kotona ja mitä voidaan rakentaa tämän tekniikan avulla.

Rakennetta varten voit käyttää vaahto- ja kaasuletkuja. Muurattujen seinien periaate on sama kuin tiilien seinä, ja lohkojen liittäminen itsensä välillä seinien kulmissa ja katseissa suoritetaan samalla tavalla kuin tiilirakenteessa. Vain tässä tapauksessa lohkot ovat suurempia kuin tiili, joten seinien rakentaminen on nopeampaa. Ja jos käytät kotitekoisia lohkoja, rakentaminen maksaa paljon halvemmalla kuin kaikki muut vaihtoehdot, varsinkin verrattuna klinkkeripeilin kustannuksiin, jota tavallisesti käytetään pienten esineiden rakentamiseen. Lisäksi lohkot ovat kaksi kertaa paksumpia kuin tiilet, ja jos kiinteän tiiliseinän rakentaminen vaatii kaksi paksua tiiliä, lohkojen käyttämiseen vain yksi lohko riittää tuottamaan samanpaksuisen seinän.

Vihje!

Jos verrataan valmiin kuonakiven hankintaan, kotitekoisten lohkojen valmistusmenetelmä on 1,5-2 kertaa halvempi verrattuna hiekkalaatikkoon 3-6 kertaa ja vaahtobetonin, keraamisten tai kaasusilikaattilohkojen kanssa - 8-12 kertaa. Rahoituksessa on selviä säästöjä.

Betonilohkojen rakentaminen tekee sen itse kotona

Valokuvan rakennusbetonilohkojen valmistus

Itse valmistettujen lohkojen valmistukseen tarvitaan vain muutamia muotoja niiden valulle, sekä sementtiä, hiekkaa ja täyttökuonaa tai rikki tiiliä. Muuntyyppiset täyteaineet (sora tai murskattu kivi) tekevät laitteesta erittäin raskas ja lisäksi tällaisesta materiaalista valmistettu seinä lämpenee nopeammin kesällä ja jäähtyy talvella. Jos kuitenkin täyteaineena käytetään sardeldiota, vaikka se on melkein samanlaisia ​​lämpöeristysominaisuuksia, joissa on rikkoutunut tiili ja kuona, se maksaa useita kertoja kalliimpaa.

Rakenteiden betonilohkojen valmistustavat

Rakennuspalikoiden itse valmistukseen tarvitset erityisiä metalli- tai puumuotoja, joiden sisäiset mitat ovat erilaiset: 150 x 150 x 300 mm, 175 x 175 x 350 mm tai 200 x 200 x 400 mm. Pienillä lohkoilla on helpompi suorittaa asennus ja isojen lohkojen rakentaminen on käynnissä.

Metallimuodot rakennusbetonilohkojen valmistukseen

Yhden yksikön metallisten kokoontaitettavien muotojen valmistukseen tarvitaan neljä suorakaiteen muotoista rautalevyä, joiden paksuus on 3-4 mm (levyn korkeus, leveys ja pituus riippuvat valitusta koosta). Levyjen sivuilla on tarpeen leikata kiinnitysurioita ja hitsata kahvat lomakkeen loppuun. Neljä lohkoa varten sinun tulee tehdä kaksi suorakaiteen muotoista levyä ja viisi pienempää levyä erottaakseen tulevat lohkot muotoon.

Rakennusbetonilohkojen valmistus

Omien käsiensa betonilohkojen valmistukseen tarvitaan tiivistymistä ja kuplien muodostumista niihin, joten tätä varten on tarpeen tehdä erityinen laite. Tarvitaan yksi suorakaiteen muotoinen rautalevy (lomakkeen koon mukaan), pieni lankaverkko, jossa on 10 mm: n osa ja kolme halkaisijaltaan 50 mm: n ja 150 mm: n pituisen putken leikkausta. Jokaisen putken toisessa päässä on leikattava nelikulmainen muoto 50 mm: n syvyydelle. Sitten nämä hampaat on yhdistettävä toisiinsa niin, että kartio muodostuu. Hampaiden väliset liitokset on hitsattava huolellisesti. Sitten jollekin levyn tasolle sinun täytyy hitsata tangon kahva ja muut - tasoputket tylpällä päällä.

Puulevyn valmistukseen tarvitaan neljä leikkuulautaa, joiden paksuus on 35-50 mm (koko riippuu valitun muodon koosta). Tietenkin puu on muotoa heikompi materiaali, joten levyt tarvitsevat laatua ja vahvuutta. Kaikki puulaadun liitokset on vahvistettava kytkentäruuveilla. Puun muotoisen osan rakenne on sama kuin metallin. Muottien kahvat voidaan valmistaa 10 mm: n valssilangasta, tasoittaen sen päitä ja porausreikiä, joiden halkaisija on 6-8 mm.

Sementtilaasti kotitekoisten lohkojen valmistukseen

Rakennusaineiden valmistukseen omilla kädillä sinun on tehtävä sementin, hiekan ja yhdistelmän (kuona tai rikkoutunut tiili) ratkaisu suhteessa 1: 4: 6. Täyteaineen lisääminen liuokseen on välttämätöntä varmistaa, että se oli viskoosi ja tahmea, mutta ei muodostunut nestemäiseksi tai murskattuna. Seuraavaksi liuos kaadetaan muottiin, jossa kuumalla säällä se jähmettyy 2 tunniksi ja hankkii lopullisen linnoituksen 1-1,5 päivässä. Kylmässä säässä (+7 ° C + 18 ° C) kovettumisaika ja täydellinen kuivaus lisääntyvät 3-5 kertaa, alle +7 ° C: n lämpötiloissa ja sademäärän aikana lohkoja ei suositella lainkaan.

Jos liuokseen käytetään kuonaa yhdessä sementin kanssa, voit täysin luopua hiekasta ja sitten sementin ja kuonan suhde on 1: 6 tai jopa 1: 8.

Ennen kuin liuos kaadetaan muottiin, kaikki sen yksityiskohdat on kostutettava vedellä käytetystä materiaalista riippumatta. Työn on oltava tasaisella alustalla ja täytettävä lomake 2/3 tai 3/4 tilavuudella (tarkka määrä määritetään empiirisesti sen jälkeen, kun laite on käytetty tyhjiöiden tekemiseksi).

Kun lohko lopulta kovettuu, se on vapautettava lomakkeen osista. Märkä lohko on jätettävä kuivumaan kokonaan, ja lomakkeen yksityiskohdat on täytettävä vedellä.

On mahdollista tehdä lohkoja suoraan rakennustyömaalla, eli täyttää se paikan päällä. Tässä tapauksessa valun muotin mitat voidaan nostaa 330 x 300 x 600 mm: iin. Tämä nopeuttaa rakentamisen nopeuttamista.

Sementtilaastin sakeus ja valumenetelmä ovat samat kuin edellisessä tapauksessa. On mahdollista hitsata useita muotoja työskentelyrakenteeseen (3-4 muotoa riittää), ja sitten muninta menee vielä nopeammin.

Valokuvan rakennusbetonilohkojen valmistus

Jotta sementtiseos ei pääse tarttumaan muotin seinämiin ennen sen kaatamisen kaataamista, on tarpeellista kostuttaa se runsaasti vedellä tai voitele se käytetyllä moottoriöljyllä. Kun seos on asetettu, muotin levyt irrotetaan lohkon seinistä. Seinien rakentamisessa on tarpeen tarkistaa vaakasuorat ja pystysuorat rivit. Yleensä kulmien asettaminen, lohkojen välinen sidos vastaa täysin puolitiilistä tiilimuodostustapoja.

Halvin rakennusmateriaali kotitalouksien itsensä tuottamiseen betonilohkoille on adobe - seos savi ja olki. Edullisuus ei ole ainoa Adobe-etuna - se on kestävä materiaali, jolla on erinomaiset lämpöeristysominaisuudet, helppo valmistaa. Myös taivutettuja metalli- tai puumuotoja käytetään Adobe-lohkojen valmistukseen. On parasta tehdä pienikokoisia lohkoja, korkeintaan 150 x 150 x 300 mm, koska suuret lohkot ovat raskaita ja epämiellyttäviä ja lisäksi niitä ei voi tehdä aukkoihin.

Vihje!

Adoben haittana on epävakaus kosteudelle. Ennen seinien pystyttämistä on välttämätöntä varmistaa perustuksen luotettava vedeneristys ja viimeistellyt seinät vaativat kipsiä sementti-hiekkalaastilla, päällystämällä minkä tahansa käytettävissä olevan polymeerin tai metalliverkon ja viimeistelyn.

Kotitekoinen betonirakennus rakentamiseen

Betonilohkojen rakentamisen ja valmistuksen työjärjestys on vakio: ensin sinun on valittava paikka, tee sitten säätiö - sinun täytyy rakentaa laattojen pohja, voit käyttää pohjalevyjä, tehdä viestintää, rakentaa seiniä, rakentaa katto, asentaa ikkunat ja ovet ja suorittaa pihoja ja sisustusta kesäkeittiö.

Seinät on asetettu puoliksi tiiliksi, kesäkeittiöön seinän paksuus voi olla yksi tiili - ja se riittää. Asennus on välttämätöntä seinien pystyttämiseksi pystysuoraan ja vaakasuoraan käyttämällä lankaverkkoa ja johtoa, joka venytetään vaakatasossa talon toisesta kulmasta toiseen.

Rakennuspalikoiden kotiteollisuudella voidaan vähentää avausreiän kustannuksia ja asentaa ikkunat ja ovet myöhemmin. Rakennuksen aikana rakennuksen laatikkoon on tehtävä ovien ja ikkunoiden aukkoja. Ikkunoiden ja ovien sijainti on määritettävä suunnitteluvaiheessa. Seinien asentaminen paikkoihin, joissa on ovien ja ikkunoiden asentaminen, mahdollistaa halutun leveyden avaamisen ja myös puisten korkkien työntämisen, johon myöhemmin kiinnitetään kehyskehyksiä. Puiset pistokkeet on syötettävä toiseen riviin laatikon pohjaan nähden ja toiseksi viimeisessä rivissä sen yläosan suhteen. Laatikon yläosassa on asennettava vahvistettu hyppyjä, joiden paksuus on 120 mm tai paksuus 70 mm. Päällysteen päitä on nostettava seinille 20 cm: n päähän. Jos seuraavan rivirakenteen rivit ja rungon yläosa ovat eri tasoilla, sinun on kiinnitettävä haluttu korkeus käyttämällä lohkojen ja laastien osia tai kokoamalla muottipesät, kiinnitettävä vahvistus ja täytettävä sementtilaasti.

Kun seinät on pystytetty, laatikot tulee asentaa ikkunoille ja oville varattuihin tiloihin, esikyllästyskulmat. Seuraavaksi sinun on kohdistettava ne vaakasuoraan ja pystysuoraan, ja vasta sen jälkeen voit liittää laatikoiden sivuosat kynsiin tai ruuveihin. Jäljellä oleva väliseinä seinien, pohjan, päällysteen ja laatikon välillä on täytettävä ympärysmitan ympärillä akryylisellä asennusalustalla.

Laitteen ovien ja ikkunoiden toinen aukko - tämä on silloin, kun ovi- ja ikkunalaatikot on asennettu oikeisiin paikkoihin, ja sitten ne on upotettu lohkoilla. Tyypillisesti tätä menetelmää käytetään koristeompeleissa, kun seinämien viimeistelyä ei ole.

Tässä tapauksessa, jotta ovenrakenne ei johda asennuksen aikana, se on kiinnitettävä molemmille puolille lohkojen kanssa ensimmäisen rivin asettamisen aikana sen jälkeen, kun se on työnnetty sen tukien kulmiin. Toisen rivin jälkeen on kohdistettava laatikko pystysuoraan ja vaakasuoraan, kiinnitä se naulojen tai ruuvien avulla. On myös tarpeen jättää ongelma 10 cm: n päähän. Sitten sinun on sovitettava ratkaisu ongelmiin ja kiinnitettävä ne seuraavalla rivillä, varmistaen jälleen, että laatikko on tasainen. Samaa on tehtävä myös oven laatikon yläosassa sekä neljännessä ja kuudennessa rivissä ikkuna-ruutuun. Puserot on asennettu samalla tavalla kuin ensimmäisessä menetelmässä.