Laastin koostumuksen laskeminen muurattujen töiden osalta

Ratkaisu-Online-laskin v.1.0

Tiilen (kiven) ja muun muuraustyön laastien koostumuksen laskeminen. Laskin perustuu SP82-101-98: n tietoihin: Laastin valmistelu. Toteutetut laskentasekoitukset sekoittimessa ja muissa säiliöissä.

* Laskimen selitys

 • Laskin voi laskea äänenvoimakkuuden sekä kokonaisluku- että murto-osalle. Esimerkki: betonin tilavuus 3 m 3, betonin määrä 50 l (0,05 m 3).
 • Laskin on laskenut P3: n liikkuvuuden (9-10 cm sedimenttikartio) sementti-kalkkilaastin (SP82-101-98) mukaan. Muiden liikkuvuutta sisältävien seosten vedenkulutus on kokeneita eriä. Sinun tarvitsemasi liikkuvuus on nähtävissä "Mobility" -kenttään, joka täytetään automaattisesti, kun valitset "Solution designation".

Algoritmi liuoksen koostumuksen laskemiseksi

Liuoksen koostumuksen valinta 1 m3: aan hiekkaa

Laskimen toteuttamiseksi tiedot ja laskentalgoritmi otettiin:

1. Määritämme sideaineen (sementin) kulutuksen 1 m3 hiekkaa riippuen valitusta laasti- ja sementtityypistä.

Määritä sementin kulutus 1m3 hiekasta kaavalla:

2. Määritä kalkin tilavuus / m3 hiekkaa kaavalla:

jossa Qb - sideaineenkulutus (sementti) / 1 m3 hiekkaa, kg
Vd - epäorgaaninen lisäaine (kalkki) / m3 hiekkaa, m3.

Määritä kalkin massa 1 m3 hiekasta kaavalla:

jossa Qd on lisäaineen (kalkin) kulutus / 1 m3 hiekkaa (kg);
λ on lisäaineen (kalkki) kg / m3 irtotiheys;

3. Tee liuoksen tilavuusosien osuus.

Voit myös käyttää valmiita mittasuhteita tilavuussuhteissa (taulukko 4 SP82-101-98)

4. Määritä veden kulutus 1 m3 hiekkaa kohden.

SP82-101-98: n likimääräinen vedenkulutus on esitetty P3: n liikkumiseen (9-10 cm kartiomäärää). Tämä liikkuvuus GOST 28013-98: n mukaan sopii muuraukseen kiinteästä tiilestä ja keraamisista kivistä. Seoksen muiden liikkuvuuden veden kulutus määritetään testiseosten tuloksena. Ratkaisun tarkoituksesta riippuen voimme valita tarvitsemamme liikkuvuuden GOST 28013-98: n taulukon mukaisesti

Materiaalien laskeminen 1 m3: n liuoksella

Esimerkki laskentamateriaalista 1 erälle ja 1 m3: lle liuoksesta on esitetty lisäyksessä A SP82-101-98.

Ratkaisu M 100

Nestemäistä sementti-hiekkaseosta kutsutaan hyödykkeeksi tai laastiksi. Riippuen materiaalin sisään tulevan sideaineen (sementin) ja hienon kiviaineksen (hiekan) määrästä, saadaan yksi tai toinen liuoksen merkki.

Riippuen käytetystä sideaineen tuotemerkistä kaupallisen liuoksen M 100 valmistamiseksi on välttämätöntä ottaa alkuperäiset komponentit seuraavassa suhteessa:

Sementti-hiekkaa sisältävän tuotemallin soveltamisesta riippuen käytetään tietyntyyppistä hiekkaa. Joten seulotaan vuoristopestävä hiekka lisätään M 100: n liuokseen. Suurin osa (0,5-1,0 mm) hiekasta, joka on puhdistettu epäpuhtauksista, parantaa liuoksen tarttumista tiiliin, betonirakenteeseen tai keraamisiin laatoihin.

Meressä (tai vuoristossa) hiekkaa on kuorien, kalkkikiven ja muiden lisäaineiden osia, jotka vähentävät seinien ja laastin kiinnittymistä. Lisäksi tämän rakennusmateriaalin hiekajärjes- telmillä on pyöreä muoto, joka myös heikentää pitoa.

Mitä korkeampi on sideainemerkki, sitä suuremman määrän hiekkaa tarvitaan kaupallisen ratkaisun M 100 valmistukseen.

Nestemäisellä sementti-hiekkalaastilla M 100 on seuraavat ominaisuudet:

 • Luokka - 7,5;
 • Puristuslujuus - 100 kg / m3;
 • Vedenkestävyys (W) - 6-8;
 • Pakkasenkestävyys (F) - 50-200;
 • Liikkuvuus (PC) - 2-4.

M100-liuoksen lujuuteen vaikuttavat suurelta osin hiekan rakenteellisten elementtien tiheys, sen murto-luonne ja pinnan karheus. Ratkaisua M 100 käytetään suoritettaessa:

 • muurausseinät, pylväät, väliseinät;
 • solubetonin muuraus;
 • lattiat ja kaatavat levyt;
 • kipsaustyöt;
 • (laatat, mosaiikit jne.).

Tarjoamme M100: n ja betonin ratkaisun Rostov-on-Donin toimitukseen kohtuuhintaan.

Hiekan ja sementin mittasuhteiden laskeminen liuoksessa. Liuoksen m100 koostumus

M100-liuosta

M100-laasti on laasti, joka perustuu mineraalivalmisteisiin, jotka on tarkoitettu asennettavaksi, kiinnittämällä materiaaleja ja kipsiä. Määritelmän jälkeen rakentajien keskuudessa tätä laasti voidaan kutsua kipsiksi, sementiksi tai muuriksi.

Sementtiastian M100 valmistus ja myynti.

Yrityksemme DeL on mukana ratkaisumerkin M100 toteutuksessa. Yrityksen oston tärkein etu on korkealaatuinen ja kohtuuhintainen hinta. Tarjoamme GOST 28013-98 -standardin mukaisen ratkaisun, joka takaa luotettavuuden ja laadukkaat tuotteet.

M100-liuoksen tärkeimpiä komponentteja ovat sementti, hiekka, vesi ja erilaiset pehmittimet ja lisäaineet, joita voidaan käyttää pakkasvastuksen lisäämiseksi ja liuoksen laadun ja nopean kovettumisen varmistamiseksi negatiivisissa lämpötiloissa.

Korkealaatuisen M100-liuoksen valmistukseen tarvitaan hienorakeista hiekkaa, jonka halkaisijaltaan enintään 0,5-1 mm: n murto-osa, puhdas vesijohtovesi ja M400- tai M500-laatuisten sementti. Saadaksesi vaaditun sementtimäärän M400-liuoksen, sinun on otettava yksi osa sementistä ja 3 osaa hiekkaa. Vettä lisätään tarvittavaan määrään riippuen hiekan kosteuspitoisuudesta.

Ratkaisun M100 ominaisuudet.

M100-liuoksen tärkein ominaispiirre samankaltaisesta betonista on karkeiden rakeisten osien, kuten murskattujen kivien, sora-, graniitti- ja muiden. Verrattuna muihin tuotemerkkeihin, esimerkiksi M150 ja M200, se on vähemmän kulutusta kestävä, sisältää vähemmän sitovia osia, mutta voit lisätä lisäaineita ilman laadun uhraamista.

Laastin M100 käyttö.

Rakennuksessa tätä ratkaisua käytetään vähemmän kriittisillä alueilla, joilla materiaalin lujuus ei ole erityisen tärkeä, esimerkiksi kaatamalla välilevyjä. Sitä käytetään usein myös sementtipeltilattiat, tiilimuuraus tai kaltevan kiven asennus. Löytyi ratkaisu tämän merkin ja koristelu julkisivujen rakennusten ja ympäröivien alueiden. Julkisivun koriste-elementit, bas-reliefit, veistokset valmistetaan.

Työskentelyn aikana tulisi valita ratkaisu sopivaan koostumukseen. Jos lisäät paljon roskaa kestäviä lisäaineita, se muuttuu huokoisemmaksi ja sen soveltaminen kipsiin, esimerkiksi kellareihin, sinun on lisättävä pehmittimiä ja vettähylkivää lisäainetta. Vain oikealla brändiratkaisulla ja sen lisäaineilla valinnassa työn tulos on kelvollinen!

Sementti-hiekkalaasti. Koostumus ja valmiste

Yksi päällysteen päällysteistä kipsinpinnoille tai betoniliuoksille on sementti. Sementtiä pidetään tällä hetkellä erittäin suosittuna materiaalina, koska sillä on riittävästi voimaa ja sitkeyttä.

Minun on sanottava, että korjaus- ja rakennustöiden rakentamisessa tai valmistuksessa ei käytetä koskaan sementtiä puhtaassa muodossaan. Se on kallista, ja jäädytetty sementti on erittäin hauras, joten muuraus ei ole kovin kestävä. Siksi rakennustyömailla käytetään sementti-hiekkalaasti. Lisäksi komponenttien suhde riippuu tarkoituksesta, jolla tällaista seosta käytetään.

Toisin sanoen, jos sinun tarvitsee asettaa tiili, sinun on käytettävä samaa hiekkakiveä. Muiden pintojen pinnoitukseen jne. On sanottava, että rakentamiseen käytetään monimutkaisia ​​ja yksinkertaisia ​​ratkaisuja. Vaikka ne eroavat toisistaan ​​pääasiassa käytettyjen komponenttien määrässä. eli jos yksinkertainen ratkaisu voidaan helposti valmistaa vedestä, tietyn osan sementistä ja hiekasta, niin monimutkaiset ratkaisut koostuvat useammasta ainesosasta.

Tiilimuuraus tehdään tavallisesti kalkkiin tai monimutkaiseen hiekkakiveäiseen laastiin. Kalkkilaasti on edullinen ja kätevä laasti, minkä vuoksi sitä käytetään useimmiten. On kuitenkin huomattava, että sen vahvuus joissakin tapauksissa jättää paljon haluttua, joten tätä tyyppiä ei suositella vahvalle munimiselle. Tällöin sementti-hiekkalaasti M100 tai M150 sopii paremmin.

M100 on suosituin kaikkien muiden tällaisten seosten joukosta, ja sitä käytetään usein talojen rakentamiseen ja korjaus- ja rakennustöihin. Sitä voidaan käyttää muuraukseen, betoni-, kuona- ja vaahtolohkojen betonirakenteisiin sekä betonipohjapinnoille.

Vielä suositumpi on sementti-hiekkalaasti M150. Se koostuu hienojakoisesta täyteaineesta, ja kuten täyteaineiden rikkaille tai suurille osuuksille, niitä ei lainkaan ole. Tämän ratkaisun pääkomponentit ovat hiekka ja sementti, ja sementtiä käytetään hieman enemmän kuin betoniarvoluokkaan M150. Se on yleisesti kutsuttu laasti, sementtilaasti, kipsi. Lisäksi jälkimmäisessä tapauksessa sen kostokseen lisätään väistämättä tietty osa kalkista. Joissakin tapauksissa savi voidaan lisätä sementti-hiekkalaastiin, jotta se olisi joustava.

Kehitetään erityisiä rakennuskoodeja, jotka määrittävät hiekan ja sementin oikean suhteen tällaisten seosten valmistuksessa. On sanottava, että laastin lujuus lisääntyy hiekan lisäämisen vuoksi, mutta samalla sen plastisuus vähenee. Useimmin liuokseen lisätään 3 osaa hiekkaa ja yksi osa sementistä. Tätä ratkaisua pidetään klassisena ja sitä käytetään useimmiten.

Jotta saat laadukkaan seoksen, sinun on ensin sekoitettava komponentit kuivaksi, mutta kuten vesi, lisää se pieniin osiin kuivaan seokseen. On tarpeen lisätä vettä, kunnes kermainen sakeus saadaan. Tällaisen massan saamisen jälkeen liuos jätetään sakeutumaan 15 minuutin ajan ja sekoita sitten hyvin uudelleen. Periaatteessa veteen kaadettava sementti voi asettaa tunti tai kaksi, joten laastia ei saa valmistaa suuresti, jotta vältetään materiaalien tuhlaaminen.

Korkeissa kosteissa olosuhteissa tai pakkasella yleensä lisätään erityisiä lisäaineita hiekkasementtilaastiin. On kuitenkin hyödyllistä kiinnittää huomiota sementin päättymisajankohtaan niin, että muurauksen vahvuus ei kärsi.

Hiekan ja sementin mittasuhteiden laskeminen liuoksessa

Tehdään sementtilaasti

Rakennuksessa käytettävien tiili- tai sementtilohkojen rakentamiseen käytetään sementti-kalkkia, sementti-saviä tai sementtilaastia. Tietty koostumus valitaan rakenteiden tyypistä ja niiden käyttöolosuhteista.

Jos päätät rakentaa, tarvitset varmasti sementtiliuoksen prosessissa. Vesi, hiekka ja sementti ovat kaikki sementtilietteen osia, mutta kaikki ei ole niin yksinkertaista kuin se näyttää ensi silmäyksellä.

Sementtilaasti on yksittäisen sideainekomponentin yksinkertaisin, edullisin ja yleisin koostumus (itse sementti).

Sitä käytetään useimmiten perustusten tai muiden elementtien asettamiseen, jos ne altistuvat voimakkaalle sademäärälle tai sijaitsevat pohjaveden alapuolella. Sementtiseos koostuu kolmesta pääkomponentista:

Se on niiden mittasuhteet, jotka muodostavat erilaisia ​​sementtikoostumusasteita eri liikkuvuuden ja lujuuden indikaattoreilla. Sementtiliuos voidaan sekoittaa suoraan tehtaalla tai tehtaalla. Jälkimmäinen vaihtoehto on edullinen suurille rakennemäärille. Jotta itsenäisesti valmistettaisiin sementin seos, tarvitset:

 • sekoitussäiliö
 • (tavallinen pora erityissuuttimen kanssa sopii),
 • ämpäri (tai muu mittauslaite).

Laastin laadukasta sekoittumista varten käytetään rakennesekoitinta, sillä sitä voidaan käyttää tavalliseen sähköporaan, johon on asennettu erityinen suutin.

Liuosta hiekkaa ja sementtiä sekoitetaan kuivassa muodossa. On suositeltavaa täyttää ne astiaan kerroksittain ja pieninä erinä vuorotellen, mutta tämä ei ole edellytys. Seos sekoitetaan huolellisesti kuivaan muotoon, kunnes se on täysin homogeeninen. Säilytettäessä erittäin vastustuskykyisiä sementtimuotoja komponentit on edelleen maadoitettava seulan läpi. Vain sen jälkeen, kun tätä vettä on lisätty, myös pienissä osissa. Veden lämpötila ei saisi olla liian kylmä tai kuuma, on parempi pysytellä kohtuullisella arvolla. Vesi vaatii hyvin vähän ratkaisuun, joka osoittautuu, että sakeus ei ole paksumpi kuin hapan kerma. On kätevää sekoittaa se erikoisrakentamiseen tai porakoneeseen sopivan suuttimen kanssa.

Seosta on välttämätöntä käyttää välittömästi, enintään tunti, koska pitkäaikaisen varastoinnin aikana ilman sekoittumista aloitetaan vähäisten hiukkasten palautumattomuus ja liuoksen menettäminen. Siksi, jos vain koko joukko muurareita ei toimi sinulle, on epäkäytännöllistä sekoittaa suuri määrä sementtiä. Ajan lisäksi sää vaikuttaa myös seoksen laatuominaisuuksiin: lämpö vähentää sementin säilyvyysaikaa, kun taas märkä- ja sademäärä lisääntyy.

Hiekka osuus sementtilaastissa

Sementin ja hiekan massan suhde sementin ja brändiratkaisujen mukaan.

Koostumuksen mittasuhteet vaihtelevat riippuen pai- neessa vaaditusta lujuudesta ja sovelluksen tarkoituksesta. Sementin ja hiekan suhde on 1: 3. Hiekan määrän kasvu suhteessa vastaa lujuuden kasvua. Tämä koostumus on kuitenkin erilainen ja äärimmäinen nonplasticiteetti. Se on huonosti levitetty pinnalle, se helposti hajoaa. Myös sementtiaste vaikuttaa sementtilietteen mittasuhteisiin. M-100-sementtimerkin M-400 sekoituksen valmistuksessa sekoitetaan viimeinen ja hiekka suhteessa 1: 4. Saadakseen saman sementin M-500: n koostumusta hiekkaa otetaan suhteessa 1: 5. Eli laastin luokka = sementtiaste / hiekan määrä.

Brändisekoituksen valinta riippuu rakennusmateriaalien merkistä. Joten, monoliittiselle muurille soveltuva tiili M-100 ja liuos M-100. Tiilen M-350 etuseinään on valittava sementtiseos M-115 (komponentit sekoitetaan suhteessa 2: 7). Eri lohkojen seinien rakentamista varten käytetään tavallisesti sementtikoostumusta M-100.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä veden annosteluun, koska sen ylimääräinen koostumus on nestemäinen ja hauras kuivauksen jälkeen. Seoksen rakenteen tulisi olla ehdottomasti homogeeninen, ilman kokkareita, jotta rakenteiden tuhoutumisvaara voitaisiin välttää. Seokseen käytettävän veden ja hiekan tulee olla mahdollisimman puhdas, epäpuhtauksiltaan ja lisäaineiltaan vapaa. Joskus pehmittimiä lisätään liuokseen (erityiset aineet muodostamaan seosta enemmän muovia) tai väriaineita (hiilimusta tai grafiittia, jotta saadaan vastakkain tiilimuurauksia). Jälkimmäisiä ei saa käyttää väärin, koska ne vähentävät sementtilaastin lujuutta.

Korkean sitomisominaisuuden ja alhaisten kustannusten ansiosta sementtiä käytetään laajasti rakentamisessa: kaatamalla perustuksia, tiilimuurauksia, betonin valmistamiseen ja yksittäisten materiaalien kiinnittämiseen. Monista vivahteista huolimatta sementtilaastia ei ole vaikea sekoittaa omaan. Pääasia on päättää tärkeimmistä parametreistä, jotta rakenne on vahva ja pysyy mahdollisimman pitkään ilman vaurioita tai halkeamia.

Sementti-hiekkalaastin osuus

Rakenteiden koostumus, joka sisältää sementtiä, hiekkaa, on perustavanlaatuinen tekijä perustuksen rakentamisessa, seinien asentamista varten sekä päällystyspinnoille ja yleisille rakennustöille. Sovelluksesta ja ainesosien suhde valitaan. Se voi olla sekä yksinkertaisia ​​että monikomponenttisia koostumuksia. Puhdasta sementtiä ei käytetä, koska kovettumisen jälkeen siitä tulee erittäin hauras. Muuraukseen käytetään kalkkia tai sementti-hiekka-koostumusta, joka koostuu huomattavasta määrästä komponentteja. Kalkkikoostumus on alhaisempi sementti-hiekkakokoonpanojen vahvuuden kannalta. Kipsilevyjä käytetään seinien tasoittamiseen, seinälle, jonka paksuus on yli 5 cm, levitetään seinään, johon vahvistettu verkko on ennalta kiinnitetty.

Kun valmistetaan seos hiekan lisäyksellä, koostumuksen lujuus kasvaa, mutta liuoksen plastiset ominaisuudet vähenevät.

Sementin tuotemerkki, jota yleisimmin käytetään seoksen valmistukseen, on M100. Sitä käytetään tiilien, kuonojen ja vaahtoblockien seinien rakentamiseen sekä seremoniateollisuudelle.

Mark M150 lisättyä hienojakoista täyteainetta käytetään rakennusvaipan valmistukseen, johon lisätään lisäksi kalkkia. Sementti-hiekkalaastin joustavuuden lisäämiseksi lisätään savea.

Seoksen valmistuksessa, kun lisätään hiekkaa, koostumuksen lujuus kasvaa, mikä vähentää liuoksen plastisia ominaisuuksia.

Yleisin osuus hiekasta ja sementistä on 3: 1. Klassinen koostumus valmistetaan sekoittamalla kuivia ainesosia, minkä jälkeen siihen lisätään vettä pieninä osuuksina, kunnes smetanahna on johdonmukaista, jonka jälkeen paksunnosprosessi tapahtuu 15 minuutin kuluessa. Kun seos on valmis, se on sekoitettava perusteellisesti. Koostumuksen laadun ei pitäisi lisätä vettä siihen sen jälkeen, kun liuos alkaa kovettua, on parempi valmistaa pienissä 5-6 litran annoksissa suurta työtä 1,5 tunnin ajan. Käytetyn rakennesekoittimen tai porauksen sekoittamiseen suuttimien kanssa. Kun sekoittaminen ei saisi jäädä kokkareiksi, massan on oltava homogeeninen.

Työvälineet

 • Ruoanlaittoaste. Tämä voi olla joko kuormalava tai laastin mikseri tai betonisekoitin. Jos sekoitat käsin suorakaiteen muotoiseen säiliöön, hiekka ja sementti voivat pysähtyä kulmissa, et saa homogeenista massaa;
 • Hiekka ja sementtipaita;
 • Kauha - osuuden osuuden mitta;
 • Pora tai rakosekoitin koostumuksen sekoittamiseksi pieninä määrinä;
 • Rakennuskartio liuoksen liikkuvuuden määrittämiseksi.

Ratkaisun vaatimukset

Taulukko sementti-hiekkalaastin koostumuksesta.

Sementti liuoksessa on supistava komponentti, ja hiekka on aggregaatti, vuorostaan ​​vesi on pohja, sen pitäisi olla puhdas, saastuttavia aineita, öljyjä ja happoepäpuhtauksia. Hiekkaan ei saa olla muita kiviä ja savea epäpuhtauksia, paras vaihtoehto on jokien hiekka. Hiekka koostumuksen valmistukseen tiilen suhteen liian pieni fraktio edistää liuoksen leviämistä ja suuret hiukkaset estävät pinnan tasoittamisen, seinämän pinnan lisäämiseen ja rappaamiseen tarvitaan lisää.

Sementti säätiölle valitaan tuotemerkki ei ole alempi kuin M300, jos se on raskas monoliittinen rakenne, sitten tuotemerkki M400 otetaan. Sementtipakkausten on oltava paperia. Sementti on tukkeutunut pitkäaikaisen varastoinnin aikana, joten se on ostettava välittömästi ennen työn aloittamista.

Seoksen saattamiseksi haluttu väri, esimerkiksi tiiliseinän asentamiseksi se lisää nokiä, mutta pienellä määrällä, koska se vähentää laastin lujuutta.

Sekoitussuhde

Säätiön rakentamisen aikana valitaan sementtimerkki, joka ei ole alempi kuin M300, ja jos tämä on raskas monoliittinen rakenne, niin tuotemerkki M400 otetaan käyttöön.

Muurausseinien (M100) valmistamiseen sinun on otettava sementti M400 ja sekoitettava hiekkaan suhteessa 1: 4. Tällaista seosta käytetään kalkkikiven ja hiutaleiden lohkojen asettamiseen. M200-liuos saadaan suhteessa 1 osaa sementtiä M400 ja 2 osaa hiekkaa.

Säännöllisyyden tasoittamiseen ja vuorauksen pinnan esikäsittelyyn käytetään sementtimerkkiä M400 tai M500, hiekkaa ja vettä suhde 1: 3: 0,5. Rappaus valmistetaan tässä suhteessa, jos sementtiä lisätään yli 1 osa, kovettumisaika lyhenee.

Jos käytetään merkin 75 tiiliä, laastia voidaan valmistaa merkinnästä 75, joten 1: 5: 3: n osuus otetaan yhdestä koon mukai- sesta toimenpiteestä mittausasteikon avulla.

Seinien viimeistelyn toteuttamiseksi sementin, hiekan ja kalkkimaidon suhde on 1: 5: 2.

Tekniikan standardit säätelevät materiaalien suhdetta koskevia normeja. Lattiat huoneessa 1: 2-1: 6. Rakenteilla olevien perinteisten rakenteiden suhde on 1: 3 - 1: 6. Kotimainen matala rakentaminen on osa 1: 3 ja 1: 4.

Kun lisäät vettä, voit erehtyä, koska hiekka voi olla märkä ja liuos voi osoittautua nestemäiseksi, joten sinun on lisättävä hieman sementtiä ja hiekkaa samassa suhteessa.

Käytä sementin, hiekan ja veden suhteen liuosta - 1: 2,4: 0,4. Saadun tekstuurin tarkastamiseksi sinun on otettava pieni koko koostumus, jaa se levyn takapuolella ja ravista sitä ylösalaisin. Jos seoksen kerros säilyy vähintään 3 mm paksun laattojen pinnalle, koostumus on valmis, ja jos koko massaa ei voida pitää, on lisättävä enemmän hiekkaa ja sementtiä samassa suhteessa. Kostuttamalla laattaosan takapuolta valmistetaan sementtimaito suhteessa 1 osaan sementistä ja 3-4 osaa vettä. Laasti esikäsitellyt kukin laatta.

Lisäparannus

Taulukko sementti-hiekkalaastin lujuusindikaattoreista.

Monimutkainen liuos on koostumus, jossa käytetään pehmittimiä, se tarkistetaan tällaiselle indikaattorille liikkuvuudelle käyttämällä erikoiskarttia, joka upotetaan koostumukseen. Lisäaineiden liuoksessa on myös oltava suhteessa. Liikkuvuus määritellään kahden indikaattorin aritmeettiseksi keskiarvoksi.

 1. Limea käytetään sammutetussa muodossa, koska tätä vettä lisätään. Veden määrästä riippuen muodostuu kolme kalkin tilaa: pehmeä (? 75% kalsiumoksidia ja -25% vettä), kalkkipastaa (vettä tarvitaan enemmän kuin kymmenen kertaa) kuin kalkki (kalkin heikko liuos vedessä). Peruutus tehdään 2 viikkoa ennen rakennustöitä, jotta vältetään muodonmuutos ja eheys. Kalkin avulla on parannettu höyryläpäisevyyttä ja kestävyyttä.
 2. PVA-liimaa lisätään seoksen tarttumisominaisuuksien parantamiseksi ja joustavuuden aikaansaamiseksi, nämä ominaisuudet ovat välttämättömiä seinien pinnan liimaamiseksi.
 3. Astianpesuaine tai nestemäinen saippua antaa elastisuutta. Lisääkö se veden jälkeen? 50-100 g. Jos liikaa, ratkaisu on liian vaahtoava, saippuakuplat antavat tällaisen vaikutuksen. Kipsi on sileämpi.
 4. Nurmeli tai grafiitti käytetään maalaamaan kipsiä.

Osien kulutus

Jos klassista osaa 1: 3 käytetään seinien rappaamiseen, sementti kuluttaa 0,005 neliömetriä. m pinta-alasta ja hiekkaa - 0,015 neliömetriä. m. Siten 1 neliö. m pinta-ala on 0,02 neliömetriä. m kipsi.

Sementtilaastin osuudet: suhde ja kulutus

Sementti on tärkein rakennusmateriaali, jota käytetään lähes kaikilla talouden aloilla. Tämän aineen avulla saat erittäin kestäviä tuotteita, jotka kestävät suuria kuormituksia ja vastustavat ulkoisia vaikutuksia. Kaikki nämä ominaisuudet riippuvat myös käytetyistä komponenteista ja valmistusteknologiasta. Sementtilaastareita käytetään laajasti rakentamisessa, koska ne mahdollistavat monien toimintojen yksinkertaistamisen.

Erityisominaisuudet

Sementtiliuokset ovat keinotekoisia seoksia, jotka kiinteytymisen jälkeen muodostavat kiinteän rakenteen. Tämä tuote koostuu useista pääkomponenteista.

 • Hiekkaa. Sitä käytetään pääkomponenttina, koska siinä yhdistyvät hienorakenne ja suhteellisen suuri lujuus. Liuosten valmistukseen voidaan käyttää joki- tai louhoshiekkaa. Ensimmäinen materiaali, jota käytetään monoliittirakenteessa, jolloin saat erittäin kestäviä tuotteita.
 • Vesi. Tämä komponentti tarvitaan sitomaan hiekkaa ja sementtiä. Nesteen määrä valitaan riippuen ratkaisun brändistä ja tarkoituksesta.
 • Sementtiä. Tämä on tärkein aine, jolle on tunnusomaista korkea tarttuvuus muiden materiaalien kanssa. Nykyään on olemassa useita sementtimerkkejä, jotka on tarkoitettu toimimaan eri olosuhteissa. Ne eroavat voimakkuuden indikaattoreista.
 • Pehmentimiä. Teknisesti nämä ovat erilaisia ​​epäpuhtauksia, joiden tarkoituksena on muuttaa liuoksen fysikaalisia tai kemiallisia ominaisuuksia. Niitä ei käytetä niin usein, että tämä voi merkittävästi nostaa tuotteen kustannuksia.

Samanlaisia ​​tuotteita käytetään seuraavien tyyppisten tehtävien ratkaisemiseen:

 • kipsi - jotkut ratkaisut peittävät seinät rakennusmateriaalin suojaamiseksi ja tasoittamiseksi;
 • muuraus - sementtiseokset yhdistävät tiilen tai kaasu - osan yhteen, joten niitä käytetään eräänlaisena liimana jokaisen liitoksen sisällä;
 • lujitettujen betonirakenteiden luominen.

Tyypit formulaatioita ja vaatimuksia

Sementtilaastin tärkein ominaisuus on sen lujuus. Se johtuu sementin ja hiekan suhteesta. Tuotteen koostumus voi vaihdella, mikä mahdollistaa useiden erilaisten seosten muodostamisen. Jokainen niistä on tarkoitettu käytettäväksi tietyissä olosuhteissa. Siksi on tärkeää valmistaa oikein tuotteita erilaisten esineiden rakentamiseen.

Eräs kriteeri sementtiseosten erottami- seksi tyyppeihin on sisäisten osien mittasuhteet. On syytä kiinnittää huomiota siihen, että yhdessä koostumuksessa voi olla vain yksi sementtimerkki. Mutta ne voivat myös muuttua, koska vahvuus riippuu vain komponenttien pitoisuudesta. Perinteisesti ne on jaettu useisiin merkkeihin.

 • M100 (M150) - nämä sekoitukset poikkeavat merkityksettömästä kestävyydestä. Valmistusta varten voit käyttää sementtimerkkejä M200 - M500. Mutta on tärkeää valita oikein sementti-hiekkakomponenttien mittasuhteet.
 • M200 on yksi yleisimpiä ratkaisuvaihtoehtoja. Sitä käytetään hyvin usein jokapäiväisessä elämässä raiteiden rakentamiseen ja pinnoitteiden muodostumiseen, jotka eivät ole merkittäviä kuormituksia. Tämä seos kuivuu suhteellisen nopeasti, mutta se edellyttää tiettyjen mikroilmasto-olosuhteiden noudattamista.

Sementtilaastin osuudet: suhde ja kulutus

Sementtilaasti on yksi tavallisimmista rakennusmateriaaleista monta vuotta. Se eroaa ominaisuuksista, komponenteista ja muista parametreistä.

Tässä artikkelissa kerrotaan yksityiskohtaisesti eri sementtiseosten ominaisuuksista, jotta voit valita asianmukai- sen vaihtoehdon oikein.

Tyypit ratkaisuja ja vaatimuksia

Liuosten ominaisuudet vaihtelevat rakenteiden mukaan, joihin niitä käytetään.

SNIP: n vaatimusten mukaisesti sementtikoostumukset voivat olla:

 • Muuraus. Niitä käytetään maanpäällisten rakenteiden kanssa, jotka toimivat minimijännitteellä. Muurausseosten koostumus sisältää kalkkia ja sen johdannaisia. Suurikokoisissa muurioissa on sulfaattien kestävää tuotetta, johon on lisätty kuoria Portland-sementtiä, Portland-sementtiä ja muita orgaanisia aineita. Liuoksen liikkumisaste tiili- ja keraamiseinille on 7-8 cm, rauniolle - 4-6 cm, kiveen - 8-12 cm.
 • Asennus. Täytä raskaan betoniliuoksen M100 seinämien saumat valolta - M50. Sementtilaastatyypin määrittämistä koskeva sääntö asennustyön osalta: sen on oltava sama merkintä kuin betonirakenne. Teokset on tehtävä 10 ° C korkeammalla kuin muurauslämpötila.
 • Rappaus. Päällysteen tulee olla kaksikerroksinen, 5 tai 9 cm paksu. Liuokset ovat sementtiä, sementti-kalkkia ja kipsiä. Seoksen erityinen tyyppi riippuu rakenteen toimintaedellytyksistä. Sementtiä käytetään luomaan ulompi tai sisäinen kipsikerros. Aineen liikkuvuuden tulisi olla 9-14 cm.
 • Suojaava ja koristeellinen. Tällaiset ratkaisut ovat tarpeen huokoisten pintojen viimeistelyyn. Seos voi sisältää mineraali- ja polymineraalisia lisäaineita. Tällaisten seosten tärkein vaatimus on pakkasenkestävyys ja tartunta pinnalle.

Sementtiseos: tyypit, brändi säätiölle

Jotta saisit laadukkaan ja tehokkaan sementtiratkaisun, sinun on tiedettävä kaikkien osien mittasuhteiden optimaalinen suhde, koostumus, teosten järjestys. Nykyaikaisten rakennusmarkkinoiden ostajille on olemassa useita valmiita sementtimerkkejä, joilla on erilaiset käyttötarkoitukset.

Betonin laatu ja sen käyttö:

 • M100 - 150 on korvaamaton, koska se ei ole kriittisten rakenteiden pystytys, joka ei tarkoita laakereita. Tämän merkin seosta valitaan tavallisesti jalkakäytävien muodostamiseksi.
 • M200 - 250 on suunniteltu käytettäväksi tienpinnaksi, joka ei myöskään aiheuta liiallisia kuormituksia. Sekä koostumusta käytetään myös betonihihnojen ja lattioiden valmistukseen.
 • M300 - 350 on monipuolisempi sementtiseoksen merkki, joka soveltuu perustusten, lattialaattojen, jalkakäytävien, porraskäytävien rakentamiseen. Se myös luo tienpinnan, jolla on suuria kuormituksia kuutioissa.
 • M400 - 450 - seos, joka antaa yhden voimakkaimmista ja kestävimmistä pinnoitteista. Sitä käytetään korkeiden lujuuslaattojen, tukirakenteiden ja perustusten rakentamiseen. Tarvitaan myös lattiapäällysteiden luominen huoneissa, joissa lattia on raskaalla kuormituksella.
 • M500 - tänään se on kestävin sementtilaasti. Se ei häviä ominaisuuksistaan ​​vaikeimmissa toimintaolosuhteissa. Siksi sitä käytetään tapauksissa, joissa päällysteen tulee olla korkealaatuista ja luotettavaa.

lisäaineet

Useimmiten sementtilaasti sisältää vettä, sementtiä, hiekkaa, kalkkia, savea, sahanpurua, kipsiä, kuonaa. Mutta joskus sisältää erilaisia ​​lisäaineita, jotka eroavat toisistaan ​​ominaisuuksiltaan.

Näitä ovat:

 • Iskumodifioijia. Tällainen lisäaine lisää sementtilaastin joustavuutta, jota käytetään täydellisesti keraamisten PVA-liimana.
 • Pehmentimiä. Avustuksellaan on mahdollista lisätä merkittävästi koostumuksen liikkumista, vähentää sen kulutusta, poistaa hajoamisen taipumus.
 • Tehonotkistimet. Tämä on aiempaa lisäainetta nykyaikaistunut malli, joka ei ainoastaan ​​paranna ratkaisun ominaisuuksia vaan myös vähentää sen kulutusta.
 • Vahvistusaineet. Tällaisia ​​lisäaineita käytetään lisäämään betonin lujuutta ja luotettavuutta sen muodonmuutoksen välttämiseksi.
 • Vedeneristys. Tällaiset komponentit ovat välttämättömiä rappaus- ja rappaustyöhön, kun on välttämätöntä käyttää vedenpitävää liuosta, joka kuivuu nopeasti.

Sementti hiekalla (mittasuhteet)

Sementti on keinotekoinen epäorgaaninen sideaine, joka veden, suolaliuosten ja muiden nesteiden lisäämisen jälkeen muodostaa muovimassan, joka myöhemmin kiinteytyy ja muuttuu kalliomuodoksi.

Sementin tuotantojärjestelmä on kuiva ja märkä.

Sitä käytetään betonin ja laastin valmistukseen. Nyt suosituin brändi M (PC) 400 ja M500.

Korkealaatuisen sideaineen hankinta

 1. On parempi toteuttaa osto erikoistuneissa rautakaupoissa ja supermarketeissa, eikä markkinoilla.
 2. Sinun on tutkittava tarkasti pakkauksen ja kaikkien tarrojen eheys. On erittäin tärkeää, että säilyvyys kestää yli kuusi kuukautta. Raikkaammin paremmin. Väärennösten välttämiseksi on tarpeen tarkistaa laadunvarmistus.
 3. Nukkien läsnäoloa ei voida hyväksyä, ja suosittu laaduntarkastusmenetelmä on seuraava: nosta sementti koukussa ja purista kämmenestä nyrkkiin. Jos se tunkeutuu sormien läpi, materiaali on hyvä, mutta jos se tiivistetään kädessä, sitä ei pidä ottaa.
 4. Ei ole suositeltavaa varata myöhempää käyttöä varten, on suositeltavaa käyttää sitä välittömästi oston jälkeen ja jos tietyn määrän jää työn jälkeenkin, se on säilytettävä tiukasti kosteudelta suojaavassa paikassa, joka on sijoitettava tiiviisti suljettuihin muovipussiin.

Rakennusratkaisujen valmistuksen mittasuhteet

Sementtituotantojärjestelmä.

Monet ihmiset ajattelevat, että brändi M400 tai M500 on merkki siitä, mitä seuraavaa osaa valmistaa seos. Se ei ole. Numero osoittaa, että sementti kestää 400 tai 500 kg / cm2 kuormitusta. Kuinka laimentaa sementti?

Laastin valmistuksessa ja käytössä olevien ohjeiden taulukoissa CH 290-74 on määritelty tiukasti säädetyt mittasuhteet.

Joten ratkaisut jaetaan:

 1. Kipsiratkaisut: brändi M10, M25, M50;
 2. Muurauslaastit: merkit М50, М75, М100, М125, М150, М200;
 3. Laastinseokset levittimille: brändi M150, M200.

Sementin kulutus kilogrammoina per 1 m 3 hiekkaa:

Ainesosien prosenttiosuus ilmoitetaan valmistajan ohjeissa.

Lisääntyvyyden lisäämiseksi seokseen lisätään kalkkia tai savea. Eri tyyppisiä rakennustöitä varten mittasuhteet on esitetty samoissa taulukoissa CH 290-74:

Yli maanpinnan yläpuolella olevat rakennukset, joiden ilman suhteellinen kosteus on enintään 60%, ja perustuksiin, joissa on alhainen kosteuspitoisuus:

Ylempiin rakenteisiin, joiden suhteellinen ilman kosteus on yli 60% ja märissä maissa sijaitseviin perustuksiin:

* Numeroitin esittää sementti-kalkkilaastareiden koostumuksia ja nimittäjä-sementti-savi-ratkaisuja.

Perustukset, muut rakenteet, jotka sijaitsevat veteen kyllästetyissä maissa ja pohjaveden alapuolella:

Perusrakenteiden, tasoituskerrosten, muiden rakennuskohteiden rakentaminen betonilla - sementin seos hiekalla ja sora. Kuormasta riippuen valmistetaan seuraavat tuotemerkit:

Seoksen lujuuden lisäämiseksi on suositeltavaa lisätä pehmittimiä. Se myös säästää sementtiä (jopa 10%), lisää liuoksen muovisuutta (pehmittimen korvaa kalkin 100%), ei erota liuosta (hiekka ei "istu"). Lisättävän pehmittimen määrä ilmoitetaan sen ohjeissa. Pehmentimien hinnat vaihtelevat brändin, valmistajan mukaan, mutta yleensä edulliset.

Kuinka laimennetaan ja sekoitetaan seos oikein

Linkless sementtituotantojärjestelmä.

Jos sekoitat liuoksen betonisekoittimessa, on parempi sekoittaa hiekkaa sementin kanssa erilliseen astiaan, kaataa seos betonisekoittimeen ja kaataa vettä.

Jos betonisekoittimessa ei ole, seos voidaan laimentaa kourussa, laatikossa, tynnyrissä, kottikärryssä vanerilevyllä. Sementin laimentamista on kaksi tapaa:

 1. Sekoita vettä tiukentamalla, hanki sementti maito, joka lisää hiekkaa.
 2. Toinen vaihtoehto on suositeltava: ensin sekoita sementti hiekalla ja lisää sitten vettä. Näin varmistetaan tuloksena olevan sementtimassan yhtenäisyys ja rakennustyön laatu.

Sementti-kalkki- tai sementti-savi-liuoksen valmistuksessa ensimmäinen kalkki-taikina laimennetaan vedellä maidon konsistenssiin ja kulkee seulan läpi 10 x 10 mm: n soluilla. Lisää se sitten hiekalle ja sideaineelle jo sekoitettuun seokseen.

Kipsiä varten käytetään puhdasta hiekkaa ja hiekkaa voidaan käyttää muuraukseen. Ennen käyttöä hiekka seulotaan seulan läpi 10x10 mm: n soluilla. Usein yksittäisessä rakentamisessa käytetään tätä tarkoitusta varten vanha panssari verkkoon sängystä.

Veden määrä määritetään seoksen tuotannon perusteella, joka johtuu seoksen koostumuksesta.

Ratkaisut häiritä käsin käyttämällä lapio lapio, rakentamisekoitin. Mutta on vielä parempi ostaa sähköinen betonisekoitin, jolla on suuria rakennustöitä. Toimitetaan ratkaisu tavanomaisilla kaupeilla, venyttimillä tai kottikärrillä. Älä unohda käsineitä ja suojalaseja.

M100-tuotemerkin ratkaisu

Muurauslaasti M100 on valmistettu pestyyn hiekkaan ja sertifioitu korkealaatuinen sementti. Materiaali kuuluu seosten tasoon tasoittamiseen ja muuraukseen. Sementti M100-laasti sekoitetaan tehtaalla ja toimitetaan rakennustyömaille autolla, joka on varustettu betonisekoittimella. Tämäntyyppinen yhteistyö mahdollistaa rakentajien säästää huomattavasti rahaa ja työaikaa. Tehtaalla "Sorzha" sementin M100 ratkaisun hinta riippuu tilauksen määrästä ja yhteistyön luonteesta

Sementti M100-liuos. Tekniset tiedot

M100-liuokselle on tunnusomaista veden kestävyys ja lujuusparametrit. Se on muovia ja helppo levittää pinnalle. Materiaalia vaaditaan suuresti teollisuuden ja siviilien rakentamisessa, jälleenrakentamisessa ja korjaamisessa. Sideaineena käytetään sementtiä M400 ja M500. Liuos täyttää pestyt ja seulotaan hiekkaa, jakeet 0,3 mm asti. Laastin muuraus M100 valmistetaan vedellä, teknisten ominaisuuksien parantamiseksi kauden ja muiden olosuhteiden mukaan, muut täyteaineet ja pehmittimet lisätään. Kaikkien liuoksen komponentit neuvotellaan asiakkaan kanssa etukäteen, esimerkiksi kalkki voidaan lisätä kipsiin. Liuos voidaan lisätä liuokseen lisäämällä kosteudenkestävyyden, jäätymisajan ja niin edelleen.

M100-brändiratkaisun soveltamisala

Liuoksen vahvuuden ominaisuudet M100 - 100 kg / cm2, tämä parametri mahdollistaa materiaalin käytön:

 • muurien aitaukseen ja tukirakenteisiin: seinät, väliseinät, pylväät, väliseinät, uudelleenjärjestelyt ja paljon muuta;
 • muodostamaan lasimaalaus;
 • eri pintojen kohdistamiseen;
 • litteän ja toimivan katon järjestelyyn;
 • mosaiikit ja laatat;

ratkaisun tekniset ominaisuudet M100 sallii sen käytön lohkojen pohjan rakentamiselle, myös maanpinnan alla;
betonirakenteiden rakentamiseen.

Kuinka ostaa M100-ratkaisu

Tilaa tämä rakennusmateriaali Sorgesin tehtaalla useilla tavoilla:

 • tehdä pyyntö suoraan sivustolta ostotositteen kautta;
 • puhelimitse johtajalta;
 • pyydä soittamaan yrityksesi;
 • yrityksen myyntitoimistossa.

Laastin M100-ratkaisun hinta neuvotellaan lisäksi joka tapauksessa. Kuljetusehdot ovat tiukasti sovitut asiakkaan kanssa. Maksu voidaan tehdä yrityksellesi sopivaksi. "Sorges" -laitoksen tuotantokapasiteetti mahdollistaa sen, että voit toimittaa esineen myös tilauspäivänä. Rakennusmateriaali on täysin käyttövalmis, ja sitä voidaan käyttää välittömästi rakennustöissä.

Jos sinulla on kysyttävää, soita numeroon +7 (812) 404-55-34 / 8-967-593-17-23 (Anna) tai käytä palautelomaketta. Asiantuntijamme auttavat sinua!
Odotamme hakemuksiasi!

Muut betonimerkit

"Pienen" kasvin yhteistyön edut

Vakaa laatu

Jokainen erä testataan omassa sertifiointilaboratoriossaan ja siihen liittyy laatupassi.

Yksittäiset sekoitukset

Jäätymistä kestävien ja kosteutta kestävien koostumusten lisäksi teemme sekoitteita, jotka perustuvat murskattujen kivien murto-osaan 5-10 mm, laajennetusta savesta 5-20 mm ja "lämmin" betonista.

Taloudellinen logistiikka

Valitsemme optimaalisen koostumuksen, kehitämme taloudellisen logistiikan seoksen toimittamisesta omalla ABS-laivastolla, jonka tilavuus on 7-10 m³

Nopea toimitus

Betonin oikea-aikainen siirto ja toimittaminen menettämättä toimintaansa

Kuinka tehdä sementtiliuos - joka mittasuhteet seuraa?

Eri käyttötarkoituksiin käytettävien sementtiastioiden osuudet on kuvattu GOST-standardeissa.

Betoniyhdistelmän mittasuhteet riippuvat pitkälti käytössä olevasta brändistä, täyteaineista ja lisäaineista sekä rakennetyypistä ja sen sijainnista.

Sementtiliuoksen valmistuksessa suurten lohkojen, muurausten ja muun tyyppisten töiden asennusta varten on noudatettava tiukasti komponenttien suhdetta.

Sementtiastioita:

Välikerroksille ja saumoille käytetään koostumuksia M150, M300 ja M400 pinnoitteille - M200, M300, tasoitettaville pinnoille on parasta ottaa M150 ja M200.

Muurauksen lujuus ja rakenteen vahvuus sekä koko tehtävän kestävyys riippuvat siitä, kuinka sementtilevy on valmis.

Tarvittaessa liuos voi sisältää lisäaineita tai olla ilman niitä, paksua tai nestemäistä koostumusta.

Sementtilaasti valmistetaan seuraavista komponenteista:

 • sementti,
 • vesi
 • hiekkaa
 • pehmittimiä ja lisäaineita (riippuen koostumuksen vaatimuksista).

Lisäaineiden avulla saat nopeasti kovettuvia, sulfaattien kestäviä, hydrofobisia, pehmitetyt, pozzolaanisia, värillisiä, valkoisia ja muita sementtilaastereita. Eri luokkien sementtiä - M100-M600 käytetään niiden tuotannossa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että M400: n seoksen saamiseksi on välttämätöntä käyttää saman tuotemerkin sementtiä.

Betonimassojen tuotannossa käytettiin perusmateriaalin sekoittamista, hiekkaa ja vettä tiettyinä mittasuhteina.

Esimerkiksi sementti M400: sta lisäämällä 4 kauhan hiekkaa suhteessa 1: 4, saamme ratkaisun M100. M100: n liuoksen valmistaminen sementti M500: stä 4 kauhan sijasta on lisättävä 5 kauhoa.

Sementti-kalkkilaasti, oikeat mittasuhteet

Harkitse seoksen valmistamista maa-esineiden rakentamiseksi edellyttäen, että talon sisällä oleva suhteellinen kosteus ei ole yli 60% tai perustuksia, jotka on rakennettu maaperään, joka sisältää pienen kosteuden.

Kun käytetään betonilaastin M10 ja sementin M150 laatua, osuus on 1: 1,2: 9,5 (vastaavasti: sementti: kalkki: hiekka), laasti M50 ja sementti M200 - suhteet 1: 0,3: 4, M400 - 1: 0,9: 8. M100: n (M500) seoksen vastaanottaminen, komponenttien suhde on 1: 0,5, 5,5, M150: lle (M400: stä) suhteet ovat 1: 0,2: 3 ja M200: n (sementti M400: n) liuoksesta - mittasuhteet ovat 1: 0 1: 2,5.

Maarakenteissa käytettävät liuokset, joissa suhteellinen kosteus ylittää 60%, sekä perustusten rakentaminen märissä maissa tehdään ottaen huomioon seuraavat mittasuhteet:

 • M10 sementistä M150 - 1: 1: 9, seokselle M50 (M300: sta) komponenttien suhde on 1: 0,6: 6, M 100: n M400-suhteista 1: 0,4: 4,5, liuoksen M150 sementti M500) - 1: 0,3: 4 ja seoksen M300 (M400) suhteiden ollessa 1: 0,7: 1,8.

Vaivaa sementti-hiekkalaasti omilla kädilläsi

Rakentamalla perustuksia ja muita rakenteita alle pohjaveden tai kosteilla kyllästetyillä maaperillä valmistetaan sementtilaasti seuraavien osuuksien mukaisesti:

 • Sementin M400 ja laastin hiekan laatu M100 on suhteessa 1: 4,5 M150 (M400) - 1: 3: n seosta M300: n M500-mittasuhteiden - 1: 2,1 seokselle.

Tarkemmin, sementtilevyjen elementtien suhde on esitetty taulukoissa SP 82-101-98.

On tärkeää tarkkailla tarkasti mittasuhteita. Hiekan puuttuminen voi johtaa seoksen nopeaan kovettumiseen ja sen liialliseen hävittämiseen. Vedellä on myös suuri vaikutus seoksen ominaisuuksiin ja koostumukseen.

Sementtilaastin vesipitoisuudesta riippuen ne jaetaan seuraavasti:

 • rasva - seoksessa, jossa on vähän vettä, niin se kovettuu nopeasti ja halkeilee kuivumisen jälkeen;
 • laiha - vesi liikaa. Tällainen seos ei saa tarttua;
 • normaali - sekoitettaessa komponentteja kaikki osuudet täytetään mahdollisimman tarkasti. Tällainen seos ei jähmettynyt nopeasti ja betonin kovettumisen jälkeen ei halkeile, mutta sillä on vaadittu lujuus ja luotettavuus.

Vettä voidaan lisätä seokseen pienissä osissa. On syytä muistaa, että heikkolaatuisen ja hyvän betoniliuoksen ero on vain 2% vedestä.

Pehmittimien ja mineraalien lisäaineiden sijasta monet rakentajat pitävät tavallisesta pesuaineesta mieluummin. Se tarjoaa plastisen seoksen ja helpottaa työskentelyä.

Liian suuri pesuaine voi aiheuttaa vaahtoamista, liuos näyttää puuvillalta ja menettää sen ominaisuudet. Eräässä erässä on lisättävä 50-100 g.

Kuinka valmistaa sementtilaasti

Voit sekoittaa osat käsin tai betonisekoittimessa. Toinen vaihtoehto on paljon nopeampi, kätevä ja tehokkaampi. Jos aiot valmistaa konkreettisia ratkaisuja suuria määriä ilman betonisekoittimia, se ei riitä.

Täytä puhdas vesi, lisää pesuainetta ja täytä sementti ja hiekka (puolet vaaditusta määrästä). Kun seos on tullut homogeeniseksi, lisää jäljellä oleva hiekka ja sekoita 3-5 minuuttia. Tuloksena tulisi olla sementtilaasti ilman kokkareita ja ilmakuplia.

Jos komponentit sekoitetaan käsin, aluksi erillisessä säiliössä sementti ja hiekka sekoitetaan kuivaan muotoon, siihen muodostuu suppilo ja vettä kaadetaan pieniin osiin. Sekoita seos hapankerrosten koostumukseen. Lopullisen ratkaisun pinnalle on nähtävä selkeä jälki kaavinta.

Valmis sementtiliete ympäri vuorokautta

Yhtiön tavoitteena on tarjota laaja valikoima tavaroita ja palveluita jatkuvasti korkealaatuiselle palvelulle.

Monolith-Betoni Ramenskoye-alueella kilpailukykyiseen hintaan alhaisemmalla hinnalla on valmiita laastia rakennustyömaan tarpeisiin. Toimitamme kuljetus suoraan sivustolle, jotta et menetä tappioita seisokkien vuoksi.

Ilman sementtilaastia olisi mahdotonta luoda lattialaattoja ja tehdä muuraustyötä. Yhtiömme tarjoaa kaksi suosituinta tuotemerkkiä M100 ja M150.

M100 sementtilaasti

Se koostuu vedestä, sementistä ja kvartsihiekasta.

Pehmentimien käyttöönotto tekee seoksesta pehmeämpi. Limea voidaan käyttää suorituskyvyn parantamiseen. Tätä ratkaisua käytetään, kun on tehtävä muuraustyöt pinnan tasoittamiseen liittyvän ongelman ratkaisemiseksi. Monoliittisten rakenteiden, kuten perustusten, rakentamiseen ei sovi yhteen. Jos seoksesta vaaditaan tietty väri, sille voidaan lisätä erityinen väriaine, ja voit ostaa värillistä sementtilaastia.

Tässä tuotteessa ei ole karkeaa aggregaattia. Merkki vastaa lujuusluokkaa B-7.5. Tämä viittaa siihen, että kovetetun liuoksen pystysuuntaiset kuormitukset ovat kohtalaisia, muutoin halkeamat tulevat näkyviin. Liikkuvuus vaihtelee P2-P4: n sisällä. Tällainen tuote kestää vähintään 50 sulatus- ja jäätymisjaksoa - se soveltuu hyvin Venäjän ilmastoon. Vedenkestävyyden taso oli W2. Yhden kuutiometrin keskimääräinen paino seoksesta on noin 1950 kg.

Sementtilaasti M150

Tämä on yksi halutuimmista tuotteista.

Liuos kuuluu sementti-hiekan luokkaan, antaa suuren lujuuden. Portland-sementtiä käytetään sideaineena. Tämä vaihtoehto soveltuu urakointiin ja työskentelyyn muurauslaattojen kanssa, mikä luo lattialaastia.

Tällaisen tuotteen luomiseen ei myöskään sovelleta suuria aggregaatteja. Tämän tuotemerkin kestävyysluokka - B-12,5. Liikkuvuus on P2-P4. Frost resistanssi on sama kuin M100 - F50. Vedenkestävä on W2. Sementin ja hiekan muuttuneiden osuuksien vuoksi tällaisen koostumuksen yhden kuutiometrin keskimääräinen paino kasvaa - se on 2000 kg.

Yksityiskohtainen taulukko sementtilaastarin merkkien ominaisuuksista