Yksityinen talo, jossa pohjakerros

Vapaa Venäjälle

LLC "Arkkitehti- ja design-studio" Alfaplan "

Hyvät asiakkaat, olemme iloisia nähdessämme sinut Pietarin pääkonttorissa! Täällä voit
lukea projekti, esittää kysymyksiä ja ostaa hanke. On varoitettava vierailustasi!

Venäjän alueella - tilauksen lähettäminen kuriiripalvelun kautta "kädestä käsiin". Voit seurata paketin postin polkua sen numerolla, kuriiripalvelun verkkosivustolla. Kesto - 1-7 päivää:

1 arkipäivä
Moskova, Pietari, Veliky Novgorod, Pskov, Tver, Petrozavodsk, Nizhny Novgorod

2-3 arkipäivää
Saratov, Samara, Yekaterinburg, Tambov, Tula, Krasnodar, Kazan, Ufa, Arkhangelsk, Rostov-on-Don

3-5 arkipäivää
Astrakhan, Irkutsk, Chelyabinsk, Omsk, Tomsk, Tyumen, Novosibirsk

5-7 arkipäivää
Kaukoidän kaupungit

Toimitus IVY-maihin 3-5 orjaa. päivää

Olette kokoelmassa "kellarissa"

Optima Plus - taloudellinen talo kellarilla

Sapphire - edullinen kompakti koti pieni tontti

Chevalier Plus - kompakti koti kellarilla

Kompakti tiilitalo, jossa on terassi

"AlfaVUD"

Znamenka Plus on mukava ja kompakti mökki kellarilla

"Stella Plus" - kompakti talo kellarilla

"Conform" - taloudellinen ja mukava koti

"Style" - taloudellinen mökki kellarilla

"Manor" - puinen mökki, jossa on suuri tukikohta

"Conform" - maalaistalo, jossa on autotalli ja veranta

"AlfaVUD"

Trend Plus on moderni maalaistalo

Pieni maalaistalo, jossa kellari

"Classic Plus" - klassinen kartano, jossa kellari

"Success Plus" - mukava mökki kellarilla

"Bright Life" - moderni mökki, jossa on suuret ikkunat

"Retrostilis Plus" - mukava koti kellarilla

Talo, jossa on kellari, tarjoaa useita etuja omistajilleen. Koska sen rakentamisen kustannukset ovat pienemmät kuin täysin maanpinnan yläpuolella olevat kerrokset, pohjakerros voi olla täysin tyydytetty eri toiminnoilla. Ensimmäisessä kerroksessa olevien talojen suunnitelmat ovat entisestään purkautuneita tukitoiminnoista.

Hankkeissamme tämä on ennen kaikkea siirto kellariin teknisen huoneen ensimmäisestä kerroksesta, jota talo ei voi tehdä (kattilahuone, viestintäyksikkö). Toiseksi, kellarissa voit sijoittaa rentoutumisalue, johon kuuluu sauna, suihku, rentoutumishuone tai kuntosali. Kolmanneksi, kellarissa voi olla erilaisia ​​tukilaitteita, kuten pesutupa, varastot, työpaja, viinikellari.

On järkevää rakentaa talon kellarikerroksessa niissä tapauksissa, joissa paikan päällä on alhainen pohjavesi. Jos pohjavesi on lähellä maanpintaa, on parempi olla rakentamatta kellarista, koska tässä tapauksessa sen rakentaminen on päinvastainen, se on kalliimpaa kuin yläkerran rakentaminen.

Copyright © 2005-2018 LLC "Arkkitehti- ja design-studio" ALFAPLAN "
Kaikkien arkkitehtonisten hankkeiden ja niiden kuvien käyttöoikeudet on suojattu Venäjän federaation siviililain 4 osaan.
Tietosuojakäytäntö

Hyödyt ja haitat kellarista yksityisessä rakentamisessa

Usein yksityisissä kodeissa luodaan kellarihuone. Se on ensimmäinen tai alakerta. Vaikka itse asiassa se on kellari. Työ on tehtävä tiukasti tiettyjen kriteerien mukaisesti. Laissa on erityisiä kriteerejä (2,5-3 metriä). Ne liittyvät tämän tilan korkeuteen.

Myös asumiseen rakennettua aluetta verotetaan. Tämä kysymys kiinnostaa kaikkia kodin suunnittelussa mukana olevia.

Kellarin huoneen haitat ovat valtavia kustannuksia, jotka ulottuvat kaivuta reikiä ja päättyvät sähköjohtojen kanssa. Arvioidut kustannukset lasketaan geologisen ja teknisen tutkimuksen jälkeen: maaperän tyyppi määritetään, pohjaveden taso. On tilanteita, joissa nämä tekijät kategorisesti eivät salli pohjakerroksen luomista - sen rakentaminen ja ylläpito ovat kohtuuttoman kalliita.

Kellarikerroksen tavoite

Omakotitalojen kellarikerrokset tarvitsevat hyvää vedenpoistoa, voimakasta vedensuojausta ja eristystä. Vain muodostavat perustan jatkaminen ei riitä. Jos jätät huolta vedenkestävyydestä ja huonolaatuisista materiaaleista työskentelemään, teet vakavasti hukkumisvaaran.

Yleensä ikkunat kellareissa eivät ole tyytyväisiä, se on lähes mahdotonta. Poikkeukset - alla olevassa kuvassa. Mutta vaikka ikkunoita olisi, täysi-ikäinen luonnonvalo ei toimi täällä. Siksi tilat, jotka ovat asuinrakennuksia ja joita ei oteta huomioon. Täällä pääsääntöisesti ne järjestävät: urheilumahdollisuuksia, kotikäyttöön tarkoitettuja elokuvateattereita, saunoja jne. Kellarissa olevan tuuletuksen kysymys on erityisen tärkeä, kun kuntosali rakennetaan. Käytä painehäviötä täällä on välttämätöntä, jos luot saunoja ja suihkut.

Soveltuu virkistysalueiden kellarissa: biljardihuone, baari

Yleensä suunnitelma perustaa kellari näyttää, kun on mahdotonta luoda kaikki suunnitellut tilat talossa tai niiden alue on pieni joillekin päällikön ideoille. Myös kellarikerroksen tarve on ehdollistettu, kun paikassa on kaltevuus, jolla on huomattava korkeusero. Oikean rakennustyön avulla voit kuitenkin saavuttaa hyviä säästöjä ja kehittää työtä.

Miten järjestää se? Ensinnäkin on hyödytöntä ajaa asuntojen neliömetriä. On parempi valita pienet tilat (näin ollen voi olla korkeintaan 3 kerrosta). Mutta myös soclen nimittämisestä täytyy olla edustustoja. Mitä siellä on? Leikkihuone, varastointi, kellari, virkistyskeskus tai paikka muita juttuja varten? Esimerkiksi erikseen rakennettava varasto tai varikko tai kiinnitys taloon on paljon halvempaa. Kellari tai kellari kuumenee varmasti, ei joka vuosi, mutta yhä useimmissa kellarikerroksissa omistajat joutuvat ryhtymään toimenpiteisiin lisääntyneen kosteuden varalta.

Paikallisen luonnollisen kataklometin korjaamiseksi kaivon pohjassa on suositeltavaa tarkastella tätä materiaalia:

Sokeiden tyypit

 1. Zaglublonny. Tämä on yleisin tyyppi. Hänellä on erittäin voimakas vastustuskyky kosteudelle. Vesi lähtee nopeasti tällaisesta korkista.
 2. Kaiutin Hän on yleensä tyytyväinen, kun talon seinärakenne on melko ohut.
 3. Samalla tasolla kuin säätiö. Ei järkevää vaihtoehtoa, koska hänellä on huono kosteuden kestävyys ja samalla se on seinän alku. On tarpeen lisätä vakavasti vesiväyliä, ja nämä ovat lisäkustannuksia. Tämän vaihtoehdon avulla et voi parantaa rakennuksen ulkonäköä.

Pohjamateriaalit

Jalusta jatkaa säätiötä. Ja sen materiaalia käytetään samalla tavalla. On harvinaista soveltaa materiaaleja, jotka menivät luomaan seinärakenteita.

Suosituimmat materiaalit perusta:

Kumpi tahansa vaihtoehto mieluummin, työ alkaa aina laskelmista. Erityisesti on tärkeää laskea seinien paksuus. Betonipinnoitteet ja -laatat muodostavat yleensä lattian. Perusta voidaan luoda jo muodostetuista betoniteräksistä. Pintamaalaukselle tulee puumateriaalia.

Jos kellari on paljon korkeampi kuin maanpinnan taso, silloin yläosassa tehdään koko ikkunat ja ovet. Heidän ei pitäisi mennä pohjoiseen. Joten kehys voi olla epämuodostunut johtuen lumisesta lumen kertymisestä.

Alkuvaiheen edessä on tikkaiden perustaminen kellarikerroksessa. Useimmiten tällaiset vaihtoehdot luodaan:

 1. Klassinen marssi. Se on järjestetty vain, jos alue on riittävä.
 2. Ruuvi. Se syntyy, kun perusasetuksen edellytykset eivät salli ensimmäisen vaihtoehdon järjestämistä.

hydroprotection

Jalustaan ​​on tehtävä kaksipuolinen vedeneristys. Erottamalla komponentteja, jotka ovat maanpinnan yläpuolella, ei ole välttämätöntä.

Tehokkain suoja on järjestetty vain, jos pohja perustuu konkreettiseen monoliittiin. Jälleen työ vaatii erittäin korkealaatuista, muuten kosteuden takia oleva levy ei tartu kiinni seinistä. Älä unohda pohjan korkeuden vaatimuksia - 250 cm. Tätä varten muodostuu asianmukaisen syvyyden kaivo.

Hankkeiden luominen

Kuten jo todettiin, on erittäin tärkeää määrittää seinien haluttu paksuus. Maaperän tyyppi, rakenteen sijainti, maaperän tyyppi ja käyttäytyminen otetaan huomioon. Jos maa on luotettava, korkin seinämän paksuus voi vastata talon muita seiniä. Jos maaperässä on ongelmia, niiden paksuus kasvaa 20-30 cm.

Jos rakennus on rakennettu puusta, pohja voidaan muodostaa betonilohkosta.

Hankkeessa olisi otettava huomioon pohjavesiasema. Koska kuopan syvyydelle on vaatimus - sen ei pitäisi saavuttaa tasoa. Maaperää tutkitaan etukäteen, se määrittää vesien syvyyden.

Hinnoittelukysymykset

Ne määritetään seuraavilla tekijöillä:

 1. Asuinpaikkasi alue (ilmasto, maa, maaperä jne.)
 2. Hinnoittelumateriaalit alueellasi.
 3. Asiantuntijoiden ja työntekijöiden kustannukset.
 4. Kellarin ja säätiön käsitteet.

Seuraavassa on joitain esimerkkejä sokeiden luomisesta.

Esimerkki 1. Kellarametrit: 10x10. Perusta on nauha. Sen syvyys - 240 cm, leveys - 30 cm, korkeus maanpinnan yläpuolella: 60 cm.

Seuraavat materiaalit ovat mukana tässä:

 1. Näytteen maa - 360 ov. m = 360 tuhatta ruplaa
 2. Aaltopahvipakkaus, lohko 0,14 cm, mukana 5700 m. Tilauskustannus 205 150 ruplaa.
 3. Betoni. Kulut: 265 900 ruplaa.
 4. Kotelointi, 10 kuutiometriä Kustannukset: 62 000 rub.
 5. Hydroprotection. Bitumiset mastit. Kysyi 60 000 ruplaa. Tämä on sisäkerros. Kateaineen ulkokerros maksaa noin 60 000 ruplaa.
 6. Eristys. Styroksi. Yksi levy on paksuus - 10 cm, leveys - 58 cm, pituus - 26 cm. Kustannukset järjestyksessä 32 000 -35 000 ruplaa.
 7. Välikerrosten materiaalit (sora ja hiekka) + kynnet. Menot: 42 000 ruplaa.

Mittaristo:

 • Laskelmissa: ruletti, lyijykynä, taso.
 • Asennukseen: hankaus, pikkuleipä.
 • Muut: lapio, vasara, lyijy.

Niiden kokonaiskustannukset ovat 30 000 ruplaa.

Työntekijöiden palvelut maksavat noin 130-140 tuhatta ruplaa. Tämä viittaa palkkioon ja huone- ja kartonkikuluihin.

Jos teet itse työtä, niin on muita numeroita. Kaivaminen tarvittava kuoppaan ja sen vuodevaatteet maksaa noin 50.000 ruplaa.

Esimerkki 2. Perusparametrit 8 x 8 m. Seinät on valmistettu lohkoista FBS. Säätiö on tasainen, monoliitti.

materiaalit:

 1. Vedensuojaus, katemateriaali.
 2. Eristys. Penoplex. Paksuus - 5 cm.
 3. Vaihda talo Parametrit 2,5x5 m.

Työkaluettelo on lähes sama. Se edellyttää myös töiden, vuokrauslaitteiden ja materiaalien luovutusta.

Kaikkien määritettyjen kumulatiivinen hinta - noin 1000 000 ruplaa.

Kun kellari on rakennettu korkean pohjaveden tilan mukaan, kustannukset kasvavat vakavasti. Meidän on rakennettava erittäin vahva perusta. Yleensä tällaisissa tapauksissa ne luovat pile-pohjan ja sen pohjan. Ensimmäisessä esimerkissä ilmoitetut kustannukset voivat nousta noin 1,5-2 kertaa.

Tietenkin, rakentaminen kellarista voidaan säästää. Tärkeintä on tehdä se uhraamatta laatua. Erityisesti ei ole välttämätöntä säästää betoni- ja hydraulisuojaukseen sekä lämmittimiin. On parempi luoda pienempien muuttujien pohja, mutta luotettava ja voimakas tukikohta.

Älä myöskään tallenna korkealuokkaisiin työntekijöihin. Jos et itse pysty tekemään laadukasta työtä tai sinulla ei ole aikaa, on parempi antaa asia asiantuntijoille, joilla on ominaisuuksia. Tänään on varsin suosittu tilata avaimet käteen -perusta. Hintataso on hyvin laaja. Suuri osa riippuu yrityksen suunnitellusta pohjasta, geologisista tekijöistä, materiaalien ja palveluiden hinnoista. Lisäksi joitakin esimerkkejä avaimet käteen -perustaista ehdotetaan ottaen huomioon erilaiset parametrit ja tekijät.

Pohjakerros foorumin jäsenten kysymyksiin ja asiantuntijoiden vastaukset

Kaikissa vaikeissa asioissa tärkein asia on oikea alku, ja asiantuntijat auttavat sinua oppimaan kaikki pohjakerroksen rakentamisen salaisuudet ja ominaisuudet!

Uskomme, että jokainen FORUMHOUSE-käyttäjät näkevät kodin eri tavalla. Joku haluaa kivimökkiä, mutta joku haluaa puurakennusta enemmän. Mutta riippumatta siitä materiaalista, josta kotisi rakennetaan, tavallisesti jonkin asunnon eturintamassa sijoitetaan mukavuus elämään ja toimivuus. Ja kellari jokaisen talon alle on kätevä ja erittäin käytännöllinen.

Pohjakerroksen laite yksityisessä talossa

Jos haluat rakentaa yksityisen talon kellarissa, mutta et tiedä mistä aloittaa, niin opit tästä artikkelista:

 • Minkä tyyppiset kellarit ja mitä hyötyä niiden käytöstä on?
 • Millaisia ​​materiaaleja se voidaan rakentaa;
 • Mistä rakentaminen alkaa?
 • Millä maaperällä se on paras rakentaa;
 • Rakenteiden ominaisuudet;
 • Kuinka vedenpitävä kanta;
 • Toiminnan ominaisuudet.

Mikä on pohjakerros

Ennen kuin tutustut kellarin rakentamisen teknisiin yksityiskohtiin, on ymmärrettävä, mitä se on ja mitä hyötyä kehittäjä saa rakennustöissään.

Rakennusalan konsultti Roman Nikonov:

- Pohjakerros on hyödynnettävissä oleva huone, eli huone, jossa on pääsy, jota käytetään tilapäiseen tai pysyvään ihmisten oleskeluun. Lattian korkeus maanpinnan alapuolella rakennuksen ympärillä.

Useimmiten sitä käytetään teknisiin, varastotiloihin ja kodinhoitohuoneisiin, eli kaikkiin tiloihin, paitsi olohuoneisiin. Sitä voidaan käyttää myös kommunikointikaapeleissa, joissa on kätevä pääsy korjaamiseen ja huoltoon.

Yritysrakentaja Pohjimmiltaan. RF Andrey Pashukhin, Moskova.

- Talon käyttäminen kellarilla lupaa monia etuja omistajalle. Loppujen lopuksi lisäksi tilan omistaja saa monitoimisen huoneen, johon voit sijoittaa:

 • autotalli;
 • Kattilahuone;
 • kuntosali;
 • Biljardihuone;
 • työpajan;
 • Sauna.

Niinpä saamme niin sanotun talon talon alle. Lisäksi koska kaikki tekniset viestinnät ovat piilossa "alempi talo", ei ole hajua ja melua työvälineet, joka tarjoaa lisää mukavuutta päärakennuksessa.

Kuinka käyttää pohjakerroksessa

Huolimatta siitä, että monet kuvittelevat pohjakerroksessa suuren kellarikerroksen muodossa, tällä rakennuksella on omat ominaisuutensa.

Roman Nikonov:

- Pohjakerros, jota ei ole tarkoitettu ihmisten löytämiseen, kutsutaan tekniseksi maanalaiseksi, ja sitä käytetään levittämiseen ja tietyn ruoan, perunan jne. Tarjontaan.

Riippuen korkeudesta, se voi olla läpikulku, puoli kävely ja läpikulku. Teknisen maanalaisen lattian taso on yhtä suuri tai se sijaitsee aivan maanpinnan alapuolella rakennuksen ympärillä.

Jos kellari on yli kaksi kolmasosaa maanpinnan alapuolella ja lisäksi sillä ei ole luonnollista valoa kellarissa olevien ikkunoiden muodossa, sitä kutsutaan kellariksi.

Jos tällaisissa huoneissa lämpötila on alle +12 - +15 astetta ja sitä käytetään ruokaan tai viiniin, niin nimi "kellari" soveltuu paremmin siihen.

Kellarikerrokset voidaan valmistaa seuraavista materiaaleista:

 • Monoliittinen betoni;
 • Kiinteä tiili;
 • Esivalmistettu betoni (PBS) vahvistetut betonielementit.

Tämä malli sisältää lattialaudan ja seinät, jotka voivat molemmat levätä laudalle tai sijoittaa sen kehälle. Ensimmäisessä tapauksessa käytämme käytännöllisesti katsoen pohjalevyä, joka upotetaan kellarikerroksen tasolle.

Tällainen ratkaisu on perusteltu raskaille rakennuksille ja pohjaveden korkeille tasoille. Toisessa tapauksessa tämä on nauhalappu ja lattialevy voi olla suhteellisen ohut, mutta vain nauhatusperusta olettaa koko kuorman talolta sen perustaksi.

Käytäntö osoittaa, että lopulliset kustannukset ja kestävyys riippuvat kellarin valmistusmenetelmän valinnasta.

Andrey Pashukhin:

- Monoliittisen kellarin etuja ovat voima ja parhaat vedeneristysominaisuudet. Esikäsitellyn kellarin edut - se on edullisempi verrattuna monoliittirakenteeseen ja sen rakentamisen yksinkertaisuuteen.

Roman Nikonov:

- Kun valitset betonielementtien kellarikerroksen, sinun on tiedettävä, että joskus rakennuksen pienestä kuormasta - jos sellainen kellari rakennetaan kevytkehyksen tai bar-muotoisen talon alle, FBS-lohkojen asentaminen voi heikentyä pakkasenkenevien voimien vaikutuksesta.

Maaperätyypin rakentavan kellarin riippuvuus

Kuten tiedetään, säätiön rakentaminen alkaa maaperän tutkimuksella. On erityisen tärkeää ottaa tämä hetki huomioon kellarirakennuksen yhteydessä. Loppujen lopuksi kaikki tässä vaiheessa tehdyt virheet voivat johtaa koko rakennusbudjetin kustannusten huomattavaan kasvuun.

Andrey Pashukhin:

- Jalustan rakentamisen kustannukset riippuvat suoraan maaperätyypistä. Mitä parempi geologia, sitä helpompi ja halvempi säätiön rakentaminen.

Harkitse useita erilaisia ​​maaperä:

Laitan kellari saviin, kallistuva maaperä ja korkea GWL.

Roman Nikonov:

- Kun kellarissa on istutettu maaperä, on välttämätöntä suojata kellarikerroksen seiniltä vaakasuorat voimat pakkasella ja maaperän epätasaista paineita seinillä. Tämä saavutetaan järjestämällä hiekkalaatikko seinämien ympärillä, tavallisesti täyttämällä kuonon oikosulkumetjut epämuodollisella maalla - karkeaa hiekkaa, hiekkaa ja soraa hiekkaa tai keskikohtaa.

Korkealla pohjaveden pinnalla samoin kuin vesijohtojen vaarallisuudesta - vettä rankkasateesta tai sulavedestä, pohjan koko muoto on suojattava vedeneristysmateriaaleilla.

Jos GWL on korkeampi kuin pohja 0,5 metriä tai enemmän, on suositeltavaa lisäksi suojata vedenpitävyys vaurioilta litteiden asbestisementtiarkkien tai tiilipinta-seinämän avulla.

Tehokas suojaustekijä on säiliö- ja seinän tyhjennyslaite.

Yrityksen BAUBILD Alexander Zemskovin johtaja:

- Kellarin rakentaminen vaikealle maaperälle korkealla GWL: llä johtaa rakentamiskustannusten huomattavaan kasvuun. Vain tyhjennys- ja vedeneristyskustannukset voivat kattaa kellarin rakenteellisen osan kustannukset.

Kellaran rakentamisen ihanteelliset olosuhteet ovat hiekkaiset maaperät, joiden pohjavesi on alhainen. Näissä olosuhteissa vaaditaan minimaalinen vedenpitävyys ja vedenpoistoa ei tarvita, samoin kuin näissä olosuhteissa voit täyttää.

Andrey Pashukhin:

- On muistettava, että kaikki maaperä ei ole sopiva täyttöön. Ja tässä tarvitaan yksilöllistä lähestymistapaa.

Roman Nikonov:

- Täyttöä varten voit käyttää vain maaperää, jolla ei ole vetovoimaa.

Pohjakerroslaite turpeen, suolaisen maaperän, veden kyllästyneen hiekan.

Näillä korkean kosteuspitoisuuden omaavilla maaperän muunnoksilla vain korkin muotoinen korkki on sallittu - eli täysin vedenpitävä rakenne.

Tällaisten maaperän pohjakerroksen ominaisuuksista on ominaista monimutkaisuus ja korkeat valmistuskustannukset, mikä johtaa rakentamiskustannusten perusteettomaan kasvuun.

Laituri kellari hiekkaisilla mailla, suspensioilla, kallioisella maaperällä.

Nämä ovat melkein ihanteellisia perusteita kellariin (matala GWL). Mikä mahdollistaa vedenpoistolaitteen kieltämisen.

Perusrakennuksen ominaisuudet

Jokainen kokenut kehittäjä tietää, että kun rakennat säätiötä, sinun on ensin vietävä aikaa ja valmistauduttava sivustoon. Ja oikea aloitus on puolet taistelusta. Tässä on, mitä sinun on kiinnitettävä huomiota, kun valmistellaan sivuston rakentamiseen kellarista:

Andrey Pashukhin:

- Ensinnäkin on tarpeen suojata rakennustyömaa, järjestää kotitalouskaupunki, sähkö, tekninen vesi ja pääsyteitä. Varmista myös, että työn alueella ei ole olemassa olevaa viestintää.

Aleksander Zemskov:

-Kylpyhuoneen rakentaminen vaatii suurta määrää maanrakennustöitä, ja kaivaminen on kaivukoneen järkevintä käyttöä, jossa kauhan tilavuus on lähes 1 kuutiometri. Jopa kuopan kaivamisvaiheessa sinun on ajateltava etukäteen, mistä maaperä sijoitetaan rakennuspaikalta. Ja siitä lähtien se on yleensä hyvin suuri määrä, silloin oikein on kaivamisen ja maaperän poiston samanaikainen kaivaus. Kaivinkone kaivaa ja latautuu välittömästi kaatopaikkaan.

Monet itsenäiset kehittäjät tekevät virheen ja kaivaavat "kaatopaikalle" jättäen ongelman maaperälle myöhemmin. Mutta silloin, kun talo on jo rakennettu, on vaikeampaa poistaa maaperää, koska koneita on vaikea ohjata paikalle ja sinun täytyy tilata kaivinkone uudelleen maaperän lastaamiseksi.

Andrey Pashukhin:

- Jo kaivon kehittämisvaiheessa on välttämätöntä luoda kuoppaan, johon vesi kerätään, ja josta olisi kätevä pumpata se. Myös ojan laitoksella on tärkeää suorittaa oikeat rinteet, että ne eivät murtuneet eivätkä vaikeuttaneet rakentamista.

Kaivaustilaa tehdään yleensä 1-1,5 metriä leveämpi kuin kellari - tämä on välttämätöntä vedenpitävälle ja vedenpoistolle, ja kellarista tulee täyttää ilman kuumentamatonta maata.

Aleksander Zemskov:

- Omakotitalon rakentaminen kellarikerroksella on tarpeen kiinnittää huomiota siihen, että kellarin tukirakenne on perinteisesti jaettu kolmeen osaan:

Andrey Pashukhin:

- Suunnittelussa kellarikerrokset ovat kahta tyyppiä: "lasi" ja "laatikko".

 • "Lasi" - on valmistettu monoliittisesta teräsbetonista. Pohjalevy ja seinät valetaan, ja kellarikerroksen päällekkäisyys on toinen materiaali - lokit, esivalmistetut lattiat jne.
 • "Box" - on valmistettu monoliittisesta teräsbetonista. Cast kaikki yhteen - pohja, seinät ja katto kellarin.

Laatikolla on suurempi kantavuus.

Lue FORUMHOUSE, mitä osallistujat ajattelevat, onko järkevää tehdä pohjakerroksen seinälevyjen (paneelit).

Vedenpitävä kellari

Jätemenetelmän tarkoituksena on alentaa pohjavettä kellarin kellarikerroksen alle ja estää tai vähentää niiden tunkeutumista kellariin. Pääty kuivatus putoaa kevättulvan aikana.

Viemäröinti on luonnollista - johtuen paikan vapauttamisesta ja pakottamisesta - imupumpun avulla.

Roman Nikonov:

- Rakennustöiden aikana on tärkeää estää kaivamisen pohja liottamalla, varsinkin jos se koostuu savimaasta. Siksi kaivon reunalla tehdään vedenpoistojärjestelmä veden pumppaamalla tai rakentamisen veden väheneminen - käytännössä tämä on kuivatusta pitkin kehä- tai neulansuodattimia.

Näin ollen veden poistaminen paikalta, minimoimme tällaisen ei-toivotun prosessin kuin pakkasen turvotus ja jotta ruuan tunkeutumisen syvyys vähenisi, on tarpeen lämmittää säätiö kaivamalla ekstrudoitua polystyreenivaahtolehteä levyn ympäri.

Andrey Pashukhin:

- EPPS: n paksuus ei-asuinrakennuksille 50 mm asuinalueille 100 mm. Mutta suosittelen paksuutta 150 mm.

Kellarin vedeneristysjärjestelmän valinta alkaa tulevan kodin suunnittelussa.

Asiantuntija TehnoNIKOL Oyj Andrei Zubtsov.

- Kellarin vedenpitävyys ei ole vain betonipäällystäminen bitumilla kahdessa kerroksessa. Tämä on lukuisia toimintoja, joiden tarkoituksena on estää veden pääsy huoneeseen.

Tämän järjestelmän elementit voivat olla:

 • Betoni- tai teräsbetoniseos;
 • Vedeneristyskalvo;
 • Säätiön salaojitus.

Betoni itsessään on melko hyvä vedeneristysmateriaali.

Ja jotta konkreettinen näyttää vedenpitävät ominaisuudet hyvin, on noudatettava muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä.

 • Kellarin muotoilu ei saisi mahdollistaa halkeamien muodostumista missään kuormituksessa, jotka vaikuttavat siihen;
 • Koko betonimäärän kaataminen olisi suoritettava ilman teknisiä liitoksia.

Pohjakerros, joka on rakennettu FBS: stä ilman ylimääräistä suojaa, kulkee veden läpi. Loppujen lopuksi joukkueenrakennuksen heikoin kohta on sen saumat.

 • Jos teknologiset saumat ilmestyivät, on välttämätöntä ryhtyä toimenpiteisiin niiden sulkemiseksi.
 • Työventtiilit on asennettava tiukasti hankkeen mukaisesti;
 • Betonin betonipuhdistus on varovasti tärisevää tai itse tiivistyvää betonia on käytettävä.

Roman Nikonov:

- Kun käytät kellarissa - tarvitset ensin seurata huoneen kosteutta ja vuotoa. Muussa tapauksessa muotti muodostuu pinnalle, kosteus ilmestyy ja rakenteiden nopeutettu hävittäminen alkaa.

Kellarin tiloissa tulee olla hyvin tuulettu - ilmanvaihtoa tai säännöllistä ilmanvaihtoa. Sinun tulisi myös tarkastella tyhjennysjärjestelmien tilaa, sokeita alueita ja kuivatusta katolta.

Viemäröinti vaatii säännöllistä pesua ja tyhjennys- ja sokea alue, joka ei salli veden päästä suoraan kellarin seiniin, on pidettävä hyvässä kunnossa.

Siten kellarin rakentamisen aikana on vielä otettava huomioon koko joukko tekijöitä, jotka vaikuttavat rakentamisen luotettavuuteen, kestävyyteen ja kustannuksiin, ja kellarista itsessään on pidettävä pitkän aikavälin investointeja kodin mukavuuden ja toimivuuden lisäämiseen.

FORUMHOUSE-käyttäjät voivat tutustua portaaliimme kaikki tiedot perustuksista. Tutustu yksityiskohtaiseen ja selkeään tarinaamme foorumiimme, joka koskee monoliittisen kellarin rakentamista. Osallistu kuumaan keskusteluun säätiön kaivamisesta. Tarkastele videomme ongelma-alustan muutoksen työvaiheista.

Pohjakerroksen talohankkeet

 • Materiaali: Tiili, vaahto / hiilihapotettu betoni
 • Materiaali: Valinnainen
 • Materiaali: Valinnainen
 • Materiaali: Vaahto / hiilihapotettu betoni, kiinteä muotti
 • Materiaali: Vaahto / ilmastettu betoni
 • Materiaali: Valinnainen

Taloja, joissa on kellari tai kellari, ovat hyvin suosittuja nykyään. Talot, joissa kellarikerros ovat pääsääntöisesti mukavampia kuin yksikerroksiset tai mansikkitalot, koska niissä on lisäksi muita huoneita: kattila / kattilahuone, sauna / kylpy, biljardihuone, kuntosali / kuntosali, pesutupa ja varastotila. Tällainen huoneen talon kellarikerroksessa mahdollistaa ylimääräisen tilan vapauttamisen ensimmäisessä ja toisessa / ullakkokerroksessa lisäämällä lisätiloja asuintiloihin: olohuoneisiin, huoneisiin, makuuhuoneisiin, opiskeluun, kylpyhuoneisiin sekä olohuoneen ja makuuhuoneiden lisäämiseen. Taloja, joissa on kellari tai puoli-kellari, ovat riittävän tilavia 4-5 hengen perheelle, niissä on 2-3 makuuhuonetta ja useimmiten 150-200 m2 kokonaispinta-ala. Yksityiset talot ja mökit, joissa on kellari, kellari tai puoli-kellarihuone, voivat myös säästää rakennuksen kokonaispinta-alaa tiheässä kaupunkialueella.

Kaikki tyypilliset talonrakennushankkeet, joissa kellarissa sopeutuvat rakennusalueeseen (maaperä ja paikalliset ilmasto-olosuhteet), sekä asiakkaiden toiveet seinien materiaaleista - ILMAISEKSI (paitsi alihankkijoiden tarjoamat projektit). Tarvittaessa voidaan tehdä muutoksia talon kokoon, asentoon, pohjarakenteeseen, seiniin, kerroksiin, joissa on kellari.

Pohjakerroksen talohankkeet

Hankkeen etsimiseksi käytä kätevää edistynyttä suodatinta.
jossa on yli 60 suodatusvaihtoehtoa
Edistynyt valinta

Nykyaikaisen maalaistalon rakentamisen myötä on välttämätöntä esittää järkeistämisen vaatimus - toimivuus ja huomaavainen mukavuutta. Ratkaisu tähän ongelmaan voi olla kellariin kuuluva laite - käytävien käyttäminen asukkaiden tarpeisiin. Domamon yritys tarjoaa valintasi pohjakerroksen talon valmiita projekteja - esikatsella kuvia, teknisiä ominaisuuksia ja suunnittelua Pietarin, Moskovan ja monien muiden kaupunkien lähiöissä.

Talon talojen hankkeiden edut

Mökki kellarineen maksaa omistajille paljon halvempaa kuin asentaa ylimääräinen korkeatasoinen kerros. Yhtä suurella kokonaispinta-alalla kellarissa voidaan vähentää kalliiden ulkopintojen ja muiden maanpäällisten rakenteiden edellyttämiä linnoituksia. Lisäksi kellari on kehittäjien kysyntää seuraavien parametrien vuoksi:

 • Talon tilan tyhjentäminen teknisiltä tiloilta, jotka voidaan sijoittaa kellariin - kattilahuoneeseen, varastoihin ja muihin huoneisiin kotitalouksien tarpeisiin;
 • Siirrä toimistohuoneiden kellariin - suihkulla varustetut saunat, joissa asuinalueella ylimääräinen kosteus, kuntosali, viinikellari tai kotiteatteri;
 • Ensimmäisen kerroksen lattian lämmittämisen ongelman poistaminen.

Ominaisuudet valinta mökki pohjaan

Kaiken mukavuuden vuoksi talo, jossa on kellarissa, on majoitusrajoituksia. Sen rakentaminen on mahdollista vain korkeimmilla paikoilla, joissa pohjavesi on huomattavan syvälle, muutoin rakennus kääntyy suunniteltua paljon kalliimmaksi.

Tälle sivulle ehdotettu vakiomallien luettelo sisältää eri korkeuksien (myös mansardin), rakennussuunnittelun ja ulkokoristeluhankkeita. Heidän valintaan ja ostoonsa kuuluu useita palveluja:

 • Mahdollisuus uudistaa pyynnöstä,
 • Perusmateriaalien muokkaus (puusta, tiilestä, lohko- ja runkorakenteista) ja päättyy,
 • Täysin mukautettu muotoilu.

Ominaisuudet yhden kerroksen talo, jossa kellarissa

Kellarikerros on kerros, joka on majoitustason alapuolella. Yleensä tällaisia ​​tiloja käytetään teknisiin tarpeisiin. Tärkein ero kellarin ja kellarikerroksen välillä on kellarin seinien korkeus ja sen tulee olla vähintään 180 cm. Asiakirjojen mukaan kellari katsotaan maanpinnan yläpuolelle, ja taloa pidetään kaksikerroksisena.

Edut ja haitat talon rakentamisesta kellarista

Etuja ovat:

 • lisää neliömetriä: kellarin pinta-ala voi merkittävästi ylittää ensimmäisen kerroksen alueen, jonka ansiosta talossa on paljon enemmän tilaa;
 • kellarissa voit sijoittaa autotallin, joka välttää lisärakennusten rakentamista paikan päällä;
 • kellarissa voi olla huoneita, jotka eivät sovi talon yleiseen tyyliin: voit järjestää työpaja, kattilahuoneen, pelihuoneen, kuntosalin;
 • Pohjakerroksen eristyksestä on mahdollista säästää lisää maanalaisia ​​tiloja, joten tämä rooli täyttyy alemmalla kerroksella.

Haitat voivat olla seuraavat:

 • ongelmia kentällä töitä: pohjakerroksessa tarvitsee riittävän suuren kuopan poistoon maapallon ja jossa laatat tarvitsevat erikoislaitteet - selviytymään omin käsin ei ole täällä. Kaikki tämä johtaa korkeampiin rakennuskustannuksiin;
 • jos rakennustekniikka on rikki, korkean veden tai rankkasateiden aikana huone voi olla tulva ja kaikki asiat ovat pilalle.
 • kellari kerrotaan käyttökelpoisesta tilasta ja verotetaan asunnoksi, vaikka sitä ei suositella käytettäväksi asumiseen;
 • suurin osa tiloista on maan alla, joten ei tarvitse luottaa luonnon valaistukseen, sinun on harkittava huolellisesti sähkölampujen sijaintia.
 • jotta vältetään kosteus kellarissa on käytettävä paljon rahaa vedeneristys.

Suunnittelun ominaisuudet

Useimmiten rakennus on suunniteltu ylhäältä alas: tärkein on asuinalue rakennus, ja projektin kellarissa on sopeutunut siihen. Kellarikerroksen seinien tulee olla samat kuin ensimmäisen kerroksen seinien suunnitelmat, koska rakenne on laakeroitu.

Joitakin vinkkejä:

 1. On parempi olla järjestämättä kattilahuoneita tai kaasulämmitys kellarissa välttämään paloa kotona.
 2. Jos autotallin ulostulo kellarista tehdään etulinjassa, ei ole välttämätöntä varastointiin syttyviä materiaaleja.
 3. Kun rakennetaan autotalli kellarissa, on tärkeää asentaa mekaaninen tuuletushuone, jotta huone voidaan säästää moottoreiden hajuilta.

Rakentaminen ei aina ole täysin tasaisella maalla, rinteisiin alueisiin liittyvät projektit poikkeavat hieman normaalista.

Kaltevuuden rakentamisprosessissa tulee ottaa huomioon seuraavat vivahteet:

 • On mahdollista, että valmiin malliprojektin on oltava valmiiksi vastaamaan tiettyä maastoa rakentamiseen. Tarvitset asiantuntija-apua;
 • katsovat, että maaperän epäsäännöllisyydestä voi aiheutua erityisiä laitteita;
 • on erittäin tärkeää tehdä oikeat laskelmat: otettava huomioon maaperän koostumus, sääolosuhteet, korkeusero;
 • rinteiden pohjalla on erityisen laadukas vedeneristys: rinteestä virtaavan kosteuden voi olla haitallinen vaikutus.
Hanke on yhden kerroksen talo kellarilla

Suunnittelun ominaisuudet

Rakentamisessa kellarin kellari eroaa vähän talosta, jonka hankkeessa ei oteta huomioon puolisko- tai kellarihuoneiden läsnäoloa. Nauhalevyn asettamista varten sen pohja on muutaman senttimetrin lattiamerkin alapuolella.

Jos maa on kuiva, seinien rakentamiseen on välttämätöntä ottaa kevyitä lohkoja. Lisäksi on tarpeen ottaa huomioon luonnollisen ilmanvaihdon tarve - kellarissa on oltava riittävästi tuuletusreikiä, jotta päästään eroon muotin ja kosteuden pohjakerroksesta.

Talon asettelu

Talon sopivuus riippuu sen ulkoasusta ja sijaintipaikasta. Tunnetuin vaihtoehto on suorakulmainen talo ilman ulkonäöltään arkkitehtonisia elementtejä.

Sisustusjärjestelyjen suunnittelu on parempaa "tulevaisuuteen": ennemmin tai myöhemmin perhe voi kasvaa, ja tarvitaan lisää huoneita.

Projektin valitseminen

Hankkeen valinta - ensimmäinen askel kohti unelmiesi taloa. Ennen kuin lopetat jonkin vaihtoehdon, sinun on otettava huomioon monia tekijöitä. Muista, että projektia ei ole mahdollista muuttaa merkittävästi rakentamisen aikana.

Ajattele talon ulkoasua: kuinka monta uloskäyntiä pitäisi olla? Missä ne sijaitsevat? Mitkä huoneet olisi vierekkäin ja mitkä huoneet olisi sijoitettava mahdollisimman pitkälle toisistaan? Jos tämä aiheuttaa ongelmia, voit löytää valmiita vakiohankkeita Internetistä ja valita ne, jotka näyttävät unelmiesi kotona.

Päättyneet projektit ilmaiseksi

Valmiiden standardihankkeiden kysyntä pysyy vakaana. Tietenkin yksittäistä projektia kehitetään ottamalla huomioon kaikki halu, mutta se vie aikaa ja lisää varoja.

Monet rakennusyritykset ovat valmiita tarjoamaan erilaisia ​​valmiita projekteja, joissa otetaan huomioon eri kohteiden ominaisuudet. Joissakin tapauksissa voidaan tarvita tarkentamista, mutta joka tapauksessa se on halvempi kuin projektin alusta.

Hanke on yhden kerroksen talo kellarilla

Vaiheet talon rakentamisesta kellarista

Tutustu kellarirakentamiskäsikirjaamme.
Meidän on aloitettava maaperän laadun arvioinnilla: osaa maata tarkastellaan sen jälkeen kun kaivanto on valmistettu riittävän syvältä. Hiekkainen helppohoitoinen maa ilman suuria saviosia sopii erinomaisesti.

Talon alla irrotetaan kaivanto, jonka jälkeen voit jatkaa pohjan järjestelyä - paksua kerrosta. Rakenteen paksuus riippuu rakennuksen kokonaispainosta. Pohjan vakiopaksuus on 10 cm, mutta taas on tarpeen ottaa huomioon maaperän laatu: jos maaperä on hieman puristettuna, "tyynyt" on sijoitettava pohjan seinien alle. Paksuuden määrittämisen jälkeen voit aloittaa lasin laskemisen.

Talon ympärysmitta asetetaan perustilohkoilla (lisää FBS-lohkojen perustamisesta), ja on tärkeää varmistaa, että ne sopivat toisiinsa tiukasti. Varmista myös, että putket, ikkunat ja johdot ovat aukkoja. Lohkot kiinnittyvät sementtilaastiin.

Kun talot (vesi, kaasu, sähkö) viedään viestinnän jälkeen, vain ovien ja ikkunoiden asennus on jäljellä. Viimeinen vaihe - ulkopuoli ja sisustus.

Joitakin vinkkejä:

 1. Rakentaminen tasainen tontti on halvempaa kuin sivustolla rinteillä. Ota tämä huomioon valitsemalla maa-alue.
 2. Korkeat kerrokset antavat rakennuksen asteikon, talo, jossa syvä pohja näyttää kyykky.
 3. Pohjan rakentaminen on parasta aloittaa säätiön kulmista. Kulmien ja seinien tulee olla sileitä, jotta ne eivät heikennä talon esteettistä ulkonäköä.
 4. Uppoava pohja on hyvä luotettavuus: sen muotoilu suojaa perustekerrosta mekaanisista ja ilmakehän vaikutuksista.
 5. Ulkoneva alusta on täydellinen taloja, joissa on ohuet (puiset tai runkorakenteet) rakenteet. Pohjan suojaamiseksi ulkoneva "hihna" voidaan rakentaa kannen päälle.
 6. Sokkeli samassa tasossa seinien talon - ei ole paras vaihtoehto kosteuden vaikutuksilta kärsii vedeneristyskerros, mikä ei ole toivottavaa vivahde rakentamisen aikana talossa.

Miten tehdä pohjakerroksesta

Rakentaminen, jonka aikana on tarpeen rakentaa kellari omilla kädillä, vaatii tiettyjä taitoja ja tietoja. Tämä on aikaa vievä prosessi, jota ei voida toteuttaa ilman tarkkaa suunnitelmaa ja asianmukaista rakennetta, erottuvat sen ominaisuuksilla ja täysin yhdistetty talon perustuksiin.

Pohjakerroksessa on useita etuja, mutta se voidaan luoda laadullisesti ja luotettavasti vain, jos kaikki tehdyt työt noudattavat tiukasti suunnittelua ja rakennussuunnitelmaa. Pohjakerroksen rakentaminen toteutetaan löyhillä ja kivistä kallistuvilla mailla, joille on ominaista korkea pohjavesi. vettä.

Suunnittelun ominaisuudet

Perusta talon kellarissa on rakenne, jolle on ominaista korkea kestävyys ja luotettavuus, pitkä käyttöikä ja lisääntynyt kantavuus.

Kellari kellari on tukirakenteen jatkuminen, se tarjoaa luotettavan suojan kosteuden ja kylmän ilman tunkeutumista vastaan ​​huoneeseen, auttaa lisäämään lämpöä ja vähentämään energiakustannuksia.

Jotta rakenne olisi todella laadukasta ja toimivaa, sen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

 1. Kellarin lattiataso sijaitsee maanpinnan alapuolella.
 2. Ylivuoren korkeus ei ole alle 2 m maanpinnan tasosta.
 3. Säätiön kantavuuden indikaattori kellarilla on useita kertoja suurempi kuin muiden rakenteiden.
 4. Vedeneristys asettuu tiukasti prosessin vaatimusten mukaisesti.
 5. Suurin osa seinän rakenteista sijaitsee maaperän jäädyttämisen tasolla.
 6. Eristys estää kallistuman muodonmuutoksen, joka johtuu kallistumisesta.
 7. Oikein valitut materiaalit ja hyvin suoritettu vedeneristys estävät muotin ja homeen ulkonäön.

Monissa rakennuksissa kellarin perustoiminta on kellarin järjestely, jossa on tekninen tila.

Pimeä kellari pystyy järjestämään kellarin tai kellarihuoneen.

Talon pohjan tuhoutumisen välttämiseksi voit käyttää korkealaatuista höyrysulkua. Tätä tarkoitusta varten käytetään nestemäisiä formulaatioita.

Omakotitalon rakentaminen omilla käsillään alkaa valita sopivin muoto ja eri rakenteiden tutkimus. Se voi olla rakenne:

 1. Erottu samalla tavalla kuin tukirakenne, jolle on tunnusomaista tarve järjestää veden ja lämmöneristyksen laatu.
 2. Vahinko on erityisen suosittu ja sitä luonnehtivat lisääntynyt luotettavuus ja vastustuskyky negatiivisille tekijöille. Se on vähemmän altis kosteuden tuhoisalle vaikutukselle ja kykenee kestämään lisääntyneitä kuormituksia.
 3. Kaiuttimelle on ominaista suurempi paksuus, joka ylittää itse rakennuksen seinämien paksuuden. Tarvitsee lisävarmennuksen ja erityisjärjes- telmän vedenpoistoa.

Tiettyä pohjaa valittaessa on otettava huomioon rakennuksen seinämien paksuus, vedenpoistojärjestelmän läsnäolo ja maaperän ominaisuudet.

Erilaisia ​​materiaaleja rakentamiseen

Kun ajatellaan pohjakerroksen tekemistä, sinun on valittava tämän rakennuksen sopivimmat materiaalit. Monoliittinen teräsbetoni on yksi suosituimmista ja halutuimmista.

Se pystyy kestämään vaihtelevia kuormitustasoja, sillä on korkea vakausaste, on kysyntää rakennettaessa saumatonta rakennetta. Monoliittisella kellarilla on hyvät lujuusominaisuudet ja sitä käytetään raskasrakenteiden rakentamiseen.

Kiinteän pohjan osalta korkea muotti on välttämätöntä.

Pohjakerroksen pohja voidaan asentaa betoniteräksistä mahdollisimman pian, myös silloin, kun työskentelet omalla kädelläsi. Tämä on yksi kestävimmistä ja luotettavimmista säätiöistä. Lohkot mahdollistavat tasaisen kuormituksen jakamisen, ne kestävät kaikenlaisia ​​negatiivisia vaikutuksia.

Nykyiset lujitetut betonilohkot ovat erikokoisia, mikä helpottaa rakennustöiden sopivimman materiaalin valintaa säätiön rakentamisen aikana yksityisessä talossa itsenäisesti.

Kellarin tiiliseinän rakentaminen toteutetaan itsenäisesti ilman erityisiä rakennustarvikkeita eikä se edellytä erityistä tietämystä. Oikea laskenta ja taito työskennellä tämän materiaalin kanssa ovat tärkeitä. Luonnonkiviä käytetään usein perustusten rakentamiseen kellarilla omilla käsillä. Työn suorittamiseen tarvitaan erityisiä taitoja.

Metallivarret vahvistettu nauha-pohja

Mikä materiaali on parempi valita, miten kaikki tulevat työt tulee suorittaa oikein, mitä ja miten tehdä säätiö suoraan ja miten perustaa kellari, annetaan vaiheittaisilta ohjeilta.

Useimmissa tapauksissa sopivin vaihtoehto perustaa säätiö tyhjästä on rakentaa kaistaleen jalustalle kellarille. Nauhalla on omat erityispiirteensä ja monia positiivisia ominaisuuksia:

 • pitkä käyttöikä;
 • korkea lujuusominaisuudet;
 • lopullinen kantavuus;
 • mahdollisuus rakentaa monenlaisia ​​maaperä. Lue lisää talon kellarista tässä videossa:

Hankkeet, joissa käytetään tällaisia ​​emästen vaihteluita, vaativat tarkkoja matemaattisia laskelmia. Tätä tekevät pätevät ammattilaiset.

Työjärjestys

Talon kellariin luotettava ja laadukas rakentaminen ei riitä valitsemaan rakennusaineistoa, joten on tarpeen suorittaa geologisia tutkimuksia, jotta saataisiin selville kaikki maaperän ominaisuudet ja kehitettäisiin vaiheittainen suunnitelma teosten toteuttamiseksi.

Tarvitsemme myös yksityiskohtaisen rakennuksen projektin, jossa on kellari. Seuraava vaihe on vedenpoistojärjestelmän rakentaminen ilman, että sulavisto tai sadevesi voivat kertyä kellarikerrokseen. Veden tulva ja kertyminen kellarissa itse johtavat rakennuksen nopeaan tuhoutumiseen.

Nyt voit alkaa merkitä juoni, kaivaa kaivannot ja luoda tyyny talon perustalle. Laskelmien mukaan määritä kaivannon syvyys ja leveys, aseta muottiin. Räjähdys ja hiekka nukkuvat alareunassa, varovasti kaatunut.

Sen jälkeen, kun kehys on sidottu vahvistussauvoista, se lasketaan kaivannon pohjalle ja täytetään betonilla, unohtamatta jäykistämistä tai ilman poistamista liuoksesta liittämällä.

Betoni voittaa voimaa vähintään 3 viikossa, vasta sen jälkeen voit jatkaa työskentelyäsi ja jatkaa kellarin rakentamista suoraan.

Rakennettujen seinien kestävyys tuottaa laadukasta vedenpitävyyttä, jota varten käytetään nestemäisiä materiaaleja, kuten mastista bitumipohjaan. Pohja on valmistettu etukäteen valituista materiaaleista. Parhaimman vaihtoehdon useimpien asiantuntijoiden mukaan on tiili.

Nykyään yhä useammin talon pohja on pystytetty betonilohkoilta, joilla on hyvät vastustuskyvyt minkäänlaisiin kielteisiin vaikutuksiin ja huomattavasti työajan lyhentämiseen. Lue lisää videon rakentamisesta:

Lohkot on asennettava tulevan rakennuksen kehän ympärille, käytä sementtilaastia kytkemiseen. On tärkeää unohtaa tarvetta järjestää ilmanvaihto.

Talot, joissa on kellari ja ullakko

Oma koti on todellinen unelma monille ihmisille. Jos se on toteutusvaiheessa ja rakentaminen pian, on syytä ottaa vastuullinen suunnitelma rakennussuunnitelman valinnalle. Rakennus, jossa on mansikkari ja kellari, on alkuperäinen ratkaisu, melko suosittu vaihtoehto, joka on yhä suosittu esikaupunkirakentamisessa.

Erityisominaisuudet

Tällaisten rakenteiden suunnittelua tekevät ammattilaiset. Mutta talon rakenteen valinta riippuu vain tulevasta omistajasta. Joitakin vinkkejä, jotka ottavat huomioon tämän projektin ominaisuudet, auttavat jakamaan tilaa talossa mahdollisimman tehokkaasti.

Pohjakerros on looginen käyttää makuuhuoneeseen. Tämä tila on rakennuksen kevyin, sen lisäksi, että koko huoneen koko on tuulettu tehokkaasti. Tärkeä asennuskohta: ei ole suositeltavaa sijoittaa raskaita esineitä korkeimpaan kerrokseen.

Kellari on erinomainen paikka teknisten apuhuoneiden tai viihteen, aktiivisen ajanviettopaikan sijainnin kannalta. Hyvät vaihtoehdot: autotalli, sauna, kuntosali. Ei ole toivottavaa järjestää olohuoneen kellarissa, koska tarvittava määrä luonnonvaloa ei ole saatavilla kellarissa. Kuitenkin alaosassa talon voit varustaa keittiö rajaavat alueet ruoanlaittoon ja syömiseen. Taloudellisten mahdollisuuksien ansiosta ne tarjoavat uima-altaan, talvipuutarhan tai biljardihuoneen.

Rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa (jos rakennetaan kaksi kerrosta) on olohuoneen ja ruokasalin majoitus ihanteellinen. Tämä helpottaa pääsyä tiloihin ja vapauttaa omistajat ja heidän vieraansa käyttämästä portaita.

Jo ennen rakentamisen aloittamista on tärkeää ottaa huomioon tällaiset tekijät:

 • Rakennuksessa ei saa olla liikaa tilaa, koska rakentamisen jälkeen valtavan tilan ylläpito vaatii huomattavia kuluja.
 • Talon ei pitäisi olla liian pieni. Kellari voidaan asentaa vain suunniteltaessa yli 150 m2.
 • Ennen rakentamista on tarpeen tarkistaa pohjaveden taso: jos ne ovat liian korkeita, suunnitelmat on luovuttava.
 • Kun järjestää ullakko, on tärkeää muistaa tarve parantaa eristys huone, koska itse asiassa se on ullakko.
 • Pieni temppu ullakolla rakentamisessa: lisäämään käyttökelpoista aluetta käyttämällä paikkoja katon rinteissä varastojen järjestämiseksi.
 • Kellarissa tarvitaan lisävalaistus, vedenpitävyys, ilmanvaihto ja lämmitys.
 • Pohjaa suositellaan suunnittelemaan tapauksissa, joissa tontilla on pinnan kaltevuus.
 • Talot, joissa kellarissa, sisäisten portaiden rakentaminen. Suunnittelussa on otettava huomioon parametrit, kun lasketaan kankaan leveys ja vaiheiden korkeus.

Hankkeen ammattilaiset

Omakotitalojen ja socle-talojen hankkeet antavat tilojen suuren kasvun. Tällaisilla rakennuksilla on paljon etuja verrattuna tavanomaisiin rakennustekniikoihin.

On syytä mainita merkittävimmät edut:

 • Jokainen seuraava kerros lisää talon painoa, mikä puolestaan ​​merkitsee sitä, että seinien ja säätiön paksuuntuminen on tarpeen. Vahvistaminen on tarpeen rakenteen lujuuden lisäämiseksi ja sen käyttöiän pidentämiseksi. Ullakko ei ole täysipintainen kerros, mutta asuin ullakko, ja näin ollen kuormitus pohjalla laskee merkittävästi.
 • Kellari on alemmalla syvyydellä kuin standardi kellari. Tämä vähentää suuren mittakaavan rakentamisen tarvetta. Lisäksi auringon säteet tunkeutuvat kellariin luonnollisella tavalla, kun taas kellarissa on tarpeen järjestää keinovalaistus.
 • Tämän tekniikan rakentamisen kustannukset pienenevät merkittävästi. Tämä johtuu siitä, että suunnittelijärjestelmä on mahdollisimman yksinkertainen: ullakko on rakennettu ullakkohuollon pohjalle, ja alempi kerros muodostuu rakentamisen aikana korkean talon kellarina.

Lisäksi kellari ja ullakko lisäävät kokonaispinta-aluetta yli 50%, mikä tarkoittaa, että ne mahdollistavat säästämisen lisälaajennusten rakentamisessa, kuten samassa autotallissa tai työpaja. Ja lopuksi, kellari on luonnollisen lämmöntuotannon lähde, joka säästää myös lämmityslaitteita. Talon ilmasto on aina lämmin ja tuore luonnollisen tuuletuksen ja lämmityksen ansiosta.

 • Rakennuksen lisälaajennusten puuttuminen vähentää rakentamisen arviointia, mutta säästää myös tilaa paikan päällä, mikä on tärkeää, jos rakennuksen ympärillä on rajallinen alue.
 • Rakenteen kevyestä painosta johtuen usein korjaustöiden tarve ja näin ollen käyttökustannukset pienenevät.

haittoja

Jotkut haitat talojen kellarissa ja ullakolla johtuvat suunnittelun piirteistä:

 • Ullakolla on rikki muotoinen katto, joka seuraa katon rivejä. On mahdotonta korjata tämä miinus.
 • Rakennuksen korkeat kellarit nostavat sitä, joten talon sisäänkäynnissä tarvitaan portaiden pakollinen järjestely.

hankkeet

Hyvin suunniteltu projekti takaa lopullisen tuloksen mahdollisimman täydellisen noudattamisen tulevien omistajien toiveiden mukaisesti. Voit valita yhden kerroksen tai kaksikerroksisen rakennuksen, molemmilla vaihtoehdoilla on omat ominaisuutensa:

Yksi kerros

Tällaisessa rakennuksessa yhdistyvät kaikki yhden kerroksen rakennuksen mukavuudet, kun taas varsinainen käyttökelpoinen alue on yhtä kuin kaksikerroksinen talo, jossa on lisää tilaa kellarissa. Mutta alue ei saisi olla liian suuri, muuten tarvetta rakentaa monia käytäviä. Tämä on irrationaalista, koska tilaa syödään ilman hyödyllisiä toimintoja.