Miten ja miten suojata betonia?

Nykyaikaisissa rakennusmateriaaleissa, jotka perustuvat sementtiin, muodostuu nopeasti pintaa ja syviä halkeamia. Rakentamisessa syntyy raudoitettuja murtumia. Muun muassa betonin kestävyyteen vaikuttaa vedenpitävyys, joka suoritettiin ennen rakentamista. Betonin suojaaminen aineilta, jotka voivat tuhota sen, tehdään vedeneristysjärjestelmillä. Tuloksena on, että rakenteet kestävät huomattavasti kauemmin, mikä vähentää merkittävästi tulevien restaurointityöhön liittyvien käteiskustannusten määrää. Tämä antaa konkreettisen suojan ulkoisten tekijöiden vaikutuksilta.

Suojan periaatteet

Betonin tuhoutuminen on mahdollista veden kyllästymisen, kylmän, suolojen, happojen jne. Vaikutusten vuoksi. Näin ollen on tärkeää estää edellä mainittujen tekijöiden kielteiset vaikutukset betoniin kadun korjaamisessa ja rakentamisessa.

Vahvistettu betoni on puolestaan ​​suojattava korroosiolta, varsinkin jos suoloja käytetään vähentämään sen tuotantoaikaa. Käytettäessä käytetään erityistä pohjamaalia, joka antaa tartunnan eri pinnoille. On varoja, jotka luotettavasti suojaavat betonia säteilyltä. Betonipinnoitteiden suojaamiseksi käytetään myös lakkoja, mikä estää halkeamien ja hävittämisen.

tarvikkeet

Vettähylkivien aineiden käyttö lisää rakenteen lujuutta, säästää sitä kosteudelta, sieneltä ja muilta kielteisiltä vaikutuksilta. On olemassa kaksi tapaa - betonirakenteiden kyllästäminen ja kalvon luominen, joka estää veden tunkeutumisen. Silikoniemeloinnin kyllästäminen vähentää kostutusta. Tämän menetelmän etuna on, että tällainen koostumus tuottaa vedenpitävän pinnan. Emali myydään rakennusalan ammattilaisille. Tämän menetelmän haitta on päällysteen hauraus, joka liukenee alkalien vaikutuksen alaisena.

Asiantuntijat luovat suojaavan vedenpitävän hartsikerroksen. Tämän menetelmän haittapuoli on, että kerros ei ole suojattu höyryn vaikutuksilta: pinnoite vähitellen kasvaa. Puutteiden poistamiseksi rakennuttajat yhdistävät molemmat menetelmät. On välttämätöntä, että kalvo on alkalista kestävää ja että suojaava vedenkestävä kerros ei anna höyryjen kulkeutua.

Suoja-aineita koskevat vaatimukset

Korroosiota ehkäisevien materiaalien on oltava palonkestäviä, niillä on oltava tietolomake ja GOST. Tällaisia ​​keinoja olisi käytettävä ottaen huomioon, miten ympäristö vaikuttaa betonirakenteeseen. Materiaali, joka suojaa maanalaisia ​​rakenteita korroosion esiintymiseltä, valitaan ottaen huomioon tuotteen tyyppi, sen mitat ja rakennustekniikka. Pohjaveden kanssa kosketuksessa oleva betoni on suojattava niiden mahdollisen nousun mukaan.

Sisäinen suoja

Öljyistä, öljytuotteista ja muista tekijöistä koostuvien betonituotteiden sisäinen (tai ensisijainen) suojaus toteutetaan betonin valmistuksen aikana. Tehokas suojausmenetelmä on kemiallisten modifioijien käyttö. Pohjan kestävyys johtuu aineiden pehmitetyistä ominaisuuksista. Esimerkiksi lisäaineita, joiden syntymistä käytettiin lignosulfonaattia, estävät halkeamia Portland-sementissä sulfaattien vaikutuksesta. Ne myös lisäävät tuotteen korroosionkestävyyttä.

Rakentajat lopettavat sementin perustan tuhoutumisen käyttäen aktiivisia lisäaineita, jotka perustuvat amorfiseen piidioksidiin. Lisäaineet lisäävät materiaalien lujuutta. Elektrolyyttiset lisäaineet nopeuttavat betonin kovettumista, muodostavat vakaan pinnan. Lisäaineina käytetään myös potashia ja karbonaatteja.

Lisäksi on olemassa lisäaineita, joilla on kaksoisvaikutus: ne suojaavat vahvistettua betonia korroosioprosenteista ja tekevät rakenteesta kestävämmän. Lisäaineilla on pehmentävä vaikutus. Mylonafta auttaa lisäämään vedenpitävyyttä, kestävyyttä alhaisissa lämpötiloissa ja suoloissa. Sulfiitti-hiivan keittämisen käyttö on tehokasta yhdessä betonin kanssa, joka perustuu nopeasti kovettuvaan Portland-sementtiin. GKZh-94 lisää pakkasvastusta useita kertoja.

Ulkoinen (toissijainen) suoja

Betonin betonirakenteiden rakentamiseen tai korjaamiseen käytetään betonin ulkoista tai toissijaista suojausta. Perusmenetelmät:

 • pinnoitteet maalilla tai lakalla;
 • mastinen pinnoite;
 • erityiset elokuvat;
 • vuoraus polymeerien kanssa;
 • biosidisuoja-aineet;
 • vedenhylkivyys;
 • ankkurilevy suojaksi;
 • impregnointi liuoksilla ja emaloilla.

Maalipinnoitteet suojaavat tuotteita nesteiltä ja höyryltä. Kalvo estää bakteerien, kosteuden ja aggressiivisten aineiden pääsyn pinnalle ilmassa. Mastic auttaa välttämään kosteutta. Usein käytetään mastisia, jonka luominen käyttää hartsia. Tällaisia ​​koostumuksia käytetään betonipintojen kyllästämiseen kosteassa ympäristössä. Impregnointi täyttää betonin yläkerroksen, parantaa kosteuden kestävyyttä. Biosidiseoksia tarvitaan hometta ja sieniä tunkeutumisen estämiseksi. Aineet tunkeutuvat materiaaliin, täyttävät sen ja tuhoavat mikro-organismit.

Liimaustuotteet käytettävät erikoiskalvot ovat välttämättömiä betonin käytön kannalta erilaisissa nesteissä, kosteissa maissa, elektrolyyttien alueella. Erityisesti asiantuntijat liitävät säiliöissä olevat rakenteet polyisobutyleenilevyillä tai -kalvoilla. Laaja-alainen polyetyleenin ja bensiinipitoisuuden kalvo, jonka ansiosta vedenpitävyys on mahdollisimman suuri.

Kosteuden suojaus

On tärkeää estää kosteuden tunkeutuminen betoniin usein sateiden ja lumisateiden aikana. Betonirakennukset, sillat, padot ja muut rakenteet tarvitsevat suojaa vettä, joka voi tuhota ne. Seinät on helppo liottaa kosteuteen, mikä usein johtaa sienten ja homeen ulkonäköön. Seurauksena on betonin tuhoutuminen. Aiemmin kosteuden tunkeutumisen kanssa kamppailtiin sementin, kateaineiden ja synteettisten levyjen kuivien seosten avulla. Tällaiset toimenpiteet eivät riitä suojaamaan betonirakenteita veden sisäänpääsystä. Ensinnäkin on tärkeää käsitellä pinta materiaaleilla, joilla on vettä hylkivä ominaisuus. Pinta täyttää betonipoikkeamat, antaa rakenteiden kestävyyden.

Betonin pohjan rakenne pystyy imemään nestettä rajattomasti. Ja mitä pienempi tällaisen ratkaisun laatu ja kustannukset, sen huonompi vettä hylkivä ominaisuus. Siksi rautakaupassa on tarpeen lopettaa valinta sertifioiduilla ja laadukkailla materiaaleilla: niiden käyttö takaa rakenteen luotettavan suojauksen. Suotuisissa käyttöolosuhteissa (kuivatilat, joissa ei ole kosteutta ja kosteutta), betonin pohja ei edellytä käsittelyä vedenkarkeilla. Korroosiovaurio voidaan myös estää vedeneristämällä. Impregnointiin käytetyt vesikarkot ovat osoittaneet tehokkuutensa: ne täyttävät betonirakenteiden rakenteen. Kokeneet rakennuttajat suosittelevat jauheita (emäksiä polymeereistä, bentoniitista), suoloista, hartseista ja klorideista (ne mahdollistavat kovettumisen aktivoitumisen).

Säätiö tarvitsee erityistä suojaa, koska rakenteen vakaus ja luotettavuus riippuvat sen voimasta. Tämä vaatii monikerroksisen vedenpitävyyden 15 - 25 senttimetrin korkeudelta lian pinnalta. Betonin kellarin vedeneristykseen tulisi soveltaa sementtiliuosta (kerrospaksuus korkeintaan kolme senttimetriä) ja katemateriaalia. Sitten sinun on käytettävä useita kerroksia mastista (yksi osa mäntyhartsia ja puolet sammutetusta kalkista), jonka paksuus on noin kymmenen millimetriä. Hartsiliiman päälle kuori on kahdessa tai kolmessa kerroksessa ja kateaineella (kaksi kerrosta), jonka päällekkäisyys kymmenen senttimetriä. Sitten asetetaan bitumi ja katto huopa. Viimeinen toimenpide on toistettava uudelleen. Lopuksi seinää kyllästetään antiseptisellä liuoksella.

Betonin suoja kosteudesta: menetelmät ja käytetyt materiaalit

Kuinka suojata betonia kosteudelta? Tässä artikkelissa on analysoitava useita suosittuja ratkaisuja, joita voidaan soveltaa sekä vedenpitävyyteen perustuviin säätiöihin ja kellareihin, että pääkaupunkien suojelemiseksi sademäärästä ja kosteuden kausivaihteluista.

Tavoitteenamme on tehdä konkreettisia hydrofobisia.

luokitus

Kaikki vedeneristysmateriaalit on jaettu kolmeen pääluokkaan.

Hyödyllisiä: rulla- ja pinnoitusmateriaaleja käytetään tavallisesti pohjan tai sulkeutuvan rakenteen toiselle puolelle, josta veden liiallinen staattinen paine on läsnä. Muutoin on aina olemassa riski irrottaa suojakerros, mikä rikkoo sen koskemattomuutta. Vedenpitävyys läpäisemällä ei ole tätä rajoitusta.

Olemme luonnollisesti kiinnostuneita viimeisestä vedeneristysluokasta. Hänen kanssaan me tarkastelemme tarkemmin.

Mahdolliset ratkaisut

sementti

Betonin yksinkertaisin ja halvin mahdollinen käsittely kosteudesta vähenee pinnan raudan pinnoitukseen (sementtimonien levittäminen). Sementti tunkeutuu huokosiin ja mikrokuoriin, kokonaan tai osittain tukkiessaan niitä. Tietenkin tällaisen vedenpitävyyden perustaminen ei riitä; mutta julkisivun sementtilaastin silitys huomattavasti vähentää veden imeytymistä.

Rauta tekee betonista kestävän ja vedenpitävän.

Nestemäinen lasi

Jos sementti-hiekkaliuokseen (Na20 (SiO2) vesiliuos lisätään noin 1:10: n suh- teessa natrium-nestemäistä lasia, saadaan kosteudenkestävä betoni, jolla on hyvin lyhyt (enintään puoli tuntia) asettamisjakso. Tätä reseptiä käytetään usein viemäri- ja vesisäiliöiden, lohkopohjien ja halkeamien sulkemiseen kellareiden lattioissa.

Valokuvan natrium - nestemäisen lasin kotimaisen tuotannon.

Nestemäisellä lasilla tapahtuva käsittely pystyy varmasti vedenpitävään valmiin betonituotteen pintaan. Työn tekeminen omalla kädellä on helpompaa: betoniin, joka on laimennettu vedellä 1: 1 suh- teessa, levitetään harjalla, rullalla tai suihkeella.

Vinkki: laimennettua nestemäistä lasia, joka levitetään yhteen kerrokseen, tunkeutuu betoniin keskimäärin 2 millimetriä. Jos käsittely suoritetaan vesiliuoksella ja useissa vaiheissa, impregnoinnin syvyys nousee 15-20 mm: iin.

Vettä hylkivä

Kuinka käsitellä höyrytettyä betonia kosteudelta, jos sitä käytetään asuinrakennuksen ulkoseinien rakentamiseen?

Tässä tapauksessa hydrofobiset silikonipohjaiset alukkeet tulevat pelastamaan. Käyttöohjeet ovat myös hyvin yksinkertaiset: valmis- tajan määrittämää pitoisuutta käyttäen käyttövalmiiksi tai laimennetuksi vedellä levitetään julkisivun pinnalle kahdessa tai kolmessa kerroksessa ilman kuivausta.

Ceresit-lääkkeen kuvaus.

Hiilihapotetun betonin suojaaminen kosteudelta vedenkestävällä liuoksella ratkaisee useita ongelmia kerralla.

Määritä: silikoni-pohjaiset vedensyötteet eivät ole vain hiilihapotettu betoni. Ne voivat käsitellä kaikkia huokoisia materiaaleja: raskas betoni, kalkkikivi, kipsi jne.

Koostumus levitetään kuivalla pohjalla. Kosteusmittari betoniin, yksinkertainen sähkölaite, joka mittaa pinta-alueen resistanssi, auttaa arvioimaan rakenteen kosteustasoa.

Veteen hylkivien tuotteiden keskihinta Venäjällä on 150 ruplaa kiloa kohden. Ratkaisun ainoa haittapuoli on julkisivun vähäiset liimaominaisuudet käsittelyn jälkeen: se voidaan maalata vasta kuuden kuukauden kuluttua.

Formulaatioiden kiteyttäminen

Penetron, Kristalisol ja niiden lukuisat analogit eroavat yllä olevista ratkaisuista toimintaperiaatteella: yksinkertaisesti ne eivät siirrä materiaalia täyttämään huokoset kapillaareista pinnalta, vaan luodaan se paikalleen (ks. Myös artikkeli "Pigmentit betonille: perusominaisuudet, soveltamisala ja itse ruoan valmistusmenetelmät ").

Kemialliset lisäaineet aiheuttavat kalsiumsuolojen nopean kiteytymisen (Portland-sementin pääkomponentti) kosketukseen veden kanssa. Kiteet täyttävät tiiviisti betonin huokoset.

Toiminto kompleksinen vedenpitävä Penetron.

Mikä on tulos?

 • Ilmeisin tulos on mahdottomuus kosteuden tunkeutumisen betoniin rakennuksen ulkoisen käsittelyn aikana. Jos kellarin seinät käsitellään samalla Penetronilla sisäpinnalla - pohjavesi ei enää löydä tavaraa sisätiloihin: impregnointi tunkeutuu betoniin 40-60 senttimetriä.
 • Tietoja kukinnan ja muotin, tietenkin, voit myös unohtaa. Ulkonäkö vaatii kosteutta.
 • Betonin rouhituskestävyys kasvaa keskimäärin 100 kierrosta. Käytännölliseltä kannalta tämä tarkoittaa pääoman muurien eliniän kasvua 150-200 vuodella.
 • Lopuksi betonin kyllästyminen kosteudelta kasvattaa puristuslujuuttaan: huokosten puuttuminen ei anna materiaalin murtua kuormitettuna.

On utelias, että Penetron ja sen analogit tarjoavat jollain tavalla itsensä parantavaa vedeneristyskykyä. Kun vesi alkaa tunkeutua betoniin uusien halkeamien ja huokosten välityksellä, kalsiumsuolakiteiden kasvu jatkuu välittömästi. Erityisen miellyttävää on, että kosteisiin seiniin tai säätöihin voidaan tehdä vedeneristystoimenpiteitä.

Mistä uudet halkeamat betonirakenteista tulevat? Tärkeimmät syyt ovat maaperän muutokset ja huurre, sekä asennustyöt. Teknisten reikien ja aukkojen lävistämisen aikana iskujen värähtely on betonin tuhoisaa.

 1. Ensimmäisessä tapauksessa ongelma ratkaistaan ​​vahvistamalla rakenteiden vahvistamista. Vahvikkeella yhdistetty säätö yhteen jäykän kehyksen muotoon ei muutu millään maaliikenteessä.
 2. Toisessa - käyttämällä vähemmän tuhoisaa työtapaa. Joten, leikkaamalla vahvistettua betonia timanttipiireillä ja liittimiä kaasulla tai tavanomaisella hiontapyörällä, on paljon vähemmän tuhoisaa kuin jackhammer. Timanttiporausreiät betonissa ovat paljon parempia kuin vasaraporan työ.

Valokuvan avulla voit arvioida timanttikruunun jäljellä olevien reikien reunojen laatua.

johtopäätös

Lyhyen katsauksen puitteissa olemme listanneet vain pienen osan mahdollisista ratkaisuista. Kuten tavallista, tässä artikkelissa oleva video tarjoaa lukijalle lisätietoa (selvitä täältä, miten betonia kuumenee hitsauskoneella).

Moderni ratkaisu kellarista ja kellarin vedeneristämisestä

Kaikki, mitä on valmistettu betonista, on kyky kuluttaa vettä. Siinä on aina paljon kapillaareja, tyhjiöitä, mikrokreikkoja. Heille vesi ja kulkee.

Betoni ei pelkää vettä

Ainoastaan ​​erikoisbetonirakenteet, jotka ovat erittäin kalliita ja harvoin käytettäviä, eivät "ajaudu". Perinteisten kellareiden, autotallien, kasvien reikien jne. Rakentamiseen. ne käyttävät tavallista betonia - se on halvempaa ja helpompaa. Näin ollen aikaansaadaan tällaisen materiaalin seulan vaikutus. Keväällä, korkealla vedellä, kellari tulvat syksyllä vesi lyö kuin suihkulähde liitoksista ja saumoista, kesällä kosteus läpäisee paksut seinät.

Ero lähestymistavassa

Kattotarvikkeet, kavennus ja erityiset kipsiseokset eivät tue tätä tilannetta. Kaikki nämä materiaalit luovat vain vedenpitävän kerroksen, joka ei vastusta vedenpaineita. Vesiin kohdistui hieman enemmän paineita tai pinnoitteessa näkyi pieni reikä, ja kaikki vesiensuojelutoimenpiteet ovat turhia.

Lisäksi tällainen pinnoite, riippumatta siitä, mikä puoli se on tehty, on vaikea korjata. Vuodon paikka on vaikea löytää, koska vesi voi kulkea kymmeniä metrejä pitkin siitä kohdasta, jossa vedenpitävä kerros on rikki.

Vesitiiviyttä on vaikea tehdä, koska useimmat materiaalit levitetään kuivalla pinnalla. Puhumattakaan ongelmista, joita korjaajat joutuvat tekemään yhdessä rikkoutuneen ulkoilmaneristyksen kanssa. No, vaikka tällaisen vedeneristyskakun käyttö olisi vapaa. Vaikeampaa on, kun huone on haudattu. Lisäksi talvella tai sateessa on mahdotonta tehdä vedenpitävyyden korjausta ulkopuolelta.

Tämä ongelma huolestuttaa monia mökkien ja autotallien omistajia, uima-altaita ja kasvihuonekaasuja. Tällainen haaste oli mahdollista päästä eroon vain yhdellä tavalla - käyttää materiaalia, joka pysyvästi suojelee betonirakenteita veden aggressiosta. Loppujen lopuksi on paljon loogisempaa käyttää sellaisia ​​materiaaleja, jotka eivät luo itsenäistä pinnoitetta betonilla. Tällaista vetysuojelua ei voida tuhota, koska se tulee osa betonirakennetta. Sitä ei tarvitse korjata, koska se toimii yhtä paljon kuin itse betoni. Tällaisia ​​materiaaleja voidaan käyttää huoneen sisällä tai sen ulkopuolella. Ennen materiaalin levittämistä ei tarvitse kuivata pintaa. Lisäksi pinta on kostutettava perusteellisesti. Heille ei ole mitään ongelmia vastustaa veden paineita - se painaa vettä ulkopuolelta tai sisäpuolelta, sillä tällaisilla materiaaleilla ei ole mitään eroa.

Tämä vedeneristys tulee osa betonia, joka on yksi betoniyksikkö. Tämä ei ole kyllästys, ei kipsi, ei levymateriaali. Näitä materiaaleja kutsutaan tunkeutuvaksi vedenpitäviksi.

Tällaista vedeneristyskykyä on käytetty Venäjän rakennusmarkkinoilla yli 20 vuotta. Ja melko tunnettu esimerkki, joka vahvistaa läpäisevän vedenpitävyyden ainutlaatuiset ominaisuudet ja varmistaa laadukkaat ominaisuudet, ovat PENETRON-järjestelmän materiaalit, läpäiseviä materiaaleja, joiden avulla voidaan eristää ja suojata mitä tahansa betonirakenteita.

Miten Penetron-materiaali toimii

Vedenpitävyys on kuiva sekoitus erityisominaisuuksineen. Seos laimennetaan vedellä ja levitetään harjalla ohut kerros märällä betonipinnalla. Sillä ei ole merkitystä suunnittelun sisällä tai ulkopuolella. Komponentit reagoivat betonin ainesosien kanssa ja alkavat tunkeutua syvälle seiniin tai lattiaan kapillaarien ja mikroprektioiden kautta. Liikkeen aikana betonin kapillaareja tukkivat liukenemattomat kiteet.

Tämä prosessi tapahtuu paitsi betonin ja viereisten alueiden pinnalla, mutta jatkuu myös betonirakenteeseen pääasiassa osmoottisen paineen vuoksi. Osmosis pyrkii tasoittamaan pinnan korkean kemiallisen potentiaalin ja sisäisen rakenteen pieni potentiaali. Tämä prosessi etenee sekä positiivisella että negatiivisella vedenpaineella. Mitä korkeampi betonin kosteus, sitä parempi ja nopeampi komponenttien vuorovaikutuksen reaktio betonilla ja kiteiden muodostuminen. Kosteuden puuttuessa komponentit ovat inaktiivisia. Kun kosteus ilmenee, materiaalin kemialliset komponentit alkavat automaattisesti reaktion ja kiteiden kasvu betoniin jatkuu.

Kaikki betonin mikroprosessit useiden kymmenien senttimetrien syvyyteen täytetään usein tällaisten kiteiden ristillä. Nesteiden ominaisuuden, kuten pintajännitysvoimien, vuoksi kiteet eivät anna veden kulkeutua. Ne eivät kuitenkaan estä höyryä. Mikä on erittäin tärkeä, betonirakenteella on kyky hengittää.

Betonipinnalle muodostettu ohut kerros toimii ainoastaan ​​kiinnitettäessä ja tilapäisesti aktiiviimpia kemiallisia komponentteja betonilla, joilla on tärkeä rooli vedenpitävänä. Jonkin ajan kuluttua tämä kerros voidaan poistaa helposti. Komponentit tunkeutuivat syvälle ja aiheuttivat reaktioita, joiden aikana kiteet kasvoivat ja kiteet tukkivat veden tieltä.

Se on luotettava, yksinkertainen ja taloudellinen vedenpitävyysmenetelmä. Betoni, joka on käsitelty läpäisevällä vaikutuksella, voi kestää 20 ilmakehän vedenpaineen. Se on sama kuin 1 m²: n betonipinta, joka vastaa 20 metrin vettä. Sillä ei ole merkitystä, onko rakennetta käsiteltävä sisä- tai ulkopuolelta ja mistä puolesta vesi painaa. Lisäksi se on erittäin edullista materiaalia.

Seoksen käyttäminen, autotallin, altaan, kasvihuoneen tai kellarin omistaminen säästää merkittävästi. Säästää materiaaleja (laskettaessa yhden neliömetrin pintakäsittelyä). Se säästää aikaa ja työvoimakustannuksia (yksi henkilö päivällä voi helposti käsitellä tavallisen autotallin, sillä hän ei tunne mitään puoli tuntia ennen materiaalien käyttötekniikkaa käyttäen minimaalisia työkaluja). Ja mikä tärkeintä - vedenpitävyys tehdään kerran ja koko rakennusaikana (vähintään 50 vuotta).

Materiaalijärjestelmä "PENETRON" on sertifioitu käytettäväksi juomaveden kanssa, ja sitä käytetään erityisesti johtavien vesijohtoverkkojen organisaatioissa jätevedenpuhdistamojen, betonilauttojen jne. Vedeneristämiseen.

Miten tehdä konkreettista vedenpitävää

Rakennusliiketoiminta kehittyy tällä hetkellä erittäin nopeasti koko maailmassa. Joka vuosi rakennetaan ja rakennetaan tuhansia rakennuksia ja rakenteita, syntetisoidaan uusia rakennusmateriaaleja, aineita (lisäaineita), jotka parantavat rakenteiden laatua ja lisäävät niiden kestävyyttä. Alalla on kiinnitetty paljon huomiota tällä alalla. Se on jokaisen rakennuksen tai talon perusta. Rakenteen kestävyys riippuu pitkälti sen lujuudesta ja kestävyydestä. Säätiön valmistukseen käytetään useimmin seosta. Betoni on korkean lujuuden omaava keinotekoinen rakennusmateriaali, joka saadaan sekoittamalla erilaisia ​​ainesosia: hiekkaa, raunioita, sementtijauhetta ja vettä.

Seosta käytetään missä tahansa rakennusvaiheessa - siitä, että se täyttää pohjan lattialle ja tasoittaa seinät.

Usein se tuo esiin joitain erityisiä lisäaineita, jotka lisäävät sen lujuutta ja kestävyyttä. Näitä ovat vettä hylkivä aineet, jotka lisäävät kosteuden kestävyyttä. Hygroskooppisuus on tärkeä ominaisuus, joka suojaa rakennetta vedestä. Mutta kaikki rakennusmateriaalit eivät täytä näitä vaatimuksia. Tarkastelkaamme tarkemmin konkreettisia vedenpitäviä materiaaleja, tarvittavia materiaaleja, seoksia ja laastareita.

Kosteutta tuhoava vaikutus

Vedenpitävää betonia ei ole vaikea kädelläsi. Mutta ennen sitä, sinun täytyy tietää, mihin tarkoitukseen tämä kaikki pätee. Tee vedenpitävä laite vedenpitäväksi.

Vedeneristys voi olla eri tyyppisiä: liimaus, päällystäminen, rullatut materiaalit.

Betoniraudan vedenpitävyys on välttämättä toteutettava jollakin tapaa estää rakennusrakenteen ennenaikaista tuhoutumista.

Lisäksi se toteutetaan sekä perustamisen aikana että sen toiminnan aikana. Sen päätavoitteena on säätiön hygroskooppisuus. Jälkimmäinen lasketaan maanpinnan alapuolelle, minkä seurauksena se joutuu kosketuksiin pohjavesien kanssa. Kuinka vesi voi tuhota betonia?

Epäilemättä se tapahtuu muutamassa vuodessa tai jopa vuosikymmeninä. Huono laatu on kyky imeä kosteutta, koska sillä on mikrohuokosia. Talvikaudella vesi jäätyy ja sen tilavuus kasvaa huomattavasti. Tämän seurauksena huokoset laajenevat, halkeamia saattaa esiintyä. Seuraavana vuonna vesi pääsee jälleen mikrohuokoon, mutta suurina määrinä. Niinpä joka vuosi betoni imee yhä enemmän nestemäistä ja vähitellen romahtaa. Lisäksi vesi voi tunkeutua rakennuksen pohjaan.

Tuotemerkkiarvo

Betonin vedeneristys voidaan suorittaa seoksen valmistuksen vaiheessa ja kovetettua betonipintaan käytettävien erityisten suojaavien aineiden avulla.

On mahdollista tehdä konkreettisia vedenpitäviä omia käsiäsi, tietäen, että raaka-aineen laatu vaikuttaa sen ominaisuuksiin. Vesitiiviys johtuu ns. Vesisementtisuhteesta, joka riippuu suoraan betonin sisältämästä vedestä ja käytetystä sementtityypistä. Sementtimäärän kasvun myötä vesi-sementtisuhde pienenee. Tämä vaikuttaa siihen, että betoni ei ole kerrostunut, lisää sen voimaa ja sen seurauksena kosteudenkestävyyttä. Erityisen tärkeä on sementin merkki. Useimmissa tapauksissa valmistajat eivät käytä kallista sementtiä, koska se ei ole kannattavaa.

Näihin tarkoituksiin hienoksi jauhettu sementti sopii hyvin, mikä edistää pienempien ja tasaisesti jakautuneiden koko huokostilavuuden muodostumista vähentäen partikkelien sedimentaatiota. Lisääntynyt vesipitoisuus lisää suodatusta ja lisää siten veden kuormitusta. Portland-sementti on hyvin yleinen. Näiden tietojen perusteella voidaan väittää, että mitä alhaisempi vesi-sementtisuhde on betoni, sitä parempi.

Maalaa vedeneristys

Betonin vedeneristyksen maalaus on melko monimutkainen ja aikaa vievä prosessi, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä. Tätä menetelmää käytetään usein suurien teollisuuslaitosten rakentamisessa.

Voidaan valmistaa konkreettisia vedenpitäviä pinta-aktiivisten aineiden kanssa. Ne muodostavat vedenpitävän kerroksen (kalvon) betonin pinnalle. Näitä aineita käytetään erityislaitteiden avulla: pistoolit, ruiskut. Useimmin käytetään korkeassa lämpötilassa lämmitettyä bitumia, mastisia aineita, emulsioita ja muita seoksia. Jotkut niistä eivät pysty kestämään matalia lämpötiloja, ja ne ovat usein halkeamia. Betonin konkreettisia ominaisuuksia ennen maalimateriaalin levittämistä pinnoitetta huolellisesti käsitellään ja puhdistetaan.

Sitten käytetään maalikerrosta tai mitä tahansa muuta seosta, sen paksuus voi olla erilainen, keskimäärin muutaman millimetrin. Pohjamaali kerrotaan sille. Tällä hetkellä käytetään laajalti hydrofobisia liuoksia, jotka perustuvat silikaatti-orgaanisiin yhdisteisiin. Mutta ne eivät sulje betonin konkreettisia huokosia, minkä vuoksi ne ovat merkityksellisiä ainoastaan ​​sademäärien ja alhaisen veden paineen vuoksi. Fluatoilla, fluorihapon suoloilla on myös korkea hyötysuhde. Ne soveltuvat kuitenkin vain hienojakoiseen betonityyppiin. Bitumimateriaalin käyttö voi antaa hyvän tuloksen. Se koostuu bitumista ja mineraalikomponentista (kalkkikivestä, savesta). Heidän suhde on erilainen. Seoksen bitumiprosentti on alueella 30 - 45%. Lisäksi tällaisella päällystysmateriaalilla on korkea pakkasvaste.

Obmazochny vaihtoehto

Betonipintojen vedeneristyskykyyn ne päällystetään erityisillä vedeneristysyhdisteillä, jotka tunkeutuvat betonin paksuuteen ja tukkeutuvat huokosiin.

Vesitiivis betonia voidaan saada levittämällä pinnoitteita sen pinnalle. Niiden avulla voit käyttää kuumia seoksia, jotka perustuvat bitumiin, mastiksi. Tätä varten on tärkeää valmistaa betonin pintaa käsittelyyn. Hän on selvitetty. Levitä sitten 2 kerrosta alusta. Ensimmäinen sisältää hitaasti toimivan liuottimen, toinen on nopeasti vaikuttava. Nämä kerrokset edistävät pinnoitusliuoksen ja betonin pinnan parempaa tarttumista. Pinnoitemateriaalia levitetään kahteen kerrokseen. Ensimmäinen, sitten toinen. Muutamassa minuutissa voit tarkkailla, miten betoniin muodostuu erityinen suojakalvo.

Tämä menetelmä on parempi kuin maalaus, sillä se on kestävämpi. Mutta sillä on myös useita haittoja. Tärkein niistä on se, että vaikka betonin ja sen pinnan hieman epämuodostumia, kipsi voidaan tuhota. Lisäksi usein on runko-kipsiä. Syynä tähän - väärä valinta mastiksi. On erittäin tärkeää tietää, että päällyste levitetään 2 kerroksella, joista jokainen on noin 2 mm paksu. Ensimmäisen kerroksen levittämisen jälkeen vaaditaan pinnoitteen laadun tarkastamista ja sen jälkeen vain jatkuva käyttö.

Kipsihakemus

Tähän mennessä kipsin käyttöä vedeneristysmateriaalina on käytetty laajasti rakentamisessa. Se on valmistettu rasvaseoksesta. Koostumuksessaan voi olla useita lisäaineita. Jotkut niistä edistävät betonissa olevien huokosten ja halkeamien täyttämistä pienillä hiukkasilla, toiset ovat välttämättömiä kiteisten aineiden muodostumiselle kemiallisten reaktioiden seurauksena betonilla.

Betonin vedenkestävyys saadaan erilaisista lisäaineista ja pehmittimistä, jotka tiivistävät materiaalin ja muuttavat sen ominaisuuksia.

Erityinen paikka on pehmittimiä tai vaahtoavia aineita, jotka pienentävät veden ja sementin suhdetta, muut- tavat pinnan muotoa ja estävät nesteen tunkeutumisen.

Lisäaineiden sulkemiseen voi kuulua ceresite, ceroliitti, kivijauho, jauhettua hiekkaa ja muita.

Pehmittimiin kuuluvat hartsisaippua, puun kohoaminen, oleaatit. Liuoksen levitysmenetelmä on seuraava: ensin pinta puhdistetaan ja sitten käyttöohjeiden mukaisesti levitetään vähintään 2,5 cm paksua kipsikerrosta, muuten se ei ole tehokas. On erittäin tärkeää varmistaa hyvä tarttuvuus pinnalle. Tätä varten liuos asetetaan vain mekaanisesti.

lisäaineet

Betonimassan veden kestävyyden lisäämiseksi siihen lisätään alumaattia liuosvalmistuksessa.

Valmistetussa betonissa on usein mahdollista havaita erilaisia ​​epäpuhtauksia - lisäaineita. Viime vuosina tällainen yhdiste, joka antaa hygroskooppisuutta, kuten natriumaluminaattia, on arvostettu. Kun liuoksen sisältämä liuos (3 - 5%), veden kestävyys lisääntyy, betoni kestää parempaa paineita. Toinen erittäin arvokas piirre on se, että natriumaluminaatti ei aiheuta korroosion vahvistamista. Ratkaisut, jotka perustuvat siihen, ovat hyvin kestäviä, eivät tahraa altistuessaan vedelle ja korkealle paineelle. Mutta positiivisten puolien lisäksi on myös negatiivisia.

Aluminaatti kiihdyttää liuoksen asettamisaikaa 10-15 minuuttiin, mikä on useimmissa tapauksissa hankalaa. Lisää aikaa, kun käytät sulfiittialkoholia. Mutta se vähentää hieman vedenkestävyyttä. Erittäin käytännöllinen merkitys on se, että alumiinipohjaisia ​​ratkaisuja voidaan laajasti käyttää korjaustöihin, jotta tiivisteet ja saumat tiivistyisivät. Näiden lisäaineiden käyttöä suositellaan vain positiivisissa lämpötiloissa ja betonia ja laastia pidetään märkäinä useita päiviä.

Vedenpitävä Kalmatron

Kalmatron on tunnettu vedeneristysmateriaali, joka tarjoaa luotettavan suojan betonipinnoilta kosteudelta.

Kalmatron-vedeneristysmateriaalia käytetään laajalti keinona lisätä rakenteiden hygroskooppisuutta, roiskeenkestävyyttä korjausten aikana ja rakennusten ja rakenteiden uutta rakennetta. Se on monimutkainen valmiste, joka sisältää puhdistettua kvartsihiekkaa, portlandsementtiä ja mineraalilisäaineita. Toiminnan mekanismi perustuu siihen seikkaan, että kun seos on vuorovaikutuksessa betonin pinnan kanssa, tapahtuu kemiallisia reaktioita, joiden seurauksena syntyy elektrolyyttinen liuos. Se osmoottisen paineen lakien ansiosta tunkeutuu syvälle rakenteeseen ja edistää suurempien huokosten täyttämistä kiteisiin rakenteisiin.

Siten rakenteellinen lujuus kasvaa, huokoisuus pienenee, mutta höyryn läpäisevyys säilyy, mikä on erittäin tärkeää tulevalle toiminnalle. Sen termi kasvaa voimakkaasti, tuotteiden vedenkestävyyden luokka kasvaa, vastustuskyky alhaisista ja korkeista lämpötiloista ja niiden eroista, mekaaninen lujuus kasvaa. Ominainen piirre on se, että vähäisiä vammoja voi itsessään viivästyä, mutta vain kosteuden läsnäollessa.

Muut lisäaineet

Erilaiset lisäaineet ja pigmentit parantavat merkittävästi sen suorituskykyä: lisäävät pakkasenkestävyyttä, vesitiiviyttä, hygroskooppisuutta, korroosionestoa jne.

Tänään tieteellisen ja teknisen kehityksen aikaan on monia erilaisia ​​lisäaineita, jotka sisältyvät seoksiin. Tähän kuuluvat kaikki tunnetut kaliumkloridit, rautakloridi ja natrium-abietaatti. Rautakloridia lisätään betoniin 2-5 painoprosenttia sementtiä kohden. Toiminnan mekanismi perustuu alumiinihydroksidin synteesiin, mikä lisää rakenteen ja liuoksen hygroskooppisuutta. Erityinen paikka on niiden aineiden joukossa, jotka lisäävät vastustuskykyä alhaisissa lämpötiloissa. Näihin kuuluvat natriumin sitominen ja kalsiumkloridi.

Kuten edellä mainittiin, rakennusmateriaalien pakkasenkestävyys on tärkeä piirre erityisesti maassamme. Talvikaudella maaperä voi jäätyä huomattavan syvälle. Säätiö on matala, joten vettä, joka on tällä tasolla kylmällä kaudella, jäätyy ja vähitellen tuhoaa päällysteen.

Päätelmät ja suositukset

Edellä esitetyn perusteella voidaan päätellä, että vedenpitävyys on tärkeä rakennusvaihe, josta suurelta osin riippuu koko rakenteen laatu, sen kestävyys, lujuus ja ennen kaikkea turvallisuus muille. Vedenkestävyyden lisääminen on mahdollista sekä valmistuksen vaiheessa että käytön aikana. Ensimmäinen vaihtoehto on optimaalinen, koska se on yksinkertaisempi ja kätevä. Ominaisuuksia voidaan parantaa monin tavoin: maalaus, päällystäminen, valssautettujen materiaalien käyttö, kemiallisten tehoaineiden (pehmittimien, vesitiivisteiden, tiivisteiden) koostumus.

Useimmin käytetyt päällysteet. Niitä levitetään aikaisemmin valmistetulla pinnalla useissa kerroksissa, niiden paksuus on erilainen - muutamasta millimetristä senttimetriin. Toinen vaihtoehto on käyttää kipsiä. Nykyaikaisilla markkinoilla on paljon monimutkaisia ​​huumeita, joista yksi on Kalmatron. Helpoin tapa parantaa betonin laatua on käyttää vain hienoksi jauhettua sementtiä lisäaineilla. Ei ole tarpeen ottaa käyttöön suurta määrää vettä, sillä väärä vesi-sementti -suhde on kaikkien sairauksien syy.

Miten tehdä konkreettista vedenpitävää

Rakennusliiketoiminta kehittyy tällä hetkellä erittäin nopeasti koko maailmassa. Joka vuosi rakennetaan ja rakennetaan tuhansia rakennuksia ja rakenteita, syntetisoidaan uusia rakennusmateriaaleja, aineita (lisäaineita), jotka parantavat rakenteiden laatua ja lisäävät niiden kestävyyttä. Alalla on kiinnitetty paljon huomiota tällä alalla. Se on jokaisen rakennuksen tai talon perusta. Rakenteen kestävyys riippuu pitkälti sen lujuudesta ja kestävyydestä. Säätiön valmistukseen käytetään useimmin seosta. Betoni on korkean lujuuden omaava keinotekoinen rakennusmateriaali, joka saadaan sekoittamalla erilaisia ​​ainesosia: hiekkaa, raunioita, sementtijauhetta ja vettä.

Seosta käytetään missä tahansa rakennusvaiheessa - siitä, että se täyttää pohjan lattialle ja tasoittaa seinät.

Usein se tuo esiin joitain erityisiä lisäaineita, jotka lisäävät sen lujuutta ja kestävyyttä. Näitä ovat vettä hylkivä aineet, jotka lisäävät kosteuden kestävyyttä. Hygroskooppisuus on tärkeä ominaisuus, joka suojaa rakennetta vedestä. Mutta kaikki rakennusmateriaalit eivät täytä näitä vaatimuksia. Tarkastelkaamme tarkemmin konkreettisia vedenpitäviä materiaaleja, tarvittavia materiaaleja, seoksia ja laastareita.

Kosteutta tuhoava vaikutus

Vedenpitävää betonia ei ole vaikea kädelläsi. Mutta ennen sitä, sinun täytyy tietää, mihin tarkoitukseen tämä kaikki pätee. Tee vedenpitävä laite vedenpitäväksi.

Vedeneristys voi olla eri tyyppisiä: liimaus, päällystäminen, rullatut materiaalit.

Betoniraudan vedenpitävyys on välttämättä toteutettava jollakin tapaa estää rakennusrakenteen ennenaikaista tuhoutumista.

Lisäksi se toteutetaan sekä perustamisen aikana että sen toiminnan aikana. Sen päätavoitteena on säätiön hygroskooppisuus. Jälkimmäinen lasketaan maanpinnan alapuolelle, minkä seurauksena se joutuu kosketuksiin pohjavesien kanssa. Kuinka vesi voi tuhota betonia?

Epäilemättä se tapahtuu muutamassa vuodessa tai jopa vuosikymmeninä. Huono laatu on kyky imeä kosteutta, koska sillä on mikrohuokosia. Talvikaudella vesi jäätyy ja sen tilavuus kasvaa huomattavasti. Tämän seurauksena huokoset laajenevat, halkeamia saattaa esiintyä. Seuraavana vuonna vesi pääsee jälleen mikrohuokoon, mutta suurina määrinä. Niinpä joka vuosi betoni imee yhä enemmän nestemäistä ja vähitellen romahtaa. Lisäksi vesi voi tunkeutua rakennuksen pohjaan.

Tuotemerkkiarvo

Betonin vedeneristys voidaan suorittaa seoksen valmistuksen vaiheessa ja kovetettua betonipintaan käytettävien erityisten suojaavien aineiden avulla.

On mahdollista tehdä konkreettisia vedenpitäviä omia käsiäsi, tietäen, että raaka-aineen laatu vaikuttaa sen ominaisuuksiin. Vesitiiviys johtuu ns. Vesisementtisuhteesta, joka riippuu suoraan betonin sisältämästä vedestä ja käytetystä sementtityypistä. Sementtimäärän kasvun myötä vesi-sementtisuhde pienenee. Tämä vaikuttaa siihen, että betoni ei ole kerrostunut, lisää sen voimaa ja sen seurauksena kosteudenkestävyyttä. Erityisen tärkeä on sementin merkki. Useimmissa tapauksissa valmistajat eivät käytä kallista sementtiä, koska se ei ole kannattavaa.

Näihin tarkoituksiin hienoksi jauhettu sementti sopii hyvin, mikä edistää pienempien ja tasaisesti jakautuneiden koko huokostilavuuden muodostumista vähentäen partikkelien sedimentaatiota. Lisääntynyt vesipitoisuus lisää suodatusta ja lisää siten veden kuormitusta. Portland-sementti on hyvin yleinen. Näiden tietojen perusteella voidaan väittää, että mitä alhaisempi vesi-sementtisuhde on betoni, sitä parempi.

Maalaa vedeneristys

Betonin vedeneristyksen maalaus on melko monimutkainen ja aikaa vievä prosessi, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä. Tätä menetelmää käytetään usein suurien teollisuuslaitosten rakentamisessa.

Voidaan valmistaa konkreettisia vedenpitäviä pinta-aktiivisten aineiden kanssa. Ne muodostavat vedenpitävän kerroksen (kalvon) betonin pinnalle. Näitä aineita käytetään erityislaitteiden avulla: pistoolit, ruiskut. Useimmin käytetään korkeassa lämpötilassa lämmitettyä bitumia, mastisia aineita, emulsioita ja muita seoksia. Jotkut niistä eivät pysty kestämään matalia lämpötiloja, ja ne ovat usein halkeamia. Betonin konkreettisia ominaisuuksia ennen maalimateriaalin levittämistä pinnoitetta huolellisesti käsitellään ja puhdistetaan.

Sitten käytetään maalikerrosta tai mitä tahansa muuta seosta, sen paksuus voi olla erilainen, keskimäärin muutaman millimetrin. Pohjamaali kerrotaan sille. Tällä hetkellä käytetään laajalti hydrofobisia liuoksia, jotka perustuvat silikaatti-orgaanisiin yhdisteisiin. Mutta ne eivät sulje betonin konkreettisia huokosia, minkä vuoksi ne ovat merkityksellisiä ainoastaan ​​sademäärien ja alhaisen veden paineen vuoksi. Fluatoilla, fluorihapon suoloilla on myös korkea hyötysuhde. Ne soveltuvat kuitenkin vain hienojakoiseen betonityyppiin. Bitumimateriaalin käyttö voi antaa hyvän tuloksen. Se koostuu bitumista ja mineraalikomponentista (kalkkikivestä, savesta). Heidän suhde on erilainen. Seoksen bitumiprosentti on alueella 30 - 45%. Lisäksi tällaisella päällystysmateriaalilla on korkea pakkasvaste.

Obmazochny vaihtoehto

Betonipintojen vedeneristyskykyyn ne päällystetään erityisillä vedeneristysyhdisteillä, jotka tunkeutuvat betonin paksuuteen ja tukkeutuvat huokosiin.

Vesitiivis betonia voidaan saada levittämällä pinnoitteita sen pinnalle. Niiden avulla voit käyttää kuumia seoksia, jotka perustuvat bitumiin, mastiksi. Tätä varten on tärkeää valmistaa betonin pintaa käsittelyyn. Hän on selvitetty. Levitä sitten 2 kerrosta alusta. Ensimmäinen sisältää hitaasti toimivan liuottimen, toinen on nopeasti vaikuttava. Nämä kerrokset edistävät pinnoitusliuoksen ja betonin pinnan parempaa tarttumista. Pinnoitemateriaalia levitetään kahteen kerrokseen. Ensimmäinen, sitten toinen. Muutamassa minuutissa voit tarkkailla, miten betoniin muodostuu erityinen suojakalvo.

Tämä menetelmä on parempi kuin maalaus, sillä se on kestävämpi. Mutta sillä on myös useita haittoja. Tärkein niistä on se, että vaikka betonin ja sen pinnan hieman epämuodostumia, kipsi voidaan tuhota. Lisäksi usein on runko-kipsiä. Syynä tähän - väärä valinta mastiksi. On erittäin tärkeää tietää, että päällyste levitetään 2 kerroksella, joista jokainen on noin 2 mm paksu. Ensimmäisen kerroksen levittämisen jälkeen vaaditaan pinnoitteen laadun tarkastamista ja sen jälkeen vain jatkuva käyttö.

Kipsihakemus

Tähän mennessä kipsin käyttöä vedeneristysmateriaalina on käytetty laajasti rakentamisessa. Se on valmistettu rasvaseoksesta. Koostumuksessaan voi olla useita lisäaineita. Jotkut niistä edistävät betonissa olevien huokosten ja halkeamien täyttämistä pienillä hiukkasilla, toiset ovat välttämättömiä kiteisten aineiden muodostumiselle kemiallisten reaktioiden seurauksena betonilla.

Betonin vedenkestävyys saadaan erilaisista lisäaineista ja pehmittimistä, jotka tiivistävät materiaalin ja muuttavat sen ominaisuuksia.

Erityinen paikka on pehmittimiä tai vaahtoavia aineita, jotka pienentävät veden ja sementin suhdetta, muut- tavat pinnan muotoa ja estävät nesteen tunkeutumisen.

Lisäaineiden sulkemiseen voi kuulua ceresite, ceroliitti, kivijauho, jauhettua hiekkaa ja muita.

Pehmittimiin kuuluvat hartsisaippua, puun kohoaminen, oleaatit. Liuoksen levitysmenetelmä on seuraava: ensin pinta puhdistetaan ja sitten käyttöohjeiden mukaisesti levitetään vähintään 2,5 cm paksua kipsikerrosta, muuten se ei ole tehokas. On erittäin tärkeää varmistaa hyvä tarttuvuus pinnalle. Tätä varten liuos asetetaan vain mekaanisesti.

lisäaineet

Betonimassan veden kestävyyden lisäämiseksi siihen lisätään alumaattia liuosvalmistuksessa.

Valmistetussa betonissa on usein mahdollista havaita erilaisia ​​epäpuhtauksia - lisäaineita. Viime vuosina tällainen yhdiste, joka antaa hygroskooppisuutta, kuten natriumaluminaattia, on arvostettu. Kun liuoksen sisältämä liuos (3 - 5%), veden kestävyys lisääntyy, betoni kestää parempaa paineita. Toinen erittäin arvokas piirre on se, että natriumaluminaatti ei aiheuta korroosion vahvistamista. Ratkaisut, jotka perustuvat siihen, ovat hyvin kestäviä, eivät tahraa altistuessaan vedelle ja korkealle paineelle. Mutta positiivisten puolien lisäksi on myös negatiivisia.

Aluminaatti kiihdyttää liuoksen asettamisaikaa 10-15 minuuttiin, mikä on useimmissa tapauksissa hankalaa. Lisää aikaa, kun käytät sulfiittialkoholia. Mutta se vähentää hieman vedenkestävyyttä. Erittäin käytännöllinen merkitys on se, että alumiinipohjaisia ​​ratkaisuja voidaan laajasti käyttää korjaustöihin, jotta tiivisteet ja saumat tiivistyisivät. Näiden lisäaineiden käyttöä suositellaan vain positiivisissa lämpötiloissa ja betonia ja laastia pidetään märkäinä useita päiviä.

Vedenpitävä Kalmatron

Kalmatron on tunnettu vedeneristysmateriaali, joka tarjoaa luotettavan suojan betonipinnoilta kosteudelta.

Kalmatron-vedeneristysmateriaalia käytetään laajalti keinona lisätä rakenteiden hygroskooppisuutta, roiskeenkestävyyttä korjausten aikana ja rakennusten ja rakenteiden uutta rakennetta. Se on monimutkainen valmiste, joka sisältää puhdistettua kvartsihiekkaa, portlandsementtiä ja mineraalilisäaineita. Toiminnan mekanismi perustuu siihen seikkaan, että kun seos on vuorovaikutuksessa betonin pinnan kanssa, tapahtuu kemiallisia reaktioita, joiden seurauksena syntyy elektrolyyttinen liuos. Se osmoottisen paineen lakien ansiosta tunkeutuu syvälle rakenteeseen ja edistää suurempien huokosten täyttämistä kiteisiin rakenteisiin.

Siten rakenteellinen lujuus kasvaa, huokoisuus pienenee, mutta höyryn läpäisevyys säilyy, mikä on erittäin tärkeää tulevalle toiminnalle. Sen termi kasvaa voimakkaasti, tuotteiden vedenkestävyyden luokka kasvaa, vastustuskyky alhaisista ja korkeista lämpötiloista ja niiden eroista, mekaaninen lujuus kasvaa. Ominainen piirre on se, että vähäisiä vammoja voi itsessään viivästyä, mutta vain kosteuden läsnäollessa.

Muut lisäaineet

Erilaiset lisäaineet ja pigmentit parantavat merkittävästi sen suorituskykyä: lisäävät pakkasenkestävyyttä, vesitiiviyttä, hygroskooppisuutta, korroosionestoa jne.

Tänään tieteellisen ja teknisen kehityksen aikaan on monia erilaisia ​​lisäaineita, jotka sisältyvät seoksiin. Tähän kuuluvat kaikki tunnetut kaliumkloridit, rautakloridi ja natrium-abietaatti. Rautakloridia lisätään betoniin 2-5 painoprosenttia sementtiä kohden. Toiminnan mekanismi perustuu alumiinihydroksidin synteesiin, mikä lisää rakenteen ja liuoksen hygroskooppisuutta. Erityinen paikka on niiden aineiden joukossa, jotka lisäävät vastustuskykyä alhaisissa lämpötiloissa. Näihin kuuluvat natriumin sitominen ja kalsiumkloridi.

Kuten edellä mainittiin, rakennusmateriaalien pakkasenkestävyys on tärkeä piirre erityisesti maassamme. Talvikaudella maaperä voi jäätyä huomattavan syvälle. Säätiö on matala, joten vettä, joka on tällä tasolla kylmällä kaudella, jäätyy ja vähitellen tuhoaa päällysteen.

Päätelmät ja suositukset

Edellä esitetyn perusteella voidaan päätellä, että vedenpitävyys on tärkeä rakennusvaihe, josta suurelta osin riippuu koko rakenteen laatu, sen kestävyys, lujuus ja ennen kaikkea turvallisuus muille. Vedenkestävyyden lisääminen on mahdollista sekä valmistuksen vaiheessa että käytön aikana. Ensimmäinen vaihtoehto on optimaalinen, koska se on yksinkertaisempi ja kätevä. Ominaisuuksia voidaan parantaa monin tavoin: maalaus, päällystäminen, valssautettujen materiaalien käyttö, kemiallisten tehoaineiden (pehmittimien, vesitiivisteiden, tiivisteiden) koostumus.

Useimmin käytetyt päällysteet. Niitä levitetään aikaisemmin valmistetulla pinnalla useissa kerroksissa, niiden paksuus on erilainen - muutamasta millimetristä senttimetriin. Toinen vaihtoehto on käyttää kipsiä. Nykyaikaisilla markkinoilla on paljon monimutkaisia ​​huumeita, joista yksi on Kalmatron. Helpoin tapa parantaa betonin laatua on käyttää vain hienoksi jauhettua sementtiä lisäaineilla. Ei ole tarpeen ottaa käyttöön suurta määrää vettä, sillä väärä vesi-sementti -suhde on kaikkien sairauksien syy.

Onko konkreettinen päästää vettä läpi

Veden imeytyminen ja betonin läpäisevyys

Kapillaari-huokoisen rakenteen ansiosta betoni voi absorboida kosteutta sekä kosketuksissa sen että suoraan ilman kanssa. Hygroskooppinen kosteuden absorptio raskaassa betonissa on vähäpätöinen, mutta kevyessä betonissa (ja erityisesti solusbetoni) se saavuttaa vastaavasti 7,8 ja 20,25%.

Veden imeytyminen luonnehtii betonin kykyä imeä kosteutta tippuveden tilassa; se riippuu lähinnä huokosten luonteesta. Veden imeytyminen on suurempi, mitä enemmän kapillaari on betoniin yhdistävissä huokosissa. Raskasbetonin maksimaalinen veden absorptio tiheissä aggregaateissa saavuttaa 4,8 painoprosenttia (10,20 tilavuusprosenttia). Valo- ja solumuovissa tämä indikaattori on paljon suurempi.

Suuri veden absorptio vaikuttaa haitallisesti betonin pakkasvasteeseen. Veden imeytymisen vähentäminen turvautuu betonin vedeneristykseen sekä höyryn ja vedeneristysrakenteiden laitteistoon.

Betonin läpäisevyys määräytyy pääasiassa sementtikiven läpäisevyydestä ja "sementtikivi - aggregaatti" kontaktivyöhykkeestä; Lisäksi betoniteräksen sementti- ja tartuntavaurioihin liittyvät mikroprosessit voivat olla betonin läpi virtaavan nesteen suodatusreitit. Betonin korkea läpäisevyys voi johtaa sen nopeaan tuhoutumiseen sementtikiven korroosion vuoksi.

Veden läpäisevyyden vähentämiseksi on välttämätöntä käyttää hyvälaatuisia aggregaatteja (puhtaalla pinnalla) sekä käyttää erityisiä tiivisteaineita (nestemäistä hiukkasia, ferrikloridia) tai laajentavia sementtejä. Jälkimmäisiä käytetään betonin vedeneristyslaitteeseen.

Vesitiivis betoni on jaettu merkkiin W2; W4; W6; W8 ja W12. Merkki ilmaisee veden paineen (kgf / cm2), jossa 15 cm korkea näytesylinteri ei salli vettä läpäistyä tavanomaisissa testeissä.

Betonin läpäisevyys on mielenkiintoista nestemäisten ja muiden rakenteiden säiliöiden läpäisevyyden arvioimiseksi samoin kuin
Siten veden imeytyminen ei voi toimia menetelmänä betonin laadun määrittämiseksi. mutta kaikkein hyvänlaatuinen betoni on.

Aggregaatin huokoisuus, veden läpäisevyys ja veden absorptio vaikuttavat aggregaatin tarttuvuuslujuuteen sementtikiven kanssa, betonin resistenssi vaihtoehtoiseen jäädytykseen ja sulatukseen sekä sen kemiallisen kestävyyden ja kulutuksenkestävyyden.

Tällaisella betonilla on alhainen läpäisevyys eikä absorboi kosteutta märällä säällä. Kuv. Kuva 7.12 esittää betonin veden imeytymisen vaikutusta sen kestävyyteen muuttuvan jäädytyksen ja sulatuksen aikana ja kuv. 7.13 - V / C: n vaikutus betonin pakkasvasteeseen.

Aggregaatin huokoisuus, veden läpäisevyys ja veden absorptio vaikuttavat aggregaatin tarttuvuuslujuuteen sementtikiven kanssa, betonin kestävyys.

Tämän seurauksena veden imeytyminen ja veden läpäisevyys vähenevät. otti pois

Miten tehdä konkreettista vedenpitävää

Rakennusliiketoiminta kehittyy tällä hetkellä erittäin nopeasti koko maailmassa. Joka vuosi rakennetaan ja rakennetaan tuhansia rakennuksia ja rakenteita, syntetisoidaan uusia rakennusmateriaaleja, aineita (lisäaineita), jotka parantavat rakenteiden laatua ja lisäävät niiden kestävyyttä. Alalla on kiinnitetty paljon huomiota tällä alalla. Se on jokaisen rakennuksen tai talon perusta. Rakenteen kestävyys riippuu pitkälti sen lujuudesta ja kestävyydestä. Säätiön valmistukseen käytetään useimmin seosta. Betoni on korkean lujuuden omaava keinotekoinen rakennusmateriaali, joka saadaan sekoittamalla erilaisia ​​ainesosia: hiekkaa, raunioita, sementtijauhetta ja vettä.

Seosta käytetään missä tahansa rakennusvaiheessa - siitä, että se täyttää pohjan lattialle ja tasoittaa seinät.

Usein se tuo esiin joitain erityisiä lisäaineita, jotka lisäävät sen lujuutta ja kestävyyttä. Näitä ovat vettä hylkivä aineet, jotka lisäävät kosteuden kestävyyttä. Hygroskooppisuus on tärkeä ominaisuus, joka suojaa rakennetta vedestä. Mutta kaikki rakennusmateriaalit eivät täytä näitä vaatimuksia. Tarkastelkaamme tarkemmin konkreettisia vedenpitäviä materiaaleja, tarvittavia materiaaleja, seoksia ja laastareita.

Kosteutta tuhoava vaikutus

Vedenpitävää betonia ei ole vaikea kädelläsi. Mutta ennen sitä, sinun täytyy tietää, mihin tarkoitukseen tämä kaikki pätee. Tee vedenpitävä laite vedenpitäväksi.

Vedeneristys voi olla eri tyyppisiä: liimaus, päällystäminen, rullatut materiaalit.

Betoniraudan vedenpitävyys on välttämättä toteutettava jollakin tapaa estää rakennusrakenteen ennenaikaista tuhoutumista.

Lisäksi se toteutetaan sekä perustamisen aikana että sen toiminnan aikana. Sen päätavoitteena on säätiön hygroskooppisuus. Jälkimmäinen lasketaan maanpinnan alapuolelle, minkä seurauksena se joutuu kosketuksiin pohjavesien kanssa. Kuinka vesi voi tuhota betonia?

Epäilemättä se tapahtuu muutamassa vuodessa tai jopa vuosikymmeninä. Huono laatu on kyky imeä kosteutta, koska sillä on mikrohuokosia. Talvikaudella vesi jäätyy ja sen tilavuus kasvaa huomattavasti. Tämän seurauksena huokoset laajenevat, halkeamia saattaa esiintyä. Seuraavana vuonna vesi pääsee jälleen mikrohuokoon, mutta suurina määrinä. Niinpä joka vuosi betoni imee yhä enemmän nestemäistä ja vähitellen romahtaa. Lisäksi vesi voi tunkeutua rakennuksen pohjaan.

Tuotemerkkiarvo

Betonin vedeneristys voidaan suorittaa seoksen valmistuksen vaiheessa ja kovetettua betonipintaan käytettävien erityisten suojaavien aineiden avulla.

On mahdollista tehdä konkreettisia vedenpitäviä omia käsiäsi, tietäen, että raaka-aineen laatu vaikuttaa sen ominaisuuksiin. Vesitiiviys johtuu ns. Vesisementtisuhteesta, joka riippuu suoraan betonin sisältämästä vedestä ja käytetystä sementtityypistä. Sementtimäärän kasvun myötä vesi-sementtisuhde pienenee. Tämä vaikuttaa siihen, että betoni ei ole kerrostunut, lisää sen voimaa ja sen seurauksena kosteudenkestävyyttä. Erityisen tärkeä on sementin merkki. Useimmissa tapauksissa valmistajat eivät käytä kallista sementtiä, koska se ei ole kannattavaa.

Näihin tarkoituksiin hienoksi jauhettu sementti sopii hyvin, mikä edistää pienempien ja tasaisesti jakautuneiden koko huokostilavuuden muodostumista vähentäen partikkelien sedimentaatiota. Lisääntynyt vesipitoisuus lisää suodatusta ja lisää siten veden kuormitusta. Portland-sementti on hyvin yleinen. Näiden tietojen perusteella voidaan väittää, että mitä alhaisempi vesi-sementtisuhde on betoni, sitä parempi.

Maalaa vedeneristys

Betonin vedeneristyksen maalaus on melko monimutkainen ja aikaa vievä prosessi, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä. Tätä menetelmää käytetään usein suurien teollisuuslaitosten rakentamisessa.

Voidaan valmistaa konkreettisia vedenpitäviä pinta-aktiivisten aineiden kanssa. Ne muodostavat vedenpitävän kerroksen (kalvon) betonin pinnalle. Näitä aineita käytetään erityislaitteiden avulla: pistoolit, ruiskut. Useimmin käytetään korkeassa lämpötilassa lämmitettyä bitumia, mastisia aineita, emulsioita ja muita seoksia. Jotkut niistä eivät pysty kestämään matalia lämpötiloja, ja ne ovat usein halkeamia. Betonin konkreettisia ominaisuuksia ennen maalimateriaalin levittämistä pinnoitetta huolellisesti käsitellään ja puhdistetaan.

Sitten käytetään maalikerrosta tai mitä tahansa muuta seosta, sen paksuus voi olla erilainen, keskimäärin muutaman millimetrin. Pohjamaali kerrotaan sille. Tällä hetkellä käytetään laajalti hydrofobisia liuoksia, jotka perustuvat silikaatti-orgaanisiin yhdisteisiin. Mutta ne eivät sulje betonin konkreettisia huokosia, minkä vuoksi ne ovat merkityksellisiä ainoastaan ​​sademäärien ja alhaisen veden paineen vuoksi. Fluatoilla, fluorihapon suoloilla on myös korkea hyötysuhde. Ne soveltuvat kuitenkin vain hienojakoiseen betonityyppiin. Bitumimateriaalin käyttö voi antaa hyvän tuloksen. Se koostuu bitumista ja mineraalikomponentista (kalkkikivestä, savesta). Heidän suhde on erilainen. Seoksen bitumiprosentti on alueella 30 - 45%. Lisäksi tällaisella päällystysmateriaalilla on korkea pakkasvaste.

Obmazochny vaihtoehto

Betonipintojen vedeneristyskykyyn ne päällystetään erityisillä vedeneristysyhdisteillä, jotka tunkeutuvat betonin paksuuteen ja tukkeutuvat huokosiin.

Vesitiivis betonia voidaan saada levittämällä pinnoitteita sen pinnalle. Niiden avulla voit käyttää kuumia seoksia, jotka perustuvat bitumiin, mastiksi. Tätä varten on tärkeää valmistaa betonin pintaa käsittelyyn. Hän on selvitetty. Levitä sitten 2 kerrosta alusta. Ensimmäinen sisältää hitaasti toimivan liuottimen, toinen on nopeasti vaikuttava. Nämä kerrokset edistävät pinnoitusliuoksen ja betonin pinnan parempaa tarttumista. Pinnoitemateriaalia levitetään kahteen kerrokseen. Ensimmäinen, sitten toinen. Muutamassa minuutissa voit tarkkailla, miten betoniin muodostuu erityinen suojakalvo.

Tämä menetelmä on parempi kuin maalaus, sillä se on kestävämpi. Mutta sillä on myös useita haittoja. Tärkein niistä on se, että vaikka betonin ja sen pinnan hieman epämuodostumia, kipsi voidaan tuhota. Lisäksi usein on runko-kipsiä. Syynä tähän - väärä valinta mastiksi. On erittäin tärkeää tietää, että päällyste levitetään 2 kerroksella, joista jokainen on noin 2 mm paksu. Ensimmäisen kerroksen levittämisen jälkeen vaaditaan pinnoitteen laadun tarkastamista ja sen jälkeen vain jatkuva käyttö.

Kipsihakemus

Tähän mennessä kipsin käyttöä vedeneristysmateriaalina on käytetty laajasti rakentamisessa. Se on valmistettu rasvaseoksesta. Koostumuksessaan voi olla useita lisäaineita. Jotkut niistä edistävät betonissa olevien huokosten ja halkeamien täyttämistä pienillä hiukkasilla, toiset ovat välttämättömiä kiteisten aineiden muodostumiselle kemiallisten reaktioiden seurauksena betonilla.

Betonin vedenkestävyys saadaan erilaisista lisäaineista ja pehmittimistä, jotka tiivistävät materiaalin ja muuttavat sen ominaisuuksia.

Erityinen paikka on pehmittimiä tai vaahtoavia aineita, jotka pienentävät veden ja sementin suhdetta, muut- tavat pinnan muotoa ja estävät nesteen tunkeutumisen.

Lisäaineiden sulkemiseen voi kuulua ceresite, ceroliitti, kivijauho, jauhettua hiekkaa ja muita.

Pehmittimiin kuuluvat hartsisaippua, puun kohoaminen, oleaatit. Liuoksen levitysmenetelmä on seuraava: ensin pinta puhdistetaan ja sitten käyttöohjeiden mukaisesti levitetään vähintään 2,5 cm paksua kipsikerrosta, muuten se ei ole tehokas. On erittäin tärkeää varmistaa hyvä tarttuvuus pinnalle. Tätä varten liuos asetetaan vain mekaanisesti.

Betonimassan veden kestävyyden lisäämiseksi siihen lisätään alumaattia liuosvalmistuksessa.

Valmistetussa betonissa on usein mahdollista havaita erilaisia ​​epäpuhtauksia - lisäaineita. Viime vuosina tällainen yhdiste, joka antaa hygroskooppisuutta, kuten natriumaluminaattia, on arvostettu. Kun liuoksen sisältämä liuos (3 - 5%), veden kestävyys lisääntyy, betoni kestää parempaa paineita. Toinen erittäin arvokas piirre on se, että natriumaluminaatti ei aiheuta korroosion vahvistamista. Ratkaisut, jotka perustuvat siihen, ovat hyvin kestäviä, eivät tahraa altistuessaan vedelle ja korkealle paineelle. Mutta positiivisten puolien lisäksi on myös negatiivisia.

Aluminaatti kiihdyttää liuoksen asettamisaikaa 10-15 minuuttiin, mikä on useimmissa tapauksissa hankalaa. Lisää aikaa, kun käytät sulfiittialkoholia. Mutta se vähentää hieman vedenkestävyyttä. Erittäin käytännöllinen merkitys on se, että alumiinipohjaisia ​​ratkaisuja voidaan laajasti käyttää korjaustöihin, jotta tiivisteet ja saumat tiivistyisivät. Näiden lisäaineiden käyttöä suositellaan vain positiivisissa lämpötiloissa ja betonia ja laastia pidetään märkäinä useita päiviä.

Vedenpitävä Kalmatron

Kalmatron on tunnettu vedeneristysmateriaali, joka tarjoaa luotettavan suojan betonipinnoilta kosteudelta.

Kalmatron-vedeneristysmateriaalia käytetään laajalti keinona lisätä rakenteiden hygroskooppisuutta, roiskeenkestävyyttä korjausten aikana ja rakennusten ja rakenteiden uutta rakennetta. Se on monimutkainen valmiste, joka sisältää puhdistettua kvartsihiekkaa, portlandsementtiä ja mineraalilisäaineita. Toiminnan mekanismi perustuu siihen seikkaan, että kun seos on vuorovaikutuksessa betonin pinnan kanssa, tapahtuu kemiallisia reaktioita, joiden seurauksena syntyy elektrolyyttinen liuos. Se osmoottisen paineen lakien ansiosta tunkeutuu syvälle rakenteeseen ja edistää suurempien huokosten täyttämistä kiteisiin rakenteisiin.

Siten rakenteellinen lujuus kasvaa, huokoisuus pienenee, mutta höyryn läpäisevyys säilyy, mikä on erittäin tärkeää tulevalle toiminnalle. Sen termi kasvaa voimakkaasti, tuotteiden vedenkestävyyden luokka kasvaa, vastustuskyky alhaisista ja korkeista lämpötiloista ja niiden eroista, mekaaninen lujuus kasvaa. Ominainen piirre on se, että vähäisiä vammoja voi itsessään viivästyä, mutta vain kosteuden läsnäollessa.

Muut lisäaineet

Erilaiset lisäaineet ja pigmentit parantavat merkittävästi sen suorituskykyä: lisäävät pakkasenkestävyyttä, vesitiiviyttä, hygroskooppisuutta, korroosionestoa jne.

Tänään tieteellisen ja teknisen kehityksen aikaan on monia erilaisia ​​lisäaineita, jotka sisältyvät seoksiin. Tähän kuuluvat kaikki tunnetut kaliumkloridit, rautakloridi ja natrium-abietaatti. Rautakloridia lisätään betoniin 2-5 painoprosenttia sementtiä kohden. Toiminnan mekanismi perustuu alumiinihydroksidin synteesiin, mikä lisää rakenteen ja liuoksen hygroskooppisuutta. Erityinen paikka on niiden aineiden joukossa, jotka lisäävät vastustuskykyä alhaisissa lämpötiloissa. Näihin kuuluvat natriumin sitominen ja kalsiumkloridi.

Kuten edellä mainittiin, rakennusmateriaalien pakkasenkestävyys on tärkeä piirre erityisesti maassamme. Talvikaudella maaperä voi jäätyä huomattavan syvälle. Säätiö on matala, joten vettä, joka on tällä tasolla kylmällä kaudella, jäätyy ja vähitellen tuhoaa päällysteen.

Päätelmät ja suositukset

Edellä esitetyn perusteella voidaan päätellä, että vedenpitävyys on tärkeä rakennusvaihe, josta suurelta osin riippuu koko rakenteen laatu, sen kestävyys, lujuus ja ennen kaikkea turvallisuus muille. Vedenkestävyyden lisääminen on mahdollista sekä valmistuksen vaiheessa että käytön aikana. Ensimmäinen vaihtoehto on optimaalinen, koska se on yksinkertaisempi ja kätevä. Ominaisuuksia voidaan parantaa monin tavoin: maalaus, päällystäminen, valssautettujen materiaalien käyttö, kemiallisten tehoaineiden (pehmittimien, vesitiivisteiden, tiivisteiden) koostumus.

Useimmin käytetyt päällysteet. Niitä levitetään aikaisemmin valmistetulla pinnalla useissa kerroksissa, niiden paksuus on erilainen - muutamasta millimetristä senttimetriin. Toinen vaihtoehto on käyttää kipsiä. Nykyaikaisilla markkinoilla on paljon monimutkaisia ​​huumeita, joista yksi on Kalmatron. Helpoin tapa parantaa betonin laatua on käyttää vain hienoksi jauhettua sementtiä lisäaineilla. Ei ole tarpeen ottaa käyttöön suurta määrää vettä, sillä väärä vesi-sementti -suhde on kaikkien sairauksien syy.

Vedenpitävä betoni

Betonin vedenkestävyys on yksi rakennusmateriaalin pääominaisuuksista. Hänellä ei ole tyhjiä rakenteita, tiheitä. Vedenpitävillä aineilla täytettyjen alueiden väliset saumat. Betoni on ominaispiirteitä, sillä on useita etuja ja laaja sovellus. Vedenpitävää betonia käytetään vain monoliittisissa rakenteissa (perustukselle), koska esivalmistetuissa rakennuksissa on monia saumoja, minkä vuoksi on epärealistista saavuttaa kosteuden läpäisemättömyys.

Vedenpitävät betonit on merkitty kirjaimella W, jopa kahdesta kaksikymmentä. Niiden alapuolella tarkoitetaan paineen tasoa (MPa x 10 -1 astetta mitattuna), jolloin vedenpitävä betoni kestää veden paineita ja estää kosteuden kulun.

Mikä vaikuttaa veden kestävyyteen?

Betonin vedenkestävyys on konkreettinen ominaispiirre, johon betoniliuoksella on. Sen vaikuttavat monet tekijät, kuten:

 • itse betonin ikä. Mitä vanhempi hän on, sitä paremmin hän on suojattu kosteuden vahingollisilta vaikutuksilta;
 • ympäristövaikutukset;
 • käytä täydennyksiä. Esimerkiksi alumiinisulfaatti lisää betonin tiheyden astetta. Rakentajat saavuttavat tämän tärinän, puristimen toiminnan, kosteuden tyhjöpoiston avulla.

Betonin kovettumisen aikana huokoset voivat muodostua. Syyt tähän:

 • riittämätön tiheys seoksessa;
 • ylimääräisen veden esiintyminen;
 • mikä vähentää rakennusaineiden määrää kutistumisprosessissa.

Kutistumisen tulisi olla vähäistä tämäntyyppiselle betoniseokselle. Ongelmien välttämiseksi suoritetaan seuraavat toimet:

 1. kosteuttava tuore betoni kolmen ensimmäisen päivän välein kolmen tunnin välein;
 2. kattaa betonilla täytetty alue märkäpurkulla tai kalvolla;
 3. Älä unohda erityistä työkalua, joka muodostaa elokuvan.

Ennen kuin aloitat tämäntyyppisen rakennusmateriaalin käytön, sinun on tutustuttava sen ominaisuuksiin.

Betonimerkkien ominaisuudet veden kestävyys

Valikoima betonimerkin valinnasta pakkasenkestävyyteen ja veden kestävyyteen.

Markkinoilla on valtava valikoima rakennusmateriaaleja. Eikä aina tavallinen kuluttaja voi määrittää tarvitsemansa brändin. Siksi sinun pitäisi tuntea näiden merkkien merkitseminen ja käyttö jo käytännössä. On olemassa taulukko, jonka mukaan betonivahvuus vastaa sen tuotemerkkiä.

GOST-standardien mukaan on olemassa vaatimuksia, jotka ovat välttämättömiä halutun tuloksen saavuttamiseksi. Yleisimmin käytetty betonin merkki vedeneristykseen ei ole pienempi kuin W6: n taso. Jokaisella merkillä on rajoituksia. Tuotemerkkien ansiosta on mahdollista ymmärtää, kuinka paljon veden painetta betonielementti kestää.

Korostetut indikaattorit, jotka määrittävät betonin vuorovaikutuksen veden kanssa. Tämä on:

 • suora (veden kestävyys, joka vastaa tuotemerkkiä ja mahdollisen suodatuksen kerroin);
 • epäsuora (veden ja sementin suhde, imeytyminen massan mukaan).

Elinolosuhteissa kiinnitetään enemmän huomiota ensimmäiseen indikaattoriin - betonin vedenkestävyyteen, jota pidetään ohjeellisena. Loput kolme osaa käytetään harvemmin, sitten seoksen valmistuksen aikana tai tieteellisissä kokeissa. Jokainen tuotemerkki luonnehtii kosteuden ja betonin vuorovaikutuksen astetta, mikä voi olla sekä vähemmän että enemmän. Tärkeimmät tuotemerkit ovat seuraavat:

 1. W4. Hänellä on normaali läpäisevyysaste. Tämä tarkoittaa, että absorboitunut kosteustaso on normaalialueella, mutta rakennusten hyvä vedenkestävyys ei ole sopiva.
 2. W6. Kosteuden läpäisevyys vähenee. Toisin kuin edellinen, se on keskimäärin laadukasta, vedenpitävää, ja sitä käytetään eniten rakennustöissä.
 3. W8. Sekoita alhaisella vedenkestävyydellä. Vuodot kosteutta pieninä määrinä. Seos on kalliimpi kuin edellinen.

Jälkimmäisessä rivissä olevat postimerkit muuttuvat hydrofobisemmiksi. Kosteudelle vastustuskykyisin on W20: n seos, mutta sitä käytetään harvoin korkean hinnan vuoksi. Käytä siis W10-W20 -laitetta säiliöiden, bunkkereiden tai hydraulisten rakenteiden rakentamiseen. Heillä on vielä yksi, melko positiivinen, laatu - pakkasenkestävyys.

On tärkeää pystyä valitsemaan betonin luokka ja sen tarkoitus. Joten, jotta voit täyttää säätiön, sinun on tehtävä W8, kun taas lisää vedenpitävyyttä. Seinät kostutetaan huoneessa, jossa normaali kosteus on W8-W14. Kun huone on kylmä ja kostea, on parempi käyttää suurempia merkintöjä, kun se tekee lisäkäsittelyä erityisellä maaperän koostumuksella.

Kun talon ulkoseinät on leikattu, on käytettävä yläosat, jotta varmistetaan paras vedenpitävyys. Tämä on tärkeää, koska ympäristö muuttuu jatkuvasti ja kosteus ei saa tunkeutua taloon.

Osuudet betoniseoksesta

Halutun betonimassan tekemiseksi sinun on noudatettava tiukasti mittasuhteita, koska poikkeama sivussa heikentää ominaisuuksia. Tämä estää materiaalin ylimääräisen käännöksen. Voit kokata sen itse tai erityisellä sekoittimella.

Painopiste on veden ja sementin suhteessa. Sementti on otettava tuoreena, merkintä M300-M400, harvemmin M200 (b15). Luokka B15 on hyvä keskiosa. Ennen käyttöä on välttämätöntä seulottaa B15 seulan läpi. Hydrofobinen vaikutus voidaan saada vaihtelemalla hiekan ja soran määrällä. Joten hiekkaan pitäisi olla 2 kertaa pienempi kuin sora.

Mahdolliset sora, sementti, hiekka ovat seuraavat: 4: 1: 1, 3: 1: 2, 5: 1: 2,5. Veden massa tulee olla välillä 0,5-0,7. Näiden mittasuhteiden ansiosta seos kovettuu hyvin. Käytettiin myös erilaisia ​​lisäaineita vedenkestävyyden saavuttamiseksi.

Menetelmät veden kestävyyden määrittämiseksi

Vedenpitävän indikaattorin tason määrittämiseksi sovelletaan perus- ja apumenetelmiä. Tärkeimmät ovat:

 • "märkäpisteiden" menetelmä (maksimipaineen mittaus, jonka aikana näyte ei kulje vettä);
 • suodatuskerroin (vakiopaineeseen ja suodatusprosessin aikaväliin liittyvän kertoimen laskeminen).

Toissijaisiin menetelmiin kuuluvat:

 • määritetään liuoksen sitovan aineen tyyppi (vesipitoisen hydrofobisen sementin, portland-sementin pitoisuus);
 • kemiallisten lisäaineiden pitoisuudesta (erityisten suuttimien käyttö tekee seoksesta vedenpitävämmän);
 • materiaalien huokosrakenteesta (huokosten määrä vähenee - indikaattori nousee, kosteuden kestävän laadun lisääntyminen hiekan, soran avulla)

Mitä betoniin lisätään veden kestävyyteen?

Lisäaineiden toimintaperiaate betoniin.

Lisäaineet ovat betoniseoksen pääkomponentti ja lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Betoni on kosteutta kestävä ja kestävä. Mutta tällaisen seoksen käyttö on välttämätöntä vain vaakasuorilla pinnoilla, sillä pystysuorilla pinnoilla se vain liukuu alas. Tietenkin tämä voidaan välttää käyttämällä erityistä suojakalvoa, joka puristaa ratkaisua rakenteeseen. Mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa.

Markkinoilla on valtava määrä erilaisia ​​lisäaineita, joiden hinnat vaihtelevat. Voit kutsua muutamia aineita, joita käytetään eniten lisäaineena. Tämä on:

 1. silikaatti liima;
 2. rauta kloridi;
 3. kalsiumnitraatti. Ehkä halvin vaihtoehto, jolla on erinomainen vastustuskyky kosteudelle. Se on hyvin liuotettu vesimassaan, se ei ole myrkyllinen, mutta se voi aiheuttaa tulipalon;
 4. natriumoleaatti ja monet muut lisäaineet, jotka lisäävät kosteutta kestävää laatua.

On lisättävä komponentti ohjeiden mukaan!

Keskusteluja siitä, mitä lisäaineita on parempi lisätä konkreettiseen sekoitukseen: koti- tai ulkomailta? Yksiselitteistä vastausta ei ole vielä löydetty, koska niillä kaikilla on hyvät laatumerkit. Mutta sitäkin enemmän vaaditaan, että kotimainen on parempi, koska heidät erotetaan alhaisesta hinnasta, joten niitä voidaan käyttää massatuotantoon.

johtopäätös

Vesitiivis betonilla on useita etuja mm. Tarvitsee suurta huolta ja tarkkuutta koostumuksen valmistelussa. Monet ihmiset kysyvät: "Miten konkreettista vedenpitävää?". Tätä varten on erityisiä betonin lisäaineita vedenpitävyyteen, jotka antavat betonille mahdollisuuden torjua ylimääräistä kosteutta. Kosteuden kestävyys on merkitty kirjaimella W. Vesimassan paine mitataan aina MPa: ssä. MPa menee aina tasolle 10 -1.

Suoritetuista töistä riippuen vedenkestävyyden betoniarvo valitaan oikein. Tällaisia ​​seoksia varten on käytettävä sementtimerkkiä M200 (B15) ja M300, M400. Merkkisementtiä M200 (B15) käytetään harvoin. Betonin merkki vastaa sen veden kestävyyttä. Esimerkiksi W20 - ei yleensä anna kosteutta (niin kosteutta kestävä, että se kestää voimakkaimman paineen), ja W4 - on korkea siirtonopeus.

Tällaisen kosteutta kestävän betonin tarve syntyy, kun on tarpeen kaataa altaita ja altaita. maanalaiset autotallit, säiliöt, kellarit ja paljon muuta. Se voidaan tehdä omalla kädelläsi, viettää vähän enemmän aikaa ja voit vaivautua sekoittimella. Voit käyttää eri taulukoita komponenttien mittasuhteista. Ennen kuin aloitat työn, ennen kuin lisäät lisäaineita seokseen, sinun kannattaa kuulla ammattihenkilöitä materiaalin siirron estämiseksi!