Perusta kasvihuoneesta puusta omilla käsillä: kuinka asentaa

Harkitse kevään ja kesän aikana maanomistajien todellista ongelmaa: miten tehdä kasvien kasvien säätiö omalla kädellä olevasta baarista, harkitse vain, mitä puuta tarvitaan ja miten käsitellä sitä säätiön ja itse kasvihuoneen pidempään elämään.

Kevyet rakenteet, kuten kasvihuonekaasu, huvimaja tai taimet kasvihuoneeseen, edellyttävät myös pohjan järjestelyä. Tietenkään sen ei pitäisi olla yhtä voimakas kuin talon perusta, mutta sen pitäisi olla koko rakennuksen rakenne.

Yleensä kasvihuonekaasupää on kaatunut betonista käyttäen merkkiä B 7.5-12.5, mutta upotetuille vaihtoehdoille tulee tehdä raudoitusta ja betonivalumuotojen korkeus on suurempi kuin B 15-20.

Kasvinlähteen pohja baarista

Myös taloudellinen vaihtoehto, joka ei vaadi suuria eristysmenoja, on vähintään 10 vuotta. Rakentamiskustannuksia voidaan vähentää jopa 40% verrattuna betoniperustuksiin.

Puusta tuleva puu on helppo sitoa tällaiseen perustaan. Mutta kasvihuonekaapelin perustan luomiseksi sinun on tiedettävä, miten se asennetaan oikein ja käsitellään sitä. Analysoimme paitsi puisen pohjan pienestä kasvihuoneesta puusta, mutta myös lokerosta upotetun version.

Rakennustyypin määrittäminen

Kasvihuoneet on rakennettu paitsi puusta, puusta, käärimällä ne kalvolla. Polykarbonaatti tekee niistä myös. Polykarbonaatin yläosan paino ei ole suuri. Laitteen menetelmä ja pohja riippuvat itse kasvihuoneen yleisestä rakenteesta.

Kasvihuoneen palkin puisella pohjalla voi olla vaakasuora tai pystysuora järjestely. Jos kyseessä on pieni kasvihuonekaasu, sovelletaan väliaikaista tyyppiä vaakasuoraan.

Suurten ja tehokkaiden rakenteiden rakentamisessa on toinen, tehokas versio, jossa puupylväiden syveneminen maahan.

Metsävalinta

Pohja on valmistettu puusta valmistetusta puusta, ne valitaan erittäin huolellisesti. Tarvittaessa puunrungon (päki) alaosa on näihin tarkoituksiin. Ei pitäisi olla mätä tai harmaita alueita, joihin sieni vaikuttaa.

Kasvihuonekohtainen rakenne. Kosteus on aina korkealla, sekä kemikaalit ja lannoitteet nopeasti tuhoavat rakenteen itse.

Siksi metsän kosteuspitoisuus on enintään 20%, muuten se alkaa muuttua ajan myötä.

Epäkohtaneiden seurausten johtaminen, koko rakenteen säräyttäminen, halkeamat ja vääristymät muodostuvat, tämä ei ole hyväksyttävää polykarbonaatti kasvihuoneille.

käsittely

Puun käsittely antiseptiikalla

Pohjan puukehyksen kerääminen on välttämätöntä ilman tällaisen säätiön erityistä käsittelyä. Biosuoja erityisratkaisuilla antaa erinomaisen suojan hyönteismyrkkyiltä. Antiseptisiä aineita on myös käytettävä, ne suojaavat muotteja, sieniä, mikä on erittäin tärkeää taimien kasvun kannalta.

Käytä valmistettua puuta helposti rullalla ja harjalla. Jos polykarbonaatin kasvihuone pysyy märässä paikassa, on suositeltavaa käsitellä metsää upottamalla erityiseen seokseen.

Tee kylpy kyllästys ei ole vaikeaa. Galvanoitu levy taivutetaan siten, että siinä on kaksi puolta ja kiinteä pohja. Sitten reunat rullataan. Se näyttää kouristalta.

Mutta jos ei ole sopivaa materiaalia käsillä, käytä lapiota ja paksua muovikalvoa. Kaivaa oja ja peitä se kalvolla. Liuos liu'utetaan suoraan kuoppaan, suorita puun käsittely, upottamalla se 5 minuutin ajan liuoksessa. Sitten kuiva.

Kosteuden suojaus

Ei ole tarpeeksi puuraaka-aineen luomista metallista, puusta tai polykarbonaatista peräisin olevalle kasvihuoneelle, joka ei suojaa pohjaa kosteudelta. Täällä on aina kosteutta, joka virtaa alaspäin polykarbonaatin tai kalvon sisäpintaan.

Yleensä puuta lepää betonialustalla, mutta joskus se asetetaan tiivistettyyn tyynyyn, jossa on vesitiiviitä materiaaleja.

Öljy on yksi hienoimmista tuotteista. Tiettyjen impregnointien koostumus sisältää erilaisia ​​öljyjä puuvillasta bitumipohjaisiin öljyihin. Kun olet kyllästynyt puupohjan palkkiin, pidentäisit huomattavasti sen käyttöikää. Hoito suoritetaan kahdessa kerroksessa harjalla tai rullalla, jossa on keinotekoinen kasa.

Tärkeää: Käytä tällaisia ​​töitä käytettäessä henkilökohtaisia ​​suojavarusteita, naamioita, hengityssuojaimia, kumihanskoja, esiliinaa tai erikoistyötä.

koulutus

Kasvihuonevalmistelu ja rakentaminen

Pinta-alan perustaminen kasvihuonekaasujen alle, muista, että vahvistuselementit on vielä tehtävä. Tavallisesti metallipinkoja ajetaan 1200 mm: n syvyyteen, 1,5 metrin askelin, koko säätöalueen ympärille.

Yhden varren sauvojen tulee työntyä vaakasuoran palkin paksuuteen. Aseta sitten nurkki pohjan yläreunaan hitsaamalla sitä sähköhitsauksella tankoon. Näin se tarjoaa erinomaisen tuen ja stabiilisuuden rakenteelle.

Tehdasasennuksen valmistelu maan päällisessä kasvihuoneessa on suoritettava seuraavasti. Kehitä maaperä 400 mm: n syvyyteen, leveys 300. Sileät reunat ja syötä pohja käsin. Kaada hiekkakerros 50 mm. Sitten katemateriaali kiinnitetään ulkoreunaan pienellä irrotuksella maanpinnan yläpuolella (300 mm). Tällöin täytetään puun alle.

Kun olet vuodattanut tyynyn, täytä oja rikkoutuneella jakeella 5-20, sekoita se hiekalla 1: 1 suh- teessa lisäämällä 5 osaa sementtiä. Ajan myötä kosteuden perusta kovenee.

Jälkeen täyttämisen jälkeen paina pohja alas maanpinnan tasolle, siroten soodaavat alueet seoksella. Kääri ruberoidi ulkopuolelta. Kaikki valmistelut on tehty, voit tehdä merkintä- ja vasara-nastat. Asenna kulmat ja polykarbonaattikehys.

Puun asennus

Palkki asetetaan litteälle puolelle suoraan kattopuhaltimelle. Kun vedät kehyksen kulmat, voit kiinnittää itse polykarbonaatti kasvihuoneen kehyksen. Puurakenne voidaan myös koota tällaiseen perustaan, mutta sitten nastat ohjataan kantopalkin molemmilta puolilta.

Katso kulmat asennuksen aikana, näytteen on oltava tehty (hammas, piikki) piirustusten mukaan etukäteen, ennen kuin jalostetaan öljyllä ja antiseptisellä aineella.

Upotettu versio

Upotettu kolonnin pohja talvi kasvihuone

Kasvihuone tai kasvihuone on tehty puupohjaan tarvittaessa kasvattamaan vihanneksia ja taimia talvella. Se haudataan tavallisesti 1 metrillä. Tämä mahdollistaa resurssien säästämisen käyttämällä maan lämpöä. Se, että valoa lähettävien seinien pinta-ala pienenee, mahdollistaa polttoaineen säästämisen.

Polykarbonaatin pintaversion tekniikka eroaa vain kehyksen rakenteesta, kuten alustalle, se on paljon tehokkaampi. Käytä tukkeja tai puutavaraa, puolikuutiot. Kuoren irrottaminen ja alustava käsittely.

Tällaisissa puitteissa teokset ovat seuraavat:

 • Kehitä maaperä ennalta määrätyllä syvyydellä, tasoita seinät. Aseta ulkoseinään kateaineen vedeneristyskerros.
 • Ne ajavat lokin mutterin päätä maahan kehän ympäri. Aiemmin käsitellyt ne bitumilla tai mastilla.
 • Lokien valmiiden seinien ala- ja yläosissa työnnetään niitit, joiden pituus on 40-50 cm, ja tehdään painotus.
 • Sileä yläreuna moottorisahalla. Laita sitten yläpalkki, ruuvaamalla se lokien päihin.
 • Poraa pohja lähellä pylväitä.

Vihje: Jokaisen viidennen lokin tulee olla 50-60 cm pitempi kuin riveissä. Esimerkiksi läpäisyn syvyys on 1000 mm. Pylväs on tavallinen pituus 1400 mm. Ja pylväs on kulmikas ja väli 1800 mm.

Puuta tai polykarbonaattia sisältävien kasvihuoneiden rakentamiseen voit käyttää mitä tahansa näistä tekniikoista. Pääasiassa on määritellä kasvihuoneen suunta ja tarkoitus. Ja rakentaa pohjan puusta, se valita optimaalisen suhteen, hintojen ja käyttöiän.

Pohja kasvihuoneesta baarista

Kasvihuone ilmestyy lopulta jokaiseen yksityiseen juoniin, jos siellä on ainakin vapaata tilaa. Kasvihuoneissa tärkein asia on auringon säteiden lämmön kertyminen, useimmiten seinät ja katto ovat polykarbonaatista valmistettuja. Lämmönkestävien muovimateriaalien käyttö johtaa rakenteeltaan alhaiseen painoon, jonka avulla voit tehdä kasvihuoneesta perustan palkista. Tämä rakentamismenetelmä on kaikkein yksinkertaisin, taloudellisin ja mahdollistaa nopeasti kasvihuoneilman luomisen.

Toiminnot, vaatimukset, perustusominaisuudet

Koska kasvihuoneet ovat kevyitä ja eivät uppoutu painonsa alle, monet ihmiset ajattelevat, ettei ole tarpeen rakentaa säätiötä. Tällainen usko johtaa kasvihuoneiden epävakaisuuteen ja haurauteen.

 1. Kasvihuoneen seinät, jotka on kiinnitetty jalustaan, kestävät voimakkaampia sivusuuntia johtuen kuormien tasaisesta jakautumisesta.
 2. Maaperän ja lattian välinen ilma- tai hiekkakerros toimii lämpöeristyksenä, minimoi lämpöä 10-15%.
 3. Suojaa maanalaisista tuholaisista - hyönteisistä, jyrsijöistä ja bakteerien kasvitaudeista, jotka voivat tulla avoimesta maasta.
 4. Kasvihuonekaasujen ehkäiseminen harvennuksesta tai kosteuden lisäämisestä rankkasateiden aikana.

Perusvaatimukset:

 1. Vahvuus. Mitä vakavampi kasvihuonekaasujen tuki, sitä pidempi käyttöikä ja vähemmän vahinko- ja tuhoutumismahdollisuuksia offseason tasolla.
 2. Materiaalien kestävyys aggressiiviselle ympäristöaltistukselle, jos huonolaatuisia raaka-aineita valitaan tai jotka eivät sovellu märkä- ja kylmäaltistukseen, kasvihuone on epäluotettava ja sen käyttöikä on korkeintaan 2-3 vuodenaikaa.
 3. Suunnittelu vastaa pystytettyä rakennetta muovilevyjen ja kuormitettujen lattioiden muodonmuutoksen välttämiseksi, sillä kannalla on oltava kasvihuoneeseen sopivat tekniset ominaisuudet.
Polykarbonaatti kannettava kasvihuone puupohjaan

Puun pohja täyttää kaikki kevyiden materiaalien kasvihuoneiden vaatimukset. Taloudellinen ja helppo asentaa tai liikkua, se vaatii tiettyjä ehkäiseviä toimia, muuten se nopeasti romahtaa.

Edut, puutuki haitat

Puinen pohja voidaan rakentaa pieninä kasvihuoneina, joita käytetään sängyt ja kukkapenkit, jotka on helppo kuljettaa ilman purkamista ja suuret kiinteät kasvihuoneet. Kasvihuoneiden etuja on pudonnut puutavaraan.

Puutavaran tärkeimmät edut:

 • alhainen hinta verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin;
 • kokoonpanon ja purkamisen nopeus;
 • pienyritysten liikkuvuus;
 • materiaalien saatavuus ja korjausolosuhteet;
 • yksinkertaisuus laskutoimituksissa ja rakentamisessa;
 • kyky siirtää kasvihuoneita viljelykierron ylläpitämiseksi;
 • kevätviljely taimet, jonka jälkeen kasvihuone on purettu tai siirretty seuraavaan puutarhaan juoni;
 • ei aiheuta myrkyllisiä yhdisteitä, jotka vaikuttavat kasvatettuihin kasveihin.

Puustuotteen positiivisista näkökohdista huolimatta sillä on useita haittoja, jotka vaikuttavat valmiiden kasvihuoneiden rakentamiseen ja käyttöön. Tällaiset kasvihuoneet edellyttävät erityisiä suojatoimenpiteitä puun sieni-infektioita vastaan, puukuituja syötettäviä hyönteisiä sekä eristämistä kosteudesta, joka aiheuttaa materiaalin mätänemistä.

Jos puuta ei käsitellä tarvittavilla lisäaineilla, se voi vaikuttaa viljeltyihin kasveihin, levittää taudinaiheuttajia keskenään tai myrkyttää ilmaa kasvihuoneessa niiden jätetuotteilla, mikä johtaa hedelmien hitaampaan kasvuun tai myrkyllisten yhdisteiden kertymiseen hedelmissä.

Tyypit puupohjat

Teollisuuden nauhatyypin kasvihuonekaasupohja. Erot johtuvat erilaisten maametallien pohjan mukautumisesta, mikä vaikuttaa muninta- ja ylimääräisten tukien syvyyteen.

Nauha upotettu pohja, jota käytetään kasvihuoneisiin, joka on rakennettu maaperään, jonka kosteuspitoisuus on kivikkoinen tai hiekkainen, syvään juoksevassa pohjavedessä.

Kohotettu pohja maaperän kosteuden takia

Jos nauhalevyä käytetään tukiin, pohja nostetaan maanpinnan yläpuolelle ja vedeneristysmateriaali sijoitetaan ei-upotettujen tukien alle. Katso myös tämäntyyppisiä puupinoja, jotka on asennettu paaluille. Sitä käytetään tulvissa tai epävakaissa maissa.

Yhdistettyä teippipohjaa, tällaista rakennetta käytetään vaikeisiin kohokohdan rakennuskohteisiin, kun osa kasvihuoneesta sijaitsee maanpinnan alapuolella ja toinen nostetaan tukeilla. Tällaisen rakenteen ansiosta kasvihuoneessa on vaakasuora lattia.

Vahinko suojaa vioilta

Kasvihuoneessa oleva puu on kosketuksissa maaperän ja veden kanssa, joten tiettyjä suojatoimenpiteitä tarvitaan sen pitämiseksi pitkään. Joten, puutukien tärkeimmät hävittäjät ovat hyönteisiä, mätää, sieni-pesäkkeitä. Perussäätiön turvaamiseksi voit käyttää sekä erikoistekniikkaa että itse tehtyjä impregnointeja. Mitä paremmin aine, sitä vähemmän tarvitsee tehdä korjauksia.

Tehdas, joka soveltuu parhaiten ulkokäyttöön tarkoitettujen kasvihuoneiden käsittelyyn ja ei-pestäviin antiseptisiin aineisiin. Ei-pestäviä impregnointeja käytetään, kun ympäristöä kohdistetaan aggressiivisesti puupohjaisiin. Koostumuksensa vuoksi ne jäävät puuhun ja eivät salli muotin ja rouhin. Antiseptiset ulkoiset työt, tunkeutuvat puuhun pieneen syvyyteen, ja siksi jos ylempi kerros on vaurioitunut, sieni ja muotti voivat näkyä naarmuissa, jotka levittäytyvät käsitellyn kerroksen alle.

Käytä itse tehtyyn suojaukseen kuparisulfaattia, käytettyä moottoriöljyä tai paahtamalla ja päällystämällä bitumilla.

Yksinkertaisin itsestään valmistettu kyllästys on kuparisulfaatin liuos, jossa aineen ja veden mittasuhteet ovat 1 - 100. Voit hakea jauheen täydellisen liukenemisen jälkeen, jolloin neste kuumennetaan 40-45 ° C: seen.

Mastinen pohja

Käytettyä moottoriöljyä on kuumennettava ennen puukehystä. Tällainen menetelmä voi olla vaarallinen johtuen aineen pääsystä kasvihuoneessa kasvatetuille tuotteille, mikä johtaa viljelykasvien heikkenemiseen ja terveydelle aiheutuviin haittoihin.

Pohja poltetaan kaasupolttimella ennen hiertämistä. Lämpökäsittelyn jälkeen bitumia tai bitumimastia levitetään kaikilla tasoilla 2-3 kerroksessa.

Kun puu on kyllästynyt, sen on ehdottomasti kuivuttava kokonaan ennen rakentamisen jatkamista. On erittäin tärkeää kattaa kasvihuoneen seinämien kiinnityspisteet pohjaan, jotta kosteus ei pääse läpi. Tämä voidaan tehdä joko bitumilla tai silikonitiivisteellä.

Puupohjan itsenäinen luominen

Jotta voisit luoda omilla käsillänne kasvihuoneessa olevan palkin, sinun on valittava rakennuspaikka ja luotava suunnitelma, joka ilmoittaa kasvihuoneen koon ja pohjan syvyyden. Suunnittelun jälkeen valmistelutyö alkaa. Valitulle alueelle poistetaan maaperän yläkerros, joka sisältää kasvien juuret ja jatkaa sen merkitsemistä alueelle.

Merkinnöissä käytetään kiinnittimiä, jotka ovat jumissa tulevan rakenteen kulmissa ja johto on venytetty niiden väliin. Tärkeintä tässä vaiheessa on tarkistaa panosten asentaminen oikein. Johtimen tulisi muodostaa suorat kulmat. Jos mittasuhteita ei ylläpidetä, palkit eivät pääse liittämään, tämä johtaa kaikkien maanrakennusten uudelleenkäyttöön tai sinun on muutettava täysin kasvihuoneen laskelmat, mikä vähentää sen luotettavuutta.

Valmis kaivanto nukkumassa hiekkaan

Toinen valmisteluvaihe on maaperän louhinta, joka tapahtuu kahdella tavalla rakentamisen kustannusten mukaan. Paremman perustan aikaansaamiseksi on tarpeen luoda 10-15 cm syvä kuoppa, joka täytetään hiekalla. Halkaisijaltaan 15 cm: n syvyyteen kaadetaan kaivantoa puutavaralle, jonka puutavaraa levitetään ja hiekkalaatikkoa ei ole tehty eikä sen paksuus ole yli 5 cm..

Hiekkakerros kaadetaan ja tiivistetään kaivettuun kaivantoon. Valmis hiekkavyöhyke tarkistetaan vaakasuoran asennon tasolla, kahden kulman välinen ero ei saa ylittää 3 mm, muutoin pohja on epätasaista, mikä johtaa kasvihuoneen taivuttamiseen, halkeamien muodostumiseen ja vedon muodostumiseen. Tämä tilanne vaatii usein korjauksia hajoamisen vuoksi. Sen jälkeen voit aloittaa puutavaran asettamisen ja kiinnittämisen.

Asettaminen palkkeihin

Valmistetut palkit asetetaan valmistettuun pohjaan, ne tarkistetaan, onko kaivanto sopiva ja onko tarvittavia muutoksia. Seuraavissa vaiheissa niitä on vaikea tuottaa. Jos kaikki on hyvin, pohja kiinnitetään yhteen. Kun kasvihuoneen lähellä olevaa suurta aluetta käytetään, sisärakenteisia poikkipalkkeja, jotka eivät ulkonevat maasta, käytetään rakenteen jäykistymiseen. Katso, että säätiön kokoonpanon työnkulku voi olla videossa

 • yksinkertainen kiinnitys toiseen päähän ja ruuvaaminen sivuilla, tämä on helpoin ja epäluotettava menetelmä;
 • puoli-puiset liitokset, kun puolet sen korkeudesta poistetaan palkin päästä ja tehdään toisen puutavaran leveydellä, jolla ne tekevät samoin, vain peilimuodossa, jonka jälkeen ne asettavat puolikkaat toisiinsa ja kiinnittävät ne itsekierteillen ruuveilla;
 • Luotettavin tappi kiinnitysmenetelmä on, kun alaosa leikataan alaosaan alaspäin kulmassa päällystetyn palkin reunaan ja yläosaan tehdään terävä kulma.
Kiinnitystyyppi "tassussa"

Kaikkien tangojen asentamisen jälkeen ne on kiinnitettävä kulmilla, jotka on istutettu ruuveilla tai nauloilla. Kosteuden estämiseksi kiinnityspisteitä on käsiteltävä mastiksella. Valmis kehys asetetaan kaivantoon, peitetty hiekalla kummallakin puolella ja hyvin täytetty täyttö. Jos pohja on luotu hiekkalaatalla, niin ennen kuin täytät lattian, sinun on asetettava geotekstiili.

Jotkut käsityöläiset suosittelevat puun säilyttämistä kuopatamateriaalille, joka on kääritty ympäriinsä. Tämä on epäilyttävä suojausmenetelmä, joka ei täysin suojaa kosteudelta, koska siinä on avoimet liitokset. Se ei myöskään estä homeen ja homeen kehittymistä, joten on parempi viettää enemmän aikaa vedeneristykseen, vaan saada luotettava perusta.

Jos paalujen kasvihuoneen osittainen tai täydellinen pystytys on suunniteltu, vaaditaan suurempaa palkkipalkkia, jossa lattiaa tukevat pakolliset väliseinät. Saattaa olla tarkoituksenmukaista kiinnittää puiset suojat, jotka pitävät hiekkaa kaadettuna sisälle. Tämä tukee lattiaa ja suojaa kosteudelta ja lämpöhäviöltä. Tämä on suositeltavaa, kun kasvihuonekaasujen nousu maanpinnan yläpuolella on korkeintaan 20-25 cm. Jos ero on suurempi, hiekkaa ei kaata, vaan suojukset on asennettu siten, että kasvihuoneen lattiaa ei puhalleta kylmällä ilmalla, jolloin koko rakenne jäähdyttää.

Perustapalkki on suosittu materiaali, helppo asentaa, ei vaadi tiettyä tietämystä tai lisäkustannuksia rakennusmateriaaleille. Ominaisuuksista johtuen sen päälle rakennetuilla kasvihuoneilla on enemmän toimintoja ja kykyjä kuin raskaammat, jotka on rakennettu kiinteisiin tukiin.

Kasvihuoneesta baarissa omilla käsiään kesämökillä

Tuoreita, varhaisia ​​vihanneksia rakastaa monet, mutta heidän hinnansa joskus "rullataan". Eräs tähän ratkaisuun liittyvä ratkaisu on puun ja polykarbonaatin kasvihuone, jossa on omat kädet. Vaikka ne ovat pysyviä rakenteita, asiantuntijat kuitenkin väittävät, että niitä on siirrettävä säännöllisesti paikasta toiseen, jolloin maaperä voi levätä.

Kuvassa on puisia baareja kasvihuone

Tässä tapauksessa älä tee kiinteää betonipohjaa, vaikka se olisi raskasta rakennetta, koska se on epäkäytännöllistä. Ihanteellinen ratkaisu taitekertoimien rakentamiseen on kasvihuoneen pohja baarista. Sitten on mahdollista palauttaa maaperä ja tarkkailla eri viljelykasvien oikeita istutusjaksoja.

Laskeminen ja luominen

Jos et mene yksityiskohtiin, riittää, että ruutu työnnetään kasetin (kasvihuoneen) koon mukaan palkkeihin.

Mutta jonkin ajan kuluttua hän voi:

 • turvota kosteudelta;
 • loimiin;
 • pilaantunut hyönteisiä.

Tällaisen puisen pohjan käyttöikä on enintään kaksi vuotta.

Yleistä tietoa

Puutavaran kasvihuonekaasupohja on kevytrakenteisen rakenteen pohja, jonka kokonaispaino on 70-120 kg ja joka voidaan siirtää helposti toisen paikan avustajan kanssa. Älä unohda tarjota kiinnitystä kehykseen.

Jos päätät asentaa kasvihuone ilman säätiötä, valmistaudu siihen, että ajan myötä se tyhjenee. Kuinka nopeasti se tapahtuu?

Riippuu maaperän kestävyydestä ylimääräiseen kosteuteen. Mutta kasvihuoneen asentaminen puuhun tarjoaa mahdollisuuden estää tämän ongelman.

Puinen pohja kasvihuoneelle

Valon perustan etu:

 1. Tarjoaa rakenteellisen jäykkyyden.
 2. Käsitelty puinen pohja suojaa maaperää eroosiosta kasvihuoneen sisällä.
 3. Suojaa metallikehyksen korroosiosta johtuen siitä, että pohjan yläosa sijaitsee maanpinnan yläpuolella. Lisäksi se auttaa lisäämään rakennuksen hyödyllistä tilavuutta lisäämällä ylimääräistä ilmatilaa.
 4. Se toimii "ankkurina", joka helpottaa rakentamista ja tarjoaa vastarintaa tuuli- ja lumikuormille.
 5. Suunnittelun hinta ei pysty tekemään aukkoa budjetissa.
 6. Polykarbonaatti kasvihuoneen asentaminen puuhun ei aiheuta vaikeuksia, riittää vain kiinnittää se ruuveilla.

Vihje: ennen puutavaran asennusta ja puusta huolimatta materiaalia on käsiteltävä nykyaikaisilla kyllästyneillä antiseptisilla aineilla, jotka estävät roiskeita ja säästävät hyönteisiä ja jyrsijöitä. Puuta on käsiteltävä erillisellä paikalla, lukuun ottamatta impregnoinnin tunkeutumista maaperään.

tekniikka

Rungon kokoaminen palkkeilta ei ole vaikea tehtävä, vaikka koululaiset pystyvät käsittelemään sitä. Se on helppo tehdä ilman ura-kammioita, sillä tämä ei ole kriittinen. Prosessin pääkohta on puupohjan asentaminen maahan.

Jos asennat sen tukeille esimerkiksi tiilistä, sinun on siirrettävä ylimääräinen määrä hedelmällistä maata rakennuksen sisällä.

 1. Merkitse alue tulevaa pohjaa pitkin ja kaivaa pienen kaivannon merkittyyn muotoon. Sen syvyyden tulisi olla puolipalkki ja 50 mm hiekkapyyhkeellä. Esimerkiksi 150x150 mm: n leikkuupuimurilla syvyys olisi 150/2 + 50 mm = 125 mm. Kaivannon leveyden tulee olla yhtä suuri kuin puun leveys.
 2. Tasaa kaivannon ja tampin pohja.
 3. Peitä valmiin kaivannon hiekalla, jossa on pienin murto-osa. Tamp se.
 4. Vedä hiekkalaatta vedellä, kutistuu 1-2 cm.
 5. Aseta kerros vesitiiviin materiaali hiekkalaatikkoon. Voit tehdä tämän käyttämällä kasvihuonekalvoa tai kattohuopaa. Paras vaihtoehto on asettaa levyt "kouruun", joka peittää kaivannon pohjan ja seinät samanaikaisesti.

Polykarbonaatti kasvihuoneet puupohjaisiin

 1. Valmistele tangot, jotka on esikäsitelty antiseptisellä aineella.
 2. Kerää heiltä kehys ulottuvuuksista ja tulevasta kasvihuoneesta. Älä unohda suojata kaikkia kiinnityspisteitä antiseptisellä aineella. Käytä liitännät itsekierteittäviä ruuveja, ankkureita, pitkiä kynsiä, lankoja tai pultteja.
 3. Asenna valmiin rakenteen kaivoon. On parempi tehdä tämä avustajan kanssa, jotta se ei häiritse viimeksi mainitun seinämää.
 4. Tasaa säätiö rakennustasolla. Varmista, että sen yläosa nousee 5 cm pinnan yläpuolelle. Käytä pohjakerrosta tasaamiseen, joka on tiivistettävä.
 5. Peitä pohjan yläosa vedeneristyspalkilla ja kiinnitä se niin, ettei se liikuta.

Vinkki: kaikki puun ja puristinliitokset, jotka on käsitelty antiseptisilla aineilla. Varmista, että kemikaalit eivät pääse maahan, koska prosessi tapahtuu kokoamispaikassa. Käytä esimer- kiksi kasvihuonekalvoa.

Puu kasvihuone

Ei ole välttämätöntä ostaa valmiita kasvihuonekaasuja tai metalli kasvihuoneita. Se voidaan tehdä omalla kädelläsi edullisimmasta materiaalista - puupalkista. Kuusi on halvin puu, rotu on paras - lehtikuusi, mänty on "kultainen keskiarvo".

Kasvihuoneen puun runko-ohjelman suunnittelu

Puunjalostusvälineet

Mänty- ja kuusipuuta kasvihuoneessa käsitellään antiseptisellä aineella puun suojelemiseksi rotu- ja hyönteisiltä. On olemassa kahta tyyppiä - kemiallinen ja biologinen. Joten kuin käsitellä palkki kasvihuoneessa?

Antiseptit voivat olla:

 • vesiliukoinen;
 • vettä hylkivä;
 • Yhdistetty.

Puuta voidaan myös lakata, esipäällystettyä.

Usein käytetty ja folk korjaustoimenpiteitä puun suojelemiseksi rotu.

 1. Ota käytetty autoöljy. Ennen sen käyttämistä, esilämmitä se 70 ° C: seen ja aseta se sitten puuhun.
 2. Käytä puhallinpaloa polttamalla puun pintaa.
 3. Käytä bitumiä, esilämmitä se ja kaada ohut virta kaivamaan dieselpolttoainetta. Sen liuottamisen jälkeen koostumusta voidaan käyttää puun suojauksena.

Vihje: Kaada kuuma bitumi kylmään dieseliin, ei päinvastoin.

välineet

Työ ei voi tehdä ilman mittaustyökaluja. Valmista ne etukäteen.

Vedenkorkeus

Voit säätää säätiön korkeutta. Käyttö on yksinkertaista eikä vaadi pätevyyttä.

Koostuu kahdesta muovisesta sylinteristä, joissa on merkkejä ja yhdysputki. Paremman näkyvyyden varmistamiseksi sävyttää nestettä, esimerkiksi muste.

Rakennustaso

Sen avulla pystyt hallitsemaan pysty- ja vaakapintoja. Jos sillä on erityinen kääntyvä kupla, jossa on merkitty merkit asteina, sitä voidaan käyttää kulman säätöön.

suunnittelu

Erittäin usein kasvihuoneet on valmistettu puupuusta kokoontaitettavaksi, joten on tarpeen merkitä yksityiskohdat ja komponentit. Sitten ensi vuonna kerätä se ei ole vaikeaa.

 • Puupalkit, joiden osuudet ovat 30x40 mm ja 40 × 60 mm;
 • Ruuvit, ruuvit;
 • 0,3 mm: n paksuinen kalvolevy;
 • Twine, mittanauha, tapit;
 • Metalliputket noin 40 cm pitkä ja halkaisijaltaan 1 1/2 ";
 • Ohut raide, lyhyet kynnet.

Puinen kasvihuonekaasu

Oletko koskaan yrittänyt tehdä kasvihuoneita puusta omiin käsiisi? Jos ei ole, älä epäusko.

Seuraavilla yksinkertaisilla ohjeilla voit tehdä tämän ilman liikaa vaikeuksia:

 1. Laske kasvihuoneen koko, joka riippuu kalvon leveydestä. Esimerkiksi: leveys on 2 m, pituus on kaksi segmenttiä, joiden kaltevuus on 30 °, kasvihuoneen leveys on noin 1,7 m, korkeus 1,4 m.
 2. Ota mittanauha, halkeamat ja tapit. Merkitse maa.
 3. Vasaraa kasvihuoneen kulmissa ja kehällä 80 cm: n etäisyydellä toisistaan ​​olevista vesiputkista siten, että ne ovat 50 mm maanpinnan yläpuolella.
 4. Aseta niissä puupalkkien telineet.
 5. Leikkaa ulkopuolelta kaikki palkit noin neljänneksellä ja kiinnitä niihin pitkittäiset sivukiskot. Tällöin liitoksen tulee pudota telineeseen.
 6. Asenna 2 pylvästä. Kohdista niiden yläosat ja kiinnitä harjaportti niille.
 7. Kiinnitä ristikkorakenteet paikoilleen.
 8. Asenna vaakasuorat poikittaiskiskot kehyksen päästä. Kun kasvihuoneen pituus on yli 3 m, asenna toinen pystyjalusta keskelle sekä poikittaiskisko.

Puukasvijärjestelmä

Elokuva venyttää

 1. Kynsistä kaksi harjaksikappaletta harjaksikiskoon käyttäen ohuita säleitä ja pieniä kynsiä.
 2. Kiinnitä kalvo pohjan puolelle rakennetta kaikkiin vierekkäisiin tankoihin ja kiskoihin.
 3. Kaavele kalvon pohja maapallolla.
 4. Tee taskuja kankaan reunaviivoilla ja siirrä langan läpi niiden läpi, jotta voit nostaa sen etelästä.
 5. Kiinnitä kalvon levyn koko 30-30 mm. Kalvo aukeaa, kun kasvihuone avataan.
 6. Kiinnitä johto tiivistää ikkunat pienillä nauloilla tankoilla ja säleillä. Nauhan sulkemisen yhteydessä elokuva kalvo kiinnittyy tiukasti tangot ja säleet naulakkoihin.
 7. Käytä pohjaa kelan kiinnittämiseen kolmella tapilla, pisteillä keskellä ja äärimmäisissä telineissä.
 8. Kalvota kasvihuoneen päät folioineen.

johtopäätös

Puusta valmistettu kasvihuone on luotettava, helppokäyttöinen ja halpa rakennus, joka voidaan asentaa mihin tahansa paikan päähän ja siirtää itsenäisesti paikasta toiseen. Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

Palkin perustuksen rakentaminen polykarbonaatin kasvihuoneessa

Kasvihuoneilmiöiden onnistunut toiminta puutarhakaupoissa riippuu pitkälti asianmukaisesta perustasta. Kausittaisten nimitysten rakentamiseen käyttäen hienosti haudattujen tukien tyyppejä. Niiden avulla voit turvallisesti kiinnittää kehyksen ja älä anna mahdollisuuksia tuulen hämärtymiseen kuljettaa sitä lähialueelle. Tehdasvalmisteisesta tai itsestään valmistetusta polykarbonaatista tehdyt kasvihuoneiden perustukset kuuluvat kaikkein budjettivaihtoehtoon. Tekniikat ja ominaisuudet joidenkin tämäntyyppisten tyyppien rakentamisessa tarkastelemme tässä artikkelissa.

Puupohjan tärkeimmät edut

Kasvihuoneiden perustukset, jotka on rakennettu puupalkkeista, kuten mikään muu ei sovellu pienikokoisiin rakenteisiin. Kasvihuone, laittaa valjaat sahatavaran, jolloin mäkitupalaiset palauttaa maaperän hedelmällisyyden, siirtämällä runko maahan koko sivuston. Perusrakenteen liikkuvuus mahdollistaa viljelykierron tarkkailun, kun istutetaan erilaisia ​​vihanneksia suojatuissa maarakenteissa.

Samanaikaisesti puupalkin, johon kasvihuone on, on perustan, jolla on monta kiistatonta etua. Näistä ovat seuraavat:

 • Alhaiset rakennuskustannukset ja materiaalien saatavuus;
 • Puuvillanrakennuksen nopea nopeus ja sen purkaminen;
 • Puisen tuen tarkimmat mitat antavat sinun laittaa kasvihuoneen kehyksen häiritsemättä sen geometriaa;
 • Kyky käyttää erilaisia ​​kiinnikkeitä kehykseen;
 • Helppo korjaus, jossa korvataan mätä ja hyönteisten vaurioittamat epätasaiset pohjavaljaat kasvihuoneessa;
 • Liikkuvuus säilyttää maaperän hedelmällisyyden;
 • Oman perhebudjetin tekeminen on helppoa;
 • Ekologinen turvallisuus viljelykasveille.

Näiden etujen lisäksi tällaisella kasvihuonekaasupäälliköllä on yksi haitta, joka estää kesän asukkaat käyttämästä sitä - lyhyt puun elinkaari. Tämä johtuu siitä, että puutavara kosteassa ympäristössä on sellaisten ilmiöiden alainen kuin:

 • Sieni-leesio;
 • Roskaisuuden ulkonäkö;
 • Hyönteisten tuhoaminen puusta.

Ilman asianmukaista suojaa tämä voi aiheuttaa kasvihuoneessa kasvaneiden vihreiden vihannesten vakavien sairauksien kerääntymisen ja leviämisen.

VAROITUS! Pidentävät puuta leikata, ja suojelemaan kasveja voidaan esikäsitellä puutavaraa erityistä antiseptinen käsittely vettä hylkivä pohja.

Tyypit puupohjat kasvihuoneille

Päättäessään laittaa kasvihuone kevyeen pohjaan puusta, on tarpeen päättää lajikkeen valinnasta. Puuputkien rakentamisen valinta riippuu maaperän kunnosta ja ominaisuuksista puutarhaviljelyssä.

Kaikki puutarhan kasvihuoneen asennukseen tarkoitetuilla säätiörakenteilla on yksi yhteinen elementti - leikkaus, jossa on baari. Itse asiassa se on puutavaran kehys sijoitettu maahan. Ensimmäisessä tapauksessa se haudataan maahan valmiilla hiekkalaatalla. Toisessa tapauksessa maaperään haudutettuihin pylväisiin sijoitetaan grillata. Kolmannessa - runko, jossa on yksi tai useampi lepää maassa, ja vanteiden jäljellä olevat reunat on asennettu lisäkantoihin.

Jalustan perustaminen kasvihuoneen altaalta

Ennen kuin rakennat kasvihuoneesta perustusta puusta, on tarpeen laskea määrä ja valmistella seuraavat materiaalit:

 • Männyn tai kuusen 100 mm 100 mm: n rakennusaine;
 • Metallikehykset tai kierretangot kehyksen kiinnittämiseen;
 • Hiekkainen maaperän sekoitus vuodevaatteisiin;
 • Ruuvaa paaluja, tiiliä tai betonipaloja pistetukeen perustuvalle versioksi;
 • Galvanoidut tai fosfatut ruuvit kiinnitysnauhan kiinnittämiseen;
 • Antiseptinen kyllästys.

Lisäksi tarvitset työkalun:

 • Ruletti ja säikeet, jotka suorittavat palkin alapinnan merkinnän kasvihuoneessa;
 • Piikkimäiset ja soko-lapiot maaperäkäyttöön;
 • Saw;
 • vasara;
 • Avauskoodi, jos kiinnitys kiinnitetään, tapahtuu kierteitetyillä tangoilla;
 • Ruuvimeisselillä.

Puun suojeleminen vaurioilta rotilla ja sienellä

Jotta puu, jota käytetään kasvihuonekaasujen vannettamiseen, ei vaikuta haitallisesti muotteihin, sieniin ja kosteuteen, sitä on käsiteltävä antiseptisellä koostumuksella. Vähittäismyyntiverkostossa voit ostaa erityisen impregnoinnin puunjalostukseen ja voit tehdä omia käsiäsi.

Teolliset antiseptiset aineet puulle

Teollisen tuotannon antiseptisiä, jotka mahdollistavat luotettavan säilyttää puinen perustuksissa kaari kasvihuone polykarbonaatti, valitse nevymyvaemye kyllästys tai ulkoa.

 • Ei-pestäviä antiseptisiä impregnointeja käytetään tapauksissa, joissa puuta käytetään vaikeissa ympäristöissä ja kosteissa ympäristöissä. Niiden ansiosta voit estää homeen ulkonäön, romuttaa ja kasvattaa puutavaran kasvihuoneen pohjan elämää.
 • Antiseptinen kyllästys ulkoiseen työhön sisältää myös suuren pitoisuuden vaikuttavia aineita, jotka pysäyttävät sienien, muotin ja rotujen tunkeutumisen.

Puun suojaaminen omasta

Jos haluat säästää hieman, voit suojata kasvihuoneessa suojeltua puuta ulkoiselta vaikutukselta perinteisillä menetelmillä ja keinoilla. Näitä ovat:

 • Käsittely kuparisulfaattiliuoksella;
 • Kyllästy käytetyn moottoriöljyn kanssa;
 • Polta liekillä, jonka jälkeen päällystetään bitumimastilla.

Kuparisulfaatin puunjalostus on yksi edullisimmista vaihtoehdoista puun kasvihuonekaapin säilyttämiseksi. Työratkaisun valmisteluun tarvitaan:

 • 100 grammaa sinistä vitriolia;
 • 10 litraa vettä.

Hankittu jauhe on täysin liuotettava veteen. Prosessin nopeuttamiseksi vettä voidaan lämmittää 50 o C: seen.

Puutavara ammutetaan avotulen päällä kaasupolttimen tai puhalluslaitteen avulla ennen pinnan karhennusta. Sen jälkeen kaikki puun pinnat ja pinnat peitetään huolella bitumimuovilla, joka voidaan korvata tervalla. Jos käytetään jälkimmäistä, se on lämmitettävä sopivaan tinaastian tulipaloon.

Käytetyn moottoriöljyn käyttö auttaa myös suojelemaan kasvihuoneen puisen pohjan kosteudelta. Ennen käyttöä öljy on hieman lämmitettävä parantamaan imeytymistä. Koska tämä menetelmä on ympäristöystävällinen kasvihuoneissa kasvatettujen vihannesten kannalta, ei ole toivottavaa käyttää sitä tässä tilanteessa.

VAROITUS! Antiseptisen käsittelyn jälkeen kasvihuoneen perustuksen rakentamiseen tarkoitettu puu on kuivattava perusteellisesti. Riippuen valitusta menetelmästä, koostumuksesta ja käytettyjen kerrosten lukumäärästä, voi kestää jopa 72 tuntia.

Kasvien kasvien tukikehyksen asettaminen

Polykarbonaatti-kasvihuoneiden asennusvaippa voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 • Suojelualueen rakentamisen paikka;
 • Kasvien kasvihuonekaasujen merkitseminen;
 • Maaperän kaivaminen puun alla tai pistokkeiden asennus;
 • Puisten vanteiden asentaminen;
 • Käytetyn puutavaran kiinnittäminen.

merkki

Päättäessään kasvihuoneen asentamispaikasta on erittäin tärkeää, että tuleva perusta perustellaan oikein. Valmistetun puutavaran käyttö helpottaa tätä prosessia huomattavasti, koska kaikki alustan osat vastaavat rakennetun rakenteen pituutta ja leveyttä. Tässä vaiheessa on tärkeää asettaa oikeat kulmat ja tarkistaa suorakulmion geometria vinosti. Näihin tarkoituksiin käytetään mittanauhaa, puupylväitä ja lankoja.

Maaperän kaivaus

Säätiön rajojen nimeämisen jälkeen on tarpeen kaivaa kasvihuoneviljelmän maaperä. Kaivannon syvyys on 10... 15 cm. Sen jälkeen suoritetaan koko palkin puoleisen kehyksen suuntaan, hiekka-maaperän seos ja kuivaus. Vuodevaatteet tulisi olla 5... 10 cm maanpinnan yläpuolella, mikä tasoittaa perusrakenteen ihanteellisesti vaakatasossa.

Jos aiot käyttää peltotukia kasvihuonekaasupäällysteen kiinnittämiseen, niin metallipylväät, joissa on työntölaakerit, on ruuvattu merkkilinjalla tai betonielementit asetetaan hiekkalaatikkoon. Lisäksi esikäsiteltyjä puupalkkeja voidaan kaivaa maahan. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole niin suosittu, koska kaikki sarakkeet on yhdenmukaistettu yhdellä tasolla.

muuttamisesta

Valmistetulla ja ihanteellisella tasaisella pohjalla kerätään tulevan kasvihuonealustan sitoutuminen. Tässä vaiheessa jokainen elementti on yhteydessä toisiinsa. Telakoita kulmat kahdella tavalla:

 • Yhteys tassuun;
 • Puoli-puuyhteys.

Jos asennat vähintään 6 metrin pituisen kasvihuoneen, puuta on lisättävä. Tässä tilanteessa on parasta käyttää puoliyhteyttä. Samoin leveydelle asetetut kohteet lisääntyvät, jos säätöön ei ole asennettu vakioista kasvihuonekokoa.

fiksaatio

Kasvihuoneen perustuksen rakentamisen loppuvaihe on puun kiinnittäminen. On mahdollista kiinnittää kasvihuonekaasun kaikki elementit toisiinsa nähden ruuveilla, kierteillä varustetuilla tangoilla ja metallikannattimilla. Lisäksi valjaat on kiinteä suhteessa alustaan. Yhdessä tapauksessa kehys on kiinnitetty ankkureilla betonilohkoihin. Toisessa kiinnitettynä kantapään pisteisiin ruuvipallot.

Kun asennat raskaita kasvihuoneita perustana, voit käyttää kaksikerroksisia valjaita puusta. Lisäksi jokainen kruunu on yhdistettävä toisiinsa kierteitetyillä sauvoilla. Tämän tyyppisen liitännän avulla voit nopeasti koota ja purkaa pohjan rakenteen.

VAROITUS! Jos päätät kaivaa pohjan kasvihuoneesta, joka on koottu puupalkista, älä pidä sitä kattomateriaalina. Sen käyttö toimii kosteuden varastointiin. Tällaisessa ympäristössä perusrunko alkaa ryöstää hyvin nopeasti.

Puun kasvihuoneen perustus: rakennusvaihtoehdot ja asennusohjeet

Kevyitä kasvihuonekaasupäällysteitä, jotka on pinnoitettu polykarbonaatilla tai polyetyleenillä, ei tarvita kiinteää perustusta. Tavallisten kesävaihtoehtojen runko paino on 70-80 kg. Siksi on järjetöntä ja kannattamatonta laittaa betonirainaa sen asennuksen alle tai rakentaa tiilipohja. On paljon helpompaa ja paljon halvempaa rakentaa kasvihuoneesta säätiö baarista. Puun on helpompi työskennellä kodin ammattilaisen kanssa, joka ei ole kokemusta puusepäntyöstä, jos hän perehtyy teknisiin yksityiskohtiin ja hienovaraisuuksiin.

Pohja baarista - taloudellisin ja nopeasti pystytetty mahdollisuus asentaa kasvihuone. Koko laitteen määrä yksinkertaisimmalla tavalla voidaan tehdä päivässä. Välittömästi huomaamme, että puupohja sopii parhaiten kausiluonteisiin kasvihuoneisiin, jota harvoin käytetään lasitettujen rakenteiden rakentamiseen. Kuitenkin säätiön edut puusta ovat erittäin vakuuttavia, se on:

 • vähimmäisosat, laitteistot ja kulutustarvikkeet;
 • täydellinen valmius kasvihuoneen kehyksen rakentamiseen perusasennuksen valmistumisen aikaan;
 • sileät reunat ja tarkat puun mitat, joiden avulla voidaan vähentää ja helpottaa rakennusprosessien massaa;
 • puun valmistettavuus, joka tarjoaa kellarissa helpon kiinnityskomponentit ja sen jälkeen kehyksen;
 • ylläpidettävyys, koska rakentaminen yhdessä puisen pohjan kanssa voi olla alustava nostolaite ja korvata vioittunut alue tai kosteus;
 • helppo purkaminen, jos kasvihuone siirtyy hedelmällisempään paikkaan;
 • ympäristönsuojelu, joka taataan rakennusmateriaalien orgaanisella alkuperällä.

Puisen pohjan liian lyhyt "elinkaari" on tarpeetonta liioiteltua. Asiantuntijoiden, jotka varmistavat viiden vuoden käyttöiän, kyläkaivojen ja ratapölkkyjen hirsimökit ovat valmiita väittämään. Totta, puu on pienempi kuin keinotekoinen kivi ja tiilimuuraus. Mutta hedelmällinen kerros ei aiheuta minkäänlaista haittaa, ja puretun kasvihuoneen paikassa ei ole perustavanlaatuisia muistutuksia.

Millainen säätiö on parempi?

Jos luetellut edut ovat vakuuttuneita siitä, että kasvihuonekaasupohja on optimaalinen, sinun kannattaa tutustua lajikkeisiin. Ja yhdessä sääntöjen kanssa sopivan tyypin valitsemiseksi. Yleensä puinen pohja on suuri runko, joka joko kaivaa maahan hieman tai kiinnitetään pistetukeen. Ensimmäisessä tapauksessa se on hienosti haudattu nauhakanta. Toisessa - grillata, lepäävät matalapinnalla.

Konstruktiiviset muutokset ilmenivät esikaupunkien geologisten ja hydrogeologisten tilojen erojen vuoksi. Sivuston "luonnollisten tietojen" perusteella määritetään sopivin säätiö:

 • kehys, pohjimmiltaan pohja nauha. Se asennetaan, kun pohjavesi on alhainen, matalassa kosteudessa hiekassa tai irtotavarana soraa, murskattua kiveä, joka korvaa luonnollisen maaperän;
 • grillage on matala kohta tukea. Se asennetaan, kun pohjavesi on korkea, huonosti valutetuilla alueilla, joilla on ominaista liiallinen maaperän kosteus runsaan sademäärän aikana;
 • yhdistetyn tyyppiset puupohjat, joissa laite tukee vain osittain. Se on asennettu alueille, joilla on epätasainen maasto, jos omistajilla ei ole halua tasoittaa ja suunnitella omia vakiintuneita sivustoja.

Itse asiassa peruselementti on perusmuoto kaikentyyppisistä perustuksista puusta, jolla on jokin monimutkaisuusaste. Sen helpoin, nopeampi ja halvempi rakentaa. Kuitenkin vaikeissa maastoissa ja vaikeissa hydrogeologisissa olosuhteissa yksinkertaisin puinen nauha ei ole lainkaan sopiva. Siksi pidämme paitsi perustyyppiä, myös useita paranneltuja malleja.

Päivitetyt vaihtoehdot antavat päälliköille omia ideoita puun perustusten rakentamisesta ottaen huomioon alueen yksilölliset ominaisuudet.

Tapoja rakentaa puinen pohja

Kasvihuoneen puisen perustuksen rakentaminen sisältää useita vakiotoimintoja, mukaan lukien suunnittelulaskelmat, materiaalinkäsittely, paikan valmistelu ja itse puutavaran rakentaminen. On selvää, että jos perusversio asennetaan tukiin, ne on rakennettava ennen kehyksen kokoamista.

Työn pätevöityminen - valmistelu

Projektin laskelmat ovat puhtaasti yksittäisiä asioita, mutta ilman niitä on mahdotonta tehdä. Puupohjan on vastattava selvästi asennettujen kasvihuoneiden pohjareunuksen kokoa. Ei ole olemassa tarkkoja ohjeita, joissa kasvihuonekehys olisi kiinnitettävä: kehyksen keskiakseleiden ympärillä puusta ulomman tai sisäreunan suuntaisesti. Se riippuu päällikön henkilökohtaisista mieltymyksistä ja siitä, miten hänelle on helpompaa kiinnittää polykarbonaatti tai polyeteeni kehykseen. Tätä asiaa on kuitenkin harkittava huolellisesti ja laskettava huolellisesti etukäteen, jotta kalliita muutoksia ei tarvitse turvautua.

Säätiön puutavara valitaan asennustavan mukaan:

 • materiaalia, jonka vaikuttava paino on 150 × 150 mm (116 kg on yhden havupuiden keskimääräinen massa 6 m pitkä), materiaali 150 × 100 mm (samoja kriteerejä 77,47 kg) hankitaan nauhan tyyppisten hienoksi haudattujen puuraaka-aineiden rakentamiseen. Suurikokoista raskaita puutavaraa käytetään kasvihuonekehyksen kestävyyden varmistamiseen siten, että rakenne ei käänny tuulen voimakkuudella;
 • puutavara, jolla on suuri poikkileikkaus, on myös edullinen suurikokoisten kasvihuoneiden rakentamisessa, jos kehyksen pituus on yli 6 m ja korkeus on yli 3,0 m;
 • materiaalin koko on 100 × 100 mm (51,8 kg) ja tasaisempi 100 × 50 mm (26,0 kg). koska suurin taakka kuuluu tukiin, silloin ei ole mitään syytä käyttää raskasta kalliita palkkia.

Havupuista valmistettu baari on halvin ja helppo käsitellä. Mutta sitä ei voida pitää puutuotteiden kestävimpinä edustajina. Aari hakee pisimpään, koska muinaisina aikoina maanalaisia ​​ja vedenalaisia ​​rakenteita on rakennettu, mutta sen hinta on hieman korkeampi kuin mänty. Rodusta riippumatta puutavaran kosteuspitoisuus saa olla enintään 22%. Muussa tapauksessa puukehys tulee vääntymään, ja sen kanssa kasvihuoneen runko vääristyy. Sininen ja muut merkkejä vahingosta hankitulle puutavaralle ei pitäisi olla. Ei ole suositeltavaa ostaa IV-lajiketta lukuisilla solmuilla.

Ennen rakentamista on suositeltavaa kiinnittää puinen pohja tuhoutumiselta sieni-mikro-organismeilta ja maaperän kosteuden kielteisistä vaikutuksista. Saatavana on nyt laaja valikoima bitumi- ja antiseptistä kyllästystä. Niiden lisäksi on folk metodeja:

 • Kuparisulfaatti. Valmiin liuos, jota käytetään usein kasvihuoneissa, kyllästää kuivaa materiaalia ja antaa sille hyvän kuivan. On välttämätöntä saavuttaa "kunnossa" -baari ulkoilman auringonsäteiltä suojaavalla alueella. Kuivuu melko pitkään, vähintään kaksi tai kolme viikkoa, mutta sitten toimii virheettömästi. Männyn puutavaran sitkeys määritetään "silmällä" ja kosketuksella;
 • Kuuma bitumi laukaisi. Palkki poltetaan ensin kaasupolttimella ja peitetään sitten kuumennetulla tervalla. Erityistä huomiota on kiinnitettävä päihin ja solmuihin. Polttava puu voi olla vain tulipalossa;
 • Esikuumennettu testaus. Halpa ja helppo levittää harjalla tai kankaalla. Käytetty liete ei ole ollenkaan tyytyväinen ympäristö- ja paloturvallisuuteen.

Kaksi ensimmäistä näistä menetelmistä, kasvihuonekaasujen omistajat, antavat perustellun mieltymyksen. Ne eivät häiritse luonnollista tasapainoa. Kolmas vaihtoehto sopii kuitenkin myös maahan, joka on kokonaan upotettu maahan ja joka on asennettu kaiteeseen, jossa on seinät ja pohjalla katetut huovat.

Seuraavaksi huolehtikaa sivuston valmistelusta. On suositeltavaa tehdä erittely ennen töitä, eikä luoteta etenkään omaan silmään:

 • Kehyksen ulkoisen ääriviivan ennalta lasketun koon mukaan pistämme väliaikaiset tapit.
 • Liitä ne merkkijono tai kalastuslinja noin 40-50cm korkeudella maasta. Jokainen kiinnityspari kiinnitetään erillisellä köysiosalla, jonka molemmissa päissä on 30 cm: n marginaali.
 • Tarkasta diagonaalien pituudet ja tarkista kulmien kohtisuoruus.
 • Jos kaikki on oikein, teemme eräänlaisen rätin. Aivan kuin pidennämme säätiön seinien imaginaarisia viivoja ja noin 50 cm etäisyydellä olemassa olevasta tapista, saamme vielä kaksi pistettä.
 • Uudelleen asennettuihin tappeihin sidotaan kalastusviivaa tai lankaa niin, että näiden kahden rivin leikkauspiste on suoraan suunnitellun kasvihuonekulman yläpuolelle - ts. ensimmäisen vasaran tapin yli. Joten toimimme vielä 3 kertaa.

Obnozka alustan laitetta varten palkista - mitta vapaaehtoinen. Usein he tekevät ilman hajoamista, koska pitkäkestoisen puutavaran spesifisyys auttaa tarkkailemaan mittoja. Ensi silmäyksellä itse menettely vie aikaa, mutta todellisuudessa se säästää. Loppujen lopuksi isäntä ei tarvitse kymmeniä, ja joskus satoja kertoja ohjaamaan suuntaa ja kokoa.

Yksinkertainen perusta pienelle kasvihuoneelle

Aktiivisen käytön aikana puisen pohjan perusnauha-variantti oli "umpeutunut" lukuisilla lajikkeilla. Rakenteen perusrakenne koostuu neljän puutavaran yhdistämisestä. Paras tyyppi liitoksesta tunnetaan leikkaamalla tassussa, koska se voidaan tehdä ilman metallisia kiinnittimiä. On suositeltavaa leikata "puoli-puupuu" puun tai pehmeän raudoituksen avulla, jotka tukkeutuvat liitospinnan läpi. Ankkuri kääritään esiporaiseen reikään, jonka läpimitta on hieman pienempi kuin vasara.

Työkyvyttömän esiintyjän, joka on ensimmäistä kertaa päättänyt perustaa säätiön palkista maan kasvihuoneesta omiin käsiinsä, ei pitäisi häiritä leikkaamista. Rungon yksityiskohdat on mahdollista kiinnittää vain kahden ankkuripultin kanssa, jotka on kierretty palkin päähän rautatangoilla tai metallikulmilla.

Tangosta koottu runko voidaan helposti asentaa esivalitulle alueelle. Tällöin sivuston hajoaminen ilman tietoisuuden tuskaa jätetään työkierroksen ulkopuolelle. Kokoonpanon tarkkuus tarkistetaan mittaamalla diagonaalit. Jos lävistäjien kokojen arvot ovat samat, nauhan puinen säätö on kokonaan koottu.

Jäljellä on vain suojata pohja:

 • aja vahvistus maahan jokaisen kulman sisäpuolelta ja 1,0-1,5 m: n etäisyydellä kasvihuoneen pitkistä seinistä;
 • ruuvaamalla samat ruuvitukien kohdat, joiden pituus on enintään 70 cm;
 • Kiinnikkeet asentamalla lujitustangot maaperään kulmikkaiden ja lineaaristen liitäntöjen vyöhykkeiden kautta.

Raudoitus- ja ruuvitukiosat, jotka on asetettu pohjakehyksen ulkosivulta tai sisäpuolelta, ruuvataan siihen metallisten kiinnityslevyjen avulla. Vahvojen saumojen sijasta puupinoja voidaan ajaa maahan. Heidän ei tarvitse kiinnittää, niin tarpeeksi naulaa. Stakes prebaked ja hoidetaan terva.

Kiinnittymisen jälkeen puinen pohja ripustetaan seulottu karkea hiekka ilman ulkomaisia ​​sulkeumia tai soraa. Vakiosalgoritmi puupohjan rakentamiseksi ja asentamiseksi pienikokoisen kasvihuoneen kokoonpanolla on osoitettu valokuvasta:

Vahvistamme tietomme katsomalla videota kotimaisen kasvihuoneen baarin perustuksen laitteesta:

Puukehyksen asennus kaivannossa

Jos alueella esiintyy voimakkaita tuulia, yllä oleva järjestelmä ei ole sopiva. Monimutkaisempi, mutta huomattavasti luotettavampi tapa on asentaa telineiden matala kaivanto. Sen muodostumista varten tarvitaan hajotus. Kaivannon kaivaminen ei vaadi paljon vaivaa. Uran suurin syvyys on kaksi kertaa puun korkeus, leveys - kaksi kertaa leveys. Neljännes pohjan pohjasta vie hiekkaa tai soraa. Jatkotoimenpiteiden osalta mielipiteet jaetaan:

 • Koska suuri määrä folk käsityöläisiä ojaan, on välttämätöntä järjestää jotain kattomateriaalilevyä, jotta saadaan aikaan este puisen pohjan ja ulkoisen kosteisen ympäristön välillä.
 • Niiden vastustajien mukaan tämä on ylimääräinen toimenpide, joka voi vahingoittaa puuta. Vesi, joka tulee siten "tavalla" järjestettyyn "kouruun", ei tunkeudu maaperään, minkä vuoksi puukehys voi kaatua.

Myönnämme, että toinen lausunto on erittäin järkevä. Lisäksi rungon kohdistaminen kaivannossa kattohuovan kanssa ei ole helppo liikunta. Ja on välttämätöntä tasoittaa taso todistuksen mukaan, muutoin vinossa pohjalla on alkusuunnan kasvatuksen alku.

Puuhuoneen tasoittamiseksi rakennusteknisten ohjeiden mukaan tarvitset puiset kiilat, puunpaloja, levyt jne. Pienet poikkeamat poistetaan lisäämällä hiekkaa tai soraa. Jos nosto-elementeinä käytetään tiilet tai kivet, niiden ja puisten osien välillä on oltava ruberoidia, pergamenttia tai yksinkertaisesti öljyttyä paperia.

Jos omistaja päätti rakentaa tehokkaamman puupohjan kasvihuoneen alle, puuta levitetään kahteen tai jopa kolmeen riviin kuten vanteet. Kiinnitä rivit toisiinsa puisilla tapilla tai vahvistusleikkauksilla. On järkevää käyttää lujitemuotoa, koska se samanaikaisesti pelaa maahan työntyviä sauvoja. Todellakin, säätiön käyttöaika metalli-puuyhdistelmän kanssa pienenee.

Muuten pohja voidaan yhdistää hyvinperiaatteen mukaan, ja sen mukaan puinen pohja, joka haudataan maahan. Heitä ensin maaperä kerättyjen seinien keskelle noin. Sitten laittaa tiilet tai lokit kaivettuun reikään väliaikaisena tukena. Sitten heikentää kehää, jonka jälkeen nämä väliaikaiset rekvisiitta on poistettava. Säätiö asettuu omalle paikalleen.

Jos grillata on rakennettu palkista

Jos käytetään puuta grillataessa, asennus tapahtuu ottaen huomioon tukien asennus, joka voi olla:

 • pienet pylväät, jotka on kaivettu ympärysmittaan tankoista, joiden koko on samanlainen tai suurempi kuin kehyslaitteessa käytetty sahatavara;
 • ruuvatuet, joiden halkaisija on yhtä suuri kuin puun lävistäjä;
 • joissa ei ole tarvetta tehdä muottirakenteita. Betoni kahdessa vaiheessa kaadetaan pienoiskuoppaan, jonka sivut ovat 25 cm, syvyys 30-40 cm. Ensin täytetään louhinta noin puoleen, sitten halkaistuun liuokseen pannaan metallihopea ja kuoppa täytetään maaperällä betonilla.
 • tiilipylväät, joiden edessä laite kaadetaan 5 cm betonipohjalla. Sen alueen tulee olla suurempi kuin tiilikannen alue. Tiilet asetetaan kahteen riviin, kahteen tai kolmeen riviin.

Tukien sijainnin taajuus riippuu rakennettavan kasvihuoneen painosta ja mitoista. Yksinkertaisen pienikokoisen suunnittelun alla on usein vain kulmia pylväitä, jotka on sijoitettu 1,2-1,5 m etäisyydelle toisistaan. Alustavien laskutoimitusten yhteydessä on otettava huomioon, että palkki sopii täsmälleen tukipylvään keskelle. Kattotiiliä tarvitaan puun, tiilen, metallin tai betonin välillä. Tukirungon runko on kiinnitetty aluslevyillä oleviin ankkuripultteihin, ja kasvihuonekehikko on pystytetty sille ilman mitään vaikeuksia.

Tämä on kaikki henkilökohtaisen kasvihuoneen puisen pohjan hienot yksityiskohdat, joiden rakentaminen omistajalle kohdentuu aikaa, rahaa ja vaivaa.