Kuinka maalata betoniseinä kadulla

Betonipinnat ovat vahvuudestaan ​​huolimatta alttiita ajoittain. Yksi tapa työntää tämä prosessi on maalata materiaalia. Miten ja mitä maalata betonilattia kadulla, ja myös sisätiloissa yritämme selvittää tässä artikkelissa.

Itse maalaus betonilattia

tarvikkeet

Epoksimaali

Epoksia käytetään betonilattialle, jonka hinta riippuu useimmiten valmistajasta, koska se:

 • luotettavasti palvelee pitkään;
 • pidentää toimikautta;
 • antaa pinnalle vaikuttavan ulkoasun.
 • kestää raskaita kuormia ja kestää kemiallista hyökkäystä.

Epoksipinnoitteet pysyvät hyvin pinnoilla, joten niitä käytetään maalaamaan lattia myös:

 • autokorjaamot;
 • tuotanto-työpajoja;
 • pysäköinti ja portaat.

Se kestää hyvin epäsuotuisat sääolosuhteet, joten se voi kattaa avoimet alueet. Materiaali sopii hyvin myös tuoreisiin, ei kuivattuihin pintoihin, mikä parantaa lattian laatua.

Maalaa lattia rullalla tehdä se itse

· On hyvät vedeneristysominaisuudet.

Vinkki: on parasta pintaa pintaa kahdesti.

Maalin kovettumisaika on 12-24 tuntia.

Epoksimaali kuvassa

Akryylivärin ominaisuudet

Akryyliväriaine on akryylihartsiin perustuva vesirakenne, johon lisätään erilaisia ​​polymeerejä.

 • suojakalvo lattian pinnalla;
 • suojaa lattiaa erilaisilta mekaanisilta ja kemiallisilta vaikutuksilta;
 • estää lattian tuhoutumisen.

Sen avulla voit maalata lattiat parvekkeilla, portaissa, kellareissa ja autotallissa.

Akryylimaalin edut:

 • vastustuskykyisiä ilmakehän ääripäille;
 • se on ympäristöystävällistä;
 • hyvin suojaa pintaa;
 • kuivuu nopeasti;
 • vedenpitävä ja kosteutta kestävä.

Maalata pinta voi olla spray, rulla, harja. Yksi kerros maali riittää. Se kuivuu noin 12-24 tunnissa.

Matta akryylimaalia

Vinkki: betonirakenteiden purkamiseen sekä lattian kuorintaan käytetään betoniteräksen leikkaamista, jolla on tarvittava tiheys timanttipiireineen.

Polyuretaanilamelli

Tämä kaksikomponenttinen materiaali on suunniteltu pintakäsittelyyn rakennusten sisä- ja ulkopuolella.

 • tuote on vaaraton muille;
 • sietää ilmakehän pisaroita;
 • se on taloudellisesti työssä, on maalaus suuri alue;
 • on kestäviä maalattuja pintoja;
 • on alhainen hinta;
 • metalli- ja puupinnoille, asfaltti voidaan maalata.

Emalilla on yksi haitta - se kuivuu pitkään.

Ohjeessa suositellaan pintojen maalaamista emalilla enintään +5˚C lämpötilassa. Maalaustyön aloittaminen, sinun täytyy sekoittaa yksi maaliosa, lisätä toinen ja sekoittaa uudelleen. Sen jälkeen voit maalata pinnan.

On suositeltavaa maalata lattia kahdesti - ensimmäistä kertaa ohut kerros ja sen jälkeen, kun päivämaalaus toistetaan. Se kuivuu 2-14 päivän kuluessa. 2 päivän kuluttua voit kävellä lattialle, maali ei tartu kiinni. Viikon kuluttua kerros tulee mekaanisesti kestäviksi kahden viikon kuluttua - kemiallisesti kestäviksi, sopiviksi käytettäväksi.

Neuvonta: Viestinnän kanavien tekeminen valmiissa betoniteräksissä on hyvin ongelmallista, mutta betonissa olevien reikien timanttiporaus vaaditun halkaisijan kruunuilla auttaa sinua tässä.

pohjamaali

Jos lattiaa ei ole mahdollista maalata, sitä voidaan käsitellä vain pohjamaalilla. Sitä käytetään esikäsittelynä ennen maalausta ja yksinkertaisena suojauksena ilman myöhempää maalausta.

Betonin pohjamaali ei pölyä

 • tiiviisti täyttää pienet huokoset;
 • on hyvä liimauskyky;
 • kemikaaleista, öljystä, bensiinistä, rasvasta, pesuaineista, saostuksesta.
 • parantaa viimeistelykerroksen tarttumista;
 • harjalla tai rullalla;
 • säästää viimeistelyn pinnoituksen kulutusta.

Pohjamaalia käytetään ennen pintamaalausta polyuretaanimaalilla, koska alukkeen ja maalin maalaus on identtinen.

Vinkki: ennen kuin maalat betonilattia, se on pyyhkäistävä.

Käsittele pinta maalilla tai rullalla lyhyellä nappilla. Alusta on levitettävä tasaisesti koko pinnalle.

Jos se imeytyy epätasaisesti, voit maalata lattia uudelleen. Maalia voidaan maalata alustalle 12 tunnissa, kun viimeinen on kuivunut.

Vinkki: Älä maalaa märille pinnoille.

Epoksipohjamaalia levitetään betonipinnoille ennen maalaamista epoksimaalilla. Voit yksinkertaisesti käsitellä betonia ilman lisämaalausta. Se luotettavasti tukkia kaikki huokoset ja halkeamat, kova lattia.

Positiivisia ominaisuuksia ovat seuraavat:

 • vedenpitävyys;
 • veden kestävyys;
 • vahvistaa pintaa;
 • parantaa tarttuvuutta maaliin;
 • vettä, mekaanista kulumista ja kemiallisia aineita vastaan.

Epoksipohjamaalaus levitetään puhtaaseen, hiottuun ja kuivaan pintaan käyttämällä lyhytaikarullia tai kumilastalla. Koska se menettää ominaisuutensa 20-30 minuutissa, sinun täytyy työskennellä sen kanssa nopeasti.

johtopäätös

Artikkelista tuli selvää, että betonin suojaamiseksi kannattaa käyttää maalia ja pohjamaalia. Olet oppinut, milloin, miten ja mitä tehdä, sekä mitä materiaaleja haluat käyttää. Maalien käyttö mahdollistaa päällysteen käyttöiän, mikä säästää sen korjausta.

Tämän artikkelin video auttaa sinua löytämään lisätietoja aiheesta.

Kuinka maalata konkreettisia: koostumukset ja tarkoitus

Mitään rakennusta ei voi tehdä ilman betonin käyttöä: seinät ja katot on tehty siitä, ne yhdistävät lähestymistapoja, aidat, portaat, kulkutiet ja muut elementit. Kätevä, käytännöllinen ja kestävä materiaali. Ja jos suojelet sen pinnan oikein - se kestää hyvin kauan.

Kuinka tehdä se, miten maalata betonia kadulla ja miten - asuinalueella, mikä olisi sovellettujen kokoonpanojen ominaisuuksia - kaikkiin näihin kysymyksiin vastataan tässä artikkelissa.

Rakennusmaalit: tarkoitus ja tyypit

Korostaen maali peruskomponentissa voimme sanoa, että useimmat niistä ovat universaaleja. Soveltuu sisä- ja ulkotiloihin, kuiville ja märille alueille, pohjaan ja sisustukseen. Esimerkiksi akryyli.

Huomaa: tee-se-itse sävytys tehdään pääasiassa rullalla, pinnan koristeluun tarvitaan harja.

Mutta täsmälleen eri lisäkomponentit, jotka sisältyvät koostumukseen, jotka laajentavat joidenkin soveltamisalaa ja tekevät muilla maaleilla erikoistuneita, huolimatta siitä, että niiden pohja on sama. Joten jos kattoon tarkoitettu emali maalataan lattialle, siitä ei tule mitään hyvää. Kaikki materiaalit jaetaan tarkoituksella.

Sisäinen työ

Kotimaisten maalien valinnan erityispiirteisyys heikkenee heidän terveydentilastaan, laaja valikoima värejä ja mahdollisuuksia koristeellisiin vaikutuksiin. Mutta älä unohda koostumusten suorituskykyominaisuuksia, ne voivat vaihdella suuresti riippuen käyttötarkoituksesta.

Sisäkatot ja seinät

Seinien pinta on tärkeä osoitus pesuaineiden kestävyydestä. Olohuoneessa pestävä vastustuskykyinen maalattu maali on kätevin vaihtoehto heijastava kiiltävä ja pitkä oleskelu lähistöllä, silmät alkavat ryntää. Mutta usein seinille ja kattoille käytetään saman mallisarjan koostumusta.

Betonista tehtyjen kattopintojen sävyttäminen on tehtävä maalipinta-aineella, jolla on hyvä piilotuskyky, jolloin rullalta ei ole havaittavissa merkkejä eikä kerrosten välisiä liitoksia. Sen pitäisi myös olla riittävän suuri viskositeetin säilyttämiseksi sovellustyökalulla: ei tippuminen tai virtaus alas.

Kuivapesu

Kuivien huoneiden maalausvaatimukset riippuvat niiden tarkoituksesta:

 1. Asuin. Täällä valitaan betonirakenteen maalit, ne ohjataan maalaustarvikkeiden (maalien ja lakkojen) värin ja turvallisuuden perusteella.
 • Akryyli- ja akryylimaalit ovat erittäin suosittuja. Jos nämä ovat vesiliukoisia yhdisteitä, ne eivät aiheuta haitallisia aineita värjäysprosessissa tai sen jälkeen. Laaja valikoima värejä.
 • Akrylaattikoostumusten perusteella molemmat ohutkerroskasetit voidaan valmistaa lasituksen ja lazulien aikaansaamiseksi, ja paksuiset kerrokset voidaan soveltaa kohokuvioihin. Näiden yhdisteiden avulla voit saavuttaa luonnollisten ja muiden materiaalien jäljitelmän hämmästyttävät vaikutukset, esimerkiksi maalaamalla kone kiven tai puun alla.

Huomautus: ennen pintamaalauksen aloittamista on suositeltavaa käsitellä pintaa oikein. Voit oppia tekemään sen oikein katsomalla videota tässä artikkelissa.

 • Tällaisten vaikutusten antamiseksi sinun tarvitsee käyttää koristeellisia tekniikoita ja materiaaleja. Esimerkiksi pinnan kiven koristeleminen kiven alla voidaan tehdä paksun kerroksen omaavalla maalilla, jota seuraa alentava käsittely.
 • Perinteisten alkydiyhdisteiden käyttäminen edellyttää, että pinta kuivuu hyvin ja haju katoaa.
 • Latex-maalit sekä akryyli (veteen dispergointiperusteisesti) ovat ominaisia ​​korkealla turvallisuustasolla. Täydellinen lastenhuoneisiin.
 • Vesipohjaista maalia käytetään usein kattoihin. Se on taloudellisin, turvallinen ja helppokäyttöinen, mutta samalla epävakaa kosteuteen ja mekaaniseen rasitukseen. Yleensä sovelletaan vain kattoihin kuivissa tiloissa.
 1. Julkinen. Maasto, jota käytetään parkkipaikoissa, kauppakeskuksissa ja muissa korkean liikenteen ihmisjoukkojen jäännöksissä, pitäisi olla kohtalaisen kulutusta kestäviä ja "vandalisminvastaisia" ominaisuuksia. Näihin tarkoituksiin alkydi, epoksi, polyuretaaniyhdisteet sopivat paremmin.

On mielenkiintoista: miten maalata monumentti, joka on pystytetty betonista sisätiloissa, esimerkiksi katetulla asemalla? Se ei edellytä suojelua saostuksesta, mikä tärkeintä on arkkitehtonisen koostumuksen, lujuuden ja käyttöiän lisääntyminen. Nestemäiset muovit toimivat parhaiten jälkimmäisen kanssa.

 1. Tuotantoon. Yleensä nämä tilat vaativat myös kulutusta kestäviä ominaisuuksia ja kestävyyttä kemikaaleille, polttoaineille ja voiteluaineille sekä muille mahdollisille aggressiivisille käyttöolosuhteille. Voidaan käyttää yhdistettyihin formulaatioihin erikoistarkoituksiin.

Huomautus: Sisustustekniikan koristelemiseen voidaan käyttää mosaiikkimaalia, joka jäljittelee graniittisiruja, koska kiven pinnan maalaaminen on yksi teollisuuslaitosten tavallisimmista ratkaisuista.

Kosteat huoneet

Kosteassa ympäristössä käytettävien tilojen käsittelyssä materiaaleilla on oltava kosteutta kestävät ominaisuudet sekä estettävä homeen leviäminen. Korkealaatuisen suojatun pinnan saamiseksi ei yleensä rajoiteta yhtä maalia. Ensin vedeneristysalusta, kitti, väriaine ja vedenpitävä kiinnityslakka.

Huomautus: mikä maali maalata betonia märissä tiloissa? Tätä tarkoitusta varten käytetään kosteutta kestäviä akrylaatti-, öljy- ja polyuretaanikoostumuksia, joissa inhibiittoreiden pakollinen läsnäolo muotin kasvua vastaan.

Lattiamaalilla tulisi olla runsaasti kulutusta kestäviä ominaisuuksia. Haluttaessa tai välttämättömänä sitä voidaan käyttää myös muiden mekaanisten tai kemiallisten aineiden altistumisen alueille.

Tämä on mielenkiintoista: sementin sävytys voi tapahtua suoraan laitteen aikana sekoitusvaiheessa, tämä tapahtuu lisäämällä erityisiä pigmenttejä.

 • Akrylaattiseoksia käytetään pääsääntöisesti asuintiloihin. Luo kerros, joka on mekaanisten ja muiden vaikutusten vastainen, keskimääräisissä kuormituksissa. Pestävä.
 • Uretaani-alkydiformulaatioita on helppo levittää. Maalaa pinta tällaisilla maaleilla sekä sisä- että ulkopuolella, asuin-, julkisissa tiloissa sekä autotallissa, kevyiden ajoneuvojen pysäköintialueissa, kellareissa ja portaissa. Muodostaa elastisen kerroksen, kohtalaisen kulutuskestävyyden. Maalien kulutus esipohjaiselle betonille on noin 9 m 2 / l. Ennen maalattavan tason sovittamista on tarpeen poistaa vanha pinnoite. Turvallinen kuivauksen jälkeen, sallittu käytettäväksi lasten laitoksissa.
 • Epoksipäällyste betoniin. Niiden ominaisuudet ovat korkeammat. Voidaan käyttää teollisiin tarkoituksiin, niillä on kohtalainen kemikaalien kestävyys. Sopii lattiapinnoille. Ennen kuin käytät tätä yhdistettä, ei ole tarpeen puhdistaa perusteellisesti vanhaa pinnoitetta, riittää, että se kuluu hiomalla hiutaleiden poistamiseksi ja rasvanpoistosta.
 • Polyuretaanimaalit ovat erilaiset. Se voi olla lakka, joka antaa pinnan kestävyyttä keskikokoisille kuormille, sopii käytettäväksi asuinrakennuksessa. Lisäksi on olemassa ammatillisia sävellyksiä ulko- ja sisustustöihin, mukaan lukien pysäköintitilat raskaalle liikenteelle. Luo kestävämpi ja kestävämpi hankaus, altistuminen polttoaineen voitelua ja desinfiointiaineille suojaava päällyste. Turvallinen kuivauksen jälkeen, myös sallittu käytettäväksi lasten laitoksissa.

Betonipintojen ulkopinta

Sävytysbetoni ulkona on tehtävä koostumuksilla, jotka täyttävät lisävaatimukset pakkasenkestävyydestä, kulutuskestävyydestä, ultraviolettisäteilyn kestävyydestä ja lämpötila-ääriliikkeistä.

julkisivut

Talon ulkoseinien lisäksi edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi maalin on oltava riittävän joustava piilottamaan pohjan tukipyörät. Jos silloitettujen savielementtien sävytys vaaditaan, kosteuden siirtymiskyky on tärkeä, jolloin tällaiset seinät voivat "hengittää". Ennen maalausmateriaalien levittämistä pintojen on oltava pohjustettuja parantamaan niiden laatua.

Se on tärkeää! Kaikki pinnoitteet, joita on suunniteltu betonipintojen maalaamiseen, eivät sovellu kevyen materiaalin perusteella.

 • Hyvin tehdyt koostumukset, jotka perustuvat silikonihartseihin. Ne eivät pehmentyvät kasvavilla lämpötiloilla, mikä pidentää pinnoitteen käyttöikää. Turvallisia. Höyryläpäisevä. Älä anna veden kapillaarista imemistä roiskeilta tai sakkautumiselta. Vähennä tai eliminoida kouristusten muodostumista.
 • Rakeinen päällyste, joka perustuu alkydihartseihin. Helppo käyttää omalla kädelläsi. Voidaan käyttää paksussa kerroksessa, joka piilottaa puutteet, pienet halkeamat ja seinien epätasaisuudet.
 • Akryylikoostumus liuottimille, soveltuu ulkokäyttöön. Vastustuskykyinen UV-säteilyä, lämpötila ääripäitä. Se on hyvä tartunta mineraalipohjalla.
 • Yhdistetyt näkymät. Sävytysbetoni tällaisilla yhdisteillä lisää merkittävästi pinnoitteen käyttöikää. Esimerkiksi silikoni-modifioidulla maalilla akrylaattikoostumuksessa on molempien aineiden positiivisia ominaisuuksia. Kestävämpi, pakkasenkestävä ja pitkä käyttöikä. Älä käytä kalkin pohjassa.

Huomautus: on sallittua käyttää joitakin maaleja liuottimissa negatiivisissa ilman lämpötiloissa, mikä ei tarkoita vesiliukoisia koostumuksia.

Arkkitehtoniset ja muut elementit

Jos se maalaa konkreettisia polkuja ja portaita sisällä puutarhan juoni, niin ensinnäkin, maali olisi korkea kulutusmäärät. Ja tietenkin on vastustuskykyisiä sademääriin ja jaksottaisiin pakkaseen. Se sopii parhaiten tähän tarkoitukseen koostumuksiin, syvä tunkeutuminen.

Suihkulähteiden maaliin tulisi olla vedenpitäviä ominaisuuksia, joten kumikomposiitti on optimaalinen. Ja on parempi maalata erillisiä arkkitehtonisia sävellyksiä ja muistomerkkejä suljetulla takapihalla, jossa tavallinen, läpikuultava lakka soveltuu ulkotöihin.

Tämä on mielenkiintoista: tulevaisuuden materiaalia on kehitetty - kuluttajalle soveltuvaa versiota kutsutaan Basalt-muoviksi (EpoxyPAN). Tämä on sävytetty pinnoite-kyllästys, joka on täysin yhteensopiva betonin mineraalikomponentin kanssa. Parantaa pinnan laatua useita kertoja ja parantaa käsiteltyjen rakenteiden käyttöikää monien vuosien ajan.

johtopäätös

Tunnettujen valmistajien tarjoama maalien ja lakkojen hinta on huomattavasti korkeampi, mutta tuotteen laatu täyttää kaikki sen ilmoittamat ominaisuudet. Betonipintojen maalaus voi kuitenkin olla paljon helpompaa - tämän vuoksi riittää keskittyä taloudellisiin vaihtoehtoihin sen jälkeen, kun artikkelissa lueteltuja värejä koskevat yleiset tyypit ja tarkoitukset on annettu.