Kuinka maalaa päällystyslaatikoiden päällystys

Olet jo hankkinut standardin harmaa päällystyslaatat ja asuttanut maata, mutta nyt haluat muuttaa sen? Voit maalata olemassa olevan laatta missä tahansa väreissä ja saada sopusointuisen ratkaisun.

Väritysominaisuudet

Pintamaalauksen tekniikka (lämpötilan, kuivausaika jne.) Liittyy suoraan maalaukseen käytettyyn aineeseen, joten on tärkeää valita paras vaihtoehto sille.

Maalin valinta

Erilaisista maalivaihtoehdoista päällystyslaatat erottavat seuraavat.

 • Kumi - vesipohjaiset maalit. Niillä on suurempi joustavuus- ja kulutuskestävyys sekä täydellinen vedenpitävyys. Kumimaalit eivät repeä nollan alapuolella, eivätkä sula korkeissa lämpötiloissa. Päättynyt päällyste ei irrota edes aktiivisessa käytössä eikä liukene, mikä on tärkeää talvikaudelle. Hajun ja liuottimien puuttuminen koostumuksessa tekee niistä vaarattomia.
 • Alkydimaalit betoniin - erinomainen vaihtoehto suojaavilla ominaisuuksilla. Alkydimaalien alla oleva laatta muuttuu kaikkein kestävimmin sään, kemialliseksi ja mekaaniseksi rasitukseksi, ei romahta eikä maalattu. Myös tässä tapauksessa mahdollisuutta kuohitsemiseen vähennetään minimiin. Ainoa negatiivinen on maalin pysyvä haju pitkään aikaan.
 • Polyuretaani - jolle on ominaista korkea kestävyys, lujuus ja kulutuskestävyys. Kun maalaa päällystyslaatat polyuretaanimaaleilla, se on täysin tiivistetty ja lujuusominaisuudet lisääntyvät. Soveltaminen on mahdollista myös lämpötiloissa, jotka ovat noin -25 ° C: n lämpötilassa.

Työntekoteknologia

Kaikista maalaustekniikan tekniikoista kaikkein vaikein asia on tehdä hyvät sääolosuhteet. Jotta saat laadukkaat maalatut kangas, noudata alla olevia ohjeita.

 • Puhdista kansi roskista ja pölystä varovasti harjaksilla varustetulla harjalla (voit myös pölynimurin). On parempi tehdä työt rauhallisella säällä, jotta pöly ei putoa uudelleen puhdistetulle alueelle. Jos tämä ei ole mahdollista, on parempi järjestää levyt ja polyeteeni suojarakenne.
 • Puhdistamme puhdistetun alueen erityisellä koneella tai vedellä tavallisesta puutarhatyöstä.
 • Kuivaa pinta, kunnes se on täysin kuiva.
 • Maalausta varten käytä maalitelaa tai harjaa. Valinta riippuu käsitellyn alueen alueesta.
 • Levitä ensimmäinen kerros, joka peittää betonipinnan niin paljon kuin mahdollista. Asiantuntijat eivät suosittele ensimmäisen kerroksen puhdasta maalia. Niiden on suositeltavaa laimentaa se 20% mineraalirompentin avulla lisätäkseen ensimmäisen kerroksen tarttumista laattaan.
 • Kuivaa ensimmäinen kerros huolellisesti väriaineen ohjeiden mukaisesti.
 • Ennen kuin käytät toista kerrosta (ja kaikki myöhempiä), muista sekoittaa maali, jotta värit pysyvät tasaisina. Käytä sitä analogisesti ensimmäisen kerroksen kanssa, mutta laimentamatta tärpätillä.

Maalatut alueet voidaan käyttää vain muutaman päivän kuluttua. On erittäin tärkeää suojella niitä tällä hetkellä paitsi pölyltä myös sademäärästä.

Vahvuudet ja heikkoudet

Maalauskartongin kiistattomien etujen joukossa ovat seuraavat:

 • maali suojaa laattoja kaikista haitallisista olosuhteista ja pidentää sen käyttöaikaa;
 • se tekee kaakelipäällysteisen antislipin, joka tarjoaa turvallisemman liikkeen;
 • maalipinnoitteet maalaamalla hidastaa sen pinnan kulutusta sekä ikääntymistä ja hävittämistä;
 • kyky muuttaa sivustosi suunnittelua vähäisin investoinnein.

Kaikilla tämän menetelmän eduilla on useita puutteita:

 • väritysprosessi riippuu sääolosuhteista, on hieman työlästä ja kestää 2 päivää tai enemmän;
 • riippumatta siitä, kuinka maali valitaan tarkasti, maalaus on suoritettava säännöllisesti, eli maalataan uudelleen esteettisen ilmeen päivittämiseksi.
 • myrkyllisyys käytettäessä yksittäisiä maaleja. Lievän myrkytyksen välttämiseksi käytä hengityssuojainta.

Lopuksi

Jos aiot vain laittaa polkuja päällystyslaatoilta tai avata muita alueita, suosittelemme heti ostamaan värillisiä päällystyslaatat, joiden valinta on suurta ja vaihtelevaa. Blagostroy-yrityksessä voit tilata minkä tahansa muodon ja värin elementit, koska he ovat saaneet takuun ammattitaitoa varten. Tee valintasi valmiiden tuotteiden luettelosta tai keskustele toiveistasi yksittäisestä tilauksesta.

Kuinka maalata päällystyslaatat omilla käsillänne?

Puutarhakehykset asetetaan maitotaloille ja maalaismökkeille, joissa on erityisiä laatat. Materiaalia käytetään liikkumisreittien järjestämiseen koteihin ja kauppoihin. Voit tilata tiettyä sävyä. Ja voit maalata maaleja laatoille ja maalata sen itse. Tarkastellaan tarkemmin maalausprosessia ja tutustutaan värien lajikkeisiin.

Erityisominaisuudet

Päällystyslaattojen maalaus on tarpeen silloin, kun tuote valmistetaan yksin tai jo maalattu laatta-tuote on menettänyt kirkkautensa.

Pintamateriaalin maalaus tekniikka on hieman erilainen kuin esivärjäys. Ensimmäisessä tapauksessa hiekalle sekoitettujen laattojen päällysteen väriaine. On tärkeää tietää, että mitä enemmän maali, sitä rikkaampi on sävy.

Aineiston edut ja haitat

Ennen töiden aloittamista sinun on selvitettävä, mitä etuja ja haittoja on olemassa maalauslautojen maalaamisessa omiin käsiinsä:

Värien väriaineet

Ulkokäyttöön tarkoitetut erikoisvärit jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

 • kumia. Tämä on kestävä akryylipohjainen tuote. Tuote ei pääse liukumaan, kestää kulumista, kestää kaiken lämpötilan;
 • happo. Suunniteltu betonipinnoille;
 • alkydi. Epäterävä haju työskenneltäessä. Riittävän kestävä väriaine;
 • polyuretaani. Kestävä, iskunkestävä ja vahingoittunut. Tarvitsee säännöllisiä päivityksiä (haalistuminen).

Jos työ tehdään käsin, valitse väripohjan väriaine budjetin ja asetusten mukaan.

koulutus

Kuinka maalata päällystyslaatat, jotta emme palaisi enää tähän kysymykseen? Ensin sinun on suoritettava toimivaltainen valmistelu:

 1. työpinta on puhdistettava perusteellisesti ja perusteellisesti likaa ja pölyä vastaan;
 2. pyyhkäise ensin kappaleet, pese sitten;
 3. puhdistusta varten voit käyttää kovaa harjaa, pölynimuria, kasteluletkua;
 4. anna pinnan kuivua kokonaan.

Lue sääennuste useita päiviä etukäteen. Kaikki työ, joka alkaa valmistelusta, on suositeltavaa suorittaa kuivilla tuulettamattomilla päivillä. Jos mahdollista, peitä puhdistettu, valmistettu työpinta telttauksella ennen väriaineen levittämistä.

Vaiheittainen prosessi

Valmistelemalla maalaamalla päällystyslaatat omilla kädillä, voit aloittaa pääteoksen. Prosessi koostuu useista vaiheista:

 1. sinun on valmisteltava maaleja laattojen päällystämiseksi omilla käsilläsi. Ennen käyttöä se on sekoitettava hyvin ja sekoitettava maalauksen aikana. Jos saadaan paksu konsistenssi, laimennetaan liuottimella;
 2. väritys suoritetaan useissa kerroksissa. Ensimmäinen kerros voi olla hieman vetistä;
 3. työkaluna sopiva rulla tai harja;
 4. jos raide on jo asetettu, elementit sopivat tarpeeksi tiiviiksi - sovita värikokoonpano kerralla koko pinnalla;
 5. rullaa väriaine rullalla ja harjaa jäljellä olevat aukot harjalla. Halutessasi aukkoja ei voi maalata;
 6. ensimmäinen kerros asetetaan - annetaan kuivua (enintään 6 tuntia);
 7. Väriainekokoonpanon seuraava kerros levitetään edellisen osan täydellisen kuivauksen jälkeen.

Katso prosessin maalaamalla päällystyslaatat alla olevassa videossa. Joitakin radan osia on sijoitettu siten, että niitä on vaikea kiertää. Jos maalaus on etukäteen, samanaikaisesti, aseta puiset levyt, joihin kulkevat. Jos maali jää, jätä se seuraavan kerran (päivityksen ajaksi). Työharja telalla on puhdistettava välittömästi työn jälkeen, jotta se ei kuivu.

Kemialliset väriaineet

Maalata päällystyslaatat omilla käsillä voi olla happovärejä. Edut, verrattuna muihin tyyppeihin, hapanmaaleja läpikuultamaton sävy. Tämä ominaisuus antaa hyvän yhteensopivuuden esikaupunkialueen maisemaan - polku näyttää luonnolliselta.

Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten maalata betonilaatat, voit ottaa hapan vaihtoehdon. Värin rakenne on täysin vuorovaikutuksessa betonirakenteen koostumukseen - vakaa, kaunis sävy saadaan. Sopiva happo väriaine pintaan kalkkipohjalla.

Kun käytetään happamia väriaineita, sinun on käytettävä suojakerrosta, joka estää pinnan muodonmuutoksen suurella kosteudella. Suojaavaa hoitoa suositellaan 6 vuoden välein.

Kuinka paljon väriaine tarvitset?

Ennen työn aloittamista haluan tietää pinnoituslaatan väriaineen kulutuksen. Jos käytät täyttömenetelmää värjäyksen aikana, tarvitset enemmän väriainetta kuin käytettäessä rullaa tai harjoja.

Toinen taloudellinen menetelmä. Alkuperäinen kerros tulee pigmentin lisäämiseen, ja yläosa on tavallinen ratkaisu. Tämän menetelmän ainoa haitta on se, että tarvitset kahta betonisekoitinta.

Pigmenttiä lisätään laattojen päällystämiseen omin käsin, riippuen sementin sisällöstä laastilla (enintään 15%). Tärkeää: Varmista ennen pigmentin lisäämistä, että se liuotetaan veteen. Mitä enemmän pigmenttiä, sitä enemmän vettä tarvitaan. Pigmentti lisätään pehmittimen mukana.

Kumivärien edut

Kumi-maalausseoksia pidetään taloudellisena vaihtoehtona. Vain 5 litraa riittää maalata 20 metriä raitoja.

Kun et tiedä, miten maalata päällystyslaatat kadulla, kiinnitä huomiota väriaineiden kumimaailmaan. Kuivauksen jälkeen muodostuu suojaava kerros (lisäkäsittelyä ei tarvita), joka tulee estämään muotin kehittymistä ja erilaisten mikro-organismien sijoittumista.

Kumikoostumus on kosteutta kestävä, ei salli suolaliuosten tunkeutumista tuoterakenteeseen. Puutarhassa, joka on maalattu kumikomponentilla, kestää kauan ja pitää alkuperäisen ulkonäön.

Värin tärkeimmät parametrit

Rullatut kulkutiet ovat ulkona. Jatkuva altistuminen eri lämpötiloille, saostuminen vaikuttaa pintaan. Mikä väriaine lisätään päällystyslaatoihin riippuu seuraavista vaatimuksista:

 • vastustuskyky emäksisille väliaineille;
 • väri säilyy auringon vaikutuksen ja sademäärän vaikutuksen alaisena.

Älä unohda, että suuri määrä värjäyspigmenttiä laatoille vaatii vastaavasti suurta määrää vettä. Sävyn kylläisyys riippuu näistä suhteista.

vinkkejä

Laatoitettu materiaali esiintyy kadulla. Siksi sääolot ovat niin tärkeitä. Onko mahdollista maalata päällystyslaatat aurinkoisella mutta tuulisella säällä? Vastaus ei ole toivottavaa. Tuuli soveltaa pölyä pintaan, joka asettuu tuoreeseen maaliin. Tämän seurauksena kappaleet näyttävät houkuttelevalta ja huonoilta.

Jos laatta-tuotteessa on jo väriä, mutta et pidä siitä, se on helppo maalata uudelleen. Saatavana on laaja valikoima maaleja myytäville laatikoille - voit valita haluamasi varjot.

Kuinka paljon väriaineita lisätään valmistettaessa päällystyslaatat riippuu siitä kuinka kirkas haluat nähdä polut puutarhassa. Liuokseen lisättävät pigmentit ovat seuraavia lajikkeita:

 • metallijauheet (perustuu ei-rautametalliseoksiin);
 • epäorgaaniset (valmistettu lämpökäsittelyn ja sen jälkeisen hionnan vaikutuksesta);
 • synteettinen (suuri lujuus).

Laatoitettu materiaali tehdään betonin perusteella. Siksi betonilaattojen maalauslaatat on kestettävä kosteudelle, sekoitettava hyvin liuokseen.

Kun maalaa laatoitettuja tuotteita, sinun pitäisi tietää, että muutaman vuoden maalaus on päivitettävä pian. Mutta joka tapauksessa maalaus vaikuttaa myönteisesti pinnalle. Se muuttuu lähes herkäksi säälle, lämpötilasta riippumatta.

Harkitse kaikki työskentelevät vivahteet, miten maalata päällystyslaatat alla olevassa videossa. Prosessi ei ole helppoa, mutta vaiheittaiset ohjeet suoritetaan oikein, joten voit selviytyä työstä.

Kuinka käyttää liuosta laattojen päällystämiseen ja pinnan pinnoittamiseen olet tuttu. Älä unohda, kun käytät raitoja niiden puhtauden valvomiseksi. On tarpeen puhdistaa paitsi itse pinta, myös aukot. Jos näin ei tapahdu, niin myrkyn välisten aukkojen kasvaminen tuhoaa vahvan yhteyden, joka vaikuttaa pinnan väriin. Voit ostaa erityisiä seoksia, jotka estävät rikkakasvien ja myrkkyjen kasvun.

Kuinka ja mikä voi maalata päällystyslaatat?

Monet uskovat, että päällystyslautojen värjäys sekä reunukset ovat hyödytön ja kiittämätön ammatti. Itse asiassa se ei kuitenkaan ole. Korkealaatuinen maali päällystyslautojen avulla tekee jalkakäytävästä kauniimpaa ja samalla laajentaa raiteiden ja jalkojen elämää. Lisäksi, jos raaka laatta on liian liukas, maalaus voi ratkaista tämän ongelman.

Värjäys edut

Betonilaattojen värjäystä on äskettäin käytetty useammin. Tätä menettelyä on äskettäin käytetty jalkakäytävien käyttöiän pidentämiseen. Maalilla on sama rooli kuin kyllästyspäällystekiviä. Se luo pinnalle kerroksen, joka suojaa laattoja aggressiivisilta ympäristötekijöiltä.

Nykyään väriaineita käytetään erilaisilla koostumuksilla, joista kumi-, alkydi- ja polyuretaanimaaleja ovat suosituimpia. Nämä yhdisteet tekevät laatta liian liukkaiksi, vähentäen sen tuhoutumista ajan myötä.

Kumimassa

Jos vielä ajattelet, kuin maalata päällystyslaatat, on parempi valita maali kumipohjalla. Tämän maalin koostumus sisältää akryylipolymeerejä, jotka tekevät laattoista kestävämmän ja kulutusta kestävän.

Kumipainatuksen edut

Suosituin kumimaali. Sen tärkeimmät edut:

 • elastisuus;
 • kulumiskestävyys;
 • paloturvallisuus;
 • vastustuskyky haitallisilta ilmakehän vaikutuksilta.
Kumipohjainen maali tekee laatat kestävämmiksi ja kulutusta kestäviksi

Kumimaalin esteettiset ominaisuudet:

 1. Erilaisia ​​väripaletteja. Siksi voit helposti löytää sopivan vaihtoehdon puutarhan betonireiteille.
 2. Yhtenäinen päällysmaali, joka johtaa kauniiseen sileään pintaan. Jos raitoissa on huokoisia pohjia, voit silti saavuttaa samanlaisen vaikutelman sileällä pinnalla kaksinkertaisella maalimallilla. Myös tätä tarkoitusta varten käytetään yleistä pohjamaalia ennen maalausta.
 3. Suojakalvon muodostaminen kuivauksen jälkeen. Tästä johtuen laatan ulkokerros on aina kirkas ja kaunis. Siksi, jos haluat käydä tyylikkäissä puutarhaväylissä, niin kumimassa on valinta.

Käytännölliset ominaisuudet

Kuivumisen jälkeen kumimaali edistää suojaavan kerroksen muodostumista, jolla on mahdollisimman kestävä vettä ja korkeuseroja. Siksi kaikki kosteus- ja suolaliuokset eivät pääse suoraan päällystyslaatoihin. Tämän seurauksena tämäntyyppisen väriainekokoonpanon käyttö mahdollistaa betonin ja puutarhatyylien käyttöajan pidentämisen.

Maalaamisen jälkeen muodostuva suojakerros estää homeen, sienten ja muiden haitallisten organismien kehittymisen laattapinnalla. Lisäksi värjäys tekee laatasta kestävän terävien lämpötilavaihteluiden vuoksi. Näin ollen se edistää myös päällysteen suorituskyvyn parantamista.

Kumipohjainen koostumus eroaa kulutuskestävyydestä ja pesukemikaalien komponenttien resistanssista. Lisäksi se on melko edullinen - viisi litraa koostumuksesta riittää kattamaan yli kaksikymmentä metriä raitoja tai rajoja.

Kumilevymaalilla on useita etuja.

Värjäystekniikka

Valmisteleva vaihe

Ennen kuin alat maalata maaleja, puhdista laatan pinta epäpuhtauksilta. Kaikki lika on melko helppo poistaa harjalla ja vedellä. Parhaan vaikutuksen saavuttamiseksi voit käyttää synteettisiä pesuaineita tai tavallista saippuaa. Kun puhdistat pinnan likaa, ei ole toivottavaa käyttää liikaa vedenpaineita, sillä se voi pestä hiekkaa laattojen välisistä raoista, mikä vähentää niiden lujuutta.

Käytä harjaa poistaaksesi sammalta. Jotta ne eivät enää ilmestyisi, on suositeltavaa käsitellä pinta säännöllisesti herbisidien ja erilaisten nurmiseosten kanssa. Jos päätät käyttää kloorivetyhappoa puhdistusta varten, sen jälkeen on puhdistettava runsaalla vedellä. Muussa tapauksessa pinta saattaa näkyä värillisinä pisteinä.

Bensiinin tai dieselpolttoaineen jäämät on poistettava vahvoilla liuottimilla, kuten liuottimella tai valkoisella alkoholilla. Kun laatta pinnan kuivuu, siihen lisätään pohjamaali. Tämä pätee erityisesti silloin, kun työskentelet huokoisen pohjan kanssa.

Maalaus

Perinteisesti kumimaalia ei laimenta. Se levitetään pinnalle erityisen harjan, rullan tai suihkeen avulla. Kaikki työ on suoritettava yli viiden asteen lämpötiloissa. Tiheän päällysteen saamiseksi on käytettävä useita kerroksia koostumuksesta. Jokainen seuraava kerros tulee levittää vasta sen jälkeen, kun edellinen on kuivunut.

Jos halkeamia esiintyy maalattua pintaa, nämä paikat maalataan harjalla. Yleensä jokainen kerros kuivuu kolmen tunnin kuluessa, vaikka kuivausaika riippuu ilman lämpötilasta ja kosteudesta. Lisäksi ohjeessa yksittäisten kuivausolosuhteiden koostumusta. Kaikki työskentelemäsi työkalut on huuhdeltava kylmällä vedellä, ennen kuin se kuivuu.

johtopäätös

Näin ollen värjäys on hyödyllinen menetelmä, joka parantaa laatulevyjen suorituskykyominaisuuksia ja parantaa sen esteettisiä ominaisuuksia. Optimaalinen maalausta koskeva koostumus on akryylipolymeereihin perustuvaa kumimaalia.

Vaihtoehtona käsinmaalille voit ostaa valmiita värillisiä laatat. Väriaineita lisätään tuotantoprosessiin, jonka ansiosta on mahdollista saada minkä tahansa värin pinta.

Onko mahdollista maalata päällystyslaatat ja mitä?

Nykyään markkinoilla olevien rakennusmateriaalien valmistajat tarjoavat runsaasti erilaisia ​​muotoja, kokoja ja värejä sisältäviä laattoja, joiden ansiosta he voivat ilmaista suunnittelun impulsseja suunniteltaessa telakan, kävelykadun ja leikkikentän. Samaan käyttötarkoitukseen voidaan käyttää maaleja.

Jos päättäisit tehdä laattoja omiin käsiisi, jotta heille annettaisiin haluttu värisävy, sinun tarvitsee vain lisätä halutun värin pigmentti sementtiseokseen. Tällöin sopivan sävyn aikaansaamiseksi voidaan suorittaa useita koesisältöjä vahvistamalla täsmälliset mittasuhteet, jotka näyttivät lähimpään tulokseen tavoitteesta.

No, mitä tehdä, jos nämä polut on jo pitkään säädetty tavallisella päällystysaineella, harmaasta harmaasta? Sitten, kummallakin tavalla, sen pitäisi vain maalata haluamallasi värillä. Voit tehdä tämän, sinun on tiedettävä, miten maalata päällystyslaatat, ja mikä on tekniikka tehdä tällaista työtä.

Värjäyksen edut ja haitat

Ennen kuin hankit tarvittavat materiaalit ja aloitat työn, on suositeltavaa ymmärtää tämän menetelmän etuja ja haittoja kappaleiden päivittämiseksi. Tämä yksinkertainen tekniikka vaatii ensi silmäyksellä suurta huomiota esittäjältä, kun se toteutetaan, koska mahdolliset poikkeamat voivat johtaa siihen, että 2-3 vuoden kuluttua maalipinnoite voi päästä pois ja korjata tilanne on paljon vaikeampaa.

Pinnoitteen pintamaalin positiiviset ominaisuudet pitävät:

 • jalkakäytävän tai päällystetyn alueen ulkonäkö muuttuu radikaalisti, parantaen koko maisemasuunnittelua;
 • kerros ei ainoastaan ​​anna pinnalle kaunista ulkonäköä vaan myös suojaa haitallisilta ilmakehältä ja mekaanisilta vaikutuksilta;
 • slip kylmässä kaudella ja sen jälkeen sade kesällä laskee;
 • erikoismaalit yhdessä esikäsittelyn kanssa lisäävät laattojen käyttöikää.

Positiivisten ominaisuuksien lisäksi tällä menetelmällä on vakavia haittoja:

 • pinnan säännöllinen uudelleensuuntaus, joka voidaan toistaa 8-12 vuoden välein;
 • työn monimutkaisuus, joka kestää vähintään useita päiviä;
 • myrkyllisten kaasujen myrkytysvaara työn aikana.
Välttääksesi myrkytyksen, päällystyslaattojen maalaus tehdään hengityselimellä, joka ajoittaa tauon tunnin ja puolen tunnin ajan.

Käytetty maali

Päällysteen pintaa maalataan kumi-, alkydi- tai polyuretaanimaaleilla. Jokainen päällystyslaattojen väriaine eroaa lisääntyneestä kulumiskestävyydestä ja heikosti altistuvat ilmakehän vaikutuksille. Jos et löydä haluttua sävyä valmiin maalin, voit lisätä kirkkaan väriainepigmentin ja saavuttaa halutun tuloksen.

Betonin tartunta- ja lujuusominaisuuksien parantamiseksi on suositeltavaa käyttää happoa suolakurkkua pohjamaalina pintaa valmistettaessa. Happihartsit itse eivät pysty maalata pintaa, mutta ne toimivat hyvin pohjana.

Kumimaalit valmistetaan vesipohjaisesti, joten värin muuttamiseksi voit lisätä tarvittavan pigmentin sävyn vaihtamiseen. Niille on ominaista korkea kimmoisuus, veden kestävyys, eivät aiheuta halkeamia eivätkä liuku. Säilytä ominaisuuksia missä tahansa ulkolämpötilassa ja suoran auringonvalon vaikutuksen alaisena. Hajuton, myrkytön ja täysin vaaraton ihmisille ja eläimille.

Alkydimaalit tarjoavat parhaan suojan päällystyslaattoille. Erittäin kestävä mekaaninen rasitus ja saostuminen. Niitä ei altisteta kemiallisesti vaikuttaville aineille. Niillä on kuitenkin voimakas ja pistävä haju, joka voi jatkua melko pitkään.

Päällystyslautojen värimuutokset.

Polyuretaanimaaleilla on erinomainen sitkeys. Niillä on hyvä mekaaninen ja kemiallinen kestävyys. Tämä on ainoa maali, jota voidaan käyttää pinnalle negatiivisessa ulkolämpötilassa. Ei ole pistävä haju ja kuivuu tarpeeksi nopeasti. Haitta on vähitellen häipyminen ja sävyn muutos.

Suositukset ennen työn aloittamista

Koska päällystyslautojen maalaus on useimmissa tapauksissa tehty avoimen taivaan alla, on tarpeen ottaa huomioon sääolosuhteet työn aikana. Siksi ennen kuin maalatat päällystyslaatat, tarkista aina sääraportti vähintään seuraavan viikon ajan.

Työn suorittamiseksi tarvitaan kuiva, tuulettamaton sää yli + 10 ° C. Polyuretaanimaalien maalaus sallitaan myös negatiivisessa lämpötilassa. Siksi lue huolellisesti ohjeet väriaineelle.

Tuuletonta säätä koskeva vaatimus johtuu siitä, että tuuli häiritsee pinnan puhdistusta, sirontaa pölyä ja roskia. Ja jos pöly ja roskat lentävät juuri maalatulla pinnalla, tulos on hyvin surullinen.

On valittava muutaman päivän, jonka aikana sää on lähellä täydellistä, ja arvaus ei ole lainkaan helppoa. Voit järjestää asteittaisen värityksen pienillä alueilla. Sitten työpaikka voidaan sulkea katolla sateen sattuessa tai suojata tuulen suojalla. Jaa koko piha pieniksi aloiksi ja tee työtä erikseen jokaisessa. Mutta tällä tavoin tietenkin se ulottuu koko prosessille pitkään.

Maalauksen valmistelu

Päällystyslaattojen maalaus alkaa pinnan perusteellisella valmistelulla. Työn laatu riippuu hyvin siitä, kuinka hyvin se oli maalattu maalattaessa. Lue huolellisesti väriaineen käyttöohjeet. Lisävaatimuksia voi olla. Kaikki vaaditaan.

Valmistus alkaa roskia, pölyä ja likaa. Jos voimakas imuri on mahdollinen, niin tämä antaa erittäin hyviä tuloksia, mutta tavallinen kotitalouspölynimuri ei selviydy tällaisesta työstä.

Yleensä tämä mahdollistaa valmistetun pinnan lopullisen puhdistuksen. Odota, kunnes laatta on täysin kuiva, koska maali ei pääse märälle pinnalle.

Betonin mekaanisten ominaisuuksien parantamiseksi ja kiinnittymisen lisäämiseksi suositellaan, että puhdistetut laatat pohjustetaan happoilman liuoksella. Se tunkeutuu riittävän syvälle betoniin, mikä tekee pinnoista huokoisemman, mikä mahdollistaa maalin tunkeutumisen materiaaliin, vahvistaa sitä voimakkaammin ja parantaa pintaa.

Värjäyslaatat

Betoniin maalataan maalaustelalla tai leveällä ja mukavalla harjalla 2-3 kerroksella. Lisäksi jokainen myöhempi kerros - vasta sen jälkeen, kun edellinen on kokonaan kuivunut. Täydellinen kuivausjakso on yleensä määritelty käyttöohjeessa. Jos käytät kumia tai alkydimaalia, sen jälkeen, kun materiaali tunkeutuu paremmin, on suositeltavaa lisätä hieman 20% mineraalirompentinia. Maalissa toiselle ja kolmannelle kerrokselle tärpättiä ei lisätä.

Rullaa käytettäessä on erittäin kätevää käyttää erityistä maalialusta.

Jos kyseessä on suuri värjäysalue, älä unohda sekoittaa jatkuvasti väriainetta tasaisen tasaisen värin varmistamiseksi. Käyttämällä ruiskupistoolia maaleja käytettäessä on mahdotonta, koska sinun on painettava tai hieroa maali pinnalle kädelläsi. Spray-ase ei anna tätä.

Työn päätyttyä

Jopa maalauksen pinnan kuivumisen jälkeen on mahdotonta kävellä sitä vielä useita päiviä. Tosiasia on, että vain ylimmällä kerroksella (esimerkiksi kolmas) lopulta kuivui. Mutta se hidastaa alemman kerroksen lopullista kuivumista. Tämä hetki on otettava huomioon työn suunnittelussa niin, että ei tapahdu, ettet pääse sisään taloon vahingoittamatta tuoretta maalia.

Muista tallentaa yksi tyhjä maali tai etiketti siitä. 5-8 vuoden kuluttua sinun on sävytettävä laatta, ja voit helposti valita materiaalin pinnan päivittämiseksi. Jos käytit pigmenttiä sävyjen muuttamiseen, tallenna tiedot siitä.

On mahdollista saavuttaa laadukkaita ja kauniita pinnoitteita ja alustoja, jotka on päällystetty päällystyslaatoilla, huolimatta sen muodoista ja aiemmasta käyttöiästä. Tämän ansiosta pystyt päivittämään sivuston yleisen maisemasuunnittelun ja antamaan materiaalille hyvän lisäominaisuuden.

Maalatut laatat maalaa - tekevät maailmasta kirkkaamman!

Tarpeelliset työkalut ja materiaalit

Laattojen maalaaminen ei ole ollenkaan hullu idea, vaikka tällainen idea ei ole kaikille. Mutta se, että on olemassa erillinen maali laatoille, vahvistaa, että laatta voidaan maalata eri värejä!

Onko maalaaminen kaakeloitu kauniita tai käytännöllisiä?

Kipsilevyt on maalattu paitsi esteettiselle ulkonäölle myös käyttöiän pidentämiseksi - maalikerros luo lisävarmuutta aggressiivisesta ulkoisesta ympäristöstä. Lisäksi kaikki maalit vähentävät laattojen liukumista märällä säällä.

Voit jopa maalata värilevyä - lopulta saatat väsyä sen väristä, tai se menettää entisen kirkkautensa. Tietenkin laatoitettaessa on suositeltavaa ostaa jo maalattuja elementtejä. Mutta yksinkertainen laskenta kertoo sinulle, että on edullisempaa ostaa maalaamattomia laattoja ja maalata ne itse. Tässä versiossa voit näyttää luovaa potentiaalia kaikkeen muuhun, kääntämällä jalkakäytävä todelliseksi taideteokseksi!

Miten maalata päällystyslaatat - valitse paras!

Erityisiä polyuretaani- ja alkydimaaleja käytetään maalaamiseen, useimmiten polyuretaanimaaleista niiden saatavuuden vuoksi. Kuitenkin valmistajat eivät pysy paikan päällä - jopa kumimaalit ilmestyivät markkinoille, jotka useiden kerrosten maalaamisen jälkeen luovat elastisen kalvon, joka muistuttaa kumia. Edut tällaisia ​​väriaineita, jotka ovat perustana akryylipolymeerit ovat tässä tapauksessa ilmeinen - se on joustava, on hyvä tarttuvuus maalattu pinta ilman pelkoa vettä ja kulutusta kestävä.

Kylmissä aikoina tällainen kattavuus arvostaa kaikkia rakkaitaan ja vieraita, koska se ei liuku. Lisäksi kumi maalit, taitava maalarit neuvoja ja sekaformulaatioiksi, esimerkiksi maali kiveystöihin sekoitetaan liimaa keraamiset laatat, lisää hieman pehmitintä, sekoitettiin perusteellisesti, ja siten Maalin koostumus. Sinun on laskettava, mikä vaihtoehto on edullisin.

Maalauslaatat - maalausvaiheet

Tarvitset maali, luuta jäykällä harjalla, pölynimurilla, puutarha letku, maalikaukaloon, sivellin, lyhyt telalla, ja tärpätti. Maalaustyölle on suositeltavaa valita tuuleton, kohtalaisen lämmin päivä - +10 ° С. Koska maalauslaatat voivat kestää 12-24 tuntia, kysy säästä seuraavaksi tai kahdeksi päivältä. Jos ennustamot ennustavat sademäärän, on parempi luopua yrityksestä jonkin aikaa.

Miten maalata päällystyslaatat - askel askeleelta

Vaihe 1: Valmista pinta

Vaikka päällystystekkien pinta on likainen, ei edes uskalla ajatella maalausta - vain materiaali käännetään. Pyyhi lika pois jäykän luudan ja tyhjennyksen varalta. Jotta viilto tuoda laattojen "loistaa", letku alas ja anna aikaa kuivua.

Vaihe 2: Ruoan maalaus

Meidän valitsema maali tai seos on valmisteltava etukäteen - sekoita se huolellisesti ja sekoita koko ajan maalausprosessin aikana. Jos se on liian paksu ja viskoosi, lisätään sopiva liuotin tai tärpätti. On parasta maalata useita kerroksia. Ensimmäistä maalikerrosta suositellaan valmistettavaksi nestemäisemmästä ratkaisusta - siitä tulee eräänlainen pohja myöhempien kerrosten kohdalle.

Vaihe 3: Maalikerrokset

Levitä maali voi olla rulla tai harja, tai työ, ja niin ja muut. Jos laatta asetetaan tiukasti, voit maalata turvallisesti koko sen pinnalle, työskentelemällä ensin rullalla ja säätämällä sitä harjalla. Joissakin tapauksissa kauniimpi säästää maalaamaton välit laattojen, tässä sovelluksessa puolikuiva telalla maalata ei leviää saumoista ja voit seurata sen soveltamista. Kun ensimmäinen kerros on asetettu, anna sen kuivua kokonaan. Se kestää jopa 6 tuntia, joten jos haluat tehdä kaiken 2 päivän sisällä, sinun on aloitettava aikaisin. Vain täydellisen kuivauksen jälkeen sovelletaan seuraavaa kerrosta.

Vaihe 4: Sammuta

Jos ei ole mitään keinoa ohittaa maalattua pintaa, laita muutamia puisia lankkuja pitkin kehää, johon voit kävellä - tämä on paljon parempaa kuin koskaan katsella sormenjälkiä jalkakäytävällä. Jäljellä oleva maali työn jälkeen luultavasti tulee käteväksi sinulle, joten missään tapauksessa älä heitä sitä pois, hyvä, se säilyttää ominaisuutensa pitkään. Harjat, rulla ja lokero hiljalleen pestään tavallisella tärpätillä - on parempi tehdä se heti, eikä lykätä sitä myöhemmin, muuten kuivatut harjat ja rulla on yksinkertaisesti heitettävä roskiin.

Hapan väriaineet - kemia auttaa sinua!

Valitsemalla, kuin maalaamalla päällystyslaatat, voimme lopettaa niin sanotut happo- maalit. Toisin kuin maalit, jotka muodostavat kalvon pinnalle, happo väriaineet vaikuttavat itse betonin sitomismateriaaleihin ja kemiallisen reaktion seurauksena pintakerros saa tasaisen värin. Tämän maalausmenetelmän erityispiirre on pehmeät värit, jotka joissakin tilanteissa voivat hyvin maagista muotoilua. Tällainen maalaus näyttää luonnollisemmalta, mutta sen soveltaminen voi antaa melko ennalta arvaamattomia tuloksia väreissä ja kyllästymisessä.

Vaikka värejä kutsutaan happamiksi, happo ei ole väriaineosa - se edistää epäorgaanisten suolojen tunkeutumista kovetettuun sementtiin. Tämä maalausmenetelmä on merkityksellinen kalkkipitoisille pinnoille, kun taas piin murskattuja kivi- ja kvartsihiekkoja ei ole maalattu. Mitä enemmän kalkkia ja sementtiä käytetään laattojen valmistuksessa, sitä kirkkaampi se on!

Kemiallisesti avoimen taivaan alla - vaiheet, joissa käytetään happamia maaleja

Kun työskentelet happamien maalien kanssa, suojavarusteet, kuten suojalasit, kumihanskat ja vaatekaappi ovat täysin tarpeettomia. Jos maalipisarat päätyvät avoimeen ihoon, huuhtele huolellisesti.

Kuinka ja mikä voi maalata päällystyslaatat

Kysymys siitä, miten maalata päällysteen laatat syntyy, kun haluat antaa puutarhan polun tai alustan edessä talon alkuperäisen ja esteettisen ilmeen. Jotta laatoitettaisiin hyvin, on tarpeen tietää, miten se sopii oikein ja mitä tarvikkeita valita.

Etulevyn etuna on, että se koostuu luonnollisista osista ja ei aiheuta haitallisia aineita, jotka ovat vähemmän auringossa lämmitettynä.

Laatoittaminen materiaalina

Avopäälautojen avulla varustetaan polkuja mökeissä ja puutarhoissa, päästä tietille taloja, kauppoja edeltäville alustoille. Materiaali on ympäristöystävällistä, sen tuottamiseen käytetään vain vettä ja joitain savi- tai sementti-hiekkaseoksen lajikkeita.

Halutessasi voit tilata laatat halutussa värissä ja tekstuurissa: valinta on todella laaja. Mutta ei kaikki puutarhurit kiirehtivät ostamaan valmiita materiaaleja kappaleille, monet haluavat tehdä kaiken omilla käsillään. Joku haluaa säästää rahaa, joku yksinkertaisesti houkuttelee itse prosessia. Joka tapauksessa tulee hetki, jolloin on tarpeen päättää: tehdä laatta heti värillä tai maalata sen valmistuksen jälkeen.

Kun laatoitat maalaa, voit käyttää eri sävyjä akryyliväriaineita. Ennen kuin sekoitat komponentit valmistettavan seoksen valmistukseen, maali on sekoitettava hiekkaan. Mitä enemmän väriaineita on, sitä kirkkaampi väri tulee olemaan. Haluttu johdonmuu- tus määritetään näytteenotolla, tehdään useita kokeellisia vaihtoehtoja ja valitaan uusi väri jokaiselle erälle. On tärkeää puhdistaa säiliö, jossa betoni on sekoittunut hyvin, jotta voit välttää värisävyjä.

Jos laatta on jo asetettu paikalleen, mutta sen väri ei sovi yhteen sisustuksen kanssa, rata voidaan maalata uudelleen. Pinnoituslaatikoiden maalaamiseksi menestyksekkäästi on perehdyttävä menettelyn hienovaraisuuksiin.

Värjäystilojen etuja ja haittoja

Erilaisia ​​päällystyslautojen muotoja.

 • maali materiaalin pinnalla suojaa sitä ulkopuolisilta haittavaikutuksilta ja lisää kestävyyttä;
 • materiaalin pinta muuttuu lievemmäksi;
 • käyttämällä erityisesti suunniteltuja väriaineita luo kerros, joka estää laattojen tuhoutumisen, hankautumisen;
 • maalaus auttaa suojaamaan materiaalia ikääntymiseltä;
 • laattojen ulkopinta muuttuu radikaalisti, minkä ansiosta voit muuttaa puutarhan suunnittelua tai mökin edessä olevia tiloja.

Haittoja maalaamalla laatat tekevät sen itse:

 • prosessi on aika vievää ja kestää yli yhden päivän;
 • ajoittain maalauskerroksen kuluminen loppuu ja sitä on päivitettävä;
 • Maalien ja lakkojen käsittely liittyy haitallisiin höyryihin, joten on käytettävä hengityssuojainta, jotta estetään kehon negatiiviset seuraukset.

Mitä voidaan maalata laatat

Laatoitus voidaan maalata seuraavilla työkaluilla:

Päällystyslautojen värimuutokset.

 1. Kumi-maalaus sekoittuu vesipohjaisesti. Ne ovat lisääntyneet joustavuudella, eivät ole halkeamia, ovat veden läpäisemättömiä, kulutusta kestäviä, eivät irrota ja säilyttävät suorituskykyominaisuuksiaan korkeissa lämpötiloissa ja kylmällä säällä. Rakenteessa ei ole haitallisia aineita, seoksella ei ole ärsyttävää hajua. Päällyste on luistamaton - tämä on tärkeää kylmäkauden aikana.
 2. Alkydimaalit betoniin suojaavat täydellisesti laatta, kestävät kemikaaleja, eivät salli tuhoja eikä suoloja. Vastuu ilmakehän haitallisista vaikutuksista. Niillä on merkittävä haitta - se on epämiellyttävä pistävä tuoksu, joka säilyy jonkin aikaa työn jälkeen. Tällä materiaalilla on kuitenkin hyvä vahvuus ja se pidentää laattojen käyttöikää jopa raskaissa kuormissa.
 3. Polyuretaanimaaleilla on seuraavat edut: hyvä iskulujuus, kemiallisen iskun kestävyys. Käytettäessä ulkona maalin väri voi muuttua hieman, mutta se ei vaikuta toimintaan.

Maalaamisen jälkeen betonilevy tulee kestävämmäksi ja ilmatiiviiksi.

Kun olet valinnut haluamasi maalaustekniikan, pinnan on oltava valmis työhön. Polut ja alustat on pyyhkäistävä, poistettava heistä roskia, likaa ja käsitellä halkeamat. Jos mahdollista, on parempi käyttää pölynimuria, sillä jopa pienet pätkät voivat estää täydellisen maalikerroksen luomisen.

Puhdistuksen jälkeen laatta pestään perusteellisesti vedellä. On suositeltavaa käyttää letkua tähän, koska vain hyvä vedenpaine voi pestä kaikki pölyn ja lian hiukkaset. Sitten pintaa on kuivoitettava ja sen jälkeen se voidaan maalata.

Asiantuntijat suosittelevat ensimmäisen maalikerroksen laimentamista 20% mineraalirompentin avulla. Tämä parantaa maalin tarttumista pintaan. On kätevämpää käyttää maalia rullalla lyhyellä nappilla tai vain harjalla.

Kun ensimmäinen kerros on asetettu, anna sen kuivua kokonaan. Levitä myöhemmät kerrokset käyttäen samaa työkalua, ei ole enää tarpeen laimentaa maali tärpätillä. Jokainen kerros on asetettava edelliseen vasta sen jälkeen, kun se on kokonaan kuivunut. Pakkauksen valmistajan on määriteltävä koostumuksen kuivauksen päivämäärät - ennen työn aloittamista on syytä lukea ohjeita huolellisesti.

Kun maalaa, älä unohda maalin sekoittamista säännöllisin väliajoin. Tämä auttaa säilyttämään värien tasaisuuden.

Maalauksen jälkeen ei ole suositeltavaa kävellä laatoilla lähipäivinä.

Hyödyllisiä vinkkejä maalattaessa laatat

Jos laatta on avoimen taivaan alla, maalata se maalilla riippuu suoraan sääolosuhteista.

Monia maaleja ei voi käyttää alle 10 asteen lämpötiloissa. Sää on oltava kuiva, koska ei ole suositeltavaa maalata märkäpinta. Tuulen ei pitäisi olla, koska se voi tarttua pintaan.

Jotta saat hyvän tuloksen, on parempi valita muutamia hienoja lämpimiä päiviä laattojen maalaamiseen.

Yksinkertaisempia käsitellä pieniä alueita: voit venyttää teltta yli niiden suojelemiseksi ja rakentaa elokuvaan improvisoidut seinät.

Kaikki puutarhan tai kartanon laatta voidaan maalata tarkasti, siististi, ja se sopii täydellisesti sisätilojen kanssa. Laatta voidaan kuvata tai tavallinen, tilata tai tehdä itsenäisesti - menestyksellisellä työllä, se korostaa vain maisemasuunnittelun kauneutta sivustolla.

Miksi maalata laatat?

Laattoja käytetään huonekalujen, kauppapaikkojen lähellä sijaitseviin kohteisiin, maan polkuihin jne. Pöytämateriaalit ovat kauniita ja ympäristöystävällisiä tuotteita, koska sen tuottamiseen käytetään vain vettä ja erityisiä saviastioita.

Tämän prosessin ominaisuudet

Värilevyjen ostaminen säästää maalaustöitä ja kestää kauemmin.

Jos aiot vain luoda kappaleita tai jotain muuta, ota välittömästi värilliset laatat, joiden valinta on melko suuri. Mikä tahansa muoto ja väri tilaat, jos sinulla on tällainen tilaisuus. Mutta on melko mahdollista valita käytettävissä olevasta materiaalista, mikä on sinun mielesi mukaan, koska nykyisin monipuolisimmista muodoista ja väreistä koostuva laatta on valtava.

Jos teet laatta itse, ja maalata se valmistusprosessissa, käytä akryylimaalia eri sävyissä.

Tee tämä ennen kuin sekoitat kaikki osat, sekoita maali hiekalla, sitä enemmän tulee olemaan maali, sitä kirkkaampi väri tulee. Määritä testausmenetelmäsi sopiva koostumus. Jotta voit tehdä tämän, sinun on tehtävä useita kokeellisia vaihtoehtoja. Jokaiselle erälle voit valita toisen värin. Älä unohda puhdistaa säiliötä, jossa vaivaa betonia, mikä auttaa välttämään sävyisiä värejä.

Mutta jos laatta on jo säädetty ja haluat vaihtaa sen väriä, sinun pitäisi toimia täysin toisella tavalla. On tarpeen tietää, mitä värejä käytetään laattojen päällystämiseen, miten se tehdään ja mitä. Maalauslaattoja ei ole helppoa, ja niitä tulisi lähestyä erittäin vakavasti ja vastuullisesti.

Ensinnäkin kannattaa ymmärtää kaikki maalauslaatat positiiviset ja negatiiviset sivut. Ehkä, kun olet tutkinut hyviä ja huonoja puolia, muutat täysin mielesi laattojen maalaamisesta ja ehkä harkiten huolellisesti olette vakiinnuttaneet vakaasti haluasi.

Vahvuudet ja heikkoudet

Erityinen maali maalauslaattojen suojaamiseksi suojaa sitä korkeilta lämpötiloilta ja muilta haitallisilta ympäristövaikutuksilta.

 1. Maalikerros laatan pinnalla suojaa sitä kaikilta ulkoisilta haitallisilta vaikutuksilta, mikä epäilemättä pidentää käyttöikää. Ja jos tavoitteesi on täsmälleen sama, silloin on tarpeen maalata laatat.
 2. Laatta muuttuu lievemmäksi, mikä on myös aivan positiivinen laatu. Jos laatta on liukas, silloin kannattaa myös maalaa se.
 3. Erikoismaalaukset laattapinnoitteelle estävät sen vanhentamisen, tuhoutumisen ja jopa pyyhkimisen.
 4. Kaikki nämä prosessit tapahtuvat vuosien jälkeen, mutta maalauksen ansiosta voit viivyttää näitä epätoivottuja hetkiä. Joten, jotta voidaan säilyttää jalkakäytävä, on myös syytä tehdä väritys.
 5. Kyky muuttaa päällystyslaattojen ulkoasua on melko dramaattinen ja muuttaa siten koko maisemasuunnittelua. Jos kaikki tämä voidaan tehdä vain maalaamalla laatat, niin se on tehtävä.

Haittoihin kuuluvat:

Taksipeitteen ongelma voidaan ratkaista soveltamalla erityisen maalausmaalia.

 1. Se ei ole niin helppo maalata laatta, koska tämä työ on työläs ja kestää useita päiviä.
 2. Tarve levittää säännöllisesti uusi maalikerros laattaan, eli maalata uudelleen. Sinun ei tarvitse tehdä tätä usein, jos valitset oikean vaihtoehdon. Mutta jopa suuren maalausjakson päättymisen jälkeen on vielä toistettava.
 3. Maalilla työskentelyyn liittyy useimmiten lievä myrkytys. Hän voi hengittää hyvin nopeasti, mutta tätä voi ja pitäisi välttää, jos käytät hengityssuojainta. Muuten kaikki maalit eivät haju, tämä on jälleen kysymys.

Kun olet laskenut arvioidut hyvät ja huonot puolet, voitte tiivistää: se on mahdollista ja tarpeellista maalata.

Maalaustyökalut ovat käytettävissä

Maalien avulla maalatut maalauslaatat:

Kumi-, alkydi- ja polyuretaanimaalit ovat ihanteellisia laattojen päällystämiseen. Niillä on suuri kulutuskestävyys ja ne suojaavat pintaa.

 • Kumi on vesipohjainen maali. Lisääntynyt kimmoisuus, ne eivät repeä, ovat vedenpitäviä, niillä on suuri kulutuskestävyys, eivät irrota ja säilytä täydellisesti ominaisuutensa sekä erittäin korkeissa lämpötiloissa että vaikeissa pakkasissa.

Ne ovat hajuttomia, liuotinvapaa ja vaarattomia. Pinnoite ei liukene, mikä on erityisen merkitsevää kylmissä vuodenaikoissa.

 • Alkydit maalit ja lakat betoniin. Täydellinen suojaamaan laatat. Ne kestävät kemiallista hyökkäystä vastaan, ne suojataan tuhoutumiselta, kaakelin värjäämiseltä ja estävät suolojen esiintymisen.

Ehdottomasti vastustuskyky ilmakehään. Ole pistävä haju, joka kestää pitkään. Mutta samalla kestävyys myös korkeilla mekaanisilla kuormilla.

 • Polyuretaanimaalit, koska niillä on suuri sitkeys, korkea kulutuskestävyys ja kestävyys, kemiallinen vastustuskyky. Käytettäessä ulkona voi tapahtua varjossa, mutta suojaustoiminnot eivät muutu.

Laattojen täydellinen tiivistys ja sen kovettuminen saavutetaan myös värjäyksellä. Sitä voidaan käyttää jopa -30 asteen lämpötilassa.

Jos valitset maali, jonka mielestäsi sopii alumiiniseinien päällystämiseen, voit aloittaa maalauksen pinnan valmistamisen. Ensinnäkin sinun on pyyhkättävä huolellisesti kaikki lika ja roskat laatan pinnalta ja niiden välisistä aukkareista. Jos tällainen tilaisuus on olemassa, kannattaa käyttää pölynimuria, sillä pienin tahra, joka on vahingossa jätetty pinnalle, voi olla haitaksi täydelliselle maalaukselle.

Maalauslaatu riippuu siitä, miten huolellisesti valmistaudut pintaan.

Perusteellisen puhdistuksen jälkeen laatta pestään vedellä, mieluiten letkusta. Veden paineen avulla peset pois jäljellä olevat lika- ja pölyhiukkaset. Ihannetapauksessa tämä saattaa olla pesukone, mutta puutarhaletku soveltuu pienille pinnoille. Vedenkäsittelyn jälkeen pinnan on annettava kuivua.

Täydellisen kuivauksen jälkeen voit alkaa värjätä. Älkää unohtako lukea ohjeita maaleja, jotka valitsit päällystyslautojen käyttöä varten.

Asiantuntijat suosittelevat ensimmäisen maalikerroksen laimentamista 20% mineraalirompentin avulla, mikä lisää ensimmäisen kerroksen tarttumista laattaan. On suositeltavaa käyttää maalia lyhyellä napulla tai kätevällä harjalla.

Kun ensimmäinen kerros on asetettu, anna sen kuivua kokonaan. Toinen ja tarvittaessa kolmas kerros levitetään samalla työkalulla, mutta laimentamatta tärpätillä.

Uuden kerroksen levittäminen tulisi tapahtua vain kokonaan kuivuneella edellisellä kerroksella. Maalin kuivumisaikaa luetaan myös käyttöohjeessa.

Älä unohda huolellisesti vaivaa maali sekoittimen avulla jokaisen värin aikana jatkuvalla taajuudella. Tämä varotoimenpide auttaa sinua pitämään värin tasaisena.

Värjäyksen päätyttyä, kun olet saavuttanut halutun tuloksen, älä unohda, että on parempi olla kävelemässä laattoja ensimmäisinä päivinä. Tämä vivahde ja monet muut on otettava huomioon laatoituksen värjäytymisen suunnittelussa.

Suositukset työssä

Valitse hyvä sää värjäyslaatikoille. Katso sääennusteet muutaman päivän ajan.

Harkitse, että jos päällystyslaatat ovat avoimen taivaan alla, värjäytyminen alkaa ja se riippuu suoraan sääolosuhteista.

Monia maaleja ei voi käyttää alle 10 asteen lämpötiloissa. Lisäksi tarvitset kuivaa säätä, sillä maalaaminen märille pintoille ei ole vain suositeltua, mutta ei ole järkevää, koska tässä tapauksessa ei saada laadukasta maalia.

Myös tuuli voi estää sinua, se ei anna sinulle hyvää puhdistusta pinnalle, jatkuvasti kirjallisesti roskat sitä. Ja maaleilla jo peitetty pinta kärsii siitä vieläkin enemmän, koska roskat ja pöly tarttuvat maaliin ja lopulta pilaavat maalatut päällystyslaatat.

Siksi useiden päivien valinta, jonka aikana on täydellinen sää, on yksi vaikeimmista olosuhteista värjäykseen. Pienillä alueilla kaikki on paljon yksinkertaisempaa. Näiden yläpuolella voit venyttää teltta ja tehdä improvisoidut seinät pois elokuvasta, mikä tietenkään ei ole kovin kannattavaa materiaalipuolelta, mutta se takaa laadukkaan maalauksen loppuun.

Riippumatta siitä, minkälainen laatta: kuvitteellinen, säännöllinen päällystys tai omakohtainen kuvasi mukaan, voit maalata sen ja saavuttaa täydellisen väriratkaisun, joka korostaa ympäröivän maiseman kauneutta.

Maisemasuunnittelu

Värjääminen päällystyslaatat happo väriaineita

Onko mahdollista maalata päällystyslaatat ja mitä?

Päällystyskivien ja päällystyslautojen maalaus toteutetaan monin eri tavoin. Maalauksia on erilaisia: kumi, alkydi, polyuretaani sekä happo väriaineet. Valitettavasti kaikki eivät ole sopivia huonekaluille, jotka sijaitsevat talon ulkopuolella. miten maalata laatat laatua kadulla? Valitse happo väriaineet.

Kuinka maalata päällystyslaatat?

Hapan väriaineet - uusin keksintö. Ne vaihtelevat laaja-alaisesti, niitä käytetään kaikenlaisiin betonipäällysteisiin, keinotekoisiin kivi-, vibrocast- ja vibropressoituihin päällystyslaatoihin, puupäällysteisiin jne. Happoväriaineita käytetään betonilaattojen, keinotekoisten koristekivien, valettujen ja puristettujen päällystyslautojen pinnoittamiseen.

Hapan väriaineet tai mordants laattojen päällystämiseen eroavat tavallisilta väreiltämme, ne eivät muodosta kalvoa päällysteen pinnalle vaan tunkeutuvat pintakerrokseen tiettyyn syvyyteen ja pääsevät kemialliseen reaktioon betonin osien kanssa. Betoni sisältää mineraaleja, maalikomponentit ovat vuorovaikutuksessa niiden kanssa - happoja, suoloja ja muita vaikuttavia aineita sisältävä vesiliuos, joka johtaa päällystyslautojen maalaukseen.

Sekä uusille että vanhoille betonipinnoille tehdään kemiallinen käsittely. Vaikka värejä kutsutaan happamiksi, happo ei vaikuta betonin väritykseen. Päällystyslautojen värjäys happoväreillä tapahtuu happoliuoksen epäorgaanisten suolojen ja betonin sisältämän kalsiumhydroksidin välisen vuorovaikutuksen vuoksi. Vaihtoehtoisesti happo on välttämätön pääsy betonien suoloihin, se tunkeutuu ylemmän kerroksen läpi, ns. Sementtimaitoa.

Jotta kemiallinen reaktio maalaamalla päällystyskivet ja päällystyslaatat onnistuu, on otettava huomioon seuraavat tekijät:

 • Tärkein tekijä: betonin sisältämän sementin laatu ja koostumus. Mitä enemmän sementtiä on betonirakenteessa, sitä väkevämpi väri tulee värjäykseen.
 • Toinen tärkeä tekijä: betonin koostumus. Esimerkiksi haponkestävä murskattu kivi (pii tai graniitti), kvartsihiekka ei ole altis värjäytymiselle. Mutta kalkkia sisältävät epäpuhtaudet, helposti maalatut.
 • Kyllästys. Jos betonia on jo käsitelty vedeneristysnesteellä tai pehmittimellä, se voi johtaa epätasaiseen pintavärjäykseen happovärillä.
 • Koostumuksen kosteuspitoisuus betonissa, ilmasto-olosuhteet reaktiossa.
 • Mikä on päällystyslaattojen väri? Värin on täytettävä vaatimukset ja täytettävä valtion normit. Ennen kuin ostat, kysy myyjältä: mitä maali maalaa päällystyslaatat? Kuinka maalata päällystyslaatat? Mikä maali sopii parhaiten laatoille?

Jos päällyste on jo asetettu, on vaikeaa määrittää betonin tilan. Siksi on suositeltavaa testata ensin yhdelle tai useammalle laatalle, jotta saataisiin käsitys siitä, mitä reaktiosta tulee.

Vettä hylkivä kyllästys tai lakat laastan suojaamiseksi kosteudelta tulee levittää värjäyksen jälkeen. He myös suojaavat laatat häipymästä, ei vain sisätiloissa, vaan myös kirkkaassa auringonpaisteessa talon ulkopuolella.

Betonien väriaineiden kehittämisalue kehittyy jatkuvasti ja on yhä suosittu. Tähän on useita syitä:

 • Mikä voi maalata päällystyslaatat? Happoja voidaan käyttää vanhoilla betonipinnoilla, ja jos siinä ei ole halkeamia tai siruja, pinta näyttää uudelta. Tällöin on mahdollista muuttaa päällystyslaattojen ulkonäköä ja välttää korjauskustannukset.
 • Hapotavien paletti suosii sen monimuotoisuutta. Niiden avulla voit vaihtaa paitsi värin, myös betonin koostumuksen, antaa sille leikkauksen, laminoinnin, jäljitellä marmoria tai luonnonkiveä. Värisävyjen (punainen, ruskea, keltainen, sininen) värjäämisen lisäksi voit saada omat sävyt sekoittamalla useita värejä tai maalattaen maali vedellä. Värjäysvaiheessa on mahdollista käyttää erilaisia ​​happoreaktioita, joten happoväriaine ei näytä tasaiselta koko paikassa, vaan sen luonnollisempi ilme.
 • Puutarhojen, portaiden, pysäköintialueiden ja neliöiden maalaamisessa käytettävät hapanmaalit kestävät huomattavia lämpötilaeroja -50: stä +50: een, yli 300 jäädytys-sulatusainetta, eikä se pääse liikkumaan jalankulkijoiden jalankulkijoiden ja pyörien alle. Sitä voidaan käyttää myös sisätiloissa, lattianpäällysteinä, tulisijoilla ja pylväillä, huviloissa ja terasseilla.
 • Hapan väriaineiden ansiosta et voi vain maalata pintaa, vaan myös luoda monimutkainen muotoilu, monimutkainen kuva, kaikki riippuu toiveesta ja mielikuvituksesta.

Onko mahdollista maalata päällystyslaatat? Tietenkin kyllä! Monissa maailman maissa betonipäällysteen koristekuvaus on jo pitkään suosittu, Amerikassa on noin sata yritystä, jotka tekevät tällaista työtä. Maassamme tällainen liiketoiminta kehittyy vain, mutta sen kasvu eroaa nopeudesta ja nopeuttaa suosiota. Voit maalata maali jalkakäytäville - päätät. Kuitenkin on halvempaa ja kestävämpää ostaa värillisiä päällystyslaattoja valmistajalta.