Miten porata betoniseinä - mahdollinen tie ulos

Ennemmin tai myöhemmin useimmat ihmiset, jotka asuvat taloja betoniseinissä, on tarpeen keskeyttää kaapin, lampun, hyllyn tai kuvan. Tässä vaiheessa on kiireellinen kysymys betonin seinän poraamisesta. Ei ole mikään salaisuus, että jokainen kotiopettaja on kohdannut tämän ongelman ainakin kerran elämässään, mutta kaikki eivät osaa ratkaista sitä. Monet rohkeasti kiduttavat poraa ja omia voimiaan, mutta eivät saavuta haluttua tulosta, he pudota kaiken, kunnes seuraava yritys tehdä reiän seinään. Mutta poraus lopulta hajoaa ja hyllyt pysyvät jonnekin huoneen nurkassa tai keräävät pölyä ruokakodissa. Mutta vielä on vaihtoehtoja - he tarvitsevat vain tietää ja pystyä käyttämään niitä.

Mitä asiantuntijat suosittelevat?

Betonin reiät on tehtävä varsin usein erityisesti prosessissa:

 • viimeistely;
 • huonekalujen asennus;
 • ilmastointilaite suspensio;
 • lisälaite sähkö;
 • putkiasennukset.

Betoniseinässä on kaksi tapaa ratkaista reikien ongelma:

 • vasarapora, ja parempi reikä, jossa pobedit pora;
 • timanttiporaus.

On huomattava, että betoniseinässä on tavanomaisia ​​poranreiät reikiä, joten ennen töiden aloittamista on tarpeen ostaa kylvökoneita erikoisvalmisteisilla suuritehoisilla seoksilla varustetuilla levyillä, jotka sopivat täydellisesti betonin ja tiilen kanssa. Mutta pehmeitä materiaaleja varten ei ole suositeltavaa käyttää niitä, sillä voitokkaat porat eivät leikkaa niitä vaan rikki.

Mikä auttaa kotiopettajaa?

Kotimaisissa olosuhteissa, kun sinun on tehtävä 2-3 reikää betoniin, voit tehdä ilman säännöllistä porata, ilman shokkitoimintoa. Tätä varten on välttämätöntä porakruunun upottaminen seinätelineeseen ajoittain rikkoen betoni vahvalla metallipinnalla (rei'illä), joka on kooltaan sama kuin reiän halkaisija. Sitä käytetään siinä tapauksessa, että pora alkaa "pysähtyä" seinään. Tällä hetkellä reikäyn työnnetään terässilppuri ja ne alkavat lyödä sitä vasaralla tai sledge hammerilla yrittäen murskata liian tiheitä osia ja reiän reiän syvemmälle. Samanaikaisesti tappi käännetään hieman. Sitten vasaramainen pora voi palata työhön.

Kaikki edellä mainitut vaiheet toistetaan peräkkäin, kunnes reikä suurennetaan haluttuun syvyyteen. Tämä menetelmä on melko työläs ja tylsi, mutta reikien pari on täysin hyväksyttävää.

Vaihtoehtoisesti, kun poraa reikiä betoniin, voit käyttää yleispihkoja, joissa on timanttipinnoite. Ne ovat erittäin tehokkaita, kun käytät metallia, soraa ja betonia. Ne voidaan asentaa vain tavalliseen sähköporaan tai työkaluun, jossa värähtelytoiminto on pois päältä.

Poraa on käytettävä erittäin huolellisesti, muuten se epäonnistuu liian nopeasti. Neuvo, jonka ammattilaiset antavat, on välttää porauksen ylikuumeneminen, se on ajoittain kostutettava kylmällä vedellä.

Miten päättää työkaluista?

Enemmän työtä varten tarvitset vasaraporaa tai poraa, jolla on vasarafunktio, ja poraa pisteviivoja. Impaktipora yhdistää pyörimisliikkeen edestakaisin liikkeellä, mikä auttaa sitä selviytymään kevyestä betonista, ja kysymys siitä, miten betoniseinää porataan, on yksinkertainen vastaus - paras avustaja on perforator, jonka pääasiallinen tarkoitus on betoniteiden lävistys. Toinen ero on:

 • iskupora, joka on suunniteltu enintään 12 mm: n reikien poraamiseen;
 • perforator pystyy poraamaan suuria reikiä.

Poraa betoniseinän rungon poraus metallista.

Mikä on porattu suuria reikiä?

Ammattilaisille kohdistuu jatkuvasti betonin porausreikien ongelma, käytä erikoislaitteita, joihin kuuluvat:

 • voimakas sähkömoottori;
 • poraus;
 • timanttiporat, eri halkaisijat;
 • joka on asennettu ohjaustankoon.

Timanttiporauksella voit tehdä suuria läpimittaisia ​​reikiä - jopa 40 cm. Prosessi on melko nopea ja tehokas ilman liikaa pölyä ja melua. Vesi syötetään automaattisesti porauspaikalle, joka samanaikaisesti jäähdyttää timanttikruunun ja pese pois pölyn.

Kun timanttien porausreiät ovat tarkkoja ja selkeitä ääriviivoilla, kiillotettu sisäpinta. Ne voidaan tehdä erilaisissa suljetuissa rakenteissa missä tahansa kulmassa horisonttiin, ja betonissa olevien halkeamien tai sirujen mahdollisuus on kokonaan suljettu pois. Hävittäminen tapahtuu vain tulevan reiän kohdalla.

Erikoistuneet yritykset harjoittavat timanttiporausta, joten jos tarvitset suurien halkaisijoiden betoniporaa, voit kutsua käsityöläisiä laitteisiin. Tätä tarkoitusta varten ei ole tarpeen ostaa erityisesti timanttiporauskoneita.

Betonin poraus: työkalut, valmistus, prosessitekniikka

Tarve kiinnittää kattokruunu, asentaa seinäkaapit, pistorasia jne., Syntyy ennemmin tai myöhemmin elävän tilan jokaisen omistajan elämässä. Koska betonipylväät, katot ja katot ovat melko yleisiä nykyaikaisissa huoneistoissa, voi olla selvää, että kiinnittimet on kiinnitettävä betonirakenteeseen. Jos olet "onnekas", silloin on luonnollista kysyä, miten poraa betonia?

Betoni on yksi nykyisin kestävimmistä rakennusmateriaaleista. Kuitenkin sen lujuus on tässä tapauksessa suurin ongelma, koska on mahdotonta porata teräsbetonia ilman erikoislaitteita ja asiaankuuluvaa tietoa. Samaan aikaan asiantuntijoiden kutsu useiden pienikokoisten reikien muodostamiseksi maksaa sinulle suhteettoman suuren määrän.

Seinän poraus rei'itysporalla: kuva

Jos haluat säästää rahaa, on aivan järkevää ajatella tämän ongelman ratkaisemista omalla tavallaan. Ilmeisestä monimutkaisuudesta huolimatta - oikea lähestymistapa ja prosessin teknisen osan tarkka noudattaminen auttavat sinua saavuttamaan laadukkaan tuloksen. Tässä artikkelissa annetaan yksityiskohtaiset ohjeet betonin poraamisesta omiin käsiisi.

Betoniporaus

Työkalut

Poraa teräsbetonipintaa on käytettävä erikoistyökaluja - tässä tapauksessa se ei tee itsestään valmistettua työkalua.

Riippuen mieltymyksistäsi ja reiän halkaisijasta, voit käyttää lyöntiporaa tai pienikokoista sähköistä rei'itystä. Ensimmäisessä vaihtoehdossa on vähemmän tehoa, mutta sillä on vähemmän painoa ja kätevä muotoilu. Porauslaitteella on vastaavasti suurempi potentiaali, paino ja mitat.

Kiinnitä huomiota! Koska rakennuslaitteiden käyttö on usein kertaluontoista, on järkevämpää vuokrata ne. Kun otetaan huomioon, että niiden hinta on melko korkea, säästät huomattavan määrän varoja.

Nykyisten työkalujen lisäksi sinun on hankittava erikoispora bittiä, joiden avulla voit työskennellä betonipinnan kanssa. Jos rei'itysporat on valittu pobeditovym kärjellä.

Perforaattorilla on oma joukko lyömäsoittimia, jotka useimmissa tapauksissa ovat melko tarpeeksi. Lisäosina lyöntiä varten voit myös käyttää poraa kärjellä.

Betoninporat

Reikien muodostusta, joiden läpimitta on 35-120 mm, käytetään suuttimien kruunuja, joissa on viisteiset hampaat - niiden avulla poraa, kytkimiä jne. Varten olevat urat porataan. Jos olet ajatellut, onko se mahdollista porata betoni ruuvimeisselillä, niin myös volframikarbidipäällysteiset kruunut ovat olemassa tähän tarkoitukseen. On kuitenkin huomattava, että ne soveltuvat vain yksiköille, joiden kapasiteetti on vähintään 1 kW.

koulutus

 • Ennen betonin porausta on tarpeen valmistaa käytettävissä olevat työkalut. Ensinnäkin kiinnityspatruunaa tarkastetaan hiekan tai muiden vieraiden elementtien läsnäollessa - jos niitä on olemassa, ne on poistettava epäonnistumatta. Tätä varten voit käyttää puhdasta, kuivaa liinaa;
 • Poran on sovitettava uraan vapaasti, jotta voit tuntea, että se on tullut kokonaan. Tämä on edellytys, jonka noudattamatta jättäminen voi johtaa siihen, että kärki tulee käyttökelvottomaksi. Jos puhumme lyöntipuristimesta, on tarpeen kiinnittää poraus mahdollisimman tiiviisti, rei'ittimen puristin suoritetaan automaattisesti;
 • Ennen betonikattojen poraamista on välttämätöntä suojata kasvot hengityksensuojaimella tai muovivalolla. Kun työskentelet seiniin, myös henkilökohtaisten suojavarusteiden käyttö on toivottavaa, vaikkakaan ei ole niin kriittinen;

tylsä

Betonin poraus ei ole erityisen vaikeaa ja koostuu vain työkalun työstämisestä. Porauksessa tehtävien töiden tulisi yhdistää porauksen pysäytystapa poraamalla.

Jos käytät suuttimia, kruunuja, iskutilan on oltava poissa käytöstä. Ainoa mahdollinen ongelma tämän prosessin aikana on vahvistaminen vahvistuskannesta, joka saattaa olla poranterän tapaan.

Ennen betoniporauksen poraamista betonilla työskentelyä varten on tarpeen vaihtaa tavallinen pora metallille ja poraa este. On tärkeää unohtaa sulkea seulontatila ennen betoniporauksen poraamista betoniin.

Edellä mainittujen lisäksi on useita hyödyllisiä vinkkejä, jotka auttavat sinua saavuttamaan laadukkaan tuloksen.

 • Ei-ammattimaisia ​​rakennusvälineitä ei ole suunniteltu pitkäaikaiseen kuormitukseen, jota on syytä harkita työskenneltäessä niiden kanssa. On mahdotonta estää tapauksen ylikuumenemista - keskimäärin laitteiston jatkuva käyttöaika on enintään 15 minuuttia, minkä jälkeen mekanismi vaatii jäähdytystä. Samat 15 minuutin käyttämättömyys on melko tarpeeksi;
 • Porattaessa poraa kuumenee ja kun kriittinen lämpötila saavutetaan, kärki alkaa deformoitua. Porauksen jäähdyttämiseksi riittää vain upottaa kärki veteen - sitä useammin, kun suoritat tämän toimenpiteen, sitä vähemmän tarvitset kulutusta;

Betonipora

 • Jos pora on juuttunut, sinun ei missään tapauksessa yritä kääntyä pyörimään nopeuden lisäämiseksi - parhaimmillaankin rikkoo poranterän ja pahimmillaan tuhoat työkalun itse. Sinun täytyy vetää kärki ulos pistorasiasta, ladata samanlainen ja porata reikä sen vieressä - vasta sen jälkeen voit yrittää "pelastaa" poraa vankeudesta;

Timanttiporaus

Jos aiot ajatella, miten poraa betonilaatan läpi tai luo suuren halkaisijan omaava reikä, et voi tehdä sitä itse. Tehokkain on timanttiporaus reikien betoni ja leikkaus teräsbetonista timantti piireissä, jotka toteutetaan erikoistuneiden ammattilaisten avulla.

Laitosten kustannukset ovat melko korkeat, ja on irrationaalinen ostaa ne yksittäiskäyttöön. Olisi kohtuullisempaa kutsua asiantuntijoita, jotka tarjoavat palveluitaan erittäin kohtuulliseen hintaan.

Oikein valittu laitteisto ja ammattimainen lähestymistapa auttavat sinua selviytymään jopa niin vaikeasta tehtävästä kuin betonin poraus. Saat tarkempia tietoja tästä aiheesta katsomalla videota tässä artikkelissa.

Miten poraa betonia?!

Minun piti porata betonikatto kerran. Voi, tämä ei ole helppo työ! Pobeditovoe poraa taistelussa tapahtuu betonissa, jonka tehokkuus on 1 mm 20 minuutissa! Punch se tapahtui, mutta! Onko mitään salaisuuksia konkreettisen hajoamisen kannalta? Kuinka putken rakentajat ja kattokruunu johtavat kattoon?! Ja jos haluat liikkua?

Pravdolyub kirjoitti:
Kuinka putken rakentajat ja kattokruunu johtavat kattoon?

tai lattialaattojen tai esiputkisten putkien (jos monoliitti)
Voittopora ehdottaa voimakkaasti porauksen ja lyönnin muuttamista.
Tai timanttipora.
Esimerkiksi Hilty läpäisee 200 mm: n paksuisen teräsbetonilaatan ja 12-16 mm: n liittimet muutamassa minuutissa saaden vastauksen kruunun halkaisijan mukaan.
Kaikki vesi jäähdytetään

Yleisesti olen mukana verkkosivujen ja verkkokauppojen rakentamisessa

Tavallisesti tavallinen porata itse kidutetaan.
Puhallin, jopa paha, betonipora, jopa itsepäinen valmistaja on ilo.

Naurutko
Muistan 21. vuosisadan pihalla. Poraus haluttuun poran halkaisijaan - tulos muutaman sekunnin kuluttua.

Pravdolyub kirjoitti:
Pobeditovoe poraa taistelupulloilla

Hurraa mitään tiiliä.

Pravdolyub kirjoitti:
Kuinka putken rakentajat ja kattokruunu johtavat kattoon?! Ja jos haluat liikkua?

Taulukko on äärimmäisen epätoivottava. Ja jos katto on tehty ontosta ydinpaneelista, voit porata uuden reiän oikeaan paikkaan ja vetää sen viereen.

Pravdolyub kirjoitti:
Onko mitään salaisuuksia konkreettisen hajoamisen kannalta?

Oletko kiinnostunut tulevaisuudesta vai tarvitsetko jotain erityistä? Ja sitten me ollaan niin kauas pyöreän tanssin ympärillä.

jekasus kirjoitti:
Puhallin, jopa paha, betonipora, jopa itsepäinen valmistaja on ilo.

Eli Pravdolyub, halvempi ei yksinkertaisesti ole näin.
Näyttää siltä, ​​että tämä keltainen työkalu on johto

Pravdolyub kirjoitti:
Onko mitään salaisuuksia konkreettisen hajoamisen kannalta?

Ehdottomasti. Kuten jo sanoin:

justis1 kirjoitti:
Poraus haluttuun poran halkaisijaan - tulos muutaman sekunnin kuluttua

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun kerron tapauksessani sopivassa tilanteessa. Se oli kauan sitten.
Vain viimeistellyt korjaukset (keittiö, kylpyhuone, eteinen) ja - naapuri on täyttänyt yläosan. Katto märkää, näet kuinka vesi leviää laattojen aukkojen läpi. Meidän on pikaisesti vapautettava vettä tyhjiöistä, kunnes hän meni muihin huoneisiin. Poraa 2 reikää aukkoon MANUAL-porakone (joka ei enää muistaa - tämä on porakone ilman sähkömoottoria, sinun on käännettävä kätesi) seisomaan kylvyn reunoihin. Ei ollut aikaa sähköporaa juostamaan, eikä edes ollut rakennustelineitä. Vesi tyhjennettiin vedelle, korjaukset joillakin alueilla pelastuivat.
Pora oli käsityönä valmistettu vene.

Muutaman vuoden kuluttua uudella korjaamisella, samassa tiloissa, riippuvalaisimet, jo normaalilla modernilla instrumentilla - se oli hämmästyttävä: miten voisin tehdä sen sitten?

Todellinen rakkaus, mikään ei ole monimutkaista! Näihin tarkoituksiin tarvitset lyöntiä.

Makit's jackhammer SMS-MAX: ssä 20 t p: stä

papa kirjoitti:
Se näyttää tältä

Kyllä - hyvä asia. Odotamme uuden aiheen "Kuinka sulkea reikä naapuriin".

Profan27 kirjoitti:
miten voisin tehdä sen sitten?

Hehe, yrititkö pulttia? Tämä on jännitystä!

Huberin betoni on erittäin yksinkertainen voitolla ja vasaralla, poraa voitolla 5 sekuntia, pudottaa poraa, ottaa sopivan kokoinen kynnen tai poraa paremmin voitella ja työnnä se reikään ja pari kolme iskuja vasaralla ja sitten uudelleen 5 sekuntia ja sitten vasara vasaralla ja niin edelleen, kunnes voittaja. Paljon nopeammin kuin vain poraaminen pobeditom. Lähes puncher.

Huber kirjoitti:
ja pultti ei yrittänyt?

Shlyamburista jotain olisi tapahtunut nopeammin. Se ei ollut käsillä. Ja pora oli.

Medtech kirjoitti:
betonissa on hyvin yksinkertainen voitolla ja vasaralla

Minulla on nämä tapaukset Kress 600.

Profan27 kirjoitti:
Shlyamburista jotain olisi tapahtunut nopeammin.

Ja suosittelen herkkiä ratkaisuja betonin poraukseen? Nyt, kun olen liian laiska saada yksi tai kaksi reikää, olen poraamalla kuva ripustaa ruuvimeisseli porakoneella keramiikka... saan sen, mutta en useinkaan saavuta haluttua syvyyttä, lyhennän tylppä, otan ruuvi jne., Mutta haluan helpompaa ratkaisua. Voidaanko olla kehittyneempiä harjoituksia jne.?

mstrct_lab kirjoitti:
Voidaanko olla kehittyneempiä harjoituksia jne.?

Artois.
Mutta ilman lakkoa, se olisi kaikki sama porata betonia.

Mstrct_lab, olisi poroja, kukaan ei ostaisi poroja.

Yuber,
andrewkhv,
ok, sitten en ajattele sitä.. Perf taksit lopulta.

Huber kirjoitti:
Minulla on nämä tapaukset Kress 600.

Tässä me olemme: +))

mstrct_lab kirjoitti:
Voidaanko olla kehittyneempiä harjoituksia jne.?

Posliinisen kivitavaran työtä leikkeessä.

Profan27 kirjoitti:
Muutaman vuoden kuluttua uudella korjaamisella, samassa tiloissa, riippuvalaisimet, jo normaalilla modernilla instrumentilla - se oli hämmästyttävä: miten voisin tehdä sen sitten?

Stressiä. Adrenaliinin yliannostus.

Medtech kirjoitti:
Huberin betoni on erittäin yksinkertainen voitolla ja vasaralla, poraa voitolla 5 sekuntia, pudottaa poraa, ottaa sopivan kokoinen kynnen tai poraa paremmin voitella ja työnnä se reikään ja pari kolme iskuja vasaralla ja sitten uudelleen 5 sekuntia ja sitten vasara vasaralla ja niin edelleen, kunnes voittaja. Paljon nopeammin kuin vain poraaminen pobeditom. Lähes puncher.

Profan27 kirjoitti:
Vain viimeistellyt korjaukset (keittiö, kylpyhuone, eteinen) ja - naapuri on täyttänyt yläosan. Katto märkää, näet kuinka vesi leviää laattojen aukkojen läpi. Meidän on pikaisesti vapautettava vettä tyhjiöistä, kunnes hän meni muihin huoneisiin. Poraa 2 reikää aukkoon MANUAL-porakone (joka ei enää muistaa - tämä on porakone ilman sähkömoottoria, sinun on käännettävä kätesi) seisomaan kylvyn reunoihin. Ei ollut aikaa sähköporaa juostamaan, eikä edes ollut rakennustelineitä. Vesi tyhjennettiin vedelle, korjaukset joillakin alueilla pelastuivat.
Pora oli käsityönä valmistettu vene.

Peto! Muistan, että olen myös poroittanut käsiporan (ei sähköä) juotosruuvalla talon betonissa altaan alla muutamilla reikiillä 6mm: n puoleiseen kouruun. Tämä on kappale pitkä ja tylsi. Koko päivän.

Kuinka porata betonia poraamalla?

Jokainen meistä on toistuvasti kohdannut tarvetta kiinnittää seinille erilaisia ​​kohteita, jotka tekevät sisustuksesta erilaisia, luovat mukavuutta tai yksinkertaisesti muistuttavat miellyttäviä elämän hetkiä. Useimmiten sinun on kiinnitettävä valaisimet ja seinävalaisimet, maalaukset ja valokuvat, peilit ja hyllyt betonipinnalle, asennettava ilmastointi tai televisio. Jos pienen kuvan tai valokuvan tapauksessa voit saada naulan naulaamalla seinään, silloin kun kyseessä on enemmän massiivisia ja raskaita esineitä, syntyy kysymys porausreikistä. Väärinkäsitysten välttämiseksi konkreettisia työskentelytapoja, esimerkiksi porauksen rikkoutumista ja pirstoutumista kannattaa valmistaa osaaminen, valita laadukas työkalu ja valita oikea pora oikein.

Työkalujen valinta ja työskenteleminen sen kanssa

Työkalun valitseminen reiän poraamiseksi on ymmärrettävä, että työsi riippuu siitä. Hyvä porata huolellisesti betoniseinä tai muu tarvittava materiaali, yksinkertaistaa porausmenetelmää, kun taas huono vie paljon aikaa, ei pysty selviytymään tehtävästä tai vaikeuttaa sitä. Mitä sinun on kiinnitettävä huomiota porauksen valinnassa:

 • Onko mahdollista muuttaa porausnopeutta? - Tämä tuote on tärkeä, koska nopeuskorjaus varmistaa poran tarkan toiminnan ja auttaa sitä vahingoittamasta pintaa.
 • Onko mahdollista lyöntiporaus ja syvyyden säätö? - Impact porausta voidaan käyttää ongelma-alueille, pehmentäen niitä.
 • Onko mahdollista pitää pora molemmin käsin? - Pora ei ole helppo työkalu, joten sen pitäisi olla suositeltava malli, joka on varustettu kahvoilla.
 • Onko laitteen voima tyydyttävä työhösi?

Porauksen päätyttyä sinun on saatava käsi ennen työn aloittamista. Voit tehdä tämän porauksen toisella kädellä, kuten pistoolin, ja aseta toinen käsi työkalukahvaan (jos sitä ei ole tarkoitus rakentaa, käsi asetetaan kasetin lähelle). Poraa pidät käsissäsi tarkasti vaakatasossa niin, että reikä ei toimi vääristyneillä ja väärillä kulmilla. Ennen kuin kytket porauksen päälle, odota, kunnes se muuttuu ympäristön lämpötilaksi. Äkilliset lämpötilat voivat aiheuttaa kondensaatiota. Jos päätät tehdä tauon työn aikana, irrota työkalu pistorasiasta.

Pinnan esikäsittely

Ennen porauksen aloittamista sinun on varmistettava, ettei johdotusta, putkia, sähkökaapeleita ole valittuun päällekkäispaikkaan. Metallinilmaisin auttaa ratkaisemaan tämän tehtävän, koska se reagoi ei-rautametalleihin, rautaa ja terästä.

Tämän tilan noudattamatta jättäminen voi kamppailla vahvistuksen, vahingoittaa poraa tai kaapeleita / putkia, jotka ovat piilossa kattoon. Jos tämä kohta täyttää kaikki edellä mainitut vaatimukset, seinälle on merkitty piste, jonka jälkeen se tehdään pienellä alipaineella hitaalla nopeudella poran avulla. On myös syytä muistaa, että betoniseinän pinta on löysempi kuin myöhemmät kerrokset.

Porausvalinta

Tätä kohtaa voidaan perustellusti pitää perustana, koska työn laatu ja porauksen turvallisuus sekä työn tarkkuus riippuvat oikeasta porauksesta. Nykyään markkinoita edustavat valtavat erilaiset porat: puun, metallin, betonin työstämiseen. Jälkimmäiset erotetaan kolmionmuotoisella kärjellä. Betonin pinnalle on parasta käyttää karbidiporaa, esimerkiksi pobedit-poraa. Tämäntyyppinen porata murskaa materiaalia rikkomatta sitä, mikä sopii ihanteellisesti betonilattialle.

Jos seinäporausprosessissa pora ei mene eteenpäin, kohti tiheää aluetta, on suositeltavaa käyttää rei'itystä. Kun lyönti on asetettu reikään, sitä lyödään vasaralla, kunnes se alkaa siirtyä eteenpäin ja pehmentää ongelma-aluetta. Tämän jälkeen voit jatkaa poraamista.

On huomattava, että ilman rei'itystä, rei'itys voi selviytyä tällaisista vaikeuksista melko helposti, mutta niille tehdään reikiä, joiden halkaisija on yli 13 mm. Jos haluat käyttää porakoneita, sinun on muistettava, että ne vaativat jäähdytystä, sammuttaa tärinän ja sopivat vain tavalliseen poraan.

Pieni laite poraa ja asenna pora

Klassinen pora sisältää sähkökaapelin, napin, kondensaattorilangan, taaksepäin, harjat ja jouset, ankkurin, staattorin, vaihdelaatikon ja patruunan, laakerit, avaimen ja kiinnitysruuvit. Oikein asennettu pora parantaa porauksen laatua ja pystyy varmistamaan sen.

Ensimmäinen asia, joka on tarkistettava, kun aloitat työtä poran kanssa, on onko porauksessa itsetyydyttävä lika. Puhdistuksessa porakurkki on hieno avustaja. Jos pora on löysällä, on olemassa vaara, että se lentää ulos ja vahingoittaa päällikköä. Tämän vuoksi on tarpeen upottaa porat mahdollisimman paljon istukkaan (kunnes se pysähtyy!).

Älä yritä pidentää poraa, koska se ei ole täyttynyt kasettiin!

On tärkeää varmistaa, että työkalun poranterä on kiinteä akselin suuntaisesti. Jos tätä sääntöä ei noudateta, betoniporaus suoritetaan huonosti, reiän muoto voi olla arvaamaton, ja kaikkien näiden väärinkäsitysten syy on porakruunun alkeellinen vaikutus.

Poraustehon valinta

Optimaalinen teho betonityöhön reiän poraamiseksi katsotaan olevan vähintään 600 W ja 2500 kierrosta / min. Tätä lukua on kuitenkin muutettava valmistajan suositusten mukaan, jotta poraus ei pilaantuisi. Kuten jo mainittiin, betoni "kaatuu", kun poraamme, eikä tämä edellytä liian suuria kierroksia.

Virheet porauksessa

 1. Vaatteet ja käsineet on kooltaan oltava kooltaan.

Älä yritä pitää pyörivää istukkaa kädelläsi - siinä on porausrunko. Muussa tapauksessa voit vahingoittaa itseäsi. Jos käytät käsineitä - älä ota "varastossa". Koot, jotka eivät sovi koolle, voivat myös joutua kasettiin ja aiheuttaa vahinkoa. Haalarit eivät saa jäädä irti - ne voivat kurottaa tai painaa hihat.

 • Sinun ei pitäisi painaa mukana toimitettua poraa kaikella voimallasi - syy on syksy, koska tasapainoa hallitaan entistä vaikeammaksi. Lisäksi voit katkaista porauksen. Jos työkalu kulkee betoniseinän läpi, vahingot, jotka se voi aiheuttaa henkilöille, voivat olla enemmän kuin vakavia.
 • Takaisin sisällysluetteloon

  Betoniporaus

  Betoni - materiaali on kestävä ja luotettava. Monet, ellei eniten, rakennukset, jotka on pystytetty monoliittisesta tai esivalmistetusta betonista. Yleensä käytetään sähkö- ja pienvirtauskaapeleiden asentamiseen käytettäviä aukkoja, jotka on tarkoitettu putkistojen, putkistojen ja upotusten syvennyksiin. Mutta niiden sijainti ei useinkaan ole tyytyväinen huoneen omistajan kanssa, ja poraa reikiä uusissa kohdissa. Yritämme selvittää, miten se tehdään paremmin.

  Työkalun valinta

  Aluksi sinun on päätettävä, mikä työkalu on parempi ja tehokkaampi betoniseinän poraamiseksi. Globaalissa mielessä valinta on pieni - vasarapora tai vasarapora. Mutta voi olla paljon vivahteita, koska sähkötyökalu voi olla erilainen voima ja toimivuus, ja siihen on monia vinkkejä. Siksi on määriteltävä tavoitteet ja päämäärät, ja sitten päättää, mitä työkalua saatat tarvita. joten:

  • Pienen ruuvin kääntämiseksi seinään kuvan alla ei ole suurta vaivaa. Tässä tapauksessa on mahdollista porata betoniseinä tavanomaisella porakoneella, joka on varustettu pistekärkisellä poralla.
  • Kun pieni työ on odotettavissa ja rei'itettyjen reikien halkaisija ei ylitä 12 mm, on valittava iskupora.
  • Perforatoria käytetään suurien halkaisijoiden, kuten myös minkä kokoisten betonien, porojen suurentamiseen merkittävässä määrin.

  Porauksen yli olevan iskun etu, jopa shokkitoiminnolla, ei ole pelkästään enemmän voimaa ja kestävyyttä. Tämä työkalu ei käytä pelkästään eri kokoisia ja laadukkaita poranteriä työkappaleena vaan myös poranterät. Tämä on tärkein laite, joka voi porata betonin reiän putken alle.

  Ammattimaiset kokoonpanot, suurien halkaisijoiden betonirei'itysreiät, käyttävät erikoisosia, joihin kuuluvat:

  • suuritehoiset sähkömoottorit;
  • kestävä kiinnike ohjainrakenteella;
  • ajaa poraukseen;
  • poranterät timanttityöalueella.

  Tällaisten laitteiden avulla voit tehdä reiän betoniseinästä tai 40 cm: n halkaisijaltaan.

  Mikä on parempi voitto tai timantti?

  Kun sinun tarvitsee tehdä vain muutamia reikiä rakentamiseen, etkä ole lähelle kädensijaa, silloin on käytännöllisesti katsoen mahdollista käyttää normaalia poranterää poranterällä. Tämä vaihtoehto soveltuu parhaiten, jos työpinta on konkreettinen, mutta se on valmistettu solumuovista. Perforaattori tuhoaa sen. Mutta työskentelemällä pobedit pora, muista, että se on lyhytikäinen ja vaatii säännöllistä korvaamista. Lisäksi tällainen porakruunu voidaan "porata" betoniin. Sitten hän tarvitsee apua manuaalisesti lyönnin ja vasaran kanssa.

  Poraus betoniseinämällä, jossa on timanttipäällystetty porakone, on paljon tehokkaampi. Timanttiporat ovat jonkin verran kalliimpia kuin voittajat, mutta ne kestävät myös kauemmin. Ja toinen tärkeä asia. Toisin kuin Pobedit, timanttiporaus rei'ittää reikiä paitsi betonista ja kiveistä, myös keraamisista laatoista, posliinista ja metallista. Kun työskentelet timanttityökaluilla, se ei ole pelottavaa törmätä seinään kiinnitettävään häkkiin. On parasta hankkia porakoneita sarjaan, joka sisältää erilaisia ​​läpimittoja. Se on kannattavampaa kuin ostaa niitä yksi kerrallaan.

  Kun seinään porataan reikä, jonka läpimitta on 35 - 120 mm, leikkuulaitteena käytetään timanttikruunuja. Ne ovat teräksisiä renkaita, joiden karbi on päällystetty työalueella, peitetty timantilla päällystetyllä. Kotitalouskäyttöön käytetään yleensä kruunuja, joiden halkaisija on 6,8 cm, tämän läpimitan reikiä tarvitaan sähköliittimien ja kytkinten asennukseen.

  Miten betoniporaa

  Työkalu reikiä rei'illä, kuten muillakin, vaatii koulutusta. Työkalujen ja lisävarusteiden lisäksi voit varustaa vedellä jäähdyttämällä porat ja kruunut. Ennen betonin poraamista poralla tai vasaralla, tarkasta seinät tunnistamiseen:

  • piilotettu putki, vesihuolto;
  • sähköjohdot, kaapelit.

  Haku suoritetaan metalli-ilmaisimella, merkitse tunnistetut viestinnät koko pituudeltaan. Sähkökytkentä työpinnalla on parempi. seuraava:

  • Merkitse tulevien kohtien sijainnit. Jos halkaisijaltaan suuria reikiä oletetaan, merkintä tehdään ääriviivoilla ja akseleilla.
  • Rakennustangon reiän syvyys suoritetaan 8-10 mm pitemmälle kuin sen koko.
  • Tarkemman tuloksen saavuttamiseksi betoni on porattava oikein. Tämä tarkoittaa, että porauksen aloitus on suoritettava alhaisilla moottorin nopeuksilla.
  • Pienen sisennyksen jälkeen vauhti kasvaa ja instrumentti asetetaan tilaan, jossa on lyönti.
  • Jos mahdollista, anna vettä porauspaikalle. Jos tätä vaihtoehtoa ei ole, poraa ajoittain kostutetaan vedellä aiemmin valmistetusta säiliöstä.
  • Jos poraus suoritetaan yhdessä työkalun asennossa, silloin kun poraus kruunulla on, ristikytkimen täytyy olla lievää. Tällöin syntyvästä reiästä poistetaan helposti jätteet ja kruunu ei jumittua.

  Vaikein este, joka on voitettava betoniseinän porauksessa, on vahvistuskori. Pienten läpimitaltaisten timanttikruunujen terästangot ovat omaa. Porauksessa vasaraporaa käytettäessä metalliporauksia on käytettävä räystäsvaurioiden torjumiseksi.

  Käytä suojalaseja ja hengityssuojainta. On kätevää kerätä imuroimalla muodostunut pöly. Joka 15 minuutin poraus antaa työkalulle taukoa noin yhtä paljon aikaa. Jatka työskentelyä kostuta poraa vedellä.

  Poraa betoniseinä tavanomaisella poralla: asiantuntija-apua

  Betonirakenteet, seinät ja katot eivät ole harvinaisia ​​talossamme ja huoneistoissamme. Korkea rakennustöissä niitä käytetään yleensä erityisen taajuudella, sillä betoniseinät ovat luotettavia. Betonin luotettavuus johtuu tällaisen materiaalin hyvästä lujuudesta, joka saadaan aikaan käyttämällä betonielementin oikeita osia ja sen rakenteeltaan tehdyn työn laatua.

  Ja täällä olemme ylpeitä kiinteistä seinistämme. Mutta yleensä on tarpeen porata reikä tähän hyvin seinään. Ja se voi olla tarpeen melko usein, esimerkiksi:

  • kun seinät ja katot on viimeistelty;
  • ilmastointilaitteiden asennuksen aikana;
  • asennettaessa putkistoa;
  • upotettaessa huonekaluja;
  • kun työskentelet sähköjohdotuksen kanssa, sen asennus;
  • tarvitsee reikiä kuvan tai muiden sisäosien alle.

  Kuten näette, seinää porataan paljon. Tärkeintä ei ole vain tehdä hyvää työtä, vaan myös helpottaa elämääsi tarvittavan hyvän välineen avulla. Mitä voin valita betonin poraamiseksi?

  Näyttää siltä, ​​että on olemassa tämä: ota itsellesi säännöllinen pora ja pora. Mutta itse asiassa tässä tehtävässä ei voi syntyä monia vaikeuksia. Ensinnäkin betoniseinät ovat erittäin kestäviä ja vaikeasti toteutettavia, ja toisaalta niiden rakenne on heterogeeninen, ja voit helposti rikkoa soraa tai raudoitusta. Voit juuttua tavanomaiseen betoniseinään pitkään eikä poraa mitään loppuun.

  Miten porata reikä?

  Vastaus tähän kysymykseen ei ole liian monimutkainen. Tosiasia on, että edellä mainittu betoniseinän poraus on äärimmäisen vaikea prosessi. Tämän ongelman ratkaisemiseksi kannattaa käyttää jotain kahdesta eri työkalusta: joko leikkaaja tai pora.

  Molemmat ovat hyviä tietyissä olosuhteissa. Selitän miksi. On parasta käyttää perforatoria: se on tarkoitettu betoniseinille ja on yleistä käytäntöä käyttää sitä. Loppujen lopuksi lävistin murtaa helposti sekä kiven että betonipinnan. Toinen etu on kyky porata reikien suuri halkaisija, jota porata ei voi suorittaa.

  Mutta jos sinulla on vaahtobetonin seinä edessäsi tai on tarpeen porata useita pieniä reikiä, pora on myös varsin sopiva. Tässä tapauksessa rei'itys voi jakaa seinän pinnan, mikä ei ole kovin onnistunut. Mutta kuten jo mainittiin, älä laske suuria reikiä, joiden halkaisija on vain korkeintaan 12-15 cm. Lisäksi betoniseinän porauksessa on omat vivahteensa, joita harkitsemme alla.

  Miten poraa betoniseinä tavanomaisella poralla?

  Puhumme hieman porauksesta tavallisella poralla. Aloitetaan siis siitä, että tavanomainen täällä ei ole juuri sopivaa. eli Teoriassa tämä on tietysti mahdollista. Mutta käytännössä se on äärimmäisen vaikeaa. Tässä tapauksessa on ehdottoman välttämätöntä käyttää erityistä pozavitovogo-poraa konkreettiseen työstöön kärjen kanssa, joka on päällystetty kovan seoksen koostumuksella.

  Paras tapa on käyttää erityistä iskuporaa. Miten se eroaa tavallisesta? Se tosiasia, että tällaiset porausliikkeet suorittavat erityiset ratchet hampaat vuorovaikutteisesti toistensa kanssa. Tällaista porata ei ole vaikea käyttää korkealaatuisen työn tekemiseen. Voit tehdä tämän yksinkertaisesti siirtämällä poran normaalista pyörimistilasta iskun pyörimistilaan.

  Mutta riippumatta siitä, millaista poraa käytät, kuinka tärkeää on käyttää erikoisliitteitä. Suuttimet (kruunut) myydään kahdessa kokoonpanossa: isku tai vasaramaton poraus.

  Suuttimen luokitus on seuraava:

  Kruunaa vaihteen poraukseen puhallustoiminnolla. Betoniseinä voidaan porata sellaisilla kruunuilla, joissa on leikatut reunat erikseen juotettujen hampaiden kestäviä seoksia. Avaimattomia ohjaimia varten on saatavana poranreiät tällaisilla SDS-tarkastetuilla jäljillä. Niiden vahvuus on niin korkea, että on mahdollista leikata metalli, vain iskutila edistää niiden tuhoamista ja aiheuttaa kohtuutonta kuormitusta. Siksi tällaisia ​​porakoneita porataan reiän lujitetun betonilaatan tai tiiliseinien vahvistamisen välillä.

  Timanttikruunu poraamattomalle. Nämä ovat moderneja suuttimia, jotka yksinkertaistavat tehtävää useita kertoja paremmin kuin tavallisesti. Hiomarautaa, jossa on leikkauksia, luodaan timanttiruiskuttamalla tai suihkuttamalla korundikiveä. Kuten tiedätte, timantti on merkittävä ennennäkemättömällä voimallaan. Siksi hän selviytyy helposti betoniseinän vahvistamisesta. Tällainen suutin voi tehdä reiän, jonka syvyys on vähintään 1,5 metriä ja halkaisijaltaan yli puolet metriä. Tämäntyyppisiä suuttimia käytetään jo ammattilaisten käytössä, mutta suuttimia, joiden halkaisija on jopa 100 mm, voidaan hyvin käyttää elinolosuhteissa.

  Standardin KS kruunut. Kruunut timanttikiteillä, jotka on upotettu leikkausreunaan. Voit käyttää niitä laattoihin, kallioihin, monoliittisiin betonirakenteisiin, joilla on lujat luokat. Hän voi helposti korvata kovan lejeeringin koukut.

  Teidän olosuhteidensa perusteella voit turvallisesti valita tarpeellisen porauksen poraa varten ja porata reiän. Mutta on myös useita suosituksia tavanomaisen porauksen kanssa, joka ei ole varustettu shokkitoiminnolla.

  Voit tehdä tämän aloittamalla porauksen seinällä, mutta keskeytyksettä. Sinun on ajettava teräväpurkaus betonipintaan kädet ja tuhota betoni metalli lyöntejä. Otamme poranterät tai taltat, muut tarvittavat ja tarvittavat välineet halkaisijaltaan metalle ja lyödään ne vasaralla / sledge hammerilla. Ajoittain kiertää lävistin. Ota sitten pora uudelleen.

  Huomaa, että kun porata reikä betoniseinässä tavallisella porakalla, saatat rikkoa työkalun. Varmista, että käytät pienitehoista porata lepäämään. Porat ovat myös ominaisuuksia lämmittämään, joten sinun on jäähtyä vedellä. Samanaikaisesti, kestää 10-15 minuutin välein työskentelyä, jolloin samaan aikaan jää hengästyneenä laitteeseen.

  Miten porata reikä betoniin ilman iskuporaa, katso video:

  Miten poraa betoniseinä

  Asunnon korjausprosessiin kuuluu paljon seinämien reikien luomiseen liittyvää työtä: tähän voidaan käyttää erilaisia ​​malleja ja kapasiteettia. Monet käsityöläiset ja ne, jotka aikovat tehdä korjauksia omastaan, haluavat oppia betonielementin poraamiseksi tavallisella poralla ja onko mahdollista lainkaan. Tällaista työtä varten käytetään yleensä rei'ittimenä, mutta se ei ole aina sopiva tähän, jos työkalu on ostettava, sen hinta on paljon suurempi kuin pora.

  Työkalun valinta

  Useimmissa tapauksissa on parasta käyttää betonin porauslaitteistoa: sillä on suurempi kapasiteetti, se on suunniteltu kovien pintojen lävistämiseksi ja mahdollistaa halkaisijaltaan suurempien reikien tekemisen. Työkalun käyttö on epäkäytännöllistä seuraavissa tapauksissa:

  • tarvitsee poraa seinää syvyyteen 10-12 mm;
  • työtä vaahtobetonin kanssa, joka murtuu, kun se työstää rei'ittimen;
  • työssä vaaditaan enintään 10-15 reikää.
  Betonipora

  Ennen seinän poraamista on tärkeää valita itse poraus: se ei saa olla painamatonta, koska tämä tyyppi on tehoton betonin porauksessa, suutin ja kasetti lähes välittömästi käyttökelvottomiksi. Suuttimien itse on oltava pobeditovye, joka on suunniteltu betonityöhön, kärki - kovalla seoksella pinnoitettu.

  Joissakin tapauksissa porakoneiston hankinta on hyvä ratkaisu: laite on kalliimpi kuin klassinen malli, mutta sillä on suurempi teho, jota voidaan säätää.

  Mitä vinkkejä voit valita?

  Ennen kuin porata reikä betoniseinään, sinun on otettava sopiva muotoilu suuttimesta. Työssä käytetään seuraavia lajikkeita:

  1. Impact kruununvaihtopituudet poraukseen. Betonilla työskentelyä varten on suositeltavaa käyttää useimmiten kestävien metalliseosten valmistukseen tarkoitettuja erillisiä juottoja sisältäviä hampaita. Monissa kruunuissa on SDS: n hännät asennettavaksi poraukseen, jossa on avaimeton istukka. Porakoneet sopivat hyvin betoniseiniin, mutta kun ne joutuvat kosketuksiin metallin kanssa, ne voivat alkaa rikkoa, joten ennen kuin poraat betoniseinää, sinun on tarkistettava, ettei työmaalla ole vahvistusta, jota käytetään vahvistamiseen.
  2. Timanttikruunuja, jotka on suunniteltu painottomiin porausreikiin. Tällaiset suuttimet ovat nykyaikaisempia, ja ne auttavat helpottamaan reiän betoniseinässä. Kruunujen reunalla on hankausrakenne ja erikoisleikkaukset, joita tuotannossa käsitellään ruiskuttamalla timanttisiruja tai korundia. Ennen kuin teet reiän seinään, tarvitset vain haluamasi suuttimen pituuden: jokapäiväisessä elämässä käytetään lajikkeita, joiden läpimitta on 100-120 mm, ammattimaisissa töissä käytetään suurempia kruunuja. Merkittävä piirre on mahdollisuus poraamiseen ilman vaaraa vaurioitumisesta kiinnityslaitteeseen.
  3. KS-kruunut, joissa on leikkuusreuna kristalli timanttihiukkasia. Tällaisia ​​suuttimia käytetään useimmissa kiinteissä seinissä, kuten betonilaattojen, ulkoseinien ja kivirakenteiden kanssa.
  Ennen kuin työskentelet porauslaitteiden kanssa, sinun on valittava koostumukseen, paksuuteen ja pituuteen sopiva suutin

  Ennen pylvään seinän tai väliseinän poraamista on varmistettava, että työvaiheessa kaapeleita tai kaapeleita, jos niitä ei ole, ei kosketa.

  Kuinka porata betonia poraamalla?

  Yleensä tällainen työ suoritetaan seuraavissa tapauksissa:

  • karkea pintakäsittely;
  • sisäänrakennettujen huonekalujen ja laitteiden asennus;
  • johdotuksen ja vesijohtojen asennus, kun tiedonsiirto on sovitettava.

  Käytettäessä pobedit-suutinta työvaiheessa on käytettävä aika ajoin metallin lävistimen käyttöä, joka valitaan muodostetun reiän kokoiseksi. Tällainen työkalu mahdollistaa porauksen tukkeutumisen, kun pora on syvästi upotettu: lävistin asetetaan betoniin ja syvennetään vasaralla puhaltamalla reiän seinään tuhoamalla tiiviste.

  Tämä prosessi on melko pitkä, vaihtoehtoisesti voidaan käyttää timanttikruunuja: tällaisilla suuttimilla varustetulla poralla ei jää kiinni betoniin.

  Työskentele vasaraporaa timanttisillalla

  1. Ennen kuin porat reiän seinään, sinun on asennettava haluttu suutin, sen jälkeen, kun olet varmistanut, että työkalu on hyvässä kunnossa ja poran eheys.
  2. Poraa betonia huolellisesti, kun käytetään pienitehoisia laitteita, porauksen jatkuva käyttö kestää enintään 10-12 minuuttia. Jos poraus viivästyy ajoissa, on syytä keskeyttää jäähdytetty moottori.
  3. Betoniseinän porauksen jälkeen tuli selväksi, että lisäksi on syytä harkita jokaisen uuden reiän käsittelemiseksi suuttimen. Voit kostuttaa pinnan vedellä helpottamaan menettelyä ja säästämään metallia muodonmuutoksesta.

  Koko työprosessi voidaan katsella videossa:

  Jos kohtaat jyrkästi poraa, et voi ottaa sitä ulos voimalla: tämä rikkoo kiinnittimen ja jättää kärjen betoniin. Sinun täytyy irrottaa suutin, valita halkaisijaltaan pienempi kruunu ja käyttää sitä irrottamaan juuttunut elementti.

  Asiantuntijaneuvonta

  Ennen kuin päätät betoniseinien poraamisesta ja aloita, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin suosituksiin:

  • jos reiän halkaisija on yli 12 mm ja syvyys on 10-11 cm, on parempi käyttää lyöntiä tai hybridilaitetta (poranreiät);
  • Jos reikiä valmistetaan muovisiin tikkaisiin, syvyyden on oltava 7 - 10 mm suurempi kuin kiinnittimen koko, koska betonipöly ja pienet hiukkaset pysyvät sisään;
  • työn aloittamista suositellaan suoritettavaksi matalilla nopeuksilla niin, että suutin ei liiku lisääntyneen vääntömomentin ansiosta ja iskutilaan kytkeytyy päälle, kun poraa syvenee 2-4 mm;
  • porauksen aikana näkyvä pöly voidaan puhdistaa pölynimurilla, on suositeltavaa tehdä se prosessissa, porakoneen pysäyttäminen ja reiän puhdistaminen betonipartikkeleista;
  • On välttämätöntä noudattaa turvaohjeita työn aikana: sinun on käytettävä käsineitä estääkseen kahvan liukumisen ja suojalasit, jotta vauva ei pääse silmiinsi eikä vahingoittaisi limakalvoja.

  Taskuporakoneiden kokotaulukko

  Useimmissa tapauksissa betoniseinä porataan porakoneella, joka on varustettu porakoneella. Jos osana korjausta on tehtävä enintään 15-20 reikää tai seinän on valmistettu vaahtobetonista, poran käyttö on paras valinta, mikä säästää aikaa ja rahaa.

  Ennen kuin reiät reiät, sinun on varmistettava, että johdotus ei läpäise tätä paikkaa ja tarkista, sopiiiko suutin tällaiseen työhön (työn pituus ja tehokkuus riippuu siitä, mitä porakone on varustettu). Päättäessäsi poraa seinää, kannattaa kiinnittää huomiota voittajan kruunuihin: tällaisella poraamalla poraa voidaan helposti lävistää reikä, jonka syvyys on jopa 10-12 cm.

  Onko mahdollista porata reikä betonilaakeriin tai tiiliseinään paneelitaloon tavanomaisella porauksella, pyörivällä vasaralla tai pölyttömällä ruuvimeisselillä, miten se tehdään

  Asunnon tai talon korjaaminen on aina kysymys seinän poraamisesta. Voit käyttää erilaisia ​​työkaluja riippuen reiän tarkoituksesta ja materiaalista, josta pinta on tehty.

  Kun työskentelet kullakin työkalulla, on vivahteita varsinkin poraamalla seinää. Kuinka tehdä oikea reikä ja mitä on noudatettava suosituksia?

  Poraa reiät seinään oikein: yleiset säännöt ja suositukset kuin porata

  Seinän oikean poraamisen vuoksi sinun on otettava huomioon materiaali, josta se on tehty, joten sinun täytyy noutaa työkalu.

  • Pidä työkalu kunnolla, kun työskentelet. Esimerkiksi poran on oltava suorassa kädessä ja sisään päin pystysuunnassa;
  • käytä kätevästi lisäkahvasta;
  • Valitse pinnan materiaalista riippuen tarvittavat poranterät.
  • betoni, kivi, tiiliseinä - käytä karbidiporaa, usein pobeditovy;
  • metalli - metalli pora;
  • kaakeloitu, keraamiset laatat - erikoisporaukset näille materiaaleille, joskus se voidaan korvata betoniporauksella, jossa on hitsauspäällyste;
  • Puulevy - alle 10-12 mm: n reikää varten metalliporaus sopii, suuremmille puuporukoille käytetään puuta.

  Työvälineet

  Työkäyttöön eri työkaluja, perus: pora, vasarapora, ruuvimeisseli. Käytettäessä jokainen on vivahteita.

  pora

  Työkalu sopii, kun tarvitset muutamia reikiä. Voit käyttää tavallista porata. Kun upotetaan Pobedit-poranterä seinän runkoon, on joskus tarpeen katkaista betoni reiällä samaa halkaisijaltaan. Tämä on välttämätöntä, kun pora alkaa jäädä kiinni pinnalle, tunkeutuu liian tiheille alueille. Prosessi on aika vievää.

  Jotta parantaisi tehokkuutta, voit käyttää yleispihkoja, jotka ovat timanttipäällystettyjä. Ne asennetaan vain perinteiseen poraukseen tai työkaluun, jossa värähtelytoiminto on estetty.

  Suurten töiden kohdalla käytä iskusoraajaa ja poraa pisteviivoilla. Ne on suunniteltu enintään 12 mm: n reikiin. Pora soveltuu metalli- ja betonirakenteisiin.

  pora

  Rei'itys - yleinen työkalu. Sen avulla voit tehdä reiän puun, laattojen ja betonin seinään.

  Työkalulla on useita toimintoja - poraus, poraus iskulla ja törmäystila. Reiän tekemiseksi sinun on valittava haluttu pora pinta-alasta riippuen ja suoritettava työ valitsemalla tila.

  ruuvimeisseli

  Ruuvimeisseli on yksi etsimistä työkaluista korjaus- ja rakennustöihin. Sen avulla voit kierrä ja kierrä ruuveja, poraa puuta, metalliä, lastulevyä, vaneria, laattoja, vaneria, kevytbetonia.

  Mitä vinkkejä voit valita

  Kussakin materiaalissa käytetään erityistä suutinta:

  • betoni, tiili, kivi - poraa karbidilevyllä tai pobeditovoy;
  • kaakeli, lasi - kartiomaiset porat timanttipinnoitteella;
  • metalli - spiraalipora, jossa on sylinterimäinen kartio;
  • puuta, kipsilevyä - porat käytetään reikiä, joiden halkaisija on erilainen: sulka, ballerina, ruuvi, puun sahatut kruunut;
  • vaahtobetoni - pobeditovy porat.

  Onko mahdollista tehdä ilman porata ja rei'itystä?

  Tee reikä ilman poranterää ja rei'itystä, mutta ei betoniseinässä. Tämä vaatii pultin tai lävistimen.

  Työkalun työpääty kohdistetaan paikkaan, jossa reikä tulee. Sen vastakkaiselle puolelle sinun on käytettävä raskaita puhalluksia, pyörittäen työkalua jokaisen kierroksen jälkeen.

  Kuinka porata ilman pölyä: vaihtoehdot kuin paremmin

  Rakennustöihin liittyy aina pöly ja roskat, mutta joitakin suosituksia ja vinkkejä voidaan vähentää merkittävästi:

  • puncher työn aikana jättää merkityksettömän pölyn, jota se ei hajonnut huoneeseen samanaikaisesti käyttämään rakennuspölynimuria. Joillakin työkalujen merkkeillä on sisäänrakennettu pölynimuri, mikä helpottaa tehtävää;
  • Poraa käyttämällä on parasta tehdä joko päädyssä oleva jig tai laukku tai tehdä kirjekuori reiän alta niin, että roskat putoavat siihen.

  Kuinka porata reiät tiiliseinässä: työkalujen ja suuttimien valinta

  Jos haluat tehdä reiän tiiliseinään, sopiva lyönti pora- tai iskuporalla, käytä useimmin jälkimmäistä. Sen tehon on oltava vähintään 600 wattia, vähimmäismäärän kierrosta 2500 minuutissa. On parasta käyttää poraa sileällä tehonsäätöllä ja nopealla puristustoiminnolla.

  Iskunvaimennuksen avulla poraus tulee identtiseksi rei'ittimen kanssa. Lisää nopeutta ja helppokäyttöisyyttä. Jos haluat tehdä reiän tiiliseinästä, sinun on käytettävä dynaamiselta puhallusmenetelmää. Ilman tätä, porata ei voi tarttua tiilen sisäpuolelle.

  Kuinka porata perforator laakerin seinään paneeli talossa

  Useimmissa esivalmistetuissa taloissa seinät on tehty betonista, jotta reiät tehdään rei'ittimellä, sinun on asennettava reikäpora.

  Lisäksi voit käyttää erikoiskruunuja. Ne sijaitsevat juotoksen kehän ympärillä. Käyttämällä niitä, sinun on poistettava lyömäsoittopurkutoiminto käytöstä.

  Asiantuntijat käyttävät timanttiporausta, sillä tarvitset tehokkaita laitteita ja taitoja.

  Kuinka porata vasaralla porattu teräsbetoniputki

  Käyttämällä iskunporaa vahvistetulle betonille, sinun on käytettävä tila "perforator" ja pobedit porat. Reiän alussa on pienempi määrä, sitten enemmän. Poraus on jäähdytettävä säännöllisesti.

  Se on tärkeää! Betonilla työskentely ei saa päästä vahvikkeeseen, muuten pora rikkoo. Erikoislaitteen avulla voit tarkistaa, missä se sijaitsee.

  Miten porata reikä betoniseinässä

  Betoniseinää on vaikea porata tavallisella porakoneella. On tarpeen asentaa pokeriharjoituksia ja valita pienet kierrokset. Työkalu työnnetään oikeaan paikkaan, jotta työkalu leikkaa pintaa. Lisäporausta on vuorotellen puhaltamalla tukaan.

  Jos poralla ei ole nopeuden säätöä, reikä ei ole mahdollista.

  Kuinka tehdä reikä betoniseinään asuntoporakoneessa

  Pienellä reiällä voit käyttää lyöntiä. Valmista kätevästi pora, halkaisija 8 mm. Loppu on voimakkaasti hiottu. Poraus asetetaan oikeaan paikkaan, käännettynä ja samanaikaisesti iskeytyäkseen sen vasaralla. Pidä säännöllisesti märkä pora niin, että se kestää kauemmin.

  Työehdot: vinkkejä

  Kun työskentelet työkalujen kanssa, sinun on noudatettava turvaohjeita ja yleisiä suosituksia:

  • 1) Suojaa hengityselimet tekemällä töitä, pöly on haitallista.
  • 2) Jos työskentelet ulkona, sinun on asetettava aita 2,5 metriin.
  • 3) Kun työskentelet yli 1,5 metrin korkeudessa, käytä vahvaa pohjaa - metsää tai vuota.
  • 4) Kun työskentelet työkalun kanssa, käännökset on kytkettävä tasaisesti, eikä niitä missään tapauksessa saa sammuttaa, kun se on seinän rungossa.
  • 5) Kun kipsin läpi poraa, on välttämätöntä tutkia huolellisesti viestintäsuunnitelmaa niin, ettei kosketa mitään.
  • 6) Se on ehdottomasti kiellettyä porata koristeellinen pinnoite.
  • 7) Valitse oikea pora bittiä jokaiselle pinnalle.
  • Kostuta pora vedellä niin, ettei se ylikuumene.

  Mitä voidaan tehdä suuri porattu seinä

  Seinän tarpeettomia reikiä täyttämällä voit käyttää erityistä rakennusseosta. Se tarjoaa lujuutta ja kestävyyttä. On välttämätöntä valita koostumus vian alueesta ja tyypistä riippuen.

  Kittiä käyttämällä voit tasoittaa pinnan, betonin mukaan. Kittiä on useita:

  • sementti - käytetään ulko- ja sisustukseen, sopii betoniin. Kestävä ja kosteutta kestävä. Kuivuu pitkään ja usein verkkoon, joka vaatii uudelleenkäyttöä;
  • kipsiä - käytetään kuivissa tiloissa, ei kestä vettä ja pelkää lämpötilan muutoksia. Ei halkeile, kun sitä käytetään, joten voit hakea välittömästi paksun kerroksen kanssa.
  • akryyli - viimeistely. Sinun on käytettävä ohutta kerrosta, siksi sopiva pienille vikoille.

  Mikään seoksista ei käytetä sulkemalla reikiä.

  Polyuretaanivaahto on monipuolinen materiaali. Se voi olla yksiosainen (käytetään ilman valmistelua) ja kaksikomponenttisia (käyttäen rakennuspistoolia tai sekoitinta käytettäessä).

  Käytettäessä vaahto lisää tilavuutta ja täyttää vaaditun tilan. Se jäykistyy ja antaa laadukasta tiheyttä. Voit työntää syviä reikiä.

  Korjausseos sopii suurien vikojen poistamiseen. Se on hyvä tarttuvuus, kylmäkestävä, kestävä ja kestävä.

  Päätäksesi tehdä reikä, lue huolellisesti säännöt ja suositukset. Valitse työkalu, riippuen pinnan koostumuksesta ja poraa. Jos et ole varma omasta taidoistasi, anna työt erikoistuneille.