Betonin hiomakoneen asianmukainen hionta

Ennen pintamaalin levittämistä lattialle on varmistettava, että betonin pinta on melko tasainen. Betonin hionta jauhatus tehdään ennen impregnoinnin levittämistä, poistamalla pölyä ja käsittelemällä lakkoja ja maaleja. Tämän toimenpiteen toimivaltainen lähestymistapa takaa polymeerin luotettavan tarttumisen betonipinnoitteeseen. Tietyissä työvaiheissa voidaan hiomata betonia hiomakoneilla.

Hiomakoneen avulla on helppoa jauhaa betonin pintaa vaikeasti tavoitettavissa oleville paikoille.

Kiillotusohjelma

Lattiat betonista ja maaperästä käyttäen nykyaikaista tekniikkaa ovat viime vuosina yhä suosittuja. Betonin lattiahiomakoneen korkealaatuinen hionta antaa lattialle mahtavaa ja käytännöllistä. Tämän jälkeen lattia ei vaadi paljon aikaa ja rahaa hoitaakseen sitä, ei ole tarpeen palauttaa lattia säännöllisesti. Tämän kerroksen moderni ulkoasu sopii kaikkiin sisustuksiin, ja se soveltuu myös ulkoilmaan avoimiin alueisiin. Kiillotettu betonilattia on vedenkestävä ja kestävä aggressiiviselle kemialliselle hyökkäykselle, intensiiviselle altistumiselle liikenteelle ja raskaille laitteille.

Betonialustat ovat laajalti käytössä supermarketeissa ja myymälöissä, varastoissa ja hangareissa, toimistorakennuksissa ja asuintiloissa, teattereissa, hotelleissa, salongeissa, lääketieteellisissä laitoksissa ja oppilaitoksissa. Ominaisuuksina betonilattiat tehdään autotallissa, alustoilla rakennusten edessä, lattiat kellareissa ja maalaistaloissa.

Betonin sopivan keskimääräisen hiomakoneen hiomiseen halkaisijaltaan 150-180 mm ja teholla 1200-1500 wattia.

Hionta betonilattialla jauhatuslaitteella on yksi rakennuskäsittelyn lajikkeista, joka tarvitaan vanhan päällysteen poistamiseen, tasoittamaan betonilattian pohja ja tasoitetaan ennen vahvistavia impregnointeja, koriste- maaleja, itsetasoittavia polymeeripinnoitteita ja suojaavia lakkoja pinnalla. Betonilattian esikyllästys tulee tehdä 3-5 päivän kuluttua lattian pohjan valuprosessista. Lopullinen hionta tehdään sen jälkeen, kun lattian pinta on lopulta kovettunut.

Jos betoni on riittävän uusi, ei ole välttämätöntä poistaa kalkin maitoa, joka muodostuu kaatamisen aikana, kun laasti alkaa hilseä. Jos betoni on vanha, on poistettava sen kärki vaurioituneelta kerrokselta. Hiomahiomareiden avulla voit poistaa monenlaisia ​​saasteita, kohdistaa epämuodostuneet alueet halkeilla, siruilla, aaltoilla, epäsäännöllisyyksillä, paikallisilla luvuilla ja lovoilla. Hionnan jälkeen betoni on tuore ja parannettu tarttuvuus.

Jotta voit päästä eroon huomattavasta pölystä, joka muodostuu betonin pinnan hiomisessa, voit yhdistää pölynimurin hiomakoneeseen.

Hiontabetonilattiaa käytetään kiillotukseen ja levittämään pinnoitetta substraatin pinnalle, mikä vaatii ihanteellisen tilan. Ennen itsetasoittavan lattioiden rakentamista tehdään useita valmistelevia töitä, mukaan lukien lattian hionta. Tällöin hauras ylempi kerros poistetaan, pintavirheet ja epäsäännöllisyydet poistetaan. Lattian hionta on myös välttämätöntä, kun palautetaan kulunut betonilattia. Tämä poistaa ylimmän tuhoutuneen kerroksen. Tässä tapauksessa, jos lattiaa ei hiomata, se menettää tarvittavan lujuuden.

Kiillottamaton betoni vetää kosteutta hyvin voimakkaasti. Jos se jäätymisen ulkopuolelle tai sisälle, kosteus kiteytyy ja tilavuus kasvaa huomattavasti. Tämä tuhoaa materiaalin: vaara tässä tapauksessa syntyy alemmille kerroksille. On tarpeen ymmärtää, että kiillotus ei voi korjata lattian vaakasuuntaista suuntaa (se on parasta tehdä se kaatamisen aikana), se ei korjaa betonituotoksen ja levyjen aallon eroja, koska Bulgaria liikkuu tarkasti pinnalla ja toistaa profiilinsa tarkasti. Nämä ongelmat voidaan kiinnittää vain täyttämällä lattia uudelleen.

Prosessin lajikkeet

Betonilohkohiomakoneen hionta voidaan suorittaa kuivalla ja märällä menetelmällä, mutta suoritettavan työn hinta ei muutu. Märkäjauhatusta käytetään marmorilattian tai lattian hiontaan, joka on peitetty marmoripaloilla. Tämäntyyppisessä hionnassa työstä on välttämätöntä käyttää hankaavia segmenttejä. Tämän ansiosta on mahdollista saada melkein täydellinen lattiapinta, joka ei ole erilainen kuin kiillotettu pinta.

Kuitenkin betonilattia on parempi käyttää kuivaa hiomamenetelmää. Mutta kuivahionta vie paljon enemmän aikaa kuin märkäprosessointi. Työssä on paljon pölyä ilmaan, mikä ei ole yhtä vaarallista kuin märkä sementtiliete, joka sakeutuu silmiin. Tämän seurauksena työn näkyvyys on paljon parempi ja päällikkö voi poistaa kaikki virheet ajoissa. Pölyn poistamiseksi voit käyttää teollisia pölynimureita.

Työkalun valinta

Työkaluja, joita tarvitaan betonin hiontaan, löytyy mistä tahansa rautakaupasta. Useimmiten myyntiin on eurooppalaisten ja amerikkalaisten valmistajien hiomalaitteita. Hiomakoneiden käyttö muihin hiomakoneisiin verrattuna vaikeuttaa työtä, mutta ei ole mitään syytä ostaa kalliita autoja kodin korjausten tekemiseen. Hiomakoneen avulla on helppo hiomata pinta vaikeasti tavoitettavissa paikoissa, joissa suuri kone ei voi kulkea. Jyrsimelle tarvitaan kaksi kiinnitystä: timanttikulho ja hankaava levy. Mitä suurempi murskaimen ympyrä, sitä suurempi työkalun kantavuus on suurempi.

Jyrsintä on käsiteltävä erittäin huolellisesti ja huolellisesti, sillä ympyrä voi hypätä esineeseen tai jopa henkilön päälle.

Tällaisen suunnitelman vaaran todennäköisyys on toinen syy hankitun välineen laadun tarkastamiseen. Hiomakoneen avulla voit helposti kiillottaa ja luoda sileä, kauniin pinnan.

Hiomamateriaali

Hiomakoneiden suuttimet.

Laadun tuloksen saavuttamiseksi et voi kiirehtiä töihin. Mikä tahansa betoni on jauhettu, mutta tärkein asia on saada haluttu tulos, ja se riippuu täyteaineiden ja päällysteen tuotemerkistä ja ikästä. Kerros voi olla korkeintaan 3 cm. Niiden välinen ero ei ole enempää kuin 5 mm.

Jotta voit valita materiaalin, sinun on harkittava, mitä tämä huone on tarkoitettu. Hiontaan liittyvät kustannukset riippuvat siitä. Paras betoniteräksen hionta täyteaine on metamorfisten kivien ja hienojen jakeiden murskattu kivi. Jos vielä kiillotustöitä tarvitaan, on parempi käyttää marmoripikareita tai murskattua graniittia alkuperäisen pinnan luomiseen.

Hieno hionta sopii erinomaisesti hiontaan. Se on melko helppo käsitellä lattiaa marmorisilla siruilla. Vaikeinta käsitellä ovat graniitti ja sedimenttisekoitus. Jyrsintätyön suorittamiseksi on parempi olla liian suurta täyttötiheyttä. Pieni tiheys kuitenkin pienentää lattian laatua.

Alustava vaihe

Jos betonipinnoilla on pinnoitteita, yritä poistaa ne. Sinun on ensin kohdistettava taso. Tämä voidaan tehdä käyttämällä kolmiulotteista hallitsijaa. Kun tunnistat kuoppia, kuoppia tai reikiä, on tarpeen lisätä timanttien määrää. Sinun täytyy tutkia huolellisesti muodonmuutos kutistuvia saumoja ja halkeamia. Jos niitä on, niitä on korjattava ja muita ongelma-alueita on kiillotettava. Lattian jäykkyyden tarkistamiseksi sinun täytyy yrittää hoitaa pieni alue hiomalla.

Ennen kuin alat hiomata betonia, sinun on varmistettava, ettei yläkerroksessa ole vahvistusta tai vahvistavaa metalliverkkoa. Jos tällaista materiaalia on saatavilla, se on leikattava hiomalla.

Työ hiomana

Tällaisia ​​suuttimia hiomakoneille, kuten timanttikulhoille, käytetään betonipintojen hiomiseen.

Betonin hiominen voi tapahtua vain kahden viikon kuluttua lasin täydellisestä kuivaamisesta. Tänä aikana päällyste on voimaa ja valmistautuu edelleen käytettäväksi. Betoni sisältää graniittia, kalkkikiveä, soraa, marmoria jne. Jos hiontaa ei ole tehty pinnalle, joka on kuivattu loppuun, työkalu voi yksinkertaisesti puristaa romukuvioita timanttileikkauksilla.

Sen jälkeen, kun kaikki valmistelutyöt voivat alkaa hiomata betonia. Lattiaa on käsiteltävä erityisellä seoksella, joka vie tarpeellisen reaktion kalsiumhydroksidin kanssa. Tämän seurauksena mineraali sideainetta ilmestyy betonin pinnalle, joka sulkee huokoset ja tekee betonista huomattavasti voimakkaamman ja vastustuskyvyn kosteudelle.

Käytettäessä levyjä, joiden raekoko on 400 tai enemmän, voit luoda melko vahvan betonikerroksen, joka kestää jopa erittäin voimakkaita kuormia. Tämä on viimeinen työvaihe, jonka jälkeen pinta ei tarvitse lisäkäsittelyä. Mutta jos haluat, voit saada täysin sileän pinnan ja kiiltävän kiillon, jos käytät kiillotusta suurempien jyvien timantteilla.

Ammattimyllyllä ei ole aikarajaa jatkuvaan työhön, joten tällaisen työkalun hinta on paljon suurempi kuin murskain.

Työstön jälkeen asennetaan jalkalista ja pintakäsittely. Pinta on kiiltävä, käytetään polyuretaanilakkaa, jota käytetään erityisten harjojen ja rullien avulla pintaan, joka on puhdistettu pölystä välittömästi betonin kiillotuksen jälkeen. Yleensä lattia on lakattu useita kerroksia.

Pitkäaikainen betonilattian käyttö voi aiheuttaa erilaisia ​​muodonmuutoksia. Jos löydät halkeaman tai reiän, sinun on korjattava se heti hiomakoneella.

Jos potin on löytänyt, irrota lattian vahingoittunut osa varovasti vähintään 20 mm: n syvyyteen timanttisylinterillä. Vahingoittunut alue poistetaan lävistämällä tai itsenäisesti. Ontelo vapautuu pölystä, käsitellään alukkeella ja täytetään erikoisella yhdisteellä lastalla. Kiskon tai säännön avulla suoritetaan alueen suuntaus Korjausseoksen kovettumisen jälkeen alue kiillotetaan ja kaikki epätasaisuudet poistetaan.

Jos pieni halkeama on muodostunut, voit laajentaa sitä timanttilevyllä 10 cm: llä. Tämän jälkeen alueen on oltava myös pölyltä, pohjamaalattuna, täytettynä korjausseoksella (kokonaisuus voi parhaiten käyttää kvartsihiekkaa). Kun seos on läpäissyt, toinen kerros asetetaan. Kun korjauskoostumus kovettuu, voit jauhaa betonia.

Kiillotusbetonilattiat hiomakoneen avulla auttavat poistamaan nopeasti pieniä vikoja, avoimia huokosia ja sileät epätasaisuudet. Ja itseprosessointi säästää huomattavasti rahaa.

Hiontaa betonilattia omiin käsiisi

Varmista ennen pintamaalin levittämistä, että betonin pinta on tasainen. Ennen impregnoinnin, huuhtelun, lakkojen tai maalien käsittelyä on tavallista kiillottaa betonilattia. Toimiva lähestymistapa pystyy tarjoamaan betonin luotettavan tarttumisen polymeeripinnoitteeseen. Tietyt vaiheet tarttuvat helposti betonilattian hiontaan itse.

sisältö:

Lattian hionnan tarkoitus

Konkreettiset lattiat, joita modernin tekniikan avulla kiillotetaan viimeisten vuosikymmenien aikana, ovat luottavaisesti korvannut tavalliset lattiapäällysteet. Laadukas hiomamateriaalilattia tekee mahtavasta ja erittäin käytännöllisestä - se ei vaadi huomattavia kustannuksia huoltamaan hänestä, ei ole tarvetta tehdä mitään sisustussuunnittelua kunnostustöitä, joka soveltuu ulkokäyttöön tarkoitettuihin kohteisiin; koska se on vedenpitävä, kestää aggressiivisia kemiallisia vaikutuksia, intensiivistä kävijäliikennettä ja raskaiden laitteiden liikkeitä.

Betonialustat ovat laajalti käytössä kaupoissa ja supermarketeissa, toimistorakennuksissa, asuintiloissa, varastoissa ja tiloissa, liikekeskuksissa, kahviloissa ja ravintoloissa, hotelleissa, teattereissa, salongeissa, oppilaitoksissa ja lääketieteellisissä laitoksissa. Kotona konkreettisia alueita tehdään pihan rakennusten edessä, autotallissa, kellareissa, kesämökissä ja ankkuripaikoissa.

Betonilattian hionta on eräänlainen rakennuskäsittely, joka on tarpeen vanhan päällysteen poistamiseksi, tasoittamalla betonilattian pohja ja kipsityyppisen kivilohkareunan ennen vahvistavien impregnointien, suojaavien lakkojen, koristeellisten ohutkerrosten maalien ja itsetasaava polymeeripinnoitteiden levittämistä. Betonilattian esikyllästys suoritetaan kolmantena viidentenä päivänä betonilattian pohjan valumisen jälkeen. Lopullinen hionta suoritetaan vasta lattiapäällysteen pinnan lopullisen kovettumisen jälkeen.

Jos betoni on uusi, niin se vaatii poistettavan kalkkimaisen maidon, joka muodostuu kaatamisen aikana laastin erottamisen aikana. Jos se on vanha, sen ylä- ja vaurioituneet kerrokset on poistettava. Myös hiominen auttaa poistamaan kaikki kontaminaatiot tasoittamaan epämuodostuneita alueita, joilla on halkeamia, siruja, epäsäännöllisyyksiä, aaltoiluja, lovia ja paikallisluonteisia silmukoita. Molempien tapausten jauhamisen jälkeen yläkerroksen tuore ja lisääntynyt tarttuvuus.

Myös hiomalla betonilattiaa käytetään kiillottamalla tai levittämällä pinnoitetta, joka vaatii pohjan ihanteellisen tilan. Laatoissa on irtotavaran valmistelutöitä, joihin kuuluu hionta. Tällöin poistetaan ylempi herkkä kerros, epäsäännöllisyydet ja pintavirheet poistetaan. Jauhatusprosessia tarvitaan myös palaamaan kuluneet betonilattiat, kun ylempi tuhoutunut kerros poistetaan. Jos et jyritä lattiaa, se menettää voimaa.

Lisäksi kiillottamaton betoni imee kosteutta. Nolla-lämpötilassa vesi kiteytyy ja tilavuus kasvaa, ja tämä voi tuhota materiaalin, joka on erityisen huono ensimmäisille kerroksille. Muista, että hionta ei korjaa lattian vaakasuuntaista suuntaa, vaan se tulisi tehdä kaatamisen aikana. Se ei selviydy betonipäällysteen tai laattojen aaltopisaroista, koska hiomakone siirtyy tiiviisti pinnalle ja toistaa täsmälleen profiilinsa. Tämä voidaan välttää vain lattian täyttöprosessissa.

Tyypit betonihiontaa

Betonin hionta voidaan suorittaa märällä ja kuivalla, riippuen siitä betonilattian hiomisesta, mutta laitteisto on aina sama. Tämä voidaan selittää sillä, että hiontatyökalun täytyy selviytyä betonista ja kiveistä.

Betonin märkäjauhatusta käytetään pääasiassa lian hiontaan mosaiikki- tai marmoripurkamateriaalilla. Tämän tyyppinen hionta vaatii työstettävien hankausosien käyttöä, minkä seurauksena muodostuu käytännössä täydellinen lattiapinta, joka ei ole erilainen kuin ulkonäkö.

Betonin pinnalle on parempi käyttää kuivaa hiontaohjelmaa. On huomattava, että kuivahionta vaatii paljon enemmän aikaa kuin märkä. Sen aikana ilmenee paljon pölyä, mutta se on parempi kuin märkä sementtiliete, joka peittää voimakkaasti silmät. Siksi työn näkyvyys on paras ja päällikkö voi heti korjata virheensä. Pölyn poistamiseksi voit käyttää teollisia pölynimureita. Märkäihion aikana käytetään vesipumppuja.

Hiomalaitteet ja -työkalut

Työkalut hiomiseen löytyy mistä tahansa rautakaupasta. Useimmat valmistajat ovat Amerikka ja Eurooppa. Kotimaisten työkalujen osalta markkinoilla ei ole vielä arvokkaita vaihtoehtoja. Tänään tuotetaan erityisiä hiomakoneita ja tavallisia kotitaloustyökaluja.

Tarpeetonta sanoa, että ammattilaislaitteet ovat laadultaan parempia? Siinä on planeettapyörästöjärjestelmä - suuri levy, jossa kiinteät apupyörät, jotka liikkuvat yhdestä suunnasta ja joihin timanttisuuttimet on kiinnitetty. Pyörät pyörivät vastakkaiseen suuntaan. Tämän monimutkaisen timanttimallin ansiosta betonilattia on erittäin tasainen ja sileä.

Ammattimainen betonilattian hiomakoneilla on säädettävä nopeus, ne voivat myös säätää märkätehon vesihuoltoa, kerätä pölyä ja lietettä. Mitä raskaampi koneen paino, sitä paremmin kiillotus tapahtuu. Tällaisten mallien hinta on erittäin korkea, mutta myös edullisia vaihtoehtoja.

Voit käyttää myös hiomanauhaa. Tämä vaikeuttaa työtäsi, mutta kodin korjaamista varten ei ole järkevää ostaa kallista autoa. Lisäksi jauhatus jauhaminen tehdään hyvin vaikeasti tavoitettavissa paikoissa, joissa suuri kone ei voi kulkea. Jos haluat hiomata betonihiomakone, tarvitset kaksi suutinta, hiomalaikka tai timanttikulho.

Mitä suurempi ympyrä, sitä suurempi on Bulgarian kuormitus. Tätä työkalua on käsiteltävä erittäin huolellisesti, sillä ympyrä voi pudota henkilön tai muun kohteen päälle. Mitä kiillotukseen, se on suunniteltu luomaan sileä ja kaunis pinta. Kiillotusaine on melko kompakti ja helppokäyttöinen.

Hiomamateriaali

Jos haluat saada laadukkaita tuloksia, älä kiirehdi asioita. Voit hiomata mitä tahansa betonia, tärkein asia on tulos, joka riippuu tuotemerkistä, päällysteen ikästä ja täyteaineista. Kerros voi olla korkeintaan kolme senttimetriä, halkeamien ja kaivojen läsnäolo on sallittua, mutta erojen ero ei saa ylittää viittä millimetriä.

Materiaalin valitsemiseksi betonipinnoille on tarpeen ottaa huomioon huoneen tarkoitus, joka vaikuttaa betonilattian hiontaan. M150: stä M300: een merkitty betoni soveltuu tuotantopisteelle, autotallille, pienille varastolle ja kadulle. Tämä materiaali on erittäin luotettava ja sillä on hyvät ominaisuudet tulevaisuuden hiontaan.

Jos lattia on kestävämpi, voit käyttää materiaalia, joka on merkitty enemmän kuin M300. Optimaalinen täyte betonilaastille jauhamiseen on murskattua kiviä, jossa on pieniä jakeita ja metamorfisia kiviä. Jos tulevaisuudessa haluat tehdä kiillotustöitä, voit käyttää murskattua graniittia tai marmorisiruja, jotka luovat alkuperäisen pinnan.

Hieno hionta on paras hionta. Erittäin helposti käsitelty materiaali, jossa on marmoripaloja, ja vaikein sedimenttinen sora ja graniitti. Ei ole toivottavaa käyttää korkeaa täyteaineen tiheyttä hiomiselle, mutta liian pieni tiheys voi heikentää lattian laatua.

Alustava vaihe

Huomioi huolellisesti alustava vaihe. Valmistelutyössä on kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 1. Jos vanhoja pinnoitteita levitettiin vanhaan betonipintaan, yritä selvittää, kuinka vaikea päästä eroon niistä. Vanhan kerroksen poistamisen jälkeen voi muodostua syviä naarmuja tai uria. Yleensä ne puhdistetaan pitkällä hionnalla, joten rahoituskustannukset voivat nousta.
 2. Muista tarkistaa koneen tasaisuus. Tämä voidaan tehdä käyttämällä kolmen metrin viivoitinta. Jos löydät kuoppia, kuoppia tai kaivoja, sinun on lisättävä timanttien määrää.
 3. Huomioi muodonmuutos kutistuvat saumat ja tarkista halkeamat huolellisesti. Jos ne ovat, on välttämätöntä suorittaa pakollinen sulkemistyö ja ongelmaluokkien lisääminen.
 4. Betonimassan ja alapuolisen kerroksen voimakkuuden määrittämiseksi on välttämätöntä napata koko alue. Jos löydät sivuston, jolla ei ole voimakkuutta, sinun on siirrettävä lattia.
 5. Tarkista jännite, koska tämä on erittäin tärkeä askel. Työskentely laitteen kanssa vaatii vakaan työjännitteen ja virran.
 6. Rakennustandardien mukaan on mahdotonta sallia liitosten esiintymistä betonissa, sekä halkeamia jalustan ja pinnoitteen pinnan välillä.
 7. Lattian jäykkyyden tarkistamiseksi on välttämätöntä käsitellä pieni alue hiomakoneella.

Betonipinnan valmistelu

Ennen betonilattian hiontaa sinun on varmistettava, ettei sen ylemmässä kerroksessa ole vahvistusta tai vahvistavaa metalliverkkoa, joka voi vahingoittaa hiomakoneen planeettamekanismia. Jos betonilattiassa on vielä metallia, leikkaa se käsin hiomalla.

Ensin sinun on poistettava kaikki kaatumat uudella betonipinnalla ja tuhottava vanha pinnoite. Tämä voidaan tehdä jyrsimällä tai räjäyttämällä. Voit myös käyttää erityistä hiontatyökalua. Kokeneet asiantuntijat neuvovat käyttämään timanttilevyjä, joiden raekoko on 25-30. Ne auttavat poistamaan liikaa sementtiä betonin pinnalta. Jos hiekkaa vain ensimmäistä kerrosta, voit käyttää 40-karkeaa levyä.

Seuraavaksi sinun on poistettava erilaisia ​​vikoja - halkeamia, vyöryä, kutistusleikkauksia jne. Voit tehdä tämän käyttämällä epoksihartsia, joka täyttää täydellisesti epäsäännöllisyydet. Se on sovellettava siten, että hiomakone pystyy helposti läpäisemään virheitä ja ei tarttumaan. Pehmeät betonilautaset ovat kiillotettuja kovemmin ja näyttävät kiiltävämmältä. Mutta he tarvitsevat lisää timanttityökaluja.

Hionta betonilattiaan

Hiomistyö tehdään parin viikon kuluttua siitä, kun lasitus on kuivunut. Tänä aikana päällyste on voimaa ja on valmis jatkokäyttöön. Tunnetaan, että betonin koostumus sisältää soraa, graniittia, marmoria, kalkkikiveä jne. Jos aloitat hiomisen pinnalle, joka ei ole kuivunut loppuun, laite yksinkertaisesti repimään romukuvioita timanttileikkauksilla. Manuaalisesti et voi hioa valmistelematonta lattiaa.

Nyt voit jatkaa konkreettisen lattian varsinaista hiontaa omilla kädillä timanttikiekkoilla, joiden raekoko on 40. On tarpeen käsitellä lattiaa kovetin - erityinen seos, joka reagoi kalsiumhydroksidin kanssa. Tämän seurauksena mineraali sideaine ilmestyy betonin pinnalle sulkemalla huokoset ja tekemällä betoni paljon vahvemmaksi ja kestävämmäksi kosteudelle.

Jos käytät levyjä, joiden raekoko on 400 tai enemmän, voit luoda erittäin vahvan betonikerroksen, joka kestää jopa suuria kuormia. Tämä vaihe on lopullinen ja pinta ei tarvitse ylimääräistä hoitoa. Mutta jos haluat saavuttaa täydellisen tasaisuuden ja kiiltävän loiston, voit käyttää kiillotusta timanteilla, joiden raekoko on 1500-3000.

Työstön jälkeen voit asentaa jalustan ja suorittaa pintakäsittelyn. Pinta on kiiltävä, joten voit käyttää polyuretaanilakkaa, jota käytetään erityisten rullien ja harjojen avulla välittömästi hionnan jälkeen pölystä puhdistetulla pinnalla. Lattia on yleensä lakattu useammassa kerroksessa.

Kuoppien hionta

Pitkäaikaisessa käytössä päällysteeseen voi muodostua erilaisia ​​muodonmuutoksia. Usein ne johtuvat siitä, että teknologiaa ei noudateta, kun lattialle asetetaan lattia, sillä asianmukaisesti lattialla on erittäin suuri lujuus. Jos löydät kuopan tai halkeaman, korjaa se heti hiomalla.

Kun on löydetty kuoppalevy, on välttämätöntä leikata lattian vaurioitunut osa (suorakulmion muotoisena) vähintään kaksikymmentä millimetrin syvyyteen timanttilevyllä. Sen jälkeen sinun täytyy poistaa tontti itse tai käyttää lyöntiä. Tuloksena oleva ontelo tulisi vapauttaa pölystä tavanomaisella pölynimurilla tai hiekkapuhalluslaitteella, sitten käsitellä se pohjamaalilla ja täyttää se erityisellä yhdisteellä, joka suljetaan lastalla.

Seuraavaksi sinun on kohdistettava kuvaaja käyttämällä rautatietä tai sääntöä. Kun korjausseos kovettuu, sinun on puhdistettava se ja poistettava kaikki epäsäännöllisyydet. Jos vauriot ovat liian syviä, seosta tulee levittää kerroksittain useissa vaiheissa. Pienen halkeaman muodostuessa voit laajentaa sitä kymmenen senttimetrin syvyyteen käyttäen timanttisylinteriä.

Sitten alue vapautetaan myös pölystä, käsitellään alukkeella ja täytetään korjausseoksella. Kvartsihiekka on ihanteellinen täyteaineena. Kun seos on kulunut, on tarpeen asettaa toinen kerros. Korjausyhdisteen kovettumisen jälkeen tehdään myös hionta.

Jos halkeama on liian syvä, on käytettävä hieman erilaista tekniikkaa. Sinun on leikattava halkeama vähintään 50 millimetrin syvyydelle timanttilevyllä. Särön molemmilla puolilla kanavat leikataan vahingoittuneen betonin poistamiseksi. Vyöhyke on syvennettävä ja pölyistä. Lisäksi kaikki edellä mainittu työ tehdään.

Kiillotusbetonilattiat auttavat sinua poistamaan pieniä vikoja, tasoittamaan kuoppia ja avoimia huokosia. Jos tiedät, kuinka paljon se maksaa betonilattiaan, niin ymmärrätte, että sinun on parasta tehdä kaikkea itseäsi. Samalla noudata kaikkia teknisiä vaatimuksia, kun teet hiomamateriaalia betonilattialle hyvän kulutuskestävyyden ja lattianpäällysteen erinomaisten koristeellisten ominaisuuksien varmistamiseksi. Tämä kerros ei vaadi usein korjauksia ja on erittäin kätevä käyttää.

Mitä ja miten jauhaa betonilattia - ohjeet itsenäiseen työskentelyyn

Ennen kuin aloitat puhtaan lattiamateriaalin asettamisen, sinun on varmistettava, että betonipohja on riittävän tasainen. Tällaisen tuloksen saavuttamiseksi käytetään tavallisesti betonilattian hiontaa. Asianmukainen työ mahdollistaa korkealaatuisen betonin ja muiden pinnoitteiden muodostamisen. Kuinka jauhaa betonilattia omilla kädillä, ja tästä artikkelista keskustellaan.

Lattian hionnassa

Rakentamisen nykyisten kehityssuuntausten vuoksi ei ole mitään syytä yllättyä betonilattian kasvavan leviämisen vuoksi - niiden ominaisuudet mahdollistavat kilpailevan muiden pinnoitteiden kanssa tasavertaisesti.

Betonipinnan hionnan avulla voit saavuttaa vielä parempia tuloksia - valmiilla kerroksilla on paljon etuja, joita ovat mm. Seuraavat:

 • Yksinkertainen ja halpa pintakäsittely;
 • Luotettavuus, korkea laatu ja pitkä käyttöikä;
 • Hyvä yhteensopivuus erilaisten koristepinnoitteiden kanssa;
 • Mahdollisuus käyttää sekä rakennusta että avointa aluetta;
 • Erinomainen veden kestävyys ja kestävyys erilaisille kemiallisille vaikutuksille;
 • Korkea mekaaninen lujuus ja kulutuskestävyys.

Useimmin kiillotettu betonilattia löytyy suurilta kaupallisilta ja ei-kaupallisilta rakennuksilta - kauppoilta tai kauppakeskuksilta, toimistorakennuksilta, lääketieteellisiltä ja oppilaitoksilta. Usein tällaista rakennusta käytetään kerrostaloissa, ja yksittäisten tonttien tapauksessa lattia on betonista pihalla, autotallissa ja tiloissa.

Itse hiominen on eräänlainen betonipinnan käsittely, jonka avulla voit poistaa vanhoja tai vahingoittuneita pinnoitteita, tasata pohja ja tasoittaa ennen kuin käytät suojaavia materiaaleja (lakat, kyllästykset, maalit tai itsepintaiset muovit perustuen polymeereihin).

Betonin hiontatekniikka sisältää useita vaiheita. Ensimmäinen näistä on betonilattian alustava hionta, joka tavallisesti suoritetaan 3-5 päivän kuluttua siitä, kun betonikerros kaadetaan. Lopullinen hionta voidaan tehdä vasta kun lattia on täysin karkaistu.

Siinä tapauksessa, jos lattia kaadettiin betonista tyhjästä, sinun on ensin poistettava kalkkimaito, joka tulee välttämättä pinnalle kaatoprosessin aikana. Vanhan betonilattian avulla voit tehdä helpommin - hiontaprosessi vähenee betonikerroksen poistamiseen.

Järjestelmän epätasaisuuksien poistamisen lisäksi lattialaattojen hionta mahdollistaa korkealaatuisen puhdistuksen likaa ja muita vikoja. Riippumatta siitä, kuinka kauan betoni kaadettiin, sen käsittelyn jälkeen se päivitetään ja tartunta kasvaa.

Betonin hiomisen etuna on myös se, että sen jälkeen on erittäin hyvä käyttää minkä tahansa pinnoitteen lattiaan, josta tarvitset ihanteellisen pohjan. Esimerkkinä voidaan mainita tilanne itsetasaava lattia, ennen kuin järjestää ne lukuisia valmistelutöitä, mukaan lukien kiillotus, joka mahdollistaa vahingoittuneen ylemmän kerroksen poistamisen.

Samoin puutteellisen pinnan palauttaminen suoritetaan. Hionnan avulla voit poistaa tämän kerroksen, mikä parantaa sen ulkonäköä, mutta myös merkittävästi lisää suorituskykyominaisuuksia. Toinen tärkeä tehtävä, joka hionta ratkaisee, on se, että käsittelemätön betonilattia imee vettä, joka voi negatiivisissa lämpötiloissa johtaa sen tuhoamiseen.

Mikä on tärkeää tietää betonilattian hionnasta, on se, että jos rakenne on epätasaisesti tulviva, niin tätä ongelmaa ei voida poistaa - hiomalaite liikkuu hyvin lähellä pintaa, joten aaltoja ja korkeuseroja ei voida poistaa sen avulla.

Hiontamenetelmät betonilattialle

Välittömästi olisi huomattava, että samaa laitteistoa käytetään betonin hiontaan käsittelyn tyypistä riippumatta. Se, että työkalu soveltuu sekä betoni- että kivenpinnalle.

Lattiaa voidaan hiomata kahdella tavalla:

 1. Kostea. Tätä menetelmää käytetään yleensä, jos lattiaan kuuluu mosaiikkipäällyste tai marmoriliput. Märkäihion käyttöönottoa käyttäen hankaavia työkaluja, joiden avulla voit luoda täysin sileän pinnan visuaalisesti erilainen kuin kiillotettu.
 2. Kuiva. Betonilattia soveltuu paremmin tähän käsittelyyn. Kovaan hiomiseen tarvitaan paljon aikaa, koska työprosessissa on paljon pölyä, ja sinun on odotettava joka kerta, jotta se asettuisi. Jos et tee tätä, todennäköisyys tehdä virhe on liian korkea, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Hiomalaitteet

Työkalujen valinta betonilattian hiontaan on yksilöllinen asia, ja sinun on päätettävä, kuinka betonilattiaa jauhaa kotona. Tähän mennessä kaikki rautakaupat ovat erilaisia ​​laitteita sekä kotikäyttöön että suurien esineiden töihin.

Tietenkin paras valinta olisi erikoislaitteita ammatillisen luokan. Tällaisessa laitteessa käytetään planeettavaihteistoa: on suuri levy, johon on lisäpyöriä, joissa on timanttisuuttimia synkronisesti. Kun pyörät pyörivät vastakkaiseen suuntaan, saadaan timanttien liikkeen monimutkainen liikerata ja työstettävä pinta muuttuu täysin tasaiseksi.

Ammattikoneiden eduissa on useita ominaisuuksia:

 • Työelämän pyörimisnopeus;
 • Mahdollisuus annostella vettä märkäkäsittelyssä;
 • Pölynkerääjän läsnäolo.

Hiomakoneen laatu riippuu sen painosta. Tietenkin parhaat laitteet ovat kalliita, mutta jos haluat, voit löytää halvemman vaihtoehdon.

Kotona lattiahiomennus tehdään yleensä hiomakoneen avulla - tämä on paljon halvempaa ja hieman kätevämpää, koska tällainen työkalu mahdollistaa vaikeasti tavoitettavien alueiden käsittelyn. Työssä tarvitaan hiomalaikkaa. Suuri valikoima hiomakone on helpompi työskennellä vakavilla kuormilla. Tällä vaihtoehdolla on kuitenkin haittansa - ainakin se, että levy voi lentää, jos käsittelet huolellisesti työkalua.

Betonilattian kiillotus tehdään tavallisesti tällaiseen työhön suunnitellun erityisen koneen avulla. Tällainen laite eroaa sen pienestä koosta ja toiminnan helppoudesta, ja työn tuloksena saadaan sileä ja puhdas betonipinta.

Hiomamateriaali

Voit käsitellä mitä tahansa betonia riippumatta sen ominaisuuksista. Tärkeintä on, että maanpinnalla ei ole kuoppia ja kukkuloita, jotka ovat yli viisi millimetriä korkeita. Valittaessa valukappaleita valimoon on otettava huomioon huoneen erityispiirteet.

Lattian käyttötarkoituksesta riippuen voit valita materiaaleja seuraavasti:

 • Teollisuusrakennuksissa, varastoissa tai avoimissa tiloissa on parasta käyttää betonia merkinnöillä M150: stä M300: een - tällaisen lattian kaatamisen jälkeen on helppo hiomata;
 • Korkeimman lujuuden ja kestävyyden saavuttamiseksi on syytä valita betoni, jonka brändi on korkeampi kuin M300 ja täyteaineena hieno sora.
 • Jauhatuksen yksinkertaistamiseksi on parempi valita hienojakoisten materiaalien materiaalit (marmoripitit sopivat hyvin jalostukseen).

Joka tapauksessa, riippumatta materiaalin valinnasta, kärsivällisyydellä on mahdollista hiomata mitä tahansa betonipintaista.

Valmistelutyöt

Valmistelu on erittäin tärkeä työvaihe, jonka aikana on otettava huomioon seuraavat seikat:

 1. Jos vanhalla betonilla on jonkinlainen pinnoite, sinun on ymmärrettävä, kuinka vaikeaa se on poistaa. Usein tällaisissa tapauksissa lattian vaurioituminen avautuu, mikä vaatii vakavia poistoja.
 2. Lattia on tarkistettava tasaisuudesta ennen hiontaa. Jos havaitaan suuria korkeuseroja, hoidon intensiteettiä on lisättävä.
 3. Sinun on myös kiinnitettävä huomiota laajennusliitoksiin ja tarkistettava pinta halkeamien varalta. Jos ne ovat saatavana, on tarpeen lisätä myös teosten luetteloon myös ongelmaluokkien kiinnittäminen myöhemmällä kiillotuksella.
 4. Ennen töiden aloittamista betonilattian pitäisi olla hyödynnettävissä sen määrittämiseksi, kuinka vahva se on - joskus se sags, ja sen seurauksena rakenne on rakennettava uudelleen.
 5. Välittömästi ennen työtä on tarpeen tarkistaa jännitteen läsnäolo ja laatu verkossa - sähkökatkon tai matalan virran sattuessa on välttämätöntä viivästyttää käsittelyä tai toteuttaa toimenpiteitä virtalähteen vakauttamiseksi.
 6. Jos saumoja löytyy betonista tai aukkojen väliin, se on sinetöitävä - rakennuskoodit kieltävät kiillotuksen ennen kuin tällaiset viat poistetaan.
 7. On myös suositeltavaa tarkistaa lattia jäykkyydestä etukäteen, minkä vuoksi on tarpeellista käydä läpi yhden osan hiomakoneella.

Työn alkuvaihe

Jos betonin yläosassa on metallisia elementtejä (raudoitusta tai silmää), sinun on ensin harkittava niiden poistamista - muutoin hiomakone saattaa olla viallinen. Liittimien poistamiseen Bulgarialainen sopii hyvin.

Työn aloittaminen yleensä tarkoittaa epätasaisten pinnoitteiden poistamista ja vanhan pinnoitteen poistamista. Tätä varten voit käyttää jyrsintä-, räjäytys- tai erityisiä hiontatyökaluja (esimerkiksi timanttilevyjä, joiden raekoko on noin 25-30).

Tämän jälkeen sinun on käsiteltävä pieniä puutteita. Tähän käytetään yleensä epoksi- materiaaleja, joiden avulla kaikki aukot voidaan helposti täyttää. Tällaista materiaalia käytettäessä on tärkeää varmistaa, ettei se työnny pinnalle, muuten hiomakone tarttuu kiinni.

Betonihionta

Ennen betonilattian hiontaa, sinun on odotettava vielä kaksi viikkoa, kun laskeuma kiinteytyy. Merkitys on yksinkertainen - aiemmin aloitettu työ, on olemassa erittäin suuri riski repeää rauniot tuoreesta ja riittämättömästä kestävästä pinnoitteesta.

Ennen kuin voit hiomata betonilattia, sinun on valittava oikea levy, jonka avulla voit käsitellä materiaalia mahdollisimman hyvin. Hiontaan käytetään yleensä 40 mm: n suuruista timanttilevyä. On tarpeen levittää lattiaan kovete, jonka jälkeen betonin pinnalle tulee erityinen aine, joka täyttää kaikki halkeamat ja lisää pinnoitteen ominaisuuksia.

Jos käytät levyjä, joiden raekoko on yli 400, voit luoda todella vahvan lattian, joka kestää melkein minkälaista stressiä. Tämän hoidon jälkeen ei ole mitään järkeä jatkaa työtä, mutta jos haluat saavuttaa ihanteellisen pinnan, voit myös kiillottaa materiaalia, jonka raekoko on noin 1500-3000.

Työn valmistuminen on peruslevyjen ja pintakäsittelyjen asennus. Voit antaa lattialle entistäkin suuremman lujuuden ja hyvän visuaalisen laadun, voit peittää sen useilla lakkakerroksilla.

Hionta hiotaan

Pitkällä aikavälillä betoni lattia on, todennäköisesti, on puutteita. Ne on poistettava mahdollisimman pian riippumatta syistä. Ongelman ratkaisemiseksi osa betonista leikataan vähintään 2 cm: n syvyyteen. Tällä tavoin aikaansaatu ontelo on puhdistettava, minkä jälkeen se pohjustetaan ja täytetään millä tahansa seoksella upotettavaksi.

Sääntöä käytetään tämän osan kohdistamiseen. Odotettuaan seoksen täydellisen asettamisen jälkeen pinta on kiillotettava tasaiseen tilaan. Vakavien vaurioiden sattuessa kannattaa käyttää korjausyhdistettä useissa kerroksissa, joista yksi on kvartsihiekkaa, joka sopii mainiosti tällaisiin tilanteisiin.

Joskus liian syviä halkeamia esiintyy betonin pinnalla, ja niiden poistamisen menetelmät näyttävät hieman erilaisilta. Timanttilevyllä on syytä leikata halkeama vähintään viisi senttimetriä syvälle pinnalle, jotta vahingoittunut betoni voidaan poistaa. Syvennetty ja puhdistettu paikka täytetään valitulla seoksella korjattavaksi, minkä jälkeen se jää vain hiekkaan pintaan jo tunnetun järjestelmän mukaisesti.

johtopäätös

Betonilattian hiominen on hyvä keino vähäisille vaurioille ja epätasaisille pinnoille. Halutessasi tämä työ voidaan tehdä omalla kädellä, mutta varovaisuutta ja huomiota on vaadittava - betonin hiontatekniikan tai ristiriitaisten turvallisuusmääräysten noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa ongelmia.

Jos kaikki on tehty oikein, tuloksena olevasta betonilevystä on lopulliset osoittimet mekaanisesta lujuudesta, hankauskestävyydestä ja kosteudenkestävyydestä. Lisäksi seuraavaan korjaukseen ei keskustella lähitulevaisuudessa, ja päällysteen hyvät visuaaliset ominaisuudet voidaan käyttää erilaisten suunnitteluratkaisujen toteuttamiseen.

Pohjakerroksen lattia - kauneus, käytännöllisyys, kestävyys

Epäedättävän betonilattia muuttuu eksklusiiviseksi viimeistelyksi. Teknologia portaalin osanottajilta.

Betoni on yksi monipuolisimmista ja suosituimmista materiaaleista, joita käytetään sekä teollisuudessa että yksityisessä rakentamisessa. Perusta, laatat, panssaroitu vyö, portaat ja seinät on tehty kokonaan betonista. Tekniikan kunnioittamisen ansiosta tuotemerkin vahvuuden jälkeen se toimii vuosikymmeninä. Forumhose-käyttäjille betonia käytetään laajalti myös pohjana, mutta se voi myös tulla alkuperäiseksi viimeistelyksi esimerkiksi lattialla.

Luotettava vaunu

Vahvuuden ja kestävyyden suhteen betonilattia ylittää monet päällysteet, mikä takaa sen kysynnän huolimatta nykyaikaisten materiaalien runsaudesta. Mutta paljon etuja, kun on kyse visuaalisesta komponentista, se menettää - haalistunut harmaa väri ei ole paras mahdollinen suunnitteluvaihtoehto. Lisäksi betonirakenne on huokoinen - pinta imee kosteutta ja vähitellen romahtaa mekaanisen iskun tai aggressiivisen ympäristön takia. Eroosion seurauksena muodostuu pölyä ja pienimpiä murusia, kuoppia, halkeamia, epäsäännöllisyyksiä, mikä ei myöskään tuo etuja. Siksi betonilattia käytetään joko teknisissä tiloissa alkuperäisessä muodossaan tai materiaalien viimeistelyn yleismaailmallisena perustana.

Tämä prosessi on omistettu koko aiheen foorumille - "Pohjakerroksen lattia", jossa portaalin limur8484 osallistuja tuli huippu-starter. Hän näki kuvia käsiteltystä betonista netissä ja ajatteli tällaisen lattian luomista talossaan. Pääasiantuntija oli Tiamo.

Kiillotettu / kiillotettu betonilattia on erinomainen tapa ulos betonilattialle. Erityisen merkitykselliset tällaiset lattiat niille, jotka käyttävät lattialevyjä betonipinnoilla. Tällaiset lattiat ovat vieläkin tärkeämpiä niille, jotka käyttävät lämpöpumppua lämmön poistamiseksi, koska näiden kerrosten kohdalla ei ole viimeistä kerrosta, kuten kaakeli tai laminaatti, lämpöresistanssi.

Voit muuttaa tavallista betonia loistavaksi, graniittiselta tai marmorilastalta kahdella tavalla.

Kemiallinen modifikaatio

Betonin lujuuden ja vedenkestävyyden ominaisuuksien parantamiseksi käytetään kemiallisia koostumuksia sen jälkeen, kun pinnoite on tullut monoliittiseksi eikä käytännössä absorboi kosteutta. Efektejä on kaksi:

 • Silisaatio - betonikomponenttien kemiallisen reaktion seurauksena silikaatin (natrium, kalium, litium) levitetty liuos aiheuttaa pintaan muodostuvan yhdisteen, joka estää huokoset ja estää eroosion.
 • Fluation (fluation) - silikofluoridihapposuolat käytetään reaktion aikana muodostettaessa kalsiumdifluoridia (yksi hammaskireen komponenteista) ja itse pintakerros muuttuu kestävämmäksi.

Thiamon mukaan, joka on hyvin perehtynyt kemiallisiin prosesseihin, jotka esiintyvät sekä betonissa että reagenssien käytön aikana, fluidaatiomenetelmä on tehokkaampi. Vaikka suurin osa profilointiyrityksistä soveltaa silikifiointia, ja valmiissa muodossa myyntiä varten, enimmäkseen silikaattivälineet - tiivisteet.

Kuivat sekoitukset - täytteet

Jotta monoliittinen betonipintainen kerros olisi mahdollisimman vahva ja sileä, perinteisesti käytettiin silitystä - täyttöä ja injektointia kuivan sementin kanssa. Tämä menetelmä antoi tuloksen, mutta ajan myötä pinnan eroosio alkoi, ja tämä manipulointi ei lisännyt paljon houkuttelevuutta betoniin. Tänä päivänä koristeet ovat korvanneet silitys - toiminnan periaate on sama, mutta kuivan sementin sijasta on erityisiä vahvikkeita:

 • Kvartsi - suuren murtoluvun kvartsihiekkaan, hiekan houkuttelevuuden lisääminen usein sävytetään.
 • Korundi - täyteaineena korundi (mineraali, alumiinioksidi) murus.
 • Metalloitu: täyteaineena - pienet metallisirut (käytetään teolliseen rakentamiseen).

Yleisimmät ja edulliset - kvartsikarkaisijat, mutta ne ovat huonompia koristekorundissa. Molempien lajikkeiden yhdistelmä voi kuitenkin luoda yksinoikeuden.

Jos vahvistat ylhäältä kerrosta esim. Valkoisen korundin kanssa, koristelemalla sitä kvartsikukkailla, huone on erittäin kevyt, lähes kristallinkirkas. Kuten kuvassa näkyy.

tekniikka

Maaperän / kiillotetun betonin kehittämiseen käytettävä tekniikka riippuu modifikaatiomenetelmästä.

kemiallinen

Se toteutetaan useassa vaiheessa.

kiillotus

Pinnan hionta suoritetaan sekä vanhoille että uusille alustoille, joilla on yksi tavoite - tarkoituksellisesti heikentyneen kerroksen poistamiseksi. Ainoastaan ​​vanhalla betonilla se muodostui ajan myötä erosiosta ja uudesta - tämä on ns. "Maito", joka johtuu suurien jakeiden kertymisestä.

Kyllä, ja päällysteen koristeltavuus hiomisen aikana lisääntyy monta kertaa - pinta on täysin sileä, piirustus näkyy, varsinkin jos erää käytetään erityisellä täyteaineella.

Pinnan alkutilasta riippuen esikäsittelyä voidaan tarvita. Jos saumoja, halkeamia tai nyppeleitä on, niiden hionta ei poistu, leikkaaja on leikattava. Jotta vältät tuoreen betonin vaurioitumisen, josta täyteaine voidaan vetää suurella nopeudella timanttilevyllä, kiillotus suoritetaan vain brändinvoimakkuuden jälkeen - kuukauden kuluttua kaatamisesta.

Hiontaan valmistetaan ammattitaitoisia ja kotitaloustyökaluja, joista ensimmäinen erottaa tuottavuus ja toiminnan laatu. Kuitenkin, koska tällaisten laitteiden kustannukset ovat yksityishenkilönä, voit tehdä kotitalousvälineitä, lisätä lähestymistapoja ja valita sopiva hankaus. Jos ehdotetun käsittelyn neliö on alle sadan metrin tai jopa muutaman sadan (talot ovat erilaiset), voit vuokrata ammatillisia laitteita. Se on halvempaa kuin ostaa ja paljon nopeammin kuin valloittaa alue manuaalisella kulmahiomakoneella. Hiomamenetelmän osalta yritykset käyttävät tavallisesti märkiä, ja kodin käsityöläiset maksavat kuivaa kiillotusta ja pölynimuria.

Reagenssin käsittely

Valittu koostumus levitetään maahan ja pölytön pinta ohjeiden mukaisesti. Se voidaan ruiskuttaa, levittää telalla tai harjalla, jolloin muodostuu yhtenäinen kerros. Lähestymistapojen määrä riippuu myös siitä, minkä tyyppisiä reagenssejä tiivistetään usein yhdellä kerroksella. Fluorisilikaatit (silikofluorihapposuola) betoni katetaan useita kertoja tietyllä aikavälillä. Mikä on ominaista, on se, että ensimmäinen ratkaisu on vähemmän keskittynyt kuin myöhemmät.

Impregnointi alkaa heikoim- malla ratkaisulla niin, että ylimpien huokosien ei ole aikaa sulkea. Mitä aikaisempi ratkaisu on käytössä, sitä syvemmälle on aikaa tunkeutua alaspäin. Mutta mitä voimakkaampi se on, sitä enemmän huokoset suljetaan, mutta on välttämätöntä varmistaa paksuimman kerroksen muuttaminen, joten ne alkavat heikoimmilta. Sitten se kyllästetään vahvemmalla ratkaisulla, se jää jäljessä hakemuksen, joka on vähemmän vankka ajassa, ja siten syvyys lävistyksiä. Kuitenkin, koska edellisellä oli heikko pitoisuus, voimakkaamman huokoset ovat avoimia ja sitä suurempi, sitä pienempi on edellisen ratkaisun pitoisuus. Jälkimmäiset käyttävät voimakkainta ratkaisua, ja siksi ylimmällä kerroksella saadaan eniten monoliittinen.

kiillottaa

Reagenssien käsittelyn jälkeen betonipinta kiillotetaan maksimaaliseksi kirkkaaksi ja lattia peilataan. Tämä prosessi on melko työläs ja toteutetaan myös useissa vaiheissa käyttäen pienintä hankausta. Siksi monet eivät päätä kiillotusta lopullisena vaiheena, vaan akryylipohjaisia ​​erikoismastoja, jotka loistavat heti käytön jälkeen. Kiillotuksen vaikutuksen vahvistamiseksi käytetään myös polyuretaaniyhdisteitä, jotka muodostavat ohuen, kulutusta kestävän pinnoitteen pinnalle.

Kuivat sekoitukset

Toisin kuin kemiallinen käsittely, tämä menetelmä on merkityksellinen vain betonin kaatamisen yhteydessä. Jos on tarpeen palauttaa vanha pinnoite, uusi tasoituslevy kaadetaan vakiotekniikan päälle ja vahvistetaan yläpingillä. On järkevää suunnitella etukäteen betonilattian parannusta.

Jos betonilattia asetetaan projektiin, on parempaa sijoittaa betoni päällekkäin korundilla. Tällöin muodostuu 2 cm: n paksuinen kerros, joka on hyvin kulutusta kestävä, tasoitetaan muodostumisen aikana ja sen jälkeen 28 päivän kuluttua sen viimeistely hienonnetaan tai kiillotetaan, jos tarvitset loistoa. Tällaista loistoa ei poisteta, ehkä, ei koskaan.

Electrocorundum on useita värejä: valkoinen, vaaleanpunainen, violetti sävy (kromi) ja sinertävä sävy. Mielenkiintoista, kiteet vaaleanpunainen korundi - pieni ruby, ja sininen - topaziki. Betonikerros ei ole vain vahva, siitä tulee melkein arvokasta.

Kuten Tiamo mainitsi, kun betoni muokkaamalla päällystämällä, korundilla tai kvartsilla, tekniikka on merkittävästi erilainen.

siivilä

Betonipäällysteen betoniteräksen on oltava vähintään 300 ja edullisesti 350. Sidos on tehty klassisella tavalla vahvistamalla, tiivistämällä tärinää ja pitämällä taso. Levyn paksuus riippuu pohjan tyypistä. Jos se kaatuu vanhan betonin päälle, se on noin 7 cm ja jos se on maanpinnalla ja sen muunnelmilla - 10-12 cm. Keskimäärin lämpötilassa ja kosteudessa betonia säilytetään alkuasetukseksi 4-6 tuntia. Pinta ei saa kuivua liikaa, jotta sitä ei tarvitse kostuttaa - tämä aiheuttaa päällystysominaisuuksien heikentymistä.

karkaisu

Valittu päällystys on hajallaan tasaisen kerroksen pinnan yli. Ensimmäinen vaihe käyttää 2/3 materiaalin massaa, jakelu on mahdollista manuaalisesti tai improvisoidulla tavalla. Kulutuksen kulutus vaihtelee 3-8 kg / m2 lajikkeesta riippuen. Seoksen levittämisen jälkeen tulee sementti "maito" liottaa, jonka jälkeen se hierotaan huolella erikoisvarusteilla tai käsityöläisvälineiden avulla. Suihkupuhdistuksen jälkeen pääosa karkeudesta jaetaan ja loput myös poistetaan. Jonkin ajan kuluttua lopeta betonin juottaminen. Viimeinen käsittelyvaihe levitetään pinnalle, pinnoitteelle, joka pitää kosteuden sisällä (lakat, tiivisteet) ja leikkaamalla laajennusliitokset tarvittaessa.

Jotta lattiasi olisi ainutlaatuinen, ilman kalliita viimeistelyaineistoja, on todellista. Käytä valkoista sementtiä, värillistä täyteainetta, poimi värimallia, laita kuvan pikkukivistä tai värillisestä lasista, seuraa merkintää tai piirrä kuvio, jossa on vastakkainen korostus - vaihtoehdot ovat massiivisia. Jopa vain kiillotettu betoni, kiillotettu ja päällystetty polymeerillä, sen koristeellinen vaikutus ylittää tyypillisen laatta ja on paljon halvempaa. Lattialämmitysjärjestelmien tapauksessa myös lämpöhäviöt vähenevät. Jos laajennat näköaloja, tätä käsittelyä käyttävää betonia voidaan käyttää paitsi lattialla myös seinäkoristeluna, jotta voidaan luoda työtasoja tai takka-portaaleja.

Epätasaisuudet luo betonilattia maahan - artikkelissa lattiatyypistä. Artikkelista, miten säästää rakennusmateriaaleja, voit selvittää, mitä muuta voit todella saada vahingoittamatta laatua. Videossa rakennetun ilmastetun betonin talon rakentamisesta portaalin jäsen jakaa oman kokemuksensa kustannusten optimoinnista.

Miten ja mitä jauhaa betonia

Viimeinen vaihe ennen betonilattian maalausta on niiden korkealaatuinen hionta. Se ei ainoastaan ​​anna pintaa kiehtovaa sileyttä, vaan estää myös haitallisen pölyn syntymisen käytön aikana ja pidentää betonilattian kestävyyttä. Tällaisen työn suorittamiseksi tarvitset erityisiä hiomakoneita, tai voit käyttää tavanomaista työtä ja käyttää tätä tarkoitusta varten tavallinen jyrsin. Kummankin vaihtoehdon tärkein asia on kuitenkin korkealaatuinen betoni, joka on oikein valittu tilanteen mukaan.

Maaperän betonilattian edut ja laajuus

Jalostettu betonilattia sai suuren suosion viimeistelypinnoitteista paitsi julkisen myös yksityisen luokan. Sitä käytetään pääasiassa:

 • lääketieteellisissä ja oppilaitoksissa;
 • ostos- ja urheilukeskuksissa;
 • vesipuistoissa;
 • viihdepaikoissa;
 • kulttuurikohteisiin;
 • esikaupunkialueilla;
 • lattianpäällysteinä kotitalous- ja autotallirakennuksissa;
 • yhä useammin kiillotetut betonilattiat löytyvät pukuhuoneista ja käytävistä tavallisten kansalaisten kodeissa.

Hän ansaitsi niin laajan sovellusalueen suorituskykyominaisuuksilleen, jotka monessa suhteessa ylittävät jopa korkealaatuisen viimeistelyn edut:

 • käyttöikä lasketaan vuosikymmeninä, mikä varmistetaan paitsi parannettujen lujuusominaisuuksien lisäksi myös vastustuskyvyn kosteuden kyllästymisellä. Tavanomainen betonipinta ilman viimeistelyä tai käsittelyä ei ole niin merkittäviä etuja;
 • kiillotettu kiiltävään kerrokseen muistuttaa itsetiivisiä päällysteitä;
 • demokraattinen arvo;
 • on ihanteellinen perusta siinä tapauksessa, että tarvitset täydellisen litteän pohjan koristepinnoitteelle;
 • ei aiheuta haitallista pölyä käytön aikana;
 • kiillotus mahdollistaa perustan tasaamisen jopa voimakkaasti helpottaen;
 • ei vaadi säännöllisiä korjauksia. Jos tällainen tarve syntyy, silloin ei ole vaikeata tehdä "laastaria".

Jotta päällystyspinnoite voi säilyttää tällaiset ominaisuudet niin kauan kuin mahdollista, on syytä hienontaa kaatunut betonilattia. Jos täyttö on vanha, se kiillotetaan paitsi koristeellisella myös pääkerroksella. Jos kyseessä on uuden betonilattian tukkeutuminen, vaaditaan sementtimon poistumista. Myös jauhatus erikoistyökalujen kanssa betonipinnoilla on olennainen osa alustan valmistamista itsetasaava lattia.

Ole varovainen ja älä pudota yleistä väärinkäsitystä - hionta ei ratkaise tukipinnan säätöongelmia. Kohdistus suoritetaan betonikerroksen alkuperäisen valun tai uudelleen salpauksen vaiheessa.

Tärkeimmät teknologiat betonilattian hiomiseen

Riippuen halutusta vaikutuksesta hiomisprosessi suoritetaan eri tekniikoiden mukaan, mutta samalla laitteella, joka pystyy käsittelemään betonin lisäksi myös kiven käsittelyä.

Kuiva menetelmä

Yleisin muoto, jota useimmissa tapauksissa käytetään betonilattian hiontaan, on kuiva menetelmä. Poistettavan kerroksen enimmäissyvyys on 2 mm. On syytä huomata, että tällaisen toiminnan tuottaminen ilmassa aiheuttaa suuren määrän kuivaa sementtipölyä, joten suojauksen käyttö on välttämätöntä. Mutta hän nopeasti ratkaisee, antamalla mahdollisuuden arvioida objektiivisesti työn tulosta ja korjata puutteet.

Märkä menetelmä

Jos on tarpeen käsitellä betonilattia, jossa on pinnoitettu kivennäismehut tai mosaiikki, se on aina kiillotettu märkä menetelmällä. Poistetun kerroksen sallittu paksuus on 5 mm. Erityistä huomiota märkämenetelmässä annetaan työkalulle, eli hiomalaikalle. Työn tekeminen tämän tekniikan kanssa on melko vaikeaa, koska märät likaiset roiskeet ovat, ja aika suorittaa tällaiset toimet on paljon pidempi verrattuna edelliseen menetelmään.

kiillottaa

Kiillotettu lattia eroaa käsitellystä pinnoitteesta hiomalla täysin sileällä pinnalla kiiltävällä vaikutuksella. Kaikista tavoista - tällainen hionta on kallein, mutta myös esteettisin. Sisustusominaisuuksissa tällainen lattiapinta ei ole mitenkään huonompi kuin itse tasoittava päällyste.

Mitä voidaan kiillottaa

Hiomisprosessin tuottamiseen on useita menetelmiä erilaisten laitteiden ja laitteiden avulla, jotka eroavat toisistaan ​​luokassa, mikä riippuu käsitellyn pinnan neliöstä.

Ammattimainen hiomakoneet

Jos haluat tehdä suuren alueen kiillotuksen, niin et vain voi tehdä ilman ammattilaistarvikkeita. On olemassa monia malleja, mutta niiden ydin on seuraava: injektointi tapahtuu pyörittämällä hiomasuuttimia sen akselin ympäri sekä pohjan akselin ympäri. Lisäksi useimmissa malleissa on vesihuolto ja pölynkeräys.

Kotitalouksien hiomakone

Jos on tarpeen käsitellä pieni pinta, ja jopa kotona, niin tähän tarkoitukseen voit käyttää mitä tahansa koneella hiomalaikkaa tai kulhoa. Betonimyllyn hiominen jauhatus on suosituin menetelmä. Se on kevyt ja ohjattavissa, joten voit käsitellä mitä tahansa pintaa, vaikka vaikeasti tavoitettavissa.

Hiomistyökalut

Hyvän hionnan avain on korkealaatuinen ja oikein valittu hiontaelementti käsiteltävän pinnan tyypin mukaan.

Hiomalaikat

Levyhiomakoneen suuttimet betonin hiontaan ovat suosituimpia. Riippuen käsittelyasteesta, ne ovat kahdentyyppisiä:

 • bug. Tätä tyyppiä voidaan käyttää pintojen viimeistelyyn. Ne eroavat joustavasta pohjasta, johon pienet timanttisirut levitetään lisäämällä polymeerejä. Ne ovat helppokäyttöisiä ja nopeita korvata velcro-kiinnitysjärjestelmän ansiosta.
 • etulevy. Tällaisen betonisuunnitelman hiontalevyä käytetään ensimmäisen kerroksen poiston yhteydessä. Timanttikiven erilainen raekoko antaa täydellisen vapauden valita suuttimen tyypin kiven tai betonilattiapohjan mukaan.

kuppi

Erilaisia ​​betonilaisia ​​hiomakupleja ovat hiomapyörien tyyppi, jota käytetään paksumman betonikerroksen poistamiseksi. Jalostustasosta riippuen kupityypit eroavat toisistaan:

 • kaksinkertainen segmentti - ensimmäisen paksun kerroksen poistaminen;
 • neliö. Jos haluat poistaa suuria betonipintoja rouhinnassa, on suositeltavaa käyttää tätä kulhoa. Sen avulla voit kuvata kunnollisia segmenttejä ilman laadun heikkenemistä, sekä päällystys itse että suutin;
 • boomerang - tarjoaa viimeistelykerroksen herkempi hiominen hienojakoisen hionnan takia.

Frankfurt

Jos haluat glittera konkreettisen viimeistelykerroksen peilien loistoon, niin trapezoid frankfurt on mitä tarvitset. Siinä on eri kokoisia höyhenpohjaa, joka mahdollistaa täysin polaaristen tulosten saavuttamisen.

Hionnan tuottaminen

Hiontaa betonilattia omalla kädellä eri menetelmiä käyttäen on hyvin samanlainen suoritettujen töiden vaiheissa, vain vivahteet eroavat toisistaan. Siksi on parasta pohtia prosessin yleistä olemusta, joka on sovitettu työn hienovaraisuuteen tavalla tai toisella.

koulutus

Betoniharkotus kädellä alkaa valetun pohjan hyvin valmistetulla pinnalla.

Jos haluat tehdä jonkin työn, kuten porauksen, sinun on tehtävä se ennen hiontaa, jotta se ei vahingoittaisi täysin tasaista pintaa myöhemmin.

Vaihe 1. Tarkasta tarkasti valmiin lattian ulkonäöltään esiin tulevat esineet - vahvistus tai vahvistettu verkko. Jos on, kannattaa poistaa ne etukäteen.

Vaihe 2. Jos kutistuminen ja muodonmuutos ovat säröjä tai saumoja, ne ovat välttämättä pakollisia. Ja vain "laastareiden" kuivumisen jälkeen betonilattia jalostetaan.

Vaihe 3. Hionnan suorittamiseksi tasaisuus on välttämätön edellytys, joka määräytyy kolmiulotteisen hallitsijan toimesta.

Vaihe 4. Lattian käsittely aloitetaan vain, jos betoni on tarpeeksi vahva. Tämän indikaattorin määrittämiseksi käytetään koko alueen perustana. Jos alue, joka ei ole saavuttanut voimaa, löytyy jonnekin, on parempi lykätä käsittelyä, koska tällainen virhe voi johtaa betonilattian täydelliseen korvaamiseen.

Vaihe 5. Kourujen ja kaivojen läsnä ollessa käytetään rouhintaan suuttimen, jolla on suurempi hankaus, niiden poistamiseksi.

Vaihe 6. Jotta voisit määrittää itsellesi betonilattian jäykkyyden, kannattaa yrittää jauhaa jauhaa ja katsoa tulosta.

Hiontaprosessi

Kaikissa hiomamenetelmissä valitaan eri kokoisten hankausaukkojen suuttimet riippuen käsiteltävän pinnan tyypistä erikseen. Noin 25-30-suuttimia käytetään ensimmäisen kerroksen poistamiseen suurilla kuppiloilla ja 40 koristeena. Jos käytät kokoa yli 40, voit saavuttaa uskomattoman kestävän ja kestävän pinnoitteen. Kiiltoa varten lattia kiillotetaan suuttimilla, joiden hiomakoko on 1500 - 3000.

Vaihe 1. Ennen työn aloittamista pinta käsitellään erityisillä kyllästyksillä ja liuoksilla, jotka kovettuvat sen.

Vaihe 2. Jos olet hankkinut erityisen hiontayksikön, lue ohjeet ja ennen kaikkea katsele videoita internetistä ennen sen käyttöä.

Vaihe 3. Nyt sinun täytyy hiomata jäädytettyä betonilattia haluttuun sileyttä. Jos päätät kostealla menetelmällä, päällystys on ennalta runsaasti kasteltu. Nesteen poisto tapahtuu itse jauhimesta.

Vaihe 4. Jos vaikeasti tavoitettavia paikkoja käsiteltäessä pinta ei ollut mahdollista käyttää hiomanauhaa.

Vaihe 5. Työn päätyttyä betoni lattia maalaa maaliin halutulla tavalla ja polyuretaanilakalla useissa kerroksissa. Ennen niiden levittämistä sinun on puhdistettava lattia perusteellisesti pölystä ja liasta. Lakkauksen jälkeen useita kerroksia. Sitä käytetään yksinkertaisesti erikoisella harjalla. Kerroksen kuivumisen jälkeen voit turvallisesti käyttää uutta lattiaa.

Varotoimet, kun työskentelet hiomakoneen kanssa

Hiomakoneen betonilevyllä ei ole mitään tekemistä erikoiskoneiden työvaiheiden kanssa. Niiden käsittely on turvallista ja yksinkertaista, mitä ei voida sanoa hiomisesta hiomakoneen avulla. Jotta vältetään epämiellyttävät tilanteet, noudata seuraavia varotoimia:

 • tarkasta hiomakoneen vianmääritys;
 • hoitaa hyvä työpaikan valaistus;
 • on tarpeen suorittaa hiomapisteitä vain tiheissä vaatteissa, jotka peittävät koko kehon, samaan aikaan, ettei se pudota hiomakoneen työpintaan. Älä unohda hengityssuojainta, suojalaseja ja paksuja käsineitä halutessasi;
 • Älä ylikuumenta työkalua. Suurin työjakso on 15 minuuttia. Sen jälkeen on välttämätöntä antaa instrumentille "hengitysilma".

Lattiapinnan hionta suuren alueen ansiosta on yksinkertainen ja nopea. Tärkeintä tällaisessa työssä on tarkkuus ja tarkkaavaisuus. Jos sinulla on kysyttävää betonilattian hiomisesta, katsele suljettua videota.