Maaperän tiivistyminen raunioilla: työtekniikka

Tekijältä: Hei, rakkaat lukijat! Kuten aiemmin, ja nyt on melko ongelmallista kuvitella rakentamista ilman raunioitusta. Tätä materiaalia käytetään laajalti maisemasuunnittelussa, rakennustöissä ja jopa maanteiden rakentamisessa.

Kuten näette, sen käyttöalue on hyvin laaja. Onko mahdollista tehdä maaperän tiivistyminen raunioiksi itsenäisesti, ilman palkattua työntekijäjoukkoa? Täysin, ja tänään yritämme ymmärtää raakamäärien valinnan ja valita tiivistämismenetelmän.

Käyttämällä suosituksiamme ja moderneja keinoja tamping, voit helposti saavuttaa ihmisarvoisen laadun kattavuus!

Maaperäsekon tiivistymisen syyt

Rohkosta luodaan eräänlainen tyyny, roolin seuraava:

 • luodaan litteä pohjapinta lisätyötä varten;
 • heikkoa maaperää;
 • kosteuden estäminen rakennukseen;
 • vakauden takaaminen raskaissa kuormissa.

Valmiin pohjan "tyyny" laatu riippuu hyvin paljon raunioista itsestään. Nämä indikaattorit ovat luonnollisesti hyvin ongelmallisia ulkonäöltään, mutta ne näkyvät tavallisesti materiaaliin liitetyissä asiakirjoissa.

Rikkomustyypit

Tämä materiaali saadaan murskaamalla valtavia lohkareita erikoislaitteissa, ehdollisesti se voidaan jakaa seuraaviin tyyppeihin:

 • graniitti - erittäin vahva materiaali, kestää monisuuntaisia ​​kuormia, joten sen käyttöalue on hyvin laaja;
 • kalkkikivi on myös erittäin kova materiaali, ei kovin erilainen kuin graniitti, se on hyvä asunto, mutta sen hinta on paljon pienempi;
 • kuona - tämä materiaali on metallurgisen tuotannon jätettä, sen hinta on huomattavasti alhaisempi kuin edellä luetellut materiaalit, mutta haitallisten komponenttien läsnäolo rajoittaa sen käyttöä;
 • toissijainen - tätä materiaalia ei voida käyttää täsmälleen kaikissa teoksissa, koska se on tehty betonista, tiilestä jne.

Ennen kuin ostat murskattua kiveä, kiinnitä huomiota levymuotoisten elementtien sisältöön kokonaismassalla, suuri osa niistä vähentää huomattavasti valmiin rakenteen vahvuutta. Tätä parametria kutsutaan karusellisuudeksi - sitä pienempi on, sitä paremmin.

Murtoluvut ja tarkoitus raunioista

Rakennus- ja maisemasuunnittelun käyttöalue riippuu murto-osan ja tiivistyskertoimen osuudesta. Tätä varten suosittelemme hyväksyttyjen standardien käyttöä. GOST 8267-93: ssa on erityisiä merkintöjä ja numeroita, joiden avulla voit päättää raunioista.

Murskattujen kivien valinta erilaisiin töihin:

 • pieni - sopii koristeellisiin elementteihin maisemasuunnittelussa, piha- ja puutarhatien järjestelyissä;
 • keskikoko (20-40 mm) - on mahdollista käyttää tyynyjä perustuksiin täyttöä varten, lisätä betoniseoksiin ja luoda betoniterästuotteita;
 • suuri (40-70 mm) - on erinomainen perusta sivustoja "neste" ja maa rakentamiseen jalkakäytävä, siltojen ja muiden rakenteiden, joissa tarvitaan kestävä, tiivis pohja, joka voi kestää raskaita kuormia ja vaikea mekaanista rasitusta.

Mikä on tiivistysromppu

Monet uraauurtajat uskovat, että tämä materiaali, joka on vahva ominaisuuksiltaan, riittää hajottamaan ja tasaamaan, ja seuraava rakennusvaihe voi alkaa. Näin ei ole, ja siksi:

 • murskaamalla saadulla murskatuilla kivillä on monipuolisin muoto, joten ei-vaimennetulla materiaalilla on aukkoja elementtien välillä, mikä heikentää huomattavasti alustan luotettavuutta kuormitettuna;
 • kourujen katoaminen tiivistämisen vaikutuksesta antaa sinulle mahdollisuuden luoda ylimääräinen turvallisuustaso, täyttämällä tilaa elementtien välillä muodostaa monoliittisen perustan;
 • tiivistetyn kerroksen paksuuden tulisi olla 0,05 - 0,25 m riippuen siitä lasketusta kuormasta - liikkuvista autoista, rakennusten massasta tai jalankulkijoiden painosta.

Tiivistämismenetelmät

Maaperän tiivistämisen nykyiset tekniikat perustuvat ilman poistoon kaatuneesta materiaalista mekaanisilla laitteilla.

Voimme erottaa seuraavat tiivistämismenetelmät: tamping, tärisevä rippaus, vierintä, tärisevä, yhdistetty - useilla menetelmillä.

Ennen maaperän tiivistymistä on tarpeen analysoida, määritellä pohjavesi ja suorittaa maaperätutkimuksia. Lopputulos riippuu siitä, koska uppoaminen kaikkein ennalta arvaamattomissa paikoissa voi tapahtua.

Tärkeää: jos puhumme säätiön rakentamisesta, älä unohda laboratoriokokeita ja asiantuntijan suosituksia. Nämä tiedot ovat tärkeitä paitsi luotettavan, kiinteän rakentamisen rakentamisessa, mutta myös turvallisuuden takaamiseksi kaikille, jotka asuvat talossa.

Manuaaliset tiivistysmenetelmät

Jos sinulla ei ole tärinäyksikköä, käsityöläiset ovat aina valmiita pelastamaan ja jakamaan tietoa siitä, miten käsiinsä tehdään manipulointi. Olemme myös valmiita jakamaan neuvoja, mutta tällaisella sinetillä on oltava paljon fyysistä voimaa, joten suosittelemme käyttämään lihasvoimaa pienille työmäärille.

Tällä laitteella on valtavasti erilaisia ​​tyyppejä, yksinkertaisin vaihtoehto on puupalkki, jossa on suuri osa. Palkin pituus riippuu työntekijän yksittäisistä parametreista, jotka yleensä lasketaan maasta maahan rinnalle.

Varoituslaitteen alareuna lyödään metallilevyllä ja yläpuolella on puiset tai metalliset kahvat. Näin yksinkertaisella laitteella toimiminen on yksinkertaista.

Jalkakäytävä nousee kahvoilla korkeimmalle korkeudelle ja osuu tiivistettävään materiaaliin. Toimenpide on toistettava useita kertoja yhdessä paikassa halutun tuloksen saavuttamiseksi.

Jos yhtäkkiä sinulla on massiivinen metallipala, sen kiinnittäminen ohuempaan tangon kahvaan tekee tampingista helpompaa. Työn tekeminen on paljon helpompaa.

Luonnollisesti metallista valmistetulla laitteella on luotettavampi muotoilu, mutta tässä tapauksessa on välttämätöntä käyttää paksuja käsineitä liiallisen tärinän estämiseksi.

Mekaaniset puristustyökalut

Suuriin alueisiin, jotka vaativat tiivistymistä, prosessia ei voida hallita ilman koneellistamista. Siksi tällaisissa tapauksissa on erikoislaitteita - täriseviä levyjä tai tärinänvaimennuksia. Ne helpottavat huomattavasti työtä, lisäksi ne mahdollistavat räjähtämisen vaikeasti tavoitettavissa paikoissa, esimerkiksi rakennusten lähellä sijaitsevilla alueilla.

Tiivistyminen tapahtuu levyn tärinän takia. Eksentriset mekanismit välittävät tämän vaikutuksen. Asennus on erittäin luotettava, mobiili ja helppokäyttöinen. Kotitalouksissa riittää tärisevä levy, jonka paino on 60-120 kg.

Voidaan asentaa laitteeseen polttomoottorina ja sähköisesti. Sähkömoottorilla varustetut laitteet ovat hieman pienempiä ja ovat laajalti erikoistuneita myymälöitä, mutta myös käsien voi ostaa. Jos tulevaisuudessa ei ole hyötyä sinulle, voit aina vuokrata jonkin aikaa.

Tärkeää: luonnollisesti on kiellettyä aloittaa työskentely tämän laitteen kanssa tutkimatta ohjeita.

Materiaalin määrän laskeminen

Monet päälliköt joutuivat kohtaamaan ylitarjontaa tai rakennusmateriaalin puutetta. Hyväksy, molemmat tilanteet ovat epämiellyttäviä, joten tietää, millaista raunioita tarvitaan, on erittäin tärkeä näkökohta.

Joten laskemiseen tarvitaan seuraavat parametrit:

 • pohjan paksuus kovettumisen jälkeen on usein 0,2-0,25 m;
 • tiivistyskerroin 1,3. Tämä parametri soveltuu useimmille materiaaleille, jotka on tiivistetty mekaanisilla laitteilla;
 • rakennusmateriaalin ominaispaino, tämä parametri on tavallisesti määritelty oheisessa dokumentaatiossa, rauniot ovat 1,5 t / m 3.

Nyt voit laskea vaaditun raakamäärän täyttöä varten 1 m 2 pinnalle, jonka paksuus on 0,25 m: 0,25 × 1,3 × 1,5 = 0,49 t. On parempi tehdä pyöristys ylöspäin.

Maaperän tiivistämiseen liittyvä tekniikka liittyy lukuisiin hienovaraisuuksiin, kuten olet jo huomannut, joten älä unohda asiantuntijoiden neuvoja ja suosituksia. Vain silloin voit saavuttaa kunnollisen laadukkaan työn. Uusia kokouksia sivustollamme!

Nykyisen lainsäädännön mukaan hallitus kieltää kaikki edut ja takuut, joiden tarjoaminen muutoin voi olla epäsuoraa, ja vastuuvapauden myöntäminen sivuston, sisällön ja sen käytön suhteen.
Lue lisää: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Oliko artikkeli hyödyllinen? Kerro ystäville

Talon rakentaminen

On melko vaikeaa kuvitella rakennusprosessia ilman raunioita. Sitä käytetään säätiön luomiseen, betoniratkaisun sekoittamiseen, puutarhojen muodostamiseen, maisemasuunnittelun järjestämiseen, ajoväylien ja moottoriteiden järjestämiseen. Artikkelissa käsitellään raunioiden tiivistämisen perusteet.

sisältö:

Murskauskivien tuotetta käytetään ns. Tyynyn järjestämiseen, joka suorittaa seuraavat toiminnot:

 • perustaa alusta ennen jatkotyötä;
 • antaa kovuus heikosti kantaville maille;
 • rakennusten suojelu kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta;
 • lisääntynyt kestävyys suurilla kuormilla.

Joka tapauksessa makadamipohjan laatu riippuu suoraan materiaalin fysikaalisista ja teknisistä ominaisuuksista. On mahdotonta määritellä ominaisuuksia ulkonäöltään, ne on ilmoitettu mukana olevissa asiakirjoissa, todistuksissa.

Erilaisia ​​raunioita

Tämä irtomateriaali tuotetaan kulkemalla lohkareita murskauslaitteiden avulla. Poistuessa saadaan eri murto-osasta 0 * 5 - 40 * 70 mm kiveä. Koko määrittää sovelluksen laajuuden. Kotitalouskonstruktioissa käytetään pääasiassa murskattua kiveä 5 * 20 ja 20 * 40 mm.

Rakennusmateriaalin tyyppi on:

 • graniitti. Siitä on ominaista korkea luonnollinen lujuus ja kyky kestää monisuuntaisia ​​kuormia;
 • kalkkikiveä. Kovuus on melkein yhtä hyvä kuin murskattu graniitti. Se on kuitenkin paljon halvempaa. Täydellinen asuntojen rakentamiseen;
 • kuona. Tällainen materiaali saadaan metallurgisen jätteen tuotannosta. Kustannukset ovat paljon pienemmät kuin yllä mainitut soratyypit. Mutta sen koostumuksen haitallisten epäpuhtauksien vuoksi soveltamisala on melko rajallinen;
 • toissijainen. Murskattu kivi valmistetaan rakennusjätteestä (palojen, asfaltin tai betonin palaset). Tietenkin materiaalin kierrätyksellä ei ole korkeita hintoja, joten se ei sovellu kaikentyyppiseen työhön.

Ennen ostamista kannattaa maksaa tällaisesta parametrista epätasaisuus. Suuri prosenttiosuus lamellimuodon jyvien sisällöstä vähentää merkittävästi valmiin pohjan lujuutta esineiden rakentamisen aikana mihin tahansa tarkoitukseen. Siksi mitä pienempi tämä parametri, sitä parempi.

Jätteiden tiivistyskerroin

Itserakentamisessa molemmat kohtaavat tällaisen ongelman kuin materiaalin puute tai ylijäämä. Kyky laskea tarvittava määrä on tärkeä osa prosessia. Kotimaisissa tarpeissa käytetään usein keskiarvoja.

Voit laskea tarvittavan äänenvoimakkuuden seuraavasti:

 • tarvittava paksuus tyynyn jälkeen tamping. Yleensä tämä indikaattori on 0,2 tai 0,25 m;
 • murskatun kiven tiivistäminen painumiskertoimen tiivistymisen avulla - 1.3. Parametri pätee useimmille koneistetuilla välineillä tiivistetyistä fraktioista;
 • irtotavaran osuus, joka ilmoitetaan todistuksessa. Käytännöllisyyden vuoksi otamme painon 1,5 t / m. kuutio, tyypillinen tavalliselle raunioille.

Joten, tietämällä kaikki yhtälön komponentit, laskemme materiaalin 1 neliömetrin laskemiselle: 0,25x1,3x1,5 = 0,4875 tonnia.

Kuten missä tahansa laskennassa, tulos on pyöristetty ylöspäin. Täyteaineet 1 neliömetriä neliökerros murskattua kiveä, jonka paksuus on 25 cm, tarvitsee 490 kg. No, laske volyymi 10-20 neliömetriä kohti. m. se on paljon helpompaa.

Miksi tarvitset tiivistymistä soran pohjalta

Tällöin tiivistyskysymys ovat kaikki urakoitsijat rakentamiseen. Loppujen lopuksi teoriassa itse kivi on kestävä materiaali, ja se riittää tasoittamaan sitä ja voit jatkaa seuraavaan työvaiheeseen. Asiat eivät kuitenkaan ole niin yksinkertaisia.

 • Murskattu kivi tuotetaan murskaamalla, jonka aikana jyvien kasvot hankkivat vapaan muodon. Kun materiaali täytetään jokaisen elementin väliin, muodostuu ilmatiiltoja, mikä vähentää resistenssin tasoa kuormituksen aikana.
 • Yksittäisten palasien tiukka sovitus vähentää niiden "kävely" riskiä. Loppujen lopuksi, kun maaperän tiivistyminen ryöstöllä, tyhjät katoavat tai vähentävät merkittävästi tilavuutta. Siten luodaan säätiön ylimääräinen turvamarginaali.
 • Poikkeuksena kivikkoista maata voidaan pitää rakentamisen perustana. Tällöin on melko tarpeellista tasoittaa murskattua kivipäällystettä jatkotyöskentelyyn: laatoittaminen, betoniseoksen kaataminen jne.
 • Muissa olosuhteissa soran ei pitäisi vain paeta maahan, vaan se puristetaan alas ja muodostaa yhden tason. Jyvien ja maaperän hiukkasten välisen tilan tiheä täyttö antaa tarvittavan lujuuden.
 • Tiivistetyn kerroksen paksuus voi vaihdella 50: stä 250 mm: iin. Murskattujen kiven tiivistämisen turva-tekijä määrittää pohjaan kohdistuvan kuorman (kulkevat ajoneuvot, jalankulkijat, rakennuspaino jne.).
 • Erillinen rivi voidaan jakaa rasklintsovku makadam pohja. Menetelmä koostuu useista vaiheista - eri jakeiden soran käytöstä. Ensinnäkin, ota suuri materiaali ja painaa, kaataa sitten pienikokoisen murskattua kiveä ja tiivistää uudelleen, lopullinen kerros on hienojakeista ainetta ja suorita pinnan lopullinen valssaus.

Törmäyspurkaus käsin räjähtämällä

Koska erityisiä värähtelylaitteita ei ole, käsityöläiset käyttävät itse valmistettuja työkaluja. Tietyllä sinetillä tietenkin tarvitaan hyvä fyysinen valmistelu. Manuaalinen vaimennus on merkityksellistä pienille työmäärille.

 • On olemassa runsaasti vaihtoehtoja siitä, miten tehdä laitteisto. Näistä kaikkein primitiivisin on palkki 100x100 mm. On mahdollista ottaa puuta suuri poikkileikkaus, mikä lisää tiivisteen peittämää aluetta.
 • Puun pituus valitaan helppokäyttöisyyden perusteella, usein rintakehän pohjana. Työkalun alapäässä on sinkitty levy. Puolien yläosassa on puiset tangot tai metallitangot.
 • Työmatka on melko yksinkertainen. Puutavara nousee kahvoilla korkeimpaan korkeuteen ja laskee voimalla soraaltaaseen. Näiden liikkeiden toistuva toisto tietyssä suunnassa johtaa haluttuun tulokseen.
 • Jos innokkaalla omistajalla on metallikorkki, se kiinnitetään ohuempaan puupohjaan, kuten lokiin. Sopeuttaminen tulee paljon helpompaa, mikä tarkoittaa, että luvattomuus tulee "hauskemmaksi".
 • Metallista valmistettu laite (teline ja pohja) on voimakkaampi muotoilu. Totta, tämä materiaali luo suuren tärinän, että puu sammuu täydellisesti. Tällöin tuotos tulee käyttämään erityisiä käsineitä.

Murskattujen kiven tiivistyminen värähtelevällä levyllä

Levykoteloiden tai tampereiden käyttö on tärkeää globaaleille määrille. Tekniikan avulla prosessi voidaan toteuttaa myös vaikeasti tavoitettavissa olevilla paikoilla ja rakennusten seinien lähellä sijaitsevilla alueilla.

 • Laitteet ovat kompakteja, luotettavia ja liikkuvia. Yksinkertainen käyttö ja korkea hyötysuhde mahdollistavat korkealaatuisen työn tekemisen lyhyessä ajassa. Kotitalouksien tarpeisiin käytetään värähtelevyjä, joiden paino on 60-120 kg.
 • Toimintaperiaate on levyn värähtely, joka saadaan pyörivillä epäkeskoilla. Tamping tapahtuu siirtäen shokki tärinää ja energiaa tukikengistä rauniin.
 • Iskunvaimentimien ansiosta voit vaimentaa mekaanisia tärinöitä, jotka menevät laitteiston yläosaan ja suojaavat näin ollen sekä moottoria että kuljettajaa. Laitteessa on nopeussäätimen vipu, joka mahdollistaa iskun tehon säätämisen.
 • Liikkeen tavoin ne erottavat yksisuuntaiset ja käänteiset (edestakaisin liikkuvat) laitteet. Jälkimmäiselle vaihtoehdolle on tyypillistä lisääntynyt toimintakyky ja tehokkuus. Niiden avulla tamping suoritetaan ilman syklistä liikkeitä käsitellyllä pinnalla.
 • Moottori voi toimia nestemäisenä öljytuotteena (bensiini tai dieselpolttoaine) tai liittämällä sähköverkkoon. Sähkömoottorilla varustetuilla yksiköillä on pieni paino (enintään 100 kg). Niitä käytetään laajasti töissä, joissa materiaalin tiivistämiseen ei ole suuria vaatimuksia.
 • Tällaisia ​​laitteita voi ostaa erikoistuneissa myymälöissä joko kädet, kuten sanotaan käytetään. Kaikkein kannattavin vaihtoehto on vuokrata laitteita, jotka maksaisivat paljon vähemmän.
 • Joka tapauksessa on tärkeää noudattaa käyttöolosuhteita, jotka pidentävät käyttöikää ja estävät vian. Ennen kuin aloitat, sinun tulee huolellisesti tutustua käyttöohjeisiin ja lukea turvallisuusohjeet.
 • Yksittäisten elementtien säännöllinen voitelu, ilmansuodattimen puhdistaminen ja öljyn vaihtaminen auttavat ylläpitämään laitteiston kaikkia teknisiä parametreja.

Vaihtoehtoiset vaihtoehdot raunioiden tiivistämiseen

Näitä tarkoituksia varten voit käyttää kotitekoisia laitteita toimintaperiaatteella, joka on samanlainen kuin koneistettu laite. Tarvitset vanhan metallikourun, putken, hiekan ja hitsauskoneen.

 • Putkiosasta varustettu kädensija on hitsattu säiliöön kaltevuuden alaisena, kohtisuoraan sijoitettu vahvike kiinnitetään yläosaan. Kourun pohja vahvistetaan vielä edullisemmin hitsaamalla siihen rautaarkki.
 • Laitteen täyttäminen hiekalla, päädymme yleismaailmalliseen manuaaliseen laitteeseen, kuten asfalttitielle. Laitetta siirretään kahvalla tiettyyn suuntaan, ja sen huomattavan painon vuoksi roskia tiivistetään. Toiminnassa se on melko yksinkertainen, mutta vaatii jonkin verran taitoa ja jälleen fyysistä voimaa.
 • Toinen menetelmä on tarkoituksenmukainen, kun massamateriaalia painetaan laajalle alueelle, jossa ei ole vihreää tilaa, huvipuistoja, aita tai muita esteitä. Tekniikka olettaa auton läsnäolon, jonka avulla roskien hiekan tiivistyminen suoritetaan.
 • Sora kerros hajautuu koko lapin tai rakeen pinnalle. Sitten istumme pyörän takana ja alkamme ajautua tarkasti valmistetun paikan ympäri eri suuntiin (pitkin, poikki ja diagonaalisesti), kunnes saamme halutun tuloksen.
 • Jos prosessissa muodostuu reikiä, soraa kaadetaan tälle alueelle, joten jotain materiaalia on jätettävä täyttöpinnan alla. Lisäpuristus jatkuu menetelmän yläpuolella. Tätä menetelmää ei tietenkään voida kutsua manuaaliseksi, mutta tiivistys suoritetaan itsenäisesti ilman, että hän ryhtyy rakentamaan miehistöä tai hankkimaan erikoislaitteita.
 • Rikkomisen tiivistämisen valvonta on tärkeää kaikissa rakennuskohteissa, ei ole sen arvoista tehdä sitä rastiin, puhumattakaan siitä laiminlyödä. Tämä antaa rakennusten tai jalkakäytävän luotettavuuden ja vakauden sekä varmistaa käyttöturvallisuuden.
 • Työn lopussa murskattujen kiven tiivistys määräytyy erityislaitteen avulla.
 • Maaperän analyysi on suoritettava etukäteen, pohjaveden virtauksen taso. Työn laatu riippuu tästä tiedosta. Muussa tapauksessa jopa tehokkaimmalla tiivistyksellä on mahdotonta olla varmoja siitä, että tulevaisuudessa ei tapahdu lietsoa, ​​jolla puolestaan ​​on ennalta arvaamattomia seurauksia.

Kuinka tehdä manuaalinen jyrsin

Rakentamisen aikana talot, autotallit, maa-kaistat ja paljon muuta kiinnitettäessä huomiota kiinnitetään soraa ja hiekkaa muodostavaan substraattiin. Jotta betoni monoliitti voidaan sijoittaa tasaisesti eikä alkaa siirtyä ajan myötä, on tärkeää tarkkailla taustalla olevaa kerrosta huolellisesti. Näihin tarkoituksiin voit käyttää erikoistunutta värähtelevää koneet tai valssaustyökaluja, mutta manuaalinen tamping on paljon halvempaa.

Periaate omalla kädelläsi on, että improvisoitujen työkalupuhallusten avulla pudotetaan pinnalla, minkä vuoksi hiekkaa ja roskaa tiivistetään. Tässä tamperissa suoritetaan kunkin näiden kerrosten päällepanon jälkeen.

Rikkomisen tiivistymisominaisuudet

Jokainen aloittelijan rakastaja vilpittömästi ihmettelee, miksi muistaa jo vahva kivi. On kuitenkin otettava huomioon useita tärkeitä seikkoja:

 1. Koska murskattua kiveä tuotetaan murskaamalla, sen hiukkaset saadaan eri kooltaan vapaamuotoisilla reunoilla. Tämän vuoksi alustan alapuolella materiaalin hiukkaset eivät tartu täydellisesti toisiinsa, muodostaen suuren määrän ilma-aukkoja, joiden ulkonäkö johtaa loppujen lopuksi kuormituksen kestävyyden vähenemiseen. Jos raakapihdit sopivat tiiviisti yhteen, materiaalin määrä pienenee, mutta muodostuu vahvempi säätö.
 2. Jos rauniot asetetaan kivikkoiselle maaperälle, voit tehdä ilman tampingia. Tässä tapauksessa sinun tarvitsee vain tasoittaa soraa.
 3. Sorauksen tiivistymisen jälkeen kerroksen paksuus voi olla 50 - 250 mm, riippuen kuormituksesta, joka tulee pohjaan.

Lisäksi murskattua kiveä käsiteltäessä on suositeltavaa suorittaa rasklintsovka-pohja. Voit tehdä tämän jakamalla sora jakeiksi. Aluksi asetetaan suurempi materiaali, joka on manuaalisesti paisutettu. Sitten hienompi materiaali täytetään, joka myös tiivistetään. Viimeisen yläkerroksen tulee koostua hienoimmasta materiaalista, joka on huolellisesti tasoitettava ja täytettävä uudelleen.

Tämän ansiosta valmiin pohjan vahvuus kasvaa. Jos tuot samanlaista hiekkakäsitöitä, vaikutus on vielä parempi.

Hiekan tiivistymisen ominaisuudet

Tampon hiekka kädelläsi eroaa eräissä vivahteissa, jotka on otettava huomioon luotaessa kiinteän pohjan betonilaatan alle.

Ensimmäinen vaihe on määrittää hiekan tyyppi, joka soveltuu parhaiten näihin tarkoituksiin. On parempi käyttää sora-ainetta, mutta ei ole suositeltavaa täyttää hienojakoista hiekkaa tamping. Mitä suurempia jyviä on, sitä enemmän puristetaan perusta, joten voit välttää tulevan talon tai parkkipaikan kutistumista.

Jos aiot rakentaa monoliittisen rakenteen, on parasta ottaa etusijalle keskirenkaan hiekka tai louhos hiekka. Tällöin pohjavesi kuitenkin vaikuttaa myös taustalla olevaan kerrokseen. Sen vuoksi peruskemikaaliprosessin estämiseksi on välttämätöntä geotekstilien sijoittaminen kaivannon pohjaan, ja vasta sen jälkeen täytetään hiekka.

Lisäksi ennen hiekan täyttämistä se on siivilöity, koska epäpuhtauksien (erityisesti saven) esiintyminen voi vaikuttaa sen ominaisuuksiin. Katso materiaalin kosteustasoa, täydellinen sakeus on, jos voit rullata pienen pallon pois hiekasta, joka ei murene välittömästi. Näin ollen hiekkakosteuden tulisi olla alueella 8-14%.

Vastaavasti 50% soran ja hiekan tyynyn onnistuneesta asennuksesta riippuu itse materiaalista, loput 50% on laitteita. Kuten aikaisemmin mainittiin, näihin tarkoituksiin voit käyttää erikoiskoneita, mutta on paljon halvempaa tehdä manuaalinen jyrsin itse.

Käsipuristus

Rammerin valmistukseen on monia vaihtoehtoja. Joku tekee massiivisen rakenteen, joka koostuu kokonaan raudasta, mutta tässä tapauksessa on tehtävä hitsausta. Toiset mieluummin tekevät romumateriaaleista. Harkitse parasta vaihtoehtoa manuaalisen tampingin valmistukseen maaperän, hiekan ja soran tiivistämiseksi.

Tämä vaatii normaalin neliömäisen palkin 100-150 mm. Sen ei pitäisi olla märkä tai kerrostunut.

Hyödyllisiä! Jotkut käyttävät pyöreitä lokeja, mutta tällaisten rakkulaisten avulla on mahdotonta täysin sulkea pohjaa kulmissa.

Sinun on myös valmisteltava:

 • Teräslevy, jonka paksuus on vähintään 2 mm.
 • Pyöreä tikku noin 450 mm pitkä (se toimii kädensijana tulevaisuuden tamping). Voit tehdä tämän käyttämällä tarpeetonta leikkaamista lapion avulla.
 • Ruuvit ja puulamppu.

Aihiot

Suunnittelu valmistellaan alla olevan piirroksen mukaisesti.

Valmisteltuasi kaiken tarvitsemasi, näki puun päät päin suorassa, tasaisessa kulmassa mitan mukaan. Sen jälkeen on välttämätöntä tasoittaa tangon alapään tasoa tason avulla ja poistaa n. 5 mm: n kokoisia viisteitä aihion reunoista.

Se, että työn aikana ei saa lukuisia sirpaleita, on suositeltavaa hioa ja kiillottaa tangon pintaa.

Teemme "kenkä"

Seuraavassa vaiheessa ompelumateriaalin luomisessa on metallin "kenkä" valmistaminen teräslevystä. Levyn leikkaamiseksi käytä seuraavaa mallia.

Tai voit asentaa puuta alempaan päähän metallilevyyn ja ympyröidä se lyijykynällä.

Sen jälkeen on välttämätöntä:

 1. Leikkaa työkappale, kuten kuvassa, käyttämällä erikoisaksia metallia tai hiomakoneella.
 2. Poista metallihihnat kengästä. Tämän vuoksi on kätevää kiinnittää työkappale päinvastoin ja poistaa ylimääräinen tiedosto.
 3. Ilman "kengän" irrottamista varren poraa ruuveja aikaisemmin merkittyihin pisteisiin.
 4. Hiekkaa pinta hiekkapaperilla.
 5. Taivuta työkappaleen "siivet" ja aseta puu "kengän" päälle. Jos työkappale osoittautuu hieman leveämmäksi, on tarpeen työntää "siivet" vasaralla.
 6. Aseta poranterä ruuvinreikiin ja poraa puu hieman kallistuksella.
 7. Kiinnitä ruuvit kaikkiin sivuihin.

Aseta kahva

Kun olet vetäytynyt 100 mm: n etäisyydeltä palkin yläreunasta, on tarpeen hahmoteltaa tuleva kahvan keskipiste. Tätä varten sinun on ensin mitattava katkaisijan halkaisija lapista. Oletetaan, että se on 36 mm. Jotta kädensija ei olisi taipuisaa, sinun on käytettävä poraa, jonka halkaisija on useita mm pienempi kuin kahvan halkaisija. Olisi pidettävä mielessä, että palkin ulkoreuna on hieman suurempi kuin sisähalkaisija, joten työvaiheessa on välttämätöntä asettaa kahva palkkiin säännöllisesti ja tarkistaa, kuinka tiukasti se istuu.

Jos kahva ei pääse reikään, ei missään tapauksessa yritä heittää sitä alas. Muussa tapauksessa puu voi haljeta ja maanpinnan, hiekan ja sora-aineen valmistaminen omiin käsiinsä täytyy aloittaa uudestaan. On huomattavasti helpompaa leikata vartta haluttuun halkaisijaan.

Kun reikä on valmis, on käytettävä liimaa sen seiniin ja asenna kahva. Liiallinen liimakoostumus voidaan poistaa liinalla. Jotta kahva pysyy tiiviinä, sinun on kiinnitettävä se pitkällä ruuvilla, joka on ruuvattava palkin yhdelle puolelle.

Kun liima on saavuttanut voimakkuutensa, voit aloittaa kallion käytön. On parasta tallentaa kotitekoinen työkalu kuivaan paikkaan tai esikyllästyttää työkappale niin, että se kestää kauemmin. Tarvittaessa teräksinen suutin voidaan helposti korvata uudella.

Lopuksi

Käsityökalujen avulla voit hiertää hiekkaa, soraa tai maata. On kuitenkin pidettävä mielessä, että tässä tapauksessa käytetään ihmisen lihasvoimaa, joten on kallista käyttää tällaista työkalua suurien alueiden tiivistämiseen. Tällaisia ​​rakkolevyjä suositellaan käytettäväksi rakennettaessa pieniä rakennuksia tai puutarhojen järjestämistä varten.

Kädenvalssi maaperän tiivistämiseen omilla käsillä

Hand Roller DIY

Teemme 100-200 kg painavasta manuaalisesta rullasta. asfalttiin tai maaperään liikkuen nurmikon alla omiin käsiinsä. Voit tehdä sen 300 mm. halkaisijaltaan putken tai, jos nurmikon alla, kaasupullosta.

Tarvitsemme tällaisen työkalun:

Tarvitsemme tällaista materiaalia:

1 metriä putkea 300 mm. tai kaasupullo, 50 mm. kulma 2 metriä, 2 laakeria, akseli laakereille 10 cm, 30 mm. 2,5 m putki, 2 kpl 5 mm. metalli 30x30 cm., hiekka tai seulonta, elektrodit, leikkauspyörät ja hionta.

Putken kädenvalitsin tekevät sen itse:

Tämä rulla soveltuu liikkuvalle asfaltille ja maaperän liikkuvalle nurmikon alla. Hitsauta 1 osa metalliä 30x30 putken toiselle puolelle, katkaise ylimäärä ja metalli ei saa olla suurempi kuin putken ympärys, hyvin kuumenna ja jauhaa. Kääntäkää putki ja kaadamme hiekkaa siihen, hyvällä jyrsimellä. Täällä myös hitsaamme metallia, leikkaa ja jauhaa. Toisella puolella voit tehdä korkin, jossa on kierre, jos hiekka rinteessä tiivistyy paremmin, voit silti täyttää. Laakereissa vasarataan 5 cm: n akselilla ja hitsataan. Nurkasta tehdään pe-muotoinen kehys 0.4x1.1x0.4 ja hitsataan laakereiden uloimmat osat reunoihin. Laske putken ympärysmitta ja hitsaa akseli, joka on hitsattu laakeriin. Voit tietysti ilman laakereita porata reikiä kulmaan ja asentaa akseli, mutta sitä on vaikeampi työntää. Nyt U-rungon keskellä hitsataan 30 mm. putki on 2 metriä ja lopussa me hitsata puoli metriä putki, tämä on kahva. Voit vahvistaa putken saumaa, jossa on runkorakenteisia teräsvahvikkeita. Kaikki rinkamme on valmis. Asfaltin liikkuessa, älä unohda voitelata rinkkaa dieselillä, jotta asfaltti ei tartu kiinni.

Kaasupullon kädensija tekee sen itse:

Tämä rinkki on helppo ja sopii vain maahan pyörittämiseksi nurmikon alla. Periaatteessa teemme kaiken täällä samoin, vaan tarvitsemme ilmapallon valmistelun. Ensin sinun täytyy alentaa kokonaan jäljellä olevaa kaasua ja tyhjentää bensiini pois tulesta, koska se on räjähtävää. Kierrä sitten venttiili sylinteristä ja täytä se vedellä, tyhjennä se ja kaada se uudelleen, tyhjennä se ja jätä se muutaman päivän ajaksi. Kaada vettä 1 metrin tasolle ja katkaise yläosa, jota emme tarvitse. Sinun täytyy myös hiomata saumaa sylinterillä niin, että se ei jätä jälkiä valssauksen aikana.

Et voi lisätä kommentteja.
Sinun on ehkä rekisteröidyttävä sivustoon.

Minun on sanottava, että murskattua kiveä käsittelevä ongelma on varsin tärkeä yksityisessä rakentamisessa.

Ei, tietenkään, emme puhu globaaleista hankkeista, kuten esimerkiksi murskatyynyn korkistamisesta yli 100 neliömetrin talon alle. m. Täällä on ehdottomasti tarvittava erikoistyökaluja asfaltti- tai rakennusvibrauslevyjen muodossa, koska työn määrä on liian suuri ja tämä muistuttaa auringonlaskua käsin. Puhutaan pienistä muodoista: maan pysäköintipaikka, puutarhan polku tai vastaava. Kun voit todella selviytyä - ja tämä on todellinen ja testattu monien kokemusten - omasta, turvautumatta kalliiden prikaatit!

Kuinka räjäyttää manuaalisesti? Ongelma ei ole helppo: jossakin mielessä fyysisesti.

Sen teknisellä resoluutiolla on useita vaihtoehtoja, joita voimakkaat, kuvitteelliset ja oivalletut ihmiset keksivät. Puhumme niistä artikkelissamme tänään, mutta ensin keskustelemme eräistä yleistyvistä periaatteista.

Miksi sinun täytyy räjäyttää rauniot?

Suoraan sanottuna ongelma on melko mielenkiintoinen ja ei ole täysin selkeä kaikille.

Rakentamisen uusien tulokkaiden joukossa ja kaiken kaikkiaan - yleisin kysymys. Näyttäisi siltä, ​​että hän peitti pinnan tällä kestävällä ja tukevalla materiaalilla, tasoitti sen ja kaiken - voit peittää viimeisen pinnoitteen, mikä voi tapahtua, koska kivi on kivi?
Mutta kaikki ei ole niin yksinkertaista. Kuten tiedetään, murskattu kivi ei ole yksinkertainen kivi, luonnollinen (kuten sora), mutta murskattu keinotekoisella menetelmällä. Se on kestävä, mutta siinä on teräviä kulmia sen tuotantoteknologian ansiosta.

Tällöin materiaalin lisäpehmennys muodostaa erilliset murto-osaset toisiinsa tiukemmin ja ylimääräiset aukot katoavat tai pienenevät tilavuuksissa. Tämä luo ylimääräisen turvallisuuden.

Kuuntele ammattilaisten mielipiteitä. Ne vahvistavat, että raunioituksen purkaminen rakentamisen aikana vaaditaan epäonnistumatta.

Poikkeukset voivat olla tällaisia ​​vaihtoehtoja, kun luonnollinen maaperä, jossa työ suoritetaan - kivinen. Sitten varovainen tasoittaminen raunioista ennen asentamista betonia, laatta tai asfaltti sitä riittää. Kaikissa muissa tapauksissa ajatus on seuraava: murskattu kivi ei saa olla vain maata, vaan se muodostaa sen kanssa sellaisen seoksen, joka tiivistetään tampingilla tiheästi täyttämällä aukkojen väliset fragmentit maaperän kanssa.

Paksuus voi vaihdella eri tarkoituksiin 50 - 250 mm tai enemmän (tämä riippuu kuormituksesta, jonka loppupäällyste jatkuu). Nyt, kun teorian kanssa - miksi tamping on välttämätöntä - enemmän tai vähemmän kaikki on selvää, olemme siirtymässä, niin sanotusti, käytännön harjoituksiin.

Kun tärytyslevyjä ja luistinrataa ei ole käden ulottuvilla, voidaan puristustyökaluja valmistaa käsin.

Mutta toistamme, että nämä mekanismit, joita kansan käsityöläiset ovat keksineet ihmisen lihasvoimalla, ovat merkityksellisiä ainoastaan ​​pintojen liian suurien sirpaleiden karsimiseksi tai niille, jotka myöhemmin eivät kokene itselleen liian voimakkaita kuormia.

On olemassa muutamia vaihtoehtoja siitä, miten laitetta voidaan käyttää käsinpuristamiseen. Yksinkertaisin on seuraava. Otamme puupalkin, jonka leikkaus on vähintään 100x100 mm ja parempaa - 150x150, saamme sitten laajemman otteen rypistyneellä pinnalla.

Puun korkeuden tulisi olla sopiva työskentelyyn (yleensä - noin karkeutta suorittavan henkilön rinnassa).

Pyöreästä 50x50 mm: n palkista valmistetaan kyniä, jotka naulataan pohjalle kynsillä ja kiinnitetään raudasta tai sinkitystä levystä. Pohjatangot myös päällystetään galvanoituun arkkiin lujuuden lisäämiseksi.

Periaatteessa yksinkertaisin laite, joka tunnetaan, luultavasti jopa faaraoiden aikaan, on käyttövalmis. Tietenkin pintamateriaalin pintapurkaus osoittautui olemaan liian suuri, mutta vapaa-ajalla ja halvalla, he voivat jopa muuttaa luhistua tyynyä säätiön alle, esimerkiksi pienen taloudellisen laajennuksen.

Todellinen aika ja vaivaa se vie enemmän kuin kun käytetään bensiiniä, mutta vaihtoehtona itse asiassa käytetään melko laajalti.

Tällaisen käsikirjamekanismin käyttäminen on melko yksinkertainen, vaikka se vaatii jonkin verran fyysistä harjoittelua, koska todella väsyy.

Teemme itsellesi nurmikkoa

Nosta laitetta kahvoilla ja laske voimakkaasti esim. Puutarhaan, joka on täynnä raunioita. Toistuvasti liikkuvat, liikkuvat tietyssä suunnassa.

Niinpä sinun täytyy mennä aina monta kertaa.

Yksi huomautus: tällaiselle laitteelle on monia vaihtoehtoja. On olemassa kestävämpi, valmistettu noin saman halkaisijan omaavasta metalliputkesta, ja samalla metallisella "jalalla", joka on hitsattu pohjaan.

Tällainen rakenne aiheuttaa kuitenkin liiallisen värähtelyn (jota esimerkiksi puulaite tukahduttaa), ja sitten työ on tehtävä erityisillä käsineillä.

Luistelurata tekee sen itse

Sama pätee manuaaliseen asfalttirullaan, jota käytetään myös voiman ja pään avulla pienten murto-osien täyttämiseen (erityisesti eri raideosuunnille).

Bulgarian, hitsauskoneen ja myös tiettyjen materiaalien läsnä ollessa se on helppoa. Metallinen putki, jonka läpimitta on vähintään 30 cm, leikataan pituuteen metriin. Toisaalta me tuotamme metallilevyn ja leikataan sen ympärille hiomakoneella. Aivan arkin keskellä tulisi olla reikä, joka kiinnittää kahvan myöhemmin.

Kääntäkää putki avoimella päällä ylöspäin ja täytä se hiekalla. Toinen pää on myös levytetty ja leikattu kehän ympäri.

Laitamme laitteen käsinpuristuskahvan taivutettuun putkeen. Se osoittautui universaaliseksi laitteeksi, joka voi painonsa perusteella käyttää sekä hienon sorauksen puristamiseen että asfaltin asettamiseen pihalle ja hiekalle ja maaperälle, jotta ne ovat tiiviimpiä. Se on melko helppoa käyttää, mutta se edellyttää myös sinulle tiettyä taitoa ja hyvää fyysistä kehitystä.

Jos esimerkiksi sinun on pakattava pieni alusta, jolla voit pysäköidä autosi maassa, käytä seuraavalla tavalla ihmisten keksimää ja onnistuneesti käytettyä menetelmää, koska tekniikassa ei ole mitään erityisen vaikeaa.

Joten, me hajotetaan rauniot etukäteen mitatuilla ja merkittyjä tappeilla (joista osa on jätettävä vuodepohjalle).

Tasoitamme lapion kanssa niin, että kerros kaikkialla on yhtä paksua. Sitten istumme auton pyörän takana ja systemaattisesti alkaa pysäköidä tulevassa parkkipaikassa eri paikoissa - nyt keskellä, nyt vasemmalla, sitten oikealla ja sitten sivuttain - yrittäen peittää mahdollisimman paljon rauniopaikkoja. Teemme menettelyn monta kertaa (20, 30, 50), kunnes olemme vakuuttuneita siitä, että rauniot ovat tamped koko koneen painon auton.

Joissakin paikoissa saattaa näkyä suppeita reikiä. Me sirotellaan heille valmiiksi valmistettua murskattua kiveä ja jatketaan. Tällainen yksinkertainen mutta tehokas tapa ei kuitenkaan ole täysin manuaalisesti, vaan käyttämällä auton painoa.

Murskakiven tiivistyskerroin: laskettuna graniitin ja sora

Jokaisen irtotavaran tiivistyskerroin osoittaa, kuinka paljon sen tilavuutta voidaan pienentää samalla massalla johtuen tampingista tai luonnollisesta kutistumisesta. Tätä indikaattoria käytetään määrittämään aggregaatin määrä sekä hankintahetkellä että itse rakennusprosessin aikana.

Koska murtolukujen rikkoutumisen lisääntynyt paino kasvaa, on välttämätöntä asettaa välittömästi materiaalikanta. Jotta ei ostaisi liikaa, korjauskerroin on hyödyllinen.

 1. Mikä on tampingin aste?
 2. Tiivistää kuljetuksen ja paikan päällä
 3. Laboratoriotestit
 4. Indikaattorin itsenäinen määrittäminen

Mitä se vaikuttaa?

Tiivistekerroin (Q) on tärkeä indikaattori, jota tarvitaan paitsi materiaalin järjestyksen oikeaan muodostumiseen.

Tämän parametrin tunteminen valitulle fraktiolle on mahdollista ennustaa sora-kerroksen lisäämistä sen jälkeen, kun se on ladattu rakennuksen rakenteilla samoin kuin itse esineiden stabiilisuus.

Koska painumissuhde on tilavuuden pieneneminen, se muuttuu joidenkin tekijöiden vaikutuksesta:

Kuormauksen tapa ja parametrit (esimerkiksi siitä, mistä korkeustäyttö täyttyy).

2. Kuljetuksen ominaisuudet ja polun kesto - itse asiassa jopa kiinteässä massassa on asteittainen tiivistys, kun se syttyy omalla painollaan.

3. Raaput ja raekoko, joiden koko on pienempi kuin tietyn luokan alaraja.

4. Epätasaisuus - neulat eivät anna yhtä paljon sedimenttejä kuin kuutioina.

Kuinka tarkasti tiivistysaste määritettiin, betonirakenteiden, rakennusten perustusten ja tienpintojen vahvuus riippuu edelleen.

Ei kuitenkaan pidä unohtaa, että alustalla tapahtuvaa tampingia tehdään joskus vain ylemmän kerroksen kohdalla, ja tässä tapauksessa laskettu kerroin ei täysin vastaa tyynyn tosiasiallista kutistumista.

Tämä pätee erityisesti naapurimaiden kodin ammattilaisten ja puolivalmisteisten rakennustöiden osalta. Vaikka tekniikan vaatimusten mukaan jokainen täyttökerros olisi valssaava ja tarkastettava erikseen.

Toinen varoitus - massan painoaste lasketaan massaa varten, joka puristetaan ilman sivuttaista laajentamista, ts. Seinät rajoittavat ja eivät voi levitä.

Paikalle ei ole aina luotu olosuhteita murtoluvun täyttöön, joten pieni virhe pysyy. Ota tämä huomioon laskettaessa suurten rakenteiden saostumista.

Tiivistää kuljetuksen aikana

Tavallinen puristuvuusarvo ei ole niin helppoa - liian monet tekijät vaikuttavat siihen, josta puhumme edellä. Tavarantoimittaja voi ilmoittaa haitallisista tekijöistä, jos GOST 8267-93 ei vaadi sitä suoraan.

Mutta sora, erityisesti suuret erät, paljastaa huomattavan määrän eroja lastauksen aikana ja materiaalin lopullisessa toimituspaikassa. Sen vuoksi korjauskerroin, joka ottaa huomioon sen tiivistymisen, on välttämätöntä tehdä sopimukseen ja se seuraa vastaanottopisteessä.

Ainoa maininta nykyisestä GOSTstä on se, että ilmoitettu luku, murto-osaa lukuun ottamatta, ei saa ylittää arvoa 1.1. Tämän toimittajat tietenkin tietävät ja yrittävät tehdä pienen kannan niin, ettei tuottoa ole.

Mittausmenetelmää käytetään usein hyväksynnän aikana, kun murskattu kivi rakennetaan paikalle, koska sitä ei tilata tonnia vaan kuutiometriä.

Kuljetuksen saapumisen yhteydessä kuormitettu runko on mitattava sisäpuolelta teipin avulla, jotta laske- taan toimitetun soran määrä ja kerrotaan sitten kertoimella 1.1. Näin voit määrittää noin, kuinka monta kuutiota täytettiin koneeseen ennen lähettämistä. Jos tiivisteen osalta saatu luku on pienempi kuin liitteenä olevissa asiakirjoissa ilmoitettu luku, se merkitsee sitä, että auto oli alikäyttöinen.

Yhtä tai useampia - voit komennon vastuuvapauden.

Site Seal

Edellä oleva luku otetaan huomioon vain kauttakulussa.

Rakennuspaikan olosuhteissa, joissa raunioituminen tehdään keinotekoisesti ja raskaiden koneiden (tärinälevy, rulla) avulla, tämä kerroin voi nousta 1,52: een.

Miten tiivistää maaperän tiivistymistä

Ja esiintyjien täytyy tietää soran täytön kutistuminen varmasti.

Tavallisesti vaadittu parametri asetetaan projektin dokumentaatioon. Mutta kun tarkkaa arvoa ei tarvita, käytä keskimääräisiä indikaattoreita SNiP 3.06.03-85:

 • Tiiviste 1.25-1.3 annetaan voimakkaalle jauheelle 40-70 murskakivestä (jos sen laatu ei ole pienempi kuin M800).
 • Rotuille, joiden linnoitus on jopa M600 - 1,3 - 1,5.

Pieniä ja keskikokoisia luokkia 5-20 ja 20-40 mm näitä lukuja ei ole vahvistettu, koska niitä käytetään useimmiten vain taitettaessa 40-70 jyvän ylempi kantajakerros.

Laboratoriotestit

Tiivistekerroin lasketaan laboratoriotestitietojen perusteella, jolloin massaa kohdistetaan tampingiin ja testaukseen eri laitteilla.

Tässä ovat menetelmät:

1. Tilavuuksien korvaaminen (GOST 28514-90).

2. Vakava kerros-kerroksen tiivistys ryöstöstä (GOST 22733-2002).

Nopeat menetelmät, jotka käyttävät yhtä kolmesta tyyppisestä densitometristä: staattinen, vesipallo tai dynaaminen.

Tulokset voidaan saada välittömästi tai 1-4 päivän kuluttua valitusta tutkimuksesta riippuen.

Yksi näyte vakiotestistä maksaa 2500 ruplaa, yhteensä ne tarvitsevat vähintään viisi. Jos tietoja tarvitaan päivän aikana, käytä pikavalintoja, jotka perustuvat vähintään 10 pisteen valintaan (850 ruplaan).

kullekin). Plus, sinun täytyy maksaa laboratorion avustajan lähdöstä - noin 3 tuhatta enemmän. Suurten esineiden rakentamiseen ei kuitenkaan voida tehdä tarkkoja tietoja ja vielä enemmän ilman virallisia asiakirjoja, jotka vahvistavat, että urakoitsija on noudattanut hankkeen vaatimuksia.

Kuinka selvittää itsesi tampingin aste?

Kentällä ja yksityisen rakentamisen tarpeisiin se vapautetaan myös halutun suhdeluvun määrittämiseksi jokaiselle koolle: 5-20, 20-40, 40-70.

Mutta tätä varten sinun on ensin tiedettävä, kuinka paljon ne ovat. Se vaihtelee mineralogisen koostumuksen mukaan, vaikkakin vain vähän. Murskatuilla kiviaineilla on paljon suurempi vaikutus massapainoon. Voit käyttää keskimäärin laskettuja tietoja:

Räkkityyny

Seuraava kerros yli hiekkamme jalkakäytävälle käytämme murskattua kiveä. Koska jotkut päälliköt eivät tunnista tyynyjen syntymistä raunioilta, kun otetaan huomioon tämä vanhentunut käytäntö, kysymys luonnollisesti syntyy: "Miksi tarvitsemme tämän tyynyn perustuksiin ja onko se todella välttämätöntä? Ehkä ei ole enää tarpeen käyttää kolmen tuhannen vuotta sitten tekniikkaa, mutta sinun on vain tehtävä geotekstiili ja unohtaa se? ". Yritetään selvittää se.

Miksi tarvitset tyynyn säätiön tai sokean alueen alla?

Pohjan tai sokean alueen alapuolella oleva jalkakäytävä on eräänlainen suodatin, joka estää veden kapillaarikasvun. Kosteus kohoaa materiaalien läpi ylhäältä, muodostaen efflorescenzeita ja kiteytyy, mikä aiheuttaa rakenteen asteittaisen tuhoutumisen. Koska tämä ilmiö riippuu voimakkaasti maaperän granulometristä (koska hiukkasten pintaenergiasta aiheutuu hiukkasten pintaenergiasta aiheutuva kapillaarinen liike, ja näin ollen näiden hiukkasten pinta-ala ja muoto ovat erittäin tärkeitä), on järkevää käyttää suuria huokosia (murskattua kivia, soraa) katkaistuna kerroksena.

Tavanomainen hiekkalaatta ei ole sopiva tähän tarkoitukseen, koska sen hiukkaset ovat liian pieniä ja hiekka on paljon runsaampaa kuin rauniot. Ja meidän tehtävämme on vain korvata talteenotto maaperällä tahmeamattomalla, estääksemme betonirakenteen epätasaisen liukumisen ja mahdollisen suurimman vahingon. Siksi käytämme kaksinkertaista tyynyä, joka koostuu alapuolisesta (tasoittava) hiekkakerroksesta ja peitekerroksesta.

No, hyvä. Koska kerros raskas on vain suuri huokosten katkaisu, niin ehkä kannattaa käyttää säännöllistä polyeteeniä? Yleensä sitä voidaan myös käyttää - mutta vain vedeneristyskalvona. Loppujen lopuksi hiekan ja raunion tyyny suorittaa suodattimen roolin - se myös "pitää" perustana itselleen. Hyvin tiivistetty tyyny on luotettavampi pohja kuin "kelluva" talteenotto. Ilman tyynyä rakenteenne on epätasaisesti ratkaistu, kulmat "repivät" ja niin edelleen.

Joten haluttomuus järjestää tyyny hiekkaa ja raunioista ja korvata se muovikalvo on vain korvaaminen käsitteitä, koska tietämättömyys fysiikan ja hydrologian perusteet. Geomembraanin kerros ei korvaa tyynyä, vaan täydentää sitä vain, koska se ei aiheuta taakkaa. Lisäksi polyeteenin vaurioitumisen riski on edelleen korkea, joten on parempi käyttää bitumien täyttömateriaaleja. Kyllä, sekä polyeteeni että kaikentyyppiset geofilmit helposti hiipivät hiirillä.

Keskenään murskattu tyyny. Edullisimmin on murskatun murskaman graniitin käyttö 5-20, mikä on huomattava sen helppokäyttöisyyden, edullisen hinnan ja erinomaisen täytön takia. Lisäksi "5-20" murskattua kiveä riittää melko helposti tärisevän levyn avulla. Käykäämme käytännössä.

Tyynynpäällinen

Raudan tyynyn muodostaminen on hiukan monimutkaisempaa kuin hiekka - tämä materiaali on raskaampaa, mikä johtuu siitä, mikä aika kasvaa sen tuhoutumisen ympärillä. Plus, murskattu kivi ryntää paljon huonompi kuin hiekka, joten sinun täytyy tehdä enemmän kulkuneuvoja. Valmistelu on sama kuin hiekalla: määritä kasvien sijainti (nyt on helpompi tehdä tämä), tilaa murskattu kivi ja hyväksy se esineestä. Sijoitamme ihmisiä.

Varmista, että hiekkalaatikko on täynnä ja valmistettu, alamme hieroa rauniot. Täyttö tapahtuu manuaalisesti, roskia kuljetetaan kottikärryillä ja murskataan keruissa ympäryksen ympärillä yhtä suurilla väliajoilla. Jätteen tehokkuuden lisäämiseksi käytimme Belarus-traktoria asennetulla kauhalla, jonka avulla kuljetimme suuria paaluita pienemmiksi, kun ne täyttivät ympärysmitta. Valitettavasti, kun rakennetaan sokea alue, raskaiden koneiden käyttö on vaikeasti rajoitettu rakennuksen vaikeiden lähestymistapojen vuoksi: seinät häiritsevät, puut häiritsevät. Pieni "Lynx" -tyyppinen kuormauslaite on hieman tehokkaampaa pienen koonsa vuoksi, mutta tällä kertaa ei ollut mahdollista saada sitä.

Joten, hajotimme traktorin ja ajoimme murskattuja "5-20" -tyyppisiä kiviä rakennuksen kehän ympäri. Sitten, käyttäen lapioita, rake ja kädet, murskattua kiveä tasoitettiin alueen kaivauksen yli hiekka tyyny. Jotkut käyttävät kädensijan kaatopaikan tasaamiseen lapioon ja muoviputken palanen, joka on kiinnitetty ruuveilla puolilla sivuilla. Tällöin sen käyttö on tehotonta, joten on helpompi työskennellä lapiolla.

Tyynyn tekemiseksi betoniselle sokealle alueelle meidän on saatava 8 cm paksuinen murskakivi (kiinteä). Tätä varten meidän on tehtävä irtotakerroksen paksuus 9 cm: llä, koska murskattua kiveä on paljon huonompi kuin louhoshiekka ja yli 1 - 1,5 cm. Emme todennäköisesti paina alas. Kuljetamme tasoituskerroksen, jossa on vähintään 90 kg painava tärytyslevy. Tällä kertaa meidän on tehtävä vähintään 10 kulkua ympärysmitta ja mahdollisesti jopa enemmän. Tällöin meillä oli ongelmia laattojen kanssa - kuopan välissä ei ollut selvää rajaa. Päätimme, asennetaanko muottiin vaiheessa, jossa rikastus (mikä olisi kätevää) vai sen jälkeen. Kuitenkin he kieltäytyivät edelleen asentamasta esinettä, koska tippumisen aikana osa muotista olisi todennäköisesti vahingoittunut.

Yleensä nämä ovat kaikki temppuja: hajotetaan, taso, ram. Rumpu vedellä. Ottakaa huomioon, että tyynyn tiheyden tarkka hallinta on välttämätöntä - sinun on tarkkailtava tarkasti koko ympärysmitta ympyrässä vähintään kaksi kertaa. Kuten hiekassa, 3-4: n kuluttua teemme, missä on tarpeen kaataa raunioita, koska on mahdotonta ripotella sitä ihanteellisesti. Sitten jatkamme tamping, kontrolloimalla kerroksen paksuutta ja sen pintaa.

Jotkut käyttävät tyynyjen kitkemiseen sekä raunioista että hiekasta, käsityökaluista - ns. "Chukhmar" (eri alueilla, joita kutsutaan eri tavalla). Yksinkertaisimmassa versiossa se on paksu kanto, jossa on kaksi solmua tai kahvoja sivulta, joskus koteloitu teräs- tai alumiinilevyyn, jota ne käyttävät näitä kahvoja varten ja pakotetaan alas pinnalle. Chukhmaria voidaan käyttää maaperän tiivistämiseen, mutta tämä työkalu on huomattavasti pienempi kuin värähtelevy: sen suhteellisen pieni paino (enintään 50 kg kahdelle hengelle), jatkuva tärinän puuttuminen ja epätasainen pinta tekevät siitä hyödyttömän. Ja mikä tärkeintä, et pysty käyttämään minkäänlaista väärentämismuotoa veden kanssa, koska manuaalisesti et voi tasoittaa tasaisesti kerrosta. Chukhmar on myös tehokkain vain suljetuissa kehyksissä, joissa maaperällä ei ole sijaa (esim. Monoliittisen hihnan sisäpuolella, kun se täyttää sen). Siellä sinulla on se.