Betoni värähtelee

Sementtilaastin asianmukaiseen asentamiseen on olemassa erilaisia ​​sääntöjä ja suosituksia. Ne mahdollistavat betonirakenteen laadun ja kestävyyden parantamisen. Kun betonia tärytetään, suoritetaan apuprosessi, joka mahdollistaa tarvittavan kaatamisen ja tampingin saavuttamisen. Tärinä poistaa ilmakuplat sementistä, mikä lisää sen tiheyttä ja yhtenäisyyttä.

Prosessin edut

Betonin tiivistysprosessilla on useita etuja:

 1. Tärinä vähentää betonikiven huokoisuutta. Kuten tiedät, nestemassa on 1-2%. Jos niitä ei poisteta, ne täytetään ilmalla, sementti menettää voimaa ja veden kestävyyttä. Tärinän vaikutukset voivat ratkaista tämän ongelman. Suurtaajuiset mekaaniset värähtelyt, joilla on pieni amplitudi, lisää nestemassan liikkuvuutta, mikä aiheuttaa ilmakuplien ulosvirtausta.
 2. Tärinän värähtelyillä voidaan lisätä hiekkakiven massan viskositeettia ja estää kerrostumista. Näin valmis betonikivi on yhtenäisempi. Lisäksi värähtelyliike kasvattaa nestemassan juoksevuutta, mikä sallii sen tasaisemman täyttämisen muotin muodon. Värähtelevä betoni antaa sinulle mahdollisuuden valmistaa, kestää murtumia, mekaanista rasitusta, kausiluonteisia lämpötilavaihteluita ja muita negatiivisia ympäristötekijöitä.
Takaisin sisällysluetteloon

Merkit riittävän tiivistetystä betonipainosta

Tiivistys betonilla voidaan tehdä kahdella tavalla: käsin ja mekaanisesti. Kuitenkin manuaalisella tiivistelmällä on vaikea saavuttaa korkeita tuloksia. Tärinää ei myöskään aina ole mahdollista saada haluttuun yhdenmukaisuuteen. Toisaalta seos ei välttämättä täysin tiivisty ja toisaalta se voi kerrostua liiallisen tärinän vuoksi. Tämä voidaan välttää saavuttamalla koostumuksen riittävä jäykkyys ja valitsemalla fraktioiden optimaalinen hiukkaskokojakauma. Nämä parametrit vaihtelevat valitun värähtelulaitteen mukaan.

Määritä oikein murtumisaste useilla parametreilla:

 • nestemäisen konglomeraatin sedimentoitumista ei ole;
 • sementtimaito kelluu pintaan hiekalla;
 • ilmakuplia ei ole;
 • vibraattorin suuttimen poistamisen jälkeen konglomeraatin pinta sulkeutuu nopeasti.
Takaisin sisällysluetteloon

Tärinän säännöt

Värähtelevien pulssien käyttämisellä on selkeät säännöt, joita on noudatettava hyvän tuloksen saavuttamiseksi.

 1. On suositeltavaa upottaa värähtelylaite 80% sen pituudesta. Tämän ansiosta voit yhdistää laadullisesti monialaykerin alemman ja ylemmän kerroksen.
 2. Kaikkien betonikoostumusten tulisi värähtyä. Laitteen alue on sijoitettava siten, että työstä aalto kattaa koko ratkaisun.
 3. Välttämättömiä kosketuspistoja on vältettävä. On suositeltavaa sijoittaa värähtelijä joillekin etäisyyksille, jotta metallielementin ympärillä oleva tila ei ole vapaa.
 4. Värinää ei suositella viereen reunan, nivelien ja kulmien läheisyydessä.
 5. Mekanismin poistamisen jälkeen ei pitäisi jäädä suppiloita.
Takaisin sisällysluetteloon

Värähtelulaitteiden tyypit

Tärinäkoneiden luokittelu koostuu kolmesta tyypistä.

 1. Pintapuristuslaitteet lähettävät värähtelyjä nestemassan ylemmästä kerroksesta. Näihin kuuluvat metallilevy, vibrolaat, jotka on liitetty värähtelevän nauhan päälle. Nämä mekanismit sijoitetaan tiivistetyn liuoksen pinnalle. Laitteita käytetään rakennustyömailla, tienrakennuksessa, betonituotteiden puristamiseen jopa 2 dm paksuisille mutta suurille alueille. Prigruzy on tarkoitettu käytettäväksi liikkuvilla alustoilla sementin yhdistämiseksi samaan aikaan sekä ylhäältä että alhaalta. Pintapuristuksen työkaluissa on vibro-suuttimia, vibro-vaimennusmekanismeja. Heidän apunsa avulla lisätään konsolidointia. Värähtää betonia, käytettyjä kiinnikkeitä ja kasettiasennuksia.
 2. Syvä tiivisteet upotetaan täysin muotoon. Näihin kuuluu tärinänvaihtajia. Näitä mekanismeja käytetään rakennuskohteissa massiivisten tuotteiden valmistuksessa. Tämä laitteiden luokka sisältää värähteleviä tyhjiä muokkaimia.
 3. Volumetriset tampovärähtelyt lähettävät koko muodon värähtelyliikkeitä ratkaisulla. Tällaista laitetta kutsutaan värähtelevyksi. Värähtelykohteet on jaettu useisiin tyyppeihin: vaaka- ja pystysuuntaisilla värähtelyillä, liikkuvilla kehyksillä ja lohkoilla. Tällainen värähtelylaite on suunniteltu erilaisten irrallisten ja epäyhtenäisten maalien, päällystyslautojen sekä ajoneuvon korjaustöiden täyttämiseksi.
Takaisin sisällysluetteloon

Värähtelyprosessi

Sementti-hiekkamassan värähtelevien liikkeiden vedenalaiset täryttimet tai kiihtyvyys siirretään muotti- tai lomakkeen läpi. Tämän seurauksena massakomponenttien hiukkaset saavat impulseja ja itse seos hankkii raskasnesteen ominaisuudet, eli se laimentaa, tämä on oikein. Tällöin tärinä vähentää tai täysin tuhoaa hiukkasten kosketuksen toistensa välillä heikentää sisäistä kitkaa. Tällaisilla toimilla poistetaan liiallinen ilma sementistä, mikä helpottaa lomakkeiden täyttämistä.

Värähtelytaajuus on tärkein parametri. Se voi vaihdella laajalla alueella ja määräytyy värähtelytyypin mukaan. Värähtelytaajuus toimii eri tavalla eri kokoisista aggregaattipartikkeleista. Ennen betonin värinää kannattaa huolellisesti noutaa työkalu täyteaineen koosta riippuen.

Kun ei voi värisemään?

On tilanteita, joissa betonin värähtelyä ei voida hyväksyä. Joskus sinun täytyy saada kevyt koostumus. Tätä tarkoitusta varten otetaan käyttöön erityisiä paisutusaineita ja muita kemikaaleja. Heidän avullaan seos kyllästyy ilmalla. Värähtelevä betoni tuhoaa ainoastaan ​​vaahdotusaineen vaikutuksen ja ei pääse tavoitteen saavuttamiseen.

Liian liikkuvan ratkaisun tärinää ei suositella. Tällainen toimenpide aiheuttaa sen erottamisen eikä tiivistämisen.

johtopäätös

Näin ollen värähtelyjen luonteen ja taajuuden valitsemiseksi tulisi ohjata seoksen enimmäisaggregaatti koko. On suositeltavaa paljastaa lomake useiden täryttimien toimintaan samalla taajuudella. Samanaikaisesti eri kokoisia aggregaattisia hiukkasia liikkuu eri intensiteeteillä ja tiivistyminen tapahtuu tasaisesti.

Lopputuote vastaa parhaiten vaatimuksia.

Betoni värähtelee

Hei kaikille artikkelissa tärisevästä betonista, puhumme siitä, kuinka se asianmukaisesti sijoitetaan rakennuksen rakenteeseen. Tämä artikkeli on hyödyllinen niille, jotka ovat vasta alkaneet työskennellä betonin kanssa.

Yksittäisten sääntöjen noudattamatta jättäminen betonirakenteen asettamisen aikana voi johtaa seurauksiin, kuten halkeamien, tyhjiöiden ja betonirakenteen lujuuden vähenemiseen.

Päätin kertoa epäasiallisen asennuksen seurauksista Tobolskin monoliittisten töiden jälkeen. Viimeisessä kaatamalla, tarkkailupisteessä (tarkistuspiste) työntekijä, josta tuli kolmannen luokan konkreettinen työntekijä (joka, kuten kävi ilmi, osti kuoret ja tunsi konkreettisen työntekijän ammattia), sanoi estää nopat.

Jos joku tietää jokaisesta betonisekoittimesta monoliittisen työn suorittamisen aikana, ota näytteitä betonista. Metallimuodot, joiden koko on 100 x 100 mm, täytetään betonilla. 2-3 päivän kuluttua ne vedetään ulos muotista ja varastoidaan lähellä betonirakennetta (joskus tämä vaatii teknistä valvontaa) luonnollisissa olosuhteissa niin, että laboratoriokokeiden jälkeen oli selvää, kuinka vahva betoni oli.

7 ja 28 päivän kuluttua nämä kuutit lähetetään laboratoriolle. Niitä painetaan erikoislaitteella ja annetaan lausunto betoniseoksen lujuudesta. Jos betonin lujuus ei vastaa tehdasvalmisteita, he alkavat etsiä syyllisyyttä, se voi olla konkreettinen sekoitusvalmistaja tai rakentajat, jotka rikkoivat betonin asentamista ja huolenpitoa.

Rakentajille, joilla on paljon kokemusta betonista, estäminen kuutio on yksinkertainen operaatio ja se koostuu useista toimista. Ensimmäisenä me voitelemme metallimuodon sisäseinämät koneöljyllä (työstäminen, mikä ei ole vaikea löytää rakennustyömaalla), täytä sitten betonista metallimuoto hyvin reunoihin, sitten betoniseos on hamaroitava vasaralla muodon tai raudoituksen sivuilla.

Mikä se on? Tämä on sama kuin tärisevä betoni, meidän on poistettava kaikki ilma betoniseoksesta. Tämä toiminta ei kokemuksen puutteen vuoksi tapahtunut työntekijällä, jolla oli 3. luokka. Sen jälkeen, kun betonia oli poistettu muotista, näkyi useita aukkoja betonin sisältämän ilman vuoksi. En anna tällaista kuutioa laboratorioon, koska se olisi heikkoa voimaa, eikä he olisi testannut sitä.

Kuten jo ymmärsitte, tärinä on välttämätön, jotta saataisiin monoliittinen betonikivi ilman huokosia. Tämä toimenpide on välttämätön betoniseoksen hiukkasten liikkumiselle ja tiivistämiselle, sitova hiekka, murskattu kivi ja ilmanpoisto. Nestemäisessä betoniseoksessa ilman pitoisuus on 1-2 tilavuusprosenttia.

Mitkä ovat seuraukset, kun asetetaan betoniseos värähtelemättä? Saat betonirakenteen, jolla on alhainen lujuus ja alhainen vedenkestävyys. Kaikki puutteet näkyvät muottirakenteessa, tietenkin se voidaan piilottaa asiakkaan silmistä injektoimalla erityinen sementtikoostumus, mutta avioliitto on avioliitto. Saman tuotemerkin betoni, jossa on tärinää ja ilman sitä, eroaa toisistaan.

Tärytät betonisekoituksia, joissa on syvälle istutetut käsikäyttöiset täryttimet joustavilla vanteilla, joita voidaan muuttaa. Alla olevassa taulukossa on esitetty syvät täryttimet. Huomaa, että kärjet ovat eripituisia ja paksuisia, kun hankit syvän reiän, harkitse kaadettavan rakenteen kokoa ja solujen kokoa vahvistuskotelossa.

Upotusvärähtelijän ominaisuudet

Minun videoissani rakennustyömaalta osoitin monta kertaa, miten tämä prosessi tapahtuu. Tässä videossa käytimme noin 2 metrin pituista kärkiä ja keskimääräistä paksuutta, kun seinät valettiin. Paksun kissan kanssa emme pystyisi värisemään vahvistuskammion takia, emme kulje ristikon välissä.

Kuinka työskennellä syvällä värähtelijällä näkyy tässä videossa

Syvään täryttimiin betonilattian kaatamista käytettäessä käytetään pintavärähtelijöitä, joilla on sähkömoottoreita.

On olemassa ulkoisia täryttimiä, jotka on asennettu muotoon tai muottiin, jossa betoni kaadetaan ja värisee sitä. Älä koskaan työskentele ulkoisten tärinöiden kanssa.

Syvän värähtelijän käyttö riippuu myös betoniseoksen liikkumisesta. Betonimassan liikkumisessa on neljä ryhmää P1-P4. Pohjimmiltaan betonitehdas tuottaa P3-seoksen, paksun ja nestemäisen muodon keskipisteen, joka on helposti värähtelevää. P4-betoniseos on erittäin paksu ja sitä on vaikea värähtää syvällä värähtelijällä, mutta sillä on pieni vesesementti- suhde, sillä se on erittäin vahva.

Mitä tehdä, jos sinulla ei ole syvää värähtelijää, määrätyn betonin määrä ei ole suuri, eikä ole järkevää ostaa sitä kerta-aikaan. Voit värisemällä kahdella tavalla:

1 se on kosketettava vasaralla siistiä muottia täynnä betonia, tässä tapauksessa sinun ei pitäisi olla kiihkeä, on tarpeen valvoa muottiin, koska paine betonin se voi rikkoa. Värähtely lisää painetta muottien seiniin.

2 menetelmä metallinen tanko, joka lujittaa rakenteen täydelliseen syvyyteen rakennetta nestemäiseksi betoniksi, sitä paremmin.

Nämä menetelmät toimivat myös, jos värähtelevän tärinän avulla huomaat, että muotti ei kestä kuormaa ja alkaa murua. Tällöin sinun on lopetettava syvyyssuojus.

Kuinka ymmärtää, että riittää riisua:

 • betoni ei uppoudu
 • ei rakeita pinnalle
 • ilmakuplia ei ilmesty
 • poistamisen jälkeen betonipinnan kärki on suljettava, jos näin ei tapahdu, niin se on liian paksu tai kovetusreaktio on jo käynnissä.

Kaikki mitä halusin kertoa teille betonin värähtelytekijöistä, mutta jotta betonin voima ja voima eivät katoa, sinun on huolehdittava siitä.

Syksyllä rakennustyömaan teiden ongelma on vaikea ohjata sekoittimen kaatopaikan ja taaksepäin, kuten Kstovon rakennustyömaalla, katso pieni video.

Toinen risteytys blogissa, ihmettelen, että arvelet sen nopeasti? Vietin 30 minuuttia ja kokoin sen.

Yksi näistä päivistä joutuu täyttämään talon laajennuksen betonirakenteen. Pidän mielessä suosituksianne.

Tarvitsen tärinää talon betonipohjaa

Meitä pyydetään:
Onnea. Mitä seurauksia voi olla, kun kaistaleen kaatamista kaadetaan, jos betonia ei värähtele ja kun betonia kaadettiin sekoittimella, se työnnettiin kaivetuilla lapoilla. Kaivanto 40 leveys 70 syvyys, pilkkomaa. Armature sijoittaa 24 halkaisijaltaan kaadettua betonia yhdellä kertaa. Tuleeko säätiö käytännölliseksi? Talo on 1 kerroksinen, jossa ullakkohuone on 2 riviä. Joka 3 riviä hiekkalaatan hitsausverkkoa asetetaan läpimitaltaan 3 mm. Olen huolissani halkeilusta talossa ja mitä neuvot tehdä niin, että talossa ei ole halkeamia. Kiitos!

"Sekoitin" pinottu betoni on riittävän liikuteltava (tavallisesti), jotta se sopii hyvin massiivisiin rakenteisiin ilman erityistä tiivistymistä. Luonnollisesti vähäisellä vahvistuksella. Tiheästi vahvistetut rakenteet vaativat tiivistymistä.

Kuitenkin teidän tapauksessanne, kuten ymmärrän, säätiö ei ole tyydytetty vahvistamalla. Kokemuksesta - tällaisissa tapauksissa betonin riittämättömän tiivistymisen vuoksi ei ole ongelmia.

Puhuminen säätiön "käytännöllisyydestä" on merkityksetöntä. Jos sen ominaisuudet vastaavat kuormaa, maaperän ominaisuuksia ja ilmasto-osaa, ei ole kysyttävää, vaikka betoni ei olisi riittävän tiivistetty, sillä yksikerroksisessa talossa liuskan monoliittinen säätö on tavallisesti merkittävä turvallisuustaso. Ja, kuten olen jo kirjoittanut, laittaminen suoraan "sekoittimelta" antaa riittävän tiivistyksen.

Kuorman näkökulmasta säätiön mittari kestää vähintään 8 tonnia, (40x100 = 4000 cm2, kantavuusalue, jonka kantavuus on 2 kg / cm2 = 8000 kg). Samaan aikaan yksikerroksisen rakennuksen kuormien kokoaminen kuormitetussa paikassa antaa korkeintaan 3, jopa 4 tonnia. eli sinulla on vähintään kaksinkertainen turvamarginaali.

Rakennuksen vahvistaminen kolmella rivillä, toimenpide on myös tarpeeton, etenkin yhden kerroksen talossa. Muurauksen vahvistamiseen käytetään pystysuuntaisen kuorman lujuuden lisäämistä, ja sinulla on se ja niin on vähäpätöinen. Vahvistettu pylväiden sijoittaminen, kapeat laiturit, rakennusten kulmat ja jopa silloin, ei aina.

On kuitenkin olemassa kysymyksiä, ja tietenkin tärkein - valitettavasti tavalliseen tapaan enemmän tai vähemmän normaali hanke on joko täysin poissa tai työtä tehdään poikkeuksin.

Miksi päätin? Sallikaa minun selittää: - Yhden kerroksen taloon perustuva 24 mm: n raudoitus on tarkoituksellisesti tarpeeton (esimerkiksi yhdeksän kerroksisessa talossa käytettävät alustatyynyt on vahvistettu sauvoilla, joiden halkaisija on 12-14 mm). Ja koska tällaista vahvistamista käytetään, en voi olla varma, että se asetetaan tarvittaessa. Ja jos on, niin se, että 24 mm, 48 mm, että ei ole vahvistusta ollenkaan - ero on pieni.

Sitten - syvyys on 700 mm - projektilla tällainen syvyys voidaan ennustaa paikoilleen missä se voi olla Ukrainan eteläosassa Krasnodarin alueella. Jo Rostov-on-Donin leveysasteella SNiP tarjoaa mittarin järjestyksen syvyyden. No, mökkien leveys, tavallisesti alle 500 mm, ei ole.

Jos maaperä kallistuu tai pohjavesi on korkea ja syvyys on riittämätön, talvikauden aikana pohja puristuu maaperän laajenemisen myötä. Ja täällä vahvistaminen ei ehkä säästele tilannetta, vielä enemmän, jos se toteutetaan "silmällä".

Ja tietysti, koska ei ole projektia, rakennuksen aikana voidaan tehdä erilaisia ​​virheitä, jotka vähentävät merkittävästi rakennuksen laatua ja missä tahansa rakennusvaiheessa.

Jos työtä tekevät järkevät asiantuntijat, he eivät ehdottomasti salli kriittisiä "bloopereita". Ja varmasti alueella on paljon samanlaisia ​​taloja, on kokemusta. Mutta kysymys on jo "inhimillisen tekijän" kentästä.

Alustan alla olevasta linkistä kädet ja tärkeimmät vaatimukset heille. Lisäksi mielestäni ei ole tarpeetonta tutustua sivuston kävijöiden esittämiin kysymyksiin ja vastauksiin säätiöihin.


Lähetä kysymys tai kommentti

Värähtelevä betoni on yksi betonirakenteiden ominaisuuksista.

Värähtelevä betoni on yksi tehokkaimmista betoniliuoksen tiivistämismenetelmistä sen kaatamisen aikana rakenteiden muottirakenteeseen.

Betonin pääominaisuudet, kuten rakenteen, lujuuden ja kestävyyden yhtenäisyys, asetetaan konkreettisen työn vaiheelle. Yksi rakenteiden suorituskykyominaisuuksiin vaikuttavista tek- nologisista tekijöistä on koostumuksen pakollinen värähtely teräsbetoni- monoliitin muovauksen tai pystytyksen aikana.

Betoniyhdistelmän vibrocompactionin mekanismi

Miksi värähtelevät betonia? Nämä muut kysymykset, jotka liittyvät betonin asettamiseen muottipesässä, yritämme vastata yksityiskohtaisesti tässä artikkelissa.

Betonit ovat keinotekoisia materiaaleja, jotka tarkastelevat valmistusvaihetta koostumuksena, joka koostuu sideaineesta, karkeasta tai hienosta aggregaatista ja vedestä. Sementin ja veden välisten kemiallisten reaktioiden kulun seurauksena muodostuu sementtikivi, joka täyttää vapaan tilan hiekan ja raunioiden välillä.

Sitovat komponentit ja vesi, jotka määrittävät käytettävyyden, vaikuttavat merkittävästi betonin tuotantotekniikkaan ja sen asentamiseen. Lisäksi fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet, kuten: lujuus, jäätymisvastus, veden kestävyys, riippuvat suoraan liuoksen homogeenisuudesta, mikä puolestaan ​​riippuu seoksen komponenttien tasaisesta jakautumisesta materiaalin rakenteessa.

Kuljetuksen aikana ja sen jälkeen kaatamiseksi muottiin voi syntyä koostumuksen ja ilmanvaihdon vesi-sementti -suhdetta, mikä vaikuttaa suuresti työn laatuun. Siksi, jos sitä ei värähdä, ilmakuplat ja jäljellä oleva kosteus, joita ei ole poistettu liuoksesta värähtelemällä rakenteiden toiminnan aikana, edistävät halkeamien muodostumista.

Menetelmä seosten asettamiseksi

Värähtelevä betoni SNiP 3.03.01-87 säätää menetelmää ja standardeja munivien ratkaisujen osalta.

Tämän asiakirjan tärkeimmät määräykset ovat seuraavat:

 1. Ennen töitä vauriohihna ja muotti on puhdistettava ruosteesta, likaista, öljypinnoista jne.
 2. Koostumukset on kaadettava siten, että liuoksessa ei ole eroa, mikä voi tapahtua ei-normalisoituneen korkeuslasun tapauksessa. Optimaalinen korkeus syöttää raskaaseen betoniin enintään 2,0 m.
 3. Ratkaisut on sijoitettava peräkkäisissä vaakasuorissa kerroksissa yhteen suuntaan kaikissa kerroksissa.
 4. Tiivistettäessä kerroksen paksuus ei saa ylittää 125% työkalun pituudesta.
 5. Värähtelyn tiivistystekijän ei pitäisi olla pienempi kuin K ≥ 0,98.
 6. Jokainen myöhempi kerros asetetaan vasta sen jälkeen, kun edellinen värähtelee, sallimatta edellisen kerroksen asettamista (enintään 2 tuntia).
 7. Jos sijoitetaan useisiin vastaanottoihin, on monoliittisen rakenteen murtumispaikka varustettava työsaumalla, joka on kohtisuorassa rakenteen akseliin nähden.
 8. Työn jatkaminen tällä sivustolla on mahdollista vasta, kun edellinen kerros on saavuttanut voimakkuuden 1,5 MPa ja yli (noin 8 tuntia).

Betonirakenteiden tiivistämisen lajit ja menetelmät

Vibrokompaation prosessi on mekaanisten värähtelyjen siirto. Samanaikaisesti värähtelyn vuoksi alkuperäinen rakenne kaatuu ja liuos siirtyy nesteytettyyn, muoviseen tilaan. Tämän seurauksena koostumus tiivistetään ilmakuplien ja ylimääräisen veden samanaikaisella siirtymisellä.

Niinpä vibrocompactionin avulla voidaan vähentää ilman ja veden kulutusta ja siten lisätä rakenteiden tiheyttä ja lujuutta.

Ratkaisujen aktiivisen vaikutuksen menetelmän mukaan tällaiset aggregaatit jaetaan:

 • syvyys;
 • pinnallinen;
 • ulkona;
 • vibroplastit (tärytystaulu).

Yleisimmät ovat pinnalliset ja syvät täryttimet.

Syvyyksiä lasketaan liuokseen ja välitetään mekaaniset värähtelyt liuokseen. Käytetään vahvistamattomissa tai vahvistettuihin massiivisiin rakenteisiin: perustukset, pylväät jne.

Pinta (värähteleviä kiskoja) käytetään tiivistämään pinnoitteita ja muodostamaan betonielementtiä: lattialaatat, seinäpaneelit jne.

Ulkopuoli kiinnitetty muottiin tai muotoihin. Niitä käytetään betonirakenteisten ohuiden rakenteiden betonisointiin suurella vahvistustasolla sekä helpottamaan kaivojen, bunkkereiden ja kaivurikuorma-autojen purkamista.

Vibraatiota (vibroplatform) käytetään esivalmistettujen betonielementtien (vibroplatform) teolliseen valmistukseen tai pienikokoisten jalkakäytävien valmistukseen (värähtelytaulu).

Tiivistyslaitteet

Tärinää määräytyy kahden indikaattorin avulla: värähtelyn amplitudi ja taajuus. Amplitudi on värähtelevien hiukkasten suurin poikkeama tasapainotilasta. Taajuus ja amplitudi ovat toisiinsa sidoksissa - suurtaajuuslaitteilla on pienempi värähtelyn amplitudi, matalataajuiset - päinvastoin.

Nykyaikaisen teollisuuden tuottamat laitteet voidaan jakaa useisiin eri tyyppeihin niiden fysikaalisten ja mekaanisten ominaisuuksien ja tarkoituksen mukaan:

 1. Matala taajuus jopa 3500 count / min. Niitä käytetään tehokkaimmin.
 2. Keskitaajuus 3500-9000 count / min. Kokonaisfraktio on 10-50 mm.
 3. Korkeataajuinen ja värähtelytaajuus 10 000-20000 l / min. Käytetään hienojakoisten betonipäällysteiden kanssa, joiden yhteenlaskettu osuus on enintään 10 mm.

Deep Vibrators

Kun tiivistetään, kärki (mace) upotetaan koostumukseen. Klubin rungossa esiintyvien mekaanisten värähtelyiden takia tiiviste esiintyy.

Syvävarusteiden tuottavuus riippuu suoraan koiran pituudesta ja halkaisijasta. Mitä suurempi kissan halkaisija ja sitä pitempi kärki, sitä nopeammin ja paremmin asennetaan.

Taajuusmuuttajasta riippuen ne on jaettu seuraaviin luokkiin:

 • sähkömekaaninen;
 • pneumaattinen;
 • bensiiniä.

Sähkömekaaninen laite

Yksikön rakenne koostuu seuraavista elementeistä:

 • sähkömoottori;
 • vibrotip (mace);
 • joustava akseli, jota käytetään siirtämään vääntömomentti ajokunnosta kärkimekanismiin.

Vibletti koostuu seuraavasta rakenteesta:

 • lieriömäinen teräskotelo;
 • kara kuulalaakereilla;
 • kytkentä siirtää pyörimisliikkeitä karasta kiskolle.

Pneumaattinen upotusvärähtelijä

Työskentely olosuhteissa, joissa on mahdotonta käyttää sähkömekaanisia yksiköitä - korkea kaasupäästö, korkea kosteus tai sähköverkkojen puute, käytetään pneumaattisia syvyysyksiköitä (katso kuva).

Pneumaattinen tyyppi koostuu:

 • mace;
 • joustava letku;
 • laukaisumekanismi (ilman venttiili).

Ilma syötetään tärytinpääosan keskiosaan ja sitten erityisten säteittäisten reikien läpi työntyy työtilaan, toimii liukumekanismilla, joka alkaa liikkua ja alkaa tehdä kierroksia staattorin akselin ympäri nopeudella, joka on yhtä suuri kuin järjestelmän ilmanpaine.

Taajuusmuuttajan työn aikana ilmaletkun terävät mutkat tai sen lopullinen jännitys ovat kiellettyjä. Kun työskentelet alhaisissa lämpötiloissa, tuloilman on oltava kosteudeltaan vapaa.

Bensiininäkymä

Bensiinilaitteita käytetään paikoilleen missä tahansa vahvistusasteessa. Voidaan käyttää myös tehtaassa betonielementin valmistukseen. Ne ovat kysyntää mahdolli- sissa mahdolli- sissa sähkönsyötössä rakennustyömaalla.

Työkalusarja mihin tahansa malliin koostuu:

 • bensiinimoottori;
 • laakerikehys;
 • panssaroitu joustava akseli;
 • kärki (mace).

Kuinka värisemään betonia omiin käsiisi ja mitä sinun tarvitsee tietää rakentaessasi omaa taloa - lue alla olevat ohjeet ja katso video tässä artikkelissa.

Ohjeet rakenteen rakenteen kiinnittämiseen muotissa käyttäen syvävarusteita:

 1. Vibrepi laskeutuu liuokseen 35-45 asteen kulmassa siten, että koira kulkee vanhan ja uuden kerroksen läpi 10 cm: n etäisyydellä.
 2. Paksuuden tulisi vastata viilupisteen työskentelypituutta 1,25.
 3. Työkärjen on mentävä vapaasti läpi lujitusholkin tangot. Hyväk- syttävä etäisyys raudoitustankojen välillä tulee olla 1,5 syvyyden värähtelijän halkaisijaltaan 1,5.
 4. Kiiltoa ei saa puristaa muottipaneelien ja lujitusholkin välissä.
 5. Kun yksikkö siirretään tärinän toisesta kohdasta, se nostetaan hitaasti ja siirretään seuraavaan kohtaan. Työalueiden on leikkaava - tärinän pisteiden välinen etäisyys ei saa ylittää puolta edellisestä värähtelyalueesta.
 6. Altistuksen kesto riippuu seoksen liikkuvuudesta ja koneen tehosta. Mitä suurempi liikkuvuus, sitä vähemmän aikaa, jonka sinun on käytettävä sen sinetillä.
 7. Työn suorittaminen voidaan määrittää seuraavilla merkillä: kutistumisen lopettaminen, ilmakuplien puuttuminen ja sementtihyytelön ilmeneminen tiivistetyn seoksen pinnalle.

Varoitus! - Vahvistushäkkeen rikkomisen välttämiseksi älä asenna työstärähdintä vahvistuspalkkeihin.

Pintavibraattorit betonin tiivistämiseen

Tyypin mukaan pinta-laitteet jaetaan pinta- ja värähteleviin kiskoksi. Tämän tyyppisen laitteen toimintaperiaate perustuu mekaanisten värähtelyjen siirtämiseen suorakulmaisen metallilevyn tai pitkänomaisen metallikiskon (värähtelevän kiskon) välityksellä.

Pintavibraattorit

Niitä käytetään tiivistämiseen vahvisteilla tai vahvistamattomilla pinnoilla: lattiat, katot, jalkakäytävät, joiden kerrospaksuus on enintään 250 mm.

Alustatyyppisen laitteen rakenne koostuu seuraavista osista:

Pintavibraattori - vibrolaatti

Vibrolathia (värähtelevää palkkia) käytetään vahvistettujen ja vahvistamattomien monoliittisten lattiojen ja tienpintojen laitteisiin. Tämäntyyppinen pintayksikkö on suunniteltu ratkaisujen tasaamiseen ja tiivistämiseen suurilla alueilla.

Vibrolath koostuu metallikiskoon asennetusta täryttimestä (sähkömoottori).

Moottorin epätasapainon heilahtelut siirretään kiskon metallipintaan, joka on kosketuksessa asetetun seoksen pinnan kanssa. Tärinää, jonka avulla ylimääräinen vesi poistetaan liuoksesta ja ilmakuplat, jotka ovat muodostuneet valun aikana.

Tärytyskiskoon asennetun moottorin tyypin mukaan tämäntyyppiset yksiköt on jaettu sähkö- ja bensiinimoottoriin.

Aseman suosituimman laitteen yksittäisessä rakenteessa. Ne ovat helppokäyttöisiä ja niitä voidaan käyttää sisätiloissa. Hinta riippuu teho- ja laitevalmistajasta, mutta se on paljon alempia kuin bensiinikilpien hinta.

Bensiinikäyttölaitteen tyyppi eroaa sähköisestä moottorista tehokkaamman moottorin ja itsenäisen käytön avulla. Sitä käytetään pääasiassa teolliseen rakentamiseen lattian ja jalkakäytävien täyttämiseksi.

Laitteet voivat olla seuraavia tyyppejä:

 1. Floating: käytetään viimeistelyyn tasoittamiseen ja pinnan tiivistämiseen. Metallikiskot on valmistettu kiinteästä pituisesta alumiiniprofiilista (3 m), ja itse malli on varustettu käänteisellä käyttölaitteella, joka sallii värähtelevän kiskon liikkumisen eteen- ja taaksepäin.
 1. Kaksinkertainen liukuva tai teleskooppinen: sen muotoilun ansiosta se voidaan taittaa jopa 4,5 m: iin. Se koostuu pareista alumiinista tai teräsprofiileista. Vaikuttavan painonsa takia tällaisen värähtelevän kiskon liike esiintyy vain erityisoppaita pitkin.
 1. Sectional: koostuvat erillisistä osista ja teknisistä vaatimuksista riippuen voi saavuttaa pituuden 30 m, mikä mahdollistaa suuren alueen käsittelyn yhdessä syklissä. Tällaisten laitteiden monipuolisuus ja laajuus edesauttavat niiden laajamittaista käyttöä teollisessa rakentamisessa.

Outdoor vibrator

Ulkoiset laitteet kiinnitetään muottiin tai tuotteen muotoon. Sähköinen moottori, joka on varustettu yhdellä tai kahdella epätasapainossa, johtuen tiukasta kiinnittymisestä muotoon tai muottiin, lähettää laadukkaita mekaanisia värähtelyjä, minkä seurauksena seos tiivistetään.

Betonirakenteiden betonirakentamiseen voidaan liittää useita täryttimiä. Se virtaa astetta alasmuuntajan läpi, jonka lähtöjännite on 36 voltti.

Niitä voidaan käyttää myös lisälaitteina.

ravistelijassa

Teollisia tärinäalustoja käytetään betonielementtien valmistuksessa. Ne ovat yhtenäisiä ja kirjoitettuja rakenteita, joissa on vertikaaliset suunnat tärinät. Tällaiset yksiköt kykenevät pienentämään mitä tahansa koostumusta.

Suuntaviivat tehdään käyttäen kahta identtistä täryttintä, jotka pyörivät yhtä suurella kulmaverkolla eri suuntiin.

Pienyrityksille ja yksittäisille rakennuksille on analoginen vibro-alusta - tärytyspöytä. Värähtelevää pöytää käytetään laattojen valmistukseen. Vibraattorin värähtelyt siirretään pöydän yläosasta siihen kiinnitettyihin muotoihin, minkä seurauksena tuotteet muodostuvat.

Värähtelevä on metallipöytä, joka on asennettu jousille tai iskunvaimentimiin (katso kuva).

Teosten tuotannossa syntyvä värähtely mahdollistaa tehokkaasti ilmakuplia ja välttää aggregaatin jakautumisen epätasaisesti betonin rakenteessa. Tuloksena on korkealaatuista betonia, jonka suorituskyky on korkea.

Kuinka värähtää betonia ja miksi se pitäisi tehdä

Kokeneet asiantuntijat tietävät, miksi betoniliuoksen värähtelyä tarvitaan ja mitä myönteistä vaikutusta se antaa. Monet rakennusalan uudet tulokkaat epäilevät kuitenkin aikaa vievän työn toteutettavuutta. He kysyvät, onko betonin tärinää, kun se kaataa pohjaa, seiniä ja muita rakenteita. Löydät vastauksia näihin kysymyksiin artikkelissamme.

Miksi sinun täytyy täryttää betonia

Betoniliuos kaadetaan muottiin, jotta se saa aikaan perustan nestemäisessä tilassa. Näyttää siltä, ​​että se täyttää kaikki aukot, monoliittinen rakenne muodostuu. Itse asiassa ilmakuplat pysyvät tässä massassa. Ne tulevat sitten kosteutta sisältäviksi säiliöiksi, jotka tuhoavat rakenteen. Voit estää tämän tapahtumisen ja käyttää tärinää. Mekaanisten tärinöiden muodostamisessa liuoksessa ilma tulee pinnalle, betonin huokoisuus pienenee merkittävästi ja ennenaikaisen vaurion vaara eliminoituu.

Betonin värähtelyllä on muita merkittäviä vaikutuksia:

 • parantaa liuoksen viskositeettia;
 • poistaa massan erottamisen;
 • lisää massan juoksevuutta.

Menetelmässä mekaaninen toiminta parantaa liuoksen komponenttien tarttumista, se muuttuu viskoosisemmaksi ja tiheämmäksi. Tärinä ei salli massan osia kuorella, mikä varmistaa sen yhtenäisyyden koko tilavuudelta. Tärinän aikana betonin sakeus laimennetaan. Tämä antaa hänelle mahdollisuuden täyttää lomakkeen laadullisesti, poistaa aukkojen ulkonäön.

Työn pääasiallinen tulos on laadukas ja luotettava muotoilu, joka monien vuosien ajan säilyttää eheyden olosuhteista riippumatta.

Muuten, jossakin artikkelissamme kerroimme, mitä betoniä tarvitaan perustaksi. Katso tämä artikkeli oikean valinnan tekemiseksi.

Värähtelevän betoniliuoksen tyypit

Asiantuntijat käyttävät kolmea vaihtoehtoa betonin massan tärähtämiseen. Menetelmän valinta riippuu rakennustyypistä, työkalusta, jota käytetään työssä. Tärinän tiivistyminen voi olla:

Monoliittisen betonilaatan muodostamisessa käytetään tavallisesti pintatekniikkaa. Menetelmään kuuluu mekaanisten värähtelyjen syntyminen korkeintaan 30 cm: n syvyyteen. Korkealaatuisen paksun laatan saamiseksi tehdään kerros kerrokseltaan valua niiden käsittelyn avulla.

Betoni on vaikea värjätä muottipesässä perinteisellä tavalla. Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa käyttää ulkona olevaa versiota. Värähtelyä ei altisteta betonipainolle ja muurausseinät koko alueella. On tärkeää suorittaa tällainen työ huolella poistamalla häikäisy, joka häiritsee muotin eheyttä.

Voimakkaiden tärinöiden käyttö mahdollistaa korkean laadun syvällisen käsittelyn koko ratkaisun massaa varten. Tätä menetelmää voidaan käyttää minkä tahansa betonirakenteiden, rakenteiden luomiseen.

Värähtelyjärjestys

Sinun on tiedettävä, miten tärytään asianmukaisesti betonin kanssa, jotta saavutetaan hyvä tulos, jotta massa saadaan vaaditulla laadulla. Tämän prosessin yleisiä sääntöjä sovelletaan yhtä hyvin kaikkiin menetelmiin.

On tärkeää huomata, että kun massaa kaadetaan muottiin, värähtelijää ei käytetä jakamaan massaa. Laitetta käytetään vain kaatamisen päätyttyä. On mahdotonta koskettaa liittimiä kärjellä, se rikkoo liuoksen ja tangon tarttumisen. Jos päätät ostaa betoni valmiiksi, on toivottavaa, että materiaalin toimitus suoritettiin erikoiskuljetuksella. Betonipumpun vuokraus yksinkertaistaa kaatoprosessia.

Viihtyisyyteen kuluva aika riippuu ratkaisun rakenteesta. Keskimäärin vibraattorin alueella olevaa aluetta käsitellään noin minuutin ajan. Voit määrittää prosessin päättymisajan eräiden kriteerien mukaan:

 • kuplat eivät pääse pinnalle;
 • kutistuminen pysähtyi;
 • sementtimon ulkonäkö.

Heti kun betonin kutistuminen tärinän aikana on lakannut, ilmakuplia ei vapauteta massaa, prosessi on lopetettava. Muussa tapauksessa massa voi alkaa delaminoitua. Tämä vaikuttaa haitallisesti rakenteen lujuuteen.

Jos tarvitset konkreettisia toimituksia Moskovassa ja Moskovan alueella, ota yhteyttä BetonMosObl.

Betonin tiivistyminen värähtelemällä

Betonirakenteiden, kuten pohjan, kaatamisen jälkeen betoniseos on pakattava, koska sen hiukkaset eivät ole parhaalla mahdollisella tavalla ja ilmakuplia niiden välillä. Betonipaksuuden aukot eivät vahvista sitä, ja itse pakkaamattoman betonin rakenne on huokoisempi ja "löysempi" ja sitten alttiimpi kosteudelle ja herkemmäksi. Betonin lujuuden lisäämiseksi kaikki sen ilmakuplat on poistettava, ja betoniseos on mahdollisimman tiivistetty. Tätä käyttöä tärisevä.

Jos sokeria kaadetaan tavalliseen 3 litran purkkiin niin, että se vie koko tilavuuden ja sitten ravistelee sitä (eli värisee), sokeri kestää hieman vähemmän kuin aiemmin - tiivistetty. Erilliset sokerijuuret värähtelyn aikana tulevat liikkeelle niin kauan kuin ne eivät vie kaikkia mahdollisia tyhjiöitä. Täsmällisesti sama prosessi esiintyy betonilla tärinän aikana.

Tapoja värjätä betonia

Tärinää varten käytetyn betonin tiivistämiseen käytetään erityisiä rakennusvärähtelijöitä, jotka eroavat laitteen ja toimintatavan välillä. Tärinää voidaan siirtää betoniin kolmella tavalla:

 1. pintavärähtely, kun värähtelijä vaikuttaa betonin yläpintaan ja levittää tärinää syvälle siihen; Tämä menetelmä on suositeltavaa, kun kaadetaan betonia kerroksittain korkeintaan 20-30 cm: iin (esimerkiksi monoliittisten levyjen valu), koska tärinä ei tunkeudu syvemmälle

Betonin tärinätekniikka

Riippumatta tärinän muodostamismenetelmästä, betonin tiivistämismenetelmä on sama. Betonin tiivistys tapahtuu vasta sen jälkeen, kun se on kokonaan täytetty, on mahdotonta käyttää täryttimiä betonin asettamiseksi muottiin ja sen jakeluun. Vibraattorin ei pitäisi koskettaa säätöraudoituksen häkkiä: tärinä rikkoo raudoituksen kosketuksen betonin kanssa, minkä seurauksena lujitus toimii huonosti.

Betonin tärinän aika riippuu betoniseoksen sakeudesta: sitä viskoosi, sitä kauemmin sen tärinä on täyden tiivistymisen suhteen. Se kestää 20-50 sekuntia sinetöidäksesi yhden alueen (yksi betonipinta vibraattorin alueella). Merkkejä, joiden avulla voidaan määrittää, että on aika lopettaa tärinän:

 • betoni pysähtyi istumaan alas;
 • ilmakuplat pysähtyivät sen pinnalla;
 • sementtihyytelön pinnalla alkaa toimia.

Tarvittaessa tiivistymisen riittämättömyys jää ilmakupleihin, mikä vähentää lujuutta; mutta liian pitkillä tärinöillä betoniseos hajoaa: raskaat partikkelit laskeutuvat ja kaikki sementtihyytelö ilmestyy päälle. Joten on liian huonoa liioitella sitä tärinöillä.

Vibraattorin alue riippuu sen tehosta ja sitä voidaan seurata tärinän aikana: missä värähtelijä toimii, ilmakuplia vapautuu. Betonin tiivistyminen tapahtuu peräkkäin alueelta toiseen siten, että ne limittyvät 10-15 cm.

Tässä artikkelissa on valikoima videoita (videoiden määrä: 2)

Kun monoliittisia betonituotteita valetaan paremman lujuuden saavuttamiseksi, on välttämätöntä tiivistää betoniseos. Edullisin ja tavallinen tiivistystapa tärisee syvän värähtelevän veden kanssa.

Betonin lujuuden lisäämiseksi on tarpeen tiivistää betoniseos kaatamisen jälkeen. Helpoin ja tavallisin tapa on värähtää kädellä syvällä värähtelijällä.

MITEN TEHDÄ

Kerro ja opeta

Betonin tiivistäminen. Betonin tiivistysmenetelmät

Kun asetat nauhatalustat, betonilattiat ja polut, se ei riitä täyttämään niitä betoniseoksella, vaan myös tiivistää se.

Betonimassan valmistuksessa ilmakuplat tulevat väistämättä sisään. Tällaisen betonin rakenne kiinteytymisen jälkeen on huokoinen, sen osat ovat epätasaisesti järjestettyjä ja itse betonilla on erittäin alhainen lujuus ja kestävyys.

Aseta murskatut fraktiot niin tiukasti kuin mahdollista, poista ylimääräinen vesi betonista ja ilma sallii sen tiivistymisen työn lopussa.

Betonin tiivistämiseen on useita tapoja: värähteleminen, rullaaminen, puristaminen, valu, silmukointi ja tamping. Harkitse vain tehokkaimpia.

värähtely

Muovisen betonin tiivistämisen värähtelyä käytettäessä käytetään voimakasta sähkö- tai bensiinimoottorilla toimivaa värähtelijää, jonka akseliin on kiinnitetty pitkä joustava akseli, jossa kapselin pää on kiinnitetty.

Epätasapaino sijaitsee kapselin sisällä, joka myös pyörii, kun akseli pyörii aiheuttaen havaittavissa olevan tärinän.

Tärisevä kapseli, joka upotetaan betoniin, siirtää tärinänsä siihen. Värähtelevä betoni muuttuu nesteeksi, murskattu kivi asetetaan paljon tiukemmin, puristamalla ilmakuplia ja vettä, joka ei liity liuokseen.

On erittäin tärkeää valita oikea tapa tärinää betoniseosta.

Suurikokoisten aggregaattien betonileik- si sopivimmin ovat matalataajuiset värähtelyt, joilla on suuri amplitudi, pienikokoisille jauheille tarkoitetuille seoksille, pienikokoisille suurtaajuuksisille tärinälle on optimaalinen.

Jos valmistetaan liuosta, jossa on erikokoisia täyteaineita, käytä vaihtelevia värähtelyjä.

Shtykovanie

Täryttimen puuttuessa muovinen betoni voidaan tiivistää manuaalisella silmukointimenetelmällä. Tätä varten tarvitaan pitkä tappi, raudoitussegmentti tai ohut metalliputki.

Tällöin upotettu liu'u on täynnä, sillä se on usein merkitsevä amplitudi, ikään kuin "lävistää" sitä, vauhdittaen sitä toiselta puolelta usein kiristyvien liikkeiden avulla.

Vedä tappi hitaasti ja jatka heilua liikkumista vaaka- ja pystysuoraan tasoon.

Betonin laadukkaan tiivistämisen vuoksi on välttämätöntä lävistää koko liuoksen tilavuus ja suorittaa punktureja spiraalissa reunoilta keskelle. Punktien esiintymistiheyden tulisi olla noin 1 pistekohta 10 cm 2: ssä betoniliuoksen pinnasta.

Manuaalinen tamping

Kovan betonin tiivistämiseen käsin tamping on paras vaihtoehto.

Mutaattori on puutavaraa tai puutavaraa, johon on helppokäyttöinen kaksi kahvaa kiinnitetty ja alusosa, joka on kosketuksessa laastilla ja raunioilla, on kiinnitetty raudalla suojatakseen sitä tuhoamiselta.

Kevyt tamper-versio on pidike, johon pohjaan kiinnitetään massiivipalkki tai painava metallilevy.

Tamping-prosessi nostaa säännöllisesti tampingin ylös ja laskee sen alaspäin voimankäytön avulla.

Ei ole väliä, mitä tiivistämismenetelmiä käytät sokea alueelle tai kaatamalla säätiötä, tärkeintä on, että asetettu betoni on vahva ja kestävä!

Vibraattori betonille: valinnanväriset valinnat, tuotemerkki ja hinta, tee-se-itse-kokoonpano. Säätiö tärinä

Tarvitsen tärinää talon betoniperustetta. | "Hosts Tips"

"Sekoitin" pinottu betoni on riittävän liikuteltava (tavallisesti), jotta se sopii hyvin massiivisiin rakenteisiin ilman erityistä tiivistymistä. Luonnollisesti vähäisellä vahvistuksella. Tiheästi vahvistetut rakenteet vaativat tiivistymistä.

Kuitenkin teidän tapauksessanne, kuten ymmärrän, säätiö ei ole tyydytetty vahvistamalla. Kokemuksesta - tällaisissa tapauksissa betonin riittämättömän tiivistymisen vuoksi ei ole ongelmia.

Puhuminen säätiön "käytännöllisyydestä" on merkityksetöntä. Jos sen ominaisuudet vastaavat kuormaa, maaperän ominaisuuksia ja ilmasto-osaa, ei ole kysyttävää, vaikka betoni ei olisi riittävän tiivistetty, sillä yksikerroksisessa talossa liuskan monoliittinen säätö on tavallisesti merkittävä turvallisuustaso. Ja, kuten olen jo kirjoittanut, laittaminen suoraan "sekoittimelta" antaa riittävän tiivistyksen.

Kuorman näkökulmasta säätiön mittari kestää vähintään 8 tonnia, (40x100 = 4000 cm2, kantavuusalue, jonka kantavuus on 2 kg / cm2 = 8000 kg). Samaan aikaan yksikerroksisen rakennuksen kuormien kokoaminen kuormitetussa paikassa antaa korkeintaan 3, jopa 4 tonnia. eli sinulla on vähintään kaksinkertainen turvamarginaali.

Rakennuksen vahvistaminen kolmella rivillä, toimenpide on myös tarpeeton, etenkin yhden kerroksen talossa. Muurauksen vahvistamiseen käytetään pystysuuntaisen kuorman lujuuden lisäämistä, ja sinulla on se ja niin on vähäpätöinen. Vahvistettu pylväiden sijoittaminen, kapeat laiturit, rakennusten kulmat ja jopa silloin, ei aina.

On kuitenkin olemassa kysymyksiä, ja tietenkin tärkein - valitettavasti tavalliseen tapaan enemmän tai vähemmän normaali hanke on joko täysin poissa tai työtä tehdään poikkeuksin.

Miksi päätin? Sallikaa minun selittää: - Yhden kerroksen taloon perustuva 24 mm: n raudoitus on tarkoituksellisesti tarpeeton (esimerkiksi yhdeksän kerroksisessa talossa käytettävät alustatyynyt on vahvistettu sauvoilla, joiden halkaisija on 12-14 mm). Ja koska tällaista vahvistamista käytetään, en voi olla varma, että se asetetaan tarvittaessa. Ja jos on, niin se, että 24 mm, 48 mm, että ei ole vahvistusta ollenkaan - ero on pieni.

Sitten - syvyys on 700 mm - projektilla tällainen syvyys voidaan ennustaa paikoilleen missä se voi olla Ukrainan eteläosassa Krasnodarin alueella. Jo Rostov-on-Donin leveysasteella SNiP tarjoaa mittarin järjestyksen syvyyden. No, mökkien leveys, tavallisesti alle 500 mm, ei ole.

Jos maaperä kallistuu tai pohjavesi on korkea ja syvyys on riittämätön, talvikauden aikana pohja puristuu maaperän laajenemisen myötä. Ja täällä vahvistaminen ei ehkä säästele tilannetta, vielä enemmän, jos se toteutetaan "silmällä".

Ja tietysti, koska ei ole projektia, rakennuksen aikana voidaan tehdä erilaisia ​​virheitä, jotka vähentävät merkittävästi rakennuksen laatua ja missä tahansa rakennusvaiheessa.

Jos työtä tekevät järkevät asiantuntijat, he eivät ehdottomasti salli kriittisiä "bloopereita". Ja varmasti alueella on paljon samanlaisia ​​taloja, on kokemusta. Mutta kysymys on jo "inhimillisen tekijän" kentästä.

Alustan alla olevasta linkistä kädet ja tärkeimmät vaatimukset heille. Lisäksi mielestäni ei ole tarpeetonta tutustua sivuston kävijöiden esittämiin kysymyksiin ja vastauksiin säätiöihin.

Lähetä kysymys tai kommentti

Betoni värähtelee

Hei kaikille artikkelissa tärisevästä betonista, puhumme siitä, kuinka se asianmukaisesti sijoitetaan rakennuksen rakenteeseen. Tämä artikkeli on hyödyllinen niille, jotka ovat vasta alkaneet työskennellä betonin kanssa.

Yksittäisten sääntöjen noudattamatta jättäminen betonirakenteen asettamisen aikana voi johtaa seurauksiin, kuten halkeamien, tyhjiöiden ja betonirakenteen lujuuden vähenemiseen.

Päätin kertoa epäasiallisen asennuksen seurauksista Tobolskin monoliittisten töiden jälkeen. Viimeisessä kaatamalla, tarkkailupisteessä (tarkistuspiste) työntekijä, josta tuli kolmannen luokan konkreettinen työntekijä (joka, kuten kävi ilmi, osti kuoret ja tunsi konkreettisen työntekijän ammattia), sanoi estää nopat.

Jos joku tietää jokaisesta betonisekoittimesta monoliittisen työn suorittamisen aikana, ota näytteitä betonista. Metallimuodot, joiden koko on 100 x 100 mm, täytetään betonilla. 2-3 päivän kuluttua ne vedetään ulos muotista ja varastoidaan lähellä betonirakennetta (joskus tämä vaatii teknistä valvontaa) luonnollisissa olosuhteissa niin, että laboratoriokokeiden jälkeen oli selvää, kuinka vahva betoni oli.

7 ja 28 päivän kuluttua nämä kuutit lähetetään laboratoriolle. Niitä painetaan erikoislaitteella ja annetaan lausunto betoniseoksen lujuudesta. Jos betonin lujuus ei vastaa tehdasvalmisteita, he alkavat etsiä syyllisyyttä, se voi olla konkreettinen sekoitusvalmistaja tai rakentajat, jotka rikkoivat betonin asentamista ja huolenpitoa.

Rakentajille, joilla on paljon kokemusta betonista, estäminen kuutio on yksinkertainen operaatio ja se koostuu useista toimista. Ensimmäisenä me voitelemme metallimuodon sisäseinämät koneöljyllä (työstäminen, mikä ei ole vaikea löytää rakennustyömaalla), täytä sitten betonista metallimuoto hyvin reunoihin, sitten betoniseos on hamaroitava vasaralla muodon tai raudoituksen sivuilla.

Mikä se on? Tämä on sama kuin tärisevä betoni, meidän on poistettava kaikki ilma betoniseoksesta. Tämä toiminta ei kokemuksen puutteen vuoksi tapahtunut työntekijällä, jolla oli 3. luokka. Sen jälkeen, kun betonia oli poistettu muotista, näkyi useita aukkoja betonin sisältämän ilman vuoksi. En anna tällaista kuutioa laboratorioon, koska se olisi heikkoa voimaa, eikä he olisi testannut sitä.

Kuten jo ymmärsitte, tärinä on välttämätön, jotta saataisiin monoliittinen betonikivi ilman huokosia. Tämä toimenpide on välttämätön betoniseoksen hiukkasten liikkumiselle ja tiivistämiselle, sitova hiekka, murskattu kivi ja ilmanpoisto. Nestemäisessä betoniseoksessa ilman pitoisuus on 1-2 tilavuusprosenttia.

Mitkä ovat seuraukset, kun asetetaan betoniseos värähtelemättä? Saat betonirakenteen, jolla on alhainen lujuus ja alhainen vedenkestävyys. Kaikki puutteet näkyvät muottirakenteessa, tietenkin se voidaan piilottaa asiakkaan silmistä injektoimalla erityinen sementtikoostumus, mutta avioliitto on avioliitto. Saman tuotemerkin betoni, jossa on tärinää ja ilman sitä, eroaa toisistaan.

Tärytät betonisekoituksia, joissa on syvälle istutetut käsikäyttöiset täryttimet joustavilla vanteilla, joita voidaan muuttaa. Alla olevassa taulukossa on esitetty syvät täryttimet. Huomaa, että kärjet ovat eripituisia ja paksuisia, kun hankit syvän reiän, harkitse kaadettavan rakenteen kokoa ja solujen kokoa vahvistuskotelossa.

Upotusvärähtelijän ominaisuudet

Minun videoissani rakennustyömaalta osoitin monta kertaa, miten tämä prosessi tapahtuu. Tässä videossa käytimme noin 2 metrin pituista kärkiä ja keskimääräistä paksuutta, kun seinät valettiin. Paksun kissan kanssa emme pystyisi värisemään vahvistuskammion takia, emme kulje ristikon välissä.

Kuinka työskennellä syvällä värähtelijällä näkyy tässä videossa

Syvään täryttimiin betonilattian kaatamista käytettäessä käytetään pintavärähtelijöitä, joilla on sähkömoottoreita.

On olemassa ulkoisia täryttimiä, jotka on asennettu muotoon tai muottiin, jossa betoni kaadetaan ja värisee sitä. Älä koskaan työskentele ulkoisten tärinöiden kanssa.

Syvän värähtelijän käyttö riippuu myös betoniseoksen liikkumisesta. Betonimassan liikkumisessa on neljä ryhmää P1-P4. Pohjimmiltaan betonitehdas tuottaa P3-seoksen, paksun ja nestemäisen muodon keskipisteen, joka on helposti värähtelevää. P4-betoniseos on erittäin paksu ja sitä on vaikea värähtää syvällä värähtelijällä, mutta sillä on pieni vesesementti- suhde, sillä se on erittäin vahva.

Mitä tehdä, jos sinulla ei ole syvää värähtelijää, määrätyn betonin määrä ei ole suuri, eikä ole järkevää ostaa sitä kerta-aikaan. Voit värisemällä kahdella tavalla:

1 se on kosketettava vasaralla siistiä muottia täynnä betonia, tässä tapauksessa sinun ei pitäisi olla kiihkeä, on tarpeen valvoa muottiin, koska paine betonin se voi rikkoa. Värähtely lisää painetta muottien seiniin.

2 menetelmä metallinen tanko, joka lujittaa rakenteen täydelliseen syvyyteen rakennetta nestemäiseksi betoniksi, sitä paremmin.

Nämä menetelmät toimivat myös, jos värähtelevän tärinän avulla huomaat, että muotti ei kestä kuormaa ja alkaa murua. Tällöin sinun on lopetettava syvyyssuojus.

Kaikkien tärinän säännöt löytyvät SNiP 3.03.01-87: n 2.11 kohdasta (klikkaamalla linkkejä voit ladata koodin ilmaiseksi).

Kuinka ymmärtää, että riittää riisua:

 • betoni ei uppoudu
 • ei rakeita pinnalle
 • ilmakuplia ei ilmesty
 • poistamisen jälkeen betonipinnan kärki on suljettava, jos näin ei tapahdu, niin se on liian paksu tai kovetusreaktio on jo käynnissä.

Kaikki mitä halusin kertoa teille betonin värähtelytekijöistä, mutta jotta betonin voima ja voima eivät katoa, sinun on huolehdittava siitä.

Syksyllä rakennustyömaan teiden ongelma on vaikea ohjata sekoittimen kaatopaikan ja taaksepäin, kuten Kstovon rakennustyömaalla, katso pieni video.

Toinen risteytys blogissa, ihmettelen, että arvelet sen nopeasti? Vietin 30 minuuttia ja kokoin sen.