Miten tasoittaa betonilattia - tasoitteet, seokset ja lattian vaihtoehdot

Betonialusta, jota ei ole käsitelty erityisillä sävellyksillä, alkaa hajota ajan kuluessa kiven näennäislujuudesta. Pinnoite alkaa pölyä, haketusta ja kuopat näkyvät sen pinnalla. Tämä voi tapahtua useista syistä. Melko usein syntyy toinen ongelma, joka koostuu siitä, että lattian pohja on alun perin mäkinen, kaukana ihanteellisesti tasaisesta, ja lattialevyt ovat vinossa. Joka tapauksessa syntyy kohtuullinen kysymys, kuinka tasoittaa betonilattia? Yritetään pohtia useita vaihtoehtoja, jotka sopivat sekä uudet uudisasuttajat että vanhukset, jotka ovat päättäneet korjata.

Betonilattian tasoitusmenetelmän valinta riippuu:

 • lattiapäällysteen materiaalista;
 • nykyisen korkeuseroeron suuruudesta;
 • halkeamien ja sirujen määrästä.

Kuiva levitys

Betoniperusta puhdistetaan, minkä jälkeen siihen lisätään pohjamaalia betonin lujuuden ja vedeneristysominaisuuksien lisäämiseksi. Kun koostumus kuivuu, polyeteenikalvo asetetaan pinnalle tasoitettavaksi 17-20 cm: n päällekkäisyydellä liimaamalla reunat teipillä. Seinien ja väliseinien muissa paikoissa sijaitsevien huoneiden ja muiden väliseinien välissä on 13-15 cm: n taivutussäiliöitä, jotka myöhemmin liimataan vaimentimen nauhalla.

Kalvo suorittaa vedenpitävän kerroksen toiminnon.

Valmistetulla pinnalla kaadetun tasoitusseoksen, jonka paksuus on 5-7 cm, voi olla:

 • laajennetusta savesta;
 • kvartsihiekasta;
 • laajennetusta polystyreenistä;
 • rakeesta.
 • vaneri;
 • kosteutta kestävät kipsikuidut;
 • Lastulevyä tai puukuitulevyä.

Betonilattian kuivaustasoilla on useita etuja. Erityisesti:

 • ei ole tarvetta sekoittaa liuosta;
 • on mahdollisuus itsenäiseen työskentelyyn ilman avustajia;
 • Pinnan kohdistaminen erillisinä pieninä osina on sallittua.
 • ei tarvita ylimääräistä lämmön- ja ääneneristyslaitetta;
 • on mahdollista sijoittaa tarvittavat viestinnät kerroksen sisään;
 • teokset tehdään nopeasti, kun ne ovat valmiit, voit siirtyä välittömästi lattiaan.

Sementti-hiekkalaasti

Sementtisbetonirainaa pidetään klassisena vaihtoehtona betonipohjan tasoittamiseksi. Ammattilaiset ovat taipuvaisia ​​tähän näkökulmaan, koska tuloksena on vankka, ihanteellisesti tasainen pohja päällysteen pinnoittamiseksi.

Sementti-hiekkasten paksuuden on oltava vähintään kolme senttimetriä, muutoin sen lujuus ei täytä vaadittuja vaatimuksia.

Märkäpinta suositellaan suositeltavasti itseään tasoitettaessa lattialaatoja ja suurilla eroilla lattiatasosta - jopa kuuteen senttimetriin. Laitteen tekniikka on melko työläs ja sillä on tiettyjä vaikeuksia. Työn laadun myötä tulos pysyy ennallaan - luotettavuutta ja kestävyyttä taataan.

Ennen työn aloittamista betonipohjasta puhdistetaan epävakaat alueet, rakennusjätteet, pöly ja lika. Öljyn tahroja suositellaan myös poistettavaksi. Sitten asetetaan vedeneristyskerros, jolle käytettävissä olevaa materiaalia voidaan käyttää. Tärkeintä on, että nivelet ja päällekkäisyydet ovat liimattu tiiviisti estääkseen vuotoja naapureiden kattoon. Älä unohda vedeneristysmateriaalin erät, jotka on jätettävä seinien lähelle.

Seuraavassa vaiheessa majakat asennetaan käytettäessä normaalia tai lasertasoa käytössä. Majakat asennetaan metalliprofiileihin, jotka on asennettu paksuun liuokseen tai nopeasti kovettuvaan laastiseokseen. Lasin kaatamisen ja tasoittamisen helpottamiseksi ohjainten välinen etäisyys saa olla enintään 0,9-1 metriä.

Sekaliuos kaadetaan profiilien välisiin osiin, välittömästi jakaa ja tasoittaa seos sääntöön. Se toteutetaan pitkin ohjaimia, mutta myös siirtää työkalua puolelta toiselle. Tämä edesauttaa aukkojen täyttämistä sekä kerrostumien tiivistymistä.

Asennettaessa ratkaisu on vältettävä pitkiä taukoja töissä, muuten ns. Kylmäliitosten muodostuminen on erittäin todennäköistä. Tämä prosessi vaikuttaa haitallisesti sementti-hiekkakerroksen lujuuteen.

Suurella paksuudella seerumista, sitä vahvistetaan edelleen vahvistamalla. Materiaali voi olla mikä tahansa, sen valinta riippuu tasoituskerroksen korkeudesta ja lattianpäällystetyypistä.

Halkaisijoiden halkeamien estämiseksi valmiiden tasoituskerrosten kohdalla asiantuntijat suosittelevat, että se vähentää kutistuneita ompeleita kolmen metrin välein.

Päivää sen jälkeen, kun liuos on asetettu, sementti-hiekkapinta kostutetaan. Tätä varten voit käyttää maalirullaa, jossa on pitkä kahva tai suihke. Kolmannella päivällä tarkista liuoksen asettamisaste. Jos laskeja ei ole jäljellä laskeutumisen aikana, siirry metalliprofiilien poistoon ja täytä tuloksena olevat aukot seoksella.

Sementin pinta kostutetaan uudestaan ​​ja peitetään polyetyleenillä niin, että liuos ei pysty kuivumaan liian nopeasti ja halkeile. Kostutus suoritetaan useita päiviä peräkkäin (yleensä viikossa), jonka jälkeen kalvo poistetaan ja tasoitetaan luonnollisella kosteudella.

Märän massan kovettuminen tapahtuu vähintään kaksi viikkoa, mutta on parempi olla jatkamatta lisätoimia kuukauden aikana.

Jotta saataisiin täysin sileä pinta, kytkin on maadoitettu, mutta vain tarvittaessa. Epäsäännöllisyyden poistamiseksi pinnoite yksinkertaisesti hierotaan erikoiskoneella kahdessa vastakkaisessa suunnassa.

Itsetasaava yhdiste

Tasoittaa betonilattia itsetasaava sekoitus kätevästi ja melko hyvin. Liuosta sekoitetaan konteissa käyttämällä rakennesekoitinta, kaadetaan pohjaan ja jaetaan sen päälle hammastetut lastat tai erikoiset neulamaiset rullat, jotka poistavat tarpeettomat ilmakuplat. Työ tehdään nopeasti, koska seos voi alkaa kymmenessä minuutissa. Tämä on sen tärkein haitta.

Aineiston virtausaika on merkitty pakkaukseen. Tämän indikaattorin perusteella lasketaan sekoitusmateriaalin määrä. Ei saa vetäytyä valmistajan ohjeista!

Suuri alue on suositeltavaa jakaa useisiin jaksoihin, jotta laimennetun liuoksen jähmettymismahdollisuus voidaan sulkea pois, ennen kuin se levitetään alustalle.

Itsesitavien seosten etu on niiden spontaani leviäminen betonilattialle. Kiitos siitä, että lattiapinnoitteen alapinnan tasainen, vaakasuora pinta on ilmeinen. Edut johtuvat tasoituskerroksen pienestä paksunnosta, mikä on epäilemättä edullista matalille tiloille.

Ennen valun aloittamista valmistele betonipohja. Tätä varten on välttämätöntä sulkea syvä ja laajat aukot ja halkeamat liuoksella ja anna sen kuivua.

On suositeltavaa käyttää itsestään tasaavia seoksia, joiden korkeusero on alle kolme senttiä. Muussa tapauksessa kerros voi myöhemmin repeytyä.

Mielenkiintoinen tosiasia on, että ratkaisu kykenee kovettua puoli tuntia. Mutta tämä ei ole syy aloittaa uutta työtä. On välttämätöntä, että säätiö istuu kolmen päivän ajan. On huomattava, että itsetasaava seos vaatii viimeistelypäällystyslaitteen, koska jäätyneellä pinnalla ei ole riittävää lujuutta. Lisäksi sitä ei ole tarkoitettu värjäämiseen.

Betonipinnan tasoittaminen joillekin lattiatyypeille

Lattiapäällysteen viimeistely mahdollisimman pitkään on tarpeen kohdistaa betonipohjan huolellisesti lattian alle. Jokaiselle materiaalille sopii yksi tai toinen vaihtoehto ja taso tasoitetaan.

Esimerkiksi laminaatti ei siedä pisaroita edes 4 mm. Tällöin pehmeän kannen asettaminen ei voi säästää lukkojen vaurioitumista tai nivelten eroa. Laminoidun pinnoitteen alla suoritetaan yksi kolmesta betonipohjan kohdistamisesta. Pääasiassa on saada tasainen, vaakasuora pinta.

Linoleumi ei ole yhtä oudosta tasaisuudesta kuin betonin sileydestä. Jokainen kivi voi työntää elastista materiaalia. Epätasaisuus linoleumi on varovasti, mutta ei voi piilottaa niitä. Sivulta katsottuna kaikki taivut ovat havaittavissa. Linoleumin alla oleva betonilattia saa tasoittaa kaikilla käytettävissä olevilla tavoilla.

Suuri maadoitettu tippa eliminoidaan vanerin avulla, joka asetetaan lokeihin. Tätä vaihtoehtoa käytetään myös tarvittaessa nostaa lattian tasoa lattiamateriaalista riippumatta, joka myöhemmin asetetaan. Pääasia on, että materiaali ei ole raskas.

Keraamisille laatoille on suositeltavaa asentaa täysimittainen sementti-hiekkalaatikko huolellisesti valmistettuun vedenpitävään kerrokseen. Lisäksi pohja myös tasoittaa laattaliiman kerrosta. Tärkein edellytys tässä tapauksessa on korkeuserojen puuttuminen.

Lattian tasoittaminen autotallissa ja kellarissa

Takahuoneissa harvoin päällystakki. Lattian täällä on yleensä jätetty betoni. Se tasoitetaan käyttäen tasoitusta ja vahvistetaan erityisillä impregnoinneilla ja vahvistavilla yhdisteillä, joita kutsutaan pintoiksi. Ne eivät salli betonipinnan pölyämistä ja tuhoutumista.

Korkeuserojen tasoittaminen lattialaatan vaahdossa

Kuinka tasoittaa eroja lattialaatoissa?

Ennen lasin asentamista huoneisiin kohdistetaan suuret korkeuserot lattialaatoihin tavallisen vaahtomuovin avulla. eli Pinoamme eri paksuusmateriaalin vaahtopohjasta horisontaaliselle pohjalle.

Tämä tehdään pääasiassa koko lattian rakentamisen helpottamiseksi (lattialevyt eivät ylikuormita liiallisella painolla) sekä lattian eristämiseen ja äänieristykseen.

On suositeltavaa käyttää vaahtoa, jonka todellinen tiheys on vähintään 15-16 kg / kuutiometri.

Tällä tiheyden vaahtoa myydään tuotenimellä "35", mutta Neuvostoliittona sitä pidettiin 25. tiheydeksi.

Useimmat ihmiset uskovat, että vaahtoa pitäisi varmasti myydä lasin tai huonekalujen painon alla.

Jos olet yksi näistä ihmisistä, niin haluan järkyttää sinua - sen alla, että polystyreeniä ei paineta, ei uppoa eikä taipua.

Tosiasia on, että täyden kovettumisen jälkeen tasoitus tulee monoliittinen laatta, joka jakaa tasaisesti koko kuorman ja minkä tahansa pistopaineen vaahdossa.

Tietenkin käyttövaiheessa vaahtoa hieman (1-3 mm) painetaan jalkojen alla ja liuoksen suorittimen painon alla, jolloin vaahto vajoaa.

Tietenkin tämä toteamus pätee vain asuntoihin ja asuinrakennuksiin.

eli jos sijoitat saman vaahdon teollisuuspajan tai varastojen katon alle, raskas koneisto tai laitteisto, joka painaa useita tonneja (kymmeniä tonnia), pystyy työntämään mitään.

Mahdollisia suuria kuormituksia lattiapinnoilla (ei-asuinrakennuksissa) on järkevää käyttää tiheämpää EPPS-puristettua polystyreenivaahtoa.

Kuinka laajentaa vaahtoa tasoittamaan korkeudet?

Aluksi korkeuden muutosten mittaukset muuttuvat koko huoneen / huoneiston mukaan, korkein kohta sijaitsee. Hänestä tanssitaan.

Jos ero korkeimmasta pisteestä alimpaan on 80 mm, tasoitusalustan (meidän tapauksessamme vaahtomuovin) keskikerros on 40 mm kutakin huoneen mh: a kohden. Tietenkin tämä on erittäin karkeaa, me mittaamme jokaisen huoneen huoneiston ja tehdä 6-9 tageja kussakin.

Tässä on hyvin todellinen esimerkki korkeusmuutoksista tavallisessa kahden huoneen huoneistossa:

Tietäen kunkin huoneen alueen, voimme hyvin tarkasti laskea tarvittavan vaahdon koko huoneistolle.

Emme laske vaahtomuovilevyjen määrää, jonka tarvitsemme paksuuden. Sen sijaan meidän on vain tiedettävä vaahdon kokonaismäärä (kuutiometreinä).

Jotta hölynpölyä ei käytetä vaahtomuovia, jonka paksuus on erilainen (20, 30, 40, 50 mm jne.), Käytämme vain 20 mm paksua ja 30 mm paksua (50/50 kokonaistilavuudesta) ja yksinkertaisesti koota se haluamallamme tavalla (20, 30, 20 + 20, 20 + 30, 30 + 30 jne.).

Laitetaan eri paksuus vaahtomuovia, riippuen pudotuksista, mittaamalla jokaisen arkin laserlaitteen mittaisella mitalla, aseta korkeus, jota tarvitsemme.

Tuloksen pitäisi olla suhteellisen vaakasuorassa alustassa, jonka korkeus on enintään 10 mm huoneen yläpisteen + -5 mm tasolla.

Yläosassa voit laittaa 5-8 mm: n polyetyleenivaahtoa, jotta huoneiston koko taso ei nousisi ylimääräiseen 20 mm: iin.

Tällä perusteella voit tehdä viimeistelylohkot.

miten levyn epäyhtenäisyys tasataan 10 mm: iin (+)

Ongelmana on se, että uunissa on ollut epäsäännöllisyyksiä vanhan kerroksen poistamisen jälkeen, ja tässä paikassa tulee olemaan kylpyhuone ja on tarpeen asentaa lämmin kerros, jonka pohjaksi pitäisi olla hieman tasaisempi (ei kuutioihin, joiden pituus on korkeintaan 1 cm). M300-seos kaadetaan paksuudeltaan 10 mm. Minulla ei ole 25 mm: n kaatamista kerralla, koska minun täytyy tehdä 30 mm: n solmuke lattialämmityskaapelin päälle ja en halua lisätä paksuutta vielä enemmän, koska näissä olosuhteissa solmupituus on 7 cm, yleensä odotan vastausta!
Loppusanat ja missä muualla Moskovassa aikaa ostaa C3?

micin kirjoitti:
Ongelmana on se, että uunissa on ollut epäsäännöllisyyksiä vanhan kerroksen poistamisen jälkeen, ja tässä paikassa tulee olemaan kylpyhuone ja on tarpeen asentaa lämmin kerros, jonka pohjaksi pitäisi olla hieman tasaisempi (ei kuutioihin, joiden pituus on korkeintaan 1 cm). M300-seos kaadetaan paksuudeltaan 10 mm. Minulla ei ole 25 mm: n kaatamista kerralla, koska minun täytyy tehdä 30 mm: n solmuke lattialämmityskaapelin päälle ja en halua lisätä paksuutta vielä enemmän, koska näissä olosuhteissa solmupituus on 7 cm, yleensä odotan vastausta!
Loppusanat ja missä muualla Moskovassa aikaa ostaa C3?

Itse tasoittava seos lisäaineilla vedenpitävyyteen - kerros 10 mm.
Ja miksi 7cm - perpad lattia suuri?
Minulla oli myös kunnollinen pudotus - kylvyssä oli erillinen rintakehä ja loput jo tasoitettu - sen seurauksena levyn ero oli noin 1 cm: n naurettava ja kylpyamme nyt erottuu - seisoo jalustana - kaunis.

noin 7 cm: minulla on kaksi kylpyhuonetta, toinen kerros on 2 cm matalampi, ja haluan tehdä ne samalla tasolla, joten näissä olosuhteissa ja 5 cm: n kokoinen paksuus näyttää osoittavan, että tasoitus on jopa 7 cm paikoissa. En voi tehdä ohuempia, koska Joka tapauksessa 10mm käytetään epäsäännöllisyyksien tasoittamiseen (on epärealistista tehdä se muodoltaan muodoltaan, koska jossain muualla on vanhoista kerroksista tehtyjä töitä, ja jos lattialevyssä on onttoja) ja yläpuolella on lämmin kerros, kaapeli on jo ostettu ja siellä pinnan paksuuden on oltava vähintään 30 mm

Ja jos tällaiset terveet epäsäännöllisyydet, niin miksi etteivät ne olisi kohdistettava niittauskoneeseen tai hiomakoneeseen timanttikupilla? Ja voit ensin kokeilla ja sitten koneella.

Ja sitten kaada.

noin 7cm: Minulla on kaksi kylpyhuonetta, toinen kerros on 2 cm matalampi, ja haluan tehdä ne yhdellä tasolla

Ja mikä on tärkeä asia - ei tarvitse tehdä yhtä asiaa yhdellä tasolla. Ymmärrän, että sinulla ei ole erillistä kylpyhuonea wc: llä eli kahdella kylpyhuoneella.
Jos pystyt käsittelemään ongelmasi, koska on erittäin vaikeaa arvioida täsmälleen yhden tason tarvetta kahteen eri saniteettitilaan, jotka ovat etäisyydellä toisistaan.

alexeyka: samaa tasoa oleva lattian merkitys kahdessa kylpyhuoneessa on sama kuin koko huoneiston lattian taso, molemmat kylpyhuoneet menevät yhteiseen halliin ja mielestäni lattian taso niiden sisällä pitäisi olla sama. Yleisesti ottaen päätin tehdä tämän: 10mm kaada Ivisil-tieharaa III, laita penofoli päälle ja sitten lämmin lattiakaapeli 3 senttimetrin paksuudella, kaikki tämä on puuvillan päällä ja sitten laatta

tärähtää: voit tehdä sen, mutta on mahdotonta murskata kuoppia

Ja miksi tasainen taso lattiaan, jos yläosa on edelleen kytkin?

lattia täytyy kopioida, jotta pystyt laittamaan penofolin, ja vasta sitten tulee lattialle lämmin lattia tai pikemminkin ensin lämmin lattia ja sitten lattia

Sitten voit peittää nämä onttoja elastisella laattaliimalla.

samaa tasoa lattian merkitys kahdessa kylpyhuoneessa on sama kuin koko huoneiston lattian tasolla, molemmat kylpyhuoneet menevät yhteiseen halliin ja mielestäni lattian taso niiden pitäisi olla sama

Mutta on järkevää pitää sama lattian taso hallissa ja kylpyhuoneissa - ei siinä, että ei ole, mutta yleensä väärässä - kaikki paikat, joissa se on yhteydessä veteen ja satunnaiset tulvat ovat alhaisemmat tasolle - tietty aika veden täyttämiseen. ja wc muuttaa sinut järvelle koko saliin ja osa huoneista.
Ajattele uudelleen - tarvitsetko sen?

Olen vastaavanlainen valinta samassa noin huoneistossa, jossa on kaksi kylpyhuonetta. Tie - rakentajien perintö - poistetaan maailmanlaajuisesti. Sitten oletan alustavan linjan Vetonit-5000 (1cm) kanssa. Sitten on 4mm korkki, 100 mikronin folio, ohjainnauha, 18w / m kaapeli, jonka sävelkorkeus on 100mm. Sitten vahvistusverkko 100x100x4. Ja vasta sitten lopullinen tasoitus majakat 30mm Vetonit-5000. Se, että vahvistaminen kaapelin yläpuolella - on epäilystäkään. Kysymys on vielä noin leikkaamalla 50 cm: n askel 50x50mm reikiä korkki folio: jotkut suosittelevat "piirakka" kestävyys. Onko se välttämätöntä? Kylpyhuoneissa ajattelen edelleen: a) onko aukon laajentaminen laajalle alueelle 70-80 cm b) ei ole järkevämpää laittaa ovia kynnyksellä - maailmanlaajuisia tulvia vastaan ​​kuin nostaa lattia KOKO JÄLJELLÄ HUONE (!!) - minulla on loput 140 neliömetriä - 2-3cm suhteessa kylpyhuoneisiin. En ole varma loppuun asti, onko alustava kohdistaminen tarpeellinen vai voitko vain heittää foliooitu polystyreenivaahto pienten epäsäännöllisyyksien yli (onko se parempi kuin polyetyleeni) ja sitten kaikki on edellä kuvattu?

Teknologia tasoittaa lattiaa paneelissa

Kun tehdään suuria korjauksia missä tahansa huoneessa, usein kannattaa valita lattian sementti vanhan sijaan. Tämä johtuu siitä, että aina ei ole mahdollista löytää litteää pohjaa, johon lattia asetetaan, jopa uusissa rakennuksissa tai historiallisissa talouksissa. Lattiapinnoituslaitteen, eli lattialevyn ja lattian välissä olevan välikerroksen, paneelissa on joitain erityispiirteitä, jotka sinun tulisi tutustua ennen koko prosessin aloittamista. Muutoin ongelmat voivat alkaa paitsi naapureiden lisäksi myös rahastoyhtiöiden kanssa.

käsite

Paneelitalon lattiapinnoitteessa riippumatta siitä, mikä vaihtoehto on valittu, luodaan pohjan vahvistamiseksi. Kaikkialla tämä erittäin korkealaatuinen tasoitus suoritetaan lattiapaneelitalossa. Jos kaikki tehdään laadullisesti ja teknologian mukaisesti, lattia on nopea ja helppo. Tämän lisäksi työssä käytettävän materiaalin käyttöjakson kestoa lisätään.

Esipyyhkeitä valmistetaan esivalmistetuissa taloissa myös tarkoituksena ei ole viettää kaikkia korjauksia muualla asunnossa. Lattian sileys ja taso saavat kaikkien huoneessa sisäänkäynnyttä. Jos yksitellen ei ole mahdollista tehdä kerroslevyjä paneelirakennuksessa, on parasta ottaa yhteyttä asiantuntijoihin, jotka täyttävät koko työn laajuuden lyhyessä ajassa hyväksyttävällä hinnalla.

Tehtävässä ei saa unohtaa äänieristyskerrosta. Loppujen lopuksi on valmiiksi valmistettuja taloja, että naapurit ovat kuultavissa paitsi yläkerroksista, myös alemmista. Jotta asunnossa olisi mukava ja mukava, kannattaa ajatella tätä kerrosta, kun järjestät lattiapinnoitteet.

Sävytetyypit

Kaikilla lattiavaimennusvaihtoehdoilla on erilainen tarkoitus. Jotkut edistävät lattialämmitysjärjestelmän muodostumista, ja jotkut jo toimivat viimeistelyalustana. Kaikki riippuu erityistilanteesta ja halusta tehdä tasainen lattia kaikkien vaatimusten ja sääntöjen mukaan. Päällysteet jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

Sementti-hiekkalaatua pidetään yleisin vaihtoehto. Se sopii erinomaisesti lattian pohjan tasoittamiseen paneelitalossa, kun ero matalien ja korkeiden pisteiden välillä on enintään 40 mm. Mutta tässäkin tapauksessa sinun on kiinnitettävä huomiota lattialevyihin, millä edellytyksellä ne ovat, millaisen kuorman ne kestävät. Tavalliset materiaalit kuten hiekka, sementti jne. Ovat sopivia materiaaleja tämäntyyppiselle tasoitukselle. Itse seos voidaan valmistaa lisäämällä laajennettua savea koko "piirakka" helpottamiseksi. Tässä tapauksessa paneelin talon lattialaattojen kuorma pienenee huomattavasti. Lue lisää laajennetusta saviestosta.

Tällä hetkellä tekniikka on mahdollistanut erilaisten polymeerikomponenttien käytön sementti-hiekkalaatassa. Painopiste on polypropeenikuiduilla. Se korvaa vahvistusverkon tai muita vahvistusvaihtoehtoja, mikä myös vähentää koko laastiin ja siten myös paineen lattiaan. Kaikki nämä hetket ovat erittäin tärkeitä paneelitalolle, sillä rakenne ei aina anna vakavien kuormien syntymistä säätöön käytön aikana.

Useimmiten itsepintaisia ​​yhdisteitä käytetään paneelissa. Heidän avullaan luodaan kiinteä lattiapinnoite. Korkeusero, joka sallii tällaisen mallin piilottamisen, vaihtelee välillä 20 - 40 mm. Levitys on erittäin helppoa ja kätevää. Ei edellytä erityistä osaamista ja vakavia vaatimuksia kokeneessa suunnitelmassa. Tässä tapauksessa on hyvin tärkeää järjestää vedeneristyskerros, jonka jälkeen tasoituslevy kaadetaan.

On syytä kiinnittää huomiota uusiin suosittuihin puoli-kuivalevittelmiin, jonka mukaan tämän paneelin talon teräslevyn tekniikka on erittäin nopea ja vaatii erikoislaitteiden käyttöä. Sen kustannukset ovat korkeat, siksi on parasta hyödyntää sopimusta. Ainoastaan ​​tekniikalla saavutetaan suurin tulos pinnan laatuun ja kestävyyteen. Puolikuivatun sementin kuivumisaika verrattuna sementti-hiekkalaateriin vähenee noin 2-3 kertaa.

Valmistelut

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä sementti-hiekkalaateriin, koska se on erityisen suosittua paneelitaloissa asuville. Aluksi on toteutettava useita valmistelevia toimia, joihin kuuluu paitsi puhdistaa pohja roskista ja likaista, poistaa pölyt rakennuspölynimurilla, mutta myös asentaa vedeneristyskerros. Koska sitä voidaan käyttää muovikalvoon. Jos laattojen välissä on laattoja, ne on leikattava mahdollisimman pitkälle, jotta koko valun myöhempi paksuus vähenisi. Leikkaukseen sovelletaan kiinnityslenkkejä.

Kun valmiste on tehty, on tehtävä laatua oleva merkintä alustalle, huomioimatta nollataso ja tulevan sidoksen kaato. Kaikki mittaukset tulee tehdä huolellisesti ja tarkasti, sillä betonilattian tasaisuus ja uraauurteen paksuus riippuvat niistä. Tässä tilanteessa sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, että jokainen paneelitalo ei pysty luomaan suurta kuormaa lattialle. Erityisesti vanhojen rakennusten osalta. Ennen kuin aloitat työn, sinun tulee tyhjentää kaikki maahan ja arvioida tilanne mahdollisuuksien mukaan.

Äänieristys

Tärkein ongelma paneelitalolle on suuri määrä naapureiden melua. Lattiapinnoitetta rakennettaessa kannattaa miettiä tätä ja järjestää ylimääräinen meluneristyskerros, jonka avulla voit pienentää huoneiston sisään tulevan melutason eri lähteistä.

Ennen tasauspaneelien tasoittamista kannattaa harkita korkealaatuista äänieristystä. Laatua voidaan käyttää eri komponentteihin ja materiaaleihin, jotka ovat vaihteluvälillä rakennusmarkkinoilla. Se voi olla mineraalivillalevy, jonka paksuus on 50-100 mm. Samaan aikaan niillä on erilainen tiheys kuutiometriä kohden.

Lisäksi voidaan järjestää äänieristys olemassa olevasta viestinnästä. Jos kelluvat lattiat on järjestetty, käytetään tyypin "Schumanet-100C". Se on valmistettu kahdesta kerroksesta vesiputken tai toisen putken eri puolilta. Kun laite on itsetasaava lattiat asunnossa, meidän ei pidä unohtaa, kun yksi kerroksista, joka on tarkoitettu tekniikka saada tasainen lattia paneeli talon. On kuitenkin määriteltävä, milloin on mahdollista täyttää lattia, mitkä ehdot on täytettävä ja perusvaatimukset on täytettävä.

Emme saa unohtaa vesieristyskerros äänieristyksen päälle. Lisäksi on syytä huomata, että lämmitysputkistojen lisäksi lattialle on asetettava myös muita äänieristysmateriaaleja. Tässä tyyppi "Shumostop-S2" on erinomainen vaihtoehto.

Tasoituskerrokset

Jos et poikkea valmistajan suosituksista ja asiantuntijoista, joilla on laaja kokemus tähän suuntaan, niin lopulta kaikki muuttuu laadullisesti. Käytännöllisesti katsoen melua ei tule alla olevista kerroksista. Mutta pienimmät epätarkat ja virheet johtavat myös äänien ilmentymiseen.

Majakkojen asennus

Kun tehdään sementti-hiekkalaatikko lattian pohjan suuntaamiseksi, tulisi miettiä majakat. Aluksi on syytä valita haluamansa muunnelma, joka toistaa täysin erilaisen tehtävän erilaisista olosuhteista riippuen. Ennen kuin opit parhaan keinon laskeutua huoneistossa, voit ostaa majakoita ja asentaa ne.

Majakoiden sijainnin on oltava sellainen, että sääntö helposti seuraa niitä, kun tasoitetaan ratkaisua. Tämä viittaa siihen, että majakat sijoitetaan etäisyydelle toisistaan ​​rivissä, joka on pienempi kuin säännön pituus noin 15-20 cm. Lisäksi referenssikohdat on sijoitettava 30 cm: n etäisyydelle huoneen seinistä ja tiukasti tasolle. Tämän vaiheen laatu on se, että lattia täytetään hiekalla ja sementtiseoksella. Kaikki tulee majakat. Jos tekniikkaa havaitaan, paneelitalossa oleva lattiapinnoite on korkealaatuista. Joka tapauksessa sinun on kiinnitettävä huomiota paksuuteen, joka ei saisi ylittää sallittuja rajoja. Tietyissä olosuhteissa on yleisesti mahdollista käyttää laajennettua savea tai sen analogeja tulevan laskeuman kokonaismassan pienentämiseksi.

Juotosprosessi

Kuinka lattia leviää huoneistossa, riippuu taloudellisesta tilanteesta. On valtava määrä materiaaleja. On mahdollista valmistaa ratkaisu lattian kaatamiseksi osiin itse tai ostaa valmiita seoksia kaikkiin tarvittaviin komponentteihin, joissa vain tietty määrä vettä riittää.

Mutta monilla on kysymys siitä, voidaanko lattia täyttää osissa. Tämä voidaan tehdä, mutta on parasta jakaa ratkaisu koko huoneeseen yhdellä kertaa. Työn alussa ei ole tarpeetonta kostuttaa liuoksen pintaa etukäteen, mikä on kosketuksissa myöhemmällä kaatamalla tai sitä voidaan käsitellä keinoilla lisätä tarttuvuuden tasoa. Tässä tapauksessa asetus on paras, ja siksi se on erittäin tarpeellista.

Lattiamallin rakenne riippuu erityisestä vaihtoehdosta sekä kokemuksesta. Joka tapauksessa voit kutsua asiantuntijoita milloin tahansa, kunnes kaikki on pilalla. He pystyvät tuomaan kaiken loogiseen lopputulokseensa.

Mitä tehdä lattian lattian jälkeen huoneistossa? Vain odottaa ratkaisun täydellistä kuivaamista. Mutta prosessissa on huolehdittava lattiapinnoitteesta siten, että se kuivuu tasaisesti ilman virheitä. Tätä varten pinta on peitetty muovikelmulla, joka on kostutettu etukäteen useita päiviä. On erittäin tärkeää luoda samat lämpötilan ja kosteuden olosuhteet huoneeseen, kunnes se on täysin kuiva. Mitään vedoksia tai alhaisia ​​lämpötiloja ei sallita. Jopa korkeat lämpötilat saattavat johtaa vain esikyllästymisen ennenaikaiseen kuivumiseen ja laastin massan epätäydelliseen asetteluun.

Kaikki tämä viittaa siihen, että ei riitä täyttää tasoitusta. On tärkeää seurata sen kypsymistä. Muutaman päivän kuluttua voit kävellä pinnalla, mutta on kiellettyä luoda kuormia ja kohdistaa mekaanisia vaikutuksia. Kaikki myöhemmät työt, mukaan lukien lattiapäällyste paneelissa, voidaan suorittaa vasta liuoksen ollessa täysin kuiva. Sementti-hiekkalaatan osalta tämä aika on yleensä enintään 1 kuukausi. Kaikki riippuu työskentelyn osista ja seoksesta.

Asettaminen kuiva levitys

Et voi sivuuttaa kuivaa kerrosta, jota usein käytetään Knauf-tekniikalla. Asennusprosessissa ei ole ongelmia, kaikkien toimintojen pääjärjestys. Valmistustöiden jälkeen ja pintakerroksen vedenpitävyyden muodostamisen jälkeen voit täyttää irtotavaran. Se voi olla ehdottomasti mikä tahansa tähän tarkoitukseen tarkoitettu komponentti. Yleisimmin käytetty savi.

Jälkeen täyttämisen jälkeen on asetettava erityisiä levyjä, jotka voivat myös poiketa toisistaan ​​osissaan. Pohjassa olevilla levyillä on usein kipsi, jolla on tarvittavat toiminnot ja ominaisuudet.

Kiinnitä levyt toisiinsa ja kiinnitä ne pohjaan käyttämällä erityistä liima-ainetta. Ruuvit voivat jäädä pinnalle, jos tekniikkaa ei noudateta, mikä on välittömästi havaittavissa viimeistelyn aikana. Savi ei luo niin negatiivisia ominaisuuksia. Pinta on täysin sileä.

Tämä esivalmistettujen talojen lattiamallin käyttö vähentää työskentelyaikaa ennen lattiaa tai muuta viimeistelyä. Lattian kohdistaminen on erittäin nopeaa ja ei aiheuta ongelmia aloittelijoille.

Vinkkejä asiantuntijoilta

Ei pitäisi olla kysymyksiä siitä, voitko kaataa lattiaa paneelitalossa. Se on yksinkertaisesti välttämätöntä, jos haluat luoda tasaisen pinnan ja suorittaa korkealaatuisia kerroksia. Samanaikaisesti on kuitenkin noudatettava vaatimuksia, joista tärkein on lattian paksuus ja kuormitus.

On erittäin tärkeää valmistaa pohja hyvin ennen työn aloittamista. Tästä riippuu lopputulos. Jos siirryt pois tekniikasta luoda tasainen pinta, riippumatta valittu vaihtoehto tie, niin seuraukset eivät kestä kauan odottaa. Meidän on purettava päällyste uudelleen ja purettava solmupisto.

Pohjan pohjustus ennen lasin kaatamista lisää liuoksen kiinnittymisen astetta. Kerrosten määrä riippuu huoneen lattian tasaisuudesta. Seuraavia kerroksia voidaan käyttää vain, kun edellinen on kuivunut. Ennen pohjamaalin levittämistä pitäisi päästä eroon olemassa olevista halkeamista, kuoppia ja muita vahinkoja pohjasta.

Lattian taso mahdollistaa hydraulisen tason määrittämisen. Nollatasosta ja kaikista muista mittauksista ja laskelmista merkki huoneessa. Prosessi on hyvin vastuullinen, kuten mikä tahansa muu käytetty tekniikka.

Jos pienetkin epäilykset työn laadusta omasta mielestänne ovat parempia, pyydä apua rakennusryhmiltä. Tietyllä määrällä, riippuen työn määrästä ja tyypistä, ne luovat todella litteän lattia paneelitalossa.

lattialaatta tasoitus

Kevyt lattiapinnoite. Asennus lattialaatan / Korjaus huoneisto 160 neliömetriä. metriä Kazanissa

Huoneistojen uudistaminen Kazanissa. Asuntojen ja talojen yksityiskohtainen suunnittelu. Asuntojen uudistaminen.

MITEN YHDENMUKAISUUDEN KÄYTTÖÖNOTTO

MONOLITH SOLUTIONS kanava: https://www.youtube.com/channel/UC05RLMBPkkQHPUxnvZl5EQw?ab Kuinka tasoittaa lattialaatat tasaisesti.

Lattialevyt, mitä voidaan ja ei voi tehdä

Jos käytät lattiapinnoitteita rakentamisessa, niin et ymmärrä täysin, mikä on heidän kanssaan mahdollista.

Itsetasaava betonilattia

Jokaisessa huoneessa tarvitaan tasainen lattia. Erilaisten lattiapinnoitteiden asettaminen on mahdollista vain sileällä pinnalla. Lisäksi, johtuen epäsäännöllisyydestä ja rinteistä, syntyy ongelmia ovien, kalusteiden ja laitteiden asennuksessa. Tästä syystä mikään suuri kunnostus ei ole täydellinen ilman lattian tasoittamista.

Miten tasoittaa betonilattia

Asunnoissa, toimistoissa, autotallissa ja jopa yksityisissä talouksissa betonilaatat muodostavat pohjan. Ne eivät ole edes itsessään, sillä ne voivat olla kaltevalla rintamalla, joten on tavallista aloittaa korjaustyöt tämän konkreettisen perustan tasoittamiseen. On olemassa muutamia tapoja. Valinta riippuu pinnoitteen kunnosta, erojen suuruudesta ja kehittäjän toiveista.

Ennen kuin aloitat työn, sinun on valmisteltava säätiö. Tämä muuten auttaa määrittämään kohdistusmenetelmän valinnan.

Betonilattian valmistelu linjaukseen

 1. Ensin sinun on poistettava vanhan päällysteen jäänteet, jos se on tullut käyttökelvottomaksi: kaataa kuorintakone ja erilliset kuoppia. Mitä helpommin pohja on, sitä helpompi on työskennellä sen kanssa.

Sinun on ensin poistettava vanhan pinnoitteen jäänteet.

Nykyiset syvät aukot, jotka laajenevat, pohjustetaan ja hierotaan laastilla

Laattojen liitokset ja seinien liitos lattialle peitetään erityisillä sävellyksillä.

Korkeuden selvittäminen

Nollatason haku

Lattian tasoittaminen itsestään tasaavilla yhdisteillä

Lattian tasoittaminen itsestään tasaavilla yhdisteillä

Tämä tasaustekniikka on hyvä, kun sinun täytyy tuoda melkein tasainen lattia täydellisyyteen. Korkeusero ei saa olla yli 3 cm.

Video - Itsetasoava lattiataso

Hyödyt: menetelmä on suhteellisen halpa, helppo suorittaa, ei vaadi erityisiä taitoja ja erikoistyökaluja. Valmis pinnoite on kestävä, sileä ja kuivuu nopeasti. Sen ei tarvitse kohdistaa, koska neste leviää itsensä.

Miinukset: ehkä ne eivät ole, paitsi että tällaisia ​​seoksia ei voi kopioida lattiat, joilla on suuri korkeusero.

Prosessitekniikka

 1. Valmisteltu lattia tulee esikäsitellä erityisellä yhdisteellä, joka sitoo hiekan ja pölyn hiukkaset pinnalle ja parantaa kaatumisen ja pohjan tarttumista. Alukkeen toinen etu on se, että se vähentää betonin kosteuden läpäisevyyttä, mikä sallii pohjakerroksen kuivumisen hitaammin ja vastaavasti paremmin estämällä halkeilun.

Valmistettu lattia on pohjustettava erityisellä yhdisteellä.

Kiinnitä vaimentimen nauha koko huoneeseen.

Tasaa lattia sementti-hiekkalaastilla

Tasaa lattia sementti-hiekkalaastilla

Vanhin ja suosituin tapa saavuttaa tasainen lattia. Sen avulla pystyt tasaamaan 3 cm: n korkeuserot, mutta samaan aikaan pinnan paksuuden on oltava vähintään 3 cm, muuten päällyste ei ole riittävän kestävä. Tätä kohdistusta voidaan käyttää suurissa tiloissa.

Hyödyt: Kaikkien työvaiheiden oikea toteutus saa vahvan, tasaisen tasoitteen, joka sopii kaikkiin pinnoitteisiin.

Haitat: tämä menetelmä on kaikkein likaisin, työlempi ja kauhempi, lisäksi se ei anna oikeutta virheeseen - sinun on tehtävä kaikki uudelleen.

Prosessitekniikka

 1. Valmistetun pohjan on oltava pohjustettu tarvittaessa - vedeneristys.
 2. Tarkentamalla nollatasoa, aseta majakat, esimerkiksi nauhatutkimusprofiilit. Äärimmäiset majakat on pinottu pitkille seinille 20-30 cm: n etäisyydelle niistä ja loput ovat yhdensuuntaisia ​​seinämien kanssa niin kauas, että sääntö, kun leviäminen liuoksessa voi kaatua niille, kuten kiskoilla.
  Majakat tarkastavat tasoa, ja ne laittaa liuosten liu'ut niin, että niiden pinta missään kohdes- sa on tiukasti vaakasuora ja vastaa nollatasoa.

Tämän laajan paksuuden omaavalla rasvalla on huomattava paino, joten sitä ei suositella korkeintaan 10 cm: n korkeudelle. Kuitenkin niille, jotka vielä valitsevat, on ulospääsy: sardiinin käyttö. Se voidaan lisätä liuokseen ja laittaa lattialle ensin seos, jossa on laajennettu savi, ja sen päälle päällirakenteilla jaettavaksi ohut kerros tavallista liuosta.

Toinen menetelmä on levittää laajennettua savea, joka sitten kaadetaan sementtimaitoon, kuivataan ja peitetään kerroksella laastia.

Molemmat menetelmät ovat hyviä, kun haluat valmistaa sementtiä, ilman että syntyy huomattavaa kuormitusta lattialevyyn. Voi olla sellainen tilanne, jossa pohjalla on merkittävä kaltevuus ja sementti-hiekkalaastilla ei ole vain merkittävää painoa, vaan myös sen epätasainen jakautuminen, joka ei ole kovin hyvä tukirakenteille.

Kuiva irtolasti

Kuiva irtolasti

Paras tapa tasoittaa jopa syvimmät kaivut ja suuret rinteet ilman ylilataa alustaa. Suositellaan, kun korkeusero ylittää 10 cm.

Hyödyt: tämä tasoitus on helppo tehdä omilla kädillä, jopa ilman erityisiä taitoja, ja prosessissa voi tehdä taukoja. Levitys ei vaadi aikaa kuivua ja se on valmis heti kun viimeinen päällystyslevy levitetään paikalleen. Se on kevyt, eristää valmiin lattian ja ei aiheuta likaa.

Tällaiseen tasoitukseen ei ole alareunoja, lukuun ottamatta kenties suurempaa nousua kuin edellisestä tasoituksesta. Täyteainekerroksen vähimmäispaksuus on 3 cm, ja siihen on lisättävä karkean päällysteen arkin paksuus.

Prosessitekniikka

 1. Lattian valmistelu, pohjamaalaus, vesitiivis lattia.
 2. Metallisten majakkaiden asennus.
 3. Tarran vaimentimen nauha.
 4. Täytteen täyttö. Tätä tarkoitusta varten käytetty käytetty savi, polystyreeni vaahto, kvartsihiekka. Täyte kaadetaan majakkojen välissä, riehuu ja tasoittaa niitä pitkin.
 5. Vanerin, GVL: n, lastulevyn tai vastaavan materiaalin levittäminen. Jos se on lastulevyä tai vaneria, niin yksi kerros riittää, ja GVL asetetaan kahteen kerrokseen, kun taas levyjen liitokset on liimattu PVA: lla.

Lattiapidennys

Tämän linjausmenetelmän ydin on puupalkkien viivästysjärjestelmän asennus. Tällainen "kehys" tasoitetaan tasolla, ja levyt tai toinen päällys asetetaan sille.

Tasaa lattia vaneriin

Hyödyt: Tämä menetelmä sopii parhaiten huoneistoihin ensimmäisissä kerroksissa, koska eristyskerros voidaan sijoittaa viivojen väliin. Tällä kohdistamisella ei ole likaa, lisäksi se ei vie aikaa kuivua ja on valmis käytettäväksi välittömästi.

Miinukset: Menetelmä on melko aikaa vievää ja vielä merkittävästi nostaa lattiaa. Alhaisissa kattohuoneistoissa tämä kaventaa tilaa.

Video - Lattian tasoittaminen vanerilla

Prosessitekniikka

 1. Pohjan, pohjamaalin, vedeneristysvalmisteen valmistus.
 2. Asetteluviive. Voit ostaa valmiin itsesäätelyjärjestelmän, tai voit tehdä sen itse baarista. Yleensä käytetään lokeja, joiden poikkileikkaus on 40 x 100, vaikka vaihtoehdot ovat myös mahdollisia.
  Tangot asetetaan seinälle merkityn tason mukaan ja luodaan vaakasuora taso. Tätä varten kaltevissa paikoissa tai niiden alla olevissa kaivoissa on puusta valmistettuja vanerivalmisteita tai muotteja. Niissä paikoissa, joissa puinen "kehys" on kosketuksissa lattian kanssa, tarvitset linoleumin tai katemateriaalin pehmustetyynyt. Lokit, jotka on asetettu ja tarkistettu tasolta, kiinnitetään lattialle.

Valitun eristyksen asettaminen soluihin viiveiden välillä

Betonikerroksen tasoittaminen on pakollista kaikissa tiloissa, joissa on tarpeen päästä eroon rinteistä ja epäsäännöllisyydestä. Riippuen kehittäjän toiveista, käytettävissä olevista materiaaleista ja lattian kunnosta, voit valita parhaiten. Kaikki käytettävissä olevat vaihtoehdot ovat helposti saatavilla kaikille, jotka haluavat tehdä tämän työn yksin ja ponnistelut maksaa pois kestävällä ja kauniilla kerroksella.

Nikolai Strelkovsky päätoimittaja

Julkaisun tekijä 17.1.2015

Kuten tämä artikkeli?
Tallenna, jotta et menetä!

Kuinka laittaa lattialaatat oikein

Nykyaikaisilla rakentajilla on vain kolme kerrosrakennustapaa, jotka ovat erittäin suosittuja kaikkialla maailmassa. Päätyyppejä pidetään tavallisesti puun päällekkäisiksi (metalliteräksiä käytetään harvemmin), monoliittisen raudoitetun betonilevyn asentaminen ja perinteisten lattialaattojen asennus. Tarjoamme puhua kaikista menetelmistä tarkemmin. Ensinnäkin on tarpeen tarkastella kaikkein vaadittua tekniikkaa, johon kuuluu valmiiden lattialevyjen asentaminen monitasoisten rakenteiden asentamismenetelmänä. Mutta ensin sinun täytyy ymmärtää, mitkä ovat levyjä itse.

Päätämme valita

Rakennushenkilöstön hinnoittelu voi olla hyvin erilainen. Ennen levyn asettamista on ymmärrettävä, että ne kaikki on jaettu uurrettuina ja tasaisina muodon mukaan. Levy voidaan jakaa ontoksi ja kiinteäksi. Lattialevyjen tekniikka voi poiketa, mutta vain onttoja voidaan käyttää yksityisten talojen ja pienten rakenteiden rakentamiseen.

Niiden luokittelu voi tapahtua seuraavien parametrien mukaisesti:

 • vahvistusmenetelmä;
 • tekniikka, jota käytetään niiden valmistuksessa;
 • paksuus;
 • aukkojen mitat;
 • muodossa.

Luokittelun yksityiskohtaisempi tarkastelu ei ole järkevää, koska kaikki tarvittavat tiedot löytyvät helposti valmistajan verkkosivustolta, SNIP mukaan luettuna. Ensin sinun tulee puhua tulevasta asennustyöstä (EID, joka löytyy julkiselta sektorilta). Ensinnäkin sinun pitäisi saada selvennyksiä levyjen tilauksesta ja kuljetuksesta täsmälleen niille ulottuvuuksille, jotka sisällytettiin päähankkeeseen. Varaston sijainti on tärkeä, koska kuljetuskustannukset riippuvat etäisyydestä. Jokaisella valmistajalla on oma nimikkeistö ja valitettavasti se on varsin rajallinen.

Päälaatatyypit

Ennen kuin pohjamateriaali asetetaan vaakasuoraan rakenteeseen, sinun on päätettävä, minkä tyyppinen levy on käyttökelpoinen.

Hinnoissa tai varastoissa ne löytyvät tässä muodossa:

 • tuotteet, joissa pitkittäiset kylkiluut;
 • ontelolaatta;
 • telttapaneelit, joissa kylkiluut sijaitsevat selvästi kehällä;
 • tasainen.

Yleisimmät mallit

Usein käytetään onttoja rakenteita. Valmistusmenetelmästä riippuen kahdentyyppisiä materiaaleja erotetaan toisistaan:

 1. Pyöreä ontto.
 2. Jatkuva muodostuminen.

Pyöreät ontelolaatuiset, kestävät ja aika testatut rakenteet, joita käytetään useimmiten pienten rakennusten ja asuinrakennusten rakentamiseen. Erityisesti heille luotiin monia GESN-, TTK- ja muita sääntelyasiakirjoja. Niiden paksuus on noin 22 cm. Yksittäisessä rakenteessa ainoa kompastuskivi on tuotteiden yksinomaan sarjakokoisten tuotteiden läsnäolo, mikä epäilemättä aiheuttaa useita haittoja. Niiden tuotantomuodot käytetään uudelleenkäytettävän tyypin täyttämiseen. Korkealaatuista muottirakennetta on valmisteltava ennen epätyypillisiä rakenteita. Samalla niiden kustannukset ovat huomattavasti korkeammat kuin tavanomaiset rakenteet, joiden pituus on 2,7-9 m, 30 cm: n välein.

Kuinka leveä muoto voi olla sopiva muotoiluun?

Rakenteen leveys voi olla:

Tuotteet, joiden leveys on 1,8 m. Ei erityistä kysyntää. Niiden paino on varsin havaittavissa, joten asennus on monimutkainen. Käytetään myös jatkuvia muodostuspalkkeja. Tekniikka niiden valmistuksessa on hieman erilainen, minkä ansiosta voit luoda rakenteita tahansa pituutta. Niiden paksuus on noin 22 cm, leveys on sama kuin edellisissä tietokoneissa. Merkittäviä haittoja ovat liian vähän kokemuksia vastaavista tuotteista ja ilmeisiä virheitä GESN: n ja muiden asiakirjojen valmistelussa.

Lisäkokoonpanona käytetään usein tasalaatuisia PT: iä edellyttäen, että asennetaan useampia onttoja rakenteita. Niiden mitat ovat standardoituja: paksuus on 8-12 cm. Lisäksi on ohuempia tuotteita, joiden avulla voit peittää sellaiset pienet tilat kuin käytävä, wc tai parveke.

Hieman teoriaan

Ei ole monenlaisia ​​lattialevyjä, ja niillä kaikilla on samat tilamääritykset. Joten voit käyttää:

 • ontot rakenteet;
 • teltta, jotka sijaitsevat reunusten ääriviivoilla rungon muodossa. Yksi tällainen liesi sopii koko huoneeseen;
 • esijännitetyt rei'itetyt elementit, joiden pituus voi olla viisitoista metriä;
 • ei usein käytetä kiinteitä laminoituja rakenteita samoin kuin monoliittisia teräsbetonilaitteita.

Kiinteä laskenta säästää rahaa

Tämä johtuu pääasiassa monoliittirakenteiden kohtuuttoman korkeista kustannuksista, joka on useita kertoja suurempi kuin esivalmistetut mallit. Niiden kokoaminen kestää kauemmin kuin mikä tahansa muu suunnittelu. Tarkempi laskenta voidaan tehdä itsenäisesti vertaamalla yksittäisten elementtien kustannuksia. Levyjen avulla voit estää välittömästi koko lattian, kun taas monoliittisesti on tarpeen käyttää lisäksi betoniseoksia, lujitemuotoja ja muottirakenteita. Hollow ovat epäsäännöllisiä ja soikeita.

Käytettyjen pyöreiden ontotuotteiden käytön edut:

 1. Korkealaatuinen ja ennen kaikkea vapaa lämmöneristyskerros, joka muodostuu nykyisten aukkojen vuoksi.
 2. Suhteellisen kevyt päärakenne.
 3. Vapaa äänieristyskerros, koska kaikki samat aukot.

Kaltevat levyt

Lattialaattoja voidaan sijoittaa vasta sen jälkeen, kun on luotu ja allekirjoittanut rakennuksen rakennuksen tai projektin, johon rakenteet on asetettu. Kaikki osat on valittava siten, että niiden tuki tiilen tai laajennetun saven seinälle varmistetaan mahdollisimman tiiviisti. Lisäksi leveyden mahdolliset aukot olisi suljettava pois.

Vähimmäistuet indikaattorit:

 • 7 cm tuotteille, joiden pituus on enintään 4 m;
 • 9 cm tuotteille, joiden pituus ylittää 4 m: n merkin.

Seinään parhaiten soveltuva merkkivalo on 12 cm: n merkki, ja se kiinnittyy kaikkiin pinnoitteiden suunnittelijoihin ja suunnittelijoihin. Tämä arvo on eräänlainen luotettavuuden takaus siinä tapauksessa, että asennuksen aikana havaittiin pieniä poikkeamia. Tukiseinien osalta on harkittava etukäteen, koska niiden välisen etäisyyden pitäisi olla riittävä käytettyjen levyjen sijoittamiseen.

Halutun etäisyyden laskemiseksi on välttämätöntä ottaa levyjen standardipituus ja vähentää 24 cm. Käytä PB- tai PC-sarjoja käyttämällä vain tukia lyhyillä sivuilla, laskematta tukipisteitä.

Asiantuntijoiden suositukset

Voit esimerkiksi ottaa pohjan 4,44 m, josta vähennämme 240 mm. Täten päädymme siihen, että laakerirakenteiden välisen etäisyyden tulisi olla vähintään 4,2 m. Ainoastaan ​​tässä tapauksessa tuotteelle voidaan antaa paras laakerikerroin. Käytettäessä PT-sarjaa, kantavuusindeksi on 800 mm, kun taas ohjauspisteiden sijainti voi olla kaikilla sivuilla. On syytä kiinnittää huomiota mahdollisiin loukkauksiin ilmanvaihtokanavissa. Parasta pidetään laakerin tiiliseinien paksuutta - 38 cm, sitten beige 12 cm: n kulmassa talon RC-laatan kummallekin puolelle. Samalla keskellä on vielä 14 cm optimaalisen tuuletushyllyn kanavalle.

Tällöin asennusta ei saa tehdä virheellisinä. Pinoavien levyjen siirtyminen johtaa siihen, että ilmanvaihtoaukot pienenevät huomattavasti, mikä johtaa poikkileikkauksen vähenemiseen ja huoneen huonoon tuuletukseen.

Mitä etsit kun asetat lattialevyt

Kaikkien elementtien ulkoasuun on sisällyttävä ilmanvaihtokanavien sijainti, rakenteen ominaisuudet ja kokoonpano, lähimmän valmistajan alue ja käytettävissä olevat lattian aukot. Monoliittiset alueet on kuitenkin eriteltävä erikseen, koska ne täytetään suoraan rakennus- ja asennustöissä. Toimitusta varten on tavallista käyttää puoliperävaunuja vain, jos tuotteiden pituus on enintään 3,2 metriä. Muussa tapauksessa sinun on huolehdittava paneelien kuljettajien vuokraamisesta.

Kiinnitä suunnitelmaan

Seuraavat säännöt:

 1. Ankkurointi suoritetaan välttämättä paneelien välillä tukirakenteiden avulla. Niiden asettelu riippuu valitusta projektista.
 2. Elementtien sijainnista ja rakenteiden päiden saatavuudesta riippuen betonipistokkeet on asennettu laattojen eteen tai eteen. Tarkempia tietoja voi saada lukemalla GESN.
 3. Tarvittavat korjaukset tehdään romun avulla ensimmäisinä minuutteina ja käyttämällä kudottu hihna.
 4. Pastelliliuoksen paksuus on 1,5 - 2 cm. Tässä tapauksessa pituussuuntainen vahvistus on pakollinen. Tätä tarkoitusta varten käytetään tangot, joiden ympyrän muotoinen poikkileikkaus on 1-1,2 cm mallia A240.
 5. Tekninen kartta osoittaa, että raudoitetun betonirakenteen laakerin on oltava 60 mm ja tiilen 125 mm.
 6. Jos aloituslaskelma on tehty oikein, ei pitäisi olla korkeuseroa. Jos näin tapahtuu, lukemista, joka on pienempi tai yhtä suuri kuin 50 mm, voidaan tasoittaa tavanomaisella betonipinnoitteella. Jos indikaattori on enemmän, on lisäksi tarpeen käyttää vahvistettua hihnaa, joka kaadetaan suoraan muottiin.
 7. Levyt asetetaan yksinomaan pohjaan valmistettuun ja kohdistettuun pohjaan.

Alemman tason (kellarikatto) tasoittamiseen, roskien tai rikkoutuneiden tiilien käyttö on kielletty. Ennen kuin laitat liuoksen tai hiekan, ne on puhdistettava huolellisesti.

Valmistelutyöt

Tarvittavat valmistelutyöt alkavat sinä aikana, jolloin muurarit työskentelevät viimeisen muurareunan riviin. Laatan sallitut taipumat minimoidaan, jos kantavien seinien taso on mahdollisimman tasainen ja samalla samassa vaakatasossa. Jotta saavutettaisiin vastaava tulos, käytä erityisiä tason merkkejä, jotka on sijoitettava työhuoneen kaikkiin nurkkiin. Asentamiseen tarvitaan taso, jopa rakennuksen seinien vaiheessa. Sitä voidaan käyttää myös vesitasolla tai lasertasolla, vaikka se on liian kallis.

Tärkeitä kohtia

Lattialaattojen asentaminen tulisi tehdä täysin tasaisella pinnalla, joten kun rakennat viimeistä muuririviä, käytä säännöllisesti mittanauhaa, joka mittaa tarkan etäisyyden valitusta merkistä seinien yläosaan. Kunkin kulman osoittimen tulisi olla sama. Ikääntyneen käytännön perusteella voidaan sanoa luotettavasti, että useimmat rakentajat laiminlyövät tämän säännön, varsinkin jos kasvojen ja täyttökytkimet tehdään samaan aikaan. Tällöin ei tehdä ylimääräisiä laskelmia. Lattialaattojen ankkurointi toteutetaan joka tapauksessa.

Mitä sinun tulisi kiinnittää erityistä huomiota

On huomattava, että tychkovyn tulisi olla viimeinen rivi muurista (tiili). Tämä merkitsee vain tychkovin olemassaoloa muurien kantavissa seinissä, kun niitä tarkastellaan työhuoneen sisällä. Jos kantavan seinän paksuus on vain yksi ja puoli tiiliä, viimeinen rivi tulee tehdä kahdella tavalla. Vahvistettua vyötä suositellaan käytettäväksi välittömästi ennen asennetun lattialevyn asettamista seiniin. Lohkot voivat olla kuonaa, kaasusilikaattia tai vaahtosbetonia. Tämän kerroksen paksuus on 150-200 mm. Tätä varten joko betonilaatta kaadetaan suoraan muottiin, tai siihen liittyy erityisten lohkojen käyttö, jotka ovat U-muotoisia laatikon ympärillä. Tämä merkitsee paitsi laakereita myös tavallisia seiniä.

Käytettäessä rakenteita, jotka on tehty aukkojen periaatteen mukaan, kaikki aukot on korjattava. Tämä on tehtävä ennen niiden asentamista ja kun ne kaaoksuvat maahan. GESN: n perusteella on turvallista sanoa, että vain seinän ulkopinnalle lepäävä sivu on tarpeen tiivistää, mikä vähentää käytetyn rakenteen jäädyttämisriskiä. Myös tällaiset manipuloinnit on tehtävä sisäpuolella olevan puolen, joka on tehtävä rakenteen lujuuden lisäämiseksi. Työntekijöiden on pidettävä yksityiskohtaisempaa teknistä karttaa.

Usko ihmisten kokemukseen tässä asiassa.

Kokemuksen perusteella haluan todeta, että kaikki reiät on tiivistettävä. On myös mahdollista ostaa pyöreitä onttoja tuotteita, joille on jo asetettu reikiä. Valmistajat eivät useinkaan tarjoa tätä näkökohtaa, vaikka se onkin erittäin kätevä. Jos on aukkoja, täyttääksesi ne tulee käyttää puolikkaita tiiliä. Jäljellä oleva tila on tiivistetty laastilla. Lattialevyjen asentaminen merkitsee valmiiden nostolaitteiden läsnäoloa. Jos pinta koostuu tavallisesta maaperästä, niin kaikki on hieno, mutta jos se täyttyy, voi syntyä vaikeuksia. Älä asenna nosturia kellarikerrokseen. Tarvittaessa on suositeltavaa vuokrata nosturi, jossa on pidempi puomi.

Valmista työpinta

Lattialaattojen laakerikapasiteetti riippumatta siitä, miten ne liittyvät asennuksen oikeellisuuteen. Ennen kuin laitat ne, sinun on puhdistettava likaa, vanhaa betonia ja jäännöstuotteita. Tarvittavan työn asianmukaiseksi tekemiseksi rakennuttajat tarvitsevat rakennustelineitä, portaita, metsiä ja portaatikkaita. GESN: n perusteella, kun käytetään esivalmistettuja lattioiden malleja, tällaisia ​​elementtejä ei tarvita. Ennen asennusta, tarkista perustuksen yläkerros korkealaatuisen vedeneristyskerroksen läsnäollessa. Riippumatta siitä, onko se rulla vai kalvokerros, sen on oltava jatkuvaa ja muodostaa eräänlainen jatkuminen ulko- tai sisäpuolisen pystysuoran vedenpitävyyden suhteen.

Älä unohda valmistella ratkaisua etukäteen

Käytettävien levyjen mittojen mukaan valmistetaan liuos nopeudella 2-6 kauhaa levyä kohden. Muussa tapauksessa sinun pitäisi ennakoida ratkaisu, jolla olisi sellaisia ​​indikaattoreita kuin brändin lujuus. Joten miten laittaa laatat oikein? Joidenkin tekijöiden mukaan pastelli pinotaan useille tai yhdelle paneelille:

 • kun otetaan huomioon monoliittiset alueet, useimmat ammattilaiset käyttävät samanaikaisesti pastelltejä useisiin tuotteisiin (tarkka määrä riippuu suoraan kokemuksesta ja taidoista);
 • ilmastolla on myös merkittävä rooli. Jos sää on kuuma, liuos kuivuu nopeasti ja menettää sen ominaisuudet ja kylmässä se jäätyy.

Työkappaleen katsotaan olevan levyn pohja. Jos haluat hallita vaakatasoa, käytä yhtä henkilöä, joka on alhaalla kuplatasolla. Ohjaus on suoritettava samanaikaisesti kahdessa suunnassa, ja levyt ja lattioiden väliset tasot tulee ottaa huomioon. Tarvittaessa peruskerroksen yläkerros puretaan ja luodaan uusi ja tasaisempi.

Teemme paneelien asentamisen

Elementit on asennettu joko seinien sivulta, jossa tuuletusaukot sijaitsevat, tai hanaan lähimmästä kulmasta. Slinging sisältää vain kaksi asentajaa. Kaikki tarvittavat manipulaatiot tehdään koneesta, joka toimittaa rakenteet rakennustyömaalle, mikä voi vähentää huomattavasti purkamisen sallimista. Itsenäiset asentajat tietävät, miten tuodut PC-tuotteet voidaan asentaa oikein. Joka tapauksessa on huomioitava muotoustuki, ja tämän vuoksi kaikkien kaistojen pituus on mitattu teipillä.

Teemme kaiken vaiheittain

TTK-kortit osoittavat, että levyjen kaikki elementit asennetaan oikein kellarin pinnalle, kun taas kysymys on vähimmäiskustannuksista:

 • kiinnitys tapahtuu silmukoiden kustannuksella, joissa on koukkuja tai erityisiä nostolaitteita;
 • tuotteen kuljettaminen sen asennuspaikkaan suorittaa työntekijät, joiden on oltava turvallisella etäisyydellä. Paneeli avautuu kukkaroiden avulla, kun kaikki manipuloinnit suoritetaan, kun tuote on katolla;
 • sen jälkeen, kun sänky on täysin tasoittunut, siihen on upotettu pitkittäissuoja (muuraus on 60 mm, vain 30 mm reunasta). Levy tasaantuu molemmille puolille ja laske sitten kevyesti pohjaan. Koko tämän ajan rivit ovat edelleen venytettyjä.

Tarvittaessa säätö tehdään varren avulla, mutta vain ensimmäisten minuuttien aikana ja vain suhteessa seinämän akseliin. Vain tämän jälkeen portit voidaan rentoutua, kun taas yhden työntekijän suorittaa ohjauksen vaakasuunnassa kaikissa suunnissa. Lattialaattojen asennustekniikka on merkittävä ennen asennustöiden aloittamista.

Ratkaisun käyttö on mahdollista vain siinä tapauksessa, että levy on nostettava kaikille silmukoille eikä vain yhdelle. Jos nostat tuotetta vain kahdessa silmukassa, se voi tapahtua spontaanisti liikuteltaessa puristamalla osan liuoksesta vastakkaiselta reunalta.

Noudata turvallisuustoimenpiteitä.

Ensimmäisen levyn asentamisen aikana säätiön pinnalle kulkeminen on kielletty, riippumatta nauhan leveydestä. Voit liikkua metsässä, tikkailla tai telineillä. Esivalmistettuja elementtejä ei saa säilyttää yhdessä paikassa, koska niiden asennus ei välttämättä ole niiden sijainti. Asennus toteutetaan asettelusuunnitelman mukaisesti, kun kaikki elementtikomponentit sopivat hyvin toisiinsa pitkillä reunoilla. PPS tai betonipistokkeet on asennettava tyhjiin pohja-aluslaattojen asennuksen ja kokoamisen jälkeen.

Rebar-sitominen

Lattialaattojen ankkurointi edellyttää työtä seuraavien järjestelmien mukaisesti:

 • katon elementtien välisten pitkittäisliitosten läsnäolo, jotka vuorostaan ​​perustuvat kantavien seinien sisäosaan käyttäen tasaista vahvistusta senttimetrillä;
 • seinä tai levy L-muotoisen ankkurin läsnäollessa, jonka taivutus on 300-400 mm;
 • viereiset paneelit tällaisissa rakennuksissa U-muotoisilla siltoilla, joiden sileä vahvistaminen senttimetrillä (A240);
 • äärimmäiset levyt on sidottu lanka 0,3-0,5 cm.

Nykyisten standardien mukaisesti on mahdollista luoda esivalmistettu vaakatasoinen päällekkäinen levy, jonka tilavuuden jäykkyys on jonkin verran korkeampi sekä yhteys tiiliseinien ja betonielementtien kanssa.

Standardien perusteella tulisi olla 60-125 mm. Pienimmän seismisen toiminnan tapauksessa ankkurit eivät salli yksittäisten levyjen romahtamista, jolloin ihmiset voivat poistua rakennuksesta. Tässä olisi otettava huomioon peruskohdat, jotka liittyvät teknisen maanalaisen perusominaisuuksiin.

Liitokset ja niiden lämpöeristys

Levyn asentamisen jälkeen tasoitus suoritetaan tiilimuodostuksella. Tätä materiaalia käytetään eräänlaisena sillenä kylmälle. Siksi niiden välille on suositeltavaa sijoittaa ekstrudoitu polystyreenivaahto tai tuttu mineraalivilla. Tällaiset materiaalit ovat arvioita, eivätkä näin ollen ole ennakoimattomia kustannuksia. Tämä on ainoa tapa vähentää arvioitua lämpöhäviötä minimiin. Voit käyttää eristemateriaaleja tai kiinteitä nauhoja. Asettelu tapahtuu seinän viereen. Olemassa olevat aukot on tiivistetty vaahtomuovilla, jolla on eristysaineiden kaltaiset ominaisuudet. Arvioidut ohjelmat ratkaisisivat materiaalien kokonaiskustannukset ja tarvittavan työn.

Tiivistä nivelet

Tällainen lämmöneristysmateriaali on välttämätön vain rakennusten ja rakenteiden ulkokehän lämmittämiseksi. On huomattava, että teräsbetonituotteilla on pitkittäisreunat, joten saumat muodostuvat joka tapauksessa. Kantavien seinien leveys on usein suurempi kuin vierekkäiset enimmäisleveyslaatat. Liitokset voidaan tiivistää M100: lla. Muussa tapauksessa sinun on yhdistettävä olemassa olevat lattialaatat keskenään, mutta tarvitset tälle betonille B12.5 ja enemmän.

Tietyillä sisäisten tukirakenteiden alueilla voidaan sijoittaa tuuletuskanavat, jotka ovat peräisin maanalaisesta tasosta. Ennen seoksen käyttämistä tässä tapauksessa sinun on ensin laajennettava nykyiset kanavat putkille seuraavaan kerrokseen ja asetettava ne.

Tämän tekniikan käyttö mahdollistaa PC: n asettamisen valmistetulle perustalle lyhyessä ajassa, mutta ei pienennä horisontaalisen päällekkäisen levyn lujuusindeksia. Näin varmistetaan vahva yhteys tukirakenteiden välillä, mikä tekee rakennuksesta turvallisemman katastrofin sattuessa. Samalla periaatteella tehdään loggiasäleiden asennus.

Pyyhkimme pyöreän kilven ansa oikein

1,2 m leveä laatta voidaan helposti pilkkoa niin vähän kuin neljäkymmentä minuuttia, nokka, hiomakone ja romu. Useimmat ihmiset eivät usko, että tällaisia ​​manipulointeja tarvitaan, koska on aina tilaisuutta tilata hieman pienempi kokoinen tuote. Valitettavasti kaikilla ei ole tällaista mahdollisuutta, eikä yksinkertaisesti ole kannattavaa pitää eri halkaisijoilla olevia levyjä. Joka tapauksessa sinun on tallennettava jonnekin ja leikattava se asennuksen aikana.

Leikkaa koko

Usein käsittelyvaiheessa on tarpeen lyhentää hieman betonituotetta. Tätä varten levyn on oltava maanpinnalla ja seisotetaan erityisillä tyynyillä. Liitettä voidaan käyttää rajoittimena, joka osoittaa meidät haluttuun kokoon. Levyn yläosa leikataan hiomalla ja erikoispiiriä käytetään betonin kanssa. Liitu merkin on vastattava täysin laatan alla. Jos aiot leikata vain 25 cm, sitten liituviivan lisäksi alempi puinen vuoraus, johon levy on sijoitettu, on myös siirrettävä 25 cm reunasta.

Ei suuria temppuja levyjen leikkaamiseen

Jos tätä sääntöä ei noudateta, betonin leikkaaminen leikkaamisen aikana. Kun viilto on rajautunut hiomakoneella, tämä viilto koputetaan nokkan avulla leikkauksen välittömässä paikassa. Puhalluksen on pudotettava putkeen, ei reunaan. Se kulkee neljännestä puhalluksesta, jonka jälkeen ei-toivottu osa voidaan purkaa. Tämä olisi tehtävä kaikkien putkien kanssa. Kun ne on lävistetty, kylkiluita lyödään, mutta sivulta.

Tässä vaiheessa levyn paino tulee käydä käsissäsi, ja sen pitäisi jo sag, mikä helpottaa lisä manipulointia. Tässä vaiheessa on tarpeen käyttää romua. Sen avulla putken koko alaosa työntyy läpi vahvistamiseen asti. Se on puhdistettu betonista ja leikattu jauhamalla. Tätä varten käytä levyä metallia varten. Tornin puoli on parempi laittaa tiili "talo", sitten varovasti peittää se laasti vahvistaa sitä.

Leikkaa

On paljon helpompaa leikata lauta matkan varrella kuin koko. Tämän täytyy kuitenkin kestää hieman kauemmin, koska tuotteen pituus voi olla vain kuusi metriä, mutta poikkileikkaus on puolitoista metriä. Leikkauksen pitäisi olla samaa periaatetta, joka on kuvattu leikkaamista varten. Cam löi putken pinnalla koko pituudelta. Paremman tuloksen aikaansaamiseksi (pehmeämpi reuna) on tehtävä pieni viilto jauhatus, jonka jälkeen se kääritään nokkaan. Putken pohja katkeaa sorkopalkin läpi (koko pituudeltaan). Koko leikkauksen aikana on verkko, joka voidaan helposti leikata jyrsimellä.

Mihin pisteisiin kannattaa kiinnittää huomiota PP: n asennukseen

Lattialevyjen purkamisen poissulkemiseksi tehtyjen virheiden yhteydessä koko kuormituskuvio on esitettävä kaavamaisesti. Tällaisia ​​laskelmia tarvitset jonkin verran kokemusta ja tavallista laskinta. Vain, jos sinulla on oikea järjestelmä, voit tarkasti nimetä tarvittavan levymäärän sekä tarkat mittasuhteet etukäteen suurien aukkojen välttämiseksi. Pienet aukot on tiivistetty betonipohjaisella laastilla, mutta suurissa halkeileissa on hiekkalaatikko. Käytettäessä onttoja rakenteita, ne on sijoitettava niin, että sileä puoli on alaspäin.

Yhteenvetona

Niiden sijainnin on oltava mahdollisimman lähellä toisiaan. Olisi pyrittävä kaikin tavoin välttämään suuria aukkoja, koska sen purkaminen voi kestää kauan. Aseta ne alareunaan. Ennusteta ajattelua viestinnän sijainnista. Päällekkäisen pohjan lujuuden parantamiseksi kaikki elementit ovat lujasti yhteydessä toisiinsa. Tätä varten on suositeltavaa käyttää 1,2 cm: n saumoja tai lankoja. Kaikkia levyjä ei voi kytkeä välittömästi. Vain kaksi levyä voidaan kiinnittää kerrallaan. Ulkopuolelta kiinnitys tehdään ankkurilla. Alustava kuljetuslaskelma auttaa alun perin valitsemaan oikeat laitteet, joita käytetään yksittäisten betoniteräsrakenteiden asennukseen.