Miten ja mitä jauhaa betonia

Viimeinen vaihe ennen betonilattian maalausta on niiden korkealaatuinen hionta. Se ei ainoastaan ​​anna pintaa kiehtovaa sileyttä, vaan estää myös haitallisen pölyn syntymisen käytön aikana ja pidentää betonilattian kestävyyttä. Tällaisen työn suorittamiseksi tarvitset erityisiä hiomakoneita, tai voit käyttää tavanomaista työtä ja käyttää tätä tarkoitusta varten tavallinen jyrsin. Kummankin vaihtoehdon tärkein asia on kuitenkin korkealaatuinen betoni, joka on oikein valittu tilanteen mukaan.

Maaperän betonilattian edut ja laajuus

Jalostettu betonilattia sai suuren suosion viimeistelypinnoitteista paitsi julkisen myös yksityisen luokan. Sitä käytetään pääasiassa:

 • lääketieteellisissä ja oppilaitoksissa;
 • ostos- ja urheilukeskuksissa;
 • vesipuistoissa;
 • viihdepaikoissa;
 • kulttuurikohteisiin;
 • esikaupunkialueilla;
 • lattianpäällysteinä kotitalous- ja autotallirakennuksissa;
 • yhä useammin kiillotetut betonilattiat löytyvät pukuhuoneista ja käytävistä tavallisten kansalaisten kodeissa.

Hän ansaitsi niin laajan sovellusalueen suorituskykyominaisuuksilleen, jotka monessa suhteessa ylittävät jopa korkealaatuisen viimeistelyn edut:

 • käyttöikä lasketaan vuosikymmeninä, mikä varmistetaan paitsi parannettujen lujuusominaisuuksien lisäksi myös vastustuskyvyn kosteuden kyllästymisellä. Tavanomainen betonipinta ilman viimeistelyä tai käsittelyä ei ole niin merkittäviä etuja;
 • kiillotettu kiiltävään kerrokseen muistuttaa itsetiivisiä päällysteitä;
 • demokraattinen arvo;
 • on ihanteellinen perusta siinä tapauksessa, että tarvitset täydellisen litteän pohjan koristepinnoitteelle;
 • ei aiheuta haitallista pölyä käytön aikana;
 • kiillotus mahdollistaa perustan tasaamisen jopa voimakkaasti helpottaen;
 • ei vaadi säännöllisiä korjauksia. Jos tällainen tarve syntyy, silloin ei ole vaikeata tehdä "laastaria".

Jotta päällystyspinnoite voi säilyttää tällaiset ominaisuudet niin kauan kuin mahdollista, on syytä hienontaa kaatunut betonilattia. Jos täyttö on vanha, se kiillotetaan paitsi koristeellisella myös pääkerroksella. Jos kyseessä on uuden betonilattian tukkeutuminen, vaaditaan sementtimon poistumista. Myös jauhatus erikoistyökalujen kanssa betonipinnoilla on olennainen osa alustan valmistamista itsetasaava lattia.

Ole varovainen ja älä pudota yleistä väärinkäsitystä - hionta ei ratkaise tukipinnan säätöongelmia. Kohdistus suoritetaan betonikerroksen alkuperäisen valun tai uudelleen salpauksen vaiheessa.

Tärkeimmät teknologiat betonilattian hiomiseen

Riippuen halutusta vaikutuksesta hiomisprosessi suoritetaan eri tekniikoiden mukaan, mutta samalla laitteella, joka pystyy käsittelemään betonin lisäksi myös kiven käsittelyä.

Kuiva menetelmä

Yleisin muoto, jota useimmissa tapauksissa käytetään betonilattian hiontaan, on kuiva menetelmä. Poistettavan kerroksen enimmäissyvyys on 2 mm. On syytä huomata, että tällaisen toiminnan tuottaminen ilmassa aiheuttaa suuren määrän kuivaa sementtipölyä, joten suojauksen käyttö on välttämätöntä. Mutta hän nopeasti ratkaisee, antamalla mahdollisuuden arvioida objektiivisesti työn tulosta ja korjata puutteet.

Märkä menetelmä

Jos on tarpeen käsitellä betonilattia, jossa on pinnoitettu kivennäismehut tai mosaiikki, se on aina kiillotettu märkä menetelmällä. Poistetun kerroksen sallittu paksuus on 5 mm. Erityistä huomiota märkämenetelmässä annetaan työkalulle, eli hiomalaikalle. Työn tekeminen tämän tekniikan kanssa on melko vaikeaa, koska märät likaiset roiskeet ovat, ja aika suorittaa tällaiset toimet on paljon pidempi verrattuna edelliseen menetelmään.

kiillottaa

Kiillotettu lattia eroaa käsitellystä pinnoitteesta hiomalla täysin sileällä pinnalla kiiltävällä vaikutuksella. Kaikista tavoista - tällainen hionta on kallein, mutta myös esteettisin. Sisustusominaisuuksissa tällainen lattiapinta ei ole mitenkään huonompi kuin itse tasoittava päällyste.

Mitä voidaan kiillottaa

Hiomisprosessin tuottamiseen on useita menetelmiä erilaisten laitteiden ja laitteiden avulla, jotka eroavat toisistaan ​​luokassa, mikä riippuu käsitellyn pinnan neliöstä.

Ammattimainen hiomakoneet

Jos haluat tehdä suuren alueen kiillotuksen, niin et vain voi tehdä ilman ammattilaistarvikkeita. On olemassa monia malleja, mutta niiden ydin on seuraava: injektointi tapahtuu pyörittämällä hiomasuuttimia sen akselin ympäri sekä pohjan akselin ympäri. Lisäksi useimmissa malleissa on vesihuolto ja pölynkeräys.

Kotitalouksien hiomakone

Jos on tarpeen käsitellä pieni pinta, ja jopa kotona, niin tähän tarkoitukseen voit käyttää mitä tahansa koneella hiomalaikkaa tai kulhoa. Betonimyllyn hiominen jauhatus on suosituin menetelmä. Se on kevyt ja ohjattavissa, joten voit käsitellä mitä tahansa pintaa, vaikka vaikeasti tavoitettavissa.

Hiomistyökalut

Hyvän hionnan avain on korkealaatuinen ja oikein valittu hiontaelementti käsiteltävän pinnan tyypin mukaan.

Hiomalaikat

Levyhiomakoneen suuttimet betonin hiontaan ovat suosituimpia. Riippuen käsittelyasteesta, ne ovat kahdentyyppisiä:

 • bug. Tätä tyyppiä voidaan käyttää pintojen viimeistelyyn. Ne eroavat joustavasta pohjasta, johon pienet timanttisirut levitetään lisäämällä polymeerejä. Ne ovat helppokäyttöisiä ja nopeita korvata velcro-kiinnitysjärjestelmän ansiosta.
 • etulevy. Tällaisen betonisuunnitelman hiontalevyä käytetään ensimmäisen kerroksen poiston yhteydessä. Timanttikiven erilainen raekoko antaa täydellisen vapauden valita suuttimen tyypin kiven tai betonilattiapohjan mukaan.

kuppi

Erilaisia ​​betonilaisia ​​hiomakupleja ovat hiomapyörien tyyppi, jota käytetään paksumman betonikerroksen poistamiseksi. Jalostustasosta riippuen kupityypit eroavat toisistaan:

 • kaksinkertainen segmentti - ensimmäisen paksun kerroksen poistaminen;
 • neliö. Jos haluat poistaa suuria betonipintoja rouhinnassa, on suositeltavaa käyttää tätä kulhoa. Sen avulla voit kuvata kunnollisia segmenttejä ilman laadun heikkenemistä, sekä päällystys itse että suutin;
 • boomerang - tarjoaa viimeistelykerroksen herkempi hiominen hienojakoisen hionnan takia.

Frankfurt

Jos haluat glittera konkreettisen viimeistelykerroksen peilien loistoon, niin trapezoid frankfurt on mitä tarvitset. Siinä on eri kokoisia höyhenpohjaa, joka mahdollistaa täysin polaaristen tulosten saavuttamisen.

Hionnan tuottaminen

Hiontaa betonilattia omalla kädellä eri menetelmiä käyttäen on hyvin samanlainen suoritettujen töiden vaiheissa, vain vivahteet eroavat toisistaan. Siksi on parasta pohtia prosessin yleistä olemusta, joka on sovitettu työn hienovaraisuuteen tavalla tai toisella.

koulutus

Betoniharkotus kädellä alkaa valetun pohjan hyvin valmistetulla pinnalla.

Jos haluat tehdä jonkin työn, kuten porauksen, sinun on tehtävä se ennen hiontaa, jotta se ei vahingoittaisi täysin tasaista pintaa myöhemmin.

Vaihe 1. Tarkasta tarkasti valmiin lattian ulkonäöltään esiin tulevat esineet - vahvistus tai vahvistettu verkko. Jos on, kannattaa poistaa ne etukäteen.

Vaihe 2. Jos kutistuminen ja muodonmuutos ovat säröjä tai saumoja, ne ovat välttämättä pakollisia. Ja vain "laastareiden" kuivumisen jälkeen betonilattia jalostetaan.

Vaihe 3. Hionnan suorittamiseksi tasaisuus on välttämätön edellytys, joka määräytyy kolmiulotteisen hallitsijan toimesta.

Vaihe 4. Lattian käsittely aloitetaan vain, jos betoni on tarpeeksi vahva. Tämän indikaattorin määrittämiseksi käytetään koko alueen perustana. Jos alue, joka ei ole saavuttanut voimaa, löytyy jonnekin, on parempi lykätä käsittelyä, koska tällainen virhe voi johtaa betonilattian täydelliseen korvaamiseen.

Vaihe 5. Kourujen ja kaivojen läsnä ollessa käytetään rouhintaan suuttimen, jolla on suurempi hankaus, niiden poistamiseksi.

Vaihe 6. Jotta voisit määrittää itsellesi betonilattian jäykkyyden, kannattaa yrittää jauhaa jauhaa ja katsoa tulosta.

Hiontaprosessi

Kaikissa hiomamenetelmissä valitaan eri kokoisten hankausaukkojen suuttimet riippuen käsiteltävän pinnan tyypistä erikseen. Noin 25-30-suuttimia käytetään ensimmäisen kerroksen poistamiseen suurilla kuppiloilla ja 40 koristeena. Jos käytät kokoa yli 40, voit saavuttaa uskomattoman kestävän ja kestävän pinnoitteen. Kiiltoa varten lattia kiillotetaan suuttimilla, joiden hiomakoko on 1500 - 3000.

Vaihe 1. Ennen työn aloittamista pinta käsitellään erityisillä kyllästyksillä ja liuoksilla, jotka kovettuvat sen.

Vaihe 2. Jos olet hankkinut erityisen hiontayksikön, lue ohjeet ja ennen kaikkea katsele videoita internetistä ennen sen käyttöä.

Vaihe 3. Nyt sinun täytyy hiomata jäädytettyä betonilattia haluttuun sileyttä. Jos päätät kostealla menetelmällä, päällystys on ennalta runsaasti kasteltu. Nesteen poisto tapahtuu itse jauhimesta.

Vaihe 4. Jos vaikeasti tavoitettavia paikkoja käsiteltäessä pinta ei ollut mahdollista käyttää hiomanauhaa.

Vaihe 5. Työn päätyttyä betoni lattia maalaa maaliin halutulla tavalla ja polyuretaanilakalla useissa kerroksissa. Ennen niiden levittämistä sinun on puhdistettava lattia perusteellisesti pölystä ja liasta. Lakkauksen jälkeen useita kerroksia. Sitä käytetään yksinkertaisesti erikoisella harjalla. Kerroksen kuivumisen jälkeen voit turvallisesti käyttää uutta lattiaa.

Varotoimet, kun työskentelet hiomakoneen kanssa

Hiomakoneen betonilevyllä ei ole mitään tekemistä erikoiskoneiden työvaiheiden kanssa. Niiden käsittely on turvallista ja yksinkertaista, mitä ei voida sanoa hiomisesta hiomakoneen avulla. Jotta vältetään epämiellyttävät tilanteet, noudata seuraavia varotoimia:

 • tarkasta hiomakoneen vianmääritys;
 • hoitaa hyvä työpaikan valaistus;
 • on tarpeen suorittaa hiomapisteitä vain tiheissä vaatteissa, jotka peittävät koko kehon, samaan aikaan, ettei se pudota hiomakoneen työpintaan. Älä unohda hengityssuojainta, suojalaseja ja paksuja käsineitä halutessasi;
 • Älä ylikuumenta työkalua. Suurin työjakso on 15 minuuttia. Sen jälkeen on välttämätöntä antaa instrumentille "hengitysilma".

Lattiapinnan hionta suuren alueen ansiosta on yksinkertainen ja nopea. Tärkeintä tällaisessa työssä on tarkkuus ja tarkkaavaisuus. Jos sinulla on kysyttävää betonilattian hiomisesta, katsele suljettua videota.

Betonin hiomakoneen asianmukainen hionta

Ennen pintamaalin levittämistä lattialle on varmistettava, että betonin pinta on melko tasainen. Betonin hionta jauhatus tehdään ennen impregnoinnin levittämistä, poistamalla pölyä ja käsittelemällä lakkoja ja maaleja. Tämän toimenpiteen toimivaltainen lähestymistapa takaa polymeerin luotettavan tarttumisen betonipinnoitteeseen. Tietyissä työvaiheissa voidaan hiomata betonia hiomakoneilla.

Hiomakoneen avulla on helppoa jauhaa betonin pintaa vaikeasti tavoitettavissa oleville paikoille.

Kiillotusohjelma

Lattiat betonista ja maaperästä käyttäen nykyaikaista tekniikkaa ovat viime vuosina yhä suosittuja. Betonin lattiahiomakoneen korkealaatuinen hionta antaa lattialle mahtavaa ja käytännöllistä. Tämän jälkeen lattia ei vaadi paljon aikaa ja rahaa hoitaakseen sitä, ei ole tarpeen palauttaa lattia säännöllisesti. Tämän kerroksen moderni ulkoasu sopii kaikkiin sisustuksiin, ja se soveltuu myös ulkoilmaan avoimiin alueisiin. Kiillotettu betonilattia on vedenkestävä ja kestävä aggressiiviselle kemialliselle hyökkäykselle, intensiiviselle altistumiselle liikenteelle ja raskaille laitteille.

Betonialustat ovat laajalti käytössä supermarketeissa ja myymälöissä, varastoissa ja hangareissa, toimistorakennuksissa ja asuintiloissa, teattereissa, hotelleissa, salongeissa, lääketieteellisissä laitoksissa ja oppilaitoksissa. Ominaisuuksina betonilattiat tehdään autotallissa, alustoilla rakennusten edessä, lattiat kellareissa ja maalaistaloissa.

Betonin sopivan keskimääräisen hiomakoneen hiomiseen halkaisijaltaan 150-180 mm ja teholla 1200-1500 wattia.

Hionta betonilattialla jauhatuslaitteella on yksi rakennuskäsittelyn lajikkeista, joka tarvitaan vanhan päällysteen poistamiseen, tasoittamaan betonilattian pohja ja tasoitetaan ennen vahvistavia impregnointeja, koriste- maaleja, itsetasoittavia polymeeripinnoitteita ja suojaavia lakkoja pinnalla. Betonilattian esikyllästys tulee tehdä 3-5 päivän kuluttua lattian pohjan valuprosessista. Lopullinen hionta tehdään sen jälkeen, kun lattian pinta on lopulta kovettunut.

Jos betoni on riittävän uusi, ei ole välttämätöntä poistaa kalkin maitoa, joka muodostuu kaatamisen aikana, kun laasti alkaa hilseä. Jos betoni on vanha, on poistettava sen kärki vaurioituneelta kerrokselta. Hiomahiomareiden avulla voit poistaa monenlaisia ​​saasteita, kohdistaa epämuodostuneet alueet halkeilla, siruilla, aaltoilla, epäsäännöllisyyksillä, paikallisilla luvuilla ja lovoilla. Hionnan jälkeen betoni on tuore ja parannettu tarttuvuus.

Jotta voit päästä eroon huomattavasta pölystä, joka muodostuu betonin pinnan hiomisessa, voit yhdistää pölynimurin hiomakoneeseen.

Hiontabetonilattiaa käytetään kiillotukseen ja levittämään pinnoitetta substraatin pinnalle, mikä vaatii ihanteellisen tilan. Ennen itsetasoittavan lattioiden rakentamista tehdään useita valmistelevia töitä, mukaan lukien lattian hionta. Tällöin hauras ylempi kerros poistetaan, pintavirheet ja epäsäännöllisyydet poistetaan. Lattian hionta on myös välttämätöntä, kun palautetaan kulunut betonilattia. Tämä poistaa ylimmän tuhoutuneen kerroksen. Tässä tapauksessa, jos lattiaa ei hiomata, se menettää tarvittavan lujuuden.

Kiillottamaton betoni vetää kosteutta hyvin voimakkaasti. Jos se jäätymisen ulkopuolelle tai sisälle, kosteus kiteytyy ja tilavuus kasvaa huomattavasti. Tämä tuhoaa materiaalin: vaara tässä tapauksessa syntyy alemmille kerroksille. On tarpeen ymmärtää, että kiillotus ei voi korjata lattian vaakasuuntaista suuntaa (se on parasta tehdä se kaatamisen aikana), se ei korjaa betonituotoksen ja levyjen aallon eroja, koska Bulgaria liikkuu tarkasti pinnalla ja toistaa profiilinsa tarkasti. Nämä ongelmat voidaan kiinnittää vain täyttämällä lattia uudelleen.

Prosessin lajikkeet

Betonilohkohiomakoneen hionta voidaan suorittaa kuivalla ja märällä menetelmällä, mutta suoritettavan työn hinta ei muutu. Märkäjauhatusta käytetään marmorilattian tai lattian hiontaan, joka on peitetty marmoripaloilla. Tämäntyyppisessä hionnassa työstä on välttämätöntä käyttää hankaavia segmenttejä. Tämän ansiosta on mahdollista saada melkein täydellinen lattiapinta, joka ei ole erilainen kuin kiillotettu pinta.

Kuitenkin betonilattia on parempi käyttää kuivaa hiomamenetelmää. Mutta kuivahionta vie paljon enemmän aikaa kuin märkäprosessointi. Työssä on paljon pölyä ilmaan, mikä ei ole yhtä vaarallista kuin märkä sementtiliete, joka sakeutuu silmiin. Tämän seurauksena työn näkyvyys on paljon parempi ja päällikkö voi poistaa kaikki virheet ajoissa. Pölyn poistamiseksi voit käyttää teollisia pölynimureita.

Työkalun valinta

Työkaluja, joita tarvitaan betonin hiontaan, löytyy mistä tahansa rautakaupasta. Useimmiten myyntiin on eurooppalaisten ja amerikkalaisten valmistajien hiomalaitteita. Hiomakoneiden käyttö muihin hiomakoneisiin verrattuna vaikeuttaa työtä, mutta ei ole mitään syytä ostaa kalliita autoja kodin korjausten tekemiseen. Hiomakoneen avulla on helppo hiomata pinta vaikeasti tavoitettavissa paikoissa, joissa suuri kone ei voi kulkea. Jyrsimelle tarvitaan kaksi kiinnitystä: timanttikulho ja hankaava levy. Mitä suurempi murskaimen ympyrä, sitä suurempi työkalun kantavuus on suurempi.

Jyrsintä on käsiteltävä erittäin huolellisesti ja huolellisesti, sillä ympyrä voi hypätä esineeseen tai jopa henkilön päälle.

Tällaisen suunnitelman vaaran todennäköisyys on toinen syy hankitun välineen laadun tarkastamiseen. Hiomakoneen avulla voit helposti kiillottaa ja luoda sileä, kauniin pinnan.

Hiomamateriaali

Hiomakoneiden suuttimet.

Laadun tuloksen saavuttamiseksi et voi kiirehtiä töihin. Mikä tahansa betoni on jauhettu, mutta tärkein asia on saada haluttu tulos, ja se riippuu täyteaineiden ja päällysteen tuotemerkistä ja ikästä. Kerros voi olla korkeintaan 3 cm. Niiden välinen ero ei ole enempää kuin 5 mm.

Jotta voit valita materiaalin, sinun on harkittava, mitä tämä huone on tarkoitettu. Hiontaan liittyvät kustannukset riippuvat siitä. Paras betoniteräksen hionta täyteaine on metamorfisten kivien ja hienojen jakeiden murskattu kivi. Jos vielä kiillotustöitä tarvitaan, on parempi käyttää marmoripikareita tai murskattua graniittia alkuperäisen pinnan luomiseen.

Hieno hionta sopii erinomaisesti hiontaan. Se on melko helppo käsitellä lattiaa marmorisilla siruilla. Vaikeinta käsitellä ovat graniitti ja sedimenttisekoitus. Jyrsintätyön suorittamiseksi on parempi olla liian suurta täyttötiheyttä. Pieni tiheys kuitenkin pienentää lattian laatua.

Alustava vaihe

Jos betonipinnoilla on pinnoitteita, yritä poistaa ne. Sinun on ensin kohdistettava taso. Tämä voidaan tehdä käyttämällä kolmiulotteista hallitsijaa. Kun tunnistat kuoppia, kuoppia tai reikiä, on tarpeen lisätä timanttien määrää. Sinun täytyy tutkia huolellisesti muodonmuutos kutistuvia saumoja ja halkeamia. Jos niitä on, niitä on korjattava ja muita ongelma-alueita on kiillotettava. Lattian jäykkyyden tarkistamiseksi sinun täytyy yrittää hoitaa pieni alue hiomalla.

Ennen kuin alat hiomata betonia, sinun on varmistettava, ettei yläkerroksessa ole vahvistusta tai vahvistavaa metalliverkkoa. Jos tällaista materiaalia on saatavilla, se on leikattava hiomalla.

Työ hiomana

Tällaisia ​​suuttimia hiomakoneille, kuten timanttikulhoille, käytetään betonipintojen hiomiseen.

Betonin hiominen voi tapahtua vain kahden viikon kuluttua lasin täydellisestä kuivaamisesta. Tänä aikana päällyste on voimaa ja valmistautuu edelleen käytettäväksi. Betoni sisältää graniittia, kalkkikiveä, soraa, marmoria jne. Jos hiontaa ei ole tehty pinnalle, joka on kuivattu loppuun, työkalu voi yksinkertaisesti puristaa romukuvioita timanttileikkauksilla.

Sen jälkeen, kun kaikki valmistelutyöt voivat alkaa hiomata betonia. Lattiaa on käsiteltävä erityisellä seoksella, joka vie tarpeellisen reaktion kalsiumhydroksidin kanssa. Tämän seurauksena mineraali sideainetta ilmestyy betonin pinnalle, joka sulkee huokoset ja tekee betonista huomattavasti voimakkaamman ja vastustuskyvyn kosteudelle.

Käytettäessä levyjä, joiden raekoko on 400 tai enemmän, voit luoda melko vahvan betonikerroksen, joka kestää jopa erittäin voimakkaita kuormia. Tämä on viimeinen työvaihe, jonka jälkeen pinta ei tarvitse lisäkäsittelyä. Mutta jos haluat, voit saada täysin sileän pinnan ja kiiltävän kiillon, jos käytät kiillotusta suurempien jyvien timantteilla.

Ammattimyllyllä ei ole aikarajaa jatkuvaan työhön, joten tällaisen työkalun hinta on paljon suurempi kuin murskain.

Työstön jälkeen asennetaan jalkalista ja pintakäsittely. Pinta on kiiltävä, käytetään polyuretaanilakkaa, jota käytetään erityisten harjojen ja rullien avulla pintaan, joka on puhdistettu pölystä välittömästi betonin kiillotuksen jälkeen. Yleensä lattia on lakattu useita kerroksia.

Pitkäaikainen betonilattian käyttö voi aiheuttaa erilaisia ​​muodonmuutoksia. Jos löydät halkeaman tai reiän, sinun on korjattava se heti hiomakoneella.

Jos potin on löytänyt, irrota lattian vahingoittunut osa varovasti vähintään 20 mm: n syvyyteen timanttisylinterillä. Vahingoittunut alue poistetaan lävistämällä tai itsenäisesti. Ontelo vapautuu pölystä, käsitellään alukkeella ja täytetään erikoisella yhdisteellä lastalla. Kiskon tai säännön avulla suoritetaan alueen suuntaus Korjausseoksen kovettumisen jälkeen alue kiillotetaan ja kaikki epätasaisuudet poistetaan.

Jos pieni halkeama on muodostunut, voit laajentaa sitä timanttilevyllä 10 cm: llä. Tämän jälkeen alueen on oltava myös pölyltä, pohjamaalattuna, täytettynä korjausseoksella (kokonaisuus voi parhaiten käyttää kvartsihiekkaa). Kun seos on läpäissyt, toinen kerros asetetaan. Kun korjauskoostumus kovettuu, voit jauhaa betonia.

Kiillotusbetonilattiat hiomakoneen avulla auttavat poistamaan nopeasti pieniä vikoja, avoimia huokosia ja sileät epätasaisuudet. Ja itseprosessointi säästää huomattavasti rahaa.

Betonihionta

Useista lattiatyypeistä viime aikoina on betonin lattioita. Tämä materiaali pidentää lattian käyttöikää ja varmistaa sen lujuuden, sitä voidaan käyttää mihin tahansa pinnoitteeseen. Suurin mahdollinen hyöty saadaan vain lattialla, jossa on litteä betonipinta, joten betonihionta on pakollinen vaihe kaatamista.

Mitä hiontaa tarvitaan?

Kun olet tehnyt konkreettisia kerroksia, monet ihmettelevät, pitäisikö niitä kiillottaa ja mitä se antaa lopulta. Ensinnäkin kehittyneiden tekniikoiden kiillotetut lattiat näyttävät erittäin houkuttelevilta, ne voivat sisustaa minkä tahansa sisustuksen ja sopivat mihin tahansa muotoiluun. Tämä pohja on erittäin käytännöllinen, koska se kestää erilaisia ​​ulkoisia vaikutuksia - lämpötilahäviöitä, sadetta, suurta kuormitusta.

Juuri näiden ominaisuuksien takia betonilattiat tehdään usein julkisilla paikoilla, ja niiden käyttö on myös kotitöissä. Kylpyammeiden, altaiden ja pesulaitteiden rakentamisessa käytetään vedenpitävää betonia. Kiillotetulla betonilattialla on toinen etu - päällysteen helppokäyttöisyys.

Lattiat betonista ja kiillotettu nykyaikaisilla tekniikoilla ovat viime vuosina yhä suosittuja.

Hionta-lajikkeet

Betonilattian hiontaan käytetyt menetelmät jaetaan kuiviksi ja märiksi.

Märkä menetelmä on kalliimpi ja sitä käytetään harvemmin. Sitä käytetään lattiamateriaalien hiontaan mosaiikkipäällysteellä tai graniitti- ja marmoripikareilla varustetuilla pinnoilla. Märkäkiillotus suoritetaan hioma-aineilla, joilla on erilaiset jyvät. Märällä tavalla betonien kiillotus suoritetaan paljon nopeammin kuin kuiva kiillotus. Prosessin visuaalista hallintaa on mahdollista, havaitut viat voidaan korjata välittömästi.

Useimmissa tapauksissa käytetään kuivaa kiillotusta. Tehdäksesi sen laitteistokaupassa sinun tarvitsee ostaa erityisiä korkealaatuisia laitteita, joilla on korkea suorituskyky.

Kuivan menetelmän haittapuoli on pölyn päästö hiomakoneesta. Mutta tämä puute korjataan erityisillä pölynimureilla, joita käytetään rakennuskohteissa. Hionnan aikana samanaikaisesti työskentelevät vähentävät merkittävästi betonipölyn määrää ilmassa.

Työkalut ja laitteet

Kiillottamalla betonipinta, sinun on valittava oikeat työkalut - ne ovat kaupallisesti saatavilla. Hyötykäyttöön sopivia ja kotitehtäviin sopivia hiontavälineitä pidetään bulgarialaisina tunnetuilta eurooppalaisilta tai amerikkalaisilta brändeiltä. Tuotantotarkoituksiin käytetään erilaista jauhatustekniikkaa. Käyttämällä sitä kotitalouksien mittakaavassa ei ole perusteltua - laitteisto maksaa paljon enemmän kuin hiomakone, eikä sitä ole suunniteltu pienille alueille, puhumattakaan vaikeasti tavoitettavissa olevista paikoista.

Betonin lattiahiomakoneen korkealaatuinen hionta antaa lattialle mahtavaa ja käytännöllistä

Käytä hiomahiomareita, käytä erityisiä suuttimia:

 • timantti kulho;
 • hankauslevy.

On syytä muistaa, että jyrsimen suurempi ympyrä kestää raskaita kuormia.

Bulgarian mahdollistaa tasaisen ja tasaisen pinnan saamisen. Kun työskentelet työkalulla, sinun on noudatettava turvaohjeita, jotta ympyrä ei pääse hyppäämään. Tästä syystä työkalun hankinta ei kannata säästää.

Mikä betoni voidaan hiomata

Betonimateriaalin pinnan kestävyys ja kestävyys ulkoisille vaikutuksille on välttämätöntä valita oikea materiaali. Betonimerkki riippuu ensisijaisesti kohdepaikasta. Teollisissa tiloissa, huoltoasemilla, teollisuusalueilla ja muilla vapaan tilan alueella toimivilla alueilla käytetään betonia M150-M300. Tällainen materiaali on kestävä ja helppo kiillottaa.

Luo raskaan lattian sopiva betonimerkki M300: n yläpuolella. Täyteaineeksi lisätään hienojakoinen kivi ja tarvittaessa kiillotettu, se täydennetään marmoripikareilla.

Kiillotuksen avulla voit poistaa monenlaiset saasteet ja tasoittaa epämuodostuneet alueet

Betonin valmistus

Ennen kuin alat hiomata betonilattiat, on tarpeen valmistaa pinta oikein. Mitä pitäisi tehdä alkuvaiheessa?

 1. Poista kaikki olemassa olevat vanhat pinnoitteet betonista.
 1. Tarkista lattia tasaisuudesta kolmiulotteisella hallitsijalla. Jos poikkeavuutta havaitaan, tasoita pinta. On kuoppia, siruja, uria - syy ottaa suurikokoista timanttikappaletta.
 1. Suorita pinnan visuaalinen tarkastus kutistuneiden saumojen ja halkeamien varalta. Näitä vikoja havaitessaan ne poistetaan ja vahingoittuneet alueet jaetaan erikseen.
 2. Suorita lattiamurtumistesti käsittelemällä pinnan pieni pinta hiomalla.
 3. Tutki lattiaa kiinnittimien tai muiden metalliesineiden kiinnittämiseen - sinun täytyy päästä eroon niistä, mikä on helppo tehdä hiomalla.

Kun kaikki on valmis, voit aloittaa hionnan.

Hiomustekniikka

Ennen betonin hiontaa on välttämätöntä antaa materiaalin kuivua hyvin. Virta-aika on noin kaksi viikkoa. Tänä aikana betoni lopulta kuivuu, nosta voimaa ja on valmis jatkamaan työtä. Jos et kestota varattua aikaa, grinderi voi poistaa pieniä graniitti-, sora-, kalkkikivi- ja marmoripaloja hionnan aikana.

Betonilattian hionta voidaan tehdä kuivaksi ja kosteaksi.

Vain kuivauksen jälkeen alkaa hiomalla betonilattia. Ensimmäinen asia on tehdä erityisestä aineesta betonipintaan, joka reagoi kalsiumhydroksidin kanssa muodostaen suojaavan mineraalikalvon. Siten pienet huokoset suljetaan ja betoni kestää paremmin kosteutta. Kun kaikki luetellut vaatimukset täyttyvät, pinta katsotaan valmistettavaksi suoralle lattiamyllylle.

DIY lattian hionta

Jos talon, huvivenesataman tai autotallin lattiat on kiillotettava, voit säästää rahaa ja tehdä työn itse.

Joten me hiomme betonilattiat. Käytämme hiomakoneita ja timanttilevyjä. Betonin päällysteen laadukkaaseen kiillotukseen sinun on valittava levyn oikea vilja. Korkea jyvä antaa pehmeämmän päällysteen. Aloitetaan hiomalla betonia omiin käsiimme levyllä, jonka raekoko on 40. Käytettäessä timanttilevyjä, joiden raekoko on 400 tai enemmän, saadaan riittävän vahva betonipinnoite, joka kestää huomattavan painon. Tämä hoito katsotaan täydelliseksi, sen jälkeen, kun lattia ei vaadi ylimääräistä hoitoa. Valinnaisesti voit tehdä hiomalla timanttilevyllä, jonka raekoko on yli 1500. Tämä menetelmä tekee pinnasta peilin.

Kiillotuksen jälkeen lattia peitetään polyuretaanilakalla, esipuhdistetaan se pölyltä. Lakkaa levitetään useassa kerroksessa. Lattian kuivumisen jälkeen huoneen kehän ympärillä kiinnitetään jalusta.

Kuten näette, betonin hionta omilla kädillä on yksinkertainen asia, jota voi tehdä kuka tahansa, jopa aloittelija.

suosituksia

Joskus lattian sopimatonta käyttöä tai tekniikan noudattamatta jättämistä asennuksen aikana, siinä ilmenee joitain vikoja. Jotta tämä ei tapahdu, sinun on tiedettävä, voidaanko säätiö täyttää talvella, miksi vesitiivis betonia käytetään, kuinka täyttää lattia autotallissa nopeasti ja tehokkaasti ja paljon muuta.

Jos epämuodostunut alue havaitaan, se on korjattava välittömästi siten, ettei vahingoita enää. Tämä tapahtuu samalla betonilattian hionnalla.

 1. Pujota vahingoittunut aluehiomakone varovasti timanttilevyllä (vähintään 20 mm: n leikkuusyvyys).
 2. Ota pois leikattu osa, irrota pöly syvennyksestä, peitä se pohjamaalilla ja täytä se konkreettisella koostumuksella erityisillä lisäaineilla.
 3. Kohdista pinta. Kun seos on kovettunut, poista kaikki epäsäännöllisyydet lopullisen hionnan avulla.
 4. Jos virheet ovat merkittäviä syvyyksissä, koko prosessi on suoritettava useissa sykleissä, mikä aiheuttaa paksumman kerroksen ja antaa sen jäätyä, ja sitten suorittaa kaiken uudelleen.

Hionta edellyttää tekniikan takaa huolellista laadukasta tulosta. Jos haluat ostaa laitteita, jotka auttavat sekoittamaan betoniliuoksen, niin b180 betonisekoittimella on paras vaihtoehto. Betonikerros palvelee sinua monta vuotta ilman korjausta.

Mitä ja miten jauhaa betonilattia - ohjeet itsenäiseen työskentelyyn

Ennen kuin aloitat puhtaan lattiamateriaalin asettamisen, sinun on varmistettava, että betonipohja on riittävän tasainen. Tällaisen tuloksen saavuttamiseksi käytetään tavallisesti betonilattian hiontaa. Asianmukainen työ mahdollistaa korkealaatuisen betonin ja muiden pinnoitteiden muodostamisen. Kuinka jauhaa betonilattia omilla kädillä, ja tästä artikkelista keskustellaan.

Lattian hionnassa

Rakentamisen nykyisten kehityssuuntausten vuoksi ei ole mitään syytä yllättyä betonilattian kasvavan leviämisen vuoksi - niiden ominaisuudet mahdollistavat kilpailevan muiden pinnoitteiden kanssa tasavertaisesti.

Betonipinnan hionnan avulla voit saavuttaa vielä parempia tuloksia - valmiilla kerroksilla on paljon etuja, joita ovat mm. Seuraavat:

 • Yksinkertainen ja halpa pintakäsittely;
 • Luotettavuus, korkea laatu ja pitkä käyttöikä;
 • Hyvä yhteensopivuus erilaisten koristepinnoitteiden kanssa;
 • Mahdollisuus käyttää sekä rakennusta että avointa aluetta;
 • Erinomainen veden kestävyys ja kestävyys erilaisille kemiallisille vaikutuksille;
 • Korkea mekaaninen lujuus ja kulutuskestävyys.

Useimmin kiillotettu betonilattia löytyy suurilta kaupallisilta ja ei-kaupallisilta rakennuksilta - kauppoilta tai kauppakeskuksilta, toimistorakennuksilta, lääketieteellisiltä ja oppilaitoksilta. Usein tällaista rakennusta käytetään kerrostaloissa, ja yksittäisten tonttien tapauksessa lattia on betonista pihalla, autotallissa ja tiloissa.

Itse hiominen on eräänlainen betonipinnan käsittely, jonka avulla voit poistaa vanhoja tai vahingoittuneita pinnoitteita, tasata pohja ja tasoittaa ennen kuin käytät suojaavia materiaaleja (lakat, kyllästykset, maalit tai itsepintaiset muovit perustuen polymeereihin).

Betonin hiontatekniikka sisältää useita vaiheita. Ensimmäinen näistä on betonilattian alustava hionta, joka tavallisesti suoritetaan 3-5 päivän kuluttua siitä, kun betonikerros kaadetaan. Lopullinen hionta voidaan tehdä vasta kun lattia on täysin karkaistu.

Siinä tapauksessa, jos lattia kaadettiin betonista tyhjästä, sinun on ensin poistettava kalkkimaito, joka tulee välttämättä pinnalle kaatoprosessin aikana. Vanhan betonilattian avulla voit tehdä helpommin - hiontaprosessi vähenee betonikerroksen poistamiseen.

Järjestelmän epätasaisuuksien poistamisen lisäksi lattialaattojen hionta mahdollistaa korkealaatuisen puhdistuksen likaa ja muita vikoja. Riippumatta siitä, kuinka kauan betoni kaadettiin, sen käsittelyn jälkeen se päivitetään ja tartunta kasvaa.

Betonin hiomisen etuna on myös se, että sen jälkeen on erittäin hyvä käyttää minkä tahansa pinnoitteen lattiaan, josta tarvitset ihanteellisen pohjan. Esimerkkinä voidaan mainita tilanne itsetasaava lattia, ennen kuin järjestää ne lukuisia valmistelutöitä, mukaan lukien kiillotus, joka mahdollistaa vahingoittuneen ylemmän kerroksen poistamisen.

Samoin puutteellisen pinnan palauttaminen suoritetaan. Hionnan avulla voit poistaa tämän kerroksen, mikä parantaa sen ulkonäköä, mutta myös merkittävästi lisää suorituskykyominaisuuksia. Toinen tärkeä tehtävä, joka hionta ratkaisee, on se, että käsittelemätön betonilattia imee vettä, joka voi negatiivisissa lämpötiloissa johtaa sen tuhoamiseen.

Mikä on tärkeää tietää betonilattian hionnasta, on se, että jos rakenne on epätasaisesti tulviva, niin tätä ongelmaa ei voida poistaa - hiomalaite liikkuu hyvin lähellä pintaa, joten aaltoja ja korkeuseroja ei voida poistaa sen avulla.

Hiontamenetelmät betonilattialle

Välittömästi olisi huomattava, että samaa laitteistoa käytetään betonin hiontaan käsittelyn tyypistä riippumatta. Se, että työkalu soveltuu sekä betoni- että kivenpinnalle.

Lattiaa voidaan hiomata kahdella tavalla:

 1. Kostea. Tätä menetelmää käytetään yleensä, jos lattiaan kuuluu mosaiikkipäällyste tai marmoriliput. Märkäihion käyttöönottoa käyttäen hankaavia työkaluja, joiden avulla voit luoda täysin sileän pinnan visuaalisesti erilainen kuin kiillotettu.
 2. Kuiva. Betonilattia soveltuu paremmin tähän käsittelyyn. Kovaan hiomiseen tarvitaan paljon aikaa, koska työprosessissa on paljon pölyä, ja sinun on odotettava joka kerta, jotta se asettuisi. Jos et tee tätä, todennäköisyys tehdä virhe on liian korkea, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Hiomalaitteet

Työkalujen valinta betonilattian hiontaan on yksilöllinen asia, ja sinun on päätettävä, kuinka betonilattiaa jauhaa kotona. Tähän mennessä kaikki rautakaupat ovat erilaisia ​​laitteita sekä kotikäyttöön että suurien esineiden töihin.

Tietenkin paras valinta olisi erikoislaitteita ammatillisen luokan. Tällaisessa laitteessa käytetään planeettavaihteistoa: on suuri levy, johon on lisäpyöriä, joissa on timanttisuuttimia synkronisesti. Kun pyörät pyörivät vastakkaiseen suuntaan, saadaan timanttien liikkeen monimutkainen liikerata ja työstettävä pinta muuttuu täysin tasaiseksi.

Ammattikoneiden eduissa on useita ominaisuuksia:

 • Työelämän pyörimisnopeus;
 • Mahdollisuus annostella vettä märkäkäsittelyssä;
 • Pölynkerääjän läsnäolo.

Hiomakoneen laatu riippuu sen painosta. Tietenkin parhaat laitteet ovat kalliita, mutta jos haluat, voit löytää halvemman vaihtoehdon.

Kotona lattiahiomennus tehdään yleensä hiomakoneen avulla - tämä on paljon halvempaa ja hieman kätevämpää, koska tällainen työkalu mahdollistaa vaikeasti tavoitettavien alueiden käsittelyn. Työssä tarvitaan hiomalaikkaa. Suuri valikoima hiomakone on helpompi työskennellä vakavilla kuormilla. Tällä vaihtoehdolla on kuitenkin haittansa - ainakin se, että levy voi lentää, jos käsittelet huolellisesti työkalua.

Betonilattian kiillotus tehdään tavallisesti tällaiseen työhön suunnitellun erityisen koneen avulla. Tällainen laite eroaa sen pienestä koosta ja toiminnan helppoudesta, ja työn tuloksena saadaan sileä ja puhdas betonipinta.

Hiomamateriaali

Voit käsitellä mitä tahansa betonia riippumatta sen ominaisuuksista. Tärkeintä on, että maanpinnalla ei ole kuoppia ja kukkuloita, jotka ovat yli viisi millimetriä korkeita. Valittaessa valukappaleita valimoon on otettava huomioon huoneen erityispiirteet.

Lattian käyttötarkoituksesta riippuen voit valita materiaaleja seuraavasti:

 • Teollisuusrakennuksissa, varastoissa tai avoimissa tiloissa on parasta käyttää betonia merkinnöillä M150: stä M300: een - tällaisen lattian kaatamisen jälkeen on helppo hiomata;
 • Korkeimman lujuuden ja kestävyyden saavuttamiseksi on syytä valita betoni, jonka brändi on korkeampi kuin M300 ja täyteaineena hieno sora.
 • Jauhatuksen yksinkertaistamiseksi on parempi valita hienojakoisten materiaalien materiaalit (marmoripitit sopivat hyvin jalostukseen).

Joka tapauksessa, riippumatta materiaalin valinnasta, kärsivällisyydellä on mahdollista hiomata mitä tahansa betonipintaista.

Valmistelutyöt

Valmistelu on erittäin tärkeä työvaihe, jonka aikana on otettava huomioon seuraavat seikat:

 1. Jos vanhalla betonilla on jonkinlainen pinnoite, sinun on ymmärrettävä, kuinka vaikeaa se on poistaa. Usein tällaisissa tapauksissa lattian vaurioituminen avautuu, mikä vaatii vakavia poistoja.
 2. Lattia on tarkistettava tasaisuudesta ennen hiontaa. Jos havaitaan suuria korkeuseroja, hoidon intensiteettiä on lisättävä.
 3. Sinun on myös kiinnitettävä huomiota laajennusliitoksiin ja tarkistettava pinta halkeamien varalta. Jos ne ovat saatavana, on tarpeen lisätä myös teosten luetteloon myös ongelmaluokkien kiinnittäminen myöhemmällä kiillotuksella.
 4. Ennen töiden aloittamista betonilattian pitäisi olla hyödynnettävissä sen määrittämiseksi, kuinka vahva se on - joskus se sags, ja sen seurauksena rakenne on rakennettava uudelleen.
 5. Välittömästi ennen työtä on tarpeen tarkistaa jännitteen läsnäolo ja laatu verkossa - sähkökatkon tai matalan virran sattuessa on välttämätöntä viivästyttää käsittelyä tai toteuttaa toimenpiteitä virtalähteen vakauttamiseksi.
 6. Jos saumoja löytyy betonista tai aukkojen väliin, se on sinetöitävä - rakennuskoodit kieltävät kiillotuksen ennen kuin tällaiset viat poistetaan.
 7. On myös suositeltavaa tarkistaa lattia jäykkyydestä etukäteen, minkä vuoksi on tarpeellista käydä läpi yhden osan hiomakoneella.

Työn alkuvaihe

Jos betonin yläosassa on metallisia elementtejä (raudoitusta tai silmää), sinun on ensin harkittava niiden poistamista - muutoin hiomakone saattaa olla viallinen. Liittimien poistamiseen Bulgarialainen sopii hyvin.

Työn aloittaminen yleensä tarkoittaa epätasaisten pinnoitteiden poistamista ja vanhan pinnoitteen poistamista. Tätä varten voit käyttää jyrsintä-, räjäytys- tai erityisiä hiontatyökaluja (esimerkiksi timanttilevyjä, joiden raekoko on noin 25-30).

Tämän jälkeen sinun on käsiteltävä pieniä puutteita. Tähän käytetään yleensä epoksi- materiaaleja, joiden avulla kaikki aukot voidaan helposti täyttää. Tällaista materiaalia käytettäessä on tärkeää varmistaa, ettei se työnny pinnalle, muuten hiomakone tarttuu kiinni.

Betonihionta

Ennen betonilattian hiontaa, sinun on odotettava vielä kaksi viikkoa, kun laskeuma kiinteytyy. Merkitys on yksinkertainen - aiemmin aloitettu työ, on olemassa erittäin suuri riski repeää rauniot tuoreesta ja riittämättömästä kestävästä pinnoitteesta.

Ennen kuin voit hiomata betonilattia, sinun on valittava oikea levy, jonka avulla voit käsitellä materiaalia mahdollisimman hyvin. Hiontaan käytetään yleensä 40 mm: n suuruista timanttilevyä. On tarpeen levittää lattiaan kovete, jonka jälkeen betonin pinnalle tulee erityinen aine, joka täyttää kaikki halkeamat ja lisää pinnoitteen ominaisuuksia.

Jos käytät levyjä, joiden raekoko on yli 400, voit luoda todella vahvan lattian, joka kestää melkein minkälaista stressiä. Tämän hoidon jälkeen ei ole mitään järkeä jatkaa työtä, mutta jos haluat saavuttaa ihanteellisen pinnan, voit myös kiillottaa materiaalia, jonka raekoko on noin 1500-3000.

Työn valmistuminen on peruslevyjen ja pintakäsittelyjen asennus. Voit antaa lattialle entistäkin suuremman lujuuden ja hyvän visuaalisen laadun, voit peittää sen useilla lakkakerroksilla.

Hionta hiotaan

Pitkällä aikavälillä betoni lattia on, todennäköisesti, on puutteita. Ne on poistettava mahdollisimman pian riippumatta syistä. Ongelman ratkaisemiseksi osa betonista leikataan vähintään 2 cm: n syvyyteen. Tällä tavoin aikaansaatu ontelo on puhdistettava, minkä jälkeen se pohjustetaan ja täytetään millä tahansa seoksella upotettavaksi.

Sääntöä käytetään tämän osan kohdistamiseen. Odotettuaan seoksen täydellisen asettamisen jälkeen pinta on kiillotettava tasaiseen tilaan. Vakavien vaurioiden sattuessa kannattaa käyttää korjausyhdistettä useissa kerroksissa, joista yksi on kvartsihiekkaa, joka sopii mainiosti tällaisiin tilanteisiin.

Joskus liian syviä halkeamia esiintyy betonin pinnalla, ja niiden poistamisen menetelmät näyttävät hieman erilaisilta. Timanttilevyllä on syytä leikata halkeama vähintään viisi senttimetriä syvälle pinnalle, jotta vahingoittunut betoni voidaan poistaa. Syvennetty ja puhdistettu paikka täytetään valitulla seoksella korjattavaksi, minkä jälkeen se jää vain hiekkaan pintaan jo tunnetun järjestelmän mukaisesti.

johtopäätös

Betonilattian hiominen on hyvä keino vähäisille vaurioille ja epätasaisille pinnoille. Halutessasi tämä työ voidaan tehdä omalla kädellä, mutta varovaisuutta ja huomiota on vaadittava - betonin hiontatekniikan tai ristiriitaisten turvallisuusmääräysten noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa ongelmia.

Jos kaikki on tehty oikein, tuloksena olevasta betonilevystä on lopulliset osoittimet mekaanisesta lujuudesta, hankauskestävyydestä ja kosteudenkestävyydestä. Lisäksi seuraavaan korjaukseen ei keskustella lähitulevaisuudessa, ja päällysteen hyvät visuaaliset ominaisuudet voidaan käyttää erilaisten suunnitteluratkaisujen toteuttamiseen.

Miten puhdistaa betonilattia

Betonipohja ilman asianmukaista käsittelyä antaa liian paljon pölyä, mikä aiheuttaa paljon vaivaa omistajilleen. Siksi tällaista pintaa suositellaan maadoitetuksi ja kiillotetuksi toimimaan puhtaana pinnoitteena. On myös tarpeen jauhaa lattiaa ennen käsittelyä huokoisella kyllästyksellä, maalaamalla maaleilla ja lakoilla.

Hiomamenetelmät

Betonimateriaalin pinnan tasaisuus, tiheys ja kestävyys hiomalaitteiden avulla kahdella tavalla:

 • Maanmittausmenetelmää käyttäen käytetään vettä käsittelemään mosaiikkilattiat (betonista, jossa on marmoripikareita). Tuloksena on täysin kiillotettu pinta, joka vaatii lähes olemattoman viimeistelyn. Ylimääräinen vesi ja liete poistetaan imulla.
 • Kuivaa menetelmää käytetään tavallisen betonin jauhatukseen. Menetelmän haittapuoli on suuri määrä pölyä käytön aikana. Siksi samanaikaisesti hiomakoneiden kanssa on tarpeen käyttää pölynimuria. Arvokkuus - virheet ja puutteet näkyvät välittömästi. Märkäprosessissa on kuivaa esine virheiden havaitsemiseksi.

Mitä jauhaa betonia

Suurille alueille on parempi käyttää ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita. Erityisillä hiomakoneilla on laitteet liikkuvien osien pyörimisnopeuden ja vesihuoltoon, pölynkeruuseen ja lietteeseen. Useimmissa malleissa on planeettavaa toimintaa. Tämä on halkaisijaltaan suuri levy, johon on kiinnitetty suuttimia, joissa on timantti vinkkejä. He voivat liikkua samoissa tai vastakkaisissa suunnissa saavuttaakseen paremman tuloksen.

Mutta jos sinun täytyy hiomata lattiaa autotallissa, ei ole järkevää ostaa tällaisia ​​laitteita. Voit tehdä työkaluja kotikaupasta.

Hiomamenetelmä

Kaikki viimeistely vaatii huolellista pintamenetelmää, eikä lattian hiontaprosessi ole poikkeus.

 1. Jos lattia täyttyy uudelleen, on sen tasaisuuden tarkistaminen pitkällä viivaimella, tason tasolla. Kun työskentelet vanhan pinnoitteen kanssa, päästä eroon vanhan pinnoitteen jäännöksistä. Poista roskat, pöly, lika ja poista metallisuihku tai -vahvike, jos sellainen on.
 2. Kun olet syvä reikiä, halkeamia tai suuria kutistuvia saumoja, sinun on ensin työskenneltävä niiden kanssa. Täytämme ne suurella lujuudella, mieluiten sementtisementillä, jotta varmistetaan suuri täyttötiheys. Epoksimuovia voidaan käyttää myös tiivistämiseen. Viallisten osien täyttö tulee tehdä huuhteluvälillä pääpinnan kanssa.
 3. Jos betonikärpää löytyy kentältä, on ylikuormituksia, ne on myös poistettava ennen lopullisen kiillotuksen aloittamista. Työskentelemme hiomakoneella, jolla on timanttilevyn numero 30-40, mikä merkitsee työskentelyalueen jyvää.
 4. Uuden lattiamateriaalin kanssa ensim- mäinen asia poistettiin sementtihyytelön yläkerroksen. Nykyisen lattian hionta poistaa vaurioituneet alueet, eliminoi pienet muodonmuutokset ja matalat tahrat.

Hiontaa omilla käsilläsi voidaan aloittaa aikaisintaan 14 päivää sen jälkeen, kun betoni tai sementtilaasti on kuivunut kokonaan. Jos et odota tätä ajanjaksoa ja työskentele märällä pinnalla, hiomakone voi yksinkertaisesti poistaa betonipäästöjä.

Työvuorot

Betonipäällysteen jauhamyllyn hionta ei ole tavallisia pyöriä, joita käytetään, mutta ns. Timanttikulhot eri malleissa. Lisäksi:

 • Ennen kiillotusta lattiaa käsitellään erikoisilla vahvistuskoostumuksilla. Nämä aineet, jotka joutuvat kemiallisen reaktion kanssa kalsiumjohdannaisiin betonin koostumuksessa, muodostavat vahvan kalvon, joka sulkee päällysteen huokoset ja antaa materiaalille suuren kosteuden läpäisevyyden.
 • Betonilohkareitin käsittely timanttikulloilla, jotka suoritetaan vaiheittain, aloittaen kulmasta paikasta, liikkuvat asteittain koko huoneeseen.
 • Hionta on tarpeen prosessitason tasaisuuden tai suuren viivoituksen tarkistamiseksi.

Käyttämällä erilaisia ​​raekokoisia kulhoja voidaan saavuttaa poikkeuksellinen sileys. Tämä voi olla työn loppuvaihe. Mutta suuremman kiillon aikaansaamiseksi lattiat kiillotetaan samalla UGM: llä, jolla on erityiset suuttimet. Pidä kiillotusaika pitkiä aikoja, betoni puhdistetaan pölystä ja maalataan useilla kerroksilla polyuretaanilakkaa maalaustyökalulla. On tärkeää kuivata tai maalata joka kerros ennen seuraavan levittämistä.

Kuinka jauhaa tasoittaa betonia virtauksista?

Monoliittisella katolla on joitain pieniä ulkonemia, jotka on päällystetty hiekkapaperilla, mutta se ei kata.

Näyttää siltä, ​​että jauhatussuutin on kartiomainen, mutta ei ole hiomakonea, voi olla jotain samanlaista poraa tai puncheria varten, tai onko murskain vielä parempi?

Timanttikupit hiomakoneille, erityisesti konkreettisille pinnoille. Edullinen. Mutta ota heti hengityslaite - tukahduttaa nafig ilman häntä.
Drill - punch nicho ulos - se on konkreettista.

Nalchiissa on hengityssuojain, minulla ei ole paljon puhdistusta joillakin paikoilla, kiitos bulgarian ostamisesta.

dadyjo kirjoitti:
Kiitos, ostakaa sama hiomakone.

Bulgarian on vaarallinen, jos se ei tiedä, miten sitä käytetään, kuulin, että levyt ovat rikki, koska nopeus ja kuormitus ovat epäjohdonmukaisia.
Minulla on sileä sementtipohjan noduleita, ne puhdistetaan hitaasti hiomakivellä, levyllä - jalkani, kuten lattian kiillotuskoneella tai kahdella kädellä, siirtäen sitä eteenpäin / taaksepäin.
Pöly, heti imuroimalla Neuvostoliiton pölynimuri Typhoon, jolla on vaihdettava suodatin, ei ole pahempi kuin kallis rakennus)

dadyjo kirjoitti:
Kiitos, ostakaa sama hiomakone.

Vain osta ammattilainen helposti vaihdettavalla harjalla. Betonipölystä heiluttavat. Ja tehon pitäisi olla alle kilowatti.

Työskentelin Makita PC1100 -betonilla (poistettu maali ja kitti seinästä) 1,1 kW Makita betonihiomakoneella. Joten kun painetaan, moottorin kireys tuntuu ja se kuumenee ajettaessa. Kupin työpinnan pinta-ala on erittäin suuri leikkauslevyyn verrattuna ja heikko pieni bulgarialainen ei yksinkertaisesti voi vetää sitä.
No, pöly, tietenkin, pipetejä, vaikka hän työskenteli liitteenä olevan teollisen pölynimurin kanssa. Ei ole sopivaa hengityssuojainta ja käytä kaasunaamaria. Silmälasit olivat pölyisiä täyteen läpikuultavuuteen hyvin nopeasti.

violleta kirjoitti:
Kuulin, että levyt ovat rikki, koska nopeus ja kuorma ovat ristiriitaisia

Kuppi ei ole leikkauslevy. Se ei varmasti riko.

Tässä tarkastelin kahden kulmajyrsimen valintaa 125: llä säädettävällä nopeudella

Enkor UShM-1300 / 125E 1700 r ">
DeWALT D28136 1500/125 3800 r ">

Minulla on taipumus devalvoida, vaikka se, että otin enkorovskiy: perf, porata sopi täydellisesti, bulgarialainen on edelleen vaarallinen väline, ja sen pitäisi olla parempi ja luotettavampi. Totuus kuvauksessa ei löytänyt niissä jotain kuin potku pysähtyy kuten Bosch.

Mutta devalilla ei ole kytkentää:

"Sähkömekaaninen kytkin suojaa käyttäjää törmäyksestä, mikäli leikkauslevyn tukkeutuminen heikentää reaktiivista vääntömomenttia."

violleta kirjoitti:
Minulla on kyhmyjä itsestään tasaavalla sementtilattialla, puhdistan ne hitaasti hiomakivellä

dadyjo kirjoitti:
Kannattaa devallan suuntaan

Haluan myös kumartua.
Jos on vaikea työskennellä, tappaa ja heittää, niin Enkor on tällainen hinta tietenkin parempana. Mutta jos rakastetulle, mutta monen vuoden ajan, se on vieläkin miellyttävämpää tehdä devalvoita jopa käsissänne. IMHO. Lisäksi he kirjoittavat, että hänellä on jonkinlainen pölysuojaus.

Ostin devalti, mutta Bulgarian säätö on asia. laita nopeus 3 tuhannen ja ei niin pelottavaa ja kiillottaa melko hyvin. Ja suurin sallittu leikkaus on vain IMHO.

DiVO kirjoitti:
Ei ole sopivaa hengityssuojainta ja käytä kaasunaamaria. Silmälasit olivat pölyisiä täyteen läpikuultavuuteen hyvin nopeasti.

Osittain auttaa luonnosta. Avaa ikkunat ja ovet auki. Jos ulkona on tuulta, kaikki pöly puhaltaa nopeasti kadulle. Jos tuuli tai talvi ei ole - niin oh!.

Vladimir_Vas kirjoitti:
kaikki pöly puhaltaa nopeasti kadulle. Jos tuuli tai talvi ei ole - niin oh!

Se on, että "oh!"
Kadulla - noin 0 oli.
Ja tärkeintä on, että oli mahdotonta päästää pölyä kylpyhuoneen ulkopuolelle, koska korjaus asuinkiinteistössä (kaivos). Siksi keittiön ja wc: n tuuletus oli suljettu, avattiin talon korkeammalla paineella olevat ikkunat ja kylpyhuoneen ovi, jossa hiominen oli käynnissä, ja yhteinen, muutaman senttimetrin rako jäi. Tämän seurauksena kylpyhuoneen tuuletus "vetää" kauhistuttavalla voimalla. Niinpä minuutin tai kahden minuutin kuluttua instrumentin pysäyttämisen jälkeen kylpyhuoneen ilma muuttui läpinäkyväksi. Mutta kaikessa muualla kylpyhuoneessa (ja minulla) pölykerros oli senttimetrin paksu (liioitella, tietysti). Mutta tunnin ja puoli, hän kokonaan poistaa emulsion kite seinään alueella noin 20 neliömetriä.

Totta, niin koko asunnossa minun piti vielä pyyhkiä pöly.