Kuinka korvata sementti betoniin, kun kaadetaan pohjaa verannalle?

Lisää laatta liimaa tai sementtiseosta betonin valmistukseen?

Sementti on ohi. Mene pitkälle. Jäljellä on täytettävä yksi pohjalevy, jonka syvyys on 50 cm ja leveys suunnilleen sama. Laatta-liima ja seos Knauf-mökistä. Mikä on parempi korvata sementin sijasta ja mitkä osuudet olisi parempi pitää kiinni? Pitääkö minun lisätä hiekkaa tai raunioita tarpeeksi? Kaikki tämä verannalle. Kaadetaan 4, mutta neljäs sementti ei riitä.

Yleensä mitään sementin korvaamiseksi ei toimi.

Tosiasia on, että betoni on sekoitus sementtiä, hiekkaa, murskattua kiveä ja vettä.

Murskattu kivi voidaan korvata rikkoutuneella tiilellä, kuonalla, seulonnalla jne., Mukaan lukien betoni.

Sementti on myös joissakin ratkaisuissa voidaan korvata kalkilla, kipsillä, savella, mutta kirjoitat konkreettisesta ja konkreettisemmasta pohjalle.

Ei ole vaihtoehtoja, tarvitsemme sementtiä, ilman sementtiä, se ei ole konkreettinen, mutta puolivalmi.

Tile liima on valmis kuiva seos, joka koostuu sementistä, hiekasta, pehmittimistä ja useista erityisistä lisäaineista.

Tarkoitus, erilaisten laattojen asettaminen valmistetuille pinnoille

"Knauf Cottege", tämä on myös valmis kuiva sekoitus (vain lisää vettä), joka koostuu myös sementistä, hiekasta ja erilaisista lisäaineista, käyttötarkoituksesta, tiilien asettamisesta ja kipsistyksistä.

Kerroksen ja laattaliiman sekä muurausseoksen paksuus on rajoitettu 10 mm: iin, kun kyseessä on Knauf, se on 1,2-a.

On selvää, että perustaksi nämä vaihtoehdot eivät ole sopivia, se ei ole konkreettinen tietylle brändille, vaan jotain täysin "itsetarkoitukseksi", jossa on tutkimattomia ominaisuuksia.

Monet asiakkaistani, samoin kuin erehdyksessä, otat nämä kuivat sekoitukset sementille, koska väri on sama harmaa (yleensä), unohtamatta sitä, että se on sekoitus eri komponentteja eikä sanaa.

Mitään mittasuhteita ei tarvitse noudattaa, korvata sementti näillä seoksilla ilman lisävaihtoehtoja.

Kaikki on oman vaaran ja riskin suhteen, olet edelläkävijä, jos päätät, sitten Knauf Cottege on parempi,

Kysymys tällaisen seoksen lujuudesta herättää myös kysymyksiä.

Kun sementti ei ole vielä keksinyt sitä, mitä käytettiin?

Esimerkiksi antiikin, Venäjällä, tiilimuuraus kuin kiinnitetty?
Kylässä meillä on kaksi 1700-luvun temppeliä. Tuhoa ja älä ajattele.
Toisaalta silikaattipiipin kollektiivinen maatila, kommunismin aikakausi, hajosi roskakoriin.
Korvan reunalla kuulin, että vanhoina aikoina kalkki- ja kananmunia käytettiin ratkaisuna. Olen kuullut
että virtsaa käytettiin. Mutta näyttää siltä kuin pyörä.
Voiko kenelläkään olla tarkkoja tietoja? Aivan outoa uteliaisuutta, välitä.

Kuulin myös kananmunista. Linnoitus rakennettiin myös kananmunien avulla.

Kalkki marmorista tai dolomiitista, hyvin sammutettu ja kypsytetty kaivoon 2-3 vuotta jatkuvalla sekoittumisella. Kuka oli rikkaampi rakentamisessa myös lisäsi munia.
Lime-kipsille, voimaa varten lisättiin cemyanka (tiilihiilet) ja hienonnettu hinaus, harvemmin olki.

pyörä:
Olin sellainen Venäjällä. Keskustelu rakennustöistä alkoi, ja yksi kaveri kysyi minulta: - Onko totta, että olet Uzbekistanissa, niin että adobe-talot eivät liota sateiden alle, lisäävätkö lampaanrasvan savi?
Joten en varoitellut toveri, anna hänen uskoa

No, esimerkiksi:
1) Kalkki- ja magnesiittisideaineet ilmasideaineina
2) Romancementi hydraulisena sidosaineena (englantilainen romaaninen sementti, kirjaimellisesti romanttinen sementti), vanha hydraulinen sideaine (Venäjällä se valmistettiin 1700-luvun alusta). Vastustuskyvyn vuoksi nykyaikaisessa rakentamisessa ei käytetä koskaan romaaneja.
Romancement - hydraulinen sideaine. Se saadaan hienoksi jauhamalla kalkkipitoisia ja magnesiumoksideja, jotka on poltettu 850-900 asteen lämpötilassa. C. Saattaa sisältää kipsiä ja erilaisia ​​lisäaineita. Saatavana kolmessa luokassa: 2,5; 5 ja 10.
Noin 2. vuosisadalla se "keksittiin".

Ja Portland-sementti on suunnilleen sama kuin romanssi-sementti, mutta poltettu ennen sintrausta 1450 gramman lämpötilassa. Tämän teki Cheliyev (vuonna 1824) ja Aspdin (mielestäni vuosi myöhemmin).

Tässä on vähän: ">
ja vielä enemmän voit löytää itsesi.

Viittaus P. A. Rappoportin kirjaan "Muinalaisen Venäjän rakentaminen (X-XIII cc.)" ">

Meillä on Pietarin lähellä sijaitseva palatsi, joten sillä on maanmuurit. Seulotti maaperä, karkea ja kaatunut kalkkimaito.

Leonid. K. kirjoitti:
kalkkia käytettiin liuoksena

Minulla on kaikki kalkin laastin talon perusta, itse säätiö on myös kalkkikiveä. Näyttää nyt aivan kunnolliseksi.

Tämä Pietarin Pietarin läheinen linnan linna on tunnettu rakenne.

Tämä Pietarin Pietarin läheinen linnan linna on tunnettu rakenne.
Priorat - maltan alkuperän "ennalta" - nimeltään

On olemassa sellainen teoria, että pyramidien lohkoja ei leikattu louhoksista peräisin olevasta hiekkakivestä, vaan heitettiin suoraan "muinaisen Egyptin sementin" paikalle. Olen myös taipuvainen tähän versioon. Joten näyttää siltä, ​​että sementti nousi hyvin kauan.

Farao Cheops Betoni
Tutkijat väittävät, että Iso-Egyptin pyramidin lohkot valettiin sementtilaastista
">

Detstvo paljain jaloin, joita käytettiin luostarin raunioissa, kiipesi heihin, ei riitä. tiili, josta seinät oli taitettu - huonosti poltettu, kostea ja pehmeä. Mutta ratkaisu, jolla hän oli kiinnitetty, oli erittäin vahva. Muuten kuoret ovat siinä runsaasti. Kuten muusta roskista (kuori, kalan luut, olki).

On olemassa sellainen teoria, että pyramidien lohkot eivät leikattu louhosten hiekkakivestä.

Yhtä kertaa NIIZHB: lle tuotiin useita kappaleita, jotka oli laittomasti erotettu Egyptin pyramidista.

Tutkijat yhdellä äänellä - betoni.
Kun laboratoriotutkimukset vahvistettiin - BETON.

Kievan Rusissa lime oli tärkein sitova materiaali. Säilytti sen polttamalla kalkkikiveä erityisissä uuneissa, jotka myöhemmin sammui erityisissä kuopissa. Laastarin valmistuksessa käytetään eri koostumusta kalkkia - puhdasta kalkkikiveä, joka on saatu öljyisen valkoisen kalkin (ilma), ja kalkkikivestä, jossa on savipitoisuus - harmaa (hydraulinen, jolla on kyky tarttua märässä ympäristössä ja jota käytetään munimessa). Valkoista kalkkia käytettiin lähinnä kipsaustyössä. Vaikka eräiden tutkimusten mukaan tätä sääntöä ei aina ohjannut - erilaisten sideaineiden järkiperäinen käyttö koskee myös nykyaikaisessa rakentamisessa. Liuosten täyteaine oli cemyanka, so. hienoksi jauhetut keramiikka sekä tuffit ja hohkakiveä. Sitä käytettiin erityisesti paistettua ja sitten hiottua savea sekä keskeneräistä tiiliä ja myöhempiä hienompia murskattuja tiilet taistelu suurempia fraktioita - mikä antoi vähemmän kutistumista kovettumisen aikana ja lisääntynyt crack vastus. Kuitenkin hienoksi jauhettu savi lisäsi hydraulisia ominaisuuksia sementtibitille. Mutta oli jo selvää, että kysymys säästämisestä ja halvemmista materiaaleista ja tuotantovälineiden käytöstä (tiilen hylkäys) ei aina ratkaistu tuotteiden laadun säilyttämisen tehtävän mukaisesti. Murskattujen keramiikan käyttö täyteaineena on tekniikka, jota monet muinaiset ihmiset käyttävät laajalti. Esimerkiksi Intiassa kalkkia käytettiin seoksessa, jossa oli marmotteja - maadoitettua tiiliä. Mielenkiintoista, että alkuarkkitehtuurissa hiekkaa käytettiin käytännössä rakennusaineiden täyteaineena. Kipsiä käytettiin myös sideaineena, ja aggregaatti murskattiin alabasteriksi.
Vuonna 1584 perustettiin Moskovassa sijaitseva "Stone Order", joka vastasi myös kalkkikiven valmistuksesta ja tiilien valmistuksesta. Erityisesti ensimmäiset valmistajat ilmestyivät Moskovaan - kuivat rakennusten seokset - niitä kutsuttiin sementiksi (tai "sementomeiksi"). Lisäaineita käytettiin aktiivisesti - naudan veri, tuorejuusto, munanvalkuainen, lanta ja muut aineet, jotka todistavat korkeiden laatuvaatimusten rakentamiselle.

Löytyi ainutlaatuinen sementin korvike

Tietämyksen ekologia: Kaupungit ympäri maailmaa kasvavat nopeammin ja nopeammin, mikä lisää kysynnän kasvua yhdeksi suosituimmista rakennusmateriaaleista

Kaupungit ympäri maailmaa kasvavat nopeammin ja nopeammin, mikä johtaa kysynnän lisääntymiseen jonkin halutuimmista rakennusmateriaaleista. Se koskee sementtiä. Tilastot osoittavat, että pelkästään Kiinassa käytettiin noin samaa määrää sementtiä viimeisten kolmen vuoden aikana, kuten Yhdysvalloissa viime vuosisadalla käytettiin. On kuitenkin yksi ongelma. Koska sementti ilmakehässä saa valtavan määrän hiilidioksidia.

Sementin valmistusprosessi, joka toimii konkreettisena sidosaineena, on resurssi-intensiivinen ja edistää hiilidioksidin vapautumista. Siksi tutkijat ympäri maailmaa etsivät korvikkeita. Yksi lupaavimmista korvikkeista löydettiin äskettäin aivan sattumalta: epäonnistuneen kokeilun aikana. Metallurgisen tehtaan (metallipöly) ja hiilidioksidin käsittelyn avulla kemisti David Stone luotiin vahingossa erittäin kestävän lasimaisen materiaalin, joka osoittautui samanlaiseksi mekaanisissa ominaisuuksissa betoniin.

Sementin vaihto

Korvaustiedot

Jokainen maanmiehistämme joutui rakentamaan töitä ja käytti sementtiä laastin valmistukseen. Samaan aikaan kaikki kysyivät itseltään kysymyksiä: onko olemassa sementtikorvausta? Miten vanhat ihmiset tekivät ilman paljon tarvittavia materiaaleja? Onko olemassa aine, jolla on paremmat rakenteelliset ominaisuudet?

Sementtilaastia käytetään kiven ja tiilien asentamiseen, tien rakentamiseen, rakennuspallojen rakentamiseen ja paljon muuta.

Perusehdot

Tämä on tiettyjen sideaineiden, hiekan ja veden seos, joka ajan mittaan tulee kiven kaltaiseksi. Hiekalla ja vedellä kaikki on selvää, mutta sideaineen mukaan ratkaisut jaetaan seuraavasti:

 1. Savea.
 2. Kipsiä.
 3. Kalkkia.
 4. Sementtiä.

Jokaisella on omat ominaisuutensa ja tarkoituksensa, mutta kukaan ei korvaa sementtiä. Saviastiasto - edullisin, koostuu savesta, joka on aikaisemmin veteen liotettu ainakin yhden päivän ajan ja hiekkaa. Se on tarkoitettu seinien rakentamiseen yhden kerroksen asuinrakennusten rakentamisessa, on suositeltavaa asentaa uuneja, tulisijoja. Hyvä lämmöneriste, muovi. Usein käytetään maatalousrakennusten rakentamiseen. Tällaiset rakenteet tarvitsevat kuitenkin kovempaa kestävyyttä. Savi puolestaan ​​on hyvä kipsiuunit, puu seinät. Lämmöneristysominaisuuksista johtuen sitä käytetään eristysmattoihin.

Savi-näytteen näytteenottosuunnitelma.

Kipsi - kipsin ja veden seos voi olla eri sakeus. Kipsi on ympäristöystävällinen ja hengittävä materiaali, erittäin muovinen. Hyvä lämmöneristin. Haittapuoli: heikko vedenkestävyys (vaikka nykyaikaiset seokset kipsiä sisältävälle kipsiä varten eivät altistu sadosta). Siksi sitä käytetään useimmin huoneiden sisäseinien rappaamiseen ja viimeistelyyn, ja se on myös välttämätön stukkikoristeiden luomiseksi.

Kalkkikiveä - valmistettu kalkista (kalkkipastaa) ja hiekasta veden asteittaisella lisäyksellä. Riittävän kestävä materiaali, joka on kestävä ääriolosuhteisiin ja korkea kosteus. Käytetään kivi- ja tiiliseinätöihin sekä kipsiin. Kalkin kosteudenkestävyyden ja antiseptisten ominaisuuksien ansiosta on suositeltavaa kostuttaa kylpyhuoneet. Yksityisessä rakentamisessa ja korjauksessa on kalkkia, joka korvaa sementin. Se ei sovellu vain säätiön rakentamiseen.

Sementti - rakennusteollisuuden perustus. Kaikki tarttuvat materiaalit kestävät. Se koostuu sementistä, hiekasta ja vedestä. Haitat - kova ja kylmä.

Näiden lisäksi on olemassa yhdistettyjä ratkaisuja. Esimerkiksi sementtiä lisätään kalkkikiviin (1 kg / 10 litraa), mikä lisää vahvuutta tai kipsiä asetonajan pienentämiseksi; savi tai kalkki lisätään sementtiin plastisuuden lisäämiseksi jne.

Miten esi-isämme rakensivat? Muinaisen Venäjän rakentajat hyväksyivät Bysantinien rakennusratkaisujen tuotantotekniikan. Ne lisättiin hienoksi jauhettuun kalkkikiviin, joka on erityisesti paistettua savi- tai keraamisia siruja.

Järjestelmä kalkkiastian valmistamiseksi.

Myöhemmin he alkoivat lisätä savi pieniin määriin polttamatta. Joidenkin temppelien rakentamisessa käytettiin kipsiliuoksia.

Länsi-Euroopassa käytettiin koostumuksia, jotka sisälsivät kalkkia (sammutettua) ja jokien hiekkaa. Tämä antoi heikompilaatuisen tuotteen, joka tarvitsi paljon aikaa. On olemassa legendoja orgaanisten aineiden lisäämisestä liuokseen, kuten maitoon, munavalkoihin, riisiveteen. Tähän mennessä tiedemiehet ovat vahvistaneet vain sen, että riisin liemi käytettiin Suurten kiinalaisen muurin rakentamiseen.

Cement Substitutes

Tähän mennessä rakennusteollisuus käyttää Portland-sementtiä. Sen tuotanto vaatii edistyksellistä teknologiaa ja korkeita energiakustannuksia.

Mutta toistaiseksi ei ole löydetty ainetta, joka korvaisi täysin sementtiä.

On olemassa erilaisia ​​lisäaineita, joiden avulla voit muuttaa sementtilaastujen teknisiä ominaisuuksia, kuten veden kestävyyden, lämmönkestävyyden, lujuuden ja lujuuden lisäämistä. Lisääntynyt lujuus mahdollistaa pienemmän määrän sementtiä.

Yleisimmin käytetyt pusseeni-lisäaineet ja pehmittimet (kemialliset lisäaineet). Aluksi Pozzolan kutsuttiin hohkakiven, tuliperäisen tuhkan ja tuumien seokseksi. Nykyään ne on tehty luonnollisista ja ihmisen valmistetuista materiaaleista. Pehmittimet - ovat veteen liukoisia viskooseja liuoksia tai jauheita. Ne voivat koostua orgaanisista tai mineraalisista aineista sekä niiden seoksesta.

Teollisuus tuottaa erilaisia ​​lisäaineiden merkkejä, jotka antavat ratkaisuille seuraavat ominaisuudet:

 • lisäävät pakkasenkestävyyttä (sekä laasti että betoni);
 • lisäävät vedenkestävyyttä (ne mahdollistavat käytännössä veden muodostumisen);
 • lisäävät plastisuutta (työn mukavuuden vuoksi);
 • vähentää värähtelyjen todennäköisyyttä tärinän vaikutuksen alaisena;
 • lisätä sementin tuotemerkkiä;
 • sementin säästäminen jopa 20 prosenttiin.

Johtopäätös: näitä aineita ei käytetä sementin sijasta eikä niiden ominaisuuksia muuteta, sementin korvaaminen kokonaan on epäkäytännöllistä. Loppujen lopuksi rakennusalan ammattilaiselle tärkein ongelma ei ole sen käytön täydellinen hylkääminen vaan rakennuskustannusten aleneminen ilman huononemista. Siksi sinun on ensin määritettävä:

 1. Millaista työtä sementin korvaaminen toisella materiaalilla ei heikennä laatua.
 2. Mahdollisuus osittain käyttää muita materiaaleja.

Viimeksi mainittua edistetään sekä rakennusmateriaalien alalla tapahtuvassa uudessa kehityksessä että vanhojen ratkaisujen yhdistämisessä.

Analogit ja sementtikorvaus

Yleisimpiä materiaaleja, joita käytetään lähes kaikilla rakennusalalla, on sementti. Sen pohjalta valmistetaan seinälohkoja ja laattoja, päällystyslaatat ja lattialaatat, katepinnoitteet ja paljon muuta.

Termi "sementti" on yleinen nimi sellaisille tärkeille rakennusmateriaaleille kuin sementtiyhdisteille. Kun se sekoitetaan veden kanssa, muodostuu muovimassa, joka sitten kiteytyy kiven tilaan. Murskattua kiveä ja hiekkaa käytetään sementtinä täyteaineina.

Mutta nykyään on käsitys siitä, että perinteinen sementti ei voi vastata nykyään tehtyihin vaatimuksiin. Siksi monet valmistajat tarjoavat tuotteelle, kuten sementin korvikkeeksi. Tällainen koostumus on valmistettu erilaisista ainesosista, jotka mahdollistavat betonin sekoittamisen tarvittavat ominaisuudet. Mitä kustannuksista, ei ole erityisiä etuja. Jotkut korvikkeet ovat todellakin halvempia, mutta useimmat ovat melko kalliita.

Sementtikorvausominaisuudet

Kuivan olohuoneen viimeistelyyn sementin sijaan on parempi ottaa kalkkia. Tällainen ratkaisu virkistää mikroilmastoa huoneessa ja suorittaa antiseptisen toiminnan, joka takaa homeen ja sienten puuttumisen.

Mitä täsmälleen sementin korvikkeet eroavat tavallisesta rakennusmateriaalista? Tosiasia on, että betonin valmistuksessa kaikki lisäaineet hienojakoisen täyteaineen tai tavallisen veden muodossa voivat aiheuttaa seoksen voimakkaan heikkenemisen.

Suojausmäärää voidaan pitää sementin lisäämiseksi seokseen, toisin sanoen betonin voimakas arvostus. Mutta on olemassa keino vähentää kustannuksia - erityisten korvaavien aineiden käyttöä.

Mutta on olemassa yksi "mutta": tällaisten lisäaineiden ja korvaavien aineiden käyttö voi olla kallis ilo. Etua voidaan havaita vain siinä seikassa, että analogien käyttö helpottaa juuri sellaisten betoniseoksen ominaisuuksien saavuttamista, joita tarvitaan tällä hetkellä. Sementin korvaamista edistävistä eduista on huomattava, että:

 1. Analogeille yksittäisten hiukkasten koot ovat täysin yhdenmukaiset IS 3812: n kanssa eli 66% hiukkasista on kooltaan jopa 45 mikronia. Siksi analogit ovat parempi vaihtoehto betoniseoksen valmistamiseksi. Pienet hiukkaset täyttävät kokonaan kaikki materiaalin aukot, mikä lisää lujuutta ja luotettavuutta.
 2. Yksittäisten hiukkasten muoto on lähes aina pallomainen, joten ne toimivat kuulalaakereina, jotka lisäävät jonkin ratkaisun ominaisuuksia, erityisesti vetolujuutta. Joidenkin tutkimusten mukaan sementin korvaaminen mahdollistaa sen, että tuloksena oleva betoni on noin kaksi kertaa tehokkaampi kuin perinteisen materiaalin käyttö.

Sementin vaihtamisella on seuraavat ominaisuudet:

Esikaupunkirakentamisessa alabasteri on hyvä apu tasoitusseinissä ja lattioissa. Tämä on ympäristöystävällinen luonnonmateriaali, jolla on erinomainen äänieriste ja vedenpitävyys.

 • Aktiivisuutta. Tyypillisesti korvike koostuu kalsiumhydroksidihiukkasista, jotka hydratoituina toimivat lisäliitoselementteinä. Kaikki tämä voi lisätä voimaa, parantaa laatua.
 • Vesiä koskevat vaatimukset. Tavallisen betoniseoksen valmistuksessa suuri määrä lisättyä vettä heikentää huomattavasti liuoksen laatua, ts. sitä enemmän nestettä, sitä vähemmän kestävyys. Mutta korvaavien aineiden tapauksessa tällaista ongelmaa ei yksinkertaisesti ole olemassa. On syytä korvata sementti analogisella, koska ylimääräinen neste ei ole enää väliä. Analogien käyttö antaa todellisen mahdollisuuden vähentää veden tarvetta jopa kymmeneen prosenttiin, mikä tarkoittaa sitä, että seoksen erinomaiset ominaisuudet eivät voi olla huolissaan halkeiltavista ja vahvuuksista.
 • Pienien ja suurten hiukkasten oikea suhde. Analogien käyttö mahdollistaa täydellisen tasapainon pienen ja suuren seoksen hiukkasten välillä. Jotta kalliita sementtiä sisältäviä aineita ei käytetä yhdessä sementin kanssa, on suositeltavaa ottaa erityisiä korvikkeita pienimmillä hiukkasilla, jotka takaavat tyhjien aukkojen tiukimmat täytteet.

Edellä mainittujen seosten etujen yhteydessä monet ihmiset suosittelevat sementin sijasta sementtiä rakentamisen ja muiden töiden osalta. On sallittua käyttää niitä lisäaineina (mineraalipohjaiset) betonin laadun parantamiseksi. Mutta tässä on myös haittoja. Jos päätät käyttää analogeja keinona vähentää taloudellisia kustannuksia, sinun ei pitäisi luottaa siihen paljon, nämä aineet ovat yleensä verrattavissa sementin arvoon ja joissakin tapauksissa jopa ylittävät hinnan.

Sementtiä korvaava materiaali

Korvaa sementti voi olla erilaisia ​​seoksia.

Polyuretaanipohjaisen liiman käyttö ilmastetun betonin seinien rakentamisessa mahdollistaa lämpöhäviön poistamisen kokonaan lohkojen välisten saumojen kautta.

Useimmiten sementti on korvattu tällaisilla aineilla:

 • kuivassa hiekka- ja kalkkiseoksessa (tavallisesti tämä tapahtuu seinien kipsinä);
 • alabasteriin (tällainen materiaali asetetaan hyvin nopeasti, mutta kustannuksin, tuloksena oleva ratkaisu ei ole aina hyödyllistä, koska alabasteri on kalliimpi);
 • kipsiin.

Eurooppalaisten rakennusstandardien mukaan tavanomaisen sementin sijaan käytetään erityistä liimaa. Tuloksena olevasta liuoksesta saadut lohkot on luonteenomaista suurella lujuudella, mutta olennaisesti ne ovat edelleen tavallisia betonia, mutta vain lisäaineiden käytössä, joten ei ole vahvaa eroa.

On olemassa muita sementin korvikkeita, tämä on Quickmixin seos. Mutta tänään on hyvin vähän tietoa hänestä, asiantuntijat sanovat, että tämä on tavallista kuivaa sementtiä lisäaineilla eli ei ole hyötyä sen käytöstä. Kun valitaan perinteisen sementin sijasta käytettäväksi tarkoitettu rakennusmateriaali, on otettava huomioon paitsi hinta myös laadun varmistaminen. Monissa tapauksissa on parempi pysyä tavallisella sementti-hiekkalaastilla, varsinkin jos et tarvitse suurinta lujuutta, kovuutta ja muita ominaisuuksia.

Mineraalikorvaukset

Sementin korvikkeena käytetään usein jauhemaisia ​​mineraaleja eli täyteaineita ja mineraalisia aktiivisia lisäaineita. Tällaisten koostumusten käyttö ei ainoastaan ​​vähentä rakennuskustannuksia vaan myös parantaa ominaisuuksia, kuten pakkasenkestävyys, lujuus, läpäisemättömyys ja betonisekoitusvalmistus. Lisää tällaisia ​​jauhemaisia ​​kuivia sekoitteita klinkkerin jauhatusvaiheessa, mutta voit tehdä sen valmistuksen aikana.

Mikrosilikon lisääminen betoniseokseen parantaa sen komponenttien tasaista jakautumista. Tämä seos sopii paremmin sopivaksi.

Usein tällaisia ​​lisäaineita ovat seuraavat aineet:

 • luonnollisesta alkuperästä, eli vulkanoidusta tuhasta;
 • metallurgisen teollisuuden sivutuotteet (mikrosileri, piidioksidipöly);
 • polttoaineen palamisen sivutuotteet (lentotuhka).

On olemassa useita teknogeenistä alkuperää olevia korvikkeita. Tällaisista aineista tunnetaan amorfinen piidioksidi, jota käytetään nykyisin perinteisten sementiseosten analogeina.

Mikrosilikaa, jota käytetään usein mineraalilisäaineena, on pölyä, joka koostuu mikropalloista eli mikroskooppisista palloista, joiden mitat ovat 0,1 - 0,3 mikronia. Käytettäessä rakennusseoksissa tällaisella lisäaineella on kaksoisvaikutus: pallomainen muoto luo kantavaa vaikutusta, pozzolaanin aktiivisuus on piidioksidissa.

Sementtisubstraattiliuos sisältää usein aineita, kuten metallikuituja, polypropeenikuituja ja metallisiruja, jotka vahvistavat mekaanisesti betoniliuosta.

Tällaiset aineet eivät muodosta vahvikehkoa, mutta tämä on se, että betonin lujuus kasvaa, varsinkin taivuttamalla tai kuormitettuna. Tällaiset lisäaineet tuodaan esiin betonin sekoittamisvaiheessa.

Keinotekoiset modifioijat

Pinta-aktiiviset lisäaineet lisäävät betoniseoksen vedenkestävyyttä. Niiden käyttöönotto vaikuttaa materiaalin rakenteen muutokseen, mikä lisää sen teknisiä ominaisuuksia.

Sementin korvaavien seosten valmistuksessa käytetään usein kemiallisia keinotekoisia modifioijia lisäaineina. Sellaisia ​​viskooseja tai jauhemaisia ​​aineita, jotka ovat helposti liukoisia veteen, käytetään neutraalien, hieman emäksisten seosten saamiseksi.

Muokkaajia voidaan syntetisoida erityisesti erityistarpeisiin, joiden avulla voit tehdä sopivia ja erittäin laadukkaita ratkaisuja. Tällaisia ​​sementtikorvaustuotteita ovat orgaanisten reaktioiden tuotteet puun kemianteollisuuden, selluloosan ja petrokemian tuotannon jätteiden käsittelyssä.

Sementin yleisimpiä korvaavia aineita ovat pinta-aktiiviset aineet, joilla on suunnattu, aktiivinen vaikutus.

tulokset

Nykyään modernissa rakenteessa on tullut hyvin suosittuja seoksia, jotka on suunniteltu korvaamaan perinteinen sementti. Niillä on alhaisemmat kustannukset, mutta ne on yksinkertaisesti valmistettu käytettäväksi ja niiden ominaisuudet ovat jossain määrin jopa korkeampia kuin tavallisen sementin. Yhdessä tällaisten ratkaisujen kanssa käytetään myös erityisiä modifioijia, jotka ovat keinotekoisia kemikaaleja, jotka mahdollistavat korvaavien aineiden täsmälliset ominaisuudet tietyssä tapauksessa.

Paras sementtikorvaus tähän mennessä

Sementti on yleisin supistin, joka mahdollistaa korkean lujuuden omaavien betonirakenteiden ja suhteellisen alhaisen hinnan.

Mutta monissa tapauksissa se voidaan korvata halvemmalla rakennusmateriaalilla, joka maksaa 2-3 kertaa vähemmän ja tarjoaa parhaan fyysisen ja mekaanisen ominaisuuden valmiille tuotteelle.

"Nykyaikaiset rakennusmateriaalit eivät aina edusta teknologian etenemistä, vaan yksinkertaistavat tuotantoprosessia ja pienentävät kustannuksia, mutta eivät lisää kestävyyttä. Esimerkiksi Egyptissä tai Kreikassa käytettyä betonia oli 15-18 kertaa vahvempi kuin nykyaikainen materiaali (ja se oli 2000-4000 vuotta vanha), josta päärakennelmat tehtiin, ja muinaisen sideaineen valmistusaika lyheni muutamiin minuutteihin - väittää rakennustekniikan asiantuntija Patrick Fianchetto.

Menestyneimmät sementtikorvaukset

Yli 50 lajia suspensioita tunnetaan, joita voidaan käyttää tärkeimpänä sideaineena, mutta asiantuntijat suosittelevat vain joitain niistä. Etusija annetaan joko erittäin halville materiaaleille tai seoksille, joilla on lujat ominaisuuksiltaan kiinteytys ja alhainen lämmönjohtavuus.

 1. Lime-liuos. Luokka "halpa", voit kokonaan korvata sementin kipsiä tai matalarakentamisessa. Suositellaan sisäkäyttöön.
 2. Alabasteri. Sitä käytetään, jos tarvitset tuotteen nopean kovettumisen. Sen hinta on hieman suurempi kuin sementti, sen lujuusominaisuudet eivät ole kovin erilaisia.
 3. Kipsiseokset. Hinta on alhainen, kuivuu niin nopeasti kuin mahdollista, melko voimakas ripustus kuitua käytettäessä.
 4. Polyuretaaniliima. Tärkein etu on tiilimuurauksen heikkenemisen puute. Se on paljon kalliimpaa, mutta tarjoaa korkealaatuisen tarttumisen materiaaleja rajoittamattoman ajan, on suositeltavaa asentaa vaahto lohkojen, kaasuliesi ja muita vastaavia materiaaleja.
 5. Kivennäisravinnot. Tähän luokkaan kuuluu muinainen sementin korvike - tulivuoren tuhka. Sen käyttö antaa sinulle mahdollisuuden luoda todella laadukasta ja kestävää betonia. Sisältyvät myös metallurgisen teollisuuden tuotteet (piidioksidipöly) ja öljytuotteet (tuhka).
 6. Keinotekoiset modifioijat. Ne on tehty ratkaistakseen tiettyä tehtävää (rakentamalla erittäin kestävää esinettä, rakentamalla ekotehtaan, rakentamalla rakennuksen omiin käsiisi jne.). Se voi olla liima-selluloosa, petrokemialliset sideaineet, hartsit ja niin edelleen. Kustannus on paljon suurempi kuin sementti, vahvuus on maksimaalinen.

"Tavallisen sementin ja betoniseoksen tärkein etu on materiaalin monipuolisuus. Se sopii ulko- ja sisätiloihin, pääoma- ja tilapäisiin rakenteisiin silloin, kun korvikkeet ovat usein "kapeita profiileja". Oikean jousituksen valitsemiseksi on tarpeen suorittaa erityislaskelmia ja tietää tarkasti kohteen käyttöolosuhteet. Vain silloin on mahdollista alentaa hintaa tai parantaa rakentamista rikkomatta rakennuskoodia. Tämä on meidän tehtävämme ", kertoo TiggerBuildin johtava arkkitehti Samuel Talosto.

Neuvostoliiton jälkeisessä paikassa innovatiiviset teknologiat ja "retrospektiivit" ovat edelleen epäilyttäviä, kun taas Arabiemiraateissa, Singaporessa, Australiassa, Indonesiassa ja monilla muilla aloilla tavallinen betoni ja sementti ovat enintään 27% sitovia rakennusmateriaaleja.

Sementin pääongelmat ja sen korvaavien tuotteiden edut

 • Lisää runsaasti vettä. Betoniseoksen lujuus heikkenee merkittävästi laimennuksen jälkeen vedellä. Monet korvikkeet vaativat 40-70% vähemmän vettä laimennukseen, joten niillä on enemmän voimaa.
 • IS 3812 -standardien noudattamatta jättäminen. Korvaavien hiukkasten osuus on enintään 65 prosenttia, joiden läpimitta ei ylitä 45 mikronia, mitä ei voida sanoa sementistä. Sen rakenne on selvästi vähemmän tarttuvuutta materiaaleihin.
 • Hiukkasten epäsymmetrinen muoto vuorovaikutuksessa muiden materiaalien kanssa on pahempaa kuin soikea betonin korvikkeissa. Läpäisy muiden kudosten rakenteeseen on paljon parempi.
 • Sementin kalsiumhydroksidin puute on merkittävä aineongelma. Monissa tapauksissa tämä komponentti sitoo kaikki elementit ja lisää valmiin tuotteen vahvuutta yli kaksi kertaa.
 • Suuri veden pitoisuus, joka johtaa halkeiluihin ja tuhoutumiseen kiinteytymisen jälkeen. Mitä pienempi nestemäärä, sitä monoliittisempi tuote on.
 • Sementillä on tyypillisiä hiukkasia, jotka ovat samankokoisia. Eri materiaalien käyttö mahdollistaa sitomisominaisuuksien lisäämisen ja korvikkeet ovat paljon hyödyllisempää kuin perinteiset sementtilaasti tai täydentävät sitä tehokkaasti.

Mineraali-, orgaanisten ja synteettisten korvaavien aineiden käyttö sementille mahdollistaa uuden askeleen modernissa rakentamisessa ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia arkkitehdeille. Ainoa ongelma tällä tiellä on kotimaisen sementintuotannon nykyaikaistaminen uusien markkinoiden vaatimusten täyttämiseksi.

Sementin vaihto

Korvaustiedot

Jokainen maanmiehistämme joutui rakentamaan töitä ja käytti sementtiä laastin valmistukseen. Samaan aikaan kaikki kysyivät itseltään kysymyksiä: onko olemassa sementtikorvausta? Miten vanhat ihmiset tekivät ilman paljon tarvittavia materiaaleja? Onko olemassa aine, jolla on paremmat rakenteelliset ominaisuudet?

Sementtilaastia käytetään kiven ja tiilien asentamiseen, tien rakentamiseen, rakennuspallojen rakentamiseen ja paljon muuta.

Perusehdot

Tämä on tiettyjen sideaineiden, hiekan ja veden seos, joka ajan mittaan tulee kiven kaltaiseksi. Hiekalla ja vedellä kaikki on selvää, mutta sideaineen mukaan ratkaisut jaetaan seuraavasti:

Jokaisella on omat ominaisuutensa ja tarkoituksensa, mutta kukaan ei korvaa sementtiä. Saviastiasto - edullisin, koostuu savesta, joka on aikaisemmin veteen liotettu ainakin yhden päivän ajan ja hiekkaa. Se on tarkoitettu seinien rakentamiseen yhden kerroksen asuinrakennusten rakentamisessa, on suositeltavaa asentaa uuneja, tulisijoja. Hyvä lämmöneriste, muovi. Usein käytetään maatalousrakennusten rakentamiseen. Tällaiset rakenteet tarvitsevat kuitenkin kovempaa kestävyyttä. Savi puolestaan ​​on hyvä kipsiuunit, puu seinät. Lämmöneristysominaisuuksista johtuen sitä käytetään eristysmattoihin.

Savi-näytteen näytteenottosuunnitelma.

Kipsi - kipsin ja veden seos voi olla eri sakeus. Kipsi on ympäristöystävällinen ja hengittävä materiaali, erittäin muovinen. Hyvä lämmöneristin. Haittapuoli: heikko vedenkestävyys (vaikka nykyaikaiset seokset kipsiä sisältävälle kipsiä varten eivät altistu sadosta). Siksi sitä käytetään useimmin huoneiden sisäseinien rappaamiseen ja viimeistelyyn, ja se on myös välttämätön stukkikoristeiden luomiseksi.

Kalkkikiveä - valmistettu kalkista (kalkkipastaa) ja hiekasta veden asteittaisella lisäyksellä. Riittävän kestävä materiaali, joka on kestävä ääriolosuhteisiin ja korkea kosteus. Käytetään kivi- ja tiiliseinätöihin sekä kipsiin. Kalkin kosteudenkestävyyden ja antiseptisten ominaisuuksien ansiosta on suositeltavaa kostuttaa kylpyhuoneet. Yksityisessä rakentamisessa ja korjauksessa on kalkkia, joka korvaa sementin. Se ei sovellu vain säätiön rakentamiseen.

Sementti - rakennusteollisuuden perustus. Kaikki tarttuvat materiaalit kestävät. Se koostuu sementistä, hiekasta ja vedestä. Haitat - kova ja kylmä.

Näiden lisäksi on olemassa yhdistettyjä ratkaisuja. Esimerkiksi sementtiä lisätään kalkkikiviin (1 kg / 10 litraa), mikä lisää vahvuutta tai kipsiä asetonajan pienentämiseksi; savi tai kalkki lisätään sementtiin plastisuuden lisäämiseksi jne.

Miten esi-isämme rakensivat? Muinaisen Venäjän rakentajat hyväksyivät Bysantinien rakennusratkaisujen tuotantotekniikan. Ne lisättiin hienoksi jauhettuun kalkkikiviin, joka on erityisesti paistettua savi- tai keraamisia siruja.

Järjestelmä kalkkiastian valmistamiseksi.

Myöhemmin he alkoivat lisätä savi pieniin määriin polttamatta. Joidenkin temppelien rakentamisessa käytettiin kipsiliuoksia.

Länsi-Euroopassa käytettiin koostumuksia, jotka sisälsivät kalkkia (sammutettua) ja jokien hiekkaa. Tämä antoi heikompilaatuisen tuotteen, joka tarvitsi paljon aikaa. On olemassa legendoja orgaanisten aineiden lisäämisestä liuokseen, kuten maitoon, munavalkoihin, riisiveteen. Tähän mennessä tiedemiehet ovat vahvistaneet vain sen, että riisin liemi käytettiin Suurten kiinalaisen muurin rakentamiseen.

Cement Substitutes

Tähän mennessä rakennusteollisuus käyttää Portland-sementtiä. Sen tuotanto vaatii edistyksellistä teknologiaa ja korkeita energiakustannuksia.

Mutta toistaiseksi ei ole löydetty ainetta, joka korvaisi täysin sementtiä.

On olemassa erilaisia ​​lisäaineita, joiden avulla voit muuttaa sementtilaastujen teknisiä ominaisuuksia, kuten veden kestävyyden, lämmönkestävyyden, lujuuden ja lujuuden lisäämistä. Lisääntynyt lujuus mahdollistaa pienemmän määrän sementtiä.

Yleisimmin käytetyt pusseeni-lisäaineet ja pehmittimet (kemialliset lisäaineet). Aluksi Pozzolan kutsuttiin hohkakiven, tuliperäisen tuhkan ja tuumien seokseksi. Nykyään ne on tehty luonnollisista ja ihmisen valmistetuista materiaaleista. Pehmittimet - ovat veteen liukoisia viskooseja liuoksia tai jauheita. Ne voivat koostua orgaanisista tai mineraalisista aineista sekä niiden seoksesta.

Teollisuus tuottaa erilaisia ​​lisäaineiden merkkejä, jotka antavat ratkaisuille seuraavat ominaisuudet:

 • lisäävät pakkasenkestävyyttä (sekä laasti että betoni);
 • lisäävät vedenkestävyyttä (ne mahdollistavat käytännössä veden muodostumisen);
 • lisäävät plastisuutta (työn mukavuuden vuoksi);
 • vähentää värähtelyjen todennäköisyyttä tärinän vaikutuksen alaisena;
 • lisätä sementin tuotemerkkiä;
 • sementin säästäminen jopa 20 prosenttiin.

Johtopäätös: näitä aineita ei käytetä sementin sijasta eikä niiden ominaisuuksia muuteta, sementin korvaaminen kokonaan on epäkäytännöllistä. Loppujen lopuksi rakennusalan ammattilaiselle tärkein ongelma ei ole sen käytön täydellinen hylkääminen vaan rakennuskustannusten aleneminen ilman huononemista. Siksi sinun on ensin määritettävä:

 1. Millaista työtä sementin korvaaminen toisella materiaalilla ei heikennä laatua.
 2. Mahdollisuus osittain käyttää muita materiaaleja.

Viimeksi mainittua edistetään sekä rakennusmateriaalien alalla tapahtuvassa uudessa kehityksessä että vanhojen ratkaisujen yhdistämisessä.

Kuinka korvata sementti

Nykymaailmassa betoni on yleisimmin käytetty rakennusmateriaali, ja samalla uusiutuvien materiaalien joukko on yksi viimeisistä.

Tuolloin se luotiin, se antoi paljon ympäristöedut erikoistuotteena, joka tarjosi kuluttajalle korkean lämpömäärän, mutta konkreettinen on tehty sementistä. Tämä on ympäristöä vahingoittava materiaali. Uusiutuvien energialähteiden kehittämistä käsittelevän komission mukaan 4% CO 2 kun taas sementtipohjaiset rakennusmateriaalit, betoni mukaan luettuna, ovat 5-10 prosenttia kaikista hiilidioksidipäästöistä.

Materiaali syntyy sekoittamalla kalkkikiveä ja shale saviä ja komponentit ovat kalsiittia kalkkikivestä, piidioksidista, alumiinista ja pienestä määrästä rautaa. Maaperä poltetaan uunissa yli 1400 asteen lämpötilassa. Uunin lämmittämiseen tarvittava energia ja yhteisillä ponnisteluilla tuotettujen valtavien myrkyllisten kemikaalien pilvet muodostavat huomattavan aukon otsonikerrokselle. Lisäksi on syntynyt prosessipölyn ja materiaalisen energian aiheuttama pilaantuminen, jota tarvitaan raaka-aineiden ja valmiiden sementtipussien kuljetukseen.

Quest vaihtoehtoja

Sementtiin on olemassa useita vaihtoehtoja, joilla on parhaat ympäristöparametrit, kuten kalkkipohjainen sementti, Aircrete, Ceramicrete, EcoCement, C-Fix ja jopa sementti, joka ei vahingoita ympäristöä, joka käyttää jätettä täyteaineena.

Lime-pohjainen sementti on luultavasti Portland-sementin tunnetuin ja tunnetuin korvike. Ympäristöetuuksien joukossa ovat kulutuskestävyys, kyky kulkea ilmaa ja suhteellisen intensiivinen tuotantoteknologia.

Ercrete (Aircrete) on valmistettu erilaisista materiaaleista, kuten hiekasta, jauhemaisesta sementistä lentotuhasta, kalkista, jauhemaisesta alumiinista ja vedestä. Se on ultrakevyt vaihtoehto. Materiaalit sekoitetaan toisiinsa ja syntyvä seos vaahtoaa luodakseen poikkeuksellisen vahvan ja kevyen betonin, jolla on erinomaiset eristysominaisuudet.

Tätä materiaalia käytetään tavallisesti sellaisten lohkojen valmistukseen, joita voidaan käyttää seinien rakentamiseen tai palkkikattojen osina. Muita sementin lisäaineita ovat piidioksidihiekka, lentotuhka, rautaoksidit ja bauksiitti.

Keraaminenbetoni (keraaminenbetoni) on fosfaattikeraaminen materiaali, jolla on monenlaisia ​​käyttötarkoituksia, käsittelemästä vaarallista jätettä rakennusmateriaaleihin, kuten tiiliin, lohkoihin ja kattotiiliin.

Perustettu Argonne National Laboratorioon Yhdysvalloissa, tämä materiaali muodostetaan sekoittamalla jauhemainen magnesiumoksidi ja liukoinen fosfaattijauhe vedellä. Tämä tekniikka on hyvin samanlainen kuin betonin sekoittamisprosessi käyttämällä kaupallisesti saatavilla olevaa laitteistoa, joka sekoittaa jauhekomponentit sideaineeksi.

Märkä seos voidaan sitten syöttää pumpun tai pistoolin läpi sekä suihkuttaa; tuloksena oleva materiaali on huokoista, jonka puristuslujuus on korkeampi kuin betonipitoisuus.

Uusiutuvan teknologian alalla toimiva australialainen yritys, TecEco on luonut ecoCementin. Magnesiumoksidin ja perinteisten sementtien sekoittamalla muodostunut materiaali vähentää fossiilisten polttoaineiden polttamista ja muodostaa puhtaita ja kestäviä epäorgaanisia aineita, joita voidaan sekoittaa monien eri aggregaattien ja lisäaineiden kanssa.

Koska se on huokoisen sementin muodossa, se tarvitsee hiilidioksidia kovettamista ja asettamista varten. Siksi, kuten sen luojat huomauttavat, se imee suuria määriä kaasuja, jotka aiheuttavat kasvihuoneilmiötä, jonka vastuun muodostuminen johtaa jossain määrin itse betonista.

C - Fix tai hiilimassa on termoplastinen raskaiden sideaineiden valmistaja, jonka Shell on kehittänyt yhteistyössä Delftin yliopiston kanssa polttoaineiden tuotannon jäljellä olevan jätteen käytön kanssa. Tätä materiaalia käytetään jo korvaamaan mustan katteen päällysteet Alankomaiden teillä. Shellissä hän uskoo voivansa korvata 90% betonista ja asfaltti-sovelluksista.

Koska öljytuotanto ei ole maailman ympäristöystävällisin prosessi, tällaisten jätteiden käyttö maksimoi tuotantopotentiaalin ja eliminoi uunien jalostustekniikat korkeilla energiakustannuksillaan, jotka ovat tyypillisiä perinteiselle sementtituotannolle.

Kansainyhteisön Australian tieteellinen ja teollinen tutkimusorganisaatio on luonut betonille ominaisen Hyssil-lujuuden, joka vähentää massaa puoleen. Se on myös viisi kertaa enemmän lämmönkestävää kuin perinteinen betoni, ja sitä voidaan käyttää raskaasti kuormitetun tai puretun valmiiksi rakennettujen rakennusosien tuottamiseen.

Betoniin voidaan myös lisätä synteettisiä, teräskuituja tai niiden seoksia, kuten Propex Concrete Systemsin tuottamia, voimakkuuden ja krakkausvastuksen lisäämiseksi merkittävästi. Vaikka tämä ei vähennä seoksessa käytetyn sementin määrää, niiden käyttöönotto johtaa betonien (ja sementin) määrän vähenemiseen, joka tarvitaan rakennusprojektien toteuttamiseen.

Toinen vaihtoehto on jätteen käyttö täyteaineina. Tämä tekniikka ei johda Portland-sementin korvaamiseen, mutta sen ansiosta voit luoda betonia, joka saa vähemmän ympäristövahinkoja. Lisäksi se voi vähentää kaatopaikkojen määrää ja vähentää hiekkaa ja soraa.

Analyysi Venäjän metallurgisten ja polttoainesäilytysmarkkinoiden löytymisestä Teollisuuden Markkinoiden Akatemian raportissa "Kuonan markkinat Venäjällä".

Kuinka korvata sementti?

SMA DAEWOO DWD M1029A, mitä korvata trance, muuntajan kallion, mitä korvata
Hyvä päivä. PN-moduuli: 361430A950 ensisijainen trance kallioon. kuka voi

Mikä voi korvata vaihtaa () korvata?
Hyvää iltapäivää, minulla on tällainen kysymys. Mikä voi korvata vaihdon (toiminto ().

Mitä korvata?
Kuinka korvata Conder 100n ohjelmoijalla FT232RL: llä? Sillä kolmella tällaisella.

Kuinka korvata uusi C?
On olemassa rivejä koodia, miten muuntaa ne C-koodiksi? typedef struct CFind <.

Mikä voi korvata splitin ()?
Hyvää päivää kaikille! Ongelma on tämä: tarvitset kaikkien pyyntöjen vastaanottamisen.

Mikä voi korvata portlandsementtiä

Nykyään yhä useammat maat (sekä Euroopan maat että Aasian maat, esimerkiksi Intiassa ja Kiinassa) asettavat kunnianhimoisia ympäristötavoitteita, jotka perustuvat suunnitelmiin hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ilmakehään. Kuten oppikirjoista tiedetään, se aiheuttaa kasvihuoneilmiötä, joka puolestaan ​​uhkaa ilmaston lämpenemistä ja siihen liittyviä riskejä.

Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen vaikuttaa monien teollisten prosessien kulkuun. Rakennusteollisuudessa täällä ehkä "vaarallinen" ja ei-toivottava tässä mielessä materiaali on tunnettu Portland-sementti. Sen osuus on jopa 5% koko ihmiskunnan tuottamasta hiilidioksidipäästöstä!

Koska sitä käytetään yhä valtavien rakennusten rakentamisessa, vastaavan korvaamisen löytäminen nopeasti on äärimmäisen vaikea tehtävä.

geopolymers

Yksi lupaavimmista ja kehittyvistä alueista uusien rakennusmateriaalien kehittämisessä on geopolymerejä.

Tämä termi otettiin käyttöön vuonna 1978 ja Geopolymeerin instituutin mukaan se viittaa materiaaleihin, jotka on saatu raaka-aineiden, raaka-aineiden (pääasiassa kivistä muodostuvien mineraalien) ja piipohjaisten polymeerien synteesin seurauksena.

Pyrkimykset löytää korvaus portland-sementistä, mutta ei luopua tavallisesta betonista, johti erilaisten geopolymeerisementtien ja betonin syntymiseen (niiden lisäksi hartsit ja sideaineet ovat myös geopolymeerejä).

Jos puhutaan geopolymeerisementeistä, ne voivat perustua joko kuoniin tai tuhkaun - pohjimmiltaan ne ovat jätteitä. Jos puhumme Portland-sementin tuotannosta, sen tärkein ainesosa on klinkkerin poltettu savi- ja kalkkikiven seos. Tässä vaiheessa ilmakehään vapautuu hiilidioksidia. Mutta loppujen lopuksi, jos murskataan klinkkerin sijasta, käytämme kuonaa tai tuhkaa, joka on jo muutamien eri materiaalien polttamiseen liittyvien teollisten prosessien sivutuote, ei ole tarpeen polttaa jotain ja näin ollen "kantaa" luonnetta.

Kuva 1. HySSIL-geopolymeerien betonilohkot

Geopolymeeripäällysteitä voidaan sekoittaa itsestään, mutta teollisesti tuotettuja yhdisteitä on saatavilla. Lisäksi jälkimmäiset ovat usein kustannuksia pienempiä (volyymin vuoksi) ja niillä on paremmat ominaisuudet verrattuna "home" -seoksiin. Esimerkiksi: vähäinen kutistumisaste (rakennetun rakennuksen mitat, jos ne vähenevät täydellisen kuivauksen jälkeen, ei ole paljon), lyhyempi kuivausaika (usein alle 7 päivää verrattuna säännölliseen betoniin - enintään 1 kuukausi), korkea puristuslujuus,, vastustuskyky aggressiivisille kemikaaleille.

Mutta kaikki, kuten tavallista, ei ole niin pilvetön. Ensinnäkin ei ole suositeltavaa sekoittua geopolymeeriin, jos ei ole laajaa rakentamisen kokemusta. Jos rikkoa melko monimutkainen tekniikka, niin edellä mainitut edut lopulta et voi odottaa. Lisäksi natriumhydroksidi on usein osa geopolymeeribetonia, nimeltään "kaustinen sooda", joka sai tällaisen nimen turhaan. Jos sitä käsitellään huolimattomasti, se voi aiheuttaa vakavia kemiallisia palovammoja. Niinpä valtaosa asiantuntijoista (samoin kuin ECTR Blog) suosittelee valmiiden sekoitusten ostamista.

On myös toinen kuilu, koska seoksen tärkein ainesosa on jätteitä. Tuotanto on valitettavasti erilainen, eikä valitettavasti ole varmuutta siitä, että kuona tai tuhka on vaaratonta. Lisäksi, jos otetaan huomioon, että geopoliimeerit löydettiin vasta äskettäin, se ei ole vielä riittänyt tutkimaan niiden vaikutuksia ihmisten terveyteen pitkällä aikavälillä.

Asiantuntijat uskovat kuitenkin edelleen, että tämä rakennusmateriaaliluokka on tulevaisuus. Kuitenkin kuonan ja tuhkan toimittajien luotettavia todistuksia koskevat kysymykset on otettava huomioon.

Sementit, joissa on negatiivisia hiilipäästöjä

Toinen ympäristöystävällisempi vaihtoehto Portland-sementille on Britannian kehitys Novacem, joka tunnetaan rakennusmateriaalina vuodelta 2011. Kehittäjien saamien tietojen mukaan he keksivät sementin negatiivisella hiilipäästöasteella. Jos yksinkertaisemmilla sanoilla tämän rakennusmateriaalin hiilidioksidin tuotanto imeytyy enemmän kuin kehittynyt.

Eräiden raporttien mukaan asiantuntijoiden, jotka harjoittavat tällä alalla tutkimusta harjoittavaa Material Connexionia, onnistui vähentämään hiilidioksidipäästöjä 1 tonnilla sementtiä 800 kg: sta 50 kilogrammaan. Vähentää indeksiä 16 kertaa, näet, huomattava tulos.

Kuva 2. Sementtiyksiköt, joiden negatiivinen päästöaste on
hiilen Novacem

Se saavutettiin useiden päätösten ja ennen kaikkea alkuperäisen kemiallisen koostumuksen ansiosta. Vaikka ilmeisistä syistä itse aineen koostumusta ei paljasteta, tiedetään, että se sisältää magnesiumsilikaatit, jotka on uutettu oliviinista, serpentiinistä ja talkista. Tällaisten komponenttien tärkein etu perinteisen kalkkikiven kohdalla on, että kuumennuslämpötila sementin luomiseksi niistä vaatii vähemmän, eikä päästöjä (hiilidioksidia tai muita) tapahdu. Näin ollen lämmitys vie vähemmän energiaa ja energiaa.

Lisäksi Novacem-tuote absorboi aiemmin tuotettua hiilidioksidia! Tämä tapahtuu karbonaatioreaktion aikana, jonka tuloksena magnesiumkarbonaatti ja yksi piioksidin modifikaatioista saadaan alkuaine magnesiumsilikaatista. Sitten osa saadusta magnesiumkarbonaatista kuumennetaan (jopa 700 astetta) magnesiumoksidin saamiseksi, joka on myös Novacemin komponentti. Kaikki kolme elementtiä sekä lisäaineet ovat osa Novacemia.

Kaikki tämä kuulostaa hyvältä jälleen, mutta kuten ensimmäisessäkin tapauksessa, kaikki uudet tekniikat edellyttävät aikaa kattavan testiä, tuotannon tuotantoa teollisessa mittakaavassa ja globaalia jakelua.

Ennustettavalla tavalla, kun lupaava kehitys herätti hyvää ja jännitystä, alkoi informatiivinen hiljaisuus. Kehittäjien suunnitelmissa oli kehittää markkinoille vuonna 2014 markkinoille soveltuva kokeilutuote. Suunnitelmia ei kuitenkaan aina toteuteta ajoissa, emmekä ole vielä löytäneet tietoja tällaisesta julkaisusta.

Joka tapauksessa, jos on olemassa ennakkotapaus, on todennäköistä, että jos ei brittiläiset, niin niiden kilpailijat (esimerkiksi amerikkalaiset MIT-yrityksestä) voivat pian esittää tämän luokan materiaalia.