Kuinka korjata lattia, jos levy on säröillä

Vahvistettu betoninen pyöreä ontto ydinlaatta (levyt) löytyy melko usein alueilta, kuten rakennustöistä. Niiden käyttö on sallittua vähäisten yksityisten rakennusten rakentamisessa. Vahvistetut betoniset pyöreät ontto ydinlaatat ovat ansaittavasti suosittuja johtuen alhaisista kustannuksista ja luotettavuudesta. Mutta entä jos halkeileva lattialaatta?

Lattialevyjen halkeamat voivat ilmetä väärän varastoinnin tai kuljetuksen vuoksi.

Korjaustyökalut

Lattialaattojen korjaamiseen tarvitset: lastalla, perforatorilla, mittanauhalla, metallirenkaalla jauhimella, jauhimella ja muilla työkaluilla.

 • Bulgaria;
 • lastalla;
 • varusteet;
 • punssi;
 • ratkaisuvalmius;
 • rulettirengas

Ja muita, joita saatetaan tarvita tilanteesta riippuen.

Useimmiten käytetään näitä vaihtoehtoisia levyjä, koska ne ovat prekliinisiä. Niiden jäykkyys saavutetaan teräsvahvikehän läsnäolon takia.

Ennen kuin betoniseos kaadetaan, tuleva kehys käsitellään jännityksellä. Tämä tehdään lattialevyn lujuuden parantamiseksi.

Tällä tyypillä on tietty joustavuus ja siten voima.

Lattialaattojen (teräsbetoni) valmistuksessa sallitaan vain korkealaatuinen betoni.

Teräsbetonilevyjen liitosten peittämiseksi on välttämätöntä järjestää ruosteinen, mikä vähentää sedimenttivarojen riskiä.

Mutta mikä laatu ja kestävä muoto ei olisi tullut, joskus tulee hetki, joka aiheuttaa osien tuhoutumisen. Luonnollisesti vahvistetut betoniset pyöreät onttoelementit eivät myöskään ole poikkeus sääntöstä.

Useat tekijät johtavat korvaamiseen. Kyllä, ja rakenteelliset virheet voivat myös olla erilaisia. Esimerkiksi halkeamia, syövyttäviä muutoksia raudoituksessa, betonikerroksen harvennus, joka suojaa raudoitusta ja vastaavia. Järjestelmän korvaaminen on niin epäkäytännöllistä, vaan pikemminkin sen vahvistamista.

Mitä tehdä, jos laatta on puhjennut? Teräsbetoniset pyöreät ontot ydinlaatat voidaan palauttaa (vahvistettu) useilla menetelmillä. Mutta ensin harkitse syitä halkeamia.

Vikatilanteen tärkeimmät syyt

Scheme kirjanmerkki hinaus ruosteessa.

Tulee aika, jolloin pyöreät ontelopohjaiset lattiajärjestelmät lähestyvät rajaa, joka määrittää kantokyvyn ja sitten ilmenee useita virheitä, jotka aiheuttavat paljon haittaa.

 1. Vaarallisimpia tällaisten päällekkäisyyksien puutteista ovat epäilemättä halkeamat, jotka ovat syntyneet laattojen yli. Tämä on kuitenkin melko harvinaista.
 2. Useampia vikoja voidaan kutsua halkeiksi, jotka näkyvät kutistumisen seurauksena.

Niiden koko ei yleensä ole kovin suuri. Tällaisten halkeamien esiintyminen johtuu betoniseoksen kutistumisesta jähmettymisprosessissa. Toinen halkeamatyyppi - muodonmuutos. Tämä on seurausta hyödyntämisestä.

Tällainen vika esiintyy melko usein. Tällaiset halkeamat voivat ajan myötä muuttaa kokonsa ylöspäin sekä pituudeltaan että leveydeltään.

Jos katossa on viimeistely, joka ei salli päällekkäisyyden tilan arvioimista, saattaa tapahtua, että et huomaa halkeamia ajoissa ja että se voi saavuttaa riittävän suuren koon. Joissakin tapauksissa se voi jopa aiheuttaa romahtamisen.

Mikä aiheuttaa tällaisia ​​halkeamia?

Ruostepinnoite.

Asiantuntijat uskovat, että tällaisen vaurion ilmeneminen voi olla tekniikan vastainen lattialevyjä asennettaessa. Näin on niin, että jos on liian pitkä suunnittelutyöntekijä katkaisi osan. Vaikka teknisten sääntöjen mukaan sitä ei voida millään tavalla tehdä.

Haluatko tietää miksi?

Koska tällaisessa laitteessa on pituussuuntaisen lujituksen jäykkyys. Ja leikkaamalla rakennuttajat vähentävät tällaisen laitteen kantokykyä useita kertoja. Tällaisissa tapauksissa tällaisia ​​vikoja syntyy.

Toinen lukuisia syitä, jotka aiheuttavat halkeamia, voi johtua rakenteen voimakehityksestä, lämpötilajärjestelmien vaikutuksesta ja kutistumisjännityksistä betonirakenteessa.

Halkeamia on luokiteltu seuraavien ominaispiirteiden mukaisesti.

Päällekkäisten halkeamien luokittelu.

Tapahtuman vuoksi, joka puolestaan ​​jaetaan seuraavasti:

 • halkeamat, jotka johtuvat ulkoisesta voimanaltistuksesta levyn käytön aikana;
 • jotka aiheutuvat voimakkaasta vaurioitumisesta, joka johtuu väärästä varas- toinnista, kuljetuksesta ja asennuksen tekemisestä;
 • jotka johtuvat voimankäytöstä, kun suoritetaan betonipuristus esipainetuilla vahvisteilla;
 • tekninen luonne, joka johtuu betonin kutistumisesta, huonon laadun heikentymisestä seoksesta tai höyryn lämmityksestä epätasaisesti;
 • jonka ulkonäkö vaikutti vahvistamisen korroosion prosesseihin.
 • jonka ulkonäkö osoittaa koko rakennelman hätätilaa;
 • jotka lisäävät betonin läpäisevyyttä;
 • mikä auttaa vähentämään lattian kestävyyttä vahvistuskomponentin aktiivisen korroosion seurauksena;
 • tavanomaiset halkeamat, jotka eivät aiheuta rakenteen vahvuutta.

Jos huomaat, että laatta on luonteeltaan poikittainen, paras vaihtoehto olisi korvata tämä elementti. Jos et voi korvata, voit yrittää suorittaa voiton.

Suosituin tapa on asentaa uusi tukiseinä. Tällöin ruuhkautumisriski uhkaa sen tosiasian, että päällekkäisyydet eivät enää toimi venytyksen yhteydessä.

Jos laitteissa havaitaan jonkinlaisia ​​halkeamia (pitkittäinen, poikittainen), palautumisprosessia ei voi viivästyä. On parasta toimia heti, niin sinulla on enemmän aikaa säästää rakennetta. Tämäntyyppinen vika tekee selväksi, että laitteessa on ylijännite, joka on silti mahdollista poistaa. Poikkileikkauksen lisääminen edistää sen saamista.

Pyöreät ontot järjestelmät. Nykyiset talteenottomenetelmät

Onttojen ydinlaattojen ja pinnoitteiden vahvistaminen: 1 - laattarakenne; 2 - rangaistukset; 3 - vahvistavaa verkkoa, 4 - betoniseosta.

Seuraavassa on useita perusmenetelmiä, joita on käytetty onnistuneesti lattiapinnoitteiden vahvistamisessa. joten:

 • menetelmä paksuuden lisäämiseksi laatan yläpuolelta pohjasta;
 • lisäsärmien asennus (vahvistettu) lattialevyjen nykyisiin tyhjiin;
 • menetelmä pulttien (kytkentä) asettamiseksi lattian välisiin liitoksiin;
 • menetelmä panoksen asettamiseksi päällekkäisten avainten (metallin) väliin;
 • lasikuitulautumismenetelmä käyttäen polymeeriliuoksia tai epoksiliimaa;
 • polymeeriliuosten avulla käytettävien liitosten monoliittisen käsittelyn menetelmä;
 • liitoskohtien monoliittisen käsittelyn menetelmä betonin avulla ja liimakoostumuksen alustava soveltaminen rakenteen pinnalla;
 • Menetelmä metallisten hyllyjen asettamiseksi.

Shprengelny-liittimien päällekkäisyyden levyn vahvistaminen.

Ja tässä on kolme muuta perustavaa laatua olevaa menetelmää teräsbetonilevyjen uudistamisessa (vahvistaminen):

 • menetelmä, jossa käytetään uuden betonikerroksen (30 mm) ansiosta levyn paksuutta, jossa on lujitemuoto negatiivisten momenttien alueella;
 • menetelmä, jossa käytetään uutta laattaa vanhan laatikon päälle.

Uuden levyn suositeltu paksuus ei saa olla pienempi kuin 50 mm. Vahvistus toteutetaan vanhan laatan (ja negatiivisten pisteiden ja positiivisten) vahvistuksen mukaisesti.

Menetelmässä toteutetaan uusi laatikko vanhan yläpuolelle. Tätä tarkoitusta varten alempi betonikerros on kuorittu, jotta saavutetaan puolet halkaisijasta (alempi) ja uuden päällekkäisen liitoksen vahvistamisesta. Betonipäällysteen paksuuden tulisi vastata arvoa, joka on vähintään 20 mm.

Pyöreä ontto ydinlaatta. Toimii vahvistusvahvistuksessa ja leikkauksen laajentamisessa

Ensimmäiset toimet pyrkivät purkamaan levyn, mutta vain, jos siinä ei ole suuria painoja. Kaikki poistetaan uunista. Niissä paikoissa, joissa on aukkoja lautasella, reikiä porataan.

Tämän tehtävän tärkeimmät kohdat ovat aukkojen sijainnin määrittäminen. Ja mikä tärkeintä, työskentele hiomana, yritä olla vahingoittumatta levyn vahvistamista. Liitokset asetetaan valmistettuihin reikiin.

Betonibetonisäiliöiden pinnoitteiden korjaus: 1 - olemassa oleva levy; 2-palkki; 3 - rakenteellinen vahvistusverkko; 4 - uusi betonikerros.

 1. Kiinnitä huomiota siihen, että läpimitaltaan asetettavan langan on vastattava levyn läpimittaa. Tämän johdon käyttämistä varten on tarpeen muodostaa kehys.
 2. Viiran lopullisen sijoittamisen jälkeen reikiin on tehtävä reikien betonointi. Betonimassan (liuoksen) asettamisen lopussa on tarpeen suorittaa perusteellinen tamping. Tällaiset toimet eliminoivat aukkojen muodostumisen levyille ja lisäävät sen voimakkuutta.
 3. Sen jälkeen on välttämätöntä tehdä lovi betonilaatan pinnalla. Tämä on välttämätöntä adheesion parantamiseksi pinottavalle kerrokselle. Älä unohda, että vanhan raudoituksen suhteen rangaistukset tehdään samalla tavalla.
 4. Seuraavaan vaiheeseen kuuluu ripustettujen muottien asennus. Sitten laite on valmistettu vahvikemuottiin pinottavassa betonikerroksessa.
 5. Ennen asennuksen suoritta- mista nykyisen lattialaatan pinta kostutetaan vedellä. Betoni on koko pinottavan pinnan alainen.

Asennuksessa ei ole sallittuja katkoja, koska betonipintaisen pinnan tulee olla yhtenä kokonaisuutena, jatkuvan luonteen omaava levy. Ja tämän vuoksi sinun on samanaikaisesti jäädytettävä koko käytettävissä oleva äänenvoimakkuus.

Betoniliuoksen asettamisprosessissa erityistä huomiota olisi kiinnitettävä vahvistamisosia aiheuttaviin seuraamuksiin. Varmista, että nämä paikat ovat täynnä betonia ja hyvin paikoillaan. Adheesion laatu, toisin sanoen adheesio nykyisen vanhan lattialevyn kanssa, pidetään tärkeimpänä edellytyksenä laatan vahvistamiselle.

Käyttämällä tätä menetelmää levyn vahvistamiseksi, lisäät samanaikaisesti levyn eristys- ja äänieristysominaisuuksia. Hyväksy, tämä on hyvä etu verrattuna muihin vahvistusmenetelmiin.

Vahvikkeen runko asennetaan nykyisen laatan pinnalle ja jäykkä sidos tehdään vanhan, joka sijaitsee laatta. Runkopalkkien välissä on mineraalilevyjen tai polystyreeni-vaahdon asettaminen.

Yritä asentaa ne siten, että niiden välissä on riittävästi tilaa betoniterästen betonisoimiseksi raudoitukseen. Betonimylkyt suoritetaan samanaikaisesti.

 1. Tärkeä vivahde suorittaessasi kaikenlaisia ​​töitä, joilla pyritään vahvistamaan lattialevyt, on käytettävä erityisiä tukilaitteita (tuet). Näin varmistat turvallisuuden ja kätevyyden. On suositeltavaa poistaa tarvikkeita vain viikon kuluttua lattialevyjen lujituksen korjaustöistä.
 2. Huomaa, että viikko on vähimmäisaika, joka vaaditaan betonin lopulliselle asettamiselle ja riittävän voimakkuuden hankkimiselle. Tämän ajanjakson jälkeen luodun lattiarakenteen romahtaminen vaarantuu.

Edellä oleva menetelmä ei ole ainoa, joka soveltuu lattialevyjen korjaukseen. On myös mahdollista vahvistaa laatta ottamalla se teräksestä. Mutta ei missään tapauksessa, kun laatat puhkeavat, tämä menetelmä olisi tarkoituksenmukainen.

Raudoitetut betonielementit. Hatch-tekniikka

Näin tapahtuu, että luukku on toteutettava betonilaatassa. Miten tämä tehdään, jotta lattialevy ei vahingoita? Teknisten sääntöjen mukaisesti voit helposti selviytyä tästä tehtävästä.

Huomaa, että luukku tai pikemminkin sen reunat ovat näkyvissä, joten tee kaikkensa niiden tekemiseksi. Ennalta suunnitellun muodon mukaan on tarpeen tehdä viilto hiomakoneella.

 1. Luukku laskeutuu kahden levyn risteykseen siten, että niiden välinen aluejakautuma on yhtenäinen. Joten mikä on luukku tai pikemminkin sen koko riippuu rakenteen käytettävissä olevasta leveydestä ja kuormitusindikaattorista. Tulevaisuudessa käytävä portaikko vaikuttaa myös luukkuun.
 2. Laajemmat ja vähemmän kuormitetut osat mahdollistavat suuremman luukun. Jos rakenteiden kuormitukset, joilla on tuki onttoja elementtejä, ovat suuret, niin luukku on kooltaan pienempi. Tikkaita käytettäessä luukku on perinteisesti 900 x 900 mm levyille, joiden leveys on 1,2 m.

Käytäksemme taitettava portaita on kätevämpi vaihtoehto. Luukku tai pikemminkin sen kansi on liitetty erityiseen kiinnitykseen tikkaisiin, ja kun se on suljettu, rakenne on taitettu. Tällainen luukku, jossa ullakko portaat, säästää tilaa.

Tapoja vahvistaa lattialevyt

Lattialevyjen vahvistaminen voi olla tarpeen tapauksissa, joissa on syytä uskoa, että lattia on valmiustilassa.

Mikä voisi johtaa:

 • mekaaniset rakenteiden vahingot;
 • altistuminen aggressiivisille happamille ja emäksisille ympäristöille kemiallisen ja elintarviketuotannon olosuhteissa;
 • saostumisen ja lämpötilan muutosten vaikutus;
 • asennus lattialle teknisten laitteiden päällekkäisyydestä, jota ei ole suunniteltu tai kun se on kulunut, aiheuttaen jatkuvan dynaamisen vaikutuksen;
 • altistuminen korkeille lämpötiloille tulipaloissa;
 • maanjäristyksistä tai räjähdyksistä aiheutuvia iskuja.

Miten tunnistetaan suunnittelun rikkominen?

Usein vioittumattomia vikoja voidaan peittää erilaisilla tahroilla, laastareilla ja riippuilla, jotka eivät salli niiden havaitsemista ajoissa ja aloittaa kunnostustyöt ja korjaustyöt.

Huomiota on kiinnitettävä alempaan osaan leikattujen ja kuorittujen betonilaattojen sekä ylemmän osan lattianpäällysteiden tai lattianpäällysteiden halkeami- seen ja poistamiseen. Vahvistusta ja korroosionestoa, betonipintaisten liimojen ilmaantumista sekä erilaista nestemäistä ja liuottamista (paikallisten alueiden tummuminen tai selkeyttäminen). Epäkelpoiset poikkeutukset ja päällekkäisyydet, halkeamat rakenteen keskiosassa ja ns. "Maksimimomentin" ja "leikkausvoimien" vyöhykkeiden kannat.

Tärkeimmät ongelmat

Suurin osa vikoista johtuu yleensä vahvistuskorroosiosta, jonka tuotteet lisäävät tilavuuttaan ympäröivän betonin jopa 30%. Korroosio vähentää myös tehollista poikkileikkausta työskentelystä ja lisävahvistuksesta, johon rakenteen tukikapasiteetti riippuu.

Voi myös olla tarpeen vahvistaa lattialevyt, jotka ovat tyydyttävissä olosuhteissa, esimerkiksi kun vaihdetaan huoneen käyttötarkoitusta ja tarve sovittaa ennakoimattomat tekniset laitteet korjausten, ylimääräisten lattian lisälaitteiden ja muiden eri tapauksissa.

Rakenteissa käytettävien levyjen tyypit

Teräsbetonilevyt ovat pääasiassa seuraavia tyyppejä:

 • esivalmistetut rakennukset, joita käytetään asuin -, teollisuus - ja julkisten rakennusten päällysteissä ja kattoissa, jotka on kiinnitetty runkopalkkien, palkkien, ristikoiden ja tiiliseinien vahvistettuihin betonielementteihin; Heidän tyypit ovat:
 • Uritettu pituus 12000 mm - massiivinen pitkittäiset laipat puolisuunnikasmaisen poikkileikkauksen, joka on tärkein toiminta-venttiilit, ja ohut (50 mm) hyllyt vahvistettu verkkojen lisäksi tällaisten levyjen on alapuoli pieni poikittaisrimoja järjestetty sama nousu.
 • ontto, 3000-6000 mm pitkä - suorakaiteen muotoinen poikkileikkaus pitkillä kanavilla (enintään 6 kpl), kun taas aukot voivat olla ihanteellisesti pyöreitä tai soikeita.
 • monoliittinen päällekkäisyys useimmissa tapauksissa ns. "palkkikasetin" muodossa, joka käsittää palkit, joilla sitä tuetaan kokonaisuutena. Risteyspisteissä olevat pitkittäiset ja poikittaiset palkit on myös monoliittisesti liitetty ja yhdistetty vahvistamalla esivalmistetut, määritellyt kolonnit ja välit. Joissakin tapauksissa monoliittisten lattialaattojen tuet voivat käyttää rakennuselementtien esivalmistettuja elementtejä.
 • 1900-luvun lopun vanhoissa rakennuksissa on löydetty päällekkäisiä laakeroivia I-palkkeja (tavallisesti tavallisilla kiskoilla), joiden välissä on betonilla vähän tiiliä. Jotta nämä palkit eivät "hajoaisi" betonisoitumisen aikana, ne joutuivat yhteen metalliraidalla hitsaamalla.

Tunnista haavoittuvuudet ja määritä työn laajuus

Ennen levyn vahvistamisen käsittelyä päällekkäisyyden tilan ja sen todellisen kantokyvyn arvioimiseksi on tarpeen suorittaa tutkimus, joka sisältää:

 • silmämääräinen tarkastus - määrittäminen geometrinen mitat, vahvistaminen, vaikutus ja -vaikutuksia, saatavuus teknisten laitteiden), konkreettisten vikoja (siruja, halkeamia, delaminaatio, jälkiä imeytyy, kukintaa ja liuotus) ja varusteet, läsnäolo tahroja, kipsi tai kattoon.
 • Instrumentaalinen tutkimus - määritetään betonin lujuuden alalla menetelmiä, aste poikkileikkauksen pienentyminen, koska raudoituksen korroosio, paksuusmitta tuotteiden korroosio, halkeilua leveysmitta ja notko rakenne, koostumus ja paksuus lattian tai perän.

Oikean tekniikan valinta

Tutkimuksen tulosten mukaan toteutetaan tekniikka:

 • rakenteen tukikapasiteetin palauttaminen;
 • miten teräsbetonilevyjen lisävahvistusta (jos tarpeen);
 • poistavat syyt, jotka johtivat virheiden esiintymiseen.

Mitä pitäisi tehdä ennen työn aloittamista

Kaikkien alustyyppisten kerrosten pitäisi olla:

 1. tuodaan lisävahvikkeet ja tukialustat (vähintään 150 mm halkaisijaltaan olevat metalliputket tai tukit) lujitetun rakenteen alla sen teräsrakenteen vahvistamiseksi, kuorman uudelleenjakaminen toteutetaan puupintojen ja kiilojen avulla;
 2. jälkien poistamiseksi tahrojen pobelok, kipsi, ja kaikki irtonainen kappaletta ja alueet löysä betoni, puhdistaa altistuneet alueet vahvistuksia korroosiotuotteet teräsharjoja (voit käyttää hiomakone liitteineen) ja käsitellä korroosiota muunnin;
 3. poista lattian laattojen yläpinnasta tai lasista, purkaa asennetut prosessilaitteet;
 4. poista pöly ja poista kaikki paikat, joissa uudet ja vanhat betonit koskettavat.

Suosituin tapa vahvistaa levyjä

Usein suositeltavaa vahvistusmenetelmää - mikä lisää ylimääräistä monoliittista levyä vanhan päällysteen yli - ei voida katsoa olevan tehokasta, ainakaan tekemättä erikoistuneita laskelmia, koska tässä tapauksessa vanha hätäkatkonta saa lisäkuormituksen ja sen kantokyky pienenee. On tapahtunut tapauksia, joissa tällainen "vahvistaminen" aiheutti kantopalkkien "katkaisemisen" ja romahti, mikä aiheutti ihmisten ja materiaalisten menetysten.

Rei'itettyjen levyjen hyllyjen lujittaminen on parhaiten puhdistettua ja rasvattua 100x100 tai 120x120 mm: n kulmaa, joka vastaa laatan kulman pituutta. Samanaikaisesti tukiosissa tehdään vähintään 100... 120 mm rako niin, että nurkkaan alempi hylly voidaan sijoittaa siihen, jolloin kulman pystysuora hylly tulee suunnata levyn sisäpuolelle.

Rivinen alusta

Yleensä, kun naapurikuvioidut levyt tuhoutuvat, ne saavat virheitä samalla tavalla. Siksi, kun vahvistetaan kahta vierekkäistä kulmaa ja puutavaraa, alhaalta puristetun puulevyn muodossa muodostaa erikoinen lokero. Joka on täynnä vastavalmistettua hienorakeista betonia, jota seuraa vibroprosessointi neulan täryttimen pään avulla joustavalla akselilla. Betonin valmistamiseksi on parempi käyttää "laajentavaa" kutistumatonta sementtiä.

Kun koostumus on asetettu, kulmien ulkopinnat, jotka toimivat ulkoisena lisävahvistusvahvistuksena, on käsiteltävä korroosiosuojalla ja maalattava punaisella lyijyllä.

Mitä on onttojen osien ollessa kuluneet

Yksi tehokkaimmista ja kustannustehokkaimmista tavoista vahvistaa onttoja hylsyjä on seuraava. Kun levyn yläpinta vapautuu lattiasta ja tasoituskerroksista, niissä paikoissa, joissa uloimmalla ja yhdellä keskikanavista läpäisevät, ylhäältäpäin leikatut pituussuuntaiset läpiviennit (aukot), joiden leveys on vähintään 50 mm.

Palauta monoliitti

Monoliittisen päällekkäisyyden vahvistamista "palkkikennon" muodossa on lähestyttävä varoen. Ensin sinun on suoritettava laskenta ja tarkistettava, kuinka lisäkuormitus vaikuttaa tukipalkkien ja -pylväiden kantavuuteen. On parasta, jos kaikki runkorakenteet samanaikaisesti joutuvat vahvistamaan ja lisää vanteita.

Laattojen vahvistamiseksi käytetään ristikkoa, jossa on soluja 150x150, 150x200 mm tangoista, joiden d = 14-18 mm. Vahvikkeen asentamisen jälkeen rakenteiden betonisointiin voidaan käyttää inventaariota tai itse tehtyjä muottiosastoja. Mutta on parempi soveltaa tällaista menetelmää, jota kutsutaan juokaksi. Tämä sovellus erityisellä aseella pystysuorilla ja vaakasuorilla pinnoilla ruiskuttamalla betonin erittäin korkean paineen alaisena, mikä kirjaimellisesti "syö" takaa vanhan ja tuoreen betonin luotettavan tarttumisen.

Juotoskerroksen paksuus on vähintään 50 mm. Asennuksen jälkeen betoni tulee kestäväksi, mutta sillä on kuoppainen pinta, jossa on helpotus, joka seuraa asennetun vahvistuksen ääriviivoja. Tämä haitta eliminoidaan pelkästään kipsamalla pintaa.

Samoin on esivalmistetun monoliittisen päällekkäisyyden vahvistaminen. Mutta tässä on huomattava, että lujarakenteen ei pitäisi olla vain vanha katto tai se on ripustettava alhaalta, mutta lisäkuormitus on tarpeen jakaa uudelleen kehyksen tai tiiliseinien tukirakenteelle.

Vanhojen kerrosten palauttaminen

Vintage-kerroksia, jotka koostuvat I-palkkeista ja betonista tiilillä, on harvoin vielä vahvistettava, koska ne on luotu suurella turvamarginaalilla - 2 tai jopa 3 kertaa suuremmalla kuin tarvitaan, paitsi jos pitkän aikavälin vuotoja - metalliset elementit voivat vaurioitua korroosioprosesseilla. Näissä kerroksissa on joskus halkeamia.

Risti - ei aiheuta vaaraa. Alueet, joilla on pitkittäisiä halkeamia, jotka esiintyvät esim. Lävistettäessä reikiä teknisen viestinnän toimittamiseen, on poistettava kokonaan ja korvattava monoliittisella teräsbetonilla. Jos kyseessä on erittäin voimakas korroosiovaurio, riittää käynnistää uusi I-palkki tai kanava (nro 14 tai nro 16), kun puutteellinen palkki on mahdollisimman pieni.

Hitsausta ei saa missään tapauksessa käyttää! Jonkin ajan kuluttua ja luonnollisten muodonmuutosten takia vanha säde putoaa uuteen ja noudattaa tiukasti sitä. Yleensä se, että nämä enimmäismäärät ovat jo olleet jo sata vuotta tai enemmän, on itsessään tae, että useimpia niistä voidaan käyttää niin paljon enemmän.

Sovellamme nykyaikaista teknologiaa

Viime aikoina on kokeillut pyrkimyksiä vahvistaa metallirautahiiltoa hiilikuitu- tai hiilikuituvahvisteilla. Itse asiassa materiaalit, lähinnä palmikot ja kankaat, jotka perustuvat hiilikuituun tai "Kevlar", käytetään valmistukseen kehon haarniska, on jopa suurempi vetolujuus kuin perinteiset metalliset varusteet.

Missä on parempi soveltaa

Tällaisten materiaalien käyttö edellyttää tiettyjä vaatimuksia:

 • rakennuselementin pinnan on oltava täysin linjassa (millimetrin fraktioihin);
 • liima on valittava siten, että se luo tarvittavan tarttuvuuden (tarttuvuuden) liimattujen pintojen välille ja on kemiallisesti puolueeton niiden rakenteeseen;
 • mikä takaa rakenteen luotettavan suojauksen myöhempää käyttöä varten (materiaaleja, kuten hiilikuitua, on vaikea repätä, mutta helposti leikattava).

Mitä tehdä, kun ylikuormitus on ylikuormitettu

Lattialaattojen, palkkien ja pulttien vahvistaminen tällä tavoin on melko kiistanalainen ja joskus yleisesti ottaen tehottomampi. Menetelmä soveltuu kuitenkin hyvin ylikuormittuneiden, keskitetysti puristettujen sarakkeiden vahvistamiseen pystysuuntaisten halkeamien läsnä ollessa, jotka ovat samat kuin kehyksen työvahvistustangojen projektio.

Tämä on ratkaistu kierteellä, joka käämittää pylvään rungon useaan kerrokseen, joko hiilikuidusta tai samasta kankaasta valmistetuilla valjailla, mikä lisää rakenteen kantavuutta ja estää virheiden kehittymisen.

Yhteenveto

Oikein tapa on antaa tehtäväksi vahvistaa ammattitaitoisia ammattilaisia, jotka tietävät, mitä tehdä ja miten. Voit myös suorittaa lattialaattojen vahvistamisen omilla kädillä, mutta tässä tapauksessa tarvitaan jatkuvaa asiantuntijoiden kuulemista sekä halukkuutta ottaa vastaan ​​kaikki tällaiseen toimintaan liittyvät riskit.

§ 7.3. Tekniikka korvata päällekkäisyyksiä suurikokoisista laatoista

Laattojen vaihtaminen suurikokoisista laatoista on teollistunut ja suorituskykyinen rekonstruointityö. Samanaikaisesti käytetään teknisiä järjestelmiä, joissa on kantolevyjen tuki seinille, metallipalkkeihin tai vahvistettuihin betonipalkkeihin. Ylimääräisen massan huomattavan lisääntymisen yhteydessä tällainen ratkaisu on sallittua seinien ja perustusten riittävällä kantavuudella.

Teknologian ja työn organisoinnin edellytyksenä on nosto- ja kuljetusmekanismit - torni, kivääri tai nosturit pneumaattiseen syöttöön.

Ennen lattialevyjen asentamista ontelolaattoihin, joissa on konsoliosastoja, suoritetaan monimutkainen teos, mukaan lukien: rakenteiden purkaminen koukkuun; alapuolisten kerrosten lattioiden asennus; seinien yksittäisten osien korjaus ja siirtäminen; lävistys- ja tiivistysreikiä päällekkäisessä kerroksessa; arkistoida asennetut päällekkäiset materiaalit ja tuotteet asennuksen jälkeen.

Rakennuksen kaksivaiheisesta kaaviosta (kuva 7.5) on sijoitettava pesät sisäpituudeltaan ja uurteille (pentabeille), joiden syvyys on 0,5 tiiliä ulkoseinästä tai vastakkaisesta seinämästä. Rei'itysraudat ja pennut, jotka on toteutettu telineillä alustavalla merkinnällä. Sementtihiekkakäsittely valmistetaan pesien ja urien pohjapinnalle, jolloin saadaan yksi merkki asennushorisontista. Seinien kestävyyden varmistamiseksi pätkät ja urat lävistetään pituudeltaan 5-6 levyn leveydeltään.

Kuva 7.5. Tekniikka ylisuurten teräsbetonilaattojen päällekkäisyyksien korvaamiseksi a. Suunnitelma osasta päällekkäisyyksiä teräsbetonista valmistetut ontto lattiat; b - asennus, jossa lattian syöttö on kaltevassa asennossa; asennuksessa lattian kiertoa vaakatasossa; I, II, III - asennusvaiheet

Työskentely lattialevyjen asentamiselta alhaalta ylös pääalueilla rajoitetuilla alueilla. Teräsbetonilevyjä tarjotaan kaltevassa asennossa, jota varten ne käyttävät nelijalkaisia ​​rintareittejä, joilla on eri pituudet haaroilta, jolloin kaltevuus on 20-30 °. Elementtien asennus suoritetaan varastorakennustelineillä. Tartunnan viimeiset 2-3 levyä asennetaan asennetuista levyistä.

Asentamisen jälkeen 4-5 levyä, ne ovat ankkuroituja, upotettuja pesiä ja uurteita on tehty tiilimuurauksesta tai sementti-hiekkalaastista. Huomiota on kiinnitettävä levyjen päiden lämpöeristykseen, joka on tuettu ulkoseinille kylmäsiltojen poissulkemiseksi. Levyjen väliset saumat suljetaan sementti-hiekkalaastilla, jossa on tiivistysvärähtelijä, joka on varustettu tapisuuttimella.

Levyjen konsolien päästöjen välisten aukkojen alueilla suoritetaan monoliite. Tätä tarkoitusta varten käytetään suspendoidun varastoketjun, verkkojen vahvistamista tai kehystämistä ja betonisoitumista liikkuvien seosten kanssa. Rakenne puretaan 70% betonin lujuuden saavuttamisen jälkeen.

Työn laadun tärkeimmät vaatimukset ovat: lattialevyjen tiukka liitoskohtainen varmistaminen; pakolliset monoliittiset saumat; levyjen tuki- osien korkeusero ei saa olla yli 4 mm ja yläpinnan korkeus 8 mm; poikkeama vaakasuorasta (tukilevyjen tasojen välinen ero) ei saa olla yli 8 mm.

Työssä olisi kiinnitettävä erityistä huomiota turvallisuuskysymyksiin, kun pesiä ja rakoja lävistetään, seinien muodonmuutosten oikea-aikainen havaitseminen ja niiden vakauden häviäminen. Kun asennat lattiapintojen asennusvyöhykkeelle, on vältettävä keinumista ja lyöntiä seiniä vasten.

Suurten laattojen päällekkäisyyksien vaihto tapahtuu 5 henkilöä, joista 4: n luokan - 1, 2. luokka - 1, 3. luokan - 1, 2. luokka - 1. muurauslaajuri. Linkki sisältää myös Kolmas luokka teline.

Sisäisten kantavien seinien usein järjestettäessä käytetään tekniikkaa lattian vaihtamiseksi suurikokoisilla laattoilla pitkin metallipalkkeja.

Kuv. 7.6 on esitetty lattianvaihtoon liittyvä organisaation ja teknologian järjestelmä. Koska poikittaisseinämät on järjestetty usein eri tasoilla, tarvitaan runsaasti kokoisia levyjä ja palkkeja. Tarvitaan korkeintaan 8 tonnin nostokapasiteettia käyttävä torninosturi, jolla varmistetaan raskaimpien ja kaukaisimpien levyjen asennus.

Kuva 7.6. Teollisuussuunnitelma ja suunnitelma lattian korvaamiseksi ontelopohjaisilla lattiapinnoitteilla metallipalkkeihin 1 - metallipalkki; 2 - ontto lattia; 3 - betonialusta; 4 - shnata monoliittinen

Työkustannusten pienentäminen suuren tuotevalikoiman ansiosta saavutetaan käyttämällä esikuorittuja lattialevyjä, jotka on valmistettu ekstruusiotekniikalla ilman muottien muodostusta. Leikkaustekniikan ansiosta voit saada melkein minkä tahansa tuotevalikoiman hyväksyttyjen suunnitelmien mukaisesti päällekkäin. Samanaikaisesti käytetään erityisiä tarttuimia levyjen suoralle kiinnittämiselle.

Lattian asennus ja asennus

Sisäkatot ovat tärkeä osa rakennusrakennetta.

Katteenrakenne.

Ne jakavat rakennuksen lattiaan ja erottavat ullakolle ja kellariin. Sisäkatot ovat kolmea tyyppiä - kellari, ullakko ja välikatto. On olemassa useita luokituksia lattiat. Erityisesti rakennustekniikan mukaan ne on jaettu ryhmiin, monoliittisiin ja precast-monoliittisiin. Mutta tyypeistä riippumatta niillä on oltava tiettyjä ominaisuuksia, joista tärkeimmät ovat ääni, lämpö ja vedenpitävyys, paloturvallisuus, lujuus ja jäykkyys. Eri tyyppisten päällekkäisyyksien laite eroaa radikaalisti toisistaan.

Lattiarakenteet

Lattian ja ullakon päällekkäisen laitteen kaavio.

Niiden suunnitteluominaisuuksien päällekkäisyydet ovat säteileviä ja ei-palkittavia. Niiden materiaalien mukaan, joista lattiat on tehty, ne on jaettu kahteen tyyppiin - palkkiin ja laattaan. Palkkikatot koostuvat tukirakenteesta (palkista) ja sen täytöstä (kela). Rakennusmateriaali, josta palkki voidaan tehdä, on erilainen. Se voi olla metalli tai puu. Jälkimmäinen on tietenkin halvempi mutta vähemmän kestävä. Puu ei ole yhtä vahva kuin teräs. Se on erittäin syttyvää ja kosteutta.

Nakat suorittaa useita toimintoja. Ensinnäkin se on valmistettava materiaalista, joka tuottaa tällaisia ​​päällekkäisiä ominaisuuksia kuin melua ja lämpöeristystä. Se riippuu suoraan siitä, kuinka sileä katon pinta on. Yleensä se toteutetaan useilla kerroksilla, joista kukin täyttää sen tarkoituksen.

Levytyypit

Vahvistettu betonilattiat.

Suurten rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa käytetään betoniteräksiä. Niillä on pitkä käyttöikä ja ne kestävät raskaita kuormia. Lattialaatta voi olla monoliittinen ja valmistettu paikallisesti suoraan rakennustyömaalla ja maajoukkueella, joka tuotetaan teollisessa ympäristössä.

Rakenteiden monimutkaisten kerrosten käyttö on suositeltavaa monimutkaisissa rakennuksissa, joissa standardimallien käyttö on mahdotonta. Rakennustyömaalla valmistettujen levyjen valmistus on monimutkainen ja aikaa vievä prosessi, joka edellyttää erityislaitteiden läsnäoloa. Rakentamisprosessin monimutkaisuuden vuoksi se liikkuu hitaammin kuin standardirakenteen asennuksessa.

Massarakenteessa käytetään lattialaatoina esivalmistettuja laattoja ja betoniteräksiä. Niiden käyttö on täysin perusteltua. Loppujen lopuksi päällekkäisyydet koostuvat eri kokoisista elementeistä. Suuret lattiat on asennettu olohuoneisiin ja niiden kokoon. Samanaikaisesti ei tarvita suurta määrää kiinnitysosia. Liitosten puuttuminen helpottaa kattojen viimeistelyä ja lisää lattian äänieristystä.

Parketit

Puulattiat.

Talojen rakentamisessa ja ennenkin puulattiat ovat melko suosittuja. Puulla on useita etuja muihin materiaaleihin nähden. Se on ympäristöystävällinen terveydelle. Puulattiat on paljon helpompaa kuin betoni. Ne on valmistettu havupuista, koska tämä materiaali toimii paremmin kuin pyöreä puu taivutettavaksi. Puulattiat ovat paljon halvempia. Merkittävät säästöt niiden käytöstä johtuvat asennustöiden alhaisista kustannuksista ja monimutkaisten nostokoneiden tarpeesta. Kuitenkin puulattiat ovat useita haittoja. Tärkein on usein korjauksia. Tämä johtuu materiaalin ominaisuuksista, koska puu voi halkeilla ja murskata. Puupalkkien korjaus edellyttää joko lattian vahvistamista tai täydellistä korvaamista. Tältä osin parketit - ei ole paras vaihtoehto.

Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla on uusia materiaaleja, joilla on merkityksellisiä ominaisuuksia lattian valmistukseen. Näihin kuuluvat erityisesti vaahtobetoni ja polystyreeni-betoni. Niistä valmistetut levyt ovat kevyitä ja asennus on niin yksinkertaista, ettei se edellytä erittäin ammattitaitoisia työntekijöitä.

Rakenteen korjaus

Palkin katon asettelua.

Kun lattiapalkit ovat kriittisessä tilassa, mikä on uhka ihmisten terveydelle tai elämästä, joka asuu tai työskentelee rakennuksessa, ne on korjattava. Puulattiat muuttuvat pääsääntöisesti ja vahvistetut betonipalkit vahvistavat ja puretaan niiden purkamista.

Rakennuksen rekonstruoinnin tai uudistamisen aikana arvioinnissa on otettava huomioon sellainen työ kuin lattiapalkkien muutos. Kattojen asennus mahdollistaa teollisen rakennuksen jälleenrakentamisen alueen laajentamiseksi järjestämällä ylimääräisiä enimmäismääriä työpajoissa. Lattiapalkkien vaihto ja lisäkerrosten asennus on suunniteltu.

Teräsbetonilaattojen päällekkäisyydellä on kiistattomia etuja. Ne ovat kovaa ja kestävää. Tällaiset levyt ovat tulenkestäviä ja eivät ole murtuvia. Ominaisuutensa ansiosta niitä käytetään laajasti rakentamisessa. Toisin kuin puutaloilla, niitä käytetään paitsi yksityisten talojen rakentamisessa myös suurien rakenteiden rakentamisessa eri tarkoituksiin. Lattialaatat ovat suuria ja pieniä. Ensimmäistä käytetään korkeiden rakennusten rakentamiseen, ja toinen - matalarakentamisessa. Teräsbetonilevyt voivat olla onttoja, kiinteitä tai riviä.

Lattialaattojen asennus ei ole täydellistä ilman nostolaitteiden käyttöä. Kun levyt on asetettu tukiseiniin tai -pylareihin, on välttämätöntä suorittaa vaakasuoraan täytetty vahvistus- ja liitosbetonivyö. Asennus on suoritettava niin, että laatan reuna ei saavuta noin 5 cm: n etäisyydellä seinän reunasta kadulta. Tässä vyöhykkeessä sijaitsevat myöhemmin eristys. Kun laattojen asettaminen on mahdotonta, suorita muottirakenne, aseta lujitus siten, että se joko porataan tai tuetaan, ja betonia kaadetaan.

Korjauksen ominaisuudet

Kaavion kerros.

Metallipalkit vaativat korjausta, kun ne menettävät vakauden johtuen korroosiosta, joka muodostuu niiden hyllyille ja seinille.

Metallilattian yksinkertaisin korjaus on metallilevyjen hitsaus korroosiovyöhykkeen estämiseksi. Levyn paksuus vastaa vahvistuvan elementin mittoja.

Puulattian korjaus suoritetaan, kun laakeripalkkeihin, rullisiin tai muihin elementteihin kohdistuu mädäntymistä tai hävittämistä sienen vaikutuksen alaisena. Joskus tämä tapahtuu, koska lattian palkit rakennuksen aikana olivat jo vaikuttaneet sieniin, katto vaurioitui talossa tai esimerkiksi linoleumi asetettiin kuivaan kerrokseen. Tunnista nämä virheet, tuottamalla palkkien vuotuinen tarkastus.

Kun sieni on havaittu, tällaiset katot on tuhottava kokonaan, palkit ja kaikki puurakenteet on poltettava ja täyttö on poistettava mahdollisimman paljon rakennuksesta. Tiilenpinnan kosketukseen joutuvan tiilen pinnan on poltettava ja käsiteltävä erityisellä suojaavalla aineella. Creosol sopii hyvin tähän tarkoitukseen.

Kattopalkkien korjaus on joko niiden vaihtamisessa tai uusien lisäpalkkien käytössä rakenteen vahvistamiseksi. Seinän toiselle puolelle tehdään "pesä" reikä, jonka koko on 20-25 cm. Seinän toisella puolella "pesä" on noin kaksi kertaa syvempi ja hieman korkeampi kuin ensimmäinen. Tämä on välttämätöntä, jotta palkkia voidaan helposti manipuloida. Asennettaessa palkki asetetaan ensin syvälle pesään ja sitten pienemmäksi.

Joskus puupalkkien korjaus on vahvistaa vuorausta. Voit myös käyttää tätä menetelmää: katkaise vaurioitunut osa, kärki ja liitä palkki itse kynällä uuteen kärkeen. Puupalkki voidaan sijoittaa tiili- tai betonikonsoliin. Puulattiat korjaettaessa vanhassa talossa on suositeltavaa korvata vanerista tai muusta materiaalista valmistettu sideaine, jossa on kipsilevy.

Betonilaatan kunnostus

Luonnolliset betonilaatat ovat luonnollisesti erittäin kestäviä, mutta ne tarvitsevat myös korjausta ajan myötä. Niiden tärkein ongelma on raudan korroosio, joka esiintyy metallivarrilla, koska ne ympäröivät hyvin ohuita betonikerroksia. Ruoste on helppo havaita, koska sen jäljet ​​näkyvät levyn pinnalla.

Lattian korjaus on poistaa betoni korroosion alaisena olevan sauvan ympärille ja käsitellä sitä korroosionkestävällä aineella sekä täyttää betonikerros uudella seoksella alustavan pinnoituksen jälkeen. Seuraavaksi laatta kipataan sementtipohjaisella ratkaisulla.

Lujitetun betonilaatan lujittaminen on mahdollista luomalla ylä- ja alapuolella oleva "tartunta". Vahvistuksen paksuutta ja menetelmää kehittää ammattimainen suunnittelija.

Teknologinen prosessi

Roll up kaikki päällekkäisyydet, onko ullakko, kellari tai interfloor suoritetaan palkkeja. Prosessi itse käytettäessä eri materiaalien palkkeja on sama.

Ensinnäkin palkit on kiinnitettävä6, niiden päät johtavat "pesiin" - tähän tarkoitukseen suunnitellut reiät seinämiin. Palkkien mitat riippuvat span koosta ja sijainnin taajuudesta. Ennen puupalkkien upottamista niiden päiden käsitteleminen bitumilla on välttämätöntä, jotta puun mätänemiskehitys estyy.

Seuraavaksi seuraavassa työvaiheessa suorita rulla. Palkkeihin kiinnitetään naulanmuotoiset runkopalkit, joiden poikkileikkaus (5x5) cm 2 kiinnitetään, jolloin levyt asetetaan. Sitten suoritetaan lämmityskerros. Käytetty materiaali on sahanpuru, mineraalivilla tai kuona. Ylhäältä on sijoitettu ruberoidia palkkeihin, ja vasta sitten lehtipuiden latvojen viivästykset ovat päällekkäin.

Kun tehdasvalmisteiset teräsbetonilaatat valmistetaan, ne tuetaan vahvisteilla hihnoilla, jotka suoritetaan U-muotoisilla lohkoilla. Ne on täytetty tietyllä brändillä varustetulla betonilla ja ne on vahvistettu metallivarret. Vyöhykkeen koko, jolle palkki lepää, ei saa olla pienempi kuin 12 cm. Laatan alapinta toimii rakennuksen katonä.

Laatan talon katon asennusohjeet

Teräsbetonilaatat - yksi yleisimmistä lattiatyypeistä. Ne tarjoavat suurta lujuutta ja mahdollistavat jäykän rakenteen asentamisen mahdollisimman lyhyessä ajassa. Lattialevyjen asennus on ratkaiseva tehtävä, joka vaatii tiettyä osaamista rakentamisen alalla. Ensimmäiset asiat ensin.

Lattialevytyypit

Sinun on valittava tyyppi ennen kuin asennat horisontaalisen rakenteen. Vahvistettu betonielementti on saatavana muodossa:

 • ontelolaatta;
 • tasainen (PT);
 • lonkkapaneelit, joiden reunat sijaitsevat kehän varrella;
 • pituussuuntaisilla kylkiluilla.

Useimmiten valitaan betoniteräksen käyttäminen. Ne ovat saatavana kahta tyyppiä, riippuen valmistusmenetelmästä:

 • pyöreä ontto (PC);
 • jatkuva muovaus (PB).
Ontelolaatan pohjalevyn asennus, jossa on reikiä

Pyöreät ontotyyppiset laatat ovat aikaa testattuja tuotteita, joita on käytetty rakentamisessa useiden vuosikymmenien ajan. Niiden alla kehitettiin paljon säännöksiä ja asennusohjeita. Paksuus - 220 mm. Tuotteet on asennettu sarjakokoihin, mikä aiheuttaa haittaa yksittäisille rakennuksille.

Näiden levyjen valmistusteknologia edellyttää uudelleenkäytettävien muotojen käyttöä valuun, ja ennen kuin ei-tyyppisten tuotteiden valmistuksessa on ensin valmistettava muotti. Siksi halutun koon kustannukset voivat kasvaa merkittävästi. Tyypillisten PC-levyjen pituus on 2,7 - 9 metriä 0,3 metrin välein.

Määriteltyjen betonituotteiden rakenne

Betonituotteiden leveys voi olla:

1,8 m leveitä malleja hankitaan erittäin harvoin, koska suuren painon vuoksi asennusprosessi suunnitteluasennossa on huomattavan monimutkainen.

PB-yhdisteitä käytetään paljon samalla tavoin kuin edellinen tyyppi. Mutta niiden valmistuksen tekniikka antaa sinulle mahdollisuuden antaa tuotteelle kaiken pituuden. Paksuus - 220 mm. Leveys kuten PC-sarja. Haittana on vähän kokemusta sääntelyasiakirjojen käytöstä ja kehittymisen puutteesta.

Lisäosina onttoja hylsyjä varten hankitaan usein tasainen PT. Ne on valmistettu 80 tai 120 mm: n paksuiksi ja niillä on pienempiä kokoja, jotka mahdollistavat estävän kapeat käytävät, varastohuoneet ja kylpyhuoneet.

Levyn tuki

Lattialaattojen asentaminen suoritetaan sen hankkeen tai järjestelmän valmistelun jälkeen, jossa tuotteiden asettelut on tehty. Päällekkäiset elementit on valittava siten, että ne ovat riittävän tuettuja tiiliseinällä tai laajennetuilla savibetonilohkoilla ja asettuvat ilman aukkoja leveydeltään.

PB- ja PC-sarjan vähimmäistuki riippuu niiden pituudesta:

 • enintään 4 metrin pituiset tuotteet - 70 mm;
 • tuotteita, jotka ovat pitempiä kuin 4 m - 90 mm.
Havainnollistava kaavio siitä, miten lattialevyt kannattaa kunnolla ja väärin

Suunnittelijat ja suunnittelijat käyttävät useimmin laakerin optimaalista arvoa seinälle 120 mm. Tämä arvo takaa luotettavuuden ja pienet poikkeamat asennuksen aikana.

On oikein sijoittaa talon tukiseinät niin kauas, että levyjä on helppo sijoittaa. Seinien välinen etäisyys lasketaan seuraavasti: standardilevyjen pituus miinus 240 mm. PC- ja PB-sarjat on asetettava tukeen kahdella lyhyellä sivulla ilman välitukea. Esimerkiksi PC 45.15 on kooltaan 4,48 m, se vähennetään siitä 24 cm: iin. Seinien välisen etäisyyden on oltava 4,24 m. Tällöin tuotteet asetetaan varmistamaan optimaalinen tuki.

PT-80-sarjan tuotteiden seinämässä oleva minimaalinen laakeri on 80 cm. Tällaisten teräsbetonilaattojen asennus on mahdollista, kun tukipisteitä on sijoitettu kaikilla puolilla.

Laakeri ei saisi häiritä ilmanvaihtokanavien kulkua. Tiilen laakerin sisäseinämän optimaalinen paksuus on 380 mm. Kummallakin puolella 120 mm kulkee betoniterästen alle ja 140 mm keskelle - ilmanvaihtokanavan standardileveys. Tässä tapauksessa on tarpeen asettaa mahdollisimman oikein. Tuuletusaukon suuntainen aukko pienentää sen poikkileikkausta ja tilojen riittämätön ilmanvaihto.

 • PC: n ja PB-sarjan pituus on enintään 4 m, kummallakin puolella vähintään 7 cm;
 • PC- ja PB-sarja yli 4 m - vähintään 9 cm;
 • sarja PT - kahdella, kolmella tai neljällä sivulla vähintään 8 cm.

Levyn säilytys

Kun järjestelmä on kehitetty ja tuotteet on ostettu, ne on sijoitettava rakennustyömaalle sopivaan asennukseen suunnitteluasentoon. Materiaalien varastointiin sovelletaan sääntöjä:

 • on asetettava elementtejä katon alle;
 • varastointipaikka on sijoitettava nosturin ulottuville;
 • tukipisteiden alla antaa vuori.

Viimeksi mainitun säännön noudattamatta jättäminen johtaa puoleen. Tuotteet PC, PB ja PT toimivat siten, että välituen tai kiinteän pohjan ulkonäkö johtaa halkeamien ilmenemiseen. Asettelu suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • puupaloja tai -levyjä asetetaan maahan laattojen reunojen alle;
 • nostolaitteilla koneelta siirrän lattiaelementti;
 • asetettu levy uudelleen laittaa levyt tai palkit;
 • irrota auton toinen levy;
 • kohdat 3 ja 4 toistetaan, suurin tallennuskorkeus on 2,5 m.

Muurausvaatimukset

Lattialevyjen asentamisen oikea toteuttaminen edellyttää tiiliseinän erityisvaatimuksia:

 • tasoitustilanteet lattiapäällysteen sijainnissa;
 • asetetaan kolmeen riviin lujittavan silmän päällekkäisyydeksi 5-5 cm: n solusta, jonka halkaisija on 3-4 mm;
 • ylhäältä rungon sisäpuolelta olevaan kämmeneen pitäisi olla tychkovy.

Jos levyt on asennettu sardeldi-betonilohkoihin, lattian alle on lisäksi järjestetty monoliittinen hihna. Tämä muotoilu auttaa tasaisesti jakamaan kuorman raskaista kattoista sardelliittibetonilohkoilla alhaisemmalla lujuudella. Rakennustekniikka mahdollistaa 15 - 20 cm: n paksuiseen monoliittiseen betonipäällysteen lohkoihin.

Munivat laatat

Vähintään kolme henkilöä on velvollinen suorittamaan työn: yksi suorittaa harjanteen ja kaksi aseta ne suunnitteluasentoon. Jos asentajat ja nosturin operaattori eivät näe toisiaan, laatta asennettaessa tarvitset toisen työntekijän, joka antaa komentoja nosturiin.

Kiinnitys nosturikoukkuun suoritetaan nelijalkaisella hihnalla, jonka haarat on kiinnitetty laatan kulmissa. Kaksi ihmistä seisoo kannan molemmin puolin ja hallitsevat sen tasaisuutta.

Kun asennat tietokoneen, puristus seinään tapahtuu jäykällä tavalla, eli tiilet tai lohkot sijoitetaan laattaan ylä- ja alareunaan. PB-sarjan päällekkäisyyksiä käytettäessä on suositeltavaa suorittaa saranan kiinnitys. Tätä varten levyn yläosa ei ole puristettu. Monet rakennuttajat kokoavat PB-sarjan samoin kuin tietokoneiden ja rakennusten kustannukset, mutta sinun ei pidä vaarantaa sitä, koska henkilön elämä ja terveys riippuvat tukirakenteiden asennuksesta.

Toinen tärkeä piirre PB-sarjan tuotteiden käytöstä on kiellettyä tehdä teknisiä reikiä.

Nämä lävistys tarvitaan lämmitys-, vesihuolto- ja saniteettiputkistoihin. Jälleen monet rakennuttajat jopa monikerroksisten rakennusten rakentamisessa laiminlyövät tämän. Vaikeus on, että tämäntyyppisten päällekkäisyyksien käyttäytymistä kuormituksen aikana ei ole täysin tutkittu, koska vielä ei ole pitkään rakennettuja esineitä. Rei'itysreiän kielto on perusta, mutta se on melko ennaltaehkäisevä.

Leikkauslevyt

Joskus levyn asentamiseksi on tarpeen leikata se. Tekniikka mahdollistaa työstämisen hiomakoneella betonin levyn kanssa. PC- ja PT-levyjä on mahdotonta leikata pitkin pituutta, koska ne ovat vahvistaneet vahvistusta tukivyöhykkeillä. Jos tuette tällaista leikattua laattaa, sitten yksi reuna heikon, vakavia säröjä kulkee pitkin sitä. PB-levyjä voidaan leikata pituuden mukaan, mikä johtuu valmistusmenetelmän erityispiirteistä. Levyn paikka tai leipä levitetään leikkauksen paikalla, mikä helpottaa työtä.

Erotus pituudelta suorittaa poikkileikkauksen heikennetyn osan. Tämä menetelmä soveltuu PC: lle, mutta sitä ei suositella PB-laitteille, koska seinien leveys reikien välillä on liian pieni.

Asennuksen jälkeen seinämien laakerin alueilla olevat reiät kaadetaan kevyellä betonilla tai kaadetaan mineraalivillalla. Tämä on välttämätöntä lisäämään lujuutta seinämien puristuksessa.

Mitä tehdä, jos et pysty laajentamaan tuotteen leveyttä tasaisesti

Joskus huoneen mitat eivät vastaa tuotteiden leveyttä, tällöin kaikki väylät ajavat yhteen. Tämä tila on peitetty monoliittisella juonella. Vahvistus tapahtuu kaarevilla silmukoilla. Pitkän pituuden päällä ne ovat limityksen yläosassa, ja ne näyttävät heiluttavan monoliittisen osan keskellä. käytä betonia lattialle, joka ei ole alle B 25.

Tiilet tai lohkojen esivalmistetut lattiatekniikka on melko yksinkertainen, mutta vaatii huomiota yksityiskohtiin.