Teknologia antaa ruberoidia

Katemateriaali - kateaineisto, joka on alhainen ja hyvälaatuinen johtuen kuluttajien suuresta kysynnästä. Oikea asennus katolla auttaa luomaan kestävän ja korkealaatuisen suojan.

Muuten, katemateriaalia voidaan käyttää ei ainoastaan ​​katon vedenpitävyyteen, vaan myös suojauksen säätelyyn kosteudelta. Artikkelimme kertoo, miten käsitellä kateaineita ja vaihtoehtoja tämän rakennusmateriaalin kanssa.

Katemateriaali vedenpitävälle pohjalle

Pohjan vedenpitävyys on tärkeää rakennuksen jatkuvan toiminnan kannalta. Jos se tehdään väärin, lähitulevaisuudessa meidän on kohdattava huoneen kosteuden ja kosteuden ulkonäkö.

Huoneen seinämiin muodostuu sientä, ja itse säätiö tuhoutuu vähitellen märkien ympäristöjen vaikutuksesta. Tämän takia seinillä on halkeamia, koko talon hitaasti tuhoutuu.

Asuinrakennuksen kellarikerroksen vedeneristys suoritetaan usein kattopuuvilla. Tämä materiaali on halpaa ja sen asennus voidaan tehdä omilla käsillä ilman apua.

Pohja vedeneristys katodilla voidaan tehdä kahdella tavalla: vaakasuorassa ja pystysuorassa. Toimintaperiaatteen mukaan kellarin vedeneristys on jaettu neljään tyyppiin: tunkeutuva, asennettu, liimattu ja päällystetty. Alustan eristämiseksi käytetään useimmin valssattua katemateriaalia.

Ennen kattolamateriaalin asettamista sinun on tarkistettava kaatuneen pohjan kunto. Jos sen pinnalla on halkeamia ja rakoja, ne on maalattava. Pohjan ulkoreunan on oltava hyvin kohdakkain, ja se kiinnittää lujasti kateaineen.

Tällainen työ tehdään talon rakentamisen ensimmäisessä vaiheessa. Jos tarvitaan jo rakennetun talon perustan vedenpitävyys, pohja on ensin avattava. Työskentelyalue poistuu maaperästä. Jos talon perusteella on halkeamia - ne on suljettava.

Ruberoidin asettaminen perustan pinnalle suoritetaan tällaisessa sekvenssissä.

1. Ensim- mäisesti alustaan ​​lisätään esilämmitettyä bitumimastista kerrosta (se täyttää hienot halkeamat hyvin suorittamalla lisävesieristyksen tehtävät).

2. Valssatun kateaineen päälle asetetaan mastikerros. Materiaalin liimaominaisuuksien parantamiseksi se ensin kuumennetaan hyvin kaasujousella. Asettelu kuluttaa päällekkäin 10-15 cm etäisyydellä.

3. Tämän jälkeen kattotiilikerros lämmitetään uudelleen ja peitetään mastilla.

4. Yleensä yksi kerros katemateriaalia riittää riittävän vedenpitävyyteen, mutta joissakin tapauksissa luotettavuuden lisäämiseksi on tarpeen luoda toinen kerros.

5. Joskus kattotiilien asennuksessa ei ole kaasupoltinta. Tällöin on parempi käyttää mastista, jolla on suuret supistavat ominaisuudet alustan pinnoittamiseksi.

Miten leikata ruberoidia?

Katemateriaalia myydään kaupoissa videon suurissa rullissa, joista kullakin on oma pituus. Usein tätä materiaalia käytettäessä on tarpeen leikata tela useisiin lyhyempiin osiin.

Ruberoidin leikkaus voidaan tehdä poikki tai pitkin, mutta joka tapauksessa päällikön on tehtävä leikkaus täysin tasaiseksi. Ruberoidin rullan leikkaamiseksi poikkileikkauksessa on parempi käyttää taloudellisen veitsen.

Mutta leikkaus on helpompaa tehdä saha puussa. Muuten kokeneet käsityöläiset neuvoo kostuttamaan sitä vedellä ennen leikkaamista, mikä helpottaa leikkausprosessia.

Yleisesti ottaen, jos sileä reuna ei ole niin tärkeä, voit leikata rullaa katemateriaalista kuumennetun langan, hiomakoneiden, moottorisahojen ja jopa kirveen avulla. Totta, sinun täytyy puhdistaa työkalu materiaalin pienistä hiukkasista, mikä on erittäin vaikeaa.

Mitä korvata ruberoidilla?

Kuten edellä todettiin, katemateriaali on materiaali katon vedeneristämiseen, joka perustuu irralliseen pahviin, joka on peitetty bitumimastisilla.

Jauhe on tavallisesti valmistettu hienojakoisesta materiaalista (hiekka, asbesti tai kiille) bitumikerroksen päälle. Katontekomateriaalia käytetään pitkään katossa, ja se on jo onnistunut hankkimaan kilpailijoita.

Nyt valmistajat tarjoavat useita vaihtoehtoisia vaihtoehtoja ruberoidille. Ne perustuvat samoihin komponentteihin kuin suosituissa materiaaleissa, mutta klassisessa katemateriaalissa ei ole enää samoja haittoja.

Kuvittele tunnetuimpia materiaaleja, jotka voivat onnistuneesti korvata rakennusmateriaalin katemateriaalin.

 • Katontekomateriaalissa käytetty lasinvalmiste. Sen perustana on rakennuspaperi, jonka tiheys on 300-350 g / m 2. Kartongin kyllästys on öljybitumi. Asfaltti on suositeltavaa käyttää vedenpitävänä vuorauksena.
 • Eurokattohuovat. Tämä materiaali eroaa huomattavasti kotimaisesta ruberoidituotannosta. Euroroofing-materiaalin perustana on polyesteri- tai lasikuitukerros, jonka päälle paperi- kerros levitetään ja kyllästetään erityisen tiheän koostumuksen avulla.
 • Rubemast - tällä materiaalilla on vahvistettu kerros tulenkestoista bitumista. Tämän vuoksi rubemast on paljon paremmin kiinni pohjan pintaan. Muussa tapauksessa tämä materiaali on täysin samanlainen kuin klassinen kattohuopa.
 • Toll - tämän rakennusmateriaalin ero tavallisesta kateaineistosta - kyllästys. Jos kateaineen pahvi on päällystetty bitumimateriaalilla, kyllästys kattolevyyn tapahtuu kivi- tai tervatuotteiden avulla. Ripottele toli on mineraali muru.

Ja myös katsella videota siitä, miten sijoittaa ruberoidia omiin käsiisi:

Kuinka korvata ruberoidi ja sen nykyaikaiset vastineet

Tässä artikkelissa puhutaan nykyaikaisista laadukkaista kattotiilikanavan analogeista.


Mikä on klassinen katto tuntuu? Teollisissa olosuhteissa kattotiiliin sijoitettiin ohut kerros hapettua bitumia teollisissa olosuhteissa. Materiaali asetettiin kuumalle bitumimateriaalille, joka oli esilämmitettävä. Koska ruberoidin paksuus oli pieni, oli tarpeen asettaa materiaali 3-4 kerroksessa. Asennustekniikka vaati paljon aikaa ja vaivaa...
Mitä nyt?

Moderni kattotiilikanavan analogiat.


Modernit materiaalit, jotka voidaan korvata ruberoidilla, valmistetaan runko-puukuidusta ja polyesteristä. Tämän vuoksi materiaali on parantanut repäisyominaisuuksia. Kattolamateriaalin laadukas analoginen rulla on fuusioitu kaasupolttimella. Tämä lyhentää aikaa katon korjaamiseen. Rullan vedeneristämisen teknologia mahdollistui materiaalin paksuuden lisääntymisen myötä.

Euroruberoid-luokan talousarviomateriaaleista on mahdollista suositella materiaaleja Bipol, Bikroelast, Linokrom. On turvallista sanoa, että näitä merkkejä voidaan käyttää nykyaikaisena korvauksena ruberoidille. Ne valmistetaan TechnoNIKOL-huollon tehtaissa. Saatavilla olevat vaihtoehdot alemman kerroksen ja ylhäältä suojaavalla sidoksella. Se suojaa kattoa mekaanisista vaurioista ja ultraviolettisäteilyn negatiivisista vaikutuksista.

Korkealaatuinen vedenpitävyys korrooridin korvaamiseksi.


Kalliimmista ja korkealaatuisimmista tuotemerkeistä, jotka voivat korvata katon katon materiaalin, suosittelemme polymeeri-bitumin vesitiivistystä "Uniflex". Materiaalin koostumus sisältää polymeeri-lisäaineita, jotka mahdollistavat kattotyön maton asennuksen ja korjauksen myös negatiivisissa lämpötiloissa. Ruberoidin "Uniflex" analogi ylittää merkittävästi tavanomaiset kattopinnoitetut huovat. On helppoa ja kätevää tehdä työtä tällaisen materiaalin kanssa.

On sanottava, että toinen kattotuotteiden korvaaja. Tämä moderni sulava vedeneristys "Tehnoelast". Se on valmistettu erilaisissa versioissa sekä katto- että vedeneristyskohteissa. Käyttöikä yli 25 vuotta. Sitä käytetään korjaamiseen ja asennukseen kriittisiin rakenteisiin, joissa asetetaan korkeat laatuvaatimukset.

Onko sinulla kysyttävää lukemisen jälkeen?


Ota yhteyttä. Tiedämme asennuksen teknologiasta ja käytetystä kattopinnoituksesta lähes kaiken.
Valitsemme sinulle korkealaatuisen ja luotettavan analogisen katodimateriaalin ja asennuksen.

Talon rakentaminen

Säätiö on talon perusta. Rakenteen koko kestävyys riippuu sen lujuudesta ja turvallisuudesta. Säätiöön vaikuttaa sadevedet, pohjavesi ja kapillaarinen vesi, minkä seurauksena se sags ja deforms. Betoni pystyy keräämään kosteutta, joka kasvaa kapillaarien läpi, tunkeutuu seiniin ja lattiaan ja tarjoaa ihanteelliset olosuhteet muotin ja muiden sienten esiintymiselle. Tärkeää on myös meriympäristöön liittyvien betoniperustusten toimintaan liittyvä ongelma, jossa veden pakastus ja sulatus ilmenevät vuosittain. Vesi, joka tunkeutuu betonin huokosiin, joka jäätyy ja sulaa sisään, johtaa säätiön eheyden tuhoamiseen. Rakenteen suojelemiseksi veden tuhoisalta vaikutukselta vaaditaan peruspohjan hyötysuhdetta. Suoritetut rakennusvaiheessa vedenpitävät toimenpiteet varmistavat talon turvallisuuden. Jos kärsit epäilemättä siitä, tekisikö se vai ei, pidä sitä, että säätiön korjaaminen maksaa tulevaisuudessa enemmän kuin kodin rakentaminen kotona eikä ole tarpeen puhua työn monimutkaisuudesta ja monimutkaisuudesta.

sisältö:

Talon pääkanta-elementti vaatii erittäin tarkkaa huomiota rakennuksen kaikissa vaiheissa, laskelmista ja asennuksesta lähtien ja päättyen hydro- ja lämpöeristykseen. Sanomalla, että vedenpitävä säätiö omilla kädillä on yksinkertainen asia, ja se tarkoittaa kuuntelua. Itse tekniikka vaatii jonkin verran tietämystä ja ymmärrystä maaperässä ja betonissa esiintyvistä prosesseista sekä tietyissä vedeneristysmateriaaleissa. Kokemus on myös tärkeä, joten ennen kuin teet vedenpitävän pohjan, älä satu kuulemaan asiantuntijan kanssa ja ottamaan huomioon hänen suosituksensa.

Vedenpitävä teknologia

Ensimmäinen asia, joka on tehtävä, on päättää eräistä vesieristysmääräyksistä. Voit tehdä tämän harkitsemalla useita lähtöolosuhteita:

 • Pohjaveden taso;
 • Maaperän "turvotuksen" voima jäätymisen jälkeisenä aikana;
 • Maaperän heterogeenisuus;
 • Rakennusolosuhteet

Jos pohjaveden enimmäispinta-ala on alapinnan alapuolella yli 1 m, riittää, että pystysuora vedenpitävyys ja vaakasuora rappaus tehdään katemateriaalin avulla.

Jos pohjaveden taso on korkeintaan 1 m pohjan pohjasta, mutta se ei saavuta kellarikerroksen tasoa tai saavuttaa erittäin harvoin, niin korkealaatuisen vedenpitävyys edellyttää monimutkaisten toimenpiteiden laajentamista. Vaakasuora vedeneristys kahdelle kerrokselle, jossa on tiiviste niiden välissä. Pystysuoraa eristystä varten on välttämätöntä käyttää sekä pinnoitusmenetelmää että liimaustelamateriaalia. Säätiön vedenpitäviksi tarkoitetuista materiaaleista suunnitellun budjetin mukaan on mahdollista käsitellä lisäksi kaikki pohjan ja kellarin betonielementit läpäisemällä vedenpitävyys ja estämällä veden kulkeutuminen kapillaareihin.

Jos pohjaveden taso on kellarikerroksen ja kellarikerroksen yläpuolella tai talon rakentamisalueella, se on kuuluisa usein ja runsaasta sademäärästä, joka on pitkä ja vaikea päästä maaperään, ja sen lisäksi edellistä toimenpideluetteloa varten on tarpeen varustaa kuivatusjärjestelmä koko talon ympärillä.

Kellarin vedenpitävyyteen hinta riippuu käsiteltävästä pinta-alasta, toimenpiteistä, vedenpitävien materiaalien tyypistä ja määrästä. Helpoimmassa tapauksessa sinun on käytettävä rahaa vain bitumiin. Ja kaikkein vaikeimmin - samaan aikaan liimaukseen, rullalle, läpäisemään vedenpitävään materiaaliin ja työn tekemiseen tyhjennys- tai paine-seinän järjestämiseksi.

Vaakatasoinen pohja vedeneristys

Nauhat ja monoliittiset (kiinteät) perustukset vaakasuoraan vedeneristys tehdään kahdessa paikassa:

 • Pohjakerroksen taso 15-20 cm: n tasolla tai alapuolella;
 • Kellarissa ja säätiön risteyksestä seinään.

Se on tärkeää! Vaakasuora vedeneristys voidaan tehdä vain talonrakentamisen aikana, joten huolehdi siitä ajoissa.

Ennen kuin aloitat kaiken työskentelyn säätiön ja kellarijärjestelyn yhteydessä, on täytettävä savesta 20-30 cm kerros kuopan pohjassa ja paina sitten varovasti alas. Yläpuolelta betonia kaadetaan 5 - 7 cm kerroksella, joka on tarpeen vedenpitävyyden varustamiseksi perustuksen alle. Ennen vesitiivistyksen asettamista betonin on kuivuttava ja se on kunnostettava vähintään 10-15 päivän ajan. Seuraavaksi betoni on huolellisesti pinnoitettu bitumimastilla koko alueelle, ja ensimmäinen kerros kattohuopa asetetaan sille. Sitten pinta pinnoitetaan uudelleen mastilla ja asetetaan toinen kerros katemateriaali. Yläpuolella kaadetaan 5-7 cm kerros betonia, joka on tasoitettava ja silitys.

Se on tärkeää! Ironnage viittaa myös vesisuojaa tuottaviin toimenpiteisiin. Tämä tehdään tämän tekniikan avulla: 2-3 tunnin kuluttua 1-2 cm: n sementtiä levitetään ohut seulan läpi juuri valetun betonin päälle. Sitten tasoitetaan. Jonkin ajan kuluttua sementin tulee kastua betonin sisältämästä kosteudesta. Lisäksi pinta käsitellään samalla tavoin kuin perinteisellä betonipinnoilla - se kostuu aina veteen, kunnes betoni saavuttaa voimaa ja kuivuu.

Kun nauha- tai paalusäätiön järjestely on saatettu päätökseen, sen on myös oltava vesitiivis, jotta kosteus ei nousisi ylöspäin - seinämiin. Tällöin pinta avautuu bitumimateriaalilla, ja kateaine tai muu valssattu materiaali asetetaan päälle. Menettely suoritetaan kahdesti saadaksesi kaksi kerrosta. Pohjasta ripustetun kierretyn materiaalin reunat eivät ole leikattuja, mutta ne on käännetty alaspäin ja painettu sitten pystysuoraan vedenpitävyyteen.

Laitteen tyhjennysjärjestelmä

Pohjaveden pintatasosta ja maaperän rakenteesta riippuen perustuksen vedenpitävyys voi edellyttää vedenpoistojärjestelmän läsnäoloa, joka kerää ja purkaa ylimääräistä ilmakehää ja pohjavettä erilliseen kaivoon. Pohjimmiltaan tällainen tarve syntyy, kun pohjavesi ja maaperän huono läpäisevyys.

Jätevesijärjestelmän järjestämiseksi on välttämätöntä kaivata kaivantoa kohteen ympärille noin 0,7 metrin etäisyydelle siitä. Syvyys riippuu vesipesun tasosta. Leveys - 30 - 40 cm. Ovenkaivojen on sijaittava hieman vastoin keräyskaivoa tai kaivoa. Geotekstiilit asetetaan pohjaan ja kääritään reunat kaivantoihin 80-90 cm. Peitämme soraa tai murskattua kiveä 5 cm: n kerroksella kaivannon koko pituudelta. Sitten asetetaan rei'itetyt tyhjennysputket, joiden kaltevuus on 0,5 cm per lineaarinen. Me täytämme soraa 20-30 cm kerroksella, joka on pesty ensin, jotta putket eivät tukkeudu. Tällöin kääritään kaikki geotekstiilien jäljellä olevat reunat. Lasketaan putket keräyskaivoon. Nukahtaa maata.

Viemäröintijärjestelmä voidaan suorittaa talonrakentamisen päätyttyä tai jopa jonkin aikaa käytön aikana, jos tällainen tarve tunnistetaan.

Pystysuora pohja vedeneristys

Voit säätää pohjan pystysuoran pinnan vedenpitävyyttä käyttämällä erilaisia ​​materiaaleja yhdistämällä ne toisiinsa. Alla olevista vaihtoehdoista voit käyttää yhtä tai useampaa kerralla yksittäisten rakennusolosuhteiden mukaan.

Bituminen kellarin vedeneristys

Halvinta tähän päivään on mahdollisuus päällystää pohjustuksen vedeneristys bitumihartsilla. Tätä varten ostamme bitumia, useimmiten sitä myydään baareissa.

Suuressa säiliössä (potti, kauha, astia) kaada 30% jäteöljystä ja 70% bitumista. Säiliö on lämmitettävä, jotta voimme sytyttää sen alle tai asettaa sen kaasuliesiin. Kun bitumi kuumennetaan nestemäisen seoksen tilaan, voit aloittaa sen levittämisen pinnalla, joka on esitelty.

Levitä bitumi pohjan pinnalle rullalla tai harjalla, yrittäen voitele kaiken perusteellisesti. Aloitamme päällystää pohjan pohjan kanssa ja lopuksi 15 - 20 cm maanpinnan yläpuolella. Levitä 2 - 3 kerrosta bitumia siten, että kokonaispaksuus on 3 - 5 cm.

Se on tärkeää! Koko tämän ajan bitumisäiliön on oltava kuumaa niin, että se ei jäätyy.

Bitumi tunkeutuu ja täyttää kaikki betonin huokoset estäen kosteuden pääsyn siihen. Se kestää viisi vuotta - suhteellisen pitkä. Sitten se alkaa sortua ja halkeilla, kulkee vesi betoniin.

Voit pidentää hankaavan vedenpitävyyden käyttöikää käyttämällä bitumipolymeerimaisia ​​aineita, niissä ei ole puhtaan bitumin haittoja ja kestävät. Markkinat voivat tarjota mastisia sekä kuumaa ja kylmää käyttöä että polymeeriliuoksia, joilla on kova tai nestemäinen koostumus. Tällaisten materiaalien levittämismenetelmät voivat olla erilaisia: käyttämällä rullaa, laastaria, rakeita tai suihkeita.

Okleechny vedenpitävä kellari rulla materiaaleja

Valssattuja vedeneristysmateriaaleja voidaan käyttää sekä erikseen että pinnoitusmenetelmän lisäksi.

Yleisin ja suhteellisen halpa eristyseriste on kateaine. Ennen sen kiinnittämistä pohjan pinnalle se on käsiteltävä bitumipesulla tai mastilla kuten edellisessä menetelmässä.

Sitten katelevy voidaan lämmittää kaasujousella ja levittää pohjan pystysuoralle pinnalle 15-20 cm: n päällekkäin. Tätä menetelmää kutsutaan fuusioiksi. Mutta myös ruberoidia voidaan kiinnittää erityisten liima-aineiden avulla. Ylhäältä katumme jälleen bitumimastilla ja liimataan toinen kerros katemateriaalia.

Se on tärkeää! Ennen ruberoidin kiinnittämistä on tarpeen kääriä vaakasuoran vedeneristeen reunat alas ja puristaa sitä, sulauttamalla valssatun materiaalin ylhäältä.

Ruberoidin sijaan voit käyttää nykyaikaisempia valssattuja materiaaleja: TechnoNIKOL, Stekloizol, Rubiteks, Gidrostekloizol, Tekhnoelast tai muut. Niiden polymeerinen pohja on polyesteriä, mikä parantaa elastisuutta, kulutusta ja parantaa suorituskykyä. Huolimatta korkeammasta hinnasta kattohuopaan verrattuna, näitä materiaaleja suositellaan käytettäväksi pohjaeristyksen vedeneristykseen. Mutta ne eivät kykene antamaan pinnoitteelle riittävää lujuutta ilman mastikäsittelyä, koska ne eivät tunkeudu huokosiin.

Nestemäisen kumin pohjaeristys

Okleechnoy vedenpitävyyden sijaan voit käyttää nestekumia, jolla on hyvä tartunta pohjaan, kestävä ja helposti syttyvä. Ja mikä tärkeintä, pinta on saumaton, mikä tarjoaa paremman suojan. Jos perustan vedeneristys tehdään manuaalisesti, niin yksikomponenttinen nestekumi, kuten Elastopaz tai Elastomiks, tekee sen.

Aineenkulutus / m2 on 3 - 3,5 kg.

Elastopazia levitetään kerroksittain, kahdessa kerroksessa, kestää vähintään 24 tuntia +20 ° C: n lämpötilassa kuivua. Myydään kaupeina 18 kg, halvempaa kuin Elastomiks. Jos kauhaa ei käytetä kokonaan, se voidaan tiivistää tiukasti ja käyttää myöhemmin.

ElastoMix levitetään yhdellä kerroksella, sen kuivuminen kestää enintään 2 tuntia +15 ° C: n lämpötilassa. Myydään kauha 10 kg, Elastopaz kalliimpia. Jos ElastoMix-kauhaa ei käytetä kokonaan, seosta ei voida säilyttää, koska seokseen, joka lisätään seokseen ennen käyttöä, aiheuttaa ämpärien sisällön muuttuvan kumiin 2 tunnin kuluessa.

Valittava materiaali riippuu isännän mieltymyksistä ja toteutusaikataulusta. Ennen nestekaalin levittämistä pinnan on oltava pölyttömiä ja käsiteltävä pohjamaalilla. Tunnin kuluttua, käytä pakkauksessa annettuja nestekumia telalla, lastalla tai harjalla.

Nestekumilla käsitelty pinta voi vaatia suojaa ulkopuolisilta vaikutuksilta, jos täyteaine maaperässä sisältää kivet tai roskat. Tässä tapauksessa pohjan on peitettävä geotekstiilillä tai varustettava paine seinään.

Pohjamaalaus vedenpitäväksi

Vedenpitävyys tunkeutuu materiaaleihin, joiden aineet pystyvät tunkeutumaan betonin rakenteeseen 100 - 200 mm: n tarkkuudella ja kiteytyvät sisälle. Hydrofobiset kiteet estävät veden tunkeutumisen betonirakenteeseen ja nostavat sitä kapillaareihin. Myös betonin korroosiota estetään ja sen roiskeenkestävyys lisääntyy.

Materiaalit kuten Penetron, Aquatron-6 ja Hydrotex viittaavat tunkeutumiseen anti-kapillaariseen vedenpitävyyteen, eroavat tunkeutumissyvyydestä ja käyttötavoista. Useimmin samanlaisia ​​materiaaleja käytetään kellarin, sisäpohjan tai kellarin sisäisten betonipintojen hoitoon.

On parasta käyttää läpäisevää vesitiivistystä märällä betonilla. Tee näin ensin puhdista pölyn pinta ja kostuta sitten perusteellisesti. Levitä materiaali useaan kerrokseen. Kun se imeytyy, ulompi kalvo voidaan poistaa.

Kipsi vedenpitävä pohja

Säätöpinnan pystytason tasoittamiseen ja vedenpitävyyteen voidaan käyttää erityisiä kipsiseoksia lisäämällä kosteutta kestäviä komponentteja: betoni-, betoni- tai asfalttimastia.

Kipsi suoritetaan käyttäen samaa tekniikkaa kuin kipsiseinät majakkaissa. Jotta halkeamat eivät näkyisi pitkään, on suositeltavaa käyttää sitä kuumalla tavalla. Kuivauksen jälkeen kipsikerros on suojattava täyttämällä savilukko ja täyttö savella.

Pohjan vedeneristys

Itse asiassa tämä menetelmä on moderni korvaaja savi linna. Pohjaveden suojelemiseksi aggressiivisilta painevesiltä käytetään bentoniittimattoja, jotka perustuvat saveen. Muuten niitä voidaan käyttää muiden vedeneristysmenetelmien lisäksi. Savi-matot kiinnitetään käsiteltyyn pohjaan tikkaiden avulla. Ne asetetaan 15 cm: n päällekkäin. Sen jälkeen seinään asennetaan betonista valmistettu paine-seinä, joka toimii esteenä, joka estää mattojen paisumisen.

Käytön aikana mattojen paperiosa tuhoutuu ja savia painetaan pohjan pinnalle ja suoritetaan suojatoiminto.

Savi linna

Savi linna on myös suunniteltu olemaan antamatta painevettä pohjaan. Tätä varten kaivetaan noin 0,6 m kaivantoa. Pohjaan kaadetaan kerros ryöstöä. Sitten pohjan ja seinän kaivanto on tamped kanssa paksua savea useita kerroksia kuivumista taukoja. Jäljelle jäävä tila on täynnä joko soraa tai saviä ja yläosassa on sokea alue.

Kevään tulvissa savesta ei päästetä vettä pohjaan, ja alempi kosteus lähtee törmäyskerroksen läpi.

Vedenpitävä säätiö - vastuullinen asia. Tässä artikkelissa olemme tarkastelleet vain yleisimpiä menetelmiä. Jos päätät tehdä kaiken työn itse, muista, että yrityksen menestyksen tärkein asia on valita oikeat materiaalit ja tarvittavat toiminnot. Sitten säätiö kestää kauan ja ei vaadi kalliita korjauksia.

Maaperän viemäröinti - tärkein rakennusvaiheen valmisteluvaihe. Kuivatusputkien käyttö nopeuttaa merkittävästi ja yksinkertaistaa vedenpoistojärjestelmien asennusta. Jätevesiputkia tarvitaan veden poistamiseksi korkealla pohjaveden pinnalla.

Katemateriaali vedenpitävälle pohjalle

Järjestelmän kiinteä osa on vedeneristys. Oikein toteutettu, se suojaa tehokkaasti kosteudelta ja vedeltä, mikä takaa vakauden. Vedenpitävyys tarvitaan kaikissa rakenteissa, jotka on rakennettu maanpinnan tasolla tai maan alla. Tämä pätee erityisesti silloin, kun pohjaveden nousu uhkaa. Ohjaava periaate on, että pohjan vedenpitävyys on oltava jatkuva ja jäykkä, erottamalla rakennus maaperän kosteudesta ja vedestä. Luodessaan tällaista sulkua, pohjamateriaalin vedeneristysmateriaali on tavanomainen ja yleinen menetelmä.

Katemateriaalin ominaisuudet

Se, että tällainen ruberoidi tunnettiin XIX vuosisadan lopulla. Sitten hän ilmestyi Yhdysvalloissa neliömäisten pahvipalojen muodossa, jotka oli kyllästetty bitumilla ja palvellut kattotyöhön. Kerran kerros kerros on asennettu väliaikaisesti, kunnes työ on valmis. Nykyään katemateriaali on arkkimateriaalia, jota käytetään tiivistekerroksena rakennusten rakentamisen aikana, lisäksi suojaa kosteutta ja ilmavirtaa vastaan.

Kattotiili edustaa kartonkipohjaa kostutetulla muulla materiaalilla vedenpitävyyden aikaansaamiseksi. Tämä aine on useimmiten maaöljybitumi.

Käytettäessä käytetään ruberoidilevyjä:

 • polyesteri lasikuitu;
 • selluloosakuitu;
 • ei-kudotusta materiaalista

Polyesterikuidut, jotka on kehitetty kateaineen pohjamateriaalina, ovat erittäin kestäviä murtumille, kestävät äärimmäisiä sääolosuhteita ja kestävät kovia elementtejä. Toinen vaihtoehto on täysin orgaaninen katemateriaali, joka käyttää selluloosakuitua.

Valmistusmateriaalista riippuen kateaine on monenlaista:

 • euroroofing-aine (valmistettu synteettisellä pohjalla, useimmin liuskekiven alla);
 • rubemast (tehty kartongista, jota käytetään säätiön rakentamisessa);
 • lasi-ruberoidi (lasikuitu toimii pohjana, sitä käytetään ylemmän ja alemman kattokerroksen asettamisessa);
 • kattopaperi (pahvi, joka on kyllästetty öljytuotteilla ja joka on ripoteltu molemmilta puolilta, käytetään tilapäisiin vedenpitävyyteen).

Katemateriaalin merkintä

Lattian vedenpitävyyteen on kattotuomarin merkitys yhtä tärkeä rooli. Se merkitsee tietyn asteikon vedeneristysmateriaalia ja sisältää 3 kirjainta ja numeroa. Ensimmäinen kirjain ilmoittaa itse kateaineen (kirjain "P"), toinen osoittaa tarkoituksen (katto tai vuori) ja kolmas osoittaa kastelumuotoa.

Valitse vesiohenteinen ruberoidi

Jos olet kiinnostunut siitä, mikä katodisäde on vedenpitäväksi säätiölle sopivin, sinun on ensin ymmärrettävä sen ominaisuudet ja toiminnot. Tavoitteena on, että markkinoilla oleva koko vedeneristysmateriaali jaetaan:

Yläpintakerroksena käytetään kattotiiliä (tiheämpää, yli 350 g / m2) ja pohjamateriaalia (vähemmän tiheää, 200-300 g / m2). Vedenpitävä kateaine soveltuu katto-maton ylä- ja alakerroksiin.

Vedenpitävyys perustuu sopivaan RKP-350, 400 -kankaaseen, jonka etuja kestävyys ja kosteuden kestävyys. RPP-300, jota käytetään alemman kattopehmusteen vedenpitävyyteen, on myös melko edullinen ja kestävä vedeneristysmateriaali.

Stadioneja vedenpitävyyteen ruberoidilla

Toimenpidekokonaisuuden määrittämiseksi on otettava huomioon seuraavat ehdot:

 • Pohjaveden läsnäolo ja taso, ottaen huomioon jousen nostaminen

Pohjan vedenpitävyys on suoritettava, jos pohjaveden pinnan taso on yli 1 m pohjan pohjalta. Suojausta varten riittää pystysuora päällystysvesieristys.

Jos pohjaveden ja pohjan pohjan välinen etäisyys on alle metrin, sinun on suoritettava täydellinen kosteussuojaus. Laadukkaita töitä varten sinun on käytettävä pystysuoraa tunkeutumista ja vaakasuoraa liimausmenetelmää.

Jos veden pinta saavuttaa kellarikerroksen tasolle, edellä mainittuihin vedenpitävyysmenetelmiin lisätään kuivatusjärjestelmä talon ympärille.

 • Maaperän heterogeenisuus ja sademääräintensiteetti

Maaperän heterogeenisuus vaikuttaa suoraan pintaveden nopeaan vetäytymiseen sateiden, lumen ja muun saostumisen aikana. Tiheämpi maaperä pystyy nostamaan kosteutta korkeammalle korkeudelle kuin tulvien vaara altaaseen kasvaa. Sora, kivi ja hiekka ovat melko hyvän läpäisevän maaperän. Lama ja hiekkasauma ovat vähemmän läpäiseviä, ja savea pidetään vedenpitävänä maaperänä.

 • Laitoksen toimintaedellytykset

Rakennuksen suojausaste vettä vastaan ​​riippuu sen toimintaedellytyksistä. Lämmitys, asuintilat ja rakennuksen pinta-ala vaikuttavat työn eteen, toteutusjärjestykselle, käytetyille materiaaleille ja varoille.

Tyypit kellarin vedeneristys

Vedenpitävyys voidaan tehdä kahdella tavalla:

Vedenpitävä vedeneristys tehdään yleensä rakentamisen aikana, jotta se täyttäisi rakennusmääräysten vähimmäisvaatimukset. Menetelmä estää veden tunkeutumisen pohjan läpi. Tämän tyyppisen työn suorittaminen vaatii lisää valmistelua ja aikaa.

Vedenpitävyys on useita:

Maalauksen suorittamiseen käytetään kosteudeneristysmateriaalia bitumiin ja synteettisiin materiaaleihin.

Säätö Okleechnaya-vaakasuora vedeneristys tehdään liimaamalla säätö suojatuilla materiaaleilla, kuten kateaineella, eristyksellä, Brizolilla tai vedeneristyksellä.

Eristysmateriaalin etuna on:

 • suhteellinen kestävyys (oikea vedeneristys katodimateriaalilla mahdollistaa sen käytön 50 vuodessa);
 • aineellinen halpa;
 • korkea lujuus ja kimmoisuus;
 • lämpöstabiilius;
 • hapettumisenesto;
 • maaperässä ja pohjavedessä esiintyvien hyökkäyssuolojen vastustuskyky;
 • universaalisuus, kannattavuus;
 • helppo asentaa.

Miinuksista on tarpeen huomata materiaalin syttyvyys ja sen epävakaisuus.

Pystysuora vedeneristys

Pystysuora vedeneristys suojaa kosteutta perustuksen sisä- ja sivupinnoilta. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä bitumimastetteja ja kuivaseoksia.

Säätiön sijainnista ja käyttöolosuhteista riippuen on mahdollista käyttää:

 • obmazochny tai mastinen vedeneristys;
 • tunkeutuva vedeneristys.

Pinnoituksen vedenpitävyys on estää pohjan kosteus vedellä. Tätä tarkoitusta varten käytetään bitumipolyuretaania tai kumi- bitumimastetta pystypinnoilla. Soveltamisen jälkeen ne muodostavat vedenpitävän pinnoitteen. Tämäntyyppisten pystysuoran vedenpitävyyden eduista voidaan mainita suuri lujuus, kyky piilottaa halkeamat perustuksen kutistumisen aikana ja käytettävän materiaalin hyvän elastisuuden. Haitat ovat mastin haavoittuvuus ympäristön vaikutuksen ja potentiaalisen delaminoitumisen perusteella.

Vedenpitävyys lävistetään seosten avulla, joihin kuuluvat sementti, vaikuttavat aineet ja kvartsihiekka. Se levitetään pohjan sisäpuolelta ja ulkopuolelta ja reagoi materiaalin kanssa täyttäen kaikki mikroprekat.

Vedenpitävät vedeneristysmenetelmät kattohuovan kanssa

Kahdella menetelmällä, jolla vedenpitävä pohja on kateaineella, on vähiten tehokas asennus mekaanisella kiinnityksellä, kun kateaine on kiinnitetty pohjaan kynsillä ja hyllyillä. Toinen menetelmä koostuu kateaineen liimaamisesta bitumimastilla.

Kattorakenteiden vedenpitävyys teknologialla katodisällöllä bitumipinnoitteelle

 • Valmisteleva vaihe

Valmisteluvaihe koostuu perustuksen pohjan tasoituksesta, joka sallii katemateriaalin kiinnittymisen tiukemmin sen pinnalle. Vaihe voidaan tehdä laastilla, johon sisältyy sementtiä ja hiekkaa. Hän myös hajottaa löytyneet sirut, pienet kutistumisvaiheet tai muut puutteet.

 • Valssattujen kateaineiden asettaminen

Valmistettu pohja käsitellään kuumalla nestemäisellä bitumilla tai mastilla, joka tiivistää halkeamat ja parantaa tarttuvuutta. On suositeltavaa käyttää bitumia rullalla tai harjalla. Sen jälkeen kattomateriaali asetetaan välittömästi, jonka reunojen on päästävä päällekkäin 8-10 cm: n etäisyydellä. Kattomateriaalin reunat on suojattava pystysuorassa vedeneristössä.

Päällysteen käyttöiän lisäämiseksi bitumikerroksen materiaalin levittäminen on tehtävä vähintään kahdesti - ensin päällystetään ja suojakerros asetetaan.

Vedeneristys katetulla materiaalilla ei suoriteta epäsuotuisissa sääolosuhteissa ja matalissa lämpötiloissa, koska se edistää vedenpitävän materiaalin ominaisuuksien menetystä.

Vedenpitävän kerroksen jäähdyttämisen jälkeen katodimateriaalista ja bitumista koostuva kerros on peitettävä maaperällä. Kaikki työ on tehtävä riittävän huolellisesti, ettei suojakerros vahingoiteta eikä sen tehokkuutta vähennetä.

Vakiovarusteena oleva suojakerroksen vedeneristysmateriaali on yleisin tapa. Oikea vedenpitävyys säätiön kanssa katemateriaalin ansiosta voit asettaa riittävän ja pitkäkestoisen aidan rakennukseen, erityisesti kosteassa ilmastossa, kosteudelta ja vedeltä, mikä lisää käyttöikää.

Mikä on parempi käyttää säätiöalustettujen materiaalien vedeneristykseen

Ei ole epäilystä siitä, että rakennustyön perustan korkealaatuinen vedenpitävyys on tarpeen. Tämä rakennus on perustana, johon pystytetty rakennus on. Valmistusaine on betoni, joka imee kosteutta ympäristöstä.

Lisäksi kapillaarien läpi nousevan veden syövyttävä vaikutus metalliosastoon, joka on jäykkyyden kehys. Tämän prosessin kriittisen kehityksen myötä säätiö tuhoutuu, rakennuksen rakenne epämuodostuu ja sen toiminta muuttuu mahdottomaksi.

Säätiön epäonnistuminen esimerkki

Miksi tarvitsemme katemateriaalia vedenpitävälle pohjalle

Tällaisten ilmiöiden estämiseksi rakennuksen pohja on suojattu veden aggressiivisilta vaikutuksilta. Tämän työn suorittamiseksi käytetään usein kateaineita, jotka ovat bitumilla kyllästettyä levymateriaalia, jolla on elastisuus ja vastustuskyky ulkoisen ympäristön lämpötilan vaihteluille.

Tällä materiaalilla on seuraavat edut:

 • erinomainen vedenkestävyys;
 • alhaiset kustannukset ja sen käytön taloudelliset toteutettavuus;
 • pitkä käyttöikä ilman suoraa altistumista auringon säteilylle;
 • pieni paino;
 • ekologinen puhdas;
 • helppokäyttöisyys;
 • suojapinnoitteen laatu, joka määräytyy vain oikealla asennusmenetelmällä, joka ei riipu itse materiaalin ominaisuuksista.

Katonmateriaalin vuoraus, jota käytetään bitumiin, on tehty pahvista tai lasikuidusta. Kartonkipohja voi halkeilua taivutettaessa, joten huolehtiminen on välttämätöntä, kun käsitellään tällaista verkkomateriaalia, ja lisäksi tällainen vuori kastuu kosketukseen veden kanssa.

Lasikuidulla on paljon paremmat suorituskykyominaisuudet, se on hyvin resistenttejä muodonmuutoksille, sitä voidaan käyttää erilaisten muotoiluvaihtoehtojen kanssa säilyttäen samalla syntyvän pinnoitteen laatu, mutta tällaisen rullamateriaalin hinta on korkeampi.

Vedenpitävyys pohjalla kateaineella suoritetaan seuraavasti: käsiteltävät pinnat puhdistetaan perusteellisesti rasvakertymistä, hiekkaa, pölyä ja likaa metallisella harjalla ja kuivataan rakennuksen hiustenkuivaajalla. Sitten bitumiterva kuumennetaan nestemäiseen tilaan sopivassa säiliössä.

Liimauskyvyn lisäämiseksi ja vedeneristysominaisuuksien parantamiseksi se kuluttaa hukkumoottoriöljyä kaksikymmentä prosenttia kokonaismäärästä. Tuloksena oleva koostumus levitetään harjan tai rullan avulla käsiteltävän pohjan pinnalle.

Kattomateriaalin asettaminen polttimella

Katemateriaalin lakat kuumennetaan puhalluslaitteella ja ne asetetaan bitumikerrokselle, jonka päällekkäisyys kymmenen senttimetriä. Levymateriaalin reunat liimataan kiinteästi yhteen. Tuloksena olevan pinnoitteen suorituskyvyn parantamiseksi se tehdään usein monikerroksiseksi, erityisesti paikoissa, joissa on korkea luonnollinen kosteus.

Minkälainen rulla materiaali on edullinen

Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla tarjotaan erilaisia ​​valssattuja materiaaleja, jotka voidaan jakaa seuraaviin luokkiin:

 • Edullisin kustannus - päällystysmateriaali. Tähän ryhmään kuuluvat katemateriaalit sekä lasieristys ja lasi. Se on erittäin suosittu ja laajalti käytetty rullatun materiaalin tyyppi erilaisten vedeneristystyökaluilla. Teknologian soveltaminen ei ole erityisen vaikeaa.
 • Materiaalit, joita levitetään pintaan, jota käsitellään fuusioimalla. Koostumuksessaan on bitumi tai polymeerikerros, joka on lämmitettävä käytön aikana.
 • Kaikkein halvin hintaluokka sisältää diffuusiokalvon kalvot. Ne ovat läpäiseviä höyryille ja sallivat niiden irrottamisen sisätiloista samalla aikaansaen vedenpitävän suojan ulkoisille pinnoille.

Rullaneristysalue

Kaikki nämä valssatut materiaalit voidaan käyttää onnistuneesti vedenpitävyyden suorittamiseen. Millaista materiaalia on parempi käyttää, määritellä rakennuksen omistajan erityiset käyttöehdot ja taloudelliset mahdollisuudet.

Pystysuoran vedeneristysjärjestely

Pohjan vedenpitävyyden kiinnittäminen on suunniteltu suojaamaan sivupintoja veden aggressiivisilta vaikutuksilta. Ennen sen levittämistä sementtilaastia leviää kaikki silmämääräisen tarkastuksen aikana havaitut ontelot, sirut ja halkeamat. Jyrsimellä leikataan ulkonevat elementit ja terävät kulmat. Liitospinnat suorassa kulmassa ovat pyöristettyjä.

Muottirakenne irrotetaan, käsitelty pinta puhdistetaan rasvakertymistä, roskia, likaa, pölyä ja kuivataan rakennuksen hiustenkuivaajalla. Valssattujen materiaalien kestävyys perustuen vedenpitävyyteen riippuu seuraavien sääntöjen täytäntöönpanosta:

 • Pinta tasoitetaan ja puhdistetaan korkealaatuisella pohjamaalipinnoitteella.
 • Valssatun materiaalin asianmukainen valmistelu, joka leikataan tavaroiksi, joiden pituus on puolitoista ja kaksi metriä. Ne kiinnitetään bitumimuovilla ja liimakoostumus levitetään kankaalle ja käsiteltävälle pinnalle. Sen kerroksen paksuus ei saa olla yli kaksi millimetriä.
 • Liittäminen alkaa alhaalta, nousemassa ylös. Liinan leikkaus levitetään alareunaan, painaa tiheästi ja sileästi, vähitellen avattaessa rullaa. Sivureunat asetetaan päällekkäin kymmenestä viiteentoista senttimetriin ja kiinnitetään tiukasti.
Pie okleechnoy vedeneristys, eristys, paine seinään ja pinnoite vedeneristys

Vedeneristyssuojakerros tulee suojata vaurioilta kiinteillä sulkeumilla maahan, jota käytetään pohjan täyttämiseen. Tätä tarkoitusta varten suojaava seinä on tehty tiilestä tai liuskekivestä.

On vähemmän työlästä käyttää profiilista kalvoa, joka muodostaa ilmavälin maaperän ja vedeneristyskalvon kerroksen välillä. Se on erittäin mekaaninen ja pystyy kestämään merkittäviä ulkoisia kuormituksia. Lisäksi tämä materiaali suojaa kellarihöyrystä itäiseltä kasvillisuudelta. Kalvo liimataan haaroihin erikoisella nauhalla.

Vaakasuorat vedeneristyskalvot

Vedenpitävyys vaakasuoralla järjestelyllä estää veden tunkeutumista pohjarakenteen tasojen väliin. Sen toteuttaminen on mahdollista vain talon rakentamisen vaiheessa ennen laatikon rakentamista. Valssattua materiaalia olevat suojakerrokset asetetaan perustuksen pohjan tasolle seiniin ja viisitoista senttiä kellarikerroksen alapuolelle. Työjärjestys on seuraava:

 • ennen betonin kaatoamista kaivannon pohjalle, kolmekymmentä senttimetriä oleva savikerros tiivistetään;
 • 7 cm: n kerros betonille annetaan aikaa kovettua kokonaan;
 • jäädytetty pinta päällystetään mastiksella bitumipohjalla;
 • telamateriaali asetetaan päälle;
 • lisätään toinen bitumikerros;
 • toinen verkkomateriaalin verkko on asetettu;
 • toinen seitsemän senttimetrin betonikerros kaadetaan;
 • kahden tunnin kuluttua sen pinta täytetään kahdella senttimetrillä sementtiä;
 • saatu rakenne kuivataan monoliittiseen lujuuteen.
Vaakasuorat vedeneristyskalvot

Yhdistämällä vaaka- ja liimausvesieristysmenetelmät voit luotettavasti suojata minkä tahansa rakenteellisen monimutkaisuuden rakennuksen perustan. Näiden sääntöjen noudattaminen auttaa suojaamaan rakennettua taloa luotettavasti kosteudesta ja muotista asuintiloissa ja estää rakenteen ennenaikaisen tuhoutumisen.

Vaihtoehto, joka antaa ruberoidia nestekumille

Nestekumilla, joka on kumipitoisuusemulsio, jossa on erilaisia ​​lisäaineita, on useita epäilyttäviä etuja. Se on erittäin joustava, täysin kestää altistumisen auringon säteilylle, se tarttuu hyvin substraattiin, johon sitä käytetään, luo tasaisen päällysteen ilman aukkoja tai saumoja.

Tämän materiaalin haitat ovat sen korkeat kustannukset ja tarve käyttää erikoislaitteita, kun sitä käytetään. Lisäksi nestemäinen kumi ei aina ole myynnissä rakennusmateriaalien markkinoilla.

Nestekumi putkien liimaukseen

Kun asennat kateaineita nestekumilla, valssattua materiaalia ei tarvitse lämmittää, se tarttuu täydellisesti siihen. Tämä muodostaa melkein monoliittisen vedeneristyskerroksen, jolla on elastisuus. Se on erinomainen suorituskyky ja kestävyys, joka on verrattavissa koko rakennuksen elinikään.

Katemateriaalin haitat vedeneristysmateriaalina

Pohjamateriaalin vedeneristysmateriaalia käytetään laajasti, mutta sillä on joitakin toimintahäiriöitä. Se on alttiina tulipalolle, koska sen valmistuksessa käytetään öljynjalostuksen tuotteita. Kattopaperin rakenne, joka on sen substraatti, on alhainen kimmoisuus ja heikentää taipuisien muodonmuutoksia.

Ympäristöystävälliset lämpötilavaihtelut vähentävät veden kestävyyttä. Suora altistuminen auringonvalolle vähentää merkittävästi huopaa valmistetun suojapinnoitteen elämää, se menettää nopeasti vedeneristysominaisuutensa. Alhaiset talvilämpötilat vaikuttavat myös heikkoon.

Toivomme, että esitetyt tiedot auttavat sinua määrittämään oikein OKLEECHNOY-vedensuojausperustan valinnan. Paras todiste tästä on vankka perusta. Hyödyllisiä vinkkejä löytyy alla olevasta videosta.

Kuinka voitte korvata katon kattotiiliä laadullisesti?

Hyvä päivä! Mitä korvata ruberoidilla? Todellakin, niin monet ihmiset kohtaavat nykyään sellaisen ongelman kuin sinulla on. Ruberoidipinnoitteen säilyvyys kestää usein kymmenen vuotta. Siksi haluan neuvoa sinua useissa katossa olevissa autotallissa, jotta ymmärrät, miten kateaineita vaihdetaan.

Yksinkertainen katemateriaali on mahdollista korvata euroroofing-materiaalilla. Se on valmistettu synteettisestä ja lasista valmistetusta kankaasta ja se on kyllästetty polymeerillä ja bitumilla. Tämä materiaali on kestävämpi ja joustavampi, lämpötilaeroiltaan kestävä, ei kosteutta ja palvelee pitkään ulkokerroksen erikoisjauheen ansiosta. Sitä voidaan levittää sementtilaastilla ja vedeneristyskerroksella. Se voidaan asentaa sekä kylmällä tavalla että lämmittämällä. Työ on aikaa vievää, ja työntekijäryhmä tekee kaiken laadullisesti.

Lattiakattoa voidaan käyttää kattopäällysteinä. Se perustuu vahvaan lasikuituun, suojaavana kerroksena käytetään erityistä bitumin ja polymeerin seosta. Ulompi kerros materiaalia, joka on peitetty suojakäsineellä. Materiaali ei kulje kosteutta, mikä on erittäin arvokas kun asennat katon.

Voit kattaa katon ja liuskekiven, kuten päällyste voi toimia pitkään. Asbestisementtilevyt ovat kevyitä, niiden asennus voidaan tehdä itsenäisesti. Tämä materiaali kestää lämpötilan muutoksia. Levyt kiinnitetään liuskekiilillä ja tiivisteitä tiivistetään kumitiivisteillä. Ensin sinun täytyy porata reikä arkkiin ja ajaa sitten naulaa siihen. Jos pieniä vikoja ilmenee ajan myötä, ne voidaan korjata ongelmitta. Tee näin valmistelemalla sementin, asbestin, PVA-liiman ja veden seos ja aseta se levyn puhdistetulle pinnalle. Tällainen 2 mm: n seos peittää täydellisesti kaikki halkeamat tai sirut. Tällaisen kattavuuden käyttöikä on jopa 40 vuotta.

On mahdollista käyttää eurollaa. Nämä ovat bitumi aaltopahvia, jotka on valmistettu orgaanisista kuiduista ja kyllästetty bitumilla. Koostumuksessaan ei ole asbestia, joka on hyvin haitallista terveydelle. Tällaisia ​​levyjä peitetään polymeerikerroksella ja kestävällä maalikerroksella, mikä lisää tällaisen pinnoitteen käyttöikää jopa 50 vuoteen. Levyt ovat hyvin joustavia, joten asennus voi suorittaa yksi henkilö. Asenna Euro-liuskekivi kynsien puupalkkien kanssa.

Voit käyttää autotalli moderni katemateriaali - bikrost. Se poikkeaa tavallisesta kateaineesta korkealla plastisuusasteella, mikä lisää pinnoitteen käyttöikää. Ennen bikrostin asettamista kattopinnalle levitetään erityinen bitumimateriaalin koostumus. Tämä on tarpeen autotallin vedenpitävyyden kannalta. Sitten pino pinnoitusarkit päällekkäin toisiaan (vähintään 10 cm). Päällysteen katto lämmitetään kaasupolttimella ja tasoitetaan rullalla, saadaan hyvä liitos.

Voit asettaa autotallin katon katolle. Se on myös melko yksinkertainen, ja voit käsitellä sitä itse. Nämä ovat galvanoituja profiloivia teräslevyjä, jotka kestävät ilmakehän saostumista, ovat hermeettisiä ja kestäviä. Lisäsuojaksi levyt päällystetään polymeerimateriaalilla. Aseta ensin puupalkit. Sijoitetut levyt limittyvät yhdellä aallolla ja kiinnitetään ruuveilla ruuvitaltalla. Levyt voidaan leikata metallisilla leikkureilla.

Jos kuuntelet kaikkia edellä mainittuja vinkkejä, saat hyvän kattavuuden, joka kestää useita vuosia eikä aiheuta lisäongelmia. Sinun ei tarvitse soittaa asiantuntijaa ja käyttää ylimääräistä rahaa.

Mikä on kateaine ja sen erot muista materiaaleista?

Vedeneristysmateriaalia, joka on tehty vain rullina, kutsutaan kateaineeksi. Yksi sen eroista muista kateaineista on se, että se on päällystetty kummallakin puolella olevasta bitumikompostoinnista ja aina ripoteltu asbestisirujen kanssa.

Materiaalin kuvaus

Katemateriaali on materiaali katon kattamiseksi ja sen vedeneristys. Itse asiassa tämä on erityinen kattolevy rullina, joka onnistuneesti hoitaa tehtävänsä erittäin kohtuullisella rahalla.

Merkintä voi osoittaa, että ruberoidi RK voi olla:

 1. K - karkealla kastikkeella,
 2. M - kateaine, jossa hienorakeinen kastike,
 3. P - jauhettu pukeutuminen,
 4. H - hilseilevä pukeutuminen.

Merkinnät sisältävät välttämättä numeroita. Ne merkitsevät kateaineen kartonkipohjan tiheyttä grammoina neliömetriltä ja voivat olla 300-400. Kattotiiliä 300 käytetään rakennusrakenteiden vedeneristämiseen, myös ylemmän ja alemman kattokerroksen kerroksena (RCP 300).

Katonmateriaalina 300, mutta jauhemaisella sidoksella, käytetään kattolamatto (RPP 300) pohjan alaosaan. Ruberoid 400 karkealla pukeutumalla kattorakenteiden yläosaan (RKK 400).

Yleensä kateaineen käytön tulisi johtua sen koostumuksesta. Nykyaikaisessa rakennelmassa sitä käytetään aktiivisesti, sekä klassinen katemateriaali valmistukseen että sen modifioituihin vastaaviin.

Kuvassa - koostumus ruberoid

Mikä kateaine on parempi

Classic ruberoid on valmistettu paksuisesta pahvista. Tämä on hänen heikoin kohta. Ajan myötä bitumipäällyste menettää ominaisuutensa, kastike katoaa ja kattopölyä on muutettava.

Nykyaikaisen katon perustana voi olla:

 • lasikuitu,
 • polymeerit
 • muita moderneja materiaaleja.

Jos keskityt hintaan, on parempi valita tavallinen ruberoidi. Jos tarvitset kestävyyttä ja yksinkertaista mutta laadukasta asennusta, sinun on kiinnitettävä huomiota moderniin, muunnettuun tuotteeseen.

Katemateriaali on materiaali, jonka käyttö vuosien varrella on perusteltua katto. Ja se on tämä materiaali, joka voi olla sekä osa kattopäällysteiden että kokonaan. Riippuu kateaineiden tyypistä ja voi olla sen käyttö.

Ruberoidin korvaaminen

Vaihtoehto tavalliseen katemateriaaliin - sisäänrakennetut valssatut rullamateriaalit katolle ja vedenpitäväksi tai nestekumille. Tällaisten materiaalien avulla asennus on helpompaa. Heidän palvelusaikansa on korkeampi. Vahva perusta (ei pahvi) tulee kattamaan bitumi tai polymeerinen eristäminen.

Tällaisten materiaalien pääominaisuudet:

 1. Paksuus on yli 3 millimetriä.
 2. Matala tasoitus.
 3. Asennukseen on tarpeen lämmittää materiaalin pohja.

Mikä voi korvata katon materiaalin katolla?

Nestekumia

Nestekumien suurin etu verrattuna kattohuopaan on kestävyys. Se ei kuitenkaan pelkää pakkasesta ja myrkytöntä. Valmistettu nestemäisestä kumista, joka perustuu bitumiin. Voit käyttää sitä katolla säännöllisellä harjalla tai käyttää pistoolia.

Nestekaalin tärkeimmät edut:

 • elastinen,
 • puristuskestävyys.
 • hyvin venytetty.

Haittoihin sisältyy hinta, se on useita kertoja suurempi kuin ruberoidi. Mutta kun otetaan huomioon asennuksen helppous sekä nestekumin kestävyys voidaan arvioida kiinteällä aineella 5.

Yleensä kateaine on tehty pahvista tai lasikuidusta. Mutta on myös erityinen kiinnitystapa, jossa käytetään sopivia bitumia.

rubemast

Se on melko suosittu valssattujen kattojen ja vedeneristysmateriaalien. Sydämessä on bitumipolymeerikoostumus yhdistettynä lasikuituun, jossa on mineraalitäyteaine ja polymeeri-lisäaineet.

Rubemastin päällyskerros, kuten useimmat valssatut kateaineet, on ripoteltu karkeilla graniiteilla, mutta pohjalla - alhaalla sulavaa polymeerikalvoa. On olemassa toinen rubemastityyppi, jota käytetään yksinomaan katto-maton alapäähän. Tässä tapauksessa valmistaja tarjoaa rubemastia, joka on peitetty kummallakin puolella olevasta kalvosta.

Rubemastin arviointi sen alhaisesta hinnasta ja hyvistä ominaisuuksista - 5.

Hyödyt ja haitat Rubeminan käytöstä ruberoidien sijasta:

Eurokattohuovat

Polymeeristä bitumikalvoa kutsutaan euroruberoidiksi. Se perustuu lasikuituun (lasikuitu tai lasikuitu) ja polyesteriin. Tiettyyn päällykseen levitetään kerros (ataktinen polypropeeni), 2-5 kilogrammaa / m2.

Se on paljon vahvempi, mutta samalla pehmeämpi ja joustavampi kuin tavallinen katemateriaali. Lämpötila, jolla euro-ruberoidi ei menetä ominaisuuksiaan, on - 45 - + 100. Tämä materiaali on todellakin vahvempi ja parempi kuin tavallinen katemateriaali, mutta kaikki (ilman tarkkoja taitoja) pystyvät täysin selviytymään sen asennuksesta.

Lämpö jopa tietyn lämpötilan katon pohjalle ja sitten nopea ja tasainen sijoittaminen voidaan suorittaa ei laadullisesti. Ja tässä tapauksessa asetettu euroruberoidi menettää positiiviset ominaisuudet. Euro-ruberoidilla tarkoitetaan kaikkia moderneja katemateriaaleja.


Ne voidaan jakaa seuraaviin ryhmiin:

 1. Rakennetta. Pohjalla ja ilman pohjaa.
 2. Tyypin mukaan: pahvi, asbesti, lasikuitu, polymeeri-bitumi.
 3. Päällysteen luonteen mukaan: kuori, bitumi, terva bitumi, seka, bitumi, polymeeri, bitumipolymeeri.

glassiinipaperi

Asfaltti on kattopaperi, joka on kyllästetty pehmeällä öljypitoisuudella. Sen luokittelu riippuu kartongin paksuudesta. Yksi rullan pergamiinin hinta 100 ruplan tasolla. Sitä voidaan pitää nykyaikaisemmaksi kateaineiden korvaajaksi.

Sitä voidaan käyttää:

 • alustana "kattotiilikon" pohjakerroksen alle,
 • kun se on asennettu kuumalle mastille,
 • bitumilevyissä,
 • kuten vedenpitävä julkisivu.

Väri on tummanharmaa. Käyttöikä 10-12 vuotta. Pisteet - 4.

Izospan

Sitä voidaan käyttää vain ruberoidin sijasta sisäiseen suojaukseen. Tämä on höyryä läpäisevä kalvo. Sitä käytetään eristeen, sekä seinien sisäisten elementtien, suojaamiseen. Sitä käytetään usein kattolevyinä. Toisin kuin kattotiili, jota voidaan käyttää itsenäisenä katossa, Izospan vaatii päällystettä. Kun otetaan huomioon tämä seikka, hänen arviointinsa voi olla vain neljä.

Kattaa katolla ruberoidilla edellyttää joidenkin tärkeiden sääntöjen noudattamista. Niinpä aluksi on välttämätöntä paitsi perustaa pohja myös purkata rullia niin, että koko arkki loppuu. Artikkelissa kerrotaan kateaineiden käytön ominaisuuksista katon rakentamisen aikana.

Stekloizol

Bitumiin peitetty lasikuitupohja on nimeltään stekloizoli. Se voi olla vuori tai katto. Uskotaan, että tämä on melko talousarvion analoginen katto tuntuu, jota käytetään menestyksekkäästi vuori pohja tai itsenäisenä katto matto.

Seuraavat stekloisolityypit:

 • jos suojakerros sijaitsee ulkona ja se kastetaan karkeakarkaisiin elementteihin, niin tämä on katemateriaali,
 • jos suoja on pohjassa, niin se on vuorausmateriaalia.

Stekloisoli sopii yhteen kerrokseen, jonka päällekkäisyys on 10 - 15 senttimetriä. Asennustekniikan mukainen käyttöikä on vähintään 15 vuotta. Arviointi stekloizolu - 5.

Muutamia sanoja stekloizolasta:

Bikrost

Vedenpitävää kangasta, joka aiheutti bitumia sisältävän täyteaineen sekoitusta, kutsutaan bikrostomiksi. Sen avulla voit luoda katto-maton ja korjata joitain alueita.

Bikrostin lajikkeita voidaan käyttää myös kattopäällysteisen maton höyrysulun yhteydessä. Materiaalin yläosa on musta. Telan hinta 10 m2 on noin 1 200 ruplaa. Bikrost saa arvosanan 5.

vilkkuva

Asbestipaperin kyllästäminen öljypitoisuudella antaa lopputuloksen vedeneristysmateriaalin. Sitä voidaan käyttää paitsi katon tai itse katon pohjana myös putkilinjan kattamiseksi. Materiaali on täysin vedenpitävä. Säilyttää lämpötilaa +80 astetta. Kestävä. Väri on musta. Vesitiivistyksen arviointi - 5.

Ruberoidi on materiaalia, jota käytetään useimmin vedenpitävyyteen. Se on kattopahvi, joka on kyllästetty pehmeällä öljypitoisuudella ja päällystetty tulenkestävällä bitumilla.

Toinen tyyppi katto - kattotiilet. Kivihiiliterva (joskus liuskekivi) on kyllästetty katepahvi. Ruberoidin tapaan se tuotetaan rullina. Sen tärkein ero ruberoidista on se, että katehuovat ovat vielä vähemmän kestäviä. Siksi teknisten olosuhteiden mukaan on suositeltavaa käyttää sitä vain tilapäisenä katon peitteenä.

Samanaikaisesti katto on riittävän biostabiili ja se sopii hyvin vesihöyryn ja höyryn eristyksen tehtäviin. Katteen yläosa on vaaleanharmaa. Sitä suositellaan samalla tavoin kuin ruberoidi tulisi asettaa useille kerroksille. Vain tässä tapauksessa on mahdollista saavuttaa enintään 10 vuoden käyttöikä. Aineiston arviointi - 4.

Kuinka valita katon materiaali katolle

Normaali ruberoidi ei ole liian kestävä, mutta viiden vuoden ajan sen pitäisi riittää. On melko vaikeaa sietää lämpöä yli 50 astetta ja alkaa pehmentää. Se murtuu kylmältä. Siksi sen käyttöiän pidentäminen johtuu usean kerroksen katemateriaalin asettamisesta. Sitten hän palvelee vähintään 15 vuotta, edellyttäen, että tekniikkaa noudatetaan.

Kattopäällysteiden valinnassa tarvitset:

 1. Varmista, että merkintä vastaa kattohuovan tehtävää.
 2. Materiaali kääritään tasaisesti ja tarttumatta.
 3. Ei ole reikiä, halkeamia ja kyyneleitä.
 4. Jos tarkastellaan taitettuja kerroksia, ei pitäisi olla alueita, joissa ei ole kyllästystä.

Jos sinulla on pakkauspaperi kullekin kattopaperille, merkinnällä ja GOSTilla, voit valita sopivimman materiaalin.

Kattotiilet

Vanhan ruberoidin käyttö

Kattoja korjaettaessa vanha kateaine on poistettava ja asetettava uusiin. Lisäksi käytettyä katemateriaalia voidaan soveltaa uudelleen.

Miten voit käyttää vanhaa materiaalia:

 • On erityisiä murskaimia. He hajoavat kattoainemateriaaleja, sitten tämä jäte sulatetaan sinne juuri uunissa ja valmiin materiaalin täyttää katon nestekumin periaatteella. Asennukset ovat yleensä varsin liikkuvia ja niitä voidaan nostaa kattoon tällaiseen työhön.
 • Käytettyä katemateriaalia voidaan murskata hienoksi siruksi tehtaalla. Hiki voidaan sitten lisätä erilaisiin rakennusseoksiin, mukaan lukien asfalttia tai mastiksin perusteella.
 • Kateaineiden palaset ovat varsin hyödyllisiä maaperän poraamiseksi. Jos sijoitat ruberoidia ja sitten nukahtaa pienen maapallon, tällä alueella voit päästä eroon tuholaisista ja rikkaruohoista.

Näin ollen kattotiili ja sen nykyaikaiset vastineet - tämä on käytännöllisesti katsoen yleinen katto ja vedenpitävä materiaali, joka on melko edullinen, jolla on hyvät ominaisuudet, on melko yksinkertainen. Samanaikaisesti profiilissa tapahtuvan käytön jälkeen sitä voidaan käyttää uudestaan.

Materiaalin valitseminen katolle ei riitä, että tuotemerkki määritettäisiin oikein. On tarpeen tietää, kuinka monta kerrosta katemateriaalia tarvitaan, millaisia ​​materiaaleja tarvitaan työhön, mitkä ovat katemateriaalin yhdistelmän eri rakennusmateriaaleilla.