Suojelu betonille kadulla: mikä tarkoittaa parempaa?

Betoni on erittäin vahva rakennusmateriaali, jolla on ainutlaatuinen kyky vahvistaa voimaa useiden vuosien ajan. Samanaikaisesti ilmakehän tekijöiden, kosteuden ja korroosiota aiheuttavien väliaikaisten vaikutusten väheneminen vähitellen tuhoaa betonisia rakenteita. Miten betonin suojaaminen on? Siksi ne olisi suojattava.

Betonin paras suoja ulkoisista tekijöistä

Betonin tärkein "vihollinen" on kosteutta, tunkeutuu sen huokoiseen rakenteeseen. Kuten tiedetään, veden jäätymisen aikana veden määrä kasvaa huomattavasti ja sanan "kyyneleet" kirjaimellisessa merkityksessä sitä ympäröivää betonia. Täten tärkeimmät toimenpiteet betonin suojaamiseksi tuhoamiselta ovat:

 • Huokoisuuden tiivistyminen ja vähentäminen täyttövaiheessa (ensisijainen suojelu);
 • Betonin pintakäsittely erikoismateriaaleilla;
 • Rauta (vaakapinnoille);
 • Betonin viimeistely eri tavoin (pystypinnoille).

Betonin suojaaminen kadulta tuhoamiselta

 • Ensisijainen suojaus. Se toteutetaan lisäämällä betoniseokseen kemiallisia modifioijia ja värjäämällä kaadettua rakennetta. Esimerkiksi lignosulfonaattien lisäaineet auttavat välttämään rikkien esiintymistä sulfaattien vaikutuksesta ja lisäämään merkittävästi betonituotteiden korroosionkestävyyttä. Piidioksidia sisältävät lisäaineet lisäävät betonin kestävyyttä, elektrolyyttiset lisäaineet muodostavat kiinteän pinnan kovuuden kiihdyttämiseksi, lisäys myonaft vähentää merkittävästi veden läpäisevyyttä ja sulfaatti-hiivan lisäaine GKZH-94 merkittävästi (joskus) lisää roiskeenkestävyyttä;
 • Vaakasuorien ulkopintojen suojaus: sokea alue, polut, sisäänkäyntialueet ja muut vastaavat rakenteet. Kuten käytännössä käy ilmi, yksinkertaisin, edullisin ja kestävin suojausmenetelmä on ylemmän kerroksen tavanomainen "silitys" puhtaalla sementillä ja vedellä valmistetulla freshcast-rakenteella. Raudan muodostumisen seurauksena muodostuu vahva kova kuori, joka on samanlainen kuin terästuotteiden sementointi. Tällöin on noudatettava perussääntöjä tiukasti: betonia on valettava valun jälkeen, älä säilytä sementtiä ja tee työ huolellisesti ja huolellisesti;
 • Betonin toissijainen suoja erityismateriaalien käsittelymenetelmällä suoritetaan joko korjauksen aikana tai rakenteen rakentamisen jälkeen. Tärkeimmät "suojaavat" materiaalit: mastit, maalit tai lakat, erikoiskalvot, biosidiset nesteet, hydrofobisointi, kyllästys erityisratkaisuilla;
 • Betonin suojaava viimeistely koostuu seuraavista materiaaleista ja rakenteista rakentamisen pinnalle: "hyvä vanha" kipsi, lämpöeristysmateriaalit (vaahtomuovi, polystyreenivaahto, kivivilla, penoisoli, kuonanvilla ja lasivilla), saranoitu tuuletetut julkisivut, sivuraide, keinotekoinen tai luonnonkivi, keraaminen graniitti ja keraamiset laatat.

Kuten näette, erilaiset menetelmät betonin suojaamiseksi kadulta tuhoamiselta ovat melko monipuoliset ja laajat. Sen vuoksi päätös siitä, mihin käyttötarkoitukseen tehdään kussakin yksittäistapauksessa, riippuen betonirakenteen tyypistä, sen toiminnan ehdoista ja kehittäjän taloudellisista mahdollisuuksista.

Poikkeus on silitysmenetelmä. Tällä hetkellä optimaalisin tapa suojata tasomaisia ​​vaakapintoja, jotka toimivat ulkoisten ilmakehän ja muiden haitallisten tekijöiden vaikutuksesta.

Mitä kattaa konkreettisia kaduilla tuhoamisen estämiseksi

Kuinka suojata betonia kadulta tuhoamiselta: päällystysvaihtoehdot voimaa varten

Kolme vuotta sitten telakka oli betonoitu, paksuus oli 100-150 mm, sitä ei peitetty mihinkään päälle. Nyt alkoi betonin tuhoutuminen. Kerro mitä voidaan tehdä, miten säästää betonia tuhoamiselta, jos teet levytasoa, mitä lisätään laastiin ja mitä pitäisi peittää ylhäältä?

Asiantuntija vastaus

Vaikka betoni on yksi vahvimmista ja vaikeimmista rakennusmateriaaleista, valitettavasti se on hyvin alttiina ulkoisen ympäristön kielteiselle vaikutukselle. Siksi betonituotteiden ja -rakenteiden valmistuksessa teollisella menetelmällä niihin kohdistuu erilaisia ​​kovettamis- ja suojausmenetelmiä.

Kaikki, mitä sinun tarvitsee tehdä sen jälkeen, kun olet asentanut betonialusta kadulla, on liottaa pintaan vettä hylkivällä. Tosiasia on, että leijonan osuus vaurioista betoni- jalkakäytävien, paviljonkien ja puutarhojen kulkujen aikana laskee kosteudelle, joka tunkeutuu materiaalin mikrohuokosioihin. Talvella neste jäätyy ja laajenee ja muodostaa monia pieniä halkeamia betonin rakenteessa. Tästä ja siitä on irrallisia, epäonnistuneita, turpoavia ja muita vikoja. Vettä hylkivän aineen kerroksella on vettä hylkivä vaikutus, joten betonipinnoite palvelee paljon kauemmin. On myös tärkeää, että säätiö on asianmukaisesti varustettu ennen betonin asettamista. Hyvä kuivatushihnan läsnäolo laskeutumisen alla edesauttaa myös sen onnistumista ja pitkäaikaista toimintaa tulevaisuudessa. Mutta kuten he sanovat, mitä on tehty, on tehty, ja siksi kaikki, mitä tarvitset, on korjata vanhoja kappaleita ja ottaa huomioon virheesi tulevaisuudessa.

Emme suosittele asentaa päällystyslaatat vanhalle kerrokselle, koska jostain syystä et tee sitä alun perin (todennäköisimmin korkeampien rahoituskustannusten vuoksi). Ja vastaava jälleenrakennus olisi kuitenkin optimaalinen ulkonäön ja kestävyyden kannalta.

Teidän tapauksessanne voit tehdä vähintään 5 cm: n paksuisen korjaustason vanhan betonipinnan päälle. Tätä menetelmää käyttävät usein kodin käsityöläiset, vaikkakaan ei virheitä. Tärkein niistä - niin kutsuttu kylmä sauma. Tämän konseptin mukaan asiantuntijat määrittelevät kuivan betonin ja tuoreen laastin välisen kosketustason. Uuden ja vanhan päällysteen pienentyneen tarttuvuuskertoimen takia pakkasvaste, kosteuden kestävyys ja betonin lujuus vähenevät.

Kylmän liitoksen kielteisten vaikutusten vähentämiseksi ennen pintaveden kaatamista pinta on puhdistettava hyvin (mieluiten korkeapainepesulla) ja kostutettava perusteellisesti vedellä. Työ tehdään parhaiten keskellä kevää tai alkusyksystä, keskimääräinen päivittäinen lämpötila ei ole alle 15 ° C. Valmistamiseksi liuos tulee käyttää vain tuore sementti merkki PC-500 (äärimmäisessä tapauksessa, voidaan käyttää myös PC-400), seulotaan joki hiekka ja murskeen sakkoja suhteessa 1: 1,4: 2,9 (1: 1,1: 2, 5 - PC-400). Veden määrän tulisi olla sellainen, että liuos ei ole nestemäinen ja kaadetun pinnan kosteus työntyy vain perusteellisen tampingin jälkeen. Se on erittäin hyvä, jos löydät polypropyleeniä tai polyvinyylikloridikuitua - lisäämällä se luo vahvistuskehyksen betonirakenteessa ja tekee siitä vielä vahvemman. Tällaisen betonin taustalla ei ole halkeilua käytön aikana.

Hyvä suorituskyky, ja siinä on graniittisekoitusta (sen on oltava materiaalia, joka saadaan harmaalla, ei valkoisella kivellä) ja sementillä. Tätä koostumusta suosivat henkilöt, joilla on käytännön kokemusta konkreettisesta työstä. Materiaalit sekoitetaan suhteessa 1: 3, kun taas hiekkaa ei lisätä. Kuten ensimmäisessä tapauksessa, olisi varmistettava, että liuos ei ole nestemäinen, koska ylimääräinen kosteus pienentää betonin lujuutta sen asettamisen aikana.

Kaada kaatamalla oikein - tämä on vain puolet taistelusta. Hän pystyy vastaamaan odotuksiasi vasta hoidon jälkeen. Voit tehdä tämän kattamaan betonin muovikelmu ja 3-4 kertaa päivässä pudota sen pintaan vedellä puutarhan kastelemalla. Ensimmäisen 6-7 päivän aikana on tehtävä samanlaisia ​​toimenpiteitä. Betonin täydellinen asetus tapahtuu 4 viikon kuluttua. Tämän jälkeen tasoitteen pinta pinnoitetaan vettä hylkivällä aineella (parhaiten käytetään polymeeripohjaisia ​​yhdisteitä) ja päällystetään kalvolla. Suojaratkaisujen käyttötapaa kuvataan yksityiskohtaisesti pakkauksessa, joten tätä prosessia ei ole tarpeen tutkia yksityiskohtaisesti.

Kuten näette, työ on vakava. Ja kuitenkin, jos teet kaiken oikein, palaat alkuperäisen vetoomuksen vanhaan betonirakenteeseen ja mikä tärkeintä, se on kestävä ja kestävä.

Betonipäällysteen suojaus: Vedeneristys. Materiaalit ja tekniikat:

Kysymys: Annan suosituksia yksityisen talon (lämmön, pakkasen, sateen, auringon, nastarenkaiden jne.) Suojelemiseksi.

Vastaus: Suojaa betonia äärimmäisistä lämpötiloista ja sateesta sekä kemiallisen reagenssin (CO2) vaikutuksista, se on suojattu polymeerikalvolla. Rakennusmarkkinoilla on tarjolla monenlaisia ​​polymeerisiä impregnointeja, ja niistä edullisin on säännöllinen pellavaöljy.

Itse asiassa on välttämätöntä etukäteen betonille ennen betonin kaatamista, sen suojaamista haitallisilta vaikutuksilta ja sen pinnan yhtenäisyys ja kauneus. Tämä voidaan toteuttaa tuoreen betonin kaatamisen aikana silitysmenetelmän avulla. Kun tuoretta betonia on asetettu, annamme sen 8-10 tunnin ajan osittaiselle asetukselle ja jatkaa pinnan silitystä. Hieman kosteaa betonia, ripottele kerroksella puhdasta sementtiä ja hankaa se betonipintaan tasaisen ja tasaisen pinnan saamiseksi. Tämän menettelyn jälkeen anna betonin täysin kovettua, kaataa se vedellä. Teemme tämän varovaisesti betonin heikkenemisen estämiseksi. Kun betoni on täysin asetettu, sen pintaan voi alkaa levittää polymeerikoostumusta, joka muodostaa suojakalvon. Betoni on sileä, kestävä ja kaunis.

Suojella hyödynnetään vanhan betonipintojen, poistamalla halkeamia ja huokosia ehdottaa käyttää ei-kutistua betoniseoksen EMAC 90 ja suojaavan koostumuksen MASTERSEAL MASTERSEAL 588. 588 on vedenpitäväksi, joka kattaa kaikki laadut betonin on joustava vedenkestävä pinnoite betonin vedenpitäväksi suojaa.

MASTERSAL 588 on kaksikomponenttinen seos, joka on valmis käytettäväksi sekoittamisen jälkeen, levitetään pinnalle suihkulla tai rullalla. Polymeroinnin jälkeen saadaan elastinen, erittäin joustava kalvo, joka on riittävän kestävä pehmeän veden, jäteveden ja aggressiivisten nesteiden kemiallisiin vaikutuksiin ja jolla on hyvä jäätyvyys. Ei koske mekaanisen toiminnan aiheuttamia kulumisia, erinomainen CO2-estä, voidaan levittää märälle pinnalle.

Eräs toinen materiaali, jota voidaan käyttää betonipintojen suojaamiseen, on BIRSS-Grunt-Betoni. Tämän materiaalin perustana on vesi-akryylidispersio, jonka Beerss-Gruntin voimakas tunkeutumiskyky vahvistaa rakeistettua pintaa ja suojaa sitä lialta ja kosteudelta. Kun se levitetään betoniin, muodostuu väritön, elastinen suojakalvo, joka on mekaanista rasitusta kestävä. Birss-maaperä-betoni-betonin tärkein tarkoitus on suojata betonia hiilidioksidilta ja ilmakehän häkkien vaikutuksia.

Erikoismaaleja maalaamaan betonipintoja - alkydia, vesipohjaisia, jotka on jaettu lateksiin, vesipohjaiseen, vesidispersioon ja muihin.

Käytetään betoni- ja epoksimaalien suojaamiseen, niillä on korkea tarttuvuus betonipintaan ja erinomainen tarttuvuus. Tällaisilla maaleilla pinnoitetuilla betonipohjilla on hyvä mekaanisen rasituksen kestävyys.

Betonin suojaaminen kadulta tuhoamiselta

Vahvuutensa laatu ja taso voivat vaikuttaa betonirakenteiden lujuuteen ja kestävyyteen ennen rakentamista. Poissulkemalla aineen rakenteen tunkeutuminen aineista, jotka ovat tuhoisia, voi vain hyvin valittu vedeneristysjärjestelmä. Ne pidentävät betonirakenteen elämää ja vähentävät kunnostamisen kustannuksia sekä ylläpitoa.

Suojauksen tarve

Betonin suojaaminen kadulta tuhoamiselta on välttämätöntä, koska kuvattu materiaali, vaikkakin erittäin kestävä, altistaa jatkuvasti tuhoisat tekijät käytön aikana, mukaan lukien saostuminen, kemialliset reagenssit ja teollisuuskaasut.

Joskus betoni on jatkuvasti kosketuksissa veden kanssa ja suojata sitä tässä tapauksessa, käytetään materiaaleja, jotka antavat korkean vedenpitävyyden ja kestävät kemiallisia ja hankaavia kuormia. Tässä tapauksessa puhumme betonisäiliöistä, joissa korroosion syvyys voi nousta 50 cm: iin. Jos et suojele materiaalia, se voi ajan mittaan muuttua pölyiseksi.

Erilaisia ​​materiaaleja suojaamiseen

Betonin suojelemiseksi kadulla käytetään materiaaleja, jotka eivät sisällä kosteutta, korroosiota ja lisäävät lujuutta. Tämä johtuu hydrofobisista aineista, joita käytetään kyllästämällä. Näin voit vähentää kostutuskulmaa, koska betoni on suojattu piitä sisältävällä koostumuksella. Tämän lähestymistavan etuna on kestävyys ja veden kestävyys sekä vahvuus. Tällaisia ​​aineita edustavat emalit, jotka alkalien vaikutuksesta liukenevat ja menettävät hydrofobiset ominaisuudet.

Betonin suojaaminen tuhoamiselta voidaan toteuttaa vedenpitävällä kalvolla. Pintaan muodostuu eri hartsien kerros, esimerkiksi polyvinyylikloridi tai polyuretaani. Tämän menetelmän haittapuolena on alhainen höyryläpäisevyys.

Jos päällyste vaikuttaa höyryä pitkään, se hajoaa ja romahtaa. Näiden haittojen poistamiseksi on välttämätöntä yhdistää suojakerros ja kyllästys, mutta koostumus on luotava samalla pohjalla. On tärkeää käyttää alkalista kestävää kalvoa, kun taas suojakerroksella tulee olla suuri höyryläpäisevyys.

Hävittäminen

Kun otetaan huomioon keinot suojata betonia, sinun on tunnistettava keinoja, jotka estäisivät materiaalin tuhoutumisen. Tällaisia ​​suojausmenetelmiä ovat sienilääkkeet ja antiseptiset sekä maalaustarvikkeet ja impregnoinnit. Rakenteen suojaaminen vaurioilta voi olla menetelmä korroosionkestävän pinnoitteen, eristyksen ja impregnoinnin levittämiseksi.

Korroosiosuojaus

Korroosion kehitys johtuu betonin huokoisuudesta. Tämä viittaa siihen, että rakenteen rajoittaminen koskettaa kosteutta ja poistaa saostumisen vaikutukset on tärkeää. Jos tätä ei voida välttää, betoni tulisi tehdä suuremmalla tiheydellä niin, että rakenteessa ei ole huokosia.

Joskus suojaava pinnoite levitetään materiaaliin, jossa on vettä hylkivä ominaisuus. Betonin suojaaminen vedestä vettä hylkivällä menetelmällä on paras vaihtoehto korroosion estämiseksi. Materiaali heikentää vettä ja säilyttää rakenteen huokoisuuden ja on mahdollista käyttää rakennetta laajalla lämpötila-alueella -40 - +50 ° C.

Vedeneristys korroosiosuojalle suoritetaan useassa vaiheessa. Lisäaineita lisätään sementtiin lisäämällä tiheyttä ja säätämällä huokoisuutta. Seuraavassa vaiheessa käytetään antifungaalisia materiaaleja, koska ne toimivat kyllästyinä rakenteen tiivistämiseksi. Maalien ja lakkojen kosteuden poistamiseksi. Korroosion estämiseksi tulisi käyttää hiilikuitutiinaa. Ne ovat erinomaisia ​​niille alueille, joilla rakennuksen metallikomponentti on ruostunut.

Kosteuden suojaus

Betonin suojaaminen on suoritettava käyttämällä kuivia sementtiseoksia, synteettisiä levyjä ja tiivisteitä sekä kattohuopaa. Tämä ei riitä suojaamaan täysin vettä. Ongelman ratkaisemiseksi betonipinta on käsiteltävä nesteellä, jolla on vettähylkivää kykyä. Pinnoite täyttää halkeamat ja huokoset, varmistaa kestävyyden ja luotettavan suojan.

Betonin suojaaminen kosteudelta suoritetaan tietyn algoritmin mukaisesti. Ensimmäisessä vaiheessa valmis kuiva kerros on suojattava kattolaatasta tai vedenpitävästä rakennusmateriaalista. Levyjen välisten bitumisten emulsiomasaumojen avulla. Päälle levitetään vettä hylkivä päällyste, maali tai lakka.

Ankkurilevyn käyttö

Betonin suojaamiseksi nykyään käytetään yhä useammin polymeerikalvoa, joka sijaitsee pinnalla ruutupiirikuviossa. Se on valmistettu suurtiheyksisestä polyeteenistä, lyhennettynä HDPE: ksi. Betoniarkki, jota käytetään monoliitti- ja betonielementteihin. Sen kiinnityksessä on suuri määrä kiinnityspisteitä, jotka takaavat luotettavan liitoksen tai tarttumisen betoniin tai laastiin.

Ankkurien muoto on muodostettu puristamalla tuotannon aikana, mikä takaa korkean kiinnityslujuuden. Jopa voimakkaiden lämpötilan ja paineen vaihteluissa jännitysten optimaalinen jakautuminen takaa materiaalin rakenteen säilymisen, koska iskuvoima voi johtua pohjavedestä. Ankkurointilevy betonin suojaamiseksi ratkaisee monia ongelmia. Se muodostaa esteen materiaalivahinkoja hankaavia hiukkasia ja kemikaaleja.

Kerros toimii infiltraattina, eliminoi betonin korroosion ja suojaa materiaalia mekaanisilta vaurioilta, joita voi aiheutua kosteudesta, maaperän tärinästä ja kasvien juurien vaikutuksista. Ankkurilevy voidaan asentaa pinnalle uudella rakenteella tai olemassa olevien rakenteiden kunnostamiseksi. Valmiiden rakenteiden korjaaminen poistaa korroosiota ja palauttaa menetetyn kantavuuden. Polymeerilevy kompensoi hankaavan kulumisen ja eliminoi lisää vaurioita.

Ankkurilevyasennus

Jos aiot tehdä betonin suojaa ankkurilevyllä, sinun tulee tuntea sen asennusominaisuudet. Ensimmäisessä vaiheessa materiaali leikataan suojatun pinnan kokoon ja muotoon. Kangas asennetaan reunasta irrotettavaan muottiin tai induktiohitsaukseen kiinnityslevyillä.

Betonisekoitus kaadetaan polymeerilevyn ja suojattavan pinnan väliin, mikä mahdollistaa monoliittisen ankkuroinnin. Ekstruusiohitsauksen avulla ankkurilevyjen väliset liitokset hitsataan. Tuloksena saumalla on 97% vahvuus perusmateriaalista ja auttaa muodostamaan ilmatiivis kuori.

BBM-M: n käyttö

Jos ajattelet kysymystä siitä, miten suojaat kaduilla konkreettisia suojaa, voit esimerkiksi tarkastella tuotemerkin BBM-M koostumusta. Aine levitetään ilmansuihkulla, ja pintojen kyllästämiseksi käytetään harjoja ja rullia. Pinnoitteen paksuus ja kyllästyskorkeus säädetään ruiskun ja käsiteltävän pinnan välisellä etäisyydellä.

Kun valitset ruiskupistoolin, sinun pitäisi mieluummin laite, joka kykenee tuottamaan 2 atm. On välttämätöntä siirtyä betonipohjasta 30-50 cm: n päästä. Suositeltava pinnoitteen paksuus on 100 mikronia. Jos aiot liottaa betonia, levitetyn kerroksen paksuus on 3 cm. Ennen jokaisen seuraavan kerroksen muodostamista sinun ei tarvitse odottaa edellisen kuivumista. Kuvatut materiaalit valmistetaan kotimaisista polymeereistä, ja ne ovat halpoja, koska perustana ovat puutteelliset raaka-aineet.

Säätiön suoja

Jos kohtaat betonin suojaamisen talon pohjan pohjalta, voit käyttää sivupintojen päällystettä käytetyllä moottoriöljyllä ja muovikelmulla. Pohja voidaan suojata kerroksella, joka on asetettu kehälle. Lisäksi voit käyttää vaahtoa, laajennettua savea tai kuonaa. Näin voit vähentää maaperän jäädyttämistä ja poistaa tai vähentää negatiivisten tekijöiden vaikutusta betoniin.

Kattava suojaus aggressiivisia vaikutuksia vastaan ​​ja kosteutta vastaan

Parhaan mahdollisen vaikutuksen saavuttamiseksi voit käyttää useita tekniikoita. Tätä tarkoitusta varten käytetään ensisijaista suojaa, jossa sementtilaastin sekoittamista täydentävät kemialliset modifioijat ja lisäaineet.

Sulfaatti-aineita on käytettävä halkeamien estämiseen, ne auttavat korroosiota vastaan ​​ja tuottavat lujuutta ja kestävyyttä. Toissijainen suojaus on mastisten, kyllästettyjen, liuosten ja biosidien käyttö. Lisätoimenpide on suojaava pinta, joka mahdollistaa kipsin, eristyskerroksen ja tuuletetuvien julkisivujen asentamisen.

Lopuksi

Betoni on erittäin kestävä materiaali, joka on tunnettu kestävyydestään, mutta se perustuu useisiin huokosiin, joiden kautta kosteus väistämättä tunkeutuu. Kun se jäätyy ja kiteytyy, se alkaa kasvaa tilavuudeltaan, mikä vaikuttaa negatiivisesti materiaalin koskemattomuuteen. Mutta tällainen vaikutus ei ole ainoa, joka voi tuhota betonia.

Pölyämisen estämiseksi ja vahvuuden menetykseksi on tarpeen suojata rakennetta lisäämällä erityisiä aineita liuoksen koostumukseen, mikä vähentää huokoisuutta. Käyttövaiheessa pinta voidaan suojata mastiksilla ja kyllästyksillä, jotka muodostavat eräänlaisen esteen kosteudelle.

Mitä nenä muoto sanoo persoonallisuutesi puolesta? Monet asiantuntijat uskovat, että katsomalla nenää voit sanoa paljon persoonallisuudesta. Siksi ensimmäisessä kokouksessa on kiinnitettävä huomiota vieraan nenäön. Psykologia 11 outoa merkkiä osoittaen, että olet hyvä sängyssä Haluatko myös uskoa, että tuo ilo romanttiseen kumppaniisi sängyssä? Ainakin et halua punastua ja anteeksi. Seksuaalisuus Mitä tapahtuu ihmiselle, jolla ei ole seksiä? Seksi on melkein sama perusvaatimus kuin ruoan syöminen. Ainakin, kun aloitat sen, et pysähdy. Vaikka pysytte sen kiinni. Seksuaalisuus Kauhu on kaunista: 15 järkyttävää muovitehtävää, joka päättyi katastrofaalissa. Tähtien tähtien mekaaninen leikkaus on uskomattoman suosittu tähän päivään asti. Mutta ongelma on, ennen kuin tulos ei aina ole täydellinen. Plastiikkakirurgia 14 tapaa kissat näyttävät sinulle rakkautensa. Ei ole epäilystäkään siitä, että kissat rakastavat meitä yhtä paljon kuin me rakastamme. Jos et kuulu sellaisten ihmisten luokkaan, jotka kuuluvat tähän myönteisesti. Lemmikit Älä koskaan tee tätä kirkossa! Jos et ole varma siitä, käyttäytyisikö kirkossa oikein, et todennäköisesti tee oikein. Tässä on kauhea lista. kristillisyys

Betonisuojaus

HardSIL- ja SurfSIL-materiaalien yhdistelmä mahdollistaa pitkän aikavälin vaikutuksen betonin suojaamiseen korroosiolta ja ympäristövaikutuksilta.

Esimerkkejä LITSIL®-yhdisteiden käytöstä betonin lattian suojaamiseksi:

 • Mittaa betonin puristuslujuus sklerometrillä. Kun betonin lujuus on alle 20 MPa, kovettuminen voi olla tehotonta.
 • Jos pinta on epätasainen tai heikko, tasoita pinta ja poista heikko kerros timanttimyllyllä.
 • Imuroi pinta ja pese kuivausrumpulla.
 • Käsittele pinta LITSIL® h25 litium -vahvistimella, jonka virtausnopeus on 100-200 ml / m2.
 • Älä anna pinnan kuivua 20 minuutin ajan jakamalla LITSIL h25 kuiville alueille.
 • Kostuta pinta vedellä ja poista LITSIL® h25: n jäämät pesualtaalla.
 • Anna pinnan kuivua.
 • 12 tunnin kuluttua käytä koostumusta LITSIL® S01 virtausnopeudella 100-200 ml / m2
 • Veden ja lian suojauksen vaikutus saavuttaa maksimiarvon 14 päivän kuluessa.
 • Pyyhi betoni niin kovaa kuin mahdollista meloilla.
 • Peitä betoni muovikelmulla.
 • Levitä LITSIL® H07-litium-impregnointia nopeudella 30-50 ml / m2 ennen saumojen leikkaamista (tavallisesti toisena päivänä betonoinnin jälkeen).
 • Kun pinta on kuivunut (2-3 tuntia LITSIL® H07: n levittämisen jälkeen), leikkaa saumat ja peitä betoni muovikelmulla.
 • 2 viikkoa betonin kaatamisen jälkeen levitä LITSIL® H07 litium impregnointi nopeudella 50-100 ml / m2.
 • Anna pinnan kuivua.
 • 12 tunnin kuluttua käytä koostumusta LITSIL® S01 virtausnopeudella 100-200 ml / m2
 • Veden ja lian suojauksen vaikutus saavuttaa maksimiarvon 14 päivän kuluessa.

LTSIL®-ulkoseinäkokoonpanojen käsittely (kesäkausi)

LTSIL®-ulkoseinäkokoonpanojen (talvikausi)

Betonin suojaaminen kadulta tuhoamiselta

Kadulla toimivat betonirakenteet ja rakenteet vaativat säännöllisiä korjauksia ja erityistä suojaa ilmakehän olosuhteissa. Ei ole ihme, että materiaali altistuu jatkuvasti aggressiiviselle materiaalille, öljytuotteille, suolojen, happojen, emästen, kaasumaisten päästöjen, teollisuuden ja yhdyskuntajätevesien liuoksille.

Betonikorroosion syyt

Syyttää useita kemiallisia reaktioita. Itse asiassa betoni on alkalinen koostumus. Alkalimetallit ja vapaa kalkki liuotetaan veteen ja tehdään betonirungon läpi, mikä johtaa keinokivien asteittaiseen tuhoutumiseen.

Lisäksi kapillaari-huokoinen rakenne tekee betonista heikkoa ja altis happamille väliaineille (hapot, orgaaniset ja epäorgaaniset liuokset, suolat, happamat kaasut, vesi, jonka pH on yli 6). Reagoimalla vapaalla kalkilla, hapot muuttavat sen suoloiksi. Nämä prosessit voidaan toistaa monta kertaa, mikä muuttaa merkittävästi keinokivien rakennetta, mikä aiheuttaa kiinteiden kiteiden muodostumista betonin huokosissa. Tämän seurauksena muodostuu mikropiirien verkko sekä pinnalla että äänenvoimakkuudella.

Voidaan sanoa, että sulfaattien aggressio on merkittävä vaara, varsinkin kun kyseessä on upotetut rakenteet, säätiöt, kellari, kellarit. Vapaa kalkin kemiallisten muutosten seurauksena syntyy irtonaisia ​​irtokappaleita, jotka tuhoavat betonia, aiheuttavat halkeilua ja turvotusta.

On mahdollista luetella negatiiviset tekijät ja toiminnan luonne keinokivellä pitkään. Tämä on ultravioletti, lämpötila putoaa, tuuli, jäädytys ja sulatus, kosteuden vaihtelut. Tosiasia on, että konkreettinen kadulla vaatii pakollista suojaa. Muuten voit myöhemmin menettää paljon enemmän aikaa, työvoima- ja raha-kustannuksia rakenteiden palauttamiseen.

Betonisuojaus

Nykyään maassamme on valtava määrä impregnointeja ja pinnoitteita, jotka on suunniteltu suojaamaan betonia kadulla. Paljon suojaavia järjestelmiä tuhotaan kuitenkin 1-3 vuoden kuluessa. Siksi on tärkeää valita tällaiselle työlle sopiva materiaali.

Vanhojen ja pystytettävien uusien betonirakenteiden palauttamisen kannalta tärkeimmät suojat ovat niiden kestävyys ja tehokkuus. Tämä on mahdollista vain nykyaikaisen teknologian toteuttamisen kanssa. Korjaustyön toteutuksessa on tärkeää järjestelmällinen lähestymistapa.

Lisäksi suositellaan yhden valmistajan materiaalien käyttöä, jolle on tunnusomaista seuraavat vaatimukset:

 • kaikkien järjestelmäkomponenttien korkea yhteensopivuus (materiaaleja ei tule hylätä);
 • ei kutistumista;
 • halkeamiskestävyys;
 • varhainen lujuus;
 • säänkestävyys (aggressiiviset kaasut, kosteus);
 • yksittäinen valinta jokaiselle kohteelle.

Suojausjärjestelmiin kuuluvat seokset, jotka eivät salli korroosion vahvistamista, materiaaleja, jotka muodostavat liimakerroksen (alukkeet, alukkeet), erilaisten dispergoitumiskorjauskoostumusten, eri täyteaineiden syvyydessä tapahtuvaan annostukseen ja viimeistelyaineisiin.

Käytännössä tehokkuus osoitti orgaanisen ja epäorgaanisen alkuperän materiaaleja. Jälkimmäiset tehdään hiekan, kvartsin, litiumin, kalsiumin, graniitin jne. Perusteella. Tällaiset kerrokset ovat tuhoutuneet hyvin pitkään, vastustavat tuulta, vettä, lämpötila ääripäitä, ultraviolettia.

Betoni suojaa kosteutta ja syövyttäviä vaikutuksia

Itse asiassa keinokivestä voidaan suojata kahdella päämenetelmällä - irtotavarana ja pintakäsittelyssä.

Työn ydin on seuraava:

 • ensisijainen suoja (volumetrinen) - toteutuu, kun sementtilaasti sekoitetaan veden kanssa. Työseoksen koostumukseen otetaan kemialliset modifioijat, lisäaineet. Sulfaatti - estää halkeamia, korroosiota, piidioksidia - kestävää työtä jne.;
 • Ulkoisten horisontaalisten rakenteiden (alustat, sokeat alueet, sisäänkäynnit, polut) suojaaminen - toteutetaan suoraan silityksen avulla betonin kaatamisen jälkeen;
 • Toissijainen suojelu - käytetään moderneja materiaaleja (impregnoinnit, biosidit, mastit, liuokset);
 • suojaavat päällysteet - kipsi, lämpöeristys, ripustetut tuuletetut julkisivut.

Betonin volumetrinen suojaus

Puhumme lisäaineiden muuttamisesta. Se on tehokas vipu betonin teknisten parametrien ohjaamiseen.

Lisäaineiden vaikutus ilmenee näissä suunnissa:

 • hydrofobisointi - vettähylkivien ominaisuuksien vahvistaminen. Käytäntö on sellainen, että pehmennuksen ja hydrofobisoinnin vaikutukset ovat samat, mikä näkyy nykyaikaisissa monimutkaisissa lisäaineissa;
 • pehmittyminen - / C-suhteen pieneneminen, seoksen liikkuvuuden muutos. Suoja muodostaa valmiin rakenteen homogeenisen rakenteen, lisää veden kestävyyttä ja tiheyttä. Vähentää huomattavasti halkeilua, kutistumista;
 • (hidastus / kiihtyvyys). Tämä vaikuttaa ominaisuuksiin: veden kestävyys, kestävyys, jäätymisvastus;
 • betonin koostumuksen muutokset kemiallisten reaktioiden takia - töitä tärisevät ja laajenevat sementit (aktiivisella piidioksidilla tai kalsiumhydrosilikaatilla). Lopulta tämä johtaa lisääntyneeseen muodonmuutokseen ja lujuuteen;
 • rakennemuutos kaasun muodostumisen, laajenemisen ja tiivistymisen takia - voimme puhua valmiin rakenteen suorituskykyominaisuuksien parantamisesta;
 • elastifikatsiya - lisäävät joustavuutta polymeerien käyttöönoton vuoksi. Nämä ovat monimutkaisia ​​toimia, jotka antavat kemiallista kemikaalinkestävyyttä, roiskeenkestävyyttä, halkeamiskestävyyttä ja suurta tiheyttä.

Pintakäsittely

Tämä on myös erinomainen tapa suojata betonia kadulta tuhoamiselta.

Suojelu kohtuullisessa aggressiossa

Rakenteiden suojelemiseksi kaikkia negatiivisia tekijöitä, mukaan lukien happo-suolaa, käytetään pääasiassa polyuretaania ja epoksihartseja. Tällaisiin järjestelmiin kuuluu aluke- ja pohjamaali.

Ilmakehän altistumisen (lämpötilahäviöt, kosteus, ultravioletti, aggressiiviset kaasut), silikoni- ja vesidispersioakryylimaalit ovat osoittautuneet hyvin. Materiaali muodostaa tiheän, ohut esteen, joka suojaa betonia kaikista negatiivisista ilmakehän ilmiöistä.

Suojaus voimakkaassa aggressiossa (erityinen pintasuojaus)

Jos käyttöolosuhteet ovat sellaiset, että betoni joutuu voimakkaaseen aggressiivisuuteen ja korkeaan lämpötilaan, on suositeltavaa käyttää vinyyliesteripohjaisia ​​yhdisteitä, furaanipolymeerejä, nestemäistä lasia ja erityisiä korjaus- ja restaurointisementtijärjestelmiä. Käytännössä tällainen on se, että betonin vanheneminen ihmisen aiheuttamien tekijöiden vaikutuksesta vaatii korkeita hintoja, joten älä unohda erityisiä suojamateriaaleja.

Tekniikan mukaan ensimmäisessä vaiheessa tehdään betonirakenteiden kumimalla (jalostuksella) PVC- ja kumipohjaisten materiaalien avulla.

Jalostustyypit:

 • vulkanoidut pehmeät PVC- ja butyylikumi-kumitekniikat betonirakenteille kemianteollisuudessa;
 • sama, mutta säiliöiden, kanavien, savukaasujen, kaasujen, kaasujen, bromobutyylikumituksen pohjalta;
 • kahdenvälinen kumimateriaali klorobutyylikumin perusteella - polttolaitosten betonirakenteet;
 • sama, mutta PVC: n ja klooributyylikumin perusteella - betonille suolahapon vaikutuksen alaisena.

Käytä sitten erityisiä suojapinnoitteita:

 • suurten suorituskykyisten järjestelmien avulla lastalla - suojaa betonia voimakkailta mekaanisilta kemiallisilta kuormilta. Perus - polyuretaani, epoksihartsit tai vinyyliesterit;
 • Suihkupäällysteet - polyuretaani, komposiittivinyyli, epoksihartsit ovat perusta.

Erillisessä luokassa on tarpeen kohdentaa talteenottoon modifioituja sementtilaastareita. Tällaisille järjestelmille on ominaista korkea stabiilius pystysuorissa ja vaakasuorissa tasoissa, öljyjen, veden, kaasujen, suolojen toiminnan suhteen.

Soveltamisala: voimalaitokset, peittauslaitokset ja säiliöt, farmaseuttiset yritykset, savukaasujen puhdistuslaitokset, ei-rautametallien kaivostoiminta, rautametallurgia, sellu- ja paperiteollisuus.

etuja:

 • betonirakenteiden optimaalinen suojaus;
 • vastustuskyky konkreettisille tärinöille;
 • tiiviys;
 • lämpöstabiilius;
 • ikääntymiskestävyys

haittoja:

Saumasuojaus

Saumasuojaus on tarpeen, jos betoni joutuu kemiallisen ja vesihöyryn alaiseksi. Ulkoisissa töissä käytetään erityisiä järjestelmiä, jotka leikataan sauman koon mukaan polyvinyylikloridin, muunnetun polyeteenikumin ja kumien perusteella.

Soveltamisala: jätevedenkäsittely, sillat, kanavat, autotallit, luukut ja muut rakenteet, jotka ovat haavoittuvia nivelet

Sauman suojausvaihtoehdot:

 • nauhaprofiilit - käytetään asennukseen, laajennusliitoksiin, muodoltaan ja koosta riippumatta. Järjestelmät voivat perustua nauhaprofiiliin, turpoamaan kumi ja puolijäykkä PVC. Tämä ratkaisu koskee paikkoja, joissa on suuri vedenpaine. Termoplastiset nauhat ovat tehokkaita, jos tarvitaan korkeaa kemiallista kestävyyttä;
 • turvotusjärjestelmät - aktiivinen vedenpitävyys työskentelyliitoksille, vaihdellen tilavuutta kosketuksessa veden kanssa. Perus voi olla akrylaatti, polymetyyliakrylaatti;
 • turpoamispastit ovat yksiosaisia ​​polyuretaanikoostumuksia, jotka pystyvät lisäämään tilavuutta jopa 250%: iin. Materiaali sopii kuivalle ja märälle betonille;
 • Liimajärjestelmät ovat erityinen yhdistelmä kuminauhaa ja erikoiseoksia. Tämä on vaihtoehto kadun saumojen yhdistelmän suojaamiseksi.
 • injektoitavia yhdisteitä - orgaanisia (kaksikomponenttisia polyuretaani) ja mineraali- (sementtisuspensio) -koostumuksia käytetään puristukseen saumoissa.

Mikä on betoni-termoplastinen

Tämä on lupaava tekniikka kuormalavojen, reaktorien, säiliöiden, lokeroiden, altaiden, putkien suojaamiseksi, jatkuvassa ja monipuolisessa aggressiossa. Vanhassa rakennuksessa on vanha, termoplastinen insertti (polypropeeni tai polyeteenikanta). Vuorauksen ulkosivulla on kelluvia ankkureita.

Materiaali on asennettu työmaalle yhdellä rakenteella hitsaamalla. Sitten se kiinnitetään muottiin ja täytetään kiinnittimestä, joka ei ole kutistuva, suuren liikkuvuuden ansiosta.

Sen jälkeen, kun se on kovettunut, muodostuu yksi "kestomuovi-betoni" -järjestelmä. Vanha betonialusta toimii pysyväksi muottirakenteeksi.

Teknologian edut:

 • universaali kemia vastustuskyky;
 • vedenpitävyys;
 • pinta on helppo puhdistaa, ei ylikuormittaa;
 • puoli vuosisataa toimintaa;
 • ympäristöystävällisyys;
 • huollettavuus;
 • alhaisissa lämpötiloissa, jopa -50 astetta.

haittoja:

 • hyvä hinta;
 • korkea teknologian työteho (vaatii hitsausta jne.).

Betonin valmistus

Jotta voidaan järjestää täysi suoja erityistä merkitystä on todellinen tila pinta. Kaikki mineraalipohjat, jotka ovat kosketuksissa tällaisten aineiden kanssa (mukaan lukien dieselpolttoaine, polttoöljy), on vaikea puhdistaa, huuhdella ja suojata. On myös ongelmallista eristää saumat tällaisista syistä.

Tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää väkevöityjä pinta-aktiivisia aineita. Kasvatuksen aste perustuu saastumisen voimakkuuteen ja luonteeseen. Tällaiset koostumukset levitetään ruiskuttamalla, jonka jälkeen pinta pestään vedellä paineen alaisena.

Kaikissa muissa tapauksissa pintavalmistelu voidaan toteuttaa seuraavilla tavoilla:

 • hiekkapuhallus, räjäytysasennukset;
 • korkeapainepesu vedellä;
 • Kovan harjan injektointi metallisilla harjaksilla.

Tämän seurauksena betonin on oltava:

 • kestävä, tasainen, hyvin puhdistettu. Perusteella ei saa olla halkeamia, puutteita, vanhoja pinnoitteita;
 • jäännöskosteus - enintään 4%.

täyte

Puhdista, pestyt, hieman kosteat alustat, ennen erityistä suojausta on käytettävä erityisiä epoksi-kaksikomponenttisia alukkeita. Tällaiset materiaalit antavat varman tarttuvuuden, tiheyden, erinomaisen eristysvastuksen.

Lisäksi tällaisten alukkeiden parametrit ovat sellaiset, että ne pitävät jäännösöljyt betonin massassa, mikä estää niiden pääsyn pinnalle. Tämä on erinomainen ratkaisu pohjaveden altistumisen estämiseksi.

Soveltamenetelmä:

 • Molemmat komponentit (hartsi, jossa on kovetetta) toimitetaan yleensä sekoittumiseen vaadituissa mittasuhteissa;
 • jäännöksen kovettajaa ei lisätä hartsiin;
 • erä valmistetaan käyttämällä rakennesekoitinta (poraa suuttimella). Suurin sekoitusnopeus on 300 rpm;
 • seos sekoitetaan perusteellisesti, jolloin kovetin yhtenäinen jakauma saadaan hartsissa. Erityistä huomiota kiinnitetään kontin sivuihin ja pohjaan;
 • tuloksena tulisi olla homogeeninen koostumus ilman hyytymiä, mutta sekoitus ei saa kestää yli 5 minuuttia.

Alusta levitetään betoniin yhdellä läpikululla käyttäen kumisaksia tai telaa. Aluksi materiaali levitetään paksuneeseen kerrokseen ja sitten tasoitetaan huolellisesti. Tuoretta kerrosta voidaan käyttää kuiva kvartsihiekkaa (0,7-1,2 mm). Kun pinnoite kovettuu, kovettumattomat hiekkaset poistetaan huolellisesti. Epoksipohjan keskimääräinen kulutus on 0,6-1 kg / m², hiekka - 1,5 kg / m². Seuraavien pinnoitteiden levittämiseksi ylläpitää tekninen tauko - 24 tuntia.

suojaus

Kaksikomponenttiset epoksikoostumukset kestävät öljytuotteita, polttoaineita ja voiteluaineita, öljyjä. Erittäin voimakkaassa aggressiossa (erittäin korkeissa lämpötiloissa, väkevöidyissä hapoissa, emäksissä) tarvitaan muita materiaaleja, jotka perustuvat vinyylieettereiden (sekä maaperän että suojan) polymeereihin.

Voimakkaiden väkevien happojen (suolahappo, typpi-, rikkihappo) toimintaolosuhteissa ne toimivat haponkestävien impregnointien kanssa. Laatoituksen alla sopii koostumus, joka perustuu nestemäiseen lasiseen.

Polymeeristen suojamateriaalien käyttämisen periaate on yksi:

 • betonikanta valmistetaan vastaavasti;
 • työkoostumus valmistetaan sovellettavaksi valmistajan suosituksen mukaisesti;
 • jos korroosionestomaalaus suoritetaan, koostumus levitetään rullalla, harjalla tai sumuttamalla 2-3 työskentelymenetelmää;
 • jos ohutkerroksen päällyste toteutuu, ne toimivat rullalla 2-3 kerroksessa. Keskimääräinen kulutus on noin 0,5 kg / m²;
 • ulkona, jauhe voidaan tehdä kerrosten välissä kvartsihiekalla, mikä lisää kerrosten välistä adheesiota;
 • kun käytetään polymeeriyhdisteitä, valssaaminen neulan rullalla on pakollinen.

Elastomeereihin tai PVC: iin tai ruiskutusyhdisteisiin perustuvia kemikaaleja kestäviä nauhoja käytetään eristämään työntekijöitä ja laajentavia liitoksia. Polyuretaanipohjaiset profiilit ja tahnat suojaavat hyvin vettä ja kemiallista aggressiota vastaan.

Sementin korjaussekoitusten käyttö

Korjaus- ja kunnostusjärjestelmät ovat osoittautuneet hyviksi betonirakenteiden laajamittaiselle palauttamiselle ja korroosiosuojauksen aikaansaamiseksi. Synteettisten lisäaineiden kanssa modifioidut sementtiliuokset toimivat täällä, joten sovellusmenetelmä on erilainen.

Ensimmäinen betonilaatta betoniin. Pinnan on oltava puhdas, sementti liete poistetaan vedellä korkeapaineisella laitteella. Työskentele keinotekoisen kiven laakerirakenteessa. Lisäksi pohja on perusteellisesti kosteutettu. Jos havaitut raudoitetut alueet havaitaan, ne puhdistetaan korroosiolta ja ne peitetään metallilla suojaavalla yhdisteellä.

Työseos valmistetaan seuraavasti: käytä pakko-action-sekoitinta. 2,5 litraa vettä kaadetaan kulhoon, lisätään 25 kg kuivaa jauhetta. Koostumusta sekoitetaan 3 minuuttia. Seuraavaksi otetaan käyttöön 0,5 litraa vettä, lopullinen erä kestää 2 minuuttia.

Tarvitsen pohjamaalia

Lisäksi tarvitaan liimakerroslaite. Voit tehdä tämän liuoksella korroosionestoa vastaan, laimennettuna pieneen määrään, jonka vesipitoisuus on suurin. Koostumus hierotaan betonilohkoilla täyttämään syvät huokoset ja aukot. Liuoksen keskimääräinen liuos liimakerroksella on 2-3 kg / m2. Tällaiset toimenpiteet estävät kylmien saumojen muodostumisen.

Päätykerros levitetään märälle tarttumakerrokselle (ei vielä kuivattu). Teos kestää lastuja, harjoja. Koostumus jaetaan tasaisesti ja tasoitetaan. On huomattava, että korjauskoostumukset eroavat toisistaan ​​eri täyteasteissa, vastaavasti täytön syvyydessä. Kuitenkin kaikki koostumukset eroavat varhaisessa voimakkuussarjassa. Päivää sen jälkeen, kun laite antaa noin 45% lopullisesta voimakkuudesta (enintään 2 tai enemmän MPa). Lisäksi materiaali täyttää onnistuneesti 6-30 mm: n viat.

Viimeistelysuoja

Valmiin kerroksen tulisi olla täyteaine - tämä toiminto on osa suojajärjestelmää. Tämä mahdollistaa vaaditun tasaisuuden saavuttamisen ja betonin valmistamisen maalausta varten, koska huokoset, pienet ontelot ja kutistumalaminaisuudet sulkeutuvat.

Valmis kipsikerros suojaa maaliseosta. Pintamaalina on käytettävä säänkestäviä polymeeripohjaisia ​​maaleja. Ne voidaan jakaa mattapohjaiselle märälle pinnalle ja antaa alhaisen kulutuksen (noin 0,24-0,29 kg). Lisäksi materiaalin polymeeripohja ilmoittaa erittäin suuren vastuksen ilmakehän olosuhteista valmiiseen järjestelmään.

vaihtoehtoja

Suojakerroksen toinen muunnelma on juoksutettu. Tällaisia ​​koostumuksia ruiskutetaan betoniin käyttäen kuivaa tai märkää menetelmää. On ilahduttavaa, että ravinneliuosten tunkeutumissyvyys on 100 mm. Tämä ratkaisu ei menetä edellistä vakautta pystysuorissa ja vaakasuorissa pinnallisuuksissa, eikä pakkasvasteessa.

Lisäksi sementtilaastareita on kiinnitettävä huomiota nopeaan korjaukseen. Nämä ovat nopeasti kuormittavia yhdisteitä, jotka saavat voimaa 2 tuntia muninnan jälkeen. Järjestelmän käyttö auttaa poistamaan kiireellisestä korjauksesta ja suojauksesta ongelman, joka mahdollistaa käsittelyn t: ssä 1 asteelta.

onnettomuuksien ehkäisy

Betonirakenteiden ulkoisen vedenpitävyyden työtä sovelletaan aina TB: n sääntöjen mukaan. Ulkoisen suojakerroksen rakentamisessa ne toimivat suotuisissa olosuhteissa kuivalla säällä ilman voimakasta tuulta. Jos tekniikka suojaa alhaisissa lämpötiloissa, työpaikalla ei saa olla jäätä eikä lunta. Kun työskentelet korkeudella, asenna erityiset tornit, järjestä miekkailu.

Henkilöt, jotka ovat saavuttaneet ikärajan, ovat läpäisseet lääketieteellisen sertifikaatin, saaneet turvallisuuskoulutusta ja ovat taitoja. Jokaisella työntekijällä on oltava henkilökohtaiset suojavarusteet: vaatteet, jalkineet, suojakypärät, suojalasit, kumi- ja puuvillakäsineet.

Valtion standardin ja rakennuskoodien mukaan paikan päällä noudatetaan paloturvallisuusstandardeja, sääntöjä sähkölaitteiden käsittelemiseksi ja teollisuuden hygieniavaatimukset. Laitteessa on oltava riittävästi vettä, sammuttimia ja hiekkalaatikoita.

Kustannukset

Keskimääräiset hinnat ulkona työskentelystä betonin suojaamiseksi alkavat 1500 r / m², mukaan lukien alustava pintakäsittely.

Arvioidut materiaalikustannukset lisätään seuraavasti:

 • polymeerijärjestelmät - 7 tr / 5 kg;
 • sementtilaasturit - 7,8 tr / 30 kg.

tulokset

Kun otetaan huomioon erilaiset suojaavat aineet betoniin kadulla, on suositeltavaa valita valmistajan järjestelmät. Teosten toteutuksessa ja toiminnassa se vapautuu ongelmien joukosta.

Olosuhteissa, joissa betoni on alttiina suurille kemiallisille kuormille, on parempi käyttää polymeerimateriaaleja. He onnistuvat suojelemaan heikosti happamasta ympäristöstä, ammoniumista, sulfaateista. Tällaiset järjestelmät tarjoavat korkean liima-aineen lujuuden eikä kutistu.

Sementtipohjaiset kuivat sekoitukset estävät korroosion kehittymisen. Tämän ryhmän materiaalit muodostavat halkeamia kestäviä, höyryä läpäiseviä koostumuksia, joilla on suuri vastustuskyky pakkaselle ja suolalle.

Yksityiskohdat Penetronin vedeneristämisestä ja betonin suojaamisesta videossa:

Betonin suojapinnoitteet: tapoja suojella säätiötä kadulla. Tyypit kyllästys

Betoni on tietysti tällä hetkellä halutuimmilla rakennusmateriaaleilla. Mutta käytön aikana rakenteen kuluminen on väistämätöntä. Ajan myötä ilmenee pintavaurioita, joita voidaan välttää käyttämällä erilaisia ​​suojavarusteita, joista keskustelemme artikkelissa.

Kuva yksi vaihtoehto betonin suojaamiseksi

Mikä "tappaa" betonia

Kaikilla sementtilietteillä on suuri määrä tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti, ja heikennetty rakenne voidaan helposti ottaa paitsi leikkaamalla vahvistettu betoni timanttipiireillä.

On tärkeää määrittää negatiivisten tekijöiden tärkeimmät:

 • Alhaiset lämpötilat, jotka johtavat kiinteisiin muutoksiin betonin rakenteessa.
 • Vesi, kosteus, riippumatta kontaktista.
 • Aggressiiviset ympäristöalkaliuokset, suolaliuokset, hapot.

Se on tärkeää!
Negatiivisten tekijöiden yhteisvaikutuksella on erityisen vahva tuhoava vaikutus.
Eli pysyvä kosketus veden kanssa alhaisissa lämpötiloissa on voimakkaampi muotovirhe kuin näiden kahden tekijän yhteenlaskettu vaikutus.

Kylmänä ja veden vaikutuksen alla jopa kestävin rakenne voi haljeta

Siksi kysymys on niin akuutti miten suojata betonia pakkaselta ja muilta negatiivisilta vaikutuksilta. On myös mahdollista saada aikaan syviä hiusrajan halkeamia. Betoniin perustuvissa rakenteissa esiintyy halkeamia ja vikoja, jotka ovat samat kuin jännityslinjat.

Betonirakenteiden suojaavat tavat

On olemassa kaksi päätavoitetta, joilla voit suojata betonirakenteita ja pidentää niiden käyttöikää niin, että jopa kaikkein tunnetuin sataman konkreettinen puolustaja - nämä 8 kirjainta ovat kaikkien tiedossa, puhumme aallonmurta, se on helppo pysyä meriveden vaikutuksen alaisena.

Aurinkoenergia, joka on kerätty kestävimmistä betonityypeistä

Niinpä on kaksi tapaa: impregnoinnin käyttö ja vedenpitävän kerroksen muodostuminen.

Betonin kyllästys

Ensimmäinen menetelmä on erityisten kyllästyskoostumusten käyttö. Kaikella markkinoilla saatavalla moninaisuudella näiden koostumusten tehtävä on yksi eli betonin hydrofobisointi.

Tämän prosessin aikana voidaan saavuttaa kaksi asiaa:

 • Kapillaarivaikutuksen estäminen.
 • Kostutuskulman pienentäminen.

Jossain määrin voit suojata rakennusmateriaalia, lisäksi työtä voi tehdä helposti omalla kädelläsi. Mutta tällä menetelmällä on sen haitat. Suurin haitta on se, että vaikka kostutuskulma pienenee, materiaalin huokoset eivät sulkeudu.

Esimerkki betonin käsittelystä ennen ja jälkeen

Ei myöskään pidä unohtaa, että käytön aikana koostumukset lakkaavat olemasta veteen liukenemattomia ja vähitellen muunnetaan silikaattimuotoiksi, eivätkä ne enää voi suojata materiaalia.

Vedenpitävä kerros

Toinen tapa suojella betonia tuhoamiselta on vesitiivis kerroksen muodostaminen betonipinnalle, jonka jälkeen muodostuu suojakalvo.

Ja on joitain vivahteita:

 • Ensinnäkin tämän menetelmän pääasiallinen haitta on koostumusten melko alhainen höyryläpäisevyys, jota käytetään suojaavan kerroksen muodostamiseen.
 • Toiseksi ajan myötä kerros tuhoutuu ja johtaa suojapinnoitteen asteittaiseen tuhoutumiseen.
 • Kolmanneksi menetelmää voidaan parantaa yhdistämällä impregnointi ja suojakalvo, ja tämä tulisi tehdä saman koostumuksen perusteella.
 • Ja neljänneksi silikoniemaleja ja lakkoja voidaan käyttää yhdessä akrylaattien kanssa.

Se on tärkeää!
Sen lisäksi, että nämä yhdisteet suojaavat betonia luotettavasti, ne lisäävät sen kestävyyttä alhaisissa lämpötiloissa ja tekevät vesitiiviistä.

Säätiön suoja

Rakennuksen perusta on perusta. Edellä esitetyn perusteella syntyy kysymys siitä, miten konkreettisia säätiöitä suojellaan. Tärkeintä on tehdä siitä vesitiivis, koska vesi on yksi aggressiivisimmista ympäristöistä, jotka voivat tuhota minkä tahansa rakenteen. Ja tässä voit tarjota kahta kiinnostavaa vaihtoehtoa.

Itsensä keskellä betonipintaiset, joustavat yleismatot ovat erilaisia ​​niiden lohkojen koon ja muodon mukaan, joista ne koostuvat. Riippuen siitä, minkä tyyppistä työtä näissä yleisissä rakenteissa käytetään, muoto ja koko valitaan.

Suojamattoja voidaan vahvistaa ja runkorakenteita.

Yleensä lohkojen trapetsoidinen muoto, mutta voi olla pitkänomainen ja tasainen, symmetrinen yhdeltä puolelta, mutta toisaalta suuntautunut. Itse asiassa ne eivät häiritse betonirakenteiden jatkotyötä, esimerkiksi konkreettisten reikien timanttiporausta, hiljaisesti.

Ennen kuin valitset yhden tai useamman joustavan maton mallin, on tarpeen laskea kuormitus, jota he kantavat ja ympäristöolosuhteet.

Esimerkiksi jos matot on asennettu säiliön pohjalle, on otettava huomioon nykyisen voiman mahdollisuus törmätä esineisiin, joita tämä virta voi tuoda.

Mats vedenpohjan altaan pohjalla

Veden tuhoisaa voimaa itse betonille, josta matot on tehty, on käsitelty edellä. Mutta vaikka tällaisissa vaikeissa ulkoisissa olosuhteissa, jos asennus- ja käyttöohjeita noudatetaan täysin, betonimatojen käyttöikä on noin 50 vuotta.

Katu suojaa

Kysymys on edelleen siitä, miten betonin suojaaminen kadulla, esimerkiksi avointen taivaan alla olevien rakennustyömaiden olosuhteissa. Täällä tärkeimmät hyökkääjät taas ovat vettä ja alhaisia ​​lämpötiloja.

Erityisen vaarallista on veteen jäätyminen konkreettisissa huokosissa. Tämän välttämiseksi on käytettävä erityisiä kyllästysaineita, jotka tiivistävät betonipinnan, mikä eliminoi rakennusmateriaalin suoran kosketuksen veden kanssa. Tällaisten kyllästämisten hinta on pieni, mutta tuotto on erittäin korkea.

Pinta asianmukaisen kyllästyksen jälkeen

Ei pidä unohtaa, että hiilidioksidi vaikuttaa negatiivisesti betoniin, joka vapautuu ympäristöön suuria määriä erityisesti kaupungeissa. Impregnoinnit suojaavat betonia hiilidioksidipäästöistä, mikä voi vahingoittaa sitä jopa ylimääräisten kuormitusten puuttuessa.

johtopäätös

Rakenteiden ja osien ulkoisesta lujuudesta ja lujuudesta huolimatta he tarvitsevat myös riittävän suojan. Tässä artikkelissa oleva video osoittaa, miten kaikki suojatoimenpiteet toteutetaan oikein.