Pohjan suojaaminen vedestä on edellytys sen kestävyydelle

Rakennuksen betonirakenteet on suojattava mahdollisimman paljon kosteudelta. Valitettavasti jotkut rakentajat laiminlyövät tämäntyyppisen työn halusta vähentää rakennuskustannusten kokonaiskustannuksia. Ja turhaan!

Tosiasia on, että betoni täyttää täydellisesti veden, joka nousee kapillaariensa läpi ja ulkoilman lämpötilan siirtyessä nollan läpi, se ensin jäätyy ja sulaa, mikä johtaa betonin halkeiluun ja tuhoamiseen. Näin ollen ilman perusteltua suojaa talon perusta voi haljeta muutaman vuoden kuluttua, mikä merkitsisi tarvetta koko rakennuksen perusteelliseen uudistamiseen. Lisäksi säätiön halkeamien läpi kosteus alkaa päästä taloon, hyönteisiin ja mikro-organismeihin, jotka eivät kanna mitään hyvää rakennusrakenteiden ja omistajien kannalta.

Mitkä keinot voivat suojella säätiötä?

Ensinnäkin erityisten valukappaleiden asennus säätiölle. Heidän tehtävänsä on sateen ja sulamisveden tyhjennys, joka putoaa pohjaan katolta. Asenna ne siten, että seinän risteys on mahdollisimman tiheää. Jos tätä ei voida tehdä, on tarpeen täyttää tiivisteen ja seinän liitokset tiivisteellä.

Toiseksi vedenpitävä pohjaveden pohja. Kaikki maanpinnan kanssa kosketuksessa olevat kellaripinnat ovat vedenpitäviä. Suoritusmenetelmät riippuvat säätiön ja pohjaveden tasosta.

Tällöin, jos vesi ei nouse yli yhden metrin korkeudelle peruspohjalle, riittää, että vedeneristys tehdään käyttämällä kattomaalia, joka asetetaan ennen kuin betoni kaadetaan pohjaan ja sisäpuolelta tulevan perustuksen muottiin. Tämä menetelmä soveltuu paitsi kaistaleperusteisiin, myös poraukseen ja täyteaineeseen. Katon päällystysmateriaali asetetaan paalun poran reikään ja ympyrän ympäryksen suojaamiseksi, se kääritään "putkella" ja työnnetään reikään ennen betonin kaataamista.

Tietenkin tämä on halvin vaihtoehto, joka ei ole varsin sopiva, jos pohjavesi tulee liian korkealle kellarille, varsinkin jos se kaadetaan tulva-aikana. Tässä tapauksessa on välttämätöntä käyttää kalliimpia nykyaikaisia ​​materiaaleja: läpäisevää vedenpitävyyttä tai nestekumia.

Kolmanneksi säätiö on suojattava pintavesiltä, ​​jotka kuuluvat sen vedenalaiseen osaan sateen ja sulavan lumen aikana. Tämä on välttämätöntä vain, jos pintoja ei suoriteta säätiön kellarissa, lukuun ottamatta paneelia: kosteus, jolla on tuhoisat seuraukset, voi hyvin pudota niiden ja säätiön väliseen tilaan. Tarvittaessa kellarin osaa ei tarvita, eikä sitä tarvitse kipata erikoisella kantaliinalla, jossa on edelleen maalaus.

Pohjamateriaalin vedeneristämiseen käytetään rappausmenetelmää. Suosituin tässä tapauksessa bitumimastia. Käytettävissä on useita tapoja. Jos pohjan pinnalla ei ole halkeamia, epäsäännöllisyyksiä ja kuoppia, mastia kuumennetaan 30-40 asteeseen ja levitetään harjalla tai rullalla. Voit lämmittää sitä taskulampulla tai puhalluslaitteella. Voit laimentaa mastiks valkoisella höyryllä, mutta älä jätä sitä mukanasi - kun se lisätään, mastanen jäähtyy nopeasti ja sen seurauksena se on vaikea sekoittaa homogeeniseksi massaksi.

Ennen levyn levittämistä pinnan on puhdistettava likaa ja rasvanpoistettava. Jos säätiöllä on sääntöjenvastaisuuksia, sinun on lyödä ne. Pohjaan kohdistuvat halkeamat ja syvät syvennykset voidaan tiivistää samalla mastilla, mutta ilman lämmitystä. Sitä sovelletaan tällaisessa tapauksessa spatulilla analogisesti kittien kanssa.

Perusvesieristettä käytettäessä on otettava huomioon, että se on erittäin huono rakennusmateriaaleille. Pohjan kellarin osa vedeneristys on suoritettava sen jälkeen, kun sokeat alueet ovat valmiita, mikä puolestaan ​​toimii myös pohjaveden kuivatusvettä.

Siten perustuksen vedenpitävyys tulisi olla seuraavanlainen: suoritetaan maaperän vedenpitävyys, täytämme sokea alue, suoritetaan kellariin vedenpitävä (tai viimeistely).

Kuinka suojata betonin pohja tuholta

Polyuretaanimaali suojaamaan säätiötä

Ajoittain TV-kanavat kertoivat meille, kuinka jonnekin koko talo tai osa siitä yhtäkkiä kaatui. Emme halua pelotella sinua, kuten vapaa-ajan TV-miehet tekevät. Mutta sanotaan, että rakennuksen tuhoutumisessa ei ole äkkiä. Mikä tahansa rakenne alkaa säätiöllä ja perustuu siihen. Jos se ei ole tarpeeksi vahva ja kosteudenkestävä, talo ei kestää kauan. Säätiön tuhoutumisen yleisimpiä syitä ovat kosteus, kosteus, löysä ja veden kylläinen maaperä, heterogeeninen maaperä, uuden talon rakentaminen tai lähellä oleva tie. Näyttää siltä, ​​että säätiö on raskas ja kestää kaiken. Ei, ensinnäkin se on mobiilirakenne, joka reagoi herkästi kuormituksiin ja ympäristömuutoksiin. Polyuretaanimaali auttaa suojaamaan säätiötä tuhoamiselta.

Kuinka ymmärtää, että säätiösi on vaarassa

On olemassa useita merkkejä, jotka auttavat tunnistamaan ongelman ensimmäisessä vaiheessa. Yleensä ohuet halkeamat, tahrat, muotit talon sisäseinissä näkyvät pohjassa, ovien ja ikkunoiden rakenteiden vääristymät, sitten ulkopinta alkaa romahtaa, lattia epämuodostuu, jotkut rakennuksen osat romahtavat ja maa putoaa rakennuksen läpi. Jos huomaat halkeamia, kannattaa tarkistaa pohjan vakaus.

Yleisin ongelma Venäjän leveysasteissa on liiallinen kosteus. Betonia käytetään yleensä säätiöön. Se on huokoinen materiaali, joka voi ottaa vettä. Mutta jos se on liikaa, betoni ei voi selviytyä. Lisäksi kosteus voi viipyä sisällä, jäädyttää ja tuhota materiaalia.

Säästää säätiö

Rakennusvaiheessa on helpointa huolehtia säätiön lujuudesta ja vedenpitävyyksestä, joka mahdollistaa veden poistamisen ja kuivatuksen rakennuksen varrella. Tärkeintä on, että vesi ei kerääntyy talon pohjaan. Jos et ajattele veden hävittämistä ollenkaan, muutaman vuoden kuluttua talon perustukset alkavat peittää halkeamia. Tämä tapahtuu myös korkealaatuisten materiaalien kanssa.

Minkälainen vedeneristys valita

Vesisuojaus on useita päätyyppejä. Jotta voit valita parhaan vaihtoehdon, sinun on ymmärrettävä, millaista maaperää olet tekemisissä, kuinka syvä pohjavesi virtaa, kuinka syvä säätiö on, mikä siitä on tehty, kuinka suuri rakennus on.

Yksi yksinkertainen tapa auttaa tarkistamaan, kuinka syvät pohjavedet virtaavat. Keväällä tai syksyllä kaivaa pieniä reikiä paikkaan, jossa aiot rakentaa talon. Ja katsokaa, millä tasolla vesi tulee niille. Joten voit määrittää, kuinka syvälle voit asettaa säätiön.

Jos huomaat, että lähellä kohdetta on paljon suomen kasveja ja sedges, niin vesi on lähellä.

Päätimme järjestää kellarin tai kellarin, joten vedenpitävyys on välttämätöntä.

Usein tällaisissa tapauksissa käytetään pystysuoraa eristystä bitumipohjaisten rullamateriaalien kanssa. Toinen vaihtoehto - obmazochnaya eristys. Tässä tapauksessa polymeerikoostumuksia levitetään pohjan pinnalle. Jotkut suosittelevat yhtä ja toista menetelmää suojaamaan parhaiten.

Polyuretaanimaali tai bitumi?

Markkinoilla on monenlaisia ​​vedeneristysyhdisteitä. Kemianteollisuuden kehityksen ansiosta nämä tuotteet ovat entistä kehittyneempiä. Jos aikaisemmin voitiin luottaa vain bitumiin, sillä on nyt kestävämpiä vaihtoehtoja.

Mikä on bitumin ja polyuretaanimastin ero? Bitumi on yksi vanhimmista rakennusmateriaaleista ja halpa. Polyuretaanimastia esiintyi markkinoilla jo kauan sitten, mutta ne erottuvat vahvuudella ja joustavuudella, joka säilyy vuosien ajan. Bitumi menettää nämä ominaisuudet hyvin nopeasti. Sen vahvuus kestää useita vuosia, sitten materiaalin fysikaalis-kemialliset ominaisuudet heikkenevät. Polyuretaanimastilla voi olla yli 40 vuotta.

Lähettäjä Himtrast (@himtrust_ru) 28. syyskuuta 2017 kello 04:47 PDT

Polyuretaani ei kestä vain kosteutta, ilmakehän paineita ja kemikaaleja, mutta myös kestää hankausta.

Mitä valita? Jos puhutaan laajamittaisista töistä, on edullisempaa käyttää bitumia esimerkiksi teiden rakentamiseen ja korjaamiseen. Tarvitaan polyuretaania, jossa kohtaamme ei-triviaaleja tehtäviä. Esimerkiksi on tarpeen eristää ylitys, säätiö, kiertotie, katto.

Miten polyuretaanimaali vuorovaikuttaa pinnan kanssa?

Polyuretaanimaali on helppo levittää - telalla, harjalla tai lastalla. Emulsio tulee betonin huokosiin, puristaa ilmasta ja kiteytyy. Levittämisen jälkeen polymeeri muodostaa kestävän kalvon, joka fysikaalis-kemiallisten ominaisuuksiensa vuoksi heikentää kosteutta.

Himtrastin polyuretaanimaali

Himtrast-yhtiö on kehittänyt oman polyuretaanimassan, jota voidaan käyttää paitsi vedenpitävien perustusten lisäksi myös kattojen, altaiden, säiliöiden, kellareiden, terassien, parvekkeiden, tunneleiden sekä laattojen ja laattojen korjaamiseen vanhan bitumineristyksen korjaamiseksi.

Mastic "Himtrast PUMA (1k)" on ostettavissa tukku- ja vähittäismyyntimääriin. Jos vedenpitävä pinta ei ole niin suuri, ja sinun on suoritettava vähäisiä korjauksia, voit ostaa litran tai kolmen litran mastista. Maksat ostoksesta verkkokaupan kautta yrityksen verkkosivuilla, niin tuote tulee kotiisi. Säästät aikaasi matkoilla rautakauppaan, markkinoihin ja jonoihin.

Voit myös tilata värin, joka sopii paremmin kodin värille. Samalla kosteudenkestävyysindeksi säilyy muuttumattomana. Suuri tarttuvuus mahdollistaa lähes minkä tahansa pinnan suojaamisen ulkoisilta vaikutuksilta.

Miten työskennellä polyuretaanimastilla

Betonipohjan, johon aiot käyttää mastista, on oltava puhdas, ilman kyyneleitä ja halkeamia, ilman teräviä liitoksia. Jos havaitset kuplien betonia, sen pinta on kiillotettava ja puhdistettava sitten pölystä ja likaisuudesta. On myös välttämätöntä päästä eroon kosteudesta säätiöön. Paras työaika on aurinkoinen kuiva päivä ilman sadetta.

Kuinka tarkistaa, onko pinta tarpeeksi kuivaa? Muutama tunti ennen mastin levittämistä laita pieni kappale polyeteeniä betonipinnalle ja tarkista, onko lauhde ilmestynyt. Jos ei, niin voit aloittaa työn.

Parempaa tarttuvuutta varten yhtiö suosittelee alusta betoniin - "Himtrast Primer-PM (1k)". Yksi kerros alukea riittää. Tunti myöhemmin voit aloittaa masticin käytön. Ennen käyttöä materiaali on sekoitettava käyttäen sekoitinta spiraalisuuttimella.

Ota sitten rulla tai maaliharja ja aseta ensimmäinen kerros polyuretaanimassasta ylhäältä alas. Kerroksen ei pitäisi olla paksu, kirjaimellisesti 1-2 millimetriä. Päivä myöhemmin voit lisätä toisen kerroksen paksuista mastiksista. Pinta suojaa ultraviolettisäteiltä käyttämällä alifaattista mastista.

Kun työskentelet polyuretaanimassalla, noudata turvaohjeita, työskentele kaasunaamissa tai suojamaskeissa erityisissä vaatteissa, jotka kattavat kaikki kehosi osat.

Työskentelyn jälkeen huuhtele kaikki siveltimet asetonilla ja säilytä mastikat tiiviisti suljetussa astiassa polymeroinnin estämiseksi.

Himtrast-yrityksen asiantuntijat ovat aina valmiita kertomaan, mikä polymeeri sopii sinulle parhaiten. Varastomme löytyvät Novosibirskista, Irkutskista, Jekaterinburgista, Krasnoyarskista, Voronezhista, Yaroslavlista, Nizhny Novgorodista, Moskovasta, Pietarista, Samarasta ja Ufasta.

Talon kellarikerroksen viimeistely: kuinka ulkoneva osa suojataan kosteudelta

Kellari suojelee rakenteen seinämät pohjaveden tunkeutumiselta ja sen seurauksena tuhoamiselta. Mutta mikä suojaa itse basea? Tietenkin se on asianmukaisesti toteutettu koristelu talon kellarissa, joka vain toissijaisesti suorittaa koristeellisia toimintoja ja ennen kaikkea - suojaava rooli. Käsittelemme tämän kysymyksen nykyisessä artikkelissa, jossa käymme yhdessä sivuston stroisovety.org kanssa yksityiskohtaisesti, miten kunnostetaan rakennuksen kellarissa niin, että se on täysin suojattu aggressiivisilta ympäristövaikutuksilta, ja sillä on myös houkutteleva ulkonäkö.

Talon kellarikerroksen viimeistely: miten vedeneristys tehdään

Kummallista kyllä, mutta ennen kuin aloitat talon perustan kellarin välittömästä koristelusta, sinun on suoritettava vedenpitävyys. Mitä varten? Vastaus on sama - suojaa kosteudelta, joka pystyy tunkeutumaan paitsi maaperän läpi myös läpäisevän materiaalin saumojen kautta. Yleensä kellarin vedenpitävyys on tehtävä perustuksen rakentamisessa, mutta pääsääntöisesti kaikki rajoittuu eristämään vain sen maanalaiseen osaan, jota tehdään pääasiassa kateaineella tai bitumimateriaalilla. Itse asiassa nämä materiaalit häiritsevät talon kellarin jälkeistä viimeistelyä, ja ne näyttävät jäävän huomiotta tai parhaimmillaan tuotetaan 10-15 cm maanpinnan yläpuolella. Periaatteessa tämä on tarpeeksi suojata säätiö tuhoamiselta, mutta ei rakenteen kellarista.

Koristelemalla talon kellarilla kivi tekee itsellesi kuvan

Talon kellarikerroksen vedenpitävyys on hieman erilainen: ruberoidit, bitumimastit ja muut vastaavat materiaalit eivät toimi täällä. Lähes kaikki talon kellarin viimeistelyyn tarvittavat materiaalit edellyttävät erilaista perustusta - siksi rakennuksen kellarikerroksen vedenpitävyysvaatimukset ovat hieman erilaiset.

Sementtipohjaisia ​​laastareita käytetään talon kellarin vedenpitävyyteen - jos puhutte tunnetusta Ceresit-tuotemerkistä, sen vastaavia tuotteita kutsutaan Ceresit CR 65: ksi tai Ceresit CR 66: ksi. Myös Ceresit CE 50 ja Ceresit-mastiksit ovat erikoisia. CE 49 perustuu epoksihartseihin. Yleensä ei ole ongelmia näiden materiaalien kanssa, ja voit käyttää mitä tahansa materiaalia, jonka haluat hinnan ja laadun.

Jos puhumme vedeneristystekniikan tekniikasta, ei pitäisi olla mitään ongelmia. Pohjamaalit ja mastiset aineet levitetään maklovitsa - ne yksinkertaisesti hierotaan pinnalle ja likaa aiemmin puhdistetulle pinnalle. Mutta sementtilaastareita (kuten CR 65) levitetään lastalla - tällaista suojaa sovelletaan rakennuksen kellariin, jossa on kaksi kerrosta, joista jokaisen on oltava täysin kuiva. Lisäksi jokaista levitettyä vedeneristyskerrosta tulisi levittää eri suuntiin - jos ensimmäistä kerrosta levitettiin ylhäältä alas, toinen olisi asetettava vasemmalta oikealle. Valitettavasti tämä on tämän materiaalin spesifisyyttä.

Yleensä talon kellarikerroksella suoralla viimeistelyllä kiviä, laattoja tai muuta materiaalia voidaan suorittaa vasta sen jälkeen, kun vedenpitävyys on täysin kuiva. Tässä suhteessa alukkeet ja mastit ovat käytännöllisempää - ei vain niitä levitetään yhteen kerrokseen, ne kuivuvat myös nopeammin. Vedenpitävän pohjamaalin tai mastikon peittämä kellari voidaan viimeistellä seuraavalla päivällä sisustusteknisellä materiaalilla - sementtipohjaisen vedenpitävyyden tapauksessa ei ole mahdollista jatkaa työtä muutamassa päivässä.

Kuinka tehdä vedenpitävä pohja talon kuva

Kuinka koristella talon kellari: materiaalit viimeistelevät palveleva osa säätiötä

Runsaasti materiaaleja, joiden avulla modernit rakentajat voivat viimeistellä talon kellarikerroksen - ne sisältävät luonnollisen ja keinotekoisen kiven, sivuraideen, erikoispaneelit, laatat, klinkkeritiilet, fagot ja jopa tavalliset tai koristeelliset kipsiä. Periaatteessa tätä luetteloa voidaan jatkaa ja jatkaa, mutta tässä on vain vähän merkitystä - aivan samalla tavoin viimeistelemällä kellari näiden materiaalien kanssa on lähes identtinen.

Talon kellarikerroksen tekniikan mukaan kaikki materiaalit voidaan jakaa kahteen ryhmään - jotka vaativat kehyksen asentamista varten ja jotka eivät tarvitse sitä. Kaikenlaiset sivuraide, kuitusementti ja muut paneelit voivat liittyä runkomateriaaleihin. Asennettaessa ne on järjestettävä metallikehys. Jos puhumme tällaisista materiaaleista tarkemmin ja tarkastelemme asennustekniikkaa, voimme huomata eräs ominaisuus, joka liittyy vedenpitävyyden alkuvaiheeseen - tässä eristävien materiaalien valinta ei ole rajoitettu. Bitumi, katemateriaali ja vastaavat materiaalit tekevät.

Tämän talon kellarinnan viimeistelyn haitta on itse materiaalien korkea kustannus ja niiden asennukseen liittyvä työ. Esimerkiksi kuitementtipaneelit ovat yksi kalleimmista materiaaleista, ja sen tärkein etu on kestävyys.

Koristele talon pohjan kuva

Taloudelliselta kannalta kaikkein edullisin materiaali kellariin on kaikenlaisia ​​laatoja, klinkkeritiilejä ja keinotekoista tai luonnollista alkuperää oleva kivi. Näiden materiaalien etuna on melko yksinkertainen asennustekniikka - esimerkiksi talon kellarikerroksen viimeistely keinotekoisella tai luonnonkivellä yksinkertaisesti tehdään itsenäisesti. Samaa voidaan sanoa myös laatta- ja klinkkeritiilistä - tuntemalla tekniikka, jossa työskentelevät laattamateriaalin kanssa, ei ole vaikeaa keksiä säätiötä tällaisten tuotteiden kanssa.

Materiaalit talon kellarin viimeistelyyn

Lisäsuoja viilutetulle talon pohjalle

Kuten sanotaan, ei ole peiteltyä siunausta - sillä on suojattu rakennuksen kellari, on myös välttämätöntä suojata viilua kaikesta kosteudesta. Riippumatta kuinka naurettavaa tämä voi tuntua, tämä tilanne todella on olemassa. Tosiasia on, että sateen ja sulavan veden virtaus alas seinät talon voi virrata ja imeytyy liuokseen tai liima koostumus, jonka kanssa kellarista valmistui luonnonkiven tai jotain muuta.

Säännöksenä käytetään joko samaa viimeistelyainetta tai erikoisverhouksiä, jotka on valmistettu maalattua sinkittyä terästä. Jos käytät tällaisen suojan laatua, on parasta antaa etusijalle galvanoitu teräs - se on luotettavampi. Jos kosteus voi silti tunkeutua viimeistelyaineiston välisiin saumoihin, se ei periaatteessa pääse tunkeutumaan ristikon alla.

Eaves talon kuvan pohjassa

Räystäs on kiinnitetty seuraavasti: ensin seinään tehdään 1,5-2 cm: n syvennys leveyteen, joka on Bulgarian levyn leveys, johon räystästappi työnnetään. Sen jälkeen kehys itse on kiinnitetty seinään tukeilla, ja viistetty aukko on tiivistetty tiivistysaineella. Jos kiinnität asianmukaisesti yksittäiset räystäskorit, talon pohjan koristelu keinokivellä (tai mitä tahansa käytät näitä tarkoituksia varten) on luotettavasti suojattu sateelta ja sulavedeltä.

Yleensä talon kellarikerroksen viimeistely on kuitenkin välttämätön rakennusmittaus, joka on toteutettava yhdessä muiden säätiöiden (pohjaseinämän, vedenpitävyyden ja viemäröintijärjestelmän asennuksen) kanssa.

Säätiön suoja kosteutta vastaan

Kuinka suojata talon pohjaa pohjavedestä?

 • Säätiön suojausasetukset
 • Vedenpitävät materiaalit
 • Viemäröintitarkoitus
  • Jätevesijärjestelmän periaate

Rakennettaessa taloa on välttämätöntä paitsi ennustaa kaikki kuormat, myös suojata rakennetta ja erityisesti pohjaa pohjavedestä, mikä voi haitata. Suunnitteluvaiheessa on välttämätöntä valita, mitä eristysmenetelmää käytetään. Nykyään pohjaveden suojelu voidaan toteuttaa bitumin tai tervan, sementtilaastareiden, rullan tai liimaeristeiden pohjalta. On harkittava laitetta ja viemärijärjestelmää. joka pyyhkii kosteutta talon ympärillä.

Pohjustuksen vedeneristys toimii hyvänä suojana pohjavettä vastaan, mikä voi vahingoittaa rakennetta.

Säätiön suojausasetukset

Talon pohja voidaan suojata maaperän kosteudelta eri menetelmillä, mukaan lukien seuraavat:

Kellarin vedeneristysvaihtoehdot.

 1. Pohja pohjasta voidaan poistaa erityisellä kuivatusjärjestelmällä, joka koostuu rei'itetyistä putkista. Sen jälkeen vesi joutuu erityisiin kaivoihin, missä se puhdistetaan. Tulevaisuudessa kosteutta voidaan käyttää teknisiin tarpeisiin.
 2. Pohja suojataan sementti-hiekkalaastilla, jonka kerroksen on oltava 25 mm. Seos levitetään pinnalle tasoitettuna ja kuivataan sitten perusteellisesti. Edellä on jo varattu ruberoidikerros tai tavallinen katemateriaali.
 3. Toinen mahdollisuus eristää pohjan seinät liialliselta kosteudelta on käyttää mastikaalia kuumennetusta bitumista ja kalkinpoikasta suhteessa 1-2. Tarvittaessa kalkki voidaan korvata seulatuilla kuivalla liidulla, joka sekoitetaan tavanomaisen hartsin kanssa yhden suhde. Tällaista sulaa mastetta levitetään pinnalle kahdessa kerroksessa, niiden kokonaispaksuus on 8 mm.
 4. Yksinkertaisin on vaihtoehto, jossa säätö on eristetty kahdella kerroksella katemateriaalia tai katemateriaalia. Asennettaessa on varmistettava 15 cm: n päällekkäisyys. Kun on asetettu, on varmistettava, että valssattu materiaali ei ole vaurioitunut eikä siinä ole vikoja.

Usein käytetään pinta-sementointia, joka voidaan tehdä usealla eri tavalla. Olisi harkittava, miten säätiö voidaan suojata tällä tavoin yksityiskohtaisemmin.

Ensimmäiseen menetelmään kuuluu seuraava menettely:

Kaavajärjestelmän kellarijärjestelmä kaikkien elementtien kanssa.

 • sementtilaastia levitetään pinnalle, huolellisesti kohdistettuina;
 • Tämän jälkeen kaadetaan 2-3 mm: n paksuinen kuivaa sementtiä, joka on litistetty terällä.

Käytetty sementti imeytyy täydellisesti kosteuteen, jolloin muodostuu sementtipastaa, joka kuivauksen jälkeen ei päästä vettä lainkaan.

Jotta rakennuksen pohja voitaisiin eristää maasta tulevasta kosteudesta, voit käyttää toista menetelmää. Laasti tasoitetaan, sen jälkeen se ei ole kuivaa sementtiä, jota levitetään siihen, mutta käyttövalmis sementtipastaa, joka tasataan myös.

Tiili- tai kivirakenteelle tällainen eristys asetetaan korkeudelle 15-20 cm maanpinnasta.

Jos lattia on palkin päällä, eristys on 10 cm alhaisemmalla tasolla.

Takaisin sisällysluetteloon

Vedenpitävät materiaalit

Voit eristää pohjan maaperän kosteuden ja myöhemmän vahingon kielteisistä vaikutuksista. Voit käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Nämä eivät ole pelkästään mastisia tai erityisiä sementtilaastareita, vaan myös valssattuja materiaaleja, kipsiä, läpäiseviä seoksia, jotka levittäytyvät syvälle seinän pintaan.

Käytetyt vedeneristysmateriaalit, jotka mahdollistavat perustan luotettavan suojan, voidaan luokitella pintojen levittämismenetelmien mukaan:

 • asfaltti kipsiseokset;
 • maalaus materiaalit;
 • pinta-aineet;
 • asfaltti valetut materiaalit;
 • kipsisementtieristys.

Esimerkki esivalmistetun nauhamaisen pohjan suojelusta pohjavedestä: 1 - pohjapussi, 2 - suorakaiteen muotoiset pohjapaneelit, 3 - suojaava valmiste, 4 - suojaava päällyste; 5 - Vedeneristyskerrokset, 6 - Täyttö, 7 - Suojakalvot, 8 - Täyttö; 9 - Paul.

Kaikki pohjaveden suojelemiseen käytettävät materiaalit on tartuttava hyvin tiukkaan, niillä on oltava luotettava tarttuvuus ja niiden paksuus on tasainen. Vain tässä tapauksessa suoja suojaa rakennetta luotettavasti kosteudelta, syövyttäviltä vesiltä, ​​muotista.

Nykyään seuraavia vaihtoehtoja voidaan käyttää vedenkäsittelyyn:

 • asfaltti, bitumipitoisuus, levitetty kuumaksi;
 • mastikat (asfaltti, bitumiset), emulsiopastat, jotka levitetään kylmäksi;
 • sementti-hiekkaliuokset, joissa lisätään erityisiä tiivisteaineita;
 • fenoliset, furaanimastit, polymeeriset betonit.

Pohja voidaan suojata orgaanisten sideaineiden avulla, jotka valmistetaan nestemäisten, viskoosi-muovisten, keinotekoisten kiinteiden tuotteiden perusteella.

Takaisin sisällysluetteloon

Viemäröintitarkoitus

Yksi tärkeimmistä suojausmenetelmistä maaperän kosteudelta on vedenpoisto. Oikein suunniteltu ja rakennettu vedenpoisto suorittaa seuraavat toiminnot:

 • suojaa huurteelta talvella;
 • säätiö on suojattu kosteudelta, multaa, sientä;
 • lätäköitä, jäätä ei muodosteta rakennuksen lähellä;
 • talon rakentaminen ja säätiö ei tuhoutu kosteudella, viimeistelymateriaalit pysyvät vahingoittumattomina.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmä rakennetaan samanaikaisesti muiden pohjaveden suojamenetelmien kanssa, mikä mahdollistaa tehokkaan järjestelmän luomisen. Rakentamisvaiheessa on tarpeen suunnitella viemäröinti, kaikki materiaalit valitaan täysin maaperän, rakennuksen ominaisuuksien ja alueen mukaan.

Laitteen tyhjennysjärjestelmä - tämä on yksi säätiön suojelun edellytyksistä, mikä mahdollistaa pohjaveden tyhjentämisen. Tietenkin pieni maa-talo, vain sokea alue voi olla melko tarpeeksi, mutta suuri, jota käytetään ympäri vuoden, viemärijärjestelmä on paras vaihtoehto.

Tällaisen järjestelmän asennus ei koske vain putkien asennusta, pohjaveden poistamista koskevia laitteita vaan myös tyhjennyskerroksen asianmukainen laite, joka valitsee juuri sellaiset materiaalit, joita voidaan käyttää tietyntyyppisen maaperän kanssa.

Pohjaveden tyhjennysjärjestelmän suojaaminen voidaan koota käsin. Ensin sinun on valittava oikea putken halkaisija ottaen huomioon talon pinta-ala, maaperän kylläisyys kosteudella. Käytetään yleensä putkia, joiden läpimitta on 75 mm - 110.

Kaivannon pohjalla kaadettiin tyynyjä, jonka korkeus on noin kymmenen senttimetriä. Rikkominen tiivistetään, jonka jälkeen putket asetetaan kaltevalle pohjaveden vapaalle virtaukselle. Liitokset tehdään liittimillä, joustavilla putkilla. Tämän jälkeen kaivanto on täynnä raunioitumista ja maaperää, joka on otettu kaivamisen aikana. Murskattua kiveä ympäröivän vedenpoistoputken ympärillä on mahdotonta jättää vapaita paikkoja.

Takaisin sisällysluetteloon

Jätevesijärjestelmän periaate

Pohjaveden perusta ovat erityiset muoviputket, joissa on rei'itys, joilla voi olla suodatuskerros. Tällaiset tuotteet on pinottu rakennuksen kehän ympäröimään kaivantoon. Rei'itettyjen putkien ohella viemäröintiin kuuluu kerrostumia, usein geotekstiilejä.

Pohjavesi maaperästä rei'itetyn kerroksen läpi tunkeutuu putkeen, minkä jälkeen se tyhjennetään erityiseen säiliöön (tavallisesti erityisiin kuivatuskaivoihin). Näin säätiön tehokas suojaus varmistetaan, koska maaperän kosteus ei yksinkertaisesti kuulu talon rakenteeseen. Yhdessä muiden suojatoimenpiteiden kanssa vedenpoiston avulla voit poistaa kokonaan kosteuden sisääntulon.

Rakenteen perustan vedenkestävä suojelu pohjavedestä estää rakenteen tuhoutumisen kosteuden negatiivisen vaikutuksen alaisena. Joten voit päästä eroon kellarista, kellarista, kosteuden sisustuksesta, muotin tahroista, tuoksuista tuoksuista. Suunnittelua voidaan suojata erilaisilla materiaaleilla ja menetelmillä. Tämä ei ole vain vedenpitävien kalvojen asettaminen vaan myös laite erityisen vedenpoistojärjestelmän kehän ympärille.

Evgeny Dmitrievich Ivanov

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

20. lokakuuta 2015

Ivan, tässä tapauksessa sinun on aloitettava 10-litran kauhan avulla. Täytä täysi ämpäri hiekalla ja lisää 1/3 sementtiä, sekoita 10 litraa. tai.

16. lokakuuta 2015

Kuinka lasketaan valmiin betonin laskenta 1 neliömetriltä 5 cm: n paksuudelta? Kuinka paljon hiekkaa ja sementtiä tarvitaan tähän? Jotta et ostaisi liikaa. Haluan.

12. lokakuuta 2015

Erilaisissa betonityypeissä, jos mitataan tilavuuden mukaan, vain hiekan ja raunioiden suhde sementtiin muuttuu, ja vettä otetaan aina juuri puoleen sementtiluvusta.

Muutamia lisäyksiä: 1. Jos tarvitset korkealaatuista vedenpitävää nestekumua, on toivottavaa käyttää geotekstiloita koko pinnalle. Kulutusta.

23. syyskuuta 2015

Kuinka ja mitä tehdä pohjaseinän yläreunasta (luonnonkivi, Plitnyak)?

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio

Mikä on säätiön tehokkain suoja kosteudelta?

Se riippuu säätiön luotettavuudesta, kuinka vahva koko talo on. Samalla se on este pohjaveden ja kellarin tai kellarin välillä. Jos säätiön suoja kosteudesta on huono, tai se on kokonaan poissa, niin tulevaisuudessa kohtaat sienen ongelman. Vaikeissa tapauksissa vettä kerätään kellariin, eikä ruokaa siellä ole enää mahdollista. Lue myös: "Säätiön lämmitys ruuvipalleilla".

Miksi suojaa säätä kosteudelta

PVC-kalvo, jossa kuperat puolipallot.

Pohjusuojan suojaaminen kosteudelta on erittäin tärkeä. Jos näin ei tehdä, kellari on taattu ja kellari on kostea ja kylmä. Betonin rakenne on huokoinen, mikä muistuttaa hieman uimapetsiä. Huokoset voidaan nähdä myös paljain silmin. Tämän vuoksi kosteus tunkeutuu syvälle materiaaliin ja sitä on vaikea poistaa sieltä.

Kosteuden kertymisen vaikutukset betoniin:

 • tuhoaminen;
 • muotin ulkonäkö;
 • huoneen lämpötilan alentaminen;
 • kellarissa voi olla vettä.

Teknisten ominaisuuksien mukaan kuitumaisen eristyksen isofaatti on hieman huonompi kuin ulkomainen eristys, mutta ero on merkityksetön.

Useimmiten basalttieristeistä Ecover käytetään julkisivueristykseen.

Rakennuksen aikana rakennusten pohjaveden suojelemiseksi kiinnitetään paljon huomiota. Älä aliarvioi virheen hintaa. Kaikki työ on suoritettava laadullisesti menetelmän mukaisesti. Lisäksi on tarpeen valita oikeat materiaalit niin, että niiden ominaisuudet täyttävät toiminnalliset vaatimukset. Mielenkiintoinen artikkeli: "Sisä- ja ulkopinnan vedenpitävä kellari".

Säätiön suojaaminen ulkopuolella

Ihannetapauksessa säätiön suoja kosteusvaurioilta on sovellettava ulkopuolelta. Yleensä tämä tehdään rakennustöissä. Jos talo on jo rakennettu, ulkoiset työt ovat mahdollisia vasta, kun perusta on kaivettu ympäri.

Varmista, että asetat vedenpitävyyden pohjan ja seinän väliin.

Ennen pohjan suojaamista kosteudelta, katso, mitkä materiaalit soveltuvat ulkoiseen käyttöön:

 • bitumiset rullat;
 • polyurea;
 • bitumiset mastit;
 • PVC-kalvo.

Olisi pidettävä mielessä, että vesivaaka peitetään maalla. Siinä on kivet, jotka voivat korkealla paineella vahingoittaa suojakerrosta. Käytetyn materiaalin on oltava voimakasta, joten nestekumia, akryylimuovia ja ohutta polymeerikalvoa ei voida käyttää tähän tarkoitukseen.

Bitumiset rullat - tämä on yleisin pohjavesimuodostuma vedestä.

Pohjamaalina (valmisteleva kerros) käytetään mustaa bitumimastia. Se levitetään työpinnalle harjalla tai rullalla yhdellä kerroksella. Sitten bitumitelat sulatetaan mastille. Se on itseliimautuva materiaali, joka tulee tahmeaksi sen jälkeen, kun se on lämmitetty avoimella liekillä. Telat pinotaan vähintään kahdella kerroksella, joilla on päällekkäiset saumat.

Polyureaa levitetään ruiskuttamalla. Esikäsittelypinta on puhdistettava pölystä. Suojaava nestemäinen polyuretaanikoostumus luo vahvan, vedenpitävän kalvon, joka luotettavasti lepää betonilla. On suositeltavaa käyttää useita kerroksia.

Pohjaan asennusta varten et voi käyttää ohutta PVC-kalvoa. Näihin tehtäviin sopii erityinen PVC-kalvo, jossa pimples. Hemispheriset tyynyt suojaavat stressiä vastaan ​​ja palvelevat liimautumista. Vedeneristys on kiinnitetty mekaanisesti (tapilla) perusseinien päälle.

Materiaalit sisäkäyttöön

Kuinka suojata säätiö tuholta, jos vedeneristys ei ole mahdollista käyttää ulkona? Vain suojaa sisäpuolelta säilyy. Kaikki edellä mainitut materiaalit eivät toimi rikkomatta. Jos ne on liimattu sisäseinään, niin kosteus yksinkertaisesti repeää suojakerroksen ajan. Lisäksi tämä lähestymistapa ei voi suojata betonia veden tuhoiselta vaikutukselta. Siksi ainoa oikea vaihtoehto on käyttää tunkeutuvia vedenpitäviä yhdisteitä (kyllästys).

Läpäisevä vedeneristys levitetään kostealle pinnalle.

Tärkeintä on, että kyllästyminen tunkeutuu betonin rakenteeseen ja kiteytyy siihen. Tämän seurauksena kaikki huokoset tukkeutuvat kiteillä, jolloin materiaali on vedenpitävä. Kiteet ovat melko herkkiä, joten myös kellarissa olevien elementtien minimaalisen siirtymisen myötä mikrokreät tulevat näkyviin.

Menetelmä läpäisevän vedenpitävyyden käyttämiseksi:

 • kostuta seinää vedellä;
 • käytä runsaasti suojaavaa koostumusta harjalla;
 • pidä työpinnan kostea kolme päivää.

Jos et pidä seinää kosteana, koostumuksen polymerisaatio ei välttämättä ole riittävän voimakasta. Tämän seurauksena huokosten sisällä olevat kiteet ovat pienempiä, mikä heikentää betonin vedeneristysominaisuuksia. Hyvä tietää: "Nestemäiset vedeneristysmateriaalit".

Sokea alue on säätiön suoja sateelta

Sokea alue rakennetaan talon ympärille. Tämä on betoniraita, jonka leveys on 1-1,5 m. Sokean alueen rakentaminen toteutetaan tiettyjen sääntöjen mukaisesti:

 • on oltava tyhjennyskerros;
 • tarvitsee lämpenemistä;
 • vedenpitävä kalvo säilyy sisällä.

Polynorin ruiskutettua eristämistä on suositeltavaa käyttää vain pienillä alueilla, koska se on kallista.

Tiheä basalttieristys Parok voidaan asettaa myös levyn alle.

Sokea alue suojaa säätiötä sateelta, ja tämä on leijonan osuus kaikesta kosteudesta, joka vaikuttaa betoniin. Pohjaveden taso ei aina ole korkea. Sokea alue on pystytetty, kun talo on jo täysin valmis. On pidettävä mielessä, että se ei suojaa säätiön yläosaa (pohja).

Mikä suoja säätiöltä kosteudelta on parempi

Paras tapa suojata pohja kosteudelta on bitumitelojen ulkoinen asennus. Jos jostain syystä tätä ei voida tehdä, silloin on ihanteellista käsitellä betonia sisäpuolelta läpäiseviin yhdisteisiin ja rakentaa sokea alue talon kehälle. Lisäksi rakennusvaiheessa vedenpitävyys on pakollinen perustuksen ja seinän risteyksestä. Käytä yleensä ruberoidia. Jos tätä kerrosta ei ole, niin sinulla on ongelmia märillä seinillä, ja niitä on vaikea ratkaista.

Mielenkiintoinen aihe:


 • Sisäinen ja ulkoinen vedenpitävä kellari

 • Miksi eristyksen kellari

 • Pohja vedeneristys

 • Penoplex-talon kellarikerroksen lämmittäminen.

31. lokakuuta 2016 klo 07.00

Pohjan suojaaminen vedestä on edellytys sen kestävyydelle

Rakennuksen betonirakenteet on suojattava mahdollisimman paljon kosteudelta. Valitettavasti jotkut rakentajat laiminlyövät tämäntyyppisen työn halusta vähentää rakennuskustannusten kokonaiskustannuksia. Ja turhaan!

Tosiasia on, että betoni täyttää täydellisesti veden, joka nousee kapillaariensa läpi ja ulkoilman lämpötilan siirtyessä nollan läpi, se ensin jäätyy ja sulaa, mikä johtaa betonin halkeiluun ja tuhoamiseen. Näin ollen ilman perusteltua suojaa talon perusta voi haljeta muutaman vuoden kuluttua, mikä merkitsisi tarvetta koko rakennuksen perusteelliseen uudistamiseen. Lisäksi säätiön halkeamien läpi kosteus alkaa päästä taloon, hyönteisiin ja mikro-organismeihin, jotka eivät kanna mitään hyvää rakennusrakenteiden ja omistajien kannalta.

Mitkä keinot voivat suojella säätiötä?

Ensinnäkin erityisten valukappaleiden asennus säätiölle. Heidän tehtävänsä on sateen ja sulamisveden tyhjennys, joka putoaa pohjaan katolta. Asenna ne siten, että seinän risteys on mahdollisimman tiheää. Jos tätä ei voida tehdä, on tarpeen täyttää tiivisteen ja seinän liitokset tiivisteellä.

Toiseksi vedenpitävä pohjaveden pohja. Kaikki maanpinnan kanssa kosketuksessa olevat kellaripinnat ovat vedenpitäviä. Suoritusmenetelmät riippuvat säätiön ja pohjaveden tasosta.

Tällöin, jos vesi ei nouse yli yhden metrin korkeudelle peruspohjalle, riittää, että vedeneristys tehdään käyttämällä kattomaalia, joka asetetaan ennen kuin betoni kaadetaan pohjaan ja sisäpuolelta tulevan perustuksen muottiin. Tämä menetelmä soveltuu paitsi kaistaleperusteisiin, myös poraukseen ja täyteaineeseen. Katon päällystysmateriaali asetetaan paalun poran reikään ja ympyrän ympäryksen suojaamiseksi, se kääritään "putkella" ja työnnetään reikään ennen betonin kaataamista.

Tietenkin tämä on halvin vaihtoehto, joka ei ole varsin sopiva, jos pohjavesi tulee liian korkealle kellarille, varsinkin jos se kaadetaan tulva-aikana. Tässä tapauksessa on välttämätöntä käyttää kalliimpia nykyaikaisia ​​materiaaleja: läpäisevää vedenpitävyyttä tai nestekumia.

Kolmanneksi säätiö on suojattava pintavesiltä, ​​jotka kuuluvat sen vedenalaiseen osaan sateen ja sulavan lumen aikana. Tämä on välttämätöntä vain, jos pintoja ei suoriteta säätiön kellarissa, lukuun ottamatta paneelia: kosteus, jolla on tuhoisat seuraukset, voi hyvin pudota niiden ja säätiön väliseen tilaan. Tarvittaessa kellarin osaa ei tarvita, eikä sitä tarvitse kipata erikoisella kantaliinalla, jossa on edelleen maalaus.

Pohjamateriaalin vedeneristämiseen käytetään rappausmenetelmää. Suosituin tässä tapauksessa bitumimastia. Käytettävissä on useita tapoja. Jos pohjan pinnalla ei ole halkeamia, epäsäännöllisyyksiä ja kuoppia, mastia kuumennetaan 30-40 asteeseen ja levitetään harjalla tai rullalla. Voit lämmittää sitä taskulampulla tai puhalluslaitteella. Voit laimentaa mastiks valkoisella höyryllä, mutta älä jätä sitä mukanasi - kun se lisätään, mastanen jäähtyy nopeasti ja sen seurauksena se on vaikea sekoittaa homogeeniseksi massaksi.

Ennen levyn levittämistä pinnan on puhdistettava likaa ja rasvanpoistettava. Jos säätiöllä on sääntöjenvastaisuuksia, sinun on lyödä ne. Pohjaan kohdistuvat halkeamat ja syvät syvennykset voidaan tiivistää samalla mastilla, mutta ilman lämmitystä. Sitä sovelletaan tällaisessa tapauksessa spatulilla analogisesti kittien kanssa.

Perusvesieristettä käytettäessä on otettava huomioon, että se on erittäin huono rakennusmateriaaleille. Pohjan kellarin osa vedeneristys on suoritettava sen jälkeen, kun sokeat alueet ovat valmiita, mikä puolestaan ​​toimii myös pohjaveden kuivatusvettä.

Siten perustuksen vedenpitävyys tulisi olla seuraavanlainen: suoritetaan maaperän vedenpitävyys, täytämme sokea alue, suoritetaan kellariin vedenpitävä (tai viimeistely).

Säätiön suoja kosteutta vastaan

Rakennuksen luotettavuuden parantamiseksi ja pitkään kestäessä, sinun on harkittava sitä rakennuksen alkuvaiheessa. Suurin osa rakennusmateriaaleista on huokoisuutta ja ne yleensä absorboivat vettä. Kosteus liuottaa suolakiteet jatkuvasti kostuttaen ja kuivaamalla, materiaalin rakenteen asteittainen heikkeneminen ja niiden lujuus vähenee. Luonnollisesti tämä vähentää luovuutta ja luotettavuutta paitsi perustuksesta, myös koko rakennuksesta. Vesi on rakennusmateriaalien invariable vihollinen myös siksi, kun se jäätyy, sen tilavuus kasvaa 10 prosenttiin. Tuloksena se aiheuttaa paineen yli 200 MPa: n materiaalin huokosissa. Jopa kestävimmät materiaalit kuten tiili, betoni ja luonnonkivi eivät kestä tällaista sisäistä painetta ja muodostavat mikroprekareja. Jos et tiedä, miten säätää säätiötä kosteudelta, kannattaa harkita kahta vaihtoehtoa, joista jokaisella on omat etunsa ja haittapuolensa.

Vedenpitävä vedeneristysjärjestelmä.

vedeneristys

Vedeneristämismenetelmän valinta riippuu rakennettavan rakennuksen tarkoituksesta ja perustan tyypistä. Myös alueen ilmasto ja maaperän ominaisuudet otetaan huomioon, vain oikea laskenta voi taata valitun vaihtoehdon luotettavuuden. Vedeneristys voi olla pystysuora ja vaakasuora. Pystysuora vedeneristys on järjestetty pohjan ulkopuolelle. Samalla aseta se oikein sokean alueen tai jalkakäytävän tasolle. Näin säätiö suojellaan pohjavedeltä. Vaakasuora vedeneristys suoritetaan kelleriseinien suojaamiseksi kosteudelta. Se on peräisin vedestä, joka tunkeutuu pohjan pohjalta. Tämä tapahtuu rakennusmateriaalien kapillaareissa. Joka tapauksessa vedenpitävyys muodostaa suojakerroksen, joka estää veden tunkeutumisen rakennusaineiden rakenteeseen.

Vedeneristys voi olla joko neste tai rulla tai kalvo.

Lisäksi vedenpitävä ja estää ilmapuhallus, joka vaikuttaa sisäilmastoon. Toisessa menetelmässä, joka suojaa säätiötä kosteudelta, nämä haitat eivät ole.

Hydrofobisointi: prosessin ominaisuudet

Vaakasuoran ja pystysuoran vedenpitävyyden risteys.

Hydrofobointi ei ainoastaan ​​suojaa perustusta kosteudelta, vaan sallii myös hengityksen. Tätä menetelmää varten käytetään vettähylkiviä aineita - orgaaniset piiyhdisteet, jotka laimennetaan orgaanisella aineella tai vedellä. Niistä on sellaisia, jotka suojaavat materiaalia kosteuden läpäisevyydestä, mutta tarjoavat lisäksi lisää suojaa likaa ja pölyltä.

 1. Vettähylkemällä kyllästetyt seinät on suojattu graffitiomaisuuksilta, josta voimme päätellä, että suojaus on täysin luotettava. Loppujen lopuksi on usein mahdollista havaita graffitteja vakavien laitosten seinillä, mikä on lisäkustannus korjauksille.
 2. Myös vettähylkivää ainetta käsiteltävä pohja ja seinät muuttuvat routahkaisemmiksi, niiden eristys kasvaa, käyttöikä kasvaa ja rakennuksen mikroilmasto kasvaa, koska materiaalit voivat hengittää.
 3. Tällainen kyllästys säästää pintaa muotista, koska sieni ei muodostu kuivalla pinnalla. Käyttämättä väritöntä kyllästystä rakennusaineen luonnollinen väri ei muutu ja kestää paljon pidempään kuin ilman tällaista pinnoitetta.
 4. Jotkut yhdisteet mahdollistavat käsittelyn ja märät materiaalit. Rakennuksen käsitellyillä seinillä ja säätiöllä ei koskaan näy vysolaa, niin kutsuttuja rakennusmateriaalien sisältämiä suoloja, jotka ulkonevat ajan mittaan pinnalla.

Suojan ydin on se, että käsittelyn jälkeen pintaan muodostuu hydrofobinen päällyste, ohut polymeerikalvo, joka vedessä altistuessaan sulkee huokoset ja estää kosteuden pääsyn sisälle. Vettä hylkivä aine pysyy materiaalin huokosina jo vuosia, eli se on myös pitkäaikaista suojaa.

Miten käsitellä säätiötä?

Ennen kuin käsittelet pohjaa pinnalla olevan vedenpitävillä aineilla, sinun on käytettävä antiseptistä.

Voit jalostaa pohjan kosteudelta ostamalla valmiita ratkaisuja tai niiden tiivisteitä. Menetelmä, jolla ne levitetään käsitellylle pinnalle on melko yksinkertainen eikä vaadi erityisiä kalliita työkaluja ja erikoistaitoja, voit käyttää mitä tahansa ehdotetuista työkaluista:

 • rullan,
 • harjalla;
 • spray-pullo.

Jokainen näistä työkaluista sopii helposti säästämään kosteutta. Jos et käytä suihkupulloa, tarvitset kätevän säiliön suojaveteen.

 1. Jos käytät konsentraattia, lue huolellisesti ohjeet ja selvitä, millä osuudella se on laimennettu. Jos olet ostanut valmiin ratkaisun, voit heti aloittaa työskentelyn, mutta ensin valmistelemaan jalustan käsittelypinta.
 2. Jos sieni, muotti tai sen vaikutus vaikuttaa jo käsiteltyyn pintaan, kouristusta tulee käsitellä sen kanssa, sitä tulee käsitellä erityisillä kemiallisilla liuoksilla tai antiseptisilla aineilla. Kun työstetään seinät löysällä kipsillä, se on poistettava mekaanisesti.

Vedeneristysnauhan perustus.

Vettä hylkivää ainetta levitetään yhtenäisellä runsaalla kerroksella koko käsiteltävän pinnan päälle, kunnes kiilto ilmaantuu. Materiaalin suurella huokoisuudella liuos levitetään kahteen kerrokseen, jonka välein on noin 10-15 minuuttia tehokkaampaa suojaa kosteudelta. Suurin osa veden karkotuksista suositellaan käytettäväksi kuivalla säällä, koska muutoin hydrofobinen vaikutus vähenee. Pohja on täysin kyllästettävä vedenkestävällä aineella, joten tarvittava nestemäärä on laskettava ottaen huomioon materiaalin huokoisuus.

Säätöelementit: paitsi betonin betonipinta voidaan käsitellä myös vedenkestävällä materiaalilla, myös sen puus-, teräs- tai rautaelementeillä. Se myös antaa heille suojaa kosteudelta ja siten mätästä, korroosiosta ja merkittävästi lisää niiden elinikää.

Hydrotechnical lisäaineet

Säätiön vakautta voidaan lisätä kosteudelle käyttämällä hydrauliikan lisäaineita, ne lisäävät veden kestävyyttä, mutta lisäävät myös betonin lujuutta ja roiskeita. Hydrofobiset lisäaineet lisäävät merkittävästi betonin levittämisen helppoutta, lisäävät sen johdonmukaisuutta ja erottelukykyä. Se on erittäin tärkeää varastoinnin ja kuljetuksen aikana, erityisesti kesällä.

Säätiön veden imeytyminen pienenee 1,5-2 kertaa, mutta se on melko paljon, jotta emme käytä muita lisävaroja. Ennen kuin pohja vedetään vesitiivisillä sementtilaastilla, täytettävä pinta puhdistetaan pölystä, maalista, muottien rasvasta ja muista vieraista hiukkasista. Lisäaine aluksi laimennetaan vedellä ohjeiden mukaisesti ja lisätään sitten liuokseen. Annos ei saisi ylittää hyväksyttäviä standardeja, tämä olisi myös kirjoitettava pakkaukseen. Virheellinen annostelu voi johtaa siihen, että hydraulirakenne menettää tekniset ominaisuudet ja ei vastaa GOSTia. Laimennettu lisäaine vaadittavissa mittasuhteissa lisätään suoraan betonisekoittimeen tai säiliöön, jossa sekoitetaan liuos pohjaan kaatamiseksi.

Säätiön suojaaminen kosteudelta on välttämätöntä, jos haluat kodin kestävän vuosien tai jopa vuosisatojen ajan. Miten luot tämän suojan, sinun täytyy päättää tietyn tilanteen perusteella. Joka tapauksessa tämä on tehtävä.

Kuinka suojata talon pohjaa vedestä

Ympäristöystävällinen kartano: Rakennuksen, rakenteen betonirakenteet on suojattava mahdollisimman paljon kosteudelta. Valitettavasti jotkut rakentajat laiminlyövät tämäntyyppisen työn halusta vähentää rakennuskustannusten kokonaiskustannuksia. Ja turhaan!

Rakennuksen betonirakenteet on suojattava mahdollisimman paljon kosteudelta. Valitettavasti jotkut rakentajat laiminlyövät tämäntyyppisen työn halusta vähentää rakennuskustannusten kokonaiskustannuksia. Ja turhaan!

Tosiasia on, että betoni täyttää täydellisesti veden, joka nousee kapillaariensa läpi ja ulkoilman lämpötilan siirtyessä nollan läpi, se ensin jäätyy ja sulaa, mikä johtaa betonin halkeiluun ja tuhoamiseen. Näin ollen ilman perusteltua suojaa talon perusta voi haljeta muutaman vuoden kuluttua, mikä merkitsisi tarvetta koko rakennuksen perusteelliseen uudistamiseen. Lisäksi säätiön halkeamien läpi kosteus alkaa päästä taloon, hyönteisiin ja mikro-organismeihin, jotka eivät kanna mitään hyvää rakennusrakenteiden ja omistajien kannalta.

Mitkä keinot voivat suojella säätiötä?

Ensinnäkin erityisten valukappaleiden asennus säätiölle. Heidän tehtävänsä on sateen ja sulamisveden tyhjennys, joka putoaa pohjaan katolta. Asenna ne siten, että seinän risteys on mahdollisimman tiheää. Jos tätä ei voida tehdä, on tarpeen täyttää tiivisteen ja seinän liitokset tiivisteellä.

Toiseksi vedenpitävä pohjaveden pohja. Kaikki maanpinnan kanssa kosketuksessa olevat kellaripinnat ovat vedenpitäviä. Suoritusmenetelmät riippuvat säätiön ja pohjaveden tasosta.

Tällöin, jos vesi ei nouse yli yhden metrin korkeudelle peruspohjalle, riittää, että vedeneristys tehdään käyttämällä kattomaalia, joka asetetaan ennen kuin betoni kaadetaan pohjaan ja sisäpuolelta tulevan perustuksen muottiin. Tämä menetelmä soveltuu paitsi kaistaleperusteisiin, myös poraukseen ja täyteaineeseen. Katon päällystysmateriaali asetetaan paalun poran reikään ja ympyrän ympäryksen suojaamiseksi, se kääritään "putkella" ja työnnetään reikään ennen betonin kaataamista.

Tietenkin tämä on halvin vaihtoehto, joka ei ole varsin sopiva, jos pohjavesi tulee liian korkealle kellarille, varsinkin jos se kaadetaan tulva-aikana. Tässä tapauksessa on välttämätöntä käyttää kalliimpia nykyaikaisia ​​materiaaleja: läpäisevää vedenpitävyyttä tai nestekumia.

Kolmanneksi säätiö on suojattava pintavesiltä, ​​jotka kuuluvat sen vedenalaiseen osaan sateen ja sulavan lumen aikana. Tämä on välttämätöntä vain, jos pintoja ei suoriteta säätiön kellarissa, lukuun ottamatta paneelia: kosteus, jolla on tuhoisat seuraukset, voi hyvin pudota niiden ja säätiön väliseen tilaan. Tarvittaessa kellarin osaa ei tarvita, eikä sitä tarvitse kipata erikoisella kantaliinalla, jossa on edelleen maalaus.

Pohjamateriaalin vedeneristämiseen käytetään rappausmenetelmää. Suosituin tässä tapauksessa bitumimastia. Käytettävissä on useita tapoja. Jos pohjan pinnalla ei ole halkeamia, epäsäännöllisyyksiä ja kuoppia, mastia kuumennetaan 30-40 asteeseen ja levitetään harjalla tai rullalla. Voit lämmittää sitä taskulampulla tai puhalluslaitteella. Voit laimentaa mastiks valkoisella höyryllä, mutta älä jätä sitä mukanasi - kun se lisätään, mastanen jäähtyy nopeasti ja sen seurauksena se on vaikea sekoittaa homogeeniseksi massaksi.

Ennen levyn levittämistä pinnan on puhdistettava likaa ja rasvanpoistettava. Jos säätiöllä on sääntöjenvastaisuuksia, sinun on lyödä ne. Pohjaan kohdistuvat halkeamat ja syvät syvennykset voidaan tiivistää samalla mastilla, mutta ilman lämmitystä. Sitä sovelletaan tällaisessa tapauksessa spatulilla analogisesti kittien kanssa.

Perusvesieristettä käytettäessä on otettava huomioon, että se on erittäin huono rakennusmateriaaleille. Pohjan kellarin osa vedeneristys on suoritettava sen jälkeen, kun sokeat alueet ovat valmiita, mikä puolestaan ​​toimii myös pohjaveden kuivatusvettä.