Tee se itse - miten se tehdään itse

Monissa maakunnissamme kasvihuoneet tai kasvihuoneet ovat tulleet paitsi luksukseksi, myös kiireellisiksi tarpeiksi, koska ilman niitä ei voi kasvattaa hyviä taimia sekä joidenkin vihannesten ja vihannesten satoa.

Mutta sitten tulee toinen ongelma.

Jousen alkamisen jälkeen ilman lämpötila nousee, aurinkoisten päivien määrä kasvaa ja päivänvalon pituus kasvaa.

Kasveja on suojeltava kirkkaalta auringonvalolta ja ylikuumenemiselta. On monia tapoja ratkaista tämä ongelma.

Kasvihuoneiden varjostusmenetelmät

Ensimmäinen tapa on istuttaa pensasaita kasvihuoneen ulkopuolelle, joka suodattaa auringonvalon määrän. Samaan aikaan ei ole suositeltavaa istuttaa suuria puita - riittävät esteet alhaisista koristepensaista, jotka on istutettu jonkin matkan päässä kasvihuoneesta (ilmanvaihtoa varten). Kasvien korkeudet valitaan siten, että kasvihuone on lämmitetty auringon alla vähintään neljä tuntia päivässä.

Toinen tapa - luoda varjo kasvihuoneessa, istuttamattomia viiniköynnöksiä suurilla lehdillä. On pidettävä mielessä, että kasvihuoneiden varjostetuilla alueilla ilmenevän korkean kosteuden vuoksi saattaa esiintyä haitallisia hyönteisiä, sieniä ja homeita. Ja jos istut kasveja, jotka irrottavat lehdet höyrylaitoksessa, se on säännöllisesti puhdistettava säännöllisesti.

Toinen tapa suojata liiallista lämpöä vastaan ​​- erityiset vesiliukoiset maalit, joita käytetään kasvihuoneen pinnalle.

Tätä aiemmin käytettiin tavallista kalkkia, joka laimennettiin vedellä (se ruiskutettiin kasvihuoneen katolle). Kuitenkin se oli helposti pestä pois sadevettä. Jos kalkkia laimennettiin vedellä lisäämällä maitoa, pinnoite muuttui stabiilemmaksi (sitä ei pesty sateelta eikä puristunut koko kauden ajan). Uudet teknologiat tarjoavat erikoismaaleja, joita voidaan käyttää kasvihuoneen katolle ja sivupinnoille ruiskusta.

Tämä tekniikka ei ole ihmelääke, mutta se voi merkittävästi vähentää kasvihuoneeseen tulevan lämmön määrää. Kuitenkin, ennen kuin maalataan läpikuultavaa materiaalia (esimerkiksi polykarbonaattia), on syytä muistaa, että maalin kestävyys tässä tapauksessa on epäedullisempi kuin etuna, koska viikon tai kahden lämpö tapahtuu ja valon puute taas tulee ongelmaan.

Luotettava ja käytännöllinen tapa kasvihuonekaasujen varjossa on ripustaa pintoja. Tällainen suoja on asennettu kasvihuoneen päälle tai sen seiniin aurinkoisella puolella. Tätä tarkoitusta varten telatuotteet ovat riittävän kestäviä kosteudelle, tuulelle ja UV-säteilylle. Tämä, esimerkiksi, agrofyyri, polypropyleenikankaat, heijastavat kalvot (vaikka kalvolla on yksi suuri haitta - ne ovat erittäin vaikeita poistaa pintoista). Näihin tarkoituksiin käytetään myös kääntyviä kaihtimia (puiset säleet tai "matto"), aurinkosuojakerrokset, joiden rungossa ne venyttelevät varjostusverkkoa (kuva 1).

Valolta heijastavat verkot, jotka voivat estää jopa 75 prosenttia lämmöstä, ovat nyt suosittuja. Folioprofiileja voidaan kutoa varjostinverkkoon - tuloksena saadaan myös valonheijastus jopa 50% auringon säteistä.

Tällaisten verkkojen käyttö edellyttää kuitenkin tiettyjen ehtojen noudattamista. Ristikon ja kasvihuoneen pinnan välissä on ilmaväli. Ristikko voidaan asentaa sekä kasvihuoneen sisällä että sen ulkopuolelle. Kiinnitä se itse runkoon tai kiinnitä erityiset leikkeet kiinnittämällä se kaapelin tai nailonjohtimen avulla kasvihuoneen kehykseen (kuva 2). Tarvittaessa verkko irrotetaan helposti.

Verkon valonlähetyskapasiteetti riippuu solujen taajuudesta ja koosta. Ilmasto-olosuhteista riippuen valitaan materiaali, jonka varjostustaso on 15-85%, mutta verkkoja, joiden kerroin on 40-50%, käytetään useammin.

Suunnittelu on varsin suositeltavaa, kun materiaali kääritään vaakasuoraan palkkiin kasvihuoneen seinää pitkin (kuva 3). Paikallinen sävytys kasvihuoneessa on mahdollista myös rungolla kiinnitetyn verkon avulla.

Näiden materiaalien lisäksi on energiaa säästäviä kalvoja, jotka lähes eivät absorboi valoa, vaan estävät merkittävästi infrapunasäteilyn tunkeutumisen, joka itse asiassa on lämpöä.

Ja vaikka tällaiset elokuvat eivät ole lainkaan halpoja, mutta kun ne vietetään, ei voi olla huolissasi kasvihuoneesi suojelemisesta monien vuosien ajan. Muuten tällainen elokuva toimii "molemmissa suunnissa": talvella se pitää lämmön sisällä ja kesällä se ei anna sen ulkopuolelle.

Polykarbonaatti kasvihuonekaasujen varjostus - vinkit ja vihjeet

Kasvihuoneet ovat nykyään varsin suosittuja sekä tavallisille puutarhurijoille että kokeneille agronomisteille, jotka ansaitsevat rahaa vain heidän avustuksellaan. Kasvihuoneiden päätehtävä, kuten kaikki tietävät, on suojella kasveja ulkoisista tekijöistä, olipa kyseessä kuuma aurinko tai villihuuhtelu, kasvihuoneessa, asianmukaisella hoidolla, kasvit ovat aina hyvin. Kun se on kylmä kasvihuoneessa, kasvit jäätyvät luonnollisesti, sinun täytyy laittaa erityisiä lämmittimiä ja lämmitellä ulkoisesti mahdollisimman paljon rakennetta. Mutta mitä tehdä, kun paistat kuumaa aurinkoa? Tällöin kaikki on paljon monimutkaisempaa, koska ei ole aina mahdollista asentaa ilmastointilaitteita tai tuulettimia, varsinkin kun se on melko kallista. Joten tässä artikkelissa keskustelemme siitä, miten sävyttää polykarbonaatti kasvihuone?

Historiallinen retki

Ennen kuin vastaat tähän kysymykseen, ehdotan, että palaamme ajoissa ja selvitämme, miten kaukaiset esi-isämme törmäsivät kasvihuoneisiin, mielestäni tämä on mielenkiintoista tietoa. Niinpä ensimmäiset kasvihuoneet tekevät meidät takaisin antiikin aikakauteen eli muinaiseen Roomaan, niin kuin historioitsijat kertoivat meille, että löydettiin ensimmäiset rakenteet, jotka johtuvat kyseisen ajan ns. Kasvihuoneista. Tämän aikakauden puutarhurit olivat varsin kekseliäitä ihmisiä, he istuttivat erilaisia ​​vihanneksia keinotekoiseen viljelyyn pyörillä varustetuissa kärryissä ja vietiin ulkona päivällä ja vietiin lämpimiin huoneisiin yöllä, tukahduttaen siten kylmää tällä tavalla, ei ollut lämmittimiä.

Mutta ajan myötä ja tämän kanssa he selviytyivät. Jotta kukaan ei kuljettaisi kärryjä edestakaisin joka kerta, niin kutsutut kasvihuoneet, jotka olivat tavanomaisia ​​hevosenlannetta, sijoitettiin ylhäältä päin olevien kasvien vuoteisiin, mikä aiheutti höyryn vaikutuksen, kun lanta kuumennettiin. Mutta tämä ei säästynyt kovista pakkasista, koska lanta ei yksinkertaisesti voinut kuumentua hirvittävään kylmään, ja jopa silloin esi-isämme tulivat loistavaksi löytöksi. He vain yksinkertaisesti kattoivat kaiken yksinkertaisella, nykyaikaisen kasvihuoneen ansiosta he saivat erinomaisen tavan kasvattaa erilaisia ​​eksoottisia kasveja, jotka suuren Rooman valtakunnan uusien maalien peräkkäisten valloitusten johdosta toimitettiin Rooman itse.

Valitettavasti, kun Rooman valtakunta romahti, kuten monet muut tietämys eri aloilla, näiden loistavien puutarhurien saavutukset menetti satoja vuosia. Myöhemmin, kun eräs Albert Magnus loi 1500-luvulla kasvihuoneesta luodessaan talvipuutarhan, hänet tunnustettiin velhoiksi, ja innostus itsessään on kieltänyt tällaiset rakenteet. Kasvihuoneet, joissa kaikki niiden seuraukset eri talvipuutarhoissa ja kasvihuoneissa, elpyivät vain renessanssin aikana ja niitä kutsuttiin "Pomeranian taloksi". Kasvihuoneet pääsivät Venäjän imperiumiin vasta 1600-luvun lopulla.

Varjostusmenetelmät

Kasvoimme kasvihuoneiden luomisen alkupuolella, on tullut aika vastata tämän artikkelin avainkysymykseen, niin miten voimme silti hämätä meidän polykarbonaatti kasvihuoneesta? Auttaa luomaan varjo ja miten se toimii oikein? Onko välttämätöntä käyttää peittävää materiaalia auringosta vai voidaanko se korvata tavallisella kasvihuoneen maalauksella? Ensimmäinen asia, johon meidän on kiinnitettävä huomiota, on itse rakenteen sijainti. Jos aiot kasvattaa sitä vain lämpimän kauden aikana, sinun on siirrettävä (jos sitä ei ole rakennettu maahan) kasvihuone, joka on varjossa aurinkoa vastaan, oli helpompaa. No, vastaavasti, jos olet tekemässä viljelyä ympäri vuoden, sinun on valittava paikka niin aurinkoisena kuin mahdollista.

Kasvihuoneiden varjostukseen on useita tapoja. Ensimmäinen ja suosituin, yksinkertaisuuden ja edullisuuden vuoksi, maalaa kasvihuone maalilla, joka heijastaa auringon säteitä ja siten jäähtää kasvihuone itsessään ja kasveja, jotka ovat siinä, mutta tällä menetelmällä on merkittävä haitta, loppujen lopuksi sinä sinun täytyy ripata tämä maali, joka vahingoittaa polykarbonaattia, joten tämä menetelmä ei ole kovin tehokas. Jotkut kesän asukkaat eivät käytä maalia, vaan liitua. Ratkaisun luominen sopii hyvin: kalkki, liitu, savi. Levitä se ruiskulla tai harjalla, joka ei ole kovin jäykkä. Tämä menetelmä on edullisin, mutta sademäärä on puutteellinen, sateen jälkeen sinun on käytettävä uudelleen ratkaisua kasvihuoneen seiniin.

Toisessa menetelmässä tarvitaan erityinen heijastava ruudukko, jota ympäröi kasvihuoneesi, sen materiaalin ansiosta se heijastaa säteitä hyvin ja tarvittaessa on melko helppo poistaa, mitä ei voida sanoa maalista. Nämä erityisverkot ovat monenlaisia ​​muunnelmia, esimerkiksi jotkut siirtyvät, kun taas toiset siirtyvät ylhäältä, kuten säännölliset rullat. On myös erilaisia ​​sävyjä, ja ne on valittava riippuen siitä, kuinka paljon valoa tarvitset toimittamaan kasveille, mikä myös vaikuttaa ratkaisevasti erilaisten viljelykasvien viljelyyn. Ristikot ovat eri valonläpäisytasoja, vaihteluväli vaihtelee välillä 15 - 85%. Suosituimpia ovat ristikot, joiden valoa läpäisevä arvo on 40-50 prosenttia. Ristin päätehtävän lisäksi suojellaan myös kasvihuonekaasua raekuuroilta, hyönteisiltä ja linnuilta. On suositeltavaa kiinnittää verkko polykarbonaattiin eikä sijoittaa sitä suoraan materiaaliin, sillä muuten riski kasvattaa lämpötilaa kasvihuoneessa, mutta samalla pahentaa valon sirontaa.

Kolmannelle menetelmälle tarvitaan alumiiniset kaihtimet, jotka on asennettu kasvihuoneeseen, mutta ne ovat useita kertoja kalliimpia kuin samat ristikot ja vielä enemmän, koska turvatyyny, joka syntyy, kun kasvihuonekaasujen ja näiden alumiinipäällysteiden löysä yhteys on seurausta, ilmasta tulee kuivempaa joka vaikuttaa haitallisesti kasveihin. Myös jotkut puutarhurit eivät käytä metallisia kaihtimia, mutta puiset lamellit.

No, neljäs menetelmä soveltuu paremmin suurille agrarialaisille yrityksille kuin tavallisille puutarhurijoille, koska se käyttää erityistä laitetta, joka automaattisesti säätää sähkökatkoa antureiden avulla. Kun anturit aktivoidaan, mekanismi hämärtää koko kasvihuoneen estäen siten säteiden pääsyn sisälle.

Arviot

Tässä ovat kesän asukkaiden ilmaisemat mielipiteet kasvihuonerakenteen varjostuksesta:

Mikhail: "Asun melko kuumalla alueella. Monet meistä ovat mukana vihannesten kasvatuksessa kasvihuoneissa, mukaan lukien minä. Monet naapureistani kamppailevat lämmön kanssa kalkinpoistoon, laittoivat sen koko rakennelmalle. Pese se sitten vesisuihkulla. En käytä tätä menetelmää, koska Pelkään polykarbonaatin tilaa. Olen tyytyväisempi verkkoon, olen käyttänyt sitä jo usean vuoden ajan, se on halpaa, mutta se on hyvä massa. "

Grigory: "Minulla ei ole henkilökohtaista mitään liitua tai savea vastaan. Polykarbonaatti niistä ei ole mitään. On vain otettava huomioon veden paine huuhtelun aikana, sen ei pitäisi olla voimakas ja sitten voi olla pieniä naarmuja. "

Vladimir K.: "Käytän erityistä verkkoa varjostusta varten, se loistaa täydellisesti valon. Mutta ymmärsin myös, että kasvihuone on tarpeellinen ja säännöllinen, joten kasvien vaikutus on paljon suurempi. Pian aion laittaa automaattisen ilmanvaihtojärjestelmän ja ilman kosteuden säätöön. "

Irina Maltseva: "Mieheni ja minä käytämme yhdistettyä tapaa luoda varjoja. Asensimme alumiiniset ikkunaluukut kasvihuoneen seiniin, ne ovat automaattisia, mikä on erittäin kätevää, ja laitamme ristikon rakenteen katolle. Kurkut ja tomaatit ovat erinomaisia ​​hedelmiä. Aiemmin käytetty liuos liitu, mutta päätti luopua tästä menetelmästä. "

Jos et vielä tiedä, mitä etuja polymeeriset kasvihuoneet ovat, lue sitten materiaali - http://moypolikarbonat.ru/dostoinstva-teplits-iz-polikarbonata/

Kasvihuoneen polykarbonaatti kesti kauan, sinun on huolehdittava siitä, miten se tehdään oikein, lue.

Miten sävyttää polykarbonaatti kasvihuone

Ensinnäkin pitäisi järjestää kasvihuoneilmanvaihto. Tämä voidaan toteuttaa käyttämällä avauskehyksiä ja aukkoja, joiden kokonaispinta-ala on noin 20-25 prosenttia aita-alueen kokonaispinta-alasta. Toinen vaihtoehto - pakotettu ilmanvaihto, puhuimme siitä yhdessä aiemmista artikkeleista. Jos kaikki on tehty oikein, lämpötila ja kosteus ovat normaaleja, mutta kovan säteilyn ongelma säilyy edelleen. Vaatii varjostusta kasvihuoneita.

Peittävän materiaalin värjäys

Ajatuksena on levittää yhdistettä kasvihuonekaasupinnalle kalvon, lasin tai polykarbonaatin läpinäkyvyyden vähentämiseksi. Tätä tarkoitusta varten valmistetaan vesiliuos, joka perustuu erilaisiin materiaaleihin. Tyypillisesti tämä on:

 • liitu,
 • kalkki
 • savi,
 • vesipohjainen maali.

Maalaa katto ja eteläinen seinä, käytä suihkeita tai rullia / harjoja. Usein ihmiset ovat vain yksinkertaisia ​​roiskeita.

Tämä menetelmä on halpa ja yksinkertainen, varsin pienille rakenteille. Varjostus pysyy ensimmäisen sateen alla, niin on tarpeen toistaa kaiken. Lisäksi kasvihuone ei näytä siistiltä. Vaikeinta on, että emme pysty hallitsemaan kattavuuden vastaanotettua läpäisykykyä, eivätkä myöskään pysty reagoimaan nopeasti muuttuviin sääoloihin. Ilman mikroilmaston säätelyä on mahdotonta vakavasti ottaa kasvihuoneilmiötä.

Käytä verhot

Ripustus on luotettava ja käytännöllinen tapa kasvihuoneen varjossa. Tällainen suoja on asennettu yläpuolelle tai seinälle aurinkoisella puolella. Transluenssin rajoittavat materiaalit kiinnitetään kasvihuoneen ulkopuolelle, joskus sisäpuolelta. Huomaa, että jos laitat verhoja runkoon kasvihuoneessa (vaikkakin se on kätevää), materiaali kuumenee, antaa lämmön lämpöä ja huoneen lämpötila voi nousta. Siksi ulkona asennuksen varjostus on paljon lupaavampi.

Materiaaleja käytetään hyvin erilaisina, pääasiassa rullina, jotka ovat riittävän kestäviä kosteudelle, tuulille ja ultraviolettina, toimimaan mahdollisimman kauan:

 • agrovoloknom,
 • "Matt" polyeteeni,
 • polypropeenikangas,
 • auringon heijastavat kalvot ikkunoihin,
 • naamiointiverkot laastareilla (kuten armeija),
 • erityiset varjostusverkot (erikoistunut kasvihuone, rakennus, jne.).

Tietyistä synteettisistä kierteistä kudotut erikoisverkot voidaan tietenkin pitää käytännöllisinä ja toiminnallisina. Niillä on pieni venytys ja niillä on suuri lujuus. Solujen ansiosta niiden tuuletus ei ole liian korkea, joten verkko on suhteellisen helppo pitää paikallaan. Itse materiaali, vaikka se absorboi säteitä, mutta ei ylikuumene, koska se on hyvin puhallettu.

Erikseen on sanottava, että valkoisten ja vaaleiden värejä pidetään parempina kuin tummat, sillä ne heijastavat lisäksi valoa. Tämän vaikutuksen lisäämiseksi materiaaliin kääritään kalvorangat. Uskotaan, että yöllä "loistavat" verkot auttavat pitämään lämpimänä, mikä heijastaa sen sisälle.

Ulkomailla, erityisesti valittujen värillisten verkkojen (punainen, harmaa jne.) Avulla, opimme hallitsemaan valaistuksen spektriä, jonka avulla voimme säätää kukinnan, juurien ja versojen kasvua sekä hedelmien muotoa, väriä ja kokoa / massaa.

Yksi verkon tärkeimmistä eduista voidaan pitää mahdollisuutena valita valonlähetyskyky. Se riippuu solujen koosta - sitä useammin langat sijaitsevat, sitä tiheämpi varjo on. Yleensä ilmasto-olosuhteista riippuen materiaali, jonka varjostustaso on 15-85 prosenttia, valitaan keskimäärin 40-50%: n tuotteilla. Verkkorakenne edesauttaa periaatteessa valon hajottamista viljelyhuoneessa, jota kasvit tuntevat hyvin, koska fotosynteesimenetelmä on optimoitu.

Se on tärkeää! Silmäkokoiset verhot myös suojaavat tehokkaasti kasvihuoneen päällystysmateriaalia rakeilta ja tuulilta (tärkeät kalvorakenteet) sekä tuuletusaukkojen linnuista ja hyönteisistä. Niitä voidaan käyttää myös avoimeen maahan.

Ne kiinnittävät verkon pääosin köysien avulla, joten on mahdollista siirtää tai kääntää varjostusmateriaali auringon aktiivisuuden mukaan. Suunnittelu on varsin suosittua, kun materiaali kääritään vaakasuoraan seinään pitkin. Taajuusmuuttaja voi olla sekä käsikäyttöinen että sähköinen, kytketty automaatioon termostaatin kautta.

näytöt

Näytön tarkoituksena on säästää lämpöenergiaa, kun koko vuoden kasvihuone on lämmitetty, sekä varjostamaan sisätilaa kesällä. Teknisesti nämä ovat myös siirrettäviä verhoja käyttölaitteella, vain niitä kiristetään kaapeleilla viljelyhuoneessa, joka on yhdensuuntainen maan kanssa tai hieman kaltevalla rinkeudella. Joissakin tapauksissa ne ovat erityisiä osioita, jotka jakavat kasvihuoneilman useisiin vyöhykkeisiin, jotka valaistaan ​​eri tavalla.

Materiaalia käytetään kiinteään elastiseen, kuten ei-kudottu kangas (liimattu tai ei-kuumasidottu nurkka). Sen pääominaisuudet: lämpöeristys tai valon heijastus. Täysin läpinäkymätöntä näyttöä käytetään joskus keinotekoisesti pienentämään päivää kasveihin, joten esimerkiksi kukinnan voi edistää.

Seulontajärjestelmän laite on kuvattu yksityiskohtaisesti SNiP 2.10.04-85 "Kasvihuoneiden ja kasvihuoneiden suunnittelua käsittelevässä käsikirjassa".

Muut menetelmät

Varjostimessa käytetään joskus myös taittuvia kaihtimia (puulevyjä tai "mattoja"). Luonnollinen varjo voidaan luoda, jos puita istutetaan rakennuksen eteläpuolelle tai viiniköynnöstä käynnistetään. Vaihtoehtoisesti kasvihuoneessa viljellään korkeita kasveja. On myös erittäin tärkeää sijoittaa rakenne oikein suhteessa kardinaalipisteisiin.

Menetelmät kasvien kasvien suojelemiseksi ylikuumenemiselta

Esikaupunkialueiden kasvihuoneet eivät tällä hetkellä ole harvinaisia. Näiden laitteiden päätehtävänä on suojata kasvit kylmältä. Mutta kevään alkaessa ilman lämpötila nousee ja on tarpeellista suojata taimet liialliselta auringonvalolta.

Vahva lämpö vaikuttaa kasveihin, joiden seurauksena ne voivat kuolla ylikuumenemisesta, joten on suositeltavaa varjostaa kasvihuoneessa.

Voimakas lämpö on huonokas kasveille (ja kesäisin kasvihuoneilma voi lämmetä jopa 50 ° C: seen), minkä seurauksena ne voivat kuolla ylikuumenemisesta. Vältä tätä ehkäisemällä kasvihuoneen varjostusta.

Kasvihuoneiden varjostusmenetelmät

Kasvien kasvattaminen kasvihuoneen varjossa auttaa vähentämään ilman lämpötilaa.

Yhtä tärkeä on kasvihuoneesi sijainti sivustossasi. Kaikki riippuu siitä, mihin olet asentanut kasvihuone, jos kasvatat kasveja vain keväällä ja kesällä, paikan pitäisi olla varjoisempia, eli silloin, kun valonsäteily on pienempi - koska keväällä ja kesällä aurinko paistaa kirkkaammaksi. Jos haluat kasvattaa jotain ympäri vuoden - valitse enemmän aurinkoinen alue. Joka tapauksessa, lämpimän kauden aikana on tarpeen varjostaa kasvihuone.

Joten, jos kasvihuone, jossa taimet on asennettu kesämökkiisi, maaliskuun alussa sinun on huolehdittava siitä, että kasvit suojataan ylimääräiseltä auringonvalolta ja päättävät tehdä sen. Voit varjella kasvihuonetta eri tavoin.

Kasvien kasvihuonekaasujen istutus

Tiheydestä riippuen Varjosäleiköt voivat lähettää 25-75% valosta.

 1. Kasvata koristekasveista suojaa vähintään 3 metrin etäisyydellä kasvihuoneesta. Tämä auttaa suojaamaan sitä tuulelta ja suojaamaan sitä liialliselta altistumiselta auringonvalolle. Monet kesän asukkaat asentavat kasvihuoneita lehtipuiden varjossa, mutta tämä ei ole täysin oikea. Puut voivat sävyttää kasvihuonekaasua liikaa, mikä vaikuttaa haitallisesti siihen istutettuihin kasveihin. Monet heistä, etenkin lämpöä rakastavia, eivät voi olla jatkuvassa varjossa. Joka tapauksessa kasvihuone saa päivittäin vähintään 4 tuntia auringonvaloa.
 2. Istutetaan kasveja luomaan sävyä kasvihuoneessa. Tämän menetelmän etuna on, että kasvit kasvattavat kasvien lisäksi kasvia kasvattamalla suojaavan sadon, joka suojaa taimia suoraan auringonvalolta. Mikä parasta, luodaan varjo tällä menetelmällä, filodendronit, passionflower tai aristolochia tekevät.

Tämän menetelmän soveltaminen on tärkeää ottaa huomioon 2 pistettä:

 1. Kasvien kasvattaminen kasvihuoneen varjossa auttaa vähentämään ilman lämpötilaa. Huomaa, että vahingollisia hyönteisiä voi esiintyä varjostetuilla alueilla.
 2. Kun istutetaan lehtien kasveja kasvihuoneessa, se on puhdistettava.

Varjostus maalien, heijastavien ja varjosäleikköjen avulla

Heijastavia verkkoja käytetään parhaiten alueilla, jotka ovat erityisen alttiita auringonvalolle.

 1. Erikoismaalien käyttö. Ne levitetään kasvihuoneen pinnalle ja pestään pois koostumuksen erityispiirteiden vuoksi kasvihuoneen seinistä sadeveden kanssa. Jos satoi harvoin, maali poistetaan mekaanisesti. Tämän menetelmän tärkein etu on, että saavutat halutun varjostusasteen laimentamalla maali vedellä halutussa suhteessa.
 2. Voit varjostaa kasvihuonekaasua heijastavalla verkolla. Materiaali, josta se on tehty, heijastaa hyvin kasvihuoneen valoa. Tällaisia ​​verkkoja käytetään parhaiten alueilla, jotka ovat erityisen alttiita auringonvalolle. Jos haluat varjostaa kasvihuoneesi, sinun on peitettävä se verkon ulkopuolelle.
 3. Käytä varjostusverkkoja. Ne ovat erilaisia ​​ja tiheyksiä: jotkut siirtyvät, muut nousevat, kuten kaihtimet. Tiheydestä riippuen tällaiset ruudut voivat kulkea 25%: sta 75%: iin valosta. Voit ostaa niitä erikoismyymälöissä. Paras vaikutus varjostusverkon käytöstä voidaan saavuttaa, jos se sijaitsee kasvihuoneen ulkopuolella, koska tässä tapauksessa se estyy ylikuumenemisesta. Jos ristikko sijoitetaan 7-10 cm: n etäisyydelle kasvihuonekaasusta, tämä mahdollistaa ilman kiertämisen ruudukon ja kasvihuonekaasupinnan välille, mikä edistää sen jäähdyttämistä. Mutta verkon sijainnin puute ulkopuolella - tuulen aiheuttamia vahinkoja.
 4. Jotkut kesän asukkaat, jotta varjossa kasvihuone, asenna alumiini kaihtimet sen sisällä. Tätä menetelmää ei voida kutsua tehokkaaksi useista syistä. Ensinnäkin kaihtimien hinta on korkeampi kuin varjostusverkkojen kustannukset. Toiseksi tämä varjostusmenetelmä mahdollistaa lämmön säilyttämisen kaihtimien ja kasvihuonekaasupäällysteiden välillä, mikä tekee huoneesta huoneen kuivuneen. Kolmanneksi kasvihuoneen pinta voi olla naarmuuntunut.
 5. Kasvinvärin varjostuksen nykyaikaisin tapa on varustaa se erityisellä laitteella, joka säätää automaattisesti varjostuksen. Jos liikaa auringonvaloa tulee, erityiset valoherkät anturit käynnistyvät. Sen jälkeen moottorin avulla varjostusnäytöt, jotka on asennettu kasvihuoneen ulkopuolelle, kääntyvät ympäri ja kattavat kasvihuoneen läpinäkyvän pinnan auringosta. Tämä menetelmä sopii ihmisille, joilla on mahdollisuus päästä sivustoihin vasta viikonloppuisin.

Kun olet perustanut kasvihuoneen maassa, älä unohda huolehtia varjostuksestaan ​​lämpimässä kaudella. Tämä auttaa suojaamaan voimakkaalta auringonvalolta istutettuja kasveja. Ja mikä kasvihuoneilman varjostusmenetelmä sopii sinulle parhaiten, riippuu erityistilanteesta.

Kuinka jäähdyttää kasvihuone lämpöön

Kesän lämpö, ​​joka muuttuu joka vuosi jyrkemmälle ja jyrkemmälle, on puutarhurille haastava tehtävä jäähdyttää kasvihuone lämpöön. Polykarbonaatti kasvihuone, luotettava termos, pystyy ylläpitämään vakaan lämpötilan koko yön.

Mutta valitettavasti kesän lämpöön, sen omaisuus voi olla epäonnistunut kasveille, aiheuttaen heille todellisen kuuma kidutus ja täysin riistää sadon omistajat. Itse asiassa yli 32-35 asteen lämpötiloissa kasvit eivät kykene pölyttämään, ja pysähtynyt ilma on ihanteellinen ympäristö tautien syntymiselle ja tuholaisten lisääntymiselle. Ovet auki eivät todellakaan auta, koska kesälämpöllä ei ole lainkaan ilmavirtoja.


Lisäksi, polykarbonaatti kesä kasvihuone rakenne on sellainen, että ovi korkeus ei saavuta tasoa katon, ja kun yläosa kasvihuoneen ilmaa (kuten ovat useimmissa malleissa), sitten kaikki höyry kuumalla ilmalla suunnattu ylöspäin, yöllä kääntämällä kylmään pisaroita on niin ja uhkaa tomaatteja myöhässä.

Ilmaan kasvihuoneet


Joka kesällä asuva henkilö ei päätä leikata poikkileikkauksia kalliissa kaareva kasvihuoneessa, vaikka tämä voi olennaisesti ratkaista ilmanvaihtoa - täydellisen tuuletuksen osalta aukkojen kokonaispinta-alan on oltava vähintään 1/6 lattiapinta-alasta. Kasvihuoneen molemmin puolin, lähemmäksi harjaa, kaksi tai kolme suorakulmioa leikataan ja vielä paremmin, jos katon molemmin puolin on jatkuva rivi tuuletusaukoilla. Leikkausten reunat on liimattava teipillä suojatakseen polykarbonaattia sateen tieltä. Sitten kannattaa kiinnittää katkoviivalla oleva leikkausosat oven saranoilla. Kodissa olevissa kasvihuoneissa ne on kiinnitetty metallilevyllä, jossa on aukot ja suljetaan manuaalisesti tai asentavat automaattiset laitteet aukkojen avaamiseksi ja sulkemiseksi, kun ohjaus tapahtuu lämpöanturilla liitetyllä kytkimellä.

Päätyseinät itse harjanteessa, molemmissa oven ja lieriömäisen kasvihuonekaapin takana, ei pitäisi sulkea polykarbonaatilla vaan kalvolla, spanbondilla tai kasvihuonekaasulla. Nämä materiaalit voidaan helposti muuttaa lämpöksi, jolloin ilmastetaan kasvihuoneen yläosa.


Voit tuulettaa kasvihuonetta ja samalla välttää luonnoksia, käytä erityisiä pienen nopeuden puhaltimia, jotka voivat siirtää hitaasti suuria ilmamäärää. Polykarbonaatissa sekä lasissa ja kasvihuoneissa kasvihuoneiden käyttö on perusteltua, koska ne estävät vesihöyryn kondensoitumisen muovikalvossa. Asenna tällainen tuuletin jompaan kumpaan päätyosaan ja vastakkaisella puolella on tuuletusaukkojen läsnäolo.

Kasvihuoneiden varjostus


Kasvihuoneiden varjostus on toimenpide, jota käytetään kasvihuoneiden jäähdyttämiseen ja se toteutetaan kahdella tavalla - ruiskuttamalla kasvihuonetta valkoisilla nestemäisillä pohjustuskoostumuksilla ja soveltamalla.

Kasvihuoneviljelyjen säästämiseksi ylikuumenemiselta voit kasvihuonekaapin ulkopuolelta keraa liuosta (200 g liitua / 10 litraa vettä) ruiskupistoolilla tai ilmakuivalla. Menetelmä on melko nopea ja täysin turvallinen: kun lämpö lakkaa, sateet pestävät sateet tai sinä itse kasteluletulla ja.

Monista suosituksista huolimatta en kannata käyttää vettä emulsiomaalia tähän tarkoitukseen: ponnistelut, joiden avulla pestä se pois, kumoavat kaikki sen edut (ilman sitä on tarpeeksi työtä). Ei myöskään ole välttämätöntä käyttää kalkkia kasvihuoneen ruiskuttamiseen. Kuulin, että jotkut puutarhurit ruiskuttivat kasvihuoneita... maidon kanssa - se luo elokuvan, joka suojaa ultraviolettisäteilyä vastaan. Ehkä luo ja suojelee. Mielestäni on kuitenkin epäeettistä käyttää arvokasta elintarviketuotetta muihin tarkoituksiin.

Suojakerrosten käyttö

Rolling-näytöt sijoitetaan sekä ulkopuolelta että kasvihuoneen sisäpuolelta. Jokaisella menetelmällä on positiivisia ja negatiivisia ominaisuuksia.


Se ei ole niin vaikea venyttää useita lankoja lanka kasvihuoneessa ja ripustaa heille lisää "katto" spunbond tai lutrasil, kiinnittämällä sen johto tavallisilla pyykkipoikkuja. Auringonvalon varjostuksen lisäksi ylikuumeneminen häiritsee "ilmatyynyä" kasvihuoneen katon ja spunbond-kerroksen välillä.

Myös sisäpuolella voidaan sijoittaa taitettavat seinät ja nostolaatat.

Sisäiset prisenyayushchy -näytöt eivät rikkoudu tuulelta, ne eivät ole pakollisia maan päällä, riittää suojelemaan katto, ne ovat käytännöllisiä ja graceful, ne ovat helposti poistettavissa, mutta erittäin epämiellyttävää niissä paikoissa, joissa suuret lehdet ja kukat kasveja kasvaa lähelle lasia. Ne estävät liiallisen valon pääsyn kasveihin, mutta samaan aikaan lämpösäteily kulkee lasin läpi ja lämmittää kasvihuone.

Ulkona olevat suojatut suojat luovat hyvän sävyn ja estävät sekä ultravioletti- että lämpösäteilyn tunkeutumisen. Niiden käyttöikä on riittävän suuri.


Tehokkaat ja kestävät prisenyayushchy-näytöt puu- tai muovilevyistä. Niiden elinikä on pitkä, ne helposti taittuvat ja tasoittuvat.

Käytettiin myös pritenyayushchy-näyttöjä muovista, joka on peitetty valkoisella maalilla ja kaihtimilla.


Hyvä vaihtoehto on venyttää erityinen kasvihuonekaasu tai kuitukangas kasvihuoneessa. Se voidaan kiinnittää tapilla tai tiilillä, ja voit siirtää muovipulloja vedellä, jota pitkä johto yhdistää kasvihuoneen läpi, ne varmistavat kiinteästi verkon tai spunbondin kasvihuoneessa.

Kasvihuonekaasujen kosteus


Kastelu polkuja kurkku kasvihuone auttaa vähentämään jonkin verran lämpötilaa lämpöä. Tomaatti kasvihuoneessa tämä voidaan tehdä vain hyvän ilmanvaihdon edellyttämällä tavalla, koska tomaatit eivät pidä korkeasta kosteudesta.

Jotkut kesän asukkaat käyttävät sumutusjärjestelmää lämpöön, jonka avulla ei voi vain jäähtyä kasvihuoneessa, vaan myös lisätä sen kosteutta, mikä kiinnostaa erityisesti kasvihuoneessa käytettäviä kurkkuja.

Samanaikaisesti ylikuumenemisen välttämiseksi on parempi puristaa maaperä kasvien alla 5-7 cm kerroksella ylikuumentunut lehdet, olki ja syksyllä kertynyt leikattu ruoho, myös pahvi ja jopa sanomalehtipaperi.

Myös kasvihuoneessa olevat riippuvaiset märkäliinat palvelevat jäähdytyksen tarkoitusta.


Mikroilmaston suuri kapasiteetti on kasvihuoneessa hyvä, esimerkiksi 200 litran tynnyreitä. Ensimmäisen puoliskon aikana sinun täytyy kaataa vettä kaivosta tai vesijohtoverkosta ja käyttää sitä juotavaksi illalla. Yöllä vettä säiliössä ei ole sen arvoista.

Kuinka jäähdyttää kasvihuone lämpöön, jos nämä yksinkertaiset toimenpiteet eivät edistä lämpötilan vähentämistä - niin ääritapauksessa, kaikkien edellä mainittujen lisäksi, aseta kotipuhallin tai ilmastointilaite kasvihuoneeseen ainakin useita tunteja keskellä päivää. Tämä ei ole taloudellisin vaihtoehto, mutta...

Kuinka kattaa kasvihuonekaasut - valaisevat suositukset optimaalisen materiaalin valitsemiseksi

Äskettäin kysymys siitä, miten kattaa kasvihuone, puutarhurit huolestunut harvoin, koska oli vain kaksi vaihtoehtoa - polyeteeni tai lasi. Maatalouden markkinoiden laajentuessa, kun uusia materiaaleja ilmestyi, joita ei vielä ole vahvistettu pitkillä käytännöillä, valinta lisääntyi monimutkaisemmaksi. Kumpi niistä on kunnossa ja kestävä, pitää lämpimänä hyvin ja samaan aikaan on melko edullista? Ja onko uusilla tuotteilla negatiivisia näkökohtia, joita tuottajat hiljaa, mutta sinun on tiedettävä kasvinviljelijä?

Hyödyt ja haitat kasvihuoneiden lasi- ja elokuvastosta

Kalvo- ja lasikuoren kasvihuoneet eivät anna luopumaan asemastaan. Syynä tähän ovat suhteellisen alhaiset kustannukset (lasinen, tietenkin, ei ole halpaa, mutta monilla maatiloilla on oma varasto) ja kohtuullisen määrän etuja. Kuitenkin, ennen kuin kattaisit kasvihuoneen tavallisella materiaalilla, varmista, että tiedät, mitä sen lajikkeita on ilmestynyt viime aikoina ja ovatko niiden ominaisuudet vastaavat maatalouden tavoitteita.

Lasi kasvihuone - arkaainen tai moderni

Kasvihuoneilman rakenne on klassikko. Materiaalin voimakasta valonsiirtokykyä ansiosta kasvatetut kasvit saavat riittävästi auringonvaloa, jota niiden täydellinen kehittäminen edellyttää. Lasi ei tahmea ajan myötä, se on helppo puhdistaa ja pestä ja vaurioituneet elementit korvataan helposti uusilla, joten voit ostaa käytettyjä materiaaleja vaarantamatta kasvihuoneen toimivuutta.

Lisäksi lasi on kestävä, joka on kestävä lämpötilamuutoksiin, hankausaineisiin ja lannoitteiden kemiallisiin osiin. Toinen epäilyttävä etu tässä päällystysmateriaalissa on se, että sitä ei tarvitse poistaa talvella, mikä tarkoittaa, että syksyllä ja talvella paljon työtä säästyy. Jos kasvihuone on tarkoitus lämmittää, lasipinta, jolla on alhainen lämmönjohtavuus, estää aktiivisesti lämpöhäviön.

Lasi-kasvihuoneen opettamattomuuden harrastajat ovat kuitenkin riittävän helppoja varoittamaan: sen puutteet ovat melko kykeneviä päällekkäin etuja.

Erityisesti läpikuultavuus voi tehdä huonoa vaivaa - laitoksen eteläisillä alueilla tällaisissa rakenteissa on valon liiallinen ja niitä on suojattava keinotekoisella varjostuksella. Lasi on raskas, joten sen asennusta varten on luotava painava säätö ja runko.

Lasin hauraus on toinen syy sen rajoitettuun käyttöön. Jos vandaleja kulkee alueellasi, ennemmin tai myöhemmin kasvihuoneesta tulee heidän läheisen huomionsa kohde. Täysin joustamaton lasi sanelee rakenteen muodon, esimerkiksi on mahdotonta rakentaa kaareva kasvihuone siitä.

Joten, jos sinulla ei ole tarpeeksi lasia kotona ja sinun täytyy ostaa se, niin kasvihuoneen lasitus ei ole paras valinta.

Elokuva on vanha tuntemus uusia tapoja

Edullinen ja käytännöllinen polyeteeni riittää riittämättömäksi yhden käyttökauden ajaksi, joka sopii kaikkiin kesän asukkaisiin. Sen nopea heikkeneminen johtuu altistuksesta ultraviolettisäteilylle ja lämpötilan muutoksille, varsinkin usein alkukeväällä. Siksi tavallinen elokuva, joka on ostettu vain hinnan takia, mutta materiaali, joka on parantanut yhtä tai useampaa muokkaajaa viime vuosina, on saanut suosiotaan sen hyvästä laadusta.

Valoa stabiloivien lisäaineiden lisäys polymeerimassaan lisää suojauksen käyttöikää 2 vuodelta kolmeen vuoteen, jolloin kalvon kimmoisuus ja jäätymisvastus säilyvät. Tällöin kuitenkin sitä on suojattava kosketuksiin joidenkin torjunta-aineiden sisältämän kromin ja rikkien kanssa, koska ne tuhoavat UV-stabilointiaineita. PET-kalvosta valmistettu kasvihuone, jolla on UV-suoja, on optimaalinen kasviperäisten vihannesten kasvattamiseksi.

Anti-kondensaatiokalvot menestyksekkäästi vastustavat toisen polyeteenin haittapuolen - pinnalla olevan kosteuden lisääntynyt muodostuminen. Kokeneet puutarhurit tietävät, kuinka nopeasti liiallinen kosteus ja lauhteen pisarat johtavat rappeutumiseen ja kasvitauteihin. Sitä voidaan käsitellä eri tavoin, mutta vähiten työvoimavaltainen vaihtoehto on käyttää kalvosta, jolla on verensokeri.


Kalvon koostumuksessa olevat antistaattiset aineet estävät sen elastisuuden menetyksen johtuen pölyn kertymisestä pinnalle. Tällainen pilaantuminen on täynnä sitä, että pölyhiukkaset aiheuttavat mikrokreitä, ja ne puolestaan ​​avaavat UV-säteilyä. Siksi antistaattiset kalvot kestävät tavallista pidempään ja kuuluvat myös pitkän aikavälin vaihtoehtoihin.

Vahvistettu materiaali erottuu polymeerikuiduista valmistetusta kennorakenteesta, joka olettaa pääkuorman käytön aikana. Uudistuksista, jotka ovat suhteellisen uusia, on huomattava monikerroksinen kalvo, joka koostuu tavallisesti kolmesta kerroksesta, joissa on erilaisia ​​lisäaineita. Tämä tekniikka luo monipuolisen materiaalin, jossa on tärkeitä ominaisuuksia. Sen korkeampaa hintaa kompensoidaan vaivaton asennus ja pitkä käyttöikä.

Kasvihuoneiden kattavat materiaalit viime vuosina

Päättäessään kasvihuonetuotannon kattavuudesta on parempi kiinnittää huomiota valmistajien tarjoamiin taitotietoihin - agro-tekstiileihin ja polykarbonaattiin. Näitä materiaaleja koskevat arvostelut ovat hyvin kiistanalaisia, mutta lähes kaikki ovat samaa mieltä yhteisen käsityksen kanssa - asianmukaisen laadun ja tarkan asennus- ja käyttötekniikan noudattamisen vuoksi - ne pysyvät pitkään sopivia kasvihuoneilmiöiden ylläpitämiseksi.

Onko suojakaite sopiva suojaa varten?

Ekstrudoitujen polymeerikuitujen kuitukangas, joka sen tuotannon tekniikan mukaan kutsutaan spunbondiksi, sopii ihanteellisesti kasvihuoneiden peittämiseen. Huolimatta siitä, että valkoinen agro-kudos on läpinäkymätön, sen huokoisen rakenteen ansiosta se kulkee aurinkoista väriä hyvin ja toisin kuin muut materiaalit, se ei häiritse ilmanvaihtoa. Tämän ansiosta kasvit saavat tarpeeksi raitista ilmaa suljettuina.

Spanbond kohtaa päätehtävän, nimittäin varhaisten kulttuurien suojelun kylmältä. Kuitenkin kiinnitä huomiota materiaalin tiheyteen: 42 g / m2 riittää kattamaan pakkasesta jopa 55 astetta, kun taas agrotekstiilillä, jonka tiheys on 60 g / m2, voit jopa peittää vuoden ympäri kasvihuoneen. Lämmössä se on myös korvaamaton, koska se vapauttaa kasviviljelijää huolestumasta rakenteen lisävarjosta.

Mitkä ovat agrofibreen haitat?

Ne ovat melkoisia:

 • jotkut omistajat kutsuvat heille korkeat kustannukset - noin kaksi kertaa enemmän kuin elokuvat;
 • huono tuulenvastus - mieti tarkkaan materiaalin kiinnitysjärjestelmää runkoon siten, että se ei häiritse sitä myrskyn aikana;
 • vedenläpäisevyys - sademääräisen materiaalin ominaisuus muuttuu sen epäkohdaksi.

Jos nämä vivahteet otetaan huomioon, spunbond ei aiheuta valituksia kasvihuoneen toiminnassa 4-5 vuodenaikaa.

Polykarbonaatti - vallankumous kasvihuoneissa

Yhdistettäessä ensi silmäyksellä yhteensopimattomat ominaisuudet johtuvat pohjimmiltaan uudesta läpinäkyvästä polykarbonaatista pinnoitemateriaalista. Sen tyyppinen solupolykarbonaatti on luonteenomaista korkeille lämmöneristysominaisuuksille: 6 mm: n levyinen levy on lämmönjohtavuus, joka on verrattavissa kaksoislasitukseen. Valmistajien lupaama käyttöikä on 20 vuotta.

Polykarbonaatin positiiviset ominaisuudet eivät ole rajoittuneet tähän. Etuista, joita ei ole kerrottu teoreetikkojen, vaan myös ammattilaisten, mukaan:

 • joustavuus - polykarbonaattilevyt soveltuvat minkä tahansa muotoisten kasvihuoneiden rakentamiseen;
 • lujuus - lujuus, joka on kunnolla vahvistettu kylkiluutin kanssa, kestää rakeita, tuulenmurtumia ja lumen paineita;
 • paloturvallisuus - polykarbonaattia on vaikea polttaa, joten se on välttämätöntä lämmitettyjen kasvihuoneiden asennuksessa.

Onko tippa tervaa tässä hunajan tynnyrissä?

Kyllä, ja valitettavasti muutamia. Merkittävin haitta on polykarbonaattimateriaalin korkea hinta. Salli itsesi kasvihuone, joka kattaa sen kokonaan, voi olla varma omistaja puutarhassa, laskemalla huomattava tuotto runsaiden viljelykasvien muodossa omaan kulutukseensa tai myyntiinsä.

Polykarbonaatti kasvihuoneen pintaa ei ole helppo huolehtia: puhdistus on tehtävä äärimmäisen varovasti pehmeällä liinalla ja neutraaleilla kemikaaleilla. Käyttämällä kotitalouskemikaaleja, jotka sisältävät hioma-aineita, klooria, aldehydejä, suoloja, emäksiä, on ehdottomasti suljettu pois. Älä ota teräviä esineitä poistamalla lumi ja huurre, muuten UV-suojakerros vahingoittuu.

Materiaalia voidaan pitää ihanteellisena

Valitsemalla, mikä on parempi tehdä kasvihuone, en halua olla väärässä, mutta jos teet asianmukaiset johtopäätökset, ei vielä ole täydellistä peitemateriaalia. On suositeltavaa määrittää se kultakin tapaukselta erikseen budjetin kasvihuonekaasujen rakentamisen, alueen ilmastollisten ominaisuuksien, viljeltyjen viljelykasvien lajien, niiden määrän, tilavuuden ja kaunokirjallisuuden ympäröivien olosuhteiden konkreettisen tehtävän perusteella.

Joten, on parempaa, että aloitteleva puutarhuri tekee ensimmäisen kasvihuoneen edullisimmista materiaaleista.

Vihannekset, joilla on kokemusta, voivat jo pelata erilaisten vaihtoehtojen yhdistelmällä. Esimerkiksi kasvihuoneen ylempi osa, joka toimii katona, voidaan tehdä polykarbonaatista, sivuseinät on valmistettu polyeteenistä ja päätyseinät on valmistettu spunbondista. Tällainen tekniikka, jolla on asianmukaiset tiivisteet, antaa voiman, tuulen vastuksen ja jatkuvan ilmanvaihdon rakenteeseen.

Jos olet jo päättänyt parhaiten kattaa kasvihuone, on hyödyllistä tutustua valitun materiaalin johtaviin valmistajiin. Usein myyjät eivät pysty selkeästi selvittämään eroa toisen vaihtoehdon välillä, joten he myös käsittelevät merkintää. Muuten, sen soveltamisen laatu voi myös kertoa paljon. Valintaa lähestyttäessä huolella, voit luottaa kasvihuoneeseen, joka täyttää kaikki tarpeesi.

Kasveja kasvien suojelemiseksi ylikuumenemiselta

Lähettäjä Olga · Julkaistu 04/24/2017 · Päivitetty 14.05.2017

Kaikille kasvihuoneissa kasvatetuille kasveille on erittäin tärkeää noudattaa lämmön tasapainoa. Vaikea ylikuumeneminen hidastaa fotosynteesiä ja haittaa pölytystä, hedelmiä ei ole sidottu ja vihreä massa päinvastoin kasvaa.

Tuloksena saanto pienenee. Lisäksi vihannekset voivat helposti haalistua ja pilkkoa. Tämän välttämiseksi kasvihuoneissa tulisi seurata lämpötilaa ja suojata tomaatit, pippuria, kurkut ja muita kulttuureja paahtavan auringon.

Kasvin kasvien kasvien kasvatuksen optimaalinen lämpötila

Kasvihuoneiden kasvien kannalta mukavin on päiväkohtainen lämpötila-alue + 18... + 25 °, riippuen kasvillisuusasteesta ja kulttuurisista ominaisuuksista. Yöllä ilmaa voidaan jäähdyttää 3-8 astetta, mieluummin ei pienempi kuin + 12... + 15С.

Useimmat aikuiset kasvit kestävät lyhytaikaisen lämpötilan nousun suositeltavien hintojen yläpuolella. Mutta on muistettava, että pitkällä ylikuumenemisella ilmassa kasvihuoneessa, erityisesti yli + 35... + 40 ° C, masennus tapahtuu, vihannekset kuolevat.

Tärkeimmät suojausmenetelmät kasvihuoneessa olevan ylikuumenemisen varalta

1. Luontainen ilmastus

Järjestelmällinen ilmastus poistaa ylimääräisen lämmön kasvihuoneesta ja ei salli kuuman ilman pysähtymistä. Kasvihuoneilman luonnollista tuuletusta varten sinun on nostettava käsin sivuseinä, kulma, avaa ovi ja optimaalisesti - tuulet ja päätykappaleet, jotka tulisi toimittaa rakennusvaiheessa.

Plussat:

 • yksinkertaisuus, saatavuus;
 • ei lisäkustannuksia;
 • hyvä ilmanvaihto.

miinukset:

 • puutarhojen henkilökohtainen läsnäolo on välttämätöntä;
 • tailed or feathered guests voivat tulla kasvihuone;
 • ei aina suojaa suorilta UV-säteiltä.

Suositellaan, että tuuletusaukkojen pinta-ala on noin 20-25% koko kasvihuoneesta. Tällöin ikkunaluukun parasta sijaintia pidetään seinien yläosana tai kasvihuoneen katolla.

Ilmanvaihdon tehokkuutta voidaan lisätä, jos et rakenna liian pitkät kasvihuoneet ja käytä myös useita pienempiä tarroja eri paikoissa kuin yksi suuri ikkuna tai ovi.

Sinun tulisi myös muistaa siipikarja, kissat ja muut elävät olennot, jotka voivat organisoida "tutkimuskäynnin" mistä tahansa rakenteesta, erityisesti avoimen oven kautta. Ja vielä yksi vivahde: ​​ilmanvaihto ei aina säästä auringon suorista säteilyistä, joten voimakkaassa lämmössä on parempi yhdistää se varjostukseen.

2. Automaattinen tuuletus

Keinotekoisessa ilmanvaihdossa erityislaitteet säätelevät itsenäisesti mikroilmastoa kasvihuoneessa, automaattisesti käynnistää ilmanvaihtoa tai avautuu peräpeili, kun rajoituslämpötila saavutetaan.

Plussat:

 • ei tarvitse omistajan läsnäoloa;
 • sopiva lämpötilan tason kalibrointi;
 • hydrauliikka ei tarvitse sähköä;
 • yksinkertainen asennus.

miinukset:

 • puhaltimet - riippuvuus sähkön saatavuudesta;
 • kulut antureiden, tuulettimien, kaapeleiden tai hydrauliikan ostamiseen ja asentamiseen, levyt, sähkötehon maksut jne.;
 • hydraulinen käyttölaite tai levyt reagoivat lämpöön hieman viiveellä.

Keinotekoisen ilmanvaihdon peruslajeja on useita.

Sähköinen tuuletus pakokaasujen tai kierrätyspuhaltimien muodossa, yleensä yhdessä lämpötila-antureiden kanssa. Anturit analysoivat lämpötilaa ja kosteutta kasvihuoneessa ympäri vuorokauden, reagoi lämpötilan nousuun ennalta määrätyn tason jälkeen, jonka jälkeen puhaltimet kytkeytyvät automaattisesti päälle.

Hydraulinen ilmanvaihto (automaattinen lämpötoimilaite) toimii vedenjäähdyttimen pohjalta, johon kuuluu kammio, tanko, erityinen neste, lähempät kiinnikkeet jne. Yli + 25 ° C: n lämpötilan nousun myötä nesteiden tilavuus kasvaa, tangot puristetaan ulos ja ilmanvaihto avautuu. Sen jälkeen, kun ilma on jäähdytetty hyväksyttävälle tasolle, neste päinvastoin jäähtyy, mäntä laskeutuu ja peräpeili sulkeutuu. Ei ole toivottavaa käyttää kotitekoista ajetta sylinteristä autosta tai sylinteristä toimistotuolista - on parempi ostaa luotettava hydraulinen työntölaite kasvihuoneesta puutarhan keskuksessa.

Bimetallinen ilmanvaihto koostuu muovista ja metallilevyistä, joilla on erilaiset lämpölaajenemiskertoimet. Lämmitettäessä levyt laajenevat, taivuta ja nosta ikkunaa, jäähdytetään ja ikkuna sulkeutuu.]

3. Suoja

Kasvihuone voidaan täysin peittää muilla kasveilla, esimerkiksi istuttamalla sen vieressä kaunis pensaiden aita tai asettamalla aluksi kasvihuone kasvatettujen kasvien istutukselle.

Plussat:

 • kaunis ulkonäkö;
 • sivuston kaavoitus;
 • kasvihuonekaasujen lisääminen naarmuilta ja nälkäisiltä ulkonäöltään;
 • ei välttämättä isäntien läsnäoloa.

miinukset:

 • kasvaa vihreä hedge kestää noin 5-7 vuotta;
 • pensasaidat - leikkaus, kastelu, kastelu jne.;
 • ei-yhtenäinen varjostus, tarve suunnitella "varjotila".

Tämä menetelmä on "amatööri", koska se sisältää itse hedge-kustannukset, eikä se ole nopea prosessi. On helpompaa sijoittaa kasvihuone sopivien pensaiden katoksen alle. Kuitenkin jotkut puutarhurit pitävät tätä menetelmää.

Ei ole suositeltavaa rakentaa kasvihuonetta suurien puiden alle, koska ne muodostavat tiheämmän sävyn, ja massiivinen haara, joka on hajonnut, voi vahingoittaa pintaa. On parempi, jos vihreä suoja on suhteellisen matala - pensaat toimivat hyvin tähän tarkoitukseen.

Lisäksi on toivottavaa suunnitella suojus jonkin matkan päässä kasvihuoneesta: se ei saisi häiritä päällystettä tai kilpailla sängyillä.

Sinun pitäisi myös oikein valita aitauksen sijainti ja varjon "liikkuminen": kasvihuone on auringossa vähintään 4 tuntia päivässä, optimaalisesti - hampaiden varjon alapuolella kuumimpina keskipäivinä.

4. Langallinen verkko

Aurinkosuojusverkko on mielestämme yksi parhaista ja kätevimmistä menetelmistä suljetun maaperän varjostusta varten.

Plussat:

 • mukavuus, "joustavuus" sovelluksessa;
 • yhtenäinen valaistus kasvihuoneessa valitulla prosenttiosuudella varjostus;
 • ei tarvitse läsnä puutarhuri;
 • verkko hengittää, kulkee ilman;
 • suojaa lisäksi kasvihuoneesta tuulelta tai rakeilta.

miinukset:

 • telojen ostamista koskevat kustannukset;
 • on parempi kattaa suuri kasvihuone, jossa on verkko avustajan kanssa.

Nyt voit ostaa erilaisia ​​värejä, tiheyksiä tai solujen kokoisia varjostusverkkoja - elementaalisesta valkoisesta spunbondista tai lutrasilista vihreiden tai punaisten sävyjen erityisiin suojamateriaaleihin. Moderni varjostusverkko on valmistettu litteistä synteettisistä langoista, jotka kestävät UV-säteilyä ja ulkoisia vaikutuksia, joskus lisäämällä valoa heijastavaa kalvoa. Kasvihuoneen ruudukko heikentää vain osittain valoa, mutta myös vähentää lämpösäteilyä.

Solun koosta riippuen seulaverkko sallii vain murto-osan auringon säteistä, ja varjostuksen prosenttiosuus voi vaihdella 25-40%: sta 70-85%: iin. Tämän ansiosta on mahdollista valita materiaali mihinkään ilmastoon tai vihanneslajikkeeseen, jolla on erilainen valonheittäjä.

Lisäksi verkko tarjoaa yhtenäisen kasvihuoneen valaistustilan ja sille on tunnusomaista korkea liikkuvuus käytössä. Valonsuojausverkko voidaan heittää suoraan kasvien päälle, asettaa maahan ja litistyä kivillä, sidottu linjaan ristikkoon ja venyttää vihanneksia, ripustaa kasvihuoneessa seinillä aurinkoisella puolella tai katon alla, kiinnittää sen kasvihuoneen ulkopuolelle jne.

5. kätevät varjostusvälineet

Kasvihuoneissa olevia kasveja voidaan myös suojata auringolta erilaisilla improvisoituneilla keinoilla, jotka ovat hyvä vaihtoehto verkolle.

Plussat:

 • yksinkertaisuus;
 • rahoituskulujen puuttuminen;
 • ei tarvitse henkilökohtaista läsnäoloa.

miinukset:

 • improvisoidut työkalut ovat vähemmän käteviä verkkoon verrattuna;
 • kasvihuonekaasujen saastuminen, pilaantumisriski.

Useimmiten erityistä ratkaisua käytetään improvisoituna kasvihuonekaasujen pohjustusaineena. Voit esimerkiksi laimentaa 2 kg liitua 10 litraan vettä, lisätä 400-450 g maitoa, sekoittaa kaikki hyvin ja suihkuttaa (suihkuttaa) katon ja seinien sisä- ja ulkopuolelle, jolloin maaperä ei saavuta 60-70 cm. Liitutaulun sijasta voit käyttää siivilöityä savea (2-3 kg / 10 l.). Tällaiset koostumukset kuivuvat, varjostavat kasvihuonetta ja sitten ne helposti pestävät. On järkevämpää voitele kasvihuone sisäpuolelta suojan suojaamiseksi sateelta.

Ei ole suositeltavaa käyttää kalkinpoistoa tai emulsiomaalia varjostettaessa kasvihuoneita - ne eivät pese hyvin ja pilaa pinnoitetta.

Muihin käytettävissä oleviin materiaaleihin kuuluvat rosoista valmistetut matot, vedenpitävät kalvot (isospan jne.), Jos ne pysyvät rakentamisen jälkeen, tavalliset armeijan naamiointiverkot, kaikki sopivat materiaalista valmistetut valkoiset suojakalvot jne. Äärimmäisissä tapauksissa puiden oksat tekevät, jotta ne eivät naarmuta pinnoitetta.

Täten tarkkailemalla tasapainotettua lämpötilajärjestelyä asianmukaisen tuuletuksen ja kasvihuoneen varjostuksen vuoksi on mahdollista suojata kasvit ylikuumenemiselta ja kasvattaa kasvihuoneviljelyn tuottoa.