Luonnonkivi pohjaan: valmistus-, tilaus- ja askelohjeet

Tämä kytkin on tehty yksityisissä kodeissa, autotallissa, vartioissa, teollisissa ja varastotiloissa, suurissa kauppahallissa, linja-autoasemilla jne.

Luonnostaatti pohjakerroksen pohjalla

Menetelmää pidetään yleisenä, sitä sovelletaan kaikentyyppiseen maaperään pohjavesivyöhykkeestä riippumatta. Valussa käytetään M300: n alhaisempaa betonia, jos lattian kuormat ovat suuret ja maaperän fysikaaliset ominaisuudet ovat epätyydyttävät, betonin laatu kasvaa ja vahvistusverkkoa käytetään epäonnistumatta.

Vahvistettu lattia maahan

Kaikki materiaalien paksuuden ja ominaisuuksien indikaattorit on kirjoitettu suunnittelu- ja arviointiasiakirjoihin. Jos näin ei ole, laskelmat on suoritettava itsenäisesti ottaen huomioon kaikki lattian käyttöolosuhteisiin vaikuttavat tekijät.

Kaavion luonnoksen kaaviot

Betonikerroksen asennus

Esimerkki lattiasta

Pohjustusmahdollisuus maahan, jossa on laajennettu savi

Rakennuskoodit suosittelevat useamman murtolujuuden käyttöä riippuen sen sijainnista pohjaveden, pohjaveden ja pohjaveden läheisyyden suhteen.

Lattian risteys maan päällä nauhan pohjalle

 1. Luonnosta valmistettu levitin sijaitsee maan alapuolella nauhan pohjan viereen kasetin laajentamisen tasolla. Tätä järjestelmää käytetään, jos talon sisällä on ruokavarastoja tai muita tarpeita.

Lattia maata vasten laajennusnauhalla

Lattia maahan nauhan alapinnan seinämän vieressä

Maapohjainen lattia on pohjalevyn yläpuolella.

Ei ole yleismaailmallisia suosituksia karkean sidoksen sijainnille, kaikki riippuu talon toimintaolosuhteista ja arkkitehtonisista ominaisuuksista. Ainoa vaatimus on, että ovikehyksen asento on suunniteltava ennen karkean sidoksen aloittamista, valmiin lattian tason tulisi olla kynnysarvon alapuolella.

Pie betonilattia maahan

Lisävarusteet maalipinnan levittämiseen maahan

Rakentajat valitsevat erityisen vaihtoehdon ottaen samalla huomioon pohjaveden rakenteen ja pohjaveden suurimman kuormituksen. Klassinen ratkaisu on tamped maaperä, kerros hiekkaa ja murskattua kiveä eri paksuus, muovikalvo ja rouhinta levittää tai ilman vahvistusta.

Klassinen luonnoslasitus

Tätä menetelmää suositellaan tapauksissa, joissa pohjavesi sijaitsee lähemmäksi kuin kaksi metriä pinnalle. Pohjavesi on paljon pienempi - voit yksinkertaistaa rakentamista. Leikkausmassaa saa levittää suoraan maahan, jotta se voi käyttää vain hiekkaa tai murskattua kiveä vuodevaatteena. Joissakin tapauksissa voit kaataa alustan suoraan maahan ilman muovikalvoa. Lattian karhennusta varten kalvoa ei käytetä kovinkaan paljon vedeneristykseen (betoni ei pelkää kosteutta, päinvastoin, kosteassa tilassa, se lisää vahvuutta), kuten sementtimoniseoksen viivästymisen kannalta. Ilman kalvoa se lähtee nopeasti betonista, jolla on erittäin kielteinen vaikutus voimakkuuteen.

Mitkä tekijät vaikuttavat luonnonkivetin rakennustekniikkaan?

Pohjaveden taso.

Pohjaveden taso

Jos ne tulevat lähemmäksi kuin kaksi metriä pinnalle, on välttämätöntä tehdä hiekkaa ja soraa. Vuodevaatteet estävät kosteuden kulkeutumisen maaperäkapillaareilla. Jos on vuodevaatteet, tarvitaan sementtihyytelöä viivästyttävän kalvon käyttö. Jos karkeuslevy tehdään heti maahan, kalvoa ei voida asettaa.

Kuvassa murskattua kivi vuodevaatteet

On tärkeää. Pohjaveden sijainti on määriteltävä keväällä, ja tämän ajanjakson aikana ne nousevat eniten.

Jos lattian muotoilu edellyttää jäähdytysnesteen sijoittamista, esisuodattimella on oltava kompensoiva rako säätölaitteen välissä. Tällaiset rakenteet poistavat lämpölaajenemisen kielteisen vaikutuksen ja poistavat karkean solmun halkeilun tai turvotuksen todennäköisyyden.

Jos suunniteltu lattiakuorma ylittää 200 kg / m2, vahvistaminen on pakollista. Valvoparametrit valitaan kullekin tapaukselle erikseen. Samaa lähestymistapaa tarvitaan tapauksissa, joissa sisäpuoliset väliseinät on tarkoitus laittaa lattialle. Sinun ei pitäisi toivoa vain viimeistelylaatan vahvistamista, sen fyysiset ominaisuudet eivät anna sen kestää raskaita kuormia.

Joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä vedonlyönnistä

Kokemattomat rakentajat pyrkivät usein säästämään tai parantamaan suositeltavia materiaaleja, jotka lisäävät lasia muille, jotta he voivat säästää tai parantaa suorituskykyään.

 1. Onko suositeltavaa, että mustat solmit täyttävät vuodevaatteet murskattuna kiviaineksella? Ensi silmäyksellä voi tuntua, että tämä on alkuperäinen ratkaisu, jonka avulla voit samanaikaisesti lämmittää lattiaa. Ammattimaiset rakentajat suosittelevat tämän materiaalin käyttöä vain niissä tapauksissa, joissa pohjavesi on alhainen, kosteaa saviä ei oteta huomioon.

Säleikkötyyppien täyttö sementin sijasta

Älä käytä rikkinäisiä tiiliä

Esimerkki lattian vedeneristämisestä

Valokuvassa murskattu kivi vuotaa sementtimääriä.

Ceramsite on vuotanut sementillä

Nyt, kun olemme selvittäneet suurimman osan kysymyksistä, jotka koskevat karkean solmun tekniikan ominaisuuksia, voimme antaa askel-askeleelta ohjeita sen täyttämiseen.

Ohjeet karkean solmun tekemiseen lattialle maassa

Mieti kaikkein monimutkaisinta ja aikaa vievää vaihtoehtoa käyttämällä kaikkia kerrosta vuodevaatteita.

Vaihe 1. Tee mittaukset. Ensinnäkin pohjatasolle, sinun on merkitettävä valmiin lattian taso.

Kohot projektissa

Voit tehdä tämän käyttämällä laseria tai vesivoimaa. Koko määräytyy objektin suunnittelun ja teknisten asiakirjojen tai työpiirustusten mukaan. Jatkaa alaspäin sinun on laitettava tarroja lattian paksuuteen riippuen sen rakenteesta, viimeistelylevyn paksuudesta, karkeasta kerroksesta, soraaltaista ja hiekasta.

Vaihe 2. Irrota maaperä laskettuun syvyyteen, puhdista paikka, tee se täyttöön hiekalla. Täytä löysä maaperä tai puhdista pohja varovasti lapiolla.

Vaihe 3. Peitä hiekka. Yleensä kerroksen paksuus vaihtelee kymmenen senttimetrin välillä. Jos tarvitset runsaasti hiekkaa, sinun täytyy kaataa se vaiheittain. Jokainen kerros erikseen syöksyy. Tampingin laatu paranee merkittävästi, jos työ suoritetaan erityismekanismeilla: tärisevät täryttimet tai värähtelevät tiivistimet. Tampingin aikana sinun on varmistettava, että hiekka on enemmän tai vähemmän tasainen ja vaakasuora pinta.

Hiekkapuhallus

Hiekkapuhallus tärytyslevyllä

Käytännön neuvoja. On suositeltavaa kastella pintaa tampingin aikana, mikä lisää merkittävästi hiekan kutistumisen astetta. Voit kostuttaa letku tai kauhat.

Tamping on erittäin tärkeä vaihe karkean solmun järjestelyssä maassa, ei tarvitse kiirehtiä. Kaikki kaivot kaadetaan ja repeytyvät uudelleen, tuberkit katkaistaan.

Vaihe 4. Kaada murskattua kiviä ≈ 5-10 cm paksu ja paina se varovasti. Murskattu kivi on parempi ottaa useita murtolukuja. Hiekka kaadettiin suurempana, karkean sileän hienon alla. Tällä tavoin pohjan kantavuusominaisuudet paranevat. Osa teknisestä tiedonsiirrosta voidaan piilottaa kerrospinnoilla tai suoraan aluslevyllä. Ei tarvitse pyrkiä asentamaan siellä kaikki putket ja sähköverkot, hätätilanteissa on hyvin vaikeaa saada heitä korjaustöihin.

Vaihe 5. Valmistele betoniseos.

Itse tuotettu betoniseos

Voit tehdä sen itsesi betonisekoittimen tai tilaustyön avulla rakennusyrityksiltä. Sinun täytyy valita itsesi, molemmat vaihtoehdot voivat olla optimaalisia tietyissä olosuhteissa. Molemmissa tapauksissa on suositeltavaa laskea materiaalikustannukset, arvioida niiden aineelliset ominaisuudet ja fyysinen lujuus sekä työntekijöiden määrä.

Tiheyden betoniseoksen pitäisi olla keskimääräistä alhaisempi. Tällaiset indikaattorit mahdollistavat betonin kaatamisen itsenäisesti lattia-alueelle. Yksi etua nestemäisen betonin käyttämisestä on se, ettei ole tarvetta asentaa majakkaa ja suorittaa työlästä työtä sen yhdenmukaistamiseksi manuaalisiin sääntöihin.

Keitä nestemäistä betonia

Työntekijät tarvitsevat vain tasoittaa tasoa vähän paikoissa, joissa materiaali on täytetty. Jos tarvitaan vahvistus, sammuu ruudukko. Rakennussäännöt edellyttävät sitä asennettavaksi siten, että betonin paksuus kaikilla sivuilla on yli viisi senttiä. Muussa tapauksessa rakenne ei toimi kokonaisuutena, raudoitetun betonin todellinen vahvuus tulee huomattavasti alhaisemmaksi kuin laskettu. Seuraukset voivat olla surullisimpia.

Vahvistus - materiaalin järjestys ja valinta

Betonilattia

Vaihe 6. Jotta seuraavana päivänä mah- dollistetaan rouhintatankoa, se on kostutettava perusteellisesti. Jos sää on kuuma ja kuiva, on suositeltavaa kaataa vettä yön yli. Tällaiset toimet olisi toistettava kahden tai kolmen päivän kuluessa. Lisää työtä suositellaan 10-14 päivän kuluttua valun jälkeen. Tänä aikana betoni saavuttaa vähintään 50% sen suurimmasta voimasta, mikä mahdollistaa rakentamisen jatkamisen ilman pelkoa.

Mikä on lopullinen kerros, jonka kehittäjä valitsee. Riippumatta rakentajan valitsemasta vaihtoehdosta, on suositeltavaa tehdä luotettava vedeneristys ylhäältä ja asettaa eristys. Näiden rakenteiden päälle viimeistelevä tasoitus tehdään laattapohjan alla tai puiset lokit pinotaan muille lattian viimeistelyvaihtoehdoille. Tällaiset järjestelmät tekevät lattiat lämpimiksi, mikä on erittäin tärkeää, kun otetaan huomioon lämmönsiirtoaineiden nykyiset hinnat. Samalla ammattirakentajien suositusten toteuttaminen lisää huomattavasti lattian käyttöaikaa.

Viimeistelylaatta lämpöeristykseen

Onko kannattavaa tehdä karkea betonipinnoite maahan

Kysymys koskee kaikkia kehittäjiä poikkeuksetta, sitä on tarkasteltava tarkemmin. Verrataan tätä varten tehdasbetonilaattojen käyttöön.

 1. Teräsbetonilaatat edellyttävät pakollista ilmanvaihtoa maanalaisessa tilassa, sillä tuuletusaukot toimitetaan nauhalle - mikä lisää aikaa ja rahaa.

Vavat kellarikerroksessa

Sääntelylain mukaan etäisyys maahan ja levyihin on oltava vähintään 50 senttimetriä, muuten on mahdotonta tarjota tehokasta ilmanvaihtoa hengitysteiden avulla. Tällaiset vaatimukset rajoittavat laattojen käyttöä ja niiden alle on asetettava erityiset säätiöt. Tavallinen talousarvion grillaus ei ole sopiva.

 • Lattialaattojen kokonaispaino voi olla yli kymmeniä tonnia. Tämä on merkittävä ylimääräinen kuormitus säätöön, ja tällaiset käyttöolosuhteet on suunniteltava vaiheittain. Suuret kuormat edellyttävät erityisiä rakennustoimenpiteitä säätiön tukikapasiteetin lisäämiseksi, jolloin rakentamisen kokonaiskustannusten nousu voi ylittää 15%.

  Lattialaatat aiheuttavat suuria kuormituksia

  Laattojen asennus nosturilla

  Yksinkertaisimmat laskelmat, joissa otetaan huomioon levyt ja lisätyöt sekä materiaalit ja rouhituskartat maanpinnalla, osoittavat säästöjä jopa 25%. Ja tämä on vain kaikkein likimääräisimpiä laskelmia. Kalliiden lastaus- / purkauslaitteiden, toimitusten olkapään jne. Maksamista ei otettu huomioon.

  Video - Lattiapäällyste lattialla maahan

  Nikolai Strelkovsky päätoimittaja

  Julkaisu 01.07.2016

  Kuten tämä artikkeli?
  Tallenna, jotta et menetä!

  Kuinka tehdä lämmin lattia maahan - askel askeleelta opas

  Monet omistajat omissa kodeissaan elämässään kohtaavat vaiheittaisen korjauksen tai rakentamisen rakennusten alusta, ja niiden päätehtävänä oli saada lämpöä ja mukavuutta asuintiloissa. Artikkelissa käsitellään miten lämmin kerros asennetaan maahan omilla kädet.

  Lattialämmitysjärjestelmän ydin maahan

  Yksityisten talojen omistajille annetaan ainutlaatuinen tilaisuus alentaa kustannuksiaan rakenteen perustan luomiseksi ja samalla luoda mukavuutta ja houkuttelevuutta tiloissa, kun he ovat asentaneet lämpimän betonilattia itselleen.

  Betoni on materiaali, jonka avulla voit tehdä korkealaatuisen ja kestävän pohjan. Ei ole vaikeaa asettaa vesilattialämmitys sille. Suoraan lämmitetty lattia maahan ei vaikuta talon ja ulkoseinien pohjakakkuihin, mutta se sijaitsee omalla pohjallaan.

  Rakennustyöt on jaettu kahteen vaiheeseen:

  • kaatamalla betonipohjaa;
  • lattian veden lämmityksen muoto.

  On tärkeää, että tämä lämmitysmenetelmä voidaan valita tärkeimpänä lämmitysjärjestelmänä, koska se ei ole yhtä tehokas kuin perinteiset keinot ja myös esteettisempi. Tarkemmin sanottuna järjestelmä ei yksinkertaisesti näy kuvassa ja silmämääräisesti, toisin kuin lämmityspatterit ja massiiviset putkistot.

  Toolkit ja tarvittavat materiaalit

  Luonnollisesti tällaisen lattian luomiseen on valmistauduttava huolella ostamalla osia ja komponentteja.

  Tämä luettelo sisältää:

  • karkea jokien hiekka ja sora;
  • lämmöneristyskerros alumiinifolioon;
  • putket;
  • putkien kiinnittimet: erikoisnauha asennusta varten, kaaret muotoilun suunnan vaihtamiseksi ääriviivoon, kiinnityslaitteisto jne.;
  • polyeteeni nauha (vaimennin);
  • silmäkoko polymeeristen aineiden levittämisen tai kuidun vahvistamiseksi, mikä parantaa täytettävän seoksen lujuusominaisuuksia;
  • keräilijän ja jakokaapin alla;
  • komponentit sementti-hiekkalaatan tai itsetasaava yhdiste.

  Työn alkuvaiheessa on kaksi päätehtävää:

  • on välttämätöntä puhdistaa valittu maaperän pinta ylimääräisistä roskista, rikkaruohista jne.;
  • Tulevaisuuden perustaso on asetettu.

  Pohjatason mittaus

  Tulevan kerroksen taso on erittäin tärkeä paljastaa ennen työn aloittamista, jotta voidaan ymmärtää tarkasti, kuinka karkea tasoitus näyttää lämpimältä lattialta maan päällä suhteessa suhteessa kerroksiin. Taso asetetaan täysin vierekkäisten huoneiden pinnoitteiden korkeuden mukaan.

  On aloitettava mittaukset ja laskelmat alkaen huoneen sisäänkäyntiovesta. Valmiin lattian taso on merkitty kiristetyillä nauloilla, jotka kiinnittyvät naulaan. Lisäksi mittauslaitteen avulla mitataan joka kerroksinen kerros.

  Lattiat ovat seuraavat (ylhäältä alas):

  • pinnoite;
  • tasoite;
  • lämmöneristyskerros;
  • vedeneristyskerros;
  • vuodevaatteet;
  • maahan.

  Alustava vaihe

  Niinpä maaperän pohjalevyn laite alkaa suoraan maanpaon käsittelyn avulla. On tärkeää tietää pohjaveden syvyys, jotta pystytään eliminoimaan kellarikerroksen vaara. Tätä varten voit huolellisesti asentaa viemäröintijärjestelmän, joka suorittaa vesihanan toiminnan.

  Kun pohjaveden ongelma on ratkaistu, voit aloittaa säätiön luomisprosessin. Tätä karkeaa joen hiekkaa ja soraa, jonka halkaisija on noin 3 senttimetriä. Näiden materiaalien kerroksen syvyyden tulisi olla noin 30 senttimetriä. Heti kun hän nukahtaa, tamping tehdään suurella määrällä vettä. Ei ole hyväksyttävää käyttää mustan maaperän tai turpeen hiekan sijasta, koska ne altistuvat liukenemiselle.

  Jos talon alapuolella oleva maaperä ei ole kyllästynyt kosteuteen ja on kuiva, se asetetaan kerroksen päälle. Muussa tapauksessa se korvataan materiaalilla, kuten geotekstiilillä, estääkseen pohjaveden tunkeutumisen tämän kerroksen yläpuolelle. Yläpuolella on suuri murtoluku soraa tai murskattua kiveä.

  Karva-kerros

  Paksuus 4-5 senttimetrin pehmuste kerrosta voidaan pitää kuljetettavana. Se syntyy kaatamalla sementti-hiekkalaatan päälle suuri murto-osa murskattua kiveä käyttämällä betonilaatuja B7.5 tai B10. Tämä kerros toimii pinnan tasonsäätäjänä (tarkempi: "Lämmin kerroksen täyttö - kuinka laatoitettaisiin oikein").

  Jotta seos ei leviäisi, pinta on rajoitettu kiskoilla. On tarpeen odottaa levyn kovettumista ja kovettamista säännöllisin väliajoin. Profiilikalvojen käyttö, jonka käyttö vähentää kerroksen asettamistaikaa, muuttuu moderniksi vaihtoehdoksi liuoksen kaatamiseksi.

  Vedeneristyskerros

  Perinteinen lämpimän lattiatyyppinen laite maaperällä tarkoittaa vedenpitävän kerroksen läsnäolon pohjan alapäässä. Paksu päällekkäisestä polyetyleenistä on alhaisin hinta ja laatu. On käytännöllisempää käyttää polyvinyylikloridia ja polymeeri-bitumin kalvoja, jotka sisältävät polyesteriä.

  Vedenpitävyyden asettaminen on tärkeää hoitaa huoneen seinät, mikä tekee 15-22 cm: n suuruisesta piikistä. Poistetaan ulkonevat osat voivat käyttää terävä leikkauslaite työn päätyttyä.

  Lämmöneristyskerros

  Jäätymistä ja lämpöhäviötä suojaava pohja on mahdollista saada aikaan luomalla korkealaatuinen eristävä kerros. Kyllä, ja lattialämmitysjärjestelmä suojataan lisäksi ulkopuolelta alttiiksi matalille lämpötiloille. Lämmin kerroksen rakentamisen ydin on se, että lämmöneristyskerros estää lämpövuodon (noin 20%) ja ohjaa sen ylöspäin lämmitettyyn huoneeseen.

  Korkealaatuinen eristekerros sisältää useita ominaisuuksia:

  • alhainen lämmönjohtavuus;
  • korkea lujuus;
  • pääominaisuuksien säilyttäminen korkeassa kosteudessa jne.

  Nykyään voit valita monenlaisia ​​materiaaleja eristämiseen. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä polystyreenivaahtoon.

  Tämän materiaalin käyttämiseen on useita vaihtoehtoja:

  • puhdas polystyreeni on peitettävä molemmilla puolilla polyetyleeniä;
  • alumiinifolio päällystetty polystyreeni vaahto - helpoin tapa asentaa ja ei tarvitse ylimääräisiä kiinnittimiä;
  • puristettu materiaali ei tarvitse lisäpäällystystä.

  Betonipohjan luominen

  Täytä teräsbetonipohjaa kestävän korkealaatuisen kerroksen luomiseksi (lisätietoja: "Kuinka tehdä betonilattia yksityisessä talossa omilla kädilläsi?"). On parasta merkitä pintaa täytön alle 5 cm: n ja 2 metrin pituisilla kiskoilla. On välttämätöntä noudattaa noin 1 metrin välistä askelta, mikä mahdollistaa liuoksen kaatamisen nauhoihin. Keskellä huonetta on asetettu neliömetri vahvistettu verkon paksuus 3 senttimetriä. Huoneleveyden ympärillä pohjamaali seinämien kanssa liimataan vaimentimen nauhalla.

  Tämä tehdään siten, että se työntyy pari senttimetriä korkeammalle kuin tulevan betoniteräksen tasolle. Parasta käyttää betonielokuvaa M100. Täyte alkaa vastakkaisen huoneen ulommasta kulmasta, johon sisäänkäynti-aukko sijaitsee. Kaistaleet kaadetaan peräkkäin ja seoksen kuivauksen jälkeen poistetaan merkinnöissä käytettävät säleet ja saumat täytetään laastilla. Kytkin on päällystetty polyetyleenillä ja säännöllisesti kostutettu parantamaan paremmin ja saavuttamaan mahdollisimman suuret olosuhteet.

  Heti kun pohja on kuiva, se puhdistetaan pölystä, roskista, erilaisista tahroista ja pohjustetusta. Seuraavaksi aloitetaan lämpimän kerroksen asentaminen betoniin kakun päälle, ellei pohjaan tarvita lisää tasaamista.

  Putken valinta

  Kun asennat lämpimän vesikerroksen maahan, on harkittava, mitkä putket käytetään tähän.

  Itse asiassa valmistusmateriaali voi olla mikä tahansa:

  Suosituimpia ovat polymeeriset materiaalit ja metalli- muovi. Putkien laatu riippuu materiaalin tiheydestä. On myös erittäin tärkeää, että putkien eheys säilyy koko piirissä. Tällainen lämmitysjärjestelmä kestää tavallisesti 5-15 senttimetriä lattiapaksuutta.

  Useat tekijät vaikuttavat tähän indikaattoriin: eristys- ja tasoitusvastukset, laitteiden virtaindikaattorit jne. Ei ole hyväksyttävää, että järjestelmällä on merkittävä poikkeama. Emme voi sallia, että putki on pinottu epäsäännöllisyydelle, jonka amplitudi on yli 5 millimetriä.

  Asennusprosessi

  Kun betonilattia syötetään kakkuun maahan, voit aloittaa lämmityspiirin asettamisen.

  On olemassa useita sääntöjä:

  • Pinnoitteen liiallisen lämmityksen estämiseksi on välttämätöntä suorittaa putkien asianmukainen sijoittaminen koko huoneen alueelle. Tiheämpi asennus suoritetaan ympärysmitta, ja keskellä ääriviivaa tulisi olla harvemmin ja etäisyys huoneen seinistä tulisi olla vähintään 15 senttimetriä;
  • riippumatta siitä, mikä on valittu munintajärjestelmä, on tarpeen tarkkailla vierekkäisten putkien välinen etäisyys 0,3 metristä;
  • jos putki sijaitsee laudan ja laattarakennuksen yhteydessä, se on erotettava erityisellä metalliholkilla;
  • lämmityspiirin pituuden ei pidä ylittää 100 metriä, koska tällaisessa järjestelmässä jäähdytysnesteen peruskierrokset vähenevät (lue: "Kuumalattian tekeminen omiin käsiin yksityisessä talossa").

  Asettelu tapahtuu kahdella tavalla:

  • bifilar - kierteessä. Tässä tapauk- sessa putkien yhtenäinen lämmitys on tyypillistä syöttö- ja palautusosien vuorottelusta johtuen. Matalaenergia-pumppua käytetään nesteen syöttämiseen ja putkien sijoittaminen on helppoa pitämällä 90 asteen kulma vierekkäisten osien kesken;
  • meander - siksak. Jäähdytysneste tällaisessa järjestelmässä jäähtyy kulkemisen aikana ääriviivaa pitkin ja pintaa kuumennetaan epätasaisesti. Putkia voidaan kääntää suunnassa täysin vastakkaiseen suuntaan, mikä vaikuttaa asennuksen monimutkaisuuteen. Tämä menetelmä sopii parhaiten huoneisiin, joissa on lineaarinen kaltevuus, koska jäähdytysaine kiertää nopeammin ja ei ole aikaa jäähtyä. Kaappi, jossa on laitteistoja ääriviivan yläosassa. Myös tämä annostelumenetelmä mahdollistaa tilavimpien huoneiden lämmittämisen.

  Riippumatta siitä, mikä asennusvaihtoehto valittiin, kaikki putkilinjat sijaitsevat lähellä huonetta. On tärkeää huolehtia viereisten huoneiden läpi kulkevien putkien lämpöeristyksestä.

  Puristuslattialämmitysjärjestelmä

  Ennen levittämistä, joka täydentää lattian kakkua maanpinnalla lämmittimellä ja sisältää lämmityspiirin suoraan, kaadetaan, paineistetaan asennetut laitteet ja putket.

  Tämä menettely suoritetaan seuraavasti. Yhdistetty jakoputkiputkiin on täytettävä, ilman niitä pakotetaan ulos tyhjennysventtiilien kautta, ja ilmanvaihto on pidettävä kiinni.

  Metalliputket testataan kylmällä vedellä, ja polyetyleeniputket testataan kaksinkertaisella paineen lisäämisellä järjestelmässä. Tämä toimenpide toistetaan kahdesti ja tarkistetaan, mikä ero oli testattavan paineen ja sen arvon alenemisen jälkeen. Jos tämä alue ei ole kovin suuri, niin kaikki on hieno. Lisäksi koko piiri tarkistetaan vuotoille.

  Myös lämpö testi suoritetaan. Jäähdytysaineen lämpötila nousee +85 ° C: een puoli tuntia. Sitten he tarkastavat paikat, joissa putket kohtaavat ja liittyvät muihin järjestelmän elementteihin. Jos kaikki on kunnossa, voit aloittaa täyttämisen.

  Täytä sementti-hiekkalaasti

  Sementtiliuos valmistetaan sementistä ja hiekasta suhteessa 1: 3. Lisäksi jokaisen kilogramman sementtiä varten voit lisätä 1 grammaa polymeerikuitua lasin lujuusominaisuuksien lisäämiseksi (lisätietoja: "Sementtihiekkasten valmistaminen omilla käsillä"). Kaatumisprosessi ei ole kovin erilainen kuin perustaa koko sukupuolemme kakku. Lattialämmityksen toiminnan totuutta voidaan syöttää aikaisintaan kuukausi, koska niin paljon aikaa tarvitaan lasin laadukkaan jähmettymisen aikaan.

  Tämän ajanjakson jälkeen voit myös aloittaa päällysteen asettamisprosessin. Lattialämmityksen laadun huomioon ottamiseksi on myös valittava sellaisia ​​materiaaleja, jotka eivät ole huonompia esilläolevana. Loppujen lopuksi jokainen omistaja haluaa varmasti omassa talossaan vain lämpöä, mutta myös kaunista sisustusta, joka ei ole häpeä esitellä valokuvaa tai henkilökohtaisesti vieraille.

  Tulos

  Tässä artikkelissa kuvataan yksityiskohtaisesti yksityisen talon lattian muodostaminen kentällä. Kaikki työ tehdään itsenäisesti, mutta vaikeuksien sattuessa voit aina ottaa yhteyttä asiantuntijoihin. Rakentajat ottavat vastuun kaikista työvaiheista - tarvittavien materiaalien ostamisesta, päällystyspäällysteen asettamisesta ja lämmitysjärjestelmän tarkastamisesta tarvittaessa myöhemmällä kunnossapidolla.

  Kuinka tehdä lämmin kerros talossa kentällä

  Suunnitellessa tehdä lämmin kerros talossa kentällä on suositeltavaa tehdä rakentaminen kahdessa vaiheessa: ensin kaatosarru kaadetaan alempaan kerrokseen ja vain sen jälkeen, kun se on kypsynyt, aseta kaikki muut kerrokset päälle.

  Tosiasia on, että maa ja näin ollen kaikki sen yläpuoliset kerrokset voivat kaatua. Vaikka maaperä onkin pakattu, vaikka se riisutettaisiin, tulee olemaan edistystä. Hän makasi yksinkertaisesti ilman kuormaa. Jos laitat kakun lämpimän kerroksen päälle, ja se painaa paljon, istutus alkaa, halkeamia ilmestyy. Se voi jopa murtaa lattialämmityksen elementit. Sitten kaikki rahat heitetään tuulen suuntaan. Siksi asiantuntijat neuvovat ensin tekemään karkean lattian kaikkien sääntöjen mukaan ja asettamaan yläpuolelle vesikerroksen. Niin paljon turvallisempaa.

  Kyllä, monet ihmiset ovat lämpimässä lattiassa maassa ilman tasoitusta, eikä mikään itke. Mutta ei lainkaan eikä aina. Joten ajattele hyvin. Lämmin betonilattia maahan on turvallisempi karkealla solmulla. Jos vielä päätät tehdä ilman tätä kerrosta, asenna vähintään kaksi vahvikepuuta: ensimmäinen lämpöeristeen alle ja toinen kaivo. Tällöin perusteellinen tamping, kaikki voi seistä melko hyvin.

  Esimerkki lämpimästä lattiakakkuista maassa

  Kuten asiantuntijat suosittelivat

  Ensinnäkin määritä taso, johon haluat poistaa kentän. Maa on poistettava välttämättä. Jos humuskerros tai kasvien jäämiä ei poisteta, ne alkavat hajota ja hajota. Siksi teet karkean lattian tai ei, mutta sinun täytyy poistaa kaikki ylimääräinen. Lisäksi hedelmällinen kerros on yleensä irtoamaton, ja se varmasti asettuu alas ja voi vetää kaikki kerrokset sen yläpuolelle. Alla olevat kalliot ovat tiheämpiä ensinnäkin siksi, että ne ovat raskaissa kuormissa ja toiseksi siksi, että vähemmän eläviä olentoja ja mikro-organismeja on vähemmän.

  Koko lämpimän kerroksen kakku voi kestää 20 cm ja enemmän (joillakin alueilla - paljon enemmän). Siksi sinun on aloitettava asettelut nollatasolla - jossa sinulla on lattia. Merkitse se, ja harkitse sitten, kuinka paljon sinun täytyy mennä syvälle. On suositeltavaa merkitä jokaisen kerroksen taso: silloin navigointi on helpompaa.

  Lämmin lattia kentällä voidaan tehdä käsin

  Lämmin lattian oikea rakentaminen kentällä on seuraava:

  • Poista hedelmällinen maa, poista kaikki roskat ja kivet. Tasaa ja kompakaa jäljellä oleva maa. Tämä on tehtävä hyvin huolellisesti ja kohdista se tasolle. Tämä on perusta kaikille myöhemmille materiaaleille.
  • Tasainen hiekka (tason taso). Hiekka ottaa polkumyyntiä. Tärkeintä on kompakti se hyvin ja tasata se uudelleen.
  • Paksun savi- tai murskakivi (edullisesti murskattu kivi alemman lämmönjohtavuuden vuoksi). Murtoluku - pieni tai keskikokoinen. Pitkä ja aggressiivinen tiivistys, kunnes se tulee lähes monoliittiseksi.
  • Pre tasoite. Vaihtoehtoja on kaksi:
   • Kaatopaikka ja hiekka nestemäisellä liuoksella (hiekka + sementti suhteessa 2: 1).
   • Kaada rouhinta. Tämän kerroksen haluttu paksuus on 5-7 cm. Ja luotettavuudelle, aseta metallilanka 3 mm: n vahvistusverkko 10 x 10 cm: n kennolla, joka on luotettavampi. Se kestää huomattavia kuormia.
  • Kun kaikki tarttua ja betoni kovettuu, vedeneristyskerros pysyy sisäänpäin. Jos maa on kuiva, se on yleensä muovikalvoa, edullisesti 200 mn kahdessa kerroksessa.
  • Polystyreenilevyt (liimaa liitokset nauhalla niin, että liuos ei pääse virtaamaan).
  • Metalloitu vedeneristyskerros (ei läiskä, mutta metalloitu).
  • Lattian kiinnitysjärjestelmä ja itse lämmitysputket, kaapelit jne.
  • Pohjakerros, edullisesti vahvistettu.

  Kaikkien kuoren lämpimän kerroksen paksuus maassa riippuu alueesta: mitä kylmempi on, sitä enemmän. Etelässä se voi olla 2-5 cm, mutta kauemmas pohjoiseen, tarvitaan enemmän massiivisia kerroksia. Jokainen niistä on hyvin tiivistetty ja tasoitettu tasolle. Manuaalisia tampereita voidaan käyttää, mutta mekaaniset ovat paljon tehokkaampia.

  Erityistä huomiota tulee kiinnittää lämpöeristimeen. On suositeltavaa käyttää polystyreeniä levyt, joiden tiheys ei ole alle 35 kg / m 3. Pohjoisten alueiden kohdalla se voi olla 10 cm tai enemmän. Jos eristeen paksuus on suuri (ekstrusivinen polystyreenivaahto), on toivottavaa käyttää kahta kerrosta laattoja. Ja aseta ne siten, että alemman kerroksen saumat ovat päällekkäin laatan päälle. Kunkin kerroksen liima-teipin liitokset.

  Suojaa kosteutta vastaan, älä unohda tehdä vedenpitävyyttä töiden kanssa ennen kaiken työn tekemistä. On myös tärkeää unohtaa eristää säätiö lämmitetyn lattian koko rakennelmasta. On tarpeen laittaa saman vaahtolevyn kehä levyihin. Yleensä veden ja lämmöneristyksen käsite on tämä: lämpöhäviön vähentämiseksi on tarpeen eristää lattiasi kaikesta paitsi huoneessa ilmasta. Sitten lämmitys on taloudellista, ja huoneet ovat lämpimiä.

  Lämpöeristeen valinta - keskeinen hetki lämpimän lattian järjestämisessä

  Prosessiteknologia pohjaveden korkealla tasolla

  Jos maanalaiset vedet ovat korkeita, oikea kerrosta ei ole kaikki. Meidän on jonkin verran tyhjennettävä vettä.

  Jos lämpimän kerroksen kerrosten syvyys osoittautui alhaisemmaksi kuin maaperän veden taso, vedenpoisto on välttämätöntä. Hänelle on vähintään 30 cm vaaditun tason alapuolelle. On suositeltavaa täyttää joen hiekka, mutta tällaiset määrät ovat paljon arvoisia, joten voit käyttää muita kiviä, mutta ei turpeen tai mustan maaperän. Vaihtoehtoisesti - kaivettu maaperä sekoitettuna raunioihin.

  Eristyslevyjä asennettaessa niiden liitokset on liimattava nauhalla - joten liuos ei pääse vuotamaan aukkoon

  Valittu materiaali kaadetaan 10 cm: n kerroksiin, joista jokainen on kaatunut ja vuodatettu vettä. Tasot yleensä tehdä kolme, mutta voi olla ja enemmän. Maalattu hiekka tai maaperä raunioilla, aseta kerros geotekstiiliä. Tämä on moderni materiaali, joka antaa veden virrata alas ja ei salli sekoittaa eri materiaaleja. Hyönteiset ja eläimet eivät vahingoita niitä, niillä on suuri vetolujuus. Myös geotekstiilit vähentävät lattian mekaanisia kuormituksia.

  Samassa vaiheessa sinun on samanaikaisesti huolehdittava lattian vedestä ja lämpöeristyksestä säätiöstä. Näihin tarkoituksiin on mahdollista käyttää bitumi-mastista tai muita nykyaikaisia ​​ja luotettavia vedenpitäviä materiaaleja ja kyllästysaineita. Standardi eristys: pohjan sisempi kehä on peitetty vaahtopolystyreenilevyillä.

  Sitten on kerroksia hiekkaa ja ryöstöä, ja niihin luonnos levitys kaadetaan. Tämäntyyppisessä nestemäisessä sementti-hiekokoostumuksessa ei ole toivottavaa. Luotettavuuden tarve Kun se kuivuu, käytä vedeneristyskerrosta. Korkealla pohjaveden pinnalla on parempi käyttää ei polyetyleeniä, vaan sisäänrakennettua vedenpitävyyttä tai polymeerikalvoja. Ne ovat luotettavampia, vaikka ne ovat kalliimpia.

  Lämmitetyn lattian muotoilu maassa

  Lisäksi kaikki kerrokset, kuten edellä on suositeltavaa: lämmöneristys, metallipinnoitteinen vesivaaka ja kiinnittimet, joissa on lämmin lattia (tai lämmityskaapelit). Kaikki tämä on päällystetty metallista vahvistavalla verkolla ja täytetty toisella liuoksen kerroksella. Ja sitten - riippuen lattialämmityksestä.

  tulokset

  Lämmitetty lattia talossa talossa - melko monimutkainen rakenne. Jotta se olisi luotettava, tarvitaan karkea solmio. Jos jostain syystä ei ole mahdollista muodostaa liitintä, viimeisenä keinona on saada aikaan kerrosten tamping.

  Aluslohkon kaataminen

  Kaada pohjakerros maahan

  Aluslattian täyttäminen aluslattialla on yksi työläs mutta edullinen lattiapäällysteiden rakentamismenetelmä. Tämä päällyste tulee tehdä vain siinä tapauksessa, että maa on kuiva, muuten kaikki lattian edut häviävät vakavista ongelmista vedeneristyskerroksen kanssa. Tämä rakenne ei vaadi palkkien, lattialevyjen ja muiden elementtien asentamista, mutta tärkeintä tässä on ajatella maaperän kakkua, mukaan lukien eristävä kerros.

  Lattiakakku maahan

  Jotta karkea kerros kentällä täytettäisiin laadultaan, sen on sisällettävä seuraavat kerrokset:

  • Tiivistetty pohja;
  • Puhdistetun joen hiekan ja soran seos;
  • Betonipäällysteet;
  • Höyrysulku tai muu eristysmateriaali;
  • Eristyskerros, kuten vaahtopolystyreeni tai muu materiaali;
  • Polyeteenikalvo;
  • Betonilevy vahvikkeella;
  • Lattianpäällyste, joka asetetaan tarvittaessa erityiseen alustaan.

  Epäilemättä voidaan tehdä tiettyjä mukautuksia tähän järjestelmään, joka riippuu maaperän ominaisuuksista, lattian tyypistä ja muista tekijöistä. Kaikilla on järkevää ottaa huomioon yleinen järjestelmä lattian asettamiseksi kentällä omilla käsillään.

  Säätiön valmistelu

  Ensimmäinen asia, joudut määrittämään nollakohdan tasolle ottaen huomioon topografian ja pinnan tason. Tämän ansiosta voit arvioida oikein maaperän työn. Pohja, jolle lattia on suunniteltu, tulee olla varovasti paikoillaan vähentämään lattian maaperän samentumista ja halkeilua.

  Sen jälkeen kaadetaan syvennettyyn pohjaan seulottu hiekka-tyyny:

  • Ensimmäisen kerroksen tulisi olla 25% paksumpi kuin tarpeen;
  • Kerros kostutetaan ja karsitaan, minkä vuoksi paksuus tulee laskelmien mukaan;
  • Tamping voidaan tehdä käyttämällä tärisevä kone tai rulla.

  Hiekan päälle kaadetaan kerros laajennettua savea tai soraa, jonka takia hiekkakerroksen kompakti ja luo kiinteä alusta myöhempää täyttöä varten.

  Vedenpitävä karkea pohja

  Jotta maapohjan kosteuden kapillaari vuotaa kokonaan, on tarpeen suorittaa vedenpitävyys:

  • Tässä tapauksessa on parasta käyttää bitumivalssattua materiaalia tai sopivaa polymeerikalvoa vedenpitävänä. Joissakin tapauksissa on hyväksyttävää käyttää paksua polyeteenilevyä, jota kuljetetaan yhdessä saumattomassa kappaleessa. Materiaalit ovat päällekkäin, ja kaikki nivelet edellyttävät nauhoitusta rakennusteipillä. Tässä vaiheessa on tärkeää varmistaa, että vedeneristyskerroksessa ei ole vaurioita: ei ole rikki, pinnalla ei ole puutteita.
  • Eristys tulee mennä seiniin korkeudeltaan 15-20 cm, minkä jälkeen kaikki ylimääräinen leikkaus lopetetaan tasoituksen jälkeen.
  • Sitä tapahtuu niin, että on mahdotonta antaa vesitiivistystä ennen karkeaa solmua, sitten betonipohjamaa kaadetaan ja päällystetään vedeneristysmateriaalia (bitumi tai polymeeri) päälle.

  Asennus alustalle

  Laite aloittaa karkean lattian, jossa on vähärasvainen betoni. Tämä kerros suorittaa teknisiä tehtäviä ja se on pohja hydro- ja höyryeristeille. Rakeistuslevyt on valmistettu lean betonista B 7,5-10. Täyteaineena murskataan 5-20 mm: n murto-osaa. Jos käytetään soramateriaalia, karkeaa betonipinnoitetta voidaan käyttää luokan 50-75 betonista. Tämä ensimmäinen tasoitus on helppoa ja ilman erikoisvaatimuksia. Jäykkyyskerroksen paksuus on enintään 40-50 mm eikä vaurio 4 mm vaakatasossa.

  Täytä betonilattia maan alla alla olevassa videossa.

  Nyt voit tehdä höyrysulkukerroksen. Tämän polymeeri-bitumimembraanin optimaalinen materiaali, joka perustuu lasikuituun tai polyesteriin. Nämä ovat melko halpoja kestäviä ja laadukkaita materiaaleja. On myös paljon polyvinyylikloridikalvoja, jotka ovat paljon kalliimpia ja samalla alttiita mätämiselle ja erilaisille vaurioille. Siksi, kun valitset materiaalin, ohjaa paitsi hinta, mutta myös kestävyys.

  Tämänkerroksen ansiosta voit säästää talon lämmitystä, vähentämällä lämmönhukkaa jopa 20%. Tämä eristys on ensimmäinen askel talon lämmitykseen.

  Voit tehdä eristystä useilla materiaaleilla:

  • Suulakepuristettu polystyreeni on eräs optimaalisista eristysvaihtoehdoista. Joten suojaat lattiaa pysyvistä muodonmuutoksista puristettaessa ja se pystyy kestämään huomattavia kuormia.
  • Polyfoam PSB50 (autotallit, varastot) ja PSB35 (asuintiloihin). Jotta vaahtokerros ei vahingoittuisi sementin kanssa kosketuksissa olevan materiaalin molemmin puolin, on välttämätöntä päällystää polyeteenikalvo 10 cm: n välillä. Tämä on melko luotettava eristys.
  • Melko usein käytetään myös mineraalivillan eristämistä. Kuitenkin se pyrkii aktiivisesti imemään kosteutta sementtilaastista ja tasoituksesta, koska se, kuten vaahto, on suositeltavaa eristää kahdelta sivulta muovikalvolla.
  • Lattian lämmitys yksityisessä talossa Lattian lämmittäminen yksityisessä talossa riippuu ensinnäkin rakennuksen rakenteesta. Talossa voi olla kellari tai...
  • Lattian lämmitys polystyreenivaahdolla levyn alla Lämmityksen lämmittäminen polystyreeni-vaahtomuovilla (polystyreeni) lasin alla on melko yksinkertainen ja samalla luotettava tapa lämmittää talosi. Lisäksi...
  • Vedenpitävä lämmin vesikerros Vesilämmitin on melko yksinkertainen. Yleensä tämä järjestelmä on betonipinta, jonka syvyyteen putket sijaitsevat...
  • Lattian lämmitys polystyreenivaahdolla Jotta talon lämmintä ja viihtyisää, sinun ei pidä lämmittää vain seiniä vaan myös lattiat. Lattian lämmitys polystyreenivaahdolla...
  • Lattian vedeneristys kylvyssä Lattian vedenpuhdistus kylvyssä on yksi tarvittavista toimenpiteistä sen rakentamisen jälkeen, mitä sinun on harkittava suunnitteluprosessissa...
  • Lattian lämmittäminen puutalossa Puuhuoneen lämmittäminen ei ole toivottavaa vaan useimmissa tapauksissa pakollinen rakennusvaihe. Ennen...
  • Ensimmäisen kerroksen betonikerroksen lämmitys Lattian ensimmäisen kerroksen betonilattian lämmitys eroaa monessa suhteessa talon talon lämmöneristysprosessista. Joskus...

  Lattialämmitys: asennusjärjestys

  Kuinka tehdä lämmin kerros talossa kentällä

  Suunnitellessa tehdä lämmin kerros talossa kentällä on suositeltavaa tehdä rakentaminen kahdessa vaiheessa: ensin kaatosarru kaadetaan alempaan kerrokseen ja vain sen jälkeen, kun se on kypsynyt, aseta kaikki muut kerrokset päälle.

  Tosiasia on, että maa ja näin ollen kaikki sen yläpuoliset kerrokset voivat kaatua. Vaikka maaperä onkin pakattu, vaikka se riisutettaisiin, tulee olemaan edistystä. Hän makasi yksinkertaisesti ilman kuormaa. Jos laitat kakun lämpimän kerroksen päälle, ja se painaa paljon, istutus alkaa, halkeamia ilmestyy. Se voi jopa murtaa lattialämmityksen elementit. Sitten kaikki rahat heitetään tuulen suuntaan. Siksi asiantuntijat neuvovat ensin tekemään karkean lattian kaikkien sääntöjen mukaan ja asettamaan yläpuolelle vesikerroksen. Niin paljon turvallisempaa.

  Kyllä, monet ihmiset ovat lämpimässä lattiassa maassa ilman tasoitusta, eikä mikään itke. Mutta ei lainkaan eikä aina. Joten ajattele hyvin. Lämmin betonilattia maahan on turvallisempi karkealla solmulla. Jos vielä päätät tehdä ilman tätä kerrosta, asenna vähintään kaksi vahvikepuuta: ensimmäinen lämpöeristeen alle ja toinen kaivo. Tällöin perusteellinen tamping, kaikki voi seistä melko hyvin.

  Esimerkki lämpimästä lattiakakkuista maassa

  Kuten asiantuntijat suosittelivat

  Ensinnäkin määritä taso, johon haluat poistaa kentän. Maa on poistettava välttämättä. Jos humuskerros tai kasvien jäämiä ei poisteta, ne alkavat hajota ja hajota. Siksi teet karkean lattian tai ei, mutta sinun täytyy poistaa kaikki ylimääräinen. Lisäksi hedelmällinen kerros on yleensä irtoamaton, ja se varmasti asettuu alas ja voi vetää kaikki kerrokset sen yläpuolelle. Alla olevat kalliot ovat tiheämpiä ensinnäkin siksi, että ne ovat raskaissa kuormissa ja toiseksi siksi, että vähemmän eläviä olentoja ja mikro-organismeja on vähemmän.

  Koko lämpimän kerroksen kakku voi kestää 20 cm ja enemmän (joillakin alueilla - paljon enemmän). Siksi sinun on aloitettava asettelut nollatasolla - jossa sinulla on lattia. Merkitse se, ja harkitse sitten, kuinka paljon sinun täytyy mennä syvälle. On suositeltavaa merkitä jokaisen kerroksen taso: silloin navigointi on helpompaa.

  Lämmin lattia kentällä voidaan tehdä käsin

  Lämmin lattian oikea rakentaminen kentällä on seuraava:

  • Poista hedelmällinen maa, poista kaikki roskat ja kivet. Tasaa ja kompakaa jäljellä oleva maa. Tämä on tehtävä hyvin huolellisesti ja kohdista se tasolle. Tämä on perusta kaikille myöhemmille materiaaleille.
  • Tasainen hiekka (tason taso). Hiekka ottaa polkumyyntiä. Tärkeintä on kompakti se hyvin ja tasata se uudelleen.
  • Paksun savi- tai murskakivi (edullisesti murskattu kivi alemman lämmönjohtavuuden vuoksi). Murtoluku - pieni tai keskikokoinen. Pitkä ja aggressiivinen tiivistys, kunnes se tulee lähes monoliittiseksi.
  • Pre tasoite. Vaihtoehtoja on kaksi:
   • Kaatopaikka ja hiekka nestemäisellä liuoksella (hiekka + sementti suhteessa 2: 1).
   • Kaada rouhinta. Tämän kerroksen haluttu paksuus on 5-7 cm. Ja luotettavuudelle, aseta metallilanka 3 mm: n vahvistusverkko 10 x 10 cm: n kennolla, joka on luotettavampi. Se kestää huomattavia kuormia.
  • Kun kaikki tarttua ja betoni kovettuu, vedeneristyskerros pysyy sisäänpäin. Jos maa on kuiva, se on yleensä muovikalvoa, edullisesti 200 mn kahdessa kerroksessa.
  • Polystyreenilevyt (liimaa liitokset nauhalla niin, että liuos ei pääse virtaamaan).
  • Metalloitu vedeneristyskerros (ei läiskä, mutta metalloitu).
  • Lattian kiinnitysjärjestelmä ja itse lämmitysputket, kaapelit jne.
  • Pohjakerros, edullisesti vahvistettu.

  Kaikkien kuoren lämpimän kerroksen paksuus maassa riippuu alueesta: mitä kylmempi on, sitä enemmän. Etelässä se voi olla 2-5 cm, mutta kauemmas pohjoiseen, tarvitaan enemmän massiivisia kerroksia. Jokainen niistä on hyvin tiivistetty ja tasoitettu tasolle. Manuaalisia tampereita voidaan käyttää, mutta mekaaniset ovat paljon tehokkaampia.

  Erityistä huomiota tulee kiinnittää lämpöeristimeen. On suositeltavaa käyttää laajennettuja polystyreeniä laattoina, tiheys ei ole alle 35 kg / m 3. Pohjoisten alueiden osalta tämä voi olla 10 cm tai enemmän. Jos eristeen paksuus on suuri (ekstrusivinen polystyreenivaahto), on toivottavaa käyttää kahta kerrosta laattoja. Ja aseta ne siten, että alemman kerroksen saumat ovat päällekkäin laatan päälle. Kunkin kerroksen liima-teipin liitokset.

  Suojaa kosteutta vastaan, älä unohda tehdä vedenpitävyyttä töiden kanssa ennen kaiken työn tekemistä. On myös tärkeää unohtaa eristää säätiö lämmitetyn lattian koko rakennelmasta. On tarpeen laittaa saman vaahtolevyn kehä levyihin. Yleensä veden ja lämmöneristyksen käsite on tämä: lämpöhäviön vähentämiseksi on tarpeen eristää lattiasi kaikesta paitsi huoneessa ilmasta. Sitten lämmitys on taloudellista, ja huoneet ovat lämpimiä.

  Lämpöeristeen valinta - keskeinen hetki lämpimän lattian järjestämisessä

  Prosessiteknologia pohjaveden korkealla tasolla

  Jos maanalaiset vedet ovat korkeita, oikea kerrosta ei ole kaikki. Meidän on jonkin verran tyhjennettävä vettä.

  Jos lämpimän kerroksen kerrosten syvyys osoittautui alhaisemmaksi kuin maaperän veden taso, vedenpoisto on välttämätöntä. Hänelle on vähintään 30 cm vaaditun tason alapuolelle. On suositeltavaa täyttää joen hiekka, mutta tällaiset määrät ovat paljon arvoisia, joten voit käyttää muita kiviä, mutta ei turpeen tai mustan maaperän. Vaihtoehtoisesti - kaivettu maaperä sekoitettuna raunioihin.

  Eristyslevyjä asennettaessa niiden liitokset on liimattava nauhalla - joten liuos ei pääse vuotamaan aukkoon

  Valittu materiaali kaadetaan 10 cm: n kerroksiin, joista jokainen on kaatunut ja vuodatettu vettä. Tasot yleensä tehdä kolme, mutta voi olla ja enemmän. Maalattu hiekka tai maaperä raunioilla, aseta kerros geotekstiiliä. Tämä on moderni materiaali, joka antaa veden virrata alas ja ei salli sekoittaa eri materiaaleja. Hyönteiset ja eläimet eivät vahingoita niitä, niillä on suuri vetolujuus. Myös geotekstiilit vähentävät lattian mekaanisia kuormituksia.

  Samassa vaiheessa sinun on samanaikaisesti huolehdittava lattian vedestä ja lämpöeristyksestä säätiöstä. Näihin tarkoituksiin on mahdollista käyttää bitumi-mastista tai muita nykyaikaisia ​​ja luotettavia vedenpitäviä materiaaleja ja kyllästysaineita. Standardi eristys: pohjan sisempi kehä on peitetty vaahtopolystyreenilevyillä.

  Sitten on kerroksia hiekkaa ja ryöstöä, ja niihin luonnos levitys kaadetaan. Tämäntyyppisessä nestemäisessä sementti-hiekokoostumuksessa ei ole toivottavaa. Luotettavuuden tarve Kun se kuivuu, käytä vedeneristyskerrosta. Korkealla pohjaveden pinnalla on parempi käyttää ei polyetyleeniä, vaan sisäänrakennettua vedenpitävyyttä tai polymeerikalvoja. Ne ovat luotettavampia, vaikka ne ovat kalliimpia.

  Lämmitetyn lattian muotoilu maassa

  Lisäksi kaikki kerrokset, kuten aikaisemmin suositellaan: lämpöeristys, metallipinnoitteella varustettu vesiventtiili ja lämmittimet (tai lämmityskaapelit) varustetut kiinnittimet. Kaikki tämä on päällystetty metallista vahvistavalla verkolla ja täytetty toisella liuoksen kerroksella. Ja sitten - riippuen lattialämmityksestä.

  Lämmitetty lattia talossa talossa - melko monimutkainen rakenne. Jotta se olisi luotettava, tarvitaan karkea solmio. Jos jostain syystä ei ole mahdollista muodostaa liitintä, viimeisenä keinona on saada aikaan kerrosten tamping.

  Lisätietoja aiheesta: http://teplowood.ru

  Kuinka tehdä karkeuslattian kerros - opastaa teknologiaan

  Litteät lattiat - minkä tahansa huoneen kasvot. Kuitenkin niiden kohdistaminen ei ole niin helppoa. Yksityisen talon lattiapäällysteen tärkeä vaihe on luonnostelu, jonka päätehtävä on säätiön vahvuus ja luotettavuus. Sen laite vaatii vähän taitoa käsitellä konkreettisia ja ehdottomasti noudattaa tekniikkaa.

  Luonnostelujen tyypit

  Luonnokset on tehty kuiviksi tai märiksi. Kuiva lattia on monikerroksinen kakku, joka suoritetaan useassa vaiheessa.

  1. Päällekkäisyys tai maanpinnan tasaus.
  2. Asennetaan höyrysulku, jonka rooli voi olla muovikalvo, isospan tai muita materiaaleja.
  3. Kuivattu täyttö, joka koostuu laajennetusta savesta, hienorakeisesta kuonasta, laajennetusta perliitti-, kvartsi- tai piidioksidihiekasta, jaetaan pinnan yli 30-50 mm: n kerrospaksuudella.

  Piirakka kuiva lattialaatta

 • Huoneleveyden ympärillä on välttämätöntä asettaa säätöpelti, joka kompensoi pohjan lämpölaajenemista ja poistaa äänisiltoja.
 • Kuiva lattialaatta peitetty lastulevyllä tai OSB: llä. vanerilaudat, moduulit, joissa on polystyreeni tai GVL. Materiaali asetetaan kahteen kerrokseen, nivelet siirretään. Kiinnitys tehdään liimalla ja ruuveilla.
 • Betonipohjassa käytettävään rouhintavanteeseen on useita etuja, kuten:

  • Alhaiset kustannukset;
  • Korkea mekaaninen lujuus;
  • Pitkä käyttöikä;
  • Saatavuus.

  Pohjan lattian muotoilu koostuu useista kerroksista:

  1. Tasoittava maaperä;
  2. Hiekka ja sora;
  3. Vedeneristyskerros;
  4. Karkea levitys;
  5. eristys;
  6. Betoni levyt;
  7. Viimeistely lattia.

  Laitteen lattia maahan. Pohjaveden pinnan taso ei saa olla leveämpi kuin 2 m

  Riippuen maan tyypistä, viimeistelymateriaalin tyypistä ja muista tekijöistä rakenteeseen voidaan tehdä joitain muutoksia.

  Maaperän tulee olla paikallaan ja kuivana, eikä pohjavettä saa sijoittaa lähemmäksi kuin 4 m pinnasta.

  Säätiön valmistelu

  Työ lattian järjestämisessä yksityisessä talossa kentällä alkaa merkki nollalla. Miten löytää se? Kaikkien seinien merkinnät on tehty merkkivaloilla. Älkää unohtako, että nollatason pitäisi olla sama kuin ovien kehysten pohjataso.

  Tämän jälkeen siirry maanparannukseen. Koska lattian paksuus on vähintään 35 cm, maaperän yläkerros poistetaan tällä syvyydellä. Sitten maa on tasoitettava ja täytettävä. Tämä voidaan tehdä tärisevän levyn tai manuaalisen tampingin avulla. Jos karkeuslevyt kaadetaan lattialaattoihin, niiden pinnalla ei saa olla halkeamia, reikiä, muotteja ja niin edelleen. Nykyiset viat on suljettu kipsillä tai laattaliimalla, ja sitten levyt pohjustetaan.

  Seuraava vaihe: vesi ja lämpöeristys. Soraa, murskattua kiveä (murto-osa 40-50 mm) tai samaa kerrosta olevaan laajennettuun saviin kaadetaan 10 senttimetrin paksuiseen hiekkalaiseen tyynyyn ja tiivistetään sitten perusteellisesti. Kun pinta on valmistettu, sille asetetaan vedenpitäviä materiaaleja (voit myös käyttää muovikelmua tai bitumivalssia). Tässä tapauksessa materiaalin on mentävä seinään 15-20 cm.

  Yksityisen talon alakerroksen lämpöeristeenä käytetään laajennettua savea, perliittiä, puristettua polystyreenivaahtoa tai basaltivillaa. Jos karhennuskartongit tehdään maaperällä, vaaditaan eriste; jos laatoilla, sitten eristys tehdään tarvittaessa.

  Älkää unohtako melueristystä. Seinälle 15-20 cm korkeudella on erityinen äänieristysmateriaali.

  Seuraava askel on vahvistaminen. Se suoritetaan sidoksen vahvistamiseksi ja voimakkuuden indikaattoreiden lisäämiseksi. Tämäntyyppinen työ on välttämätöntä, jos lasia kaadetaan maahan. Vahvistuksessa käytetään muovista tai teräsverkkoa, jonka silmäkoko on 100 x 100 mm tai käsin vahvistetusta verkosta. Lujittavan kehyksen asennus tehdään telineelle 20-30 mm, niin että se on tulevan betonipinnoitteen paksuudessa.

  Seuraavaksi aseta majakat, joiden avulla voit säätää sidoksen tasoa ja täyttöä. Majakat, joihin majakat on asennettu, riippuvat pohjan luonteesta:

  • Betoni - 60-70 mm;
  • Maaperä tai eristys - 80-100 mm.

  Profiilit jaetaan tasaisesti pitkin pohjaa yhdensuuntaisesti seinän kanssa. Ne on kiinnitetty ruuveilla, jotka ruuvataan 60-80 cm: n välein. Samanaikaisesti niiden korkkien on oltava samassa korkeudessa 5-10 mm viimeisen lattiatason alapuolella. Ruuvien riveiden välinen etäisyys saa olla enintään 1,5 m. Sauvojen leveyden ei pitäisi olla suurempi kuin työkalu, jolla täytetty liuos tasoitetaan. Sitten ruuviin asetetaan betoniliuoksesta valmistetut kakut. Tason avulla kannattaa ehdottomasti tarkistaa, miten oppaat on asetettu tasaisesti.

  Putkien asennus lasille

  Sen jälkeen voit jatkaa ratkaisun sekoittamista. Sementti-hiekkaseos voidaan valmistaa itsenäisesti. Sementtiä (luokka 400 tai enemmän) ja hiekkaa otetaan 1: 3-suhteen suhteen ja sekoitetaan huolellisesti lapio- tai rakennusmikserilla. Sitten seokseen lisätään vettä niin paljon, että liuos ei osoittaudu liian nestemäiseksi. Liuoksen tulee olla vähintään viisi minuuttia ja sen jälkeen se on sekoitettava hyvin uudelleen. Joillekin tämä vaihtoehto näyttää liian monimutkaiselta, joten voit käyttää lopullista tuotetta, erityisesti kuivaa seosta.

  Lattian täyttö ja tasoitus

  Ammattilaiset suosittelevat lasin laskeutumista huoneeseen eräänä päivänä, koska sementti kovettuu tunnissa, eikä sitä enää voida tasoittaa.

  Lattiapäällyste betonilattialle

  Ennen kuin kaadat liuosta, pohja kostutetaan vedellä.

  Karkean solmun valuminen alkaa huoneen kaukana kulmasta. Seos kaadetaan raidoiksi majakatason tasolle ja tasoitetaan säännön mukaisesti. Kun murtovenymä on täytetty, se jätetään yksin vähintään päivälle. Ja ulosvetojen vetämiseksi voit tehdä "saaren" kipsilevystä tai lastulevystä ja liikkua sen kanssa. "Saaren" jättämät jäljet ​​korvataan rakennustyökalulla. Työn päätyttyä aluslevy on ripustettava vedellä ja levitettävä se polyeteenin tai sellofaanikalvolla.

  Sementtikiven muodostuminen tapahtuu viiden päivän kuluttua, joten tämän jakson aikana on tarpeen kostuttaa pinta. Sallittujen sementtilaskujen annetaan kuitenkin kovettua ainakin 21 vuorokautta. Sisätiloissa ei saa olla luonnoksia, eikä lattialle saa saada suoraa auringonvaloa, muuten halkeamia saattaa esiintyä. Jos viat näkyvät edelleen, ne on välittömästi kostutettava rullalla tai hankautettava sementtilaastilla.

  Älä kiihdytä betoniteräksen kuivausprosessia.

  Luonnosta ei usein ole tehty täysin vaakasuoraa. Mutta jos aiot asentaa lattialämmityksen, sen pitäisi olla tasainen, muuten lattialämmitys on epätasainen.

  Jos asut yksityisessä talossa, luonnonkivet ovat olennainen osa lattialaitetta, riippumatta siitä, suoritetaanko se maahan tai betonilattiat. Kaada lattiat omiin käsiinsä, joilla ei ole rakennustaitoja, voit käyttää asiantuntijoiden neuvoja. Mielipiteesi ja kommenttisi ovat erittäin hyödyllisiä, myös jättää kysymyksesi aiheesta alla olevassa lomakkeessa!

  Materiaalit teeman mukaan:

  Tee-se-itse-kuiva levitys - teknologian edut ja haitat, vaiheittainen työsuunnitelma

  Yleisnäkymä GVL lattialle - edistyksellinen materiaali kuivalevylle

  Kuinka tehdä betonipinnoilla omia käsiäsi - täydellinen opas ratkaisun valmistelusta lasin huollolle