Betonikerros maahan: askel askeleelta ohjeita

Yksinkertaisin ja edullisin tapa tehdä karkea pinnoite tiloihin missään tarkoituksessa on betonilattian järjestely maan päällä. Vaikka menettely ei edellytä erityisosaamista, viimeisen sukupuolen laatu riippuu suoraan tiettyjen järjestelyyn liittyvien teknisten kysymysten noudattamisesta. Miten tehdä betonilattia maahan ja miten kaadetaan betonilattia maahan, harkitse alla.

Sisällysluettelo:

Maaperän betonilattian ominaisuudet ja komponentit

Jokaisen lattian järjestämisessä maahan on tärkeintä varmistaa korkealaatuinen lämpöeristys. Sen asennuksen takia on lopulta mahdollista saada monikerroksinen kerros, jota kutsutaan piiraksi.

Lattian valmistus maanpinnalla riippuu maaperätyypistä ja sen ominaisuuksista. Ensimmäinen ja tärkein vaatimus maaperälle on taso, jolla pohjavesi asetetaan, ja sen pinnan tulee olla vähintään 500-600 cm. Tällöin on mahdollista välttää maaperän liikkeitä ja kallistumista, joka heijastuu lattialle. Lisäksi maaperän ei pitäisi olla löysä.

Kaikkien teosten paremman suorituskyvyn osalta on tarpeen määrittää lämmöneristeen asennusvaatimukset, jotka ovat seuraavat:

 • lämpöhäviöiden ehkäisy;
 • suojelu pohjaveden tunkeutumiselta;
 • äänieristys;
 • höyryn tuotannon estäminen;
 • antaa mukavan ja terveellisen sisäilmaston.

Lämpimällä betonilattialla maanpinnalla on seuraavat osat ja työvaiheet:

1. Maaperän puhdistaminen yläkerroksesta. Lisäksi pinta on huolellisesti tasoitettu.

2. Seuraavaksi hiekkaa kaadetaan lattialle, joka tiivistetään erikoistyökalulla ja vedellä.

3. Sitten hiekalle asennetaan soran tai raunion tyyny. Se on tämä alue, joka estää pohjaveden nousua, lisäksi se myös tasoittaa pinnan. Pintakerroksen paksuus on noin kahdeksan senttimetriä.

4. Seuraava kerros on vahvistetun teräsverkon käyttö. Se on erinomainen kiinnitin betonista. Lisäksi se on paikka metalliputkien kiinnittämiselle. Vahvistettua verkkoa ei käytetä kaikissa tapauksissa, vaan vain silloin, kun tarvitaan lisävahvistusta.

5. Seuraava kerros on yli 5 cm paksu ja karkea lattia. Sovitusta varten käytetään konkreettista ratkaisua. Kun hän saa voimaa 2-3 viikon kuluessa, seuraava "kakun" kerros asetetaan pinnalle.

6. Tämä kerros koostuu erityisestä kalvosta tai vedeneristyskalvosta, joka estää ylimääräisen nesteen imeytymisen vaaraa betonialustalla. Kalvoa asetetaan päällekkäin, jotta vältetään halkeamien käyttämät rakennusnauhat, jotka liimataan kaikki päittäisosat.

7. Seuraava vaihe on eristeen asennus, joka on suositeltavaa käyttää vaahtopolystyreeni-vaahtomuovia tai suurtiheyspolystyreeniä, jossa on kalvopäällyste. Jos lattiassa on liikaa kuormitusta, on parempi käyttää eristyksiä levyjen muodossa.

8. Asenna sitten vedeneristys tai kateaine. Sen jälkeen rakentaminen kovaa tasoittaa. Siihen asennetaan lopullinen viimeistelypäällyste. Tämän kerroksen paksuus on 8 - 11 cm. Tätä tasoitusta on vahvistettava.

Betonikerros maassa talossa: järjestelyn edut ja haitat

On korostettava betonilattian valmistuksen etuja kentällä:

 • varmistaen pohjan luotettavan suojauksen alhaisen lämpötilan vaikutuksilta, maaperä, johon lattia laskeutuu, on aina erilainen vain nollan yläpuolella;
 • Erilaisia ​​lämmöneristysmateriaaleja lattianeristykseen voit rakentaa hyvän indikaattorin rakennetta lämpöhäviön estämiseksi.
 • lattia, joka päätyy olemassa oleviin lattiaan;
 • Lattian erityislaskelmien tuottamista ei tarvita, koska maapinnoitus kattaa koko kuorman;
 • lämpimän kerroksen järjestäminen täydellisesti lämmittää huoneen, lisäksi niiden lämmitys tapahtuu tarpeeksi nopeasti ja lämpö jakautuu tasaisesti huoneen ympärille;
 • lämmin lattia maalla on hyvät äänieristysominaisuudet;
 • Lisäksi tässä kerroksessa ei käytännössä ole mitään muotia ja kosteutta.

Maapallon karkean betonilattian haitat ovat seuraavat:

 • käytettäessä monikerroksista kerrosta huoneiden korkeus vähenee huomattavasti;
 • ongelmien ilmetessä purkutyöt edellyttävät runsaasti aineellisia voimavaroja;
 • lattian järjestäminen kentällä edellyttää suurta investointia aineellisista, fyysisistä ja tilapäisistä voimavaroista;
 • jos pohjavesi on liian suuri tai maaperä on hyvin hajoava, tällaisen lattian järjestely ei ole mahdollista.

Betonilaatan laite maassa: materiaalien valinta

Kuten aiemmin mainittiin, betonilattian järjestelyyn maanpinnan on rakennettava monikerroksinen rakenne. Ensimmäistä kerrosta suositellaan käyttämään joen hiekkaa, enemmän kuin rikkoutuneita tai laajennettua savea.

Asennuksen jälkeen asennetaan silloitustiiviste, vedeneristyskalvo ja eristys. Seuraavaksi aseta viimeistelylaatta, joka on perustana viimeistelyaineiden viimeistelylle.

Hiekan ja murskattujen kivien tärkein tehtävä on suojata tiloja kosteuden tunkeutumiselta. Kun murskattua kiveä käytetään, on tiivistettävä se huolellisesti ja käsitettävä murskattu kivi bitumilla.

Liian märän maaperän läsnä ollessa laajentuneen saven käyttöä ei voida hyväksyä. Koska se imee ylimääräisen kosteuden ja muuttaa sen muotoa. Kun kerros on päällystetty polyeteenipohjaisella kalvolla, kaadetaan karkeaa kerrosta noin kahdeksan senttimetrin kerroksessa. Lisäksi sen päälle on sovitettu päällekkäin asetettujen kahdesta polyeteenikerroksesta muodostuva vedenpitävyys. Huomaa, että polyeteenin on oltava erittäin tiiviisti liitetty toisiinsa estämään kosteuden pääsyn huoneeseen.

Lämmöneristysmateriaaleina suositellaan seuraavia materiaaleja:

 • ekstrudoitu polystyreeni;
 • mineraalivilla;
 • vaahtolasi;
 • polyfoam jne.

Tämän jälkeen viimeistelylaatta järjestetään, joka on vahvistettu epäonnistumatta. Jotta lasin tasaisuus olisi suositeltava, käytetään majakkaa.

Betonipinta maanpäällisessä tuotantoteknologiassa

Lattiaa saa asentaa vain sen jälkeen kun seinät ja katto on jo pystytetty. Betonipäällysteen valmistuspaikka maassa sisältää seuraavat vaiheet:

 • suorittamaan työtä lattian korkeuden ja sen merkinnän määrittämiseksi;
 • maaperän yläkerroksen puhdistaminen ja pohjan tiivistäminen;
 • soran tai soran asentaminen;
 • vesi- ja lämpöeristystyöt;
 • betoniteräksen vahvistaminen;
 • kaatopaikan asennus laastille;
 • suora täyttö.

Lattia on rakennettu maahan siten, että se on samalla tasolla oviaukon kanssa. Rakennuksen ympäryksen varrella on oltava merkintä. Tällöin merkit asetetaan seinille 100 cm: n etäisyydelle aukon pohjasta. Kun merkintä on tehty, laske se takaisin metriin. Tämä rivi tulee viite betonin kaatamiseksi. Jotta merkintä olisi helpompaa, on tarpeen asettaa tangot huoneen nurkkaan osiin, joihin köydet vedetään.

Seuraavassa työn vaiheessa pohjan puhdistaminen maaperän yläkerroksesta. Ensin sinun on päästävä eroon kaikista roskista lattialla. Poista vähitellen koko maaperän yläosa. Betonikerroksen pinnalla on 35 cm: n paksuinen rakenne, joten pinnasta poistettavan maaperän tulee olla täsmälleen samanlainen kuin paksuus.

Erikoislaitteiden, kuten värähtelevyn, avulla suoritetaan pintapuristus. Sen puuttuessa riittää käyttää puupäällystä, johon on kiinnitetty nauloja. Tuloksena olevan pohjan on oltava erilainen tasaisuus ja tiheys. Kävelyn aikana ei saa jäädä jälkiä.

Maapallon alemmalla sijainnilla suhteessa oviaukkoon vain sen yläosa poistetaan, pinta on hyvin tiivistetty ja täytetty hiekalla.

Seuraavaksi tehdään töitä soran ja soran asennuksessa. Pohjakerroksen alentamisen jälkeen tehdään soran täyttö, tämän kerroksen paksuus on noin 10 cm. Vinkki: täytön jälkeen pinta kaadetaan vedellä ja tiivistetään jälleen. Pinnan tasaisuuden hallinnan helpottamiseksi on tarpeen ajaa tangot maahan, joka on asetettu suhteessa tasoon.

Hiekka tasoitetaan sora- kerroksen jälkeen. Kerroksen tulee olla samanpaksuinen, noin 10 cm. Pinnan tasapinnan säätämiseksi käytä samoja tappeja. Tämän kerroksen järjestelyä varten suositellaan pyörrehiekan käyttöä erilaisilla epäpuhtauksilla.

Hiekalle asetetaan murskattu kivi, jonka murto-osa on 4 x 5 cm. Sen jälkeen se tiivistetään ja pinta levitetään hiekalla, tasoitetaan ja tiivistetään. Aseta sora siten, että ulkonevat reunat eivät esiinny pinnalle.

Huomaa, että jokaiselle lattialle asetetusta kerroksesta on oltava aiemmin tarkistettu tasoitus. Siksi työskentelyprosessissa käytä rakennustasoa.

Lattian ja vedenpitävyys betonilattialla kentällä

Vedeneristyskerroksen luominen riittää polyeteenikalvon tai kalvon käyttämiseen. Vedeneristysmateriaalia on levitettävä lattian reunan ympäri, yritä tuoda äärimmäiset alueet muutaman senttimetrin yli nollamerkit. Levyt on päällekkäin ja kiinnitetty pintaan teipillä.

Lattiaeristyksen parantamiseksi ja maaperän jäädyttämisen estämiseksi on suositeltavaa käsitellä lattia mineraalivillalla.

Betonikerroksen lujituksen ominaisuudet maassa

Jotta betoni voisi hankkia tarvittavan voimaa, on tarpeen vahvistaa sitä. Tämän prosessin suorittamiseksi on suositeltavaa käyttää metalli- tai muoviverkkoa, lujitustangot tai lujittavaa lankaa.

Lujittavan kehyksen asentamiseksi sinun tulee varustaa erikoiskannattimet, joiden korkeus on noin 2,5 cm, joten ne sijoitetaan suoraan betonilattialle.

Huomaa, että muovisen verkon käyttö vaatii venyttämällä sitä aiemmin vasaralla olevilla tapilla. Johdinta käytettäessä lujittavan kehyksen valmistukseen tarvitaan hitsausta ja taitoa työskennellä sen kanssa.

Jotta kaatoprosessi kulkeutuisi nopeasti ja tulos osoittautui korkealaatuisiksi, asenna ohjaimet ja kiinnitä muottiin. Jakaa huone useiksi tasoiksi, joiden leveys on enintään 200 cm. Asenna ohjaimet puupalkkien muodossa, joiden korkeus on yhtä suuri kuin lattiasta nollamarginaaliin.

Ohjeiden kiinnittämiseen käytetään paksua sementtiä, savea tai hiekkaa. Harjat on asennettu ohjaimien väliin, joka on karttojen valmistaja, kaatanut betoniliuos. Muotoiluna suositellaan käytettäväksi vanerin kosteutta kestäviä ominaisuuksia tai puulevyjä.

Huomaa, että ohjaimet ja muotti ovat nollan alapuolella ja kohdakkain suhteessa vaakatasoon. Näin ollen on mahdollista saada pohja, joka erotetaan tasaisuudesta. Ennen kuin asennat ohjaimet ja muottipesät, ne on käsiteltävä erityisellä öljyllä, mikä helpottaa niiden poistamista konkreettisesta sekoituksesta.

Teknologia kaatamalla betonilattia maahan

Täyttö suoritetaan kerran tai enintään kaksi kertaa. Näin ollen se näyttää rakentavan yhtenäisen ja tehokkaan suunnittelun. Jotta betonilattia maalla olisi omat kätensä palvelleet omistajiaan pitkään, on parasta tilata erikoinen betoniliuos tehtaalta. Sen vahvuus ja laatu ovat paljon korkeammat kuin kotimaassa valmistetun koostumuksen.

Ratkaisun itsensä tuottamiseen tarvitaan betonisekoittimen läsnäolo, sementtilajitusta, joka on alle 400, hiekka ja täyteaine raunioina.

Betoniliuoksen valmistamiseksi yksi osa sementistä, kaksi osaa hiekasta ja neljä osaa täyteaineesta sekoitetaan samanaikaisesti ainesosien kokonaismäärän perusteella, puolet vedestä on tarpeen.

Kaikki aineosat sekoitetaan sekoittimessa, varmista, että kaikki ainesosat ovat laadullisesti sekoitettuja. Aloita täyttämään lattia huoneeseen, joka on vastapäätä huoneen sisäänkäyntiä. Täytä kolme, neljä korttia yksi kerrallaan ja käytä sitten lapio tasoittamaan koko pinnan koko.

Betonin hyvän kiinnittymisen varmistamiseksi pintaan on suositeltavaa käyttää manuaalista tärinää betonille.

Kun suurin osa kortista on täytetty, on tarpeen suorittaa karkea tasoitus pinta. Näihin tarkoituksiin on oltava sääntö, kaksi metriä leveä, joka vedetään lattialle litteillä liikkeillä. Tämä sääntö auttaa pääsemään eroon ylimääräisestä betonista, joka kuuluu tyhjiin kortteihin. Tasotuksen jälkeen irrota muotti ja täytä jäljellä olevat alueet liuoksella.

Kun koko pinta-ala tasoitetaan, peitä lattia polyeteenikalvolla ja jätä kuukausi. Huomaa, että useiden päivien jälkeen pinta kostuu jatkuvasti vedellä, jotta vältetään betonin kuivuminen, halkeamien muodostuminen ja pohjan löysyys.

Viimeinen vaihe käsittää lattian käsittelyn käyttämällä itsestään tasaavia seoksia, jotka varaavat lasin. Tämä seos auttaa tekemään pohjan täysin tasaiseksi ja eliminoimaan pienet epätasaisuudet.

Teos alkaa myös oven vastakkaisella kulmalla, on suositeltavaa käyttää lapioa liuoksen levittämiseen ja sääntöä käytetään tasoittamiseen.

Seksi tyytyy 72 tuntia. Seuraavaksi lattia on valmis viimeistelyaineiden asennukseen ulkokäyttöön. Se on tämäntyyppinen betonilattiat kentällä yksityisessä talossa, joka tarjoaa vankan ja kestävän pohjan.

Pohjakerros: askel askeleelta ohjeet ja vinkit

Tästä artikkelista opit:

 • Mitä karkea lattia on maan päällä?
 • Mitkä ovat alustan etuja
 • Minkä kerroksen pitäisi olla aluslattia maanpinnalla
 • Kuinka karkea lattia kallellaan omalla kädellä
 • Mitä asiantuntijat suosittelevat aluslattiasta

Talon rakentaminen on pitkä ja monivaiheinen prosessi, mukaan lukien täysin erilaisen luonteen ja monimutkaisuuden työ: pohjan rakentaminen, seinien rakentaminen, kate, viimeistely ja monet muut prosessit. Rakennuksen päävaiheista - karkeasta viimeistelystä - erityisesti kaatamalla. Sen ydin on perustaa pohja, jonka viimeistely pinnoite viimeistely materiaaleja myöhemmin perustetaan. Huolimatta siitä, että kentällä oleva lattiapilkku on usein jonkin pätevyyden valmistaja, sillä on useita vivahteita ja vaatii erilaisia ​​töitä. Tässä artikkelissa puhumme niistä.

Mitä karkea lattia on maan päällä?

Tätä menetelmää sovelletaan mihin tahansa maaperään, riippumatta pohjaveden läheisyydestä. Korkealaatuinen ja luotettava maavalli estimaatti on varustettu betonimerkillä M300 tai uudemmalla. Erityisesti on tarpeen käyttää korkeampaa betoniluokkaa lattialle, jolla on suuri kuormitus tai jos maaperän ominaisuudet eivät ole tyydyttäviä. Tällöin myös vahvistusverkko on välttämättä asennettu.

Kaikki tarvittavat materiaalin suositellut parametrit on merkitty suunnittelu- ja arvioasiakirjoihin. Jos niitä ei ole, on tarpeen tehdä sopivat laskelmat ottaen huomioon kaikki lattian myöhempää käyttöä koskevat ehdot.

Edut alustan

Yksi seuraavista ominaisuuksista on maanviljelijöille:

 1. Yksinkertaisuus työn suorituksessa. Jos noudatat kaikkia sääntöjä ja tekniikoita, työstäminen teräspinnalla kentällä kestää yleensä useita tunteja.
 2. Materiaali, jolla on suuri lujuus ja vakaa muodonmuutoksia vastaan, edistää lattian pitkän käyttöiän.

 • Betonin karkealla lattialla on erinomaiset lämmön, äänen ja vedenpitävyyden ominaisuudet. Tällainen pohja lattia ei jäätyy edes talvikuukausina, mikä antaa lämpöä ja mukavuutta asunnolle.
 • Tärkeä näkökohta on rouhituskiven kannattavuus sekä materiaalien kustannusten että rakennusalan palvelujen hinnoissa.
 • Aluslattiat maata vasten

  Aluslattian täyttäminen maaperällä oli korkealaatuista, joten on otettava huomioon kaikki seuraavat kerrokset:

  • tiivistetty pohja;
  • seos puhdistettu ja seulottu jokien hiekka sora;
  • betonipinnoitus;
  • höyrysulkukalvo tai muu eristysmateriaali;
  • eristyspolystyreeni-vaahto tai muu vastaava aine;
  • muovikalvo;
  • teräsbetonibetoni;
  • lattiapäällyste, joka voidaan tarvittaessa kiinnittää erityiseen alustaan.

  Tämä järjestelmä ei ole lopullinen versio. Vaiheet voivat vaihdella maaperän ominaisuuksien, lattiatyyppien ja muiden vivahteiden mukaan.

  Luonnos lattialle kentällä omilla käsillä: askel askeleelta ohjeita

  Vaihe 1. Valmista pohja.

  Ensinnäkin nollapistettä etsitään käyttäen tasoa (ja korjattuna kohotukselle ja pinnan tasolle). Tämä tarjoaa mahdollisuuden arvioida objektiivisesti tulevan työn määrää maan kanssa. Maaperän pinta on varovasti paikoillaan vähentämään maaperän samentumisen riskiä ja valmiin lattian halkeilua.

  Lisäksi puristetulle alustalle asetetaan hiekkasyyny:

  • ensimmäisen kerroksen pitäisi olla 25% suurempi kuin on tarpeen;
  • kaadettu kerros kostutetaan ja särjetään siten, että paksuus vastaa alkuperäistä laskutoimitusta;
  • tamping tehdään tärisevä kone tai rulla.

  Ylhäältä hiekalle kaadetaan soraa tai laajennettua savea, joka tekee hiekkakerroksesta tiiviimmän ja tulee vankka perusta seuraaville kerroksille.

  Vaihe 2. Tuotamme pohja-alustan.

  Pohjakerroksen ensimmäinen kerros on vähärasvainen betoni. Se suorittaa teknisiä toimintoja, jotka muodostavat perustan höyrylle ja vedeneristykselle. Karkeuslevystä käytetään laihaa betonia (luokka B 7.5-10) ja murskattua kiviainetta (fraktio: 5-20 mm). Käytettäessä soraa, seerumi voidaan kaataa luokkaan 50-75 betonilla.

  Ensimmäisen kerroksen täyttö ei ole hankalaa, eikä se edellytä tiukan tekniikan noudattamista. Vedenkerroksen paksuus vaihtelee 40-50 mm: n välein ja enintään 4 mm: n vaakasuoraan tason mukaan.

  Vaihe 3. Teemme karkean pohjan vedenpitävyyden.

  Kosteuden kapillaarisen imun poistamiseksi maaperästä tulee olla vedenpitävä lattia.

  • Sopivin vesieristys on rullissa oleva bitumi tai polymeerikalvo. Joskus on sallittua asettaa yksi paksu muovikalvo. Jos materiaali on liitetty, se on asetettava päällekkäin, jonka jälkeen saumojen kiinnittyminen rakennusnauhalla. On välttämätöntä tarkastaa materiaalien pinta koskemattomuuteen tai tehdasvaurioihin.
  • Seinällä on eristävä kangas noin 15 - 20 cm. Viimeistelylaattojen asettamisen jälkeen ylimääräiset materiaalierät poistetaan.
  • Joskus on mahdotonta tasoittaa vedenpitävyyttä karkean sidoksen edessä. Tällöin kaadetaan betonin pohja, johon levitetään bitumiin tai polymeeriin pinnoitettua vedenpitävää kerrosta.

  Vaihe 4. Aluslattian lämpöeristys maassa.

  Seuraava askel on höyrysulun asentaminen. Sopivin materiaali tähän on polymeeri-bitumin kalvo, joka perustuu lasikuituun tai polyesteriin. Huolimatta korkeasta laadusta ja kestävyydestä, tällaisen materiaalin hinta ilahduttaa yllättäen. Tällaisen materiaalin kalliimpi analogi on polyvinyylikloridikalvo. Tässä tapauksessa kuitenkin korkea hinta - ei ole kestävyysindikaattori. Käytännössä tällainen materiaali on altis mätämilleen ja muille vaurioille.

  Suositeltavat artikkelit tästä aiheesta:

  Höyrysulku auttaa säästämään paljon rahaa tilan lämmityksestä, koska lämpöhäviötaso sitä käytettäessä vähenee 20%. Tämän kerroksen asettaminen on avain kodin lämmön ja mukavuuden luomiseen.

  Lämmittäminen tapahtuu käyttämällä seuraavia materiaaleja:

  • Suulakepuristettu polystyreenivaahto on yksi parhaista vaihtoehdoista lämmittämiseen, joka suojaa lattiaa usein esiintyvistä muodonmuutoksista ja kestää raskaita kuormituksia.
  • Polystyreeni-vaahdon tyyppi on vaahtomuovi PSB50 ja PSB35. Ensimmäinen vaihtoehto on tarkoitettu autotalli-, varasto- tai teollisuustiloihin, toinen - asumiseen. Vaahtosementtilattian vaurioiden välttämiseksi vaahtolevyjen kummallakin puolella on vaipat muovikelmulla. Tällainen eristys on varsin luotettava.
  • Toinen yhteinen lämmitysvaihtoehto on mineraalivilla. Tämä materiaali kykenee kuitenkin nopeasti imemään kosteutta sementtikerroksesta ja tasoituksesta. Siksi, kuten vaahdon tapauksessa, mineraalivilla on eristettävä kummallakin puolella muovikalvolla.

  Vaihe 5. Vahvistaminen.

  On tärkeää, että maapohjamaalausta ei sekoiteta maahan pohjalla, joka on painovoimaisia ​​paineita. Tässä suhteessa riittää yksikerroksinen vahvikekytketyt sauvat, joiden halkaisija on 3-5 mm.

  On tärkeää pohtia joitain vivahteita:

  1. Ristikko on sijoitettava mahdollisimman lähelle rakenteen pohjaa (betonin venytysalueella).
  2. Suojakerroksen paksuuden tulisi olla 1,5 - 2 cm, joten verkko asennetaan polymeeri- tai betonialustalle, joka on sijoitettu polystyreeni- vaahtoon.

  Rakennuksen ympärillä on suojattava vastaavanlainen kerros. Yleisimmin käytetyt kortit, joiden solu on 10x10 - 15x15 cm. Tässä tapauksessa päällekkäisyyksien tulisi vaikuttaa ainakin yhteen soluun. Lämmin kerroksen ääriviiva asetetaan verkkoon ja kiinnitetään nailonpihkien avulla.

  Vaihe 6. Vaimennuskerros ja varjostus.

  Levitys on erotettu seinistä, grillata, jalusta ja pohjasta vaimennuskerroksen avulla. Se on muodostettu reunasta asennetusta vaahtopolystyreeni-nauhasta, jotka on sijoitettu sulkevien rakenteiden kehälle. Toinen vaihtoehto on kiinnittää erityinen nauha seinien ympäri kehä. Tällaisen vaimentimen korkeuden on ylitettävä maanpinnan alapuolen paksuus. Ylimääräiset osat leikataan jalkalevyn kiinnitysvaiheessa.

  On huomattava, että maanalaisen aluskerroksen tasoitus tehdään yhdellä askeleella, jotta rakenteen suurin resurssi varmistetaan. Suurille alueille (yli 50 m2) luodaan erityisiä profiileja.

  Jotta kerrokset olisivat helpommin yhdenmukaisia, käytetään usein kipsi-majakoita, jotka on asennettu kipsi- tai alkukittien kovaan kovettumisratkaisuun.

  Tällöin majakkojen välissä on seos, joka tasoitetaan säännössä. Majakat voidaan jättää upotettuina lattialle tai poistaa sen jälkeen, kun seos on tarttunut hieman. Muodostuneet kourut voidaan täyttää betonilla ja tasata uudelleen. Halkeilun estämiseksi pinta kostutetaan säännöllisesti ensimmäisten kolmen päivän ajan.

  Asiantuntijoiden vastaukset suosittuihin kysymyksiin lopullisesta liittimestä

  Jotta säästää rahaa yleensä ja parantavat parempaa toimintaa, jotkut rakennuttajat yrittävät joskus korvata suositellut materiaalit lattian karhentamiseksi maahan muiden kanssa.

  • Onko suositeltavaa vaihtaa sementtikudoksen hiekkakiviä vuodevaatteisiin?

  Tämä alkuperäinen ratkaisu voi tarjota lisäeristystä. Ammattilaiset eivät kuitenkaan suosittele maaperän laajennetun saven käyttöä lähekkäin sijaitsevan pohjaveden kanssa, mikä voi johtaa tämän materiaalin kostuttamiseen.

  • Voivatko murskatut tiilet tai muut rakennusjätteet käyttää soraa?

  Tällaisten materiaalien käyttöä ei ehdottomasti suositella. Tiili ei ole vesitiivis materiaali, se vie vettä ja romahtaa nopeasti. Siksi tällainen karkea lattia kentällä menettää voimaa ja eheyttä. Lisäksi jätteillä ja rikkoutuneilla tiilillä on eri murto-osa, joten ne eivät kykene liimautumaan tiukasti.

  • Voidaanko hydroprotektio asentaa vain karkean solmun alla ja tulevaisuudessa olla käyttämättä sitä enää?

  Vastaus on negatiivinen. Ensinnäkin muovikalvo vastaa muista toiminnoista: estää heitä jättämästä laastia. Toiseksi, jonkin ajan kuluttua vedeneristys menettää tiukkuutensa ja on repeytynyt epätasaisen pistekuormituksen vaikutuksesta lattialle.

  • Onko mahdolli- sesti mahdollista korvata rouhinta levittämällä lattia maahan?

  Vuoto aiheuttaa vuotoja sängyn alle levittämällä erityisellä kerroksella nestemäistä liuosta. Sen korkeus riippuu sekä paksuuskerrosten paksuudesta että puristuksen voimakkuudesta. Jos vuodevaatteet ovat hyvin tiheitä - nestemäinen liuos ei pääse tunkeutumaan yli 4-6 cm: iin, minkä seurauksena lattian perustan kantavuusindikaattorit vähenevät. Näin ollen tähän kysymykseen on vastattava ottaen huomioon mahdolliset kuormat lattian pinnalla.

  Lattialämmitys lattialle maahan

  Lämmitetyn lattian muotoilu kentällä on optimaalinen seuraavin tavoin:

  1. Hedelmällinen maa poistetaan ja roskat ja suuret kivet poistetaan. Loput maaperästä on huolellisesti tasoitettu ja hehkutettu tasaisesti tasolle. Tämä on pohja seuraavien kerrosten asettamiselle.
  2. Hiekka kaadetaan (mikä tahansa on mahdollista) ja sen jälkeinen laadukas särmäys ja tasoittaminen tasolle.
  3. Seuraavaksi - kerros hiekkaa tai pienikokoista tai keskikokoista fraktiota, joka myös pitäisi olla perusteellisesti ja pitkä pakattu lähes monoliittisen pinnan aikaansaamiseksi. Muuten murskattu kivi on alempi lämmönjohtavuus, joten sitä suositellaan käytettäväksi.

 • Pre tasoite. Voit käyttää yhtä seuraavista vaihtoehdoista:
 • Raskas ja hiekka kerrostetaan nestemäisellä liuoksella (hiekka ja sementti suhteessa 2: 1).
 • Tulva rouhuminen lämpimän lattian alla maahan. Suositeltava kerrospaksuus on 5-7 cm. Jotta kestävämpi ja kestävä pinnoite saavutettaisiin, on asennettava 3 mm: n halkaisijaltaan 10x10 cm: n korkuinen metallivahvistin, jonka ansiosta tuleva lattia kestää suuria kuormituksia.
 • Kaikkien kerrosten ja betonin kiinteyttämisen jälkeen vedeneristyskerros asetetaan. Kuivaan maaperään soveltuva PET-kalvo.
 • Polystyreenilevyjen asettaminen. Jotta liuos ei pääse virtaamaan niveliksi, ne tulisi liimata liimanauhalla.
 • Metalloitu (ei-folio) vedeneristys.
 • Lattialämmityksen kiinnitysjärjestelmä ja itse lämmityselementit (kaapeli, matto, putket jne.).
 • Laatoitettu lattialämmitys, mikä on parasta tehdä vahvistamalla.
 • Kuinka paljon karkea lattia on maassa

  Pohja-alustan yksityiskohtaiset kustannukset näkyvät eri rakennus- ja korjausorganisaatioiden hinnastossa. Ne löytyvät näiden yritysten verkkosivuilta. Voit myös selvittää hinnan ja saada lisää neuvoja puhelimitse. Lisäksi monet yritykset tarjoavat sinulle sopivan konsulttimittarin maksuttoman vierailun kohteeseen, jotta voidaan laskea hinta mahdollisimman tarkasti ottaen huomioon kaikki mahdolliset vivahteet ja toiveet.

  Pelkää, että korjauksen aloittamisen jälkeen se ei koskaan lopu?

  Yrityksellä "Oma korjaus" tämä ei tapahdu.

  • Tyhjennä määräajat. Palautamme 5% tilausmääristä kultakin viivästyspäivältä.
  • Laadunvarmistus. Kaikki ennakoimattomat kulut korvataan omalla kustannuksellaan;
  • Kiinteä arvio. Työn kustannukset eivät kasva. Hankki hintaa välittömästi sopimukseen;
  • Maksusuunnitelma 0%. Ei ennakkomaksua. Aloita korjaus juuri nyt;
  • Vapaa suunnitteluprojekti. Asunnon suunnittelu ja 3D-visualisointi.

  Tilaa puhelut ja selvitä korjaustesi kustannukset!

  Luonnonkivi pohjaan: valmistus-, tilaus- ja askelohjeet

  Tämä kytkin on tehty yksityisissä kodeissa, autotallissa, vartioissa, teollisissa ja varastotiloissa, suurissa kauppahallissa, linja-autoasemilla jne.

  Luonnostaatti pohjakerroksen pohjalla

  Menetelmää pidetään yleisenä, sitä sovelletaan kaikentyyppiseen maaperään pohjavesivyöhykkeestä riippumatta. Valussa käytetään M300: n alhaisempaa betonia, jos lattian kuormat ovat suuret ja maaperän fysikaaliset ominaisuudet ovat epätyydyttävät, betonin laatu kasvaa ja vahvistusverkkoa käytetään epäonnistumatta.

  Vahvistettu lattia maahan

  Kaikki materiaalien paksuuden ja ominaisuuksien indikaattorit on kirjoitettu suunnittelu- ja arviointiasiakirjoihin. Jos näin ei ole, laskelmat on suoritettava itsenäisesti ottaen huomioon kaikki lattian käyttöolosuhteisiin vaikuttavat tekijät.

  Kaavion luonnoksen kaaviot

  Betonikerroksen asennus

  Esimerkki lattiasta

  Pohjustusmahdollisuus maahan, jossa on laajennettu savi

  Rakennuskoodit suosittelevat useamman murtolujuuden käyttöä riippuen sen sijainnista pohjaveden, pohjaveden ja pohjaveden läheisyyden suhteen.

  Lattian risteys maan päällä nauhan pohjalle

  1. Luonnosta valmistettu levitin sijaitsee maan alapuolella nauhan pohjan viereen kasetin laajentamisen tasolla. Tätä järjestelmää käytetään, jos talon sisällä on ruokavarastoja tai muita tarpeita.

  Lattia maata vasten laajennusnauhalla

  Lattia maahan nauhan alapinnan seinämän vieressä

  Maapohjainen lattia on pohjalevyn yläpuolella.

  Ei ole yleismaailmallisia suosituksia karkean sidoksen sijainnille, kaikki riippuu talon toimintaolosuhteista ja arkkitehtonisista ominaisuuksista. Ainoa vaatimus on, että ovikehyksen asento on suunniteltava ennen karkean sidoksen aloittamista, valmiin lattian tason tulisi olla kynnysarvon alapuolella.

  Pie betonilattia maahan

  Lisävarusteet maalipinnan levittämiseen maahan

  Rakentajat valitsevat erityisen vaihtoehdon ottaen samalla huomioon pohjaveden rakenteen ja pohjaveden suurimman kuormituksen. Klassinen ratkaisu on tamped maaperä, kerros hiekkaa ja murskattua kiveä eri paksuus, muovikalvo ja rouhinta levittää tai ilman vahvistusta.

  Klassinen luonnoslasitus

  Tätä menetelmää suositellaan tapauksissa, joissa pohjavesi sijaitsee lähemmäksi kuin kaksi metriä pinnalle. Pohjavesi on paljon pienempi - voit yksinkertaistaa rakentamista. Leikkausmassaa saa levittää suoraan maahan, jotta se voi käyttää vain hiekkaa tai murskattua kiveä vuodevaatteena. Joissakin tapauksissa voit kaataa alustan suoraan maahan ilman muovikalvoa. Lattian karhennusta varten kalvoa ei käytetä kovinkaan paljon vedeneristykseen (betoni ei pelkää kosteutta, päinvastoin, kosteassa tilassa, se lisää vahvuutta), kuten sementtimoniseoksen viivästymisen kannalta. Ilman kalvoa se lähtee nopeasti betonista, jolla on erittäin kielteinen vaikutus voimakkuuteen.

  Mitkä tekijät vaikuttavat luonnonkivetin rakennustekniikkaan?

  Pohjaveden taso.

  Pohjaveden taso

  Jos ne tulevat lähemmäksi kuin kaksi metriä pinnalle, on välttämätöntä tehdä hiekkaa ja soraa. Vuodevaatteet estävät kosteuden kulkeutumisen maaperäkapillaareilla. Jos on vuodevaatteet, tarvitaan sementtihyytelöä viivästyttävän kalvon käyttö. Jos karkeuslevy tehdään heti maahan, kalvoa ei voida asettaa.

  Kuvassa murskattua kivi vuodevaatteet

  On tärkeää. Pohjaveden sijainti on määriteltävä keväällä, ja tämän ajanjakson aikana ne nousevat eniten.

  Jos lattian muotoilu edellyttää jäähdytysnesteen sijoittamista, esisuodattimella on oltava kompensoiva rako säätölaitteen välissä. Tällaiset rakenteet poistavat lämpölaajenemisen kielteisen vaikutuksen ja poistavat karkean solmun halkeilun tai turvotuksen todennäköisyyden.

  Jos suunniteltu lattiakuorma ylittää 200 kg / m2, vahvistaminen on pakollista. Valvoparametrit valitaan kullekin tapaukselle erikseen. Samaa lähestymistapaa tarvitaan tapauksissa, joissa sisäpuoliset väliseinät on tarkoitus laittaa lattialle. Sinun ei pitäisi toivoa vain viimeistelylaatan vahvistamista, sen fyysiset ominaisuudet eivät anna sen kestää raskaita kuormia.

  Joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä vedonlyönnistä

  Kokemattomat rakentajat pyrkivät usein säästämään tai parantamaan suositeltavia materiaaleja, jotka lisäävät lasia muille, jotta he voivat säästää tai parantaa suorituskykyään.

  1. Onko suositeltavaa, että mustat solmit täyttävät vuodevaatteet murskattuna kiviaineksella? Ensi silmäyksellä voi tuntua, että tämä on alkuperäinen ratkaisu, jonka avulla voit samanaikaisesti lämmittää lattiaa. Ammattimaiset rakentajat suosittelevat tämän materiaalin käyttöä vain niissä tapauksissa, joissa pohjavesi on alhainen, kosteaa saviä ei oteta huomioon.

  Säleikkötyyppien täyttö sementin sijasta

  Älä käytä rikkinäisiä tiiliä

  Esimerkki lattian vedeneristämisestä

  Valokuvassa murskattu kivi vuotaa sementtimääriä.

  Ceramsite on vuotanut sementillä

  Nyt, kun olemme selvittäneet suurimman osan kysymyksistä, jotka koskevat karkean solmun tekniikan ominaisuuksia, voimme antaa askel-askeleelta ohjeita sen täyttämiseen.

  Ohjeet karkean solmun tekemiseen lattialle maassa

  Mieti kaikkein monimutkaisinta ja aikaa vievää vaihtoehtoa käyttämällä kaikkia kerrosta vuodevaatteita.

  Vaihe 1. Tee mittaukset. Ensinnäkin pohjatasolle, sinun on merkitettävä valmiin lattian taso.

  Kohot projektissa

  Voit tehdä tämän käyttämällä laseria tai vesivoimaa. Koko määräytyy objektin suunnittelun ja teknisten asiakirjojen tai työpiirustusten mukaan. Jatkaa alaspäin sinun on laitettava tarroja lattian paksuuteen riippuen sen rakenteesta, viimeistelylevyn paksuudesta, karkeasta kerroksesta, soraaltaista ja hiekasta.

  Vaihe 2. Irrota maaperä laskettuun syvyyteen, puhdista paikka, tee se täyttöön hiekalla. Täytä löysä maaperä tai puhdista pohja varovasti lapiolla.

  Vaihe 3. Peitä hiekka. Yleensä kerroksen paksuus vaihtelee kymmenen senttimetrin välillä. Jos tarvitset runsaasti hiekkaa, sinun täytyy kaataa se vaiheittain. Jokainen kerros erikseen syöksyy. Tampingin laatu paranee merkittävästi, jos työ suoritetaan erityismekanismeilla: tärisevät täryttimet tai värähtelevät tiivistimet. Tampingin aikana sinun on varmistettava, että hiekka on enemmän tai vähemmän tasainen ja vaakasuora pinta.

  Hiekkapuhallus

  Hiekkapuhallus tärytyslevyllä

  Käytännön neuvoja. On suositeltavaa kastella pintaa tampingin aikana, mikä lisää merkittävästi hiekan kutistumisen astetta. Voit kostuttaa letku tai kauhat.

  Tamping on erittäin tärkeä vaihe karkean solmun järjestelyssä maassa, ei tarvitse kiirehtiä. Kaikki kaivot kaadetaan ja repeytyvät uudelleen, tuberkit katkaistaan.

  Vaihe 4. Kaada murskattua kiviä ≈ 5-10 cm paksu ja paina se varovasti. Murskattu kivi on parempi ottaa useita murtolukuja. Hiekka kaadettiin suurempana, karkean sileän hienon alla. Tällä tavoin pohjan kantavuusominaisuudet paranevat. Osa teknisestä tiedonsiirrosta voidaan piilottaa kerrospinnoilla tai suoraan aluslevyllä. Ei tarvitse pyrkiä asentamaan siellä kaikki putket ja sähköverkot, hätätilanteissa on hyvin vaikeaa saada heitä korjaustöihin.

  Vaihe 5. Valmistele betoniseos.

  Itse tuotettu betoniseos

  Voit tehdä sen itsesi betonisekoittimen tai tilaustyön avulla rakennusyrityksiltä. Sinun täytyy valita itsesi, molemmat vaihtoehdot voivat olla optimaalisia tietyissä olosuhteissa. Molemmissa tapauksissa on suositeltavaa laskea materiaalikustannukset, arvioida niiden aineelliset ominaisuudet ja fyysinen lujuus sekä työntekijöiden määrä.

  Tiheyden betoniseoksen pitäisi olla keskimääräistä alhaisempi. Tällaiset indikaattorit mahdollistavat betonin kaatamisen itsenäisesti lattia-alueelle. Yksi etua nestemäisen betonin käyttämisestä on se, ettei ole tarvetta asentaa majakkaa ja suorittaa työlästä työtä sen yhdenmukaistamiseksi manuaalisiin sääntöihin.

  Keitä nestemäistä betonia

  Työntekijät tarvitsevat vain tasoittaa tasoa vähän paikoissa, joissa materiaali on täytetty. Jos tarvitaan vahvistus, sammuu ruudukko. Rakennussäännöt edellyttävät sitä asennettavaksi siten, että betonin paksuus kaikilla sivuilla on yli viisi senttiä. Muussa tapauksessa rakenne ei toimi kokonaisuutena, raudoitetun betonin todellinen vahvuus tulee huomattavasti alhaisemmaksi kuin laskettu. Seuraukset voivat olla surullisimpia.

  Vahvistus - materiaalin järjestys ja valinta

  Betonilattia

  Vaihe 6. Jotta seuraavana päivänä mah- dollistetaan rouhintatankoa, se on kostutettava perusteellisesti. Jos sää on kuuma ja kuiva, on suositeltavaa kaataa vettä yön yli. Tällaiset toimet olisi toistettava kahden tai kolmen päivän kuluessa. Lisää työtä suositellaan 10-14 päivän kuluttua valun jälkeen. Tänä aikana betoni saavuttaa vähintään 50% sen suurimmasta voimasta, mikä mahdollistaa rakentamisen jatkamisen ilman pelkoa.

  Mikä on lopullinen kerros, jonka kehittäjä valitsee. Riippumatta rakentajan valitsemasta vaihtoehdosta, on suositeltavaa tehdä luotettava vedeneristys ylhäältä ja asettaa eristys. Näiden rakenteiden päälle viimeistelevä tasoitus tehdään laattapohjan alla tai puiset lokit pinotaan muille lattian viimeistelyvaihtoehdoille. Tällaiset järjestelmät tekevät lattiat lämpimiksi, mikä on erittäin tärkeää, kun otetaan huomioon lämmönsiirtoaineiden nykyiset hinnat. Samalla ammattirakentajien suositusten toteuttaminen lisää huomattavasti lattian käyttöaikaa.

  Viimeistelylaatta lämpöeristykseen

  Onko kannattavaa tehdä karkea betonipinnoite maahan

  Kysymys koskee kaikkia kehittäjiä poikkeuksetta, sitä on tarkasteltava tarkemmin. Verrataan tätä varten tehdasbetonilaattojen käyttöön.

  1. Teräsbetonilaatat edellyttävät pakollista ilmanvaihtoa maanalaisessa tilassa, sillä tuuletusaukot toimitetaan nauhalle - mikä lisää aikaa ja rahaa.

  Vavat kellarikerroksessa

  Sääntelylain mukaan etäisyys maahan ja levyihin on oltava vähintään 50 senttimetriä, muuten on mahdotonta tarjota tehokasta ilmanvaihtoa hengitysteiden avulla. Tällaiset vaatimukset rajoittavat laattojen käyttöä ja niiden alle on asetettava erityiset säätiöt. Tavallinen talousarvion grillaus ei ole sopiva.

 • Lattialaattojen kokonaispaino voi olla yli kymmeniä tonnia. Tämä on merkittävä ylimääräinen kuormitus säätöön, ja tällaiset käyttöolosuhteet on suunniteltava vaiheittain. Suuret kuormat edellyttävät erityisiä rakennustoimenpiteitä säätiön tukikapasiteetin lisäämiseksi, jolloin rakentamisen kokonaiskustannusten nousu voi ylittää 15%.

  Lattialaatat aiheuttavat suuria kuormituksia

  Laattojen asennus nosturilla

  Yksinkertaisimmat laskelmat, joissa otetaan huomioon levyt ja lisätyöt sekä materiaalit ja rouhituskartat maanpinnalla, osoittavat säästöjä jopa 25%. Ja tämä on vain kaikkein likimääräisimpiä laskelmia. Kalliiden lastaus- / purkauslaitteiden, toimitusten olkapään jne. Maksamista ei otettu huomioon.

  Video - Lattiapäällyste lattialla maahan

  Nikolai Strelkovsky päätoimittaja

  Julkaisu 01.07.2016

  Kuten tämä artikkeli?
  Tallenna, jotta et menetä!

  Lattiat maahan. Ominaisuudet ja edut

  FORUMHOUSE-käyttäjät kertovat, miten lattiat likaantuu

  Ribbon säätiö - yksi kodin yleisimmistä tyypeistä, mutta se ei ole ilman joitakin haittoja. Jos unohdat tehdä hengitysteiden nauhan perustan (tai laske väärin niiden poikkileikkaus), niin ajan mittaan tämä voi aiheuttaa ongelmia. Maanalaisten puutteiden riittämätön tuuletuksen takia puulattiat peittyvät sienellä, muotilla ja rotilla. Jalustan ylimäräinen kosteus johtaa myös ensimmäisen kerroksen betonilattien tuhoutumiseen.

  Tämän välttämiseksi perinteiset hengityssuojaimet voidaan korvata suljetulla, tuuletetulla maan alla. Tätä selostetaan yksityiskohtaisesti artikkelissa. "Tarvitsetko ilmastointia kellarissa". Mutta on olemassa toinen vaihtoehto - luopua maan alla ja rakentaa lattialle kentällä nauha-pohjan perusteella, kuten FORUMHOUSE-asiantuntijat neuvoo.

  Lattiat kentällä: mitä se on

  Tämä malli on monoliittinen betonipohja (sementti). Tässä on laitteen lattia maanpinnalla: tasoitus kaadetaan kaistaleen reunan sisäpuolelle hyvin tiivistetyllä maaperällä, joka on täynnä säätösauman sivuja ja eristyskerros. Yhdessä betonipohjan kanssa voidaan asentaa lattialämmitysjärjestelmä. Tämä muotoilu kertyy lämpöä, joten se sopii erinomaisesti energiatehokkaaseen kotiin.

  Seuraavat vaihtoehdot ovat lattiat maassa:

  1. Valmistetulla pohjalla (hyvin tiivistetty maaperä) kaadetaan lattialevy, joka on jäykästi liitetty nauhalevitykseen;
  2. Levy, joka ei ole liitetty nauhalevitykseen, niin kutsuttu "kelluva" tasoitus, kaadetaan valmistetulle pohjalle.

  Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin näiden vaihtoehtojen etuja ja haittoja.

  Mihail1974:

  - Jos täytetään "kelluva" liitin, niin nauhan ja lattian muotoilu "on vapaa". Jos kutistuminen tapahtuu, maanpinnan lattiapinnoitteen rakentaminen "pelataan" perustuksesta riippumatta, rakenteessa ei ole halkeamia, koska ei stressiä. Tämä on plus. Mutta on myös miinus - rakentaminen "elää omaa elämäänsä", erillään kaikista muista rakenteista.

  Jäykkä jäykkyysrakenne kaatamalla, pohja / tasoituskokoonpano toimii yhtenä yksikkönä. Sementti ei kutistu, koska on säätiöön. Mutta jos maaperä ei tiivisty tarpeeksi hyvin, voi jonkin ajan kuluttua häipyä, ja lasimaalaus "roikkuu" ilmassa. Raskaassa kuormituksessa, jos seinät, väliseinät ja alustat tukevat elementtejä, tämä voi johtaa pohjan pohjan muodonmuutokseen, halkeiluihin ja koko lattiarakenteen kantavuuteen maanpinnalla.

  Kuinka tehdä lattia maahan

  Molemmilla versoilla laastilla on sekä etuja että haittoja. Mikä laatu on betonilattiat suurimmassa osassa maaperästä, riippuu paljolti maan massan tiivistymisen laadusta ja siitä, kuinka hyvin muotoilu muuttuu.

  Mihail1974:

  - Kun kelluva solmio kaadetaan, "pohjaseinän / solmion" solmu on todella irrotettava, muuten nauha- kehyksen rakenne voi puristua. eli nauhakehikon sisäpuolen lattian on liikuttava suhteellisen vapaasti, muuten kelluvan solmun koko merkitys menetetään.

  Yleinen virhe on sitoa kaikki solmut niin tiukasti kuin mahdollista. Tämän seurauksena rakenteissa on lisääntynyt kuormitus. Floating estimaatti, elementit "lattia" ja "säätiö" toimivat toisistaan ​​riippumatta.

  Lattia maahan: laite. Perusperiaatteet

  Tärkeä sääntö: hyvin valmisteltu tukikohta on avain koko rakenteen pitkäkestoiseen elämään. Täytemateriaali (paras lattian täyttö maanpinnalla on hiekkaa) on vuotanut vedellä ja varovasti täytettävä 10-15 cm kerroksilla. Jotta tukia kunnolla voidaan vahvistaa, täytetään murskattua kiveä (sora on asetettava lattian alle).

  Rikkomisen täyttämisen takia, kun tuholaite tunkeutuu siihen, paikallinen törmäys tapahtuu, mikä johtaa alhaisimpien maakerrosten syvään konsolidointiin. Oikean menetelmän hiekkapuhallus on rakentaa huomiota.

  kam711:

  - Kaikissa värähtelevien levyjen ohjeissa kirjoitetaan, että levy on hiekka 20-30 cm: n syvyyteen, mutta kuinka hyvin tämä kerros tiivistetään, epäilen, että se riittää. Siksi olen sitä mieltä, että jälleenvakuuttamisessa on parempi hiertää noin 10 cm kerroksittain.

  • Levitä hiekkakerros 10-15 cm;
  • Kuljemme hiekan läpi kuivalla levyllä;
  • Jätämme hiekkaa vedellä letkusta. Tätä ei tarvitse tehdä vesivirralla, jotta se ei murtaisi kerrosta, vaan suutinruiskun läpi;
  • Siirrämme kostutetulle hiekalle värähtelevää levyä kahdesti muuttamalla liikkeen orientaatiota;
  • Jätämme hiekan uudelleen vedellä;
  • Siirrämme kostutetulle hiekalle tärisevän levyn 2-3 kertaa muutoksen suuntaan.

  Mitä vedeneristys laittaa lattialle maahan

  Pohjan huolellisen valmistelun jälkeen jatkamme vesihöyrysulun asennusta, joka suojaa lattiarakennetta kosteudelta. Usein kysytään, onko jalkojen perustamista tarpeen tehdä ennen tämän kerroksen asettamista. Loppujen lopuksi rakennettu tai liimautunut vedeneristys on vältettävä vahingoittumisen välttämiseksi tasaiselle jäykälle alustalle.

  Sivustosi komentajan jäsen lempinimellä al185:

  - Tee pohja vedenpitävän kerroksen asettamiseksi, kun pohjaveden paine on tarpeen. Tämä pätee myös kellareihin. Yksinkertainen lattioiden lattian versio ei vaadi muuta kuin yksinkertaista muovikalvoa.

  Valmistetulle substraatille asetetaan 150 mikronin kalvo, jonka päällekkäisyydet ovat 15-20 cm ja saumojen pakollinen liimaus. Vakuutuskalvolle voidaan sijoittaa 2 kerrosta.

  Lämmittimenä voi käyttää polystyreenivaahtoa PSB-25 (vaahtoa) tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. On suositeltavaa muodostaa eristyskerros, jonka paksuus on vähintään 100 mm.

  Seuraava vaihe: eristeen päällä kaadetaan 50 mm: n paksu kytkin. Levyn vahvistaminen suoritetaan metalliverkolla, jonka silmäkoko on 100 x 100 ja palkin halkaisija 3-4 mm.

  On myös tarpeen lämmetä asianmukaisesti pohja, sokea alue ja siirtää vettä pohjasta.

  Hyödyt ja haitat

  Tämän suunnitelman etuja ovat:

  • mahdolli- suus mahdolli- sesta maaperätyypistä;
  • koska säätiö on hyvin eristetty, se on vastustuskykyinen pakkasenkestävillä voimilla;
  • pienempi verrattuna tavalliseen pohjalevyyn, betonin kulutus;
  • laite, joka on "tehty ja unohdettu" -periaate;
  • ei vaadi teknistä viestintää;
  • Samanaikaisesti kaadettu lattia on kattopintainen kerros lattian ensimmäisessä kerroksessa, joka on valmistettu laattojen, parkettien ja muiden lattianpäällysteiden valmistamiseksi;
  • Yksinkertaiset lattiat maan päällä eliminoivat tarpeen tuulettaa maanalaista tilaa.

  Tärkeimpiä haittoja ovat:

  • korkean pohjan rakentamisen aikana sinun on täytettävä nauhan säätiön sinusit suurella maaperällä, mikä lisää työn kustannuksia ja rakentamisen arvioita.

  kana-A:

  - Olen käyttänyt lattiat maan päällä 7 vuoden ajan, eikä niitä myydä missään muussa mallissa. Kiitos heille talossa positiivinen lämpötila säilyy koko talven ajan. On tärkeää vain lämmittää pohja ja sokea alue.

  FORUMHOUSE -sivustolla voit oppia tekemään lattian kunnolla paikan päällä, voit lukea tämän mallin omistajien arvosteluja. Et voi laskea, kuinka paljon hiekkaa tarvitaan lattialle maan päällä ja onko korkealla pohjaveden avulla lattia maata - meidän koko UK-FAQ auttaa sinua. Tutustu kuvatietokantaan suomalaisen teknologian luurankorun rakentamisesta. Ja videokertomuksessamme paljastuu laitteen kaikki mustan kaistaleetelman vivahteet.

  Suorita kalkin pohjaa omalla kädellä

  Lattialaattojen pohjamaalaus on asetettu messuosaan, joten se mahdollisti virheitä ja sillä ei ehkä ole täysin tasaista pintaa. Karkeaa kerrosta kaadetaan tasoittamaan lattian pohjan eroja maahan ja viimeistelyn valmistukseen. Lattiapäällystäminen maahan ilman tasoitetta - tämä on ensimmäinen pinnoite, joka palvelee samaa tarkoitusta.

  Miten karkea solmio kädet kanssa

  Jotta karkea lattiapinnoite olisi maadoitettu kunnolla, sinun on noudatettava ohjeita:

  • ensinnäkin määritetään korkein kohta ja siihen perustetaan majakat;
  • lattian valmistelu kaatamista varten;
  • liuoksen valmistaminen;
  • liuos kaadetaan;
  • kun luonnos on valmis, sinun pitää seurata sitä, kunnes se on asetettu.

  Majakan asentamista koskevat säännöt

  Karkea märkä lattia laastilla.

  Ennen kuin aloitat työn, poista roskat sivustolta. Sen jälkeen voit aloittaa majakat seuraavalla järjestyksellä:

  • sementtilaastia, joiden askel 0,5-1 m etäisyydellä toisistaan, sijoitetaan seinää pitkin samalla linjalla;
  • tällöin kasetteihin asennetaan majakat, se voi olla metalliprofiili tai putki;
  • asetetaan profiili sementtikokoonpanoksiin, puristetaan varovasti maahan, liuoksessa upotettuna; jolloin taso saatetaan haluttuun korkeuteen, eli yhden tason muodostamiseen, majakka kiinnitetään useammalla sementin osalla;
  • majakan vaadittu korkeus - kun sen korkein piste on samalla tasolla kuin tie;
  • niin että ensimmäisen majakan kohdistaminen oli helpompaa, kaksi ruuvaa ruuvattiin liitoksen paikkaan ja kalastusviiva vedettiin niiden päälle; tällä rivillä voit suoristaa seuraavat majakat.

  Ensimmäisen majakan asennuksen jälkeen kaikki muut asetetaan samalla tavalla. Jos asennus onnistui, viimeinen profiili olisi vastapäätä ensimmäistä.

  Valmisteleva vaihe

  Laitteen aluslajin tyypit.

  Jotta lattian kiinnittäminen lattian pohjaan olisi riittävä, on suoritettava useita valmistelevia toimia.

  1. Valmistelun ensimmäinen vaihe tasoittuu. Jos pohjassa on halkeamia, reikiä, epäsäännöllisyyttä, ne tiivistetään liuoksella.
  2. Toinen vaihe on puhdistus. Paikka, jossa lattia levitetään, poistetaan roskista ja likaista.
  3. Puhdistuksen jälkeen pinta on pohjustettu paremman otteen saavuttamiseksi.

  Jotta voidaan säilyttää kaikki puiset esineet, esimerkiksi ovet tai ripustimet (niiden suojaamiseksi kosketukselta sementtilaastiin), ne on kääritty kalvolla, jossa on liimanauhaa.

  Niin kauan kuin lasitus sopii, kaikki reiät on suljettava pistokkeilla. Ennen piilottamista putkistojen ja muiden apuvälineiden takana sitoa, ne on kiinnitettävä lattialle väkipyöriä, käärimällä tämän isolon. Luonnosta valmistettu pohjakerros on taloudellinen muotoilu. Itse ratkaisun komponentit ovat halpoja.

  Suolaveden viimeistely

  Yhdistetyn liittimen aluslattian suunnittelu.

  Tyypillisesti liuos valmistetaan suhteessa 1 - 3 (vastaavasti sementti ja hiekka). Per 1 kg kuivaa seosta käytetään tavallisesti 0,5 litraa vettä. Jos et noudata näitä mittasuhteita, koostumus ei ole yhtä kestävä kuin tarpeen. Kaikkien sääntöjen mukaan johdonmukaisuuden tulee olla homogeeninen ja muovinen. Sen valmistelemiseksi tarvitsemme seuraavia työkaluja:

  Sitten aloitetaan levitysmenetelmä. Kahden läheisen majapaikan välinen tila lapioineen on täynnä ratkaisua. Kun profiilit peitetään seoksella, on välttämätöntä ottaa kiskot ja sijoittaa se kahdella päällä sijaitsevilla majakoilla aaltoilevilla liikkeillä liuoksen yläkerroksen poistamiseksi merkin pisteeseen. Jos aukot alkavat muodostaa sarjan tai säännön alle, sitten heille ilmoitetaan ratkaisu ja tasataan uudelleen. On olemassa useita ammatillisia temppuja, jotta tasoitus tasaantuu:

  • Jotta vältettäisiin majakoiden siirtyminen tulvien aikana, kaikki tyhjät paikat on täytettävä etukäteen niiden alla;
  • on parasta valmistaa sementti useissa läpikulkureissa, jotta se voidaan käyttää täydellisesti ennen sen kovettamista;
  • on parempi täyttää kerros yhden päivän aikana niin, että pinta on homogeeninen, ilman kylmiä siltoja.

  Kuinka seurata lasia alkuajoissa

  Kuivan kuormalevyn laite lattialaattaan.

  Kuivauksen aikana tasoitus kutistuu, joten sinun on huolehdittava siitä. Kuivauksen ensimmäiset päivät eivät kulje sitä. Huone, jossa levityslaatta on asetettu, tulee pimentyä ja sulkea, jotta se ei pääse syntymään. Kaikkien toimintojen tarkoituksena on luoda samankaltainen mikroilmasto koko huoneeseen niin, että haihtunut neste jaetaan tasaisesti kaikkialla. Päivä myöhemmin kerros peitetään kalvolla ja odottaa sen täydellistä kovettumista. Se kestää 2-5 päivää. Kaikki riippuu kerroksen paksuudesta.

  Jos karkeuslevyä käytetään tasoittamaan lattiaa maahan, jotkin säännönvastaisuudet sallitaan. Jos lattia on suunniteltu lämpimänä maanpinnalla, rouhintakestävyys tulisi tasoittaa. Tämä johtuu siitä, että lattian lämmityselementti asetetaan siteiden väliin, ja jos et kohdista rouhituskytkintä, pääkerroksen tie saadaan korkeuseroilla eri kohdissa, toisin sanoen huoneesta lämmitetään epätasaisesti.

  Luonnollinen lattialevy maanpinnalla - taloudellinen vaihtoehto, mutta erittäin aikaa vievää, eli tällaisten töiden materiaalit ovat halpoja ja ostajat eivät ole ongelma, mutta työn prosessi on pitkä ja melko vaikea. Asettaessasi kerrosta sementti-hiekkalaastia hiekkaa kaadetaan sen alle ja kaadetaan. Levytyksen jälkeen lattiat ovat peitossa. Jos kaadat levyt kerrosrappeihin, se ei laskeudu eikä repeä.

  Betoniparametrit

  Perusbetonin vertailevat ominaisuudet.

  Lattia on suunniteltu pääasiassa maalaistaloille ja mökkeille, koska se katsotaan edullisimmaksi vaihtoehdoksi. Lattian maaperällä on kerros kakku. Ensin otetaan talteen ruohoa puhdistettu maa, ja siitä valmistetaan ulkopohja. Hiekka kaadetaan päälle, vedeneristyskalvo asennetaan, karkea kerros kaadetaan, johon kuuluu vahvistettu metalliverkko. Tämän jälkeen materiaalit asetetaan lämmittämiseksi, minkä jälkeen kalvo asennetaan uudelleen suojaamaan sitä kosteudelta ja lopuksi sementti-hiekkalaataksi, johon lattia on lepää. Eri olosuhteet viittaavat erilaisiin ratkaisuihin, mikä merkitsee kerrosten lukumäärän kasvua tai vähenemistä.

  Jos rakennuksen hanke on suunniteltu lämmittämällä nestemäisellä lämmönkannattimella, tässä tapauksessa tehdään maahan karkea betonipinnoite, jonka paksuus on 80-100 mm. Tällöin sementtilaastilla on paksuus 50-70 mm. Järjestelmän lämmin kerros lattialla ei ole erilainen kuin lämmin kerros, mutta siinä on ohuempi lattia.

  Uskotaan, että karkea betonipinta tai sementtihiekka on vahvistettava. Rakennuksen terminologiassa tätä kerrosta kutsutaan taustalla. Rakennustekstiileissä on useita kohtia taustalla olevasta kerroksesta:

  1. Ei-jäykät taustalla olevat asfalttibetonikerrokset, kivimateriaalit, valittujen maametallien, kuonan, murskatun tai sora-aineen koostumukset vaativat mekaanista tiivistymistä.
  2. Kova alapuoli - betoni, teräsbetoni, teräsbetoni - voi olla betoniluokkaa B22,5. Jos lattiat ovat lisänneet kuormia, jotka kohdistuvat alla olevaan kerrokseen, se saa käyttää B7.5-luokan betonia. Kun tämä tehdään, tasoitetaan betoni B12,5.
  3. Lattian alapuolisen kerroksen paksuus määräytyy siihen vaikuttavien kuormien laskemiseksi millimetreinä, esimerkiksi hiekka - 60 mm kuona, sora, murskattu kivi - 80 mm betonille asuintiloissa - 75 mm; sama tuotanto-olosuhteissa - 100 mm.
  4. Jos betonialusta käytetään pinnoitteena ilman tasoitusta, sen paksuutta tulisi lisätä 20-30 mm.

  Yleensä ei ole olemassa suoria ohjeita lattian vahvistamisesta kentällä. Mutta löytyneistä materiaaleista löytyy vahvistettu lattia maahan sekä betonilla että karkealla kerroksella. Tämä kysymys ratkaisee suunnitteluorganisaatiot ja toimistot.

  Maanpohjamallin pohjalla on kaksi erilaista laitetta, jotka viimeistelevät lasimaalauksia. Ennen kuin aloitat viimeistelyn lattiapinnoitteen asettamisen maahan, sinun on asetettava nolla. Yleensä maa tasoittaa maata lasertason mittarilla.