Pino- ja nauhateosten vertaileva analyysi

Jotta voidaan selvittää, mitkä perusteet ovat paremmin nauhaa tai paalua, on välttämätöntä ymmärtää olosuhteet, joissa yksi tai toinen rakennuspohjarakenne on pystytetty. Ensinnäkin ratkaiseva tekijä tämän ongelman ratkaisemisessa on kohteen teknisen ja taloudellisen laskenta. Laskenta tehdään geologisten tutkimusten analyysin perusteella rakennustyömaalla. Ribbonperusta perustettiin tiheille maille. On suositeltavaa järjestää paalusäätiö talviaikaan. Voit verrata näiden kahden tyyppisten alustojen ominaisuuksia ja eroja, ja voit yhdistää kaiken yhteen rakenteeseen.

Strippile foundation

Tämän yhdistetyn rakenteen ansiosta voit saada voimakkaan talon pohjan heikkoon talteenottoon korkealla jäätymisasteella. Pallot varmistavat perustan vakauden, ja nauhan pohja mahdollistaa usean kerroksen raskasrakenteiden rakentamisen.

Kahdentyyppisten alustojen ominaisuuksien käyttö yhdessä suunnittelussa poistaa kysymyksen siitä, mitä valita - paalut tai nauhat.

Nauha-pile-pohja koostuu kahdesta osasta - se on monoliittinen nauha ja paalut itse.

Monoliittinen nauha

Paalujen monoliittinen nauha ei käytännössä eroa tavallisesta monoliittisesta teippiasta. Se on myös pystytetty kaatamalla betonilaatikkoa vahvistuskammioon betoniin. Vain tässä tapauksessa teippi monoliitti eroaa siinä, että se "makaa" maassa ja paaluilla.

Sulje säiliön kehä muiden materiaalien paikoille (metalliset I-palkit tai puupalkit), mutta tämä on totta enemmän sora-rakenteille, jotka eivät kosketa maata. Nauha-paalusäätiö jakaa kuorman rakennuksesta nauhan ja tukien väliin.

Teippipilamenttilankojen rakentamiseen käytettiin useita paalujen tyyppejä:

 • bezobolochnye kyllästyneet laakerit;
 • kotelointiputket;
 • ruuvituki.

Bezobolochnye poraavat laakerit

Ei-eristettyjen pylväiden kasauskerroin maksaa vähemmän kuin mikään muu paalujen tyyppi. Valmistelu on yksinkertaista. Kouruporakoneella porattuihin kuoppiin vahvistushäkkejä lasketaan. Kehykset on valmistettu kolmesta pystysuorasta tankoisesta profiilista, joiden läpimitta on 8 mm: stä 10 mm: iin ja jotka on kiinnitetty vaakasuorilla välikappaleilla, joiden halkaisija on 4 mm. Sitten kaivot kaadetaan betoniin.

Tämäntyyppiset pylväät ovat perusta kevyille rakenteille. Bezobolochnye-tuet tekevät syvyydestä korkeintaan 2 m. Jokainen betonikerros, jonka korkeus on 50 cm, tiivistää ja liu'uttaa liuoksen vahvikkeella tai värähtelijällä.

Koteloputket

Tällaiset paalut kestävät melko suuria kuormia. Pallon perustana on asbestisementtiputki. Asbestisementtiputket sijoitetaan esiporaisiin kaivoihin maahan. Asbestikehys estää maaperää pääsemästä paalun betonirakenteeseen. Toisaalta metallista runko-osaa lasketaan putkeen. Sitten putki kaadetaan betonilla. Jokainen 50 cm: n paksuinen betonikerros on huolellisesti räjähtänyt.

Joissakin tapauksissa käytetään poraa, jossa on liikuteleva veitsi, joka muodostaa kuopan laajennetun kantapään ontelon. Paalun laajennettu kantapää kasvattaa laakerointia, mikä lisää merkittävästi kotelon kantavuutta.

Vaakasuoran kehyksen yhdistäminen paalun vahvikkeella

Jotta voitaisiin selvittää, miten rakentaa nauha-paalusäätiö, on otettava huomioon esimerkki laitteesta. Koko tukirakenteen rakentamisprosessi koostuu useista vaiheista:

 1. Rakennuksen ennalta merkityillä alueilla porat porataan. Poraus tehdään käsinporaamalla tai porauslaitteella. Se riippuu paalun syvyydestä.
 2. Puiset muottipöydät valmistetaan.
 3. Suojukset altistavat siten, että maaperän reiät pysyivät keskellä suojusten välissä. Aukon leveys ja levyjen korkeus muodostavat monoliittisen betoniliuskan mitat.
 4. Ruberoidin kaistaleet asetetaan suojuksen väliin.
 5. Veitsi leikkaa katkelmapaperin reikien paikoista. Avaa kaivoissa lisäyskotelo.
 6. Horisontaalinen vahvikeharja asetetaan muottiin. Vaakatasoiset raudoitustangot on yhdistetty paalujen pystysuoraan kehykseen.
 7. Suojukset on vahvistettu ulkoisilla tukijaloilla. Vastakkaisten suojusten yläreunat on kiinnitetty puupalkkiin.
 8. Säätiö kaadetaan jatkuvasti. Kun on olemassa suuri tarve konkreettiseen ratkaisuun, on suositeltavaa tilata trukki.

Betoni tehdään hyvissä sääolosuhteissa, kun sadetta ei esiinny. Sade voi häiritä betoniliuoksen vesitasapainoa ja säätiö on hauras.

Video "Laitteen nauhan säätiö jalat":

Kierrä paalut

Nauha monoliitti ruuvatuilla on äskettäin tullut yhä suositummaksi permafrost-alueilla. Kantokyvyn kannalta tällainen säätiö on houkutteleva paitsi Far North, myös muualla maassa.

Kaistaleet ja ruuvipallot

Ruuvi- ja nauhalevyjen vertailemalla lopuksi, valitse ruuvien ja nauhalevyjen yhdistelmä yhdeksi rakenteeksi.

Yksi ruuvitukien eduista on se, että toisin kuin monoliittiset perustukset, ruuvituki on pieni ulkopinta-ala. Kiitos tämän tuen voi kestää voimakasta sivuttaista paineita laskevien maalien.

Ruuvipallot valmistetaan tehtaalla. Tuki koostuu kolmesta teräksestä:

 • tuki-akseli;
 • kartiomainen kärki;
 • terät.
Kierrä paalut

Tukivarsi

Ruuvituen pääosa on teräsputken muotoinen tukivarsi. Putken pituuden tulisi varmistaa heikkojen maaperien kulku ja tiheän maaperän kärjen saavuttaminen.

Standardiputken seinämän paksuus 4 mm. Karan halkaisija riippuu useista taulukossa luetelluista tekijöistä:

Mikä on halvempaa perustusta nauhaa tai paalua

Kun tilaat säätiön meiltä, ​​meitä kysytään usein: mikä säätiö on halvempi nauha tai kasa. Miksi asiakkaamme ovat kiinnostuneita kysymyksestä, joka on verrattavissa liuskajohdon ja ruuvien kustannuksiin, tietenkin, koska nämä ovat kaksi halvinta ja nopeinta perustetta. Katsotaan nyt, kumpi näistä on halvin, luotettava ja nopeasti rakennettu.

Ruuvien pohjan luotettavuus

Jos tarkastelemme säätiön luotettavuutta ruuvipapeilla, voimme sanoa seuraavaa:

- Asennettaessa ruuveja paikoilleen maa ei taipu, koska kasa on vapaasti ruuvataan maahan terien avulla rikkomatta sitä.

- Paalun terä sijaitsee syvyydessä maaperän jäädyttämisen alapuolella, mikä eliminoi pakkasnopeuden vaikutukset, minkä seurauksena talviajan aikana ei tule säröjä ja ovien ja ikkunoiden takavarikointia.

- Asennuksen jälkeen ruuvipuristin on täytetty betonilla, eikä sitä ole tehty vahvemmaksi

se on niin, mutta sen puristamiseksi ulos happea ja siten sen koodauksen poistamiseksi. Tämän menetelmän avulla pystyt säilyttämään paalun luotettavuuden 100 vuoden ajan.

- 200 m2: n suuruiseen taloon on enintään 2 vuorokautta, minkä jälkeen voit heti asentaa talon siihen. Betoniperustuksen suorittaminen edellyttää vähintään kaksi viikkoa, kunnes se saa voimaa, ennen kuin lataat sen.

- Paaliruuvi-säätiön ainoa haittapuoli on se, että se on valmis. Miten ruuvi-pohjan viimeistely kuvataan yksityiskohtaisesti kyseisessä artikkelissa.

Strip-pohjainen luotettavuus

Nauhateollisuuden luotettavuutta on testattu useammalla kuin yhdellä sukupolvella, eikä se ole epäilystäkään. Sen asennus on kuitenkin tehtävä ottaen huomioon tietyt tekniikat. On välttämätöntä tietää, että se ei ole toivottavaa asentaa monimutkaisiin talteenottoihin, koska se hajoaa. Esitimme tämän tapauksen artikkelissa - mitä tehdä, jos säätiö on säröillä. Muussa tapauksessa se on yksi luotettavimmista ja halvimmista betoniperustuksista tänään.

Ja nyt kaikkein tärkeimmästä kysymyksestä, mikä edellä olevista säätiöistä on halvempi, kasa tai nauha?

Mikä on halvempi säätöruuvi tai vyö

Jotta voisimme vastata tähän kysymykseen, analysoimme laitteen, joka suunniteltiin 6x8 metrin mittaiselle talolle.

Käytännössä tällaiset talot, kuten niiden perusta, olemme jo rakentaneet paljon, ja ruuvi-säätiön käyttö oli monta kertaa enemmän ja tämä ei ole sattumaa.

Runkopohjan kustannuslaskelma talolle 6x8

Puinen kaksikerroksinen talo, jonka koko on 6x8 metriä, tarvitset 15 halkaisijaltaan 108 mm: n pintaa ja pituuden 2,5 metriä.

Ruuvatun kannan kustannukset yksinkertaistetussa versiossa koostuvat kahdesta indikaattorista, jotka ovat työ ja materiaalit.

Ruuvatun materiaalin kustannukset:

15 paalua x 2100 ruplaa (tämä on kasa plus korkki) = 31 500 ruplaa

Paalun perustuksen asennuskustannukset:

1400 hankaus (asennus betonilla) x 15 kpl = 21 000 hankaa

Runkopohjan asennuksen kokonaiskustannukset 6h8 metrin talon alle tekevät: 52 500 ruplaa.

Katsokaamme nyt liuskajohdon kiinnittämisen kustannuksia.

Liuskajohtojen kustannusten laskeminen

Samaa taloa kohden, jos lasket 400 mm: n nauhan paksuudelta ja 1000 mm: n korkeudelta, saat 16,8 m3 betoniseosta täyttämään talon talon.

Jos keräät kaikki materiaalit (raudoitus, betoni, muotti, hiekka ja sora sekoitus, maaperän kehittyminen koneellisesti jne.) Sekä työ, käy ilmi, että tällainen säätiön yksi kuutiometri maksaa 12 000 ruplaa

Yhteensä: 12 000 x 16,8 m3 = 201 000 ruplaa.

Nyt on selvää, mikä säätiö on halvempi nauha tai kasa. Ja kuinka monta kertaa. Ainoa, mitä sinun tarvitsee lisätä liuskan säätiön kustannuksiin, on sen pinta, joka on noin 50 000 ruplaa, mikä loppujen lopuksi on edelleen paljon halvempaa kuin konkreettinen.

Tallenna viisaasti ja sitten rakennuspolun ongelmat ohittavat sinut. Yritys ASC Aegis tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua lähiurheilulajien päätyyppien kustannuksiin:

Artikkelin laati ASC Aegis, joka valmistaa taloja pyöristetyistä lokeista ja tarjoaa laajan valikoiman rakennuspalveluita maan asuntokannan markkinoilla.

Mikä säätiö on parempi valita: kasa tai vyö?

Minkä tahansa kohteen rakentaminen alkaa säätiön valmistelusta. Suosituin nykyisin nauha- ja paalutyyppejä. Katsotaanpa, mitkä ovat molempien edut. Tämä auttaa sinua päättämään, minkä tyyppisen on valittava.

Valintaperusteet

Ei ole aivan oikein sanoa, mikä säätiö on parempi. Jokaisella pohjatyypillä (hihna tai pino) on omat ominaisuutensa ja sopii tietyntyyppiseen maaperään. Oikein valita, minkälainen säätiö mahdollistaa objektiivisen arvioinnin seuraavista näkökohdista:

 • maaperän ominaisuudet;
 • rakenteilla olevan kohteen ominaisuudet ja tyyppi;
 • kunkin säätiön tyypin omaperäisyys;
 • taloudellinen kapasiteetti, sivuston koko jne.

Ennen yhden tai toisen säätiön suosimista on suoritettava perusteelliset geologiset tutkimukset ja maaperänäytteet, jotka on otettu eri vuodenaikoina. On toivottavaa, että ammattilaisen tekemä analyysi. Saatujen tietojen perusteella tehdään päätös säätiön valinnasta.

Arvioida, kuinka jälkimmäinen on kannattava, auttaa laskemaan rakenteen kuormituksen perustan. Tärkeitä kohtia ovat myös kellarin läsnäolo tai puuttuminen, rakennuksen korkeus ja tarkoitus.

Nämä ja monet muut laskelmat muodostavat projektidokumentaation perustan. Sen perusteella laaditaan säätiön suunnitelma, jossa heijastetaan sen tyyppi, leveys, syvyys, kokoonpanomallit, paalun välinen etäisyys, muoto ja mitat sekä jälkimmäisen osan ominaisuudet.

Jos molemmat pohjatyypit soveltuvat tämäntyyppiseen maaperään ja betonirakenteeseen, on suositeltavaa tehdä arvio niistä jokaiselle. Sen jälkeen on mahdollista arvioida objektiivisesti taloudelliset ja tekniset mahdollisuudet sekä valita paras vaihtoehto.

Maaperän ominaisuudet

Maaperää on useita.

 • Kivinen ja kallioinen maa. Niitä pidetään parhaimpana rakennustyönä, koska niille on ominaista kestävyys, pakkasenkestävyys ja vedenkestävyys. Kuitenkin kaivaminen kuoppaa tai ajo paalujen tällaiseen maahan ei ole helppoa. Tilanteesta lähteminen johtaa yleensä johtavaan poraukseen - kaivon valmisteluun, johon tukea tuetaan tai lasketaan.
 • Savea. Heidät erotetaan suuremmalla liikkeellä (he ovat kyllästyneet vedellä ja hankkivat "hetavaa" tilaa, he ovat turvoksissa, kun he jäätyvät). Saviolot eivät ole kovin tiheitä ja siksi alttiita muodonmuutokselle. Ne on jaettu saviin, lieppeihin, hiekkasaumoihin.

Tämä ei ole paras vaihtoehto rakentamiselle, koska säätiön särky on suuri, tukikohdan tulvat ja laitosten ensimmäiset kerrokset, viestinnän hajoaminen. Tällaisia ​​maaperäreunoja ei suositella käytettäväksi. Poikkeus on savi, mutta vain edellyttäen, että käytetään syvällä (enintään 1,5 m) nauhalevyä.

 • Hiekkaa. Yleensä tällaista maaperää voidaan pitää ei-kalliorakenteina, koska hiekka kulkee vettä ilman, että se joutuu muodonmuutoksiin ja sopii hyvin tiivistymään. Tällä maaperällä on useita lajikkeita. Nämä ovat soraa maata (karkeaa hiekkaa), maaperää keskikokoisesta hiekasta ja "silkkisistä" maaperoista (perustuu hienoon hiekkaan, joka on samankaltainen kuin ominaisuuksiltaan savesta).
 • Orgaanista. Näihin kuuluvat silkkiset, turvepohjaiset maaperät. Ne ovat kaikkein sopimattomia rakentamiseen, koska niille on ominaista pilkkuvuus, korkea pohjavesipitoisuus.

Yhteenvetona voimme sanoa, että nauhan perustus tarvitsee kestävämpää, tiheämpää, kyllästymättömämpää maaperää. Tämäntyyppistä pohjaa ei suositella käytettäväksi tukialustalla, rakentamisen aikana vuoren rinteillä, lähellä vesistöä.

Liuskajohdon käyttö orgaanisen alkuperän maaperälle on ehdottomasti kielletty.

Paalamenetelmä (riippuen valitusta tekniikasta tuulettimien käyttämiseen) voi sijaita lähes kaikentyyppisellä maaperällä - kyllästetty kosteudella, liikuttamalla, savilla ja jopa orgaanisella. Kuitenkin liian tiheä kallioinen maa, yrittää ajaa kasa on täynnä sen muodonmuutosta. Mahdollisuus käyttää ja tukilevyjen asennuspituutta. Tilanteesta lähteminen on liuskalan perustusten asennus tai kaivojen alustava jyrsintä porauslaitteille.

Muissa asioissa kiinteillä, mutta ei kallisilla mailla, voit yrittää järjestää paalusäätiön käyttämällä maaperän pesemistä. Tätä varten valmistellaan myös kaivosta, johon tukea alennetaan (mikäli mahdollista). Tämän jälkeen vettä syötetään tuen ja akselin väliin. Virtaamalla se pehmentää maata ja auttaa myös vähentämään kitkaa rakenteen ja maaperän välillä.

Paalusäätiö voi auttaa nostamaan rakennuksen, mikä tekee siitä optimaalisen tulvien alttiiksi tuleville kohteille. Tärkeintä on käyttää vahvistettuja betonipaloja luotettavalla korroosionestopinnoitteella 2-3 kerroksella.

ominaisuudet

Visuaalisesti nauhatehtävä on raudoitettu betoni, joka ulottuu koko rakennuksen kehäksi ja sulkeutuu yhteen järjestelmään. Se on kahta tyyppiä: monoliitti ja modulaarinen. Ensimmäinen järjestetään kaatamalla betoni betonilla, toinen on koottu betoniteräksistä, jotka on kiinnitetty yhdessä betoniliuoksen kanssa ja lisäksi vahvistettu. Kellarin syvyyden mukaan se voi olla maanpinnan syvyyden alapuolella (syvä pohja) tai tämän merkin yläpuolella (hienoksi upotettu).

Värinauhan syvyyden valinta riippuu rakenteen ominaisuuksista. Suurten mittatilaisuuksien sekä tiilen, kiven rakentaminen edellyttävät säätiön syvää pohjaa. Pienille ankkuripaikoille, puu- tai kehysrakennuksille voit käyttää pohjan matalia analogisia.

Yleensä nauhapohja soveltuu useimpiin rakennustyyppeihin. Samalla on mahdollista säätää syvyyttäsi, ja siksi tarvittaessa pienentää kustannushintaa.

Päinvastoin kuin kasa, teippityypin pohja mahdollistaa talon kellari- ja kellarihuoneiden varustamisen. Kellarin korkealaatuinen eristys voi merkittävästi vähentää rakenteen lämpöhäviötä, mikä vähentää lämmityksen kustannuksia.

Kellarissa voit järjestää kattilahuoneen, autotalli, työpaja, uima-allas. Toisin sanoen voit lisätä huoneen hyödyllistä tai teknistä aluetta. Emme kuitenkaan saa unohtaa maata, jossa on suunniteltu rakentavan talon kellarikerroksessa. On epätodennäköistä, että jälkimmäisen käyttö on mukavaa tavanomaisissa tulvissa. Tämä olisi odotettavissa samanlaisen kohteen rakentamisen aikana, kun pohjaveden nousu ja korkeasti sulatetut maaperät ovat maaperässä.

Pile-pohjaan tarkoitetaan tuke- rien rakentamista maahan, joka on yhdistetty yläpuolelta palkkeilla tai grillata- malla (monoliittinen laatta betoni- tai teräsbetonipohjalla). Kuormitus putoaa näille tukijoille, joille on ominaista suuri lujuus. Pilejä ajetaan maanpinnan alapuolella. Niiden on läpäistävä vaaralliset kannat, jotka ovat alttiita muodonmuutokselle ja vahvistavat voimakkaita kerroksia.

Tukia voidaan tehdä:

 • puu (vähemmän kestävä, soveltuu pienille puurakenteille);
 • metalli (voidaan käyttää asuinrakennuksena yhdessä kerroksessa);
 • teräsbetonista (kestävimmät metallirakenteet, jotka on täytetty betonilla ja jotka on vahvistettu poikittaissuunnassa teräsvahvikkeella, sopivat monikerroksisiin rakenteisiin, hydraulisten ja teknisten rakenteiden, teollisuus- ja maatalouslaitosten organisointiin).

Paalujen asennus voidaan tehdä usealla eri tavalla. Tämä on tekniikan tärkein etu - valitsemalla yksi tai useampi asennusmenetelmä, voit mukauttaa paalusäätiön lähes mihin tahansa, jopa kaikkein "kapriisimpiin" maaperityyppiin.

Pallosäätiöitä voidaan asentaa paitsi permafrostiin, veteen kyllästettyihin ja epästabiiliin maaperään, mutta myös alueilla, joilla on korkea seisminen vaikutus.

Kaikki erilaisia ​​paalujen ajo-menetelmiä voidaan vähentää useisiin ryhmiin.

 • Ajomenetelmät edellyttävät paalin kuljettamista maaperään tai sen painamista erityisen tärinänvaimennuslaitteilla. Menetelmä vaatii raskaiden koneiden käyttöä, paalun suojaaminen erityisellä kärjellä (niin, että se ei osu hitsaukseen). Sitä voidaan käyttää vain kehittymättömillä alueilla. Tämä johtuu siitä, että asennusprosessiin liittyy melua ja tärinää, joka vaikuttaa haitallisesti naapurirakennusten pohjaan.
 • Ramming-menetelmät (ne ovat myös upotettavia) osoittavat paalin alentamista aikaisemmin valmistettuun kaivoon. Sen halkaisija on hieman suurempi kuin putken halkaisija, joten koteloa käytetään jälkimmäisen kiinnittämiseen. Myös kaivon seinämien ja kannen sivupintojen välinen vapaa tila voidaan täyttää maadoituksella tai vastaavalla sementillä ja hiekalla. Tämä menetelmä eroaa edellisestä vähentämällä melutasoa, tärinän puuttumista, joten sitä voidaan käyttää myös tiheän kaupunkikehityksen olosuhteissa.
 • Porausten ruuvausmenetelmään kuuluu myös aiemmin luodun akselin käyttö, mutta kasa ei putoa tai sitä ajetaan, vaan ruuvatetaan tukien pohjassa olevien siipien ansiosta. Tästä johtuen tukien ja maaperän välinen kitka pienenee ja siksi - yksinkertaistaa asennusprosessia.

Peltopylväiden perustaan ​​merkittävä haittapuoli on kyvyttömyys rakentaa rakennusta kellarilla. Tämä ei ole vain hankalaa, vaan vaatii myös rakennuksen vakavampaa eristämistä.

Asennuksen kustannukset ja monimutkaisuus

Jos puhumme prosessin taloudellisista kustannuksista ja työlästä, tässä suhteessa nauhan perusta menettää paalille - se on kalliimpaa. Se käsittää kaivamisen, hiekan ja soran hankinnan "tyynyyn" sekä prosessin keston, koska tarve odottaa betonia nostattavan haluttua voimaa.

Sekä paalun että nauhan perustusten asennus on suositeltavaa lämmin kausi kuivalla kirkkaalla säällä. Negatiivisissa lämpötiloissa betonin kaataminen ja paalujen asentaminen voidaan suorittaa, jos maaperän jäädytys ei ylitä 1 m. Tässä tapauksessa on kuitenkin tarpeen käyttää erikoislaitteita ja lisätä erityisiä komponentteja liuokseen siten, että betoni on saavuttanut tarvittavan lujuuden. Tämä lisää asennuksen kustannuksia.

Huolimatta siitä, että teoreettisesti paalut voidaan ajaa myös talvella, tällainen asennus uhkaa rullata, kun maa sulaa.

Jos rakennusta ei ole mahdollista lykätä lämpimän kauden aikana, käytä erityisiä laitteita, jotka tuottavat kuumaa höyryä. Ne lasketaan kaivoon maaperän lämmittämiseksi, minkä jälkeen ne kiinnittävät tuen kätevästi.

Mikä on parempia ruuvipilareita tai nauhamaita - vaikea valinta sinun hyväksi

Tällä hetkellä yksittäisten talojen rakentaminen useimmiten käyttää pohjaa ruuvi- tai nauhalevityksessä. Molemmilla alustoilla on paljon etuja, sillä niillä on monia haittoja. Siksi, kun päätät, onko ruuvi- tai nauhatehtävä parempi, on ymmärrettävä perusteellisesti yhden tai toisen tyyppisen säätiön vivahteet, ja päättää sitten vain sen tarkoituksenmukaisuudesta käyttää sitä omassa rakenteessa.

Pyllyjen säätiö

On täysin selvää, että tämän tyyppisten alustojen laitteeseen käytetään paaluja, jotka toimivat tärkeimpinä tukina. Tämän pohjan eduista ja haitoista olisi otettava huomioon paalujen määritelmä. Joten mitkä ovat ruuvipallot, jotka ovat?

Jokaisessa paalun kannattimessa on terät, joiden ansiosta se on ruuvattu maahan vaaditulle syvyydelle. Tukit on valmistettu valetuista tai hitsatuista teräsosista (hitsattu terän tukipylvääseen).

Pallosäätiöiden suosio on viime aikoina kasvanut merkittävästi, koska niillä on suuri kantavuus. Monet erikoistuneista tehtaista alkoivat äskettäin tuottaa korkean lujuuden omaavia pinoja.

Esimerkiksi vakioruuveilla on metalliseinämän paksuus 4 mm. Tämä on tarpeeksi kestämään ongelma-alueiden vaikutuksia. Tänään voit jo ostaa tukia, joiden seinämä on 6,5 mm. Tämän vuoksi tällaisten perustusten käyttöalue rakennustyöhön on tullut paljon laajemmaksi, erityisesti teollisessa rakentamisessa.

On tarkoituksenmukaista järjestää emäkset paikoista ongelmatilanteissa. Näihin kuuluvat lianmuotoiset, loamyiset, turve- ja suotut maaperät. Jos tällaisissa olosuhteissa rakentaa perustan teräsbetonille, se on hyvin kallista. Ja se on pino-ruuvin säätiöt, jotka voivat tarjota tällaisissa olosuhteissa korkea lujuusindikaattorit sekä edulliset kustannukset.

Edut ja haitat

Niinpä ruuvipillojen edut ovat seuraavat:

 • Paalusäätiön pystytyskustannukset voivat olla halvempia asentamalla vähintään 30% raudoitetun betonin pohjasta (olosuhteissa, joissa on löyhä ja epävakaat maaperät rakennustyömaalla);
 • Lyhyt asennusaika. Tällöin erikoistuneiden laitteiden käyttöä ei tarvita. Yksittäisen asunnon rakentamiseksi voit asentaa paalut manuaalisesti;
 • Ihanteellinen vaihtoehto rakennusten rakentamiseen suolla, löysällä ja epävakaalla maaperällä;
 • Kestävyys ja turvallisuus;
 • Ottaen huomioon, että jokainen tuki on valmistettu teräksestä, joka on käsitelty erityisellä suojavarustuksella, se voi olla jopa 150 vuotta;
 • Paalujen asennusta varten ei ole tarvetta tehdä alustavia töitä kaivukoneiden kaivamiseksi, mikä vähentää merkittävästi talon perustan rakentamistaikaa;
 • Tukien asennus voidaan tehdä milloin tahansa vuoden aikana;
 • Ihanteellinen päätös laitetta varten perustan suuressa eron korkeudessa sivustossa.

Mutta olen samaa mieltä siitä, että kaikenlaisilla säätiöillä on useita tiettyjä haittoja. Paalujen tuet eivät ole poikkeus, tietenkin miinojen luettelo, kun rakennetaan tätä säätiötä, on täysin merkityksetön, mutta sinun on myös kiinnitettävä erityistä huomiota ruuvipillojen haittoihin valittaessa perustan tyyppiä tulevalle rakentamiselle.

Joten haitat ovat seuraavat:

 1. Käytetyn materiaalin laatu. Tämä on ehkä tärkein asia. Ilman tarvittavaa tietoa voit ostaa heikkolaatuisia tuotteita. Tällöin paalujen säätiön kestävyys voidaan unohtaa. Metallin suurin haittapuoli on sen alttius korroosiolle vuorovaikutuksessa veden kanssa, joten jokainen tuki on välttämättä käsiteltävä erityisellä suojaavalla koostumuksella ja valmistettu vain laadukkaasta teräksestä.
 2. Kivinen maa ei ole paras vaihtoehto asentamiseen. Terien asennuksessa on tavallisesti katkaistava, ja telineiden asentaminen haluttuun syvyyteen on mahdotonta. Tuloksena on epävakaa, matala-pile-pohja, joka ei sovellu rakennuksen rakentamiseen siihen.
 3. No ja luultavasti suurin miinus on kellarin huoneen puute ja suuret työvoimakustannukset lattian alla olevan vapaan tilan lämmittämiseen ja kellarikerrokseen. Lisäksi kaikki vedenjakelu- ja viemäröintijärjestelmät on haudattava ja huolellisesti lämmitettävä, koska kellarin puuttuminen edistää maaperän jäädyttämistä talon alle.

On lisättävä, että paalujen valinnassa on kiinnitettävä erityistä huomiota hitsauspisteisiin. Hitsauksen on oltava siististi ja välttämättä käsiteltävä bitumimastilla korroosiota tai muita erityisiä yhdisteitä vastaan.

Strip-säätiö

Jos puhumme tämän tyyppisestä perustasta, on ensin toivottavaa ymmärtää, mikä on raidasperusta ja mikä se on.

Tämän tyyppiset alustat ovat jatkuva suljettu rakenne, joka on tehty betoniseoksesta, jossa on pakollinen kirjanmerkki vahvistuskotelon sisällä. Pohja on pystytetty tulevan rakenteen koko kehälle.

Tämä pohja sopii sekä puu- että monoliittisiin rakennuksiin. Perusrakenne on alustava kaivaustyö, jonka aikana kaivetaan kaivantoa tarvittavan koon pohjalta. Lisäksi vedenpitävä tyyny on järjestetty pakolliseksi pohjaveden maaperän eroosion estämiseksi. Seuraavana vaiheena on muotti, metallirunko on asetettu ja betoniliuos kaadetaan.

Pohja voidaan kaivata sekä matalassa että syvässä. Tämän arvon valintaan vaikuttaa ennen kaikkea maaperän tyyppi, tulevan rakenteen kuorma.

Edut ja haitat

Nauhapohjien seuraavia etuja voidaan korostaa:

 • Tämän tyyppisen taivutuksen kiistaton etu on kellari. Sen lisäksi, että se voi piilottaa kaikki tietoliikennejärjestelmät, se vähentää talon sisäpuolen lämpöhäviötä;
 • yksinkertainen laite mahdollistaa oman säätiön rakentamisen ilman erikoislaitteiden vuokraamista;
 • pohja on parantanut lujuusominaisuuksia ja siksi se kestää useita vuosikymmeniä;
 • Tämä pohja on erittäin kestävä pohjaveden kielteisten vaikutusten suhteen.

Huolimatta siitä, että tällainen säätiö talon alla on yksi suosituimmista, sillä on sen haitat. Nauhapinnan haitat ovat seuraavat:

 1. Tällaisen perustuksen rakentamisessa on välttämätöntä suorittaa riittävän suuri määrä maanrakennustöitä.
 2. Jos säätö on järjestetty itsenäisesti, rakennusaika voi olla melko pitkä, koska kaivannon kaivamisen lisäksi on tarpeen asentaa muottipesä ja kaataa betonia.
 3. Täytä pohja betonilla välittömästi. Jos kaadetaan liuos muutamassa päivässä, syntyy saumoja, jotka vähentävät pohjan lujuusominaisuuksia.
 4. On epäkäytännöllistä rakentaa nauhan perustus ongelmalliselle maaperälle ja turpeen maaperälle.
 5. Kalliimpia materiaaleja kuin paalun perustuksia ja aikaa vievää.

johtopäätös

Niinpä, vaikka kuinka kovaa se kuulostaisi, viimeinen sana kysymyksessä, että on parasta ruuvaa paalut tai nauhan säätiö on sinun. Tämä johtuu siitä, että huolimatta ensisijaisista suuntauksista yhden tai muun tyyppisen säätiön käyttämiseen tietyissä olosuhteissa kukaan ei motivaa sinua rakentamaan kasaantumista voimakkaalle, käytännöllisesti katsoen vailla puutteellisia maaperä.

Siksi päätettäessä, mitkä säätiö valitsee talon, on toivottavaa tehdä kaksi vertailevaa lausuntoa, ellei tietysti et voi päättää itse, mitkä säätiö on halvempaa ja helpompaa rakentaa ja eristää omalla tavalla. Ja varmasti harkitse, että vaikka paalujen perustuslaitteisto suorittaa maaperän tutkimuksia koskevia tutkimuksia ja tarvittavia kuormia koskevia tarkkoja laskelmia. Suorittamalla alustavat laskelmat, vertailemalla hyviä ja huonoja puolia, ja mikä tärkeintä, yhden tai muun tyyppisen säätiön soveltaminen rakennustöihin, voit varmasti määrittää itsellesi parhaan mahdollisen vaihtoehdon. Tärkeintä on tarkastella ominaisuuksia ja kykyjä sekä työvoiman että taloudellisten resurssien suhteen.

Mikä säätiö on parempi - nauha tai kasa

Mikä säätiö on parempi - nauha tai kasa

Ilman liioittelua voimme sanoa, että minkä tahansa rakenteen tärkein elementti on sen perusta - perusta. Rakennuksen lujuus, vakaus ja kestävyys riippuvat vain oikein valituista perustuksista ja asennustekniikan tiukasta noudattamisesta.

Jotta voit valita oikeantyyppisen perustan rakennukselle, sinun on harkittava useita näkökohtia, nimittäin:

 • maaperän ominaisuudet, jotka vaikuttavat säätiön valintaan;
 • tutkitaan, millaisia ​​säätiöitä sovelletaan rakennustyömaalla, samoin kuin kaikki niiden positiiviset ja kielteiset puolet;
 • analysoida hyviä ja huonoja puolia ja tehdä lopullinen valinta.

Alla on kaikki mahdolliset säätiövaihtoehdot, niiden edut ja haitat, maaperän ominaispiirteet ja ilmasto-olosuhteet, jotka on otettava huomioon säätiön valinnassa.

Keskeinen asia säätiön valinnassa on täydellinen noudattaminen toistensa ja perustusten suhteen - niiden on oltava kokonaisuutena.

Maaperän ominaisuudet vaikuttavat säätiön valintaan

Maa on melko monimutkainen ja monikomponentti geologinen järjestelmä, joka koostuu kiviä, maaperästä ja erilaisista teknogeenisistä muodostelmista.

Maaperän luokittelu on monenlaista eri ominaisuuksien ja kriteerien mukaan. Kaikkien vivahteiden huomioon otetaan asiantuntijat, jotka voivat suorittaa geodeettisia tutkimuksia ja valita tällä perusteella optimaalisen ratkaisun säätiön valitsemiseen.

Kun otetaan huomioon maaperän yleiset ominaisuudet, voimme erottaa seuraavat:

 • Kivinen ja kivinen maaperä. Ne ovat erinomainen perustusrakennus, koska kivestä ei aiheudu veden haitallisia vaikutuksia tai huonoja haittavaikutuksia. Paras esimerkki maastosta tällaisella maaperällä on Crimea.
 • Clay maaperä. Tällaiset maaperät on jaettu kolmeen alalajiin: savi, lieju ja hiekkasauma - viittaavat enemmän maaperän kallistumiseen. Ei ole paras tyyppinen maaperä rakentamiseen, jatkuvasti epämuodostunut. Se on pieni tiheys, joten se kyllästyy helposti vedellä ja on "nestemäisessä" tilassa, ja se laajenee, kun se jäätyy. Kaikki tämä lisää pohjaveden määrän lisäämistä, mikä väistämättä johtaa viestinnän vuotamiseen ja perustusten liikkumiseen. Ainoastaan ​​kuivassa muodossa savimaat saattavat olla ehdollisesti osittain kuulumattomia kuorimattomia lajeja.
 • Sandy maaperä. Ne luokitellaan ei-lihaviksi maaperäiksi, ts. ne erittäin hyvin kulkevat vettä itseensä, täydellisesti sopivaksi puristukseen ja tiivistämiseen. Vesi ei pysähdy, mutta laskee, jolloin se ei ole vaaraksi säätiölle. Hiekkapohjaiset maaperät ovat: sora, keskikokoinen hiekka ja hieno hiekka (sitä kutsutaan myös "siltiksi", tämäntyyppinen hiekkainen maaperä on samankaltainen kuin saviä maaperä).

Hiekkaisen maaperän valmistus säätiölle

 • Orgaaniset maaperät. Näihin kuuluvat esimerkiksi turvetuhot, siltti. Tämä on kaikkein ongelmallinen maaperä, koska se on kaikkein löyhä, epävakaa ja korkein pohjavesi. Tällaiset maaperät ovat useimmiten alttiita muodonmuutokselle. Orgaaniset maaperät ovat erityisen yleisiä taigan alueilla ja osittain Moskovan alueella.

Turpeen valmistelu säätiön alla

Maaperällä on taipumus tiettyihin liikkeisiin ja muodonmuutoksiin rakennusten perustusten alla, nämä ovat seuraavat:

 • Sedimenttiä. Se syntyy lähinnä rakenteen painon vaikutuksesta välittömästi säätiön rakentamisen jälkeen ja muutaman vuoden kuluttua.
 • Nostot. Tämä ilmiö esiintyy pystytetyn rakenteen vaikutuksesta ja pohjaveden ansiosta.
 • Maaliikenne. Tämä on sekä maaperän nousu että sedimentti, joka riippuu suoraan kosteudesta, jonka seurauksena maaperän tilavuus muuttuu (se voi turvota ja kutistua esimerkiksi jään jäädyttämistä ja sulatusta). Maaperän liikkeet voivat olla horisontaalisia (johtuen rinteiden eroosioista) ja kerrostuneet (veden vaikutuksen vuoksi).
 • Epätasainen muodonmuutos. Tämä on vaarallisin maaperän liikkeen tyyppi, jonka syy on epäyhtenäinen maaperän koostumus, epäyhtenäinen kylläisyys kosteudella epätasaisen tiivistymisen seurauksena rakenteen rakentamisen aikana.

Tyypit, niiden pääpiirteet ja yhteensopivuus maatyyppien kanssa

Kun maaperätyyppejä tarkastellaan, selvitetään, millä maaperällä rakennelma on suunniteltu, voit valita optimaalisen perustan.

Rakennustyyppien tyypit ovat seuraavia tyyppejä: nauha, kasa, lohko, pylväs.

Käytetyn materiaalin mukaan: betoni, kivi ja puu.

Yleisimmin käytetty säätiö nauha ja kasa perusta. Lisäksi näiden säätiöiden ominaisuuksia kuvataan tarkemmin, analysoimalla, mitä voit määrittää, mikä säätiö on parempi - nauha tai kasa teidän tapauksessasi.

Perusnauha

Nippusäätiötä kutsutaan erikoisrakenteen ansiosta: rakennetun kehyksen ympärillä ja säätiön kaikkien seinien alapuolella on vahvistettu betoniraina, joka muodostaa suljetun silmukan.

Nauhatyypin tyyppi puolestaan ​​jaetaan kahteen alalajiin: se on monoliittinen ja modulaarinen. Ne eroavat laitteen tavoin.

Asennettaessa monoliittista nauhan perustusta suoraan pohjan asennuspaikalle, vahvistushäkki neulotaan ja se täytetään betonilla. Tämä takaa säätiön eheyden (lujuus).

Kokoonpannun näkymän kokoamiseksi vahvistetut betonilohkot kiinnitetään toisiinsa vahvistamisen ja sementin ansiosta.

Nauhan perustus eroaa myös perustuksensa syvyydestä (korkeampi tai matalampi suhteessa syvyyteen, johon maaperä jäätyy läpi) ja voi olla syvään ja matala-syvä. Esimerkiksi monoliittinen raskas rakennus rakennetaan syvälle haudattuun pohjaan ja kevyet puurakenteet rakennetaan matala-haudattuun perustukseen.

Mitä tulee yhteensopivuuteen maatyyppien kanssa, ominaisuudet ovat seuraavat:

 • nauhan esivalmisteita ei suositella yhdistettäväksi vedon ja veden kyllästyessä maaperässä sekä rinteissä;
 • kaistale monoliittinen pohja, joka soveltuu lähes kaikentyyppiseen maaperään;
 • On ehdottomasti kiellettyä rakentaa nauhatusperusta orgaaniselle maaperälle (esim. Suoita).

Edut liuskajohdosta ovat:

 • universaalisuus (sopii kaikkiin rakennuksiin);
 • yksinkertaisen aseman nauhan monoliittinen pohja (on mahdollista luoda itsenäisesti);
 • kaistale monoliittinen perusta on erittäin ilmatiivis;
 • nauhat tehdasvalmisteiset - hyvä ratkaisu, jos rakennuksessa on suunniteltu kellari tai pohjakerros.

Nauhalevyn haittoja voidaan harkita:

 • liuskapohjien materiaalien kustannukset ovat korkeammat kuin paalujen perustukset;
 • massiivisuus esikuorittujen nauhojen pohjalla, työvoimakkuus ja syvä tunkeutuminen säätiöön.

Pile-pohja

Pallosäätiöt ovat perustuksia, jotka muodostuvat paaluista, jotka on yhdistetty ylhäältä palkilla tai grillilevyllä (käytetään betonia ja vahvistettua betonilaattaa).

Kasa on tanko, joka upposi maahan, jotta kuorma siirretään rakennuksesta. Paalut voidaan betonista, metallista, puusta, yhdistettynä.

Maaperän tunkeutumismenetelmän mukaisesti paalut ovat:

 • Ajaminen: Ajaminen tapahtuu erikoiskoneiden avulla (joita kutsutaan kopiokoneiksi) tai värähteleviin erikoisyksiköihin. Tällaisia ​​paaluita voidaan käyttää vain, jos aluetta ei rakenneta, eikä ole rakenteita, joiden pohjat voivat vahingoittua.
 • Täytetyt: reikä porataan tai tunkeutuu maahan, johon betonia kaadetaan. Maaperän tukemiseen perustuvien säätiöiden luotettavuuden vuoksi kaivon pohja laajenee mikrosilmäyksellä, betonin kaatamisen jälkeen muodostuu kasa, jolla on ainoa kasa.
 • Ruuvi: vahvistetun betonivarren päässä on erityisiä terät, joiden avulla pino ruuvataan maahan.

Maaperätyyppien yhteensopivuuden osalta on huomattava, että paaluperustuksia voidaan käyttää kaikilla monimutkaisilla maaperäalueilla (löysät, kyllästettyinä) ja orgaanisilla maaperillä (esim. Turvemailla).

Porausruuvin pohjan maahan tunkeutumismalli

Ei pidä unohtaa, että tiheä, kivinen ja kallioinen maaperä on erittäin vaikea asentaa paalusäätiötä ja pile-ruuvia - yleensä on mahdotonta soveltaa.

Paalusäätiön etuja, jotka ovat enemmän kuin haittoja, ovat:

 • luotettavuus;
 • kannattavuus (kaikenlainen työvoimakustannusten ja materiaalikustannusten kasausperusta on halvempi kuin kaikki muut perustukset, mukaan lukien nauhatehtävät);
 • korkea lujuus;
 • pitkä toiminta-aika;
 • ruuvien paalujen yksinkertaisuus ja nopeus.

Paalusäätiön haitat ovat:

 • On mahdotonta tarkistaa pinoon kohdistuvat vauriot;
 • ruuvipillien korroosio on todellinen vitsaus;
 • mahdotonta rakentaa kellarissa.

Lopuksi huomaamme, että kaltevaan maastoon ja vaikeisiin kohokuvioihin yhdistetty perustus (nauha-kasa) soveltuu parhaiten.

Mikä on parempaa teippausta tai ruuvipalloja

Yksityisasuntojen osalta kysymys siitä, millaista säätiötä on valittava rakennuksen luotettavuuden ja kestävyyden varmistamiseksi ja ilman ylimääräisiä kustannuksia, on merkityksellinen, koska maanalaisen pohjan rakentaminen voi vaatia jopa 50 prosenttia rakennusten kokonaistalousarviosta.

Suosittuja perustustapoja ovat nauha ja pohja ruuvipalloille, jotka soveltuvat maanrakennus- ja päärakennusten rakentamiseen puusta, palamateriaalista, kiinteästä betonista. Molemmilla säätiöillä on oma sovellutuksensa, joka on tärkeää ottaa huomioon valinnassa.

Liuskajohdon ominaisuudet

Nauhatalustana on kiinteän betoniliuskan suljettu silmukka, joka on sijoitettu rakennuksen kaikkien tukiseinien ympärille. Nauha on valmistettu monoliitti- sestä raudoitetusta betonista tai raudoitetuista betonilohkoista, jotka on liitetty toisiinsa laastilla (on myös mahdollista kiinnittää upotettuja osia hitsausmenetelmällä).

Teippityypin pohja eroaa syvyydestä. Kevyille rakennuksille käytetään ei-upotettuja tai matalia säätiöitä. Pääkaupunkitalot on pystytetty syvemmälle maaperän jäädytyksen alapuolelle.

Vyönauhan etujen luettelo sisältää:

 • universaalisuus (mahdollistaa minkä tahansa materiaalin seinärakenteiden rakentamisen);
 • mahdollisuus asentaa itse;
 • mahdollisuus järjestää kellari, pohjakerros.
 • Haittoihin kuuluvat:
 • korkeat materiaalikustannukset;
 • suuri määrä maanrakennustöitä;
 • asennusohjelman monimutkaisuus.

Ruuvaa perusparametrit

Ruuvipuristin on pyöreä poikkileikkausputki, jossa on erikoisterät lopulta, minkä vuoksi se ruuvataan maahan. Säätiö on paalikenttä, jossa tuet sijaitsevat tulevan rakenteen kaikkien avainkohtien alla ja jotka on liitetty yläosaan grilliin.

Grillivarastoina voidaan käyttää metallipalkkia, vahvistettua betoni monoliittia nauhaa, valmiita betoniteräksiä. Puutaloa rakennettaessa grilli on paksun palkin tai tukin alempi kruunu, joka asetetaan paikoilleen hitsattujen kokoonpanopaikkojen kohdalle.

Ruuvin alustan etuja ovat:

 • kannattavuus (ruuvin pohjapohjan järjestely on edullisempaa kuin nauha);
 • nopea asennus, minimaalinen maadoitus;
 • korkea lujuus ja kestävyys (sopivalla metallipaksuudella);
 • mahdollisuus rakentaa rinteille epätasaisilla alueilla;
 • soveltuvuus käytettäväksi vaikeassa maassa.
 • kyvyttömyys rakentaa talon kellariin tai kellariin;
 • korroosionkestävyys;
 • kyvyttömyys hallita paalujen vaurion määrää asennuksen ja käytön aikana.

Säätiön valinta maanparametreihin perustuen

Säätiö on valittava maaperän ominaisuuksien mukaisesti rakennustyömaalla. Neljä tyypin maaperää on perinteisesti erotettu:

 • Kivinen ja kivinen. Tämä on vankka pohja, jolla on suuri kantavuus, joka on kestävä ja jännittävä, liikkuminen.
 • Savi (hiekkasauma, taimet, savi). Voimakkaasta maaperästä, joka on altis happamoitumiselle, routaantumiselle ja nousevalle pohjavedelle, joka voi pilata pohjan. Epäyyttyä savea pidetään alttiina pohjaveden syvälle esiintymiselle.
 • Hiekkaa. Hyvin kulkevat kosteutta, joten älä turpoja. Hiekkasolujen ominaispiirteet ja kantokyky riippuvat murto-osasta - maaperä voi olla soraa, keskikovaa osaa tai siltaa.
 • Orgaaninen (siltti, turve jne.). Niille on ominaista löysä rakenne, korkea pohjaveden esiintymistiheys ja taipumus deformoitua.

Maaperä, joka on kosketuksissa säätiön kanssa, vaikuttaa siihen, lähettää ja vastaanottaa kuormia. Edellytyksistä riippuen:

 • Luonnos säätiö. Rakenne upotetaan alas linjan alle - maali tiivistetään rakennusten painon alle. Luonnos näkyy sekä ensimmäisen rakenteen rakentamisen jälkeisenä vuonna että useita vuosia rakentamisen päättymisen jälkeen.
 • Nostot. Se tapahtuu, jos pohjaveden alapuolella oleva maa alkoi heikentyä.
 • Maaliikenne. Kosteuden muuttaminen voi muuttaa maaperän tilavuutta, minkä vuoksi säätiö voi nousta ja uppoutua. Kun kuorman kulmakerrosten eroosio pohjaosalle on vaakasuorassa altistuessaan pohjavedelle - pystysuora.
 • Epätasainen muodonmuutos. Jos maaperän koostumus ei ole yhtenäinen, sen tiheys vaihtelee epätasaisesti veden kyllästymisenä. Epätasaisen kuormituksen vaikutuksesta maahan kaatuvat rakenteet voivat romahtaa.

Säätiötä valittaessa on otettava huomioon rakenteen yhteensopivuus maaperätyypin kanssa. Hihnan ja paalun perustukset siirtävät kuormia eri tavoin.

 • monoliitti soveltuu kaikentyyppiseen maaperään, paitsi luonnonmukaisesti (turpeen maaperä, jolla varustetaan tällaiset syyt on ehdottomasti kielletty);
 • esivalmistetta ei voi käyttää asennettavaksi rinteille, veteen kyllästyneille ja alttiiksi kallistuvalle maaperälle.
 • sopii monimutkaisiin maaperään (orgaaninen, veteen kyllästetty, löysä, heterogeeninen);
 • se on kätevä järjestää pohja rinteelle;
 • jotka eivät sovellu asennettaviksi kivikkoisiin ja kivikkoisiin maaperään (paalun metalliset terät ovat epämuodostuneet ja rikkoutuneet, kun ne upotetaan maahan).

Nauha tai kasa

Jos maaperä sallii jonkin näistä kahdesta peruspohjasta, kannattaa vertailla rakenteiden suorituskykyominaisuuksia, asennuskustannuksia, kestävyyttä ja muita parametrejä.

Lattian jäätyminen. On väärää käsitystä, että kerroksen talon ensimmäisessä kerroksessa oleva lattia jäätyy yli rakennuksen päälle nauha-pohjaan. Tämä ei ole kuitenkaan niin - betonirakenteet jäädyvät ja antavat enemmän tilaa lattian alla kuin kentällä. Vahvitetussa betonivyöhykkeessä on vaikeampaa järjestää paineilmalaitteita (jos et huolehdi muottien asennusvaiheessa olevista rei'istä).

Jos metallipalkit tai puutalon kruunut tarjoavat grillikentän paalukentässä, sen välinen tila ja maa on ommeltu ammattimaisella lattialla tai sivuraidalla suojaamaan kylmältä, kotelossa on tuuletusaukkoja. Toisin kuin betoniraina, tällaiset rakenteet eivät aiheuta lattian puupohjaan haitallista lauhdetta. Lattia vaatii korkealaatuisen lämpöeristyksen riippumatta perustuksen tyypistä http://marisrub.ru/uslugi/vnutrennie-otdelolochnye-raboty/otdelka-polov.

Jäätymissuojus ja tekninen viestintä. Sekä konkreettisessa kellarissa että talon alapuolella talon alapuolella putket asetetaan lämpöeristykseen - tämä on yleinen vaatimus riippumatta maanalaisesta pohjasta. Samoin on välttämätöntä käyttää eristystä talon kellarin suojaamiseksi, riippumatta siitä, onko se valmistettu betonista vai onko levyarkki.

Järjestelyn rahoituskustannukset. Säätöpohja on ruuveilla, jotka ovat halvempaa kuin teräsbetoninauha, jos teet nauhan sovellettavien rakennusvaatimusten mukaisesti. Teippipohjan kustannusten pienentäminen ruuvin tasolle saadaan vain yhdellä tavalla - säästää betonimerkkiä, vahvuutta jne., Mikä heikentää merkittävästi rakenteen lujuutta ja kestävyyttä.

Kestävyys. Uskotaan yleisesti, että betonirakenne kestää kauemmin kuin ruuvi. Nykyisten standardien mukaan kaikki säännöt (ilman materiaalien taloutta) rakennettu betonirakenne kestävät vähintään 50 vuotta. Pallot, joiden seinämän paksuus on 4 mm, käyttöikä on 40 vuotta, 6 mm: n seinämien porausrumpujen ruuvi- pohja säilyttää kantavuuden vähintään 50 vuoden ajan. On tärkeää käyttää korkealaatuisia metallipinoita, joilla on luotettavat hitsatut liitokset.

Perusjärjestelyn ominaisuudet. Kun valitset perustan, joka on parempi, on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, kuinka rakenteen luotettavuus riippuu asennuksen laadusta. Pile-kenttä on valmis jatkamaan rakentamista heti tukien upottamisen jälkeen maahan. Monoliittinen betonirakenne vie aikaa lujuuden lisäämiseen (vähintään 20 päivää), samalla kun se suojaa betonia sademäärästä, säännöllisesti vedellä sitä vedellä, jotta se ei kuivuisi lämpöä jne. Kovettumisnopeuden rikkominen johtaa monoliitin halkeiluun ja tarve perustaa täysin uudelleen.

Rakennusrakenteiden rakentaminen. Palamateriaaleista valmistetut talot (tiilet, lohkot) edellyttävät kiinteää monoliittista alustaa, jotta muuraus ei murene perustuksen epätasaisesta sakeutumisesta.

Jos haluat välttää suuria määriä maanrakennustöitä ja pienentää kustannuksia, valitse nauhan pohja ruuveilla - tuet, jotka upotetaan maahan, yhdistetään monoliittisella betoniteräksellä. Alustan muunnelma sopii myös järjestelyyn, jossa on monimutkainen helpotus.

johtopäätös

Ensinnäkin, kun valitaan säätiön tyyppi, tulee ohjata maaperän ominaispiirteet - tämä parametri pystyy tekemään projektiin muutoksia. Jos haluat rakentaa talon, jossa on kellari tai kellari, niin et voi tehdä ilman liuska säätiö.

Puuportaalle riittää ruuveja. Kehysrakennus voidaan rakentaa ruuveilla, joissa on metallipalkkeja. Tiilien, vaahtolohkojen ja muiden palamateriaalien rakentaminen edellyttää monoliittista betoniteräilyä.

Mikä on parempi: konkreettinen säätö tai ruuvipallot?

Vastaus kysymykseen "Mikä on parempi: konkreettinen säätiö tai ruuvipallot"? Tutkimme suosittuja myyttejä betonista.

Ruuvi tai nauha säätiö?

Usein valinta ei ole edes ruuvipilareiden ja betonin välillä. "Ruuvi tai nauhat"? Näin kysymys on.

Syynä on selvä: "nauha" on yksinkertainen, ymmärrettävä laite ja se on asiakkaiden mukaan kaikki betoniteräksen edut. Se näyttää olevan luotettavampi, paremmin säilyttää lämpöä ja siksi se ei vaadi lisätyötä kellarin, lattianeristyksen ja viestinnän sisustukseen. Jotkut asiakkaat ovat varmoja siitä, että "teippi" maksaa heille vähemmän kuin ruuvipillojen asentaminen.

Mutta onko se? Jotta voimme vastata kysymykseen, joka koskee monia, olemme tutkinneet suosittuja "myyttejä" betonin poikkeuksellisista ominaisuuksista.

Myytti 1. Lattia on lämmin betonipohjalla ja kylmä ruuvipillilla.

Tämä on yksi yleisistä väärinkäsityksistä. Betonirakenteiden lujuus herättää luottamusta siitä, että ne tulevat luotettavaksi kylmämuodoksi, mikä vähentää lattianeristyksen kustannuksia.

Itse asiassa betonilla on korkea lämmönjohtavuus, joka näkyy sen kyvyssä nopeasti kuumentua ja sitten myös nopeasti vapauttaa kertynyt lämpö, ​​joka herättää kondensaatioprosessin. Betonin lämmönjohtavuus on korkeampi kuin maaperän lämmönjohtavuus, jonka seurauksena se jäätyy yli alustan alapuolelle ja lisäksi jäähdyttää lattiaa. Ja jos et pidä huolta vedeneristämisestä ja anna betonirakenteen märätä, niin tilanne pahenee entisestään, koska betoni ei ainoastaan ​​jääty läpi paljon vaan myös romahtaa.

Näyttää siltä, ​​että konkreettisen säätiön valitseminen, eikä ruuvien paaluttaminen, et ratkaise maanalaisen tilan lämpenemisen ongelmaa vaan suojaa sitä vain tuulelta. Samankaltainen tulos paalujen tapauksessa voidaan saavuttaa yksinkertaisesti ompelemalla pohja. Toisin sanoen, jos suljet sen tavallisilla sivulevyillä tai aallotetuilla lattiapinnoilla, niin kylmänkestävyyden näkökulmasta saat saman vaikutuksen kuin olisit täyttänyt nauhan.

Ja enemmän. Koska ruuveilla on helpompaa tuuletusta, rakennuksen alapuolella oleva maa kuivuu nopeasti, mitä ei voida sanoa betonista. Hänelle on vaikeampi järjestää ilmanvaihtojärjestelmää, mikä usein tulee olemaan yksi syy siihen, että betonirakenteet pysyvät pitkään kylmänä estäen lattiatilan ja lattian lämpenemisen. Joskus se johtaa myös kondensaatin muodostumiseen, mikä on suuri ongelma puurakenteille ja -peileille, mistä maanpinnan hyvä ilmanvaihto on välttämätöntä, jotta puu ei pääse kastumaan ja mätää.

Joten talon lattia on lämmin, sinun on tehtävä lisätoimenpiteitä sen eristämiseksi (yksityiskohtaiset ehdot tarjoten ilmaisia ​​teknisiä ratkaisuja lattiaan luvussa "Kampanjat").

Myytti 2. Betonipohja suojaa viestintää jäädytykseltä ja ruuvipinoilta - ei

Mitä konkreettisia ihailijoita sanotaan, lähestymistapa teknisten järjestelmien suunnitteluun ja eristämiseen on sama kaikissa nykyisissä säätiötyypeissä. Kaikki, mitä kirjoitimme lämmönjohtavuudesta ja tuulen suojasta, pätee asennusveden ja jätevesiverkkojen tapauksiin (lisätietoja on artikkelissa "Säätiö ja jätevesi").

Haluatko suojata tiedonsiirtoa jäädytyksiltä - huolehdi paikallisten putkien suojaamisesta ja älä aseta itsellesi koko maanalaisen tilan lämmittämistä (yksityiskohtaiset ehdot tarjoten ilmaisia ​​teknisiä ratkaisuja viestinnän säätelyyn luvussa "Kampanjat"). Tässä tapauksessa on vaikeampaa vaatia betonin paremmuutta, koska tarvitset saman määrän materiaaleja näihin tarkoituksiin, ja siksi rahaa, kuten ruuvipinoille. Mutta sinun ei tarvitse lämmittää pakastettuja putkia tai vaihtaa purskeita. Mikä on todellinen, ei säälimätön säästö.

Jos olet ratkaiseva vastustaja viestinnän eristämisestä, on tarpeen noudattaa useita ehtoja:

 • anna kulman oikea kulma (2-2,5 cm jokaiselle putkilinjan mittarille);
 • säädetään kuuman veden jatkuvasta saatavuudesta talossa;
 • aseta putket maaperän jäädytyksen syvyydelle.

Myytti 3. Betonimateriaalilla on yksinkertaisempaa ja halvempaa sulkea ja eristää kellari kuin ruuveilla.

Tämä harhaluulo seuraa edellisistä kahdesta. Kuten olemme sanoneet, asiakkaat ovat vakuuttuneita siitä, että betoni suojaa viestintää ja lattiaa ylikellolta. Ja jos on, miksi viettää aikaa, vaivaa, rahaa pohjaan?

Perustuen perusteluihin, jotka olemme johtaneet aiempien myyttien kumoamiseen, voidaan päätellä, että betonia on eristettävä vähintään ruuveilla. Voit tehdä kaikki tarvittavat toiminnot käyttämällä käytettävissä olevia lämmöneristysmateriaaleja: polystyreenivaahtoa, polystyreenivaahtoa tai polyuretaanivaahtoa.

Tämä pätee myös viimeistelyihin, joita käytetään usein silloitukseen, luonnolliseen tai keinotekoiseen kiviin, sementtikiven, polystyreeni-vaahdon tai asbestisementiseosten perusteella. Näin ollen on epätodennäköistä, että se voidaan tallentaa tälle esineelle betonin ansiosta (tietenkin, jos noudatat teknisiä vaatimuksia).

Niinpä kaikessa, joka liittyy kellarin viimeistelyyn ja eristämiseen, ruuvipilvet eivät ole huonompia kuin "nauha" ja jopa ylittävät ne jollakin tavalla (lisätietoja on luvussa "Kellarin sisustus ja eristys"). Mene eteenpäin.

Myytti 4. Betonialusta on halvempaa kuin ruuvipallot.

Muista yksi yksinkertainen toteamus, joka on jo vahvistettu käytännössä useammin kuin kerran: rakennustekniikoita vastaava konkreettinen säätiö ei ole halvempaa kuin ruuvipallot. On helppo todistaa vertaamalla näiden rakenteiden kustannusten (materiaalien, työn) laskemista 8x10-puurakenteelle mansardilla.

Vertaileva analyysi erilaisten perustusten kustannuksista puutalolle 8x10 ullakolla

Vertaileva analyysi erilaisten perustusten kustannuksista lohko (tiili) talon kanssa 8x10 ullakolla

Esitetyistä tiedoista voidaan tehdä vain yksi johtopäätös: yritykset, jotka sitoutuvat rakentamaan betoniraaka-aineet ovat halvempia kuin pile-ruuvat, ne varmasti säästävät kaikesta: materiaalin määrän, laadun, teknisten vaatimusten noudattamisen ja ajan.

Tietenkin asiakas jää tietämättömyydelle, vaikka ei ota huomioon, mitä hän uhraa kuvitteellisen tehokkuuden vuoksi. Esimerkiksi voitko "silmällä" määrittää konkreettisen merkin? Todennäköisesti ei. Suurten kohteiden kohdalla betoni läpäisee pakollisen tarkastelun, mutta yksittäisten asuntojen rakentaminen on liian kallista. Joten miksi olet varma, että tuottit täsmälleen materiaalin, jolle maksit?

Lisäksi säätiön rakentaminen viittaa piilotyöhön. Eli et voi seurata, kuinka paljon raudoitusta käytettiin, sen poikkileikkauksen paksuutta, onko hautaaminen tarpeellinen taso, onko konkreettinen värähtelevä kerros ja sen vedeneristys tehty oikein.

Lähes sataprosenttisesti tapauksista sopimuspuolet eivät ilmoita asiakkaalle ylimääräisistä kustannuksista roskien ja maaperän poistamiseksi. Eli mikäli lähestyt rakentamista vastuullisesti, ruuvipillit osoittautuvat varmasti taloudellisemmiksi ratkaisuiksi.

Myytti 5. Betonirautaa ei tarvitse syvästi haudata, jos siihen asennetaan kevytrakenne.

Kuuntelemalla edellä mainittuja väitteitä asiakkaat yleensä vastustavat: "Minulla on pieni talo (kylpylä, pieni shed...), mikä tarkoittaa, että se painaa hieman. Miksi minun pitäisi hankaloittaa elämäni täyttämällä kaikki nämä vaatimukset? "

On vaikea sanoa, mistä tämä myytti on peräisin, vaan tuhota se on hyvin vaikeaa. Asiakkaat uskovat vilpittömästi, että kevyiden rakennusten perustuksia ei tarvitse sijoittaa maaperän jäädyttämisen syvyyden ulkopuolelle, sillä "ei mitään voi tapahtua".

Tämän seurauksena rakenteen heikentämisvoimien vaikutuksesta rakennetta alkaa muuttaa tai muuttaa. Joskus se on havaittavissa visuaalisesti. Mutta vaikka rakennuksen ulkonäön vuoksi ei ole mahdollista määritellä poikkeamia, tällaisten rakennusten ikkunat ja ovet eivät avaudu ja sulkeudu keväällä eikä syksyllä. Sinun on pakko "muokata" niitä, ja tämä tapahtuu vuosittain. Siksi minkä tahansa rakennuksen tai rakenteen kääntöpisteen on oltava jäätymisläpäisyn syvyyden yläpuolella.

Yksinkertaisesti sanottuna voit säästää rahaa betonilla, mutta vain laadusta.

Myytti 6. Betonin perustus on kestävämpi kuin ruuvipallot.

Säätiön laatu riippuu sen käyttöiästä. Joten GOST 27751-2014: n mukaisesti "Rakennusten rakenteiden ja perustusten luotettavuus. Perusmääräykset "rakennusten ja massarakentamisessa normaaleissa käyttöolosuhteissa, tämä aika on vähintään 50 vuotta.

Jotta betonirakenne toimisi ilman kanteluja koko määritellyn ajanjakson ajan, kuten edellä on todettu, betoniseoksen on oltava korkealaatuista, vahvistusosan pituuden ja paksuuden on vastattava projektia, ja jotkin muut laatuominaisuudet on huomioitava:

 • otetaan huomioon toimintaedellytykset (rakennuksen / rakenteen toiminta laskettuina olosuhteissa);
 • Käytettyjen materiaalien ominaisuuksiin otetaan huomioon mahdolliset keinot suojata niitä negatiivisilta ympäristövaikutuksilta (kosteustaso rakennuksen sisällä ei muutu, vedeneristys on asianmukaisesti järjestetty);
 • Laskettu ympäristövaikutus otetaan huomioon.

Samanaikaisesti 1 mm: n hiiliteräksen (St20) käyttöikä, joka on päällystämättömiä Venäjälle yleisimmin havaittujen hiekkasaumojen ja mustelmien pinnoitteiden osalta, on vähintään 40 vuotta vanha (lisätietoja erilaisista teräslaaduista on kohdassa "Erilaisia ​​teräslajeja käytettäessä ruuvipillojen valmistuksessa" ). Toisin sanoen edellyttäen, että jäljelle jäävän metallin paksuus on 2,5 mm, pylväs, jonka patterin seinämän paksuus on 4 mm, säilyttää kantavuutensa koko ajan, jonka GOST määrittelee. Seinämän paksuuden ollessa 6 mm, ruuvipilareiden käyttöikä on verrattavissa betonipohjan käyttöiän mukaan, joka on tehty kaikkien teknisten vaatimusten mukaisesti (lisätietoja ruuvipatsaan seinämän paksuuden laskemisesta).

Rungon optimaalisen seinämän paksuuden valinta ja paalun terä tietylle kohteelle on mahdollista vain maaperän maaperän syövyttävän vaikutuksen osalta rakennustyömaalla. Erikseen suoritetut (mukaan lukien syövyttävyyteen perustuvien tietojen perusteella) runko-osan halkaisijan valinta, joka kuitenkin vaikuttaa vähäisemmässä määrin mutta vaikuttaa kuitenkin käyttöikään.

Ruuvipillojen käyttöiän selvittämiseksi on suositeltavaa tarkistaa rungon jäännösseinämän paksuus suunnitellun kuormituksen noudattamiseksi.

Aggressiivissa maaperäolosuhteissa (tuhka, kuona), jotka ovat harvinaisia, mutta silti esiintyy, 1 mm: n hiiliteräksen (St20) päällystämätön käyttöikä lyhenee 20 vuoteen. Kuitenkin tässäkin tapauksessa ruuvien paalut kestävyyden mukaan vastaavat GOSTia, varsinkin jos käytät paksua metallia.

On syytä mainita, että tällaisten maasto-olosuhteiden ratkaisuksi jotkut yritykset suosittelevat sinkittyjä paaluja, jotka ovat pohjimmiltaan väärin. American Institute of Steel and Alloys (AISI) -menetelmän mukaisesti 85 μm: n paksuisen sinkkipinnoitteen käyttöikä on enintään 15 vuotta jopa edullisimmissa olosuhteissa. Voimakkaasti aggressiivinen ympäristö lisää huomattavasti sinkin korroosionopeutta, mikä asettaa sen käyttökiellon (lauseke 9.2.8 JV "Rakennusrakenteiden suojaaminen korroosiolta").

Myytti 7. Betoniperusta on turvallisempi kuin ruuvipallojen pohja.

Ja kaikkein "vankka" vastalause - betonin luotettavuus. Se on yksi asia myös näennäisesti vankalla monoliittisella betoninauhalla. Toinen on paalut, jotka näyttävät melko edustavalta ja näyttävät "sukeltaa" maahan massan rakenteen painon alla.

Välittömästi kannattaa palata perusteluihin, jotka mainitsimme, kun tarkastelimme betonin "alhaista hintaa". Luotettavuutta voidaan sanoa vain, jos malli tehdään ilman rikkomuksia.

Toinen ominaispiirre betonialalla työskentelystä - ratkaisun prosessi, joka kestää vähintään 20 päivää. Kun miehistö kaatoi betonia ja vasemmalle, sinun on seurattava varovaisesti noin kolme viikkoa, jotta se ei märisi eikä halkeile lämpöä. Voit kuvitella, mitä kuluja odotat, jos varotoimenpiteitä ei noudateta, ja säätiö osoittautuu olevan paitsi luotettava, mutta täysin sopimaton talon rakentamiseen. Koska esikunnat tai yritys, joka antaisi takeet työstä, on vaikeaa, tällaisessa tilanteessa työntekijät eivät ole syyllisiä ja kaikki kustannukset laskevat sinuun.

Ruuvien paalujen pohjan rakentamisen aikana tällaiset tilanteet jätetään pois, koska asennuksen jälkeen saat välittömästi valmiin rakenteen (kaikki rakennus- ja asennustyöt on kuvattu kohdassa "Ruuvipillojen asennus"). Lisäksi paalujen ostamisella voit käyttää halpoja välineitä (mikrometriä jne.) Niiden laadun arvioimiseksi: tynnyrin seinämän paksuus ja terän paksuus, hitsattujen liitosten laatu (laatutesti voidaan vahvistaa UZK: n raportilla hitsin eheydestä).

Metallin laatu on erillinen asia, mutta on syytä muistaa, että ruiskujen, kuten minkä tahansa rakennusmateriaalin, hankinta erikoistuneilta organisaatioilta vähentää merkittävästi häikäilemättömien valmistajien uhkaavan petoksen riskiä.

Siten, kun on tutkittu yksityiskohtaisesti suosituimpia myyttejä, on turvallista sanoa, että betoniperustaan ​​liittyvät edut ovat vakavasti liioiteltuja, ja siksi niitä olisi käsiteltävä epäilevästi.