Mitkä ovat joitain lisäaineita vedenpitävään betoniin?

Betoni, rakennusmateriaalina, on valtava alue eri rakennusalalla. Se on kestävä ja luotettava materiaali, joka kuivatuksen jälkeen kestää suuria raskaita kuormia.

Mutta epäsuotuisat toimintaolosuhteet kumoavat vähitellen kaikki sen edut. Esimerkiksi jos betonirakennetta käytetään vedessä tai maaperässä, ulkona tai syövyttävissä ympäristöissä.

Menetelmät betonin vedeneristämiseksi

Materiaalien rakennuttajien suorituskyvyn laajentamiseksi käytetään kahta menetelmää:

 1. Käytä betonirakenteiden vedeneristyspintoja.
 2. Lisäaineet betoniin vedenpitäviksi valmistetaan valmistuksen vaiheessa.

Ensimmäinen vaihtoehto kuuluu lyhytikäisten luokkaan, koska eristysaineet menettävät ominaisuutensa, hajoavat ja hajoavat. Samaan aikaan ne ovat kalliita, ja niiden soveltaminen vaatii aikaa ja taloudellisia kustannuksia.

Toinen asia vedenpitävä lisäaine. Ne viedään konkreettiseen liuokseen valmistusvaiheessa ja säilyttävät ominaisuutensa betonituotteiden koko käyttöiän ajan ja laajentavat sen maksimiin.

Betoni huokoisuus

Riippumatta siitä kuinka huolellisesti betonilaattoja sekoitetaan, kun se kaadetaan rakenteen runkoon, huokosiin tulee aina. Ja mitä enemmän heistä, sitä pienempi on betonin voima. Siksi sen kaatamisen jälkeen on painettava. Mutta huokoset ovat yhä, vaikkakin pieninä määrinä. Nämä huokoset ovat betonirakenteen pahin vihollinen.

Tosiasia on, että vesi, joka putoaa näihin huokosiin, jäätyy talvella ja kasvaa tilavuudeltaan (jopa 9%). Tällöin suuri paine alkaa toimia huokosseinillä, mikä johtaa halkeamien muodostumiseen. Aluksi nämä ovat pieniä halkeamia, jotka kasvavat vuosittain suuriksi halkeiksi.

Lisäaineominaisuudet

Vettähylkivät lisäaineet eivät täytä betonin huokosia ja halkeamia, vaan ne muodostavat vedenpitävän esteen, joka ei anna vettä materiaalikappaleeseen. Eli veden kestävyyden indikaattori tällaisessa betonissa on korkeimmalla tasolla.

Nykyaikaiset lisäravinteet

On huomattava, että markkinoilla on viime aikoina tullut uusia lisäaineita, joiden avulla kaikki betonirakenteen rungossa olevat ilmatiet ovat täyttyneet. Kosteuden vaikutuksen alaisena ne alkavat turvota, tunkeutuvat liuoksen sisältämästä tilasta, täyttävät sen ja karkottavat ilmaa.

Ensinnäkin se lisää betonin voimakkuutta. Mitä tiukempi se on, sitä vahvempi. Toiseksi sen vedenkestävyys lisääntyy. Toisin sanoen yksi lisä ratkaisee kaksi ongelmaa kerralla.

Itse asiassa näillä aineilla on pehmittimen rooli. Kun se lisätään betoniin, ratkaisu muuttuu liikkuvaksi. Ja tämä on ensimmäinen merkki siitä, että ilmaa ei ole lukittu. Kun tamping-liuos nousee pintaan ja jättää sen.

Yllättäen tällä hetkellä on kehitetty tekniikoita, joita voidaan käyttää kovettuneen betonin vettähylkivien ominaisuuksien lisäämiseen.

Sen pintaan kastellaan lisäaineilla, ja samalla ne tunkeutuvat sisään ja tukkevat kaikki huokoset. Sääntö on tässä, että mitä paremmin huokoinen betoni, sitä syvemmälle vedenpitävät nesteet tunkeutuvat.

puutteet

Merkittävä haitta vedettävien lisäaineiden valmistamiseksi betonissa on lisätä rakenteen lämpöjohtavuutta. Asia on, että materiaalin rungossa olevat huokoset - tämä on eräänlainen kupli, jossa on ilmaa.

Mitä enemmän ilman huokosia, sitä korkeammat eristysominaisuudet ovat. Niiden puuttuminen tai määrän vähentäminen johtaa tämän indikaattorin vähenemiseen.

Tyypit vedeneristys lisäaineita

Nykyään markkinoilla on useita erilaisia ​​vettähylkivää betonin lisäaineita.
Kuivasekoitukset, joilla on laajentava vaikutus, otetaan käyttöön jo kovetetun betonin halkeiluihin ja siruihin, joissa ne laajenevat ja tulevat monoliittiseksi massaksi.

Kuiva, jonka läpäisevä vaikutus (tunkeutuva), lisätään liuokseen sen tuotannon vaiheessa. Ne jakautuvat koko tilavuudelta tasaisesti lisäämällä materiaalin veden kestävyyttä kokonaisuutena.

Kuivaa laajentava vaikutus, joka levitetään juuri kaadetun betonin pinnalle. Seosta sekoitetaan veden kanssa pakkauksessa ilmoitetuissa mittasuhteissa. Nestemäisessä muodossa se levitetään betonirakenteisiin, jotka eivät ole täysin kuivia, minkä jälkeen se täyttää sen virheet.

Paineensulkija. Tämä on yleinen korjaustoimenpide, jota ei ole sisällytetty betoniliuoksen koostumukseen. Ne kattavat murtuneen betonin pinnan.

Kaikki tyypit, yleisimmät (käytetään useammin kuin toiset) ovat vettä hylkivä lisäaineita toisen ryhmän.

Kotimainen analogi

Haluaisin asua kotimainen lisäaine "Crystal". Tämä on kuiva jauhe, joka lisätään betoniliuokseen valmistuksen vaiheessa. Se on hajuton, ympäristöystävällinen (ei vaikuta ihmisiin ja luontoon), täyttää täysin nykyiset valtion standardit.

Sen käyttö konkreettisissa ratkaisuissa mahdollistaa tällaisen jälkimmäisen indikaattorin lisäämisen W16: n läpäisevyydeksi. Kuvassa näkyy paino kgf / cm², jolle vesi ei pääse betoniin.

Tällainen betoni kestää riittävän suurta vesipatsasta, esimerkiksi altaan syvyyttä.
Lisäksi koostumus kasvaa:

 • kaksinkertainen lujuus;
 • jäätymisvastus 60 syklin ajan (jäädytys-sulatus).

Kristallia voidaan käyttää minkä tahansa pehmentimen kanssa, kun vettä altistetaan betonirakenteelle, ei muodostu kanyyliä.

Miten käsitellä lisäaineen "Crystal"

Välittömästi varaa, että manuaalisella menetelmällä, jossa valmistetaan konkreettista ratkaisua, jossa on lisätty "Crystal", puhuu lopullisen tuloksen laadusta, on mahdotonta. Sekoita hyvin ja jakaa tasaisesti kaikki osat eivät toimi. Siksi asiantuntijat suosittelevat seoksen valmistusta betonimyllyssä. On olemassa useita vaihtoehtoja panostustekniikkaan niille, jotka haluavat tehdä tämän prosessin omilla käsillään.

Valmisbetoniliuoksessa lisätään vesieristyslisäaineiden vesiliuos. Suhteita: vesi 1 tilavuus, lisäys 1,5 tilavuus. Nestettä lisätään betoniin vähitellen, betonisekoittimen työtä nostetaan 15 minuuttia.

Itse kristalli kaadetaan sekoitusrummuun ennen veden kaatamista. Sekoitetaan, minkä jälkeen lisätään vettä. Samalla voidaan vähentää sementin määrää, joka on yhtä suuri kuin lisäaineen tilavuus. Ja tässä tapauksessa sekoitusaikaa lisätään 15 minuutissa.

Riippumatta siitä, mitä konkreettista tuotemerkkiä tehdään, on suositeltavaa kaataa 4 kg vesitiivistä lisäainetta 1 m³ laastiin.

Ulkomaiset analogit

Venäjän rakennusmateriaalien markkinoilla amerikkalainen Penetron ADMIX -betoni-lisäaine on erittäin suosittu. Tällä hetkellä yhtiö on avannut tehtaan Venäjällä, joten sitä voidaan pitää kotimaisena materiaalina.

Yllättäen tämä lisäaine kehitettiin ainutlaatuisella tekniikalla. Samanaikaisesti itse betoniin lisätty materiaali lisää veden kestävyyttä, kun se altistuu veteen. Mitä enemmän vettä vaikuttaa betoniin, sitä voimakkaampi se muuttuu, sen vedeneristysominaisuudet kasvavat. Täältä ja valtava suosio.

Betonin enimmäiskestävyys asteeseen lisäämällä "Penetron ADMIX" W20. Vahvuus kasvaa 20%, pakkasenkestävyys 100 syklin ajan. Kuten "Crystal" tapauksessa, betonipinnalla ei ole katkelmia. Jauheenkulutus: 1 kg / 100 kg sementtiä. Huomaa, ei betonia, vaan sementtiä.

Nestemäiset lisäaineet

Viime aikoina markkinoilla on ilmestynyt nestemäisiä lisäaineita betoniin, jotka lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Esimerkiksi "Dehydrol". Sen vaikutus on sama kuin kuivien jauheiden vaikutus. Toisin kuin jälkimmäinen, se on helppokäyttöinen.

Ensin nestettä toimitetaan erityisessä säiliössä. Nämä ovat kapasiteetteja 1000 litraa. Toiseksi se ei vaadi painoja. Riittää, että mitataan nestettä pienikokoisina. Ainakin lasipurkki.

Kolmanneksi neste lisätään välittömästi liuokseen sekoittamatta sitä ensin veteen. Neljänneksi ei ole liukenemattomia hiukkasia, joita tapahtuu usein kuivien seosten kanssa.

Niille, jotka päättivät tehdä konkreettisia omia käsiään, tämä on kätevin ja yksinkertaisin vaihtoehto. Betoni tämän lisäaineen kanssa voidaan kaataa jopa 30 astetta pakkasella. Mutta työskenteleminen hänen kanssaan vaatii varovaisuutta. Varmista, että käytät käsineitä, silmälaseja.

Mitä lisätä betoniin vedenpitäviksi?

Mitä lisätä betoniin vedenpitäviksi?

Luin, että voit lisätä nestemäistä lasia nopeudella 1 litraa nestemäistä lasia 8-10 litraa sementtilaastia kohden.

Kovettumisen jälkeen kaikki tuntui olevan normaalia, mutta keväällä talven jälkeen sokea alue on kirjaimellisesti murentunut, voit vain noutaa sen sormella. Ei ole selvää, mistä syystä se on, alue, jolla on alamaita, keväällä on paljon vettä. Talon kellari, kaikki on kunnossa, valmistettiin samasta sementistä (Eurocement), josta sokea alue, mutta nestemäistä lasia ei lisätty siellä eikä se koskenut veden kanssa.

Yleensä tilanne on seuraava: niiden elementtien rakenne, joissa nestemäistä lasia ei ole lisätty, kaikki on normaalia, ja niissä elementeissä, joissa lisättiin nestemäistä lasia, mutta se ei koskenut veden kanssa, kaikki oli myös hieno. Haluaisin kuulla asiantuntijan vastauksen mistä syystä. Ja mitä mieltä olet reseptiravinteista?

Puhtaasti kiinnostunut opetustarkoituksiin, nestemäinen lasi on sama Na 2 SiO 3?? eli toimistoliima? Miksi se betoni lisää?

PS. Luin. Oletko haponkestävä betoni?

eivätkä he myy selluliitosta?

1 litra nestemäistä lasia 8-10 litraa sementtilaastia

Törkeästi koko ongelman mittasuhteet. Hyvin ylimitoitettu "toimistoliima"

Kuka välittää, informatiivinen artikkeli:

VESIPALVELU BETONI

Maaperän kosteuden tunkeutumiseen käytettyyn tilaan liittyvä ongelma on erittäin tärkeä rakenteille, kuten kellareille, kellareille, maanalaiset varastotilat jne. Erittäin akuutti, se on metropolin rakentajien edessä. Se suuresti vaikeuttaa elämää erilaisten hydraulisten kohteiden rakentamisessa. Ja jos monissa tapauksissa suodatettu kosteus ei häiritse tällaisten rakenteiden normaalia toimintaa, kalsiumhydroksidien peseminen betonikivestä johtaa betoniin korroosioprosesseihin ja pitkällä aikavälillä sen toimintaominaisuuksien menetykseen. Betoni tiede on kerännyt tarpeeksi menetelmiä ja tekniikoita suodatetun kosteuden käsittelemiseksi. Käytämme niitä ja me.

1. On tarpeen suunnitella ja rakentaa konkreettista tyyppiä - hydraulista betonia. Sen yksinkertaisempi ominaispiirre on se, että aggregaattien valinnalla on mahdollista minimoida aukot, joihin kosteus voi myöhemmin siirtyä. "Extra" veden tyhjyyden vähentämiseksi pehmittimien ja superplastikoiden käyttö on pakollista. Seuraavassa kuvataan likimääräinen samanlaisen betonin muotoilu.

2. Betonin koostumukseen on tarpeen syöttää erityistä merkintää. lisäaineet - tiivisteet. Jälleen kovin karkeasti työnsä periaate on se, että betoni on tiheämpää, kovettumisen jälkeen on paljon vähemmän huokosia ja kapillaareja, joiden kautta kosteus voi tunkeutua.
Seuraavat aineet ovat suosituimpia rakentamisen lisäaineina rakennuskäytännössä:
- rauta kloridi;
- natrium- ja kaliumsilikaatit (silikaattiliima);
- kalsiumnitraatti (NC) (kalsiumnitraatti, Ca (NO3) 2);
Parempi, helpompi, edullisempi ja tehokkaampi (NC) - kalsiumnitraatti. 0,5 - 1 painoprosentin sementtiä kohden se antaa parhaan vedenkestävyyden betonille, tehostaa kovettumista ja lisää lopullista voimaa 20 - 30 prosentilla.

HUOMAUTUS: (NC) on kalsiumnitraatti, se on kalsiumnitraattia, se on kalsiumnitraattia, se on kalkkikittiittiä. Se ei ole myrkyllistä, räjähdysvaarallista, tulipalovaaraa, jos se joutuu kosketukseen ihon kanssa, huuhtele vedellä. Liukenee hyvin veteen.

HUOMAUTUS: Saltpetre - KALI. sekä natriumin ja ammoniakin näihin tarkoituksiin eivät ole sopivia.

3. On erittäin toivottavaa ottaa käyttöön hydrofobisia lisäaineita betoniin.
esimerkiksi:
- (- ei saa sekoittaa tavaramerkkiin "Ceresite") - se on sama muutettu kalsiumoleaatti. Se voidaan valmistaa rakennusolosuhteissa - kalkki 20%, + öljyhappo - 8%, + ammoniakki - 0,5%, + alumiinisulfaatti - 5%, + vesi - loput.
- Emulbit-tyyppiset bitumiemulsiot - voidaan tehdä rakennusolosuhteissa: bitumi - 60 prosenttia. + LST - 5 prosenttia., + Vesi loput.

4. On erittäin toivottavaa (vaikkakin tämä on enemmän hienovarainen tunturi, joka on ehdottoman vedenpitävä mutta samalla halpa betoni - nämä yleensä syntiset), jotta "turpoavat" lisäaineet saadaan betoniin. Ne ovat suhteellisen vähäisiä, mutta jos olet lähellä porauspaikkaa, on varmasti erityinen. savi - bentoniitti. Tai painotusainetta - erikoisementti bentoniitilla. Ei, mutta olisi toivottavaa - ainoa kasvi Neuvostoliitossa tuotettu ja edelleen tuottaa bentoniitit - Konstantinovsky (Donetsk alue). "Painotus kasvi" kasvi - min. iso laukkujuhlat - 700 kg.

5. On hyvin toivottavaa ottaa käyttöön vettä hylkivä lisäaineita betoniin:
- natriumoleaatti;
- natrium abietta, hän on sama "Vinsol", hän on sama "START", hän on sama tietyllä osuudella "SDO";
- ja niin edelleen

Erityisen hyvä tässä suhteessa silikoni-vettä hylkivä, elävä, meidän - GKZH-10, GKZH-11N, GKZH-11K, GKZH-94, GKZH-94M, AMSR-3 jne. Niiden avulla rakennettiin SUDENin pohjoisen, Barentsin ja Kaukoidän meren satamarakenteita ja niitä on käytetty hyväksi vuosikymmenien ajan. Zeyskaya, Sayano-Shushenskaya, Krasnoyarskaya ja monet muut vesivoimalat pohjoisissa joissa; strategisten ohjusten laukaisu; ydinjätteiden varastointitilat ja kaikki ydinvoimalaitokset. He auttoivat heitä korjaamaan Ostankinon TV-torni, Peterhofin palatsi, Volgogradin isänmaan muistomerkki ja paljon muuta. Niiden soveltaminen pienimmille yksityiskohdille on kehitetty yli puolen vuosisadan rakennuskäytännöstä. Todellinen ja ilmoittamaton tehokkuus vahvistuu vaikeimmissa ilmasto-olosuhteissa. Zeyan vesivoimalaitoksen ylempi purkauslaukaus, joka on rakennettu GKZH-94: llä, lämmitetään kesällä +50 ° C: een ja talvella jopa -50 ° C, eikä se maksa mitään 30 vuoden ajan. Sivash-järvellä planeetan eniten kivennäisvesi 25 vuotta ei voi tehdä mitään konkreettisella GKZH-94M: llä. Barentsinmerellä aallot ja jään pystyvät hajottamaan uppoavan aluksen kuukauden, mutta 40 vuoden ajan GKZh-94: n ja GKZh-10: n lisäaineilla valmistetut betonireaktorit eivät ole kyenneet tekemään niin.

Kysymys vertailevan arvioinnin tuonti- ja kotitalousvettä hylkivien aineiden laadusta ja tehokkuudesta on erittäin kiistanalainen. Vaikka vastaus on ensinnäkin järkevän laskennan, järjen ja kuluttajien osaamisen tasolle - loppujen lopuksi hän maksaa rahaa. Asiantuntijat tekivät valinnan jo kauan sitten - massatuotantoa varten koko maailma on jo pitkään ostanut silikoni-orgaaniset aineet. Yksinkertaisesti se on halvin maailmanmarkkinoilla.
Ei ole epäilystäkään siitä, että ulkomaisten valmistajien joukossa on arvokkaita kilpailijoita kotimaisille GKZh: lle. Varmasti on parempi. Mutta minä silti kiusaa epäilystä matoa - mikä lisäksi myynnin johtajan kauniin kirjan, charmin, kaunopuheen ja henkilökohtaisen mielipiteen lisäksi vahvistaa vahvistetun tehokkuuden?
Missä on pitkäaikainen käyttökokemus luonnonolosuhteissa? Se on meidän luonnollisissa olosuhteissa, eikä kukaan siunattu Kaliforniassa?
Loppujen lopuksi, kuka ja milloin on selvittänyt menetelmän soveltamista, haluaisin kysyä - mitä jos alumiinisementtiä? - ja jos korkea alumiinioksidi? - ja onko reaktiivista piidioksidia? - ja mitä tapahtuu kovettumisen kinetiikalla? - ja miten yliannostus toimii? - ja mikä on yhteensopivuus muiden lisäaineiden kanssa? - ja mitä tapahtuu plastisuus ja reologia? - ja mitä terveysministeriö ajattelee tästä? - ja mikä on aika ja varastointiolosuhteet?. ja monia muita kysymyksiä syntyy, kun kyseessä on todella ammattimainen ja puolueeton ongelma. "Mitkä vettä hylkivä aineet ovat paremmin tuodut tai kotimaiset".
Ja sitten, jos rakennuttajat tai suunnittelijat soveltavat katkeamatonta täydennystä, niin vastuuta, jopa rikollista, sen käytön mahdollisista kielteisistä vaikutuksista sijoitetaan suoraan niihin. Ja koko rakennuksen tai rakenteen takuuaikana - 27 vuodelta. Siksi, missä tahansa vakavassa rakennusorganisaatiossa, ennen kuin he alkavat nauttia seuraavan tuodun apologin kaunopuheisuudesta, he viettelevät epäilevästi, ovatko he sijoitetut? Jos ei - laatia yksityiskohtainen kemiallinen kaava - etsimme kotimaista vastaavaa. Haluatko? - Hyvää huomenta, emme halua mennä vankilaan. Joten heille on heikkoa, että heidän on edelleen kehitettävä äärioikeutensa tietämättömille pienille kehittäjille.

Ota esimerkiksi Ranska. On tuotettu yli 300 eri lisäaineiden nimeä. Lisäksi on erityinen "hydraulisten sideaineiden ja betonin lisäaineiden komissio", joka vastaa lisäaineiden käytön testaamisesta ja hyväksymisestä betoniin. Yritykset, jotka aikovat tuottaa tätä tai tätä lisäainetta, toimittavat näytteet komissiolle, ilmoittavat sen ominaisuudet, koostumuksen ja soveltamisalan. Sitten kolme kansallista tutkimusorganisaatiota: Hydraulisten sidoslaitosten instituutti, Tie- ja silta-keskuslaboratorio ja Rakentamisinstituutti suorittavat kattavan tutkimuksensa. Jos testitulokset ovat positiivisia, komissio sallii lisäaineiden teollisen tuotannon ja luvan käyttää sitä tavallisesti viiden vuoden ajan ja joskus 2 tai 3 vuoden ajan - väitetyn lisämaksun tapauksessa. vaikutuksia sen soveltamisesta ajan kuluessa. Yksi Ranskan ministeriö julkaisee määräajoin tiedot sallituista lisäaineista. Vain sen jälkeen, kun nämä täydennykset ovat sallittuja ja vasta sen jälkeen ne myydään erikoistuneissa astioissa ja yhtenäisillä etiketeillä - niiden on ilmoitettava tuotteen käyttötarkoitus ja vasta-aiheet sen käyttöön. Lupamenettely toisen maan asianomaisten viranomaisten lisenssien käyttämisessä ei vapauta edellä mainituista menettelyistä.
Vastaava menettely on aina ollut Venäjällä ja Ukrainassa. Kukaan ei ole peruuttanut sitä.

Kyllä, kotimaiset vedensyötteet ja ensisijaisesti massakäyttöön suuntautuneet - GKZH-10, GKZH-11K, GKZH-12K ovat erittäin suuria miinuksia. No, vain valtava - niillä on alhainen hinta. Ei ole kannattavaa myydä niitä ja levittää vähittäiskaupan suuntautuneita organisaatioita - on paljon kannattavampaa myydä aivan samanlainen tai jopa huonompi tuote, mutta anna sen olla kalliimpaa. Jatkuvalla kauppamaksulla - kalliilla tuotteilla rasva on enemmän.

6. Jos on mahdollista, on käytettävä erityisiä hydraulirakenteisia sementtejä. Mistä saada ne? Tyypillisesti kokeellisia sementtilaitoksia, jotka on kaavoitettu koko entisen Neuvostoliiton alueella, ovat erikoistuneita niihin. Esimerkiksi Kharkiv Experimental Cement Plant tuottaa erilaisia ​​erikoisuuksia. sementit erilaisille "monimutkaisille" teoksille. Sisältää myös hydrotechnical -rakennuksen. Hinnat ovat tietenkin "narsissia", mutta rakenteiden käyttöikää kestävä on sopiva.

Sementti - M400 D0
Betoniluokka - B25
Tuotemerkki vedenkestävyyteen - W8
Merkki pakkasvasteessa - F200
Työkyky - P3

Sementti - 492 kg
Vesi - 204 kg
Murskattu kivi - 1092 kg
Hiekka - 600 kg

lisäaineet:
S-3 supersoftener - 1,5 kg
Compactor (NC) - 5 kg
GKZh-11K vettä hylkivä - 1 kg

Nestemäinen lasia betoniin - kaikki "for" ja "against"

On olemassa valtava määrä vaihtoehtoja sementin laastareiden luomiseen. Natriumsilikaatin (nestemäisen lasin) käyttö betoniin on progressiivinen menetelmä hyvästä, laadukkaasta ja kestävästä sementtipohjasta. Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkoitusta, johon nestemäistä lasia käytetään betoniin ja miten se voidaan panna oikein sementtimassoon saadakseen korkealaatuisen perustan lopputulokseksi.

Laajuus ja sovellusominaisuus

Joten miksi lisätään nestemäistä lasia betoniin? Kotitalouksissa nestemäistä betonia (kemiallinen nimi on natriumsilikaattia) käytetään kosteutta kestävien ominaisuuksien antamiseen kiinteytysmassalle ja sen lujuuden parantamiseksi. ZhS: tä käytetään korjaamisessa altaissa, viemäriverkossa työskentelevissä töissä jne. Lisäksi on mahdollista lisätä nestemäistä lasia betoniin sementtimassan kovettumisen nopeuttamiseksi.

On tarpeen lisätä nestemäistä lasia varovasti sementtikantaan tarkkailemalla tiettyjä mittasuhteita. Nestemäisen lasin käyttö yli 5% sementtiseoksesta ei välttämättä ole paras tapa vaikuttaa säätiön tai tuotteen suorituskykyominaisuuksiin, joita käytetään synnyttämään natriumsilikaattia. Tässä puhumme enemmän lujuusominaisuuksista.

Betoni nestemäisen lasin lisäämisen avulla

Nestemäisen lasin käyttö betoniin kasvaneessa määrässä edistää perusaineen nopeutettua kovettamista, mikä vuorostaan ​​vaikeuttaa sementin valmistusta.

Valmistettaessa seosta ja sekoittamalla lisäaineita on välttämätöntä noudattaa tämän aineen syöttämistä osuuksiin betonikantaan.

Hyödyt ja haitat nestemäistä lasia betonille

Tarkastellaan nyt tämän lisäaineen etuja ja haittoja parantamalla sementtikannan vedeneristysominaisuuksia.

Natriumsilikaatti-asiantuntijoiden tärkeimmät positiiviset ominaisuudet ovat:

 • korkea tarttuvuus - kun nestemäinen lasia lisätään betoniin, seos osoittautuu harvinaiseksi, minkä vuoksi käsitellyn pinnan huokosten täydellinen ja syvä täyttö tapahtuu;
 • korkea vedenkestävä suorituskyky;
 • kustannustehokkuus - vedenpitävänä nesteen kulutus on hyvin pieni;
 • estää hometta;
 • alhaiset kustannukset;
 • kestävyyttä.
 • nopea jäädyttäminen;
 • kapea tarkennus - ZhS: tä käytetään vain suojautumiseen kosteudelta;
 • injektion kohteena olevan aineen tarkka valvonta.

Nestemäisen lasin käyttöjärjestelmä

Jotta voidaan arvioida objektiivisesti kaikkien "lisä" ja "vastustaa" tällaisen lisäaineen käyttämistä vaivaamista varten, sinun on ymmärrettävä, että vain valmiin rakenteen suojaaminen kosteudelta on välttämätöntä. Tämä pätee paitsi itse betoniin myös vahvistaviin metallielementteihin.

Kuinka valmistautua nestemäiseen lasiseen betoniseokseen?

Menetelmä betonipohjan valmistamiseksi nestemäisen lasin lisäämisellä ei luonnostaan ​​ole vaikeaa, mutta laadullisen tuotteen saaminen on mahdollista vain, jos noudatat useita tärkeitä sääntöjä:

 1. Seoksen kovettumisominaisuuksia tulisi pienentää. Tätä varten natriumsilikaatti liuotetaan ensin veteen ja vasta sen jälkeen ruiskutetaan ohuessa virrassa valmiiseen sementti- tai betoniliuokseen.
 2. JS: n käyttöönoton aikana koko massaa sekoitetaan jatkuvasti, minkä johdosta vesieristysmateriaalin tasainen jakautuminen koko tilavuudelle saavutetaan.
 3. Heti kun koko JS: n määrä tuodaan sementtiin, kaikki on sekoitettava perusteellisesti uudelleen käyttämällä rakennesekoitinta tai porakone, jossa on erityinen suutin.

Koska tällaiset seokset kovettuvat nopeasti, työkappale valmistetaan pieninä määrinä. On selvää, että se ei ole järkevää valmistella seosta konkreettisessa sekoittimessa - se tarttuu kauan ennen sekoitusprosessin loppuunsaattamista.

Betonin sekoittaminen nestemäisellä lasilla on aina pieniä osia, joten sillä ei ole aikaa kovettua ennen sen käyttämistä.

Nestemäisen betonin valmistuksessa käytetään vain puhdistettua juomavettä, jossa ei ole suolapitoisuutta ja muita sulkeumia. Viimeksi mainitut vähentävät tehoaineiden ZS suorituskykyominaisuuksia.

Materiaalien suhde

Kosteuden kestävyys riippuu siitä, kuinka paljon JS vaikuttaa betonimassaan. Kovettumisnopeus riippuu FW: n määrästä. Ratkaisua valmisteltaessa on otettava huomioon taulukossa annetut tiedot.

Natriumsilikaatin määrä,%

Alkuasetus min

Täysin jäätynyt tunti

Natriumsilikaatin käyttöönoton osuudet riippuvat pitkälti tehtävistä, jotka on toteutettava käyttämällä sitä perustuvaa ratkaisua. Laimennustiedot ja määrälliset osuudet ilmoitetaan itse tuotteen pakkauksessa. Esimerkiksi 3% JS: n betoniliuosta käytetään altaan vedeneristämiseen.

On mahdotonta lisätä itsenäisesti LS: n määrää seoksessa. Käytännössä tämä ei johda minkäänlaiseen hyvään: pinta alkaa romahtaa kirjaimellisesti 7-10 päivän kuluttua täydellisen jähmettymisen jälkeen.

VIDEO: Nestemäinen lasi vedeneristykseen

Koostumuksen valmistaminen lisäaineilla

Ennen kuin käytät nestemäistä lasia, on tarpeen purkaa kaikki sovelluksen ominaisuudet. Ensinnäkin sinun on päätettävä, mitä työkaluja tarvitaan tämän tapahtuman tarpeisiin.

Nestemäisen lasin lisääminen betoniin sen vedeneristysominaisuuksien lisäämiseksi on ominaista tällaisten erikoistyökalujen käytöstä:

 • erikokoisia säiliöitä - liuoksen lisäämisen yhteydessä ei tarvitse siirtää sitä suurempaan astiaan;
 • rakentamisekoitin tai, jos sellaista ei ole, käytetään yleensä porakone, jossa on erityinen suutin;
 • rullan,
 • harja tai maklovitsa - helpottaa ZHS: n soveltamista;
 • sumutin - yksinkertaistaa seoksen ruiskutusprosessia;
 • käsineet;
 • erityinen puku (yhden, paksun, pitkähihaisen vaatteen puuttuessa).

Valmistelut

Ennen kuin käytät nestemäistä lasia betonipohjan valmistukseen, on välttämätöntä valmistaa pinta huolellisesti, puhdistamalla se pölystä ja liasta. Tämä tarjoaa paremman sidoksen betoniin koneen kanssa.

Puhdistustoimenpiteiden jälkeen on mahdollista, että käsitellyllä pinnalla on vikoja. Näitä voivat olla esimerkiksi halkeamat, löysät saumat pintojen liitoksissa jne. Ne on suljettava, jotta betonipohjan halkeilua vältettäisiin. Lisäksi se ei ainoastaan ​​tarjoa lisäsuojaa pinnalta kosteudelta, vaan myös vähentää lämmönhukkaa huoneessa.

Ennen vedenpitävyyden aloittamista ne sulkevat halkeamia ja tyhjiä pinnalta estääkseen sementtipinnoitteen halkeilua.

Vihje! Jos sementtipohjan pinta puhdistetaan perusteellisesti etukäteen, se antaa syvemmän tunkeutumisen JS: hen ja tekee sen vuoksi perustan tai tason voimakkaaksi ja kestäväksi.

Vaiheittainen manuaalinen vedeneristyslaite

Onko mahdollista järjestää vesieristys omillaan? Se on helppoa, jos noudatat useita suosituksia:

 1. Käytä rullalla, harjalla tai muulla vastaavalla toiminnallisella työkalulla ohutta kerrosta sementtilaastia valmistetulla pinnalla. Ei ole tarpeen välittömästi tehdä liian paksua kerrosta, se voi vahingoittaa pinnan lujuusominaisuuksia tulevaisuudessa.
 2. Jos on tarvetta korkealle perustalle, kerrokset levitetään vuorotellen 30 minuutin tauon jälkeen. Sileän pinnan saavuttamiseksi sinun on käytettävä tasoa.

Vihje! Jos teokset tehdään sileällä pohjalla, kuten vahvistetusta betonilevystä, adheesion parantamiseksi on suositeltavaa ensin "karkea" tällainen pinta. Voit tehdä tämän käyttämällä metalliharjaa tai karkeaa hiekkapaperia.

Turvatoimet

Natriumsilikaatti ei ole erittäin myrkyllinen aine, mutta sisäänhengitettynä ylähengitysteeseen aiheuttaa limakalvon ärsytystä. Siksi on suositeltavaa noudattaa turvatoimenpiteitä, jotta vältytään epämiellyttäviltä vaikutuksilta tämän materiaalin kanssa.

 • suojaava puku - takuu siitä, että JS ei pääse iholle, joten älä lue sen läsnäoloa;
 • Käytä suojalaseja estämään silmien pääsy silmiin;

Jos JS tai sen pohjaan joutuva aine joutuu silmiin, on välttämätöntä pestä välittömästi limakalvosta runsaasti lämpimää juoksevaa vettä. Tarvittaessa muista hakeutua lääkärin hoitoon.

 • huone, jossa työ on tehty tämän aineen kanssa, on aina ilmaistettava.

Tietäen kuinka käytät nestemäistä lasia betonin valmistukseen, voit järjestää perustan rakentamisen ja pinnan vedenpitävyyden parhaalla mahdollisella tavalla. Toivomme, että edellä mainitut vinkit ja suositukset auttavat sinua toteuttamaan tehtävän.

VIDEO: Universaali vedeneristys - vedenpoistoaine (pysäytysvesi)

Betonin vedeneristys, materiaalit ja niiden ominaisuudet

Betoni monta vuotta, suosituin rakennusmateriaali. Huolimatta sen esiintymisestä hyvin pitkästä historiasta, betoni sai laajamittaista hyväksyntää ja tunnustusta vain viime vuosisadalla. Lisäksi rakennusalalla tuotetun ja käytetyn betonin määrä kasvaa vuosi vuodelta. Tällainen kysyntä on melko ymmärrettävää: betoni on monipuolinen materiaali, jolla on suuri lujuus ja laaja käyttöalue.

Mutta tällä materiaalilla on ominaisuus, jonka haluaisin parantaa tai ainakin kompensoida. Tämän materiaalin vettähylkivistä ominaisuuksista huolimatta kovuus on heikko. Jos katsot tarkasti, vaikka paljaalla silmällä näet pienimmät huokoset pinnalla. Kosteus voi tunkeutua näiden huokosten läpi materiaaliin. Pitkäaikainen altistuminen tuotteen kosteudelle ja lämpötilan ääripäille ja betonin rakenne voi romahtaa.

Rakenteellisten muodonmuutosten ja betonin lämpötilakärjen ongelman ratkaisemiseksi vaaditaan pakollisia toimenpiteitä betonipinnan vedenpitävyydelle. Tämä on erityisen tärkeää, jos betonia käytetään korkeassa kosteudessa tai veden kanssa kosketuksissa olosuhteissa: säätiöt, autotallit, uima-altaat ym.

Vedenpitävät materiaalit ja menetelmät niiden käytöstä

On olemassa monia materiaaleja ja menetelmiä betonin vedeneristykseen. Sopivan ratkaisun valinta riippuu sovelluspaikasta, käsittelyalueesta, toiminnan voimakkuudesta ja mahdollisesta budjetista.

Betonin vedeneristysvaihtoehdot:

 • betonin läpäisevän vedenpitävyys;
 • konkreettiset lisäaineet vedenpitäviksi;
 • nestemäinen vedeneristys betonille;
 • pinnoite betonieristykseen;
 • liimattu tai rakennettu vesiensuojelu;
 • betonin tiiviste.
Vedenpitävyys

Vedenpitävä betoni

Vaikka sementtipohjainen vedeneristys tunnettiin 50 vuotta sitten, se ei löytänyt laajaa sovellusta tuolloin.

Läpäisemättömän vedeneristysperiaate on se, että sen sisältämät kemialliset elementit, seinän pinnan saavuttua, tunkeutuvat fysikaalisten voimien vaikutuksesta mikrokapapereihin betonin paksuuteen. Kyky tunkeutua seinään ja on tämän vedeneristysmenetelmän nimi.

Kapillaareissa seoksen aktiiviset ainesosat ovat vuorovaikutuksessa betonin muodostavien aineiden kanssa. Lisäksi muodostuu eräänlaisia ​​mikroputkia, jotka estävät täysin nesteen liikkeen sisäpuolelta, mutta eivät vähennä seinämän höyryläpäisevyyttä.

Penetron-pohjainen kuiva betoniseos oli pitkään aikaan synonyymi betonin vedeneristyksen tunkeutumiselle. Tämä johtuu siitä, että pitkään Penetoron oli ainoa tällainen korjaustoimenpide. Mutta nykyään rakennusmarkkinoilla on monien muiden valmistajien vedenpitäviä seoksia.

Vedenpitävä seos on saatavana kuivassa muodossa. Sekoitettuaan veteen se levitetään betoniin käyttämällä laajaa harjalla synteettisiä harjaksia. Sekoita liuos välittömästi ennen työskentelyä ja määrää, joka voidaan käyttää 30 minuutin kuluessa.

Sementtipohjainen vedeneristys

Betonin lisäaineet vedenkestävyyteen

Betonin luontaisten ominaisuuksien parantamiseksi erilaisia ​​lisäaineita lisätään sen koostumukseen laastin valmistuksen aikana. Lisäaineet tekevät konkreettista vedenpitävyyttä tai hydrofobista.

Hydrofobinen betoni

Tämä betoni kovettumisen jälkeen saa ominaisuuden vedota pois pinnaltaan.
Käytetyt lisäaineet seuraavista tyypeistä:

 • parafiinit;
 • kalsiumsuolat;
 • steariinihappo;
 • nafteenihapon suolat;
 • öljyhapot;
 • hartsi.

Lisäaine betonissa sen hydrofobisuudelle voi olla hydrofobinen (sekoittumaton seos tietyillä ominaisuuksilla) ja hydrofobinen (antaa vettä hylkivä vaikutus vuorovaikutuksessa betonilaisten aineiden kanssa).

Betonieristys

Vedenpitävien lisäaineiden käyttäminen betonissa on mahdollista saada materiaalia, jolla on alhaisempi ilman pitoisuus. Vedenpitävät lisäaineet betonissa tiivistävät seosta ja lisäävät betonin sisäistä kestävyyttä kosteudelle.

Vedeneristys lisäaineita ovat:

 • rautakloridi;
 • kalsiumnitraatti;
 • silikaattiliima.
Lisäaineet betoniin vedenpitäviksi

Betonieristyksen impregnointi

Nestemäinen kyllästys betonin vedeneristykseen on kahta tyyppiä:

 • Syvä tunkeutuminen (silikaattiin perustuvat seokset). Tällainen kyllästäminen lisää merkittävästi betonin lujuutta, mikä aiheuttaa vedenpitävyyttä.
 • Vedenpitävä pintakäsittely (epoksin, akrylaattien, polyuretaanien luistossa). Tällaiset kyllästykset muodostavat kalvon pinnalle eivätkä salli nesteiden tunkeutumista betoniin, mutta eivät vaikuta sen lujuuteen.

Tämäntyyppinen vedeneristys on yksi helpoimpia sovelluksia. Nestemäinen vedenpitävä koostumus riittää levittämään pystysuoralle betonipinnalle telalla tai harjalla. Vaakasuorat pinnat, kuten lattiat tai lattiat, ovat vedenpitäviä. Voi kyllästää kyllästys ohuella kerroksella, jakaa tasaisesti pehmeällä harjalla ja anna sen kuivua.

Betonibetonivastus

Mastinen vedeneristys on erittäin suosittua eri syistä. Tämä on melko edullinen tapa suojata betonia kosteuden haitallisilta vaikutuksilta. Mastia on helppo levittää, sillä on riittävä juoksevuus tasaisen päällysteen aikaansaamiseksi kuivausprosessin aikana. Samanaikaisesti päällyste osoittautuu tasaiseksi ilman saumoja ja nivelet.

Mastia voidaan käyttää sekä ilmassa että kosketuksessa maaperän kanssa, suojaa betonia yhtä hyvin sademäärästä sekä pohjavedestä ja sulavedestä.

Vesitiivistykseen on kaksi päätyyppiä:

 • Bitumiset mastit. Yksi halvimmista ja vanhoista betonitiivisteistä. Päällysteen pääosa on bitumi. Levitä bitumipehmuste kuumennettua. Materiaaliin lisätään polymeeri-lisäaineita, jotka parantavat jäähdytettävän pinnoitteen juoksevuutta, polymeroitumista ja elastisuutta. Lisäksi lisäaineiden avulla voit levittää bitumimastia kylmällä tavalla.
 • Polyuretaanimaali. Se on tehty akryylin perusteella. Kuivauksen jälkeen se kovettuu täydellisesti ja luo tiheän suojapinnoitteen betoniin. Edut polyuretaanimassasta kuivumisnopeudella, UV-kestävyys. Hydrofobinen akryylimaali on myös hyvä, koska siihen voi lisätä väriaine ja sävyttää pinnoite haluttuun väriin. Myös akryylipohjainen mastikerros on kevyempi kuin bitumipitoinen.

Mastinen päällyste on kätevä käyttää monimutkaisten maastojen pintojen vedenpitävyyteen, koska sitä käytetään ruiskulla, harvemmin harjalla tai rullalla. Tässä tapauksessa voit olla varma, että sekä ulkoiset että sisäiset kulmat ovat hyvin käsiteltyjä.

Mastikerroksen parhaat tulokset voivat olla jopa senttimetriä paksuja. Pienin sallittu paksuus on 1 mm.

Vedeneristysmasto

Liima- ja hitsauspinnoite betonipintojen vedeneristykseen

Betonin vedeneristys käyttäen telapinnoitteita on yksi perinteisistä. Materiaalit tehdään bitumin pohjalta. Vanhan sukupolven pinnoitteilla oli merkittävä haitta - suurempi hauraus, joka aiheutti vaikeuksia sekä asennuksen aikana että lisätoiminnan aikana. Nyt bitumissa, jota käytetään rullaneristysvalmistukseen, lisätään polymeerejä, parantaa huomattavasti materiaalin ominaisuuksia.

Bitumiin perustuva valssattu vedeneristys on jaettu asennusperiaatteeseen:

 • Okleechnuyu. Asennuspinnoille, jotka on esipäällystetty bitumimastilla. Aseta sitten vedeneristys itse huolellisesti. Liitokset eivät päällekkäin, ne liimataan yhteen mastiksin kanssa. Vedeneristys voidaan tehdä useammalla kerroksella, vuorotellen mastiset ja valssatut materiaalit.
 • Pintaan. Tällainen vedeneristys on suljettu päällystyspolttimilla. Materiaali pyörii pinnan yli ja lämmittää. Mastikerros sulaa ja liima kankaan pohjaan. Liitokset ovat myös päällekkäin.
Sisäänrakennettu vedeneristys

Betonitiiviste

Tiivistettä käytetään silloin, kun on tarpeen vedenpitävät pienet halkeamat tai nivelet betoniin. On olemassa laaja valikoima tiivisteitä, jotka eroavat pääaineosasta: kumi, bitumi, silikaatti, silikoni, akryyli, polyuretaani jne.

Kolme niistä voidaan kutsua suosituimmin:

 • Akryylitiiviste. Se on tehty akryylin perusteella. Yleensä se on melko kitti. Se ei ole kovin vedenpitävä, mutta se voi täyttää suuret tilat, se on hyvin tasoitettu ja se on kauniisti maalattu kuivauksen jälkeen;
 • Polyuretaani tiiviste. Liimattu nopeasti pinnalle polymeroinnin ja kuivauksen jälkeen on erittäin vahva. Täysin todistettu tiivistää saumat ja liitokset levyjen väliin. Maalia voidaan levittää kuivattua polyuretaani-tiivisteen päälle;
 • Silikonitiiviste. Useimmin käytetty ja suosittu. Paras suojaa kosteudelta ja kosteudelta. Sitä voidaan käyttää eri pinnoille, koska se on erittäin tarttuva. Haittana on sen värjäysvastus - maali ei yksinkertaisesti pidä kuivalla silikonitiivisteellä. Mutta jo sävytettyjä silikonitiivisteitä on jo.

Silikonitiivisteet voivat olla hapan ja neutraaleja. Betoniin tehtäviä töitä käytettäessä käytetään vain neutraaleja silikonitiivisteitä, koska hapot, jotka reagoivat betonin kanssa, voivat tuhota sekä itse betonia että tiivistysainetta.

Betonitiiviste

Betoni vedeneristys "nestemäinen lasi"

Nestemäinen lasi on aine, joka on seos natriumin ja kaliumin silikaatista. Koostumuksessaan nestemäinen lasi on samanlainen kuin toimistoliima. Nestemäisen lasin muodostavat silikaatit reagoivat betonin osien kanssa ja työntävät mikro- halkeamia kerrosten läheisyydessä.

Nestemäinen lasi on tunkeutuva vedeneristys. Sitä käytetään hyvin yksinkertaisesti - harjalla tai telalla. Voit tehdä työn itse. On kuitenkin huomattava, että koostumus on hajoava kuivauksen jälkeen, joten tämä vedeneristys vaatii suojausta mekaanisilta vaurioilta.

Betoni vedeneristys "nestemäinen lasi"

Periaatteessa käyttämällä korkealaatuista sementtilaastia ja suurta luvattua voimaa sekä tietyin edellytyksin muovausta ja kuivausta varten on mahdollista saada käytännössä vedenkestävä betoni. Tällaista betonia käytetään korkeisiin rakennuksiin ja erikoisrakenteisiin. Normaaleissa olosuhteissa tällaisen betonin valmistaminen on erittäin vaikeaa. Varsinkin kun kyseessä on matala yksityinen rakentaminen.

Rakennusten käyttöiän lisäämiseksi ja kosteuden vahingollisten vaikutusten vaikutusten vähentämiseksi betonitiivistys on välttämätöntä. Tätä varten voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja: betonin tiiviste; hydrofobiset lisäaineet betoniin; betonibetoni; rullata tai liimata rullille. Tärkeintä on, että vedenpitävyys valittiin sopivaksi ja hoito suoritettiin ammattimaisesti.

Mitä lisätä betoniin vedenpitäviksi

Mitkä ovat joitain lisäaineita vedenpitävään betoniin?

Betoni, rakennusmateriaalina, on valtava alue eri rakennusalalla. Se on kestävä ja luotettava materiaali, joka kuivatuksen jälkeen kestää suuria raskaita kuormia.

Mutta epäsuotuisat toimintaolosuhteet kumoavat vähitellen kaikki sen edut. Esimerkiksi jos betonirakennetta käytetään vedessä tai maaperässä, ulkona tai syövyttävissä ympäristöissä.

Menetelmät betonin vedeneristämiseksi

Materiaalien rakennuttajien suorituskyvyn laajentamiseksi käytetään kahta menetelmää:

 1. Käytä betonirakenteiden vedeneristyspintoja.
 2. Lisäaineet betoniin vedenpitäviksi valmistetaan valmistuksen vaiheessa.

Ensimmäinen vaihtoehto kuuluu lyhytikäisten luokkaan, koska eristysaineet menettävät ominaisuutensa, hajoavat ja hajoavat. Samaan aikaan ne ovat kalliita, ja niiden soveltaminen vaatii aikaa ja taloudellisia kustannuksia.

Toinen asia vedenpitävä lisäaine. Ne viedään konkreettiseen liuokseen valmistusvaiheessa ja säilyttävät ominaisuutensa betonituotteiden koko käyttöiän ajan ja laajentavat sen maksimiin.

Betoni huokoisuus

Riippumatta siitä kuinka huolellisesti betonilaattoja sekoitetaan, kun se kaadetaan rakenteen runkoon, huokosiin tulee aina. Ja mitä enemmän heistä, sitä pienempi on betonin voima. Siksi sen kaatamisen jälkeen on painettava. Mutta huokoset ovat yhä, vaikkakin pieninä määrinä. Nämä huokoset ovat betonirakenteen pahin vihollinen.

Tosiasia on, että vesi, joka putoaa näihin huokosiin, jäätyy talvella ja kasvaa tilavuudeltaan (jopa 9%). Tällöin suuri paine alkaa toimia huokosseinillä, mikä johtaa halkeamien muodostumiseen. Aluksi nämä ovat pieniä halkeamia, jotka kasvavat vuosittain suuriksi halkeiksi.

Lisäaineominaisuudet

Vettähylkivät lisäaineet eivät täytä betonin huokosia ja halkeamia, vaan ne muodostavat vedenpitävän esteen, joka ei anna vettä materiaalikappaleeseen. Eli veden kestävyyden indikaattori tällaisessa betonissa on korkeimmalla tasolla.

Nykyaikaiset lisäravinteet

On huomattava, että markkinoilla on viime aikoina tullut uusia lisäaineita, joiden avulla kaikki betonirakenteen rungossa olevat ilmatiet ovat täyttyneet. Kosteuden vaikutuksen alaisena ne alkavat turvota, tunkeutuvat liuoksen sisältämästä tilasta, täyttävät sen ja karkottavat ilmaa.

Ensinnäkin se lisää betonin voimakkuutta. Mitä tiukempi se on, sitä vahvempi. Toiseksi sen vedenkestävyys lisääntyy. Toisin sanoen yksi lisä ratkaisee kaksi ongelmaa kerralla.

Itse asiassa näillä aineilla on pehmittimen rooli. Kun se lisätään betoniin, ratkaisu muuttuu liikkuvaksi. Ja tämä on ensimmäinen merkki siitä, että ilmaa ei ole lukittu. Kun tamping-liuos nousee pintaan ja jättää sen.

Yllättäen tällä hetkellä on kehitetty tekniikoita, joita voidaan käyttää kovettuneen betonin vettähylkivien ominaisuuksien lisäämiseen.

Sen pintaan kastellaan lisäaineilla, ja samalla ne tunkeutuvat sisään ja tukkevat kaikki huokoset. Sääntö on tässä, että mitä paremmin huokoinen betoni, sitä syvemmälle vedenpitävät nesteet tunkeutuvat.

puutteet

Merkittävä haitta vedettävien lisäaineiden valmistamiseksi betonissa on lisätä rakenteen lämpöjohtavuutta. Asia on, että materiaalin rungossa olevat huokoset - tämä on eräänlainen kupli, jossa on ilmaa.

Mitä enemmän ilman huokosia, sitä korkeammat eristysominaisuudet ovat. Niiden puuttuminen tai määrän vähentäminen johtaa tämän indikaattorin vähenemiseen.

Tyypit vedeneristys lisäaineita

Nykyään markkinoilla on useita erilaisia ​​vettähylkivää betonin lisäaineita. Kuivasekoitukset, joilla on laajentava vaikutus, otetaan käyttöön jo kovetetun betonin halkeiluihin ja siruihin, joissa ne laajenevat ja tulevat monoliittiseksi massaksi.

Kuiva, jonka läpäisevä vaikutus (tunkeutuva), lisätään liuokseen sen tuotannon vaiheessa. Ne jakautuvat koko tilavuudelta tasaisesti lisäämällä materiaalin veden kestävyyttä kokonaisuutena.

Kuivaa laajentava vaikutus, joka levitetään juuri kaadetun betonin pinnalle. Seosta sekoitetaan veden kanssa pakkauksessa ilmoitetuissa mittasuhteissa. Nestemäisessä muodossa se levitetään betonirakenteisiin, jotka eivät ole täysin kuivia, minkä jälkeen se täyttää sen virheet.

Paineensulkija. Tämä on yleinen korjaustoimenpide, jota ei ole sisällytetty betoniliuoksen koostumukseen. Ne kattavat murtuneen betonin pinnan.

Kaikki tyypit, yleisimmät (käytetään useammin kuin toiset) ovat vettä hylkivä lisäaineita toisen ryhmän.

Kotimainen analogi

Haluaisin asua kotimainen lisäaine "Crystal". Tämä on kuiva jauhe, joka lisätään betoniliuokseen valmistuksen vaiheessa. Se on hajuton, ympäristöystävällinen (ei vaikuta ihmisiin ja luontoon), täyttää täysin nykyiset valtion standardit.

Sen käyttö konkreettisissa ratkaisuissa mahdollistaa tällaisen jälkimmäisen indikaattorin lisäämisen W16: n läpäisevyydeksi. Kuvassa näkyy paino kgf / cm², jolle vesi ei pääse betoniin.

Tällainen betoni kestää riittävän suurta vesipatsasta, esimerkiksi altaan syvyyttä. Lisäksi koostumus kasvaa:

 • kaksinkertainen lujuus;
 • jäätymisvastus 60 syklin ajan (jäädytys-sulatus).

Kristallia voidaan käyttää minkä tahansa pehmentimen kanssa, kun vettä altistetaan betonirakenteelle, ei muodostu kanyyliä.

Miten käsitellä lisäaineen "Crystal"

Välittömästi varaa, että manuaalisella menetelmällä, jossa valmistetaan konkreettista ratkaisua, jossa on lisätty "Crystal", puhuu lopullisen tuloksen laadusta, on mahdotonta. Sekoita hyvin ja jakaa tasaisesti kaikki osat eivät toimi. Siksi asiantuntijat suosittelevat seoksen valmistusta betonimyllyssä. On olemassa useita vaihtoehtoja panostustekniikkaan niille, jotka haluavat tehdä tämän prosessin omilla käsillään.

Valmisbetoniliuoksessa lisätään vesieristyslisäaineiden vesiliuos. Suhteita: vesi 1 tilavuus, lisäys 1,5 tilavuus. Nestettä lisätään betoniin vähitellen, betonisekoittimen työtä nostetaan 15 minuuttia.

Itse kristalli kaadetaan sekoitusrummuun ennen veden kaatamista. Sekoitetaan, minkä jälkeen lisätään vettä. Samalla voidaan vähentää sementin määrää, joka on yhtä suuri kuin lisäaineen tilavuus. Ja tässä tapauksessa sekoitusaikaa lisätään 15 minuutissa.

Riippumatta siitä, mitä konkreettista tuotemerkkiä tehdään, on suositeltavaa kaataa 4 kg vesitiivistä lisäainetta 1 m³ laastiin.

Ulkomaiset analogit

Venäjän rakennusmateriaalien markkinoilla amerikkalainen Penetron ADMIX -betoni-lisäaine on erittäin suosittu. Tällä hetkellä yhtiö on avannut tehtaan Venäjällä, joten sitä voidaan pitää kotimaisena materiaalina.

Yllättäen tämä lisäaine kehitettiin ainutlaatuisella tekniikalla. Samanaikaisesti itse betoniin lisätty materiaali lisää veden kestävyyttä, kun se altistuu veteen. Mitä enemmän vettä vaikuttaa betoniin, sitä voimakkaampi se muuttuu, sen vedeneristysominaisuudet kasvavat. Täältä ja valtava suosio.

Betonin enimmäiskestävyys asteeseen lisäämällä "Penetron ADMIX" W20. Vahvuus kasvaa 20%, pakkasenkestävyys 100 syklin ajan. Kuten "Crystal" tapauksessa, betonipinnalla ei ole katkelmia. Jauheenkulutus: 1 kg / 100 kg sementtiä. Huomaa, ei betonia, vaan sementtiä.

Nestemäiset lisäaineet

Viime aikoina markkinoilla on ilmestynyt nestemäisiä lisäaineita betoniin, jotka lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Esimerkiksi "Dehydrol". Sen vaikutus on sama kuin kuivien jauheiden vaikutus. Toisin kuin jälkimmäinen, se on helppokäyttöinen.

Ensin nestettä toimitetaan erityisessä säiliössä. Nämä ovat kapasiteetteja 1000 litraa. Toiseksi se ei vaadi painoja. Riittää, että mitataan nestettä pienikokoisina. Ainakin lasipurkki.

Kolmanneksi neste lisätään välittömästi liuokseen sekoittamatta sitä ensin veteen. Neljänneksi ei ole liukenemattomia hiukkasia, joita tapahtuu usein kuivien seosten kanssa.

Niille, jotka päättivät tehdä konkreettisia omia käsiään, tämä on kätevin ja yksinkertaisin vaihtoehto. Betoni tämän lisäaineen kanssa voidaan kaataa jopa 30 astetta pakkasella. Mutta työskenteleminen hänen kanssaan vaatii varovaisuutta. Varmista, että käytät käsineitä, silmälaseja.

Vedenpitävä betoni. Betonin lisäaine vedenpitävyyteen

Betonin vedeneristys on välttämätöntä materiaalin suojaamiseksi veden vahingollisilta vaikutuksilta. Äskettäin läpäisevän vaikutuksen vedenpitävyys on yleisin kaikkien muiden lajikkeiden keskuudessa.

Tarve työskennellä vedenpitävyys

Betoni näyttää vain monoliittiselta, mutta itse asiassa sillä on huokoset, joiden läpi vesi tunkeutuu ja tuhoaa vahvistuselementit. Merkki, jonka mukaan betoni on kyllästynyt vedellä, on kipsin ja muiden koristepinnoitteiden irtoaminen, hometta ja homeen esiintyminen sekä halkeamat. Tällaisten ilmiöiden välttämiseksi käytetään läpäisevää vedenpitävyyttä.

Vedenpitävyyden tunkeutumisen edut

Betonin vedenkestävyyden tunkeutumisella on monia etuja verrattuna muuntyyppisiin suojamateriaaleihin. Jos vertailet liimamateriaaleja, ne ovat hyvin lyhyitä, ja lisäksi vesi voi tunkeutua nivelen läpi. Ja jos työskentelet tarkkailematta tekniikkaa, niin ilma voi jäädä telan alle, joka ennemmin tai myöhemmin aiheuttaa delaminaation ja kosteuden tunkeutumisen. Jos harkitsemme rakennusbittumista, sillä ei ole riittävästi sitkeyttä, mikä aiheuttaa halkeamien syntymistä alustan kutistumisajankohtana. Esimerkiksi mastiksit, vaikka niillä on tarvittavat elastisuusominaisuudet, mutta niihin kohdistuu mekaaninen rasitus.

Vedenpitävyys tunkeutuu

Betonimateriaalin läpäiseminen on ainutlaatuista toiminnassaan. Nestemäisen koostumuksen kautta se tunkeutuu huokosiin ja täyttää pienet halkeamat.

Materiaali toteutetaan kuivassa muodossa, se on laimennettava vedellä ja levitettävä sitten seiniin harjan avulla (voit vaihtaa jälkimmäisen rullalla). Jos kuitenkin haluaa lopettaa työn mahdollisimman pian, on suositeltavaa käyttää ruiskua.

Nestemäisen vedenpitävyys yhdistettynä betoniin yhdistettynä laajentaa rakenteen elämää. Materiaali koostuu kokonaan luonnollisista ainesosista, joten se ei aiheuta vaaraa terveydelle. On mahdollista työskennellä rakennetta sisältäen ja huoneiden ulkopuolella. Käyttämällä sitä on äärimmäisen yksinkertainen. Polymeroinnin jälkeen betoni hankkii yhden kalvon, joka ei pelkää mekaanisia vaikutuksia. Erinomaiset tarttuvuusominaisuudet eivät anna materiaalin siirtyä pohjasta.

Positiivisia piirteitä ovat kyky:

 • suojaa betonia kosteuden tunkeutumiselta;
 • pidentää rakenteen käyttöikää;
 • vahvistaa juuri perustettua säätiötä;
 • suojaa vahvistusta.

Läpäisevän vedenpitävyyden käyttö

Betonin läpäisevän toiminnan vedeneristys on löytänyt laajan jakautumisen. Rakennusten perustusten ulkoisen suojan lisäksi se pystyy käsittelemään kellareiden seinien sisäpintoja, tekemään vedeneristysaltaita, käsittelemään kylpyhuoneiden ja keittiöiden betonipintoja.

Betonin valmistus ennen vedenpitävyyden käyttämistä

Pinta on valmistettava, joten se on välttämätöntä vapauttaa vanha maali, lika, rasva tahrat. On välttämätöntä poistaa sienen leesioiden pohja sekä mahdollinen muotti. Pinnalla olevan löyhästi vahvistetun kipsin läsnä ollessa on välttämätöntä päästä eroon tekemällä syvä tunkeutumiskäsittely vahvistusalukkeella.

Betonin nestemäistä vedenpitävyyttä tulisi levittää tasaiselle alustalle. Siksi, jos alustassa on halkeamia, on välttämätöntä päästä eroon niistä, alun perin tekemällä liitos ja käsittelemällä niitä erikoiskoostumuksilla, jotka ovat tunkeutumassa. Viestintäjärjestelmien rakentamisen kautta kulkevan alueen on oltava hyvin suljettu.

Sovellusominaisuudet

Jos haluat työskennellä uuden betonipohjan kanssa, koostumuksen levittäminen tulee tehdä kerroksella, jonka paksuus on 1 mm. Voit tehdä tiedonsiirron, joka menee ulos perustuksesta ja lattiasta. Käytä nestemäisen koostumuksen tapauksessa suositeltua harjaa. Käytössä on sellainen betonin vedeneristys, joka on tarkoitettu levittämään lastalla, mikä on suositeltavaa silloin, kun vanha säätiö tarvitsee suojelua. On tarpeen levittää kerros, jonka paksuus on 2 mm.

On tunkeutuva seos, joka on suunniteltu suojaamaan liitoksia ja betonituotteita. Materiaali ei kutistu. Ennen sauman käsittelyä suositellaan kirjonta 2,5 cm: n syvyyteen.

Betonin läpäisevän vaikutuksen vedeneristys voidaan esittää korjausseoksella, joka voi poistaa vikoja ja suuria halkeamia talon pohjassa. Koostumuksen on oltava yhdessä vahvistusverkon kanssa. Kerroksen paksuuden tulisi olla noin 10 mm, vain silloin on mahdollista saavuttaa positiivinen tulos.

Lisäaine vedeneristämiseen

Betonin vedeneristyskyvyn aikaansaamiseksi käytetään joskus erityisiä lisäaineita. Ne esitetään kuivan koostumuksen muodossa. Seoksen kulutus on hyvin pieni ja vastaa yhtä prosenttia sementin massaa, jota käytetään laasti sekoitettaessa. Jos et tiedä sementin määrää, käytä 4 kg / m3 betonia.

Vedenpitävään betoniin lisättävää lisäainetta käytetään liuoksena, joka kaadetaan veden kanssa liittämisen jälkeen. Aluksi sinun on liitettävä lisäaine veden kanssa valmistajan suositusten mukaisesti. Yleensä 1 kg: n koostumusta on käytettävä 0,75 litraa nestettä. Sekoittamista tulisi tehdä kahden minuutin kuluessa käyttämällä pienellä nopeudella asennettua poranterää. Älä tee tätä sekoitusmäärää, jota ei voi käsitellä 5 minuutin kuluessa. Valmistettu liuos kaadetaan betonisekoittimeen pysäyttämättä sekoittamista vielä 10 minuuttia. Vain silloin laasti voidaan kaataa muottiin.

Tällaista betonin lisäaineena vedenpitävyyttä varten voidaan yleensä käyttää muiden komponenttien kanssa, esimerkiksi pehmittämällä tai antifrosty. Voit valita koostumuksen betonin vedeneristykselle, jonka kanssa haluat työskennellä. Edellä mainituista ominaisuuksista on kuvattu edellä. Esimerkiksi betonin pinnoituksen vedenpitävyys ei ole yhtä monta etua kuin läpäisevä, joten on suositeltavaa käyttää viimeistä niistä.

Betonin lisäaineet vedenpitävyyteen: mikä on parempi valita

Betonia käytetään usein rakennusten eri osien rakentamisessa. Kuinka vahva tämä materiaali on ja mitä teknisiä ominaisuuksia sillä on, riippuu suurelta osin koko rakenteen vahvuudesta.

Rakennuksen suorituskykytietojen parantamiseksi käytetään betonitiivisteitä vedenpitävyyteen. Betonin rakenteellinen huokoisuus vaikuttaa sen fysikaalisiin ominaisuuksiin. Kuinka vedenpitävät lisäaineet betonissa parantavat sen laatua ja mitkä tuotemerkit tulisi käyttää artikkelissamme.

Vesitiivistyksen tarve

Miksi vedenpitävä rakennuksen betoniosat? Jäädytetyllä liuoksella on sisäisiä huokosia ja mikrokreikkoja, joiden kautta jo muodostuneeseen täytteeseen kosteus tunkeutuu tuhoamaan sen sisältä. Lisäksi, kun yhdistetään rakenteen eri osiin heterogeenisten materiaalien, esimerkiksi sementin ja puun, kanssa, on erittäin tärkeää, että betoni ei piirrä eikä absorboi kosteutta.

Betonirakenteen kestävyyttä voidaan lisätä vesivahinkoihin käyttämällä ulkoista vedenpitävyyttä tai liuoksen sekoittamisen aikana lisäämällä lisäaineita. Lisäksi veden suojaus estää putrefaktiivisten prosessien esiintymisen pinnalla ja hidastaa sisäisen korroosion prosessia.

Veden tuhoava vaikutus tavalliseen betoniin ilman vedenkäsittelyä

Vedenpitävät tyypit

Vedeneristys on joukko toimenpiteitä, joilla pyritään minimoimaan veden tai kosteuden vaikutus koko rakenteeseen tai sen yksittäisiin osiin, kuten säätiöön. Nämä toiminnot voidaan toteuttaa eri materiaaleilla ja eri tavoin.

Perinteisimmät ovat:

 • pinnoitettu vedeneristys käyttäen bitumimuovia tai nestekumia;
 • rulla, jota kuljettavat materiaalit, joilla on korkea elastisuus;
 • käyttäen savea, mukaan lukien betonitovoy;
 • tunkeutuva ja sisäinen käyttäen hydrofobisia lisäaineita.
Vedenpuhdistustekninen lisäaine betonissa, toisin kuin kyllästys, toimii koko koko massan massaa parantaen merkittävästi sen laatuominaisuuksia

Tarkoitus ja toiminnan periaate

Vettä hylkivä lisäaine betoniin muuttaa sen fysikaalisia ominaisuuksia, vähentäen betonin sisäisen massan veden absorption kerrointa. Rakenteen toiminnan dynamiikassa lisäaineet koko ajan muuttavat betonipuun massan ulkoista huokoista rakennetta.

Lisäaineen aine laskeutuu kapillaarien sisäseinämiin, ja kun se vuorovaikutuksessa kosteuden kanssa, kiteytyy ja tukkeutuu vesijohtoon. Niinpä halkeamat tai aukot täyttyvät, mikä lisää tuhoamista mahdottomaksi. Betoni ei pääse kulkemaan kosteutta, mikä estää kalkin huuhtoutumisen betonista säilyttäen samalla sen voiman.

Vihje! Lisäaineet eivät tukkele huokosia kokonaan, vaan ainoastaan ​​"korjaavat" niiden sisäseinämät, joiden vuoksi betoni säilyttää höyryläpäisevyytensä.

Oikean lisäaineen, aineen, joka ei pääse kemialliseen reaktioon sementin kanssa, fysikaalinen komponentti, betonin lujuuden saavuttamisvaiheessa, luo olosuhteet veden tasaiselle poistamiselle, mikä vähentää kutistumisen astetta.

Tällaisia ​​lisäaineita ovat nafteenihapot, kalsiumsuolat tai parafiini-lisäaineet. Seoksen liikkuvuuden lisääminen itse, ne edistävät ilman poistamista liuoksen massasta, mikä vähentää huokoisuutta.

Edut ja haitat

Mikä on erotus betonin ja ulkoisen vedenpitävyyden ja laastin välillä lisäaineiden lisäämisellä? Betoni vedeneristys lisäaineilla on useita kiistämätöntä etua. Kaikki ulkoisen viimeistelyn materiaali menettää ajan myötä vahvuuden ja halkeamat, mikä vähentää veden suojelun tasoa.

Lisäksi ulkoisen suojakerroksen laite on prosessi, joka vaatii lisäaikaa ja työvoimakustannuksia ja usein suojamateriaalit ovat kalliita. Vedenpitävä betonin lisäaine sekoittumisvaiheessa alentaa rakennuksen laatua aluksi.

Hydrofobisen seoksen käytön vaikutus betoniin on visuaalisesti havaittavissa.

Tämän lähestymistavan etuja ovat:

 • arvioidaan arvioitua työmäärää, joka aiheuttaa merkittäviä säästöjä;
 • lisää rakenteen elämää;
 • yksinkertaistamalla rakentamisprosessia;
 • rakennuksen osan valmiusaikaa vähennetään jatkotoimiksi;
 • betonin kaatamisen suoritusominaisuuksien merkittävä parannus.

Betoni-lisäaine voi lisätä yhdisteen vedenkestävyyttä W20: een, lisätä jäätymisvastuksen tasoa 100 sykliä ja betonipainon lujuus kolmanneksella alkuperäisestä.

Vihje! Tällaisilla lisäaineilla on positiivinen vaikutus sisäisen teräsvahvistimen tilaan ja käyttöikään ja suojaavat sitä korroosiovaurioilta.

Lisäaineet suojaavat sisäistä teräsvahvistusta korroosiolta

Teknologialla on muutamia haittoja, mutta ne on otettava huomioon rakentamisen aikana:

 • Vedeneristys lisäaineet lisäävät lopullisen lohkon lämmönjohtavuutta kosteuden estämisen vuoksi betonin sisällä.
 • Tuloksena olevalla pinnalla on alhaisempi tartunta kipsin ja laattaliiman kanssa.
 • Lisäksi lisäaineiden kemialliset ominaisuudet ja niiden yhteensopivuus muiden lisäaineiden kanssa olisi otettava huomioon, jos niitä käytetään.

Lisäaineiden tyypit

Kun valitaan lisäaine betoniliuokselle, erityistä huomiota kiinnitetään lopputuotteen lujuuteen, mutta ei pidä unohtaa muita tärkeitä ominaisuuksia. Niistä hehkutusvastus ja veden kestävyys.

Rakennusmarkkinat tarjoavat erilaisia ​​lisäaineita, jotka voivat parantaa näitä indikaattoreita. Niiden käyttötapa on yksinkertainen, niitä voidaan lisätä sekoitettaessa liuosta tai kaadetaan sekoittimeen suoraan rakennustyömaalla.

Lisäaineita voidaan sekoittaa liuoksen kanssa juuri ennen kaatamista.

Vihje! Lisäaineiden sekoituksessa vähennetään sementin prosenttiosuutta liuoksessa. Betonin laatu ei heikkene, mutta parantaa samalla tuotemerkin vahvuutta.

Mitkä ovat keksittyjä lisäravinteita

Ymmärtämyksen täydellisyyden vuoksi jaamme lisäaineet seuraaviin ryhmiin:

 • Tehonotkistimet. Käytetään vähentämään sementin osuutta liuoksessa, mikä vähentää rakentamisen kustannuksia. Lisäksi tällaiset lisäaineet voivat muuttaa valmiin yksikön tiheyttä, lämmönkestävyyttä ja sähkönjohtavuutta. Merkittävä etu on absoluuttinen yhteensopivuus muiden lisäaineiden kanssa.
 • Kylmäkestävä. Käytetään alhaisissa lämpötiloissa työskentelyyn. On pidettävä mielessä, että tällaisten lisäaineiden käyttö kiihdyttää ratkaisun asettamisaikaa.
 • Betonin sisältämiä biosidivalmisteita käytetään bakteerien tai erilaisten sienten leviämisen minimoimiseen. Merkittävimpiä ovat lääketieteellisten laitosten, maatalous- tai karjankasvatuskompleksien, elintarviketuotannon rakentaminen.
Biosidisen lisäaineen toimintaohjelma
 • Vedeneristys. Niiden käyttö on erityisen tärkeää rakennusten maanalaisissa osissa tai rakenteissa, jotka ovat pitkiä tai jatkuvasti kosketuksissa veden kanssa.

Lisää yksityiskohtia siitä, mitä lisätä betoniin vedenpitäviksi. Lisäaineet voivat olla kuivan jauheen muodossa tai liuoksen muodossa.

Ne jaetaan myös:

Lisäaineiden käyttö

Vedenpitävään betoniin lisättävät aineet lisätään liuokseen sekoitusvaiheessa tai valmiissa koostumuksessa. Pääsääntöisesti niiden osuus ei ole enempää kuin 1 painoprosenttia sementtiä.

Ennen lisäaineen käyttöä on perehdyttävä huolellisesti vaadittavissa olosuhteissa. Pakkauksessa määrätyt valmistajan antamat käyttöohjeet.

Vihje! Jos liuoksen tilavuuden sekoituksessa käytetyn sementin painoa ei tiedetä, käytetään 3-4 kg kuivaa lisäainetta kuutiometriä kohden. m. betonista.

Lisäaineen lisäämisen jälkeen liuos on sekoitettava huolellisesti.

Jos jauheen lisäaine valitaan, se on laimennettava vedellä, noudattaen tarkasti mittasuhteita. Tuloksena oleva seos viedään sekoittimeen valmiin liuoksen kanssa heti sekoittamisen jälkeen ja sekoitetaan perusteellisesti 10 minuutin ajan.

Tässä artikkelissa oleva video kertoo sinulle, kuinka oikein vaivataan ratkaisu jauheaineen avulla.

Betonin lisäaineet - vedeneristys, mikä parantaa valmiin keinokiven laadun ja suorituskyvyn ominaisuuksia.

Liuoksen kuivauksessa ja kutistumisessa muodostuu halkeamia, joiden kautta vesi voi tunkeutua lohkoon. Lisäaineet muodostavat hydrofobisen kalvon, joka estää kosteuden tunkeutumisen huokosiin.

Betoniin käsitelty betoni pitää veden kestävyyden myös mekaanisten vaurioiden jälkeen.

Mahdolliset vaihtoehdot

Kun valitset valtavan valikoiman lisäaineita, sinun on lähestyttävä valintaa ottaen huomioon tarvittava lopputulos.

Suosituimmat ovat seuraavat lisäaineet:

Vedenpitävä lisäaine betoniin "Penetron Admix", joka koostuu kalsiumin ja alumiinin ionisista komplekseista, voi muodostaa liukenemattomia kiteisiä hydraatteja, jotka peittävät huokoset, joiden läpimitta on enintään 0,4 mm tai halkeamat, joiden vertailukelpoinen leveys on.

Kompleksinen kuiva lisäaine Lakhta

Lisäaine betoniin Hydrohit-vedeneristykseen

Lopuksi

Oikean lisäaineen löytäminen ei ole helppoa. Vedenpitävä betonin lisäaine on valittava määrätyin edellytyksin.

On tutkittava, käytetäänkö muita lisäaineita, jotka lisäävät liuoksen rikkiä tai liuoksen sujuvuutta. Lisäksi kemikaalien yhteensopivuutta kovetusaineiden tai kovettumisnopeuttajien kanssa tulee analysoida, jos niitä käytetään.

Jos olet unohtanut nerokot, voit heikentää betonin koostumusta ja saada liuoksen, joka ei sovellu kaatamaan. Vaarallisinta tässä tilanteessa on, että voitte selvittää siitä vasta jonkin ajan kuluttua, kun työstö vaatii paljon kuluja.

Kun tilaat valmisbetonia vedeneristystuotteilla, ota yhteyttä asiantuntijoihin, jotka laastin valmistuttua tutkivat maaperän ja vesivoiman tyyppiä, jossa betonilohkoa käytetään. Joissakin tapauksissa on suositeltavaa tehdä testisekoitus.

Vedenpitävä betoni vedeneristykseen: kyllästys, lisäaineet

Betonin vedeneristys on tärkein osa tällaisten materiaalien tuottamista, koska niillä on suuri läpäisevyys, mikä saattaa vaikuttaa niiden teknisiin ominaisuuksiin.

Erityisen tärkeää on ratkaista tämä ongelma pätevästi perustuksen tai altaan rakentamisessa, koska tällaiset rakenteet ovat yleisimmin alttiina korkean kosteuden kielteisille vaikutuksille. Katsotaanpa tarkemmin, mitä konkreettista eristys voi olla ja miten voit tehdä sen itse omalla sivustossasi.

Vedenpitävä betoni - mitä sinun täytyy tietää siitä?

Rakenteen betonilattian, seinän tai muiden osien vedeneristys on tarkoitettu kosteuden tuhoisan vaikutuksen, sienen ja homeen muodostumisen torjumiseksi, mikä vähentää rakenteen läpäisevyyttä. Se on yhtä tärkeä asuintalojen kellariin, uima-altaaseen sekä tavallisiin laakerirakenteisiin seiniin ja väliseinämiin.

Betonilattian, seinän ja muiden talon seinien vedeneristys varmistetaan tuomalla siihen erityisiä seoksia, joissa on vettä hylkivä komponentteja. Vedenpitävä betoni tässä tapauksessa saadaan putoamasta vettähylkivien aineiden elementtien rakenteen huokosiin ja niiden myöhempää kiteytystä, esimerkiksi w6: n seosta. Yleensä ne valmistetaan kuivaseoksena, jonka valmistusta säädellään taulukosta valmistajalta.

Betonilattian, pohjan, altaan, seinän ja muiden rakenteiden vedeneristys voidaan suorittaa joko suoraan rakennusvaiheessa tai sen jälkeen parantamaan saadun rakenteen ominaisuuksia. Kaikki riippuu siitä, mitä menetelmää ja millaista seosta tähän tarkoitukseen valitaan.

Betonin vedeneristysmenetelmät

On olemassa useita tekniikoita, joilla betonilattian, seinän tai muiden rakenteellisten elementtien vedeneristys voidaan suorittaa. Näitä ovat:

 • injektoinnin eristäminen. Tämä tekniikka on tarkoitettu eliminoimaan kaikki ongelmat vedeneristys betonilla ja sopii jo rakennettua rakennusta. Sitä voidaan muuten soveltaa paitsi betoniin, myös tiilisiin ja erilaisiin lohkomateriaaleihin, joilla on suuri läpäisevyys. Tämän tekniikan käyttämiseksi käytetään erityisiä vedeneristysseoksia: geelit ja polyuretaanit, suhde valitaan itsenäisesti kullekin materiaalityypille. Betonin vedenkestävyyttä tässä tekniikassa kasvatetaan pumppaamalla betonia betonilevyihin käyttäen korkeapainepumppuja;
 • tunkeutuva eristys. Toisin kuin aikaisemmalla menetelmällä, tämä vaihtoehto vedenpitävän betonin saamiseksi uima-altaalle, pohjalle, seinälle on yksinomaan ulkoista eikä se sovi muihin rakennusmateriaaleihin, joilla on suuri läpäisevyys. Sisällä oleva työ voidaan kuitenkin tehdä omalla kädellä rakennuksen sisällä, eikä myöskään ole tarpeen käyttää erikoistuneita raskaita laitteita. Veteen hylkivä kyllästys betonille, jota käytetään tässä menetelmässä, voi parantaa jopa vanhan mallin kunnon, jos taulukon avulla voit valita osien oikean suhteen;
 • kiinteä elastinen eristyspäällyste. Tätä vaihtoehtoa käytetään luomaan poolia tai muuta rakennetta, jolla on lisääntynyt vedeneristysvaatimukset. Tällä tekniikalla vedeneristysseoksia levitetään betonikerroksen ja viimeistelyn välillä, mutta tällaisen materiaalin laatua käytetään yleensä altaan eristämiseen, joka on kuvattu alla olevassa taulukossa. Joissakin tapauksissa tämä betonin käsittelymenetelmä on suositeltava säätiön rakentamiselle, esimerkiksi lähellä lammikoita tai kosteaa maata. On hyvä sekoitus w6;

Kova-elastinen päällystyseristys

 • betonin lisäaineita vedenpitävyyteen. Tätä tekniikkaa käytetään konkreettisten rakenteiden luomisessa valumalla muottiin. Betoniin lisättävän seoksen tyypin määrittämiseen käytetään erityistä taulukkoa, joka antaa ihanteellisen suhdetta. Sen mukaan voit valita hyvän yhdistelmän altaalle tai säätiölle. Täällä betonin vedenkestävyys on lisännyt vaatimuksia;

Eristys betonin lisäaineella vedenpitävyyteen

 • saumojen deformaation eristäminen. Tätä varten käytä sekoitus akryyli- tai rakennustiivisteitä. Toinen erittäin yksinkertainen menetelmä, jota voidaan käyttää myös perustuksiin vedenpitävän betonin saamiseksi. Tämä on yksinkertaisin eristysmateriaali, joka on vielä miellyttävämpi kuin suosittu W6-seos.

Muodonmuutossaumat

Kaikentyyppisiä eristeitä voidaan käyttää kaikentyyppisiin betoniin. Sinun tarvitsee vain valita sellainen, joka sopii parhaiten teknisiin ominaisuuksiin ja toteutustapoihin ja soveltaa sitä oikein.

Miten konkreettinen vedeneristys tehdään omilla käsillänne?

Monissa tapauksissa talon omistajan on tehtävä omat käsiinsä betonilattian tai kodin altaan vedeneristys. Kuinka tehdä sen laadullisesti. Katsotaanpa tätä tietyllä esimerkillä. Koska injektointitekniikka, joka parantaa betonin vedeneristysominaisuuksia, on melko vaikea toteuttaa, harkitsemme vaihtoehtoisen vaihtoehdon: päällystyseristeen sekä hyvän vedenkestävyyden omaavan materiaalin käyttöönottamisen, vaikka syntyisi myös levyjä kotona.

Kaavio, jossa esitetään vedenpitävyyspaikkoja

Yksinkertaisin vaihtoehto, joka voidaan tehdä materiaalin vedenpitävyydelle, esimerkiksi perustukseksi, on bitumieristyksen muunnos. Sen avulla parannat valmiin mallin ominaisuuksia. Sinun täytyy toimia täällä näin:

 1. Lohkojen itse on esikäsitelty erityisellä pohjamaalilla, jotta varmistetaan materiaalin hyvä kiinnittyminen tulevaan pinnoitteeseen. Voit kokata sen kotona käyttämällä sekoitus bitumia ja bensiiniä, joka antaa erityisen taulukon: 200 g / 10 litraa. Suhdetta ei tarvitse rikkoa. Seoksen testaus suoritetaan henkilönsuojaimissa - lasit ja käsineet.
 2. Seuraavaksi mene suoraan töihin pohjan kanssa. Täällä on poistettava betonin virtaus rakenteeseen sekä käsitellä tavanomaiset sementtilaastiet. Sen jälkeen on välttämätöntä käsitellä pohja sulan bitumin kanssa lastalla tai telalla. Sovellamme materiaalia, jonka kerros on enintään 3 mm. Varmista, että työskentelet samanaikaisesti raitisessa ilmassa ja suorita testit tiukasti valmistajan suositusten mukaisesti.
 3. Sen jälkeen, kun pohjustamme kuivuu, sinun on asetettava lisäkerros kalvon eristykseen ja viimeistelyn katsotaan olevan valmis.

Samoin voit käyttää materiaalia w6 ulkoisten ja käsittelyrakenteiden kanssa. Se soveltuu kylvyt ja altaat. Jos haluat työskennellä suoraan betonin valmistuksen kanssa, sinun on ostettava valmiita sekoituksia ja lisättävä ne suoraan materiaalin sekoittamisen aikana valmistajan taulukon mukaisessa osuudessa. Tässä tapauksessa voit välttää materiaalin jatkokäsittelyä tulevaisuudessa ja saada vedenpitävä betoni rakenteen ensimmäisessä vaiheessa.