Hyödyllisiä vinkkejä

Oletko aloittanut korjauksen tai rakentamisen, mutta perustieto ei riitä? Mitä sinun täytyy tietää, kun työskentelet betonin kanssa? Pieni kokoelma hyödyllisiä vinkkejä auttaa sinua parantamaan rakennusmateriaalin laatua ja auttamaan välttämään yleisiä virheitä.

Joten betoni ei repeä.

Tämä on yleisin ilmiö. Uudelleen kaadetun betonin halkeamat näkyvät pääasiassa lämmön vuoksi, ellei tietenkin sen sakeutta valittu oikein. Kuiva ja kuuma sää, ei salli betonin kytkeytymistä ja sen kuivua, kaikki tapahtuu paljon nopeammin kuin on tarpeen. Tästä tilanteesta ulos, aivan ennen halkeamia, on juuri täytetty betoni, on tarpeen suihkuttaa vettä. Tässä tapauksessa veden lämpötilan pitäisi olla hieman betonin pintalämpötilan alapuolella. Näin voit välttää lämpöhalvauksen. Myös betonipinnan asettaminen voidaan peittää kerroksella märkähiekkaa tai peittää kalvo kostuttamalla märällä suojapeitteellä estäen siten kosteuden haihtumisen nopeasti.

Miten tehdä konkreettisia - nopeuttaa kovempaa.

Sattuu, että sinun on nopeutettava betonin pinnan kovettumista. Tässä tapauksessa voit lisätä hieman suolaa betoniin. Mutta enintään 2-3 prosenttia sementtimäärästä. On muistettava, että suola vähentää betonin syövyttäviä ominaisuuksia. Voit myös vettä betonipinta lämpimällä vedellä, mutta sen lämpötila ei saa olla yli 50 astetta, kun taas kaikki avoimet alueet on peitettävä kalvolla. Toinen vaihtoehto on lämmitellä betonia lämpimän ilman paineella. No, paras tapa tässä tapauksessa on käyttää nopeasti kovettuvaa sementtiä, kun kaadetaan tuotetta.

Miten vahvistaa betonin pintaa.

Betonipinnan vahvistaminen (etenkin lattioille) käytetään silitysmenetelmää. Tällöin juuri asennettu betonipinta ripustetaan kuivalla sementillä. Se on kaadettava betoniin hieman, ikään kuin hieman vetämällä sitä ja sitten (jauheen jälkeen), vaurioitunut pinta tulisi tasoittaa lastalla tai puulastulla. Tuloksena on kiinteä ja pölyinen pinta. Tietysti kovettuneen betonin silitys on tietenkin merkityksetön.

Kuinka tehdä vahva sementtilaasti omalla kädelläsi?

Vahva sementtilaasti on välttämätön seinien, tulisijojen, uunien ja kaatopaikkojen kaatamiseksi, jotka ovat lujittuneempia lujuuden ja kestävyyden vaatimuksia varten sekä vahvan ratkaisun kasteluun rakennusten ja rakenteiden kylpyammeiden ja ulkopintojen sisäpinnoille.

Mistä aloittaa?

 • Ensinnäkin sinun kannattaa ostaa M400- tai M500-merkin laatua oleva uusi sideaine (sementti), joka vastaa valmistajan ilmoittamaa tuotemerkkiä. Rakennustyöt osoittavat, että CJSC Oskolcementin ja OJSC Novoroscementin tuottama sementti täyttää kaikki ilmoitetut voimakkuuden indikaattorit. Voit myös käyttää erityistä itse laajenevaa sementtiä, jota käytetään porausasemilla;
 • Toiseksi on tarpeen suorittaa täyteaine - joki tai louhos hiekka perusteellisesti. Hiekka ei saisi sisältää epäpuhtauksia. Joki hiekka - kuoret ja kivet. Urahiekka - savi ja maaperän epäpuhtaudet. Tältä osin riittää, että seulotaan hiekka hienon seulan läpi ja louhos hiekka on huuhdeltava vedellä ja kuivattu;
 • Kolmanneksi laasti täytyy vahvistaa. Tähän tarkoitukseen käytetään tavallisesti pieniä asbestia - 0,1 tai 1 osa 1 osaan sementtiä. Aikaisemmin tähän tarkoitukseen käytettiin villapestyjä jätteitä sekä kananmunia. Tämä "helvetti" seos lisättiin muuraukseen tai kipsiin ortodoksisten kirkkojen rakentamisen aikana. Se osoittautui niin vahvalle rakenteelle, että se ei ottanut raskaita saksalaisia ​​kuoria ja pommia.

Strong Cement Mortar Reseptit

 • Suolavesi mökeissä: sementti M400-500 - 1 osa, kalkkipastaa - 0,5 osaa, puhdistettu hiekka - 2 tai 4 osaa, hieno asbesti - 1 osa;
 • Hydrauliikkarakenteiden rappaus (altaat, kaisonit, keraamisten laattojen asentaminen jne.): Sementti M400-500 - 1 osa, savi - 0,1-0,2 osaa, sertifikaatti - 0,12 osaa, hiekka 2 - 3 osat;
 • Kuivien huoneiden rappaus: sementti M400-500 - 1 osa, sahanpuru - 3 osaa, hiekka - 1 osa, zastavitel - kalkkimaito;
 • Muurauslaasti: 1 osa sementtiä M400-500 ja 2 osaa valmistettua hiekkaa. Tällaiseen ratkaisuun rakennettu rakenne pystyy kestämään voimakkaan räjähdyksen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että "täydellisyyttä ei ole." Toisin sanoen "voimakas sementilaippa" maksaa paljon enemmän kuin tavallisella sementti-hiekkalaasti yleisesti käytetyllä laatuluokalla. Siksi ennen kuin käytät lisärahaa "laastin voima", kannattaa arvioida huolellisesti tällaisen askeleen tarvetta ja kuulla asiantuntijoita alueen rakennustekniikan alalla.

Halkeamat sementtilaastissa

Prosessivirheet

Asettaessamme hiekkasaostinkerroksen lattiaa kohtaamme usein sen muodonmuutoksen ongelma: se voi halkeilla heti, kun se kuivuu ja murtuu useita vuosia.

Betonilattian halkeamat johtuvat laitteen virheistä

Jos särkyjä voidaan myös oikaista, turvonnut alueet on purettava ja täytettävä uudelleen. Pienen vaurioituneen osan lattiaan purkaminen tuo mukanaan paljon ongelmia ja kustannuksia. Loppujen lopuksi pienin osa purkamisen aikana pilaa kaiken.

Sementti-hiekkasten vahvistaminen estää betonilattian tuhoutumisen.

Luodessasi märkäsieristettä, venytä aina vahvistettua verkkoa ja tee majakoita (voit mennä päinvastaiseen suuntaan: ensimmäiset majakat, sitten verkko). Tämä työ tehdään yhden päivän aikana. Kun majakat jäätyvät (seuraavana päivänä), voit kaataa hiekkasementtiliuosta niiden väliin. Tällä tavoin vahvistetut majakat palvelevat säännön ohjeita. Seuraavaksi valokeilojen sääntöjen perusteella voit poistaa ylimääräisen ratkaisun.

Tämän tekniikan mukaisesti on mahdollista saavuttaa suhteellisen tasainen lattiapinta ja varmistaa, että betonilattian tasoitus ei murene lainkaan. Mutta tämä toimenpide ei riitä asettamaan ohutta linoleumia tällaiselle tasolle. Tällöin sinun on edelleen kohdistettava sidos omaan tasoitettavaan kerrokseen.

Kuivauksen aikana sementtilaasti kutistuu ja aikaisemmin asennetut majakat ovat jo pienentyneet. Sen jälkeen, kun uudet laskeutuvat uudet lasit, betoni laskeutuu majakat alle.

Halkeamien syyt ovat seuraavat: kun kypsä, sementti menettää hieman tilavuudestaan ​​ja vähitellen laskeutuu. Jos laitat tuoreen sementtiliuoksen majakat ja venyttele sen yli asutut majakat, niin luonnollisesti tulee kutistuminen. Tässä tapauksessa se tulee paljon enemmän kuin tavallisessa tapauksessa. Kutistuminen on niin paljon matalampi kuin majakat, että huiput tulevat paikoilleen ja majakat muodostavat suuria syvennyksiä. Mitä enemmän liuos sisältää vettä, sitä matalampi lasku laskeutuu.

Jos haluat nopeuttaa rakentamisprosessia (laita majakat ja täytä lattiataso yhden päivän aikana), käytä kipsilevyjä korin kiinnittimiin. Näiden seosten (Rotband) avulla voit asentaa majakoita 3-4 tuntia. Mutta tällä menetelmällä on puutteita. Rotband, sen sijaan, että hiekosementti seos ei käytännössä kutistu, siis ontelot tulevat varmasti koko pinnalle.

Kipsiä sisältävä seos vaihtelee monin tavoin sementti-hiekkalaastista (laajenemiskerroin, plastisuus ja tarttuvuus). Paikoissa, joissa sementti ja kipsilevy ovat kosketuksissa, näkyvät suuret halkeamat.

Veden määrä

Liuos, jossa on liiallinen vesipitoisuus, kuivuu pidempään, kutistuu ja muuttuu pidempään ja myös sen vahvuus.

Tietenkin liian likainen liuos on paljon helpompi tasoittaa lattiapinnalle. Säännön takana on täysin sileä lattia. Mutta ongelmat alkavat hieman myöhemmin.

Liian nestemäisestä liuoksesta muodostuva kerros putoaa ja muuttuu pitkään. Itkueristyksen todennäköisyys - 80%.

Lujuusmerkki pudottaa useita kertoja, kun liuokseen lisätään ylimääräistä vettä. Tulvan lattian pinta on löysä. Puhdistaessasi säännöllisesti pese pois tai pyyhkäise pois osan yläkansi. Pysyvän saastumisen vuoksi et voi käyttää lattiapäällysteitä. Jotta jotenkin korjata tilannetta, sinun täytyy vaivautua paljon, esimerkiksi käsitellä lattia erityisellä syvällä läpäisevä aluke.

vahvistaminen

Viimeinen virhe, joka johtaa lattian halkeiluun, on virheellinen ja huonolaatuinen vahvistus. Jos käytät rahaa rebar-palkkiin, sen pitäisi olla hyödyllinen ja ainakin jotenkin toimimaan. Jos vahvistus on levyn alla (melkein itsessään), niin siinä ei ole mitään järkeä. Betonipäällysteen rungossa on oltava vahvistavan verkon.

Edullisin ja tehokkain tapa on kuituvahvisteinen ratkaisu. Lasikuituliina on tasoituskerroksen tehtävänä, minkä ansiosta monissa Euroopan maissa kuitulujitteet vahvistetaan kansallisten rakennusstandardien mukaisesti.

Keskeiset suositukset

Puolikuivan levittämän etuna on vähäinen määrä vettä liuoksen valmistamiseksi ja sen seurauksena kuivumisaika ja halkeamien ja kutistumisriski pienenevät.

Käytä vaipan nauhan, jotta vältät kosketuksen levyn ja muiden rakenteiden (pilarit, seinät, väliseinät) kanssa.

Älä sijoita hiekkasementtiseosta puun pohjaan. Tällainen säätely edellyttää erityistä lähestymistapaa ja säädettävien lattian elementtien käyttöä.

Kytkimen kytkeminen puolikuivausteknologiaan, yritä käyttää muovikelmua, jonka avulla leikataan kytkin betonin pohjasta. Tämän tekniikan ansiosta voit välttää liuoksesta vapautuvan kosteuden adsorptiota. Näin varmistat, että laskeuma ei repeä.

Levitä vain korkealaatuista sementtiä ja hiekkaa, jossa on pieni savi-seos.

Jotta lattiakaiuttimet eivät halkeile, ota vastuullinen työ alkuun, asenna hyvälaatuinen verkko, käytä ensiluokkaista itsetasaavaa laastia, ja varmasti onnistuu!

Miksi betonipurkaus kaatamisen jälkeen?

Kaikentyyppisiä modernia rakentamista on vaikea kuvitella tekemästä konkreettista työtä. Betoni on perinteisesti käytetty monoliittirakenteiden, raudoitettujen betonielementtien, pohjojen valuun. Betonipuomi on laakeroitu osa objekti, joka määrittää sen vakauden, lujuuden ja käyttöiän. Luonnollisesti kehittäjien ja asunnon omistajien vakava huoli syntyy, kun betonissa esiintyy halkeamia.

Vaarallinen oire

Halkeamien ilmaantuminen vaikuttaa rakennustyömaan jatkokäyttöön:

 • vaikuttaa rakenteen kykyyn havaita olemassa oleva kuorma;
 • vaikuttaa merkittävästi ulkonäköön;
 • vähentää laitoksen käyttöikää;
 • vähentää lujuusominaisuuksia.

Usein virheellisellä valmistelulla ja kaatamalla betoni murtuu ja murenee kuivauksen jälkeen.

Mikä tahansa halkeilu on huolenaihe. Loppujen lopuksi he osoittavat, että rakennuksen vahvuus on ristiriidassa ja niiden tulokset eivät aina ole ennustettavissa. Joissakin tapauksissa uusissa rakennuksissa on mahdollista estää monoliittinen halkeilu, jos noudatat valettua teknologiaa, sovelletaan laadukkaita ratkaisuja.

Myös halkeamia esiintyy, kun otetaan huomioon rakennuskohteen ikäsekijät, kun konkreettinen massa ajan mittaan on vaarallisten "hämähäkinverkostojen" verkosto. Ne ovat seurausta rakenteen sisäisistä jännityksistä tai ulkoisen kuormituksen vaikutuksesta muodostuneesta muodonmuutoksesta.

Halkeamien kunnon seuranta, oikea-aikainen korjaus mahdollistaa rakenteiden käyttöajan pidentämisen. Tarkastelkaamme tarkemmin, miksi betoniset halkeamat kaatamisen jälkeen, kuinka on mahdollista peittää pinnalla olevat virheet, analysoimme syyt niiden esiintymiseen.

Betonirakenteiden puutteet ilmenevät ponnistelujen vaikutuksesta konkreettiseen monoliittiin ja sisäisten jännitysten vaikutuksen alaisuuteen. Käsittelemme näitä kahta ryhmää tarkemmin.

Ulkoiset tekijät

Tärkein syy halkeamien ja puutteiden muodostumiselle pinnalle ulkoisten voimien vaikutuksesta ovat muodonmuutoksia.

Tällaiset halkeamat ovat vakava uhka rakenteen kantavuudelle sen tuhoutumiseen saakka.

Ulkoisista tekijöistä johtuvat betonin halkeamat liittyvät seuraaviin prosesseihin:

 • Bend. Ne on muodostettu kohtisuoraan teräspalkkeihin, jotka on venytetty taivutuskuormien vaikutuksesta. Epämuodostumat ovat peräisin epämuodostuneimman alueen keskeltä ja pysähtyvät, jos taivutusprosessien vaikutus ei ole.
 • Vaihto, joka toimii viistosti suhteessa sauvan pitkittäisakseliin. Ulkopuolella tällaiset virheet ovat samansuuntaisia ​​kuin poikittaissuuntaiset voimat ja ovat peräisin taivutusmuodonmuutosten jäljiltä.
 • Jännitysrakenne korostaa, että se voi olla yhtäpitävä lujittavien tankojen akselin kanssa tai toimimaan niiden kanssa rinnakkain. Keskijännityksen jäljet ​​ovat luonteeltaan poikittain kohtisuorassa rakenteen pitkittäisakseliin nähden.
 • Vahvistustankojen oikean asennuksen vaatimusten rikkominen nauhan pohjan kulmissa. Ankkureiden asennus, joka on tehty poikkeuksin, johtaa lujittavan suojakerroksen irtoamiseen, ilmenee halkeamien muodossa, jotka on järjestetty yhdensuuntaisesti upotettujen raudoituselementtien kanssa.

Sisäiset prosessit

Betonimassan sisäisen muodonmuutoksen tulos on jännitys, joka liittyy seuraaviin kohtiin:

 • huomattava betonin jäähdytys johtuen terävästä lämpötilaeroista syvyyksestä ja pinnasta. Tällaisia ​​vikoja esiintyy, kun seos jäähdytetään nopeasti vedellä, ilmalla ja samaan aikaan, kun sementti kypsyy, syntyy huomattavaa lämpöä. Jos sisäisten jännitysten suuruus on suurempi kuin betonimassan lujuusominaisuudet, näkyvät pintakrakat, jotka ulottuvat monoliitin syvyyteen. Kun lämpötila muuttuu, ne voivat kadota ja palata uudelleen;

Kutistumalaminaisuudet ovat useimmiten seurausta prosessista, jotka esiintyvät kovettuvan betoni monoliitin sisällä.

 • nopeutettu kuivaus suoran auringonvalon vaikutuksen alaisena, ympäröivän ilman, tuulen lämpötilan lisääntyminen.

Säännölliset asiakirjat mahdollistavat pinnallisten, kutistumisparametrien leviämisen jopa 0,1 millimetrin levyisiin betonirakenteisiin syklisen jäätymisen ja sulamisen aikana. Ne eivät vaikuta kestävyyteen, mutta ne tarvitsevat ajoissa tiivistyksen.

Miksi on konkreettista halkeilua?

Tärkeimmät syyt alusnauhan krakkaamiseen ovat:

 • Menetelmät, jotka ilmenevät maaperässä, joka liittyy sen sakeuteen tai kohoamiseen.
 • Liiallinen kosteuspitoisuus maaperässä, mikä aiheuttaa sen nousevan.
 • Jätevesijärjestelmän työhön liittyvä maaperän puristus.
 • Laskutoimitusten tai virheiden asentamista koskevien sääntöjen rikkominen.
 • Voimakas ennenaikainen soveltaminen konkreettiseen massaan, joka ei ole saavuttanut toiminnallista voimaa.
 • Väärät teräsvahvistuksen optimaalisen osan valintaan.
 • Terästangojen sijoituspaikkojen rikkominen.
 • Huonolaatuisen tiivisteen yhteydessä olevien ilmakammioiden läsnäolo.
 • Ratkaisun puuttuminen.
 • Syvä korroosio vahviketta monoliitin sisällä.
 • Kovettumis- ja lämpötilaprosesseja, jotka esiintyvät liuoksen kovetuksen alussa ja lopussa.
 • Seismisten tai ihmisen aiheuttamat syyt.

Useimmissa tapauksissa on joukko tekijöitä, jotka edistävät taulukon eheyden rikkomista.

Rakenteelliset halkeamat betonissa ovat yleisimpiä ja monipuolisimpia betonireaktioiden ryhmää.

Hoitosäännöt

Jotta betonia ei haljeta sen kaatamisen jälkeen, on välttämätöntä antaa hänelle asianmukainen hoito, joka on joukko toimenpiteitä, jotka edesauttavat suotuisan tilan säilyttämistä, kunnes se saavuttaa käyttövoiman. Näiden toimenpiteiden laiminlyöminen voi aiheuttaa ryhmän muodonmuutoksen, vähentää kovettumisnopeutta, aiheuttaa eheyden rikkomisen.

Monimutkainen toimenpide, jolla pyritään saavuttamaan betonin brändin vahvuus ja joka varmistaa eheyden, koostuu seuraavista tehtävistä:

 • varmistetaan valetun koostumuksen vähäinen kutistuminen;
 • estää seoksen nopeutettu kuivaus;
 • lämpötilarajojen neutralointi;
 • mekaanisten vaikutusten estäminen ja kemiallisten reagenssien vaikutukset.

Näiden vaatimusten noudattaminen lisää betonin käyttöikää, jolla on suuri lujuus.

Betonin kaatamisen yhteydessä muista noudattaa näitä ohjeita:

 • Aloita työskenteleminen svezhezalita-seoksella välittömästi betonoinnin jälkeen ja tuottaa vähintään 80% käyttökestävyydestä ennen töiden hankkimista.
 • Tarkista rakennelman eheys, vuotojen puute, puurakenteen rikkoutuminen heti betonitoiminnan jälkeen. Poista virheet 2 tunnin kuluessa laastarin kaatamisesta ennen betonin alkamista.

Kun seosta sekoitetaan, resepti on kestettävä ja noudatettava tiukasti sen komponenttien välisiä mittasuhteita.

Suositukset halkeilua varten

Betonirakenteet, jotka ovat muodostuneet korkeintaan kahden tunnin kuluessa kaatamisen jälkeen, poistetaan helposti käyttämällä ylimääräistä tärinän tiivistymistä.

Halkeilut, jotka ovat tapahtuneet asennuksen jälkeen, eliminoidaan hankaamalla erityinen yhdiste korjaamaan betonin pinnassa tai sementtiastiassa 3: 1 (sementti-vesi) valmistettuja vikoja lisäämällä erityinen pehmitin tai tiivistysmassa.

Jos yhdisteen pinnalle kaatamisen 8 tunnin aikana on merkkejä eheyden rikkomisesta ja niiden poistamisesta toiminnan seurauksena:

 • puhdista kerrosten pinta metallisella harjalla ja käytä vaahtolaseja pyyhkimällä vikoja;
 • puhallusilman pöly pinnalta;
 • käytä seosta korjaukseen, jolla täytetään taulukon virheet;
 • hieromaan pintaa uudelleen korjausyhdisteen kovettumisen jälkeen.

Jos halkeamassa on läpikulkeva merkki, korjaa se seuraavalla tavalla:

 • Puhdista krakkausalue.
 • Lisää halkeaman leveyttä.
 • Puhdista auki oleva vika poistamalla pölyä, matriisia hiukkasia käyttäen paineilmaa tai harjaa.

Jos halkeamia vielä ilmestyy, sinun on tehtävä nopeasti niiden poistamiseksi.

Jos pohjaveden vaikutuksesta syntynyt betoni massa on vioittunut, halkeamien poisto suoritetaan käyttämällä erityisiä vedeneristysyhdisteitä.

johtopäätös

Kun olet lukenut artikkelimateriaalin, sinulla ei ole kysymystä siitä, miksi betoni halkeilee kaatamisen jälkeen. Edellä mainittujen suositusten noudattaminen huolellisesti betonipinnan varalta on mahdollista estää halkeilua betonin monoliitin toiminnan vahvuuden varmistamiseksi.

Mitä lisätä sementtilaastille plastisuutta kohtaan?

Pesuaine sementtilaastissa

Kun vastaat kysymykseen siitä, miksi nestemäistä saippua lisätään sementtiin, päälliköt huomaavat sen kyvyn vaikuttaa muovien lujuuteen ja laatuun. On suositeltavaa ottaa tämä saatavana oleva pehmittimen korvike betonisekoittimelle heti veden kanssa tai sen jälkeen, enintään 5% kokonaismassasta. Saippualla on sama emäksinen ympäristö kuin sementti, ne ovat täysin yhteensopivia, syöttäen sen nestemäiseen tilaan, voit luoda kalvon, jolla on pienin kiristyssuhde. Tämän seurauksena betoni tunkeutuu paremmin pieniin huokosiin ja muodostaa vähemmän tyhjiä, kun se kovettuu, eli vaahdotettu koostumus, joka ei ole vahvistava lisäaine, lisää edelleen vahvuuttaan. Samanaikaisesti ei pidä liioitella sen tehokkuutta, kuten mikä tahansa epäpuhtaus, nestesaippua on sen erityinen tarkoitus ja suositeltava käyttö.

Pesuaine auttaa lisäämään sementtipohjaisten liuosten sujuvuutta ja ennen kaikkea lisäämättä W / C-suhdetta. Vedessä täysin liukeneva saippua tunkeutuu nopeasti ja se jakautuu tasaisesti koko sementtiseoksen rakenteeseen. Hänen panoksensa myönteiset vaikutukset ovat:

 • lisääntynyt elastisuus;
 • vähentää suhdetta V / C, estäen liuoksen jakamisen ja veden erottamisen;
 • parantamaan betonin kiinnittymisen laatua vahvikkeeksi ja suuria fraktioita keskenään;
 • aukkojen minimointi, halkeilun vähentäminen;
 • Helpottaa käsittelyn ja kaatamisen prosessi.

Tyypillisempi vaikutus saavutetaan, kun saippua lisätään kipinöinti- ja muurausratkaisuihin hiutaloituun betoniin, vaahtolohkoihin ja rakenteiden betonointiin tyydyttyneellä vahvikkeella. Valmistettaessa betonia, jossa on laajennettu savi ja soran täyttö, sekoitusnopeus kasvaa merkittävästi. Lomakkeet, joissa on suuri rikki tiili, kuona ja murskattu kivi, ovat erittäin täynnä korkealaatuisia, lähes ei ole mitään onteloita. Samasta syystä nestemäistä saippuaa on suositeltavaa lisätä muurauslaastareihin. Lisäetuna on tiivisteen purkamisen yksinkertaistaminen, jähmettymisen jälkeen se poistetaan ilman paljon vaivaa ja betonisekoitin pestään nopeammin.

Rajoitukset ovat malleja, joilla on korkea pakkasenkestävyys ja vedenpitävyys. Asianmukai- silla mittasuhteilla nestemäinen saippua ei voi heikentää betonin ominaisuuksia, mutta hidastumisprosessi muuttuu vähäisemmäksi ja kosteuden kapillaareja ulospäin. Huomionarvoista on myös kutistumisen lisääntyminen, vaikka tämä on varsin myönteinen asia. Sementtilietteen kulutus on vähäpätöinen, mutta se nousee johtuen sen juoksevuudesta ja tiheämmistä tyhjiöiden täyttämisestä.

Käytetyt osuudet

Yksityisissä käytännöissä on tavanomaista lisätä 50-100 g saippuaa 1 osaan betonia betonisekoittimessa (tai 1 tee-lusikka per sementtikauha). Suhteiden pienentäminen ei yksinkertaisesti johda haluttuun vaikutukseen, ja lisäys edistää suolojen poistamista liuoksesta ja efflorescentin muodostumista kiinteytymisen jälkeen. Ylimäärällä vaahdolla sementin hydratointiprosessit häiriintyvät, mikä ei ole hyväksyttävää, varsinkin kun betonointi alhaisissa lämpötiloissa.

Valitut mittasuhteet eivät ole riippuvaisia ​​betonin ja portlandsementin merkistä, vaan niiden on oltava 5 prosenttia kokonaismassasta. Mutta ne vaikuttavat V / C-suhde, on parempi sulkea liuos vähitellen lisäämällä viimeiset 10-15% vettä pienissä osissa.

Optimaalinen määrä on 5-10 ml / 10 kg portlandsementtiä. Saippua otetaan nestemäiseksi betonisekoittimeen ennen hieno ja karkeaa täyteainetta. Tärkeä vivahde: ​​tässä tapauksessa sementtilevyihin vaikuttaa merkittävästi hiekan ominaisuudet. Kun se osuu saviepäpuhtauksiin, pesuainetta tai saippuaa ei suositella, pienet suspensiot vain heikentävät yhdisteiden laatua. Ei ole suositeltavaa käyttää hankausjauheita tai raastettua saippuaa, koska ne liukenevat huonosti ja ne edistävät suolojen poistamista betonista.

Esimerkkinä mainittakoon resepti sementtiseinälaastin valmistukseen lisättäessä pesuaineita. Tällöin M100-tuotemerkin seoksen muodostaminen suhde on 1: 4 parempi. Neljä kauhoa hiekkaa ja 5000100 g nestemäistä saippuaa otetaan 1 säiliöön M400-sideainetta. Sementin lujuusluokka kasvaa, sen mittasuhteet vähenevät. Toisin sanoen muurauslaastilla M100 Portland-sementistä M500 käytetään suhdetta 1: 5. On huomionarvoista, että pesun kulutus ei kasva, se on edelleen 50-100 g. On vaikeinta laskea tarvittavaa määrää vettä, mutta on ehdottomasti kiellettyä lisätä sen osuutta liuoksessa.

Ei ole mitään syytä käyttää kalliita nestesaippua hyvämaineisista valmistajista. Päinvastoin, mitä yksinkertaisempi koostumus on, sitä pienempi on sataman sementin kanssa yhteensopimattomien tai sen odottamattomien tapojen kanssa ristiriidassa olevien aineiden läsnäolo. Tästä lisäaineesta vaaditaan vain vaahto ja nopea liukeneminen vedessä. On syytä panna merkille, että valmiin ratkaisun asettaminen ei anna mitään konkreettista vaikutusta (toisin kuin monet muut modifioivat komponentit, jotka sääntöjen mukaan kaadetaan konkreettiseen sekoittimeen viimeisimmissä kiertoajankohdissa). Siksi nestemäinen saippua lisätään erän alussa, joka ympäröi ja yhdistää kaikki hiukkaset ja jakeet.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Liuoksen valmistusaikaa lisätään 3-5 minuuttia, kunnes aine on täysin liuennut veteen. Mutta se kompensoidaan kiihdyttämällä sekoitusprosessia betonille, jossa on laajennettu savi.

Jotkut asiantuntijat neuvovat käyttämään kuivia valmisteita kuivan täyteaineen täyttämiseksi osilla: ensimmäisen osuuden osuudesta, sitten kaikesta sementistä ja sitten loput hiekasta. Valmiin liuoksen paksu sakeus, vesi ei tule erottumaan. Ja mikä on tärkeää, sinun on odotettava vaahdon jakamista ja liukenemista, on mahdotonta työskennellä vaahdotettujen koostumusten kanssa. Eli sama periaate: homogeenisempi betoni, sitä parempi se on.

Älä odota puhdistusaineiden ihmeitä: ne eivät paranna sementin laatua eivätkä vaikuta positiivisesti siihen perustuvien ratkaisujen perusominaisuuksiin. Oletus, että saippuan lisäämällä saat hyvää betonia huonoista ja vanhentuneista osista virheellisesti. Juuri liima ja juoksevuus lisääntyvät, sementtilaastujen ja karkean täyteaineen sekoittaminen yksinkertaistuu. Lisäaineen maksimaalinen vaikutus tuntuu, kun valumuotit valetaan tyhjiöiden vaaraa vastaan, ei ole mitään syytä käyttää sitä kovetettaessa betonipinnoitteita tai ulkopinnoitteita.

Pehmennin betoniin - tee se itse

Talon rakentaminen, autotalli tai aidan rakentaminen edellyttää suuren määrän betoniseosta. Materiaalin laadun ohella on tärkeä rooli ja sen arvo. Siksi monet rakentajat kysyvät itselleen konkreettisen sekoituksen tekemistä, mukaan lukien pehmittimen tekeminen betonipigmenttien (väriaineiden) kanssa omilla käsillä.

Pehmittimet ovat erityisiä koostumuksia, jotka lisätään betoniliuokseen, jonka tarkoituksena on antaa parannettuja ominaisuuksia seokseen. Erityisesti nämä lisäaineet lisäävät liuoksen kimmoisuutta ja plastisuutta, mikä vaikuttaa suotuisasti koko rakennusprosessiin.

Näiden lisäaineiden vaikutus on vähentää liuoksen nestemäistä sisältöä. Nämä tekijät helpottavat betonirakenteen sijoittamista ja parantavat sen laatua. Pehmittimillä on seuraavat ominaisuudet:

 • lisääntynyt liikkuvuus;
 • vähentää veden kulutusta;
 • estetään liuoksen erottaminen kerroksiin veden erottamisella;
 • nopeutetaan liuoksen tarttumiskehitystä vahvikkeeseen ja tehdään adheesion vahvempi yleensä;
 • kestävät lämpötilan muutoksia;
 • kestää murtumia;
 • estää kosteuden tunkeutumisen;
 • lisää valmiin liuoksen varastointiaikaa ja varastointia;
 • helpottaa koostumuksen levittämisen muotoa.

Pehmentimen video - vaikutus suspensioon

Pehmittimien käyttö itserakentamisessa mahdollistaa betonin asettamisen aiheuttamat ongelmat ja lisää betoniseoksen kimmoisuutta ja laatua. Pehmittimien lisääminen tulisi tehdä perusmateriaaliin sopivien mittasuhteiden mukaan.

Pehmittimen valmistuksessa tulee noudattaa tiettyjä sääntöjä, joiden noudattaminen johtaa laadukkaisiin tuloksiin. Lisäaineella on oltava seuraavat ominaisuudet:

 • ei ole myrkyllistä;
 • ei ole "lentävää" johdonmukaisuutta;
 • oltava kemiallisesti stabiili;
 • on hajoamislämpötila alempi kuin käsittelylämpötila.

Mitä tehdä pehmittimellä sementtilaastia omilla käsilläsi

Ratkaisun ja pehmittimen tekeminen voi merkittävästi säästää. On tärkeää muistaa, että rakennetun rakenteen laatu ja kestävyys riippuvat suoritettavan työn laadusta. Jos luotat kykyihin ja kykyihisi, voit aloittaa materiaalin valmistuksen.

Materiaalit, joista voit tehdä pehmittimen:

 • nestemäinen saippua;
 • shampoo;
 • laimennettu pesupulveri.

Vanhoina aikoina Betonin seoksen laadun parantamiseksi käytettiin munamuotoproteiinia, joka mahdollisti rakennusten rakenteen "vuosisatojen ajan". Taitavat mestarit pitivät reseptin ratkaisun valmistelussa salassa ja siirsivät heidät suusta suuhun. Nyt kukaan ei salaa tätä, varsinkin kun kaikki voidaan oppia Internetin välityksellä.

Pehmittimen lisäämisen osuudet liuokseen ovat yksilöllisiä.

 • Esimerkiksi sementtipussi, joka on tarkoitus sekoittaa laajennetun saven kanssa, voit lisätä 200 ml nestemäistä saippuaa. Tällainen lisäaine mahdollistaa liuoksen jäätymisajan nostamisen jopa kolmeen tuntiin, ja tämä on merkittävä lisä, kun käytät tätä materiaalia.
 • Sinun tulisi lisätä saippuaa alusta asti sekoituksen tekemiseen, muutoin savesta tai kivistä peitetään saippualla ja itse seos ei saa niitä ominaisuuksia, joihin lisätään pehmittimiä.

Yksi keino, jolla pehmitintä voidaan valmistaa, on sammutettu kalkki. Tämä materiaali kykenee antamaan betonille riittävän tärinän ja joustavuuden monimutkaisten alueiden ja rakenteiden käsittelyyn. Tällaisen lisäaineen liuoksella tehty tiilimuuraus muuttuu tasaiseksi ja yhtenäiseksi.

Saippua sisältävien formulaatioiden haitta voi olla vaahto, joka on muodostunut sekoituksen aikana betonin sekoittimessa. Tässä tapauksessa sinun on joko käytettävä vähemmän vaahtoavia aineita tai odotettava, kunnes vaahto asettuu toimimaan ratkaisun kanssa.

Muita konkreettisia laastien lisäaineita

Pehmittimen käyttö varsinkin itsenäisesti valmistettaessa vähentää huomattavasti kustannuksia ja lisää tuloksena olevan betoniliuoksen laatua. Rakentamisen aikana voi kuitenkin olla olemassa olosuhteita, joissa lisätään lisäaineita liuokseen, jonka tuottaminen kotona ei ole mahdollista. Tarkasteltuaan kunkin ominaisuuksia, näet, ovatko ne hyödyllisiä tietyn rakenteen prosessissa.

 • kovettumisen kiihdyttimet. Ainetta käytetään joskus betoniseoksen lisäämiseksi betonin nopeaan kovettumiseen.

Niitä käytetään tapauksissa, joissa työn laatu riippuu kovettumisnopeudesta. Esimerkiksi, kun muodostetaan monoliittinen altaan kulho, jossa käytetään yhdistettyä muottirakennetta.

Seinien täyttämiseksi on välttämätöntä odottaa, kunnes altaan pohja on kokonaan kovettunut ja kiihdyttimen avulla tämä prosessi tapahtuu nopeammin. Myös tämä lisäaine on välttämätöntä työskennellessä kylmässä kaudella. Alhaiset lämpötilat hidastavat kovettumisen ja kovettumisen prosesseja, joita voidaan kiihdyttää;

 • betonin kovettumisnopeuttajat. Tällaisia ​​lisäaineita käytetään tapauksissa, joissa yksinkertainen pehmitin ei riitä. Tämä voi olla ratkaisun kuljettaminen tietylle etäisyydelle, ja se on mahdottomuus jatkaa työtä mistä tahansa syystä.

Liuoksen kovettumisaika viivästyy useita tunteja, mikä ratkaisee ongelmat, jotka ovat syntyneet ja palaavat työn suorittamiseen. Niille aineille, joilla on sama ominaisuus, voidaan osoittaa vesi-ionisaattoreita. Ne myös edistävät reaktioiden hidastumista liuoksessa.

 • Lisäaineet, jotka rikastuttavat liuosta ilmaan. Tällaiset aineet kykenevät sekoitettaessa liuosta betonimyllyssä muodostaen kuplien ilmassa. Tämä vaikutus mahdollistaa lopullisen muotoilun olevan roikkuva.

Vesi, joka on kyllästynyt rakenteeseen pakkasella, on kyky laajentaa ilman huokosten tasoon. Tämä on yksi halvimmista vaihtoehdoista saavuttaa betonirakenteen vastustuskyky pakkaselle.
Tämän työkalun haitat ovat kuitenkin edelleen olemassa. Suurten lujuusbetoni, jossa on tällaisia ​​"kuplia", ei toimi. Jos betonin korkea lujuus on tarpeen, voit vähentää liuokseen lisättävää vettä tai lisätä lentotuhkaa liuokseen. Tällainen toimenpide tekisi betonirakenteen täysin veden läpäisemättömän.

 • Lisäykset roiskeiden vaikutuksia vastaan. Tällaisten lisäaineiden tehtävänä on antaa mahdollisuus työskennellä betonin kanssa nollan alapuolisessa lämpötilassa ilman rakenteen lisälämmitystä.

Tällaiset lisäaineet kestävät huurretta -25 astetta. Tällaisten lisäaineiden toimintaperiaate on sementin sisältämän veden kovettumisen lämpötilan alentaminen. Tästä johtuen ratkaisu itse kovenee nopeammin.

Ottaessasi huomioon perusvaihtoehdot valmistus ja ominaisuudet, voit melko itsenäisesti harjoittaa samanlaista työtä.

Ratkaisu hiekasta ei ole joustava ja nopeasti asetettu, kerro minulle, onko mitään temppuja, jotta se olisi joustavampi?

Tiilen ja lohkoseinän laatu riippuu paitsi laastin leviämisen ja tasoituksen oikeellisuudesta sängyllä, mutta myös muurauslaastin ominaisuuksista. Ratkaisut, joilla on korkea plastisuus, helppo levittää, tasoittaa muuraus ja tasaisesti tiivistettyinä tiilien tai lohkojen asennusta varten. Sementtilaastuilla on vähemmän plastisuutta kuin sementti-kalkki- tai sementti-savi-liuoksilla, minkä vuoksi pehmittimen lisäaineita lisätään niiden plastisoinnin lisäämiseksi sekoituslaitoksen valmistusprosessin aikana.
Pehmennetyt liuokset kerrostetaan hitaammin ja huuhdeltavaa pohjaa levitettäessä annetaan heikosti vettä, mikä varmistaa sideaineen kovettumisen liuoksissa normaaleissa jaksoissa. Lisäksi modifioijien läsnäolo antaa hyvän kiinnittymisen alustaan, lisääntyneen elastisuuden ja liikkuvuuden. Esimerkiksi vedenpidätyslisäaineet lisäävät sekä liuoksen säätöaikaa että muninta-aikaa.
Korkeampien rasvahappojen, mukaan lukien alkalimetalli-ionien ja ennen kaikkea stearaatin, palmitaatin ja natriumoleaatin, ts. Steariini-, palmitiinihapon ja öljyhapon natriumsuolat, jotka ovat monien kasviperäisten ja eläinperäisten rasvojen pääasiallinen komponentti ja jotka ovat laajalti jakautuneita luonteeltaan. Rasvahappojen suoloja käytetään erilaisten lisäaineiden valmistamiseen, jotka perustuvat pinta-aktiivisiin aineisiin (pinta-aktiiviset aineet), jotka lisättäessä 0,1-3,0 painoprosenttia sementtiä antavat betonille tai muurausratkaisuille joustavuutta, liikkuvuutta tai vesipitoisuuden vähenemistä.
Kansallisten korjaustoimenpiteiden ja menetelmien käyttö laastin valmistuksessa ei ole toivottavaa, erityisesti rakennusmateriaalien markkinoilla on laaja valikoima lisäaineita sementtilaastareihin.
Mitä vähemmän kestävä laasti on, sitä helpompi pakata ja näin ollen suurempi muotin yleisen muodonmuutoksen todennäköisyys ja jokaisessa tiilessä tai lohkossa taivutus- ja leikkausjännitykset. Vahvemman lujuuden saavuttamiseksi sovelletaan korkeamman asteen ratkaisu.
Kuitenkin laastin lujuuden kasvattaminen vain hieman lisää tiilen lujuutta. Paljon tärkeämpää on liuoksen plastisuus, koska muoviset liuokset levitetään paremmin tiikerin poikki, ja ne antavat saumalle tasaisemman paksuuden ja tiheyden, mikä lopulta lisää muurauksen lujuutta, koska se auttaa vähentämään yksittäisten tiilien tai lohkojen taivutus- ja leikkausjännityksiä.
Korkealaatuista rakennusmateriaalia M500: lle on ominaista erinomainen sitomiskyky. Tähän sementtiin perustuvat rakennuslaastit ovat erinomainen supistava rakennus tiiliä ja lohkojen perustusten ja seinien rakentamiseen, erilaisten perustusten tekemiseen ja rakennustuotteiden tekemiseen.
Valmistelemaan muurauslaasti, kaada sementti säiliöön, lisää siihen riittävä määrä hiekkaa. Seoksen sekoittamisen jälkeen lisätään vettä, kunnes saavutetaan haluttu paksuus ja vaadittu liuoksen plastisuus, kun taas sementti-hiekkalaastin arvioitu veden kulutus on 0,4 osaa vettä yhtä osaa kohti sementtiä kohden. Liuoksen valmistuksen ja liuoksen lämpötila on 5 - 25 ° C. Valmis liuoksen säilyvyys on 4 tuntia ja täysi lujuus saavutetaan kolmessa päivässä.

Miksi halkeile lattiatesti kuivauksen aikana

Miksi halkeilevat lattiatestit

Monet rakentajat väittävät, että kapea halkeama on hyväksyttävä eikä vaadi korjausta, mutta näin ei aina tapahdu. On tärkeää, miksi lattia levittää halkeamia, koska jos syy on virheellinen asennus tai epäluotettava tukikohta, tuhoaminen jatkuu. Tällöin liuos murenee, virheet kasvavat ja tuloksena viimeistelykerros ja yleisesti koko korjaus häiriintyvät. Näin ollen on tarpeen tietää, mitä tehdä, jos lattiapinnoite on säröillä.

Särmäilyn halkeamat

Kipsilevy lähes ei kutistu kypsänä, vaan sementti-hiekkaseos antaa. Näin ollen huolimatta pienestä välimatkasta välimatkojen välillä ja laskeumien ja korkeiden lasien asettamisesta lasin pinnalle. Rakenteeltaan kipsiä sisältävä seos eroaa sementtilaastista. Ne ovat erilaisia ​​plastisuus, lineaarisen laajenemisen kerroin, tarttuvuus. Todennäköisyys, että kipsin ja sementin laastin risteyksessä majakat halkeilevat muodostavat lähes 100%: n syvyyteen.

Toinen yleinen virhe on valmistaa liuos, jossa on ylimääräistä vettä. Lisätyn veden lisääminen on helpottaa sinua, sillä ratkaisu on mukava ja erittäin joustava. Tietenkin on erittäin kätevää liuoksen kaatamisen aikana, mutta jonkin ajan kuluttua sinulla on ongelmia tällaisen tasoitteen kanssa:

 • Liuoksen ylimääräinen vesi altistaa sen suurelle kutistumiselle ja muodonmuutokselle. Siksi todennäköisimmin tasoitus halkeilee ja zabukhtit.
 • Veden ja sementin lisääntynyt suhde sementtilaastin valmistuksen aikana vähentää merkittävästi lujuusluokkaa. Eli estimaatti ei saa tarvitsemaansa voimaa ja sen pinta muuttuu löysäksi. Näin se pölyttää ja lakaisee, mikä vaikuttaa haitallisesti lattianpäällysteen asennukseen. Laakereiden vahvuuden lisäämisen on peitettävä erityisellä pohjamaalilla.

Toinen erehdys, jota velho tekee laattojen asettamisesta, on väärä vahvistaminen. Vahvistuksen tulee olla betonin rungossa, mutta se ei ole levyn alla. Yleisesti ottaen vahvistetun verkon käyttö on merkityksetöntä. Kuituvahviste on paljon halvempaa ja tehokkaampaa.

Muita suosituksia

Jotta estettäisiin lasin halkeilu, sinun on

 • Käytä vaipan teippiä, joka leikkaa kiviainetta seinistä, sarakkeista, väliseinistä. Liitin ei saa koskettaa niitä.
 • Älä kaada sementti-hiekkalaatua puupohjaan. Tässä tapauksessa käytetään muita lattiapinnoitteita (säädettävät lattiat, Knauf-elementtikattilat).
 • Käytä muovikääreitä puolikiinteän kuoren levittämisen yhteydessä, joka eristää sen betonista. Tämä on välttämätöntä estää kosteuden imeytyminen betonista asetetusta seoksesta.
 • Osta korkealaatuinen sementti ja joki tai louhos karkea hiekka vähimmäismäärä savi.

Miten korjata halkeamia?

Tiivistysmurtumien muodostuminen auttaa vain, jos se on vanha pinnoite tai halkeamia, jotka ovat muodostuneet ongelma-alueille: erilaisten viestien, putkien tai perusaineiden raja, halkeamat majakoiden yläpuolella.

Tässä tapauksessa korjausta varten on välttämätöntä valmistaa seos, jossa on 1 osaa sementtiä ja 6 osaa sementtiä, ja se on vaivannut PVA-liimalla. Halkeamia on kirjoittettava pohjaan ja valittava kaikki niistä, mutta mitä voi murentua. Pinta on asetettava ja pohjustettava korjausseoksella. On erittäin tärkeää kohdistaa se ennen kiinteytystä. On myös syytä huomata, että levyn halkeamien korjaus - tämä on vain mahdollisuus saada tasaisempi pinta, eikä se takaa lasin lujuutta ja koskemattomuutta tulevaisuudessa.

Kuinka lujittaa levitystä halkeilusta?

Jos haluat välttää ongelmia ja etkä enää turvaudu korjaustöihin laastilla, sinun on vain seurattava asennuksen tekniikkaa. Laatu riippuu pääasiassa koostumuksen osuuksista. Jos vettä tai sementtiä on liikaa, halkeamia on taattu. Säätiön laatu on myös tärkeä. Jos sen pinta on epäluotettava tai imee voimakkaasti kosteutta - kytkin on vahvistettava.

Toinen tärkeä asia on liuoksen kuivaus. Useimmat yrittävät nopeuttaa tätä prosessia ja alkaa luoda luonnoksia tai lämmittää huoneen. Tästä johtuen kosteuden epätasainen ja liian nopea haihtuminen, mikä johtaa myös halkeiluun. Hiekkasementtilaastin pitäisi kuivua asteittain normaalissa lämpötilassa ja kosteudessa, lisäksi tuuli- ja kuumalla säällä ne kostuvat ja suojataan kuivumiselta liian nopeasti. Käytä tätä varten pääsääntöisesti märkälaatikkoa.

 • Sementtilattiapinnoitus omilla kädillä Sementtilattiapinnoitus omilla kädillä valmistellaan ennen kaikkea lattian tasoittamiseksi. Aseta tasainen solmio asentamaan majakoita....
 • Puolikuvainen lasikuitu lasikuidulla Puolikuivainen lattialevy lasikuitu on erinomainen vaihtoehto vahvistetulle verkolle, koska polypropeenikuitujen lisääminen mahdollistaa kolmiulotteisen vahvikkeen...
 • Lattiansiirtolaitteet Nykyään monet omistajat haluavat valmistaa puolikuivaa lattiapinnoitetta, joka on turvallisempaa ja taloudellisempaa. Lattian sivelöintilaitteet ovat yleensä...
 • Materiaalien laskeminen lattiapinnoille Lattian korjaamiseen ja asentamiseen useat kodin käsityöläiset kysyvät, miten lattiapinnoitettavia materiaaleja voidaan laskea.
 • Lattiakerroksen koostumus Lattiapinnoitus - ei ole helppoa ja vaatii isännät noudattamaan kaikkia sääntöjä ja noudattamaan erityistä selkeyttä. Liuoksen koostumus...
 • Kuinka tasoittaa betonilattia omilla käsillään Pääsääntöisesti ne, jotka tekevät suuria korjauksia tai rakentavat taloa, ovat kiinnostuneita siitä, miten tasoitetaan betonilattia omilla käsillään. Tee se...
 • Lattian täyttäminen laajennetulla savella Lattian täyttäminen laajennetulla savella on tekniikassa hyvin yksinkertainen, joten myös ei-ammattimaiset taidot selviytyvät. Ainoa asia, joka on tärkeää ottaa huomioon...

Krakatun levyn korjaus helposti

Useimmat käsityöläiset sanovat, että kapea, pieni halkeama on sallittu lattiatäytteessä uudessa asunnossa, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Useimmissa tapauksissa näin ei ole. Kysymys herättää, mistä syystä hän säröi? Tällainen vika voi ilmetä väärästä kaatamisesta tai vankasta pohjasta, ja jos ei poisteta näitä vikoja, kaada uusi tasoituslevy tai korjaa halkeamat vanhalle, substraatti romahtaa edelleen. Seuraavassa vaiheessa murskataan betonia pitkin halkeaman reunoja, sitten viimeistely viimeistelykerros alkaa loimata, sitten - jalusta. Ja sinun on tehtävä kaikki korjaukset uudelleen. Siksi on ensin selvitettävä, miksi lattiakaivo on säröillä uudessa rakennuksessa ja mitä tehdä, jotta halkeamat eivät mene enää eteenpäin?

Riippumatta siitä, kuinka hieno lasipinta on paras, ja joskus lähes ainoa tapa tasoittaa pohja viimeistelypäällysteen alle. Se myös tekee sileän ja tasaisen pinnoitteen viimeistelykerroksen lattiaan, kätkee viestinnän tai jopa perusvikoja sen paksuuden alle. Mutta kun se kaadetaan, jotkut ihmiset kohtaavat sellaisia ​​vähäisiä vaikeuksia kuin oikean seoksen valmistaminen tai älä laita majakkoja lattialle sopivalla tavalla. Aivan samoja näitä pieniä asioita ja johtavat ei-haluttaviin halkeamiin, kun lattia kuivuu. Mutta älä epäusko! Joskus lattian siveltyjen halkeamien korjaaminen ei ole niin vaikeaa. Keskustellaan kanssasi syistä, miksi tasoitus voi puhjeta ja miten välttää se. Ja jos emme voineet välttää tätä, yritämme analysoida konkreettista esimerkkiä siitä, miten lattian siveltyjä halkeamia voidaan korjata.

Murtumien syyt

 • Valmistus tekniikka on rikki
 • Erän ainesosien osuutta ei noudateta.
 • Sekoita huonolaatuisia tai pieniä määriä sementtiä
 • Laajennusliitoksen puute
 • Väärä vahvistus

Suhteita ei saavuteta sekoitettaessa

Tämä on yleisin syy lohkoperoituksen halkeamiin. Yleensä se havaitaan valmiissa seoksessa. Ensinnäkin ne, jotka päättivät tehdä sen ensimmäistä kertaa, kuuluvat riskiryhmään, menevät kauppaan ja saavat valmiin kuivan sekoitelman. Kuivien seosten valmistajat, jotka tuottavat tarvittavien lisäaineiden täsmällisen määrän laskemisen, jotka liuotetaan veteen tasaisesti jakautuneina keskenään.

Luultavasti tiedät, että nestemääräinen ratkaisu soveltuu paremmin lattialle, kun taas aloittelijoilla on todennäköisesti halu lisätä vähän vettä. Tällainen siirto lopputuloksessa tekee vain seoksen laadusta vain huonommaksi. Se, mitä valmistaja kirjoittaa sekoituspakkaukseen, tulee noudattaa tarkasti ohjeiden mukaan.

Ei ole suositeltavaa sekoittaa liuosta käsin, sopivimmin rakennussekoitin, ja jos et halua kuopata tätä kallista tekniikan ihme, voit ostaa yksinkertaisen suuttimen sähköporaukseen ja tuottaa tasaisen erän pienillä nopeuksilla.

Korkealaatuiselle tasoituslevylle suositellaan keskiraskaista hiekkaa louhittuna louhoksessa eikä joki, joka on edullisempi. Optimaalinen sementtimerkki on M-400. Ensinnäkin hiekka seulotaan saven ja kivien hiutaleista. Vesi on jo lisätty silmään, kunnes seos saa riittävän viskositeetin ja plastisuuden.

Jos vähimmäisolosuhteet eivät täyty, halkeamat saattavat vaikuttaa todennäköisemmältä.

Runsaasti vettä liuoksessa

Suuri määrä vettä betonissa kutistuu tai muodostaa sen. Tällöin myös laskeuma hajoaa todennäköisesti. Flood-betoniseos vähentää myös valmiin tuotteen lujuutta (lasia). Yksinkertaisin sanoin, tasoitus ei ole tarpeeksi vahva ja pinta on löysä.

Tällöin lattia on peitettävä syvälle läpäisevällä pohjamaalilla pölyämisen ja lakaistumisen välttämiseksi viimeistelypäällysteen jälkeen. Ja tämä taas on ylimääräinen kustannus.

Materiaaliero

Toinen yleinen virhe on valokeilojen eri materiaali ja itse lasipinta. Kipsilevy kipsi harvoin kutistuu kuivumisen jälkeen, mikä ei ole totta sementti-hiekkaseoksella. Ja koska majakkaen asentamisen ja lasin täytön välillä ei ole paljon aikaa siirryttäessä pintaan, joko onttoja tai kuoppia saadaan.

Ne syntyvät paitsi erilaisten majakien ja sementti-hiekkasten kipsiseoksen eri koostumusten vuoksi. mutta myös plastisuuserojen, lineaarisen laajenemiskertoimen ja tarttuvuuden erot. Ja niissä paikoissa, joissa sementtilaasti on kipsilevyjen vieressä, lattiatäytteessä voi esiintyä halkeamia, mitä tehdä. Meidän on korjattava kaikki.

Laajennusliitoksen puute

Toinen karkea syy levyn säröjen esiintymiseen on laajennusliitosten virheellinen sijainti tai täydellinen poissaolo. Nimittäin seinämäsaumat ja välit saumat lattialla.

Seinän laajennusliitoksen on täytettävä elastisella materiaalilla (polypropeeni, polystyreeni vaahto), joka kulkee koko levyn paksuuden läpi erottaen sen siten, että se muodostaa muodonmuutoskuormituksen vaikutuksen seiniin. Jotkut käsityöläiset suosittelevat myös kompensoivaa saumaa sarakkeiden, sisätilojen sisätilojen ja portaiden ympärille.

Välivahvistimet eivät vuorollaan kulje koko- naispaksuuden läpi vaan vain puoleen. Ne jakavat solmun tasa-arvoisesti, estäen sen halkeilemisen kutistumisen jälkeen. Tällaisten saumojen leveys valitaan riippuen lattian paksuudesta ja läsnäolosta. Älä unohda tehdä erityisiä merkkejä vahvistusverkon alueella, jos sinulla on vahvistettu solmuke.

Laajennusliitokset on järjestetty kaikentyyppisille kiviaineille yli 30 m: n huoneissa. Näin ollen maksimaalinen kenttäalue, johon tasoituslevy on jaettava, on sama 30 m. Alueen sivut saavat olla enintään 6 m. Yhtä kertaa väliputkistoja on leikattava käytävillä, ja tällaisten saumojen välisen etäisyyden tulisi olla alle kuusi metriä.

Jos päällysteeksi valitaan keraamisia laattoja tai posliinista valmistettuja kiviainetta, laajennusliitosten lovien tulisi olla verrattavissa laattojen välisiin liitoksiin.

Tiloissa on saumoja jätetty täyttämättä, mutta kadun sijainti on suositeltavaa tiivistää silikonilla tai vesitiivisillä liimoilla, jotta vesi ei pääse sisään ja lämpötilojen alapuolella ei ole repeytynyt lasia.

Seinäompeleita voidaan yleensä jättää tyhjäksi. Jos päätät sulkea ne, on suositeltavaa käyttää vain pehmeitä materiaaleja.

vahvistaminen

Toinen yleinen virhe, jonka pohjamurtuma on virheellinen, huonolaatuinen vahvistus. Jos päätät ostaa raudan ja tehdä laatupohjan, sen pitäisi olla betonielementissä eikä se ole levyn paksuuden alla. Tässä ei ole suositeltavaa käyttää vahvistusverkkoa, eikä yksinkertaisesti tarvitse siirtää niin paljon rahaa mitään, vaan kuituvahviste on erittäin tehokas. Vahvistuksen tulee olla betonin rungossa, mutta se ei ole levyn alla. Yleisesti ottaen vahvistetun verkon käyttö on merkityksetöntä. Kuituvahviste on paljon halvempaa ja tehokkaampaa.

Ennen korjausta

Sillä ei ole merkitystä, jos särkynyt säröily, mutta elvytystyön alku, on toteutettava useita menettelyjä, joilla yksinkertaistetaan ja nopeutetaan työtä halkeaman poistamiseksi.

 1. Ensinnäkin päätä mistä syystä heidät muodostettiin. Jos et tehnyt solmun, selvitä leviämisliitosten läsnäolo ja kuinka lattia kaadettiin.
 2. Jos lattiatäytteessä olevat halkeamat näyttävät muutamilta, jotka ovat hajallaan koko pohjaan, ne korjataan epoksi liimalla käyttämällä "voima sulkemista" -tekniikkaa.
 3. Jos lämpimän kerroksen levyt muodostuvat halkeamien vuoksi huoneiden tai seinien välisen paisunta-yhteyden puuttuessa, sinun ei tule sulkea niitä tekemättä tätä liitosta.

Ennen korjaustöiden aloittamista sinun on ensin tunnistettava halkeamien syy. Muussa tapauksessa muutaman kuukauden kuluttua he tuntevat itsensä uudelleen, ei vain vanhoilla mutta myös uusilla paikoilla.

Ennen kuin kiinnität halkeamat lattiapinnoille, sinun on tarkasteltava vahingoittumisastetta ja tunnistettava korjaustarpeet.

Näkyvät halkeamat löydät helposti. Mutta piilotettujen aukkojen on etsittävä koputtavan koko tukikohta puisen multaa.

Jos tämän menettelyn aikana kuulet soittoäänen, olet löytänyt yhden näistä tyhjiöistä. Löytyneet piilovirheet tulee merkitä ja työn lopussa laskea korjaus tarvitseva alue.

Jos osoittautuu, että korjaus on 30% lattiatilasta ja enemmän, on suositeltavaa purkaa vanha pohja ja kaataa uusi pinnoite.

Korjaa pieniä halkeamia

Lattialaattojen pieniä halkeamia suositellaan hiomaan enintään 20 mm. Käsittelyn jälkeen puhdista roskat tavallisella pölynimurilla ja pyyhi jäljellä oleva pöly kostealla liinalla ja anna pinnan kuivua ennen korjaamista. Kuivumisen jälkeen pinta on valmis korjaamaan.

Temppu! Jos huone ei ole asuinympäristö, on suositeltavaa tarkistaa halkeamat mahdollista myöhempää muodonmuutosta varten. Tällöin lattialaattojen halkeamat liimataan paperiarkilla ja jätetään jonkin aikaa. Jos arkki on repeytynyt, näyttää siltä, ​​että halkeama jatkuu laajentumassa ja korjaus vaatii raskaampaa lähestymistapaa.

Korjaa suuret halkeamat

Ei mitään, särö on yksi raskaimmista vaurioista, koska lattiatyynyjen korjaus on tehtävä täällä ja nyt. Jos et kiinnitä huomiota siihen ajoissa, todennäköisesti se kasvaa, mikä johtaa korjauksen mahdottomuuteen ja sinun on tehtävä uusi tasoituskerros.

 1. Aluksi timanttilevy on hävitettävä. Lopulta saat pehmeän, ei murenevan reunan.
 2. Älä unohda puhdistaa kaikkia syntyviä pölyjä pölynimurilla, muuten epoksiyhdisteen kiinnittyminen korjaukseen on huono, eikä siitä tule mitään.
 3. Säröä on leikattava kohtisuoraan leikkausten haluttuun lukumäärään (halkeaman pituuden mukaan), jonka syvyyden on oltava vähintään 2 cm ja leveys 20 cm.
 4. Sen jälkeen maadoitetaan saatu pinta, mieluiten lisäämällä piihappohiekkaa.
 5. Sitten kaadetaan valmistettu liuos halkeilemaan, jopa puoleen ja aseta raudat kannattimiin uraan. Kun liuoksen tulistettu osa alkaa asettaa, täytä se loppuun asti. Kun kaikki kuivuu, voit aloittaa hiomisen.

Lattian siveltyjen halkeamien poistamiseksi sinun on liitettävä melko vähän kustannuksia, sekä taloudellisia että fyysisiä. Siksi suosittelemme, että noudatat kaikkia edellä kuvattuja tekniikoita ja seuraa niitä selvästi. Korjattu kerros kestää sinua kauan, eikä sinun tarvitse enää korjata sitä.

Jotta vältät korjaustyöt kuivauksen jälkeen, riittää, että noudatat levityslaatan tekniikkaa. Yhteenvetona: Ensinnäkin pidämme seoksen mittasuhteet. Yli 100%: n vesipitoisuus antaa meille halkeamia kuivuneelle lattialle. Jalustan valmistelulla on myös suuri rooli. Jos se imee kosteutta - kytkin on joka tapauksessa vahvistettava.

Ja mikä tärkeintä! Ei ole tarpeen nopeuttaa liuoksen kuivaamista keinotekoisilla vedoilla tai huoneen lämmittämisellä. Tällaisilla toimilla kosteus epätasaisesti ja nopeasti haihtuu, tämä aiheuttaa myös halkeamia.

Lattialla oleva lattia tulee kuivua itsestään, vähitellen ja samassa lämpötilassa. Jos sää on kuuma tai tuulinen, päinvastoin se on kostutettava, mikä suojaa sitä nopeasti kuivumiselta. Tämän prosessin toteuttamiseksi käytetään pääasiassa märkäpohjapäällysteitä.

Näiden yksinkertaisten sääntöjen noudattaminen, kun kaatat lattiaa, ei koskaan tapahdu

Videoopastus

Miksi halkeilevat lasia?

Murtumia lattiapinnoissa - vika tai toleranssi. Monet rakentajat sanovat, että jos halkeama ei ole leveä ja päällys asetetaan päälle, niin korjausta ei tarvita. Valitettavasti tämä ei aina ole. Kaikki riippuu siitä, miksi savi halkeaa. Jos syynä on väärä kaataminen tai epäluotettava tukikohta, tuhoaminen jatkuu, liuos murtuu, vikoja kasvaa ja sitten viimeistelykerros rikkoutuu ja koko korjaus kokonaisuudessaan. Jotta vältetään ongelmia ja ylimääräisiä kuluja tulevaisuudessa, harkitse tapauksia, joissa ja miten lattiaterien korjaus tehdään.

Syyt ja ratkaisu

[hana-code-insert] '' yandex '' ei löydy

 • epäasianmukaisesti valmistettu sementtilaasti;
 • liian nopea tai epätasainen kuivaus;
 • liian ohut tai epätasainen kerros;
 • majakien asentaminen kipsiä sisältäviin seoksiin.

Kaikki edellä mainitut tapaukset voidaan jättää huomiotta, jos halkeamia on vähän ja ne ovat hyvin ohuita. Yleensä tällaiset viat näkyvät välittömästi kuivauksen jälkeen, eivätkä muutu ajan kuluessa. Useimmissa koristepinnoitteissa ne eivät ole kriittisiä.

Epäkelpoihin tai pehmeisiin alustoihin asennetut syvät halkeamat, jotka lopulta eroavat toisistaan, voivat muodostua ilman lisävahvistusta. Krakkaus on myös hyvin todennäköistä, jos pohja on huokoista. Se vetää kosteutta liuoksesta. Tässä tapauksessa voi olla onttoja osia (määritetty napauttamalla) - tämä tarkoittaa, että tasoitus on kuorittu pois joissakin paikoissa. Vääriä ja syviä halkeamia voi esiintyä, kun käytetään "rasvaa" laastia - suurella määrällä sementtiä. Valitettavasti tällainen vahinko on erittäin vakava, ja yksinkertainen halkeamien sinetti ei ratkaise mitään. Tässä tapauksessa sinun on tehtävä kaikki uudelleen.

Murtumien tiivistäminen kivellä vaatii, jos kyseessä on vanha päällyste tai jos halkeamia ilmestyy ongelmallisille alueille: tämä on raaka, joka on pohjan, putken tai viestinnän eri materiaaleja, halkeamia majakoiden yläpuolella.

Korjausta varten valmistetaan 6 osaa puhdasta hiekkaa ja yksi osa sementtiä ja vaurioidaan PVA-liimalla. Halkeja ommellaan pohjaan, ja kaikki, jotka voidaan murentaa, valitaan. Pinta pohjustetaan ja täytetään korjausseoksella. On erittäin tärkeää tasoittaa se ennen kiinteytystä. On syytä huomata, että säröjen korjaus tasoittain - tämä on vain mahdollisuus saada tasaisempi pinta, eikä se takaa sen koskemattomuutta ja voimaa tulevaisuudessa.

Ei ongelmia

[hana-code-insert] '' yandex '' ei löydy

Toinen tärkeä asia on liuoksen kuivaus. Monet yrittävät kiihdyttää sitä, järjestää luonnoksia tai lämmittää huoneen. Tämän vuoksi kosteus haihtuu epätasaisesti ja liian nopeasti, mikä myös johtaa halkeiluun. Sementtihiekkakivien tulisi kuivua vähitellen normaalissa kosteudessa ja lämpötilassa, lisäksi kuumalla ja tuulisella säällä ne on kostutettava ja suojattava pikakuivaukselta (esim. Peittävät märät saumat).