Nestemäinen lasi sementillä: mittasuhteet liuoksen valmistamiseksi

Nestemäinen lasi on silikaattiliuos, jota käytetään rakennustöissä sideaineena. Neste on paksu ja väri on harmahtavaa. Tämän ratkaisun suurin etu on se, että se on tulenkestävä ja sillä on myös korkea vedeneristyskyky.

Etuna on myös se, että nesteellä on sidosominaisuudet. Nestemäisen lasin ansiosta betoni muuttuu haponkestävänä. Nestemäistä lasia altistettaessa betoni kovettuu nopeammin ja saa lämmönkestävyyden.

Liuosta, joka on saatu liimalla ja natriumilla sekoitetusta vedestä, tämä on nestemäistä lasia.

Nestemäistä lasia on kahta tyyppiä:

Nestemäisen lasin natrium-tyyppiä voidaan yhdistää muiden yhdisteiden kanssa. Tätä tyyppiä käytetään myös kellari seinien käsittelyyn. Myös tätä ratkaisua käytetään laajalti vedenpitävän pohjan muodostumiseen.

Kaliumtyyppinen nestelasi on hyvä, koska kiteytymisen korkea taso kestää vaurioita. Koska tällaista laastia käytetään hyvin lattian ja seinien käsittelyyn. Siksi tämä näkymä on ihanteellinen käytettäväksi puusta valmistetuissa kodeissa.

Nestemäisen lasin valmistamisessa on omat säännöt. On tiedostettava, että valmistelu on erittäin vakava prosessi ja jos et noudata sääntöjä, tämä merkitsee rakennuksen vahvuuden vähenemistä.

On silika-betonia, joka tuottaa tuotantoa valmiina, eli voit käyttää sitä välittömästi. Tällaisen materiaalin valmistaminen kotona on hyvin vaikeaa. Siksi jotkut rakentajat kylläkää betonia nestemäisellä lasilla kotona.

Tällainen seos on mahdollista valmistaa laadukkaasti, mutta se edellyttää tiettyjen sääntöjen noudattamista:

 1. Jotta saataisiin valmistettavan tuotteen laatu kuten tuotannossa, ainesosien määrä on jaettava asianmukaisesti. Tuotannossa 72 litraa lasia on tarkoitettu 1 m3: n betoniin. Ja omien käsien tekemisessä 10 litraa betonia, sinun on käytettävä 1 litraa seosta.
 2. Liuoksen valmistamiseksi tarvitaan: vesilasi, vesi, betoniseos kuivassa muodossa ja liima. Ensimmäinen asia, jonka haluat tehdä, on sekoittaa vesilasi vedellä, laimennetaan liima. Kun kaikki tämä on tehty, se on sekoitettava betonimassan kanssa. Tuloksena oleva seos vaaditaan käytettäväksi 6 minuutin kuluessa eikä enää. 6-7 minuutin kuluttua liuos jäätyy, ja jos sitä ei käytetä, siitä ei olisi hyötyä.

Nestemäistä lasia käytetään laajalti vedenpitävyyteen. Nestemäistä lasia käytetään kahteen kerrokseen, minkä ansiosta muodostuu suojakalvo. Liuoksen pinnalla pienimpiin halkeamiin ja huokosiin, niiden täyttäminen luo suojaa. Koska aine hajoaa, tätä liuosta käytetään vedenpitävänä aineena.

Vedenpitävä pohja nestemäisellä lasilla

On olemassa monia teoksia, jotka käyttävät nestemäistä lasia. Myös pohja-eristeeksi käytetään nestemäistä lasia. Nestemäistä lasia sekoitetaan sementin kanssa ja tuloksena olevaa seosta käytetään tiivistämiseen. Tämä neste on kätevä sulkea pohjan saumat.

Tätä seosta käytetään, koska se pyrkii kovettua nopeasti ja eliminoi myös mahdolliset vuodot. Nestemäisen lasin etuja vedeneristettävänä ovat monet. Tämä seos pääsee helposti pohjaan ja antaa näin korkean veden kestävyyden. Etuihin kuuluu myös se, että materiaalin käyttämisessä ei ole ongelmia.

Yksi tärkeimmistä eduista on se, että materiaali ei ole kallis, ja voit säästää rakentamiseen. On tärkeää tietää, että tätä ratkaisua ei ole mahdollista käyttää kaiken vaan saatavilla oleviin pintoihin. Asiantuntijat neuvovat työn prosessissa eristämään esteen muiden materiaalien kanssa vahvistaakseen sitä ja välttäen myös vahinkoa.

Ennen kuin aloitat ratkaisun pinnalle, puhdista se ja peitä se kalvolla. Kun liuosta käytetään pinnalle, voit käyttää harjaa tai rullaa. Myös rulla tai harja voi käsitellä ja puhdistaa pinnan saastumiselta.

Sen on täytettävä liuoksen ensimmäinen kerros ja odota 30-40 minuuttia. Kun ensimmäinen kerros on kovettunut, pinta on käsiteltävä toistaiseksi.

Nestemäisen lasin ominaisuudet

Kuten tiedämme, ominaisuuksia ja ominaisuuksia arvostetaan kaikissa rakennusmateriaaleissa. Nestemäisellä lasilla on monia erityisominaisuuksia, jotka ovat välttämättömiä ja tärkeitä rakennuskohteiden käytössä. Kuten jo todettiin, tätä materiaalia käytetään laajalti vedenpitävänä.

Tiedetään, että sääolojen, toisin sanoen niiden muutokset voivat vaikuttaa haitallisesti säätiöön. Lämpötilan muutokset ja kosteuden muutokset.

Nestemäinen lasi on materiaali, jolla on ominaisuuksia estääkseen kosteuden pääsemästä pohjaan. Kosteuden ja iskun sisäänpääsyn vaikutus haitallisesti vaikuttaa rakentamiseen.

Sääolosuhteet voivat vaikuttaa haitallisesti säätöön ja aiheuttaa vaurioita.

Tämän välttämiseksi on suositeltavaa käyttää nestemäistä lasia, koska tämä materiaali kuuluu pienimpään aukkoon ja muodostaa vedenpitävyyden. uima-altaiden rakentamisen hyväksi nestelasi on yleisesti suosittu.

Koska altaan rakentamisella on erittäin korkea kosteus, nestemäistä lasia käytetään rakentamisen aikana vedenpitävyyden muodostumiseen, mikä estää kosteuden pääsyn ja vaikutuksen.

Hyödyt ja haitat nestemäisen lasin käyttämisestä

Nestemäisellä lasilla rakennusmateriaalina on paljon etuja:

 • Kivennäisillä pintoilla neuvoo asiantuntijoita käyttämään nestemäistä lasia. Loppujen lopuksi nestemäisellä lasilla on erittäin korkea tarttuvuusaste. Tämä materiaali on johtava laatu ja tartunta.
 • Myös pluses on se, että nestemäinen lasi on kyky muodostaa esteen, joka ei salli kosteuden päästä pohjaan. Tämä on erittäin tärkeä ominaisuus, koska kosteus voi vahingoittaa rakennusta.
 • Toisin kuin monilla muilla materiaaleilla, ei ole ongelma, kun käytät nestemäistä lasia, koska materiaalia on helppo käyttää. Lisäksi materiaali on paljon halvempaa kuin muut materiaalit. Tätä materiaalia käytetään pieninä määrinä, mikä säästää materiaalia.
 • Myös muiden vastaavien ratkaisujen taustalla nestelasien hinta on optimaalinen ja hyödyllinen.

Luultavasti ei ole täydellisiä materiaaleja.

Nestemäisessä lasissa, kuten muissakin materiaaleissa, on myös alasegmenttejä:

 • Tämän ratkaisun haittapuoli on, että sen on käytettävä sitä vain pohjalla, jonka pinta mahdollistaa sen. Vain pintoja, jotka ovat käytettävissä, voidaan käsitellä.
 • Toinen haittapuoli on se, että nestemäinen lasi vaatii muiden erikoismateriaalien käyttöä parantamaan ja suojaamaan kerroksia, jotka ovat vedenpitäviä.
 • Tämän ratkaisun toinen haittapuoli on se, että kaikki eivät pysty vedenpitä- mään säätiötä. Säätiön vedenpitävyys on erittäin vaikeaa, koska liuos kiteytyy nopeasti. Liuoksen kiteyttäminen vaikeuttaa työtä, henkilö, jolla ei ole erityisiä taitoja, voi tehdä virheitä, jotka aiheuttavat vahinkoa koko rakenteelle. Tämän perusteella ymmärrämme, että tällainen työ vaatii ammattilaista.

Silikaattiliuoksen valmistus - työkalut ja kulutustarvikkeet

Asiantuntijat suosittelevat seosten käyttöä, jotka lisätään nestemäiseen lasiseen. Nämä seokset ovat se, että kun ne ovat vuorovaikutuksessa ilman kanssa, ne jäätyvät ja antavat suuren lujuuden. Nämä seokset ovat kalliita. Useimmiten korjaajat hankkivat tarvittavat aineosat tällaisten seosten valmistamiseksi omilla käsillään. Tarvitsemasi tarvittavat työkalut tarvitsevat tämän.

Työkalujen läsnä ollessa tarvitset ämpärin, jota käytetään työtehtäviin. Tarvitset myös poraa häiritäksesi ratkaisua, joten siihen on kiinnitettävä ruuvi-tyyppinen kiinnitys. Saatat tarvita myös harjaa.

Tarvitset myös sementtiä, hiekkaa, joka on hienonnettu ja veden lähde, esimerkiksi kuoppa. Myös niin pitkälle kuin tiedämme, ratkaisu hyvin nopeasti ja lujasti jäätyy, joten on tarpeen saada erityisiä vaatteita.

Vesi- ja vesilasin sekoittamiseksi vaaditaan haluttu liuos. Veden ja nestemäisen lasin mittasuhteet riippuvat siitä, minkä tyyppistä työratkaisua käytetään. On suositeltavaa käyttää kylmää vettä sekoitusprosessin aikana, koska se helpottaa määrää säätämistä.

Komponenttien osuudet nestemäistä lasia käytettäessä

Silikaattilaastilla, joka myydään myymälöissä, on pieni määrä vettä, mikä tekee siitä tarpeettoman paksu. Monet rakentajat valmistavat silikaattiratkaisua omilla käsillään kotonaan. Samankaltaisen ratkaisun valmisteluun valmistajat sekoittivat tavalliset ainesosat ja ostivat.

Rakentajien sekoittamisessa säädellään lisättyä vettä. Kunkin työntymisen osalta valmistetaan liuos tietyillä annoksilla. Esimerkiksi rakennustöissä käytettävän liuoksen valmistuksessa on oltava sementtiä, hiekkaa ja muita yhdisteitä.

Nestemäinen lasi ja sementti. mittasuhteet

Sekoituksen aikaansaamiseksi on välttämätöntä tietää materiaalin tarkat mittasuhteet. Maan pinnan ratkaisun valmistelemiseksi on käytettävä sementtiä ja vesilasia. Tämä vaatii vettä ja sementtiä, niitä on sekoitettava ja nestemäistä lasia lisätään säännöllisesti.

Myös vedeneristysratkaisun valmistelemiseksi tarvitaan 1 litran nestemäinen lasia ja 8 litran sementiliuosta. Vedenpitäviksi kellarista tai kellukkeelta vaaditaan sama määrä, mutta tarvitsee vain käyttää enemmän hiekkaa. Asiantuntijat neuvovat ennen liuoksen levittämistä pinnalle sen tahraamiseksi nestemäisellä lasilla.

Murtumien täyttämiseen tarkoitetun liuoksen valmistamiseksi on tarpeen ottaa 3 hiekkaa ja 1 osa sementistä ja hiekasta. Kaikki tämä on tarpeen sekoittaa veteen 25 painoprosenttia natriumsilikaattia. Sitten neste-lasi kaadetaan seokseen samalla sekoittaen sitä tasaisesti.

Mittasuhteet. Sementti - hiekka - nestelasi

Nestemäisen lasin lisäämiseen käytettävän hiekan levittämisessä on tarpeen tietää tarvittavat mittasuhteet. Jokaiselle työlle on tiettyjä mittasuhteita. Esimerkiksi käytettävän seoksen valmistamiseksi tarvitaan tulipalon varalta 1 kg: n hiekkaa.

Jos ratkaisu on tarpeen töitä varten, joka on kuoren vedeneristys, on tarpeen käyttää nestemäistä lasia ja hiekkaa yhtä suurina määrinä. Kun liuos on valmistettu, se on levitettävä kaivon seiniin.

Valmistetaan laasti, jota käytetään päällystämiseen ulkona, ja hiekkasuojaus vaaditaan suojauksena tulelta. Hiekojen määrän tulisi olla 1 osa koko liuoksesta.

Teknologia ratkaisuvalmisteen valmistamista itseesiivettä varten

Monet rakentajat ja korjaamot valmistavat ratkaisun vedenpitävyyteen omilla käsillään. Menettely tämän ratkaisun valmistamiseksi on yksinkertainen ja melko kannattavaa.

Ratkaisun valmistelemiseksi sinun on oltava:

 • vesilasi
 • betonilaastin
 • hiekkalaasti
 • kvartsihiekkaa.

Jokainen luetteloitu materiaali vaatii omia annoksia:

 • Nestemäisen lasin määrän tulisi olla 1,5 kg / litra.
 • Betoniliuoksen tulisi olla 2,5 kg / litra.
 • Sandy-liuoksen tulisi olla 2,7 kg / litra.
 • Quartz-liuosta käytetään pakattuihin ja löysähiekkaan.
 • Tämän liuoksen määrä tiivistettyä hiekkaa kohti on 1,7 kg / litra.
 • Jäykkä hiekka tarvitsee liuosta 1,5 kg / litra.

Saatua seosta käytetään sekä lattiaeristykseen että seinämiin. Asiantuntijat neuvovat, että ennen liuoksen levittämistä vaaditun pinnan päälle kaada kerros nestemäistä lasia. Lisäkerroksen täyttö ennen levittämistä lisää vedenpitävyyden voimakkuutta.

Maalaustyöt

Silikaattimaalit voidaan ostaa valmiiksi ja soveltaa heti. Voit myös sekoittaa omat kätesi ostamalla tarvittavat komponentit. Jos pinta on jo maalattu, se on puhdistettava huolellisesti vanhasta maalista.

Koska kaliumsilikaattia käytetään tällaisten maalien valmistukseen, seos ja maali muodostavat kiinteän rakenteen. Koska värimallilla on korkea emäksisyys, monet pigmentit tuhoutuvat. Siksi värialue on alhainen.

Ulkoilma

On tunnettua, että seinien kipsi sisältyy ulkotöihin. Kipsiseinien avulla suojaa kosteutta vastaan. Seinille käytetään vedenpitävää kipsiä.

Myös tämän kipin etu on, että se estää talven aikana näkyviä halkeamia, koska seinät jäätyvät ja sulavat tällä hetkellä.

Myös tämä kipsi voidaan valmistaa omilla käsilläsi, mitä tarvitset: hiekkaa, sementtiä ja nestemäistä lasia.

Kaikki nämä materiaalit on lisättävä suhteessa 1: 2: 5. Ennen kipsien asettamista on mahdollista laittaa yksi kerros silikaattia sekä luoda vedenpitävyys.

täyte

Pohjamaalausta käytetään pääsääntöisesti kahta erilaista työtyyppiä varten yksinkertaisten kerrostumien ja laattojen asettamiseksi. Levittimen yksinkertaiseen pohjustukseen on välttämätöntä käyttää nestemäistä lasia ja sementtiä yhtenäisellä määrällä. Jos laattoja levitetään ruostumattomille kaavoille, pohjustus vaaditaan nestemäisen lasin liuoksella.

Tällaiseen työhön tarvitaan vedenpitävä sementti. Lisäksi vedenpitävän sementin lisäksi voidaan käyttää silikaattiliuoksia, joiden ansiosta vedenpoisto voi tapahtua.

Pinta kyllästys

Impregnointi on välttämätöntä materiaalin suojaamiseksi. Puulattian kyllästäminen nestemäisellä lasilla on suosittua. Nestemäinen lasi voi estää sienen ja muotin puussa. Myös puun kyllästäminen nestemäisellä lasilla antaa sille palonkestävyyden.

Myös puumateriaali voidaan kyllästää ja laskea se kokonaan nestemäiseksi lasiksi, mikä antaa lujuutta. Tällainen menettely on mahdollista vain pienikokoisille materiaaleille.

Kuinka käyttää nestemäistä lasia korjaustöihin - kittiroiskeihin, rakoihin ja aukkoihin?

Kittien halkeamien ja tyhjennysten osalta nestemäinen lasia on ihanteellinen. Loppujen lopuksi nestemäinen lasi pystyy tunkeutumaan halkeamien syviin syvyyksiin muodostaen tiheän vedenpitävyyden.

Sekoittaminen vaatii sementin, nestemäisen lasin ja hiekan käyttöä. Tuloksena oleva liuos on hyvin paksu, mikä estää sen virtaamasta. Myös silikaattien ansiosta liuos jäätyy hyvin nopeasti tukevasti kiinni.

Mitä lisätä betoniin vedenpitäviksi

Mitkä ovat joitain lisäaineita vedenpitävään betoniin?

Betoni, rakennusmateriaalina, on valtava alue eri rakennusalalla. Se on kestävä ja luotettava materiaali, joka kuivatuksen jälkeen kestää suuria raskaita kuormia.

Mutta epäsuotuisat toimintaolosuhteet kumoavat vähitellen kaikki sen edut. Esimerkiksi jos betonirakennetta käytetään vedessä tai maaperässä, ulkona tai syövyttävissä ympäristöissä.

Menetelmät betonin vedeneristämiseksi

Materiaalien rakennuttajien suorituskyvyn laajentamiseksi käytetään kahta menetelmää:

 1. Käytä betonirakenteiden vedeneristyspintoja.
 2. Lisäaineet betoniin vedenpitäviksi valmistetaan valmistuksen vaiheessa.

Ensimmäinen vaihtoehto kuuluu lyhytikäisten luokkaan, koska eristysaineet menettävät ominaisuutensa, hajoavat ja hajoavat. Samaan aikaan ne ovat kalliita, ja niiden soveltaminen vaatii aikaa ja taloudellisia kustannuksia.

Toinen asia vedenpitävä lisäaine. Ne viedään konkreettiseen liuokseen valmistusvaiheessa ja säilyttävät ominaisuutensa betonituotteiden koko käyttöiän ajan ja laajentavat sen maksimiin.

Betoni huokoisuus

Riippumatta siitä kuinka huolellisesti betonilaattoja sekoitetaan, kun se kaadetaan rakenteen runkoon, huokosiin tulee aina. Ja mitä enemmän heistä, sitä pienempi on betonin voima. Siksi sen kaatamisen jälkeen on painettava. Mutta huokoset ovat yhä, vaikkakin pieninä määrinä. Nämä huokoset ovat betonirakenteen pahin vihollinen.

Tosiasia on, että vesi, joka putoaa näihin huokosiin, jäätyy talvella ja kasvaa tilavuudeltaan (jopa 9%). Tällöin suuri paine alkaa toimia huokosseinillä, mikä johtaa halkeamien muodostumiseen. Aluksi nämä ovat pieniä halkeamia, jotka kasvavat vuosittain suuriksi halkeiksi.

Lisäaineominaisuudet

Vettähylkivät lisäaineet eivät täytä betonin huokosia ja halkeamia, vaan ne muodostavat vedenpitävän esteen, joka ei anna vettä materiaalikappaleeseen. Eli veden kestävyyden indikaattori tällaisessa betonissa on korkeimmalla tasolla.

Nykyaikaiset lisäravinteet

On huomattava, että markkinoilla on viime aikoina tullut uusia lisäaineita, joiden avulla kaikki betonirakenteen rungossa olevat ilmatiet ovat täyttyneet. Kosteuden vaikutuksen alaisena ne alkavat turvota, tunkeutuvat liuoksen sisältämästä tilasta, täyttävät sen ja karkottavat ilmaa.

Ensinnäkin se lisää betonin voimakkuutta. Mitä tiukempi se on, sitä vahvempi. Toiseksi sen vedenkestävyys lisääntyy. Toisin sanoen yksi lisä ratkaisee kaksi ongelmaa kerralla.

Itse asiassa näillä aineilla on pehmittimen rooli. Kun se lisätään betoniin, ratkaisu muuttuu liikkuvaksi. Ja tämä on ensimmäinen merkki siitä, että ilmaa ei ole lukittu. Kun tamping-liuos nousee pintaan ja jättää sen.

Yllättäen tällä hetkellä on kehitetty tekniikoita, joita voidaan käyttää kovettuneen betonin vettähylkivien ominaisuuksien lisäämiseen.

Sen pintaan kastellaan lisäaineilla, ja samalla ne tunkeutuvat sisään ja tukkevat kaikki huokoset. Sääntö on tässä, että mitä paremmin huokoinen betoni, sitä syvemmälle vedenpitävät nesteet tunkeutuvat.

puutteet

Merkittävä haitta vedettävien lisäaineiden valmistamiseksi betonissa on lisätä rakenteen lämpöjohtavuutta. Asia on, että materiaalin rungossa olevat huokoset - tämä on eräänlainen kupli, jossa on ilmaa.

Mitä enemmän ilman huokosia, sitä korkeammat eristysominaisuudet ovat. Niiden puuttuminen tai määrän vähentäminen johtaa tämän indikaattorin vähenemiseen.

Tyypit vedeneristys lisäaineita

Nykyään markkinoilla on useita erilaisia ​​vettähylkivää betonin lisäaineita. Kuivasekoitukset, joilla on laajentava vaikutus, otetaan käyttöön jo kovetetun betonin halkeiluihin ja siruihin, joissa ne laajenevat ja tulevat monoliittiseksi massaksi.

Kuiva, jonka läpäisevä vaikutus (tunkeutuva), lisätään liuokseen sen tuotannon vaiheessa. Ne jakautuvat koko tilavuudelta tasaisesti lisäämällä materiaalin veden kestävyyttä kokonaisuutena.

Kuivaa laajentava vaikutus, joka levitetään juuri kaadetun betonin pinnalle. Seosta sekoitetaan veden kanssa pakkauksessa ilmoitetuissa mittasuhteissa. Nestemäisessä muodossa se levitetään betonirakenteisiin, jotka eivät ole täysin kuivia, minkä jälkeen se täyttää sen virheet.

Paineensulkija. Tämä on yleinen korjaustoimenpide, jota ei ole sisällytetty betoniliuoksen koostumukseen. Ne kattavat murtuneen betonin pinnan.

Kaikki tyypit, yleisimmät (käytetään useammin kuin toiset) ovat vettä hylkivä lisäaineita toisen ryhmän.

Kotimainen analogi

Haluaisin asua kotimainen lisäaine "Crystal". Tämä on kuiva jauhe, joka lisätään betoniliuokseen valmistuksen vaiheessa. Se on hajuton, ympäristöystävällinen (ei vaikuta ihmisiin ja luontoon), täyttää täysin nykyiset valtion standardit.

Sen käyttö konkreettisissa ratkaisuissa mahdollistaa tällaisen jälkimmäisen indikaattorin lisäämisen W16: n läpäisevyydeksi. Kuvassa näkyy paino kgf / cm², jolle vesi ei pääse betoniin.

Tällainen betoni kestää riittävän suurta vesipatsasta, esimerkiksi altaan syvyyttä. Lisäksi koostumus kasvaa:

 • kaksinkertainen lujuus;
 • jäätymisvastus 60 syklin ajan (jäädytys-sulatus).

Kristallia voidaan käyttää minkä tahansa pehmentimen kanssa, kun vettä altistetaan betonirakenteelle, ei muodostu kanyyliä.

Miten käsitellä lisäaineen "Crystal"

Välittömästi varaa, että manuaalisella menetelmällä, jossa valmistetaan konkreettista ratkaisua, jossa on lisätty "Crystal", puhuu lopullisen tuloksen laadusta, on mahdotonta. Sekoita hyvin ja jakaa tasaisesti kaikki osat eivät toimi. Siksi asiantuntijat suosittelevat seoksen valmistusta betonimyllyssä. On olemassa useita vaihtoehtoja panostustekniikkaan niille, jotka haluavat tehdä tämän prosessin omilla käsillään.

Valmisbetoniliuoksessa lisätään vesieristyslisäaineiden vesiliuos. Suhteita: vesi 1 tilavuus, lisäys 1,5 tilavuus. Nestettä lisätään betoniin vähitellen, betonisekoittimen työtä nostetaan 15 minuuttia.

Itse kristalli kaadetaan sekoitusrummuun ennen veden kaatamista. Sekoitetaan, minkä jälkeen lisätään vettä. Samalla voidaan vähentää sementin määrää, joka on yhtä suuri kuin lisäaineen tilavuus. Ja tässä tapauksessa sekoitusaikaa lisätään 15 minuutissa.

Riippumatta siitä, mitä konkreettista tuotemerkkiä tehdään, on suositeltavaa kaataa 4 kg vesitiivistä lisäainetta 1 m³ laastiin.

Ulkomaiset analogit

Venäjän rakennusmateriaalien markkinoilla amerikkalainen Penetron ADMIX -betoni-lisäaine on erittäin suosittu. Tällä hetkellä yhtiö on avannut tehtaan Venäjällä, joten sitä voidaan pitää kotimaisena materiaalina.

Yllättäen tämä lisäaine kehitettiin ainutlaatuisella tekniikalla. Samanaikaisesti itse betoniin lisätty materiaali lisää veden kestävyyttä, kun se altistuu veteen. Mitä enemmän vettä vaikuttaa betoniin, sitä voimakkaampi se muuttuu, sen vedeneristysominaisuudet kasvavat. Täältä ja valtava suosio.

Betonin enimmäiskestävyys asteeseen lisäämällä "Penetron ADMIX" W20. Vahvuus kasvaa 20%, pakkasenkestävyys 100 syklin ajan. Kuten "Crystal" tapauksessa, betonipinnalla ei ole katkelmia. Jauheenkulutus: 1 kg / 100 kg sementtiä. Huomaa, ei betonia, vaan sementtiä.

Nestemäiset lisäaineet

Viime aikoina markkinoilla on ilmestynyt nestemäisiä lisäaineita betoniin, jotka lisäävät sen vedeneristysominaisuuksia. Esimerkiksi "Dehydrol". Sen vaikutus on sama kuin kuivien jauheiden vaikutus. Toisin kuin jälkimmäinen, se on helppokäyttöinen.

Ensin nestettä toimitetaan erityisessä säiliössä. Nämä ovat kapasiteetteja 1000 litraa. Toiseksi se ei vaadi painoja. Riittää, että mitataan nestettä pienikokoisina. Ainakin lasipurkki.

Kolmanneksi neste lisätään välittömästi liuokseen sekoittamatta sitä ensin veteen. Neljänneksi ei ole liukenemattomia hiukkasia, joita tapahtuu usein kuivien seosten kanssa.

Niille, jotka päättivät tehdä konkreettisia omia käsiään, tämä on kätevin ja yksinkertaisin vaihtoehto. Betoni tämän lisäaineen kanssa voidaan kaataa jopa 30 astetta pakkasella. Mutta työskenteleminen hänen kanssaan vaatii varovaisuutta. Varmista, että käytät käsineitä, silmälaseja.

Vedenpitävä betoni. Betonin lisäaine vedenpitävyyteen

Betonin vedeneristys on välttämätöntä materiaalin suojaamiseksi veden vahingollisilta vaikutuksilta. Äskettäin läpäisevän vaikutuksen vedenpitävyys on yleisin kaikkien muiden lajikkeiden keskuudessa.

Tarve työskennellä vedenpitävyys

Betoni näyttää vain monoliittiselta, mutta itse asiassa sillä on huokoset, joiden läpi vesi tunkeutuu ja tuhoaa vahvistuselementit. Merkki, jonka mukaan betoni on kyllästynyt vedellä, on kipsin ja muiden koristepinnoitteiden irtoaminen, hometta ja homeen esiintyminen sekä halkeamat. Tällaisten ilmiöiden välttämiseksi käytetään läpäisevää vedenpitävyyttä.

Vedenpitävyyden tunkeutumisen edut

Betonin vedenkestävyyden tunkeutumisella on monia etuja verrattuna muuntyyppisiin suojamateriaaleihin. Jos vertailet liimamateriaaleja, ne ovat hyvin lyhyitä, ja lisäksi vesi voi tunkeutua nivelen läpi. Ja jos työskentelet tarkkailematta tekniikkaa, niin ilma voi jäädä telan alle, joka ennemmin tai myöhemmin aiheuttaa delaminaation ja kosteuden tunkeutumisen. Jos harkitsemme rakennusbittumista, sillä ei ole riittävästi sitkeyttä, mikä aiheuttaa halkeamien syntymistä alustan kutistumisajankohtana. Esimerkiksi mastiksit, vaikka niillä on tarvittavat elastisuusominaisuudet, mutta niihin kohdistuu mekaaninen rasitus.

Vedenpitävyys tunkeutuu

Betonimateriaalin läpäiseminen on ainutlaatuista toiminnassaan. Nestemäisen koostumuksen kautta se tunkeutuu huokosiin ja täyttää pienet halkeamat.

Materiaali toteutetaan kuivassa muodossa, se on laimennettava vedellä ja levitettävä sitten seiniin harjan avulla (voit vaihtaa jälkimmäisen rullalla). Jos kuitenkin haluaa lopettaa työn mahdollisimman pian, on suositeltavaa käyttää ruiskua.

Nestemäisen vedenpitävyys yhdistettynä betoniin yhdistettynä laajentaa rakenteen elämää. Materiaali koostuu kokonaan luonnollisista ainesosista, joten se ei aiheuta vaaraa terveydelle. On mahdollista työskennellä rakennetta sisältäen ja huoneiden ulkopuolella. Käyttämällä sitä on äärimmäisen yksinkertainen. Polymeroinnin jälkeen betoni hankkii yhden kalvon, joka ei pelkää mekaanisia vaikutuksia. Erinomaiset tarttuvuusominaisuudet eivät anna materiaalin siirtyä pohjasta.

Positiivisia piirteitä ovat kyky:

 • suojaa betonia kosteuden tunkeutumiselta;
 • pidentää rakenteen käyttöikää;
 • vahvistaa juuri perustettua säätiötä;
 • suojaa vahvistusta.

Läpäisevän vedenpitävyyden käyttö

Betonin läpäisevän toiminnan vedeneristys on löytänyt laajan jakautumisen. Rakennusten perustusten ulkoisen suojan lisäksi se pystyy käsittelemään kellareiden seinien sisäpintoja, tekemään vedeneristysaltaita, käsittelemään kylpyhuoneiden ja keittiöiden betonipintoja.

Betonin valmistus ennen vedenpitävyyden käyttämistä

Pinta on valmistettava, joten se on välttämätöntä vapauttaa vanha maali, lika, rasva tahrat. On välttämätöntä poistaa sienen leesioiden pohja sekä mahdollinen muotti. Pinnalla olevan löyhästi vahvistetun kipsin läsnä ollessa on välttämätöntä päästä eroon tekemällä syvä tunkeutumiskäsittely vahvistusalukkeella.

Betonin nestemäistä vedenpitävyyttä tulisi levittää tasaiselle alustalle. Siksi, jos alustassa on halkeamia, on välttämätöntä päästä eroon niistä, alun perin tekemällä liitos ja käsittelemällä niitä erikoiskoostumuksilla, jotka ovat tunkeutumassa. Viestintäjärjestelmien rakentamisen kautta kulkevan alueen on oltava hyvin suljettu.

Sovellusominaisuudet

Jos haluat työskennellä uuden betonipohjan kanssa, koostumuksen levittäminen tulee tehdä kerroksella, jonka paksuus on 1 mm. Voit tehdä tiedonsiirron, joka menee ulos perustuksesta ja lattiasta. Käytä nestemäisen koostumuksen tapauksessa suositeltua harjaa. Käytössä on sellainen betonin vedeneristys, joka on tarkoitettu levittämään lastalla, mikä on suositeltavaa silloin, kun vanha säätiö tarvitsee suojelua. On tarpeen levittää kerros, jonka paksuus on 2 mm.

On tunkeutuva seos, joka on suunniteltu suojaamaan liitoksia ja betonituotteita. Materiaali ei kutistu. Ennen sauman käsittelyä suositellaan kirjonta 2,5 cm: n syvyyteen.

Betonin läpäisevän vaikutuksen vedeneristys voidaan esittää korjausseoksella, joka voi poistaa vikoja ja suuria halkeamia talon pohjassa. Koostumuksen on oltava yhdessä vahvistusverkon kanssa. Kerroksen paksuuden tulisi olla noin 10 mm, vain silloin on mahdollista saavuttaa positiivinen tulos.

Lisäaine vedeneristämiseen

Betonin vedeneristyskyvyn aikaansaamiseksi käytetään joskus erityisiä lisäaineita. Ne esitetään kuivan koostumuksen muodossa. Seoksen kulutus on hyvin pieni ja vastaa yhtä prosenttia sementin massaa, jota käytetään laasti sekoitettaessa. Jos et tiedä sementin määrää, käytä 4 kg / m3 betonia.

Vedenpitävään betoniin lisättävää lisäainetta käytetään liuoksena, joka kaadetaan veden kanssa liittämisen jälkeen. Aluksi sinun on liitettävä lisäaine veden kanssa valmistajan suositusten mukaisesti. Yleensä 1 kg: n koostumusta on käytettävä 0,75 litraa nestettä. Sekoittamista tulisi tehdä kahden minuutin kuluessa käyttämällä pienellä nopeudella asennettua poranterää. Älä tee tätä sekoitusmäärää, jota ei voi käsitellä 5 minuutin kuluessa. Valmistettu liuos kaadetaan betonisekoittimeen pysäyttämättä sekoittamista vielä 10 minuuttia. Vain silloin laasti voidaan kaataa muottiin.

Tällaista betonin lisäaineena vedenpitävyyttä varten voidaan yleensä käyttää muiden komponenttien kanssa, esimerkiksi pehmittämällä tai antifrosty. Voit valita koostumuksen betonin vedeneristykselle, jonka kanssa haluat työskennellä. Edellä mainituista ominaisuuksista on kuvattu edellä. Esimerkiksi betonin pinnoituksen vedenpitävyys ei ole yhtä monta etua kuin läpäisevä, joten on suositeltavaa käyttää viimeistä niistä.

Betonin lisäaineet vedenpitävyyteen: mikä on parempi valita

Betonia käytetään usein rakennusten eri osien rakentamisessa. Kuinka vahva tämä materiaali on ja mitä teknisiä ominaisuuksia sillä on, riippuu suurelta osin koko rakenteen vahvuudesta.

Rakennuksen suorituskykytietojen parantamiseksi käytetään betonitiivisteitä vedenpitävyyteen. Betonin rakenteellinen huokoisuus vaikuttaa sen fysikaalisiin ominaisuuksiin. Kuinka vedenpitävät lisäaineet betonissa parantavat sen laatua ja mitkä tuotemerkit tulisi käyttää artikkelissamme.

Vesitiivistyksen tarve

Miksi vedenpitävä rakennuksen betoniosat? Jäädytetyllä liuoksella on sisäisiä huokosia ja mikrokreikkoja, joiden kautta jo muodostuneeseen täytteeseen kosteus tunkeutuu tuhoamaan sen sisältä. Lisäksi, kun yhdistetään rakenteen eri osiin heterogeenisten materiaalien, esimerkiksi sementin ja puun, kanssa, on erittäin tärkeää, että betoni ei piirrä eikä absorboi kosteutta.

Betonirakenteen kestävyyttä voidaan lisätä vesivahinkoihin käyttämällä ulkoista vedenpitävyyttä tai liuoksen sekoittamisen aikana lisäämällä lisäaineita. Lisäksi veden suojaus estää putrefaktiivisten prosessien esiintymisen pinnalla ja hidastaa sisäisen korroosion prosessia.

Veden tuhoava vaikutus tavalliseen betoniin ilman vedenkäsittelyä

Vedenpitävät tyypit

Vedeneristys on joukko toimenpiteitä, joilla pyritään minimoimaan veden tai kosteuden vaikutus koko rakenteeseen tai sen yksittäisiin osiin, kuten säätiöön. Nämä toiminnot voidaan toteuttaa eri materiaaleilla ja eri tavoin.

Perinteisimmät ovat:

 • pinnoitettu vedeneristys käyttäen bitumimuovia tai nestekumia;
 • rulla, jota kuljettavat materiaalit, joilla on korkea elastisuus;
 • käyttäen savea, mukaan lukien betonitovoy;
 • tunkeutuva ja sisäinen käyttäen hydrofobisia lisäaineita.
Vedenpuhdistustekninen lisäaine betonissa, toisin kuin kyllästys, toimii koko koko massan massaa parantaen merkittävästi sen laatuominaisuuksia

Tarkoitus ja toiminnan periaate

Vettä hylkivä lisäaine betoniin muuttaa sen fysikaalisia ominaisuuksia, vähentäen betonin sisäisen massan veden absorption kerrointa. Rakenteen toiminnan dynamiikassa lisäaineet koko ajan muuttavat betonipuun massan ulkoista huokoista rakennetta.

Lisäaineen aine laskeutuu kapillaarien sisäseinämiin, ja kun se vuorovaikutuksessa kosteuden kanssa, kiteytyy ja tukkeutuu vesijohtoon. Niinpä halkeamat tai aukot täyttyvät, mikä lisää tuhoamista mahdottomaksi. Betoni ei pääse kulkemaan kosteutta, mikä estää kalkin huuhtoutumisen betonista säilyttäen samalla sen voiman.

Vihje! Lisäaineet eivät tukkele huokosia kokonaan, vaan ainoastaan ​​"korjaavat" niiden sisäseinämät, joiden vuoksi betoni säilyttää höyryläpäisevyytensä.

Oikean lisäaineen, aineen, joka ei pääse kemialliseen reaktioon sementin kanssa, fysikaalinen komponentti, betonin lujuuden saavuttamisvaiheessa, luo olosuhteet veden tasaiselle poistamiselle, mikä vähentää kutistumisen astetta.

Tällaisia ​​lisäaineita ovat nafteenihapot, kalsiumsuolat tai parafiini-lisäaineet. Seoksen liikkuvuuden lisääminen itse, ne edistävät ilman poistamista liuoksen massasta, mikä vähentää huokoisuutta.

Edut ja haitat

Mikä on erotus betonin ja ulkoisen vedenpitävyyden ja laastin välillä lisäaineiden lisäämisellä? Betoni vedeneristys lisäaineilla on useita kiistämätöntä etua. Kaikki ulkoisen viimeistelyn materiaali menettää ajan myötä vahvuuden ja halkeamat, mikä vähentää veden suojelun tasoa.

Lisäksi ulkoisen suojakerroksen laite on prosessi, joka vaatii lisäaikaa ja työvoimakustannuksia ja usein suojamateriaalit ovat kalliita. Vedenpitävä betonin lisäaine sekoittumisvaiheessa alentaa rakennuksen laatua aluksi.

Hydrofobisen seoksen käytön vaikutus betoniin on visuaalisesti havaittavissa.

Tämän lähestymistavan etuja ovat:

 • arvioidaan arvioitua työmäärää, joka aiheuttaa merkittäviä säästöjä;
 • lisää rakenteen elämää;
 • yksinkertaistamalla rakentamisprosessia;
 • rakennuksen osan valmiusaikaa vähennetään jatkotoimiksi;
 • betonin kaatamisen suoritusominaisuuksien merkittävä parannus.

Betoni-lisäaine voi lisätä yhdisteen vedenkestävyyttä W20: een, lisätä jäätymisvastuksen tasoa 100 sykliä ja betonipainon lujuus kolmanneksella alkuperäisestä.

Vihje! Tällaisilla lisäaineilla on positiivinen vaikutus sisäisen teräsvahvistimen tilaan ja käyttöikään ja suojaavat sitä korroosiovaurioilta.

Lisäaineet suojaavat sisäistä teräsvahvistusta korroosiolta

Teknologialla on muutamia haittoja, mutta ne on otettava huomioon rakentamisen aikana:

 • Vedeneristys lisäaineet lisäävät lopullisen lohkon lämmönjohtavuutta kosteuden estämisen vuoksi betonin sisällä.
 • Tuloksena olevalla pinnalla on alhaisempi tartunta kipsin ja laattaliiman kanssa.
 • Lisäksi lisäaineiden kemialliset ominaisuudet ja niiden yhteensopivuus muiden lisäaineiden kanssa olisi otettava huomioon, jos niitä käytetään.

Lisäaineiden tyypit

Kun valitaan lisäaine betoniliuokselle, erityistä huomiota kiinnitetään lopputuotteen lujuuteen, mutta ei pidä unohtaa muita tärkeitä ominaisuuksia. Niistä hehkutusvastus ja veden kestävyys.

Rakennusmarkkinat tarjoavat erilaisia ​​lisäaineita, jotka voivat parantaa näitä indikaattoreita. Niiden käyttötapa on yksinkertainen, niitä voidaan lisätä sekoitettaessa liuosta tai kaadetaan sekoittimeen suoraan rakennustyömaalla.

Lisäaineita voidaan sekoittaa liuoksen kanssa juuri ennen kaatamista.

Vihje! Lisäaineiden sekoituksessa vähennetään sementin prosenttiosuutta liuoksessa. Betonin laatu ei heikkene, mutta parantaa samalla tuotemerkin vahvuutta.

Mitkä ovat keksittyjä lisäravinteita

Ymmärtämyksen täydellisyyden vuoksi jaamme lisäaineet seuraaviin ryhmiin:

 • Tehonotkistimet. Käytetään vähentämään sementin osuutta liuoksessa, mikä vähentää rakentamisen kustannuksia. Lisäksi tällaiset lisäaineet voivat muuttaa valmiin yksikön tiheyttä, lämmönkestävyyttä ja sähkönjohtavuutta. Merkittävä etu on absoluuttinen yhteensopivuus muiden lisäaineiden kanssa.
 • Kylmäkestävä. Käytetään alhaisissa lämpötiloissa työskentelyyn. On pidettävä mielessä, että tällaisten lisäaineiden käyttö kiihdyttää ratkaisun asettamisaikaa.
 • Betonin sisältämiä biosidivalmisteita käytetään bakteerien tai erilaisten sienten leviämisen minimoimiseen. Merkittävimpiä ovat lääketieteellisten laitosten, maatalous- tai karjankasvatuskompleksien, elintarviketuotannon rakentaminen.
Biosidisen lisäaineen toimintaohjelma
 • Vedeneristys. Niiden käyttö on erityisen tärkeää rakennusten maanalaisissa osissa tai rakenteissa, jotka ovat pitkiä tai jatkuvasti kosketuksissa veden kanssa.

Lisää yksityiskohtia siitä, mitä lisätä betoniin vedenpitäviksi. Lisäaineet voivat olla kuivan jauheen muodossa tai liuoksen muodossa.

Ne jaetaan myös:

Lisäaineiden käyttö

Vedenpitävään betoniin lisättävät aineet lisätään liuokseen sekoitusvaiheessa tai valmiissa koostumuksessa. Pääsääntöisesti niiden osuus ei ole enempää kuin 1 painoprosenttia sementtiä.

Ennen lisäaineen käyttöä on perehdyttävä huolellisesti vaadittavissa olosuhteissa. Pakkauksessa määrätyt valmistajan antamat käyttöohjeet.

Vihje! Jos liuoksen tilavuuden sekoituksessa käytetyn sementin painoa ei tiedetä, käytetään 3-4 kg kuivaa lisäainetta kuutiometriä kohden. m. betonista.

Lisäaineen lisäämisen jälkeen liuos on sekoitettava huolellisesti.

Jos jauheen lisäaine valitaan, se on laimennettava vedellä, noudattaen tarkasti mittasuhteita. Tuloksena oleva seos viedään sekoittimeen valmiin liuoksen kanssa heti sekoittamisen jälkeen ja sekoitetaan perusteellisesti 10 minuutin ajan.

Tässä artikkelissa oleva video kertoo sinulle, kuinka oikein vaivataan ratkaisu jauheaineen avulla.

Betonin lisäaineet - vedeneristys, mikä parantaa valmiin keinokiven laadun ja suorituskyvyn ominaisuuksia.

Liuoksen kuivauksessa ja kutistumisessa muodostuu halkeamia, joiden kautta vesi voi tunkeutua lohkoon. Lisäaineet muodostavat hydrofobisen kalvon, joka estää kosteuden tunkeutumisen huokosiin.

Betoniin käsitelty betoni pitää veden kestävyyden myös mekaanisten vaurioiden jälkeen.

Mahdolliset vaihtoehdot

Kun valitset valtavan valikoiman lisäaineita, sinun on lähestyttävä valintaa ottaen huomioon tarvittava lopputulos.

Suosituimmat ovat seuraavat lisäaineet:

Vedenpitävä lisäaine betoniin "Penetron Admix", joka koostuu kalsiumin ja alumiinin ionisista komplekseista, voi muodostaa liukenemattomia kiteisiä hydraatteja, jotka peittävät huokoset, joiden läpimitta on enintään 0,4 mm tai halkeamat, joiden vertailukelpoinen leveys on.

Kompleksinen kuiva lisäaine Lakhta

Lisäaine betoniin Hydrohit-vedeneristykseen

Lopuksi

Oikean lisäaineen löytäminen ei ole helppoa. Vedenpitävä betonin lisäaine on valittava määrätyin edellytyksin.

On tutkittava, käytetäänkö muita lisäaineita, jotka lisäävät liuoksen rikkiä tai liuoksen sujuvuutta. Lisäksi kemikaalien yhteensopivuutta kovetusaineiden tai kovettumisnopeuttajien kanssa tulee analysoida, jos niitä käytetään.

Jos olet unohtanut nerokot, voit heikentää betonin koostumusta ja saada liuoksen, joka ei sovellu kaatamaan. Vaarallisinta tässä tilanteessa on, että voitte selvittää siitä vasta jonkin ajan kuluttua, kun työstö vaatii paljon kuluja.

Kun tilaat valmisbetonia vedeneristystuotteilla, ota yhteyttä asiantuntijoihin, jotka laastin valmistuttua tutkivat maaperän ja vesivoiman tyyppiä, jossa betonilohkoa käytetään. Joissakin tapauksissa on suositeltavaa tehdä testisekoitus.

Vedenpitävä betoni vedeneristykseen: kyllästys, lisäaineet

Betonin vedeneristys on tärkein osa tällaisten materiaalien tuottamista, koska niillä on suuri läpäisevyys, mikä saattaa vaikuttaa niiden teknisiin ominaisuuksiin.

Erityisen tärkeää on ratkaista tämä ongelma pätevästi perustuksen tai altaan rakentamisessa, koska tällaiset rakenteet ovat yleisimmin alttiina korkean kosteuden kielteisille vaikutuksille. Katsotaanpa tarkemmin, mitä konkreettista eristys voi olla ja miten voit tehdä sen itse omalla sivustossasi.

Vedenpitävä betoni - mitä sinun täytyy tietää siitä?

Rakenteen betonilattian, seinän tai muiden osien vedeneristys on tarkoitettu kosteuden tuhoisan vaikutuksen, sienen ja homeen muodostumisen torjumiseksi, mikä vähentää rakenteen läpäisevyyttä. Se on yhtä tärkeä asuintalojen kellariin, uima-altaaseen sekä tavallisiin laakerirakenteisiin seiniin ja väliseinämiin.

Betonilattian, seinän ja muiden talon seinien vedeneristys varmistetaan tuomalla siihen erityisiä seoksia, joissa on vettä hylkivä komponentteja. Vedenpitävä betoni tässä tapauksessa saadaan putoamasta vettähylkivien aineiden elementtien rakenteen huokosiin ja niiden myöhempää kiteytystä, esimerkiksi w6: n seosta. Yleensä ne valmistetaan kuivaseoksena, jonka valmistusta säädellään taulukosta valmistajalta.

Betonilattian, pohjan, altaan, seinän ja muiden rakenteiden vedeneristys voidaan suorittaa joko suoraan rakennusvaiheessa tai sen jälkeen parantamaan saadun rakenteen ominaisuuksia. Kaikki riippuu siitä, mitä menetelmää ja millaista seosta tähän tarkoitukseen valitaan.

Betonin vedeneristysmenetelmät

On olemassa useita tekniikoita, joilla betonilattian, seinän tai muiden rakenteellisten elementtien vedeneristys voidaan suorittaa. Näitä ovat:

 • injektoinnin eristäminen. Tämä tekniikka on tarkoitettu eliminoimaan kaikki ongelmat vedeneristys betonilla ja sopii jo rakennettua rakennusta. Sitä voidaan muuten soveltaa paitsi betoniin, myös tiilisiin ja erilaisiin lohkomateriaaleihin, joilla on suuri läpäisevyys. Tämän tekniikan käyttämiseksi käytetään erityisiä vedeneristysseoksia: geelit ja polyuretaanit, suhde valitaan itsenäisesti kullekin materiaalityypille. Betonin vedenkestävyyttä tässä tekniikassa kasvatetaan pumppaamalla betonia betonilevyihin käyttäen korkeapainepumppuja;
 • tunkeutuva eristys. Toisin kuin aikaisemmalla menetelmällä, tämä vaihtoehto vedenpitävän betonin saamiseksi uima-altaalle, pohjalle, seinälle on yksinomaan ulkoista eikä se sovi muihin rakennusmateriaaleihin, joilla on suuri läpäisevyys. Sisällä oleva työ voidaan kuitenkin tehdä omalla kädellä rakennuksen sisällä, eikä myöskään ole tarpeen käyttää erikoistuneita raskaita laitteita. Veteen hylkivä kyllästys betonille, jota käytetään tässä menetelmässä, voi parantaa jopa vanhan mallin kunnon, jos taulukon avulla voit valita osien oikean suhteen;
 • kiinteä elastinen eristyspäällyste. Tätä vaihtoehtoa käytetään luomaan poolia tai muuta rakennetta, jolla on lisääntynyt vedeneristysvaatimukset. Tällä tekniikalla vedeneristysseoksia levitetään betonikerroksen ja viimeistelyn välillä, mutta tällaisen materiaalin laatua käytetään yleensä altaan eristämiseen, joka on kuvattu alla olevassa taulukossa. Joissakin tapauksissa tämä betonin käsittelymenetelmä on suositeltava säätiön rakentamiselle, esimerkiksi lähellä lammikoita tai kosteaa maata. On hyvä sekoitus w6;

Kova-elastinen päällystyseristys

 • betonin lisäaineita vedenpitävyyteen. Tätä tekniikkaa käytetään konkreettisten rakenteiden luomisessa valumalla muottiin. Betoniin lisättävän seoksen tyypin määrittämiseen käytetään erityistä taulukkoa, joka antaa ihanteellisen suhdetta. Sen mukaan voit valita hyvän yhdistelmän altaalle tai säätiölle. Täällä betonin vedenkestävyys on lisännyt vaatimuksia;

Eristys betonin lisäaineella vedenpitävyyteen

 • saumojen deformaation eristäminen. Tätä varten käytä sekoitus akryyli- tai rakennustiivisteitä. Toinen erittäin yksinkertainen menetelmä, jota voidaan käyttää myös perustuksiin vedenpitävän betonin saamiseksi. Tämä on yksinkertaisin eristysmateriaali, joka on vielä miellyttävämpi kuin suosittu W6-seos.

Muodonmuutossaumat

Kaikentyyppisiä eristeitä voidaan käyttää kaikentyyppisiin betoniin. Sinun tarvitsee vain valita sellainen, joka sopii parhaiten teknisiin ominaisuuksiin ja toteutustapoihin ja soveltaa sitä oikein.

Miten konkreettinen vedeneristys tehdään omilla käsillänne?

Monissa tapauksissa talon omistajan on tehtävä omat käsiinsä betonilattian tai kodin altaan vedeneristys. Kuinka tehdä sen laadullisesti. Katsotaanpa tätä tietyllä esimerkillä. Koska injektointitekniikka, joka parantaa betonin vedeneristysominaisuuksia, on melko vaikea toteuttaa, harkitsemme vaihtoehtoisen vaihtoehdon: päällystyseristeen sekä hyvän vedenkestävyyden omaavan materiaalin käyttöönottamisen, vaikka syntyisi myös levyjä kotona.

Kaavio, jossa esitetään vedenpitävyyspaikkoja

Yksinkertaisin vaihtoehto, joka voidaan tehdä materiaalin vedenpitävyydelle, esimerkiksi perustukseksi, on bitumieristyksen muunnos. Sen avulla parannat valmiin mallin ominaisuuksia. Sinun täytyy toimia täällä näin:

 1. Lohkojen itse on esikäsitelty erityisellä pohjamaalilla, jotta varmistetaan materiaalin hyvä kiinnittyminen tulevaan pinnoitteeseen. Voit kokata sen kotona käyttämällä sekoitus bitumia ja bensiiniä, joka antaa erityisen taulukon: 200 g / 10 litraa. Suhdetta ei tarvitse rikkoa. Seoksen testaus suoritetaan henkilönsuojaimissa - lasit ja käsineet.
 2. Seuraavaksi mene suoraan töihin pohjan kanssa. Täällä on poistettava betonin virtaus rakenteeseen sekä käsitellä tavanomaiset sementtilaastiet. Sen jälkeen on välttämätöntä käsitellä pohja sulan bitumin kanssa lastalla tai telalla. Sovellamme materiaalia, jonka kerros on enintään 3 mm. Varmista, että työskentelet samanaikaisesti raitisessa ilmassa ja suorita testit tiukasti valmistajan suositusten mukaisesti.
 3. Sen jälkeen, kun pohjustamme kuivuu, sinun on asetettava lisäkerros kalvon eristykseen ja viimeistelyn katsotaan olevan valmis.

Samoin voit käyttää materiaalia w6 ulkoisten ja käsittelyrakenteiden kanssa. Se soveltuu kylvyt ja altaat. Jos haluat työskennellä suoraan betonin valmistuksen kanssa, sinun on ostettava valmiita sekoituksia ja lisättävä ne suoraan materiaalin sekoittamisen aikana valmistajan taulukon mukaisessa osuudessa. Tässä tapauksessa voit välttää materiaalin jatkokäsittelyä tulevaisuudessa ja saada vedenpitävä betoni rakenteen ensimmäisessä vaiheessa.

Mitä lisätä betoniin vedenpitäviksi?

Mitä lisätä betoniin vedenpitäviksi?

Luin, että voit lisätä nestemäistä lasia nopeudella 1 litraa nestemäistä lasia 8-10 litraa sementtilaastia kohden.

Kovettumisen jälkeen kaikki tuntui olevan normaalia, mutta keväällä talven jälkeen sokea alue on kirjaimellisesti murentunut, voit vain noutaa sen sormella. Ei ole selvää, mistä syystä se on, alue, jolla on alamaita, keväällä on paljon vettä. Talon kellari, kaikki on kunnossa, valmistettiin samasta sementistä (Eurocement), josta sokea alue, mutta nestemäistä lasia ei lisätty siellä eikä se koskenut veden kanssa.

Yleensä tilanne on seuraava: niiden elementtien rakenne, joissa nestemäistä lasia ei ole lisätty, kaikki on normaalia, ja niissä elementeissä, joissa lisättiin nestemäistä lasia, mutta se ei koskenut veden kanssa, kaikki oli myös hieno. Haluaisin kuulla asiantuntijan vastauksen mistä syystä. Ja mitä mieltä olet reseptiravinteista?

Puhtaasti kiinnostunut opetustarkoituksiin, nestemäinen lasi on sama Na 2 SiO 3?? eli toimistoliima? Miksi se betoni lisää?

PS. Luin. Oletko haponkestävä betoni?

eivätkä he myy selluliitosta?

1 litra nestemäistä lasia 8-10 litraa sementtilaastia

Törkeästi koko ongelman mittasuhteet. Hyvin ylimitoitettu "toimistoliima"

Kuka välittää, informatiivinen artikkeli:

VESIPALVELU BETONI

Maaperän kosteuden tunkeutumiseen käytettyyn tilaan liittyvä ongelma on erittäin tärkeä rakenteille, kuten kellareille, kellareille, maanalaiset varastotilat jne. Erittäin akuutti, se on metropolin rakentajien edessä. Se suuresti vaikeuttaa elämää erilaisten hydraulisten kohteiden rakentamisessa. Ja jos monissa tapauksissa suodatettu kosteus ei häiritse tällaisten rakenteiden normaalia toimintaa, kalsiumhydroksidien peseminen betonikivestä johtaa betoniin korroosioprosesseihin ja pitkällä aikavälillä sen toimintaominaisuuksien menetykseen. Betoni tiede on kerännyt tarpeeksi menetelmiä ja tekniikoita suodatetun kosteuden käsittelemiseksi. Käytämme niitä ja me.

1. On tarpeen suunnitella ja rakentaa konkreettista tyyppiä - hydraulista betonia. Sen yksinkertaisempi ominaispiirre on se, että aggregaattien valinnalla on mahdollista minimoida aukot, joihin kosteus voi myöhemmin siirtyä. "Extra" veden tyhjyyden vähentämiseksi pehmittimien ja superplastikoiden käyttö on pakollista. Seuraavassa kuvataan likimääräinen samanlaisen betonin muotoilu.

2. Betonin koostumukseen on tarpeen syöttää erityistä merkintää. lisäaineet - tiivisteet. Jälleen kovin karkeasti työnsä periaate on se, että betoni on tiheämpää, kovettumisen jälkeen on paljon vähemmän huokosia ja kapillaareja, joiden kautta kosteus voi tunkeutua.
Seuraavat aineet ovat suosituimpia rakentamisen lisäaineina rakennuskäytännössä:
- rauta kloridi;
- natrium- ja kaliumsilikaatit (silikaattiliima);
- kalsiumnitraatti (NC) (kalsiumnitraatti, Ca (NO3) 2);
Parempi, helpompi, edullisempi ja tehokkaampi (NC) - kalsiumnitraatti. 0,5 - 1 painoprosentin sementtiä kohden se antaa parhaan vedenkestävyyden betonille, tehostaa kovettumista ja lisää lopullista voimaa 20 - 30 prosentilla.

HUOMAUTUS: (NC) on kalsiumnitraatti, se on kalsiumnitraattia, se on kalsiumnitraattia, se on kalkkikittiittiä. Se ei ole myrkyllistä, räjähdysvaarallista, tulipalovaaraa, jos se joutuu kosketukseen ihon kanssa, huuhtele vedellä. Liukenee hyvin veteen.

HUOMAUTUS: Saltpetre - KALI. sekä natriumin ja ammoniakin näihin tarkoituksiin eivät ole sopivia.

3. On erittäin toivottavaa ottaa käyttöön hydrofobisia lisäaineita betoniin.
esimerkiksi:
- (- ei saa sekoittaa tavaramerkkiin "Ceresite") - se on sama muutettu kalsiumoleaatti. Se voidaan valmistaa rakennusolosuhteissa - kalkki 20%, + öljyhappo - 8%, + ammoniakki - 0,5%, + alumiinisulfaatti - 5%, + vesi - loput.
- Emulbit-tyyppiset bitumiemulsiot - voidaan tehdä rakennusolosuhteissa: bitumi - 60 prosenttia. + LST - 5 prosenttia., + Vesi loput.

4. On erittäin toivottavaa (vaikkakin tämä on enemmän hienovarainen tunturi, joka on ehdottoman vedenpitävä mutta samalla halpa betoni - nämä yleensä syntiset), jotta "turpoavat" lisäaineet saadaan betoniin. Ne ovat suhteellisen vähäisiä, mutta jos olet lähellä porauspaikkaa, on varmasti erityinen. savi - bentoniitti. Tai painotusainetta - erikoisementti bentoniitilla. Ei, mutta olisi toivottavaa - ainoa kasvi Neuvostoliitossa tuotettu ja edelleen tuottaa bentoniitit - Konstantinovsky (Donetsk alue). "Painotus kasvi" kasvi - min. iso laukkujuhlat - 700 kg.

5. On hyvin toivottavaa ottaa käyttöön vettä hylkivä lisäaineita betoniin:
- natriumoleaatti;
- natrium abietta, hän on sama "Vinsol", hän on sama "START", hän on sama tietyllä osuudella "SDO";
- ja niin edelleen

Erityisen hyvä tässä suhteessa silikoni-vettä hylkivä, elävä, meidän - GKZH-10, GKZH-11N, GKZH-11K, GKZH-94, GKZH-94M, AMSR-3 jne. Niiden avulla rakennettiin SUDENin pohjoisen, Barentsin ja Kaukoidän meren satamarakenteita ja niitä on käytetty hyväksi vuosikymmenien ajan. Zeyskaya, Sayano-Shushenskaya, Krasnoyarskaya ja monet muut vesivoimalat pohjoisissa joissa; strategisten ohjusten laukaisu; ydinjätteiden varastointitilat ja kaikki ydinvoimalaitokset. He auttoivat heitä korjaamaan Ostankinon TV-torni, Peterhofin palatsi, Volgogradin isänmaan muistomerkki ja paljon muuta. Niiden soveltaminen pienimmille yksityiskohdille on kehitetty yli puolen vuosisadan rakennuskäytännöstä. Todellinen ja ilmoittamaton tehokkuus vahvistuu vaikeimmissa ilmasto-olosuhteissa. Zeyan vesivoimalaitoksen ylempi purkauslaukaus, joka on rakennettu GKZH-94: llä, lämmitetään kesällä +50 ° C: een ja talvella jopa -50 ° C, eikä se maksa mitään 30 vuoden ajan. Sivash-järvellä planeetan eniten kivennäisvesi 25 vuotta ei voi tehdä mitään konkreettisella GKZH-94M: llä. Barentsinmerellä aallot ja jään pystyvät hajottamaan uppoavan aluksen kuukauden, mutta 40 vuoden ajan GKZh-94: n ja GKZh-10: n lisäaineilla valmistetut betonireaktorit eivät ole kyenneet tekemään niin.

Kysymys vertailevan arvioinnin tuonti- ja kotitalousvettä hylkivien aineiden laadusta ja tehokkuudesta on erittäin kiistanalainen. Vaikka vastaus on ensinnäkin järkevän laskennan, järjen ja kuluttajien osaamisen tasolle - loppujen lopuksi hän maksaa rahaa. Asiantuntijat tekivät valinnan jo kauan sitten - massatuotantoa varten koko maailma on jo pitkään ostanut silikoni-orgaaniset aineet. Yksinkertaisesti se on halvin maailmanmarkkinoilla.
Ei ole epäilystäkään siitä, että ulkomaisten valmistajien joukossa on arvokkaita kilpailijoita kotimaisille GKZh: lle. Varmasti on parempi. Mutta minä silti kiusaa epäilystä matoa - mikä lisäksi myynnin johtajan kauniin kirjan, charmin, kaunopuheen ja henkilökohtaisen mielipiteen lisäksi vahvistaa vahvistetun tehokkuuden?
Missä on pitkäaikainen käyttökokemus luonnonolosuhteissa? Se on meidän luonnollisissa olosuhteissa, eikä kukaan siunattu Kaliforniassa?
Loppujen lopuksi, kuka ja milloin on selvittänyt menetelmän soveltamista, haluaisin kysyä - mitä jos alumiinisementtiä? - ja jos korkea alumiinioksidi? - ja onko reaktiivista piidioksidia? - ja mitä tapahtuu kovettumisen kinetiikalla? - ja miten yliannostus toimii? - ja mikä on yhteensopivuus muiden lisäaineiden kanssa? - ja mitä tapahtuu plastisuus ja reologia? - ja mitä terveysministeriö ajattelee tästä? - ja mikä on aika ja varastointiolosuhteet?. ja monia muita kysymyksiä syntyy, kun kyseessä on todella ammattimainen ja puolueeton ongelma. "Mitkä vettä hylkivä aineet ovat paremmin tuodut tai kotimaiset".
Ja sitten, jos rakennuttajat tai suunnittelijat soveltavat katkeamatonta täydennystä, niin vastuuta, jopa rikollista, sen käytön mahdollisista kielteisistä vaikutuksista sijoitetaan suoraan niihin. Ja koko rakennuksen tai rakenteen takuuaikana - 27 vuodelta. Siksi, missä tahansa vakavassa rakennusorganisaatiossa, ennen kuin he alkavat nauttia seuraavan tuodun apologin kaunopuheisuudesta, he viettelevät epäilevästi, ovatko he sijoitetut? Jos ei - laatia yksityiskohtainen kemiallinen kaava - etsimme kotimaista vastaavaa. Haluatko? - Hyvää huomenta, emme halua mennä vankilaan. Joten heille on heikkoa, että heidän on edelleen kehitettävä äärioikeutensa tietämättömille pienille kehittäjille.

Ota esimerkiksi Ranska. On tuotettu yli 300 eri lisäaineiden nimeä. Lisäksi on erityinen "hydraulisten sideaineiden ja betonin lisäaineiden komissio", joka vastaa lisäaineiden käytön testaamisesta ja hyväksymisestä betoniin. Yritykset, jotka aikovat tuottaa tätä tai tätä lisäainetta, toimittavat näytteet komissiolle, ilmoittavat sen ominaisuudet, koostumuksen ja soveltamisalan. Sitten kolme kansallista tutkimusorganisaatiota: Hydraulisten sidoslaitosten instituutti, Tie- ja silta-keskuslaboratorio ja Rakentamisinstituutti suorittavat kattavan tutkimuksensa. Jos testitulokset ovat positiivisia, komissio sallii lisäaineiden teollisen tuotannon ja luvan käyttää sitä tavallisesti viiden vuoden ajan ja joskus 2 tai 3 vuoden ajan - väitetyn lisämaksun tapauksessa. vaikutuksia sen soveltamisesta ajan kuluessa. Yksi Ranskan ministeriö julkaisee määräajoin tiedot sallituista lisäaineista. Vain sen jälkeen, kun nämä täydennykset ovat sallittuja ja vasta sen jälkeen ne myydään erikoistuneissa astioissa ja yhtenäisillä etiketeillä - niiden on ilmoitettava tuotteen käyttötarkoitus ja vasta-aiheet sen käyttöön. Lupamenettely toisen maan asianomaisten viranomaisten lisenssien käyttämisessä ei vapauta edellä mainituista menettelyistä.
Vastaava menettely on aina ollut Venäjällä ja Ukrainassa. Kukaan ei ole peruuttanut sitä.

Kyllä, kotimaiset vedensyötteet ja ensisijaisesti massakäyttöön suuntautuneet - GKZH-10, GKZH-11K, GKZH-12K ovat erittäin suuria miinuksia. No, vain valtava - niillä on alhainen hinta. Ei ole kannattavaa myydä niitä ja levittää vähittäiskaupan suuntautuneita organisaatioita - on paljon kannattavampaa myydä aivan samanlainen tai jopa huonompi tuote, mutta anna sen olla kalliimpaa. Jatkuvalla kauppamaksulla - kalliilla tuotteilla rasva on enemmän.

6. Jos on mahdollista, on käytettävä erityisiä hydraulirakenteisia sementtejä. Mistä saada ne? Tyypillisesti kokeellisia sementtilaitoksia, jotka on kaavoitettu koko entisen Neuvostoliiton alueella, ovat erikoistuneita niihin. Esimerkiksi Kharkiv Experimental Cement Plant tuottaa erilaisia ​​erikoisuuksia. sementit erilaisille "monimutkaisille" teoksille. Sisältää myös hydrotechnical -rakennuksen. Hinnat ovat tietenkin "narsissia", mutta rakenteiden käyttöikää kestävä on sopiva.

Sementti - M400 D0
Betoniluokka - B25
Tuotemerkki vedenkestävyyteen - W8
Merkki pakkasvasteessa - F200
Työkyky - P3

Sementti - 492 kg
Vesi - 204 kg
Murskattu kivi - 1092 kg
Hiekka - 600 kg

lisäaineet:
S-3 supersoftener - 1,5 kg
Compactor (NC) - 5 kg
GKZh-11K vettä hylkivä - 1 kg