Mitä eräitä betonin lisäaineita on voimaa? Materiaalien tyypit ja ominaisuudet

Jotta betonirakenne saisi paremman lujuuden, on suositeltavaa käyttää erikoismateriaaleja, jotka lisätään suoraan valmistettavaan sementti-hiekkalaastiin. Kovettumisen aikana seos, johon betonivahvistin lisättiin, hankkii paljon käyttökelpoisempia ominaisuuksia, jotka osaltaan parantavat sen pitempää käyttöikää. Vahvuuden lisäksi ne voivat sisältää myös vedenkestävyyttä, korroosionkestävyyttä jne.

hakemus

Pääsääntöisesti betonielementtejä, joita tarvitaan lisäämään lujuuttaan, ei aina käytetä. Tällaisten aineiden käyttö on sallittua seuraavissa tapauksissa:

 • suuret vaatimukset betonille tai betoniteräksille vedenkestävyydelle tai roiskeille;
 • käytä nestemäisten aggregaattien, kuten hienojakoisen hiekan, liuos;
 • betonituotteiden valmistus, joka toimii suurella kuormituksella (esimerkiksi raskaan tai hienorakeisen betonin päällystyskivet);
 • monoliittien tyyppisten rakenteiden rakentaminen, joissa käytetään mineraaleja laajentavia lisäaineita.

Lisäaineiden luokitus ja ominaisuudet

Seosten ja betonin lisäaineiden vahvistaminen on erityisesti valmistettuja kemiallisia tuotteita. Ne lisätään rakenteeseen tai tuotteeseen valmistuksen aikana ja jäädytetään yhdessä tärkeimpien materiaalien kanssa.

Lisäaineiden suurin etu on kaiken betonin täydellinen suojaus tilavuuden mukaan. Haittapuolena on kyvyttömyys vahvistaa jo luotua rakennetta (tämä tehtävä toteutetaan vahvistamalla konkreettisia impregnointeja).

pehmentimiä

Konkreettisten ratkaisujen muodostavien pehmittimien tehtävänä on lisätä liikkuvuuttaan. Samanaikaisesti on mahdollista sekä tuloksena olevan betonin lujuuden kasvattaminen 120-140 prosentilla ja sen antaminen seuraaville ominaisuuksille:

 • pakkasenkestävyys lisääntyi 1,5 markalla;
 • Vedenkestävyys on 3-4 markkaa enemmän.

Myös pehmittimien käyttö vähentää sementin kulutusta jopa 25 prosentilla, mikä säästää rakentamistyötä.

Vahvistimet

Kovettumisen kiihdyttimiin on ominaista betonin kovettumisnopeuden kasvu sekä sen brändin voimakkuuden kasvu. Yksi näistä aineista on rakeistettua kalsiumkloridia, jota käytetään vaahtobetonin, päällystyslautojen, seinäkivien ja polystyreenibetonin valmistuksessa.

Sen avulla tuotantoprosessia kiihdytetään johtuen tuotteen vähemmän seisokkeista erityisessä muodossa ja vastaavasti tuotteiden määrä kasvaa. Samanaikaisesti betoni on vahvistunut useilla prosentilla. Ja tuotteissa vähennetään sirujen määrää, mikä heikentää niiden esittämistä.

Jäätymisenestoaineet

Hyödyllisiä ominaisuuksia, joita konkreettisella vahvistimella, jolla on jäätymisenestoainetta, lisää materiaalia, ei ainoastaan ​​voiman lisääntymisen vaan myös alhaisten (jopa 25 asteen) lämpötilojen vaikutuksen eliminointi jähmettymisprosessissa.

Yksi tämäntyyppisistä suosituimmista aineista on neutraloidut hartsit, joita käytetään yhdessä vedenpoistoaineiden kanssa (esimerkiksi Sofeksil-gel ja Tiprom-C).

Lisäaineen toinen etu on lisätä seoksen käsittelyn helppoutta.

Lisäksi tuloksena oleva tuote tulee vedenpitäväksi (ja siten ei vaadi vedenpitävyyttä). Ja kun kuljetetaan liuosta, sen kerrostuminen vähenee huomattavasti.

Betonimuokkaimet

Muokkaajat ovat lisäaineena betonissa lujuuden lisäämiseksi, mikä myös lisää koostumuksen pakkasvastusta ja liikkuvuutta. On modifioivia aineita, jotka voivat parantaa betonin syövyttäviä ominaisuuksia.

Monimutkaiset lisäaineet

Monimutkaiset lisäaineet betonin lujuuden lisäämiseksi tarjoavat lisä positiivisia vaikutuksia. Esimerkiksi jotkin aineet lisäävät betonin työstettävyyttä, sen rakennetta ja teknisiä ominaisuuksia (veden kestävyys ja pakkasenkestävyys), vähentää ruoanvalmistukseen käytettyä vettä ja vähentää sementin kulutusta. Tällöin kaikki lisäaineen komponentit toimivat täydellisesti keskenään.

Käyttötarkoitukset

Tietäen, kuinka lisätä betonin voimakkuutta, mikä lisäaine sopii paremmin tavoitteisiin, on edelleen ymmärrettävä työn oikea suorituskyky. Ensinnäkin aine laimennetaan lämpimässä vedessä, kunnes se on liuennut. Jos lisäaine sekoitetaan hiekkasementtilaastiin nestemäisessä tilassa, se alkaa toimia välittömästi. Kuiva materiaali vaatii jonkin aikaa täydelliseen liukenemiseen ja sekoittumiseen.

Lisäaineen arvioitu määrä riippuu valmistajan ilmoittamasta annoksesta, joka sen on ilmoitettava erityisessä materiaalissa, sekä vahvuuden lisäyksen asteesta, joka on saavutettava. Pehmentimien suositeltava määrä ei ylitä 1 painoprosenttia sementtiä.

Muita keinoja kovettua betonia

Vahvistumiseen eivät ole vain ne materiaalit, jotka lisätään betoniin sen luomisen aikana voiman lisäämiseksi. Kun rakenne on valmis eikä sitä voi korvata, käytetään muita aineita ja muita menetelmiä. Rakentamisessa ja korjaustöissä suosituin betonin vahvistaminen nestemäisten ja kiinteiden vahvikkeiden avulla. Yleensä ne sopivat parhaiten lattiat ja muut vaakasuorat pinnat.

Kovettuva kyllästys

Nestemäiset kovettajat tai kyllästys sisältävät vesiliukoisia epäorgaanisia yhdisteitä. Ne kykenevät tunkeutumaan tavalliseen betoniin (jota ei aikaisemmin käsitelty vedenkarkeilla) syvyyteen 3-5 mm. Materiaalin sisällä neste reagoi sen kanssa muodostaen liukenemattomia yhdisteitä, jotka toimivat vahvisteina.

Tällaista betonisuspensioa betonille sovelletaan sekä vanhoihin rakenteisiin että uusiin, joiden vahvuus ei ole ennakoitu valmistusprosessissa. Epäonnistuminen kyllästys on mahdottomuus soveltaa aggressiivisessa ympäristössä. Etu - antaa konkreettisille mahdollisuuden kestää voimakkaampia kuormituksia.

Kuivauskovetteet

Betonin vahvistamiseksi voit käyttää kuivaa kovetetta, joka sisältää sementtiä. Suunnittelu, jonka vahvuus kasvoi tällä tavoin, kestää jopa 70 MPa. Lisäksi betonin lujuus pienellä vetolujuudella ja kulumiskestävyys lisääntyy.

Ympäristön aggressiivisuus ei vaikuta kuivan kovetteen levittämiseen. Sitä kuitenkin käytetään (vedessä laimennetulla tilalla) vain sileällä ja pölyttömällä pinnalla. Samanaikaisesti rakenteen käyttöikä kasvaa vähintään 10-15 vuodella.

Pehmennin sementtilaastille

Rakennustöissä ja korjaustöissä merkittäviä määriä käytetään betonia. On häpeä, kun pitkän, kallis ja työläs konkreettinen prosessi, lyhyen ajan kuluttua, betonipassi peitetään verkolla halkeilla ja vähitellen hajoaa. Tämän välttämiseksi on tarpeen lisätä sementtilaastin kimmoisuutta. Tätä varten käytetään erilaisia ​​lisäaineita.

Pehmentimen tekeminen ratkaisuun omalla kädelläsi voi merkittävästi vähentää arvioituja rakennuskustannuksia ja estää betonin halkeilua kovettumisen jälkeen. Joten, harkitsemme yksityiskohtaisesti, mikä on pehmittimiä, siitä, mitä ja miten se voidaan tehdä yksinään.

Asiantuntijat kutsuvat pehmittimen materiaalia polymeeripohjalla, joka toimii keinona lisätä laastien plastisuutta

Mikä se on - pehmittimen sementtilaasti

Sementin pehmitin on erityinen koostumus, joka muuttaa betoniseosta, mikä parantaa sen suorituskykyä. Tiettyjen lisäaineiden käyttöönotto voi esimerkiksi lisätä samanaikaisesti plastisuutta, lisätä roiskeenkestävyyttä ja vaikuttaa positiivisesti sementin hydraation prosessiin. Erityisten lisäaineiden käyttöönoton vuoksi kosteuspitoisuus pienenee, mikä helpottaa lohkojen asettamista ja parantaa betonin monoliitin laatua.

Sementin pehmittimen, joka on lisätty betoniseokseen, suorittaa useita vakavia tehtäviä:

 • lisää betonin liikkuvuutta;
 • häiritsee ratkaisun kerrostumista;
 • vähentää lisättävän veden määrää;
 • parantaa lujuusominaisuuksia;
 • parantaa kosketusta teräsvahvisteiden kanssa;
 • vaikeuttaa tuhoavan kosteuden joukon kylläisyyttä;
 • estää halkeilua;
 • edistää betonin stabiilisuutta lämpötilan muutoksiin;
 • lisää valmistetun sementtilaastin säilytysaikaa;
 • helpottaa lomakkeiden koostumuksen täyttämistä ja muninnan käyttöönottoa;
 • vähentää kutistumista hydratoitumisprosessissa.

Monet aloittelijat, jotka yrittävät säästää rahaa, turvautuvat materiaalin itsenäiseen tuotantoon ja käyttävät tätä varten "yksilöllistä" reseptiä.

Pehmittimen muodostaminen ratkaisuun omalla kädellä on tärkeää antaa seuraavat lisäaineen ominaisuudet:

 1. Myrkytyksen puute. Lisäaine ei saisi vaikuttaa haitallisesti ihmiskehoon.
 2. Kemiallinen vastustuskyky Koostumuksen ei pitäisi reagoida muiden sementtiseoksen ainesosien kanssa.
 3. Johdonmukaisuuden säilyttäminen. Lisäaine ei saa haihtua, kun betoni kovettuu.
 4. Käyttölämpötila Lisäaineen on täytettävä betoniseoksen käyttöönottoehdot.

Vaatimusten noudattaminen tuottaa sementilastan vaaditut laatuominaisuudet.

Mitä pehmittimen on tehtävä omalla kädellä

Sementtiä voidaan helposti valmistaa kotona käyttämällä käytettävissä olevia materiaaleja:

 • hydratoitunut kalkki;
 • säännöllinen shampoo;
 • pesu-jauhe;
 • nestesaippuan sakeus;
 • munanvalkuainen;
 • polyvinyyliasetaattiliima (PVA).

Formulaatio riippuu lisäaineen materiaalista.

PVA-liima on hyvä pehmitin

Sementin valmistusstandardeja

Pehmittimenä käytetään sementtiä tarvittaviin mittasuhteisiin:

 • Lisätään 0,2 litran nestemäistä saippuaa tai shampoota betonin valmistukseen 50 kilogrammaan portlandsementtiä. Lisäaineiden käyttöönotto sekoitusvaiheessa mahdollistaa jopa 3 tuntia betonin kovettumisen keston nostamiseksi. Tämä on kätevää betonisekoitusten lisäämisen ja kaatamisen lisäämiseksi.
 • Sakkautuneita kalkkia sekoitetaan betoniseokseen enintään 20 painoprosenttia sementtiä rakennusten julkisivutusten viimeistelyyn ja sisätyöskentelyn suhteessa 1: 1. Lisäaine parantaa betonin joustavuutta, tekee sen tahmeaksi, mikä mahdollistaa monimutkaisen työn, jotta voidaan varmistaa yhtenäinen levittäminen ja sileä liitos. Lisäetuna on saadun sementtilaastin korkeat bakterisidiset ominaisuudet.
 • Pesuaine laimennetaan etukäteen vedellä ja lisätään sekoitettaessa koostumusta nopeudella 0,1-0,15 kg sementtipussia kohden. Jauhepohjainen lisäaine hidastaa hydrausprosessia lisäämällä kovettumiskynnystä.
 • Polyvinyyliasetaattiliimaa (PVA) sekoitetaan valmiiksi valmistetulla betonilla. 0,2 litraa liimaa lisätään jokaiseen betonin kauhaan, mikä lisää sementtilaastin kestävyyttä kosteuden tunkeutumiseen.

Kananmunaproteiinin käyttö modifioijana on muinaisia ​​juuria. Injektoitu proteiini lisäsi merkittävästi rakennusten elämää, joista monet selviytyivät vuosisatoja myöhemmin. Resepti luovutettiin sukupolvelta toiselle, mutta nykyään se on menettänyt merkityksensä, kun kemianteollisuuden kehityksen ansiosta ilmestyi monia moderneja, teollisesti tuotettuja sävellyksiä.

Joten, jotta sementtiseokset lisää muovia, sinun on käytettävä hiusshampoo, nestemäinen saippua, nestemäinen pesuainetta ja kalkkia.

Teknologiset ominaisuudet

Haluavat säästää taloudellisia resursseja ja käyttää itsensä valmistettua pehmitintä, rakentajat kohtaavat ongelmallisia tilanteita:

 • suola- tahrojen ulkonäkö kovettamalla betonia. Tämä johtuu suolaveden suolasta betonimassan pinnalle, kun saippuaa ruiskutetaan;
 • betonin kovettumisaikaa on vaikea ennustaa. Saippuaineilla on erilainen vaikutus sementin kovettumiseen;
 • epäpuhtauksien puuttuminen konkreettisen monoliitin sisällä. Saippua sisältävä lisäaine hidastaa veden siirtymistä betoniin, häiritsee massan rakennetta, joka nopeasti imee kosteutta, joka edistää muotin muodostumista.
 • lisääntynyt sementtilaastin kutistuminen. Pesuaines ei muodosta mikroskooppisia huokosia monoliitin sisäpuolella, mikä lisää betonin tiheyttä ja lisää kuorman säätöön;
 • mikä ei ole toivottavaa vaikutusta modifioivan lisäaineen käyttöönotossa. Valmiin betonisaippuan esittely, joka on emäksinen väliaine, vähentää vaikutusta. On tarpeen lisätä saippuaa sekoittamisen alkuvaiheessa;
 • lisääntynyt vaahtoaminen. Kun liuos sekoitetaan voimakkaasti betonisekoittimessa pesuaineiden kanssa, vaahdon voimakas muodostuminen on mahdollista. Sinun on keskeytettävä sekoitus, odota vaahtoa liuottamaan ja jatka prosessia.

Jos tärkeitä rakennustöitä tehdään eikä ole riittävästi taitoja ja luottamusta, on suositeltavaa pohtia teollisesti valmistettujen pehmentimien käyttöä ja varmistaa koostumuksen vaaditut ominaisuudet.

johtopäätös

Näiden suositusten mukaisesti on helppoa valmistaa itsenäisesti erityinen koostumus - pehmittimen sementille, mikä parantaa liuoksen teknisiä ominaisuuksia. On tärkeää tarkkailla mittasuhteita, kun itsekiinnittyvät pehmitettävät lisäaineet otetaan betoniseokseen. Tämä mahdollistaa korkealaatuisen sementiseoksen saamisen tarvittaviin suorituskykyominaisuuksiin. Pehmentimen tekeminen ratkaisuun omalla kädellä on helppoa säästää kustannuksia. Voit varmistaa sen!

Mikä olisi lisättävä sementtiliuokseen, jotta se olisi erityisen kestävä?

Vanhoista resepteistä voit lisätä munia. Yleensä hiekkaa lisätään sementtiin ja betoni on tehty vahvikkeella. Voit silti lisätä alabasteria, mutta sementti asetetaan hyvin nopeasti. Siksi meidän on sopeutettava mittasuhteet ja meidän on kyettävä käyttämään sitä nopeasti.

Aluksi sementti on lisättävä sementtiliuokseen, kummallakin tavalla. Nykyään huolimattomat betoninvalmistajat asettavat laastilleen paljon vähemmän sementtiä kuin olisi säädettävä normien mukaisesti, minkä vuoksi uudet rakennukset hajoavat koko maassa, koska ratkaisu on tehty vain hiekasta ja vedestä. Ja muinaisina aikoina betonin, munien, asbestin ja maidon lujuus lisättiin siihen. Nyt on olemassa monia betonin kemiallisia lisäaineita, jotka parantavat sen lujuutta, sitkeyttä ja roiskeenkestävyyttä. Ja älä unohda vahvistaa betonia, eli käyttää vahvistusta, joka on parempi kuin mikä tahansa lisäaine tai lisäaine lisää betonin voimakkuutta.

Paras sementin lisäaine betonin lujuuden lisäämiseksi

Korkealaatuisen sementin ja korkealaatuisten täyteaineiden pohjalta valmistettu betoni on riittävän vahva ilman lisäaineita. On kuitenkin olemassa useita tekijöitä, kun käyttöolosuhteet edellyttävät betonin kovettumista tekemällä erityisiä lisäaineita.

Mitkä ovat täydennykset?

Suuritehoisten ja erityisten betonirakenteiden lujuuden lisäämiseksi käytetään erityisiä lisäaineita, jotka lisätään suoraan valmistettavaan sementtihiekkaan tai betoniin.

Asetuksen ja täydellisen kovettumisen jälkeen seokset, joihin kovettumisen lisäaineet lisättiin, hankkivat lisäominaisuuksia: veden kestävyys, korroosionkestävyys, pakkasenkestävyys ja huomattavasti suurempi puristus- ja taivutuslujuus.

Kun otetaan huomioon betonin ja sementtiastian suhteellisen korkea kustannus lisäaineilla, niiden käyttö on taloudellisesti mahdollista seuraavissa tapauksissa:

 • Lisääntynyt vaatimus pakkasenkestävyydestä ja vedenkestävyydestä betonirakenteissa;
 • Käytä paikkamerkkinä epästandardeille materiaaleille. Esimerkiksi erittäin hieno hiekka;
 • Tehokkaiden betonituotteiden valmistus. Esimerkiksi päällystyslautojen, pohjaseinäkkeiden jne. Tuotanto;
 • Hienorakeisen betonin valmistus;
 • Monoliittisten rakennusten ja rakenteiden rakentaminen, jotka käyttävät laajentavia lisäaineita.

Sementin kovettumisai- neiden tyypit

Pehmittimenä. Tällä hetkellä paras sementin lisäaine lujuutta lisää rakenteen lujuutta keskimäärin 125-140%. Pehmittimen päätehtävänä on lisätä liuoksen liikkuvuutta.

Tämäntyyppisten lisäaineiden käyttö mahdollistaa betonin jäätyvyyden lisäämisen 1,5 markalla, vedenkestävyyden 4 asteeseen ja vähentää sideaineen kulutusta 25%. Suosittu "suosittu" pehmittimen on tavallinen nestesaippua tai pyykinpesuaine.

Kiihdyttimen voimakkuus. Tämäntyyppisen lisäaineen tehtävänä on lisätä betonin asettamisen ja kovettumisen nopeutta ja sen tuotemerkin voimakkuuden lisäystä taivutukselle ja puristukselle.

Suosituin ja edullisin kestävyyskiihdytin on tavallinen kalsiumkloridi. Sitä käytetään seuraavien tuotteiden valmistuksessa: päällystyslaatat, vaahtobetoni-lohkot, seinät ja pohjapinnat, polystyreeni-betoni jne. Kiihdyttimien ansiosta kovettuminen vähentää huomattavasti aikaa, joka kestää. Niinpä tuottavuus kasvaa, tuotto nousee ja betonituotteiden vahvuus kasvaa usealla prosentilla.

Jäätymisenestoaineiden lisäaineet. Nimen mukaan pakkasnesteen lisäaineen tarkoituksena on mahdollistaa konkreettinen työ matalissa lämpötiloissa (miinus 25 astetta).

Samanaikaisesti betonin lujuus kasvaa, veden kestävyys lisääntyy, lopputuotteen kerrostuminen laskee kuljetuksen aikana sekä parannus työstettävyyteen. Suosituin jäätymisenestoaineen lisäaine on neutraloitu hartsi, joka on sekoitettu vettähylkivän Sofex-gelin tai Tiprom-C: n kanssa.

Monimutkaiset lisäaineet. Nopeuta kovettumista, lisää lujuutta, vähentää merkittävästi pölyn erottelua ja lisää roiskeenkestävyyttä. Erityisesti integroidun lisäaineen avulla voidaan saavuttaa: betonin lujuuden kasvu 70-110 prosentilla, samalla liikkuvuudella, kutistumisen väheneminen 60-70%: lla ja kaksinkertainen tai kolminkertainen veden läpäisevyyden kasvu. Yksi suosituimmista kotitalouksien monimutkaisista lisäaineista betonille on lisäaine "Elastobetoni": A, B tai C (betonituotteiden tai -rakenteiden mukaan).

Soveltamisala

Kaikenlaiset betonin lisäaineet pitäisi laimentaa tai liuottaa lämpimään veteen. Jos lisäaine sekoitetaan sementti-hiekkalaastiin nestemäisessä aggregaatiotilassa, se alkaa toimia heti lisäyksen jälkeen.

Kuiva lisäaine alkaa "toimia" vain täydellisen liukenemisen ja perusteellisen sekoittumisen jälkeen. Lisäaineiden annostelu riippuu valmistajan ohjeiden erityisestä materiaalista, erityisistä tehtävistä ja vaatimuksista. Yleensä lisäaineiden määrä ei saa olla suurempi kuin 1 paino-% sideainetta (sementtiä).

Mitä lisätä betoniin voimaa

Mikä on paras sementin lisäaine vahvuus?

Korkealaatuisen sementin ja korkealaatuisten täyteaineiden pohjalta valmistettu betoni on riittävän vahva ilman lisäaineita. On kuitenkin olemassa useita tekijöitä, kun käyttöolosuhteet edellyttävät betonin kovettumista tekemällä erityisiä lisäaineita.

Mitkä ovat täydennykset?

Suuritehoisten ja erityisten betonirakenteiden lujuuden lisäämiseksi käytetään erityisiä lisäaineita, jotka lisätään suoraan valmistettavaan sementtihiekkaan tai betoniin.

Asetuksen ja täydellisen kovettumisen jälkeen seokset, joihin kovettumisen lisäaineet lisättiin, hankkivat lisäominaisuuksia: veden kestävyys, korroosionkestävyys, pakkasenkestävyys ja huomattavasti suurempi puristus- ja taivutuslujuus.

Kun otetaan huomioon betonin ja sementtiastian suhteellisen korkea kustannus lisäaineilla, niiden käyttö on taloudellisesti mahdollista seuraavissa tapauksissa:

 • Lisääntynyt vaatimus pakkasenkestävyydestä ja vedenkestävyydestä betonirakenteissa;
 • Käytä paikkamerkkinä epästandardeille materiaaleille. Esimerkiksi erittäin hieno hiekka;
 • Tehokkaiden betonituotteiden valmistus. Esimerkiksi päällystyslautojen, pohjaseinäkkeiden jne. Tuotanto;
 • Hienorakeisen betonin valmistus;
 • Monoliittisten rakennusten ja rakenteiden rakentaminen, jotka käyttävät laajentavia lisäaineita.

Sementin kovettumisai- neiden tyypit

Pehmittimenä. Tällä hetkellä paras sementin lisäaine lujuutta lisää rakenteen lujuutta keskimäärin 125-140%. Pehmittimen päätehtävänä on lisätä liuoksen liikkuvuutta.

Tämäntyyppisten lisäaineiden käyttö mahdollistaa betonin jäätyvyyden lisäämisen 1,5 markalla, vedenkestävyyden 4 asteeseen ja vähentää sideaineen kulutusta 25%. Suosittu "suosittu" pehmittimen on tavallinen nestesaippua tai pyykinpesuaine.

Kiihdyttimen voimakkuus. Tämäntyyppisen lisäaineen tehtävänä on lisätä betonin asettamisen ja kovettumisen nopeutta ja sen tuotemerkin voimakkuuden lisäystä taivutukselle ja puristukselle.

Suosituin ja edullisin kestävyyskiihdytin on tavallinen kalsiumkloridi. Sitä käytetään seuraavien tuotteiden valmistuksessa: päällystyslaatat, vaahtobetoni-lohkot, seinät ja pohjapinnat, polystyreeni-betoni jne. Kiihdyttimien ansiosta kovettuminen vähentää huomattavasti aikaa, joka kestää. Niinpä tuottavuus kasvaa, tuotto nousee ja betonituotteiden vahvuus kasvaa usealla prosentilla.

Jäätymisenestoaineiden lisäaineet. Nimen mukaan pakkasnesteen lisäaineen tarkoituksena on mahdollistaa konkreettinen työ matalissa lämpötiloissa (miinus 25 astetta).

Samanaikaisesti betonin lujuus kasvaa, veden kestävyys lisääntyy, lopputuotteen kerrostuminen laskee kuljetuksen aikana sekä parannus työstettävyyteen. Suosituin jäätymisenestoaineen lisäaine on neutraloitu hartsi, joka on sekoitettu vettähylkivän Sofex-gelin tai Tiprom-C: n kanssa.

Monimutkaiset lisäaineet. Nopeuta kovettumista, lisää lujuutta, vähentää merkittävästi pölyn erottelua ja lisää roiskeenkestävyyttä. Erityisesti integroidun lisäaineen avulla voidaan saavuttaa: betonin lujuuden kasvu 70-110 prosentilla, samalla liikkuvuudella, kutistumisen väheneminen 60-70%: lla ja kaksinkertainen tai kolminkertainen veden läpäisevyyden kasvu. Yksi suosituimmista kotitalouksien monimutkaisista lisäaineista betonille on lisäaine "Elastobetoni": A, B tai C (betonituotteiden tai -rakenteiden mukaan).

Soveltamisala

Kaikenlaiset betonin lisäaineet pitäisi laimentaa tai liuottaa lämpimään veteen. Jos lisäaine sekoitetaan sementti-hiekkalaastiin nestemäisessä aggregaatiotilassa, se alkaa toimia heti lisäyksen jälkeen.

Kuiva lisäaine alkaa "toimia" vain täydellisen liukenemisen ja perusteellisen sekoittumisen jälkeen. Lisäaineiden annostelu riippuu valmistajan ohjeiden erityisestä materiaalista, erityisistä tehtävistä ja vaatimuksista. Yleensä lisäaineiden määrä ei saa olla suurempi kuin 1 paino-% sideainetta (sementtiä).

Mitä eräitä betonin lisäaineita on voimaa? Materiaalien tyypit ja ominaisuudet

Jotta betonirakenne saisi paremman lujuuden, on suositeltavaa käyttää erikoismateriaaleja, jotka lisätään suoraan valmistettavaan sementti-hiekkalaastiin. Kovettumisen aikana seos, johon betonivahvistin lisättiin, hankkii paljon käyttökelpoisempia ominaisuuksia, jotka osaltaan parantavat sen pitempää käyttöikää. Vahvuuden lisäksi ne voivat sisältää myös vedenkestävyyttä, korroosionkestävyyttä jne.

hakemus

Pääsääntöisesti betonielementtejä, joita tarvitaan lisäämään lujuuttaan, ei aina käytetä. Tällaisten aineiden käyttö on sallittua seuraavissa tapauksissa:

 • suuret vaatimukset betonille tai betoniteräksille vedenkestävyydelle tai roiskeille;
 • käytä nestemäisten aggregaattien, kuten hienojakoisen hiekan, liuos;
 • betonituotteiden valmistus, joka toimii suurella kuormituksella (esimerkiksi raskaan tai hienorakeisen betonin päällystyskivet);
 • monoliittien tyyppisten rakenteiden rakentaminen, joissa käytetään mineraaleja laajentavia lisäaineita.

Lisäaineiden luokitus ja ominaisuudet

Seosten ja betonin lisäaineiden vahvistaminen on erityisesti valmistettuja kemiallisia tuotteita. Ne lisätään rakenteeseen tai tuotteeseen valmistuksen aikana ja jäädytetään yhdessä tärkeimpien materiaalien kanssa.

Lisäaineiden suurin etu on kaiken betonin täydellinen suojaus tilavuuden mukaan. Haittapuolena on kyvyttömyys vahvistaa jo luotua rakennetta (tämä tehtävä toteutetaan vahvistamalla konkreettisia impregnointeja).

pehmentimiä

Konkreettisten ratkaisujen muodostavien pehmittimien tehtävänä on lisätä liikkuvuuttaan. Samanaikaisesti on mahdollista sekä tuloksena olevan betonin lujuuden kasvattaminen 120-140 prosentilla ja sen antaminen seuraaville ominaisuuksille:

 • pakkasenkestävyys lisääntyi 1,5 markalla;
 • Vedenkestävyys on 3-4 markkaa enemmän.

Myös pehmittimien käyttö vähentää sementin kulutusta jopa 25 prosentilla, mikä säästää rakentamistyötä.

Vahvistimet

Kovettumisen kiihdyttimiin on ominaista betonin kovettumisnopeuden kasvu sekä sen brändin voimakkuuden kasvu. Yksi näistä aineista on rakeistettua kalsiumkloridia, jota käytetään vaahtobetonin, päällystyslautojen, seinäkivien ja polystyreenibetonin valmistuksessa.

Sen avulla tuotantoprosessia kiihdytetään johtuen tuotteen vähemmän seisokkeista erityisessä muodossa ja vastaavasti tuotteiden määrä kasvaa. Samanaikaisesti betoni on vahvistunut useilla prosentilla. Ja tuotteissa vähennetään sirujen määrää, mikä heikentää niiden esittämistä.

Jäätymisenestoaineet

Hyödyllisiä ominaisuuksia, joita konkreettisella vahvistimella, jolla on jäätymisenestoainetta, lisää materiaalia, ei ainoastaan ​​voiman lisääntymisen vaan myös alhaisten (jopa 25 asteen) lämpötilojen vaikutuksen eliminointi jähmettymisprosessissa.

Yksi tämäntyyppisistä suosituimmista aineista on neutraloidut hartsit, joita käytetään yhdessä vedenpoistoaineiden kanssa (esimerkiksi Sofeksil-gel ja Tiprom-C).

Lisäaineen toinen etu on lisätä seoksen käsittelyn helppoutta.

Lisäksi tuloksena oleva tuote tulee vedenpitäväksi (ja siten ei vaadi vedenpitävyyttä). Ja kun kuljetetaan liuosta, sen kerrostuminen vähenee huomattavasti.

Betonimuokkaimet

Muokkaajat ovat lisäaineena betonissa lujuuden lisäämiseksi, mikä myös lisää koostumuksen pakkasvastusta ja liikkuvuutta. On modifioivia aineita, jotka voivat parantaa betonin syövyttäviä ominaisuuksia.

Monimutkaiset lisäaineet

Monimutkaiset lisäaineet betonin lujuuden lisäämiseksi tarjoavat lisä positiivisia vaikutuksia. Esimerkiksi jotkin aineet lisäävät betonin työstettävyyttä, sen rakennetta ja teknisiä ominaisuuksia (veden kestävyys ja pakkasenkestävyys), vähentää ruoanvalmistukseen käytettyä vettä ja vähentää sementin kulutusta. Tällöin kaikki lisäaineen komponentit toimivat täydellisesti keskenään.

Käyttötarkoitukset

Tietäen, kuinka lisätä betonin voimakkuutta, mikä lisäaine sopii paremmin tavoitteisiin, on edelleen ymmärrettävä työn oikea suorituskyky. Ensinnäkin aine laimennetaan lämpimässä vedessä, kunnes se on liuennut. Jos lisäaine sekoitetaan hiekkasementtilaastiin nestemäisessä tilassa, se alkaa toimia välittömästi. Kuiva materiaali vaatii jonkin aikaa täydelliseen liukenemiseen ja sekoittumiseen.

Lisäaineen arvioitu määrä riippuu valmistajan ilmoittamasta annoksesta, joka sen on ilmoitettava erityisessä materiaalissa, sekä vahvuuden lisäyksen asteesta, joka on saavutettava. Pehmentimien suositeltava määrä ei ylitä 1 painoprosenttia sementtiä.

Muita keinoja kovettua betonia

Vahvistumiseen eivät ole vain ne materiaalit, jotka lisätään betoniin sen luomisen aikana voiman lisäämiseksi. Kun rakenne on valmis eikä sitä voi korvata, käytetään muita aineita ja muita menetelmiä. Rakentamisessa ja korjaustöissä suosituin betonin vahvistaminen nestemäisten ja kiinteiden vahvikkeiden avulla. Yleensä ne sopivat parhaiten lattiat ja muut vaakasuorat pinnat.

Kovettuva kyllästys

Nestemäiset kovettajat tai kyllästys sisältävät vesiliukoisia epäorgaanisia yhdisteitä. Ne kykenevät tunkeutumaan tavalliseen betoniin (jota ei aikaisemmin käsitelty vedenkarkeilla) syvyyteen 3-5 mm. Materiaalin sisällä neste reagoi sen kanssa muodostaen liukenemattomia yhdisteitä, jotka toimivat vahvisteina.

Tällaista betonisuspensioa betonille sovelletaan sekä vanhoihin rakenteisiin että uusiin, joiden vahvuus ei ole ennakoitu valmistusprosessissa. Epäonnistuminen kyllästys on mahdottomuus soveltaa aggressiivisessa ympäristössä. Etu - antaa konkreettisille mahdollisuuden kestää voimakkaampia kuormituksia.

Kuivauskovetteet

Betonin vahvistamiseksi voit käyttää kuivaa kovetetta, joka sisältää sementtiä. Suunnittelu, jonka vahvuus kasvoi tällä tavoin, kestää jopa 70 MPa. Lisäksi betonin lujuus pienellä vetolujuudella ja kulumiskestävyys lisääntyy.

Ympäristön aggressiivisuus ei vaikuta kuivan kovetteen levittämiseen. Sitä kuitenkin käytetään (vedessä laimennetulla tilalla) vain sileällä ja pölyttömällä pinnalla. Samanaikaisesti rakenteen käyttöikä kasvaa vähintään 10-15 vuodella.

Suosituimmat betonin lisäaineet lisäävät voimaa

Usein rakennusyritykset ja yksityiset kehittäjät joutuvat tekemään lisäkustannuksia - lisäämään erityisiä kovetus lisäaineita konkreettisiin tai konkreettisiin ratkaisuihin. Tästä johtuen rakennusrakenteet hankkivat lisävoimaa, kestävyyttä ja muita hyödyllisiä ominaisuuksia.

Koska lisäaineiden käyttöönotto aiheuttaa merkittävän lisäyksen lopullisen materiaalin kustannuksiin, on syytä mainita tärkeimmät tapaukset, joissa betonityö- ja muut lisäaineet on tehtävä konkreettisesti:

 • Lisääntyvät vaatimukset rakennusten rakenteiden lujuuden, veden kestävyyden ja paleltumisen varalta;
 • Käytä hienojakoisen hiekan täyteaineena;
 • Lisääntyneiden mekaanisten ja hankaavien kuormitettujen tuotteiden valmistuksessa: päällystyskivi, reunakivi, päällystyslaatat;
 • Rakennusten ja rakenteiden rakentaminen monoliittisen tekniikan avulla.

Betonin lisäaineet voimaa lisäämään ovat erikoiskemikaaleja, jotka lisätään betoniin sillä hetkellä, kun se sekoitetaan päätyyppien kanssa. Betonin ja betonin liuosten lisäaineen tarkoituksesta riippuen jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

 • Pehmentimiä. Pehmittimen päätavoite on lisätä materiaalin liikkuvuutta. Samanaikaisesti betonilla, jolla on pehmitin, on suurempi lopullinen lujuus kuin rakenne, joka on täytetty betonilla ilman pehmitintä. Vahvuus kasvaa jopa 25%. Matkan varrella sementtikulutus poistetaan keskimäärin 15%, veden kestävyys, roiskeenkestävyys ja halkeamiskestävyys lisääntyvät. Yleisin pehmitin on "S-3" yrityksestä "Polyplast";
 • Kiihdyttimen voimakkuus. Tämä on monimutkainen kemiallinen lisäaine, joka perustuu kloridisuolojen vesiliuoksiin (natrium, kalsium ja muut). Suolaliuos vaikuttaa betoniseokseen, aktivoi klinkkerin hydrausprosessit. Tämä johtaa huomattavaan pitoon ja kovettumiseen. Vahvistuskiihdyttimen avulla voit: lisätä betonin brändinvoimaa muutamalla prosentilla, vähentää sekoitusveden määrää ja merkittävästi nopeuttaa teknologista prosessia. Lisäainetta käytetään päällystyslautojen, valmiin betonin ja erilaisten betonituotteiden valmistuksessa. Yleisimmät kovettumisen kiihdyttimet ovat: "Polypast" -yhdistelmän "Relamiks" ja "Economics" -lisäaineiden rivi;
 • Jäätymisenestoaineiden lisäaineet. Tämäntyyppiset lisäaineet paitsi lisäävät betonirakenteen pakkasenkestävyyttä ja vedenkestävyyttä, mutta myös lisäävät merkittävästi sen lujuutta johtuen kovettuneen betonin primäärirakenteiden ns. Muodostumisesta kalsiumhydrosilikaatteihin. Jälkimmäisen tekijän vuoksi pakkasnesteen lisäaineiden käyttö mahdollistaa valun kulutuksen "materiaalinkulutuksen" pienentämisen 5-10%: lla johtuen rakenteen suunnittelumitojen pienentymisestä. Yleisimmät pakkasnesteen lisäaineet ovat kaliumkarbonaatti, karbamidi, kalsiumnitraatti ja ureayhdisteet, Penetron, Betonsan, Sementol, ammoniakki vesi ja muut.

Sinun tulisi tietää, että useimmat lisäaineet betonin lujuuden lisäämiseksi ovat erittäin aggressiivisia teräsvahvistusta vastaan. Siksi niitä ei suositella käytettäväksi teräsvahvikkeella, jonka halkaisija on 5 mm ja vähemmän.

Missä tapauksissa valmistuksen aikana on tarpeen käyttää betonin lisäaineita: lajikkeet, tarkoitus, luokittelu

Nestemäinen betoniseos on monipuolinen rakennusmateriaali, jota ilman rakennustyömailla ei ole. Sen käyttö on kuitenkin rajoitettu, mikä voi johtua alhaisesta ympäristön lämpötilasta tai pakotetuista munintaolosuhteista sekä itse seoksen huonosta laadusta.

Eri ulkoisten tekijöiden negatiivisen vaikutuksen vähentämiseksi käytetään konkreettisia pehmittimiä, jotka voivat muuttaa nestemäisen seoksen fysikaalisia ominaisuuksia.

Betonirakennusratkaisun valmistelu.

Tällaisten lisäaineiden monimutkainen käyttö sallii sellaisten tai muiden välttämättömien ominaisuuksien saavuttamisen, jotka betonin betonituotteen on täytettävä tietyissä käyttöolosuhteissa.

Erilaisia ​​konkreettisia lisäaineita

Jotta voidaan vastata olennaisesti kysymykseen siitä, mitä betoniin lisätään voimaa varten, tässä artikkelissa käsitellään erilaisia ​​muunneltavia lisäaineita, jotka lisätään laastiin valmistuksen aikana.

Lisäksi lukijalle annetaan yksityiskohtaiset ohjeet, jotka kuvaavat perusominaisuuksia, toimintaperiaatetta ja suosituksia erilaisten lisäaineiden käytölle, joita käytetään viimeistelemään betonilla tarvittavat suorituskykyominaisuudet.

Tiheä sisäinen rakenne korkealaatuisesta monoliittisesta betonista.

Muokkaavien lisäaineiden nimittäminen

Jotta sinulla olisi täydellinen käsitys laastin tietyn tyyppisistä lisäkomponenteista, sinun on ensin ymmärrettävä, mihin tarkoitukseen sitä käytetään.

Tiettyjen modifioivien lisäaineiden käyttöönotto voi vaikuttaa nestemäiseen betoniseokseen seuraavasti:

 1. Vähennetään hydrausreaktion vähimmäislämpötilaa, mikä edistää sementtikiven normaalia säätöä ja kovettumista ilman merkittävää vahinkoa, matalissa tai negatiivisissa lämpötiloissa.
 2. Veden sementti-hiekkalaastin pakkasnesteen ominaisuuksien antaminen, mikä estää jääkiteiden muodostumisen ja veden muuntamisen kiinteäksi tilaksi alle 0 ° C: n lämpötiloissa.
 3. Nesteytysprosessin kiihdytys ja ajan pieneneminen kriittisen lujuuden asettamiseksi, mikä takaa betonin normaalin kovettumisen myös jäädyttämisen ja sen jälkeisen sulatuksen jälkeen.
 4. Erityisen viskositeetin pienentäminen ja nesteiden laastin plastisuuden lisääminen, mikä lisää sen työstettävyyttä ja vähentää myös valumuotojen tai -telakoiden aukkojen ja ontelojen todennäköisyyttä.
 5. Kiinteän massan tiheyden, veden kestävyyden ja roiskevastuksen lisääminen kovettumisen jälkeen, jolla on yleensä positiivinen vaikutus koko betonirakenteen lujuuteen ja kestävyyteen.

Kuvassa näkyy monoliittisen pohjan talteenotto.

Vihje! Välittömästi on huomattava, että muuntelevien lisäaineiden hinta koko rakennuksen mittakaavassa on hyvin vähäinen, joten sinun ei tarvitse laiminlyödä niiden käyttöä.

Ehdollinen luokittelu

Käyttötarkoituksen, toiminnan periaatteen ja käyttöolosuhteiden mukaan on tavallista jakaa kaikki kemialliset modifioivat lisäaineet useisiin eri ryhmiin.

 1. Talvi- tai pakkasnesteet mahdollistavat betonityöt ilman laadun heikkenemistä ympäristön lämpötilassa -20 ° C asti.
 2. Superplasticisaattorit eli toisin sanoen lisäaineet betoniin plastisuutta varten antavat tiheän laastin tarpeelliselle liikkuvuudelle, lisäävät sen tiheyttä ja näin ollen myös lujuutta, huurtumista ja veden kestävyyttä.
 3. Kovettamisen kiihdyttimet, jotka vähentävät sementtikiven kovettumisen aikaa kriittiseen lujuuteen, mikä varmistaa sen kovettumisen ennen laastin jäätymistä.

Kuiva pehmittävä koostumus.

 1. Lisäaineet itsekertyville betoniratkaisuille, joita käytetään monoliittisessa ja runkorakenteessa ohuiden tai tiheästi rakennettujen rakennusrakenteiden kaatamiseksi muottiin.
 2. Korroosionkestävät aineet, joilla on neutraali tai passiivinen reaktio raudan kanssa, lisää seoksen sitkeyttä ja työstettävyyttä sekä antavat korroosiosuojan lujittavan vanteen teräselementtejä.
 3. Jälkimmäiseen ryhmään kuuluvat niin sanotut yleiset tai kompleksiset lisäaineet, joilla on useita muunneltavuutta samanaikaisesti.

Nestemäinen monimutkainen modifioija laastia varten.

Vihje! Monimutkaisilla lisäaineilla on tasapainoinen joukko tiettyjä toimintoja, joten niitä suositellaan käytettäviksi betonin valmistamisessa kädet suoraan rakennustyömaalla.

Muovien muovaus ja betoniliuoksen liikkuvuus

Nestemäisen betoniseoksen yksi tärkeimmistä parametreista on sen käyttökelpoisuus ja plastisuus, koska lopputulos ja valmiin kiinteän tuotteen laatu riippuvat pitkälti näistä ominaisuuksista.

Näiden indikaattorien parantamiseksi käytetään kolmen tyyppisiä modifioivia lisäaineita, jotka poikkeavat toisistaan ​​käyttö- ja sovellustekniikan periaatteissa.

 1. Pinta-aktiiviset pehmittimet, jotka on suunniteltu parantamaan paksun sakeuden konkreettisten ratkaisujen fysikaalisia ominaisuuksia. Niiden toiminta perustuu veden pintajännityksen pienentymiseen, mikä takaa liuoksen hiukkasten hyvät liukenemisen keskenään ja lisää liikkuvuutta veden kulutuksen pienentyessä. Tästä johtuen liuos muuttuu homogeenisemmaksi ja muovioksi, se pumpataan paremmin betonipumppuilla ja täyttää tiukasti lomakkeen tai muottipesän.

Pinta-aktiiviset aineet vähentävät huokoisten pintojen veden imeytymistä.

 1. Kostutusaineiden ansiosta voit tehdä liuoksen, jossa on enemmän nestemäistä koostumusta normaalin veden kanssa. Tästä johtuen betoni on helposti sovitettavissa muotoon, mutta samalla ei kerrosteta ja sillä on jatkuva tiheys.
 2. Kevytbetonin valmistukseen käytetään erityisiä ilman mukana kulkevia lisäaineita, jotka muodostavat suuren määrän pieniä suljettuja huokosia monoliittirakenteessa. Ilma tässä tapauksessa toimii voiteluaineena, liuoksen tilavuus kasvaa hieman, tiheys vähenee, mutta samalla sitkeys ja työstettävyys lisääntyvät.

Puhallusmuodostavat lisäaineet lisäävät myös betonin roiskeita, koska suljetut huokoset käsittävät suurimman osan kuormituksesta, joka esiintyy sen rakenteessa, kun kapillaari-vesi jäätyy.

Kevyt, huokoisen betonin rakennuspalikat.

Kiinnitä huomiota! Kevyitä ja ultrakevyitä betonityyppejä ei pidä sekoittaa, koska jälkimmäisen valmistuksessa käytetään erityisiä kaasuja muodostavia lisäaineita vaahtobetoniin, jotka tarjoavat sen hyvin alhaisen tiheyden ja suuren huokoisen rakenteen.

Nestemäisen seoksen jäätymisvastuksen parantaminen

Kiillotusaineen vähimmäislämpötilan väheneminen on erityisen tärkeää kylmäkaudella, koska tavanomaisen betonin käyttö alle +5 ° C: n lämpötiloissa on vaikeaa ja negatiivisissa lämpötiloissa se yleensä tulee mahdottomaksi.

Talvella päällystämisen päätehtävänä on saavuttaa laasti, jonka arvo on kriittinen voima ennen kuin se alkaa jäädyttää ja muuttaa vettä jään.

Tämän edellytyksen täyttymisen varmistamiseksi käytetään kahdentyyppisiä modifioivia lisäaineita.

 1. Kovettumisvahvistimet, kuten betonin lisäaine, kalsiumnitraatti, mikä vähentää laastin asettamisaikaa ja kiihdyttää sementtikiven muodostumista, jolloin se saavuttaa kriittisen lujuuden varhaisessa vaiheessa karkaisua. Sitä käytetään monoliittisten rakenteiden kaatamiseen talvella sekä korjausratkaisujen valmistukseen halkeamien upottamiseksi ja virheiden poistamiseksi.
 2. Jäätymisenestoaineiden avulla betoniliuoksen koostumuksessa oleva vesi voi olla nestemäisessä tilassa jopa erittäin alhaisissa negatiivisissa lämpötiloissa. Täten monoliitin kovettumisrakenteessa ei synny paikallisia jännityskeskuksia jääkidehilan muodostumisen vuoksi, ja vapaa vettä jää liuoksen paksuuteen sementin hydrausreaktion tavanomaiseen kulkuun.

Jäätymisenestoaine, jonka avulla voit työskennellä lämpötiloissa -10 ° C asti.

Kiinnitä huomiota! Yleensä kaikki betonin jäätymistä estävät lisäaineet aiheuttavat syövyttävää vaikutusta, minkä vuoksi tällaisia ​​koostumuksia ei suositella teräsvahvisteisten teräsbetonirakenteiden valmistukseen.

Betonin vedeneristyskyvyn parantaminen

Rakennusaineiden, uima-altaiden, suihkulähteiden rakentamiseen sekä kellareiden tai hautautuneiden esineiden rakentamiseen rakennusten materiaalien asennusta ja käyttöä varten on erittäin tärkeää, että rakennusmateriaalin vedeneristys- ja vedeneristysominaisuudet ovat tärkeät.

Periaatteessa betonilla on tietty vedenpitävyysrajoitus, mutta vedenpaineen nousun myötä kynnysarvo voidaan ylittää, mikä johtaa lopulta tulviin tai vuotamiseen.

Betonin vedenkestävyyttä voidaan lisätä myös tiettyjen laastin lisäaineiden avulla.

 1. Tiivisteaineet, jotka lisäävät liuoksen tiheyttä vähentämällä sen huokoisuutta ja heikentämällä kapillaarivaikutusta, mikä johtaa lopulta monoliittisen matriisin veden absorption vähenemiseen. Tällaista työkalua voidaan myös pitää lisäaineena betonissa lujuuden ja pakkasvasteen suhteen, koska sen käyttö lisää monoliittisen betonin bränditiheyttä.
 2. Elastiset paisunta-aineet, jotka kiinteyttämisprosessissa kasvattavat hieman tilavuutta ja täyttävät siten kaikki monoliittisen massan huokoset ja tyhjät aukot ja antavat sille absoluuttisen kireyden ja läpäisemättömyyden.

Vedeneristystiiviste

Taulukossa 1 esitetään vertailevat indikaattorit vedenkestävyydestä ja pakkasvastuksesta, erilaisista betonimerkkeistä.

Mikä olisi lisättävä sementtiliuokseen, jotta se olisi erityisen kestävä?

Mikä olisi lisättävä sementtiliuokseen, jotta se olisi erityisen kestävä?

Ei aivan oikea kysymys. Mitä tarkoittaa sementtiliuos? Onko sementti vedellä? Se kaatuu kuivan ensimmäisen puhalluksen jälkeen jotain raskaasti.

Rights Infiltrator tarvitsee lisätä hiekkaa vedellä. Jos lisäät enemmän raunioita, saat betoni.

Riippuen sementin, hiekan, soran ja veden suhteesta, saat erilaisen betonimerkin. Mitä korkeampi laatu on, sitä vahvempi betoni.

Betonin lujuutta varten voit lisätä raudoitusta - saamme vahvistettua betonia. Voit lisätä metallituotteita - saada metallista betonia.

Tiedän, että aiemmin PVA-liimaa lisättiin joskus, eikä ainoastaan ​​sementtiliuokseen vaan myös täyteaineisiin ja kittiyhdisteisiin. Totta, se oli hyvin kauan sitten, nyt varmasti on muita vaihtoehtoja, mutta liima pysyy aina liima.

He sanovat, että vanhoihin aikoihin lisättiin tuoreita munia, minkä vuoksi vanhat talot ovat yhä paikallaan. Ja tällaisten seinien läpi on vaikea murtautua sorkkaraudalla.

ja jos sen sijaan, että yksinkertainen hiekka lisätä kvartsihiekkaa, niin opi superbetonia)))) zadolbaesh murskattu. Atakzhe kuten edellä on mainittu, lisää munat liuokseen

Hiekkaa lisätään yleensä sementtiliuokseen betonin valmistamiseksi. Uskon kuitenkin, että puhdas sementti on paljon vahvempi kuin sementti hiekalla. Mutta sen pitäisi olla vielä vahvempi, jos lisäät vahvistusta ja graniittia.

Ensinnäkin sinun täytyy sementti itsensä löytää laadun, eli jos ostat fake sementti on jotain et ole lisännyt mitään ei toimi, mutta periaatteessa laatua ei sementin parantaa lisäämällä hiekkaa ja kipsi, he tekevät sementin kestävämpi, joten voit lisätä graniitti se antaa sementin kestävyyden ja vahvuuden.

Vanhoista resepteistä voit lisätä munia. Yleensä hiekkaa lisätään sementtiin ja betoni on tehty vahvikkeella. Voit silti lisätä alabasteria, mutta sementti asetetaan hyvin nopeasti. Siksi meidän on sopeutettava mittasuhteet ja meidän on kyettävä käyttämään sitä nopeasti.

Ominaisuuksien parantamiseksi lisätään useita komponentteja ratkaisuun. Esimerkiksi tavalliset munat tai jauhe tai esimerkiksi valmistetaan savea sisältävä liuos, jolla on myös hyvät sitomisominaisuudet tai liuosta, johon lisätään kvartsihiekkaa.

Aluksi sementti on lisättävä sementtiliuokseen, kummallakin tavalla. Nykyään huolimaton valmistajat betonin sijoitettu ratkaisu sementtiä on paljon vähemmän kuin se olisi laittaa standardeihin, minkä vuoksi rakennukset romahtaa ja eri puolilla maata, koska rastvorto vain hiekan ja veden tehdään. Ja muinaisina aikoina betonin, munien, asbestin ja maidon lujuus lisättiin siihen. Nyt on olemassa monia betonin kemiallisia lisäaineita, jotka parantavat sen lujuutta, sitkeyttä ja roiskeenkestävyyttä. Ja älä unohda vahvistaa betonia, eli käyttää vahvistusta, joka on parempi kuin mikä tahansa lisäaine tai lisäaine lisää betonin voimakkuutta.

Mitä pitäisi tehdä laastin sementoitumiseksi nopeammin?

Kysymys. Tervetuloa! Haluan nopeuttaa talon rakentamista. Tällä hetkellä rakentamisen pääjarru on sementtilaastin asetusaika. Voitteko neuvoa sementtilaastia kovettua nopeammin?

Vastaus on. Hyvä päivä! Radikaalisti nopeuttaa kovettumista laasti ilman merkittäviä pääomakustannuksia voi olla yksi tapa - lisätä sementtiliima kemiallisia kiihdyttimiä asettaminen ja kovettumista valmistamisen vaihe ratkaisua. Kun ympäristön lämpötila lasketaan alle 5 celsiusasteessa käyttäen isotermistä lämmitys rakenne yhdellä tai useammalla tavalla: sisäinen lämmitys elektrodeja tai lämmityskaapeli, jossa on erityinen lämmitys matot ja erityinen muotti.

Tällaisten lisäaineiden toiminnan fysikaalinen merkitys on parantaa sementtihiukkasten hydratointia. Tämä johtaa geelifraktioiden aktiiviseen muodostumiseen, joka taas kerää enemmän ja enemmän nestemäistä faasia niiden muodostelmissa. Sementtilaastin nopea asetus ja kovettuminen on nopeaa. Kiihdyttimien asettamisen ja kovettumisen valmistajien mukaan, lisäämällä niitä tiettyyn määrään ratkaisuihin, voit saada 50% tuotemerkin puristusvoimasta kolmen tunnin kuluttua sekoittamisen jälkeen!

Rakentajilla on käytössään melko laaja valikoima kovettumiskiihdyttimiä. Kemiallisten kaavojen mukaan ne voidaan järjestää seuraaviin ryhmiin:

 • Hiiltyvät suolat: kalium ja sooda;
 • Rikkihapot: natriumsulfaatti, kipsi, natriumtiosulfaatti sekoitettuna natrium-rodanidin kanssa;
 • Nitraatit: kalsiumnitraatti tai natrium;
 • Ammoniumsuola: urea (suosittu typpilannoite);
 • Fosforihapposuola: trinatriumfosfaatti;
 • Silikaatit: nestemäinen lasi;
 • Klorideja. Kloridit: alumiini, kalsium, barium, barium, ferrum tai magnesium. Suolahappo, kalsiumoksikloridi ja monet muut.

Yleisimmät, tehokkaimmat ja halutut karkaisuvahvistimet tässä luettelossa mainituista ovat klorideja ja niihin perustuvia monimutkaisia ​​lisäaineita. Yritysverkostojen tarjoavat seuraavia Kovettajat: linja lisäravinteet "Relamiks" Accelerator "Virtuoso Start" set kiihdytin "UniPell" monimutkainen lisäaine "Beto-Accelerator ®" Liquid kovettumista kiihdytin konkreettista "Shuttle", karkaisu kiihdytin, pehmitettä "HIDETAL -P-7 "ja muut.

Kuinka tehdä vahva betoni (konkreettinen ratkaisu) omalla kädelläsi.

Kuinka tehdä vahva betoni (konkreettinen ratkaisu) omalla kädelläsi.

Laasti ja betoni ovat keinotekoisista kiveistä peräisin olevia kiviä, jotka saadaan sideaineen (yleensä kalkin ja Portland-sementin) ja tiettyjen kiviainesten sekoittumisen seurauksena. Sideaine, sekoitettuna veteen, muodostaa kiven kaltaisen rungon, joka selittyy säätöprosesseilla ja nopealla kovettumisella. Kiven kaltaisen rungon lujuus on täyteaine (sora, murskattu kivi, hiekka). Seuraavaksi kerron teille kaikista vaiheista kysymys, miten tehdä konkreettisia omia käsiäsi.

Komponentit liuoksen valmistamiseksi

Laastille käytetään useimmiten hienoa hiekkaa tai muuta hienokompossia. Betonin ratkaisuun voi ottaa ei vain hienoa hiekkaa, vaan myös karkeaa soraa tai murskattua kiveä. Rakennuskäyttöön tarkoitettu kipsi tai muurauslaasti on paras käyttää hienoa hiekkaa, jonka jyvät eivät ole suurempia kuin 2 mm halkaisijaltaan. Jos kipsi on erityinen pintakuvio, on mahdollista lisätä hiekkaa 4 millimetrin suuruisella viljalla. Markkinoillamme ostajille tarjotaan kahdenlaisia ​​hiekkoja: joki ja kallio. Joki-hiekkaa pidetään keskipitkäksi, se on melko kallis, mutta sen puhtaus edistää sen käyttöä betoniseoksena. Gully-hiekka voi olla hienojakoinen (0,5 - 1,5 millimetriä), jossa on runsaasti saveja ja muita epäpuhtauksia. Se ei sovellu hyvään ja kestävään betoniin, mutta laastille sitä voidaan käyttää ilman pelkoa.

Kevyt sementtiä, jonka lujuusluokka on B7.5, voidaan käyttää ainoastaan ​​hiekkaa täyteaineena. Voimakkaampaan betoniin voidaan käyttää myös hiekan lisäksi murskattua kiveä tai soraa, jonka halkaisija on jopa 31,5 millimetriä. Eri jakeiden makadamaisen seoksen käyttöä pidetään oikeana, joten valmiiksi tehdyllä betonilla on vähäiset aukkojen määrä kavioiden välissä.

Varoitus! Betonin ja laastin yhdistelmässä ei saa olla epäpuhtauksia, kuten maaperä, lasi, puut, turve, kasvit, siltti tai siltti. Jos epäpuhtauksia on läsnä, ne on poistettava seulomalla soraa tai hiekkaa seulan läpi.

Sementti on yleinen nimi sitoville jauhemaisille aineille, jotka perustuvat marl-, kalkkikivi- ja savikerrokkoihin ja kaikenlaisiin lisäaineisiin. Yleisimmin käytetty sementtityyppi on Portland-sementti, joka on nimetty Ison-Britannian Portlandin niemimaalta. Tällainen sementti sisältää suuren määrän kalsiumsilikaatteja. Maa-talon rakentamisen aikana voidaan käyttää kahdenlaisia ​​Portland-sementtiä.

Tyyppi I - ei sisällä lisäaineita tai niiden sisältö ei ylitä 5 prosenttia. Tällaisen sementin eurooppalainen luokitus ilmoittaa nimelle CEM I.

Tyyppi II - lisäaineiden määrä 6-35 prosenttia. Tällaisen sementin eurooppalainen luokittelu osoittaa nimityksen CEM II.

Venäjän käytännössä sementin lisäaineiden läsnäolo osoitetaan kirjaimella D ja merkinnän jälkeisestä merkintäkoodista. Esimerkiksi, jos näet PC 500-D20: n merkinnän, se tarkoittaa, että läsnä on 20 prosenttia lisäaineista 500-merkkisessä merkinnässä Portland-sementissä. Kuten jo selville, se luonnehtii tyypin II sementtiä. Mitä tulee DO: n nimitykseen, se luonnehtii tyypin I sementtiä, eli materiaalia ilman lisäaineita.

Laastin ja muurauslaastin valmistukseen sinun on otettava sementtiluokat M400 (32.5) ja M500 (42.5). Portlandsementti on ihanteellinen betoniseosten valmistukseen, joita käytetään alhaisissa lämpötiloissa (päivittäinen keskiarvo alle 10 astetta). Jos lämpötila on korkea esimerkiksi lämmön aikana, on parempi käyttää kuoria Portland-sementtiä tai sementtiä tyyppiä III (eurooppalainen luokitus ilmoittaa nimelle CEM III). Se sopii hyvin aidan ja kipsilevyjen valmistukseen, joita käytetään aitauksessa ja lattioissa.

Varoitus! Sementtiä voi ostaa vain pusseihin, joissa on asianmukaiset merkinnät. Välittömästi ennen ostoa on tarkistettava, ettei sementti ole tullut kosteaksi tai säröiltään. Jos kaikki merkit ovat, osto on suositeltavaa kieltää. Jotta varmistettaisiin, että pakkauksessa tai pussissa ilmoitetun sementin merkin noudattaminen voidaan varmistaa vain tunnetulla valmistajalla, joka on myynyt laastin jo vuosia. Muuten hyvää valmistajaa ja maanalaista pääero ei ole valmiin betonin hinta, vaan laadukkaiden jakelupalvelujen saatavuus.

Kalkki vaaditaan sementti-kalkkilaastujen valmistukseen. Lisäksi sitä käytetään parantamaan ratkaisun työstettävyyttä. Tähän mennessä ei enää tarvita ratkaisuja kalkin sammuttamiseen. Sen sijaan voit ostaa sammutettua kalkkia (hydratoitunut) kalkkia edulliseen hintaan, joka myydään valmiiksi pakattuna pusseina. Vaihtoehtoisesti kuivan sekoituksen sijasta kalkkia voidaan myydä kaupeina kalkkipastaa. Se lisätään sementti-kalkki- ja muurauslaastareihin niiden työstettävyyden parantamiseksi.

Varoitus! Jos olet päättänyt käyttää kalkkia osana kysymystä betonista kotona, käytä äärimmäistä varovaisuutta, koska kalkilla on voimakkaita syövyttäviä ominaisuuksia. On suositeltavaa suorittaa työ suojakäsineissä, mutta unohtamatta sitä, että materiaali ei pääse silmiin tai iholle. Sama pätee myös väriaineiden käyttämiseen sekä myöhempään työhön hiomalla ja kiillottamalla tuotetta.

Betonimassan tai laastin koostumus voi sisältää tiettyjä lisäaineita, jotka voivat sekä parantaa että muuttaa niiden ominaisuuksia.

Pehmittimet tai plastisointiaineet voivat lisätä seoksen juoksevuutta, minkä seurauksena rakentajat saavat liuoksen nestemäisemmäksi koostumukseksi. Tämä ratkaisu on paljon helpompi soveltaa.
Ohentimet tai superplastiset aineet voivat vähentää sekoitettavan veden määrää.

Lisäksi niiden käyttö parantaa seoksen työstettävyyttä, lisää laastin tai betonin lujuutta, roiskeita ja vedenkestävyyttä.

Erilliset lisäaineet voivat nopeuttaa betoniseoksen tai laastin kovettumista.

Lisäksi on olemassa lisäaineita, joiden avulla on mahdollista työskennellä lämpötila-alueella 10 astetta pakkaselta 35 asteen lämpöön.

Myynnissä on erityisiä lisäaineita, jotka hidastavat betonimassan kovettumista, mikä on hyödyllistä betonoinnissa kuumissa olosuhteissa.

Lisäaineiden ilmanvaihdunta tai ilmastus lisäävät pakkasenkestävyyttä ja vähentävät liuoksen kosteuspitoisuutta kovetetussa tilassa.

Yleensä lisäaineita myydään muovipakkauksissa nestemäisessä muodossa. Pakkauksissa on ilmoitettava tiedot annosta, määrää ja perusominaisuuksia. Massan lisäaineiden lisäaineiden ei pitäisi ylittää 2 prosenttia sementin kokonaismassasta.

Laastin ja betonien laatu on säädetty GOST-standardeilla. Erityisesti veden on täytettävä juomistandardit, eikä se saa sisältää kolmansien osapuolten epäpuhtauksia, kuten sokereita, öljyjä, emäksiä ja happoja. Älä käytä huonosti puhdistettua suota ja jätevettä. On parempi noudattaa periaatetta, että voit käyttää mitä tahansa vettä, jonka voit juoda sekoittamaan ratkaisua. Jos valmistat konkreettista liuosta järvellä tai joella vedellä, sinun on tarkistettava tällaisen veden soveltuvuus erityiseen rakennuslaboratorioon.

Koostumus ja mittasuhteet

Ennen kuin käsittelet betonin tai betoniteräksen valmistelua, korostan, että koostumus ja mittasuhteet riippuvat suoraan sen päätavoitteesta. Tämä tarkoittaa sitä, että säätiö käyttää asianmukaisesti voimakkaasti suurta tiheyttä sisältävää betonia, kun taas aidan täyttämiseen voit jäädä kevyemmille tuotemerkeille. Kun olet päättänyt komponenteista, valitse oikea tuotemerkki. Useimmissa tapauksissa betonista ja itse tehdyistä ratkaisuista on parempi valita merkkejä M300 tai M400. Mittasuhteiden osalta komponentteja "sementti / hiekka / murskattu kivi" tulisi käyttää suhteessa 1/3/5. Tämä tarkoittaa sitä, että betonin kuutioissa yksi osa sementistä vaatii lisäämällä kolme osaa hiekkaa ja viisi osaa murskattua kiveä tai soraa. Jos puhumme vedestä, sen määrän pitäisi olla puolet muiden aggregaattien painosta. Jos esimerkiksi saat 100 kilogrammaa kuivaa sekoitusta, sinun on otettava 50 litraa vettä.

Jos saat liian paksun (tiheän) seoksen, voit lisätä vettä. Johdonmukaisuuden pitäisi olla sellainen, että sinun ei tarvitse tehdä suuria ponnisteluja liuoksen sekoittamiseksi lapioon. Märän hiekkaveden pitäisi olla pienempi. Jos työ tehdään kylmänä, lämmitetään vettä ja betonia, mikä suojaa koostumusta ennenaikaiselta säältä ja vahvuuden menetykseltä. Työtä varten on parempi käyttää kaupallista sekoitinta tai laitteita / sekoittimia ja säiliöitä, jotka olet itse luonut. Mitä materiaalia ja mitä komponentteja ne muodostavat (pumput, muodot, värähtelevät kiskot jne.), Voit lukea toisessa artikkelissa.