Mikä kattotiili on parempi katolle?

Suositut rakennustyöt, vaativat, korvaamaton - katemateriaali. Pitkäaikaisesti tämä tuote on tarkoituksenmukainen - kattorakennetta käytetään katon pinnoitteena, erilaisten rakennerakenteiden vedeneristämiseen tiivistekerroksena. Se on kestävä, kosteutta kestävä ja edullinen materiaali.

Markkinoilla on monenlaisia ​​kateaineita, jotka poikkeavat teknisistä ominaisuuksista ja kustannuksista. On tarpeen tarkastella sitä yksityiskohtaisesti sen ymmärtämiseksi, minkä tyyppinen katemateriaali olisi käytettävä yksittäisten rakenteiden osalta.

Ette tiedä, mikä katon materiaali on paremmin katolle - katsokaamme materiaalin ominaisuuksia, positiivisia ominaisuuksia ja haittoja.

Hyödyt ja haitat

Ihanteellisia materiaaleja, jotka koostuvat vain ansioista, ei ole olemassa. Jokaisella on sekä etuja että negatiivisia ominaisuuksia.

Rooli ei ole poikkeus, käytön aikana tunnistetut edut:

 • hinta on niin edullinen, että kaikilla kadulla olevalla ihmisellä on varaa ostaa se, vaikka hänellä on hyvät tekniset ominaisuudet;
 • erinomaiset vedeneristysominaisuudet. Tällaisen materiaalin käyttämisen katon järjestämisessä ei ole mahdollista pelätä kosteuden katon alle.
 • hyvä melun eristäminen. Jos verrataan katemateriaalia ja metallikattoa, ensim- mäinen absorboi kohinaa ja rakeita;
 • karu, mutta erittäin joustava. Joustavuuden ansiosta materiaalin käsittely on erittäin mukavaa;
 • helppo kuljettaa, koska telojen paino on pieni;
 • laaja valikoima lajeja edistää yksilöllistä valintaa.

Ja kaikki nämä edut kohtuulliseen hintaan. Emme kuitenkaan voi sanoa puutteista:

 • viiden vuoden käyttöikä. On tietysti kestävämpi tuote - euro-ruberoidi, jota voidaan käyttää jopa 30 vuoden ajan, mutta sen hinta on paljon suurempi. Niinpä on säännöllisesti tehtävä vuotojen poistaminen;
 • asentamista varten on välttämätöntä kiinnittää jatkuva laatikko useilla vuorauksilla. Tämä vaatii lisää varoja, aikaa ja vaivaa.

Asennettaessa bitumimastista käytetään eristimen liimaamista, joka voi pehmentää 50 asteen lämpötilassa, mikä voi johtaa paineenalentamiseen.

Nämä haitat eivät ole niin merkittäviä ja katon asianmukaisella järjestelyllä niitä voidaan välttää.

Materiaalilajikkeet

Mikä on katemateriaali on laaja käsite, ja voit jakaa sen:

Materiaalin koostumus:

 • pahvi, joka on tyydyttynyt öljybitumilla;
 • tulenkestävä bitumi, jota levitetään materiaalin molemmille puolille;
 • koristeellinen jauhe, joka suojaa auringon säteiltä, ​​ja liimaamalla materiaali rullalle.

Tämä on klassinen katemateriaali, mutta meidän aikanamme tuotannossa käytetään innovatiivisia teknologioita, joiden ansiosta lasikuitujen ja polymeerien käyttö on mahdollistunut. Jotta ymmärtäisit eristyksen valitsemisen katon asennusta varten, harkitse muunnettuja materiaaleja.

Steklotruberoid tai hydroisoli

Tämä materiaali pahvin sijasta perustui lasikuituun, jolla on parhaat ominaisuudet - se ei repeä, ei murskata. Ylhäältä suojautuu kosteudelta, lasikuori on peitetty mineraaliperäisestä murusesta. Suuri katoille, joilla on vahva kaltevuus. 20 vuotta ei tarvitse korjauksia. On syytä tarkastella tämän materiaalin ominaisuuksia tarkemmin.

edut

Materiaali on melko uusi, mutta se on jo tullut suosittu ja kysyntä. Sitä kutsutaan panssaroiduksi ja siksi miksi:

 • koska se kestää suurta lämpötila-aluetta, se ei muodosta kuplia eikä halkeamia;
 • päinvastoin kuin pahvi, lasikuitu ei petä, sata auttaa lisäämään materiaalin elämää;
 • ilman tuulikuormaa, on nostanut vetolujuutta, mikä ei ole klassisen kateaineen tapauksessa;
 • käyttöikä on 20 vuotta yksikerroksisella päällysteellä, jossa käytetään monikerroksista vedenpitävyyttä, ajanjaksoa pidennetään 50 vuoteen;
 • Asennuksen helppous kaikissa olosuhteissa, toisin kuin kattohuopa, vedenpitävyys ei halkeile jopa nollan alapuolella, joten materiaali voidaan asettaa talvella myös.

Sillä on meluneristysominaisuuksia, ääntävät sateen ja raekuurojen äänet.

Tämä on palava kateaine, mutta sen ominaisuudet antavat sen siirtää korkeita lämpötiloja, esimerkiksi 80 astetta, materiaali ei sula, ei alkota virtaamaan.

Jos vertailette parempaa ruberoidia tai vesihydroksolia, on huomattava, että toisen katon kalliit, mutta se pysyy paljon kauemmin ilman korjauksia.

rubemast

Ominaisuuksien mukaan - se on sama tavallinen kattohuopa, jossa on kartonkipohja, joka on päällystetty sideainekerroksella. Tämän koostumuksen ansiosta saavutetaan hyvä, ilmatiiviin sidos katon kanssa. Asennus tapahtuu polttimen avulla, joka sulaa materiaalin, mastiksi ei tarvita. Kattavuus kestää 15 vuotta

Ruberoidi itsekiinnittyvällä kerroksella

Sen erottamiskyky on pinnoite, jossa on kalvolla suojattu itsekiinnittyvä kerros. Asennettaessa kalvo poistetaan ja liitetään yksinkertaisesti katon puupintaan. Auringonvalon vaikutuksesta materiaali pehmenee ja sopii tiukasti pinnalle. Älä käytä tulta ja kaikenlaisia ​​liuottimia.

Eurokattohuovat

Tulee markkinoille jo kauan sitten, sen tuotannossa käytetään tavanomaisten tuotemateriaalien epätavallista. Bitumiin kyllästetty tekstiilipohja synteettisellä kumilla, mikä parantaa huomattavasti materiaalin teknisiä ominaisuuksia. Seuraava kerros on polymeerisiä kalvoja, jotka on peitetty suojaavalla sidoksella, joka suorittaa koristeellisen toiminnon, koska se on eri värejä. Euroruberoid voi toimia ilman vuotoja ja vaurioita jopa 30 vuoden ajan.

Vuodon aiheuttamat syyt katon katolla

Materiaali on vedenpitävää, vastustuskykyinen muotin ja homeen muodostumiseen, ei altistu auringonpurkaukselle, tämä kaikki osoittaa tällaisen pinnoitteen luotettavuutta. Katto on tehty avoimella tulella - suuntaa.

Tällaisesta päällysteestä voi näkyä kattotiivisteitä monista syistä:

 • Ei oikeaa käyttöä. Kaikki valmistajat sanovat, että tätä materiaalia ei pidä käyttää suojana käytettyjen kattojen päälle, kuten jatkuvalla mekaanisella vaikutuksella kateaineen vaurioituminen. Nämä suositukset jäävät joskus huomiotta, mikä aiheuttaa vahinkoa, joka on korjattava.
 • Sateen vaikutus. Kun sataa, pieni määrä vettä tunkeutuu materiaalin ylempään kerrokseen ja jäätyy kylmän sään puhkeamisen aikana, mikä voi johtaa mikrokruunujen esiintymiseen.
 • Tuulikuorma. Joillakin tuulen alueilla puhalletaan usein voimakkaita tuuletusaineita, materiaali ei kestä - se vaikuttaa vahingolta.
 • Kirjottava asennus. Roof-vuotoja voi esiintyä lattiamateriaalin tekniikan noudattamatta jättämisestä. Esimerkiksi väärin tehty päällekkäisyyksiä, valmis katto.
 • Riittämätön laatu. Tämä on erittäin yleinen aineellisten vaurioiden ja vuotojen aiheuttaja. Halvan materiaalin ostaminen, sinun täytyy olla valmis siihen, että sinun on usein korjattava kateaineen katto.

Korjaustyöt

Kaikki kateaineet ajan mittaan epäonnistuvat ja alkavat vaatia korjausta - kattotiili ei ole poikkeus, koska kateaineisto toimii katemateriaalina, asennettuna 6: een, vain 15 vuoteen. Ensiksi ilmestyy mikrokrakkeja, jotka pestään vedellä, mikä johtaa vuotoihin.

Tällaiset virheet voidaan poistaa itse:

 • Korjaus Tällainen korjaus toteutetaan siinä tapauksessa, että päällysteen vauriot ovat vähäiset ja harvinaiset. Ruberoidipalkeilla levitetään pieni alue. Tällä menetelmällä on yksi monimutkainen vivahde - pinnoitteen päällyskerroksessa on kivirouhe, joka vähentää tarttuvuutta liimattaessa laastaria. Tämä korjaus voi korjata katon 2 vuodenaikaa.
 • Roofing roof korjaus vanha pinnoite. Useilla halkeilla on mahdollista hitsata tai liimata useita uusia kerroksia kateaineita. Ennen asennusta vanha pinnoite puhdistetaan, poistetaan muru, käsitellään bitumilla tai mastilla. Tämä korjausvaihtoehto on mahdollinen, jos kateaineen kerrosten välissä ei ole turvotusta ja kosteutta.
 • Korjaa vanhojen kateaineiden purkaminen. Jos katto on virtaava, jota ei ole korjattu yli 15 vuoden ajan, vanha pinnoite on poistettava maahan. Sitten asennetaan uusi monikerroksinen katemateriaalin päällyste.

Korjauksia tehdessäsi älä unohda, että huopamateriaali on palavaa materiaalia, ja asennuksen tulee olla turvallisuusmääräysten mukainen.

Lopuksi

Joten saimme selville, että katemateriaali on rakennusmateriaali, jolla on edullisia ja hyviä ominaisuuksia. Markkinoilla voit ostaa klassisen ilmeen, analogisen kattohuovan, joka on kestävämpi ja kestävä, mutta maksaa enemmän. Viimeisimpien tekniikoiden tuottamien analogien markkinoilla oleva ulkonäkö mahdollistaa pitkän käyttöiän omaavien tuotteiden valitsemisen.

Jos aikaisemmin tällaista kattorakennusta käytettiin kattojen ja ankkuripaikkojen kattojen kattamiseksi, tällä hetkellä on kateaineita ja niiden analogeja, jotka eivät ole vahvoja, liuskekiveä ja pehmeitä laattoja.

Ammattimaiset rakennuttajat suosittelevat, etteivät ostaisi materiaalia, jonka käyttöikä on 5-15 vuotta, on parempi ostaa kattotiili kalliimmaksi kuin useilla vuodenaikoilla vaihtaa kansi, koska talon katto virtaa.

Kumpi on parempi: ruberoidi tai hydroisoli?

Vedeneristyskäyttöön 2 materiaalia: kateaine tai vedeneristys. He säännöllisesti hoitavat tehtävänsä, ovat helppoja asentaa ja edullisia. Kumpi niistä on paremmin määritetty vasta analysoimalla materiaalien teknisiä ominaisuuksia ja suorituskykyindikaattoreita.

Ruberoidi: koostumus, edut, laajuus

Tämä suosittu rullamateriaali on valmistettu pahvista ja öljypentumista: paperi on kyllästetty polymeerillä. Ne on vuorattu kattorakenteilla, joissa on rakenteita, jotka vaativat vedenpitävyyttä.

Katemateriaalia tuotetaan monissa muunnelmissa ja lajikkeissa: pohjalla voi olla erilainen tiheys, ylemmät ja alemmat tasot käsitellään eri jakeiden sprinklisoimalla karkeasta pölyiseen. Laaja sovellus RCP 350:

 • Suuri lujuus ja tiheys;
 • Joustava materiaali;
 • Pitkään se kestää kostutusta;
 • Kestää pitkähköä lämmitystä;
 • Oikea asennus toimii jopa 10 vuoden ajan.

Kaikenlaisten kateaineiden haitta - tulipalo. Kaikkien komponenttien polttaminen on mahdollista, vaikka bitumikuivaus kykenee vastustamaan lämmitystä pitkään aikaan.

Sama materiaali ei siedä suuria lämpötilahäviöitä päivän aikana ja kausiluonteisuus: lämmitys ja nopea jäähdytys voivat vahingoittaa levyn eheyttä ja vedenpitävyysominaisuudet menetetään ajan myötä.

Gidroizoli: muodot ja koostumus

Gidroizol on lasikuitu tai lasikuitu, joka on kyllästetty bitumilla. Ylempi ja alempi pinta on suojattu polymeerikalvolla tai karkeilla mineraalipaloilla.

Materiaalia käytetään vedenpitävänä pinnoitteena katoille ja tiivisteille, jotka suojaavat kosteutta mistä tahansa rakenteesta pohjasta ylemmille kerroksille.

Kiinteiden telamuotojen lisäksi vedeneristys tuotetaan nestemäisen mastiksin muodossa bitumipohjaan. Näitä käytetään vain vesitiivistyksen pinnoittamiseen.

Materiaalin vertailu

Ymmärrä, että on suositeltavaa soveltaa tavalla tai toisella: hydro-insol tai kattohuopa, vertaa niitä perusindikaattoreihin.

Katemateriaali vedenpitävälle pohjalle

Järjestelmän kiinteä osa on vedeneristys. Oikein toteutettu, se suojaa tehokkaasti kosteudelta ja vedeltä, mikä takaa vakauden. Vedenpitävyys tarvitaan kaikissa rakenteissa, jotka on rakennettu maanpinnan tasolla tai maan alla. Tämä pätee erityisesti silloin, kun pohjaveden nousu uhkaa. Ohjaava periaate on, että pohjan vedenpitävyys on oltava jatkuva ja jäykkä, erottamalla rakennus maaperän kosteudesta ja vedestä. Luodessaan tällaista sulkua, pohjamateriaalin vedeneristysmateriaali on tavanomainen ja yleinen menetelmä.

Katemateriaalin ominaisuudet

Se, että tällainen ruberoidi tunnettiin XIX vuosisadan lopulla. Sitten hän ilmestyi Yhdysvalloissa neliömäisten pahvipalojen muodossa, jotka oli kyllästetty bitumilla ja palvellut kattotyöhön. Kerran kerros kerros on asennettu väliaikaisesti, kunnes työ on valmis. Nykyään katemateriaali on arkkimateriaalia, jota käytetään tiivistekerroksena rakennusten rakentamisen aikana, lisäksi suojaa kosteutta ja ilmavirtaa vastaan.

Kattotiili edustaa kartonkipohjaa kostutetulla muulla materiaalilla vedenpitävyyden aikaansaamiseksi. Tämä aine on useimmiten maaöljybitumi.

Käytettäessä käytetään ruberoidilevyjä:

 • polyesteri lasikuitu;
 • selluloosakuitu;
 • ei-kudotusta materiaalista

Polyesterikuidut, jotka on kehitetty kateaineen pohjamateriaalina, ovat erittäin kestäviä murtumille, kestävät äärimmäisiä sääolosuhteita ja kestävät kovia elementtejä. Toinen vaihtoehto on täysin orgaaninen katemateriaali, joka käyttää selluloosakuitua.

Valmistusmateriaalista riippuen kateaine on monenlaista:

 • euroroofing-aine (valmistettu synteettisellä pohjalla, useimmin liuskekiven alla);
 • rubemast (tehty kartongista, jota käytetään säätiön rakentamisessa);
 • lasi-ruberoidi (lasikuitu toimii pohjana, sitä käytetään ylemmän ja alemman kattokerroksen asettamisessa);
 • kattopaperi (pahvi, joka on kyllästetty öljytuotteilla ja joka on ripoteltu molemmilta puolilta, käytetään tilapäisiin vedenpitävyyteen).

Katemateriaalin merkintä

Lattian vedenpitävyyteen on kattotuomarin merkitys yhtä tärkeä rooli. Se merkitsee tietyn asteikon vedeneristysmateriaalia ja sisältää 3 kirjainta ja numeroa. Ensimmäinen kirjain ilmoittaa itse kateaineen (kirjain "P"), toinen osoittaa tarkoituksen (katto tai vuori) ja kolmas osoittaa kastelumuotoa.

Valitse vesiohenteinen ruberoidi

Jos olet kiinnostunut siitä, mikä katodisäde on vedenpitäväksi säätiölle sopivin, sinun on ensin ymmärrettävä sen ominaisuudet ja toiminnot. Tavoitteena on, että markkinoilla oleva koko vedeneristysmateriaali jaetaan:

Yläpintakerroksena käytetään kattotiiliä (tiheämpää, yli 350 g / m2) ja pohjamateriaalia (vähemmän tiheää, 200-300 g / m2). Vedenpitävä kateaine soveltuu katto-maton ylä- ja alakerroksiin.

Vedenpitävyys perustuu sopivaan RKP-350, 400 -kankaaseen, jonka etuja kestävyys ja kosteuden kestävyys. RPP-300, jota käytetään alemman kattopehmusteen vedenpitävyyteen, on myös melko edullinen ja kestävä vedeneristysmateriaali.

Stadioneja vedenpitävyyteen ruberoidilla

Toimenpidekokonaisuuden määrittämiseksi on otettava huomioon seuraavat ehdot:

 • Pohjaveden läsnäolo ja taso, ottaen huomioon jousen nostaminen

Pohjan vedenpitävyys on suoritettava, jos pohjaveden pinnan taso on yli 1 m pohjan pohjalta. Suojausta varten riittää pystysuora päällystysvesieristys.

Jos pohjaveden ja pohjan pohjan välinen etäisyys on alle metrin, sinun on suoritettava täydellinen kosteussuojaus. Laadukkaita töitä varten sinun on käytettävä pystysuoraa tunkeutumista ja vaakasuoraa liimausmenetelmää.

Jos veden pinta saavuttaa kellarikerroksen tasolle, edellä mainittuihin vedenpitävyysmenetelmiin lisätään kuivatusjärjestelmä talon ympärille.

 • Maaperän heterogeenisuus ja sademääräintensiteetti

Maaperän heterogeenisuus vaikuttaa suoraan pintaveden nopeaan vetäytymiseen sateiden, lumen ja muun saostumisen aikana. Tiheämpi maaperä pystyy nostamaan kosteutta korkeammalle korkeudelle kuin tulvien vaara altaaseen kasvaa. Sora, kivi ja hiekka ovat melko hyvän läpäisevän maaperän. Lama ja hiekkasauma ovat vähemmän läpäiseviä, ja savea pidetään vedenpitävänä maaperänä.

 • Laitoksen toimintaedellytykset

Rakennuksen suojausaste vettä vastaan ​​riippuu sen toimintaedellytyksistä. Lämmitys, asuintilat ja rakennuksen pinta-ala vaikuttavat työn eteen, toteutusjärjestykselle, käytetyille materiaaleille ja varoille.

Tyypit kellarin vedeneristys

Vedenpitävyys voidaan tehdä kahdella tavalla:

Vedenpitävä vedeneristys tehdään yleensä rakentamisen aikana, jotta se täyttäisi rakennusmääräysten vähimmäisvaatimukset. Menetelmä estää veden tunkeutumisen pohjan läpi. Tämän tyyppisen työn suorittaminen vaatii lisää valmistelua ja aikaa.

Vedenpitävyys on useita:

Maalauksen suorittamiseen käytetään kosteudeneristysmateriaalia bitumiin ja synteettisiin materiaaleihin.

Säätö Okleechnaya-vaakasuora vedeneristys tehdään liimaamalla säätö suojatuilla materiaaleilla, kuten kateaineella, eristyksellä, Brizolilla tai vedeneristyksellä.

Eristysmateriaalin etuna on:

 • suhteellinen kestävyys (oikea vedeneristys katodimateriaalilla mahdollistaa sen käytön 50 vuodessa);
 • aineellinen halpa;
 • korkea lujuus ja kimmoisuus;
 • lämpöstabiilius;
 • hapettumisenesto;
 • maaperässä ja pohjavedessä esiintyvien hyökkäyssuolojen vastustuskyky;
 • universaalisuus, kannattavuus;
 • helppo asentaa.

Miinuksista on tarpeen huomata materiaalin syttyvyys ja sen epävakaisuus.

Pystysuora vedeneristys

Pystysuora vedeneristys suojaa kosteutta perustuksen sisä- ja sivupinnoilta. Tätä tarkoitusta varten käytetään erityisiä bitumimastetteja ja kuivaseoksia.

Säätiön sijainnista ja käyttöolosuhteista riippuen on mahdollista käyttää:

 • obmazochny tai mastinen vedeneristys;
 • tunkeutuva vedeneristys.

Pinnoituksen vedenpitävyys on estää pohjan kosteus vedellä. Tätä tarkoitusta varten käytetään bitumipolyuretaania tai kumi- bitumimastetta pystypinnoilla. Soveltamisen jälkeen ne muodostavat vedenpitävän pinnoitteen. Tämäntyyppisten pystysuoran vedenpitävyyden eduista voidaan mainita suuri lujuus, kyky piilottaa halkeamat perustuksen kutistumisen aikana ja käytettävän materiaalin hyvän elastisuuden. Haitat ovat mastin haavoittuvuus ympäristön vaikutuksen ja potentiaalisen delaminoitumisen perusteella.

Vedenpitävyys lävistetään seosten avulla, joihin kuuluvat sementti, vaikuttavat aineet ja kvartsihiekka. Se levitetään pohjan sisäpuolelta ja ulkopuolelta ja reagoi materiaalin kanssa täyttäen kaikki mikroprekat.

Vedenpitävät vedeneristysmenetelmät kattohuovan kanssa

Kahdella menetelmällä, jolla vedenpitävä pohja on kateaineella, on vähiten tehokas asennus mekaanisella kiinnityksellä, kun kateaine on kiinnitetty pohjaan kynsillä ja hyllyillä. Toinen menetelmä koostuu kateaineen liimaamisesta bitumimastilla.

Kattorakenteiden vedenpitävyys teknologialla katodisällöllä bitumipinnoitteelle

 • Valmisteleva vaihe

Valmisteluvaihe koostuu perustuksen pohjan tasoituksesta, joka sallii katemateriaalin kiinnittymisen tiukemmin sen pinnalle. Vaihe voidaan tehdä laastilla, johon sisältyy sementtiä ja hiekkaa. Hän myös hajottaa löytyneet sirut, pienet kutistumisvaiheet tai muut puutteet.

 • Valssattujen kateaineiden asettaminen

Valmistettu pohja käsitellään kuumalla nestemäisellä bitumilla tai mastilla, joka tiivistää halkeamat ja parantaa tarttuvuutta. On suositeltavaa käyttää bitumia rullalla tai harjalla. Sen jälkeen kattomateriaali asetetaan välittömästi, jonka reunojen on päästävä päällekkäin 8-10 cm: n etäisyydellä. Kattomateriaalin reunat on suojattava pystysuorassa vedeneristössä.

Päällysteen käyttöiän lisäämiseksi bitumikerroksen materiaalin levittäminen on tehtävä vähintään kahdesti - ensin päällystetään ja suojakerros asetetaan.

Vedeneristys katetulla materiaalilla ei suoriteta epäsuotuisissa sääolosuhteissa ja matalissa lämpötiloissa, koska se edistää vedenpitävän materiaalin ominaisuuksien menetystä.

Vedenpitävän kerroksen jäähdyttämisen jälkeen katodimateriaalista ja bitumista koostuva kerros on peitettävä maaperällä. Kaikki työ on tehtävä riittävän huolellisesti, ettei suojakerros vahingoiteta eikä sen tehokkuutta vähennetä.

Vakiovarusteena oleva suojakerroksen vedeneristysmateriaali on yleisin tapa. Oikea vedenpitävyys säätiön kanssa katemateriaalin ansiosta voit asettaa riittävän ja pitkäkestoisen aidan rakennukseen, erityisesti kosteassa ilmastossa, kosteudelta ja vedeltä, mikä lisää käyttöikää.

Mikä on parempi - ruberoidi tai hydroisoli?

Sitä on käytetty laajasti vuosikymmenien ajan, ja monet ovat taipuvaisia ​​käyttämään sitä yksinkertaisesti oman ajattelunsa inertialla: he sanovat, ettei mikään parempi kuin tämä materiaali voi syntyä ihmiskunnalle! Mutta tiede tuotannolla ja tunnetulla teknisellä kehityksellä ei ole pysyvää, ja kiinnostus innovaatioihin johtaa ihmisten vertaamaan todistettuja materiaaleja nykyaikaisiin rakennusinformaatioihin, jotka vähitellen pääsevät massatuotantoon.

Mikä on parempi - ruberoidi tai hydroisoli, ammatilliset rakentajat voivat väittää ennen kuin he menettävät voimansa, mutta he eivät ole vielä kehittäneet yhtenäistä ja yhtenäistä mielipidettä tältä osin. Ja valmistajien antamat suositukset vähennetään joskus oman tuotteensa edistämiseen, joskus ei aina onnistuneeksi. Joten jokainen käyttäjä voi vapaasti kehittää näkemyksiään.

Mutta valinta voidaan tehdä vain käyttämällä tiettyä argumenttia. Tätä varten on tarpeen analysoida tiettyjä tarkoituksia varten käytettävien rakennusmateriaalien ominaisuuksia ja parametreja. Tästä ja monista muista, ei vähemmän mielenkiintoisista, kerromme seuraavasta materiaalista.

Ruberoidi, ominaisuudet ja edut: Mikä tämä tunnettu rakennus- ja korjausmateriaali on? Katemateriaali on pahvi, joka on kyllästetty erikoistekniikoilla bitumilla (öljyllä valmistetut hartsit). Ulkokerros suojaa ultraviolettisäkejauhemaisesta koostumuksesta suurella viljalla, useimmiten - asbestipuristuksella. Pohjaosa käsitellään erityisellä materiaalilla - Talcomagnesite.

Tämä tapahtuu, jotta estettäisiin, etteivät ruberoidikerrokset itse tartu yhteen. Aine valmistetaan vain rullina, joiden paino vaihtelee 26-28 kg: n välillä ja leveys on vakio ja 1 metri.

Kateaineen käyttö Rakennusmateriaalina kateaineita voidaan käyttää useissa eri suunnissa:

 • järjestely monikerroksisen katteen "piirakka" yläkerroksen järjestelyyn. Useimmissa tapauksissa nämä ovat pienten rakennusten kattoja, pääasiassa kotitalouskäyttöön, ja teollisuuslaitosten kattoja, joilla ei ole rinteitä (toisin sanoen litteä);
 • kellari vedenpitävä, sekä ulkoiset, kellarissa ja piilossa, paksuus alustan.

Edut ja edut

 • Katemateriaali ei menetä suosiotaan monien kehittäjien keskuudessa tietyistä epäilevistä eduista johtuen.
 • Ensinnäkin suhteellinen halpa. Mitään muuta vedenpitävää materiaalia ei voi ylpeillä niin alhaisella hinnalla, jolloin tällaiset tuotteet ovat yleensä saatavilla.
 • Suuri vetolujuus. Tämä on erityisen arvokas kun kattaa kattoja, joiden on kestettävä tuulikuormat ja seisovat lumen painon alla.
 • Asennuksen helppous - muille kuin asiantuntijoille tämä asia saattaa olla hieman epävarma, mutta usko minua: kattotiilien asettaminen on kova fyysisesti, mutta hyvin yksinkertaisesti teknisesti (todennettu henkilökohtaisella kokemuksella).
 • Vedenkestävä (itse asiassa materiaali kehitettiin suojaamaan kosteudelta).
 • Pitkä elämä riittää. Varmasti kaikki näkivät esimerkiksi 30 vuoden takainen kattotiilipeitteisen autotallin, eikä katto vieläkään virrat. Ja tämä on ilman suuria korjauksia, joidenkin kosmeettisten!

Ruberoidi: haitat

Näyttäisi siltä, ​​että materiaalin ideaalinen versio, mutta sillä on myös sen haitat, kuten todennäköisesti rakennusmateriaali, jota ihmiskunta on koskaan keksinyt. Vaihtoehtojen etsiminen ei koskaan pysähtynyt, koska halusin löytää jotain, jolla ei ole luontaisia ​​ruberoidihäiriöitä. nimittäin:

 • Materiaalin tärkein vika on sen äärimmäinen tulipalovaara. Korkea lämpötila, ruberoidi on syttyvää. Se kuitenkin perustuu öljyyn, joka on erittäin helposti syttyvää. Ja pahvi ei ole kaikkein syttyvä materiaali.
 • Ruberoidin taipumus roskaantua heikentää myös maineensa. Suurempi kosteus käytön aikana johtaa putrefaktiseen tuhoamiseen muutamassa vuodessa.
 • Matala pakkasvastus, joka sääolosuhteissamme vähentää merkittävästi materiaalin myötätuntoa. Nolla-lämpötilojen vaikutuksesta ruberoidisi halkeamia, mikä luonnollisesti heikentää merkittävästi kotisi vedenpitävyyttä. Todellakin, pohjoisten alueiden valmistajat alkoivat lisätä bitumiin muunnettuja polymeerejä, jotka lisäävät materiaalin kestävyyttä kylmään säätyyn, joten tässä suhteessa jotkin kateaineet vahvistaivat asemiaan.
 • Negatiivisen tiheyden voimakkuus vaikeuttaa ruberoidin purkamista. Jos hän makasi katolle 10-20 vuotta, hänestä tuli niin kiinnitetty pintoihin että oli lähes mahdotonta poistaa sitä. Kuitenkin, kun materiaali sopii vain, tällaiset yksityiskohdat harvoin heijastavat.

Mikä on erilainen vedeneristys

Vedeneristysvalmistuksen periaate on samanlainen kuin katemateriaalin tuottaminen. Ainoastaan ​​pahviarkkien sijasta öljypitoumia kyllästetään joko asbestipaperilla tai lasikuidulla (tässä tapauksessa materiaalia kutsutaan joskus silkkilasiksi). Vedeneristyskäsittelyn käyttö on hieman monipuolisempaa: sitä käytetään alueilla, joilla se kilpailee kattohuovan kanssa, myös putkistojen eristykseen. Siinä on useita etuja verrattuna perinteiseen vedenpitävyyteen:

Se kestää lämpötiloja jopa +80 ° C ilman muodonmuutoksia ja tahroja Syttyvyys säilyy, koska bitumin kyllästys on itse asiassa sama kuin katodimateriaalin. Kuitenkin hydroisoli on vähän taipuvainen spontaaniin palamiseen. Joka tapauksessa esimerkkejä, jotka syttyivät auringon säteilyn aikana ilman avoimen lähteen lähdettä, ei ole tilastoissa.

Materiaali ei ole murtumassa edes korkeassa kosteudessa olosuhteissa, joten se kestää paljon pidempään.

Asianmukaisella asennuksella valmistaja antaa 15 vuoden vedeneristystakuun. Verrattuna ruberoidiin, se ei näytä olevan tarpeeksi, mutta se, joka käsitteli ruberoidikattoja, muistaa varmasti, kuinka monta kertaa hän joutui maksamaan siitä saman ajanjakson aikana. Joten materiaalin kestävyydellä kaikki on kunnossa. Ainoa asia, jota voidaan pitää epäedullisena, on verrata molempia eristeitä: hydroisoli on paljon kalliimpaa. Päätettiin kuitenkin, että ruberoidi tai hydro-isoli on parempi ja vertaamalla niiden etuja miinusmerkeisiin voi saada itsestään selvää johtopäätöstä: uusi materiaali on nykyaikaisempaa ja turvallisempaa ja on tullut arvokas seuraaja.

Mikä on parempi - ruberoidi tai hydroisoli?

Mikä on parempi - ruberoidi tai hydroisoli? Kaikkien kohteiden vertailu »Asuntojen ja talojen helppo korjaus

Järjestelmien korkealaatuinen ja nopea asennus:

Kun katon tai pohjan vedeneristysvaihe ilmestyy, ongelma, joka liittyy katemateriaaliin tai vedenpitävyyteen, voi vakavasti häiritä lähes kaikkia kehittäjiä. Ensimmäinen aineisto on ollut pitkään aikaan Neuvostoliiton ja Neuvostoliiton jälkeisten aikojen jälkeen (kun nuori opiskelija-aika oli aktiivinen osallistujana rakennusryhmissä, kirjailija itse avasi kattorakenteiden rakennusten katot).

Sitä on käytetty laajasti vuosikymmenien ajan, ja monet ovat taipuvaisia ​​käyttämään sitä yksinkertaisesti oman ajattelunsa inertialla: he sanovat, ettei mikään parempi kuin tämä materiaali voi syntyä ihmiskunnalle! Mutta tiede tuotannolla ja tunnetulla teknisellä kehityksellä ei ole pysyvää, ja kiinnostus innovaatioihin johtaa ihmisten vertaamaan todistettuja materiaaleja nykyaikaisiin rakennusinformaatioihin, jotka vähitellen pääsevät massatuotantoon.

Mikä on parempi - ruberoidi tai hydroisoli, ammatilliset rakentajat voivat väittää ennen kuin he menettävät voimansa, mutta he eivät ole vielä kehittäneet yhtenäistä ja yhtenäistä mielipidettä tältä osin. Ja valmistajien antamat suositukset vähennetään joskus oman tuotteensa edistämiseen, joskus ei aina onnistuneeksi. Joten jokainen käyttäjä voi vapaasti kehittää näkemyksiään.

Mutta valinta voidaan tehdä vain käyttämällä tiettyä argumenttia. Tätä varten on tarpeen analysoida tiettyjä tarkoituksia varten käytettävien rakennusmateriaalien ominaisuuksia ja parametreja. Tästä ja monista muista, ei vähemmän mielenkiintoisista, kerromme seuraavasta materiaalista.

Ruberoidi, ominaisuudet ja edut: Mikä tämä tunnettu rakennus- ja korjausmateriaali on? Katemateriaali on pahvi, joka on kyllästetty erikoistekniikoilla bitumilla (öljyllä valmistetut hartsit). Ulkokerros suojaa ultraviolettisäkejauhemaisesta koostumuksesta suurella viljalla, useimmiten - asbestipuristuksella. Pohjaosa käsitellään erityisellä materiaalilla - Talcomagnesite.

Tämä tapahtuu, jotta estettäisiin, etteivät ruberoidikerrokset itse tartu yhteen. Aine valmistetaan vain rullina, joiden paino vaihtelee 26-28 kg: n välillä ja leveys on vakio ja 1 metri.

Kateaineen käyttö Rakennusmateriaalina kateaineita voidaan käyttää useissa eri suunnissa:

 • järjestely monikerroksisen katteen "piirakka" yläkerroksen järjestelyyn. Useimmissa tapauksissa nämä ovat pienten rakennusten kattoja, pääasiassa kotitalouskäyttöön, ja teollisuuslaitosten kattoja, joilla ei ole rinteitä (toisin sanoen litteä);
 • kellari vedenpitävä, sekä ulkoiset, kellarissa ja piilossa, paksuus alustan.

Edut ja edut

 • Katemateriaali ei menetä suosiotaan monien kehittäjien keskuudessa tietyistä epäilevistä eduista johtuen.
 • Ensinnäkin suhteellinen halpa. Mitään muuta vedenpitävää materiaalia ei voi ylpeillä niin alhaisella hinnalla, jolloin tällaiset tuotteet ovat yleensä saatavilla.
 • Suuri vetolujuus. Tämä on erityisen arvokas kun kattaa kattoja, joiden on kestettävä tuulikuormat ja seisovat lumen painon alla.
 • Asennuksen helppous - muille kuin asiantuntijoille tämä asia saattaa olla hieman epävarma, mutta usko minua: kattotiilien asettaminen on kova fyysisesti, mutta hyvin yksinkertaisesti teknisesti (todennettu henkilökohtaisella kokemuksella).
 • Vedenkestävä (itse asiassa materiaali kehitettiin suojaamaan kosteudelta).
 • Pitkä elämä riittää. Varmasti kaikki näkivät esimerkiksi 30 vuoden takainen kattotiilipeitteisen autotallin, eikä katto vieläkään virrat. Ja tämä on ilman suuria korjauksia, joidenkin kosmeettisten!

Ruberoidi: haitat

Näyttäisi siltä, ​​että materiaalin ideaalinen versio, mutta sillä on myös sen haitat, kuten todennäköisesti rakennusmateriaali, jota ihmiskunta on koskaan keksinyt. Vaihtoehtojen etsiminen ei koskaan pysähtynyt, koska halusin löytää jotain, jolla ei ole luontaisia ​​ruberoidihäiriöitä. nimittäin:

 • Materiaalin tärkein vika on sen äärimmäinen tulipalovaara. Korkea lämpötila, ruberoidi on syttyvää. Se kuitenkin perustuu öljyyn, joka on erittäin helposti syttyvää. Ja pahvi ei ole kaikkein syttyvä materiaali.
 • Ruberoidin taipumus roskaantua heikentää myös maineensa. Suurempi kosteus käytön aikana johtaa putrefaktiseen tuhoamiseen muutamassa vuodessa.
 • Matala pakkasvastus, joka sääolosuhteissamme vähentää merkittävästi materiaalin myötätuntoa. Nolla-lämpötilojen vaikutuksesta ruberoidisi halkeamia, mikä luonnollisesti heikentää merkittävästi kotisi vedenpitävyyttä. Todellakin, pohjoisten alueiden valmistajat alkoivat lisätä bitumiin muunnettuja polymeerejä, jotka lisäävät materiaalin kestävyyttä kylmään säätyyn, joten tässä suhteessa jotkin kateaineet vahvistaivat asemiaan.
 • Negatiivisen tiheyden voimakkuus vaikeuttaa ruberoidin purkamista. Jos hän makasi katolle 10-20 vuotta, hänestä tuli niin kiinnitetty pintoihin että oli lähes mahdotonta poistaa sitä. Kuitenkin, kun materiaali sopii vain, tällaiset yksityiskohdat harvoin heijastavat.

Mikä on erilainen vedeneristys

Vedeneristysvalmistuksen periaate on samanlainen kuin katemateriaalin tuottaminen. Ainoastaan ​​pahviarkkien sijasta öljypitoumia kyllästetään joko asbestipaperilla tai lasikuidulla (tässä tapauksessa materiaalia kutsutaan joskus silkkilasiksi). Vedeneristyskäsittelyn käyttö on hieman monipuolisempaa: sitä käytetään alueilla, joilla se kilpailee kattohuovan kanssa, myös putkistojen eristykseen. Siinä on useita etuja verrattuna perinteiseen vedenpitävyyteen:

Se kestää lämpötiloja jopa +80 ° C ilman muodonmuutoksia ja tahroja Syttyvyys säilyy, koska bitumin kyllästys on itse asiassa sama kuin katodimateriaalin. Kuitenkin hydroisoli on vähän taipuvainen spontaaniin palamiseen. Joka tapauksessa esimerkkejä, jotka syttyivät auringon säteilyn aikana ilman avoimen lähteen lähdettä, ei ole tilastoissa.

Materiaali ei ole murtumassa edes korkeassa kosteudessa olosuhteissa, joten se kestää paljon pidempään.

Asianmukaisella asennuksella valmistaja antaa 15 vuoden vedeneristystakuun. Verrattuna ruberoidiin, se ei näytä olevan tarpeeksi, mutta se, joka käsitteli ruberoidikattoja, muistaa varmasti, kuinka monta kertaa hän joutui maksamaan siitä saman ajanjakson aikana. Joten materiaalin kestävyydellä kaikki on kunnossa. Ainoa asia, jota voidaan pitää epäedullisena, on verrata molempia eristeitä: hydroisoli on paljon kalliimpaa. Päätettiin kuitenkin, että ruberoidi tai hydro-isoli on parempi ja vertaamalla niiden etuja miinusmerkeisiin voi saada itsestään selvää johtopäätöstä: uusi materiaali on nykyaikaisempaa ja turvallisempaa ja on tullut arvokas seuraaja.

Rubemast tai stekloizoli, joka on parempi

Kumpi on parempi: ruberoidi tai stekloisoli?

Nykyaikaisilla katemateriaalimarkkinoilla esiteltiin valtava valikoima vedenpitäviä tuotteita. Pääasiassa valittaessa on, että materiaalilla on korkea vedeneristys ja muut ominaisuudet. Luukun, seinien ja perustusten luotettava eristys voi merkittävästi vähentää tilan lämmityksen kustannuksia. Isoboxia, kattohuopaa ja stekloisolia pidetään käytännöllisin ja kestävinä eristemateriaaleina. Jotta ymmärtäisit, mikä materiaali on parempaa: kattohuopa tai stekloisoli, kannattaa ottaa huomioon kunkin tärkeimmät ominaisuudet.

Katemateriaalin ominaisuudet

Katemateriaali on telan materiaali, joka on tarkoitettu sekä katon katolle että vedeneristykseen. Tämä materiaali saadaan impregnoimalla kattopaperi öljybitumilla, minkä jälkeen se päällystetään molemmilla puolilla yhdellä kerroksella tulenkestävää bitumia. Lopullisessa vaiheessa ne käyttävät suojaavia kastiketta - talkkia tai asbestia. Katemateriaalia käytetään pääasiassa kattojen, kellarien tai perustusten vedeneristämiseen. Sitä voidaan käyttää myös pääkatteenä. Sovelluksesta riippuen eritellään kahdentyyppiset kateaineet: vuoraus (käytetään rullatun maton sisäkerroksille) ja katto (ulkokerrokset). Silti kovin usein katemateriaalin avulla suojataan rakennuksen kellari kosteuden ja kosteuden vaikutuksilta.

Materiaalin tärkein etu on sen ympäristöystävällisyys. Koska sen koostumuksessa on ympäristöystävällistä materiaalia kuin pahvi, katemateriaali viittaa vähän haitallisiin aineisiin. Koska päällyste, joka ei anna kosteutta, kateaineella on erinomaiset vedeneristysominaisuudet. Myös materiaali on kevyt.

Älä unohda tällaisen kattavuuden haittoja. Ruberoidi on lyhytikäinen, sen käyttöikä on vain 5-10 vuotta, minkä jälkeen se on vaihdettava tai laastaria on tehtävä. Tosiasia on, että kateaineen kartonkipohja heikentyy nopeasti ja putoaa mekaanisten kuormitusten vuoksi. Tämä voi tapahtua myös silloin, kun lämpötila on äkillinen ja altistuminen suoralle auringonvalolle. Tätä materiaalia ei missään tapauksessa saa käyttää erittäin korkeissa lämpötiloissa, koska se sisältää bitumia, joka yleensä sulaa. Toinen haitta katetusta materiaalista on sen plastisuuden puute. Jos peität katon tällä materiaalilla useissa kerroksissa, se voi nopeasti levittää. Ja koska öljy, joka on osa bitumia, katemateriaali on tulipalovaara.

Joten, katemateriaali ei ole ehdottomasti sopiva kattamaan jatkuvasti rakennusta kattona, koska sillä on monia haittoja. Mutta hän selviytyy täydellisesti väliaikaisesta tarkoituksesta sekä vedenpitävyyksestä.

Katemateriaalin laadun arvioimiseksi kannattaa harkita erilaisia ​​indikaattoreita. Muista ottaa huomioon esimerkiksi: lämmönkestävyys, pakkasenkestävyys, materiaalin vetolujuus, vedenpitävyys ja veden imeytyminen (jos materiaalin käyttö vedeneristysmateriaalina on ennakoitu). Katonmateriaalilevy on valmistettu useista kerroksista pahvista, joiden päällekkäisyydet ovat päällekkäisiä ja tiivistettyjä bitumiliuoksella niin tiiviisti kuin mahdollista. Sen jälkeen valmiin tuotteen päällystetään molemmilta puolilta yhdellä kerroksella tulenkestävää bitumia ja sprinkle levyn ulkokerrokseen. Kiinnittimen ansiosta kateaine on parempi UV-säteilyä vasten. Sprinkleina käytetään tavallisesti liuskekiviä, kiillejä tai hiekkaa. Jotta rullan kerrokset eivät tartu toisiinsa, kateainearkin sisäkerros peitetään kalkkikivellä tai talkilla.

Ominaisuudet stekloizola

Stekloizoli on katemateriaali, joka valmistetaan erikoisteknologisissa prosesseissa, mikä mahdollistaa sen perusominaisuuksien lisäämisen. Useimmiten tätä materiaalia käytetään katon korjaamiseen, asennukseen ja vedenpitävyyteen. Lähes laaja stekloisolin laajuus antaa meille mahdollisuuden kutsua sitä käytännöllisesti katsoen universaaliksi materiaaliksi.

Stekloisoli on siis rullissa tuotettua pehmeää katemateriaalia. Tämä materiaali saadaan käyttämällä lasikuitua, lasikuitua ja polyesteriä. Stekloitsolia on kaksi pääasiallista ryhmää: kateaine (ulkopuolelta on varustettu suojakerros, joka koostuu hienosta tai karkeasta jauheesta ja polyeteenin suojakerroksesta) ja vuorausmateriaalista (molemmat puolet on suojattu muovikelmulla). Stekloizolilla on seuraavat ominaisuudet: joustava, joustava, vedenpitävä, alhainen lämmönjohtavuus, hyvin imeytyy ääniin, kestävään ja biostabiiliseen. Stekloitsolilla peitetyn katon käyttöikä riippuu useista tekijöistä. Pohjimmiltaan se on laadukas kattolaite, käytettävien materiaalien laatu, täydellinen sitoutuminen kaikkiin teknisiin työprosesseihin, eheys ja taitotyöt. Kaikissa näissä olosuhteissa katon rakentaminen, joka on peitetty stekloizolalla, voi kestää jopa 25-30 vuotta.

Stekloizolia tällä hetkellä voidaan kutsua yhdeksi parhaista vedeneristysmateriaaleista. Se on biostabiilia, eli se ei aiheuta mätiä ja tuhoa ultraviolettisäteilyllä. Lisäksi laboratoriotutkimukset osoittavat, että tällainen materiaali voi olla keskimäärin 20 vuotta, mutta pidempi käyttö on mahdollista. Stekloizoli on vedenkestävä, mikä saavutetaan kaksoisvesisuojauspinnoitteella. Toinen huomion arvo on materiaalin pieni paino, yksi tela painaa noin 25-30 kg, mikä mahdollistaa kattotöiden helpottamisen.

Yksi materiaalin lajikkeista on lasieristys HPP, jonka lyhenne on muodostettu 3 sanan yhdistelmästä: lasikuitu, vuori ja kalvo. Tämä tyyppi on suunniteltu erityisesti katon korjaustöiden tekemiseen ja korjaamiseen. Yhden tällaisen telan paino on 23 kg. Seuraava stekloisolin tyyppi on steklo-isoli TKP, joka perustuu päällysteen päälle, jossa on suuri ripotella päällä ja pohjalla oleva polymeerikalvo. Tämä materiaali on erittäin kestävä ja joustava. Sitä käytetään pääasiassa pehmeän katon yläkerroksena. Se soveltuu myös vedeneristyskerrokseksi. Yksi tällaisen stekloisolin rulla painaa noin 35 kg.

Ruberoidilla, kuten lasihelmillä, on myös useita lajikkeita: rubemast, glass-ruberoid, euro-ruberoid. Taipuisaan bitumiin pohjautuvia kateaineita, toisin kuin tavanomaiset kattohuopat, erottuvat kasvavalla tiheydellä ja erilaisten täyteaineiden koostumuksella. Ennen ostamista on tarpeen selventää, millaisia ​​kateaineita ovat: kate tai vuori. Valmistajan on ilmoitettava vuodevaatteiden tiheys ja tyyppi.

Tuotantotekniikka stekloizola ja moderni katemateriaali ovat lähes samat. Jotkut sen indikaattorit osoittavat kuitenkin, että stekloisoli on huonompi kuin kalliit kateaineet. Sen tärkein etu on edullinen hinta. Toiminnallisesti stekloisoli yhdistää useita toimintoja. Vettä hylkivän kerroksen ansiosta tätä lämmitintä voidaan käyttää vedenpitävänä aineena.

Rohdostamisen asettaminen

1 32913-02-2017, 14: 49fars01

Vedenpitävä kateaine on taloudellinen, luotettava ja kestävä. Ulkonäköä vasten rubemast on samanlainen kuin tavallinen kattohuopa, mutta se eroaa koostumuksesta ja muotoilutekniikasta. Artikkelissa esitellään tärkeimmät asennusominaisuudet ja -teknologiat.

Uuden vedeneristysmateriaalin pinnoitus sulattamalla:

Bitumitelan pääelementit ovat lasikuitu ja pahvi.

Bitumi-mineraalinen aine kyllästetään materiaalin molemmilla puolilla ja lisää joustavuutta. Kokonaismassan bitumi on (2 kg / m2). Bitumi eroaa ruberoidista siinä, että se sisältää runsaasti muovia ja sitovia elementtejä. Tämä laatu vaikuttaa vakauteen ja estää halkeamien muodostumisen. Tällaisten ominaisuuksien ansiosta rakennusrakenteiden ja kattojen käyttöikää lisätään.

Edut rubemast katolle:

Korkea suorituskykyominaisuuksien vuoksi rubemastilla on seuraavat edut verrattuna muihin katemateriaaleihin:

Johtuen joustavuudesta ja suojaavasta erityisestä polymeerikalvosta lisää vahvuustasoa;

Tällaisella materiaalilla voit työskennellä kylmänä;

Vedeneristyskerros on helppo asentaa;

Tuuli ja sade eivät aiheuta melua;

Voit asettaa eri pinta-alaan;

Suurin käyttöaika on 15 vuotta.

Vahingoittunut katto voi tehdä korjauksia;

Sientä ja erilaiset mikro-organismit eivät edusta mitään haittaa.

Rubemast on halpa ja hinta vaihtelee 600-800 p.

Päällyste voidaan valmistaa ilman liimamastetta;

Eri katemateriaalista, että tällainen katto vähentää kuluja kolme kertaa.

Katon katto

Rubemast vedenpitävyyteen:

eri rakennustyömailla;

kellarikerroksessa;

Rubemastin ominaisuudet:

Rubemastilla on erilaiset ominaisuudet bitumin ominaisuuksista, mutta lasimittarilla sillä on yksi syttyvyysaste G 4.

Haurauden lämpötila vaihtelee (-10 - -15).

Jännite on vähintään 28 kg.

Kansipaino on 2,1 kg / m².

Joustavuus on yhtä suuri kuin (R = 25 mm - noin 5 astetta).

Vesitiiviyspaine on (0,01 kgf / cm.kv.

Veden imeytyminen on noin 1,5% päivässä.

Lämmönkestävyys +75 asteessa 2 tuntia.

Roll-parametrit (9-10 m²)

Rubemastin asennus:

Pinnoitteita on vain kaksi: hitsaaminen kaasujousella ja liimaamalla liimalla.

Ennen asennusta rubemast on pidettävä lämpimässä paikassa.

Vaiheittainen asennus tekniikka:

Ennen asennustöiden aloittamista sinun on tehtävä alustava työ valmistustyön valmisteluun, esimerkiksi antennien asentamiseen, ilmanvaihtoon ja vastaavien rakenteiden asentamiseen.

Sen jälkeen puhdista roskat.

Jos pinnoite tehdään korkeisiin rakennuksiin, on tarpeen valmistaa nosturi etukäteen.

Kaikki huokoset ja mikrohiukkaset on täytettävä erityisellä primer-bitumilla. Tämän jälkeen rubemast antaa hyvän tartunnan pinnan pohjalle.

Alusta voidaan levittää rullalla, tämä menetelmä antaa työnopeuden ja tehokkuuden. On tarpeen alustaa 2 kertaa, heti kun ensimmäinen kerros kuivuu, niin on välttämätöntä käyttää toissijaista kerrosta.

Virheiden välttämiseksi mittauksen aikana telat on kääritettävä koko pinnalle. Päällekkäisyyden tulee olla vähintään 2 senttimetriä. Terän repeämisen estämiseksi leikkaamisen aikana on käytettävä erityistä rakennusveitsiä.

Merkinnän ja numeroinnin jälkeen telat on kääritettävä ja järjestettävä ilmoitettuun järjestykseen.

Rubemastin fuusio suoritetaan kuumentamalla mastikerros kaasupolttimella.

Poltin toimii sylinteristä (propaanibutaani). Kiehuminen alkaa alhaalta ylöspäin.

Kangas on kuumennettava samanaikaisesti pohjan kanssa ja painettava välittömästi.

On välttämätöntä lämmittää huolellisesti, jotta materiaalia ei polta.

Kun on kerrostettu kerros, on tarpeen tehdä suuntaus rullaamalla se rullalla tai hankaamalla sitä aivohalvauksilla.

Stekloizoli tai bikrost, joka on parempi

Tämä on välttämätöntä taitosten ja halkeamien poistamiseksi.

Seuraavien kerrosten asettaminen, sinun on tehtävä hyvin liimattuun ensisijaiseen kerrokseen.

Asennuksen jälkeen kannattaa tehdä laadunvalvonta ja tarkistaa asennus huolellisesti.

Vaatimustenmukaisuus ja tiukat turvallisuusmenettelyt:

Välttämättömien seurausten välttämiseksi sinun on noudatettava huolellisesti turvaohjeita:

propaanisylinteriä ei saa käyttää, kun ei ole paineentasaajaa;

Kun rullaa avattaessa kiinnitettäessä, on käytettävä erityistä työkalua pokerin muodossa.

Jalkoja ja käsiä ei voi rullata;

ennen polttimen sytyttämistä, on kiellettyä istua suuttimen edessä;

Liuottimet alukkeelle on suljettava tiukasti, koska aine on myrkyllinen;

luettelo asennusvaiheessa tarvittavista asioista: hengityssuojain, erityiset tiukat käsineet, paksut vaatteet ja kengät.

Rubemastilla on laaja valikoima käyttökohteita, joita käytetään sekä katoneristykseen että rakennusten rakenteisiin.

Jos noudatat asennusohjeita, käyttöikä voi kestää jopa 15 vuotta.

Rojemasta-videotekniikan asettaminen:

tiedotus
Vierailijaryhmän vierailijat eivät voi jättää kommentteja tähän julkaisuun.

Vihje 1: Mikä on parempi: katemateriaali tai lasieristys?

Kumia. Valssattu materiaalihitsausmenetelmä, joka saadaan päällystetyn koostumuksen kaksipuolisella levityksellä ja ruiskuttamalla kattolevyyn bitumipäällysteen kanssa.

laajuus:

Kattomattojen päällyskerrokselle, jossa on suojaava kerros ja pohjakerrokset teollisessa, siviili- ja siviilikäytössä sekä arkielämässä.

Mikä on parempi käyttää säätiöalustettujen materiaalien vedeneristykseen

Ei ole epäilystä siitä, että rakennustyön perustan korkealaatuinen vedenpitävyys on tarpeen. Tämä rakennus on perustana, johon pystytetty rakennus on. Valmistusaine on betoni, joka imee kosteutta ympäristöstä.

Lisäksi kapillaarien läpi nousevan veden syövyttävä vaikutus metalliosastoon, joka on jäykkyyden kehys. Tämän prosessin kriittisen kehityksen myötä säätiö tuhoutuu, rakennuksen rakenne epämuodostuu ja sen toiminta muuttuu mahdottomaksi.

Säätiön epäonnistuminen esimerkki

Miksi tarvitsemme katemateriaalia vedenpitävälle pohjalle

Tällaisten ilmiöiden estämiseksi rakennuksen pohja on suojattu veden aggressiivisilta vaikutuksilta. Tämän työn suorittamiseksi käytetään usein kateaineita, jotka ovat bitumilla kyllästettyä levymateriaalia, jolla on elastisuus ja vastustuskyky ulkoisen ympäristön lämpötilan vaihteluille.

Tällä materiaalilla on seuraavat edut:

 • erinomainen vedenkestävyys;
 • alhaiset kustannukset ja sen käytön taloudelliset toteutettavuus;
 • pitkä käyttöikä ilman suoraa altistumista auringon säteilylle;
 • pieni paino;
 • ekologinen puhdas;
 • helppokäyttöisyys;
 • suojapinnoitteen laatu, joka määräytyy vain oikealla asennusmenetelmällä, joka ei riipu itse materiaalin ominaisuuksista.

Katonmateriaalin vuoraus, jota käytetään bitumiin, on tehty pahvista tai lasikuidusta. Kartonkipohja voi halkeilua taivutettaessa, joten huolehtiminen on välttämätöntä, kun käsitellään tällaista verkkomateriaalia, ja lisäksi tällainen vuori kastuu kosketukseen veden kanssa.

Lasikuidulla on paljon paremmat suorituskykyominaisuudet, se on hyvin resistenttejä muodonmuutoksille, sitä voidaan käyttää erilaisten muotoiluvaihtoehtojen kanssa säilyttäen samalla syntyvän pinnoitteen laatu, mutta tällaisen rullamateriaalin hinta on korkeampi.

Vedenpitävyys pohjalla kateaineella suoritetaan seuraavasti: käsiteltävät pinnat puhdistetaan perusteellisesti rasvakertymistä, hiekkaa, pölyä ja likaa metallisella harjalla ja kuivataan rakennuksen hiustenkuivaajalla. Sitten bitumiterva kuumennetaan nestemäiseen tilaan sopivassa säiliössä.

Liimauskyvyn lisäämiseksi ja vedeneristysominaisuuksien parantamiseksi se kuluttaa hukkumoottoriöljyä kaksikymmentä prosenttia kokonaismäärästä. Tuloksena oleva koostumus levitetään harjan tai rullan avulla käsiteltävän pohjan pinnalle.

Kattomateriaalin asettaminen polttimella

Katemateriaalin lakat kuumennetaan puhalluslaitteella ja ne asetetaan bitumikerrokselle, jonka päällekkäisyys kymmenen senttimetriä. Levymateriaalin reunat liimataan kiinteästi yhteen. Tuloksena olevan pinnoitteen suorituskyvyn parantamiseksi se tehdään usein monikerroksiseksi, erityisesti paikoissa, joissa on korkea luonnollinen kosteus.

Minkälainen rulla materiaali on edullinen

Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla tarjotaan erilaisia ​​valssattuja materiaaleja, jotka voidaan jakaa seuraaviin luokkiin:

 • Edullisin kustannus - päällystysmateriaali. Tähän ryhmään kuuluvat katemateriaalit sekä lasieristys ja lasi. Se on erittäin suosittu ja laajalti käytetty rullatun materiaalin tyyppi erilaisten vedeneristystyökaluilla. Teknologian soveltaminen ei ole erityisen vaikeaa.
 • Materiaalit, joita levitetään pintaan, jota käsitellään fuusioimalla. Koostumuksessaan on bitumi tai polymeerikerros, joka on lämmitettävä käytön aikana.
 • Kaikkein halvin hintaluokka sisältää diffuusiokalvon kalvot. Ne ovat läpäiseviä höyryille ja sallivat niiden irrottamisen sisätiloista samalla aikaansaen vedenpitävän suojan ulkoisille pinnoille.

Rullaneristysalue

Kaikki nämä valssatut materiaalit voidaan käyttää onnistuneesti vedenpitävyyden suorittamiseen. Millaista materiaalia on parempi käyttää, määritellä rakennuksen omistajan erityiset käyttöehdot ja taloudelliset mahdollisuudet.

Pystysuoran vedeneristysjärjestely

Pohjan vedenpitävyyden kiinnittäminen on suunniteltu suojaamaan sivupintoja veden aggressiivisilta vaikutuksilta. Ennen sen levittämistä sementtilaastia leviää kaikki silmämääräisen tarkastuksen aikana havaitut ontelot, sirut ja halkeamat. Jyrsimellä leikataan ulkonevat elementit ja terävät kulmat. Liitospinnat suorassa kulmassa ovat pyöristettyjä.

Muottirakenne irrotetaan, käsitelty pinta puhdistetaan rasvakertymistä, roskia, likaa, pölyä ja kuivataan rakennuksen hiustenkuivaajalla. Valssattujen materiaalien kestävyys perustuen vedenpitävyyteen riippuu seuraavien sääntöjen täytäntöönpanosta:

 • Pinta tasoitetaan ja puhdistetaan korkealaatuisella pohjamaalipinnoitteella.
 • Valssatun materiaalin asianmukainen valmistelu, joka leikataan tavaroiksi, joiden pituus on puolitoista ja kaksi metriä. Ne kiinnitetään bitumimuovilla ja liimakoostumus levitetään kankaalle ja käsiteltävälle pinnalle. Sen kerroksen paksuus ei saa olla yli kaksi millimetriä.
 • Liittäminen alkaa alhaalta, nousemassa ylös. Liinan leikkaus levitetään alareunaan, painaa tiheästi ja sileästi, vähitellen avattaessa rullaa. Sivureunat asetetaan päällekkäin kymmenestä viiteentoista senttimetriin ja kiinnitetään tiukasti.
Pie okleechnoy vedeneristys, eristys, paine seinään ja pinnoite vedeneristys

Vedeneristyssuojakerros tulee suojata vaurioilta kiinteillä sulkeumilla maahan, jota käytetään pohjan täyttämiseen. Tätä tarkoitusta varten suojaava seinä on tehty tiilestä tai liuskekivestä.

On vähemmän työlästä käyttää profiilista kalvoa, joka muodostaa ilmavälin maaperän ja vedeneristyskalvon kerroksen välillä. Se on erittäin mekaaninen ja pystyy kestämään merkittäviä ulkoisia kuormituksia. Lisäksi tämä materiaali suojaa kellarihöyrystä itäiseltä kasvillisuudelta. Kalvo liimataan haaroihin erikoisella nauhalla.

Vaakasuorat vedeneristyskalvot

Vedenpitävyys vaakasuoralla järjestelyllä estää veden tunkeutumista pohjarakenteen tasojen väliin. Sen toteuttaminen on mahdollista vain talon rakentamisen vaiheessa ennen laatikon rakentamista. Valssattua materiaalia olevat suojakerrokset asetetaan perustuksen pohjan tasolle seiniin ja viisitoista senttiä kellarikerroksen alapuolelle. Työjärjestys on seuraava:

 • ennen betonin kaatoamista kaivannon pohjalle, kolmekymmentä senttimetriä oleva savikerros tiivistetään;
 • 7 cm: n kerros betonille annetaan aikaa kovettua kokonaan;
 • jäädytetty pinta päällystetään mastiksella bitumipohjalla;
 • telamateriaali asetetaan päälle;
 • lisätään toinen bitumikerros;
 • toinen verkkomateriaalin verkko on asetettu;
 • toinen seitsemän senttimetrin betonikerros kaadetaan;
 • kahden tunnin kuluttua sen pinta täytetään kahdella senttimetrillä sementtiä;
 • saatu rakenne kuivataan monoliittiseen lujuuteen.
Vaakasuorat vedeneristyskalvot

Yhdistämällä vaaka- ja liimausvesieristysmenetelmät voit luotettavasti suojata minkä tahansa rakenteellisen monimutkaisuuden rakennuksen perustan. Näiden sääntöjen noudattaminen auttaa suojaamaan rakennettua taloa luotettavasti kosteudesta ja muotista asuintiloissa ja estää rakenteen ennenaikaisen tuhoutumisen.

Vaihtoehto, joka antaa ruberoidia nestekumille

Nestekumilla, joka on kumipitoisuusemulsio, jossa on erilaisia ​​lisäaineita, on useita epäilyttäviä etuja. Se on erittäin joustava, täysin kestää altistumisen auringon säteilylle, se tarttuu hyvin substraattiin, johon sitä käytetään, luo tasaisen päällysteen ilman aukkoja tai saumoja.

Tämän materiaalin haitat ovat sen korkeat kustannukset ja tarve käyttää erikoislaitteita, kun sitä käytetään. Lisäksi nestemäinen kumi ei aina ole myynnissä rakennusmateriaalien markkinoilla.

Nestekumi putkien liimaukseen

Kun asennat kateaineita nestekumilla, valssattua materiaalia ei tarvitse lämmittää, se tarttuu täydellisesti siihen. Tämä muodostaa melkein monoliittisen vedeneristyskerroksen, jolla on elastisuus. Se on erinomainen suorituskyky ja kestävyys, joka on verrattavissa koko rakennuksen elinikään.

Katemateriaalin haitat vedeneristysmateriaalina

Pohjamateriaalin vedeneristysmateriaalia käytetään laajasti, mutta sillä on joitakin toimintahäiriöitä. Se on alttiina tulipalolle, koska sen valmistuksessa käytetään öljynjalostuksen tuotteita. Kattopaperin rakenne, joka on sen substraatti, on alhainen kimmoisuus ja heikentää taipuisien muodonmuutoksia.

Ympäristöystävälliset lämpötilavaihtelut vähentävät veden kestävyyttä. Suora altistuminen auringonvalolle vähentää merkittävästi huopaa valmistetun suojapinnoitteen elämää, se menettää nopeasti vedeneristysominaisuutensa. Alhaiset talvilämpötilat vaikuttavat myös heikkoon.

Toivomme, että esitetyt tiedot auttavat sinua määrittämään oikein OKLEECHNOY-vedensuojausperustan valinnan. Paras todiste tästä on vankka perusta. Hyödyllisiä vinkkejä löytyy alla olevasta videosta.