Mikä on parempia ruuveja tai kyllästynyt

Nykyaikaisten porauslaitteiden ansiosta on mahdollista rakentaa luotettavia paalun perustuksia tai tukirakenteita lähes millä tahansa maaperällä. Omistaja ei kuitenkaan aina saa tasaista osaa ja minkä tyyppiset paalut ovat parhaimmillaan, esimerkiksi jos puhumme kaltevasta maasta tai maaperästä, joka koostuu epävakaista kiveistä?

Viime aikoina ruuvi- ja tylsistyppiset paalut ovat erittäin vaatimattomia tällaisissa tilanteissa. Tässä artikkelissa vertaamme heitä ja vastaamme kysymykseen: "Mikä on parempi: ruuvipillit tai kyllästyneet?".

Rakentamaan rakennetta, joka on monimutkaisten geologisten olosuhteiden (heikko tai murtuva maaperä, voimakas rinne tai tontti, jossa pohjavesi on korkea) erottaa toisistaan, on sovellettava menetelmiä, jotka ovat paitsi käytännöllisiä myös taloudellisesti tehokkaita.

Nykyaikaisin ja edullisin tapa, jonka avulla voit rakentaa säätiön ongelma-alueelle, on asentaa särmäyspilot, yhdistyvät yhdellä rostrumilla.

Tällaisen perustan etu on sen korkea kantokyky. Niinpä, että tuloksena olevaa pohjaa voidaan käyttää luotettavana tukena, ja talo voi olla mikä tahansa - puinen (puu tai CIP-paneeli) tai raskas, joka on rakennettu tiilestä.

Ruuvipillojen perustan positiivinen puoli

 • ei tarvitse poistaa maata ja luoda säätiön kuoppaan, joka vaatii paitsi taloutta myös vapaa-aikaa;
 • teokset suoritetaan suurella nopeudella (kaivoa porataan nykyaikaisilla laitteilla);
 • saavutettavuus;
 • sivustossa ei muuteta maisemaa;
 • jos alue koostuu löyhästi kytketystä maaperästä ja sillä on alhainen kantavuus - luotettavaa tukea voidaan tuoda yllä kuvatulla tekniikalla;
 • paalut voidaan asentaa milloin tahansa vuoden aikana;
 • vaikka sivustolla on vahva harha - tämä ei ole rakennusrajoituksen rajoitus;
 • rakentaminen antaa minimaalisen kutistumisen;
 • heikko kallio paalujen asennuksen yhteydessä saa lisävahvistusta;
 • jos perustuksia lasketaan oikein, saavutetaan korkea luotettavuus;
 • soveltuu parhaiten kosteikkoalueille, "quicksands" ja korkean tason pohjavesi.

Nykyaikaiset markkinat voivat tarjota kuluttajille paitsi ruuvime- riapinoita, myös tylsiä elementtejä, jotka on valmistettu raudoitetusta betonista. Jokainen vaihtoehto on käytössä tietyssä rakenteessa. Mitkä paalut ovat parempia - ruuvi tai tylsistynyt? Tarkastele tätä kysymystä alla.

Tarjoamme asiakkaillemme kaikenlaisia ​​porotettujen paalujen asentamista.

Kokemuksemme on yli 10 vuotta.

Porotettujen paalujen ominaisuudet

Porattu paalun osa on monoliittinen pylväs, jonka valmistukseen käytetään raskasta betonia. Tällaiset paalut valmistetaan seuraavasti: kaivoja porataan ja ne kaadetaan jatkuvasti betonilla.

Usein, kun tällainen säätiö järjestetään, oletetaan, että paalujen välillä on 2,5 metriä. Jos erityisen suuri esine on rakennettu, paalut voidaan sijoittaa ahtaaseen tapaan.

Pilarin päiden liittämiseksi käytetään tavallista monoliittista grillausta. Jos rakentaminen suoritetaan kallistuvalla maaperällä, luo sitten roikkuvan grillaus (ts. Oletetaan olevan maanpinnan yläpuolella).

Pilarin rungon vahvistamiseksi käytetään yleensä raudasta valmistettua erikoista metallirunkoa.

Sanalla sanotaan, että kuoppa porataan, runko laskeutuu siihen, se kaadetaan betoniin ja käsitellään tärinäteknologian avulla (ilmatasku poistuu).

Seuraavat tekijät tukevat tylsistyneitä elementtejä: ne eivät pelkää kosteutta ja kemiallisia tekijöitä, niillä voi olla suuri kantavuus ja ne antavat mahdollisuuden säästää paljon rahaa suoraan kaivojen järjestelyyn. Tällaisten paalujen luomiseksi on välttämätöntä käyttää moderneja porauslaitteita, jotka eivät millään tavoin vaikuta ympäröiviin esineisiin.

Täten kyllästetty tekniikka on säästäväisempi verrattuna täytettyjen elementtien asentamiseen, kun on tarpeen käyttää paalutuslaitetta.

Jos tarvitaan pitkien paalujen asentamista, saatat käyttää kompaktin porauslautan, jonka ominaisuutena on työskennellä suljetuissa tiloissa (esimerkiksi mökeissä, ansiorakennuksissa tai maisema-esineissä).

Photo raportti asentamisesta paaluista asiantuntijoiden LLC PSK säätiöt ja säätiöt

Injektiopaikkojen laite sika-kasvatuskompleksin rakentamisen aikana

Valokuvan raportti arkkipilareiden asennuksesta asuinrakennuksen rakentamisen aikana

Kuva raportti kuopan aidan asentamisesta monikerroksisen rakennuksen rakentamiseen Mytischiin

Kuva raportti porakoneiden asentamisesta Moskovan betonirakennetta valmistettaessa

Valokuvan raportti tylsistyneistä paaluista liikennemuotojen rekonstruoinnin aikana

Kuinka tylsät paalut on asennettu

Kolme tapaa, jotka suoraan riippuvat alueen geologisten olosuhteiden ominaisuuksista:

Kuiva tapa

Merkityksellinen kova-savesta, tulenkestävästä tai puolikiinteästä maaperästä, ts. Tapauksissa, joissa sinun ei tarvitse vahvistaa kuopan seiniä. Kuopat porataan joko ruuvilla tai kauhalla. Tarvittaessa kaivon pohjaosa laajennetaan tähän tarkoitukseen suunnitelluilla työkaluilla.

Betonointiin käytetään betoniputkia (betoniputkia), joka uutetaan betonin täyttöprosessissa. Betonin viimeisessä vaiheessa rungon pää on muodostettu siten, että se talvella voidaan lämmittää.

Mudan käyttö

Tämä menetelmä on merkityksellinen epästabiilissa tulvassa maaperässä. Sen perustana on, että liuoksen hydrostaattinen paine luodaan, mikä tekee mahdolliseksi ei käytä muottien käyttöä. Valmista tämäntyyppinen liuos suoraan rakennustyömaalla bentoniittisavella, minkä jälkeen se syötetään kaivoon erikoisletkun kautta. Tämän jälkeen on tarpeen asentaa kehikko kaivoon ja kaataa se betoniin. Betonin vaikutuksesta koko liuos pursotetaan kuopasta ja sen jälkeen betonivaluputki voidaan poistaa;

Kotelolla

Kaikki hydrogeologiset olosuhteet mahdollistavat tämän menetelmän käytön. Upotetaan putket, käytetään hydrauliliitintä, käytetään ajo- tai värähtelymenetelmää. Käytä hitsaus- tai erikoislukkoja niiden liittämiseen. Kaivon poraamiseksi voidaan käyttää lyömäsoittimen tai pyörimismenetelmää. Kaivoa itse pohjassa voidaan tarvittaessa laajentaa, jolle käytetään räjähdysmenetelmää.

Joten tylsistyneen teknologian myönteisten näkökohtien joukossa ovat seuraavat:

 • sedimentin epäsäännöllisyys vähenee, mikä tekee rakennuksesta luotettavamman;
 • vähentää maan ja betonin valmistukseen liittyvää työtä;
 • pohjaa voidaan käyttää suuressa syvyydessä sijaitsevissa istumapaikoissa;
 • keskivertokansalaisella on varaa tällaiseen säätiöön sen saatavuuden vuoksi;
 • yksi kasa, kun se on verrattu ajoelementteihin, kykenee kestämään raskaita kuormia;
 • kyky asentaa halkaisijaltaan suuria paaluja;
 • sääolosuhteet eivät vaikuta säätiön järjestelyyn;
 • vähemmän tarvittavia kuljetuksia ja tarvikkeita;
 • dynaamisten vaikutusten puute maaperälle ja rakennuspaikan lähellä sijaitseviin rakennuksiin.

Ruuvit tai tylsät paalut? Näiden kahden tekniikan vertailemalla on parempi mieluummin jälkimmäinen vaihtoehto, koska se mahdollistaa rakenteiden rakenteen mihin tahansa maaperään, kun taas pienemmät kustannukset ovat tarpeen ja maisema pysyy ennallaan.

Porakoneiden kantavuusominaisuudet

Tällaisten elementtien kantavuus johtuu pääasiassa siitä, että kaivon seinät lujitetaan luotettavasti, eli maaperää vahvistetaan sementoimalla. Lisäksi laakerikapasiteetti riippuu myös siitä, kuinka paalut vahvistetaan (asianmukainen taito, nämä elementit kykenevät kärsimään suurista kuormista) ja mikä on niiden halkaisija.
On huomattava, että tylsistynyttä tekniikkaa käytettäessä ei ole mahdollista laskea tukien kantavuutta (samoissa geologisissa olosuhteissa ja yhden tyyppisissä paaluissa tämä luku voi olla erilainen).

Nykyisin käytetään useimmin paaluja, joiden kantavuus on 200-400 tonnia. Nykyaikaiset teknologiat ovat kuitenkin jatkuvasti kehittyviä, ja paalut ovat jo alkaneet, ja niillä on noin 600 tonnin ilmaisin.

Kypsä säätiö tai ruuvipallot - monet rakentajat valitsevat edelleen näiden kahden menetelmän välillä, joista kullakin on sekä positiivisia että negatiivisia puolia. Yleensä on tarpeen rakentaa alueen geologisia olosuhteita, jotta voidaan tehdä toimivaltainen valinta, joka mahdollistaa rakenteen luotettavan perustan rakentamisen.

PSC: n "Säätiöt ja säätiöt"

Teemme kaikentyyppisiä töitä poraamattomien paalujen laitteille monilla Venäjän alueilla.

Tarjoamme seuraavat palvelut:

 • ensisijainen geologinen ja hydrogeologinen arviointi työmaalla;
 • maaperän / paalun testaus;
 • rakentamisen mahdollisten seurausten tutkiminen, vaikutukset maisemaan ja jo olemassa olevat rakenteet;
 • suunnittelu;
 • teknisten asiakirjojen suorittaminen;
 • budjetointi;
 • porakoneiden ja levyjen asentamisen asentaminen, forshakht-laite, johtava poraus;
 • valmiiden seinien lisävahvistus;
 • grillata- mien asennus;
 • minkä tahansa pohjan laite - paalu, ei kasa, yhdistetty;
 • olemassa olevien säätiöiden ja muiden tukirakenteiden vahvistaminen;
 • purkamista.
 • edulliset hinnat;
 • lyhyet ehdot;
 • kaikki tarvittavat laitteet ja materiaalit läsnäollessa;
 • mahdollisuus tehdä työtä ahtaissa olosuhteissa;
 • pätevä henkilöstö;
 • SRO pääsy;

Mitkä paalut ovat parempia valita: ruuvi, kyllästynyt tai ajettu?

Pile-pohjalla voit rakentaa talon mihin tahansa maaperään - mädestä hiekkaan, samalla kun säästät verrattuna nauhaan tai monoliittiseen. Tänään valmistajat tarjoavat erityyppisiä paaluja, jotka eroavat ominaisuuksista, asennusmenetelmistä ja hinnoista. Useimmiten ostaa ruuvi, jota seuraa ramming, ja kolmanneksi suosio tylsää. Mitkä paalut ovat parempia - ruuvi, zabivny tai kyllästynyt? Ymmärrämme hyvät ja huonot puolet.

pitoisuus

kyllästynyt

Valmistus tekniikka BNS

Rakenteellisesti, se ei ole vain kasa, vaan jäädytetty betonituote, joka on tehty paikallaan. Valmistusprosessi on seuraava:

 1. Porauslautat tai ruuvit porata yksi kaivo kerrallaan (kaivot), joiden syvyys on jopa 15 metriä. Kaivoksen pohja on täynnä rauniot ilmavälin organisoimiseksi.
 2. Kaivoista on täytetty kotelo tai tiheä polyeteeni riippuen kuopan halkaisijasta.
 3. Sisäpuolella on lisävarusteita, joiden halkaisija on 12-15 mm tai aikaisemmin valmistettu kehys.
 4. Kaivokseen kaadetaan kaivoksen raskasluokat (ei pienempi kuin M200).
 5. Vibraattorit työntävät ilman ulos ja tiivistävät ratkaisun. Päivä myöhemmin, kun ensisijainen kotelo, kaada edes haluttuun tasoon.

Pehmeät paalut

Se on tärkeää! Irrotettava tai kiinteä muotti on tarkoitettu ulkoisten putkien muodostamiseen.

Tämäntyyppisten säätiöiden tärkeimmät edut ovat:

 • kantavuus on suurempi kuin analogit - vertailun vuoksi porakoneet, joiden halkaisija on 57 mm, kestävät 4 tonnia, kun taas ruuvit - vain 1,5;
 • kyky valita riippumatta halkaisijasta ilman tehdasrajoituksia;
 • korroosionkestävyys - sisäiset metallielementit eivät ruostu 50 vuoden jälkeen, minkä seurauksena koko rakenne pysyy pysyvästi vahvoina;
 • älä tärise, kun asennat grillata.
 • korkea hinta, ottaen huomioon asennustyön määrä - 60 cm: n työhalkaisija maksaa keskimäärin 22 000 ruplaa yksikköä kohden;
 • pituutta ja halkaisijaa rajoittaa porausreikien koko;
 • suuri määrä käytettyjä laitteita - porauslautat, betonisekoittimet, täryttimet, kaarihitsaus jne.;
 • on mahdollista rakentaa vain lämpimän kauden aikana, kun lämpötila ei laske alle +7 ° C;
 • jäätymisen kesto on vähintään 28 päivää ennen rakentamisen aloittamista.

Tähän voidaan lisätä konkreettisia merkintöjä, joita asiakkaiden on vaikea tarkistaa. Väärien häikäilemättömien esiintyjien pelastamiseksi käytetään kevyitä merkkejä, mikä vähentää kantokykyä ja johtaa rakennusten heikentymiseen. Tavoitteenmukaisesti, jos verrataan, on parempi ruuvi tai tylsää, edut ovat suuremmat ensimmäisenä.

VIDEO: Poraus ja betonointi porattu pohja

Vahvistettu betoni

Tämä on valmiin betonikiinnityksen tukeva neliöosa, jonka alaosa on koristeltu kartion muotoiseksi. Se upotetaan iskunvaimennuksella erityisillä ajoasennuksilla. Verrattuna ruuvielementteihin, sitä pidetään kestävämpänä ja stabiilina, koska se ei tuhoa maaperän pintaa eikä syviä kerroksia ja tulee tiukasti, kuten kynsi.

Betonituotteet

Vaihtoehtoisesti teräsbetoni korvataan puulla. On parempi valita lehtikuusi, jonka tiheys kasvaa märkänä. Myös tammi ja tuhka sopivat. Jäljelle jäävät puutyypit on tarkastettava Brinell-menetelmän (kovuuden määritysmenetelmän) mukaisesti siten, että kun lokit porataan, rungot eivät puhkaise ja murene.

Käytettävien paalujen lukumäärä sisältää myös uppoasut, jotka lasketaan etukäteen valmistettuun reikään, minkä jälkeen ne betoni- ja vahvistavat tunnelia. Tällainen säätiö on vähemmän kestävä ja vakaa. Kantokyvyn arvioinnin mukaan parhaat näytteet osoittavat näytteitä, jotka ovat iskeytyneet maahan, jopa samaa halkaisijaltaan kuin upotettavat.

Perusta käyttövoimalla betoniterästeillä

 • kantavuus on suurempi kuin ruuvi, mutta pienempi kuin tylsä ​​- 57 mm halkaisijaltaan kestävä sauva voi kestää jopa 2,5 tonnin kuorman;
 • ei ole syövyttäviä prosesseja johtuen metallielementtien puuttumisesta;
 • hinta - 7000 ruplasta sauva 10 metriä pitkä.
 • verrattuna ruuviin hinta on useita kertoja korkeampi;
 • massa, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä kuljetukseen;
 • kopiointiteknologian tarve - Koper (ajo-ammukset), hydrauliset vasarat, tärinänvaimentimet jne.
 • ylittää sallitun melutason, joka määrää asennusten rajoittamisen asuinalueille, mökille ja mökille;
 • geodeettiset rajoitukset - tätä tyyppistä tukea ei käytetä hiekka- tai suolavedessä.

VIDEO: Säätiörakenne ajetuilla paaluilla

ruuvi

Ontto putki on valmistettu matalasta seoksesta, jonka paksuus on 4 mm ja jonka pää on terävä kartio, jossa on terät. Ruuvausmenetelmän mukaan se jäljittelee itsekierteittävää ruuvi ja sopii myös tiukasti mihin tahansa maaperään, paitsi kivikkoiselle maaperälle.

Se on tärkeää! Kallioille, kallioille ja muille vakaville tyypeille käytetään valettuja paaluita, joissa terävaurioiden riski on vähäinen.

Terät on suunniteltu yksinkertaistamaan maaperän porausta ja yhteenpuristumista. Se ei vaadi lisäkiinnitystä, ei muodosta aukkoja sisäänkäynnillä, edellyttäen, että tekniikkaa noudatetaan, se on vahva ja vakaa perusta. Betoni on yksi asennusvaiheista, ja sen tarkoituksena on poistaa korroosiota ja samalla koventaa sauvaa.

 • erittäin yksinkertainen asennus - ne voidaan jopa ruuvattaa yksin, käyttämällä romu tai putkiosa vipuina;
 • hinta on alhaisin kaikista listatuista paaluista. Hitsattu tuote, jonka halkaisija on 57 mm, jossa kärki ja terät hitsataan putkeen, maksaa 800 ruplaa. Cast (koko työkappale kaadetaan muottiin) - 1500 ruplaa.
 • Pitkä käyttöikä - laadukas betonointi, käyttöikä on vähintään 100 vuotta;
 • nopeus säätiön rakentamisessa - talossa 100 neliömetriä 3-5 päivää lähtee;
 • ei kutistu - voit aloittaa talon rakentamisen heti grillattavan asennuksen jälkeen (liitäntäkehys);
 • Aikaan ei ole rajoituksia - konkreettisen ratkaisun sijasta kuivan sementtiseoksen täyttö on sallittua.
 • rajoitukset kivikaisen ja kivisen maan käsittelyyn.

Arvioidut rakennemääritykset

Selvyyden vuoksi esitämme likimääräisen laskelman säätiön kustannuksista rakentamisen ja säännellyn elämän ehdoilla.

Nyrkyttynyt tai ruuvipilareita - mikä on parempi?

Nykyään useisiin tarkoituksiin rakennettavien rakennusten käyttämiseen käytetään usein pinoja. Niiden tärkein etu on mahdollisuus luoda luotettava säätiö lähes millä tahansa maaperällä, löyhällä maaperällä, vesistöjen läheisyydessä ja vaikeassa maastossa.

Pallosäätiöitä on useita, mutta suosituimmat ovat ruuveja ja tylsistyneitä. Kun otetaan huomioon rakenteidensa samankaltaisuus, omistajat eivät useinkaan tiedä, mitä valita, porata paalut tai ruuvi, mikä on parempaa, mikä sopii rakentamiseen ottaen huomioon alueen yksilölliset ominaisuudet ja tulevan rakenteen.

Poraamattomien tukien ominaisuudet

LBP: t eivät ole itse asiassa paaluja, vaan ne ovat pakastettuja betonipylväitä, jotka yleensä tehdään suoraan rakennustyömaalla. Säätiön rakentaminen heidän apuunsa koskee suunnitteluasiakirjojen kehittämistä, jonka mukaan porauslautat sijaitsevat 2-3-15 metrin syvennyksillä.

Valmistetun akselin pohja on täynnä raunioita, sitten upotetaan ne kotelo tai polyeteeni, joka on täytetty läpimitaltaan enintään 15 mm: n venttiileillä. Tämän jälkeen jokainen kaivo kaadetaan betoniliuoksella ja tiivistetään, työntäen ilmakuplia.

BNS: n edut ovat:

 • Suuri kuorman kantavuus. Ne kestävät paljon suuremman kuormituksen kuin ruuvituki.
 • Mahdollisuus halutun halkaisijan valintaan. Omistaja itse päättää, mihin pyllyihin hänen talonsa seisoo. Halkaisijaltaan ei ole rajoituksia.
 • Vakautta. Betonirakenteet eivät pelkää ulkoisia vaikutuksia, niitä on suojattu syövyttävistä prosesseista, ja siksi pitkätkin säilyttävät alkuperäiset eritelmät.

Myös kyllästyneiden paalujen haitat ovat riittävät. Tärkeimpiä ovat tarvittavan rakennustyön korkeat kustannukset ja työläs. Lisäksi rakennuksen pystyttämisen on odotettava, että konkreettinen ratkaisu kiinteytyy kokonaan, mikä voi kestää 3-4 viikkoa.

Kiinnitä tukirakenteet

Kierteittäinen tuki on ontto putki, jonka päällä on kärki, jossa on teriä, jotka antavat kyvyn nopeasti kierrä tuotetta maaperään laskettuun syvyyteen. Kasaerät:

 • Helpoin asennus. Voit luoda perustuksen rakentamiseen omaan apuunsa, putket ruuvatetaan helposti maahan, mutta ne edellyttävät pystysuoran asennon jatkuvaa valvontaa.
 • Kustannuksia. Ero vähimmäishintaa ja säästää huomattavasti rakentamisen.
 • Kestävyys. Käytetyistä materiaaleista, tekniikoista ja syövyttävistä prosesseista suojaavista keinoista riippuen ne voivat säilyttää tekniset ja toiminnalliset ominaisuutensa 50-200 vuotta.
 • Nopea asennus. Se kestää yleensä enintään 1-2 päivää ruuvaamaan kaikki pienen talon perustukset. Asennuksen jälkeen ei tarvitse odottaa betonin asettamista.
 • Kaikki kausiluonteisuus. Rakentaminen on sallittua milloin tahansa vuoden aikana, myös talvella ja sateiden aikana.

Tietenkin ruuvipallot eivät kestä kovaa kuormitusta kuin kyllästyneet, mutta jopa ne ovat riittävän suuria rakennusten pystyttämiseen. Ne soveltuvat ihanteellisesti säätiön järjestämiseen monimutkaisissa maaperän olosuhteissa, ja ne ovat paras ratkaisu kevyiden matala-asuntojen rakentamiseen.

Mikä on parempi: ruuvipilareita tai kyllästynyt?

Ymmärrämme, mitkä paalut ovat parempia, ruuveja tai kyllästyneitä

Epävakaissa maissa (marsu, kivikauha, jne.) Rakenteen edullinen perustyyppi on paalu. Mutta ei aina ole mahdollista käyttää vasara- tai tärinää asennusta pinoiden uppoamiseen - maanläheisen tärinän takia voin kärsiä lähellä sijaitsevista rakennuksista. Tässä tapauksessa sinun on valittava kahdesta teknologiasta, jotka eivät sisällä tärinää. Mikä on parempi - ruuvipilareita tai kyllästynyt?

Mitkä paalut ovat parempia: ruuvia tai tylsää

Ennen kuin valitset, ota huomioon molempien tekniikoiden ominaisuudet.

Typerä paalut luodaan heti työmaalla. Uppoprosessi koostuu useista vaiheista:

 • poraamalla projektin syvyyden kaivo;
 • sijoittaminen venttiilin onteloon;
 • betonin kaato;
 • jähmettymisen jälkeen - muottien asennus ja kauhureiden kaatoaminen. Paalujen lujituksen ulkonevat päät on liitetty nauhan vahvistamiseen.

Savi-maaperillä tämä ei riitä: pakkasella, betonivartta voidaan työntää pois maasta. Tämän välttämiseksi paalut tehdään alemman osan laajentamisella. Laitteen laajentamiseen käytettävää onteloa käytettäessä:

 • mekaaninen porakone TISE - siinä on taittoviiva, joka etenee sen jälkeen, kun kaivaus saavuttaa mallimerkin;
 • naamiointi kantapää - räjähtävä varaus asetetaan kaivoon, räjähdys muodostaa ontelon.

Ensinnäkin betoni kaadetaan onteloon, sitten ydin vahvistetaan ja betonoidaan myös. Tuloksena oleva laajennettu pohja pitää paalun maahan.

Toinen komplikaatio, joka voi ilmetä asennuksen aikana, on epästabiili maaperän irtoaminen poratulle runko-osalle. Voit estää tämän tapahtumisen:

 • samanaikaisesti kuopan porauksen kanssa, se pestään liuoksella bentoniittisaveita. Seinillä muodostuu jatkuva kalvo, kovettuu ja pitää maaperän putoamasta;
 • Poraus suoritetaan samanaikaisesti kotelon upotuksen kanssa. Betonin kaatamisen jälkeen putket voidaan poistaa tai jättää sellaisenaan. Tällöin ne toimivat säätiön lisävahvistuksena.

Rakennettaessa paaluita käsityöolosuhteissa (esimerkiksi lyhyitä paaluja rakennettavaksi sokkareissa) käytetään usein koteloinnin sijasta käämityskerrosmateriaalia. Kaatamisen jälkeen se jää maahan, myöhemmin se toimii vedeneristyskuopana.

Nyt mikä on ruuvi perusta. Kierukkapää on ontto metallinen sauva, jossa on terävä kärki ja kierteinen terä lopussa. Terässeinän paksuus on 3 mm, terät 4: stä. Pino ruuvataan maahan kuten korkkiruuvi. Terän kärki estää työntymistä savimassaa liikkeessä.

Kun rakennat säätiön pienelle talolle (yksi tarina, autotalli, aidan), koko prosessin voi suorittaa manuaalisesti kolme henkilöä:

 • teknisessä reiässä paalun kärjessä ne kulkevat teräsromua;
 • Molemmissa päissä on oltava putkipaloja. Improvisoitu vipu on valmis;
 • yksi esiintyjä pitää pylvään pystysuorassa merkintäpisteessä;
 • kaksi muuta vipua pyörittäessä sitä, kunnes upotus on täynnä.

Sukelluksen lopussa oleva syvennys on joskus täytetty betonilla.

Suurten työmäärien, erittäin tiheän maaperän, jos sinulla on rahaa ja jotka eivät halua harjoittaa manuaalista työtä, voit vuokrata tuulettimen ruuvaamalla paaluilla.

Rostverk ruuvipohjaan ei välttämättä ole betoni. Tässä laatua voidaan käyttää vanteita metallikanavasta tai kehyksen alareunasta.

Kiinnitämme tylsät paalut yli 10 vuotta

Ruuvit tai tylsät paalut - sovellukset

Yhteinen molemmille lajeille:

 • soveltuu asennettavaksi kaikenlaisiin maaperään, paitsi kalliolle ja karkealle;
 • ne, kuten muut paaluperustukset, voidaan käyttää epätasaisella maalla.
 • ei sovellu mobiiliin maahan;
 • ei sovellu talon rakentamiseen kellarilla.

Nyt ero. Ruuveja käytetään useimmin kevyisiin rakenteisiin. Tavalliset koot (ensimmäinen numero on rungon halkaisija, toinen on terä):

 • CB 89 x 250 - soveltuu seuraaviin kohteisiin: huvimaja, tiilipinta, veranta. Hyvin kevyissä rakenteissa on paaluja, joiden halkaisija on 75;
 • SV 108 x 300 - kehysrakennus, hirsitalo;
 • SV 133 x 350 - vaahtolohkot, hiilihapotettu betoni.

Ruuvipalojen mitat vaihtelevat seuraavissa rajoissa:

 • runko-osa - 75 - 159 millimetriä;
 • pituus - 165 - 900 cm;
 • yhden kappaleen massa on 11 - 178 kg;
 • kuorma, jonka kasa voi kestää, on jopa 10 tonnia ja enemmän.

Mutta pidä mielessä, että mitä suurempia mittoja, sitä vaikeampi on ladata kasa. Kun se kyllästyy, se voi saavuttaa 30 metrin ja kuormittaa jopa 60 tonnia, eikä laitteen tekniikassa ole olennaista eroa.

Siksi ruuveja käytetään useimmiten matalissa esikaupunkirakenteissa. Haureellisilla säätiöillä on laajempi ulottuvuus: niitä voidaan käyttää myös monikerroksisiin rakennuksiin.

Mitä paaluja on helpompi valmistaa ja käyttää tehokkaammin?

Tärkein ero tylsyytyneiden ja paalunruuvikiinnittimien välillä on se, että betonia tarvitaan poraamattomien paalujen asentamiseen ja grillatappiin niihin. Mitä tämä tarkoittaa:

 • tarve toimittaa valmiita betonia tai ostaa / vuokrata betonisekoittimia, jos koostumus tehdään paikan päällä;
 • betonin jähmettymiseen liittyvien töiden välisten taukojen tarve.

Jos haluat asentaa ruuvipallot maalaistalolle, tarvitset vain ne ja suorittamaan projektimerkinnät sivustolla. 3 metrin pituinen manuaalinen sauva upotetaan noin puoli tuntia. Grillit voidaan asentaa heti, kun kaikki paalut upotetaan. Johtopäätös: ruuvien säätö helpottaa ja nopeuttaa.

Poraamattomien paalujen hyväksi on sanottava, että ne ovat kestävämpiä: keskimääräinen käyttöikä on 100 vuotta. Tämä ei ole kovin suuri: esimerkiksi tiiliteippi voi toimia vuosisatojen ajan. Mutta ruuvipinoilla on alhaisempi kestävyys johtuen korroosiosta. Osa ongelmasta auttaa ratkaisemaan päällysteen korroosionestoainetta. Tämä ei ole kovin tehokas: ruuvaamisen aikana päällyste poistuu osittain kitkan takia. Metallipilojen käyttöikä riippuu pääasiassa maaperästä: se on vähemmän vedet- tyissä ja kemiallisesti aggressiivisissa maissa.

Ruuvien paalujen kaksi suhteellista etua:

 • Se sallii useiden sovellusten. Mutta äskettäin ladattujen paalujen purkaminen ei ole järkevää, ja kun niitä käytetään, ne menettävät kantavuutensa (ks. Edellä);
 • upotusmahdollisuus missä tahansa lämpötilassa. Bored voidaan asettaa miinus 10, jos se on kylmempi - tarvitaan lisätoimenpiteitä lämmityslaitteistoon ja betonin kaatamiseen. Mutta ruuvin kannan laitteessa pakkasessa on ongelmia, kun kulkee yläjäätynyt maakerros. Sen syvyys on erilainen, keskimmäisellä kaistalla noin puolitoista metriä.

Mikä on paras kustannuspaikka: paaliruuvi tai kyllästynyt?

Hinnasta nämä kaksi perustetta ovat vertailukelpoisia. Entä laitteiden kustannukset omilla käsillään? Bored:

 • 1 m3: n M300 betonin keskimääräinen hinta, jossa soran täyttö on 3,5 tuhatta. Nämä ovat noin 7 metrin pinoja, joiden halkaisija on 30 cm (yhden kerroksen vaahtobetonialustalle);
 • Samat paalut - 6 pystysuuntaista tankoa, joiden halkaisija on 18 mm, noin 75 ruplaa lineaarimittareita kohden. Samaa 7 paalua - 9,45 tuhatta.

Yhden ruuvipuristimen järjestys (riippuen pituudesta ja halkaisijasta):

 • 1,5 metriä, 57 mm - 800 ruplaa;
 • 6 m, 57 mm - 2000;
 • 2 m, 108 - 1300;
 • 1,5 m, 133 - 1,5 tuhatta;
 • 3 m, 133 - 2,200;
 • 6 m, 133 - 4.5 tuhatta jne.

Samassa talossa tarvitaan halkaisijaltaan 133 mm halkeamia, joiden pituus on vähintään 1,5 metriä (pituus riippuu maaperän jäädyttämisestä, eri alueilla on erilainen). Nämä 7 paalut maksoivat vähintään 10,5 tuhatta ruplaa. Hinta voi olla korkeampi vahvistuvan kärjen, lujitetun terän (ongelmallisten maalien) takia.

Yhden ruuvipuristuksen asennuskustannukset rakennusyrityksissä vaihtelevat 700 ruplasta 1,5 tuhanteen ja enemmän (vain upotus ilman materiaalia) - riippuen pinoista, työolosuhteista ja hintapolitiikasta. 1 metrin porakoneen hinta alkaa noin 1,3 tuhannella (materiaalilla). Moskovan hinnat.

Tarkastelimme tärkeimpiä valintaperusteita. Mikä säätiö on parempaa - paaliruuvi tai tylsää - riippuu rakennustyypistä, kohteen ominaisuuksista ja asennuksen suunnittelun ajankohdasta.

Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä Arctic Hydro Stroy - asiantuntijat ovat valmistaneet tylsistyneitä paaluita yli 10 vuoden ajan ja voimme vastata kysymyksiin.

Mikä on parempia ruuveja tai kyllästynyt?

Talon rakentaminen ei ole vain jokaisen ihmisen kunnia, vaan myös monien ratkaisemattomien ongelmien muotoilu. Materiaalit, työkalut, työntekijät. Mutta tärkeintä on säätiön kaataminen. Asunnon tulevaisuuden perustan määritteleminen monet pysähtyvät paalusäätiöön. Ja sitten on uusi tukos, joka on parempia ruuveja tai kyllästynyt?

Rakennus ikäisille

On huomattava, että paalusäätiö on oikeutetusti saanut suosionsa rakentajien keskuudessa. Se on hyödyllistä alueen geologian, rakennuksen tulevaisuuden kannalta (vaikea maasto, korkeusero). Se on halvempaa alkuperäisissä raaka-aineissa (betoni, maaperä), vie vähemmän tilaa kuin nauhat ja monoliittiset perustukset. Ja hinnan suhteen paaluperustukset ovat kannattavampia. Pehmeät, epävakaat maaperät, kuten savi tai turve, ovat ehdottoman välttämättömiä. Kunkin rakenteen yksittäisiä olosuhteita on aina harkittava valittaessa paalusäätiötä. Lopulta poran ja paalun välinen valinta riippuu:

 • maaperän tyyppi;
 • rakennuksen toiminnallinen suuntautuminen;
 • rakennusmateriaali (teräsbetoni, puu).

Pallosäätiöiden tyypit

Pahaavat paalut ovat monoliittisia pylväitä, joilla on sylinterimäinen muoto ja jotka on tehty suoraan rakennustöihin. Asennustekniikka koostuu kaivojen (noin 1,5 metriä) poraamisesta, putkien sijoittamisesta keskelle (joskus muovipusseihin), sijoittamalla lujitushäkki putkeen ja kaatamalla raskaan betonin (enimmäkseen M 200).

Täyttö täyttyy vähäisin aikavälein kylmien saumojen välttämiseksi. Täytön lopussa värähtelevät turvatyynyjen poistamiseksi. Putket itse (tai pussit) tarvitaan laadukkaaseen tiivistämiseen. Ne estävät myös paalun liittämisen maaperään, pylväiden siirtämisen maaperän pakkasmuodostumien aikana. Pilarin yläosassa yleensä ne yhdistyvät monoliittipalkki (grillage) tai laatta. Voit tehdä tämän leikkaamalla sarakkeen yläosan projektimerkin asettamiseksi.

Teräsrakenne grillattavalle ja kehykselle on tehty 10-12 mm: n halkaisijaltaan. Tämä halkaisija takaa suurimman luotettavuuden. Jalustatöitä voidaan jatkaa viikon kuluttua asennuksesta, mutta sarakkeiden täysi kuorma on mahdollista vasta 28 päivän kuluttua. Ruuvipallot ovat nykyaikaisempi ja luotettava vaihtoehto perustaa säätiö. Ensimmäistä kertaa tämäntyyppinen pohja oli käytössä vuonna 1838, kun hän asetti yhden lontoolaiturista. Ensimmäiset ruuvipallot palvelivat yli 150 vuotta ja päättivät matkansa vain veden pinnan muutosten vuoksi.

Kierrä kasa

Kierteinen pylväs on metallinen sauva, jossa on terävä kärki ja hitsatut spiraalimaiset terät maata varten. Nämä terät ja ota pääkuorma. Sarakkeet asennetaan pystysuoraan käsin, ja jos putken halkaisija on yli 13 cm, ne käyttävät erikoislaitteiden apua. Tämäntyyppisellä paalusäätiöllä on useita etuja:

 • Sitä voidaan käyttää turvallisesti kosteisiin, kuivuviin ja pehmeisiin maaperäihin.
 • Asennus on nopeaa. Keskimäärin 30% todennäköisemmin kuin tylsät sarakkeet.
 • Valmistelussa ei ole tarpeen tasata tonttia.
 • Ruuveilla varustettua taloa voidaan rakentaa lähellä viestintää tai aivan tiheiden kaupunkirakennusten sydämessä.
 • Ruuvipylväät ovat välittömästi valmiita täydelle kuormitukselle.
 • Voit tehdä erilaisia ​​teknisiä viestintää rinnakkain talonrakennuksen kanssa.
 • Tietosarakkeiden asennustyö viettää milloin tahansa vuoden aikana.
 • Ruuvipallot voidaan helposti ja vapaasti korjata ja jopa käyttää uudelleen.

Tietenkin ruuvipillit maksaavat hieman kalliimpia kuin tylsät, mutta niiden kestävyys ja helppokäyttöisyys ovat oikeutettuja. Muista, että jo rakennetun talon alapuolella olevien ongelmien ratkaiseminen voi maksaa paljon enemmän kuin säästää rakentamisen alussa. Ja nyt, kun kysymys siitä, mikä on parempia ruuvipinoja tai tylsä ​​sinulle ratkaistu, on syytä ottaa yhteyttä yrityspalveluun.

Mitkä paalut ovat parempia valita: ruuvi tai ajaminen?

Pile-pohjalla voit rakentaa talon mihin tahansa maaperään - mädestä hiekkaan, samalla kun säästät verrattuna nauhaan tai monoliittiseen. Tänään valmistajat tarjoavat erityyppisiä paaluja, jotka eroavat ominaisuuksista, asennusmenetelmistä ja hinnoista. Useimmiten ostaa ruuvi, jota seuraa ramming, ja kolmanneksi suosio tylsää. Mitkä paalut ovat parempia - ruuvi, zabivny tai kyllästynyt? Ymmärrämme hyvät ja huonot puolet.

Vahvistettu betoni

Tämä on valmiin betonikiinnityksen tukeva neliöosa, jonka alaosa on koristeltu kartion muotoiseksi. Se upotetaan iskunvaimennuksella erityisillä ajoasennuksilla. Verrattuna ruuvielementteihin, sitä pidetään kestävämpänä ja stabiilina, koska se ei tuhoa maaperän pintaa eikä syviä kerroksia ja tulee tiukasti, kuten kynsi.

Vaihtoehtoisesti teräsbetoni korvataan puulla. On parempi valita lehtikuusi, jonka tiheys kasvaa märkänä. Myös tammi ja tuhka sopivat. Jäljelle jäävät puutyypit on tarkastettava Brinell-menetelmän (kovuuden määritysmenetelmän) mukaisesti siten, että kun lokit porataan, rungot eivät puhkaise ja murene.

Käytettävien paalujen lukumäärä sisältää myös uppoasut, jotka lasketaan etukäteen valmistettuun reikään, minkä jälkeen ne betoni- ja vahvistavat tunnelia. Tällainen säätiö on vähemmän kestävä ja vakaa. Kantokyvyn arvioinnin mukaan parhaat näytteet osoittavat näytteitä, jotka ovat iskeytyneet maahan, jopa samaa halkaisijaltaan kuin upotettavat.

 • kantavuus on suurempi kuin ruuvi, mutta pienempi kuin tylsä ​​- 57 mm halkaisijaltaan kestävä sauva voi kestää jopa 2,5 tonnin kuorman;
 • ei ole syövyttäviä prosesseja johtuen metallielementtien puuttumisesta;
 • hinta - 7000 ruplasta sauva 10 metriä pitkä.
 • verrattuna ruuviin hinta on useita kertoja korkeampi;
 • massa, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä kuljetukseen;
 • kopiointiteknologian tarve - Koper (ajo-ammukset), hydrauliset vasarat, tärinänvaimentimet jne.
 • ylittää sallitun melutason, joka määrää asennusten rajoittamisen asuinalueille, mökille ja mökille;
 • geodeettiset rajoitukset - tätä tyyppistä tukea ei käytetä hiekka- tai suolavedessä.

ruuvi

Ontto putki on valmistettu matalasta seoksesta, jonka paksuus on 4 mm ja jonka pää on terävä kartio, jossa on terät. Ruuvausmenetelmän mukaan se jäljittelee itsekierteittävää ruuvi ja sopii myös tiukasti mihin tahansa maaperään, paitsi kivikkoiselle maaperälle.

Se on tärkeää! Kallioille, kallioille ja muille vakaville tyypeille käytetään valettuja paaluita, joissa terävaurioiden riski on vähäinen.

Terät on suunniteltu yksinkertaistamaan maaperän porausta ja yhteenpuristumista. Se ei vaadi lisäkiinnitystä, ei muodosta aukkoja sisäänkäynnillä, edellyttäen, että tekniikkaa noudatetaan, se on vahva ja vakaa perusta. Betoni on yksi asennusvaiheista, ja sen tarkoituksena on poistaa korroosiota ja samalla koventaa sauvaa.

 • erittäin yksinkertainen asennus - ne voidaan jopa ruuvattaa yksin, käyttämällä romu tai putkiosa vipuina;
 • hinta on alhaisin kaikista listatuista paaluista. Hitsattu tuote, jonka halkaisija on 57 mm, jossa kärki ja terät hitsataan putkeen, maksaa 800 ruplaa. Cast (koko työkappale kaadetaan muottiin) - 1500 ruplaa.
 • Pitkä käyttöikä - laadukas betonointi, käyttöikä on vähintään 100 vuotta;
 • nopeus säätiön rakentamisessa - talossa 100 neliömetriä 3-5 päivää lähtee;
 • ei kutistu - voit aloittaa talon rakentamisen heti grillattavan asennuksen jälkeen (liitäntäkehys);
 • Aikaan ei ole rajoituksia - konkreettisen ratkaisun sijasta kuivan sementtiseoksen täyttö on sallittua.
 • rajoitukset kivikaisen ja kivisen maan käsittelyyn.

Paalun ja ruuvin ja perustuksen vertaaminen tylsistyneisiin paaluihin

Säätiö on yksi rakennuksen tärkeimmistä osista, sillä se on eräänlainen sovitin, joka tukee rakennusta, pitää rakennuksen ja suojelee sitä maaperän ominaisuuksien, ilmasto-olojen ja kosteuden vaikutuksilta. Aiemmin he suosivat useimmiten klassista versiota - betonirajoitusta tai vähän yli kymmenen vuotta sitten rakennuksen suunnan lohkoperustan. Teknologiat ovat kuitenkin etenemässä, sillä ihmisillä on suuri halu nähdä kotinsa tukena käytännöllinen perusta, jonka asennus on mahdollisimman yksinkertaista, taloudellisesti saatavilla ja ihanteellinen maa-alueelle. Siksi jotkut tulevien mökkien tai asuinkiinteistöjen omistajat joutuvat valitsemaan - asettamaan etusijalle porausruuveja tai perustuksia tylsistyneillä paaluilla.

Paalun ja ruuvin ja perustuksen vertaaminen tylsistyneisiin paaluihin

Pile- ja ruuviasema ja sen ominaisuudet

Tämäntyyppisen tuen nykyaikainen ilme on harhaanjohtava, joten monien mielestä tämä säätiö on ilmestynyt vasta äskettäin. Mutta näin ei todellisuudessa ole. Maan päälle ruuvattuja pinoja on jo käytetty jo yli 250 vuotta. Ensimmäistä kertaa tällainen tuki käytettiin vuonna 1838 Thames-joen rannalla majakan rakentamisessa, joka siellä on edelleen. Tällöin paaliruuveja on käytetty onnistuneesti rakennusten rakentamisessa moninaisimpiin ja epämiellyttäviin olosuhteisiin rakennustyössä - tämä on alueella, jossa on pysyvää kuumuutta, tulvilla mailla ja kallistuvilla mailla.

Onneksi suurin osa niistä, jotka aikovat rakentaa yksityisen tai teollisen rakenteen, ei ole edellä mainittujen vaikeuksien edessä. Suurimmat ongelmat ovat alueen epätasaisuus tai epätarkkuus, kivinen maaperä tai kausittainen maaperän kosteuden lisääntyminen. Pile-ruuvi perustusmuoto on suositeltavin monista syistä. Esimerkiksi:

 • Tämäntyyppisellä tuella on alhaisemmat kustannukset kuin toisilla.
 • Ruuvipillojen asennus, riippumatta niiden määrästä, kestää enintään 2 päivää. Samanaikaisesti sekä erikoiskoneet että kolmen työntekijän ryhmä voivat "ruuvattaa" paalut.
 • Paaliruuvi on kestävä ja sen käyttöikä saavutetaan erityisen korroosionestomaalin ansiosta.
 • Riippumatta siitä, millainen maaperä on, jopa sen ominaisuuden myötä, siitä tulee turvonnut, pino-ruuvi-pohja on luotettava tuki sille rakennetulle rakennukselle.
 • Rakenteen ruuvipilareissa pysyminen ei pelkää kevään tulvia eikä jopa maaperän siirtymistä.

Paalun ja ruuvin ja perustuksen vertaaminen tylsistyneisiin paaluihin

Lue lisää KSAMET Screw Pilesista: http://vsksamet.ru/

Säätiö tylsistyneistä paaluista ja sen ominaisuuksista

Jos ei ole mahdollista tehdä perinteistä nauhatalustaa - taloutta tai maaperän ominaisuutta ei sallita, ja paalunruuvituki näyttää olevan jotain epämiellyttävää, niin voit pysyä pohjalla tylsistyneissä paaluissa.

Tämäntyyppisten paalujen kuopat tekevät pyörivän porausmenetelmän. Samanaikaisesti porata pyörii alhaisella nopeudella, minkä takia maaperän tärinä on hyvin pieni eikä ylimääräisiä sedimenttejä ole, mikä on erityisen arvokasta, jos lähistöllä on jo valmiita rakennuksia. Porausmenetelmässä käytetty muta suojaa kaivon seiniä hydrostaattisesta paineesta ja samanaikaisesti estää romahtamisen.

Kun kaivo on tehty, porakoneen lujittavan häkki lasketaan siihen, joka asetetaan maaperän ominaisuuksien tai paalun osan tai koko pituudeltaan riippuen. Ja vasta sitten betonipumpun avulla kaivo on täynnä betonia.

Paalun ja ruuvin ja perustuksen vertaaminen tylsistyneisiin paaluihin

Säätiön edut kyllästyneillä paaluilla:

 • Lähes täydellinen dynaamisten vaikutusten puuttuminen maaperälle ja pieni värähtely tämäntyyppisten paalujen asennuksessa tekevät tällaisesta perustasta välttämätöntä vaikeissa geologisissa olosuhteissa, tiheään asutuissa kaupungeissa tai pienissä tiloissa yksityisten talojen rakentamiseen.
 • Porotettujen paalujen käyttö ei mahdollista häiritä tällä sivustolla jo olevaa tietoliikennettä.
 • Haureellisia paaluita voidaan käyttää myös seinärakenteena, joka suojaa läheisiä rakennustyömaita tuhoamiselta.
 • Tämäntyyppisten säätiöiden kyky kestää raskaita kuormituksia sallii sen käytön tukena myös korkeita rakennuksia varten.
 • Koska ei ole aukkoja, kun kaivoja kaadetaan betonilla, tämän tyyppisten paalujen kantavuus on paljon suurempi kuin perinteinen ajo. Tämä ominaisuus mahdollistaa myös huomattavasti pienemmän määrän kyllästynyttä paalua verrattuna ajamiseen.
 • Siviili- ja asennustyöt ovat lyhyet, mikä mahdollistaa myös talouden säästämisen. Pienennettyä asennusaikaa helpottaa myös porauslaitteiden liikkuvuus.

Paalun ja ruuvin ja perustuksen vertaaminen tylsistyneisiin paaluihin

Mitä muuta voimme tehdä sinulle?

Mikä on parempia ruuveja tai kyllästynyt?

Mikä on parempia ruuveja tai kyllästynyt?

Talon rakentaminen ei ole vain jokaisen ihmisen kunnia, vaan myös monien ratkaisemattomien ongelmien muotoilu. Materiaalit, työkalut, työntekijät. Mutta tärkeintä on säätiön kaataminen. Asunnon tulevaisuuden perustan määritteleminen monet pysähtyvät paalusäätiöön. Ja sitten on uusi tukos, joka on parempia ruuveja tai kyllästynyt?

Rakennus ikäisille

On huomattava, että paalusäätiö on oikeutetusti saanut suosionsa rakentajien keskuudessa. Se on hyödyllistä alueen geologian, rakennuksen tulevaisuuden kannalta (vaikea maasto, korkeusero). Se on halvempaa alkuperäisissä raaka-aineissa (betoni, maaperä), vie vähemmän tilaa kuin nauhat ja monoliittiset perustukset. Ja hinnan suhteen paaluperustukset ovat kannattavampia. Pehmeät, epävakaat maaperät, kuten savi tai turve, ovat ehdottoman välttämättömiä. Kunkin rakenteen yksittäisiä olosuhteita on aina harkittava valittaessa paalusäätiötä. Lopulta poran ja paalun välinen valinta riippuu:

 • maaperän tyyppi;
 • rakennuksen toiminnallinen suuntautuminen;
 • rakennusmateriaali (teräsbetoni, puu).

Pallosäätiöiden tyypit

Pahaavat paalut ovat monoliittisia pylväitä, joilla on sylinterimäinen muoto ja jotka on tehty suoraan rakennustöihin. Asennustekniikka koostuu kaivojen (noin 1,5 metriä) poraamisesta, putkien sijoittamisesta keskelle (joskus muovipusseihin), sijoittamalla lujitushäkki putkeen ja kaatamalla raskaan betonin (enimmäkseen M 200).

Täyttö täyttyy vähäisin aikavälein kylmien saumojen välttämiseksi. Täytön lopussa värähtelevät turvatyynyjen poistamiseksi. Putket itse (tai pussit) tarvitaan laadukkaaseen tiivistämiseen. Ne estävät myös paalun liittämisen maaperään, pylväiden siirtämisen maaperän pakkasmuodostumien aikana. Pilarin yläosassa yleensä ne yhdistyvät monoliittipalkki (grillage) tai laatta. Voit tehdä tämän leikkaamalla sarakkeen yläosan projektimerkin asettamiseksi.

Teräsrakenne grillattavalle ja kehykselle on tehty 10-12 mm: n halkaisijaltaan. Tämä halkaisija takaa suurimman luotettavuuden. Jalustatöitä voidaan jatkaa viikon kuluttua asennuksesta, mutta sarakkeiden täysi kuorma on mahdollista vasta 28 päivän kuluttua. Ruuvipallot ovat nykyaikaisempi ja luotettava vaihtoehto perustaa säätiö. Ensimmäistä kertaa tämäntyyppinen pohja oli käytössä vuonna 1838, kun hän asetti yhden lontoolaiturista. Ensimmäiset ruuvipallot palvelivat yli 150 vuotta ja päättivät matkansa vain veden pinnan muutosten vuoksi.

Kierrä kasa

Kierteinen pylväs on metallinen sauva, jossa on terävä kärki ja hitsatut spiraalimaiset terät maata varten. Nämä terät ja ota pääkuorma. Sarakkeet asennetaan pystysuoraan käsin, ja jos putken halkaisija on yli 13 cm, ne käyttävät erikoislaitteiden apua. Tämäntyyppisellä paalusäätiöllä on useita etuja:

 • Sitä voidaan käyttää turvallisesti kosteisiin, kuivuviin ja pehmeisiin maaperäihin.
 • Asennus on nopeaa. Keskimäärin 30% todennäköisemmin kuin tylsät sarakkeet.
 • Valmistelussa ei ole tarpeen tasata tonttia.
 • Ruuveilla varustettua taloa voidaan rakentaa lähellä viestintää tai aivan tiheiden kaupunkirakennusten sydämessä.
 • Ruuvipylväät ovat välittömästi valmiita täydelle kuormitukselle.
 • Voit tehdä erilaisia ​​teknisiä viestintää rinnakkain talonrakennuksen kanssa.
 • Tietosarakkeiden asennustyö viettää milloin tahansa vuoden aikana.
 • Ruuvipallot voidaan helposti ja vapaasti korjata ja jopa käyttää uudelleen.

Tietenkin ruuvipillit maksaavat hieman kalliimpia kuin tylsät, mutta niiden kestävyys ja helppokäyttöisyys ovat oikeutettuja. Muista, että jo rakennetun talon alapuolella olevien ongelmien ratkaiseminen voi maksaa paljon enemmän kuin säästää rakentamisen alussa. Ja nyt, kun kysymys siitä, mikä on parempia ruuvipinoja tai tylsä ​​sinulle ratkaistu, on syytä ottaa yhteyttä yrityspalveluun.

Mitkä paalut ovat parempia - ruuvia tai ajaa: me valitsemme tekniikan

Jos valitset perustan puutavaran tai puutavaran rakentamiseksi, ruuvien ja teräsbetonipäällysteiden (RC) paalut ovat varmasti kaatuneet. On erityisen edullista käyttää tällaisia ​​tukia, jos olosuhteet paikan päällä ovat kaukana ihanteellisuudesta. Tänään käsittelemme useita todellisista yrityksistä tarjottavia tarjouksia ja yritämme selvittää esimerkin avulla, mikä tekniikka on parempi.

Säätiö perustana maalaistalolle

Palletyyppien kuvaus

Tutkitaan ensin kunkin tyyppisen paalun määritelmää.

Tietoja ruuvipinoista

Ruuvipallot ovat teräksisiä onttoja putkia, joissa on terävä kärki, jossa terä on hitsattu. Asennettuna sisäpuolelta ne täytetään sementti-hiekkaseoksella, joka estää sisäisen korroosion ja kärki asetetaan päälle. Ympäristön vaikutuksilta suojaamiseksi ne peitetään korroosionkestävällä pinnoitteella. Se on yleensä epoksi tai sinkitty. Suhteellisesti äskettäin valmistajat ovat tulleet markkinoille, jotka käyttävät kaksoiskorroosiosuojausta. Lisää tästä alla.

Ruuvipillojen asennus

Vahvistetuista betonipaloista

Vahvistetut betonipallot ovat betonisydämiä, joissa on vahvistushäkki. Yksityisten asuntojen rakentamiseen käytetään 150 x 150 mm: n tai 200 x 200 mm: n kantoja. Valitut betonipilot valittaessa on kiinnitettävä huomiota siihen betoniin, josta ne on valettu, ja sen pakkasvasteen luokkaan. Näistä ominaisuuksista riippuu, kuinka vahva ja kestävä säätiö on.

Käänny teknologioiden vertailuun. Tehdäksemme teemme KKZM-kasvi "Standard-1" ruuvipalloista, ruuvipallot, joissa on kaksiportainen HelixZINC-suojaryhmä HelixPRO- ja RC Zabivnye-paaluilta valmistajalta MONTAZHSVAY.RF. Mitkä seikat kiinnostavat meitä? Ensinnäkin suunnitellun rakentamisen järkevä kustannussuhde, toisaalta asunnon helppous ja mahdollisuus asentaa, kolmanneksi komponenttien hinta, työ ja toimitus.

Vastinetta rahalle

Aluksi huomaamme, että ruuveilla ja betonirakenteilla voit rakentaa minkä tahansa tyyppisiä puutaloja (runko-kilpi, puoli-puiset, bar-muotoiset, puiset), kylpyammeet, autotallit, huvimajat, varastot ja niin edelleen. Tärkeintä on ymmärtää hinnan ja laadun suhde. Jos aiot rakentaa talon pysyvää tai kausittaista elämää varten ja tonttiolosuhteet ovat hyvät, niin hinta on vain korkeintaan. Harkitse, että vahvistetuilla betonipoikoilla on suurempi kantavuus verrattuna ruuvipinoihin. Mutta huolimatta siitä, että heillä on sama suunnitteluvaihe, eli tallentaminen numeroon, ei onnistu.

Jatkossa heijastuksia... Jos suunnitelmat ovat kylpyamme, autotalli tai pieni talo, niin on kannattavampaa käyttää ruuveja. Nyt kysymys on: mitkä niistä? Ulkonäkö näyttää siltä, ​​että useimmat niistä näyttävät samalta, koska päälle on päällystetty mustalla päällysteellä (jos se ei ole galvanoinnin yhteydessä). Päällysteen kattavuus on kuitenkin erilainen, kuten sanotaan. Nykyään hinta vaihtelee 70-700 ruplasta litrassa. Ymmärrät, että kaikki, mikä on musta, suojaa metallia ruosteelta. Emme ole kiinnittäneet mitään huomiota tehtaan KKZM: n tarjoamiseen. "Standard-1" on paalujen talousarvion versio, jossa on enemmän tai vähemmän laadukas suojapinnoite. Valmistaja valvoo tekniikan noudattamista, ei käytä käytettyjä metallitelineitä ja ostaa korroosionkestäviä vuosien mittaan. Tällaiset paalut kestävät yli 80 vuotta asianmukaisella asennuksella. Tärkeintä on valita tarvittava koko. Tyypillisesti valitaan halkaisijaltaan 108 mm: n tuki. Hankkeen osasto voi suorittaa laskennan tietylle talolle.

Puhuttu HelixZINC-ruuveilla, joissa on kaksinkertainen korroosiosuojaus, huomataan, että nämä kannattimet ovat parantaneet käyttöikää. Valmistaja valmistaa 120 vuotta. Tekniikan merkitys on siinä, että paalut peitetään kuumalla sinkillä ja päälle - epoksikoostumuksella. Mitä varten? Pinnoitteen päällyskerroksen asentaminen voi vaurioittaa maan kiviä. Katkaisuun ja naarmuuntumiseen on aluksi korroosiota, jolla on valitettava vaikutus säätiöön kokonaisuutena. Estokerros antaa takuun metallin ennenaikaisesta tuhoutumisesta. Tietenkin galvanoidut paalut vaihtelevat kustannuksin tavanomaisista. Mutta kun kyseessä on perhepesän rakentaminen, ero vaikuttaa merkityksettömältä. Mutta rakennusten helpompi asentaa ja tavalliset paalut.

Jos puhumme valtavan puutalon rakentamisesta, jossa on suuri määrä huoneita, niin etusijalle on parasta RC-tukkeutumista. Yksi tuki pystyy kestämään 9 - 60 tonnin kuormitusta leikkauksesta riippuen, kun taas ruuvipuristimen kantavuus on jopa 10 tonnia halkaisijaltaan riippuen.

Vahvistetut betonipallot ovat betonisydämiä, joissa on vahvistushäkki

maa

Paljon riippuu sivuston olosuhteista. Jos maaperä on voimakkaasti happamassa, on vaarallista asentaa ruuveja, koska ne nopeasti romahtavat. Siksi on tehtävä maaperätesti ennen rakentamisen aloittamista riskin välttämiseksi.

Alueilla on suuri pudotus maatasossa tai tulva maaperässä. Tällöin päinvastoin on suositeltavaa käyttää ruuvipalloja, koska asennuksen aikana niitä voidaan lisätä, kunnes terä saavuttaa tiheän maaperän. Lisäksi, koska laaja pohja ruuvi kasa on vakaampi maaperän tämän tyyppinen, jossa betonipää voi yksinkertaisesti pudota syvyyksiin.

Toimituksen ja asennuksen prosessi

Vahvistettu betonipilareita asennetaan mini-paalutusasennuksella. Heitä kutsutaan ajetuksi. Ratakatkettava ajoneuvo liikkuu itsenäisesti paikan päällä, toimii korkeissa ja matalissa lämpötiloissa ja kiinnittää pikemminkin tukia. Mutta sen toimittamiseen sivusto vaatii erikoislaitteita. Kuitenkin yhdellä vuorolla, sen avulla on realistista asentaa noin 40 vahvistettua betonipilaria, eli talon perustana.

Pienet paalutusasennukset tukevat vahvistettuja paaluita

Ruuvipallot asennetaan käsin, sähkömekaanisesti tai, jos se on ehdottoman välttämätöntä, reiän avulla. Paras vaihtoehto on sähkömekaaninen asennus. Nykyään se tarjoaa vakavaa yritystä. Miten tämä on menossa? Ruuvipallot asennetaan manuaalisilla hydraulikoneilla. Toisin sanoen asennusreikä työnnetään vaihteistoon, joka muodostaa vääntömomentin. Vertailussa manuaaliseen menetelmään sähkömekaaninen erottuu edullisesti syvyydestä ja asennusnopeudesta.

Jos sivusto, johon perustus on tarkoitus asentaa, on vaikea päästä syystä tai toisesta, ruuvipillojen manuaalinen asennus on ainoa mahdollinen tapa.

Seuraavassa on yhteenveto porausruuvin ja käytettyjen betoniterästen soveltamista koskevista näkökohdista tietyissä tapauksissa: