Armature ase omilla käsillä

Jotta kiihdytettäisiin korjuuprosessin alkua, kesäasukkaat ryhtyvät kasvihuoneiden järjestelyyn omalla alueellaan. Kasvihuoneilmiöitä voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista, vaikka ne ovat erikokoisia ja muotoisia.

Yksi yleisimmistä vaihtoehdoista - asetehtaan kasvihuone. Tämä on yksinkertainen muotoilu, joka ei vaadi suuria materiaalisia investointeja. Kuinka laittaa kasvihuone laitteistosta omiin käsiisi, harkitse alla.

Tyypit ja suunnitteluominaisuudet

Vahvistettu kasvihuoneilmiö voidaan jakaa kahteen tyyppiin:

 • teräs kasvihuone;
 • muovi kasvihuone (komposiitti vahvistaminen).

Molemmissa näissä malleissa on lähes samat hyvät ja huonot puolet. Etuja ovat seuraavat indikaattorit:

 • kehyksen yksinkertainen ja nopea asennus;
 • kyky nopeasti purkaa rakenne tarvittaessa;
 • materiaalien hyväksyttävät kustannukset.

Rakenteelliset puutteet:

 • pitkät liittimet ovat hankalia säilyttää;
 • muoviosat soveltuvat paremmin pienten rakenteiden rakentamiseen;
 • metalliosat ovat yleensä ruostuneet ja niitä on siksi käsiteltävä säännöllisin väliajoin.

Kasvihuonekaasun likimääräinen piirustus (piirustus):

Päällystysmateriaalit

Jos haluat peittää vahvikehän, käytä kalvoa, polymeeriä, solumuovia. Suhteellisesti äskettäin polykarbonaattikennoketju ilmestyi myyntiin, jonka kesäiset asukkaat alkoivat käyttää lasin korvikkeena.

Polykarbonaatin edut:

 • korkea kyky lähettää auringonvaloa;
 • mekaanisten vaurioiden kestävyys;
 • kasvihuonekaasujen polykarbonaatti on noin 20 vuotta;
 • kosteutta ja vettä vastaan.


haittoja:

 • Polykarbonaatti on palavaa ja sulaa, kun se altistuu avotulelle;
 • Se on korkealla kustannuksella, toisin kuin muut materiaalit.

Kasvihuoneen rakentamiseen käytetään useita erilaisia ​​kalvoja:

 1. Epästämättömät kalvot. Se kykenee lähettämään jopa 80% auringonvalosta. Tämän päällysteen haittana on pieni turvallisuusmarginaali, jonka seurauksena kalvoa on muutettava kaudesta toiseen.
 2. Läpinäkyvä hydrofiilinen kalvo. Kestää kestävyyttä, rikkoutuneisuutta ja joustavuutta sekä myös höyryläpäisevyyttä. Tämän materiaalin pääasiallinen etu on, että lauhteen tippumat eivät putoa ylhäältä, vaan virtaavat alas päällysteen, joka suosii kasvien kasvua. Materiaali säilyttää hyvin päivän aikana kertyneen lämmön.
 3. Lämpöä pidättävä polyeteeni. Lisää lämpötilaa rakennuksen sisällä 1-3 astetta pitämällä sitä. Aineiston käyttöikä on noin 9 kuukautta. Sato tällaisella pinnoitteella on 20 - 30% enemmän kuin muilla kalvoilla. Lämpöä pidättävän polyeteenin puuttuminen on suhteellisen vähäistä.

 • Vahvistettu polyeteeni. Tämä materiaali ei ole käytännössä repeytynyt, joten sitä voidaan käyttää kahteen vuodenaikaan. Haittapuolena on valon vähäinen johtavuus.
 • PVC-kalvo on kestävin ilmastonmuutos ja ulkoiset vauriot. Käyttöikä on jopa 6 vuotta.
 • Huomautus: Koska teräsvahvikeittiön kasvirakenne on vakaampi ja kestävä rakenne, kiinnitetään huomiota tähän erityiseen rakenteeseen, joka on varustettu kalvopäällysteellä.

  Kasvihuoneen perustus

  Teräsvahvisteinen kasvirakenne vaatii perustuksen rakentamista. Tällaisella rakenteella on suuri paino, joten betoniin irtoava vahvistus vähitellen "vajoaa maaperään".

  Rakenteen vahvistamiseksi 12 mm: n halkaisijaltaan vavat, itse runko voidaan rakentaa ohuesta vahvikkeesta - jonka poikkileikkaus on 8 mm.

  Raskaaseen vahvistuskoriin on tarpeen rakentaa kaistaleet. Rakenteen optimaaliset mitat:

  • syvyys 0,5-0,8 m;
  • leveys - vähintään 20 cm.

  Pohjoisilla alueilla pohja asetetaan maaperän jäädyttämisen syvyyteen. Lisäksi se tarvitsee lämmitystä vaahtokappaleiden avulla kaivannossa.

  Pohjan applikaatio:

  Prosessi, jolla rakennetaan venttiilien kasvihuoneen säätiö omilla käsillään:

  1. Kaivetaan tarvittava syvyys ja leveys. Kun ympyrä on merkitty, kohdista se vinosti, aseta sitten panokset kulmiin.
  2. Rakennetta rakennetaan, jonka korkeus on 10 - 15 cm. Sen valmistukseen voidaan käyttää levyjä, joiden paksuus on 25 mm, lastulevy, vaneri. Top muotti on tasoitettava tasolla.
  3. Vahvistuksen vahvistusverkko valmistellaan.
  4. Vahvistusverkko säilyy sisällä.
  5. Kaivannossa on asennettu valmiiksi valmistetut kehysosat.
  6. Betoni kaadetaan useisiin kerroksiin (kunkin kerroksen paksuus on 15-20 cm). Jokainen kerros on tiivistettävä, jotta vältetään tukosten muodostuminen. Älä aseta kivet tai murskatut tiilet kaivantoon - tämä vaikuttaa haitallisesti säätiön lujuuteen.

  Valmistuskehys

  Vahvan ja kestävän rakenteen saamiseksi on parempaa hitsata toisiinsa, mutta mahdollisuus myös käyttää neulontankaa on mahdollista. Jotta kokoonpano ei aiheuta tarpeettomia ongelmia, kehys on rakennettu kaivannon ulkopuolelle.

  Se on rakenteeltaan vahvistuksen kaaria, jotka on asennettu tiettyyn etäisyydestä toisistaan ​​ja jotka on kiinnitetty vaakatasossa.
  Sauvojen määrä johtuu perustuksen syvyydestä, koska alla oleva rakenne vaatii laadun vahvistamista.

  Ensinnäkin kaaret on valmistettu lujitustangoista, kun otetaan huomioon tulevan rakenteen korkeus ja säätiön syvyys. Seuraavaksi valmiit osat asennetaan kaivantoon ja hitsataan toisiinsa vaakasuorilla ristikkotuilla. Kaarien välinen etäisyys on 0,4-0,5 m.

  Mahdollinen kehysvaihtoehto:

  Huomaa: on välttämätöntä, että kaaret sijaitsevat pohjalevyn leveyden keskellä.

  Kalvon kiinnittäminen metallikehykseen

  Kalvon kiinnittämiseksi teräskehykseen käytetään periaatteessa kahta menetelmää.

  1. Menetelmä leikkeiden avulla. Monet kaupallisesti saatavissa olevat kasvihuoneet on varustettu erityisillä puristimilla. Kun rakennat itse kasvihuonetta, voit tehdä nämä osat itse. Leikkeet on tehty taivutetusta teräslevystä.

  Asennettaessa kiinnikkeitä on käytettävä kumitiivisteitä, joiden vuoksi kalvo kestää kauemmin. Tiivisteet suojaavat päällystettä kosketukselta metalliliittimiin.

  Valmis puristimet näytteinä:

 • Kalvopäällysteen kiinnittämiseksi voit käyttää myös karkeaa verkkoa, joka on venytetty kasvihuonekaasun ulkopuolelle ja sisälle. Siten materiaali kiinnittyy tiukasti kahden verkkokerroksen väliin.
 • Teräsraudoitusrakenteet, joissa on kalvopäällyste, ovat yksi luotettavien ja tehokkaiden kasvihuoneiden rakentamismenetelmistä. Lisäksi raudan kehyksen lujuus ja kestävyys eivät tuota sinua valitettavaksi maanviljelijöiden valintaan.

  Ideoita puutarhakalustan käyttämiseen puutarhassa

  Teräsraudoitusta voidaan käyttää paitsi rakentamisessa. Tämä halpa materiaali auttaa koristelemaan puutarhaa ja tuomaan odottamattomat elementit muotoiluun.

  Liittimiä nauttivat ihmiset, jotka haluavat käyttää tavallisia asioita odottamattomalla tavalla hankkimaan halpoja ainutlaatuisia koruja. Vahvistus koostuu teräksisistä tangoista, joilla on rei'itetty pinta, jota käytetään betonituotteiden vahvistamiseen.

  Metallin helpotus tarjoaa suuren alueen ratkaisun parantamiseksi. Ilman suojelua ulkoilmassa, johtuen säästä, vahvistaminen alkaa ruostua muutamassa viikossa. Kaikki nämä ominaisuudet antavat tuotteelle charmin epätavallisten korujen ystäville.

  Liitososat on helppo löytää rautakaupoissa tai merkityksellisillä markkinoilla. Alla on useita tapoja käyttää sitä koristamaan sivuston.

  paraati

  Yleensä liittimet ovat "työhorse", piilotettu tavallisten ihmisten silmistä. Tässä tapauksessa se pysyy näkyvissä. Esimerkiksi betoniteräsvahvistusta voidaan käyttää piikkimateriaalina, johon on kiinnitetty ohut metallilanka.

  Kauppojen lisäksi baareja löytyy helposti Internetistä. Näin ollen yritys "SteelService" tarjoaa eri halkaisijaltaan venttiilejä, jotka tässä tapauksessa antavat sinulle mahdollisuuden valita projektin paras vaihtoehto.

  Yhtiö tarjoaa muitakin metallituotteita: levyt, putket, verkot, laatat jne. Koska ilma-elementit nopeasti ruostuvat, gabion luo täydellisen kontrastin jokikiviin.

  Metallituotteet ovat kestäviä, mutta voivat altistua suolavedelle. Tällaisessa ympäristössä lujitetta on käsiteltävä erityisillä yhdisteillä, jotka kuitenkin estävät ruostetta, joka on osa sen viehätystä.

  kaiteet

  Ankkuri voi antaa tavallisen kaiteen teollisen charmin. Tämä tuote sopii sekä maalaistyyliin että klassiseen tyyliin.

  portti

  Kun portti on saavuttanut halutun ulkonäön, pinta on peitettävä sopivalla läpinäkyvällä yhdisteellä.

  Pergolas

  Kuten gabion-tapauksessa, lujasta ja maatalouden johdosta voidaan luoda halpa alkuperäinen huvimaja tai kaaria.

  Elementtien pinta voidaan käyttää kiipeilykasvien ja jopa itkien puiden tukena. On muistettava, että ruoste voi tahrata minkä tahansa pintaa metallin alle.

  Yleensä se ei haittaa kasveja, ellei maaperän pH-arvo laske alle 5,0. Tässä tapauksessa kasviston kyky imeä ravinteita vähenee ja ruoste voi vaikuttaa negatiivisesti sen tilaan.

  aita

  Liitoksia voidaan käyttää kehyksenä aidalle. Omistajan toiveista riippuen metallipalkit voivat olla aidan yksittäinen elementti tai käyttää yhdessä muiden materiaalien kanssa.

  Alkuperäinen tuote saadaan siten, kun kyseessä on raudoituksen yhdistelmä, jossa on metallinauhoja, jotka on kudottu sen säleikköön. Kaikki kohteet löytyvät rautakaupasta.

  Arkkitehtoninen sisustus

  Lähes kaikki sisustus voidaan luoda vahvistuspalkkeilta. Taipuisat palkit muuttuvat kauniiksi haaroiksi ja voivat ottaa kaikkein odottamattomat muodot.

  Lisäksi erilaisia ​​esineitä sopii: betonipartikkeleita, värillisiä pulloja ja muita esineitä, jotka muutoin menisivät roskakoriin.

  Alun perin kaarevat vahvistuskoostumukset voivat toimia kannattimina kukkaruukussa.

  Mestari sienistä, joka on valmistettu armosta ja pyöreästä puusta

  Haluan jakaa kokemukseni siitä, miten tehdä tarpeettomista jäännöksistä jotain mielenkiintoista maanrakennuksen ulkoiselle sisustukselle - toadstools!

  Jäljelle jääneet olivat: 8A3-varusteita tangoista, leikkaus puusta pyöreästä puusta, halkaisija 5 cm ja 2 cm.

  Työskentelyä varten tarvitset vain vähän työkalua - hiomakone hiomalaikalla ja leikkuupyörä metallille, mikä tahansa työkalu, joka kykenee pyörittämään poraa ja sahaa puusta.

  Ensin sinun on taivutettava lujitetta käyttäen vice tai mikä tahansa reikä, joka pystyy pitämään lujasti yhden pään. Aseta toinen pää päinvastoin ja vedä palkin yläosaa (itseesi) sirpaleen muotoisen jalan valmistamiseksi. Leikkaa jalka leikkauspyörällä siten, että pituus olisi noin 12-14 cm.

  Ota puinen pyöreä puu halkaisijaltaan (noin) 5 cm ja leikkaa 3-4 cm: n korkit - tämä on toadstoolin korkki.

  Poraa reikä, jonka halkaisija on 0,8 cm 2 cm: n syvyyteen toisella puolella keskellä ja työnnä valmiiksi valmistettu vahvikekappale 8A3 jännitteellä. Nyt on mukava pitää yhdessä kädessä ja hioa tulevan sienen hattu toisen kanssa. Jos et ole varma, mitä pidä, aseta lohko pudotukseen ja varjo sitä hieman. Käännä hattu tehdä hattu kartion muotoiseksi, kääntäkää täyttö ei ole kovin suuri, jotta ei loukkaantuisi ja käytä paksuja käsineitä!

  Nyt voit tehdä hameen. Tee näin pieni lohko, katkaise noin 0,5-1 cm ja poraa keskikohtainen reikä, jonka halkaisija on 0,8 cm. Voit siirtää hame hiomalaipalla ja antaa hieman reunan reunan reunan.

  Voit alkaa rakentaa! Laita hame ja hattu ankkuriin, kiinnitettäessä voit voittaa liitoksen vedenpitävällä liimalla.

  Käytä ulkoista maalaa maalaamalla toadstool halutussa värissä.

  Asennusta varten poraa halkaisijaltaan 0,8 cm: n reikä ja syvyys 1,5 - 2 cm ja työnnä neulahuovutus tiukkaan reikään.

  Kannattaa vahvistamista - harkitse erilaisia ​​kiinnitysvaihtoehtoja

  Kun metallivanteita on pudotettava, kun kaadetaan pohjaa tai kattoa, on erittäin tärkeää säilyttää yhtenäinen suojakerros kaikista puolista, joille tarvitaan vahvistamista.

  1 Mitä voidaan käyttää vahvikkeina?

  Perusperustusten valmisteluun erikoistuneet asiantuntijat suosittelevat erikoislaitteiden käyttöä, jotka varmistavat SNiP: n tarkan noudattamisen betonin kaatamisen aikana. Loppujen lopuksi perustuksen päätehtävä sekä päällekkäisyys on kestää suunnittelun kuormituksia, mikä on mahdollista vain, jos suojaava kerros on yhtenäinen vahvistuksen yli. Niillä alueilla, joilla betonipinta on liian ohut, jännitettä nousee. Tämä voi tapahtua erityisesti maanjäristysten aikana. Tasaisen korkeuden ja lujuuden ansiosta telineiden ristikko asetetaan vaaditulla tasolla koko alueelle. Jotkut käsityöläiset korvaavat ne viemäriputkilla, joissa on urat.

  Yksinkertaisempi vaihtoehto on taivutettu metalliteline suluissa, joissa vanteet taivutetaan eri suuntiin 90 asteen kulmassa. Kopioinnissa ne kiinnitetään myös langalla ristikkoon, mikä takaa riittävän stabiilisuuden ainakin kahden tällaisen elementin läsnäollessa neliömetriä kohden. On kuitenkin huomattava, että tämä vaihtoehto ei tarjoa liikkumista lujittavan rakenteen suuntaan, koska melko ohut tangot taipuivat kestämään heitä seisovan henkilön massat. Kehyksissä, joissa on tarpeen käydä kaatamalla (esimerkiksi perustuksen monoliittisen levyn alla), on parempi hitsata erityistukia 3-4 pikkupoikien pinoutuneiden sivuseinien muodossa. Kulmassa 2 näistä elementeistä kestää kiinteän kuorman. Heidän haittansa - monimutkaisuus tehdä omia käsiään.

  Toinen tukityyppi on betonibetonipalkkeja. Ne on asetettu riittävän hyvin liuokseen, joka kaadetaan muottiin samasta rakenteesta johtuen sementti-hiekkaseoksen rakentamisesta. Tällaiset kuoret ovat erittäin kestäviä ja kestävät rakenteiden painoa, jopa suurimman halkaisijan liitoksista. Koot vaihtelevat riippuen siitä, millä tavalla valu suoritettiin. Tällaisten rekikoirien ainoa haittapuoli on lujituksen luotettava kiinnitys. Toisin sanoen, voimakkailla värähtelyillä tai hyökkäyksillä, joita esiintyy, kun nestesuihku pumpataan holkista, kehys voi siirtyä sivulle ja menettää stabiiliutta.

  Usein yksityisen rakentamisessa halu tallentaa vaatii käytettävissä olevien keinojen käyttöä. Yleisin vaihtoehto on tavallinen tiili, joka usein jakautuu puoliksi kulutuksen vähentämiseksi. Joku asettaa puupalkit lujitteen alle. Kuitenkin molemmat näistä keinoista altistaa kehys oikealle tasolle eivät ole hyväksyttäviä, koska sekä tiiliä että puuta erottuvat lisääntyneellä kosteuden imeytymisellä ja puu myöhemmin myös turpoaa. Näiden lasinalusien ympärillä betonista tulee äärimmäisen epäluotettavia.

  Hyväksyttävät vaihtoehdot raudoituksen alle asettamiseksi ovat betonista tehtyjen päällystyslautojen ja päällystystilojen palaset, eikä ole ollenkaan tarpeen leikata niitä samanlaisiksi palasiksi.

  2 tyypillisiä muovisäiliöitä.

  Mukana on tyyppisiä tuittimia, kuten tuoleja, joulukuusia, telineitä, kuutiota, luita ja tähtiä. Ensimmäinen vaihtoehto on sylinterimäinen kappale, joka seisoo 5 jalkalla, joiden seinissä leikataan 4 pyöreää uria, joiden yläosassa on avoimet "antennit". Tämän pidikkeen pohja tehdään tavallisesti paksuiseksi, jotta tuote saa suuremman lujuuden pystysuoralla paineella. Fuusio on jakkikanan analogi, mutta pienellä erolla - ylemmän vaakasuoran sillan sijaan 2-3 urakatut parit tämän pidikkeen sisällä ura on järjestetty pareittain. Tämä ratkaisu takaa kiinnittimien luotettavuuden, mutta se ei ole aina kätevää käytettäessä suuria halkaisijoita.

  Tyypilliset telineet ja kuutiot ovat itse asiassa samanlaisia ​​kuin toiset metallitangot kiinnitystyypissä ja eroavat vain muodoltaan. Joten telineet yleensä muistuttavat sylintereitä, joissa on matalat urat, jotka on leikattu päätyreunoihin, joihin kaapeli putoaa, vaikka on myös neliön poikkileikkaukseltaan muotoisia tekijöitä. Viimeksi mainitun sisällä on tavallisesti lujittavan lävistäjän ristipää. Kuutiot ovat samanlaisia, mutta niissä on voimakkaammat reunat ja pitkät jalat, joiden vuoksi niiden urat ovat jonkin verran syvemmät. Erittäin erilaiset ulkonäköiset telineet, jotka toteutetaan pihditekniikan periaatteella, "sienet", jotka ovat lukituslukko.

  Luu itsessään oikeuttaa nimensä, koska se näyttää sopivalta. Pitkän pitkänomaisen jalustan yläpuolella ja alapuolella on matalia onttoja, joiden avulla voit asettaa sen haluamaasi asentoon. Kuitenkin tällaisen puristimen pohjassa on hyvin pieni aukko, koska suojakerros muuttuu liian ohueksi. On paljon helpompaa käyttää luuta tiivisteenä rakenteen kahden ristikon välillä, kun luodaan kolmiulotteinen runko. Asteriskeja käytetään suuremmassa määrin lujittavan rakenteen ja muurausseinien välisen raon luomiseen, mutta niitä käytetään harvoin alustassa, koska ne eivät kestä pystysuuntaisia ​​kuormituksia huonosti. Kyseessä on niiden muoto, jossa ura on keskellä tähtiä, joka on avoin toisella puolella ja eroaa, kun se asetetaan siihen.

  3 Miten venttiileitä kiinnitetään omiin käsiisi?

  Helpoin tapa käyttää käytettävissä olevia työkaluja. Etenkin, jos lähistöllä ei ole mitään erikoisosastoja, ja sinun on tilattava naapurikaupungista, joka on kallis, voit ostaa tavallisia muoviprotootteja. Sitten ne tekevät pieniä leikkauksia metallisella sahalla tarkalleen terän syvyydelle, jota sitten pitäisi laajentaa omiin käsiisi tiedoston avulla. Vaihtoehto on aikaa vievää, mutta antaa melko luotettavan kiinnityksen venttiilin asentoon. Voit käyttää podozetniki ja ilman leikkauksia, mutta silloin on suuri todennäköisyys ristikko siirtymistä kaatopaikan. Toinen tämän improvisoituneen välineen haittapuoli on varsin joustavat seinämät, joita alkaa hieroa raskaassa kuormituksessa, mikä vaatii noin 6-8 podozhetnikia neliömetriä kohden.

  Toinen tapa valmistaa omia käsiä metalliliittimiin on leikata viemäriputki, jonka halkaisija on vähintään 50 millimetriä täysin identtisiksi osiksi. Toisesta päästä on parasta luoda pieniä uria, jolloin sahat tehdään hiomakoneella tai tavallisella metallinen sahan avulla. Voit käyttää tiedostoa, mutta se vaatii enemmän aikaa ja vaivaa. On erittäin tärkeää, että urissa on sama syvyys, muuten vahvistus asennetaan eri tasoille. Putken käyttämisen puutteena on se, että löysän pinnan alaraja helposti putoaa, mutta tulppaa voidaan käyttää alustana.

  Jos sinulla ei ole väliä, onko muovisia leikkeitä tai muuta materiaalia, voit heittää ne konkreettisesti omilla käsillään. Voit tehdä tämän käyttämällä vähintään 2 menetelmää: muodostakaa kiskot, joiden neliösolut ovat 1 tai 2 riviä tai leikkaa muovipullojen pohjat. Ensimmäinen vaihtoehto on työlämpi, mutta sen avulla pystytään saamaan aivan samanlaiset palkit. Pullon leikkaaminen on helpompaa, mutta erillisten pohjien sivujen identiteetti on varsin vaikeaa. Tämän seurauksena, kun muovataan kakkuja tällaisia ​​muotteja käyttäen, voidaan saada tukea eri kokoisille liitososille. Ongelma voidaan ratkaista vaa'ojen avulla - riittää mittaamaan saman painon osuudet, jotta samalla lukkojen korkeus saavutettaisiin.

  Tee-se-itse-asennustyönä tehdystä metalli-aidasta - asennusominaisuudet

  Rebar-aita on kaunista, toimivaa ja luotettavaa aidatyyppiä, joka kykenee yhdistämään estetiikan hyödyllisyys ja voitto, ja on hyödyllistä korostaa omistajan asemaa.

  Vahvistamisen aitojen asentaminen omiin käsiisi on taloudellinen tapa rakentaa aidan. Ja rakentaminen näyttäisi kunnolliselta, varsinkin jos sen koristelu käyttää taotut tai muut koriste-elementit.

  Kuvagalleria: aidat vahvistamisesta

  Venttiilin valinta

  Komposiittivahvistuksesta saatu aita on visuaalisesta kevyydestään huolimatta vankka ja kestävä rakenne.

  Metallirakenteiden aitaus on vieläkin vahvempi.

  Aseen hitsaukseen käytetään luokan A1 (sileä) tai А3 (aallotettu) rakennusaineita:

  Vaikka jälkimmäistä käytetään useimmiten säätiön kaatamiseen (ura-alue antaa betonisilmukan), se on halvempaa kuin sileä, joten sitä käytetään useimmiten kotitekoisiin aidakkeisiin.

  Keskimääräiset hinnat Moskovassa:

  • 20 ruplasta / mp - halkaisija 10 mm
  • jopa 200 ruplaa / mp - halkaisija 40 mm.
  sisältöön ↑

  rakentaminen

  Minkä tahansa aidan valmistus koostuu useista tärkeistä vaiheista. DIY-aidat eivät ole poikkeus.

  Ensinnäkin on tarpeen mitata ja asentaa säätö, asentaa pylväät, koota ja kiinnittää osat.

  Laskelmat ja merkinnät

  Ammattilaiset kutsuvat tämän vaiheen lokalisointia. Sillä on kehyksen asettaminen.

  Kaikki alkaa ulkoisilla kulmilla. Ne on nimetty varovasti.

  Sitten lasketaan peruspilarien asennuspisteet. Ja viimein, mitataan välimatkoja yhdistävien virtojen väliset raot.

  perusta

  Voit tehdä sen ilman vahvistuksen aitojen rakentamista, rajoittamalla itseäsi vain betonipäällysteillä. Mutta pohjalla rakenne näyttää vakaalta ja vankemmalta.

  Perusta on kaksi versiota:

  1. Betonirauta;
  2. Tiilen perustus.

  Betonin "tyynyn" rakentaminen, johon pilarit rakennetaan, on halvempaa kuin tiilen kaiteen rakentaminen. Lisäksi betoni on kestävämpi.

  Tässä vaiheessa tehdään puinen muotti, johon betonipohja kaadetaan.

  Betonipohjan kaataminen

  • Tulevan aidan ulkoreunaan kaivetaan pylväiden alle, joiden syvyys ei saisi olla alle metriä, koska se on niin syvälle, että maaperä Venäjällä voi jäätyä keskeltä talvella.
  • Edessä pitkin reunaa kaivetaan syvälle ja puoli metriä leveäksi. Pohjaan asetetaan kerros ryöstöä. Pohja voidaan yhdistää vahvistetulla verkolla.
  • Lisäksi lujitushäkki on yksi metriä korkea - puoli metriä kaivannossa, puoli metriä - ulkokehälle. On tärkeää, että kaikki säätöruuvin osat eivät ole keitetyt, vaan ne on sidottu johtoon, jotta vältettäisiin muodonmuutos jäädyttämisen aikana.
  • Sitten muotti on tehty kiinteistä levyistä. Ja liuos kaadetaan siihen osasta sementtiä, osa hienoista raunioista ja kaksi osaa hiekkaa.
  sisältöön ↑

  pilarit

  Jos päätät tehdä ilman perustusta, pitsit valmistetaan, kun pylväät tai reiät porataan. Ne on asennettu, kiinnitetty ruiskuttamalla ja täytetty voimakkaalla betoniliuoksella. Koko rakenteen pitäisi kuivua ja konsolidoida itse vaiheiden asennusvaiheeseen.

  Pilarin asettelu

  Osioiden asennus

  Tässä on monia vaihtoehtoja, joiden valinta riippuu siitä, millaista vahvistusseinää asennat. Komposiittiosat, metalliset, vahvistetut verkot tai yksittäiset sauvat. Joka tapauksessa tarvitset hitsausta ja hiomakonetta.

  Aseiden osien tyypit

  Tasausjarrupalkkien tekemiseksi sinun on mitattava pilareiden välinen etäisyys ja merkitä "korvien" sijainti, johon osa on kiinnitetty.

  • Asfaltilla piirretään luonnonkiveä haluttuun kokoon.
  • Hiomakoneet leikkaavat samoja tankoja, jotka on määritetty määrätyllä aikavälillä mallissa kuvion mukaisesti.
  • Suunnittelu on hitsattu, "korvat", saranat tai muut liitäntäelementit hitsataan sivupalkkeihin. Etupuolella koriste-elementit hitsataan valmiiseen ruudukkoon, jos ne on varustettu.
  • Valmis osa on kiinnitetty tukipylväät.

  Tehdään aita venttiilistä omilla käsillään, video:

  Valmiit aidat voidaan korjata paitsi tehdasvalmisteisilla tuotteilla, myös itse vahvistussauvoilla, jotka on koottu geometriseen kuvioon. Myös tämä aita näyttää hyviltä kiipeilykasveilta.

  Miten venttiileihin asennetaan omat kädet - materiaalit ja työjärjestys

  Myyntiin on olemassa useita tyyppisiä kiinnittimiä venttiileille - "kolmiot", "tuolit" ja monet muut. Tuotteiden hinta vähittäiskaupassa on noin 80 - 90 ruplaa. Mutta miten päästä pois tilanteesta, jos eivät oikealla hetkellä (ei esimerkiksi riitä)? Tai on arvioitu määrä kiinnittimiä niin, että halvempaa tehdä ne itse? Mistä ja miten - tämän artikkelin aihe.

  Jokainen, joka on kiinnostunut itsevalmistajista, selittää, mitä se on, ei ole välttämätöntä.

  Mutta ehkä kaikki eivät tiedä (ja joku on unohtanut), että näiden sulautettujen osien kokoonpano valitaan riippuen siitä tasosta, jossa betoniliuosta on valettu, joten on hyödyllistä muistuttaa tavallisimpia kiinnittimiä.

  • Vaakasuoraan suunnattu muotti. Tällaisissa tapauksissa on suositeltavaa käyttää tukilaitteita, kuten "teline", "tuoli" ja niiden muutokset.
  • Pystysuora täyttö. Tällaisille rakenteille käytetään "tähtiä".

  Venttiilien kiinnittimien perusvaatimukset

  Ilman tietämystä tästä ei ole järkevää ryhtyä kiinnittimien itsenäiseen tuotantoon, jos vain siksi, että lähdemateriaalia ei ole mahdollista valita oikein.

  • Lisääntynyt voima.
  • Absoluuttinen identiteetti koossa.
  • Inertti nesteisiin, aggressiivisiin kemikaaleihin / yhdisteisiin, alhaisiin lämpötiloihin ja teräviin hyppyihin.

  Mikä voi tehdä kiinnittimiä omilla käsillään

  Putkikappaleista

  Näyttää siltä, ​​että pidätin:

  Baarista

  Tällaista laitetta kutsutaan "sammaksi". Tietoja kiireellisyydestä sen sijaan fixanssit, kiista ei vähenevät, mutta monet asiantuntijat ovat samaa mieltä, että se on joskus tehokkaampi yksityisissä asunnoissa.

  Pohjimmiltaan tällaisia ​​osia käytetään yläosan nostamiseen vahvistuspalkkien riviin. Mutta jos pohjan teippi on matala ja betonin kuormituksen jälkeen oletetaan olevan suhteellisen pieni, niin se sopii vaihtoehtona.

  Baarista ja metallirenkaista

  Itse asiassa tämä on eräänlainen "sammakko". Liuos kaadetaan renkaisiin ja yksityiskohta on upotettu kirjaimen "P" muotoon.

  Älä sokeasti keskittymään materiaaliin, josta tukevat osat valmistetaan teollisuustuotannossa. Pohjimmiltaan se on muovia, mutta ei mitään, mutta erityinen, joka täyttää kaikki yllä mainitut vaatimukset. Onko mahdollista määrittää itsenäisesti kaikki saatavilla olevan muovin ominaisuudet?

  Mitä ei pidä puristaa

  Puu ja siihen perustuvat tuotteet. Erilaisia ​​kiinnittimiä, kouruja, vaneripaloja, lujitettamiseen käytettävää lastulevyä ei suositella. On kaksi pääasiallista syytä - pieni lujuus ja kosteuden voimakas imeytyminen.

  Muovipulloja ja vastaavia. Betonimassan latautumista varten tällainen tuki yksinkertaisesti tasoittaa.

  Brick. Selitys on yksinkertainen - se absorboi nesteitä ja vähitellen romahtaa.

  DIY Rebar Aita

  Yksityisten alueiden, porttien ja aukkojen aidan rakentaminen on ensimmäinen asia, joka alkaa talon tai kesämökin rakentamisesta. Aseiden tarkoitus on ennen kaikkea yksityisen alueen suojaaminen kutsumattomilta vierailijoilta. Jos pari vuosikymmentä sitten rakentamisen tärkein kriteeri oli laatutekijä yhdistettynä taloudellisiin hyötyihin, nykyään jokainen kehittäjä pyrkii yhdistämään edut esteettisiin ominaisuuksiin. Kaunis, laadukas aita korostaa paitsi omistajan asemaa myös sen elinkelpoisuutta.

  Vahvistusseinä ei ole niin yksinkertainen kuin se tuntuu - omaperäisyys ja luovuus antavat aidan näkyvän yksinoikeudella.

  Lujittavan aidan rakentaminen - yksi budjetin tavoista. Kuitenkin sen näkyvästä yksinkertaisuudesta huolimatta raudoituksen aitaus voi olla erittäin arvokas ja houkutteleva, varsinkin jos se on sisustettu koristeellisilla tai taotuilla elementeillä.

  Lisäksi tällainen ilmava ja kevyt ensimmäisellä silmäyksellä aita todellisuudessa on kestävin, kestävä rakenne.

  Aseiden rakentaminen koostuu aina kolmesta vaiheesta:

  • aidan sitominen maastoon;
  • säätiön rakentaminen ja rakentaminen;
  • tulevan aidan osia ja niiden asentamista.

  Vaihe 1. Sitoutuminen maastoon

  Kaikkien aidan rakentamisen alku on merkitty kehällä. Aloita ulommat kulmapisteet. Laske sitten huolellisesti tulevien pilarien väliset välekset, jotka toimivat linkkinä saantiyhteyksien välille. Alueen rajoilla merkityt pisteet tulevat pilarien pystyttämiseen. Pohjapilarit voivat olla betonia, tiiliä, metallitelevisiota (putkea).

  Vaihe 2. Säätiö

  Betoniperheen rakentaminen maksaa enemmän, mutta se tekee aidan massiivisemmaksi ja kestävämmäksi.

  Säätiön asettaminen voidaan rajoittaa vain pilarien asentamiseen, ja voit rakentaa betonielementin, niin sanotun betonipyyhkeen, johon pilarit yhdistyvät orgaanisesti. Ensimmäinen vaihtoehto on taloudellisempi, toinen - kiinteämpi, kestävämpi ja teknologisempi.

  Vaihe 3. Aitaosien tuotanto

  Pilarien väliset aukot on täytetty eri hyväksyttävistä materiaaleista. Helpoin ja halvin tapa on käyttää ketjulinkkiä. Akseli venttiilistä tehdään suoraan sauvoilta hitsaamalla. Voi on paljon vaihtoehtoja ja yhdistelmiä tangoista, kaikki riippuu päällikön älykkyydestä ja mielikuvituksesta.

  Lisäksi voit tehdä betonirakoa (kiinteä tai kihara mesh), tässä tapauksessa venttiilejä käytetään sen tarkoitukseen. Harkitse kaikki rakennusvaiheet.

  Joten lujittavan aidan rakentamiseen tarvitsemme:

  • konkreettisen työntekijän ja asentajan apua;
  • levyt 15-20 cm leveä;
  • kaivinkone;
  • murskattu kivi, jonka koko on 5-20 mm;
  • vahvistettu verkko;
  • kokoonpano-osat, joiden osa on 10-25 mm (harja);
  • hitsauskone ja elektrodit;
  • neulomalla (teräs) lanka (1,5-2 mm);
  • metalli koukku sitomalla lanka;
  • metallilevyt 50x40 mm, 4 mm paksu;
  • hiekka;
  • sementti;
  • bitumi;
  • betoniseos tai säiliö betonin valmistukseen.

  Materiaalin määrä riippuu yksilöllisesti kehyksen koosta ja kehittäjän taloudellisista mahdollisuuksista.

  Säätiön rakentaminen

  Kaivamme reiät aitauksen reunan alle 70-100 cm: n syvennyksille. Keski-Venäjällä tämä arvo (1 m) on pakollinen. Tämä johtuu talven jäätymisestä talvella. Eteläisille alueille riittää 70 cm. Betonipinnan koko on 70 x 70 cm.

  Edessä pitkin reunaa kaivetaan myös 50 cm: n syvyisen ja 50 cm leveän kaivannon reunaa pitkin. Kaivannon pohja ja hylsyjen alapuoliset kuopat tampataan alas ja ripotellaan pienellä kerroksella. Jos budjetin sallitaan, on toivottavaa käyttää vahvistettua verkkoa kaivannon pohjaan.

  On tärkeää huomata, että rakenteen tarvitsema nipu on tämä - jonka avulla voit välttää muodonmuutoksia lämpötilan muuttamisen aikana.

  Nyt aloitamme vahvistusverkon luomisen. Neulomme sarakkeen: neljästä sauvasta rakennamme tulevan sarakkeen muotoa kiinnittämällä se neulomalla langalla. Tässä tapauksessa vedämme lankaa metallikoukulla vetämällä se silmukoihin. Tästä syystä sitomme koko kehyksen 30-50 cm: n välein. Pylvään yläpuoliseen osaan lanka sitoo myös metallilevyt 50x40 mm 4 mm, ns. Korvat, joihin aitaosa kiinnitetään. Kiinnitä 2-3 korvaa samalla välein.

  Kaivosta varten on myös rakennettu 50x50x100 cm: n kokoinen vahvikekoko, koska meidän kaide on 50 cm korkea ja neulomme jo kuvatulla tavalla. Kaikki ristikkomallit - napa ja kaide on myös liitetty toisiinsa johtoineen.

  Se on tärkeää! Armeija on sidottu eikä valmistettu siitä syystä, että maaperän jäädyttämisen aikana rakenteessa on pieni muutos. Vaikka ne ovat vain muutamia millimetrejä, ne aiheuttavat väistämättä suurempia vääristymiä ja loppujen lopuksi lyhyttä elinaikaa. Rasvaa voimansiirto lämmitetyllä bitumilla sen suojaamiseksi korroosiolta.

  Seuraava askel on muottien tekeminen. Päällys- tämme levyt sisäpuolelta kuumennetulla bitumilla niin, että betoni asetetaan tasaisesti.

  Me häiritsemme betonia 1 osa sementtiä, 3 osaa hiekkaa. Voit lisätä hieman murskattua kiven murto-osaa 20-40 mm. Täytä kerrokset asteittain.

  Osastojen valmistus

  Lohkojen valmistuksessa on toivottavaa käyttää mallia, joka mahdollistaa kauniiden ja identtisten osien tekemisen.

  Menemme loppuvaiheeseen - verkkorinkaan luomiseen. Tietenkin kaikki materiaali soveltuu tähän: ruudukko, puu ja kivi. Kuitenkin tässä on kuvattu variantti, jossa käytetään vahvikekaivoja.

  Pylväiden välinen span koko mitataan (optimaalinen pituus on 2-3 metriä), korvien sijainti, johon osa kiinnitetään. Ottaen huomioon, että tangon ja palkkien välissä on aukko, vähentää tämä etäisyys. Sileällä pinnalla, jossa aita asennetaan (asfaltti, sementtilattia), merkitse haluamasi mitat, eli piirrä malli.

  Leikkaa haluttu pituus "hiomakone". Levitimme malliin pystysuorat (lyhyet) segmentit yhtä suurella etäisyydellä. Niin kutsutut kiinnitykset sidotaan sivutankoihin sopivissa paikoissa (nämä voivat olla samoja korvia tai silmukoita, koukkuja).

  Ylhäältä laitetaan horisontaalisia sauvoja ja yhdistämme ne pystysuuntaisiin kohtiin. Huolehdi varovasti nivelissä. Käännä suunnitelma taaksepäin. Etusivulle asetetaan koristeelementtejä, jotka voivat olla joko väärennettyjä osia tai vain vahvistusosia, joista esimerkiksi muodostuu geometrinen kuvio. Tiedot sidotaan ensin langalla ja hitsataan sitten.

  Valmis osa voidaan kiinnittää betonipylväisiin. Hitsautuneet kiinnitykset oikeisiin paikkoihin, maalata aidan päälle bitumilla tai maalilla. Armeijan aita on valmis!

  Käytännöllisyys ja talous: lasikuituvahvistus maassa

  Maalaistalot, alueen suunnittelu, puutarha ja vihannespuutarha sekä monet muut tekijät vaativat meiltä tiettyjä kuluja. Tänään pyrimme vähentämään merkittävästi vain yhden materiaalin - lasikuituvahvistusta ja samalla menettämättä grammaa laadussa!

  Kun saapumme dachaan, arvioimme tilannetta joka päivä... on aika rakentaa talo, rakentaa uusi suihkuhuone ja tilapäinen rakennus, sinun täytyy laittaa kasvihuone oikealle ja vasemmalle istuttaa puutarhan sängyn tomaatteja. On tuhansia tällaisia ​​päätöksiä, mutta kukin niistä on vapaataikaa ja taloudellisia kuluja, ja jos voimme löytää aikaa töihin maassa ainakin vapaapäivänä, raha ei yksinkertaisesti tule meille kerran viikossa. Vain yksi asia jää - säästää rakennuksia, suunnitella, viljellä joitakin kasveja. Jotta talonrakennusta ei rajoitettaisi, jatka rakentaa ja saavuttaa mahdollisimman suuria tuloksia, ei ole ollenkaan tarpeen luopua esineistä tai osista puutarhasta, voit aina valita siihen liittyviä materiaaleja sen varmistamiseksi, että se maksaa hieman halvemmalla.

  Tänään päätimme tutkia sellaista materiaalia kuin lasikuituosat. Tämä on korkealaatuista ja huomattavaa rakennusmateriaalia, jota voidaan turvallisesti soveltaa maassa. Ominaisuuksiltaan ja positiivisilta ominaisuuksiltaan sitä voidaan käyttää lähes kaikkialla, mikä vähentää välittömästi tietyntyyppisiä kuluja 15-30%: lla. Katsotaan siis tarkemmin, koska aihe on varsin mielenkiintoinen!

  Mikä on lasikuituvahviste

  Tämä on ainutlaatuinen rakennusmateriaali, joka ei ole kovin erilainen kuin teräsvahvistus ulkoisten tietojen mukaan, mutta teknisestä näkökulmasta se on vakava kilpailija. Perusteeseen kuuluu lasikuitu ja polymeerit. Vahvikkeen sisempi osa on kiinteä kuitukerros, joka on yhdistetty polymeerihartseihin, ulompi osa on saman kuidun sarja, joka kulkee spiraalissa pitkin sauvan koko pituutta.

  Vahvistustyöt: ammatillinen neuvonta, tekniikat ja salaisuudet

  Tässä artikkelissa puhutaan erilaisista rakenteiden vahvistamisesta ja avataan joitain asentajan ammatin salaisuuksia. Lisäksi annetaan yksinkertaistetut laskelmat, dokumentaatiot, vahvistusohjelmat. Artikkelissa on käytännön vinkkejä ja suosituksia vahvistuskohteiden toteuttamiselle.

  Vahvistustyypit

  Vahvistus on erottamaton osa rakennetta, jonka materiaali mahdollistaa siirtymisen nesteestä kiinteään tilaan. Tätä prosessia kutsutaan asetukseksi tai kovettumiseksi. Vahvistusmenetelmillä erotetaan:

  1. Disperse - lisäämällä kuituja tai metallirastuja nestemäiseen liuokseen. Antaa monoliittiosan jäykkyyden ja kulutuksenkestävyyden. Levitä lattiaan, liittimiin. Sitä voidaan käyttää yhdessä sauva-menetelmän kanssa.
  2. Rod - betonin tai laastin tilavuudessa on varret (verkko, runko), joka jakaa kuorman rakenteen sisällä. Käytä rakennusten laakeriin ja erikseen seisovia elementtejä.
  3. Kerros (vahvistuskerros) - nestemäisen liuoksen kerrokseen tai kittiin kuuluu verkko, joka antaa vakauden viimeistelykerrokseen. Käytetään koneiden koristeluun ja korjaukseen.

  Tässä artikkelissa tarkastelemme rakenteiden vahvistamista kehyksen ja verkkojen avulla.

  Rakenteiden vahvistaminen

  Kovettunut betoni voi kestää korkeita puristuskuormia - jopa 1000 kg / cm2, mutta epävakaa murtuma, repiminen ja venytys. Lisäksi sen tuotanto on suhteellisen halpaa.

  Vahvistinmassa on huomattava vetolujuus, mutta se on epävakaa puristamiseen ja taivuttamiseen. Lisäksi tuotantokustannukset ovat korkeat, koska ne sisältävät metallien uuttohinnan.

  Koska mikä tahansa tukirakenne altistetaan yhdistetyille kuormille, tarvitaan useita vaatimuksia täyttävää materiaalia. Lujitustangojen ja betonin yhdistelmä antaa niiden ominaisuuksien yhdistelmän. Tuloksena on betoni, joka on kestävä puristukseen, taivutukseen ja murtumiseen.

  Koska kaikki w / w-tuotteet ovat ehdollisesti jaettu tehdas- ja paikallistuotantoon, venttiilit toimivat eri tavoin. Useimmat tehdasvalmisteiset tuotteet valmistetaan esijännitetyllä vahvistuksella. Ennen betonin asettamista muotoon tangot on esijännitetty (kireät) erityisellä laitteella. Kovettamisen jälkeen varret jännittyvät edelleen - vahvistus kuin "puristaa" koko elementin pitkin niitä, mikä parantaa huomattavasti osan mekaanisia ominaisuuksia. Esimerkiksi palkki tai laatta, jossa on esijännitetty vahvike, kestää suurempia kuormia (+ 40-60%) taivutuksessa kuin tavalliset.

  Korkea kerrostaloissa lujitushäkki toimii koko rakenteen perustana. Tangot siirretään yhdestä elementistä toiseen, mikä tekee niistä toisiinsa liitetyt ja antaa tarvittavan jäykkyyden rakennuksen kehykseen. Tämä vaikutus mahdollistaa pilvenpiirtäjiä suhteellisen pienellä alueella.

  Vahvistus SNiP

  Vastuvien rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa poikkileikkauksen ja sauvojen lukumäärän laskeminen on yksi tärkeimmistä. Vahvistustasoja säännellään asiakirjoilla - SNiP 2.03.01-84 "Betoni- ja betoniteräsrakenteet" ja liite "Monoliittirakenteisten betonirakenteiden vahvistaminen. Manuaalinen suunnittelu. Nämä asiakirjat kuvaavat yksityiskohtaisesti laskelmia, toleransseja ja vaatimuksia rakenteille, joissa vahvistusta käytetään.

  Tangojen toimintaedellytykset ja vaatimukset normalisoidaan asiakirjalla GOST 10884-94 "Teräs betoniteräksille".

  Syvälliset laskelmat ovat välttämättömiä suurien ja monimutkaisten esineiden rakentamisessa - korkeat rakennukset, sillat, tornit ja patoja. Rakenteiden lujittamisen yksityisen rakentamisen laskemiseksi riittää, että noudatetaan perussääntöjä, jotka ovat merkityksellisiä kaikissa vahvistamisen tapauk- sissa.

  Laitteiden valikoima

  Toinen hyödyllinen asiakirja on tuotevalikoima. Se sisältää kaikki lujittavien tuotteiden mahdolliset ominaisuudet - mittarin paino ja sen riippuvuus halkaisijasta, sauvan ja teräslaadun poikkipinta-ala sekä monet muut. Nämä tiedot ovat välttämättömiä monimutkaisemmille laskutoimituksille - monoliittiset lattiat, säiliöt tai rakennukset, joissa on enemmän kuin 3 kerrosta.

  Vahvistusluokka

  Yleensä käytettiin yleisimmin tangon tavaraa ja halkaisijaa. Tavanomaisesti tätä asetusta voidaan kutsua "optimaaliseksi purkaukseksi". Se sisältää tangot, joiden läpimitta on 6-18 mm. GOST 5781: n mukaisen optimaalisen purkausventtiilin luokat:

  1. A1 (A240). Sileä sauva Ø 6-12 mm - keloissa (kelat, kelat), 12-40 mm - sauvoissa (ympyrä).
  2. A2 (A300). Siinä on kierteiset kylkiluut. Halkaisija 10-12 mm - keloissa, 12-40 mm - sauvoissa.
  3. A3 (A400). Poikittaiset ripat eroavat "joulukuusesta" pituussuuntaisista kylkiluista. Ø 6-12 mm - kelat, 12-40 mm - sauvat.

  Muitakin merkkejä harvoin löytyy - lähinnä suuritehoisilla paikoilla, nämä tuotteet tehdään tilauksesta korkealaatuisemmalta teräkseltä.

  Betonin vahvistaminen on vain kaksi rakennetyyppiä: tasainen verkko (voi olla kaareva) tai spatiaalinen kehys. Säleikköä käytetään alustalevyille ja tasoituskerroksille, tilakuvake on tarkoitettu irto-elementteihin, kuten palkkeihin, kattoihin, panssaroidun vyön, pylväiden, seinämien jne. Päälle. Samanaikaisesti kaksi ristikkoa, jotka on järjestetty vakaalle etäisyydelle toisistaan, ovat jo kehys (esimerkiksi seinä).

  Vahvistuksen laskenta

  Kun tuotteen (elementin) muoto ja sen koko määritetään, asia pysyy pienenä - määrittää luurangasolun halkaisijan ja nousun. Rakennuksessa, jossa on alhainen vaatimus, sovelletaan optimaalisesti tehokasta laskennallista järjestelmää. Läpimitaltaan erilaisten venttiilien käyttö on yksinkertaista - sitä enemmän kuormaa elementti kantaa, tarvitaan paksumpia sauvoja.

  Kehyksen ja ristikon mittarit eri malleille:

  Sovitetussa laskennassa voidaan soveltaa yleistä periaatetta - riittävä solupituus on yhtä suuri kuin sauvan halkaisija kerrottuna 10: llä. Vahvistukset on lisättävä kriittisiin paikkoihin - elementtien liitoskappaleet ja liitännät - eli lisävavat on asennettava.

  Vahvistusjärjestelmä

  Pääsääntöisesti kaksi elementtityyppiä on tehty teräsbetonista - palkkeja ja laattoja. 80 prosentissa tapauksista kaksi tehtävää riittää täydellisen monimutkaisuuden puitteisiin:

  • varret - lujittavat sauvat Ø 12-18 mm, jotka on järjestetty pitkin rakennetta;
  • Jakelu (rakenteelliset) elementit - langoista valmistetut Ø 6-8 mm, jotka levittävät avaruudessa ja kiinnittävät työtangot tiettyyn sävelkorkeuteen.

  Tietenkin sinun tarvitsee neuloa lankaa.

  Palkin vahvistus: 1 - luukun, pohjapalkkien ja panssaroidun vyön vahvistaminen; 2 - ripustuspalkkien vahvistaminen, säätö; 3 - suojakerros 40 mm; 4 - lisätyötangot; 5 - tärkeimmät työtangot; 6 - puristin

  Jos palkin pitäisi olla ripustettu, kaikkien sen tankoissa on oltava sama osa (vähintään 16 mm). Uppopalkin ansiosta sauvat voivat olla halkaisijaltaan pienempiä.

  Levyvahvuusjärjestelmä: 1 - uppolevy; 2 - roikkuu levy; 3 - "sammakko"; 4 - jakoventtiilit; 5 - työvälineet

  Ripustuslevyn runko koostuu kahdesta peilikuvioista. Yhtä etäisyyttä niiden välillä pidetään pysäytysten avulla.

  Rebar-kone

  Jotta "puristin" tai "sammakko" -elementit saataisiin tarvitsemaan erityinen laite taivutuskone. Jos konkreettista konkreettista määrää odotetaan, sen on aloitettava tämän koneen valmistamisella käsiteltävästä materiaalista. Se on työtaso teräsrungolla, joka on asennettu vaakasuoraan asentoon.

  Asennustyökalun asentamiseen paikan päällä tarvitset käytettävissä olevan materiaalin - metallin leikkauksen, joista on oltava kaksi kulmaa 40x40 tai 45x45.

  1. Koneen pääosa - pysäytä holkilla. Keskellä työtasoa hitsataan pystysuoraan 8-10 mm: n pitkä sauva ja valitaan teräsputki, joka kulkee löysästi sen päälle.
  2. Hitsauta vipu putkeen - vaakasuoran hyllyn paras kulma putkeen. Jos kulma ei ole, painotus on 100 mm hitsattua sauvaa.
  3. Vivun vyön hitsaukseen on mukava kahva.
  4. Laitamme suurimman halkaisijan (mutta enintään 18 mm) vahvistuksen, joka on taivutettava työpöydän pitkän reunan suuntaisesti.
  5. Kiinnitä korostus työpöytään - paras paikka on kulma.

  Koneella voi olla jokin muotoilu. Tärkein ajatus - voima kohdistuu kolmelle pisteen vipujen kautta.

  Myynnissä on usein tehdasvalmisteita, jotka on tarkoitettu taivutusvahvistukseen, mutta ne harvoin kestävät voimakkaita kuormia ja ovat tarkoitettu kotikäyttöön. Suuria määriä voi ostaa sähköllä 220 tai 380 V: n taivutuskoneella. Sähkökoneen avulla on mahdollista taivuttaa melko monimutkaisia ​​elementtejä, joita käytetään myös taiteellisessa taontamaalauksessa. Uuden 40 mm: n taivutuskoneen hinta alkaa 70 000 ruplaa.

  Hitsausliittimet

  Yleisin vika lujitustöiden suorituksessa - sähköhitsauksen käyttö kehyksen elementtien liittämiseen. Syyt, joiden vuoksi tätä ei tehdä:

  1. Ylikuumenemismetalli. Käytettäessä A1-, A2-, A3-, terästehtaan, melko suuren hiilipitoisuuden omaavia liitososia käytetään. Tämä tarkoittaa, että lämmityksen jälkeen se menettää jopa 50% sen lujuusominaisuuksista. Tämä on erityisen tärkeää kulmikkaille liitoksille.
  2. Virheellinen kuormitusjakautuminen. Tangon jäykästi kiinnitetty (hitsattu) osa on sellaisenaan eristetty ja toimii erikseen muusta osasta. Tästä syystä epänormaaleja rasituksia esiintyy, keskittyen kovaan kiinnitykseen (hitsaukseen) eikä koko pituudelle.
  3. Väärin koottu kehys voidaan heittää pois (mahdotonta muuttaa).
  4. Vaara muille työntekijöille - voi aiheuttaa vahingossa sähköiskun.
  5. Sähkön hinta.

  On kuitenkin olemassa tapauksia, joissa hitsaaminen on välttämätöntä, mutta välttämättä vaaditaan myös:

  1. Sulautettujen osien asennus (ZD). ZD - prioriteettielementit, joissa keskitytään suuriin kuormituksiin. Ne on hitsattu runkoon, jotta kuormitettaisiin paremmin vetoihin.
  2. Pitkittäisliitosten hitsaus (päällekkäisyydet). Ylikuumennettu vahvike säästää jopa 70% vetolujuusominaisuuksista. Lisäksi päällekkäisyydestä se kaksinkertaistuu. Hitsauspituus ei ole merkityksellinen.
  3. Kiinnitys olemassa oleviin ZD- tai teräselementteihin (rakennusten jälleenrakennuksen aikana).

  Neulomisvarusteet

  Sitovat leikkaavat saumat keskenään - ahkera ja aikaa vievä työ. Mutta sitä ei voida välttää vahvistaessaan rakenteita. Tätä varten käytä pehmeää neuleliinettä, jonka paksuus on 0,5 - 2,5 mm. Työkalun kiinnitin - kiinnittimen koukku - jokainen asiantuntija valitsee itselleen. Tehdasmalleissa on pieni valikoima, mutta useimmissa tapauksissa koukku on tehty paikan päällä kaapelin Ø 8-12 mm sauvasta. Tätä varten sinun on taivutettava se kätevään muotoon ja kiristettävä se toisesta päästä. Muoviputki voidaan asettaa koukun takaosaan. Myös koukku voidaan asentaa langattomaan ruuvimeisseliin, mikä helpottaa työtä.

  Asentajan työskentelyn helpottamiseksi on kehittyneitä virkkuukoukkuja:

  1. Tehdasvarren koukku. Varren ja koukkuakselin väliin asennetaan laakeri.
  2. Automaattinen koukku. Pyörii, koska jousi on kytketty kärkeen.
  3. Neulontalaite (ase). Toimenpide on automatisoitu, itse pistooli painaa tangot ja neulostaa langan.

  Kun kehität kehyksiä eri elementteihin, käytetään eri yhteensopivuusvaihetta. Mitä tärkeämpi sivusto on - sitä tiheämmät solmut sijaitsevat.