Miten tyhjennyspumppu on suunniteltu ja mihin tarkoitukseen

Useiden erilaisten erikoislaitteiden runsaus voi paljastaa paitsi aloittelevan kotiopettajan myös ihmisen, jolla on paljon kokemusta. Kauppojen valikoiman täydellisyydestä johtuen säännöllisesti erikoistuneet uutuudet on suunniteltu helpottamaan henkilön elämää ja tämä on täysin perusteltua. Kokemattomat käsityöläiset ihmettelevät usein, mitä tyhjennyspumppu on, ja miten se eroaa muista laitteista, kuten ulostuspumput tai pumput pumppaamaan vettä kaivoon ja kaivoon. Työn periaate on samanlainen, mutta vakavia eroja on. Yritetään selvittää se.

pitoisuus

Miksi tarvitsemme tyhjennyspumppuja ↑

Suotavien pumppujen pääasiallinen tarkoitus on pumpata nestettä epäpuhtauksilla. Tässä ne eroavat reiän pumppuista, jotka pumpattavat vain vettä ilman epäpuhtauksia. Viemäröintilaitteet voivat työskennellä erilaisissa säiliöissä: viemärikaivoissa, kaivoksissa, kaivoksissa, teollisissa järjestelmissä, kotitalousjätevesijohteissa ja muissa jätevedenpuhdistamoissa. He voivat siirtää ja tyhjentää ulosteiden viemäreitä huollettaessa taloja tai kellarin tulvia.

Vaikuttaa siltä, ​​että tyhjennys- ja ulostepumput ovat identtisiä. Näin ei ole, niiden välillä on perustavanlaatuinen ero, joka koostuu kiinteiden hiukkasten sallitusta kokoonpanosta pumpatusta viemäristä. Kuivatuslaitteille tämä arvo vaihtelee laitteen mallin mukaan 3-12 - 120 mm. Ulkopumpu voi toimia vain nesteissä, joissa kiinteät sulkeumat ovat kokonaan poissa tai niiden koko on liian pieni. Siksi ne on välttämättä varustettu erilaisilla hiomakoneilla.

Laite ja vedenpoistojärjestelmien toimintaperiaate ↑

Suunnittelu koostuu moottorista ja pumppuyksiköstä, jotka on sijoitettu suljettuun koteloon. Moottorin siipipyörä on kiinnitetty roottoriakseliin ja varustettu siipillä. Pumppuyksikkö on varustettu arina, jonka läpi neste imeytyy. Kiinteiden epäpuhtauksien suurin sallittu koko, jonka laite voi kulkea itseensä, riippuu reikien halkaisijasta. Useimmissa malleissa on kellutyyppiset kytkimet.

Vedenpoiston pumppujen käyttö korkeissa lämpötiloissa olisi rajoitettava ajoissa. Tämä johtuu siitä, että moottoria jäähdytetään siirtämällä lämpöä pumpatulle nesteelle. Tarvittaessa on valittava erityinen laite, joka on suunniteltu toimimaan kuumassa ympäristössä.

Mitkä ovat vedenpoistopumput ↑

Pinta-laitteet ↑

Laite on tarkoitettu asennettavaksi säiliön reunaan. Laite toimii seuraavasti: säiliön pohjassa sisääntulo laskeutuu, joka imee pumpattavan nesteen. Pintapumppu voi toimia automaattitilassa, ja tähän tarkoitukseen käytetään erityistä kelluntamekanismia, joka valvoo nesteen pitoisuutta kytkinkytkimelle. Heti kun vesi kohoaa tietyn pisteen yläpuolelle, uimuri nousee ja kytkee laitteen päälle.

Pinta-tyyppisten mallien suurin etu on liikkuvuus ja helppokäyttöisyys. Tarvittaessa laitetta voidaan helposti siirtää ja asentaa uuteen paikkaan, mikäli se on hajonnut, korjaukset voidaan tehdä helposti ja nopeasti, koska kaikki pumppujen osat ovat käytettävissä. Pieni vivahde: ​​jos aiot liittää pumppu viemärijärjestelmään, sinun täytyy tietää putkien halkaisija, koska laite johdetaan putkien läpi.

Upotusmallit ↑

Uppopuhelimen käyttöperiaate on yleensä samanlainen kuin pinta, mutta sen rakenne on erilainen. Laite toimii suoraan pumpattavalla välineellä, joten se laskeutuu täysin säiliöön nesteellä. Jätevedet eivät pääse laitteeseen letkun kautta, kuten pintaveden, mutta pumpun pohjassa olevien reikien kautta. Tässä asennetaan siivilä, joka estää suuria hiukkasia ja kivet pääsemästä juoksupyörään.

Upotusmallit toimivat automaattitilassa. Pumppu käynnistyy, kun tietty määrä nestettä kertyy. Laitteisto on valmistettu tehostetulla sähköeristyksellä, joka estää piirin. Tämä toimenpide ei ole täysin tarpeeton, koska laite on jatkuvasti nestemäisessä väliaineessa. Uppopumpun edut: suuri teho ja näin ollen suorituskyky, luotettavuus ja kestävyys, turvallinen käyttö.

Mitä etsit laitteen valinnassa?

Jos aiot ostaa tyhjennyspumppu, sinun on tiedettävä tarkkaan, mitkä ominaisuudet määrittävät sen toiminnallisuuden. Näitä ovat:

Muista tutustua laitteen tekniseen dokumentointiin. Se kuvaa veden määrää, jonka yksikkö pumpataan ajan yksikköä kohden. Kotimaisten pumppujen maksimikapasiteetti on 180 litraa minuutissa. Tämä riittää veden poistamiseksi kellarista tai altaan tyhjenemiseksi.

Kiinnitä huomiota! Jos nollauspiste on koneen yläpuolella, sen toiminta menetetään. Mitä suurempi purkauspiste on, sitä suurempi menetys.

Sen määrittämiseksi meidän on tiedettävä likimääräinen korkeus ja etäisyys, jolla vettä syötetään. Korkeus voidaan määritellä eron pisteen, jossa neste poistuu suuttimesta ja laitteen upotuksen tasosta.

Viemäröintipumput on suunniteltu toimimaan erilaisina saastumisympäristöissä. Laitteen määrittely määrittää epäpuhtauksien suurimman sallitun koon, jonka laite voi kaipaa vaikuttamatta sen suorituskykyyn. Tällä perusteella laitteet jaetaan kolmeen ryhmään:

 • Kevyesti likaantunut tai puhdas neste (epäpuhtaudet, joiden koko on enintään 5 mm). Niitä käytetään pumppaamaan vettä altaista tai sadesäiliöistä.
 • Keskipitkällä saastuneella nesteellä (epäpuhtauksien koko enintään 25 mm). Käytetään kaivojen tai kaivojen tyhjentämiseen.
 • Likaiselle nesteelle (epäpuhtauksien koko 25-38 mm). Käytetään sulatettuun, sateeseen tai voimakkaasti saastuneeseen veteen.

Viemäröintipumput toimivat hyvin pumpattaessa erilaisia ​​epäpuhtauksia sisältäviä nesteitä. Kotitalouksien malleilla ei ole eniten voimaa, mutta kotitalouksien tarpeisiin se on melko tarpeeksi. Jos odottamattomia tilanteita esiintyy, kuten kelluntapohjan upottaminen sulavedellä tai jäteveden ongelmat, voit kutsua asiantuntijoita voimakkaasti ammattilaistarvikkeisiin. He nopeasti ja tehokkaasti selviytyvät mihinkään tehtävään.

Viemäröintipumppu

Jätevesipumppu on laite, jota käytetään vaikeiden vesitilanteiden ratkaisemiseen. Esimerkiksi kertyneen veden poistamiseksi pohjaveden korkeiden tasojen, sulaveden kerääntymisen jälkeen pitkittyneiden sademäärien jälkeen tulivuori kellarissa säännöllisten vuotojen vuoksi. Myös kotitalouksien tyhjennyspumppuja käytetään pumppaamaan vettä kaivoista, kaivannoista, altaista, suodatuskaivoista, sumpista. Tämä on erinomainen vaihtoehto pumppaamaan tyhjennysaukot astianpesukoneista ja pesukoneista, kylpyammeista, wc: stä, suihkukaapista jne. Tämä laite on monenlaista, se voidaan asentaa suoraan kaivoon ja toimia joko itsenäisesti tai pysyvästi ja sitä voidaan käyttää lähistöllä ja pumpata nesteet letkun avulla. On syytä huomata, että tyhjennyspumppausasemaa voidaan käyttää sekä yksityisten tehtävien toteuttamiseen että hyödyllisyys-, rakennus- ja korjaustöiden toteuttamiseen.

Laitteiden edut ja haitat

Viemäripumppuilla on seuraavat edut:

 • voidaan asentaa itsenäisesti ja paikallaan;
 • on uimurikytkin, joka ohjaa veden täyttöä;
 • joka on valmistettu erittäin kestävästä materiaalista, jota korroosio ja muut ulkoiset ärsykkeet eivät vaikuta;
 • pienet ja pienet painot, pienikokoisuus mahdollistaa kuljetuksen helpon;
 • voi pumpata vettä, joka sisältää kiinteitä sulkeumia, joissakin malleissa jopa käsitellään kuituja, joitain ei-aggressiivisia kemikaaleja;
 • ne ovat erinomainen suorituskyky, maksimaalinen upotus syvyys, voimakas tekniset ominaisuudet;
 • ei tarvitse erityistä hoitoa.

Useimmilla kuivatuspumpuilla on vain yksi suuri haitta - ne ovat riippuvaisia ​​sähköverkoista. Laite ei voi toimia ilman jatkuvaa virtalähdettä.

Laitteen toiminta ja toimintaperiaate

Olemme jo selvittäneet, mitä tyhjennyspumppu on, nyt harkitsemme laitteen suunnittelun ominaisuuksia. Laite toteuttaa nesteiden poiston asemalta säiliöön, jossa vettä varastoidaan. Asema toimii mahdollisimman tehokkaasti, jos rakenteen sisälle jäävien kiinteiden vähimmäisjakeiden koko vaaditaan. On syytä huomata, että useimmilla malleilla on uimurikytkin, joka seuraa säiliön vesitasoa. Eri syvyyksissä ja eri lämpötiloissa voidaan asentaa erilaisia ​​tyhjennyspumppuja. Tätä on harkittava sopivan mallin valinnassa.

luokitus

Viemäröintipumput voivat olla monenlaisia:

Submersibles asennetaan altaaseen tai säiliöön, niillä ei ole erikoistuneita letkuja ja suuttimia, nesteiden pumppaus suoritetaan suoraan säiliöön. Vesi kulkee pienen tyhjennyspumpun pohjalla olevan erityisen reiän läpi. Myös nämä asemat on varustettu suodattimilla, jotka sallivat vain tiettyjen kokoisten jakeiden.

Pinta-asemien osalta ne asennetaan kaivojen ja kaivojen viereen, vesi pumpataan erityisletkujen kautta. Jos tarvitaan nesteen täyttötason säätöä, käytetään uimuripumppuja, joissa on uimuri. Mutta tyhjennyspumput ovat ilman kellukytkintä, tällaiset asemat toimivat yksinomaan paikallaan.

Malliominaisuudet

Nyt eri valmistajien markkinoilla on valtava määrä kuivatuspumppuja. Tarkastellaan pienimpien tyhjennyspumppujen ja laitteiden tavanomaisia ​​runkokokoja. On tarpeen kohdentaa yksittäiset asemat, esimerkiksi tyhjennyspumppu Zubr-tutka 1100 s. Tämä on pieni laite, joka pystyy käsittelemään jopa 35 mm: n sulkeutumia. Kuivaa pieniä lampia ja lampia. Sitä voidaan käyttää myös puutarhan kasteluun ja kasteluun. Mallissa on erityinen sulake, joka suojaa vaurioilta.

Mitä tulee tyhjennyspumppuun, Patriot f 900 on voimakas asema, joka pystyy puhdistamaan laitteita, joilla on suuri kontaminaatio, hiukkasten halkaisija on jopa 30 mm. On automaattinen lukko. Muiden suosittujen mallien tekniset ominaisuudet on korostettu alla olevassa taulukossa.

Moottoriteho 350 wattia.

Enimmäiskorkeus 6 m.

Suurin teho 7000 l / h.

Suurin upotus syvyys 5 m.

Suspendoitujen hiukkasten enimmäiskoko on 30 mm. 5%

∅ poistoaukko G 1 1/4 "(41,9 mm).

Kaapelin pituus 10 m.

Moottorin teho 450 wattia.

Enimmäiskorkeus 6 m.

Suurin tuottavuus on 7500 l / h.

Suurin upotus syvyys 5 m.

Jäykistettyjen hiukkasten enimmäiskoko on 30 mm ja enintään 5%.

∅ poistoaukko G 1 1/4 "(41,9 mm).

Kaapelin pituus 10 m.

Kulutus - 350 l / min.

Virrankulutus - 1200 wattia.

Upotus vesipatsaaseen - 8 m.

Läpäisevien hiukkasten maksimikoko - 5 mm.

Pumppukotelo - muovi.

Kytkin - kellunta.

Kulutus - 220 l / min.

Teho - 750 wattia.

Upotus vesipatsaaseen - 8 m.

Läpäisevien hiukkasten maksimikoko - 5 mm.

Pumppukotelo - muovi.

Kytkin - kellunta.

Toimitus: 180 l / min

Pumppaavan nesteen lämpötila: korkeintaan 400 ° C

Läpimeno: 10,8 m 3 / h.

Teho: 370 wattia.

Syöttö: 10 m 3 / tunti.

Jännite 220 wattia.

Suuttimen halkaisija: 50 mm.

Suurin pää: 8 m.

Suurin virtaus: 11, 3 m 3 / tunti.

Teho: 400 wattia.

Läpäisevien hiukkasten halkaisija: 5 mm.

Sitä käytetään puhtaassa vedessä, muovista.

Pumpun runko: Ruostumaton teräs.

Suurin teho: 0,3 wattia.

Suurin pää: 5.5 m.

Maksimisyöttö: 8,5 m.

Lämpötila: jopa 50 astetta.

Uimurikytkimen läsnäolo.

Suunnittelun valintaominaisuudet

Jotta voit valita korkeimman laadun tyhjennyspumpun, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin ominaisuuksiin:

 • Pienet tyhjennyspumput voidaan käyttää yksityissektorilla vain keskikokoisiin tehtäviin, esimerkiksi uima-altaan puhdistamiseen (tärkeä: jos haluat pumpata sulavettä tai poistaa nestettä kellarista, on parempi kiinnittää huomiota vakiokokoisiin malleihin);
 • Laitteiden laajuus (mitä korkeammalle on valumispumpun tekniset ominaisuudet, sitä todennäköisempää on, että sitä voidaan käyttää monimutkaisten tehtävien toteuttamiseen esimerkiksi rakennustöiden ja korjaustöiden suorittamiseksi);
 • (jotkut laitteet on suunniteltu toimimaan yksinomaan puhtaalla vedellä, eivät missään tapauksessa saa tukkeutua, myös laitteita, jotka pystyvät helposti käsittelemään jopa 50 mm: n sulkeutumien käsittelyn);
 • tyhjennyspumpulla on oltava suuri teho selviytyä kaikista tehtävistä (tärkeä: tämän vuoksi suosittelemme, että harkitset kuinka usein aiot käyttää laitetta ja missä olosuhteissa se varastoidaan);
 • laitteiden kustannukset (älä katso, että tuodun vedenpoistopumpun, esimerkiksi kuivatuspumpun Alco, on paljon parempaa laatua kuin kotimaiset tuotteet - Dzhileksin tyhjennyspumppu, useimmiten laitteilla on vastaavat tekniset indikaattorit).

Asennuksen ja käytön ominaisuudet

Mitä tulee kuivatuspumppujen käytön ominaisuuksiin, ne ovat harvassa. Sinun tarvitsee vain säilyttää laitteet lämpimässä ja kuivassa paikassa, välttää suorat säteet, jotka kuuluvat laitteeseen, tutustu ohjeisiin yksityiskohtaisesti ja käytä laitetta oikein, älä säilytä sitä talvella, käytä sitä sopivassa lämpötilamoodissa ja vältä liian suuria sulkeumia.

Kuinka asentaa tyhjennyspumppu?

Asentaminen tyhjennyspumppu on erittäin yksinkertainen. Aluksi heti oston jälkeen suosittelemme, että tarkistat aseman pyörimissuunnan. Tämä voidaan tehdä kytkemällä laite sähköverkkoon ja mittaamalla virtaus. Kun olet irrottanut rakenteet, vaihda vaiheet ja asenna edellinen versio uudelleen. Sitten sinun tarvitsee vain yhdistää kaksi numeroa. Paras vaihtoehto olisi totta.

Kun olet tarkistanut pyörimisen, aseta laite tasaiselle alustalle, kytke se virtalähteeseen.

Huomaa, että aseman on oltava tarkasti pystysuora. Muista asentaa pidike uimurikytkimen kahvaan.

Jos malli on sijoitettava säiliön sisään, esimerkiksi altaaseen tai kaivantoon, varmista, että varustetaan suodatin, joka on arvokas este roskia ja kuituja vastaan. Suosittelemme, että asennat tällaisen suodattimen: laita tiilet asemalle, metallilevy.

valmistajat

Yksi tärkeimmistä jätevesipumppujen valmistajista korostamme:

 • Pedrollo (Italia);
 • Makita (Japani);
 • Gilex (Venäjä);
 • Alko (Saksa);
 • Kääpiö (Ukraina);
 • Grundfos (Eurooppa).

Sekä kotimaiset että tuodut valmistajat tekevät vain laadukkaita ja luotettavia laitteita.

johtopäätös

Jotta voit valita sopivan tyhjennyspumpun, suosittelemme, että tutustut yksityiskohtaisesti kaikkiin markkinoilla oleviin tarjouksiin, selvität alueet, joista ostat sen, tutustut laitteiden teknisiin ominaisuuksiin ja ymmärrät asemia. Markkinoilla on valtava valikoima malleja, joten voit valita version kohtuulliseen hintaan sopivalla laadulla ja teknisillä indikaattoreilla.

Kuinka tyhjennyspumppu toimii, mitä tarvitaan ja miten se toimii

Erot vedenpoisto- ja ulostepumput

Kuinka tyhjennyspumppu toimii

 • pinnallinen;
 • upotettavat.

Jotta määritettäisiin, mikä tyhjennyspumppu soveltuu parhaiten tiettyihin töihin, kannattaa tutkia kunkin laitteen tyypit ja miten tyhjennyspumppu toimii eri olosuhteissa.

Pintapumput, joista esimerkki näkyy kuvassa, asennetaan veden yläpuolelle kuopan lähellä. Vesi pumpataan ulos letkulla, joka upotetaan veteen ja saavuttaa säiliön pohjan. Laite voi toimia automaattitilassa, mutta se vaatii kelluntumekanismia, mikä säätelee säiliön nestetasoa. Veden nousu nostaa myös uimuria, joka vaikuttaa ohjauselementteihin ja kytkee pumpun päälle (lisätietoja: "Viemäröintipumppu kellukytkimellä, laitteella ja toimintaperiaatteella").

Uppopumput toimivat samoilla periaatteilla kuin pinta-aloilla, joten erot ovat rakenteiden osassa. Ensinnäkin upotuslaitteiden nimen puolesta puhuu tarpeesta upottaa ne veteen, ja toiseksi tämä seikka, joka määrittää tällaisten laitteiden toiminnan periaatteen: neste pumpataan itse pumpulla ilman letkuja tai suuttimia. Pumppu imeyttää vettä pohjassaan olevan reiän läpi, ja rakenne on varustettu suodattimella, joka suojaa kiinteitä hiukkasia vastaan.

Jätevesipumpun periaate

Kuinka käyttää tyhjennyspumppua ja samalla käyttää sen kaikkia mahdollisuuksia? Jotta pumppu toimisi mahdollisimman tehokkaasti, pumpattavan nesteen pitoisuus on pienin, ja niiden mitat eivät saisi ylittää sallittuja arvoja.

Kuinka valita viemäripumppu: tarkistaa vaihtoehtoja + luokitus parhaiden laitteiden markkinoilla

Viemäröintipumput antoivat valtavia etutöitä. Väsymättömät laitteet pumppaavat vettä meille kaivoista, reunuskaivoista, kellareista, kastelu- ja puhdistussäiliöistä. Maavalliossa on monia tärkeitä toimintoja, joita se voi selviytyä vain asianmukaisella valinnalla. Hyväksy, jotkin laitteen hyödyt, joita ei käytetä teknisten rajoitusten vuoksi.

Kerromme perusteellisesti sivuston lukijoille, kuinka valita tyhjennyspumppu. Ymmärrämme, millaista tarvetta suorittaa tietyn työn. Opit meiltä kaikki hienot yksityiskohdat ja tekniset kriteerit, joiden mukaan määritetään sopiva kuivatuspumpun malli.

Artikkelin kirjoittaja laatii huolellisesti kaikki tekijät, joiden perusteella voidaan tehdä valitettava valinta. Hän antaa esimerkin ja kuvailee yksityiskohtaisesti suosittuja tyhjennyspumppuja, joiden laatu on todistettu käytännössä. Tekstin tietosisältö lisää merkittävästi valokuva- ja videosovelluksia.

Laitteen rakenne ja toimintaperiaate

Aluksi nämä laitteet luotiin pumppaamaan vettä veteen upotetuista kellareista. Myöhemmin laitteiden käyttö on laajentunut. Nykyaikaiset mallit on suunniteltu pumppaamaan matalat saastuneet nesteet kaivoista, kaivoista, altaista, kaivoista ja kaivojen puhdistamisesta.

Lisäksi niitä käytetään tuotannossa, sisältyvät prosessiin. Useimmat välineet pystyvät pumppaamaan nesteitä, joiden epäpuhtaudet ovat noin 10 mm.

Viemäröintipumput ovat erityislaitteita, jotka on suunniteltu melko kapealle työalueelle. Käyttämällä sitä muuhun tarkoitukseen ei suositella. Huolimatta siitä, että tyhjennysjärjestelmiä käytetään matalien kaivojen ja kaivojen puhdistuksessa, niitä ei ole tarkoitettu pysyvään käyttöön niissä. Laitteet eivät voi toimia ulostepumppuna, vaikka jotkut "käsityöläiset" yrittävät korvata ne.

Viemäröintilaitteet voivat toimia vain helposti saastuneiden nesteiden kanssa. Kiintoaineiden määrä laitteen tyypistä riippuen vaihtelee välillä 3 - 40 mm.

Ulkopuoliset pumput toimivat aggressiivisissa nesteissä, kun kiinteät sulkeumat puuttuvat kokonaan. Ne on välttämättä varustettu silppurilla, jotka erityisten terien avulla poistavat kokonaan suuret epäpuhtaudet.

Jos katsomme laitetta yleisimmän muodon, se koostuu useista elementeistä:

 • Sähkömoottori
 • Juoksupyörä sijaitsee akselilla. Vastuu nesteen liikkumisesta laitteen sisällä. Voidaan sijoittaa suoraan moottoriin tai jonkin matkan päähän siitä.
 • Pumpun solmu. Se on varustettu imusuulakkeella. Neste siirtyy laitteeseen suuttimen aukkojen kautta. Niiden halkaisija määrittää epäpuhtauksien koon, jolla laite voi toimia.
 • Suljettu kotelo. Sisällä se on kaikki työtehtävät.
 • Automaattinen kytkin Kytke päälle ja pois virta riippuen nesteen tilasta. Tämä estää laitteen tulvan tai sen niin kutsutun "kuivakäynnin".

Tyypillisen pumpun kaavio:

Kun laite on aktivoitu, sähkömoottori pyörittää akselia juoksupyörällä käynnistyy. Vyöhyke, jolla on harvinainen ilma, muodostaa liikkuvien siipien ympärille, mikä pienentää paineita kammion sisällä.

Nestettä vedetään suuttimien kautta reikiin ja menee laitteen sisään. Tässä keskipakoisvoiman vaikutuksesta se työnnetään ulos, josta se tulee putkeen tai poistoletkuun.

Pumpun normaalikäytössä on tärkeää, että kammion sisällä olevien kiinteiden epäpuhtauksien määrä ei ylitä 10% sen tilavuudesta. Toinen vivahde. Vakiokanavia ei ole suunniteltu kuumien nesteiden pumppaamiseen.

Ne voivat tehdä tämän lyhyessä ajassa, kun laitteen moottori jäähdytetään ja lämmittää pumpattavaa nestettä. Jos haluat pumpata jatkuvasti kuumaa vettä, valitse erityinen malli.

Tyypit kuivatuspumpuista

Asennuspaikasta riippuen kahdenlaisia ​​vedenpoistolaitteita on erottu - pinta ja upotettava.

Pintapumppauslaitteet

Suunniteltu asennettavaksi säiliön reunaan, joka on täytetty nesteellä pumppaamiseen. Tulo laskeutuu säiliön pohjaan, jossa se imee vettä epäpuhtauksilla.

Tällainen laite kykenee toimimaan ilman ihmisen puuttumista, jolle on kytketty virtausmekanismi, joka reagoi pumpattavan nesteen tasoon. Kun se nousee ylös, uimuri ponnahtaa ylös, mikä on signaali laitteen käynnistämiseksi ja päinvastoin.

Pinta-laitteet ovat helposti ylläpidettäviä ja liikkuvia. Ne ovat riittävän helppoja kuljettaa ja asentaa uuteen paikkaan. Kaikkien laitteiden komponentit ovat saatavilla, joten niiden korjaus ei ole vaikeaa. Pintavälineillä on usein keskimääräinen teho. Voidaan käyttää pumppausasemiin, jotka on liitetty kaivoihin tai reikiin.

Upotettavat tyhjennyspumput

Tämän tyyppiset pumput on suunniteltu toimimaan suoraan pumpatussa nesteessä, joten ne on upotettava täysin säiliöön. Laitteen tärkein ero on imusuuttimen puuttuminen.

Neste saapuu pumppuun erityisten reikien läpi, jotka sijaitsevat rakenteen pohjassa. Laitteen juoksupyörän suojaamiseksi suurilta kiinteiltä epäpuhtauksilta asennetaan silmäsuodatin.

Laitteet toimivat automaattisesti, kytke päälle vain kun tietty määrä nestettä kertyy. Laitteessa on välttämättä varustettu parannettu sähköeristys, joka selittyy sen toiminnalla nestemäisessä väliaineessa. Uppopumpun suuri etu on niiden suuri teho ja suorituskyky, melua, kestävyyttä ja turvallista toimintaa.

Yleiskatsaus tyypilliseen upotettavaan tyhjennyspumppuun ASP 900 D INOX -mallin esimerkissä:

Valitsemalla tyhjennyspumppu antaa

Viemäröintipumppu - yksi kysytyimmistä laitteista dachassa. Tämä tehokas ja samalla kompakti laite pystyy tekemään isoja isoja ja erittäin tärkeitä tehtäviä.

Tällaisten laitteiden suora tarkoitus on työskennellä likaisten kuivatusvesien kanssa.

Mutta asia ei rajoitu pumppaamaan vettä kevättalvella kellarista. Tehokkaat isännät kääntävät tyhjennyspumpun kasteluun. Tekniset ominaisuudet mahdollistavat pumppu vesistöjen ottami- seksi lampoista ja muista avoimista säiliöistä ilman paljon vaikeuksia.

Pohjaan laskettu yksikkö vetää pohja-ainetta ja kuljettaa sen sängyille tarjoamalla erinomaisen biologisen lannoitteen.

Tämäntyyppisiä pumppuja käytetään uima-altaiden kunnossapidossa ja rakennustöiden aikana kaivojen tyhjentämiseen sateiden jälkeen.

Missä tapauksissa käytetään

Jätevesipumppujen laajuus voidaan jakaa useille tunnetuille alueille, kuten:

 • pumpataan vettä kuopista puhdistuksen ja korjauksen aikana;
 • kaivojen kuivatus niiden talteenotossa;
 • tulvan poistaminen jäteveden läpäisykyvyssä;
 • kuivien lattioiden säilyttäminen kellareissa (laitteeseen on asennettu automaattinen ohjausyksikkö, joka vastaa laitteen oikea-aikaisesta kytkemisestä päälle ja pois päältä);
 • kastelu erityisten säiliöiden sängyissä ja puutarhassa;
 • jäteveden käsittely;
 • uima-altaiden ja kodin sisustamoiden ylläpito;
 • pumppaamalla sadevettä.

Jokainen näistä tehtävistä edellyttää sopivan pumppumallin valintaa.

luokitus

Kaikki tyhjennyspumput on jaettu kahteen päätyyppiin:

Työskentely pinnalla

Asennus vedenpitävällä lautalla suoraan tyhjennettyyn lähteeseen on myös sallittua. Useimmiten yksikköä käytetään vedenpeitteen tyhjentämiseen ja vesisäiliöiden varaamiseen. Nestettä imetään imuletkun läpi.

 • liikkuvuutta;
 • kyky kytkeytyä dieselgeneraattoriin, jos virtalähdettä ei ole;
 • pieni paino;
 • helppo huolto ja asennus;
 • budjetin hinta.
 • lisääntynyt melutoiminta;
 • kyvyttömyys käyttää suuria syvyyksiä;
 • moottorin ylikuumenemisen todennäköisyys.

Syvyys tai upotettava

Laitteen rakenteesta riippuen ne voivat sukeltaa kokonaan tai kellua pinnalla (puoli upotettava tyyppi). Käytä kaivoissa ja kaivoissa kunnossapidon aikana. Kaikki tämäntyyppiset laitteet kykenevät työskentelemään erittäin likainen nestettä, joka sisältää suuria epäpuhtauksia.

Käytössä ne jaetaan seuraavasti:

 • todellisesta tyhjennysmallista;
 • tarkoitettu kaivoihin;
 • sopii kuoppiin;
 • viemäri ja uloste.

Suunnittelussa ovat:

 • pystysuora (kotimainen) - käytetään seitsemän metrin syvyydessä;
 • horisontaalinen (teollinen) - upotettu jopa 150 metriä.
 • ei tarvita letkua nesteen keräämiseen;
 • yksikössä on kaikki tarvittavat suodattimet;
 • luotettavuus;
 • korkea suorituskyky ja korkea paine;
 • vastustuskyky aggressiiviselle materiaalille;
 • mahdollisuus käyttää kuumaa nestettä (jopa +60 astetta);
 • suojaa kuivalta ajoilta ja kyky työskennellä melkein kuivana (pumppaamalla pohja liete).
 • automaation perustaminen vaaditaan;
 • yksikkö ei puhdista vettä.

laite

Tuotteella on kestävä teräskotelo (harvemmin muovista tai valuraudasta), jonka sisällä on moottoritila ja pumpun kammio juoksupyörällä. Kun akseli ja juoksupyörä pyöritetään, neste johdetaan jatkuvasti pumppukammion seinämiin, jolloin muodostuu tyhjövyöhyke imuportin alueella. Keskipakoisvoima herättää voimakkaan imuilman.

Sisääntulo on varustettu silmäsuodattimella, jonka solujen koot ovat täsmällisesti mitoitettuja. Uloskivamallit ovat suurempia ja viemäröintimallit ovat pienempiä. Juoksupyörä (useammin se on yksi pyörä ja terät) on järjestetty siten, että likainen vesi virtaa kehon läpi aiheuttamatta pyörivien yksiköiden murtamista.

Valintaominaisuudet

Kaikki tämäntyyppiset pumput on tietenkin suunniteltu toimimaan saastuneiden vesien kanssa. Laitteeseen asennetun suodattimen ominaisuuksista riippuu kuitenkin täysin, kuinka tehokasta se selviää tehtävästä. Teknisten ominaisuuksien ja käyttöalueen määrittämiseksi sinun on tutustuttava tuotteeseen kiinnitettyyn passiin. Tämä asiakirja ilmaisee likahiukkasten ja suodatinvaihtoehtojen koon. Esimerkiksi ulostepumput eivät pelkää erittäin suurikokoisia epäpuhtauksia ja tiheää koostumusta (langat, hiukset, kynnet).

Laitteiden tyyppi on toinen erittäin tärkeä vivahde. Pintamallit ovat helppokäyttöisiä liikkuvuuden vuoksi, mutta ne eivät toimi talvella.

Niillä on myös alhainen tuottavuus ja teho, eikä niitä ole suunniteltu toimimaan suurella syvyydellä. Upotettavat mallit ovat tehokkaampia. He eivät pelkää talvikakkuja ja soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön, sillä niillä on riittävä teho ja suorituskyky. Älä unohda kierrätyslaitteita.

Suorituskyky ja teho - toisiinsa liittyvät parametrit. Mitä tehokkaampi pumppu, sitä parempaa suorituskykyä se näyttää. Suorituslaskelmien tekeminen on välttämätöntä jättää marginaali 25-30%.

Tärkeitä "pieniä asioita", jotka liittyvät suunnitteluominaisuuksiin:

 • Imusulun sijainti. Jos se on pohjassa, laite tyhjentää käyttötilan kokonaan. Ylempi aita ei salli tämän.
 • Ylikuumenemissuoja on hyödyllinen tekninen ominaisuus, jonka avulla voit tallentaa laitteen kuivaksi.

Brändistä tai brändistä riippuu kuinka kauan pumppu kestää. Kotimarkkinoilla esitetään sekä kalliita eurooppalaisia ​​malleja että halvempia tuotteita Venäjällä tai Kiinassa. Hinta riippuu pääosin yksikön voimasta ja sen suorituskyvystä. Teholuokitus 200-400 wattia on matalissa malleissa. Keskitason yksiköt kuluttavat jopa 1 kilowattituntia sähköä tunnissa, pumppaamalla 300 litraan nestettä.

Tuotemerkit yleiskatsaus

Kotimarkkinoilla niiden tuotteita edustavat useat luotettavat ja todistetut tuotemerkit:

Pedrollo

Tunnettu italialainen brändi, jonka laitteita erottaa luotettavuus, innovatiiviset teknologiat, pitkä käyttöikä ja innovatiivinen muotoilu. Tuotemerkki tuottaa useita sarjoja pumppuja.

TOP- ja TOP FLOOR-sarjan tyhjennyspumput on suunniteltu pumppaamaan jätevedet. Vortex-juoksupyörällä varustettu ammattimainen VX voi helposti selviytyä ulosteen poistosta, ja ne voivat itse asiassa toimia jatkuvatoimisessa tilassa ja raskaissa kuormituksissa.

GRUNDFOS

Valmistaja Tanskasta on saanut maailmanlaajuisen tunnustuksen pumppauslaitteiden korkeasta laadusta. Unilift KP-sarjassa toteutetaan pieniä uppokuumentyyppisiä yksiköitä - todellinen löytö kesän asukkaille.

Pumput toimivat sekä puhtaalla että hiukan saastuneella vedellä, jossa on likaa jopa senttimetriä. Ja Unilift AP -sarjan pumput myös selviytyvät likaisista jätevesiä, jotka sisältävät kuitumaisia ​​epäpuhtauksia.

"Caliber"

Brändi on ollut kotimarkkinoilla vuodesta 2001. Edustaa kiinalaisia ​​laitteita, kohtuuhintaisia ​​ja
ominaista hyvä rakentaa laatua.

Jätevedenpumppuja tuotetaan sarjassa NPC. Nämä ovat keskipakoisvia uppoasennettuja yksiköitä, jotka on varustettu automaattisella sammutusjousella. Jokaisen mallin merkinnät ilmaisevat suodatettavien hiukkasten tehon ja koon (toinen numero). Esimerkiksi SPC-250/15 NK (teho 250 W, suodatettavat hiukkaset korkeintaan 15 mm).

Issue hinta

Eurooppalaiset pumput ovat korkealaatuisia ja kalliita yksiköitä, jotka on suunniteltu pitkän käyttöiän ajan.

Kotimaisia ​​tuotemerkkejä myydään edullisin hinnoin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pumppujen laatu ja luotettavuus ovat huomattavasti huonompia kuin merkittävät kilpailijat. Usein ne sopivat paremmin toimintaolosuhteisiin. Esimerkiksi ne eivät pelkää sähköverkon jännitehäviöitä.

Pumppua voi ostaa hintaan 1,970 ("Caliber") ja 11,300 (Pedrollo) ruplaa.

Minkä materiaalin haluat rakentaa talosi? Artikkamme auttaa sinua tämän kanssa!

Jos sinulla on tarpeeton laiva ja haluat kierrättää sen, niin http://greenologia.ru/utilizaciya-texniki/avto/poslednij-put-korablej.html-linkin tiedot auttavat sinua tämän kanssa!

hyväksikäyttö

Oikean tyhjennyspumpun valinta on vain puolet taistelusta. Kuinka hyvin ja kuinka kauan sitä käytetään, riippuu toimintaohjeiden noudattamisesta:

 • älä käytä laitetta veteen kiinteiden epäpuhtauksien kanssa, joiden kokoa sitä ei ole suunniteltu;
 • On kiellettyä pumpata räjähtäviä ja syttyviä nesteitä (esimerkiksi bensiiniä);
 • Laitteen käyttö ei ole suositeltavaa käytön aikana.
 • pumpun teknisten tietojen on vastattava sen soveltamisalaa (huomioon otetaan huomioon kapasiteetti, syvyys ja nesteen saastumisaste).

Mikä on tyhjennyspumppu

Kuinka tyhjennyspumppu toimii, mitä tarvitaan ja miten se toimii

Kellojen suojaaminen ja rakennusten perusteet riippuvat paljolti vedenpoistopumpun laadusta. Usein läpimurto vesijohtovedessä tai vedenpoistojärjestelmän tukkeutuminen sateenkauden aikana aiheuttaa rakennusten alemman osan tulvan, mikä johtaa terveydentilan tilan heikkenemiseen ja tuhoisien prosessien laajaan kehittämiseen. Ongelma voidaan ratkaista vedenpoistopumpulla, jonka tarkoitus ja periaate käsitellään tässä artikkelissa.

Erot vedenpoisto- ja ulostepumput

Mikä on tyhjennyspumppu? Vedenpoistopumppujen päätoiminto pumppaa ja tyhjenee vettä mistä tahansa säiliöstä ja säiliöstä, mukaan lukien kaivokset, kaivokset, viemäriverkot tai puhdistuslaitokset. Viemäröintipumppu voi suorittaa kerrostaloissa työskentelevien ulosteen tyhjennystä ja antaa mahdollisuuden puhdistaa kellareja vedestä. Katso myös: "Viemäröinti- ja ulostuspumppu - tyypit ja erot".

Sovellusten samankaltaisuudesta huolimatta vedenpoisto- ja ulostepumpuilla on monia eroja. Pääosa on erilainen kyky työskennellä kiinteiden hiukkasten kanssa vedessä: tyhjennyspumput voivat toimia hiukkasten halkaisijaltaan 3 - 12 mm (ei lasketa teollisuuspumppuja, jotka työskentelevät jätevesijärjestelmien kanssa - tällaiset laitteet voivat "pilkkoa" hiukkasia, joiden läpimitta on enintään 120 mm ).
Ulkopohjaiset pumput haluavat työskennellä puhtaiden tai melkein puhtaiden nesteiden kanssa, joissa voi esiintyä vain hyvin pieniä sulkeumia. Tästä syystä monilla ulostepumpuilla on lisäksi varustetut silppurit, jotka vähentävät hiukkasia hyväksyttävälle koolle. Laitteen juoksupyörä voi olla puoliksi avoin, yksikanavainen tai pyörre.

Kuinka tyhjennyspumppu toimii

Viemäröintipumput voidaan jakaa kahteen olennaisesti erilaiseen tyyppiin:

Jotta määritettäisiin, mikä tyhjennyspumppu soveltuu parhaiten tiettyihin töihin, kannattaa tutkia kunkin laitteen tyypit ja miten tyhjennyspumppu toimii eri olosuhteissa.

Pintapumput, joista esimerkki näkyy kuvassa, asennetaan veden yläpuolelle kuopan lähellä. Vesi pumpataan ulos letkulla, joka upotetaan veteen ja saavuttaa säiliön pohjan. Laite voi toimia automaattitilassa, mutta se vaatii kelluntumekanismia, mikä säätelee säiliön nestetasoa. Veden nousu nostaa myös uimuria, joka vaikuttaa ohjauselementteihin ja kytkee pumpun päälle (lisätietoja: "Viemäröintipumppu kellukytkimellä, laitteella ja toimintaperiaatteella").

Jätevesipumpulla on oltava kaksi putkea: sisääntuloaukko, jonka kautta toimitetaan jäteveden syöttö säiliöstä, ja poistoaukko, joka johtaa vettä ulos täyttösäiliöstä.
Pintapumput on suojattava veden tulosta moottoriin, koska tässä tapauksessa se voi epäonnistua. Tästä syystä pumpun tehon pitäisi olla riittävä pumppaamaan nestettä nopeudella, joka ylittää veden nousunopeuden kuopassa. Ammattilaiset neuvovat käyttämään putkia yhdistämään pumppu viemärijärjestelmään, mutta tämän vuoksi sinun on tiedettävä tarkat putkiston halkaisijat.

Pintavedenpoistopumput ovat melko liikkuvia ja helppoja ylläpitää. Tarvittaessa laitetta voidaan helposti siirtää toiseen paikkaan, jossa nesteensiirtoa tarvitaan, ja tuloksena olevat toimintahäiriöt on usein korjattu kentässä, koska rakenne on yksinkertainen.

Uppopumput toimivat samoilla periaatteilla kuin pinta-aloilla, joten erot ovat rakenteiden osassa. Ensinnäkin upotuslaitteiden nimen puolesta puhuu tarpeesta upottaa ne veteen, ja toiseksi tämä seikka, joka määrittää tällaisten laitteiden toiminnan periaatteen: neste pumpataan itse pumpulla ilman letkuja tai suuttimia. Pumppu imeyttää vettä pohjassaan olevan reiän läpi, ja rakenne on varustettu suodattimella, joka suojaa kiinteitä hiukkasia vastaan.

Tällaiset pumput toimivat automaattisesti uimurisysteemillä tai muovikupilla, mikä ilmaisee veden pinnan nousua ja kytkee pumpun päälle.

Koska uppopumpun on työskenneltävä veden alla, valmistajat luovat korkealaatuisen sähköeristyksen vähentääkseen oikosulun riskiä minimiin. Näitä laitteita voidaan käyttää sekä koti- että eri toimialoilla - erilaisten pumppumallien tekniset ominaisuudet voivat vaihdella hyvin laajoilla rajoilla.
Mitkä ovat hyvät upotettavat vedenpoistopumput? Käyttäjät arvostavat heitä turvallisuudesta ja hyvistä tuloksista, joita useimmissa tapauksissa voidaan käyttää enimmäismäärään. Lisäksi upotettavat laitteet ovat luotettavia ja kestävät hyvin pitkään.

Jätevesipumpun periaate

Kuinka tyhjennyspumppu toimii? Laitteen käyttöperiaate riippuu sen tarkoituksesta: tyhjennyspumpun on siirrettävä vettä rakennuksesta säiliöön, joka on suunniteltu nesteiden varastoimiseen. Pumput itse asennetaan usein suoraan vesipumppaukseen.

Kuinka käyttää tyhjennyspumppua ja samalla käyttää sen kaikkia mahdollisuuksia? Jotta pumppu toimisi mahdollisimman tehokkaasti, pumpattavan nesteen pitoisuus on pienin, ja niiden mitat eivät saisi ylittää sallittuja arvoja.

Laitteen asennuksen syvyys voi vaihdella tilanteesta riippuen, mutta on ääneen lausumaton sääntö, jonka mukaan: mitä pienempi pumppu on asennettu, sitä helpompi työskennellä ja tarvittaessa se voidaan poistaa nopeasti. Katso myös: "Tee-se-itse tyhjennyspumpun korjaus - vinkkejä ja tapoja."
On erittäin tärkeää ottaa huomioon veden lämpötila: kuivatuspumpun rakenne ei tarjoa korkeiden lämpötilojen työskentelyä, koska laitteiden moottoria jäähdytetään lämmöneristyksen vapauttamiseksi nesteeseen. Useimmat valmistajan ohjeissa ilmoittavat valmistajan maksimilämpötilaa, joka on 50 astetta. Tietenkin on vakavampia malleja pumppuja, jotka voivat työskennellä vaikeammissa olosuhteissa, mutta näillä laitteilla on melko kapea erikoistuminen, joten sinun ei pitäisi keskittyä niihin.

Kuinka valita tyhjennyspumppu

Valutuspumpun valinta riippuu sen käyttöolosuhteista.

Jos haluat ostaa pumppu, joka vastaa kaikkia vaatimuksia, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, mihin se on tarkoitettu ja seuraaviin seikkoihin:

 1. Käyttöolosuhteet Huolimatta jätevesipumppujen hyvistä tuloksista niiden toteutus voi olla vaikeaa, jos pumpatussa vedessä on suuria kiinteitä jakeita. Jos aloitamme tästä parametrista, voimme tehdä seuraavan päätelmän: tyhjennyspumput ovat erinomaisia ​​pumppaamaan vettä, jos rakennusten kellareihin pääsee tulvia. Järven kuivumiseksi sinun on luotava pumppu pumppua pitkin. Rakennustyömailla on parempi valita hiomakoneella varustetut ulostepumput.
 2. Laskelmat. Laskettaessa tarvittavaa pumpputehoa on otettava huomioon tällainen hetki: yhden metrin syvyys vaaditulla teholla vastaa kymmenen metriä vaakatasossa. Esimerkiksi kuopan pumppaamiseksi 5 m syvältä letkun pituuden tulisi olla 50 m. On tärkeää ymmärtää, että pumppausnopeus on alhainen, koska pinnalla on myös pituus, joka kulkee pitkin maata. Tätä parametria on myös harkittava. Jos laskelmat tehdään oikein, mutta paine on edelleen heikko, sinun on lisättävä pieni pituusmittaus laskelmiin - yleensä noin 3 m. Pumpun suorituskyky riippuu suuresti sen kapasiteetista, joten tätä indikaattoria on kiinnitettävä erittäin paljon huomiota. Katso myös: "Pumppu jäteveden pumppaamiseen kotona - mitä valita."
 3. Oikean mallin valinta. Tämä kohta riippuu monista tekijöistä, mutta paikan, jossa pumppu asennetaan, on suurin vaikutus valintaan. Asiantuntijat suosittelevat pumppujen asentamista pieniin kaivoihin, joiden syvyys on noin puoli metriä. Tämä estää veden joutumisen lattian pinnalle ja jos käytät automaatiota pystysuorassa kellukkeessa, lattia pysyy yleensä kuivana, koska uimurimekanismit toimivat erittäin luotettavasti asianmukaisen virityksen avulla (lue myös: "Vedenpoistopumppu likaiselle vedelle - mikä on parempaa, pinta tai "). Jos asennukseen valittu paikka on mitoitettu pituus ja leveys yli 50 cm, voidaan käyttää mitä tahansa float-laitetta. Tarvittaessa säiliön täydellinen tyhjennys, voit käyttää pinnan malleja, joissa ei ole float-mekanismia.

Viemäröintipumput ovat luotettavia laitteita, joiden avulla voit poistaa kellareiden tulvien seuraukset ja estää tällaisten tilanteiden syntymisen. Lisäksi tarvittaessa tyhjennä kaikki säiliö, jossa vedenpoistopumput ovat välttämättömiä yksiköitä, joilla ei ole yhtäläisyyksiä.

Mikä on likaisen veden huuhtopumppu?

Likainen vesi-sähköpumput ovat kannettava keskipakolaite, joka on suunniteltu pumppaamaan sekä puhdasta että saastunutta vettä. Tällaisia ​​laitteita on monia malleja, jotka eroavat toisistaan ​​omissa ominaisuuksissaan. Esimerkiksi veden saastumisaste, kiinteiden sulkeutumien halkaisija, kuitumaisten epäpuhtauksien läsnäolo, muta-aineen tiheys jne. Yksittäiset laitteet pystyvät tuottamaan 38 mm: n suuruisten kiinteiden hiukkasten läpäisykyvyn.

Laitteen soveltamisala

Likaisen veden tyhjennyspumppu asennetaan suoraan saastuneisiin säiliöihin. Se poistaa nesteet rakennustyömailla, viemäriverkot, kaivannot, viemärijätteet kotitalouksille, teollisuus, pumppu vesi kasteluun ja vähentää pohjaveden määrää. Jokaisessa yksikössä on uimuri, joka seuraa veden tasoa, minkä seurauksena laite kytkeytyy automaattisesti päälle ja pois päältä.

Rakennepiirustusten mukaan tyypillinen likaisen veden huuhtopumppu koostuu keskipakopumpusta, jota käyttää kolmivaiheinen, ilmatiiviisti pakattu moottori, jossa on oikosulkuinen roottori. Moottorin sisäisten osien pakollinen tiivistys akselin ulkonemasta. Siten pumpattavan nesteen vaikutus mekaaniseen tiivisteeseen, hermeettiseen erotuskammioon ja kumimateriaalin vahvistettuun mansettiin eliminoidaan kokoonpanoon. Neste syötetään yksikköön suojaverkkosuodattimen avulla.

Likaisen veden tyhjennyspumppua ei ole suunniteltu nesteiden pumppaamiseen räjähdysalttiissa ja syttyvissä olosuhteissa. On kuitenkin syytä mainita räjähdyssuojattujen laitteiden yksittäiset mallit. Jos haluat kysyä, mistä ostaa viemäripumppun, poistumatta kotoa, yritä vierailla erikoistuneilla sivustoilla, jotka tarjoavat tällaisia ​​tuotteita.

Riippuen sellaisten sähköpumppujen vaatimuksista, joita asiakas haluaa estää työskentelynesteen esteetön pumppaaminen erilaisissa pilaantumisasteissa, lisäksi erilaisissa olosuhteissa ne eroavat voimakkaasti suoritustyypin mukaan. Esimerkiksi jotkut mallit toimivat saastuneella vedellä, jolla on seuraavat fysikaaliset parametrit: lämpötila +25 ° C - + 60 ° С, lian tiheys - jopa 2500 kg / m3, on sallittua ottaa käyttöön mekaanisia epäpuhtauksia, kuten hiekkakiveä, sementtihiukkasia, jonka todennäköinen pitoisuus ei ole enempää kuin 10% suhteessa koko massaan ja optimaalinen läpimitta enintään 5 mm.

Tiettyyn tyyppiseen suorituskykyyn tarkoitettu likaisen veden tyhjennyspumppu pystyy käsittelemään joitakin raakaöljyn sulkeumia jopa 10 painoprosentin pitoisuutena. On pidettävä mielessä, että raakaöljy koostumuksessaan ei saa ylittää 7% parafiinia, 3% rikkiä vapaassa tilassa. Kuitenkin tarvittaessa ja hätätilanteissa on sallittua käyttää pumppua mudavirtojen pumppaamiseen, epäpuhtauksien ollessa enintään 100 prosenttia raakaöljystä, mutta enintään viiden tunnin ajan tuotteen koko käyttöiän ajan seuraavaan suuriin kunnostamiseen asti.

Likaisen veden tyhjennyspumppu on pystysuorassa, joten se on tavanomaisessa kunnossa. Jotta laite voidaan nopeasti jäähdyttää, se upotetaan koko vesipitoiseen väliaineeseen koko kehon kanssa. Jotta suurjännitepumppausvirtakaapeli venytettäisiin ja näin ollen vahingoitettaisiin, pumpun minkä tahansa mallin upottaminen nestemäiseen työvälineeseen on suoritettava kiinteällä, testatuilla kaapeleilla.

Laajalti tunnettu malli pumput kuten yritysten Lowara (malli Vortex, DL), Dreno (Alfa), Nocchi (Omnia, Priox), Grundfos (DW, EF), Speroni (SXG 1000, TF), Wilo (Wilo-EMU KS, Wilo-Drain TP 65), Pedrollo (VX, VXC, VX-I, VX-F VORTEX). Parhaan mahdollisen hinnan ja laadun suhde ovat kotimaiset GNOM-pumput, joissa on malleja 6, 7, 10, 25-20, 40-25, 53-10

11 outoja merkkejä, jotka osoittavat, että olet hyvä sängyssä Haluatko myös uskoa, että tuo mukavaa romanttista kumppaniasi sängyssä? Ainakin et halua punastua ja anteeksi.

Älä koskaan tee tätä kirkossa! Jos et ole varma siitä, käyttäytyisikö kirkossa oikein, et todennäköisesti tee oikein. Tässä on kauhea lista.

13 merkkiä, joilla sinulla on paras aviomies, ovat todella suuria ihmisiä. Mikä sääli, että hyvät puolisot eivät kasva puissa. Jos toinen puoli tekee nämä 13 asiaa, niin voit.

15 syöpätapahtumaa, joita naiset useimmiten jättävät huomiotta Monet syöpätaudit ovat samanlaisia ​​kuin muiden sairauksien tai oireiden oireet, joten niitä ei useinkaan oteta huomioon. Kiinnitä huomiota kehoon. Jos huomaat.

On käynyt ilmi, että joskus jopa kaikkein kova kunnia päättyy epäonnistumiseen, kuten on kyse näiden julkkisten kanssa.

Miksi tarvitsen pienen taskun farkkuja? Kaikki tietävät, että farkuissa on pieni tasku, mutta harvat ihmettelevät, miksi hän tarvitsee. Mielenkiintoista, se oli alun perin paikka xp: lle.

Miten tyhjennyspumppu on suunniteltu ja mihin tarkoitukseen

Useiden erilaisten erikoislaitteiden runsaus voi paljastaa paitsi aloittelevan kotiopettajan myös ihmisen, jolla on paljon kokemusta. Kauppojen valikoiman täydellisyydestä johtuen säännöllisesti erikoistuneet uutuudet on suunniteltu helpottamaan henkilön elämää ja tämä on täysin perusteltua. Kokemattomat käsityöläiset ihmettelevät usein, mitä tyhjennyspumppu on, ja miten se eroaa muista laitteista, kuten ulostuspumput tai pumput pumppaamaan vettä kaivoon ja kaivoon. Työn periaate on samanlainen, mutta vakavia eroja on. Yritetään selvittää se.

pitoisuus

Jätevesipumppu on suunniteltu pumppaamaan epäpuhtauksia sisältäviä nesteitä.

Suotavien pumppujen pääasiallinen tarkoitus on pumpata nestettä epäpuhtauksilla. Tässä ne eroavat reiän pumppuista, jotka pumpattavat vain vettä ilman epäpuhtauksia. Viemäröintilaitteet voivat työskennellä erilaisissa säiliöissä: viemärikaivoissa, kaivoksissa, kaivoksissa, teollisissa järjestelmissä, kotitalousjätevesijohteissa ja muissa jätevedenpuhdistamoissa. He voivat siirtää ja tyhjentää ulosteiden viemäreitä huollettaessa taloja tai kellarin tulvia.

Vaikuttaa siltä, ​​että tyhjennys- ja ulostepumput ovat identtisiä. Näin ei ole, niiden välillä on perustavanlaatuinen ero, joka koostuu kiinteiden hiukkasten sallitusta kokoonpanosta pumpatusta viemäristä. Kuivatuslaitteille tämä arvo vaihtelee laitteen mallin mukaan 3-12 - 120 mm. Ulkopumpu voi toimia vain nesteissä, joissa kiinteät sulkeumat ovat kokonaan poissa tai niiden koko on liian pieni. Siksi ne on välttämättä varustettu erilaisilla hiomakoneilla.

Suunnittelu koostuu moottorista ja pumppuyksiköstä, jotka on sijoitettu suljettuun koteloon. Moottorin siipipyörä on kiinnitetty roottoriakseliin ja varustettu siipillä. Pumppuyksikkö on varustettu arina, jonka läpi neste imeytyy. Kiinteiden epäpuhtauksien suurin sallittu koko, jonka laite voi kulkea itseensä, riippuu reikien halkaisijasta. Useimmissa malleissa on kellutyyppiset kytkimet.

Jäteventtiilin rakenne

Vedenpoiston pumppujen käyttö korkeissa lämpötiloissa olisi rajoitettava ajoissa. Tämä johtuu siitä, että moottoria jäähdytetään siirtämällä lämpöä pumpatulle nesteelle. Tarvittaessa on valittava erityinen laite, joka on suunniteltu toimimaan kuumassa ympäristössä.

Laite on tarkoitettu asennettavaksi säiliön reunaan. Laite toimii seuraavasti: säiliön pohjassa sisääntulo laskeutuu, joka imee pumpattavan nesteen. Pintapumppu voi toimia automaattitilassa, ja tähän tarkoitukseen käytetään erityistä kelluntamekanismia, joka valvoo nesteen pitoisuutta kytkinkytkimelle. Heti kun vesi kohoaa tietyn pisteen yläpuolelle, uimuri nousee ja kytkee laitteen päälle.

Pinnan tyhjennyspumppu on erittäin liikkuva ja helppo pitää yllä.

Pinta-tyyppisten mallien suurin etu on liikkuvuus ja helppokäyttöisyys. Tarvittaessa laitetta voidaan helposti siirtää ja asentaa uuteen paikkaan, mikäli se on hajonnut, korjaukset voidaan tehdä helposti ja nopeasti, koska kaikki pumppujen osat ovat käytettävissä. Pieni vivahde: ​​jos aiot liittää pumppu viemärijärjestelmään, sinun täytyy tietää putkien halkaisija, koska laite johdetaan putkien läpi.

Uppopuhelimen käyttöperiaate on yleensä samanlainen kuin pinta, mutta sen rakenne on erilainen. Laite toimii suoraan pumpattavalla välineellä, joten se laskeutuu täysin säiliöön nesteellä. Jätevedet eivät pääse laitteeseen letkun kautta, kuten pintaveden, mutta pumpun pohjassa olevien reikien kautta. Tässä asennetaan siivilä, joka estää suuria hiukkasia ja kivet pääsemästä juoksupyörään.

Upotusmallit toimivat automaattitilassa. Pumppu käynnistyy, kun tietty määrä nestettä kertyy. Laitteisto on valmistettu tehostetulla sähköeristyksellä, joka estää piirin. Tämä toimenpide ei ole täysin tarpeeton, koska laite on jatkuvasti nestemäisessä väliaineessa. Uppopumpun edut: suuri teho ja näin ollen suorituskyky, luotettavuus ja kestävyys, turvallinen käyttö.

Uppopumppu laskeutuu täysin pumpattavaan nesteeseen

Mitä etsit laitteen valinnassa?

Jos aiot ostaa tyhjennyspumppu, sinun on tiedettävä tarkkaan, mitkä ominaisuudet määrittävät sen toiminnallisuuden. Näitä ovat:

Muista tutustua laitteen tekniseen dokumentointiin. Se kuvaa veden määrää, jonka yksikkö pumpataan ajan yksikköä kohden. Kotimaisten pumppujen maksimikapasiteetti on 180 litraa minuutissa. Tämä riittää veden poistamiseksi kellarista tai altaan tyhjenemiseksi.

Kiinnitä huomiota! Jos nollauspiste on koneen yläpuolella, sen toiminta menetetään. Mitä suurempi purkauspiste on, sitä suurempi menetys.

Sen määrittämiseksi meidän on tiedettävä likimääräinen korkeus ja etäisyys, jolla vettä syötetään. Korkeus voidaan määritellä eron pisteen, jossa neste poistuu suuttimesta ja laitteen upotuksen tasosta.

Viemäröintipumput on suunniteltu toimimaan erilaisina saastumisympäristöissä. Laitteen määrittely määrittää epäpuhtauksien suurimman sallitun koon, jonka laite voi kaipaa vaikuttamatta sen suorituskykyyn. Tällä perusteella laitteet jaetaan kolmeen ryhmään:

 • Kevyesti likaantunut tai puhdas neste (epäpuhtaudet, joiden koko on enintään 5 mm). Niitä käytetään pumppaamaan vettä altaista tai sadesäiliöistä.
 • Keskipitkällä saastuneella nesteellä (epäpuhtauksien koko enintään 25 mm). Käytetään kaivojen tai kaivojen tyhjentämiseen.
 • Likaiselle nesteelle (epäpuhtauksien koko 25-38 mm). Käytetään sulatettuun, sateeseen tai voimakkaasti saastuneeseen veteen.

Kevyesti kontaminoitujen nesteiden kanssa käytetään välineitä, joiden epäpuhtaudet ovat enintään 5 mm.

Viemäröintipumput toimivat hyvin pumpattaessa erilaisia ​​epäpuhtauksia sisältäviä nesteitä. Kotitalouksien malleilla ei ole eniten voimaa, mutta kotitalouksien tarpeisiin se on melko tarpeeksi. Jos odottamattomia tilanteita esiintyy, kuten kelluntapohjan upottaminen sulavedellä tai jäteveden ongelmat, voit kutsua asiantuntijoita voimakkaasti ammattilaistarvikkeisiin. He nopeasti ja tehokkaasti selviytyvät mihinkään tehtävään.

Suosittelemme artikkeleita

 • Kaapelin järjestäminen hyvin tehdä se itse betonista ja tiilestä tai asentamalla valmis moduuli
 • Ohjeet portin tekemiseksi hyvin tekevät sen itse
 • Kuinka tehdä Abyssinian hyvin omalla kädelläsi - yksinkertainen ratkaisu vesihuollon kysymykseen