Mikä on tekninen viestintä

Nykyaikaiset asuinrakennusten ja teknologisten rakennusten järjestelmät käyttävät erilaisia ​​lisärakenteita, jotka takaavat kaikkien yksiköiden optimaalisen toiminnan. Ne ovat hyvin monimutkaisia ​​ja koostuvat monista yksittäisistä elementeistä, jotka ovat vuorovaikutuksessa keskenään.

Erityisjärjestöt suunnittelevat teknistä viestintää talon suunnitteluvaiheessa ja laskevat sen tärkeimmät ominaisuudet. Näin voit optimoida kaikki järjestelmät etukäteen ja valita tietynlaiset ne omistajan toiveisiin.

Tärkeimmät ominaisuudet

Suunnittelu viestintä on yleinen nimi monimutkaisia ​​järjestelmiä, jotka tarjoavat optimointi henkilön työn ja asumisen tietyissä rakennuksissa tai alueilla. Näihin kuuluvat sähkö tai vesi.

On ymmärrettävä, että putki tai johdotus talossa on vain erillinen osa suurta järjestelmää, jota tietyt laitteet ohjaavat.

Suunnittelukommunikaatiot ovat hyvin yleisiä ja niitä ei ole pelkästään yksityisessä talossa, vaan myös kaduilla ja teollisuusyrityksillä.

Ne voivat olla varsin yksinkertaisia, ja niiden suunnittelu voi olla henkilö, jolla ei ole erityistä koulutusta. Mutta on olemassa järjestelmiä, jotka edellyttävät alustavia teknisiä laskelmia, joita voivat suorittaa vain asiantuntijat.

Viestinnän tyypit

Nämä järjestelmät luokitellaan useiden kriteerien mukaan, mutta tärkein kriteeri on niiden sijainti suhteessa rakennukseen.

On olemassa kaksi pääryhmää:

 1. Ulkoinen viestintä sijaitsee rakenteiden ulkopuolella. Näihin kuuluvat sähköverkot, putket veden talteenottoon jne.
 2. Sisäinen viestintä on monimutkaisia ​​rakenteita, jotka sijaitsevat sisätiloissa. Niihin kuuluvat viemärijärjestelmä, talon sähköjohdot ja lämmitysjärjestelmä.

Monien teknisten viestintätyyppien joukossa voidaan tunnistaa useat tärkeimmät:

 1. Vesihuoltojärjestelmät sisältävät monimutkaisia ​​tiloja, jotka suorittavat veden jakelun tai kulkeutumisen tiettyyn kohteeseen.
 2. Lämpöhuolto. Lämmitykseen on valtava määrä vaihtoehtoja, joihin voi kuulua lämmityslaitoksia, lämmityskattiloita jne.
 3. Sähköverkot ovat hyvin yleisiä järjestelmiä, joita ilman modernin ihmisen toiminta on käytännössä mahdotonta.
 4. Viemäröinti.
 5. Kaasun toimitus.

Kaikki nämä viestintätyypit ovat välttämättömiä, mutta niitä ei aina voida käyttää kompleksissa. Tällaisten järjestelmien laskeminen on erittäin tärkeä vaihe talon suunnittelussa, mikä tekee siitä erittäin käytännöllisen ja kätevän.

Tekninen viestintä on kuvattu yksityiskohtaisesti tässä videossa:

Rakenna itsesi

Viestintä talossa

Viestintä yksityisessä kodissa on toinen tärkeä tekijä, jota sinun on harkittava suunnitteluvaiheessa. Se on viestintää, joka tekee kodistamme miellyttävän ja kätevän asumisen ja virkistyksen. Samaa mieltä, näyttää pikemminkin oudolta: kaksikerroksinen talo, jossa on wc kadulla, sytyttämällä kynttilöitä, ja sarake injektio vettä sijaitsee kadulla. Mutta voit varustaa talosi ilman suuria kustannuksia. Tietenkin se on olleet vapaat, mutta olette varmasti samaa mieltä paremmin investoimaan kerran rahaa ja elää mukavasti, mikä säästää ja hätäisesti tehdään vuosittain uudistaa LVI, äidit samanaikaisesti ei ole selvää kenelle. Tässä osassa puhumme kaikista kotisi sivistyksen eduista, niiden tarkoituksesta ja laitteesta.

Ensinnäkin haluan luetella kaikki tarpeelliset viestit ja niiden tarkoituksen lyhyessä muodossa, ja sitten asua tarkemmin jokaiselle niistä.

sähkövoima

Sähkö on melkein tärkein asia, jota me kaikki haluamme olla kodissamme, ja juuri me tottumme siihen. Yksinkertainen lamppu, instrumentti ja välineet toimivat ilman tätä tärkeätä resurssia. Sinun täytyy ajatella sähkön liittämistä kotiisi. Jos et ole kovin vahva tässä, yritä kuulla sähköasentajia.

lämmitys

Lämpö talossa on erittäin tärkeä palvelu. Paljon riippuu siitä, miten ja mitä lämmittävät talosi. Voit valita useista vaihtoehdoista: lämmitys sähköllä, kaasulämmitys, keskuslämmitys tai kiinteän polttoaineen liesi. Kaikilla näillä vaihtoehdoilla on etuja ja haittoja.

Vesihuolto

Toinen sivilisaation etu. Yksi ensimmäisistä, jotka aktiivisesti ja laajalti käyttivät sitä, olivat roomalaisia. Uuden rakenteensa vuoksi on olemassa pari tapaa ratkaista tämä ongelma. Ensimmäinen vaihtoehto on kytkeä keskusvesivarastoon. En voi sanoa, että se on halpa, mutta tehokas. Sinut liitetään keskitettyyn vesihuoltoverkkoon, sinut irrotetaan, samoin kuin kaikki muutkin, ja se on täynnä veden laatua, mikä on kaikki. Toinen vaihtoehto on käyttää yksittäistä kuoppaa pumpun asentamisen kanssa.

viemäröinti

Jos on vesijohto, se tarkoittaa, että sinun on ehdottomasti tehtävä viemäri. Sinä älä laita kauhan altaan alle ja ota se pois tunnin välein. Tässäkin on olemassa mahdollisuus valita yhteyden keskusverkkoon tai rakentaa oma hyvin.

Nämä ovat tärkeimmät viestinnät, jotka sinun pitää sijoittaa kotona mukavaan oleskeluun. Muista - kaikenlaista viestintään on oma vaihtoehto, mikä tarkoittaa, että ei välttämättä luottaa ja toivoa hallituksen verkkoon. Otetaan esimerkiksi sähkö-, voit liittää keskusverkkoon ja maksaa kalliita yhteys kestämään sähkökatkoja ja ylijännite, maksaa kasvaa tasaisesti hinnat, ja voi viettää vain kerran ja asentaa aurinkopaneelit ja dieselvoimalaitos reservinä. Molemmat maksaa pois melko nopeasti, ja et ole riippuvainen snickering virkamiehet erittäin vaivalloista rahaa meiltä ja yhä useampi kerta. Ja niin kaikentyyppisten viestintävälineiden kohdalla on olemassa vaihtoehto kaikkialla, ja kerron siitä.

Tärkeintä on tarpeen antaa kaikki suunnitteluvaiheessa, joka ei sitten: kaataa perusta koko alakerta korkeus on 2,5 metriä, ja noin reikä Viemäreiden unohdettu ja Dolby ne lopulta sorkkarauta tai vasaralla.

Kerromme viestintälaitteesta esimerkkinä laitteesta omassa talossani, eli talossa, jossa on pohjakerros, koska tämä on vaikein vaihtoehto. Ja jos tiedät miten vaikeuttaa, niin ei ole vaikeaa tehdä kevyempää versiota.

Kuinka luoda
mukavuutta talossa
tee se itse

hyödyllinen
suositukset ja
vinkkejä kaikille

Asennus- ja laitekommunikaatiot rakennuksessa

Hei, rakkaat ystävät.

Tämän päivän artikkelimme aiheena on talon tekninen viestintä.

Rakennat talon. Kun olet tutustunut arkkitehtiin ja valinnut projektin sekä keskustellut geologien kanssa, voit aloittaa talon rakentamisen. Ja on aika, että huolehdit tällaisesta tärkeästä vaiheesta, kuten laitteen suunnittelun viestinnästä, jonka aiot tehdä uudessa kodissa. Nämä ovat virtalähde, ilmanvaihto, lämmitys, kaasun toimitus, vesihuolto, viemäröinti jne.

Projektinvalinnan vaiheessa kannattaa käydä läpi laaja-alainen teknisen viestinnän projekti. Tällainen hanke olisi toteutettava organisaatioilla, joilla on asianmukainen pääsy tällaiseen toimintaan. Hanke on sovittava kaikkien asianosaisten organisaatioiden kanssa eikä riko paikallisen lainsäädännön normeja ja vaatimuksia.

Jos et tee tällaista työtä, sinun on jatkuvasti rakennettava ja uudistettava jotain talon rakentamisprosessissa, jotta kaikki talon tekniset viestinnät saataisiin noudattamaan. Ja tämä on täynnä taloudellisia menetyksiä ja ajanhukkaa.

On tärkeää aloittaa heidän kanssaan, sillä viestintä on elintärkeää tulevalle kodukselle.

Ilman niitä et voi luoda mukavaa työympäristöä rakennustyömaalla.

Ja mikä on tärkeää, melkein kaikki teknisen viestinnän putkijärjes- telmä alun perin asetettiin tulevalle säätiölle jo ennen rakentamisen aloittamista.

Joten maanalaisen maanviljelytekniikan järjestelmä on rakentamisen seuraava vaihe talon rakentamisen aikana.

Ennen nollavaiheen aloittamista - perusta-, kaivaus- ja louhintatyön tekeminen on tärkeää ennakoida erilaiset organisaatiosäännöt teknisen viestinnän valmisteluun ja käyttöönottoon. Tämä on tehtävä, jos et halua purkaa olemassa olevaa säätiötä.

On huomattava, että teknisen viestinnän asentaminen ja asentaminen on yksi rakennustesi kalliimmista töistä. Rakentamisen nykytilanne on sellainen, että sähkön, veden ja kaasun sähkösuunnitteluun on asennettu suuri byrokraattinen byrokratia ja byrokratia, jolla on kaikki seuraukset.

Joten, ole valmis siihen, että tarvitset pitkän kävelyn eri tilanteissa. Ja se vaatii paljon aikaa, paljon kärsivällisyyttä ja huomattavia aineellisia kuluja. Mutta täällä et pääse mihinkään. Loppujen lopuksi tämä on vaikea, mutta välttämätön askel.

Virtalähde.

Elintärkeä viestintä, jota ilman on mahdotonta kuvitella moderni talo, sisältää sähkö-, viemäröinti-, vesihuolto- ja lämmöntuotannon.

Ensinnäkin on välttämätöntä huolehtia sähkön toimittamisesta rakenteilla olevaan taloon.

Ennen perustan aloittamista on ratkaistava kaikki yhteysongelmat paikallisen virtalähdeorganisaation kanssa. Näitä ovat erilaiset asiakirjat, kuten hyväksynnät, kapasiteetin jakaminen, maksu. Nämä ovat kalliita ja melko pitkän aikavälin toimenpiteitä, jotka voidaan ja pitäisi ratkaista kauan ennen talon rakentamista (jos mahdollista vuoden tai kahta vuotta). Ja vasta sen jälkeen voit siirtyä suoraan rakentamiseen.

Jos sivustosi lähellä on virtajohto, tämä yksinkertaistaa asioita hieman. Sinun on otettava yhteyttä alueelliseen sähkönsyöttöorganisaatioon - RES, jolla saat käyttöoikeuden sähkön liittämiseen. Siinä määrität tehon rajan ja saat tekniset ehdot sähköverkkoon kytkemiselle. Sähkön johtaminen uudelle alueelle on melko pitkä ja kallis menettely.

Sähköpulaa ovat yleisiä. Tältä osin RES jakaa tai ehdottaa muuntaja-asemien rakentamista ja syöttökaapelin sijoittamista asiakkaille. Yksityisen elinkeinonharjoittajan puolesta tämä on melko kallis tapahtuma, ja hän yksin, yleensä, ei voi tehdä sitä. Tällöin paras vaihtoehto on yhdistää naapureihin, joilla on samat tehtävät. Ja sitten kaikki tämä työ sähköjohdotuksen ei ole niin paljon osui taskuun. Näin teet sähköverkon useassa osassa kerralla.

Jotta rakennustyöt saataisiin ajoissa, on parasta aloittaa kaikki tämä työ sähköntuotantoon välittömästi maa-alueen oston jälkeen.

Vesihuolto.

Ja niin, kun olet tuonut sähköä, voit siirtyä muuhun tyyppiseen työhön. Mutta työhön tarvitset ainakin vettä. Ei vain rakentamiseen, vaan myös myöhempään elämään.

Vettä voidaan saada kolmella tavalla.

Ensimmäinen, helpoin ja edullisin on yhdistää olemassa olevaan vesihuoltoon. Mutta jos tämä etäisyys on yleensä useita satoja metrejä, tämä on myös kallis ilo eikä aina ole mahdollista.

Toinen tapa on hyvin. Hyvin rummut, renkaat laitetaan, pumppu putoaa ja maanalaisista lähteistä tulevaa vettä pumpataan. Mutta sitä ei ole aina mahdollista käyttää, koska vesimäärät, joissa on juomavettä, ovat syviä ja melko vaikeaa päästä niihin.

Sitten kolmas tapa on kaivo. Se suoritetaan geodeettisten tutkimusten jälkeen käyttämällä porauslaitetta. Reikä on tehty, putki laskeutuu juomaveden tasolle, ja vesi syötetään ylhäältä sähköpumpun avulla. Tämä on myös kallis toimenpide, koska syvän uunin mittari maksaa paljon, ja sen syvyys voi vaihdella 20: stä 150 metriin.

Siksi naapurimaiden rakennustyömaat toimivat yleensä yhdessä ja syövät hyvin altaaseen. Tämä on kannattavin ja sopiva tapa tarjota koti tai koko talonrakennus, jossa on hyvää juoma-artesia-vettä.

Jokaiseen taloon on asennettu pumppausasema, vesisuodattimet asennetaan veden ja sen sisältämien suolojen ja mineraalien koostumuksen mukaan ja riippuen siitä. Tätä varten sinun on annettava veden laboratoriolle sen kemiallisen koostumuksen määrittämiseksi. Tämän perusteella erikoistuneet organisaatiot, jotka osallistuvat suoraan vedenpuhdistukseen, suosittelevat sopivia puhdistussuodattimia ja pumppaamoja. Lisätietoja tästä voit lukea täältä.

1. Jos on olemassa keskitetty vesihuoltoverkosto, on tarpeen ottaa yhteyttä vesilaitoksen organisaatioon asuinpaikassa ja pyytää toimittamaan tekniset eritelmät vesihuoltoverkkoon liittymisestä. Se on sanottu, helpoin vaihtoehto.

2. Jos tällaista vesiverkkoa ei ole, niin sinun on löydettävä muita vesilähteitä.

Voit rakentaa kaivon, jos pohjavesi on yli 20 metriä. Samalla veden laadun on täytettävä juomaveden terveysvaatimukset. Kuten ymmärrät, tämä on edullisin ja edullisin tapa saada juomavettä. Mutta on joitain haittoja. Tärkeintä on, että on erittäin harvinaista löytää sopivanlaatuinen vesi niin syvyyteen. Ja tämä on tosiasia.

Ja jos pohjavesi on suurella syvyydellä, sinun täytyy kutsua geologinen etsintä sivustolle poraamaan syvä kaivo ja saada vettä. Tämä järjestelmä on kalliimpaa kuin kuoppa, mutta veden laatu on jatkuvasti korkeampi.

Jos haluat käyttää tuotettua vettä elintarvikkeisiin, sinun on välttämättä analysoitava ja saatava hyväksyntä asiaankuuluvissa tapauksissa.

Viemäröinti.

Joten talosi on jo toimitettu sähköllä ja vedellä. On vielä yksi ongelma - käytetty vesi on poistettava ja hävitettävä jonnekin.

Viemäreitä on kolme:

Sakokaivolietteet.

Tämä on helpoin, edullisin ja tuttu menetelmä. Tällaisen kaivon rakentamiseksi on tarpeen kaivaa se, tehdä tiili- tai betonipohja ja tiivistää seinät.

Järjestelmällisesti puhdistamot on puhdistettava, mikä aiheuttaa tiettyjä vaikeuksia. Tulee myös epämiellyttävä haju, joka on epämiellyttävä esikaupunkirakentamisessa.

Seuraava tyyppi on septiset säiliöt.

Ne ovat viime aikoina erittäin suosittuja ja niitä käytetään jäteveden käsittelyyn. Septiset säiliöt ovat sarja suljetuista aluksista, jotka on haudattu maahan, jossa jätevesi kaskadia säiliöstä toiseen. Jokaisessa säiliössä kerrostetaan eri tiheys- ja koon omaavia partikkeleita.

Tämän seurauksena vettä virtaa ulos viimeisestä säiliöstä niin sanottuihin tyhjennyskenttiin, joilta ei käytännössä ole haitallisia epäpuhtauksia. Nämä valuma-alueet on tehty raunioista ja hiekasta. Siellä kaikki jäännösvesi suodatetaan, niin kutsutaan "luonnollista suodatusta", ts. se kulkee hiekan ja viemäripinnan läpi ja tulee lähes puhtaaksi.

Nämä suodattimet tyhjennetään tietyllä taajuudella - kerran 3-5 vuoden välein. Järjestelmän toinen ominaisuus on se, että myös maahan pudotut astiat on puhdistettava säännöllisesti - 1-2 kertaa vuodessa.

Kolmas tehokas järjestelmä on biologinen käsittelyasema.

Tämä on niin kutsuttu aerobinen jäteveden käsittely. Kaikkien kaupunkien jätevedenpuhdistamot perustuvat tähän periaatteeseen, koska ne ovat tehokkaimpia. Yksinkertaisesti nämä asemat ovat paljon pienempiä niiden ominaisuuksien ja ulottuvuuksien suhteen, jotka sopivat yhteen taloon tai mökkijärjestelmään. Heillä on vain toinen tarkoitus ja kapasiteetti.

Mikä tämä asema on? Tämä on ilmatiivis astia, jonka mitat ovat 1 m 1 m ja syvyys 1-3 metriä, joka on haudattu maahan. Kompressoreita on useita, jotka pakottavat ilmaa säiliöön ja mahdollistavat bakteerien kehittymisen. Näiden mikrobien elintärkeän toiminnan prosessissa syövät ruoka-aineita ja rasvakertymiä.

Kaikki se menee jätevesiin, ne kierrätetään ja sen seurauksena saadaan pieni määrä lietettä, jota voidaan myöhemmin käyttää lannoitteena. Tämän puhdistuksen avulla katsotaan, että vesi puhdistetaan 98%: lla. Tämä vesi ei ole toivottavaa juoda, mutta voit kastella ilman ongelmia.

Kaikissa näissä järjestelmissä on SES-sertifikaatit. Uskotaan, että ne ovat kannattavimpia, ympäristöystävällisiä eläviä, puhtaita ja eivät aiheuta haittaa luonnon ympäristölle.

Vertaamalla suoraan kolmea järjestelmää voidaan sanoa, että kaikilla niillä on etuja ja haittoja. Kahden viimeisen päivän osalta biologinen puhdistusjärjestelmä, toisin kuin septinen järjestelmä, vaatii sähkön kytkemistä siihen kompressorien ja pumpun liittämiseksi.

Ja jos aseman virransyöttö pysähtyy yli kaksi päivää, kaikki sen sisältämät bakteerit kuolevat. Mutta mielestäni meidän aikanamme ei ole suuri ongelma, ja on mahdollista saada aikaan jatkuva sähkön toimittaminen jätevedenpuhdistamolle.

Yhteenveto.

Jos maa-alueen vieressä ei ole keskitettyä viemäriverkkoa, sinun on rakennettava paikallinen viemäriverkko.

1. Yksinkertaisin on sump. Edullinen rakentamiseen, mutta ei hygieeninen ja vaatii jatkuvaa puhdistusta sen täyttämisen jälkeen.

2. Toinen tyyppinen viemäriverkko on septinen säiliö. Se on taloudellinen, tehokas ja hygieeninen, mutta vaatii jälleen säännöllistä puhdistusta 1-2 kertaa vuodessa.

3. Kolmas järjestelmä on paikallinen käsittelylaitos. Tämä on jäteveden biologinen aerobinen käsittely. Tämä on pisimmälle edistyksellistä tekniikkaa tähän saakka, samoin kuin ympäristöystävällinen, mutta myös melko kallis.

Pipeline.

Pipeline säätiön alla

Jotta voit täyttää säätiön, sinun on ensin sijoitettava sähkö, vesi ja jätevesi. Kaikki nämä viestit on syötettävä ja asetettava. Ja sitten voit rakentaa säätiön.

Ensimmäinen vaihtoehto. Vesijohtoveden putkisto, viemäriputket on sijoitettava alhaisempiin maaperän jäädyttämiseen alueella. 1,5 metrin syvyydellä tehdään kaivanto ja viemäriputki asetetaan rinteeseen.

Toinen vaihtoehto. Viestintälaite on nyt mahdollista 1,5 metrin syvyyteen, mutta 0,8-1 metriä. Mutta on tarpeen asettaa erityisiä sähkökaapeleita, jotka lämmittävät putkia ja estävät veden jäätymisen alhaisissa lämpötiloissa. Tämä pätee erityisesti vesijohtojen putkiin.

Vesijohtoputket ja viemäriverkko on asetettava ennen kuin pohja on asennettu. Kaikki tämä on asetettava alle maan jäädyttämisen taso tai eristettävä sen mukaisesti.

Jos et tee näitä töitä ennen perustuksen asentamista, putkien asentamista varten ne täytyy purkaa osittain. Ja tämä on täynnä seurauksia: säätiön sileys, joka johtaa seuraaviin seinämuutoksiin ja erilaisiin vääristymiin.

Lämpöhuolto.

Viestinnän aihepiirin loppuun saattaminen on tarpeen sanoa lämmityksestä. Alueellamme, ilman sitä, on mahdotonta kuvitella taloa tai mökkiä. Pienissä maalaistaloissa laittaa liesi lämmitys. Tämä on kannattavin, halpa ja yksinkertainen lämmitys. Mutta ei ole aina helppoa lämmittää suurta maalaistaloa tällaisella lämmityksellä tai vain talon. Se on 21. vuosisata kadulla ja ihmiset haluavat elää mukavasti, eivät häiritse lämmitystä kotinsa. Kukaan ei halua sulaa liesi kahdesti päivässä, vaan vain tehdä sen lämmittämiseksi.

Luonnollisesti on olemassa moderneja lämmitysjärjestelmiä - vesi, sähkö, yhdistetty, joka voi toimia automaattitilassa ilman minimaalista ihmisten osallistumista. Riittää, että asetetaan tarvittavat lämpötilan säätöparametrit ja suoritetaan seuranta.

Taloa voidaan lämmittää sähköllä, kaasulla, nestemäisellä tai kiinteällä polttoaineella. Sähkö lämmittää taloa on mielestäni helpoin, mutta se on erittäin kallista. Mutta yhdistää se muiden polttoainetyyppien kanssa on mahdollista ja jopa välttämätöntä, jos sähkönkulutuksen yöpymisaste on alhainen.

Vesilämmitys. Se vaatii kattilan lämmittämään jäähdytysnestettä (tavallisesti vettä). Kattilat ovat kahta tyyppiä: kaasua, nestemäistä tai kiinteää polttoainetta ja sähköä.

Kaasukattilat ovat tällä hetkellä taloudellisin ja hyväksyttävin, koska niiden tehokkuus, inhimillisten tekijöiden puute, eli - kattila toimii automaattisesti. He summattivat kaasun, aloittivat kattilan, säätävät lämpötilan ja sitten automaatio on jo käynnissä ilman sinun osallistumista. Kaasukattiloissa on yleensä kaksi piiriä: lämmitys- ja kuumavesipiiri.

Tämän järjestelmän suuri ja vakava haittapuoli on välttämättä sovitun hankkeen ja yhteyden saatavuus. Ja tietenkin, onko sinulla kaasuputkea alueellasi? Jos kyllä, niin sinun pitäisi työskennellä kovaa ja liittää kaasun lämmittämiseen talon. Tällä hetkellä se on tehokkain ja halvin lämmitysmuoto.

Jos kaasua ei ole, niin sinun on käytettävä muita polttoainetyyppejä - nesteitä tai kiinteitä.

Nestemäisen polttoainekattilan etuna on myös se. Tärkeintä on, että tällainen lämmitys on itsenäistä. Polttoaineen valmistelu kauden alussa ja täyttö säiliössä, et voi pelätä, että jätät lämpöä koko lämmitysjakson ajan. Nestemäisen polttoaineen täydellinen kapasiteetti ei voi pelätä ulkoisia ihmisen aiheuttamia ja luonnonkatastrofeja. Tämä on yksi sen suurista eduista. Mutta on myös haittoja. Tämä on tällaisen polttoaineen korkea kustannus. Ei ole minkäänlaista mennä.

Kiinteät polttoaineen kattilat ovat myös hyvin yleisiä monissa kodeissa. He voivat käyttää polttopuuta, hiiltä ja niin sanottuja pellettejä. Pelletit ovat raaka-aineita, jotka on tuotettu metsäteollisuuden jätteistä: sirut, puiden hiottu kuori, solmut. Niillä on erittäin korkea hyötysuhde, ne polttavat hyvin ja antavat korkean lämpötilan. Tämän järjestelmän haittapuoli on bunkkerin laite ja sen jatkuva täyttö pellettien kanssa. Ei ole toivottavaa pitää ne suurina määrinä, koska tämä materiaali on hygroskooppinen, se saa paljon kosteutta ja siten vähentää sen tehokkuutta. Se on myös nykyisin edullisin polttoaine. Mutta pellettikattilan laitteet ovat kalliimpia kuin nestemäinen tai kaasukattila.

Jos aiot tehdä töitä lämmöntuotannossa kotona, sinun tulisi tietää, että tällaisia ​​lämmityslaitteita on:

- uuni.

Tämä on perinteinen todistettu lämmityslaji. Se on edullinen ja suhteellisen halpa. Mutta hänen työnsä vaatii henkilön välittömän ja pysyvän läsnäolon;

- sähkölämmitys - yksinkertaisin asennus, mutta kalliin toimimaan sähkön korkeiden kustannusten vuoksi;

- lämmitys kaasukäyttöisten lämmöntuottajien kanssa. Tämä on halvin lämmitysmuoto. Valitettavasti kaasua ei kuljeteta kaikkialla.

Yleensä talot yhdistävät useita lämmitystyyppejä.

Joten perehdyttiin tarvittaviin järjestelyihin teknisen viestinnän organisoinnille. Siksi niitä kutsutaan tekniikaksi, koska ne tarvitsevat teknistä ajattelua ja tietämystä. Aseta teknisen viestinnän talossa, jos ihmiset ymmärtävät tämän.

Kun suunnittelet ja järjestävät viestintää, pidä mielessä, että tämä on vastuullinen ja erittäin vakava asia. Monet ihmiset ajattelevat, että he voivat tehdä kaiken itsensä ja turvautumatta asiantuntijoihin.

Ole varovainen ja anna tämä yritys ammattilaisille.

Laitteiden tekninen viestintä talossa, prosessi on pitkä, kallis ja vaatii erilaisten suunnittelupalvelujen ammattihenkilöstön osallistumista.

Viestintä sisältää:

1. Virtalähde olemassa olevien tai uusien sähköverkkojen liittämisen yhteydessä;

2. Vesihuolto, joka kytkeytyy keskusverkkoon tai kaivamalla kaivoa tai poraamalla kaivo veteen;

3. Jätevesijohdotukseen liittyy yhteyden muodostaminen keskitettyihin verkkoihin tai autonomisten: septisten säiliöiden, paikallisen jätevedenpuhdistamon tai viemäriverkostojen rakentamiseen;

4. Tulevan talon lämmitys voi olla uuni, sähkö, kaasu, kiinteä tai nestemäinen polttoaine.

Kaikki tekniset viestinnät kotona edellyttävät asianomaisten valvontaviranomaisten hyväksyntää. Teknisen tuen järjestämisen jälkeen voit aloittaa säätiön asettamisen. Tulevainen artikkeli on omistettu tähän.

Kiinnitä huomiota: Haluan esittää huomionne ilmaisen videokurssin teknisen viestinnän asennuksesta omiin käsiisi:

"Kuinka välttää lämmitys-, vesihuolto- ja viemäröintisysteemien asennuksen virheet kotonasi?"

Tekijä Dmitry Shumakov on alan ammattilainen. Lue ja olen varma, että pidät kurssista. Tässä on linkki.

Kuten aina, odotan teidän kommentteja tästä aiheesta. Jos sinulla on jotain sanottavaa, niin olet tervetullut.

Tietoliikenneyhteyksien suunnittelu yksityisessä talossa

Harkitse prioriteetit, jotka liittyvät suunnittelujärjestelmien suunnitteluun maalaistalossa.

Omakotitalon viihtyisyys riippuu suoraan siitä, miten kaikki tekniset järjestelmät ja viestintä toimivat - sähkö ja vesi, lämmitys ja viemäröinti. Lisäksi "insinöörin" tehokkuus, kestävyys ja häiriötön toiminta riippuvat suoraan sen pätevästä suunnittelusta ja korkealaatuisesta asennuksesta.

Tässä artikkelissa vastataan seuraaviin kysymyksiin:

 • Suunnittelu yksityisessä talossa: jossa suunnittelu alkaa.
 • Minkälaisia ​​viemäröintivaihtoehtoja, vesijohtoverkkoa ja sähköasentajia on kiinnitettävä huomiota ennen kaikkea.
 • Kuinka rakentava talo vaikuttaa tekniikan suunnitteluun.

Teknisen viestinnän suunnittelu

Rakennuskäytäntö osoittaa, että tekniset järjestelmät ovat maanrakennuksen kalliimpia komponentteja. Riippuen valitun laitteen kustannuksista, sen asennusmenetelmistä ja asennusviestintävaihtoehdoista, "insinöörin" hinta voi olla 25-40% koko talonrakennuksen arvioista. Siksi kaikki teknisten järjestelmien valinnassa tai asennuksessa tehdyt virheet johtavat tulevaisuudessa kokeneiden asiantuntijoiden tekemien muutosten ja kalliiden korjausten tarpeeseen.

Tämän periaatteen noudattaminen mahdollistaa virheiden välttämisen. Jos perustana on valittu monoliittinen laatta tai se on suunniteltu rakentamaan lattioita pohjaan perustuen, silloin talon (veden, jäteveden) viestintäpaikka on suunniteltava etukäteen. Muussa tapauksessa laatikon asennuksen jälkeen sinun on taisteltava missä ja miten tulla teknisiin verkkoihin, säätiön muuttamiseen / poraamiseen tai teknisten reikien irrottamiseen liittimessä rei'ittimen kanssa.

Koska varoja ei ole riittävästi, voit asentaa suunnittelujärjestelmät vähitellen, venyttämällä prosessin pitkään. Kiinteistö- ja viemäriputket, sähkö (jos maanalainen panos on suunniteltu), kiinnityspisteet, alapäästöt, katot ja seinät annetaan etukäteen. Näin vältetään merkittävät taloudelliset ja työvoimakustannukset tulevassa "insinöörin" asennuksessa.

Päätimme, että projektiasiakirjamme ovat teknisen viestinnän rakentamisen perusta. Katsotaan nyt, miten suunnitella kaikki oikein. Jotta voit tehdä tämän, sinun tulee jakaa teoksesi sarja peräkkäisiä vaiheita, siirtymällä yleisestä asiaan. Jotta et unohda mitään, otamme paperin ja kirjoitamme siihen, mitä meidän on tehtävä, nimittäin:

 • Määritä, missä talo rakennetaan paikan päällä, maatiloihin, autotalliin sekä kaivoon / kaivoon ja septiseen säiliöön, jotta voidaan määrittää syöttölinjojen pituus suhteessa rakennuksen olemassa olevaan tai suunniteltuun suunnitteluun;
 • Voit mitata etäisyyttä mökistä, josta sähkö toimitetaan mökille. Jos etäisyys on yli 25 metriä, sinun on asennettava toinen väliasema tai vaihtoehtoisesti voit tehdä sähkökaapelin maanalaisen sisääntulon taloon;
 • Riippuen talon alueesta, lämpöhäviöistä, lämmitysmenetelmistä, vesipisteistä, asukkaiden määrästä ja niiden mieltymyksistä, arvioimme veden ja energiankulutuksen määrän;
 • Laskemme odotetun kuorman kaikista sähkökäyttäjistä, koska Sähköjohtojen ja suojalaitteiden valinta riippuu näistä tiedoista.
 • Me määrittelemme paikan, jossa laitteiston asennus on suoritettava;
 • Me laskemme siitä, miten maantieajot (avoimella tai suljetulla tapolla metsissä), miten ne päätyvät tiloihin. Kuinka panna tunkeutumaan seinien ja lattioiden läpi;
 • Jos asennus tehdään yksin, valitse materiaalien ja laitteiden asennusjärjestelmät. Tai olemme päättäneet mieltymyksistämme, hankkimme projektin erikoistuneessa organisaatiossa.

Nämä ovat vain yleisluonteisia perustietoja, joiden pohjalta voidaan tehdä suunnitteluverkostojen esisuunnitelma. Jokainen pieni asia on tärkeä asia. Jos huomaat jotain, kun olet päättänyt rakentaa lisää, tehdä maisemasuunnittelua tai rakentaa taloudellisen rakennuksen, käy ilmi, että tähän paikkaan on asennettu sähkökaapeli, vesijohtoverkko tai suodatuskenttä.

Tarvitaan integroitu lähestymistapa. eli talon rakenne, sen arkkitehtoninen ja rakenteellinen komponentti mukaan luettuina, täytyy olla erottamattomasti kytköksissä teknisten verkkojen kanssa. En halua, että maisema-suunnittelija suunnitteli kauniin seinän, jonka lämmityspatterin putket tai "kaapeli" joutuisi pilaamaan kylpyammeen virransyöttöön.

Tämän perusteella aloitamme suunnitteluverkostojen suunnitteluun ja suunnittelun suunnitteluun ja ajamme välittömästi, mistä ja mistä se on suunniteltu. eli "Insinööri" on kompromissi toiminnallisuuden, työn luotettavuuden, levitetyn viestinnän esteettisyyden ja kohtuullisen riittävyyden välillä ilman liiallista komplikaatiota järjestelmästä.

Suunnitteluviestintää

Teknisen verkon suunnittelun lähtökohtana on priorisointi. Vain kun ymmärsit yhden tehtävän, siirrymme seuraavaan, yrittämättä kattaa kaikkea kerralla.

Ensimmäinen asia, johon maatilan normaali toiminta perustuu, on sähkö ja vesi. eli tarvitaan luotettavaa veden ja sähkön lähdettä sekä niiden syöttämistä ja laimentamista kuluttajille - teknistä viestintää. Lisäksi mökin rakentamisen vaiheessa tarvitaan sähköä ja vettä.

Vaikka talonrakennus on mahdollista rakentaa kaasunkehittimellä ja tuodulla vedellä, tämä kuitenkin vaikeuttaa suuresti rakennustyötä.

Tässä artikkelissa kuvataan, miten sähköä voidaan liittää taloon.

Vettä voidaan erottaa kuopasta tai kuopasta. Lisäksi vesi voidaan porata "hiekalla" riippuen vedenalaisista ja maaperän syvyydestä riippuen, tai täysipainoinen mutta myös kallein artesia-kaivo on ratkaistu tai matala talous "abyssinka" lyödään suoraan talossa / laatikossa.

Tästä syystä välittömästi rakentamisen alkuvaiheen suunnitteluvaiheessa arvioimme, mistä vedestä saadaan, miten se asetetaan taloon, jossa pumppuyksikkö sijaitsee. Talon sisällä, teknisessä huoneessa tai kattilahuoneessa. Tai, aivan kaivon yläpuolella, on järjestetty kouru vedenottoaukolla, ja vesijohtoverkko on jo käynnissä talosta.

Näiden tietojen perusteella sekä määrittelemällä, mihin paikkaan tontti on sijoitettu, voimme laskea reitin etäisyyden vedenottopisteestä syöttöpisteeseen putkikauppaan. Riippuen asuinalueesta ja maaperän jäädyttämisestä (Moskovassa ja alueella noin 1,5 m), teemme asentaa putki syvälle, jotta se ei jäätyisi talvella.

On tärkeää määrittää lisäyskohta etukäteen. Jos putki kulkee laattapohjan alapuolelle ja esittelee sen vaakasuoran tason läpi, on välttämätöntä antaa (jo säätiön suunnitteluvaiheessa) upotusputki. Samoin toimimme kellarilla tai syvennetyllä nauhakiinnityksellä, sillä ainoa ero on se, että putki kulkee vaakatasossa perusseinän läpi.

Säätiön rakentamisvaiheessa kaikki perusviestinnät on luotu. Muistamme kiinnitykset, joita tarvitsemme tulevaisuudessa muiden rakennusten rakentamisessa.

On parempi asettaa vesijärjestelmä jäädytyssyvyys alle 1,7 m. Putken kallistuskulma on merkityksetön, koska vesi pumppaa pumppu.

Perinteisesti pullonkaula päästää kotiin vesihuoltoon on tunkeutumista säätiön läpi. Tämä paikka on sinetöitävä, ja se on tehtävä siten, että putkilinja ei murskata perustuksen säätämisen ja siirtämisen mahdollisella tavalla.

Läpivientiholkkiin voidaan käyttää metalliputkea, jonka sisähalkaisija on kaksi kertaa veden syöttö- tai viemäriputken ulkohalkaisija. Molemmille puolille asennettu putki on tiivistetty kosteudenkestävällä, ei-mätällisellä materiaalilla, joka kompensoi rakenteen mahdollista liikkumista. Kabolkoy - hartsin köysi pellavasta, juuttia tai hamasta.

Tällaisen lävistyksen solmu osoittaa selvästi seuraavan kuvan.

Asennettaessa viemäriputkiin otetaan huomioon useita tekijöitä. Tämä on maaperän jäädytyksen syvyys, septisen säiliön tyyppi tai paikallinen jätevedenpuhdistamo, alueen kaltevuus, etäisyys septisisällöstä taloon.

Olen kiinnostunut seuraavasta lausunnosta viemäriputkien jäädyttämisestä:

Jos vesiputkessa on aina vettä, joka voi jäädytyä, viemäriin tulee vettä vain huuhtelun aikana eikä se jäätyä, koska menee septiseen säiliöön, joka on prosessi, jossa jätteen käsittely lämpöllä.

Portaalin käyttäjät eivät suosittele yhdistämään sähkökaapelin syöttöä taloon (jos sähkö on tarkoitus ottaa käyttöön maan alla) vedellä ja viemäriputkilla. Sähkökaapeliin asennetaan erillinen upotettu putki, joka menee huoneeseen, jossa sähköpaneeli on asennettu.

Sähköisen viestinnän suunnittelussa voit käyttää portaalin jäsenen algoritmia lempinimellä IvanVA. Otamme pohjapiirroksen ja merkitsemme siihen, missä ja kuinka monta pistorasiaa, kytkintä, lamppua jne. Oletetaan. Merkitään pisteitä virtuaalisella huonekalujen järjestelyllä. Muussa tapauksessa voi myöhemmin todeta, että asennettu pistorasia sulkee sohvan tai vaatekaapin.

Laskemme myös muiden sähkökäyttäjien määrän. Nämä ovat kattilat, pumput, kylpy- tai saunavalaistus, kaikki lamput jne. Sen jälkeen piirrä lohkokaavio sähköasentajista ja laske kaikkien laitteiden kokonaistehokkuus. Tämän laskelman perusteella voidaan valita kaapeleiden tyypit ja osat ja laskea koko kytkentäryhmä. Tämän jälkeen valitaan paikat sähkönjakokeskusten, liitäntälaatikoiden ja kaapelireittien sijoittamiselle. Merkitse ne suunnitelmassa. Valitse sitten laitteisto ja laske kaapeleiden pituus. Tämän jälkeen saamme kaiken tarvitsemasi ja teemme asennuksen.

Tämän artikkelin avulla voit oppia syöttämään sähköä taloon ja laskemaan syöttökaapelin tarvittavan poikkileikkauksen.

Yhteenvetona

Ihanteellisessa tapauksessa suunnittelujärjestelmien suunnittelussa sinun on voitava katsoa niitä sekä suunnittelijan että asentajan silmien kautta ottaen huomioon materiaali, josta talosta rakennetaan - puu, hiilihapotettu betoni, tiili, runkorakenne jne. Koska materiaalin ja rakentavan talon ominaisuudet vaikuttavat suoraan hyödyllisyysmallien rakenteeseen ja monimutkaisuuteen.

Hiilihapotettu betoni on helppo nurmella yksinkertaisella käsityökalulla ja putkilinjan reitillä tai sähköverkkoon tiilen tai lämpimän keramiikan avulla sinun on käytettävä sähkötyökaluja.

Asuntotuotannon teknisen viestinnän suunnittelu: suunnittelu ja automaatio

Teknologisen kehityksen mahdollisuudet säästävät ihmisen tarvetta tehdä järkyttävä valinta järjestäytyneen olemassaolon megalopolisissa ja luonnon vapaan elämän välillä. Nykyään on mahdollista luoda mukavia olosuhteita missä tahansa paikassa, ja maalaistalot on varustettu huonommalla (ja usein paremmalla) kaupunkitaloudella.

Talonrakennuksen tietoliikenneyhteydet ovat sähkö, kylmä ja lämmin vesihuolto, lämmitys ja jätevedet. Vaikka talo on kaukana keskitetyistä verkostoista, mikään ei ole täysin mahdotonta harkitun teknisen infrastruktuurin järjestämisessä.

Nykyaikainen talo on mahdoton ajatella ilman teknisiä verkkoja

Yleiskatsaus teknisiin järjestelmiin

Esikaupunkialueen omistajilla ei usein ole kykyä muodostaa yhteyttä lämmitys- ja vesihuoltoon. Silloin he joutuvat kohtaamaan tarpeensa järjestää omat kotimaiset elämäntapujärjestelmät. Kaikki modernit tekniset järjestelmät on rakennettu moderniin mökkiin; jos niiden suunnittelu ja asennus on tehty ilman virheitä, omistajilla ei ole ongelmia käytön aikana.

Vesihuolto

Keskitetyt vesijohtoverkot tarjoavat luotettavasti ja jatkuvasti talon talon puhtaalla vedellä. Valtaosa yksityisistä rakennuksista on kaukana tällaisesta kätevästä vesilähteestä. Jos trunkjärjestelmät eivät ole käytettävissä, rakennusyhtiö kehittää itsenäisen vesihuoltojärjestelmän. Maalaistaloa voidaan käyttää puhtaalla juomavedellä kahdella tavalla:

Yksilöllinen hyvin. Yksinkertainen ja melko budjettitavoitteinen yksittäinen vesihuolto. Kaivo on kaivettu, jos vesistöjen syvyys on pieni (enintään 30 m), pumppu ja suodatin on asennettu.

Vesilaitoksen syvyys erilaisiin vedentarpeisiin

Yksilöllinen hyvin. Veden tyyppi riippuu kotelon käyttötavoista. Jos talo elää säännöllisesti, hiekkaranta on optimaalinen (jopa 40 m). Artesian kaivon syvyys saavuttaa 200 m, vesi tällaisesta vesistöstä riittää pienelle kylälle. Poraa artesialainen kaivo, tarvitset lisenssin.

Veden ottaminen taloon, märät huoneet (keittiö, kylpyhuoneet, saunat) ja jätevesi huomaavat, että vältetään ongelmat käytön aikana. Myös putkien ja varusteiden laatu on otettava huomioon; säästäminen näihin asioihin on mahdotonta hyväksyä.

Pari vuosikymmentä sitten kesän asukkaat huuhtelivat tai pestävät lämmittäen vettä kauhuilla. Moderni kuuma vesi on paljon käytännöllisempi. Kuumaa vettä virtaa hanasta ja sen kattila lämmittää sähköä tai kaasua.

Vedenporaus

viemäröinti

Jos ei ole mahdollista yhdistää keskitettyyn viemäriverkostoon, erillisen jäteveden erottelu- ja käsittelyjärjestelmän järjestäminen tulee sivistynyt tapa. Käytännöllinen tapa olisi asentaa yksittäinen saostusaltainen säiliö, joka pystyy puhdistamaan jopa 20 m 3 jätevettä (valitusta mallista riippuen) päivässä. Septinen säiliö sijoitetaan pohjaveden korkeuden ja terveysvaatimusten mukaan. Tärkeimmät teknologiset vaihtoehdot (tyhjät, kuten moraalisesti vanhentunut versio, jota emme pidä) ovat:

Betonilaisen saostussäiliön rakentaminen - 1-3 syvennyksen järjestelmä, puhdistamalla jätevesi hyväksyttäväksi. Lähtöpaikasta ilmenee kasteluun sopivaa teknistä vettä.

Biologinen käsittelyasema. Maanalainen säiliö, joka on valmistettu enimmäkseen muovista ja koostuu 1-3 kammiosta. Edistyksellisempi ja kallis vaihtoehto, jolla taataan pitkä (jopa 50 vuotta) käyttö ja käsittely huomattavasta jätevedestä. Puhdistettua vettä voidaan käyttää myös alueen kastelemiseen.

Yksi jätevesien käsittelyvaihtoehdoista

lämmitys

Itsenäinen lämmitys on haluttu suunnittelujärjestelmä, jonka ominaisuudet ovat:

Lämmönlähde Lämmitys toteutetaan monin eri tavoin, mutta lämmityskattila on aina tärkein osa. Se voi toimia diesellä, kaasulla, sähköllä tai kiinteällä polttoaineella. Kaasu- tai sähkölämmityksen asentaminen puutalolle edellyttää lisääntyneitä palontorjuntatoimenpiteitä.

Laitteeseen. Asennettaessa lämpöpattereita tiloissa. Yleisimmin käytetyt alumiini-, teräs-, valurauta- ja bimetalliset lämpöpatterit.

Vaihtoehto. Voit lämmittää taloa lisäämällä (tai täysin korvaamalla) lämmityspattereita lämmitetyillä lattioilla lämmönsiirtoaineilla; ne asennetaan useimmiten käytävään, kylpyhuoneisiin tai kylpyhuoneisiin. Asenna järjestelmä keittiössä, jos lattia on keraamisia laattoja. Asiantuntijat neuvovat järjestämään lämpimiä kerroksia, jos taloa ei rakenneta nauhan pohjalle vaan betoniteräksille. Lämmin lattioiden asennus käyttää metalli- tai polyeteeniputkia; Testauksen jälkeen järjestelmä järjestää sementti-hiekkalaatan.

Kaasulämmitys vesipiirillä. Sivustossamme on sähköisten palvelujen tarjoajien yhteystiedot. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Työstettävyys. Moderni lämmitysviestintä avaimet käteen (mukaan lukien puukattilat) toimivat automaattisessa tai puoliautomaattisessa tilassa, mikä yksinkertaistaa hallintaa ja säästää rahaa.

Erilaisia ​​malleja. Jos maalaismökki on pieni tai sitä käytetään määräajoin, on suositeltavaa valita pienikokoinen seinä malli, joka on kätevä sijoittaa keittiössä. Suurten talojen sopiva monen silmukan järjestelmä, jolle on varattava huone, jossa on ilmanvaihto ja savupiippu. Se ei ainoastaan ​​lämmitä vettä kotitalouksien tarpeisiin ja lämmittää ilmaa ilmanvaihdossa, vaan myös lämmittää lattiat ja vesi altaaseen. Tehokas järjestelmä voi lämmittää lähellä rakennuksia.

Asennus sähkölattialämmityksen alla kaakeli

Virtalähde

Rakennusyritykset toteuttavat täyden valikoiman sisäisten sähköverkkojen suunnittelua ja asennusta:

Laskee maatilan johdotuksen parametrit ottaen huomioon todennäköisen kuorman (sähkölaitteiden ja kodinkoneiden määrä).

Tehosuoja on koottu, johdot asetetaan, sähkökaapeli johdetaan.

Mittalaite on asennettu.

Asennetut kytkimet, valaisimet, pistorasiat.

Sähkölämmitteiset lattiat.

Talon turvaverkon asiakkaan pyynnöstä on asennettu generaattori (tavallisesta dieselmasta eksoottiseen tuulen suuntaan). Asennetaan aurinkopaneeleja.

Ulkoinen LED-valaistus - osa kodin sähköverkosta. Sivustossamme on kontakteja rakennusalan yrityksistä, jotka tarjoavat jäteveden ja veden toimitusten suunnittelua ja asennusta. Voit suoraan viestiä edustajien kanssa käymällä "Low-Rise Country" talonäyttelyssä.

Ilmanvaihtojärjestelmä

Engineering-järjestelmä, joka on yhä enemmän tarpeen maalaistalossa. Ilmakäyttö yksityisessä talossa on järjestetty monin tavoin: on luonnollista, pakotettua (käyttäen faneja) ja sekamuotoista. Käyttöperiaatetta noudattaen on syöttö-, pakokaasu- ja pakokaasujärjestelmät.

Nykyaikaisissa mökkeissä pakkotoimitus ja pakokaasujärjestelmä toteutetaan usein. Tulo- ja poistoilmastointi on kompakti, taloudellinen ja pystyy suodattamaan, lämmittämään tai jäähdyttämään ilmaa.

Kaasun toimitus

Maakaasua, joka on yksi edullisimmista ja edullisimmista polttoaineista, käytetään arjessa monin tavoin. Niiden avulla he lämmittävät taloa ja valmistavat ruokaa, ja viime aikoina he myös käyttävät sitä suunnitteluun - kaasu-tulisijat ovat vakiintuneet. Helpoin tapa kaasuttaa talo on liittää se keskuskaasuputkistoon. Vaihtoehtoisena vaihtoehtona on nesteytetyn kaasun varastosäiliö.

Videon kuvaus

Yksityisen talon teknisen viestinnän välilehdestä seuraavassa videossa:

Erikoistuneet yritykset harjoittavat maakaasun kaasuttamista ympäri vuoden; Avaimetyöt sisältävät:

talon kaasutusprojektin kehittäminen, mukaan lukien sopivan kattilan, putkien, mittarin valinta;

lupien saanti;

kaasupidikkeen ja pelkistysventtiilin asentaminen, putken sijoittaminen taloon, testaus ja järjestelmän käynnistäminen.

Itsenäisen talon autonominen kaasuntarjonta voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä artikkelissa lukee talosta kommunikointi ja viimeistely avaimet käteen.

Maalaistalouden teknisten järjestelmien suunnittelu: valmistelun vivahteet

Tekniset järjestelmät ja viestintä ovat kalliita rakentamisen osa-alueita; niiden kustannukset voivat saavuttaa 25-35 prosenttia arvioista. Tällainen kallis komponentti vaatii erityistä huomiota valittaessa ja asennettaessa; Muuten korjauksen tai korjauksen kustannukset ovat liian korkeat. Paras vaihtoehto teknisten järjestelmien järjestelylle on niiden suunnittelu ja suunnittelu samaan aikaan talon kanssa ja rakennusvaiheiden mukaan. Ennen suunnittelun aloittamista on otettava huomioon seuraavat tekijät:

Ominaisuudet kotona. Haluatko omistajat elää talossa pysyvästi vai määräajoin. On myös tärkeää, kuinka moni asuu mökillä ja mitä kodinkoneita asennetaan.

Ompeluverkkojen ominaisuudet. Maalaistalolla on usein kaksi kerrosta ja suurempi alue kuin kaupungin asunto. Teknisen viestinnän kuormitus on suurempi ja laitteiden tarve on entistä tehokkaampi. Jos runkoverkot eivät ole käytettävissä, on kehitettävä vaihtoehtoinen (itsenäinen) ratkaisu.

Videon kuvaus

Viestintämaan talon suunnittelussa seuraavassa videossa:

Tutkittuaan asiakkaan edellytykset ja toiveet kehitetään:

Luonnos. Kaaviokuva, joka sisältää tarvittavat järjestelmät.

Tekninen tehtävä. Sisältää kaavion teknisistä verkostoista, yksityiskohtien yksityiskohtaiset piirustukset, alustava arvio.

Teknistä eritelmää laadittaessa otetaan huomioon tärkeät tiedot:

Talon, sivurakennusten, kaivon (well) ja septisen säiliön suhteellinen sijainti määritetään. Tämä auttaa määrittämään ulkoisten suunnittelujärjestelmien pituuden, niiden asettamisen (avoimen tai suljetun) ja asennuksen tiloihin.

Laskettu veden kulutus. Tämä tehdään mökin alueen tietojen, vuokralaisten määrän, lämmitysmenetelmän perusteella.

Laskee talon virrankulutuksen (kotitalouslaitteiden ja -laitteiden kulutuksen laskemisen perusteella). Näiden tietojen perusteella valitaan sähköjohdot ja suojalaitteet, määritetään keskusyksikön asennuspaikka.

Sähkön toimitustapa. Jos lähin napainen on kaukana (yli 25 m), asenna väliasema tai aseta maanalainen kaapeli.

Lomakohde maanrakennuksesta Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä olevassa artikkelissa käsitellään vesi-vasaraa vesijärjestelmässä.

Teknisen viestinnän mökki: automaatio ja luotettavuus

Maalaistalo on jo pitkään ollut kesälomapaikkoja. Monet perheet elävät kaupungin ulkopuolella ympäri vuoden, joten insinöörityöjärjestelmistä vaaditaan puhdasta työtä. Jos talvella kaupunkitalossa muutaman tunnin ajan sähkö syttyy, se näyttää ärsyttävältä haitalta, joka ei vaikuta vakavasti mihinkään. Jos näin tapahtuu omassa talossa, jossa on itsenäinen viestintä, vesihuolto-, lämmitys- ja jätevesijärjestelmä voi jäädytyä, jota voidaan kutsua vain katastrofiksi.

Uuden sukupolven teknisen viestinnän yksityisessä talossa on korkea automaatioaste. He pystyvät työskentelemään tehokkaasti ja luotettavasti selviytymällä nykyaikaisen elämän kasvavista vaatimuksista ja työmääristä:

Talon pinta-ala. Useimmissa tapauksissa se ylittää kaupunkien asuntotuotannon, mikä merkitsee lisääntynyttä teknistä kuormitusta.

Laitteiden määrä. Maalaismökkeinä ei vain astianpesukoneita, porealtaita ja kotiteattereita. Usein talo on sisustettu uima-altaalla tai wellness-keskuksella, ja järjestystä seuraa turvallisuus- ja palohälytysjärjestelmä.

Automaatio yksinkertaistaa huomattavasti kodin järjestelmien hallintaa.

Yhä useammin esikaupunkien koteloinnin automatisointi toteutetaan monimutkaisessa ("älykoti" -järjestelmässä), jossa on suurin valvonta ja tietokoneohjaus. Järjestelmän laitteet ovat kalliita, mutta tulevaisuudessa se säästää aikaa ja taloutta sekä ratkaisee luotettavasti useita ongelmia:

Valitse optimaalinen kuorma, jolla järjestelmä toimii.

Kehitä dynaaminen järjestelmä, jolla on joustava ohjaus ja nykyaikaistaminen. Omistajat pystyvät asettamaan hälytys- ja CCTV-kameroiden toimintatavan. Lampun, kaihtimen, kodinkoneiden, tietokoneen tai musiikkikeskuksen kytkemiseen ja sammumiseen ei ole vaikeata asettaa.

Määritä hätätilanteiden ehkäisyjärjestelmä (kaasun tai veden sammutus) ja hälytysjärjestelmä.

Videovalvontajärjestelmän avulla voit huolehtia kodin tablet-laitteesta tai älypuhelimesta

Asennus tekniseen viestintään yksityisessä talossa avaimet käteen

Profilointiyritykset tarjoavat teknisen suunnittelun suunnittelua ja asennusta. Teknisen viestinnän kustannukset voidaan arvioida talon hankkeen tutkimisen jälkeen; Integroidulla lähestymistavalla voidaan ottaa huomioon kaikki tekniset vivahteet:

Oikea yhteys olemassa oleviin infrastruktuureihin ottaen huomioon niiden läheisyys ja kaistanleveys.

Suunnittelu kotiteknisten järjestelmien turvallisuuden arvioinnissa, viitaten maastoon, moottoriteiden läheisyyteen ja maasto-seismisyyteen.

Ulkoisten verkkojen suunnittelu. Vesihuolto- ja viemäriverkostoa, sähkön ja kaasun tarjontaa sekä viemärijärjestelmää kehitetään. Lämmitystyyppiä, kattilahuoneen projektia, ulkoista valaistusta, viemäröintijärjestelmää ja viestintää tarkastellaan.

Sisäisten verkkojen suunnittelu. Putkien, sähkö-, ilmanvaihto- ja ilmastointilaitteiden, suodatuksen ja puhdistuksen suunnittelua harkitaan. Omistajien pyynnöstä lisättiin palohälytys ja turvajärjestelmä.

Matching. Kaikki hankkeet laaditaan ottaen huomioon palo- ja saniteettitasot ja tarkistetaan SNiP: n ja GOST: n sääntöjen noudattaminen.

Videon kuvaus

Tietoja ratkaisevista tekijöistä, kun valitaan yhden talon viestintä seuraavassa videossa:

Avaimetekninen viestintä: työjono

Yhtiön asiantuntijat kehittävät teknistä viestintää asiakkaan määrittelemän tehtävän ja budjetin pohjalta. työ menee läpi useita vaiheita:

Kuuleminen. Hankkeen tutkiminen kotona (saatat joutua matkustamaan sivustoon) ja teknisten eritelmien laatiminen. Asiakkaalle ilmoitetaan eri viestintälaitteiden vaihtoehtojen eduista ja haitoista; on sopimus.

Muotoilu. Suunnittelupalvelu laskee viestinnän parametrit, valitsee materiaalit ja laitteet. Asiakkaalle toimitetaan vaiheittainen arvio.

Valmistus. Materiaalit ja laitteet on valmistettu ja toimitettu rakennustyömaalle. Jos omistaja haluaa korvata vanhan järjestelmän, sopimus sisältyy vanhan viestinnän purkamiseen.

Asennus. Työtä tekevät ammattiprofiilit. Jokaiseen projektiin on nimitetty päällikkö, joka vastaa asennuslaitteiden ja viestinnän ajoituksesta ja laadusta.

Paloturvallisen anturin asennus

Käyttöönotto. Valmis tekninen viestintä testataan, kokeilujakso suoritetaan. Isännät saavat ohjeita toiminnasta. Maksu suoritetaan töiden jälkeen.

Huoltopalvelut. Yritys tarjoaa virallisen takuun ja mahdollisuuden huoltoon takuun ja takuuaikana.

Teknisen viestinnän kustannukset yksityisessä talossa

Vahva halu tallentaa tekniseen viestintään voi jonain päivänä halventuttaa talon elämää, ei vain mukavuutta, vaan myös perheenjäsenten turvallisuutta testattaessa. Tällaiset säästöt muuttuvat usein onnettomuuksiksi ja johtavat väistämättä uusiin (ja hyvin konkreettisiin) kustannuksiin. Asennusverkostojen kustannukset riippuvat useista osista:

maalaistalon ominaisuudet;

valittujen materiaalien laatu;

Aurinkopaneelit voivat olla osa virtalähdettä.

Mökki (150-200 m 2) maksaa teknisen viestinnän organisaatio (keskimääräiset kustannukset, Moskovan alue):

Viemäröinti: 60-70 tuhatta ruplaa.

Vesihuolto: 100-110 tuhatta ruplaa.

Lämmitys: 350-400 tuhatta ruplaa.

Virtalähde: 150-170 tuhatta ruplaa.

Laitteista ja materiaaleista riippuen avaimet käteen yksityisessä talossa tapahtuva tiedonsiirto sijoitetaan hintaan (vesihuolto, lämmitys ja viemäröinti):

Talous: 2-2,5 tuhatta ruplaa / m 2.

Liiketoiminta: 3-3,5 tuhatta ruplaa / m 2.

Premium: 4,5-5 tuhannesta ruplasta / m 2.

Talous: 1-1,5 tuhatta ruplaa / m 2.

Liiketoiminta: 1,5-1,8 tuhatta ruplaa / m 2.

Premium: 2-2,5 tuhatta ruplaa / m 2.

Kehittynyt tekninen viestintä tekee elämästä todella mukavaa.

Se voi olla mielenkiintoista! Seuraavassa linkissä kerrotaan maan sivuston viemärijärjestelmästä.