Mikä on jalka

Lähes kaikki asiakkaat esittävät tämän kysymyksen, päätti "vuodata" vastauksen viestiin.

Betonituotanto (aka footing) on ​​rakenne, joka on järjestetty B3.5-B7.5-luokan laatikon "laiha" betonin pohjalle. Se on tavallisesti järjestetty monoliittirakenteisiin SP 50-101-2004: n mukaan "Rakenteiden ja rakenteiden perustusten ja perustusten suunnittelu ja rakentaminen"

13.02.22. Monoliittisten perustusten rakentamisen aikana he yleensä järjestävät valmistuksen tiivistetystä kerroksesta raunioista tai vähärasvaisesta betonista...

Mitä he tekevät?

 1. Tasoittaa ojan pinnan. Voimme olettaa, että tämä on kaivo kuoppaan. Paksuus 100 mm, on mahdollista tasoittaa kaikki työntekijöiden tai kaivinkoneen jättämät korkeuserot.
 2. Se mahdollistaa kätevästi asennusvahvikehykset ja alapinnan vahvistuskerroksen. Olette samaa mieltä siitä, että on paljon helpompaa sijoittaa lujitus pidikkeisiin tasaiselle tasaiselle pinnalle, ja lisäksi maaperän lujittamisen todennäköisyys ja sen poissulkeminen suunnittelupaikalta suljetaan pois. Suojakerroksen säilymisellä on tärkeä rooli korroosiosuojien suojaamisessa.
 3. Tarjoaa lisäeristeeksi. Se vähentää mahdollisuutta kosteuden kapillaariin nostamiseen perustusrakenteessa ja betonitoinnin aikana ei salli "sementin maitoa" jättämään betoniseosta, eli yksinkertaisesti sanottuna vesi ei jätä betonirakennetta muottiin ja konkreettista betonin tasoa ei lasketa. Alapuolella betonirakenteen tilavuuden kasvu ei kuulu, koska betoni asetetaan tasaiselle kovapinnalle eikä kentällä.
 4. Sen päälle voit merkitä akselit, napsauttaa seinien sijaintia jne.

Myös monet asiakkaat kysyvät, voidaanko betonituotteita vaihtaa murskattua kiveä tai hiekkaa. On mahdollista, mutta lähes kaikki edellä mainitut edut häviävät. Yleensä sanon, että hiekkaa tai murskattua kivenvalmistusta voi tapahtua, jos pohjamaata on tasoitettu ja tiivistetty (pohjaveden taso ei ole kaivon pohjan yläpuolella), jos tällaisen valmistuksen yhteydessä järjestetään lisää vesitiivistystä, jos olet varma siitä, venttiilin asento.

Laite betonin valmistukseen säätiölle

Maaperällä on heterogeeninen rakenne. Raskaissa kuormissa ne voivat kutistua, pilkkoa ja romahtaa. Rakennuksen paineen jakamiseksi tasaisesti, vähentävät talon viemäröintiä ja estävät edelleen kutistuvien muodonmuutosten syntymistä erilaisten valmisteiden alla - hiekka, murskattu kivi, sora tai betoni.

Heikkoilla mailla - turvemetsillä, sapropelilla, märällä savella tai silty mailla - tämä ei riitä. Tällöin perustus rakennetaan betonin alapuolelle.

Mikä on tarpeen jalustaan, missä tapauksissa se on valmistettu betonista ja milloin voit halvemmalla vaihtoehdolla - hiekka tai murskattu kivenvalmistus?

Tunnelin toiminnot

Betoniperustuksen valmistelu on murskattua kiveä tai soramateriaalia ja päärakenteen materiaalia olevan kiinteän betonin kerros. Sen paksuus on 10 cm.

Pohjan tärkein tehtävä on antaa luotettava tuki rakennuksen perustukselle:

 • heikoilla mailla;
 • lähellä rinteitä, pengerteitä ja rinteitä;
 • suurella puristuskuormalla rakenteesta;
 • maanjäristyksessä alttiilla alueilla.

Tällöin jalanjäljen mitat lasketaan standardien mukaisesti - SNiP 2.02.01-83, Rakennussääntö 50.101.2004, 63.13330.2012. Ne kuvaavat betonin koostumuksen valintamenetelmää, valmistelevan kerroksen laitetta, vahvistuskotelon asennusta ja teosten tuotantoa.

Betonin valmistuksen lisäominaisuudet ovat:

 • esivalmistettujen rakenteiden kokoonpanon helpottamiseksi litistetyllä pinnalla;
 • monoliitin asentamisessa vahvistushäkkien asennuksessa, koska roskien tyyny on paljon vaikeampi sijoittaa vaakasuoraan;
 • luomalla ylimääräinen suojakerros maaperän kosteudelta, joka tuhoaa päärakenteet;
 • korkealaatuisen betonin taloudelliseen käyttöön asettamalla se halvan materiaalin tasaiselle tiheydelle;
 • Sementtimassan vuodon estämiseksi perusperusrakenteen tuoreesta laastista, sidosaineiden hydraatio on täysin päättynyt, betonin laatu ei katoa.

Betonin valmistus, on suositeltavaa järjestää massiiviset ja suuret tilat. Kevytrakenne tai pienet rakennukset tasaisella maastossa ja tiheä maaperä on pystytetty tiivistettyyn pohjaan - hiekkaan ja murskattuihin kivitöihin. Sen tarkoitus on suojata jäädyttämiseltä, maaperän kosteuden poistamiselta ja maaperän heikentymisen estämisestä.

Valmistustyypit

Yleisimmät koulutustyypit:

 • hiekka;
 • sora tai murskattu kivi;
 • betoni;
 • kalvo.

Hiekka ja sora

Ensimmäisessä vaiheessa louhintatyön jälkeen inerttien materiaalien polttolaitos järjestetään ja sen jälkeen tiivistetään tampereita. Hiekkaisen, murskatun kiven tai soran paksuuden paksuus on 20-60 cm. Korkean pohjaveden pinnalla geotekstiilit levitetään louhinnan pohjalle.

Ensimmäiset karkeat jakeet asetetaan, sitten keskikokoiset. Ne tarjoavat kuivatuksen perusteet. Yläkerros ripotellaan hiekalla. Tällainen materiaalien jakautuminen kooltaan antaa tupsun nauhan tai laattojen alapuolelle suuremman jäykkyyden ja lujuuden. Hiekan käyttö valmistuksessa on välttämätöntä pystysuoran kuorman tasaiselle siirtymiselle alemmille kerroksille.

Sakon määrittämiseen vaadittavat vaatimukset:

 • käytä hiekkaa, jonka raekoko on 2-2,5 mm, sopivimmin polttopyyhkeisiin - murskattu sora, jolla on alhainen ominaispaino ja korkea vedenkulutuskyky;
 • savimassan, kalkin ja suolan kontaminaation määrän tulisi olla vähäinen;
 • orgaaniset jätteet aiheuttavat veden läpäisevyyden ja hiekkakerroksen tunkeutumisen nopeasti, joten niiden läsnäoloa ei sallita.

Pohjamatot ovat sora-, graniitti- tai kalkkikiviä, joiden keskimääräinen lujuus on M800 ja raekoko 20-70 mm. Varmista, että kerroksen kerros kertyy värähtelevään levyyn tai kädensijaan 50 mm: n välein. Hiekka on esijännitetty vedellä.

Betonin valmistus

Tyyny laatta- tai tukilohkojen alle suorittaa kahdella tavalla. Ensimmäinen on kaatamalla murskattua kiviä nestemäisellä bitumilla, toinen on pohjamaalaus, joka on valmistettu huonolaatuisesta betonista M50-M100, jonka kerros on korkeintaan 10 cm.

Betoni tyyny perustuksen alla:

 • kaatamalla kaivon tai pohjan kuoppaan ilman muottirakennetta;
 • muottien asentaminen alueen kehän ympärille ja myöhemmät leviämisjalat;
 • pohjaan sopivassa muodossa ensin laakea, sitten suunnittelumerkin betoni.

Ratkaisu on kohdistettu majakkain tai sääntöön, joka on tiivistetty värähtelijällä. Ylhäältä alusta on vedetön bitumi, valssatut materiaalit, vesitiivis kalvot.

Valmistus geomembraanilla

Viime aikoina rakennusmarkkinoilla on esiintynyt polymeerikalvoja. Kuitua käytetään suojaamaan rakennuksen perustusta maaperän kosteudelta, ts. kuin vedeneristys. Pohjimmiltaan uusi on se, että profiili piikkien muodossa samanaikaisesti parantaa maaperää. Valmistajat sanovat, että geomembraanien käytön seurauksena kutistumisparametrien määrä vähenee ja kuormituksen siirto alustaan ​​jakautuu uudelleen. Poikkileikkauksen muoto estää veden pääsyn ja eristyksen ja betonin väliset aukot tuuletetaan.

Kuidun sijoittaminen suoritetaan hiekkakivestä valmistetulle kivenvalmistusaineelle, levitetään geotekstilien kerros. Membraanisaumat hitsataan yhteen. Materiaali on vahva ja kestävä, kestää korkeita ja matalia lämpötiloja.

Työjärjestys

Laitteen pohjalevyjen työtä lean betonin alapuolella suoritetaan järjestelmän mukaisesti:

 1. Tasaa kaivon tai kaivannon pohja.
 2. Nukkuta suuria ja keskiraskaita raunioita, tasoa, ramia. Kerroksen korkeus on 10-15 cm.
 3. Seuraava askel on vuodevaatteet hiekkafraktiolle 2-2,5 mm, kosteuttava, tamping.
 4. Asenna muotit tyynyn alle nauhalevyn alle.
 5. Asennetut raudoitusverkot ja pystysuorat poistoaukot pohjan yhdistämiseksi alustan valmistukseen.
 6. Tyynyn täyttämiseksi käytä betoni M100 Portland-sementissä, jonka laatu on alle M500. Kerroksen korkeus - 10 cm.
 7. Tasaa pinta, täryttimet, jotta ilma vapautuu liuoksen paksuuteen.
 8. 3-7 vuorokauden kuluessa muottipellit poistetaan.

Ennen kuin asennat pohjan, sinun on tehtävä vesitiivistystyökalu kipsi- tai valssattujen suojamateriaalien avulla. SNiP: n mukaan vaakasuuntaiset toleranssit eivät saisi ylittää 5 millimetriä, kun ne tarkistetaan kahden metrin tasolla ja koko pituudelta - 20 mm.

johtopäätös

Säätiön valmistelu on olennainen osa yleistä rakennustyötä. Rakentamisstandardeissa määrätään, missä tapauksissa on tarpeen määrittää pohjan alapuolella olevan betonipanon paksuus, leveys ja vahvistaminen laskennan avulla. Heikkoilla mailla, suurilla kuormilla, vaikealla maaperällä, maanjäristyksillä alueilla tämä on pakollista. Kaikissa muissa tapauksissa jalusta on vakio ja paksuus korkeintaan 10 cm.

Parhaat vastaukset

Jos et ole rakennettu suolla - vain vedeneristys hiekalla ja on onnellisuutta. Käytetään tavanomaisen pe-kalvon vedeneristämiseen.. levitetään hiekkasyynyyn. Ottaen huomioon lukuisat kalvon reiät (armatut hitsattuna ja neuloksena) teknisessä maanalaisessa on kuiva.. pöly on. Naapurissa lähellä nauhoja - maanalaisessa viivästymisestä on tulossa raaka.

Hei!
Mitä sanoa?
Ihmisillä on sotku päähänsä. Miksi kaikki ajattelevat, että ilman kokemusta ydinlaitoksesta voi "kokemuksesta" neuvotella jotain?
Aloitan pienellä: taso on itse rivin sisäinen nimi, yleensä insinöörit tai asiantuntija, joka lukee SNiP: n vähintään kerran, laatii budjetin (ei pilkku), koottu piilotyön tekoja ja kutsuu sitä konkreettiseksi valmisteluksi.
Tarvittiin aluksi, takaisin "näinä aikoina" jonkin hiekkaisen, tasoittavan maaperän lujittamiseksi, edellä mainituissa tarkoituksissa, jotta sementtiä ei pääse vuotamaan, vahvistus asennettaisiin helpommin jne., "Noita aikoja" ei ollut nauhaa, - Rajoitettu, ei ole sääli konkreettiselle, ja kompensoida pieniä palkkoja, paljon enemmän oli pantattu.
No, päätä itse itsellesi (asiakas): harkitse höyrystymistä, kerrointa tai jotain muuta? On aika tehdä jotain. Päätä alueesi maaperä, poraa pienet kuopat, joiden halkaisija on kymmenen kappaletta, kulmissa, tulevien seinien liitokset pitkin, akseleiden syvyydessä, jossa akselit on katkaistu

1,4 m, kun kaivaa maata kerroksittain, näet maaperän koostumuksen, sen kosteuden, syvyyden (jos Jumala kieltää sen saamisen) pohjavedestä, puffista tai vuokraamisesta jollekin, itsellesi rakastetulle, maaperästä internetissä, kaikki kuvaukset ovat siellä, ainakin vettä, ainakin vedeneristys, ainakin geotekstiilit, tanssivat maasta ja kyllä, kyllä, olen samaa mieltä, ajattelematta äkillisesti hiekkalaatikkoa tai tasoittavaa hiekkakerrosta, bet.preparation, waterproofing, flooring jne., phew, sorry

Tässä on oikea taloudellinen järjestelmä ASG: n insinööriltä, ​​eli minä:
-300 mm: n suuruisen kasvikerroksen poistaminen (tavallisesti - lapion pikoni);
-geotekstiilien päällystäminen, jossa liitokset ovat 10-15 cm: n päällekkäisiä
-hiekan pohja täytehiekasta 200 mm: n tiivistämisellä;
-murskattua kiveä (FR 5-20 tai 20-40 mm) 100 mm;
-kattomateriaalin asettaminen päällekkäin 10-15 cm (päällystää päällekkäin vedeneristysmastilla);
-muottien asennus 40mm paksuisesta levystä (ei 25mm);
-laatan vahvistaminen D = 12mm 200x200mm 2 tasossa KNITTING tangot suojaavalla kerroksella 30-50mm;
-betonisoituminen kaupallisella (tehdas) betonilla, joka ei ole alhaisempi kuin M300, joka vastaa luokkaa B22.5 upotusvärähtelijää käyttäen, levyjen paksuuden tulisi olla vähintään 200 mm ja edullisesti 250 mm;
Jos halutaan nostaa laatta edellä, lisäämme hiekkapohjan paksuutta.

Betoni jalustaan

Säätiön rakentaminen on yksi tärkeimmistä rakennusalan töistä. Tässä viimeisessä prosessin viimeisessä arvossa ei ole erityistä peruslaitetta, joka olisi sijoitettava vankan perustan alle. Sen suorituskyvyn laatu määrittelee rakenteen vakauden ja kestävyyden. Ennen töiden suorittamista on tarpeen selvittää, mikä betonin tai murskatun kerroksen tiheys on tarpeen rakennuksen rakentamiseksi.

määritelmä

Jalusta on kerros betonilaastia, joka on valmisteltava taloudellisen ja kätevän päärakenteen asettamiseksi. Tämä ohut kerros kaadetaan irtotavaraan (esimerkiksi alustan rakentamisen aikana betonilaattojen avulla).

Tarkoitus ja paksuus

Valmisteleva betoni tai murskattua kiveä valmistetaan eri menetelmillä, työkaluilla ja rakennusmateriaaleilla. Mutta millä tahansa laitteella, sen tarkoitus säilyy muuttumattomana - se koostuu pinnan valmistamisesta ja tasaamisesta. Tämän vuoksi tärkein betonivalua on taloudellisempi, koska se on yhtenäinen asennus, joka ei vaadi lisäseokekustannuksia epätasaisuuden ja maaperän syventämisen vuoksi. Rakennustöiden edellyttämä betoni- ja makadamaalaus käytetään seuraavissa tapauksissa:

 1. Pintavalmistelut rakennusosien helppoon asentamiseen. On paljon helpompaa tehdä merkintä-, vahvistuskori jne. Tasaisella alueella. On selvää, että tämä työ on vaikeampaa tehdä löysällä maaperällä.
 2. Vedeneristys. Ohut betonipohja on välttämätön kosteuden säilyttämiseksi valuraudasta. Halkeilua esiintyy jäädytetyssä laatassa. Usein ne johtuvat siitä, että neste on epätasaisesti jakautunut sementin rakenteeseen.
 3. Pohjan suojelu pohjavedestä. Jos kerros asetetaan laattapohjan alle, pohjavesi saattaa kaatua. Tällöin jalka imeytyy osaan nestettä pitämällä siten kantajakerroksen, jolle rakennustapahtuma on.

Lisäksi poiston läsnäolo voi lisätä rakenteen lujuutta johtuen siitä, että pohja on paremmin säilynyt. Mitä tulee säätiön monoliittipaksuuteen, se riippuu suoraan rakenteen koosta ja painosta. Tämä indikaattori on keskimäärin 0,15 - 1 metriä.

Valmistelu voidaan tehdä betonista, massasta tai kalvomateriaaleista. Takaisin sisällysluetteloon

Koulutustyypit

Ennen päätoimintojen aloittamista on tarpeen harjoittaa koulutusta. Työpaketti sisältää seuraavat kolme vaihetta:

 • suorittavat laskelmat;
 • tasoittaa sivuston;
 • pinnan valmistaminen ennen pohjan asettamista.

Ensimmäinen valmisteluvaihe sisältää tarkat laskelmat ja toimii dokumentaation kanssa. Sitten sinun täytyy poistaa maa. Alueelta sinun on poistettava roskat, leikattava ja juurtunut puut, kaivaa pensaat ja muut kasvit. Seuraavassa vaiheessa luodaan "tyyny" pinnalle, joka sijaitsee tulevan rakennuksen perustan alla. Seuraavassa käytetään seuraavia rakennusmateriaaleja:

 1. Erikoiskalvojen valmistus.

Leanbetoni. Tätä menetelmää käytetään rakennuksen tai rakenteen suojelemiseen maaperän leviämiseltä pohjan rakentamisen helpottamiseksi luoden hyvät edellytykset betonirakenteen kestävyydelle ja vakaudelle. Ja vaikka rakentajat tarvitsevat lisää varoja tämän menetelmän käyttöön, menetelmä on saanut laajan suosion ja on tunnustettu perinteisiksi. Seos on kaadettava valmistettuun kuoppaan ohuessa kerroksessa. Sementtilaastin määrä määritetään ottaen huomioon useita ominaisuuksia: maaperän tyyppi, pohjaveden taso, rakenteen likimääräinen massa jne. Suositeltava täytekerros on neljäkymmentä sata millimetriä. Betonointi auttaa poistamaan lujittavan häkän ja pohjan mahdolliset muodonmuutokset. Lisäksi on toivottavaa käyttää jäätymisenestoaineiden lisäaineita sekoitettaessa liuosta, jos työ tehdään talvella. On myös otettava huomioon, että tämäntyyppinen rakennuksen perustan valmistelu kylmäkauden aikana vaatii vähemmän ponnistuksia kuin siveltyä. Tämä johtuu siitä, että bitumia kuumennetaan vaikeasti kaatamalla jäädytettyä roskaa. Monoliittisten betonilaattojen alla asiantuntijat neuvovat asettamaan soraa tai murskattua tyynyä sadan sadan millimetrin kerroksessa. Murskattu sora kaadetaan kerroksella vähärasvaista betonia (seitsemänkymmentä märällä maaperällä, seitsemänkymmentä millimetriä kuivalla maaperällä).

 • Murskattu kivi Säännöissä ei ole selkeästi määritelty, mitä valmistelutöitä olisi tehtävä, kun asetetaan säätiö tietyssä tapauksessa. Asiantuntijat pitävät näitä kahta lajiketta. Niinpä makaadipohjan valmistamiseksi ammattilaiset suosittelevat keräämään sadan ja kaksisataa millimetrin kerrosta. Jos laatikon tai muiden rakennusmateriaalien käyttäminen rakennuksen perustana on, jonka käyttö edellyttää vahvistustekniikoiden asentamista, on parempi turvautua sementin valmistukseen kuin romukseen. Rakennuksen pohjan alapuolella murskattu kivi merkitsee tällaisen tyynyn lisäämistä kuumennetun bitumin kanssa.
 • Profiilikalvot. Tämä säätiön laskentamenetelmä pidetään uusimpana. Keksijät ilmoittavat kykenevänsä korvaamaan edellä mainitut valmistelutyöt. Tällaisten kalvojen käyttö eliminoi "märkä" työtä. Kehittäjät voivat kuitenkin säästää rahaa. Nämä profiilit on helppo asentaa, mikä nopeuttaa huomattavasti sivuston rakentamista.
 • Takaisin sisällysluetteloon

  Laitteen valmistelu (työvaiheet)

  Ensin sinun täytyy puhdistaa maaperän pinta ja tehdä kuoppaan. Syventymisen osaamisen valmisteluun liittyy useita teoksia, joiden tarkoituksena on saada maata haluttuun tilaan. Toisin sanoen maaperän on kestettävä projektissa määritellyt raskaat kuormat. On välttämätöntä, että pohjamateriaalin viimeistelyn päätyttyä tiukasti kääritään pohja. Ensinnäkin on välttämätöntä muodostaa säätiö, puhdistaa pohja puskutraktorin avulla ja sitten perustaa pohja perusteellisesti. Lisäksi kuopan tiivistämisen aikana maaperä kostutetaan tai kuivataan. Useimmiten kaivannot kaivetaan käsin. Lisäksi rakentajat tukevat pohjan pintaa, asentavat seinien kulmat ja käyttävät tappeja. Kaivannon kaivamisen jälkeen asiantuntijat siirtyvät seuraavaan rakennusvaiheeseen:

  • merkitsemällä rakennustyöt säätiön alle;
  • tontin linjaus;
  • tarvittavan määrän soraa (kerros - kymmenen senttimetriä) valmistelu;
  • Täyttävät tyynyt värähtelevien laitteiden avulla;
  • muottien asennus (sen korkeus riippuu betonikerroksen kerroksesta;
  • kaatamalla laastin muottipesän yläosaan;
  • tyynyvahvistus (palkin poikkipinta - vähintään kahdeksan millimetriä);
  • puristetaan sementtiseos värähtelevällä levyllä;
  • asennetaan lujitushäkki, joka mahdollistaa köyhtötyynyn kiinnittämisen pohjaan (ne pitäisi työntää noin kaksikymmentä-kolmekymmentä senttimetriä betonin yläpuolelle).

  Betoniin voit asentaa vahvistetun kehyksen, mutta voit tehdä ilman tätä materiaalia. Käytännössä molemmissa vaihtoehdoissa ei ole lainkaan eroja. Ainoa ero on, että lujitettu tyyny on kooltaan rajoitettu. Vahvistinverkko vahvistaa tyynyn pohjaa, joka tuntee rakenteen kuormituksesta johtuvan paineen, joka läpäisee pohjan.

  johtopäätös

  Perusta, joka perustuu betonin tai murskattujen kiven tyynyjen pohjalta, pidetään luotettavampana. Rakennustyömaalla tehdyt laadulliset valmistelutyöt mahdollistavat tehokkaamman kuorman levittämisen rakenteen pohjalle.

  Jalka: yksinkertaisin ja pääoma. Laitteen tarkoitus ja menetelmät

  Itse asiassa on hyvin helppoa ymmärtää, mikä on jalansija. Täällä, jopa nimi puhuu itsestään - se on kerros ohuesta betonista, joka on valmistettu mukavan ja taloudellisen kaadon pääosan tilavuuden seosta. Itse asiassa tämä kerros sijoitetaan betonin pääkerroksen alle esimerkiksi laattaperustusten tekemiseen.

  Mutta täällä, miksi nimenomaan se on tehtävä (ja onko se tarpeen) on syytä ymmärtää yksityiskohtaisesti. Lisäksi on hyödyllistä tarkastella tällaisen alustan asennuskäsikirjaa.

  Kuva yksinkertaisimmasta betonista

  Aloitetaan tärkeimmästä asiasta.

  Jalkakäytävän tarkoitus

  Liuos kaadetaan aikaisemmin valmistetulle alustalle

  On huomattava, että valmisteleva kerros voidaan tehdä eri tavoin ja materiaaleja voidaan käyttää eri tavoin. Tämän työn merkitys ja tarkoitus säilyvät kuitenkin samana (lue myös artikkeli "Menetelmät materiaalien liimaamiseksi, kuten polystyreenivaahto ja betoni laadukkaiden eristeiden aikaansaamiseksi").

  Näyte laatta pohja

  Lisäksi tällaisen poistokerroksen läsnäolo parantaa koko rakenteen lujuusominaisuuksia kokonaisuutena. Ainakin sen takia, että pohjakerros kuivuu ja saa voimaa paremmin, paremmin.

  Huomaa, että jalustaan ​​tarkoitettu laite käyttää halpoja betoniseoksia. Yleensä käytetään "laiha" betonia B3.5-B7.5. Toisin sanoen käy ilmi, että tällaisen kerroksen valmistelusta johtuen hankkeen kokonaishinta vähenee, koska huomattava määrä kokonaiskapasiteettia täytetään koostumuksella, jonka kustannukset ovat pienemmät.

  Joten, miksi tällaista työtä tarvitaan, on luultavasti ymmärrettävää. Katsotaan nyt, miten tämä kaikki on tehty.

  Tapoja tehdä jalkapohjia

  Ennen kuin aloitat, on syytä huomata, että perusasento on ennen kaikkea erittäin toivottava toimenpide, mutta ei aina pakollista (ks. Myös artikkeli "Laajennusliima betoniin: käyttötarpeet ja toteutuksen ominaisuudet").

  Se on yksinkertaisesti sanottuna, jos sinulla on ei-mittakaava hanke, ja luonnosperusta koostuu vanhoista kerroksista eikä löysästä maaperästä tai epätasaisesta helpotuksesta, eikä mainita, niin tällainen työ on yksinkertaisesti epäkäytännöllinen.

  Joten arvioi tilanne objektiivisesti - ei kannata tuhlata aikaa, jossa tällainen lisätoiminta ei vaikuta lopulliseen laatuun.

  Palatkaamme tällaisen kerroksen laitteisiin. Havainnollistavana esimerkkinä, ota valmistelu kaatoraudan kaatamiseksi.

  Yksinkertaisen jalustan asennus

  Työtä varten tarvitsemme tätä:

  1. Murskattu kivi
  2. Tamping laite. Puusta tai metallista on helpointa tehdä.
  1. Nestemäinen bitumi.
  2. Hyvät ja kestävät lapiot.
  1. Tarvittava määrä graniittikiveä kaadetaan työalueelle. Pääsääntöisesti materiaali on polkumyynnillä kippiautosta ja sen seurauksena syntyy suuri kasa hiekkaa.
  2. Siveleiden avulla kivet levitetään tasaisesti koko pinnalle.
  3. Tamper kiinnitys otetaan ja murskattu kivi tiivistetään koko alueelle.
  4. Tuloksena olevalle tasolle asetetaan bitumi kerros.

  Vihje: voit säästää ja levittää ei bitumia ja enemmän tai vähemmän kestävää katemateriaalia tai jopa kalvoa. Erityisen hyvä vedenpitävyys tulevaisuudessa ei missään tapauksessa, mutta ainakin nämä materiaalit mahdollistavat betonin kovettumisen (ilman kosteuden menetystä).

  Yleensä yksinkertainen versio jalka toteutetaan.

  Nyt harkitse, miten se tehdään mahdollisimman oikein.

  Pääoman sijoittaminen

  Näytepohjainen

  Joten meillä on työskentelyalue, jossa on löysä maaperä ja pohjaveden esiintymisen vaara.

  1. Määritämme pohjaveden korkeimman pisteen - jalansijoitus on tehtävä vain tähän tasoon asti (hyvin, joka tapauksessa on toivottavaa tehdä täsmälleen tämä).
  2. Lapin avulla pyrimme tasoittamaan ja suunnittelemaan maaperää.
  3. Nukahtamme kuoppahiekassa ja levitämme sen tasaisesti pinnan yli ja sitten syöksymällä.
  4. Laitamme hiekkaa tai ruberoidia hiekkaan.
  5. Teemme eräänlaisen "häkki", jonka solun koko on noin 60 - 60 cm ohut vahvistus.

  Rebar-kehyskuva

  1. Jos haluat, asenna opasteet - majakat. Niille on kätevää venyttää seosta saamaan tasaisin pinta lopulta.
  2. Sekoita sementtiä, hiekkaa, soraa ja vettä - pitäisi saada homogeeninen paksu massa.
  3. Täytä ratkaisu ja käytä sääntöjä jakamalla se koko alueelle.
  4. Kun liuos kuivuu, sitä on käsiteltävä bitumilla, ja itse asiassa laite on viimeistelty jalalla.

  Vihje: melkein jokaisessa tällaisessa mallissa reikiä tehdään viestintään. Tähän tarkoitukseen käytetään yleensä raudoitetun betonin leikkaamista timanttihiomakoneella tai yksinkertaisesti porausta käyttäen tavanomaista rei'intä. Mutta on mahdollista merkittävästi yksinkertaistaa ja nopeuttaa työtä, jos tällaiset reiät "ennustetaan etukäteen" - vielä kosteassa betonissa.

  Mutta vaikka yksinkertaisesti unohdit tällaisia ​​hetkiä, eikä vain päällystekerros, vaan myös päälevy on täynnä, sinun ei pidä epätoivoa, koska voit aina käyttää sellaista palvelua kuin betonissa olevien timanttien poraus voimakkailla teollisuuslaitteilla.

  Pohjimmiltaan se on kaikki. Teknologian tarkistus on valmis. Yhteenveto.

  johtopäätös

  Olemme käsitelleet yksityiskohtaisesti, että tämä on perusta ja miten se tehdään. Perehdimme myös tapauksiin, joissa se kannattaa tehdä ja jossa se ei ole. Toivomme, että kaikki annetut tiedot ovat hyödyllisiä sinulle käytännössä (oppia täältä, kuinka itse tee konkreettisia vaiheita).

  Jos haluat oppia lisää, muista tarkistaa lisää tässä artikkelissa - tässä videossa on monia mielenkiintoisia ja hyödyllisiä asioita!

  Mikä on perusta ja mihin se on?

  Rakennuksen pohja on esineen rakentamisen tärkein osa. Korkealaatuiset valmistuspohjat määrittelevät rakenteen luotettavuuden ja kestävyyden. Pohjalla tai, kuten rakentajat kutsuvat sitä konkreettiseksi valmisteluksi, sillä on ratkaiseva rooli luotettavan perustan luomisessa.

  Asiantuntijat pitävät tärkeänä valmistustyön valmistustavan määrittämisessä, joka vaikuttaa säätiön vakauteen, huomattavia kuormituksia ja maaperän reaktiota. Betonirakenteiden huolellisesti suoritettu työ voi estää sementtimaidon menetyksen, mikä on mahdollista valmistettaessa valmistettua seosta ja jakaa suhteellisesti rakennusten rakenteen maaperälle lähettämät ponnistelut.

  Jalkojen tekeminen - ratkaiseva vaihe valmistelutoimista ohuen betonityynyn muodostamiseksi kuopan pinnalle pääkoostumuksen täyttämiseksi. Tällöin ei ole pelkästään jalkojen paksuutta, vaan myös tuotantoteknologian noudattamista sekä käytetyn venytetyn betonin merkkiä. Harkitse yksityiskohtaisesti tärkeä valmistelutoimi, ymmärrämme, mikä on välttämätöntä.

  Säätiön vakaus riippuu säätiön valmistelusta

  Mikä on betonin valmistelu?

  Yksityiset kehittäjät, jotka eivät harjoita ammatillista rakentamista, kuulevat termiä, kysyvät kysymyksen - mitä se on? Podbetonnayan valmistus edustaa valmistelutoimintaa ennen betonin kaatamista rakennettavaan kohteeseen. Töiden erityispiirteitä, vaiheiden järjestystä ja käytettyä materiaalia koskevat vaatimukset määräytyvät rakennuskoodien ja -määräysten mukaan. Asiakirjassa on myös jalkojen paksuus.

  Betonituotteen toteutuksessa on erityinen betonikoostumus, joka on perustana rakennuksen perustalle, kaadetaan ohuella kerroksella. Jalkojen suorittaminen estää matriisin halkeilua, pohjan liukumista, mikä yhdessä lisää rakenteen elinikää ja sen vakautta.

  Betonin valmistusmenetelmät

  Teosten valmisteleva kompleksi toteutetaan jollakin seuraavista menetelmistä:

  • muodostamalla pohjaperusta, joka on valmistettu vähärasvaisesta betonista, merkitty B 3,5-B 7,5, joka on pohjustuskaivon ennalta suunniteltua aluetta. Betonikoostumuksella on alentunut sidosainekomponentti ja matala laatu;

  Betonituotetta perustukselle pidetään luotettavimpana ja kalliimpana hiekka- ja sora-tyynyille verrattuna.

  • alustan pohjan toteutus murskattuna, mikä vähentää betonimassan kulutusta. Pohjamassan paksuus on 20 cm. Murskattu kivimassi on pakattava, peitetty lämmitetyn bitumin liuoksella;
  • kalvopohjarakenteen valmistus (profiilityyppi). Menetelmä yhdistää työn ominaispiirteet sora- ja betonikoostumuksella.

  Rakennuksen erityisolosuhteista riippuen rakennettavan kohteen ominaispiirteet, maaperän spesifisyys, käytetään yhtä seuraavista menetelmistä säätiön muodostamiseksi.

  Jalkakäytävän tarkoitus

  Mikä on perusta? Mitä tehtäviä ratkaistaan ​​valmistelutoimen toteutuksessa? Päätavoite on säätiön lisääntynyt kantavuus, mikä mahdollistaa nykyisten kuormien havaitsemisen maaperän reaktion kompensoimiseksi.

  Tässä suhteessa nykyiset sääntelyasiakirjat antavat sille johtavan roolin säätiön luotettavuuden varmistamisessa.

  Ensinnäkin säätiön sivuston valmistelu pyrkii vahvistamaan ja tasoittamaan perusta.

  Riippumatta valmistelevien kerrosten valmistuksessa käytetyistä materiaaleista ja käytetyistä rakennusmenetelmistä, jalka tekee useita vakavia rakennustehtäviä:

  • Suojaa betoniseosta vuotamasta sementtimaidosta. Kosteuden säilymisen ansiosta voit estää sellaisten halkeamien ilmenemisen, jotka vähentävät kannan lujuusominaisuuksia ja lisäävät käyttöikää. Valmistelutoiminto kiihdyttää betoniperustuksen kovettumista, parantaa monoliitin suorituskykyominaisuuksia.
  • Helpottaa tukirakenteiden vahvistamiseen tarkoitettujen vahvistuskotelojen asennusta. Kiinteän pinnan muodostaminen, joka on litistetty, mahdollistaa lujittavan verkon luotettavan asentamisen kiinnikkeisiin. Myöskään mahdolli- suus upottaa vahvistus maaperään ja muuttaa sen suunniteltua asentoa ei oteta huomioon. Taatun suojakerroksen ansiosta voit luotettavasti vahvistaa betonirakenteen estäen korroosionkäsittelyn vaikutukset siihen.
  • Kompensoi maaperän vasteen, joka vaikuttaa pohjan pohjaan ja jakaa suhteellisesti kuorman koko pinnalle. Tämä edesauttaa pohjan eheyden säilyttämistä huolimatta ongelmallisesta maaperästä.
  • Varmistaa maaperän paikallisen kutistumisen mahdottomuuden työmaalla syntyvien pistekuormien seurauksena.
  • Suunnittelee kaivon pinnan, jolla on tasapoikkeja laitteiden liikkumisesta ja rakennuttajien liikkeistä. Pallon paksuus noin 10-20 cm sallii ojan pinnan tasoittamisen.
  • Tarjoaa vedenpitävän pohjan, mikä vaikeuttaa kapillaareja nostamaan kosteutta maaperään. Luotettava vedenpitävä suoja estää epätasaisen kostutuksen betonirakenteelta, ei salli halkeamien muodostumista valmiilla pohjalla.

  Betonin perusvalmistelu suoritetaan tehokkaammin kuin sora-pohjainen valmistelu.

  Jalka auttaa kosteuden pitämiseen laastin massassa, joka tarvitaan betonin kovetusprosessin oikeaan kulkuun

  Tapahtumien vaiheet

  Ottaessamme esille kysymyksen siitä, millainen asema on, harkitse valmistelutyön vaiheita. Toimenpidekokonaisuuteen kuuluvat seuraavat vaiheet:

  • suunnittelualueen toteutus, joka on suunniteltu määrittämään säätiön paksuus ja kokonaismitat, kyky kompensoida syntyvä muodonmuutos;
  • rakennuspaikan valmistelu perusrakenteen muodostamiseen liittyville rakennustoimille;
  • teosten tuotanto ennen säätiön perustamista.

  Laskelmien ominaisuudet

  Betonin valmistamisen korkealaatuisesta suorituskyvystä on syytä ottaa vastuullinen ratkaisu laskujen tekemiseen seuraavissa tilanteissa:

  • Jos pystytetty rakennus sijaitsee pengerteen välittömässä läheisyydessä tai rinteessä.
  • Suoritettaessa rakenteita ongelmajätteissä, joissa on lähekkäin sijoitetut vesilaitokset.
  • Laitoksen toiminnassa merkittäviä puristuskuormia.

  Dokumentaarisessa vaiheessa otetaan huomioon jatkuvat ja lyhyen aikavälin ponnistelut, jotka painostavat säätiötä koko elinkaaren ajan.

  Vahvistus vahvistaa merkittävästi jalkaa ja lisää maanalaisen rakenteen luotettavuutta.

  Kuopan valmistus

  Valmistaaksesi vankan säätiön, valmistele maa työmaalle ja suorita seuraavat tehtävät:

  • merkitse kaivo;
  • poistaa roskat ja kasvillisuus;
  • suunnitella maaperä ottaen huomioon kaatuneen betonin tai sora-hiekkakoostumuksen paksuus;
  • tiivistää maaperä käsirajoilla tai tärisevillä levyillä;
  • tehdä lisäyksiä raunioiksi ja hiekaksi, muodostaen 10 cm: n kerroksen, mikä mahdollistaa vedenpoiston;
  • kompakti murskattu kivi-hiekkakerros;
  • tehdä vedeneristys, levittää valssattua katemateriaalia tai polyeteenikalvoa;
  • keräävät suojamitat, joiden korkeus vastaa betonipohjan paksuutta.

  Kun olet täyttänyt kaivon järjestelyn, siirry jalustaan.

  Riippumatta maaperätyypistä, ensimmäisen vaiheen aikana, joka koskee valmistuksen laatimista laihalla betonista säätiön alapuolella, tulisi tasoittaa kaivauksen pohja

  Vaaditut materiaalit ja työkalut

  Sillanpohjan muodostuksen valmistelu valmistaa:

  • Laite, joka on suunniteltu kompaktiksi, joka voidaan tehdä itsenäisesti puun tai metallin avulla.
  • Bitumi nestemäisessä koostumuksessa.
  • Strong entrenching työkalu.
  • Murskattu kivi

  Tehdessään säätiön pääomaa, tarvitset vähärasvaisen betonin tai betonin M 100, jolla on tarvittavat lujuusominaisuudet, jotka vastaavat luokkaa B 7.5. Merkittäviä pintamateriaalimääriä käytettäessä on suositeltavaa käyttää betonisekoittimia, joiden avulla voit nopeasti toimittaa ennalta määrättyä ratkaisua.

  Murskakiven perustamisen tekniikka

  Murskakiven käyttö säätiön perustan valmistelemiseksi auttaa vähentämään rakennuksen arvioitua kustannusta estämällä betonin käytön. Menetelmää käytetään kevyesti kuormitetuissa tiloissa, lisärakennuksissa, apuhuoneissa teknisiin tarkoituksiin.

  Tee työ seuraavien algoritmien mukaisesti:

  • purkaa, maantiekuljetuksena, rakennustyömaalle, tarvittava määrä raunioita;
  • jaetaan tasaisesti sumpualueen alueella käsityökalulla;
  • tampaat rauniot koko pinnalle puskuriin;
  • levitetään tasaisesti nestemäistä bitumia muodostuneella pohjalla.

  Itsenäinen työn suorittaminen ei ole vaikeaa myös kehittäjille, joilla ei ole erityisiä rakennuspätevyyttä.

  Betonin perustaminen

  Rakentaessasi perustuksia kriittisille rakennuksille, jotka tuntevat merkittäviä kuormia, tee betonivalmistus seuraavasti:

  • Suunnittele maaperä lapoilla.
  • Kaada hiekka kaivon pohjaan, pistä se pohja-alueen päälle, paina varovasti.
  • Aseta kattolamateriaali tai polyeteeni.
  • Muodosta ristikko, jossa on kohtisuorat lujitustangot, joiden halkaisija on 6-8 mm pinnalla, varmista, että neliösolun koko on 50x50 cm.

  Katemateriaalia tai kalvoa voidaan asettaa pinnalle vedenpitävänä

  Tarvittaessa teknisen viestinnän käyttöönotto on suositeltavaa sovittaa ajojärjestelyn ajoissa. Tämä nopeuttaa ja helpottaa huomattavasti jatkotyötä, koska sen ei tarvitse käyttää perforators tai timantti leikkaus.

  johtopäätös

  Artikkelimateriaali antaa tarvittavat tiedot ja vastaa täysin kysymykseen siitä, miksi jalkapohjia tarvitaan. Oikein muodostettu pohja tulevan rakennuksen perustan rakentamiseksi on mahdollista taata perustuksen vakaus ja pystytetyn rakenteen pitkä käyttöikä.

  Ei ole järkevää kyseenalaistaa teknologian luotettavuutta, ammattimaiset rakennuttajat ovat testanneet toistuvasti käytännössä.

  Mikä on perusta säätiölle ja miksi sitä tarvitaan

  Monet aloittelevista rakentajista kysyvät "perustaa, mitä se on ja miksi se jopa tarvitsee sitä?". Ei ole vaikeata ymmärtää, mikä tämä muotoilu on, sillä nimestä on selvää, että tämä on ohut kerros materiaalia, jota käytettiin täyttämään täytemateriaalin ennen pohjan perustamista (usein tätä kerrosta kutsutaan myös tyynyksi). On kuitenkin syytä päättää, miksi sinun on tehtävä tämä ja onko tarpeen tehdä jalkapohjia rakennettaessa taloa tai kylpyamme.

  Miksi sinun on asennettava jalka

  Jalka suorittaa useita hyödyllisiä toimintoja, nimittäin:

  • Luo vedeneristyskerroksen. Tästä johtuen nestemäisen sementtilaastin ei vuotaa perusprosessissa. Lisäksi kerroksen kosteus jakautuu tasaisesti ja pohja ei repeä kuivana.
  • Voit luoda tasaisen pinnan karkealle betonipohjalle. Tästä johtuen sementti-hiekkalaastin kulutus vähenee.
  • Suojaa pohjan pohjavedestä.
  • Uudistuu maaperän ja rakenteen pinta-alueiden painetta.
  • Mahdollistaa paremman vahvistuksen.
  • Poistaa rakennuksen kutistumisen.

  Lisäksi tämä vaimennuskerros parantaa merkittävästi koko rakenteen lujuutta ja kestävyyttä. Pohjalla perustettu säätiö helpottaa "läpi" talven.

  Edellä olevasta käy ilmi, miksi jalustusta tarvitaan, joten käännymme näiden levyjen lajikkeisiin.

  Tyypit yksinkertaisia ​​jalkoja

  Lautaselle pohjaan tapahtuu useita tyyppejä:

  Murskattu kivi

  Tällaista "valmistetta" pidetään edullisempana, koska murskattu kivi on halvempaa kuin sementtikoostumus. Murskattujen kiven on oltava vähintään 20 cm korkea. Jalankulutusvaiheessa tarvitaan perusteellista tampingia (mieluiten käyttäen värähtelevää jyrsintälaitteistoa).

  Jos se puhuu "valmistuksen" puutteista, niin teknologiaa, jolla roskarasvoja asetetaan säätiön alle, ei pidetä luotettavana. Tosiasia on, että tällainen substraatti ei ole riittävän jäykkä, joten säätiön asennuksen jatkamista tällä perusteella ei suoriteta korkeimmalla tasolla. Kuitenkin, jos et aio rakentaa monikerroksista rakennusta, niin tällainen asema on tarpeeksi taloudellisen esteen tai kylpyamme.

  Asenna yksinkertaisin tukiasema noudattamalla seuraavia ohjeita:

  1. Valmista työpinta ja laita se murskattu kivi siihen.
  2. Sileä se lapioilla.
  3. Tampa ja tiiviste tyyny koko pinnalle.
  4. Levitä bitumi kerrokseen saadulle pohjalle hyvän vedeneristeen saamiseksi. Jos haluat säästää rahaa, voit käyttää bitumin sijaan kattohuopaa tai polyeteeniä, mutta näillä materiaaleilla on alhaisempi vedeneristyskyky.

  hiekkainen

  Hiekan "valmistelu" mahdollistaa kuormituksen jakamisen parhaalla mahdollisella tavalla. Tällaisia ​​tyynyjä suositellaan syksyllä ja keväällä, jolloin maaperä muuttuu. Alapuolisen hiekkakerroksen takia pohjan alaosa sijaitsee pohjaveden yläpuolella, jolloin monoliitti ei kärsi kosteuden haitallisista vaikutuksista. Siksi useimmiten hiekkajalat asennetaan alueille, joilla on vaikea maaperä.

  Tällaisen kerroksen asentaminen on välttämätöntä:

  1. Poista maaperän kerros.
  2. Sen sijaan täytä joen hiekka murto-osalla vähintään 1,5 cm.
  3. Käytä rakennustasoa tasoittamalla tyynyn reunan ympäri.
  4. Ramming "koulutus".

  Hyödyllisiä! Halutun jalanpaksuuden määrittämiseksi sekä halutun kerroksen tyypin valitsemiseksi on otettava huomioon: maaperä, ympäröivien rakennusten läsnäolo, seismismi ja todellinen kuorma. Yksityiskohtaiset vaatimukset ja laskelmat on esitetty kohdassa SNiP 2.02.01-83 sekä SP 50-101-2004 ja SP 63.13330.2012.

  Hiekka ja murskatut tyynyt eivät sovellu kaikkiin rakennuksiin ja niillä on vain vähän vahvuutta. Jos haluat tehdä asuinrakennuksen luotettavin perustein, kannattaa ehdottomasti käyttää betonialustaa.

  Betoni tyyny

  Tämäntyyppistä laitetta tarvitsevat suuret taloudelliset investoinnit, mutta tämä perusta soveltuu parhaiten laattojen ja nauhojen perustuksiin. Tosiasia on, että tällaisten perusrakenteiden asennuksen aikana asennetaan jäykkää teräsnauhaa sisältävä raskas vahvike runko, joka vaatii vankemman pohjan.

  Ennen kuin alustan asennus aloitetaan, sinun on harkittava muutamia vinkkejä:

  • Asennusjalustaan ​​käytetään "vähärasvaisen betonin" luokkia 3,5: stä B 7,5: een (M 50, 75, 100). Ei ole järkevää käyttää kestävämpää sementtiä, ja se on myös useita kertoja kalliimpaa.
  • Kiinteän "valmisteen" saamiseksi riittää 10 cm: n paksuinen betonipinta (edellyttäen että pohjavettä ei hallitse alue).
  • Ennen betoniseoksen levittämistä on välttämätöntä kaataa ohut kerros hiekkaa tai roskaa pohja-altaan tai kaivannon pohjalle.
  • Jos betonipyyhkäisyn asennuksessa ei ole vahvistustekniikkaa, niin alustan optimaalinen paksuus on 15-20 cm.
  • Kiinnitystelineiden ansiosta rakennuksen maapinta-ala sijaitsee luotettavasti. Armopoyassa käytetään metallitankoja, joiden poikkileikkaus on 8 mm. Tangot asennetaan pystysuoraan ja ne työntyvät noin 25-30 cm pinnan yläpuolelle. Tässä tapauksessa "valmisteen" paksuutta voidaan vähentää 6-10 cm.

  Asennusjalustat

  Oletetaan, että aiot rakentaa talon tontille, jossa on melko löysä maaperä ja kohonnut pohjavesi. Voit tehdä tämän seuraavasti:

  1. Määritä korkein pohjavesipiste - "Valmiste" on paras tapa tehdä tällä tasolla. Jotkut kokoavat "valmistetta" siten, että se työntyy maanalaiseen rakenteeseen 10 cm: n yläpuolella.
  2. Sileä ja purista maata.
  3. Kaada kuopan pohjalle karkea hiekka, levitä se pinnalle ja paina varovasti. Saat paremman vaikutuksen, voit myös asettaa kerros ryöstöä.
  4. Laita ruberoidi tai polyetyleeni hiekan päälle.
  5. Aseta vahvikeharja soluihin 60 x 60 cm.
  6. Asenna oppaat, on helpompaa tasata nesteseosta.
  1. Sekoita sementtiä, murskattua kiveä, hiekkaa ja vettä, kunnes homogeeninen paksu massa.
  2. Täytä betoniliuos ja tasoita se majakkain sääntöä noudattaen.
  3. Pohjan kovettumisen jälkeen bitumi pinnalle.

  Hyödyllisiä! Jotta kalliita laitteita ei käytetä poraamiseen monoliitin kiinteytymisen jälkeen, on suositeltavaa ajatella rakoja betonin levittämisen aikana käytettäviä aukkoja.

  Lopuksi

  Rakennetyypistä riippuen voit asettaa hiekkaa, murskattua kiveä tai betonin "valmistelua". Tällainen tyyny antaa koko rakennetta lisää vahvuutta ja suojaa pohjaa pohjavedestä.

  Vuori alapinnan alapuolella

  Betonituotanto säätiölle - SNiP: n ja jalkaterälaitteen vaatimukset

  Säätiöiden vakaus riippuu säätiön valmistuksen laadusta. Hänen valintansa ja laitteensa määräytyvät suuresti maanalaisista rakenteista ja rakennustyömaasta. Betonituotetta perustukselle pidetään luotettavimpana ja kalliimpana hiekka- ja sora-tyynyille verrattuna. Useimmiten se suoritetaan monoliittisillä nauhoilla ja levyillä ottaen huomioon asianomaisen SNiP: n ja SP: n vaatimukset.

  Mikä on perusta?

  Ensinnäkin, säätiön siteen valmistelu on suunnattu karkaisemiseen ja tasoittamiseen. Mutta betonikerros on myös este, joka suojaa tulevaa maanalainen monoliittia sementtihyytelöiden menetyksestä, joka rakenteen betonisoitumisen aikana voi yksinkertaisesti imeytyä maaperään tai taustalla olevaan raunioon ja hiekkaan. Jalka auttaa säilyttämään kosteuden laasti massaan, mikä on välttämätöntä konkreettisen kovetusprosessin oikealle kulkemiselle. Jos vettä ei riitä, sementti ei pysty täysin ilmaisemaan ominaisuuksiaan, mikä johtaa seuraaviin:

  • murtumien ilmenemiseen betonirakenteessa;
  • suunnitteluvahvuuden puutteeseen;
  • jotta säätiö tuhoutuisi käytön aikana.

  SNiP: n mukainen betonialustan talon maanalaiseen osaan perustuva laite edistää tasaisinta kuormien jakautumista maanpinnasta ja rakennuksen maanosasta. Betonimateriaalin valmistuksen avulla voit tasata kaivauksen pohjan ja sijoittaa lujittavan häkki monoliittiseen nauhaan tai laattaan muottipesässä. Lisäksi taustalla oleva kerros poistaa käytännössä maapallon kutistumisen ulkonäön suurien tai pistekuormien aiheuttaman vaikutuksen vuoksi.

  Toinen syy, joka määrittää sen, mikä on tarpeen, on se, että kevyen ja tasaisen valmistelukerroksen ansiosta säätiö helpottuu talvikaudella.

  Sääntelyasiakirjat - SNiP ja käytännesäännöt (SP)

  Kaikkien siviili- ja teollisuuslaitosten rakenteiden rakenteeseen sovelletaan tiettyjä vaatimuksia, jotka on määritelty asiaa koskevassa SNiP: ssä ja muissa valtion ja teollisuuden arvoissa. Betoniraudan valmistelu perustuu:

  Näissä asiakirjoissa määritellään suunnittelu- ja asennustoimet, jotka perustuvat:

  • maaperän tyyppi;
  • ympäröivät rakennukset;
  • käyttökuormat;
  • seismisyyttä;
  • ympäristövaatimukset.

  Säätiön betonivalun paksuus ja leveys lasketaan SNiP: n mukaan laakerikapasiteetin ja mahdollisten muodonmuutosten perusteella. Ensimmäisessä tapauksessa laskelma vaaditaan, jos:

  • merkittäviä puristuskuormia oletetaan;
  • rakenne on tarkoitus sijoittaa rinteiden, rinteiden tai pengertien läheisyyteen;
  • pohjan alapuolella on heikkoja maaperä.

  On huomattava, että SNiP ei salli laskeutumiskapasiteetin laskemista, jos hankkeessa säädetään toimenpiteistä, jotka eivät sisällä maaperän siirtymistä edellä mainituista syistä.

  Kaikki rakenteesta siirretyt pitkän ja lyhyen aikavälin toimet, mukaan lukien rakenteen maanalaisen osan paino, otetaan kuormituksiksi betoniperustustuotannossa. Mahdolliset yhdistelmät on merkitty SNiP: ssä.

  Jalkalaite

  Riippumatta siitä, millaista maaperää, ensimmäisessä vaiheessa valmistuksen täytäntöönpanoon valmistuksen laiha betoni säätiön pitäisi tasoittaa pohjan kaivauksen. Tietosi monoliittiselle vyöhön riittää kaivamaan kaivantoa, ja lautasille tarvitset kaivon. Louhinnan syvyyden määrittämisessä otetaan huomioon pohjan paksuus ja hiekkasaumakerroksen paksuus suoraan maahan.

  Löysä maata on tiivistettävä ja kaivoon pohjaan kaadetaan hiekkaa ja roskaa. Tasot ovat myös riisuttuja. Rikkominen suorittaa tässä tapauksessa tyhjennystoiminnon. Seuraavaksi pinnalla vedenpitäväksi asetettu kangaskatto tai kalvo.

  Betonituotanto monoliittiselle nauhalle tai pohjalevylle tulisi työntyä maanalaiseen rakenteen ulkopuolelle 10-15 cm: n etäisyydellä. Tällaisella tilillä murskattu kivi-hiekkapohja on tehty ja muotti on tehty täyttämään pohja. Laatikon korkeus hyväksyy, perustuen valmisteen paksuuteen säätiölle.

  Seuraavassa vaiheessa sekoitetaan laiha betonilaastia, joka sisältää pienen määrän sementtiä. Soraa ja hiekkaa käytetään täyteaineena. Kun betoni on kaadettu muottiin, sitä on painettava alas, jotta päästään eroon ilmakuplat ja taso. Ensimmäisinä päivinä betonivalmisteen pintaa peitetään muovikelmulla, jotta vältetään liiallinen kuivaus pintaan.

  On tärkeää tietää, että pohjan alapinta, jota ei ole vahvistettu vahvikkeella, on kooltaan rajoitettuja.

  Vahvistus vahvistaa merkittävästi jalkaa ja lisää maanalaisen rakenteen luotettavuutta. Verkkoja neulotaan langalla kahdeksan millimetrin halkaisijaltaan olevilta sauvoilta ja asetetaan ennen liuoksen kaatamista. Betonimateriaalin luotettavan konjugoinnin varmistamiseksi perustuksella metallitangot asennetaan pystysuoraan pohjakerrokseen siten, että ne ulkonevat 20-30 cm betonipinnan yläpuolella.

  Optimaalinen paksuus jalkojen ilman vahvistusta on 15-20 cm. Valmistettaessa teräsbetonipohjaa perustukselle, valmisteen koko voidaan pienentää 6-10 cm: iin. SNiP määrittää vaakapinnan maksimipoikkeaman - korkeintaan 5 mm / m, kun monoliittista nauhaa rakennetaan ja enintään 50 mm levylle, jonka leveys on yli 25 metriä.

  22.8.2016 kello 13:08

  Betonin valmistus perustuksen alla

  SNiP konkreettisesta valmistelusta säätiön mukaan: standardit ja säännöt, jotka perustuvat

  Mistä SNiP tarvitsee konkreettista valmistelua säätiön alle ja mitä vaatimuksia se asettaa ennen rakentajia? Mitkä ovat säännöt ja määräykset? Nämä kysymykset herättävät monien mestareiden, sekä aloittelijoiden että kokeneiden, mielissä.

  Tässä artikkelissa autamme sinua ymmärtämään nämä ongelmat ja selittämään kaiken helposti saatavilla.

  Kuva alustajalustapohjasta

  Valmistelut töiden rakentamisessa

  Talon perustusten valmisteluun on sisällyttävä seuraavat vaiheet:

  • alustavat laskelmat
  • sivuston valmistelu
  • valmistusta pohjan alla.

  Täällä pysähdymme viimeisimmissä luetelluissa vaiheissa. Periaatteessa tyynyn alapuolella oleva tyyny tehdään joko tiivistetystä haudasta tai vähärasvaisesta betonista ja se on helppo tehdä omalla kädellä.

  Tekniset vaatimukset säätävät rakennusmateriaalin kerroksen paksuutta, jolla on oltava konkreettinen valmistelu perustalle ja työn teknologialle. Perusvaatimusten perusvaatimukset ja -vaatimukset ovat SNiP 52-01, SP 50-101-2004 ja SP 52-101-2003.

  Tämän vaiheen päätehtävä on itse säätiön valmistelu. Nykyiset rakennusmääräykset tarjoavat erilaisia ​​teoksia, mutta tärkein on jalostus.

  Monoliittirakenteiden jalustan tarkoitus

  • Se suojaa betonipäätä sementtilaastin virrasta. Tämä edesauttaa tarvittavien perusparametrien nopeaa saavuttamista ja parantaa sen laatua yleisesti.
  • Tasoittaa voimien vaikutukset maasta. Jalka jakaa kentällä olevat voimat

  Esitystyypit

  Murskattu kivi bitumilla

  Tämä on epäluotettava menetelmä, jolla on vakava haitta - riittämätön substraatin jäykkyys.

  Tämän seurauksena on mahdottomuus varmistaa myöhempää perustustyötä mahdollisimman helposti.

  Luonnollisesti tällaisten kriittisten rakenteiden rakentamista olisi vältettävä. Lisä-, teknisiä tai hyödyllisiä rakennuksia varten sen käyttö on kuitenkin täysin hyväksyttävää rakennusteollisuuden kustannusten pienentämiseksi.

  Betonin valmistus

  Betonituotteen laite pohjan alla hankkii merkitystä lujitetun nauhan tai laattarakenteiden rakentamiselle. Tärkein syy on se, että sellaisten tekniikoiden kanssa, joiden avulla perustaa pohjat, oletetaan, että teräsverkot ja kehykset asennetaan jäykästi ennen betoniseoksen kaatamista.

  Lisäsyyn liittyy se, että jäykällä pinnalla säätiön rakenne yksinkertaistuu periaatteessa.

  On tärkeää. Erityisen tärkeä tämä menetelmä hankkii rakennustyöt talvella, kun maaperä huononee ominaisuuksiaan.

  Tärkeimmät opinnäytteet, jotka sisältävät ohjeita ja sääntöjä:

  1. Säännöt mahdollistavat konkreettisen MB: n käytön M50: llä ja uudemmilla.
  2. Yleensä 10 cm: n kerroksen paksuus ei riitä pelkästään alustan tasolle vaan luotettavan perustan rakentamiseen.
  3. Betonin kerros on asetettu hiekka- tai raunion tyynylle.

  Laite hiekka ja sora tyynyt

  Pohjaan perustuvan hiekan valmistelu antaa optimaalisen kuormituksen jakautumisen pohjan alaosaan, ja sen merkitys johtuu siitä, että keväällä ja syksyllä maaperä muuttuu kausiluonteisesti.

  Hiekkalaatan avulla pohjan alaosaa voidaan nostaa pohjaveden yläpuolelle ja tasoittaa vieraiden esineiden ja materiaalien epämuodostuvat vaikutukset suoraan kosketuksen esteen vuoksi.

  Neuvoston. On järkevää järjestää hiekkasyyny, jos kuopan pohjassa on ongelmallista maata.

  Tällöin maakerros poistetaan, ja suuri jokien hiekka sijoitetaan paikalleen vähintään 150 mm: n kerroksella.

  Sen jälkeen se tasoitetaan käyttäen yksinkertaisia ​​tasoja ja sekoitetaan erityisellä työkalulla - ramming.

  Hiekkalaatikko

  Korkealaatuinen hiekkalaatikko voidaan asettaa ottaen huomioon pohjaveden määrä ja kausittaiset muutokset. Korkealla tasolla saattaa olla tarpeen rakentaa vedenpoistokerros (joka ei kuitenkaan missään tapauksessa olisi tarpeetonta).

  Hiekkalaukun asettelu

  Tätä tarkoitusta varten kaivetaan kaivettua pystytetyn rakenteen kehää pitkin, joka suojaa sulavedeltä ja kohoavalta pohjavedetasolta raskas sademäärä. Tämän kaivannon on oltava vedenpitävä. Viemäröinti estää kellarin kelluvia tulvia.

  Hiekan sijasta voidaan käyttää pohjakerroksen valmistusta. Se on vahvempi kuin kilpailija. Materiaali on murskattu kivenfraktio 20/40 mm. Jälkeen kerros rikki 20-25 cm kaadettiin pieni kerros karkeaa hiekkaa (10-15 cm).

  Murskattu tarve tampilla levyllä. Tiivisteen jälkeen materiaalin yläkerroksen on oltava nolla.

  Tyynykuvio raunioilla

  On tärkeää. Tyynyn läsnäolo määrää etäisyyden suuruuden kellaripinnasta vahvikkeeseen, jota kutsutaan suojakerrokseksi.

  Käytettäessä betonipintaa tämä kerros voidaan pienentää standardista 7 cm puolelta 3,5 cm: iin.

  Säätiön valmistelulaite

  • Vähärasvaisen betonin valmistus
   • Macadamin valmistus
   • Profiilikalvot
  • Betonin valmistuslaite nauhan pohjan alla
  • Betonimateriaalin valmistus monoliittisen nauhan pohjan alla
  • Esivalmistettujen nauhalementtien valmistelu
  • Tyynylaite sarakepohjaan

  Miten pohjalevyn valmistelu on? Ennen perustuksen rakentamista sinun on valmisteltava rakennuspaikka. Tämä on välttämätöntä sementin vuotamisen estämiseksi betoniraudan kaatamisen aikana. Rakennustyön asianmukainen valmistelu antaa talolle kestävän pohjan.

  Vähärasvaisen betonin perustaminen.

  Vähärasvaisen betonin valmistus

  Betonin rakentamisen paikan # 8211 valmistuksen päätavoite on varmistaa betonipohjan rakentamisen oikea prosessi, jotta maaperän samentumismahdollisuus voidaan poistaa, jotta rakennus olisi paras vakaus ja kestävyys.

  Käyttämällä vähärasvaa betonia # 8211 on kallis vaihtoehto, mutta tämä menetelmä on kuitenkin perinteisin ja usein käytetty. Se on sementtilaasti, joka sisältää enintään 6% sementtiä. Täyteaine on sora tai murskattu kivi. Liuos kaadetaan kuopan pohjalle ohuella kerroksella.

  Järjestelmä monoliittisesta kellarista murskattua kivenvalmistusta.

  Säätiön betonituotteen paksuus riippuu pohjaveden pinnasta, maaperätyypistä ja tulevan rakennuksen painosta. On suositeltavaa käyttää kerroksen paksuutta 50-100 mm. Betonisointi poistaa mahdollisuuden vaurioittaa raudoituksen runkoa ja lujittavaa silmäkoirapohjaa. Jos rakentaminen toteutetaan talvella, konkreettisia pakkasnestekomponentteja tulee lisätä betoniin. Talvella betonialusta on helpompi tehdä kuin raunioista valmistettu alusta, koska ennen ryhdyt töiden aloittamista rauniot on edelleen lämmitettävä.

  Pino- ja monoliittisten rakenteiden alla järjestävät sora- tai murskakivenpohjan, jonka paksuus on enintään 200 mm. Sora tai murskattu kivi tiivistämisen jälkeen kaadetaan kevyellä betonilla. Sen paksuuden on oltava vähintään 80 mm. Kun työskentelet tiheästi kuivalla maaperällä, voit käyttää sementtikerroksen paksuutta jopa 70 mm.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Macadamin valmistus

  Projektin tuotannossa ilmoitetaan, minkä tyyppinen konkreettinen valmiste käytettäväksi. Sora-alustan paksuus on enintään 200 mm. Betonipaikan puku tapauksessa, kun säätöä käytetään monoliittiselle levylle, jossa on vahvistushäkkeitä. Murskattua kiveä käytetään, kun on tarpeen täyttää peruspohjalla bitumi ennen kalvon muodostumista tai maaperän täydellistä kyllästymistä.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Profiilikalvot

  Takaisin sisällysluetteloon

  Betonin valmistuslaite nauhan pohjan alla

  Nauhan säätiön rakenne.

  Lean betonin laatu B 7.5 sisältää pienen sementtipitoisuuden. Sitä käytetään erilaisten säätiöiden konkreettiseen valmisteluun. Muille siviili- ja teollisuusrakennustöiden töissä käytetään betonimerkkiä M 15. Valmistaudu vaikeammaksi. Tämän seoksen täyteaine on laajennettu savi.

  1 m³ liuosta luokkaan B 7.5 tarvitaan seuraavia komponentteja: 160 kg sementtiä, 2200 kg hiekkaa ja 70 litraa vettä. Yhdelle pussilliselle sementtilajikkeelle B 7.5 tarvitset seuraavia määriä materiaaleja: 25 kg sementtiä, 340 kg hiekkaa ja 10 litraa vettä. On välttämätöntä jakaa tietty määrä hiekkaa alueen ympärille. Aseta sitten sementti päälle. Tämän jälkeen sementti ja hiekka sekoitetaan rakeeseen, kunnes saadaan homogeeninen seos. Sitten ylhäältä tasaisesti kaada tarvittava määrä vettä, tasoitetaan seos ja täytetään. Sementti peitetään sitten muovikelmulla sen kuivumisen estämiseksi.

  Betonimateriaalin valmistus monoliittisen nauhan pohjan alla

  Työjärjestys:

  1. Suorita tulevan rakennustyön asettelu monoliittisen nauhan pohjan alla.
  2. Tasaa maaperä paikalle.
  3. Kaada murskattua kiveä 10 cm kerroksella.
  4. Vibro-levy tampaa tulevaa tyynyä nauhan pohjan alla.
  5. Asennetut muotokappaleet merkkilangan ympärillä.
  6. Asenna muotti.
  7. Betoni kaadetaan laattojen tasolle.
  8. Tyyny vahvuudelle, joka on vahvistettu vahvikkeella. Levitä vahvistus 8 mm: n osuudella.
  9. Kun kaadetaan betonivälileimausta.

  Nauhatalustatyypit.

  Ensinnäkin menetelmä kiven jyrsimiseksi maapohjan hiekkaan tai sora-alustaan. Määritä sitten alustatyynymatot. Tyynyn korkeus on 30 cm. Asenna levyjen muotti. Kaksi kaistalevyä, joiden leveys on 150 mm, antaa sinun täyttää 30 cm: n pehmusteisen tyynyn. Sora-alaa kaadetaan kuumalla bitumilla. Sen jälkeen suorita vahvistus. Vahvistinverkko on vahvistettu hankkeen mukaisesti. Pohjaverkko asennetaan 70 mm korkeudelta pohjaan. Sitten tyyny on betoni. Kun betoni on asetettu, muotti poistetaan ja sivupinnat eristetään mastiksilla.

  Asennuspaikka, johon sementtikanta on asennettu, voi olla mitat, jotka ovat 10 cm suurempia kuin kummallakin puolella oleva kellari. Kaatamisen jälkeen on suositeltavaa asentaa pystysuorat raudoitustangot liuokseen. He sitovat tyynyn säätiöön. Vahvistuksen tulisi työntyä 30 cm: n päähän seoksen pinnasta. Tällä hetkellä sementtisäädöt ovat luotettavia. Se on suositeltavaa kaikentyyppisille betonirakenteille rakennusten rakentamisessa.

  Monoliittisen nauhan perustuksen alapuolella olevaa betonipohjaa voidaan vahvistaa vahvistamalla. Toisinaan ilman liittimiä. Rakennusten rakentamisessa molemmat perusteet ovat samat. Erona on, että turvatyyny on kooltaan rajoitettu. Betonikerroksen vähimmäispaksuus on noin 15 cm. Lujitusverkkoa käytetään vahvistavana elementtinä. Ristikko sijoitetaan kaivon pohjaan siten, että se sijaitsee 5 cm: n etäisyydellä maasta.

  Samalla vahvistusverkko sijoitetaan parhaalla mahdollisella tavalla. Se voidaan valmistaa 8 mm: n tangosta. Ne sidotaan toisiinsa langalla. Verkko voidaan tehdä hitsaamalla. Vahvistinverkko vahvistaa betonin tyynyn alaosaa. Tyynyyn vaikuttavat vetovoimat. Ne johtuvat itse rakennuksen painosta ja muista kuormituksista.

  Takaisin sisällysluetteloon

  Esivalmistettujen nauhalementtien valmistelu

  Säätiön vahvistusjärjestelmä.

  Tämän mallin asennuksen ansiosta voit tehdä pitkiä taukoja töissä. Asennetun teippauksen pohjalta on mahdotonta. Esivalmistetun nauhateollisuuden alapuolella käyttäen esivalmistettuja betonilohkoja tai itsetuhattuja.

  Hiilihapotettujen betonilevyjen ja vaahtobetonin lohkojen osalta ne järjestävät betonipohjan hiekalle. Samanaikaisesti hiekkakerros on 10 cm. Se kostutetaan ja täytetään. Ylhäältä laita puutavara betonikerroksen tasolle. Sitten kaada sementtilaasti. Rakennuksen perustusten kannalta on suositeltavaa, että betonipohjalla on rypytetty hiekkakäsittely.

  Tyynylaite sarakepohjaan

  Betonin valmistus: lattian ja jalustan kiinnittimen laite pohjaan

  Betonin valmistus on oleellisesti kerros vähärasvaa betonia. joka on järjestetty mistä tahansa rakenteesta sementti-hiekkaseoksesta tai samasta betonista.

  Nyt tekniikkaa tarkemmin.

  Lisäksi ENR: n mukaisen betonin valmistuksen laite tekee taloudellisemmaksi, nopeammaksi ja laadullisemmaksi suorittaa kaiken karkean ja merkitystyöt ennen päävalua. Loppujen lopuksi huomaat, että on helpompi asentaa opasteitä samalle tasolle tasaiselle ja kovaiselle tasolle kuin löysää maaperää. Kyllä, ja kytkin itse kaadetaan tällaisissa olosuhteissa.

  Huomaa, että kerrospistelöä ei tehdä, kun lasia kaadetaan lattiapinnoille tai muulle vastaavalle pinnalle. Tällaisissa tapauksissa käy ilmi, että koneistustaso on riittävän kiinteä ja tarpeeksi tasainen.

  Lähteet: http://fundament-expert.ru/operacii/raschet/154-snip-na-betonnuyu-podgotovku-pod-fundament, http://moifundament.ru/ustrojstvo/podgotovka-pod-fundamentnuyu-plitu.html http://masterabetona.ru/betonirovaniye/583-betonnaya-podgotovka

  Ei kommentteja vielä!

  SNiP konkreettisesta valmistelusta säätiön mukaan: standardit ja säännöt, jotka perustuvat

  Mistä SNiP tarvitsee konkreettista valmistelua säätiön alle ja mitä vaatimuksia se asettaa ennen rakentajia? Mitkä ovat säännöt ja määräykset? Nämä kysymykset herättävät monien mestareiden, sekä aloittelijoiden että kokeneiden, mielissä.

  Tässä artikkelissa autamme sinua ymmärtämään nämä ongelmat ja selittämään kaiken helposti saatavilla.

  Kuva alustajalustapohjasta

  Valmistelut töiden rakentamisessa

  Talon perustusten valmisteluun on sisällyttävä seuraavat vaiheet:

  • alustavien laskelmien suorittaminen;
  • maanparannus;
  • valmistusta pohjan alla.

  Täällä pysähdymme viimeisimmissä luetelluissa vaiheissa. Periaatteessa tyynyn alapuolella oleva tyyny tehdään joko tiivistetystä haudasta tai vähärasvaisesta betonista ja se on helppo tehdä omalla kädellä.

  Tekniset vaatimukset säätävät rakennusmateriaalin kerroksen paksuutta, jolla on oltava konkreettinen valmistelu perustalle ja työn teknologialle. Perusvaatimusten perusvaatimukset ja -vaatimukset ovat SNiP 52-01, SP 50-101-2004 ja SP 52-101-2003.

  Tämän vaiheen päätehtävä on itse säätiön valmistelu. Nykyiset rakennusmääräykset tarjoavat erilaisia ​​teoksia, mutta tärkein on jalostus.

  Monoliittirakenteiden jalustan tarkoitus

  • Se suojaa betonipäätä sementtilaastin virrasta. Tämä edesauttaa tarvittavien perusparametrien nopeaa saavuttamista ja parantaa sen laatua yleisesti.
  • Tasoittaa voimien vaikutukset maasta. Jalka jakaa kentällä olevat voimat;

  Maavoimien jakautuminen

  • Tarjoaa lisää mukavuutta monoliittisen rakenteen vahvistamiseen. Sileä pinta auttaa työskentelemään luurankopohjan täsmällisessä kohdistamisessa.

  Esitystyypit

  Edellä mainitut rakennussäännöt osoittavat kahdenlaisia ​​keittoalueita:

  Murskattu kivi bitumilla

  Murskattujen kivivalmisteiden käyttö johtuu yksinomaan rakennuskustannusten alentamisesta (murskakiven hinta on yleisesti saatavilla) ja sementin säästö. Törmäyskerroksen tässä tapauksessa tulisi olla 20 cm, joka on hyvin tiivistettävä. Tiivistyksen jälkeen se täytetään bitumilla.

  Murskattu tyyny ennen kuin kaadetaan bitumi

  Kiinnitä huomiota!
  Tämä on epäluotettava menetelmä, jolla on vakava haitta - riittämätön substraatin jäykkyys.
  Tämän seurauksena on mahdottomuus varmistaa myöhempää perustustyötä mahdollisimman helposti.

  Luonnollisesti tällaisten kriittisten rakenteiden rakentamista olisi vältettävä. Lisä-, teknisiä tai hyödyllisiä rakennuksia varten sen käyttö on kuitenkin täysin hyväksyttävää rakennusteollisuuden kustannusten pienentämiseksi.

  Betonin valmistus

  Betonituotteen laite pohjan alla hankkii merkitystä lujitetun nauhan tai laattarakenteiden rakentamiselle. Tärkein syy on se, että sellaisten tekniikoiden kanssa, joiden avulla perustaa pohjat, oletetaan, että teräsverkot ja kehykset asennetaan jäykästi ennen betoniseoksen kaatamista.

  Lisäsyyn liittyy se, että jäykällä pinnalla säätiön rakenne yksinkertaistuu periaatteessa.

  On tärkeää. Erityisen tärkeä tämä menetelmä hankkii rakennustyöt talvella, kun maaperä huononee ominaisuuksiaan.

  Tärkeimmät opinnäytteet, jotka sisältävät ohjeita ja sääntöjä:

  1. Säännöt mahdollistavat konkreettisen MB: n käytön M50: llä ja uudemmilla.
  2. Yleensä 10 cm: n kerroksen paksuus ei riitä pelkästään alustan tasolle vaan luotettavan perustan rakentamiseen.
  3. Betonin kerros on asetettu hiekka- tai raunion tyynylle.

  Laite hiekka ja sora tyynyt

  Pohjaan perustuvan hiekan valmistelu antaa optimaalisen kuormituksen jakautumisen pohjan alaosaan, ja sen merkitys johtuu siitä, että keväällä ja syksyllä maaperä muuttuu kausiluonteisesti.

  Hiekkalaatan avulla pohjan alaosaa voidaan nostaa pohjaveden yläpuolelle ja tasoittaa vieraiden esineiden ja materiaalien epämuodostuvat vaikutukset suoraan kosketuksen esteen vuoksi.

  Neuvoston. On järkevää järjestää hiekkasyyny, jos kuopan pohjassa on ongelmallista maata.
  Tällöin maakerros poistetaan, ja suuri jokien hiekka sijoitetaan paikalleen vähintään 150 mm: n kerroksella.
  Sen jälkeen se tasoitetaan käyttäen yksinkertaisia ​​tasoja ja sekoitetaan erityisellä työkalulla - ramming.

  Hiekkalaatikko

  Korkealaatuinen hiekkalaatikko voidaan asettaa ottaen huomioon pohjaveden määrä ja kausittaiset muutokset. Korkealla tasolla saattaa olla tarpeen rakentaa vedenpoistokerros (joka ei kuitenkaan missään tapauksessa olisi tarpeetonta).

  Hiekkalaukun asettelu

  Tätä tarkoitusta varten kaivetaan kaivettua pystytetyn rakenteen kehää pitkin, joka suojaa sulavedeltä ja kohoavalta pohjavedetasolta raskas sademäärä. Tämän kaivannon on oltava vedenpitävä. Viemäröinti estää kellarin kelluvia tulvia.

  Hiekan sijasta voidaan käyttää pohjakerroksen valmistusta. Se on vahvempi kuin kilpailija. Materiaali on murskattu kivenfraktio 20/40 mm. Jälkeen kerros rikki 20-25 cm kaadettiin pieni kerros karkeaa hiekkaa (10-15 cm).

  Murskattu tarve tampilla levyllä. Tiivisteen jälkeen materiaalin yläkerroksen on oltava nolla.

  Tyynykuvio raunioilla

  On tärkeää. Tyynyn läsnäolo määrää etäisyyden suuruuden kellaripinnasta vahvikkeeseen, jota kutsutaan suojakerrokseksi.
  Käytettäessä betonipintaa tätä kerrosta voidaan vähentää standardista 7 cm puolelta 3,5 cm: iin.

  Jäljitystyön järjestys

  1. Asennuksen jälkeen pehmustettu muotti on pystytetty perustukseen. betonipohjan paksuus, mutta korkeintaan 30 cm;
  2. Metallivarret asetetaan (8-12 mm). Vahvistus antaa tyynylle erityisen vahvan lujuuden ja luotettavuuden.
  3. Betoni kaatui;
  4. Deep vibrator on lopullinen betoniputki.

  On tärkeää. Betonipanon tulee ulottua vähintään 15 cm: n päähän alustan koko alueelta.
  Sen jälkeen, kun tyyny on kaadettu, raudoituksen kappaleet työnnetään siihen niin, että ne työntyvät 20-30 cm: n korkeuteen.
  Heidän pitäisi tarjota joukko tyyny tulevalla kellarilla.

  Vahvistussalkkujärjestelmä

  Nykyiset rakennusmääräykset sisältävät alustavaa valmistelua säätiöille, jotka voidaan suorittaa joko bitumista tai betonista.

  Betonin tyyny on kaikin puolin paras ratkaisu, koska se ei ainoastaan ​​tarjoa tulevan perustan luotettavuutta, vaan myös helpottaa myöhempiä työvaiheita.

  Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.