Mikä on maaperän jäädyttäminen ja sen määrittäminen?

Jokainen omistaja haluaa luoda kodikkaan lomakohdan ostaa tai rakentaa oman kodin poissa kaupungista.

Mutta mukavuuden lisäksi on välttämätöntä, että rakennus on ollut monen vuoden ajan.

Rakennustekniikka vaatii monia vivahteita, joista yksi on maaperän jäädyttämisen taso, mikä vaikuttaa kielteisesti talon perustuksiin.

Mikä on maa

Maaperän koostumus sisältää erilaisia ​​kiviä, hedelmällisiä ja hedelmättömiä maaperä, joiden ominaisuuksia tutkitaan jatkuvasti.

Kallioiden siirtyminen sulatusta tilasta jäädytettyyn tilaan kutsutaan jäädyttämiseksi.

Ja tällainen indikaattori kuin maaperän jäädyttämisen taso on maan prosessin syvyyden määrittely.

Kun lämpötila nousee, maa jäätyy.

Joissakin maailman osissa sulatus ei koskaan tapahdu. Näitä paikkoja kutsutaan permafrostiksi.

Miksi maa jäätyy

Jäätymisen muodostavat tärkeimmät tekijät ovat ilman negatiiviset lämpötilat ja kosteuden lisääntyminen. Kuten tiedät, vesi alkaa jäädyttää, kun se nollataan.

Laajennus lisää 10%: n tilavuutta, ja jos tämä prosessi tapahtuu maaperässä, luonnollisesti maaperä alkaa nousta.

Jään määrä ja maaperän kohotus riippuvat jäätymisnopeudesta ja ilmastollisista olosuhteista, jotka määrittävät ilman kausilämpötilan.

Yksinkertainen esimerkki on nähtävissä rakennuksen perustana. Jäätynyt märkä maaperä talvella lisää tilavuutta, mikä johtaa betonipohjan työntämiseen pois maasta.

Kesällä jää alkaa sulaa, mikä vähentää maaperän tilavuutta, mikä johtaa siihen, että pohja vedetään maahan. Prosessia, jota pidetään esimerkkinä, kutsutaan kausiluonteiseksi maaperän jäädyttämiseksi.

Maaperän ominaisuuksien vaikutus jäätymisasteeseen

Jokaisella rodulla on omat ominaisuutensa, jotka määrittävät vuorovaikutuksen asteen veden kanssa. Tämä indikaattori vaikuttaa jäädytyksen syvyyteen.

Seuraavia maaperän tyyppejä ovat:

 • Kivisiä sedimenttejä on vaikea kutsua maaperälle, koska se on tavallinen kivi. Se ei absorboi vettä, joten se ei jäädy läpi. Pysyvät ominaisuudet kaikissa sääolosuhteissa muodostavat kivikkoisen maaperän erinomaisena perustana.
 • Maaperää kutsutaan soraa, joka koostuu hiekan, maan ja saven seoksesta. Usein joutuvat epäpuhtauksien raunioon ja erilaisia ​​pieniä kiviä. Tällainen rakenne on vastustuskykyinen veden hämärtymiseen, mikä mahdollistaa massiivisten rakennusten matalien, kartiomaisten perustusten pystyttämisen.
 • Hiekkakivet kulkevat täydellisesti veden läpi, mikä määrittää matalan jäädytyssyvyys jopa 500 mm, toisinaan enintään 1 m. Hyvän tiivistysilmaisimen omaava hiekka toimii vakaana tukijalalle ja ei salli sen lukitusta.
 • Vedestä muodostuvat saviyhdisteet laimennetaan välittömästi, ja niiden mukana seuraa liuotus. Jäätymisen taso on 1,5 m, mikä aiheuttaa turvotusta.
 • Hiekkasauma ja taimet ovat hiekkaa ja savea tietyissä osuuksissa. Yhden komponentin vallitsevuuden mukaan maaperän nimi määritetään, luonnollisesti tämä puhuu myös niiden ominaisuuksista.
 • Suolavedet ovat paikoissa kokonaan tai osittain valutettuina suoilta. Vaahtosaippua -periaatteen irrallinen rakenne imee valtavan määrän vettä, joka jäätyy talvella.

Näiden maaperän ominaisuuksien perusteella määritetään jäätymisnopeudet tietyillä alueilla.

Sääntelyn ja todellisen indikaattorin

Jotta voit määritellä maaperän maaperän jäädyttämisen tasolle oikein, sinun on opittava erottaa normatiivinen ja todellinen indikaattori. Auki ja lumipeitteisen maaperän keskimääräinen syvyys vähimmäislämpötiloissa määrittelee standardiarvon.

Laskelmat perustuvat pitkän aikavälin tutkimukseen tietyn alueen maan jäädyttämisestä.

Normaali jäätymissyvyys kullakin alueella näytetään SNiP: ssä, mutta se ei useinkaan ole samansuuruinen kuin todellinen luku, mikä johti toiseen määritykseen - todellisen jäätymisnopeuden. Asia on, että sääntelytietojen laskeminen tehdään ilman lumipeitteitä.

Jää- ja lumikokoelmat toimivat erinomaisena lämpöeristeenä, mikä vähentää maaperän jäädyttämistä.

Muilta tekijöiltä, ​​jotka vähentävät jäädyttämisen tasoa, voimme esimerkiksi toteuttaa rakennuksen rakentamisen. Lähellä talonrakennusta, joka on jatkuvasti lämmitetty, todellinen jäätymisnopeus on 20-40% pienempi kuin normatiivinen. Jos tämä on lämmittämätön maalaistalo - tasoindikaattori kasvaa.

Nykyaikaiset eristemateriaalit auttavat rakentajia selviytymään säätiöiden järjestämisestä. Kun lämmitin on asennettu talon ympärillä olevalle sokea alueelle, ne saavuttavat vähimmäisilmaisijan maaperän jäädytyksestä, mikä johtaa rakennuksen pohjan muodonmuutokseen.

Näistä esimerkeistä voimme päätellä, että talvella ei saa poistaa lumipeitteitä rakennuksen ympärillä, ellei tietenkään ole polkuja. Maaperän puhdistaminen, isäntä itse lisää sen jäädytyssyvyys.

Lumon poistaminen tonttien avulla rakennuksesta on entistäkin vaurioitunut, koska epätasaista pakastamista varten syntyy olosuhteita, joilla on kielteinen vaikutus säätiöön.

Paras vaihtoehto eristää maata pohjan lähellä on istuttaa pensaat talon takana. Heillä on lunta talvella. Talon pohjan tulvan välttämiseksi kevään sulattamisen aikana on välttämätöntä huolehtia sulan veden vedeneristyksestä ja poistamisesta.

Maapallon maantieteellinen sijainti vaikuttaa myös jäädyttämisen tasoon. Esimerkiksi Moskovan indikaattori on 1,2 m ja Pietarissa 1,3 m.

Alueilla, joilla kausittaiset lämpötilat ovat vähentyneet, maaperä jäätyy vuosittain. Tämä on otettava huomioon rakennettaessa rakennuksia niiden tuhoutumisen välttämiseksi.

Kausihitsauksen syvyyden määrittäminen

Eri alueilla kausittainen jäädyttäminen on erilainen. Vuosien tutkimus antoi meille mahdollisuuden saada keskiarvo. SNiP 2.02.01-83: n mukaan on kaava, jonka avulla voit määrittää tämän indikaattorin: dfn = d0 * mt.

Teoksen arvo riippuu maaperätyypistä:

 • savimaata - 0,23
 • hieno hiekka - 0,28
 • karkeat hiekat - 0,30
 • karkeat maaperät - 0,34

Kerroin mt määräytyy SNiP: n 23-01-99 taulukossa. Se ilmaisee keskimääräisen kuukausittaisen negatiivisen lämpötilan tietyllä alueella.

pohjaveden

Sulje pohjavesi

Tämä lähde vaikuttaa standardi-indikaattoriin.

Pohjavesi on vedenpitävän kerroksen yläpuolella, joka estää niiden pääsyn maahan syvälle.

Nesteiden tilavuutta täydennetään jatkuvasti sateella ja sulavedellä.

Ne jäätyvät negatiivisissa lämpötiloissa, jos ne ovat maaperän jäädytyksen syvyyden yläpuolella.

Pohjaveden esiintyminen lisää jäädytyksen syvyyttä. Tällaisten maa-alueiden kuvaukset poikkeavat todellisista, sillä kerroin lasketaan kuivalle maaperälle.

Nyt voimme tehdä seuraavan päätelmän: jos pohjavesi on kausiluonteisen jäädytyksen yläpuolella, rakennuksen perustus on haudattu kerrosten alapuolelle. Luonnollisesti sinun on huolehdittava talon pohjan luotettavasta vedeneristämisestä ja järjestettävä kuivatus.

Frosty turvotus

Toinen tekijä, joka määrittää standardin ja todellisen indikaattorin välisen eron, on pakkanenvuoto, jonka aikana maaperä pystyy vaihtamaan tilavuuttaan. Joustava voima riippuu pohjaveden syvyydestä ja maaperän kosteuden imeytymisestä.

Eli mikäli vesikerros sijaitsee korkeassa savi- maaperässä, huurtumista tulee valtava voima. Säätiöiden asettaminen tällä sivustolla on hyvin ongelmallista.

Tämä tekijä otetaan huomioon talon rakentamisen alkuvaiheessa. Kussakin rodussa säätiön yksilöllisesti valittu vedeneristys, koostumus betonista ja tarvittaessa varustaa kuivatus. Talon hyvin perusta oli jäätymisvauhdin alapuolella.

Jäätymisen syvyyden vaikutus rakennuksen perustukseen

Joten saimme selville, sitä enemmän kalliosi imeytyy kosteuteen, sitä enemmän se katoaa. Tämä tekijä vaikuttaa haitallisesti säätöön, mikä johtaa pystysuoraan ja horisontaaliseen murtumiseen.

Kehittäjä ei voi muuttaa maaperän koostumusta ja sen jäädyttämisen syvyyttä. Hänellä on mahdollisuus valita vain sopiva sivusto.

Ennen kuin ostat sen, sinun on kysyttävä, millä tasolla maaperän jäädyttäminen päättää, aloittaako rakentaminen täällä. Loppujen lopuksi on järjetöntä rakentaa talo savea tai turvetta.

Jotkut rakentajat ajattelevat, että mitä syvempi on säätiö, sitä vakaampi rakennus on. Tämä on äärimmäisen väärä, koska kellarikerroksen yläpuolella olevien kivien äärimmäinen syvyys synnyttää ylikuormituksen, joka palvelee vaikeissa pakkasissa koko rakennuksen tuhoisana voimana.

Maa on valittava rakennustyypin mukaan. Raskasbetonilevyjen ja kevytrakenteiden raskaan tiilitalon betonipohjan kuormitus on erilainen.

Luonnollisesti tiilen kaksikerroksinen asuminen turvealueilla on suuri riski. Tällöin paras vaihtoehto olisi kehyksen rakentaminen laattojen pohjalle.

Kun valitset sivuston ja säätiön tyypin, on otettava huomioon omistajan halu olla kellari tai kellari. Pohja ei itse tarvitse olla nauha tai kasa.

Pohjakerros pohjakerroksessa

Maanalainen tila voidaan varustaa millä tahansa pohjalla, mutta pohjavesi voi olla este.

Vedenpitävyys- ja viemäröintirakenteiden lisäkustannukset ovat tarpeen.

Jos tontilla on asuinrakennuksia, ennen talon rakentamista, sinun on kysyttävä naapurustasi perustamaansa rakentamisesta ja kausiluonteisten lämpötilamuutosten aikana ilmenevistä ongelmista.

Tällä on tärkeä rooli kiinteän kerroksen syvyyden määrittämisessä talon pohjan alla.

On olemassa poikkeuksia perustuksen asettamisesta huolimatta huurteen tunkeutumisen syvyydestä:

 • Kiviä kestää veden jäädyttäminen ja eroosio. Talon pohja voidaan asettaa pinnalle.
 • Ruosteenkestävät kerrokset kestävät eroosiota ja puristusta. Alustan syvyys on vähintään 500 mm.
 • Hiekka kulkee hyvin kosteudelta ja pakataan kuormituksella. Parhaan rakenteen syvyys 600 - 700 mm.

Kaikissa muissa tapauksissa säätiö on haudattava maaperän jäädyttämisen alapuolelle.

Itsenäinen tutkimus kivien homogeenisuudesta

Ottaessasi maasi, voit itsenäisesti tutkia sen kivien homogeenisuus. Tätä tarkoitusta varten porataan kaksi tai kolme metriä kaivoja useissa paikoissa.

Määrittämällä kerrokset kallioon. Tämä auttaa valitsemaan säätiön optimaalisen suunnittelun.

Mutta jos tutkimustulokset osoittivat kivien heterogeenisyyttä, säätiö olisi sijoitettava paaluun. Tällöin kuorma koko rakennuksesta paaluilla putoaa tiheään kallioperään.

Pohjaveden syvyyden määrittäminen

Pohjavesi vaikuttaa paitsi maaperän jäädyttämiseen. Heidän epätasaisen saostuksensa johtavat rakennuksen samaan epätasaiseen sumentumiseen.

Pohjaveden syvyyden määrittäminen itsenäisesti ei ole tarpeen sekoittaa pintaan. Useissa paikoissa sijaitsevilla paikoilla porattavat kuopat 2,5 metrin syvyyteen.

Kun vesi tulee näkyviin, on suositeltavaa ottaa se analysoitavaksi haitallisten epäpuhtauksien määrittämiseksi. Vaikka tällaisia ​​tutkimuksia onkin parempi antaa asiantuntijoille. Loppujen lopuksi taloa ei ole rakennettu yhdeksi vuodeksi, ja riski on sopimaton täällä.

Jäätymisen syvyyden itsenäinen määritys

Kallioiden jäätyminen voi olla epätasaista. Tämä johtaa joidenkin rakennuksen osien korkeuteen muiden yläpuolella, johon liittyy seinien ja pohjan jakaminen.

Määrittele itsenäisesti kivien jäätymisen syvyys yksinkertaisilla tutkimuksilla:

 • Kosteusindikaattori riippuu pohjavedestä ja vesistöjen läheisyydestä. Mitä korkeampi tämä arvo, sitä syvemmälle maa jäätyy talvella.
 • Uskotaan, että tiheä maa on parempi perusta. Mutta meidän on muistettava, että se on jäädytettynä.
 • Lumipeitteen paksuuden tarkkaaminen talvella selkeyttää tilannetta pakkasella. Mitä enemmän lunta, sitä vähemmän kalliot jäätyvät.

Naapuritalojen tarkkailu, ruuvien tunkeutumisen syvyys auttaa määrittämään säröitä perustuksia. Jos on tällainen kuva, sinun on kysyttävä naapurivaltioille, kuinka syvälle heidän talonsa perustana on.

Turpoamislujuuden määrittäminen

Turvotusprosessi on väistämätöntä kaikille rodulle. Tässä on tärkeää määrittää voimat. Jäätyminen, maaperä nousee, ja kun se sulattaa, se asettuu. Homogeenisten kiviä pidetään parhaiten koostumukseltaan. Niiden yhtenäinen kallistuminen on vähemmän vaarallista rakennukselle.

On mahdollista määrittää turvotusvoima kivien koostumuksella ja kosteudella. Tärkeä tekijä on säiliöiden ja pohjaveden läheisyys. Voimakkaasti kallistuvilla ja liikkuvilla mailla pohja suositellaan rakennettavaksi betoniteräkselle.

Lisäksi pohjan täytyy olla noin kaksi vuotta ennen seinien pystyttämistä. Tänä aikana betonirakenne löytää pysyvän paikkansa.

Vain asiantuntijat voivat määrittää tietyn maa-alueen jäädytyksen syvyyden tarkkuudella, mutta pinnallinen tietämys tästä asiasta ei häiritse yksityistä kehittäjää.

Kuinka määritellä säätiön syvyys - esitetty video:

Huomannut virheen? Valitse se ja paina Ctrl + Enter kerrota meille.

Miten määritetään maaperän jäädytyksen syvyys

Maaperän jäädytyksen syvyys

Tämä on yksi tärkeimmistä parametreista, jotka on otettava huomioon perustettaessa. Tässä parametrissa otetaan huomioon säätöhihnan, pylväs-, laatta-, ruuvin jne. Erityinen muotoilu.

Maaperän jäädytyksen syvyys on korkein arvo, jossa maaperän lämpötila on 0 astetta alhaisimpien lämpötilojen aikana ilman lumipeitteitä pitkän aikavälin havaintojen historiassa.

Miksi on niin tärkeää tietää jäädytyksen syvyys

Vastaus tähän kysymykseen seuraa fysiikan koulukurssista. Kaikki tietävät, että vesi jäätymisen aikana lisää tilavuusprosessia maaperän paksuutena, sillä se painaa voimakkaasti pohjaa ja yrittää työntää sitä ylös.

Jäätymisen syvyydessä maan lämpötila ei laske alle nollaa, joten vesi ei jäätyy eikä laajene. Tästä syystä nauhat ja pilarit perustuvat maaperän jäädyttämiseen.

Miten määritetään maaperän jäädytyksen syvyys

Tämä arvo voidaan laskea kaavojen avulla, jotka esitetään kohdassa 2.22.01-83 * - "Rakennusten ja rakenteiden perusteet". Näiden kaavojen laskeminen on monimutkaista ja sopii paremmin laboratoriolle, joka tutkii maaperää.

Yksityisen kehittäjän kannalta on entistä helpompaa käyttää vanhaa SNiP 2.01.01-82 "Rakentamisen klimatologiaa ja geofysiikkaa", jossa näet sovelluksen maaperän jäädytyksen syvyyden kartan. Osa tästä kortista on esitelty sivuillamme.

Säännöllisesti kuumennettujen rakennusten perustusten alapuolella oleva maa jäätyy vähemmän, joten vakion syvyyttä voidaan vähentää 20 prosentilla. Esimerkiksi Jekaterinburgin maaperän jäädyttämisen arvioitu taso on 190 cm. Jos olet jatkuvasti asut omassa talossasi, säätö voidaan asettaa syvyyteen

Tällainen parametri maaperän jäädyttämiseksi on erityisen tärkeää savessa, liejussa, hiekkasaumoissa, koska ne ovat kaikkein alttiimpia pakkasnopeuden voimille.

Maaperän jäädyttämisen syvyys eri Venäjän kaupungeissa, ks

Kuinka määrität maaperän jäädytyksen syvyyden tietyllä alueella

© Copyright 2014-2017, moifundament.ru

 • työskennellä säätiön kanssa
 • vahvistaminen
 • suojaus
 • välineet
 • asennus
 • koristelu
 • ratkaisu
 • laskelma
 • korjaus
 • laite
 • Säätiön tyypit
 • nauha
 • nukka
 • columnar
 • laatta
 • muut
 • Tietoja sivustosta
 • Kysymyksiä asiantuntijalle
 • painos
 • Ota yhteyttä
 • Toimii säätiön kanssa
  • Säätiön vahvistaminen
  • Säätiön suoja
  • Säätiövälineet
  • Säätiön asennus
  • Foundation Finish
  • Pohjustuslaasti
  • Säätiön laskenta
  • Säätiön korjaus
  • Säätiön laite
 • Säätiön tyypit
  • Strip-säätiö
  • Pile-pohja
  • Pilarin perusta
  • Laattoalaptio

Maaperän jäädytyksen syvyys

Maaperän jäädytyksen syvyys

Jotta voisit laatia kodin säätiön tuen, sinun on ensin arvioitava maaperän ominaisuuksia sivustossasi. Niinpä maaperän jäädyttäminen vaikuttaa suoraan nauhan perustusten syvyyden asteeseen. Lisäksi eri koostumuksen maaperä jäädyttämisen aikana voi vaihdella kooltaan eri tavoin. Tätä ominaisuutta kutsutaan "heaving". Myös pohjaveden nousu vaikuttaa myös tulevan säätiön suunnitteluun.

Sivuston maaperän ominaispiirteet vaikuttavat suoraan sekä talon tulevan perustusrakenteen suunnitteluun että sen valmistuksen materiaaliin. Jotta voitaisiin ymmärtää, millaista taloa ja säätiöä voidaan rakentaa sivustollesi, ja joita ei voida rakentaa, on ensinnäkin välttämätöntä tehdä etsintätöitä.

Osa maaperän ominaisuuksista voidaan ottaa laajasta taulukosta. Näihin ominaisuuksiin kuuluvat esimerkiksi maaperän jäädyttämisen SNiP syvyys.

Entisen Neuvostoliiton koko alueella geologista tutkimusta tehtiin kerralla, mikä määritteli, kuinka syvälle vettä maahan tai muuhun maahan jäädytettiin talvella. Saatujen tietojen perusteella laadittiin karttoja, joiden ansiosta maaperän talven jäätymisen syvyys määritettäisiin helposti tietyllä alueella.

Kausiluonteinen maaperän jäädytyssyvyys

Rakennussääntöjen ja -sääntöjen (tai SNiPs for short) perusteella määrätään maaperän jäädyttämisen erityisarvon perusteella mahdollisuudesta käyttää yhtä tai toista rakennuksen ja rakennuksen rakennemuunnosta.

Tällä hetkellä maassamme on voimassa seuraavat standardit, jotka kuvaavat rakennusten ja rakenteiden rakentamista koskevia sääntöjä:

 • -SNiP 2.02.01-83 * "Rakennusten ja rakenteiden perusteet", siinä on myös useita käsikirjoja, jotka kuvaavat rakennusten suunnitteluprosessia.
 • Lisäksi ilmaston vaikutus rakennusten rakentamiseen on kuvattu SNiP: ssä 23-01-99.
 • Näissä asiakirjoissa, jotka säätelevät säätiön perusteita, ovat seuraavat olennaiset seikat:
 • -Perusrakenteiden aikana on harkittava tarkasti suunniteltujen rakenteiden tarkoitusta ja muotoilua, joka on korkein kuormitus säätiöön.
 • -perussäätiön syvyys riippuu myös vierekkäisten rakenteiden ominaisuuksista ja siitä, kuinka paljon rakenteelliset rakenteet on haudattu maahan.
 • -Myös säätiöhankkeen valmistelussa on tarpeen arvioida rakennustyön topografiaa.
 • -tärkeä osa kellarin syvyyden määrittämisessä on maaperän fysikaalisia ominaispiirteitä ja sen sisäistä rakennetta (lankojen ja vesipartujen esiintymistä),
 • -hydrogeologia vaikuttaa myös perustusten syvyyteen. Pohjavesi voi merkittävästi muuttaa rakennuksen rakennetta.
 • -ja luonnollisesti säätiön syvyyteen, nykyisten rakennusmääräysten mukaan maaperän jäädyttämisen kausittainen syvyys heilahtelee.

Miten lasketaan maaperän jäädyttämisen syvyys, jota SNiP ohjaa

On olemassa erityinen kaava, jonka mukaan voit laskea maaperän jäädyttämisen syvyyttä alueen omalla alueella.

Jäätymisen syvyys on: neliöjuuri, joka saadaan kuukausittaisten keskimääräisten negatiivisten lämpötilojen summasta kerrottuna kertoimella tietylle maaperälle.

 1. -0,23 savesta ja siilosta,
 2. -0,28 hiekka- ja hiekkasaumoille,
 3. -0,3 karkealle hiekalle,
 4. -0,34 maaperälle, joka koostuu suurista roskista.

Meteorologisten viitekirjojen negatiiviset lämpötilat tai SNiPa 23-01-99, jotka kuvaavat ilmasto-olosuhteita.

Laskennan helpottamiseksi oletetaan, että negatiiviset lämpötilat on vahvistettu alueellesi neljän kuukauden ajan, "-10" astetta kussakin. Negatiivisten lämpötila-indikaattoreiden kokonaismäärä on "40". Tämän arvon neliöjuuri on "6.32". Kerro kerros "savea" 0,23 ja kerää savi maaperän jäädytys syvyys tällaisella alueella 1,45 metriä.

Jäätynyt talteenotto ja sen vaikutus säätiöön

Toinen tärkeä ominaisuus maaperälle, joka vaikuttaa pohjarakenteen suunnitteluun, on sen nousu. Tämä termi määrittää maaperän laajenemisen astian talven jäätymisen aikana. Kuten tiedätte, vesi jäätymisen aikana lisää huomattavasti tilavuutta, joten maaperä, joka sisältää suuren määrän kosteutta jäädyttämisen aikana, laajenee ja paisuu.

Maaperä, joka sisältää hienoa hiekkaa tai savea, ovat alttiimpia tällaiselle laajentumiselle. Ne imevät kosteuden erittäin tehokkaasti, absorboivat suuren vesimassan. Tämän seurauksena pakastamisen aikana niiden tilavuus voi nousta 10 prosenttiin. Tämä on melko merkittävä määrä. On käynyt ilmi, että kun se jäätyy 1,5 metrin syvyydessä, sen tilavuus kasvaa 15 senttimetriä.

Ymmärtää maaperän kallistumisaste sivustollasi - lue alla oleva taulukko.

Taulukko - maaperän jäädytyksen syvyys SNIP

Lumipeitteen syvyys vaikuttaa myös maaperän jäädyttämiseen. Ilmeisesti paksumpi lumipeite, sitä parempi lämpö varastoidaan maahan. Tämä arvo on kuitenkin melko epäluotettava ja voi vaihdella kaudesta toiseen.

Maapallon jäädytysnäkymä lumen paksuuteen

Näin ollen lumen puhdistaminen on kaksijakoinen. Niissä paikoissa, joissa pilkkoutuvat lumiset ajautumat, maaperän jäädyttämisen arvo vähenee, mutta kun puhdistat lumen rakennuksen pohjan lähellä päinvastoin lisää maaperän jäädyttämistä syvälle. Näin ollen tämä lisää jäädytetyn laajenevan maaperän vaikutusta säätiöön. Muodostat talvisäätösi lumikelloja ja vähentät kylmän säävaikutuksen säätiösi noin 15 prosentilla. Ja kun kevät tulee ja lämpötila alkaa nousta - vain käännä lunta talosta.

Maaperän jäädyttämisen syvyys: SNIP

Sen syvyyden arvo, johon maa jäädyttää, vaikuttaa suoraan pohjarakenteen tunkeutumiseen. Kaikenlaiset maaperät jäädy eri tavalla, joten on tärkeää ymmärtää, missä rakennuksessa on suunniteltu. Frostin turvotus ja pohjaveden taso vaikuttavat myös pakkasteen tunkeutumiseen.

Viime aikoina monet yritykset, jotka tarjoavat palveluja puiset talot "avaimet käteen", tarjoavat asiakkaille tyypillisiä hankkeita, joilla on sama arvo. Tämä ei ole kovin oikea lähestymistapa eikä siinä oteta huomioon rakennuskoodien ja teknisten määräysten vaatimuksia. Esimerkkinä on syvyys, jossa kaivetaan tai pilotoidaan kaivoksia, Moskovassa pitäisi olla yksi, ja Venäjän eteläosassa sen pitäisi olla täysin erilainen. Lisäksi tulevan säätiön lämpeneminen ja joukko muita yhtä tärkeitä kohtia olisi otettava huomioon.

Osat SNiP: stä

Rakennuskoodit ja -säännöt (SNiP) - insinöörien, rakentajien, suunnittelijoiden, arkkitehtien ja yksittäisten kehittäjien sääntelykehys. Tämän dokumentaation perussäännösten ja vaatimusten perusteella voit rakentaa todella laadukkaan ja kestävän rakenteen.

Maaperän jäädyttämisen syvyyttä, jonka kartta sijaitsee alla, kehitettiin Neuvostoliiton insinöörejä ja geologeja, mutta sitä käytetään menestyksekkäästi tänään.

Kausiluonteinen maaperän jäädytyssyvyys

Säätiön laskemiseksi on tarpeen noudattaa SNiPs 2.02.01-83 "Rakennusten ja rakenteiden perusteet", 23-01-99 "Building climatology" ja lukuisia muita teknisiä määräyksiä koskevat määräykset. Näiden asiakirjojen mukaan SNiP: n maaperän normatiivinen jäädytyssyvyys riippuu seuraavista olosuhteista:

 • Rakennuksen tarkoitus;
 • Suunnitteluominaisuudet ja kokonaiskuormitus pohjaan;
 • Syvyys, johon tekniset viestinnät on asetettu, ja lähirakennusten perustukset;
 • Kehitysvyöhykkeen olemassa oleva ja suunniteltu helpotus;
 • Hankkeen tekniset ja geologiset olosuhteet (maaperän fysikaaliset ja mekaaniset muuttujat, kerrosten luonne, kerrosten lukumäärä, sään sato, karstisyöt jne.);
 • Rakennustyön hydrogeologiset olosuhteet;
 • Maaperän jäädyttämisen kausiluonteinen syvyys.
Maaperän jäädyttämisen syvyys Moskovan alueella

Arvioitu maaperän jäädytys syvyys

SNiP 2.02.01-83 mukaan maaperän jäädyttämisen syvyys lasketaan kaavalla:

h = √M * k, tai pikemminkin, absoluuttisten keskimääräisten kuukausittaisten lämpötilojen summan neliöjuurella (talvella) tietyllä alueella. Tuloksena oleva luku kerrotaan k - kertoimella, joka kullakin maaperätyypillä on erilainen arvo:

 • liemi ja savi - 0,23;
 • hiekkasauma, hieno ja silkkihiekka - 0,28;
 • suuri, keskikokoinen ja sora hiekka - 0,3;
 • karkea aluke - 0,34.
Maaperän jäädytysjärjestelmä säätiön alla

Tarkastellaan syvyyden laskemista, johon maaperä jäätyy konkreettisen esimerkin kautta:

Esimerkiksi valitaan Vologdan kaupunki, jonka keskimääräiset kuukausittaiset lämpötilat otetaan SNiP 23-01-99 alkaen ja ovat seuraavat:

Mikä on maaperän jäädyttämisen syvyys

Ottaa oma koti on unelma jokaisen henkilön. Talon rakentaminen itsenäisesti tapahtuu pääsääntöisesti omistuksessa aiemmin hankitulla maa-alueella. Tämä edellyttää väistämättä alueen nimenomaista sijaintia ja alueen ilmastollisia ominaisuuksia. Merkittäviä eroja ovat maaperän jäädyttämisen syvyys alueellisissa vyöhykkeissä. Tämä indikaattori on erittäin tärkeä.

Maaperän jäädytyksen syvyys

Talvinen pohjavesi vaikuttaa jäädyttämiseen. Maaperän sijainnin syvyys riippuu suuresti maaperän sijainnista ja ilmastollisista ominaisuuksista. Talon perusta on asetettu maaperän jäätymisvyöhykkeen yläpuolelle, se voi osaltaan vaikuttaa talon tuhoamiseen.

Talvella maapallon ylempi jäädytetty kerros laajenee sen sisältämän kosteuden ansiosta ja työntää pohjaa nostamalla sitä. Tämän vuoksi pohja on asetettava maanpinnan jyrkkyyden alapuolelle. Alueilla, joilla talvella enimmäkseen alhaisemmat lämpötilat, maaperä jäätyy paljon syvemmälle.

Maaperän jäädyttämisen tavallinen syvyys

Myös maaperän jäädyttämisen syvyyden arvo vaikuttaa maaperätyyppiin. Kuinka selvittää maaperän jäädyttämisen syvyys? Erityiset asiakirjat, kuten SNiP, sisältävät luettelon suositelluista jäätymisvaatimuksista eri alueilla. Tässä asiakirjassa esitetyillä arvoilla on korkeimmat hinnat, jotka ovat merkityksellisiä vain kriittisissä tilanteissa. Todellisuudessa maaperän jäädyttämisen syvyyttä osoittavat luvut ovat paljon pienempiä.

Maaperän jäädyttämisen normatiivinen syvyys jokaisella maan alueella on oma yksilöllinen arvo.

Jos talon rakentamista koskevia teknisiä vaatimuksia ei noudateta, maaperän turvotusta voi esiintyä, mikä voi aiheuttaa vaarallisia seurauksia rakennetulle talolle. Tämä johtuu maaperän tilavuuden kasvusta pohjaveden jäädyttämisen aikana.

Maaperän jäädytysaste

Maaperälajit, jotka eivät sula kesän aikana, kutsutaan permafrostiksi. Talvella syvyys talvella vähenee 20 prosenttia, jos asut rakennetussa talossa pysyvästi.

Rakennuksen koko kehän ympärillä tuotettujen pensaiden istuttaminen aiheuttaa myös jäädytyksen tasoa.

Myös permafrostin indeksillä on kielteinen vaikutus asfaltti-tien rakennusmateriaaliin. Tämän vaikutuksen tulos on halkeamia.

Alkukeväällä kokeneet puutarhurit käyttävät kasvihuoneita ja kasvihuoneita sulatakseen maaperän nopeammin. Näin voit saada sadon lyhyessä ajassa. Talon tuhoaminen edesauttaa talon rakentamista heiluttavalla maaperällä. Tällä maaperällä on kielteinen vaikutus talon perustuksiin, koska se pyrkii lisäämään jäädyttämistä ja lisäämään huomattavasti maaperän tilavuutta.

Ennen perustuksen aloittamista on tarpeen tutkia huolellisesti kaikki maaperän parametrit, myös sen kantavuus. Jos vahvuusindeksin alhainen arvo on, talon pinta-alaa on lisättävä. Kaikki maaperän jäädyttämiseen liittyvät vivahteet on selvitettävä ja otettava huomioon ennen rakentamista. Rakennuksen julkisivun halkeamien ilmaantuminen on osoitus maaperän jäädyttämisen tason virheellisestä määrityksestä. Tämä vaatii suurta kärsivällisyyttä ja kestää lisäaikaa, mutta se maksaa siitä, kun rakennusprosessissa ei ole ylivoimaisia ​​esteitä ja laatu lopputuloksena. Vahva ja luotettava rakenne tässä tapauksessa toimii monien vuosien ajan ja tuo vain iloa.

Lue lisää:

Laminaatin lattian asettaminen on välttämätöntä materiaalin värin ja tekstuurin valitsemiseksi.

Ruuvipallot ovat tyyppisiä paaluja, jotka haudataan maaperään ruuvaamalla ne maahan. Piles koostuu...

Nyt monet rakennusyritykset haluavat sellaista rakennusmateriaalia kuin puuta. Puurakenteilla on useita kiistattomia etuja...

Alueen ilmasto on varsin oudolta, sitä voidaan usein oikeutetusti kutsua kovaksi. Tämä on tärkein syy, että tarpeeksi usein...

Kuinka luoda kehys kipsilevylle? Talon korjauksen yhteydessä sen on ratkaistava erilaiset tehtävät. Esimerkiksi tehtävänä on rakentaa...

jäädytysaste

Venäjän-englannin sanakirja. 2013.

Katso, mikä on "jäädytysaste" muissa sanakirjoissa:

Nesteiden taso - taso kahdella ampullilla: yksi asetetaan akselin suuntaan, toinen on kohtisuorassa taso (hiljaisuus) -työkalulla tietyn linjan tai pinnan ja vaakatason välisen kulman tarkistamiseksi. Sisältö 1 Laite... Wikipedia

Hengen taso - taso kahdella ampullilla: yksi asetetaan akselin suuntaan, toinen on kohtisuorassa taso (henkivakuutus) -työkalulla tietyn linjan tai pinnan ja vaakatason välisen kulman tarkistamiseksi. Sisältö 1 Laite... Wikipedia

Volga - I (Ra, keskiaikainen, Atel, Itel tai Ethel) on yksi maailman merkittävimmistä jokista ja Euroopan suurimmista jokista. Se on peräisin Tverin länsiosasta, Ostashkovin kaupunginosassa, yhdellä korkeimmista pisteistä...... Encyclopedic sanakirja FA Brockhaus ja I.A. Efron

Neva-joki, joka on Laatokan lähde, yhdistää Suomenlahden laajan Ladoga-, Onega-, Ilmen- ja muiden järvien järvillä sijaitsevan sisäisen altaan. N. sai nimensä sanasta Nevo tai Nev, joka on Ladan laaksosta, joka...... Encyclopedic dictionary F.A. Brockhaus ja I.A. Efron

VESI - VESI. I. Fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet ja veden koostumus. Valtameren ja meren vesialue on 361 miljoonaa neliömetriä. km ja miehittää 71% maan koko pinta-alasta. Vapaassa tilassa V. on maankuoren pinnallisinta osaa, niin sanottua......... The Big Medical Encyclopedia

LÄMMITYS - LÄMMITYS, lämmitys asuntojen ja muiden tilojen tiettyjen t ° säilyttämiseksi. O.: lla on oltava teknisesti oikea laite ja täytettävä lukuisia ihmisarvoa. vaatimuksista. Key San. vaatimukset kaikille O.-järjestelmille ovat seuraavat: 1)...... Big Medical Encyclopedia

OBLITERATION - (Latinalainen obliteratiohävitys), termi, jota käytetään viitattaessa sulkemiseen, tietyn ontelon tai lumen tuhoaminen tämän vatsanmuodostuman seinämien kautta tulevan kudoksen lisääntymisen kautta. Määritelty kasvu useammin...... Suuri lääketieteellinen tietosanakirja

Lumipallomalli - Endless Ice Desert Lumipallo Earth -hypoteesi, kuten nyt ymmärretään [1], ehdottaa, että maapallo oli kokonaan peitetty jäällä osissa Proterozoic-aikakauden kryogeenisiä ja ediacaran-aikoja ja mahdollisesti muissa...... Wikipedia

Vendianin jäätikkö - loputon jään autiomaa Lumipallon maapallon hypoteesi, kuten nyt ymmärretään [1], viittaa siihen, että maapallo oli kokonaan peitetty jäällä osissa proteroottisen aikakauden kryogeenisiä ja ediacaran-aikoja ja mahdollisesti muissa...... Wikipedia

Snowy Earth - Ehkä maa kerran oli jäinen autiomaassa "Snowball Earth" (englantilainen lumipallo maa) hypoteesi... Wikipedia

Meteorologia ja ilmasto - Meteorologia on maapallon ilmapiirin tiede. Klimatologia on meteorologian osa, joka tutkii ilmakehän keskimääräisten ominaisuuksien muutosten dynamiikkaa tietyn kauden, useita vuosia, useita vuosikymmeniä tai pitemmän ajanjakson aikana. Muissa...... Collier's Encyclopedia

Maaperän jäädytyksen syvyys

Maaperän jäädyttämisen syvyys riippuu ensinnäkin maaperälajista: savimassat jäätyvät hieman hiekkaisemmiksi, koska niillä on suurempi huokoisuus. Savi huokoisuus vaihtelee välillä 0,5-0,7, hiekan huokoisuus vaihtelee 0,3-0,5.
Toiseksi syvyys läpäisevyyteen riippuu ilmasto-olosuhteista, nimittäin keskimääräisestä vuotuisesta lämpötilasta: mitä alhaisempi se on, sitä suurempi on huurteen tunkeutumisen syvyys.

Taulukossa esitetään sääntelyn jäädytyssyvyys (SNiP: n mukaan) senttimetreinä eri kaupungeissa ja maatyypeissä.

Todelliset jäätymissyvyys eroavat todellisuudessa SNiP: ssä annetuista normatiivisista arvoista, koska normatiiviset tiedot annetaan pahimmassa tapauksessa - lumisuojuksen puuttuminen. Tässä taulukossa esitetty maaperän normatiivinen jäädytyssyvyys on suurin syvyys. Lumi ja jää ovat hyviä lämmöneristimiä, ja lumipeitteen läsnäolo vähentää huurteen tunkeutumisen syvyyttä. Talon alapuolella maa jäätyy myös vähemmän, varsinkin jos taloa lämmitetään ympäri vuoden. Täten maan todellinen jäätymisnopeus voi olla 20-40% pienempi kuin normatiivinen.

Maaperän jäädyttämistä voidaan vähentää: talon ympärillä oleva maa lämpenee. Hyvän eristyksen nauha, joka on 1,5-2 metriä leveä ja joka on rakennettu talon ympärille, kykenee takaamaan talon perustan ympärillä olevan maaperän jähmettymisen vähimmäisnopeuden. Tämän tekniikan ansiosta voidaan asettaa matalia perustuksia, jotka asetetaan syvyyteen jäädytyssyvyyden yläpuolelle, mutta pysyvät vakaina maaperän eristyksen vuoksi.

Frost-turvotus on maaperän tilavuuden kasvu matalissa lämpötiloissa eli talvella. Tämä johtuu siitä, että maaperässä oleva kosteus jäätymisen aikana lisää tilavuutta. Jäätymisen voimat toimivat paitsi perustuksen pohjalta myös sivuseinilleen ja kykenevät puristamaan talon perustan maasta.

Pohjavesi on ensimmäinen maapallon pintakerros, joka sijaitsee ensimmäisen läpäisemättömän kerroksen yläpuolella. Niillä on kielteinen vaikutus maaperän ominaisuuksiin ja talojen perustuksiin, pohjaveden taso on tunnettava ja otettava huomioon säätiön asettamisen yhteydessä.

Loose maaperä - tämä on maaperä, joka joutuu pakkaselle, kun se jäätyy, se lisää merkittävästi tilavuutta. Voimakas voima on riittävän suuri ja pystyy nostamaan kokonaiset rakennukset, joten maaperän maaperän perusta säätöä ilman toimenpiteitä ryöstelyä vastaan ​​on mahdotonta.

Maaperän kantavuus on sen perusominaisuus, joka on tarpeen talon rakentamisen kannalta, osoittaa, kuinka paljon maaperän yksikkö kestää kuorman. Laakerikapasiteetti määrittää, mikä on talon perustan tukialue: sitä huonompi maaperän kyky kestää kuormaa, sitä suurempi on säätiön ala.

Keskimääräinen vuotuinen ilman lämpötila on lämpötilan aritmeettinen keskiarvo koko kuukauden ajan. Se riippuu tarve lämmittää säätiötä ja maata sen ympärille sekä mahdollisuus asettaa matala perustus.

Maaperän jäädyttäminen ja syvyys

Oikein suunniteltu pohja kestää huomattavia kuormia ja säilyttää kantavien seinien ja koko talon eheyden pitkällä aikavälillä. Rakennuksen suunnittelu alkaa alustan laskemisesta.

Vaikuttavat tekijät

Monet tekijät vaikuttavat säätiön suunnitteluun, tärkeimmät tekijät, joiden katsotaan liittyvän maaperään sivustolla:

 • Maaperän tyyppi
 • Pohjaveden nousun korkeus.
 • Syvyys, jossa maaperä jäätyy talvella.

Lisäksi ne ottavat huomioon tulevaisuuden talon indikaattorit, kuten kerrosten lukumäärän, valitun rakennusmateriaalin ja suunnittelun piirteet (kellarin läsnäolon tai ilman sitä).

Näistä tekijöistä riippuu säätiön laskettu syvyys ja maanviljelyn määrä.

Jäätymisen syvyys ja tarve ottaa se huomioon

Maaperän jäädytysaste on ratkaiseva laskemalla rakennuksen alapuolella olevan pohjan syvyys. Pakastuksessa on kaksi tasoa:

 • Pohjaveden sijoittamisen kannalta hyvät edellytykset otetaan huomioon, jos pohjavesi jää alle maaperän jäädytyksen.
 • Talon perustusten asettamiseen ja hoitamiseen liittyvät vaikeat olosuhteet ovat maaperän kerroksen pohjaveden jäädyttäminen. Tällöin maaperä talvikaudella turpoaa, mikä johtaa kasvavaan kuormitukseen rakenteen pohjassa.

Säännökset edellyttävät, että säätiö sijaitsee maaperän jäädytyksen syvyyden alapuolella. Mieti miksi.

Talvella maaperän turvotusta aiheuttavat sivukuormat lisätään nykyisiin pystysuoraan kuormituksiin säätöön (talon painovoima ja maaperän kestävyys). Kun maaperä jäätyy, nämä voimat kasvavat ja vaikuttavat valtavasti.

Jos pohjaa ei ole asetettu tarpeeksi syvälle, jäädytetty maa alkaa painostaa pohjaa, "työntämällä" säätöä. Tällaiset kuormat voivat saavuttaa arvot 10 tonnia neliömetriä kohden. Lisäksi tämä voima on epätasainen eri alueilla, joten rakennuksen pieni esijännitys. Tämä näkyy selvästi, kun halkeamat alkavat näkyä pitkin talon seinämiä, lisäävät kukin kevät maan sulamisen ja kouristusten jälkeen talon alla.

Oikean laskennan ja syvyyden valinnan mukaan rakenteen perustan (maaperän jäädytysasteen alapuolella) toimintavoimat vähenevät. Ei ole mitään vaikutusta "työntää" taloa maasta. Säätiö ei ole vääntynyt ja kestää pitkään ilman sakeutumista ja laakerin seinämien vääristymistä.

Vihje! Jos sivustosi pohjavesi tulee liian lähelle pintaa ja vaikeuttaa talon rakentamista, kokeile sijoittaa useampia viemäröityjä lähimmässä ravistelussa. Tämä kuivaa rakennustyöt ja vähentää maaperän kallistumista.

Maaperän jäädyttämisen laskeminen

Kaava, jolla tämä parametri lasketaan manuaalisesti, on seuraava: h = vM * k. Tämän kaavan mukaan keskimääräisten kuukausittaisten lämpötilojen summa kerrotaan erityisellä kertoimella, jota käytetään kullekin maaperälajille:

 • savi - 0,23;
 • hiekka - 0,28;
 • sora - 0,30;
 • karkea -0.34.

Saadusta arvosta neliöjuuri uutetaan. Kestää kauan aikaa viitekirjoihin. Sen vuoksi on helpompaa ottaa maaperän jäädyttämiseen keskimääräiset arvot alueittain. Seuraavassa on esimerkki tällaisesta taulukosta eräiden suurten kaupunkien kanssa.

Vaikuttavat tekijät

Erikseen huomaamme, että tällaisia ​​laskelmia on keskiarvo, ja ne otetaan huomioon ottamatta huomioon joitakin tietoja, jotka vaikuttavat jäädytyksen syvyyteen. Esittelemme kaksi tekijää:

 1. Alueen lumous. Luonnon kosteuden lisäksi lumipeite on erinomainen lämpöeristin maaperälle. Tästä seuraa, että mitä enemmän lunta alueella, sitä vähemmän maa jäätyy läpi.
 2. Rakennuksen tarkoitus. Rakennettaessa asuintaloa tai lämmitettyä rakennusta jäätymisen taso laskee. Jos rakennetta ei lämmitetä talvikauden aikana, maa jäätyy yli keskimääräiseen arvoon.

Ota nämä tekijät huomioon säätiön suunnittelussa ja kehittämisessä, koska taulukon tietojen ero on jopa 30%, mikä on tärkeä laskelmissa.

Mikä on jäädytysaste?

Luokittelu paleltuma asteittain.

Jäätymisen kliininen kuva.

Auta paleltumia.

Jäätyminen: etiologia, patogeneesi, hoito.

Frostbite ei ole vain talvella, vaan myös keväällä ja syksyllä ja jopa eteläisellä leveyspiirillä.

Etiologisesta tekijästä riippuen on olemassa neljä päätyyppistä paleltumia, jotka poikkeavat kliinisestä ja morfologisesta kuvasta:

Paleltuma kuivasta pakkasesta;

Frostbite, joka tapahtuu, kun lämpötila on nolla;

Ota yhteys paleltumiseen, joka ilmenee subkriittisessä lämpötilassa;

Useimmissa tapauksissa kehon osiot (kasvot, jalat, korvat, nenä jne.) Altistuvat paleltumalle.

Ensimmäinen paikka paleltumataajuudessa on 1 kärjys, toiseksi käden sormet. Altistumisesta alhaisiin negatiivisiin lämpötiloihin kuivalla pakkasella vaikuttavat pääasiassa kehon päällä olevat tai kehäalueet. Soluprotoplasma on välittömästi vahingoittunut seuraavien nekroosin tai kudoksen rappeutumisen kanssa.

Pitkäaikainen ajoittainen altistuminen kostealle kylmälle, joka usein tapahtuu keväällä, lämmönsiirto kasvaa. Tämä johtaa ns. "Kauhanjalan" kehittämiseen, joka on klassinen esimerkki paleltumasta 4 astetta nollan yläpuolella. Vasomotoristen ja neuro-troofisten häiriöiden seurauksena tuhoisat muutokset voivat kehittyä kudosten, kostean gangreenin ja sepsiksen kuolemaan asti.

Yhteys jähmettymään tapahtuu, kun kehon alttiiden alueiden (tavallisesti käsissä) suorat kosketukset jyrkästi jäähtyneillä metalliesineillä. Tällaista paleltumaa on useammin havaittu sota-aikana säiliöalusten, ohjusten, lentäjien jne. Keskuudessa.

Under chaff ymmärtää erään kroonisen paleltumisen pääasiassa avoimista kehon osista (kädet, kasvot, korvat jne.), Jotka usein syntyvät systemaattisen, mutta epäsuosittavan ja lyhytaikaisen jäähdytyksen vaikutuksesta. Herkimpiä ovat ihmiset, jotka ovat aiemmin joutuneet paleltumiseen. Kliinisesti kuumetta irtoaa ihon edema, syanoosi, kutina ja parestesia. Vakavimmissa tapauksissa ihon, halkeamia ja ihon haavaumia, sekundaarista dermatoosia ja ihotulehdusta saattaa kehittyä.

Erilaisten paleltumalajien esiintymisen ja niiden vakavuuden kannalta ei ole pelkästään kylmän vaikutuksen kestoa vaan myös lukuisia asiaan liittyviä tekijöitä: lisääntynyt ilman kosteus ja tuulinen sää kylmän kauden aikana, raajojen heikko kierrätys puristamalla lähelle kenkiä, vaatteita, hemostaattisia raajoja jalkojen liiallinen hikoilu, märät vaatteet ja kengät, neuropsykoottinen masennus, fyysinen väsymys, uupumus, verenhukka, shokki jne.

Patogeneesissä on paleltumia pitkä kouristus pikkuvaltimoissa vaikutuksen alaisena kylmä, minkä jälkeen tromboosin ne, että paikalliset verenkiertoa ja antaa jopa muodostumista kudoksen kuolion. Kuitenkin muutokset kudosten, jolle on paleltumia, on ominaista leikkauksen epätasaisuus. Yhdessä alueet kuolion löytyy maloizmenennye kankaasta, joka antaa marmoria pintaan ihon sävyä.

Kudosvaurion syvyyttä ja aluetta paleltumisvaiheessa ei havaita välittömästi, vaan vain tietyn ajan kuluttua lämpenemisen jälkeen. Siksi jähmettymisen kehityksessä erotetaan kaksi jaksoa: piilevä (pre-reaktiivinen) ja reaktiivinen (lämpenemisen jälkeen). Piilevä kausi on ominaista ihon himmeys herkkyyden menetyksellä ja paikallisen lämpötilan aleneminen, jolla on heikentynyt aineenvaihdunta ja kiertäminen paleltuneilla alueilla suhteessa lämpötilakertoimen kestoon ja luonteeseen. Reaktiivisen ajan alkamisen objektiivista kriteeriä on pidettävä ruumiinpolttaavan osan edeemänä. Tälle kaudelle on tunnusomaista tulehduksen ja nekroosin esiintyminen ja syvyys- ja vaurioalueen tarkempi tunnistaminen.

Lämpenemisen jälkeen kliininen kuva ilmenee epätasaisesti ja sen aste riippuu suoraan kudoshypotermian kestosta.

Paleltumaluokitus asteittain:

I-aste: paikallisen verenkierron häiriö ja innervaatio ilman myöhempiä nekroosia lyhyellä ajanjaksolla kudosten lasku on ominaista. Uhri tuntuu kutinaa, polttavaa kipua, parestesiaa haavoittuvilla alueilla. Iho on turvonnut, jännittynyt, on marmorikuviota. Kaikki nämä ilmiöt katoavat tulevina päivinä, mutta ihon yliherkkyys kylmälle jatkuu pitkään.

Luokka II: paleltuma liittyy ihon turvotukseen ja nekroosiin malpighian kerrokseen. Syanoottisissa ja edematoosisissa ihokupleissa on läpinäkyvä eritte, joka voi ilmetä useita päiviä lämpenemisen jälkeen. Uhri toteaa voimakasta kipua pahoinvointipaikoissa, lisääntynyt turvotus pahenee ja tällaisten uhrien hoito kestää 3 viikkoa tai enemmän.

Luokka III: pitkä kudospotentiaali. Tällöin ihon koko paksusuhde ja ihonalainen kudos tulevat kuolemaan. Loose-läpipainopakkaukset, joilla on verenvuoto, voivat muodostua pakastetulla iholla. Subjektiiviset tuntemukset ovat voimakkaampia ja kestäviä. Iho on kalpea ja kylmää kosketukseen. Kuollut kudos läpikäy osittaista sulamista ja hylkäämistä, johon liittyy suppuraatio. Tuloksena oleva vika heikentyy toissijaisen jännityksen tyypin mukaan 30-60 päivän kuluessa.

IV astetta: jolle on ominaista suurin kudoshypotermi ja kudosten paikallisen lämpötilan jyrkkä lasku. Kaikki pehmytkudosten ja luiden kerrokset ovat kuolleet. Kipu voimakkuus on hyvin vaihteleva eikä vastaa syvän ja vähäpätevää paleltumaa. Nekroottisen kudoksen spontaani hyljintä viivästyy pitkään ja monimutkaistuu usein märkivällä infektiolla.

Vaurion syvyyden ja alueen diagnoosi reaktiivisen ajanjakson aikana on äärimmäisen vaikeaa. Vain tunnistamalla rajauskaista on luotettavampi diagnoosi mahdollinen, mutta se havaitaan vasta 10-12 päiväksi. Joskus tarkoituksena varhaisen diagnoosin virtsarakon poistetaan ja jos haava pinta ei ole herkkä kipuärsykkeille eikä vuoda verta pystyt ja loven, tämä on osoitus kuolion kaikkien kerroksia ihoa.

Röntgenkuva erilaisista osteoporoosista, luun sekvenssien vaiheista ja nivelten muutoksista on myöhäinen merkki syvästä paleltumisasteesta.

Ensiapua paleltumia että piilevä aika lyhennetään pikaisesti palauttamaan lämpötilan ja verenkiertoa vaikuttaa kudosten suojaamiseksi tämän ensimmäisen ryhtyä toimenpiteisiin lämpenemisen uhrin. Märät vaatteet eristetyssä tilassa poistetaan ja korvataan kuivalla. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa, kun irrotat rungon primerzshey kenkiä ja vaatteita, jottei huutaa mekaanisia vaurioita paleltunut ruumiinosia. Uhri lämmittää kaikki saatavilla eri tavalla: käyttämällä lämmittimiä, lämmin huopia, laukut, kirjekuoret, antaa kuumaa ruokaa ja juomaa.

Verenvirtauksen palauttamiseksi frostbitten alueille hankaamalla niitä puuvillaa alkoholilla tai kuivin käsin yhdistämällä hieronta tällä alueella. Ihon lämpenemisen ja huuhtelun jälkeen he käyttävät alkoholia tai aseptista kastetta paksulla puuvillavilla kerroksella. Hyväksyä hankausta jäädytettiin lumi kehon alueille, koska se johtaa lisää jäähdytystä, koska lämpötila kudoksen jäädytettiin lumi paljon korkeampi lämpötila, ja lisäksi se liittyy suuria riskejä aiheuttaa microtraumas.

Jos tilanne sallii suoritettu aktiivisesti lämmittämällä pakastettuna raajojen veteen, upottamalla se veden lämpötila ei ole korkeampi kuin 24 astetta, jolloin se 20-30 minuuttia 36-40 astetta hieroen samanaikaisesti kehältä keskustaan, se yhdistetään aktiivisen liikkeen raaja. Verenkierron lämpenemisen ja palauttamisen jälkeen raajalle lisätään lämmitettyä aseptista sidetta. Sitä ei pidä freezed voidellulle pinnalle tinktuura jodin, väriaineita ja rasvoja ja voiteita. Tämä vaikeuttaa paikallisen ihon seurantaa ja huuhtoutuneen pinnan käsittelyä.

Useimmat kohdistaa reaktiivinen ajan ja pelkistää alkoholiksi tai päällekkäin spirtoglitserinovyh, aseptinen siteet, raajan immobilisaatiosta, antaminen tetanustoksoidia ja antibiootteja.

Uhrit, joilla on 1 asteen paleltumia ja 2 asteen vähäinen paleltuma, käsitellään talvikunnossa. Henkilöt, joilla on paleltumia 2-4 astetta, jotka pystyvät itsenäiseen liikkuvuuteen ja itsehoitoon, on lähetettävä sairaalaan kevyesti haavoittuneiksi. Uhrit, joilla on vaikea paleltuma 3-4 astetta, evakuoidaan yleisiin kirurgisiin sairaaloihin.

Piilotetussa ajassa päätehtävänä on pysäyttää alhaisten lämpötilojen patogeeninen vaikutus, joten hoito on kiireellinen ja alas paikallisen ja yleisen lämpenemisen yhdistelmälle. Koska tämän ajanjakson aikana ei tiedetä paleltuman syvyyttä eikä esiintyvyyttä, toimenpiteitä ja paikallisia hoitomenetelmiä ei sovelleta. Useimmiten lämpenemisen jälkeen käytetään alkoholia ja kuivaa aseptista lämpenemisliitettä. Hyvät tulokset piilevässä jaksossa ovat Novacain-tapaus Vishnevskyn mukaan raajojen estämiseksi, mikä edistää verenkierron palautumista ja trofian normalisointia.

Reaktiivisessa jaksossa käytetään paikallisen hoidon ja leikkauksen yhdistelmää. Tämä on mahdollista erikoissairaanhoidon vaiheessa. Kaikki keinot, joilla nopeutetaan kuolleen kudoksen takavarikointia, ei ole olemassa. Granuloimisen pinta soveltaa voidetta sidokset (kuten siteet maslyanobalzamicheskuyu Wisniewski) edistää palautuminen ja nopeuttaa epiteelin. Asenteita kuplien pitäisi olla lempeä, jos ne eivät ole saastuneita eikä vaurioitu.

Kuten patogeenisten hoidon alussa aikoja käytetään suonensisäisesti tai valtimoon antispasmodisten yhdistettynä antikoagulantin alhaisen molekyylipainon ja veren korvikkeita.

Monimutkainen paleltuma konservatiivinen hoito ovat lämpökäsittelyt, jotka vaihtelevat lämmittimet ja vesiallasta fysioterapiaan (sähkö- kylpyjä darsonval, lyhytaaltoista hoito, elektroforeesi, UV-säteilytys, parafiini, jne.), Yhdistetyn fyysisen ja hieronta.

Jos paleltuma on 4 astetta ja joskus paleltumia 3 astetta, hoitomenetelmä on toiminnassa. Yleisimmät kirurgiset toimet ovat nekrotoosi ja nekrotoosi. Joissakin tapauksissa nekrotoosi edeltää nekrotomia, koska sen ansiosta voit estää märkä-gangreenin tai kääntää sen kuivaksi ja estää näin vakavia komplikaatioita.

Nektroyri tuottaa useita etäisyyttä rajausrivistä. Joskus paleltumia 4 ° säilyttämiseksi tai säilyttää raajan enää amputaatiotyngän levitettiin ennen osteonekrektomiyu tangentiaalista (pitkin tasossa). Havaitsemisen jälkeen kuolion ja ruven muodostumisen rajat tyydyttävällä kunnossa ja ei ole paikallisia akuutin tulehduksen tehdä disarticulation tai amputaatio normaaleissa kudoksissa, mutta periaatetta noudattaen Pirogov, muodostuu siitä, että amputaatio on välttämätöntä tuottaa niin alhainen kuin mahdollista, sopusoinnussa esiintyvyys prosessin ja tarve muodostaa toiminnallisesti täydellinen kanto.

Ensisijaiset amputaatiot paleltumiselle ovat vasta-aiheisia. Hätäpoistot suoritetaan vain vakavien komplikaatioiden yhteydessä (anaerobinen infektio, sepsis jne.). Tarvittaessa käsittelyajan lyhentämiseksi haava tai rakeistuspinta peitetään paikallisilla kudoksilla, vapaalla ihokudoksella tai syöttöjalan läpällä. Tulehdusprosessien kehittymistä paleltuneella alueella ja päihtymällä niitä hoidetaan märkivän leikkauksen yleisten sääntöjen mukaan.

Komplikaatiot paleltumat ovat paikallisia ja yleisiä.

Paikalliset komplikaatiot ovat yleisimpiä: lymfadeniitti limfagity, paiseet, selluliitti, ruusu, tromboflebiitti, tulehdus, osteomyeliitti, jne., Käsitellään mukaisesti yleisesti hyväksyttyjen käytäntöjen kirurgiassa..

Yleiset komplikaatiot: sepsis, tetanus, anaerobinen infektio jne. Kaikki nämä komplikaatiot johtavat korkeaan kuolleisuuteen.

Jälkeen 1-2 astetta paleltuma ilmiö voidaan havaita ja pääteartriittia perfrigeration, ja 3 astetta - ihon arpeutumisessa. Jäätymisen tuloksena on pidettävä kuolettavia tuloksia jäätymisen piilevässä jaksossa. Jos kuolema tapahtuu, jos jäädytettiin reaktiivinen aikana, se on yleensä liittyy tarttuva haavan komplikaatioita (sepsis, anaerobiset infektiot, jäykkäkouristus, jne.).

Alhaisten lämpötilojen kudoksen paikallisen vahingollisen vaikutuksen lisäksi joissakin tapauksissa kylmä on yleisesti kehossa, mikä voi johtaa yleiseen hypotermiaan eli jäädyttämiseen.

Jäädytys tapahtuu seurauksena ehtyminen adaptiivisen mekanismeja lämmönsäätely, kun kehon lämpötila vaikutuksen alaisena ulkoisen jäähdytyksen putoaa asteittain ja kaikki elintärkeät toiminnot on estetty jopa täyden sammuminen.

Jäätymisprosessin kehityksessä, kuten paleltuneessa, on kaksi jaksoa - piilevä ja reaktiivinen.

Piilotettu aika: uneliaisuus, letargia, reaktioiden hämärtyminen, puhe, liikkeet, kehon yleinen vapina. Sitten tulee tajunnan tummuminen, tajunnan menetykset, kouristukset, lihasten jäykkyys, progressiivinen hidastuminen, hengityksen rytmin heikentyminen ja häiriöt, sydämen toiminta ja myöhempi kliininen kuolema. Tärkein oire on vähentynyt lämpötila peräsuolella alle 35 astetta. Kuoleman todellinen uhka syntyy, kun suolen lämpötila laskee alle 25 astetta.

Reaktiivinen ajanjakso: tapahtuu kehon lämpenemisen jälkeen kokonaisuutena. Tänä aikana erilaiset patologiset prosessit sisäelimissä (keuhkokuume, nefriitti jne.) Ja hermoston häiriöt (neuriitti, halvaus, trofiset vauriot, henkiset ja hermostosairaudet jne.) Voivat kehittyä.

Jäätymisen tärkein ominaisuus on sen vaihemerkki, joka ilmenee kliinisesti kolmen oireenkompleksin muodossa, jotka perustuvat peräsuolen lämpötilan indikaattoreihin.

Adynaaminen vaihe. Sillä on ominaista lämpötilan lasku 35-32 asteeseen. Alkuvaiheessa laskevassa lämpötilassa kaikki elimen elintärkeät toiminnot vahvistuvat ja ennen kaikkea hermoston herkkyys lisääntyy; hengityksen taajuus ja syvyys lisääntyvät, pulssi nousee ja verenpaine, veren virtausnopeuden kasvu, kehon aineenvaihdunta ja hapen kulutus lisääntyvät. Tämän takia normaalia kehonlämpötilaa ylläpidetään jo jonkin aikaa, koska kaikki kehon voimat ja lämmöntuotannon kasvu ovat maksimijännitystä. Sitten tulee kehon lämpötilan lasku, jonka jälkeen elintärkeiden toimintojen tärkeimmät indikaattorit vähenevät. Hengitysnopeus, sydämentykytys vähenee, tietoisuus on masentunut, reaktiot hidastuvat, puheen jäykkyys, uneliaisuus jne. Ilmestyvät.

Stuporous-vaihe. Sitä olisi pidettävä aivokuoren suojaavana estona, joka leviää keskushermoston alaosille. Kun lämpötila laskee 26-27 astetta, tärkeimmät elintärkeät toiminnot estetään. Hengitystaajuus ja pulssi hidastuvat, sydämen supistumisen voimakkuus heikkenee, hypoksia ja hypoksia lisääntyvät ja vapina pysähtyy. Kehittynyt voimakas lihasjäykkyys, virtsan pidättyminen ja ulosteet. Psyykkinen toiminta kokonaan tukahdutetaan, subkorttisten keskusten excitability vähenee, reaktiot ja refleksit heikkenevät.

Kouristusvaihe. Se tapahtuu, kun lämpötila laskee alle 26 astetta ja on ominaista kaikkien sukupuolielinten toiminnan lopettaminen. Metabolia pienenee voimakkaasti ja kudosten syöttö hapella häiriintyy. Sydämen toiminta heikkenee, verenpaine katoaa. Hengitysrytmi häiriintyy ja se pysähtyy. Lihaksen sävy ja lihasjäykkyys katoavat. Lopullisen eston, parabioosin ja keskushermoston lamaantumisen lopullisessa vaiheessa kaikki elintärkeät toiminnot kuolevat ja kliininen kuolema ilmenee.

Hätäkäynnin tärkein tehtävä vakavien jäädytysten (vakava ja kouristusvaihe) aikana on nopea aktiivinen lämpeneminen, jolla pyritään ihmisen kehon lämpötilan normaalin tason nopeaan palauttamiseen.

Passiivinen lämpeneminen (kääriminen lämpimään huoneeseen jne.) Tällaisia ​​uhreja olisi pidettävä hedelmättömänä ajanhukkeena. Nopean aktiivisen lämpenemisen kielteisten vaikutusten pelko on perusteeton. On vaarallista vain ylikuumentua, mikä voi aiheuttaa vakavia seurauksia myös pienellä ruumiinlämpöarvolla. Siksi järkevien aktiivisen lämpenemisen mittaamisen pitäisi varmistaa nopeimman palautumisen kehon lämpötilaan normaalille tasolle ja samalla estää ylikuumenemisen vaara.

Jotta uhrin aktiivinen lämpeneminen hämmentyneessä tai kouristelevassa faasissa olisi välttämätöntä laittaa lämmin kylpyamme alkulämpötilaan vedellä, joka vastaa kehon lämpötilaa, mutta alle 22-24 astetta. 10-12 minuutissa veden lämpötila säädetään 36-40 astetta ja säilyy tällä tasolla. Kylpyammeen on suositeltavaa kehittää ruumiin huolellisesti pehmeillä pyyheliinoilla, mikä auttaa palauttamaan hermoston verisuonisävyyden ja refleksin aktiivisuuden. Kun vaikuttava hengitys lisääntyy, vähintään 12 minuutissa, se poistetaan kylvystä ja liitetään hengityslaitteeseen samalla, kun koko konservatiivinen hoito on suoritettu.

Glukoosiliuosten tehokas laskimonsisäinen annostelu insuliinin, pienimolekyylipainoisten veren korvikkeiden, novokaiinin ja muiden liuosten kanssa, jotka lämmitetään uhrin kehonlämpötilaan sekä hepariinin, hormonien käyttöönottoon.

Ensimmäinen lääketieteellinen apu jäädytettyyn olisi annettava mahdollisuuksien mukaan täydellisesti, mukaan lukien kaikki uhrin aktiivisen lämpenemisen menetelmät. Tällaisten olosuhteiden puuttuessa on välttämätöntä kiireesti evakuoida ne, ryhtymällä toimenpiteisiin kehon lämmönsiirron estämiseksi evakuoinnin aikana.

Pätevän lääketieteellisen hoidon vaiheessa kaikki jäädytetyt henkilöt jaetaan kolmeen ryhmään:

ensimmäiseen ryhmään kuuluvat kevyesti loukkaantuneet henkilöt, jotka ovat adinamisessa vaiheessa, jotka lämpenemisen ja hoidon jälkeen jäävät kelvolliselle ryhmälle.

Toinen ryhmä koostuu pakkasista, joiden tilanne on kohtalaisen vakava, ja ne toimitetaan paareille lääketieteellisille asemille, joissa niitä aktiivisesti kuumennetaan ja sitten indikaatioiden mukaan jakautuvat toiminnallisiin yksiköihin, joissa he suorittavat monimutkaista hoitoa.

Kolmannessa ryhmässä on vakavasti loukkaantuneita ihmisiä, jotka ovat kouristusvaiheessa, joka myös lämpenee, mutta useammin käytetään keinotekoista hengitystä, sydämen hieronta jne.

Sen jälkeen, kun vakavasta tilasta on poistettu reaktiivinen vaihe, uhrit evakuoidaan erityisapua varten seurantahoidolle.