Kierrä paalut

Ruuvipallojen avulla tehty säätö on yksinkertainen ja luotettava rakenne, jota voidaan käyttää sekä yksinkertaisissa rakenteissa (esimerkiksi aidassa tai pienessä kylvyssä) että olosuhteissa, joissa muita perustuksia ei voida soveltaa (esim. säätiön eri kohdat).

Ruuvaa paalut - kuvaus ja laajuus

Samaan aikaan yksityisessä rakentamisessa käytetyt ruuvipallot ovat melko yksinkertaisia ​​suunnittelussa ja teknologiassa, mikä mahdollistaa oman tuotannon.

Ruuvien paalujen rakenneominaisuuksista johtuen seuraavat pääasialliset sovellukset ovat:

 • vaikeassa maastossa. Ruuvien paalujen käyttö mahdollistaa perustustyön, vaikka rakennustyömaalla on suuria eroja rakennustyömaalla tarvitsematta tarvita lisää maanrakennustöitä. Tämän seurauksena asiakas säästää rahaa ja aikaa;
 • olemassa olevien rakennusten ja rakenteiden laajennuksen aikana. Tämä johtuu siitä, että ruostumattomien paalujen perustuksen rakentamisessa ei ole dynaamista vaikutusta maahan, mikä voisi vahingoittaa viereistä rakennusta;
 • tarvittaessa työn nopea suorittaminen. Yksityisen talon perusta, joka koostuu paalikentästä, on täysin realistinen 24 tunnin kuluessa. Tämä on tärkeä etu tiukan rakentamisen määräaikoihin;
 • (esim. voimansiirtotornit, solureitit ja muut kuin ne), kun ruuvien paalujen suunnitteluominaisuudet antavat sille kestämään hyvin vakavia kuormia, joiden tarkoituksena on poistaa rakenne;
 • tarvittaessa vahvista nykyistä perustetta, joka on huonontunut. Vahvistusmenetelmä on yksinkertainen: ruuvipallot asennetaan kehän ympärille, jotka liitetään olemassa olevaan hätäpohjaan suluilla tai eri tavalla, mikä lisää suuresti sen kantokykyä.

Ruuvipillojen käyttö ei ole rajoitettu lueteltuihin alueisiin, koska ne ovat melko yleisiä ja niitä voidaan käyttää lähes kaikkialla.

Pallojen tyypit, edut ja haitat

Koska melko yksinkertainen muotoilu ei ole monenlaisia ​​ruuvipinoja. Useimmissa tapauksissa on olemassa kolme päätyyppiä:

 • valettu. Kärki tehdään tiukasti nykyisen mallin mukaisesti. On suurin voima;
 • Yhdistetty. Oletetaan, että kaksiosaiset osat - terä ja kartio. Nykyaikaiset tekniikat mahdollistavat sellaisten paalujen valmistuksen, jotka kestävät vakavia kuormituksia (jopa 50 tonnia);
 • hitsattu. Ne tehdään seuraavasti. Terät on hitsattu paalun mutterin alapäähän. Prosessin laadun ja luotettavuuden varmistamiseksi olisi suoritettava plasmaleikkaus.

arvokkuus

Peruslaitteen käyttö ruuveilla on lukuisia epäilemättömiä etuja:

 • taloudessa. Teollisuudelle ja esivalmistetuille teräsbetonilevyille on verrattavissa olevia vahvuuksia, jotka ovat paljon halvempia valmistukseen. Tämä saavutetaan sillä, että työ on tehty nopeasti, ei ole tarvetta suorittaa työvoimavaltaista louhinta- ja jätehuoltoa;
 • kyky työskennellä vaikeissa olosuhteissa. Ruuvien paalujen perustaminen on mahdollista kaikilla maastoilla, metsäalueella ilman tarvetta poistaa juuret puusta, vaikeasti tavoitettavissa paikoissa, joilla ei ole pääsyä tietä, koska mitään suuria laitteita ei tarvita. Lisäksi paalusäätiötä voidaan käyttää heikoissa maissa;
 • mitään huomattavaa kutistumista. Pallojen muotoiluominaisuudet viittaavat siihen, että upotuksen aikana (ruuvaaminen) tapahtuu automaattisesti maaperän tiivistyminen. Siksi perustusten kutistuminen on melkein kokonaan poissa, mikä mahdollistaa välittömän työn jatkamisen;
 • mahdollisuus käyttää laajennuksia. Edellä mainittujen maaperän dynaamisten kuormitusten puuttuminen mahdollistaa paaliruuviosaston järjestämisen jo rakennettujen rakennusten ja rakenteiden välittömässä läheisyydessä. Lisäetuna on, että suuren teknologian puutteen vuoksi jo viljelty ja maisemoitu alue ei kärsi;
 • kyky työskennellä milloin tahansa vuoden aikana;
 • pitkä käyttöikä (yli 100 vuotta), joka saavutetaan suunnittelun luotettavuuden avulla.

puutteet

Ruuvatyynyjen pääasiallinen haitta liittyy materiaaliin, josta ne on valmistettu. Metalli on erittäin altis korroosiota varten, joten kun hankit valmiita paaluja tai materiaaleja omalle tuotannolleen, sinun on kiinnitettävä huomiota metallin laatuun ja sen käsittelyyn. Paras vaihtoehto on uusi, vähintään 4 mm: n paksuinen metalliputki, jota käsitellään hiekkapuhalluslaitteella ja sitä seuraavalla korroosionestopinnoitteella. Terien paksuuden on oltava vähintään 5 mm.

Monet asiakkaat pitävät epäonnistuneena kellarikerroksen puutetta, jota ei ole rakennettu paaliruuveilla.

Ruuvipillojen valmistus ja asentaminen omiin käsiisi

Porausruuvin säätöprosessi on melko yksinkertainen, joten sen toteutus on mahdollista omasta ilman kutsua ammattimaisia ​​rakentajia. Tämä pätee luonnollisesti pienten rakennusten tai rakenteiden perustuksiin (yksityinen talo, aidat, varastot jne.). Suuri monikerroksinen mökki tai kerrostalo rakennettaessa on suositeltavaa ottaa yhteyttä erikoistuneeseen rakennusorganisaatioon.

Näin ollen maaperän geologisen testauksen vaiheessa suoritettavan koeporauksen lisäksi ei tarvita vastaavaa työtä.

Pylväsprosessi on seuraavien vaiheiden sarja:

  1. Porausruuvin säätöparametrien laskeminen. Se suoritetaan ilman valmiita suunnittelun arvioita, jotka ovat ammattimaisten suunnittelijoiden tekemät. Laskenta on suoritettava geologisten tutkimustietojen perusteella SNiP 2.02.03-85 vaatimusten mukaisesti työjärjestyksen 24.13330.2011 päivitetyssä versiossa.
  2. Merkintäkenttä. Sallittu virhe - 1-2 cm lattiasuunnitelman mukaisesta koosta.
  3. Nurkkapillojen asennus, joka suorittaa kiinteiden pisteiden merkityksen kaikille muille rakenteille.
  4. Ruuvipillojen asennus suoritetaan seuraavan videon mukaisesti:
 1. Mittaukset korkeuksista vaakatasossa käyttäen optista etäisyysetäisyyttä ja niiden myöhempi leikkaus jauhaminen yhdelle tasolle.
 2. Betonivalmistus paaluun on tarpeen niiden vahvistamiseksi, syrjäyttämällä ilmaa ja suojaamalla ne myös korroosion sisältä.
 3. Weld ogolovnikov kanssa kaikkien rakenteiden myöhemmässä liitoksessa yhdellä paalu-helixillä. Se suoritetaan kanavan (hitsauksen) tai puutöiden avulla (itsekierteittävät ruuvit tai nastat).
 4. Hitsien käsittely korroosionestoaineilla.

Laitteen paalunruuvin pohjan töiden likimääräiset kustannukset

Porausruuvin laitteiden töiden kustannukset koostuvat sellaisista elementeistä kuin itse paaluista aiheutuvat kustannukset, paalujen asennuksen kustannukset, vanteiden elementtien kustannukset ja niiden asennus.

Paalujen kustannukset itse

Lasketaan niiden lukumäärän ja koon perusteella, jotka otetaan joko olemassa olevasta projektiasiakirjasta tai omasta laskennasta. Yhden paalun hinta riippuu rakentamisen alueesta ja se on:

 • (pituus 1,65 m, putken halkaisija - 57 mm, terän läpimitta 0,2 m) 1250 ruplasta kappaletta kohden;
 • vakavammille paaluille (pituus 1,65 m, halkaisijaltaan 108 mm, halkaisijan läpimitta 0,3 m), kustannus kustakin kappaletta kohden on jo 2050 ruplaa.

Käytettävien paalujen lukumäärä standardipohjalle on 6 * 6 - 9 kpl, 9 * 9 - 16 kappaletta.

Asennustöiden kustannukset

Laskettu kolmannen osapuolen asiantuntijoiden kutsuttuessa. Se voi vaihdella suuresti riippuen rakentamisen alueesta, vuodenajasta ja rakennusorganisaatioiden kuormituksesta. Porausruuvin asennuksen likimääräiset kustannukset ovat:

 • noin 27 tuhatta ruplaa rakennuksen koosta 6 * 6 ja paalujen lukumäärä 9 kpl;
 • noin 48 tuhatta ruplaa rakennuksen koosta 9 * 9 ja paalujen lukumäärä 16 kappaletta;

Sitovien elementtien kustannukset ja niiden asennuksen työ

Erityinen koko riippuu täysin suunnitellun rakenteen ominaisuuksista ja toteutetaan usein itsenäisesti.

Perustoimintojen rakentaminen ruuvipilareiden avulla mahdollistaa tehokkaan ja kestävän rakenteen aikaansaamisen, joka kykenee suorittamaan tarvittavat toiminnot tehokkaasti ja luotettavasti.

Yksityiskohtainen yleiskatsaus eri tyyppisiä ruuveja

Ruuvipallot ovat metalliputkia, ontto sisäpuolelta, jonka päähän on teräs hitsattu, joka suorittaa porauksen toiminnan. Tällainen ruuvi-kärjen tuki on vastuussa kuorman siirtämisestä talosta, joka aiheutuu sen painosta maahan. Tyypillisen ankkurirakenteen ansiosta säätöelementti on kiinnitetty tiukasti maahan ja sitä ei työnnetä ylöspäin, koska se kallistuu maaperän jäätyessä.

kohtalo

Tämä kehitys ei ollut onnettomuus, koska kaikki tietävät, että kevyiden rakenteiden osalta talven kireys muuttuu vakavaksi ongelmaksi varsinkin puurakennuksen rakentamisessa vedestä, savestamaasta. Jopa jäätymislinjan alapuolisen tuen syvyys ei ehkä anna toivottua tulosta, koska rakennuksen pieni paino ei vastusta alhaisen alareunan vaikutusta aiheuttavia merkittäviä kallistusvoimia ja se on kokonaan tai osittain työntynyt ylös. Ja vain laajentumisen ansiosta, joka on varustettu ruuveilla, kuten ruuveilla, on mahdollista välttää tällaisia ​​ongelmia.

Tiheä kerros maata pysyy terävästi kiinni, ja metallipinko pysyy paikoillaan. Täällä ei voi olla huolestuttavaa paalun rikkomisesta, koska teräksen vetolujuusominaisuudet ovat 330-600 MPa, kun taas vetovoimat eivät ylitä 0,2 MPa.

Tyypilliset laakerit, niiden halkaisija ja paino

Pallojen mitat ja niiden pituus on vastattava rakennetyyppiä. Yksityisen rakentamisessa käytettävien kartiomaisten tukien tyypilliset koot ovat seuraavat:

Ensimmäinen digitaalinen arvo osoittaa varren osan läpimitan (mm) ja toinen - kierukan halkaisija. Kevytrakenteisiin rakenteisiin, joihin voi liittyä aidat ja puutarharakennukset, kannattaa sopia, jonka halkaisija on 76 mm. Aidat, joissa on tiilipylväät, mökit, asennusrakenteet ja varpat, asennetaan kartioihin, joiden läpimitta on 89 mm. Puutavaran ja puutavaran pieni puutalo sekä runkorakenteet sopivat sähkösinkittyihin, hieman suurempaan (108 mm) sahanterätankoihin. No, voimakkaimmat mallin laakerielementit (133 mm), jotka kestävät enemmän kuin kestää raskas hirsihampaan ja vaahtobakkarakenteen hyökkäys, täydentää luokituksemme. Tarvittavien paalujen koon laskemiseksi tarkasti kärjellä sinun on tiedettävä vähintään likimääräinen paino tulevasta kuorosta.

Usein käytettyjen tukien parametrit

arvokkuus

Ruuveja käytetään aktiivisesti yksityisessä rakentamisessa. Tällainen säätö betonilla tai ilman sitä on täydellinen alhaisten rakennusten rakentamiseen. Se pystyy helposti kestämään pienen tiilen tai puutalon painon, vaahtobetonin ja kehysrakennusten rungot. Alusta, jossa on metallitukit, on helppo asentaa, luotettava ja edullinen. Mutta tärkeintä on, että rakenne voidaan asentaa vaikeisiin syihin erilaisilla helpotuksilla milloin tahansa vuoden aikana ja missä tahansa säässä. Ekologinen ravinto ei edellytä kasvillisuuden leikkaamista, eikä sen vuoksi ole tarpeen suorittaa pystysuuntaista suunnittelua. On syytä huomata, että joissakin tapauksissa ruuvipallot säätiön alapuolella ovat ainoa ja korvaamaton ratkaisu.

puutteet

Monista eduista huolimatta tällaisilla tuilla on edelleen haittoja, ja ensinnäkin se on pienempi resurssi kuin samankaltaisen tarkoituksen konkreettiset elementit. Tämä haitta aiheutuu siitä, että metallitukit altistuvat korroosiolle, mikä aiheutuu maaperän kosteudesta. Lisäksi usein on mahdollista kohdata häikäilemättömän valmistajan laatimat epäilemättä huonolaatuiset tavarat, eikä kukaan ole vakuutettu sitä vastaan. Materiaalien säästäminen, hitsauksen käyttö, korroosionestomenetelmän puuttuminen johtavat siihen, että tällainen tärkeä kantajaelementti tuhoutuu nopeasti.

Yksi suunnittelun puutteista

Kuinka kauan putket voivat kestää riippuu suoraan metallin laadusta ja paksuudesta, korroosionkestävän aineen käsittelyasteesta ja koostumuksesta, hitsauksen laadusta hitsauskohdissa, maaperän koostumuksesta ja veden kyllästymisestä. Valitse todella laadukas tuote voidaan ohjata liitteenä olevien asiakirjojen avulla:

 • todistukset;
 • passit;
 • tuotanto testiraportteja.

Virheellinen toiminta, väärin valitut tukien halkaisijat, virheellisesti lasketut rakennuspainot tai asennevirheet vähentävät tuotteen käyttöikää useiden vuosien ajan. Esimerkiksi käytät samanaikaisesti metallipinoja tukina ja maadoitusjohtimena, mutta neutraalin johtimen epänormaalin rikkoutumisen ja teräskartien kautta tapahtuvan vuotamisen yhteydessä korroosioprosessi moninkertaistuu useita kertoja, ja tämä tapahtuu ensisijaisesti hitsausalalla. Jos sähköasemilla, solukkojärjestelmillä, rautatiekiskoilla ja maaperällä on suuri määrä kosteutta lähellä kohdetta, viidenkymmentä metrin vyöhykkeellä pino- ja ruuvi-säätiö altistuu jatkuvasti haitallisille vaikutuksille (kulkeutumisvirrat, maavaihtelut).

Terälaipatyypit

Ruuvipallot ovat kahta tyyppiä: hitsattu ja sinkitty ruuvityyppi, ja ne jakautuvat kärjen yhdentämismenetelmän mukaan.

Hitsattu kärki

Ensimmäisessä tapauksessa kyseessä on taloudellinen versio, joka on valmistettu putkesta ja siihen kiinnitetystä ruuvin terästä. Usein tällaiset tuotteet ovat huonolaatuisia, koska ne voidaan helposti tehdä käsityötavalla, ja niiden hinta on epäilevästi alhainen. Tällaiset ruuvipillit aiheuttavat paljon tyytymättömiä arvosteluja, mikä ei ole yllättävää, koska ne heikentävät betonin ekosäätiötä ja palvelevat vähän.

Pienin virhe terä ja putken hitsauksen aikana aiheuttaa kasa poiketa pystysuorasta ruuvaamalla tiheää maata. Pahimmassa tapauksessa ruuvatyyppiset terätuotteet rikkoutuvat hitsaussaumalla. Luonnollisesti talon vakaus rikkoo ja ennemmin tai myöhemmin se loeloaa tai puristaa.

Manuaalisella kiristämisellä tuntuu selvästi aukko: kantoaalto kääntyy erityisen helposti, mutta se ei mene maahan. On paljon vaarallisempaa, että alhaisen asteen tuki muuttuu ajan myötä samalla tavalla ruostumisen tai sauman vahingoittumisen vuoksi. Putken ja kärjen välisen kuilun jälkeen koko kuorma siirretään epätasaisesti naapurimaisiin paikkoihin, jotka aiheuttavat sakkautumisen grillauksen alla, ja talo tulee hätätilanteeksi.

Jos käytät jo halpoja koekappaleita, joissa on hitsattu kärki, niin vain asentamiseen aidat ja tilapäiset turvakodit.

Aloittamalla talon rakentamista omasta hyödyksestänne, kysy toimeksiantajalta, millaisia ​​tukia heittää tai hitsata, hän käyttää työstään.

Cast-kärki

Castin sinkityt vinkit valmistetaan erikoistekniikalla korkealaatuisesta teräksestä, jonka ansiosta paalun rakenne on kiinteä. Tällaisten tukien runko on galvanoituja putkia, joissa on hitsattu teräskärki. Tämän tyyppiset teräelementit, joiden putken halkaisija on 108 mm, pituus 2,5 m ja metallin paksuus vastaa 4 mm, paino 35 kg ja kantavuus jopa 6 tonnia. Niiden kiinteämuovattujen kärkien paksuus on 13 mm (halkaisija 300 mm, toisin kuin hitsattu - 5 mm) ja ne erottuvat geometrisella tarkkuudella. Sinkityt ruostumattomat ruuvipallot betoniin ovat kalliimpia kuin hitsatut, neljännesvuosittain, mikä selittyy suuremmalla luotettavuudella ja laadukkaammilla indikaattoreilla.

Jos haluat valita todella luotettavan tuen, kiinnitä huomiota galvanoidut tuotteet, joiden tynnyri on päällystetty polymeerikoostumuksella. Tällöin kärkiä ei tarvitse käsitellä korroosiota aiheuttavalla materiaalilla, koska maaperän kitkasta johtuen polymeeri voi hieroa metallipohjaa, kun se ruuvataan, ja tiheät maakerrokset sisältävät melkein happea, joten korroosiota voi helposti huolestua monien vuosien ajan.

Teräksiset ruuvipuristimet, jotka on vahvistettu valettuisella kärjellä, ovat luotettavia, ne sujuvat helposti ja helposti pohjaan monimutkaiseen pienikivirakenteiseen maaperään ja ekosäätiö niiden käyttö on kestävää ja laadukasta tukea rakentamiselle yli vuosikymmenen ajan. Asiantuntijat huomauttavat, että betonipohjan asentaminen ja asianmukainen toiminta, jonka paino perustuu vahvistettuihin kartioihin, voi kestää yli vuosisataa.

Myös ruostumattomasta teräksestä valmistettujen sinkittyjen ruuvipilareiden ostaminen, eivät myöskään menetä valppautta, koska nyt väärennökset ja avioliitto kirjaimellisesti tulvivat rakennusmarkkinoilla. Tehdasprosessin rikkominen, lämpökäsittelyn puuttuminen, huonolaatuisen teräksen käyttö tai putken halkaisijan halkaisija johtavat tuhoisiin seurauksiin, joten muistelemme uudelleen asiakirjat, jotka on tarkistettava, sillä ostamalla virheellisen tuotteen riskiat monia, myös terveydelle.

Jopa hyvin tulva ekosäätiö, joka on tehty betonista, ei tue talon painoa, jos tuet ovat viallisia. Älä missään tapauksessa jätä huomiotta erityistä laitetta, joka säätelee ruuvauksen voimamomenttia ja myös kipuja asennuksen jälkeen, jotta ruuvipallot voidaan testata paineen alaisena kaikkien sääntöjen mukaisesti noudattaen tekniikkaa.

Lopuksi haluan mainita paksuiset seinämät paalut, jotka on luotu putkien pohjalta. He voivat kilpailla valettujen tuotteiden kanssa. Niiden laatu on korkea, mikä osoittaa luotettavuutta ja kestävyyttä. Tällaisen tuen tynnyrin paksuus on enintään 7,5 mm - samanlaisia ​​putkia käytetään laajalti kaasuteollisuudessa, koska niillä ei ole lainkaan korroosiota ja niillä on valtava resurssi.

Putket teollisuuslaitoksiin

Nyt kun olemme tarkastelleet suosittuja betonipuiden tyyppejä, niiden standardipituus tunnetaan, paino, jonka ne pystyvät kestämään, laskee edelleen niiden määrä ja valitaan halkaisija tulevan rakenteen mukaisesti, jonka jälkeen voit jatkaa rakentamista.

Talon rakentaminen

Rakennuksen rakentaminen alkaa säätiöltä. On erittäin tärkeää valita oikea tyyppi, koska tämäntyyppisen työn arvio voi saavuttaa 30% koko kohteen arvosta. Lisäksi kaikkea monimutkaista on se, että käytön aikana näiden rakenteiden saatavuus on rajallista ja kyselyn tai korjauksen suorittaminen tulee varsin kalliiksi yritykseksi. Artikkelissa käsitellään laitteen paalun perustusruuvia.

sisältö:

Tyypit säätiöt

Yleisimmin käytetään kolmenlaisia ​​rakenteita:

Piles voi säästää merkittävästi toisiin verrattuna ja pystyy hoitamaan tehtävänsä huonolaatuisilla mailla. He puolestaan ​​jakautuvat:

 • joka on valmistettu monoliittisesta teräsbetonista suoraan rakennustyömaalla;
 • joka asennetaan suunnitteluasentoon erityisellä asennuksella;
 • ruuvi, metallipallot, upotettu maahan ruuvaamalla.

Useita vuosikymmeniä sitten käytettiin ajoittaisia ​​paaluja. Jos rakentaminen oli käynnissä noin kilometrin ajan, kuului voimakkaita tappoja, jotka syntyivät raskaan kuormituksen aikana paaluun. Tämä menetelmä on rajallinen, esimerkiksi tiheän rakennuksen olosuhteissa, eikä sitä voida käyttää, koska teoksilla on tuhoisat vaikutukset naapurirakennuksiin. Pienelle rakennukselle ne eivät myöskään ole sopivia.

Yksittäisten talojen rakentamiseen on järkevää käyttää tylsää tai ruuvaamista paaluja. Ensimmäisessä tapauksessa on asennettava vaipan kotelo ja kaadettava kaikki betoni siihen. Ruuviasennus on paljon helpompaa ja useimmissa tapauksissa halvempi.

Mikä on ruuvipilareita

 • Tämä tyyppi on pitkä metalliputki, jossa on ruuvit. Putkessa on melko paksut seinät. Ruuvin terät antavat pohjan kaivaa maahan ja jäävät kiinni siihen. Tällöin ruuvi estää rakenteen vetämisen pois maasta ja estää rakennuksen liikkumista.
 • Asennettaessa paalua käännetään paineella. Voit käyttää erityisiä asetuksia tai fyysistä lujuutta. Mitä useammin terät sijoitetaan, sitä paremmin pito on.
 • Putkien halkaisija on tavallisesti 90 - 140 mm, seinämän paksuus on vähintään 4 mm. Jos tarvitset halkaisijaltaan yli 140 mm: n tuotteita, ne on tehtävä tilauksesta.

Ruuvipillojen tyypit

Rakennetyypistä riippuen on olemassa kaksi tyyppiä:

 • valettu kärki;
 • hitsattu kärki.

Cast pallot

 • Tällaiset paalut ovat yksiosainen rakenne, joka koostuu putkesta ja ruuvi kärjestä. Ne on valmistettu erikoismuotoilla vakiokokoisina. Ne ovat kalliimpia, mutta rakenteen eheyden takia ne ovat lisänneet voimaa ja pitkää käyttöikää. Valurauta on kokonaan teräksestä, joka antaa säätiölle luotettavan luotettavuuden. Tämä kasausruuvi saa vain positiivisen palautteen.

Hitsatut kärjet

 • Tämä on metallinen putki, joka on pohjassa. Terät hitsataan terävään päähän, joka on tehty metallileikkauksella. Kärkiä käsitellään korroosionestoaineilla.
 • Käytetyn putken halkaisija voi olla erilainen. Tämä valmistusmenetelmä mahdollistaa riittävän suuren halkaisijan tuotteiden käytön. On olemassa useita erilaisia ​​teriä:
  • yksittäiset terät;
  • kaksoisterät.
 • Kaksoisruuvi auttaa estämään epätasapainon ja varmistaa rakenteen luotettavuuden.

Paalun ruuvien pohja

Säätiöt valitaan sivuston geologian perusteella. Maaperän ominaisuudet, jotka pakottavat ruuvipillojen käytön, ovat seuraavat:

 • heikot maaperät (irtotavarana, suo);
 • korkea pohjavesi;
 • swampy territory;
 • rakennuspaikan sijainti vedessä;
 • suuri epätasa-arvoinen maasto.

Kaikissa näissä tapauksissa betonirakenteen käyttö ei ole toivottavaa, koska se ei pysty tarjoamaan luotettavaa perustusta talolle. Lisäksi tarvitaan vakava vedeneristys materiaalin suojaamiseksi kosteudelta, koska betoni on vielä huokoisempaa kuin teräs.

Ruuvipallot ovat ihanteellinen ratkaisu tällaisiin rakenteisiin:

 • vähäiset yksittäiset asunnot;
 • pienet rakennukset, jotka vaativat lyhytaikaisia ​​rakennusaikoja;
 • rinteiden ja rinteiden vahvistaminen;
 • tukee sähköjohtoja;
 • tuki lamppostöille ja mainostauluille.

Tuotteita voidaan käyttää yksityisen talon rakentamisessa baarista, lokeista tai runkorakenteiden rakentamisesta.

Kaivosperustan edut ja haitat

Ruuveja käytetään nykyään laajalti yksityisten talojen rakentamisessa, mutta ennen kuin valitaan talo paalupohjasta, on tarpeen tutkia positiivisia ja negatiivisia puolia. Etuja ovat:

 • lujuus johtuen teräksen käytöstä raaka-aineena;
 • kestävyys, tällaisen säätiön käyttöikä voi nousta 150 vuoteen valmistustekniikan ja -asennuksen mukaisesti;
 • itse tuotteen alhainen hinta ja sen asennus;
 • yksinkertaisuus ja nopea asennus;
 • kyky käyttää maastoon, jolla on vaikea maasto, esimerkiksi rinteillä;
 • luotettavaa työtä huonoilla maaperillä, kuten sedimenttikiveillä, suolla;
 • mahdollisuus uudelleenkäyttöön tarvittaessa.

Asennuksen yksinkertaisuus ja nopeus ovat mahdollisia johtuen siitä, että:

 • ennalta kaivamisen puute (kaivaminen kaivannuista tai kaivoista);
 • ei tarvita monimutkaisia ​​erikoislaitteita;
 • teknologian yksinkertaisuus ei vaadi erityisiä taitoja ja tietoja;
 • toisin kuin betoniperustukset, ei ole tarpeen odottaa 4 viikkoa, kunnes täydellinen rakenne on valmis.

Kaikki nämä positiiviset ominaisuudet antoivat mahdollisuuden saada ruuvipillojen massajakauma, mutta älä unohda negatiivisia puolia. Varsinkin jos voit estää niiden seuraukset ajoissa.

Pile ruuvi perustuva video

Pylväsruuvin säätövarsi:

 • metalli korroosio;
 • rajoitettu kantokyky;
 • kyvyttömyys asentaa lähellä nykyisen rakenteen seiniä;
 • kyvyttömyys järjestää kellari taloon.

Korroosio voidaan välttää käsittelemällä materiaalia erityisillä yhdisteillä. Yksittäisen rakenteen tapauksessa säätöön ei ole suuria kuormia, joten toinen piste ei tule olemaan merkittävä. Vaikuttavalla luettelolla etuja ei ole pieniä haittoja, jotka ovat melko toimintakykyisiä ominaisuuksia ja jotka ovat varsin ennaltaehkäiseviä, ruuvien paalut ovat erinomainen tukikeskus yksityiselle talolle.

Ruuvaa paalun pohja laskelmat

Pohjimmiltaan laskelmat tehdään paalujen halkaisijan, pituuden ja nousun määrittämiseksi. Näihin arvoihin vaikuttaa maaperä ja tulevan kodin rakenteiden paino.

 • Maaperä voidaan määrittää käyttämällä geologisia tutkimuksia. Yksittäisen rakenteen tapahtuessa on helpompaa tehdä: kuoppaa kaivetaan noin 50 cm syvyyteen ja maaperä analysoidaan. Jos riittävän voimakkaat kerrokset ovat jo alkaneet tällä syvyydellä, paalujen pituutta voidaan käyttää noin 2,5 m.
 • Jos paikan päällä on huonolaatuisia laseja, kelluvia tai jopa hyvää ominaisuutta oleva maaperän kerros, jota ei voida saavuttaa, on parempi ottaa pituus marginaalilla mahdollisten ongelmien välttämiseksi. Melko huonokuntoisista syistä pituus voi olla 3-4 m.
 • Yksityisrakennustöissä käytetään useimmin halkaisijaltaan 108 mm: n halkoja. Laskentaportaiden paalut riippuvat niiden vaadittavasta numerosta. Täällä on tarve kerätä kuormia talosta.
 • Kaikkien kuormitusten laskemiseksi on tarpeen päättää käytetyistä materiaaleista, rakennuksen mitoista ja laakerielementtien päämitatuista. Kuormitus lasketaan seuraavien perusteella:
  • lattiat lattiapäällysteellä;
  • seinät koristeltu;
  • väliseinät;
  • katto katolla;
  • lumipeite, joka riippuu rakentamisen alueesta;
  • asuintalojen huonekalut ja varusteet otettu 150 kiloa neliömetriä rakennuksen kokonaispinta-alalta.
 • Näiden arvojen löytämiseksi on tarpeen laskea suunniteltu volyymi ja moninkertaistaa se käytettyjen materiaalien tiheydellä. Varaston varmistamiseksi ei saa vähentää ikkunoiden ja ovien aukkoja seinien tilavuudesta. Löydetty arvo kerrotaan 20-30%, mikä antaa turvallisuuden marginaalin kuormalle.
 • Alustan ominaisuuksista riippuen ruuvipuristin, jonka halkaisija on 108 mm, kestää 4-9 tonnia. Kuorman keräämää numeroa jaetaan kantokyvyn arvolla (jos on maaperän ominaisuuksissa epävarmaa, on parempi ottaa vähimmäisarvo) ja löytää tarvittava määrä tuotteita talon perustalle. Lisäksi tämä määrä jaetaan tasaisesti rakennuksen ympäryksen ympärille.

Pile ruuvin perustusteknologia

Paalutus voidaan tehdä erikoistekniikalla tai manuaalisesti. Riippumatta valituista menetelmistä, pohja valmistetaan ensin. Valmistelutyö suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • alkupisteen valinta;
 • paalujen sijainnin poistaminen maastosta;
 • merkintä langalla.

Teokset toteutetaan erityisellä varovaisuudella, koon on oltava sama millimetreinä. Muussa tapauksessa grillikoneen ja kuormien normaalin jakauman yhteydessä on ongelmia.

Ruuvit erikoislaitteilla

 • Tällainen työ on parempi antaa ammattilaisille. Asennusprosessi toteutetaan raskaalla kuorma-autolla, joka on varustettu erityisellä asennuksella. Ensinnäkin laite näytetään ennalta määrätyssä asennossa ja kiinnitetään tukijaloilla, tarkista sitten sijainnin tarkkuus ja jatka ruuvausmenetelmää. Auto siirtyy seuraavaan asentoon. Menetelmä mahdollistaa työn tekemisen mahdollisimman pian.

Manuaalinen ruuvaus

Kun rakennat säätiötä omalle, on vaikea vuokrata erityistä tekniikkaa ja hallita sitä, joten älykkäämpi ratkaisu olisi käyttää fyysistä voimaa. Tee-se-itse-kasaaminen edellyttää seuraavia työkaluja:

 • pinta tasoitus lapio;
 • rakentamisen taso tarkkuuden varmistamiseksi;
 • mittanauha;
 • metalliromu kahdella putkella, joiden läpimitta on 50 mm ruuvin vipuksi;
 • vasara tai pieni moukari;
 • puutarhanpora;
 • jyrsin leikkaamaan paalun yläosaa;
 • käsineet ja haalarit.

Puutarha porataan pienempi halkaisija kuin valitut paalut.

Työn vaiheet

 • Porausreiät, joiden halkaisija on pienempi kuin paalut, joissa on puutarhatyrä. Syvyyden tulisi olla lyhyempi kuin paalun pituus. Tässä tapauksessa reikä toimii oppaana ja varmistaa asennuksen tarkkuuden. Ruuvaus aloitetaan kulmista;
 • paalun asentaminen reikään, kiinnittämällä se tasolle ja kierrättämällä romu, joka toimii vivuna;
 • ruuvaus tapahtuu pystysuoran pystysuoran ohjauksen alaisena. Tätä tasoa varten perustettiin. Useat ihmiset painostavat vipuja, mutta epätasaisesti, joten putki voi siirtyä pois suunnitteluasennosta;
 • kun ne menevät maahan, ne laittaa putket romuun, mikä lisää vipuvarren, mikä mahdollistaa vähemmän vaivaa;
 • ruuvaamalla yksi kulma mennä toiseen;
 • työn loppuun kulmissa ja tarkistamalla asennuksen tarkkuus, siirry väliputkien ruuvaukseen;
 • leikkaamalla metalliputket yhden tason saavuttamiseksi;
 • laite leikkaamalla paalun grillage.

Rostverk tämäntyyppiseen perustukseen riippuu talon materiaalista, ja se voidaan valmistaa:

 • puutavara;
 • liima-aluksella;
 • metallikulma;
 • metallikanava;
 • T-bar;
 • puutavaran tai puutavaran talossa, sitominen voi olla seinän aidan ensimmäinen rivi.

Grillausjärjestely on tarpeen yksittäisten paalujen koordinoidun työn kannalta. Putken ansiosta, vaikka jokin putkista epäonnistuu, talo pysyy lujana.

Hyödyllisiä vinkkejä ruuvipillojen asentamiseen

 • Pino ei pääse maaperään tiukasti pystysuoraan, se on jatkuvasti tasoitettava ja palattava suunnitteluasentoon, joten on parempi, että vähintään kolme ihmistä työskentelee, kaksi toimii vipussa ja toinen tarkistaa tarkkuuden. Jotta vältetään siirtyminen, joskus erityisiä työkaluja käytetään korjata se.
 • Jos este tai tiheän maaperän pinta havaitaan, kun kasa on ruuvattu, analysoidaan sisääntulon ja sijainnin syvyys. Jos se ei ole talon kulmissa, ja se osoittautui maata kohti metriä tai enemmän, se voi yksinkertaisesti katkaista yläosan ja jättää kaiken sellaisenaan. Jos syvyys on alle metriä, on mahdollisuus vinoutua taloon. Pilarin kulmissa on asennettava täysi pituus, koska tämä on kaikkein kriittisimpiä alueita.
 • Asennuksen viimeinen vaihe voi olla betonirakennus. Se tarjoaa lisää luotettavuutta, mutta tämä prosessi ei ole välttämätön ruuvin perustusten tapauksessa.

Paalusäätiön kustannukset

 • Pallon perustan kokonaishinta riippuu rakennuksen koosta. Halkaisijan 108 yleisimmät halkeamat voidaan ostaa hintaan 1900-3000 ruplaa. per setti riippuen halutusta pituudesta. Tällaisen kasa on noin 2000 ruplaa. Kun asennat käsin, sinun on lisättävä työkalujen hinnan kokonaiskustannuksiin. On käynyt ilmi, että yhden paalun ruuvaamiseksi maksaa 1900-5000 ruplaa asennustavan mukaan.
 • Sinun on myös harkittava grillauksen kustannuksia, jos sellaisia ​​on. Esimerkiksi kuumasäteilysuojan hinta "avaimet käteen" talolle, jonka koko on 6-6 metriä. Hyvä maaperäominaisuus on alle 30 000 ruplaa. Jos kysymys on siitä, kuinka paljon pino-ruuvin säätiö maksaa, voit esimerkiksi laskea rakennuksen 10-10 metriä, tässä tapauksessa se on 70 000 ruplaa, ja 12-12 metrin kasa-ala maksaa suunnilleen sama.

Ruuvipallot ovat erinomainen ratkaisu kevyiden yksityisten talojen rakentamiseen, sillä ne tarjoavat luotettavan ja kestävän perustan pienelle rakenteelle mahdollisimman lyhyessä ajassa ja pienillä kustannuksilla. Kyky valita suunnittelu ja asennusmenetelmä antaa heille toisen etulyöntiaseman verrattuna muihin perustuksiin. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tiilen tai kiven raskasta taloa varten tällaiset kannattimet eivät toimi, koska niiden kantokyky ei riitä kestämään tällaisia ​​kuormia.

home_and_garden

Koti ja puutarha

Tyylikäs ja viihtyisä koti

Kierrä paalut - laajuus ja ominaisuudet

Viime aikoina markkinat ovat kirjaimellisesti täynnä ehdotuksia talojen rakentamiseksi ruuviputkien perusteella. Mutta monet eivät ymmärrä, mitä se on, ja miksi tällaisen säätiön edut tarvitaan.

Kierrä paalut. Sovellus.

Yleensä paalujen emäksiä käytetään heikossa ja epävakaassa maaperässä. Jotta perustus olisi vakaa, käytä teräsbetonimateriaalin erityispylväitä (paaluilla), ne työnnetään maahan syvyyteen, jossa maaperällä on kiinteän perustan ominaisuudet. Joskus asennussyvyys voi olla yli 20 metriä - se riippuu kokonaan maasta.

Mutta tällaisen säätiön rakentaminen voi olla hyvin kallista yksittäisten talojen taloon, kuten kosteikkoalueilla ja tulvilla olevilla alueilla, myös kannattamattomiksi. Samalla tällaisen säätiön laatu ja käyttöikä riippuvat täysin rakentajan rehellisyydestä ja hydrogeologisista muutoksista. Tällaisissa tilanteissa ruuvipillojen käyttö on perusteltua.

Ruuva Piles Ulkonäkö

Tukin lisääntynyt pinta-ala ja maaperän suuri vastus, joka puristetaan terien väliin kiertämisen aikana - kaikki tämä lisää ruuvipuristimen vastustusta raskaisiin kuormituksiin. Samaan aikaan maaperään kohdistuva kuorma on vähäinen, se vaikuttaa siihen täsmälleen voimalla, jota se kykenee kestämään. Hapettavien prosessien estämiseksi, myös ruostumisen estämiseksi - putki peitetään hiekan ja betonin seoksella. Kaikki ruuvipilareiden parametrit lasketaan huolellisesti ja huolellisesti asiantuntijalta, koska pienin virhearvio voi aiheuttaa kielteisiä seurauksia pystytetyn rakennuksen romahtamiseen asti.

Ruuvatyyppisten paalujen asennusmekanismi riippuu niiden parametreista. Jos ne on asennettu yksikerroksisen rakennuksen tai kehyksen rakentamiseen, valmiiksi valmistettua taloa, ne voidaan ruuvata käsin. Tätä varten käytetään erityistä käsiporaa. Keskiluokan kannattimien upottamista varten käytetään joskus hydraulista pyörintälaitetta, ja erittäin pitkiä ruuveja asennetaan erityisin teknisin keinoin.

Yleensä ruuvipallojen käyttö rakennuksen vahvistamiseen ei ole ensimmäinen vuosi. Esimerkiksi niitä käytetään vahvistamaan rakennuksia pienellä jalanjäljellä, alttiina tuulenpuhalle ja monille muille, yksi selkeimmistä esimerkkeistä on mainostaulu.

Usein ruuvipinoja, joissa on suurempi terän alue, käytetään rakennusten rakentamiseen erikoistarkoituksiin sekä joihinkin maaperään. Esimerkiksi ruuvipillojen avulla rakennetaan laitureita, siltoja ja kenttäleirejä.

Ruuvipillojen edut • Teräksisten paalujen monipuolinen käyttö kaikenlaisissa maissa, paitsi kalliot ja karkeat.
 • Minimaalinen vaikutus maaperään, joten sitä voidaan käyttää heikoissa ja epävakaissa maissa.
 • Korkea seisminen vastus.
 • Mahdollisten paalujen tukien käyttö todennäköisesti vaarantamatta maaperän eheyttä eli sen pinnalla - tämä mahdollistaa humuksen (hedelmällisen maaperän kerroksen) ja vihreiden istutusten säilymisen.
 • Ruuveja ei rajoiteta vuodenaikojen ja ilmasto-olojen vuoksi.
 • Ruuvien paalut voidaan asentaa ilman, että ne houkuttelevat raskaita rakennusmateriaaleja, mikä helpottaa rakennettujen rakennusten pioneereja ja laajennuksia.
 • Toistuva paalujen käyttö.
 • Suojapäästöjen suurin sallittu kuormitus on mahdollista kasvattaa suunnitteluparametrien muutoksia.
 • Pitkäaikainen käyttö.
 • Tällainen kasa voidaan tehdä kenttätyyppisissä työpajoissa.
 • Rakennuksen yläpuolella oleva osa on mahdollista ympäröidä heti ruuvipallojen rakentamisen jälkeen.
 • Verrattuna muihin tukityyppeihin (porattu, ajettava) ruuvi on paljon edullisempi asennusaikaa ja materiaalikustannuksia ajatellen.

Ruostumattomien paalujen käyttö on sallittua yhden kaksikerroksisen talon rakentamisessa maaseudulla tai muulla vihreällä alueella, josta on tullut katalyytti tämäntyyppisen tuen suosioon.

Kierrä paalut. haittoja

Tärkein ja lähes ainoa haitta on tuotteen materiaali. Tämä puute voi kuitenkin vaikuttaa tukien toimintaan vain yhdessä tapauksessa - jos heikkolaatuinen tuote on valittu.

Mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota ruuvaanpaloihin valittaessa:

Tuotteen on läpäistävä hiekkapuhallus, muuten metalli, josta putki on tehty, syövyttää.

Kuinka valita ruuvipurkki säätiölle

Kuinka valita ruuvipurkki säätiölle? Riittääkö yleistä tietoa tulevasta rakenteesta ja maaperän olosuhteista rakennustyömaalla? Mitä porausparametreja olisi osoitettava erikseen?

Laajakaista ja kapea lehti

Terän paalujen leveys on jaettu kahteen ryhmään. Ensimmäinen sisältää kapeat terän muutokset, joiden terän halkaisija ylittää runko-osan halkaisijan alle puolitoista kertaa. Niitä käytetään erityisesti tiheä kausittain jäädytetty ja permafrost (permafrost) maaperä.

Terän pieni leveys minimoi sen muodonmuutoksen vaara upotettaessa maahan. Hyvä kuormituksen käsitys on:

 • maaperän korkeat kantavuus;
 • lasketaan parametrit, kuten siiven kaltevuus, leveys ja leveys, jotka on osoitettu rakennuspaikan maaperää koskevien olosuhteiden perusteella ja sallivat täysin ottaa huomioon kitkan piipun sivupinnalla suoritettaessa laskelmia puristus-, vetämällä, horisontaalisella ja dynaamisella kuormituksella (lisätietoja on artikkelissa "Vertaileva analyysi ruuvipalloista, joissa on valettu ja hitsattu monikierros ").

Toinen ryhmä sisältää shirokolopastnye paalun halkaisija terän, jossa puoli tai enemmän kertaa suurempi kuin varren halkaisija. Jolla on suuri pinta-ala laakerin, ne toimivat hyvin dispersiivinen maaperään, mukaan lukien ne, joilla on melko alhaiset kantavuuden, peaty, sedimenteissä ja vedellä kyllästettyä hiekkaa.

Laajojen terän paalujen luokittelu terän kokoonpanolla

Yhdessä halkaisija tarjoaa alue laakeri shirokolopastnyh paalujen on valittava ja kokoonpanon terä, mikä tekee mahdolliseksi asentaa häiritsemättä maaperän rakenteen (lisätietoja artikkelissa "Key periaatteiden valinta lapojen parametrit"). Konfiguraatiosta riippuen terän jaettu pinoihin maaperän modifioiva:

 • neste, nestemäinen muovi ja pehmeä muovi;
 • tiukka muovi- ja kiinteävesiallas;
 • puolikiinteä.

Terän kokoonpano valitaan maaperän fysikaalisten ominaisuuksien perusteella, mistä riittää yksinkertaisen menettelyn suorittaminen - ilmaista geologia (geologiset ja litologiset tutkimukset) (lue lisää tästä "Suurten geologisten geologisten ja litologisten tutkimusten mittaaminen ja maaperän syövyttävän aktiivisuuden mittaaminen").

Valu- ja hitsauskärjellä

Toinen syy jakaa kasa ryhmään on kärki. Se voidaan hitsata tai valaa kokonaisuudessaan ja hitsata sitten metalliputkeen.

Koska valukivet ovat vähemmän alttiita muodonmuutokselle, niitä käytetään karkeissa rakeissa maaperässä, maaperässä, jossa on luonnollisia ja ihmisen muodostumia, suuria sorahiekkoja. Esteen edessä on valettu yksinkertaisesti tuhoa se, vaikka hitsauskärki todennäköisesti vahingoittuu.

Samanaikaisesti on mahdollista, että kun kriittinen maksimi saavute- taan, valettu kärki räjähtää, mikä lisää asennusta mahdottomaksi. Tällainen tulos tulee entistä todennäköisemmäksi, kun katsotaan, että valmistajat käyttävät usein kierrätettyjä materiaaleja valukappaleisiin. Hitsattu kärki samankaltaisessa tilanteessa voidaan oikaista valmistajan edustajan läsnäollessa.

Ruuvien paalujen käyttäminen valettujen kärkien kanssa tavanomaisissa maasto-olosuhteissa on perusteetonta, koska valetun kärjen turvamarginaali on verrattain korkeampi kuin putken turvamarginaali.

Valukappaleiden yhdistämisen yhteydessä on mahdotonta tehdä valettu kärki yhdellä tai toisella terän konfiguraatiolla. Tällöin tiettyihin maaperän olosuhteisiin valitun hitsin kärjen ja terän kokoonpanon muutoksella on aina suuri kantavuus.

Single-lobed ja multi-lobed

Tämä jakautuminen on merkityksellistä vain leveille terätyypeille, kun taas kapeilla teräpäillä on aina vain yksi terä.

Yksiteräisiä paaluja suunniteltaessa useimmissa tapauksissa ei ole suositeltavaa käyttää kitkaa pitkin sivupintaa ja asennettaessa pienten pitkien ja halkaisijoiden modifikaatioita, jotka ovat äärimmäisen epävakaita vaakakuormien vaikutuksille, suorita sarakkeen pakollinen betonointi.

Moniteräpinoilla on kaksi tai useampia teriä. Sisällyttämällä tynnyri työ okolosvaynogo maahan array, ne ovat yhtä hyvin havaita kalkkia, vetämällä ja vaakakuormat osoittavat hyvää kantavuutta jopa heikko maaperässä (multa (hiekka muovi, arenaceous neste, pölyinen kiintoaineita, lietettä muovi- ja pölyinen juokseva), multa (puolikiinteitä tugoplastichnye, myagkoplastichnye, tekucheplastichnye, juokseva), vajoaminen maaperä, maaperä pieni tai kohtuullinen kyllästyminen, kyllästetyn vettä, hiekkaa (tiheä, medium density, mureneva) ja turvetuhot, turve, mudit).

Suunnittelun merkittävä etu on se, että kun kriittinen kuormitus saavutetaan, se ei mene "vikaantumiseen", vaan jatkaa kuormituskyvyn saavuttamista.

Samaan aikaan maksimaalisen suorituskyvyn multiblade paalut liittyy joitakin ongelmia, kuten antamat laskenta Lapojen välinen etäisyys, nousukulma ja siipikulma. Laskenta virheet voivat aiheuttaa "rebound effect": käyttöönotto toisen terän pahentaa rakennustyöt, siihen pisteeseen, että Kaksiteräisen kasa väistyy käsitystä suunniteltujen kuormitusten jopa suunnitella yhden terän (lisätietoja on "ominaisuudet laskeminen pyörittämään paalujen" artikkeli).

Terien lisäämisellä tällaiset paalut tuntevat suuria kuormituksia pienemmällä putken halkaisijalla. Tällöin pienemmän halkaisijan omaavan tynnyrin jäykkyys saadaan käyttämällä paksuista seinämää (6 mm: stä).

Kierrä paalut pienille ja suurille kuormille

Jos puhumme keskimäärin maaperä, jolla on riittävä kantavuus, niin pienille kuormituksille ruuvattavat paalut ovat:

 • yksittäiset terät, joiden halkaisija on jopa 500 millimetriä, terän paksuus jopa 6 millimetriä ja rungon seinämän paksuus jopa 4,5 millimetriä;
 • moniterä, jonka terän halkaisija on jopa 300 millimetriä, terän paksuus jopa 5 millimetriä ja putken seinämän paksuus jopa 3,5 millimetriä.

Niitä käytetään IZhS-objektien ja teollisuusrakenteiden rakentamisessa, jotka ovat vertailukelpoisia kuormituksissa. Kun käytetään paaluja, joilla on samankaltaiset parametrit vakavampien kuormitusten ja erityisen tiheän maaperän käytön aikana, on käytettävä paksua valssattua metallia rakenteellisen jäykkyyden lisäämiseksi.

Raskaskuppien raskaisiin kuormituksiin kuuluvat seuraavat rakenteet:

 • yhdellä terällä, jonka halkaisija on yli 500 millimetriä, terä, jonka paksuus on yli 6 millimetriä ja tynnyrin seinämän paksuus yli 4,5 millimetriä;
 • kahdella tai useammalla siipillä, joiden halkaisija on yli 300 millimetriä ja paksuus yli 5 millimetriä, joiden tynnyreiden seinämän paksuus on yli 3,5 millimetriä.

Niitä käytetään suurien siviili- ja teollisuuslaitosten rakentamiseen.

On myös näkökulmasta, että paalun viittaavat ensimmäiseen tai toiseen ryhmään kuormien olevan perusteella rungon läpimitasta. Tämä on hyväksyttävää, mutta vain silloin, kun on kyse suurista paalujen shirokolopastnyh pituus ja halkaisija (yli 6 metriä ja enemmän kuin 159 mm) tai uzkolopastnyh paalujen. Tapauksessa uzkolopastnymi konstruktien käytetään erityisen tiheä ja KAUSITASOITETUT ikirouta (ikirouta) maaperä, ei vähemmän tärkeä metallin paksuus, joka toimii lisäksi luokitus perustuu.

Ruuvipallot: ominaisuudet, edut ja haitat

Talon perusta on yksi rakentamisen monimutkaisimmista ja kalliimmista elementeistä. Samaan aikaan sen luominen on hyvin pitkä - useimmissa tapauksissa se on rakentamisen rajoittava vaihe. Valitettavasti ei ole harvinaista, että häikäilemättömät kehittäjät voivat tietoisesti rikkoa tekniikoita ja standardeja, jotta perusteet saadaan nopeasti päätökseen ja siirtyvät seuraavaan työvaiheeseen. Usein niitä ohjaavat asiakkaat itse, jotka tuntevat, ettei rakennustyömailla tapahdu mitään liian kauan. Liiallinen kiire tässä vaiheessa johtaa siihen, että lyhyessä ajassa uuden talon vuokralaisilla on ongelmia - säätiö sags, ja tämän seurauksena koko rakenne alkaa hitaasti romahtaa.

Onko tässä kultainen keskiarvo? Onko mahdollista asentaa kiinteä ja luotettava säätiö nopeasti? Se osoittautuu mahdolliseksi. Ruuva paalut tulevat pelastamaan tässä tapauksessa. Perusrakenteen luominen ruuvipinoille kestää vain yhden tai kahden kuukauden, mutta vain muutaman päivän.

Miksi tällaisia ​​paaluita ei käytetä kaikkialla? Miksi uudet kotit eivät kasva yhtä nopeasti kuin sienet sateen jälkeen? Jotta näihin kysymyksiin vastattaisiin, sinun on tiedettävä paitsi raaka-aineksen edut, myös haittatekijät, jotta heillä olisi käsitys siitä, mitä rajoituksia niiden käyttö on olemassa. Muista, että säätiön rakentaminen on erittäin vastuullinen yritys, ja kun valitset suunnitteluratkaisun, sinun tulee luottaa ensisijaisesti omaan tietämykseesi eikä valmistajien ilmoituksiin, valmistajien lupauksiin tai esimerkkeihin naapureista ja tuttavista.

Ruuvien paalujen historia

Ruuvien paalujen historia on lähes kaksi vuosisataa. Vallitsevan irlantilainen insinööri Alexander Mitchell onnistui vallankaappauksen pohjarakentamisen alalla. Vuonna 1833 hän patentoi Mitchellin "ruuvipallot", jotka voitaisiin asentaa liikkuviin maaperäihin, kuten säiliön tai mutaisen pankin hiekkapohjaiseen pohjaan.

Ensimmäinen suuri rakenne, joka oli pystytetty tällaisiin paaluihin, oli Maplin Sandin majakka, joka rakennettiin Thamesin suulle jo vuonna 1838. Sen perustana oli yhdeksän paalut, joiden halkaisijaltaan 120 cm: n ruuvipuristimet kierrettiin maahan noin 7 metrin syvyydelle. Seuraavina vuosina Mitchellin johdolla rakennettiin useita muita majakoita koko Englannissa. Jotkut niistä ovat pysyneet ennallaan tähän päivään saakka.

1800-luvun puolivälissä rakennettiin yli 150 majakkaa Pohjois-Amerikassa, Portlandin aallonmurtaja, Ylä- ja silta Bombayssa, Barodan rautatie, Madrasin laituri ja monet muut tärkeät esineet rakennettiin Mitchellin paaluilla.

Venäjällä he löysivät ruuvien paaluista vain XIX vuosisadan toisella puoliskolla. Venäläiset insinöörit arvosivat nopeasti kaikkia tämän keksinnön etuja, varsinkin kun työskentelivät maan pohjoisten alueiden permafrost -olosuhteissa tai heikossa, rannikkoalueiden maaperässä. Hyvin pian ruuvipilareita käytettiin laajalti sotilaskäyttöön tarkoitettujen teknisten rakenteiden rakentamisessa (runko-ruuvi tukea, jonka avulla voimme rakentaa nopeasti kokoonpuristettujen siltojen nopeat rakenteet, sotilas käyttää edelleen) ja myöhemmin maa- ja vesirakennuksessa.

Teräsruuvin paaluilla käytetään nykyään aktiivisesti ympäri maailmaa. Heidän apuaan turvautuu siihen, missä tarvitaan nopeita säätiörakenteita: asennettaessa erilaisia ​​tukia, pumppaus- ja porausasemia asennettaessa, putkien rakentamista, väliaikaisten leirien rakentamista työntekijöille jne. Näillä tuotteilla on eniten kysyntää öljy- ja kaasuyhtiöiltä, ​​sotilas- ja teollisuusrakentajilta, restaurointityötä tekeviltä yrityksiltä. Asuntorakennusten rakentamiseen osallistuvat rakennusorganisaatiot ovat tässä luettelossa, mutta eivät johtavassa asemassa. Tietenkin asuinrakennusten ruuvipilareiden perusteet on pystytetty, mutta useimmissa tapauksissa puhutaan rakentamasta vaikeasti tavoitettavia alueita tai vaikeasti maaperäalueita, korjaamalla vanhojen asuinrakennusten ongelmallisia perustekijöitä ja kiinnittämällä rakennuksia rinteille.

Ruuvien paalujen rakenne ja ominaisuudet

Mitkä ovat ruuvipallot, niin nopeasti nousi suosio rakentaa ympäri maailmaa? Mitkä ovat niiden lajikkeet? Mitä ominaisuuksia ruuvipillojen pitäisi kiinnittää huomiota ensinnäkin?

Ruuvipuristin muodostaa rungon ja terän, joka sijaitsee sen päädyssä. Tämän jälkimmäisen ansiosta tällainen kasa on haudattu maahan ruuvaamalla sen sijaan ajoon.


1. Putki. 2. Cap, joka on kiinnitetty paalun yläosaan. 3. Spiral-terä. 4. Korroosionestopinnoite. 5. Tekninen reikä tangon asettamiseksi.

On olemassa useita lajikkeita teräsruuvin paaluilla. Valinta yhden tyyppisen tai toisen hyväksi tehdään tämän alueen maaperän ominaisuuksien ja odotetun kuormituksen perusteella. Usein samassa paikassa käytetään eri tyyppisiä paaluja, joiden avulla voit jakaa kuorman tasaisesti.

Kierrä paalun kärki tyyppi

Ruuvit, jotka helpottavat niiden upottamista maahan, voidaan hitsata tai heittää.


Kierrä kasa hitsattuna kärjessä.

Cast-vinkit ovat huomattavasti kalliimpia, ja niiden käyttö on perusteltua vain erityisen tiheän maaperän, kuten permafrostin, kanssa, ja se sisältää suuria luonnollisista tai ihmisen alkuperää olevia sulkeumia. Kestävä valettu kärki ruuvaamalla paalu helposti tuhoaa esteitä polussaan eikä se vääristy tässä tapauksessa.


Kierrä kasa valettu kärki.

Terien lukumäärä

Terien lukumäärän mukaan ruuvapaalut on jaettu yksivaiheisiin ja moniteräisiin (yhden rungon terien lukumäärä joissakin tapauksissa voi saavuttaa kuusi). Ensimmäinen on suunniteltu yksinomaan tiheille maille, joilla on alhainen liikkuvuus.


Yksivipainen ruuvipallo.

Jälkimmäiset ovat monipuolisempia, vaikka niiden pääasiallinen tarkoitus on heikot maaperä, jolla on alhainen kantavuus, sillä moniteräiset paalut ovat kestävämpiä erilaisille kuormituksille - vetäminen tai päinvastoin masentava ja horisontaalinen. Moniteräisten ruuvipilarien maksimitehokkuus voidaan saavuttaa valitsemalla terien lukumäärä, niiden välinen optimaalinen etäisyys, niiden korkeus ja kaltevuuskulma.


Kaksipäinen ruuvi.

Terän koko

Terien koon mukaan ruuvipallot jaetaan laajaan terään (terien halkaisija on vähintään puolitoista kertaa rungon läpimitta) ja kapea terä. Lisääntyneen laakerialueen ansiosta leveät terät ovat erittäin tehokkaita pehmeillä maaperillä.


Laaja ruuvipallot.

Kapeille teräksille erikoistuminen on erityisen tiheää tai hyvin jäädytettyä maata (on mahdotonta "ruuvi" laaja-teräinen kasa tällaiseen maahan, koska terät rikkoutuvat tai muuttuvat suuresti). Kansainvälisen standardin ICC AC358 (Helical Foundation Acceptance Criteria) mukaisen ruuvipätkän halkaisijan halkaisija voi vaihdella 200: stä 350 mm: iin.


Kierrä paalut kapealla terällä.

Kierrä pino metallipaksuus

Ruuvaavan tärkein rakenteellinen ominaisuus on metallin paksuus, josta sen akselin seinät on valmistettu. Vaadittavan paksuuden laskeminen tehdään paitsi paalun arvioidun kuormituksen lisäksi myös sen toimintaolosuhteiden perusteella. Tosiasia on, että korroosionkestävien pintojen paksuuden vähentäminen johtaa lopulta käyttöiän vähenemiseen. Edellä olevan ICC AC358 -standardin mukaan pinoakselin seinämien vähimmäispaksuus on 8 mm neutraalissa maaperässä ja 9,5 mm maaperässä, jolla on lisääntynyt kemiallinen aktiivisuus.

Kotimaiset insinöörit ymmärsivät tietysti myös tällaisen parametrin tärkeyden ruuvipillojen valmistuksessa käytettävän metallin paksuuden suhteen. Neuvostoliitossa vuonna 1977 julkaistussa viitekirjassa "Piles and pile foundations" todettiin, että paalun akseli on valmistettava kuumavalssauksella valmistetusta saumattomasta putkesta, jonka seinämän paksuus on vähintään 10-14 mm. Nykyaikaisessa venäläisessä rakennustandardissa SP 24.13330.2011 "Pile Foundations", kuten parametri kuin ruuvi-paalun akselin seinämien paksuus, ei kuitenkaan ole huomioitu eikä sitä ole standardoitu.

Spekuloida, miksi tämä tapahtui, emme ole täällä, on tärkeä seuraus. Monet kotimaiset valmistajat käyttävät Venäjän standardeissa teräspilojen rakentamista koskevia tiukkoja vaatimuksia ja jättävät tietoisesti huomiotta kansainväliset standardit. Halu saada mahdollisimman suuren voiton johtaa laadun heikkenemiseen.

Venäjä voi luonnollisesti tuottaa (eikä pelkästään, vaan myös tuottaa!) Pilejä, joiden laatu vastaa kansainvälisen standardin ICC AC358 vaatimuksia. Kuitenkin niiden korkeiden kustannusten vuoksi useimmissa tapauksissa ne eivät kilpaile perinteisillä vahvistetuilla betonipaloilla, jotka on asennettu valmiiksi porattuun kaivoon.

On otettava huomioon metallin paksuus, paitsi paalun akseli myös sen terät. Tilapäisiä tai kevyitä esineitä rakennettaessa on sallittua käyttää 5 mm: n ohuempia teriä. Suurten pitkän aikavälin käyttöön suunniteltujen rakenteiden rakentamisessa kansainvälinen standardi suosittelee paalujen käyttöä, joiden terät ovat 9,5 - 12,5 mm.

Suojaava korroosionestopinnoite

Voit vähentää korroosioprosessien vaikutusta aggressiiviseen maaperään asennettujen teräspilojen lujuusominaisuuksiin paitsi lisätä sen seinien paksuutta, mutta myös käyttää lisävarjopäällystettä. Teräspilojen korroosiosuojauksen yleisimmin käytetyt menetelmät galvanoidaan ja erikoispolymeerin (polyuretaani-, epoksi-, jne.) Pinnoitteen levittäminen. ICC AC358: n mukaan suojaavan polymeerikerroksen paksuuden ei tulisi olla pienempi kuin 400 mikronia.

Säätiön edut ruuveilla

Asennuksen nopeus

Asennuksen nopeus on ehkä ruuvipallojen tärkein etu, koska rakentamisen liiketoiminta-aika on arvostettu kuin mikään muu. Ruuvipuristin on käyttövalmis heti asennuksen jälkeen. Paalunakselin sisäisen lumen betonointi ei myöskään johda rakennustyömaasta johtuvaan seisokkeeseen: betonista ei tarvitse odottaa saavuttavan brändin lujuutta, sillä paalun kuormitus tuntuu ensisijaisesti sen teräskuoresta.

Alhainen melutaso säätöjärjestelyissä

Alhainen melutaso asennuksen aikana on tärkein etu ruuvipillojen ajamisesta. Menetelmän, jolla jälkimmäistä viedään maahan, ei seuraa vain kohinaa vaan myös tärinää. Tärinövaikutukset kentällä voivat vahingoittaa erilaisia ​​työpisteiden välittömässä läheisyydessä sijaitsevia rakenteita.

Alhainen hinta

Säätiön alhaiset kustannukset ruuvipillojen suhteen verrattuna kaikentyyppisten teräsbetonijärjestelmien kustannuksiin ovat pääosin pääosin maalaustyön määrän merkittävän pienenemisen vuoksi.

Kyky kestää erilaisia ​​vedettäviä kuormia

Tämä kyky johtuu ruuvinterän läsnäolosta. Terät ovat siksi, että nämä paalut voidaan asentaa epätasaisilla alustoilla (mikä tarkoittaa, että ne ovat täydellisiä rinteille rakennetuille rakennuksille) ja missä tahansa kulmassa pystysuoraan.

Ei ole tarvetta saada runsaasti maaperää

Ruostumattomien paalujen asennuksen aikana irronneen maaperän vähäinen määrä mahdollistaa työn tekemisen lähelle olemassa olevia rakenteita.

Voidaan käyttää eri olosuhteissa.

Ruostumattomien paalujen sää ja ilmasto on luonteeltaan sellainen, että niitä voidaan käyttää melko laajalla lämpötila-alueella, eivät pelkää pohjavesien nousua ja maaperän turvotusta, eivätkä siksi vaadi pakollista tyhjennystä rakennuksen rakentamispaikasta.

uudelleenkäytettävyys

Yksi ruuvipillojen sovelluksista on väliaikaisten rakenteiden rakentaminen. Sen jälkeen, kun tällainen rakenne on täyttänyt tehtävänsä ja purettu, ruuvipallot voidaan poistaa maasta ja tarvittaessa käyttää uudelleen.

On syytä huomata, että vain teollisesti tuotetut ruuvipallot, joiden laatu vastaa kansainvälistä rakennusstandardia ICC AC358 Helical Foundation Acceptance Criteria, ovat kaikki nämä edut.

Säätiö puutuu ruuveilla

Ruuvien paaluilla on useita rajoituksia, joita monet valmistajat yrittävät valitettavasti pitää hiljaa. Sellaisissa olosuhteissa, joissa säätiöiden asennukseen osallistuvat yritykset ovat helposti ristiriidassa teknisten standardien kanssa, sinä asiakkaana on oltava ainakin yleinen käsitys siitä, milloin ruuvaamot eivät ole toivottavia tai täysin mahdotonta hyväksyä.

Käytön mahdottomuus alueilla, joilla on seismistä toimintaa

Ruuvien paalujen pohjarakenteiden rakentaminen on sallittua vain alueilla, joilla ei ole tai rajoissa kohtalaista seismistä toimintaa.

Mahdollisuus käyttää maata, mikä aiheuttaa metallin nopeaa korroosiota

Teräksisiä ruuvipalloja ei saa käyttää maissa, joiden sähkövastus on alle 10 ohm * m, maaperässä, jonka pH on alle 5,5, sekä maaperässä, jossa on runsaasti orgaanisia yhdisteitä. Näiden rajoitusten syynä on teräksen sähkökemiallisen korroosion suuri määrä näissä olosuhteissa. Vastuullinen kehittäjä, joka ei ole välinpitämättömiä hänen rakenteensa kestävyyden kannalta, ennen kuin tekee päätöksen teräsruuvipillojen käytöstä, on yksinkertaisesti velvollinen määrittämään maaperän kaikki tarvittavat ominaisuudet tietylle rakennustyömaalle. Jos maaperän aggressiivisuutta ei ole mahdollista määritellä, on noudatettava niitä vaatimuksia, jotka on toteutettu paikoille, jotka on asennettu erittäin syövyttäväksi maaperään.

Ruuvaa paaluja ei saa haudata kiviseen maahan.

Kuonakasveja ja kaatopaikkoja rakennusjätteisiin voidaan katsoa johtuvan tästä maaperäluokasta. Kaikki kiinteät sulkeumat voivat vahingoittaa ruuvipuristimen terää tai jopa akselia asennuksen aikana.

On suositeltavaa välttää ruuvipillojen käyttö maissa, jotka eivät tarjoa riittävää sivuttaista tukea.

Näihin kuuluvat esimerkiksi turve, löysä, silty hiekka jne. Jos tarve asentaa tällaiset paalut nestemäiseen maaperään on edelleen olemassa, on tarpeen yhdistää ne toisiinsa luotettavasti tai syventää niitä merkittävästi. ICC AC358 -standardin vaatimusten mukaisesti tiheissä maissa oleva ruuvipilari on haudattava vähintään 1,5 m pehmeillä maaperillä - vähintään 3 m.

Antakaa esimerkki: 2,5 metrin pituisen ruuvipuristimen asennuspaikalla, jossa turpeen sänky on 2 metrin syvyydessä, ei voida hyväksyä, koska tässä tapauksessa paalilla ei ole tarvittavia sivuttaista tukea maaperästä.

Ruuvipillojen kestävyyteen vaikuttavat tekijät

Mainonta kertoo, että ruuvipallojen pohja voi kestää vähintään vuosisataa. Onko se todella, vai onko se vain yksi markkinoijien temppu? Käytäntö osoittaa, että tämä on melko mahdollista, koska jotkut Mitchellin alla pystytetyistä majakkaista ovat edelleen paikalla. Olemme kuitenkin kiinnostuneempia kohtalokkaasta Euroopan majakkaseurasta, mutta pienestä maalaismajasta jossain Moskovan alueella, Uralissa tai Yenisein rannalla. Kuinka paljon hän seisoo, se on pystytetty ruuvipillojen perustuksiin, ei tuotettu jonnekin ja kerran, mutta täällä ja nyt?

Kokeellisten tietojen perusteella arvioitiin teräksisten ruuvien paalujen käyttöikää erilaisissa sähkövastuksessa olevissa maissa. Näiden arvioiden mukaan maaperässä, jolla on alhainen syövyttävyys (esim. Kuivakalvot tai kuiva hiekka), sinkoutumattomat metallipallot kestävät vähintään 300 vuotta ja suojaavat päällystetyt metallit vähintään 800 vuotta. Näyttävä, eikö olekin? Se on kuitenkin maaperä, joka on ihanteellinen sen kyvyn (tai pikemminkin kyvyttömyyden) suhteen aiheuttaa metallikorroosion.

Harkitse vertailua varten toinen rajoittava vaihtoehto. Teräsruuvirungon keskimääräinen ennustettu käyttöikä on vain 30 vuotta (jos kasa on galvanoidusta metallista, tämä luku nousee 70-75 vuoteen) erittäin voimakkaan syövyttävyyden omaavissa maissa (meri-, malmi-, märkäpensas, turve).

Yksi tärkeä varoitus olisi tehtävä. Kaikkien näiden laskelmien suorittamisessa oletettiin, että kasa valmistettiin lännessä käytetyn ICC AC358 -standardin mukaisesti, ts. rungon seinien paksuus on 8 mm. Mutta löytää Venäjän markkinoilla ruuveja kuumavalssattuja teräsputkia, joilla on tällainen seinämän paksuus on lähes mahdotonta. Kuinka kauan kotimaisen tuotannon standardi kestää aggressiivisessa ympäristössä, ts. Pallot, jotka on valmistettu hitsatusta putkesta, jonka seinämän paksuus on 3-4 mm, tuntematon kenellekään, mutta selvästi alle 30 (75) vuotta.

Edellä olevasta seuraa, että 100 vuotta säätiöpalvelua mainostettavilla ruuveilla on vain tyhjiä sanoja. Piles voi toimia sekä huomattavasti että huomattavasti vähemmän - kaikki riippuu tuotteiden laadusta ja käyttöolosuhteista, mikä ei ole sana mainoksessa.

Yleensä ruuvipillojen käyttöikä riippuu kolmesta pääparametrista:

 • terän ja pätkän siipien valmistukseen käytettävän teräksen paksuus,
 • paksuus ja laatu suojaava korroosionestopinnoite,
 • kemiallisen aktiivisuuden tällä alueella.

Ilman näitä paalujen ja käyttöolosuhteiden tuntemusta ei voida edes tehdä oletuksia siitä, kuinka kauan ne kestävät.

Ruuvien paalujen eliniän vähentäminen edistää ruuvipallojen leviämisen laajamittaista käytäntöä metallisten kanavien nippujen tai kulmien joukossa. Tietenkin tällaisten ligamenttien asentaminen paalujen väliin on perusteltua asennettaessa säätö maahan, jossa on heikko sivutuki. Kuitenkin teräspilarien liitos johtavien materiaalien siltojen kanssa kiihdyttää metallin sähkökemiallista korroosiota.

Korroosionkäsittelyn kiihdyttämiseen vaikuttavien kulkeutumisvirtojen välttämiseksi teräspinoja ei tule galvaanisesti liittää toisiinsa, samoin kuin muiden teräsrakenteiden kanssa. Pallojen liittämiseksi yhteen järjestelmään kannattaa käyttää puinen vanteita tai metallivanteita, joiden elementit on liitetty paaluun porausten avulla eristetyillä puristimilla eristävillä materiaaleilla.

Kaikki mitä halusimme kertoa teille tänään. Nyt tiedät kaikki ruuvipillojen edut ja haitat ja toivottavasti ymmärsit pääajatuksen, jonka yritimme välittää sinulle. Ruuvipallot ovat erinomainen valinta säätiön luomiseen, mutta niitä ei voi käyttää aina ja kaikkialla. Määritä ruuvipillojen käyttökelpoisuus kussakin tapauksessa vain ammattipellistä. Uskokaa minua, asiantuntijan houkutteleminen on suhteettoman pienempi kuin kustannukset, jotka aiheutuvat säätiön suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvistä virheistä.