Säätö ruuveilla

Tulevan rakentamisen hankkeen tekeminen on erittäin tärkeää, jotta se voisi valita sen perustan. Nykyisessä artikkelissa keskitymme ruuvimeisselvitykseen ja sen ominaisuuksiin. Ottaen huomioon kaikki tällaisen säätiön edut ja haitat, voimme ymmärtää, käytetäänkö sitä ja milloin sitä käytetään. Tehdään vaiheittaiset ohjeet ruuvirakenteen rakentamisesta omiin käsiisi.

Sisällysluettelo:

Perusta ruuvipinoilla omilla käsillä. Suunnittelun haitat ja edut

Ruuvin pohja on paras muunnelma pohjan tyyppiä varten. Se on esivalmistettu ruuvipallojen rakenne, joka näyttää suurilta ruuveilta. Ominaisuuksiltaan tällaiset kannat tukevat maaperän jäädyttämistä, ja ne voivat sijaita eri syvyyksissä.

Ruuvipurkki on laite, jonka terävä pää on, ja putken pohjassa on leikkuulaite (terä). Tämän tukimuodon takia se mahtuu helposti (ruuvataan) maaperään eri lujuusluokilla. Tämän tyyppisiä pilejä käytetään sekä pienissä että suurissa rakennustyömaissa. Ruuveilla on useita etuja:

 • kykene vastustamaan maaperän kallistumista;
 • tiivistetty maa;
 • poikkeavat suuresta stabiilisuudesta.

Suunnittelun ansiosta ruuvipilareita voidaan tarvittaessa laajentaa (syvällä esiintyy kiinteitä maaperityyppejä) ja kierretään huomattavaan syvyyteen. Näiden tukien yläosa on jäykästi kiinnitetty lujilla, metallipalkkeilla. Taulukossa on esitetty ruuvien paalut tyypit suhteessa niiden muotoiluominaisuuksiin.

Ruuvatuilla voi olla erilainen pinnoite, joka on korroosiota kestävä. Se katsotaan tehokkaimmaksi polymeeripinnoitteeksi, mutta se on hyvin vaikea levittää metallille. Myös kylmä sinkkipinnoitus, polyuretaanihartseihin perustuva pinnoite, kuumasinkitys, epoksipinnoitus jne.

Pitkäaikainen käytäntö on osoittanut, että talon rakentamiseen tarkoitetusta talousarviosta 20 prosenttia on materiaalikustannukset ja työ säätiön kanssa. Kustannusten vähentämiseksi ruuviasema on hyvä vaihtoehto. Tämä on yksi tämäntyyppisen säätiön eduista. Useita sen etuja ovat:

 • nopeus ja helppokäyttöisyys;
 • ei edellytä korkin valmistusta;
 • ei muottirakenteita;
 • ylimääräistä lämpenemistä ei tarvita;
 • mahdollisuus työskennellä milloin tahansa vuoden aikana;
 • maanalaisten ilmastusten esiintyminen;
 • mahdollisuus purkaa kaikki rakenteelliset elementit;
 • pienet rakennustyömaat eivät edellytä erityislaitteiden käyttöä;
 • Ei ole viivästyksiä, koska seinien rakentaminen on mahdollista heti perustamisen jälkeen.

Ruuvikiinnityksen haittoihin kuuluu:

 • mahdottomuus asentaa kalliolle;
 • altistuminen korroosiolle;
 • kuormituksen rajoittaminen alustalle;
 • jos se on väärin koottu, ruuvipallot voivat pudota maaperään tai päinvastoin kudotut maasta.

Kun käytetään ruuveja

Ruuvipallojen käyttöalue on melko laaja. Niitä käytetään väliaikaisten rakenteiden, mökkien, kylpyammeiden, huvilasten jne. Perustusten rakentamiseen. Yleensä voimme sanoa, että ruuvin säätö on erinomainen valinta matalalle rakentamiselle. Hyvin asennettu tällainen tuki voi kestää rakennuksen kokonaispainoa jopa 50 tonnia. Samalla korkealaatuiset ruuvipallot kestävät jopa 9 tonnia.

Ruuvi-säätiö on erinomainen vaihtoehto metsäalueiden rakennuksille, rannikon rinteille, jokilaiturille jne. Tällaisen pohjan asentaminen ei vaadi sileää topografiaa, se voidaan luoda lähes kaikissa maaperälajikkeissa ja lisäksi se ei vahingoita luontoa ja täydentää mitään maisemaa.

Asiantuntijat huomaavat, että ruuvien paaluilla on väliaikaisia ​​rakenteita, koska jos tällainen tuki ei ole välttämätöntä, ne voidaan helposti purkaa.

Sisältää ruuvirakenteen

Rakennustyönsä ansiosta paaliruuveilla on ollut laaja suosio rakennustöissä, nimittäin paikoissa, joissa on ennalta arvaamattomat ilmasto-olosuhteet, korkeat pohjavedet ja epätavallinen maasto. Suunnittelukriteerin mukaan ruuvapaalut voidaan jakaa leveisiin ja kapeisiin teräihin.

Laajakaistaelementit puolestaan ​​jaetaan yhdeksi vuoroksi ja kaksinkertaiseksi. Ensimmäinen tyyppi on osa teräsputken muotoa, jonka päädyssä on yksi kierre kierukkamaisesta terästä. Rakenteen yläosassa on erikoisreikiä poran kiinnittämiseen ja käyttämiseen. Yksikierroksisia paaluja käytetään useimmiten pienissä kaupallisissa ja yksityisissä tiloissa olevien aidojen ja perustusten rakentamiseen. Toisen tyyppisiä leveitä terän kaksoiskääntöpaloja on levitetty kaksikerroksisten talojen rakennustyömailla paikoissa, joissa on ongelmallinen maaperä. Tällaisten rakenteiden pää on kaksi kelan laajenemista, jonka ansiosta tuki on kiinteämmin kiinnitetty maahan.

Kapeat vuoratut rakenteet ovat monivuotisia ja putkimaisia. Ensimmäinen vaihtoehto on osa, jolla on terävä kärki. Tästä johtuen usean kierroksen paaluilla käytetään suurta tiheää maata. Toinen vaihtoehto on talvella käytettäväksi jäädytetyn maaperän kanssa. Tällaisten tukien lisäkiinnitys tapahtuu rakenteen runko-osien erityisten reikien kustannuksella, johon maaperä tunkeutuu ja tekee kasa stabiilimmaksi.

Tarvittavat vaihtoehdot paalujen asentamiseksi tekevät sen itse

Pallojen valitseminen säätiön rakentamiseksi omilla kädillä sinun on otettava huomioon useita vivahteita. Ensinnäkin meidän on kysyttävä materiaalin valmistajalta, on olemassa eroja kotimaisten ja tuontielementtien välillä, jotka eivät ehkä ole sopivia työskentelemään tietyllä alueella. Toiseksi älä unohda paalujen seinien paksuutta. Näin on, kun materiaalin paksuus antaa pitkän aikavälin palvelua rakennetta varten. Kolmas valintaperuste voidaan oikeutetusti kutsua pääasialliseksi, koska se koskee pinoiden kokoa. Rakennusmarkkinoilla on halkaisijaltaan 57 mm - 219 mm ruuveja. Tätä valintaa ohjaa tulevan rakennuksen parametrien ja kantavuuden tuntemus. Keskikokoisille rakenteille on parempi ostaa halkaisijaltaan 108 mm: n ruuveja.

Rakennusten laskeminen ja suunnittelu omin käsin

Talon ruuveja tukevan perustuksen rakentamiseksi katsotaan geologin kutsuminen pakolliseksi kohteeksi, joka tutkii maaperän rakennettavaksi suunnitellulla alueella. Vasta kun selvennetään sellaisia ​​hetkiä kuin:

 • maaperän tyyppi;
 • ilmasto-ominaisuudet;
 • maaperän jäädytys;
 • pohjaveden taso;

Voit luoda täydellisen projektin tulevasta rakenteesta. On tärkeää neuvotella välittömästi alan ammattilaisten kanssa ja laskea koko rakennuksen arvioitu paino, jonka mukaan ruuvin säätö on valmis. Alustavien laskelmien tekeminen ei missään tapauksessa anna ylimääräisten kuormien kertoimen mahdollisesta saostuksesta. Saatujen lukujen mukaan omistaja pystyy hankkimaan rakennustöihin ne paalut, jotka sopivat parhaiten projektiin. Etukäteen tarvitset suunnitelman koko talosta, jonka alapuolella on ruuvien paalut, jotta kaikki asennusosat voidaan suunnitella.

Pallojen asennuksen päävaiheet tekevät sen itse

Asentaminen ruuvin paaluille perusta, aivan vastuullinen, vaatii noudattaa prosessin sääntöjä. Ennen rakenteen pääkokoonpanoa on toteutettava ns. Valmistelutöitä: kerätä kaikki tarvittavat työkalut ja lisäaineet. Näitä ovat:

 • magneettinen ja vedenpinta;
 • iso mittanauha;
 • Bulgaria;
 • hitsaus kone;
 • romu;
 • metalliputket;
 • telat telineen ja johteen merkitsemiseksi;
 • joukko elektrodeja;
 • lapio;
 • käsipora;
 • rakennussuunnitelma, piirustukset.

Advancein tulee valmistaa maalia metallia varten, erikoistapauksessa.

Ruuvipallojen asentaminen on mahdollista kahdella tavalla: käsikirja ja ammattilaislaitteiden avulla. Jos manuaalinen menetelmä on valittu, tarvitset enemmän kuin yhden käsien parin toimimaan. Myös kannattaa kiinnittää ennen laitteiden kiristämiseen.

Ruuvin pohjan asennus tapahtuu useassa vaiheessa. Harjoittelu osoittaa, että kolme tai neljä ihmistä päivässä voivat vapaasti asentaa 5-6 tukee. Ruuvien paalujen perustuksen asennusohjeet näyttävät tältä:

Vaihe 1. Suunnitelluilla paikoilla, joissa käytetään köyttä ja johtoa, jaamme alueet perustuksen luomiseksi. Ammattitaitoiset käsityöläiset suosittelevat jakamaan tilan identtisille suorakulmioille, mikä mahdollistaa paremman tarkkuuden jakaa tasot tasaisesti pitkin kehää niin, että kuorma on yhtä suuri kuin kaikki kannat.

Vaihe 2. Tässä vaiheessa paalun asennus alkaa. Jos haluat tehdä tämän, merkityssä paikassa, lapiolla, maan yläkerros poistetaan. Ei ole tarpeen tehdä syviä reikiä tukeille, niiden pääasialliselle, rakentavalle toiminnalle, ei kaatamaan maaperän suojusta, vaan yksinkertaisesti tunkeutumaan siihen. Ensimmäisen ruuvipuristimen (kuten muidenkin) asentaminen vaatii veden ja magneettitason käyttöä. Ensimmäistä käytetään maan korkeuserojen havaitsemiseen, toinen auttaa määrittämään epäsäännöllisyydet, kun tukia kierretään. Olisi ymmärrettävä, että rakennuksen lujuus ja vakaus riippuvat tukien asennuksen oikeellisuudesta, joten ammattilaiset antavat käytännön neuvoja aloittelijoille tässä yrityksessä, asentavat nurkkapinoja puolestaan ​​ja toimivat vasta sitten muiden toimijoiden kanssa.

Vaihe 3. Asennuksen jälkeen paalut on betonoitu. Tämä on välttämätöntä sekä tuen kiinnittämiseksi maaperään että metallikorroosion varhaisilta vaurioilta. Tampuriliuosta varten, niin että se ei pysy ilman kuplia, käytä tärinää. Jyrsimen avulla tasolla tason yläosat katkaistaan. Tämän jälkeen vihjeitä kiinnitetään kuhunkin hitsauskoneella, ja voit jatkaa ns.

Vaihe 4. Säätiön sidonta on valmistettu puupuusta, joka on nimeltään grillaus. Tätä tarkoitusta varten on parasta hankkia havupuiden materiaalia, koska ne ovat erittäin kestäviä hajoamisprosessille ja niillä on luonnollisen antiseptisen aineen ominaisuus. Rakenteellisen lujuuden vuoksi puukannen poikkileikkauksen tulee olla yli 15 cm * 15 cm. Kun ostat vannenauhan, on parempi ottaa sen määrä noin 10%: n marginaalilla. Kiinnitä huomiota myös puuaineksen kunnosta, mutta tärkein asia on se, että se on täysin kuiva eikä kosteutta, muuten heikkolaatuisen puun huiput nopeasti romahtavat. Puuputkien asentamiseen kierteillä ja universaaleilla (käyttäen kiinnittimiä) menetelmiä metallirakenteet kootaan hitsaamalla. Vanteen kokoonpanovaiheessa vaaditaan tällaisia ​​työkaluja ja lisäaineita: ankkuri, taso, mittanauha, kattopuhaltimet, itsekierteittävät ruuvit, metallikulmat, vasara jne. Aloittelijan päälliköt tutustuvat paremmin valjaiden asentamiseen liittyvistä asiantuntijoista.

 1. Kun valitset puutavaraa vanteille, kiinnitä huomiota sen leveyteen, jonka tulee olla suuruusluokkaa laajempi kuin perustuspää.
 2. Noudata huolellisesti kiinnitysruuveja, on tärkeää, että se sijaitsee keskellä.
 3. Älä unohda puun käsittelyä erityisillä suojaavilla aineilla.
 4. Ennen asennusta tarkista koko puun rehellisyys.
 5. Kiinnitysmenetelmä kiinnittimillä ei ole sopiva ruuvirakenteisiin, joissa kannat on asennettu käänteisen "P" muodossa.
 6. Luotettavuutta varten puupalkkia vahvistetaan katemateriaalilla ja lisäksi käsitellään pellavaöljyllä.
 7. Älä unohda rakennuspaikan turvallisuusmääräyksiä, työskentele yhtenäisellä tavalla, käytä rakennuskäsineitä.
 8. Jotta luodaan kestävä muoto, jos rahoitus mahdollistaa, on parempi ostaa liimattu laminoitu puu, joka on tunnettu lämpö- ja hydrofobisista ominaisuuksistaan.

Katso lisätietoja videosta:

Luotettava ja suosittu perusta ruuveilla


Aikaisemmin rakentajat ovat kuulleet, että 30% talon rakentamisesta aiheutuvista kustannuksista laskee perustaksi.

Tämä pätee kuitenkin vain sillä ehdolla, että talon alapuolella perustettiin kellari perustilohkoista ja tehtiin "pommisuoja" atomisodan tapauksessa.

Jos suunnitelmat rakentaa pieni runko mökki tai maalaistalo, niin niin kevyesti rakentaminen antaa tonnia betonia on tuhlaava vimma.

Tähän on järkeviä ja taloudellisia ratkaisuja: matala perustus, pylväspohjainen matala perustus, monoliittinen laattasäätiö, poranpohjapohja ja perusta ruuvipalloilla. Viimeisestä ja tästä artikkelista tulee.

Yleistä tietoa


Pile-kierteinen säätiö on paalupalo, joka on kierretty kaikkien ensimmäisen kerroksen laakerin seinämien alle.

Askel on pääsääntöisesti enintään 1,2-1,5 metriä, pakollisilla paaluilla "solmuina" (rakennuksen ulko- ja sisäkulmissa sekä kantavien seinien leikkauskohdassa).

Kiertämisen ja korkeuden tasoittamisen jälkeen kaikki paalut kuumennetaan kuumavalssatulla valssauskanavalla, harvemmin neliömäisestä putkesta.

Jo asennetun vesitiivistyksen grillatausta sijoitetaan hirsitalon alempi palkkikruunu tai levyjen rungon alempi hihna.

Joissakin tapauksissa metallirunko korvataan vanteilla 1-2 lehtikuusihelmistä (on erittäin tärkeää ottaa lehtikuusi yksi, koska se ei repeä), joka on kiinnitetty metalliruuveilla aikaisemmin hitsattujen metallilevyjen kärkien kärkeen 6-10 mm.

Kierrä paalut

Ruuvien paalut ovat itsestäänselvyyden vuoksi yksinkertaisia ​​rakenteita: ei raudoitusta, kiinnikkeitä jne. Tukit koostuvat halkaisijaltaan halkaisijaltaan 57-325 mm: n metalliputkiputkesta (matalan kotelorakenteen mukaan, halkaisijaltaan 80-150 mm: n tukia), jonka päähän on hitsattu plowshare ", jonka paksuus on 10-15 mm.

Pahan pituus on korkeintaan 6 metriä. Liitososan pää on hitsattu tukeen, ja osakkeen alapuolella oleva pää on tavallisesti kartiomainen. Pankin suojaamiseksi korroosiolta materiaali on päällystetty tehtaalla useita kerroksia alukkeineen ja suuren lujuuden omaavilla epoksipolymeerimakeilla.

Miten rakentaa säätiö ruuveille? Pinoa "ruuvataan" maahan itsekierteellisen ruuvin avulla dieselmoottorin avulla tai manuaalisesti, kun yläpäässä (joka on hyvin työlästä suuritiheyksisissä maissa) kierretty vipu, eikä sinun tarvitse esiporaa kaivoja, koska kasa itse toimii pohjana ja porakoneena.

Tuki on ruuvattu maan alle lasketun jäädytyssynnyksen alapuolelle (maan jokaiselle alueelle, sen parametri määräytyy ilmastandardien, maaperäominaisuuksien, geologisten tutkimusten mukaan) siten, että kalkkikivi putoaa kovaan maahan, joka ei jäädy talvella.

Se on tärkeää! Metallin hapettumisen ja korroosion välttämiseksi sisäpuo- lesta tuetaan täyteen hiekkabetonia, jossa on kerros kerroksen tiivistys.

hakemus

On syytä huomata, että talon pino-ruuvi-säätiö, kuten kaikki muut, ei siedä "slipshod" -lähestymistapaa, koska säätiön suunnittelussa ja asennuksessa mahdollisesti olevat virheet voivat johtaa kaikkein tuhoisiin seurauksiin. On parasta tilata ruuvi-säätiö projektitoimistossa tai yritykseltä, joka valmistaa ja asentaa tällaiset pohjat.

Ruuvausperustan muodostaminen suositellaan:

 • jos sivuston helpotus on hektistä eikä suunnitella suunnitelmaa. Tällöin kannat kannattaa upottaa maahan syvyyden alapuolelle alhaalla korkeudelle;
 • millä tahansa monimutkaisen maaperän, kuten permafrostin, tulvan, kelautumisen;
 • milloin tahansa vuoden aikana;
 • jos rakennetta vaaditaan lyhyessä ajassa.

Kuinka valita ruuvipallot oikein? Ruuvaamalla paaluja määränpäästä riippuen on useita muutoksia:

 1. Laajakärkinen kasa, jossa on kartiomainen kärki ja yksi terä, on tavallisin ruuvipuristetyyppi: tynnyri on sähköhitsausta tai saumatonta teräsputkea, jonka terä on hitsattu kartiopäähän. Tämäntyyppisen talon ruuvi-pohja on tyypillistä monille maaperille: irtotavarana, turpeen, saven ja tulvin, vaikeassa maastossa ilman lisätyötä. Käyttö on suositeltavaa paitsi asuinrakennuksille myös teollisuuslaitoksille. Ei asennettu kallioon.
 2. Laaja kääpiökuppi, jossa kartiomainen kärki päädyssä ja kaksi siivekettä pituutta pitkin (rungon päädyssä ja keskellä). Ruuvatuet tämän lajikkeen perustalle ovat erilaisia ​​kuin edellisen tyyppinen lisääntynyt kantavuus.
 3. Laaja teräpala, jossa on yksi terä ja piste, joka on leikattu 45 astetta, on kaikkein budjettivaikutusten muutos kaikentyyppisyyksien ansiosta, koska sen valmistus on helppoa. Suojaamattoman alareunan takia sen kapasiteetti on alempi kuin edellisissä versioissa. Sitä käytetään kevyiden ja keskisuurten esineiden (portit, tietolevyt, liikennemerkit) rakentamiseen.
 4. Paalun erikoiskuidut, jotka on valmistettu valuputkesta tai hitsatusta teräsputkesta, jonka halkaisija on jopa 325 mm, on kapeita teriä, jotka eivät ylitä piipun halkaisijaa yli 1,5 kertaa ja terävät hampaat, jotka päästävät puristuksiin vedettömään permafrostiin. Tämäntyyppisten ruuvipallojen perusta on suosittu alueilla, joilla on permafrost-maaperä. Korjaava poraus ja tylsät paalut korvaavat veden ja sementin käytön.

mitat


On tarpeen ottaa huomioon tukirakenteen parametrit paalusäätiöiden ylläpitämiseksi: rakennusmarkkinoilla edustettuihin ruuveihin on halkaisijaltaan 57, 76, 89, 108, 133, 159, 219, 325 mm.

Saatavana jopa 12 metrin pituisina pituuksina. Mitkä halkaisijat paalut käyttävät tiettyä rakennetta varten määritetään laskemalla yhden paalin kantokyvyn pilkkokentässä ja perusmallin ominaisuuksilla.

Pituus valitaan riippuen maaperän jäädytyksen syvyydestä ja paalunterän tulenkestävien kerrosten saavuttamisesta rakennustyön ytimen geologisen analyysin perusteella.

Se on tärkeää! Jos halkaisijaltaan korkeiden ruuvipilareiden mitat eivät ylitä 89 mm: n, tällaisia ​​tukia käytetään kevyisiin rakenteisiin, kuten kylpyihin, aitoihin, varjoihin, verhoihin ja halkaisijaltaan 108 mm: n tuotteisiin, jotka voivat jo nähdä asuinrakennusten kuormituksen. Esimerkiksi paalujen 108, jolla on 1500 mm: n nousu, on vapaasti ylläpitävä kaksikerroksinen puutavara, joka on rakennettu savimaahan.

Vahvuudet ja heikkoudet

Pallosäätiöillä on positiiviset ja negatiiviset puolensa.

Edut:

 • asennusnopeus millä tahansa vuoden jaksolla;
 • alhaiset kustannukset;
 • asennus on helppoa kaivamisen ja konkreettisen työn vuoksi;
 • luotettavuus ja laatu;
 • mahdollisuus asentaa vaikeaan maastoon ja erilaisiin maaperään.

Ruokapurujen perusta:

 • on mahdotonta rakentaa pohjaa kallioille;
 • ei ole mahdollista järjestää täysi kellari tai pohjakerros;
 • koska teräs on altis korroosiolle, tällaisten perustusten käyttö korkealla happamuusalueella ei ole sallittua;
 • ei ole kovin esteettinen arkkitehtoninen ulkonäkö talon - "Izba on kanan jalat." Perusompeleita tarvitaan;
 • ensimmäisessä kerroksessa olevat kylmät lattiat - tarvitsee lämmitetyn jalustan.

Lue lisää etuja ja haittoja täällä.

Luomustekniikka


Pile valmistustekniikka on yksinkertainen, koska kaikki nerokas. Pohjalevynä käytetään valssattua, sähköhitsausta tai valuputkea.

Putken päätä leikataan 45 astetta tai leikataan "terälehdillä" ja hitsataan kärjen kärkeen sähköhitsauksella tai leikataan hampailla hampaiden kanssa permafrost-maissa.

Pätkän päähän terää hitsataan teräslevystä, jonka paksuus on vähintään 6 mm, leveä tai kapea riippuen käyttötarkoituksesta.

Lisäksi tuote on päällystetty tehtaalla useilla kerroksilla pohjamaalia ja polymeerin korroosionestopinnoitetta. Asennuksen jälkeen kenttä on tasoitettu korkeudeltaan, kukin kasa on täynnä betoni-hiekka-sekoitus kerros kerroksen kerrallaan, sitten vyöt tai kiinteä metalli-grillata hitsataan.

Pitäisikö minun tehdä se itse?


Koska paalut ovat niin "yksinkertaisia", on käsityöläisiä, jotka haluavat tehdä ruuvipallot perustuksen käsityön alla.

On kuitenkin syytä harkita, että hitsaaminen "kotona" on huonompi kuin sauman tehtaan laatu, ja on epätodennäköistä, että on mahdollista jäljentää korkealaatuinen monikerroksinen korroosionkestävä pinnoite, joka kestää merkittävää kitkaa maata vastaan ​​ruuvattaessa kotitekoisissa olosuhteissa.

Ja käsityön päällikkö tuskin pystyy antamaan takuuta hänen luomistaan, kun taas valmistajat antavat 100 vuoden takuun perustuksilleen.

On oikein sanoa, että itse valmistettuja ruuveja voidaan käyttää rakenteisiin, joilla on pieni vastuu: ruuveilla perustetaan kylpyamme, aita, veranta, veranta, vaalea maalaistalo.

Jos aiot rakentaa talon tai mökin pysyvään oleskeluun, infrastruktuuriin tai teollisuuslaitokseen, varastoon, hangariin, myymälään jne., Sinun on otettava yhteyttä rakennus- ja rakennusorganisaatioon, jotta asiantuntijat pystyvät täyttämään talon tai toisen objekti.

Jos haluat ostaa valmiita ruuvipalloja tuottajalta ja rakentaa säätiön niistä omilla kädillä, lue tämä artikkeli vaiheittaisilta ohjeilta.

Suunnittelu ja laskenta

Pylväsruuvin perusrakenteella on omat ominaisuutensa. Laskennassa, projektissa ja sen jälkeen asennuksessa on tarpeen antaa geologinen selvitys rakennustyömaasta ja tulevan rakennuksen suunnittelusta.

Projektin perusteella suunnitteluteknikko määrittelee paalukentän käyntinopeuden kuormituksen, halkeaman tarvittavan askelman ja halkaisijan. Runkopohjan ruuvirakenteella on tukien syvyys geologian perusteella.

grillage

Joten paalukenttä on asennettu, paalunpäät ovat linjassa suunnittelumerkin kanssa, on aika tehdä grillage. Ruuvin ruuveilla voi olla kolme tyyppiä:

 1. Lujitettu betoni, joka on vahvistettu hiilihapattujen betonilohkojen rakentamisen alaisena. Tällainen grillataite on vahvistettu kehyksillä tai yksittäisillä sauvoilla. Grillin poikkipinta, betonin laatu, halkaisija ja raudoituksen määrä määritetään laskemalla.
 2. Valssattua metallia, yleensä kahden kanavan kanavaa tai laatikkoa, sitä käytetään kehyksenrakennuksessa, jossa on erilaiset kehykset (puiset, metalliset), joilla on erilainen täyttö (sip-paneeli, sandwich-paneeli).
 3. Lohikäärmeestä se soveltuu puun, hirsi- ja puukehysrakennusten mukaan kanadalaisen tekniikan mukaan.

Plinth koristelu ja eristys


Kysyimme jo valmiiksi rakennettujen "kanaharjojen mökkien" omistajilta Internetissä tiedusteluja valmiin rakennuksen ulkoisesta koristelusta.

Yksi suosituimmista: kun ruiskuvalukappaleen rakentaminen on valmis, miten talon ulkonäkö nostaa, peittää koneen verkkojen sisääntulot, lämmittää kellarissa ja ensimmäisessä kerroksessa?

Rakennuksen kellarin koristelu ruuveilla on käsitelty yksityiskohtaisesti tässä artikkelissa, tässä kuvataan yleisiä periaatteita:

 1. Rakennuksen ympärille on tehtävä betonipinta, jonka leveys on 1-1,2 m ja kaltevuus 5% rakennuksesta, ei ole lähellä paaluja, vaan sijoitettu ulkoseinien tai grillauksen ympärille. Paaluttaa tietenkin luotettavaa asiaa, mutta lisää vettä, joka kulkee katolta rakennuksen alle, mihin tahansa.
 2. 350-400 mm: n paksuilla paaluilla putkisto kootaan antiseptisestä puupalkista tai neliömäisestä metalliputkesta. Eristetty kattopaneeli on jo asennettu tällaiseen laatikkoon.

Toinen sora-vaihtoehtona: monoliittisesta, vahvistetusta betoni nauha matala perustus, tee tiili tai lujitettu betoni jalusta, liitä yli vaahto kipsi, kipsi verkkoon. Yläpuolelta kellarista on peitetty galvanoidusta teräksestä valmistettu esiliina, joka on kiinnitetty rakennuksen seinään.

korjaus

Huomaamme vielä yhden hyödyllisen tarkoituksen ruuvien paaluista - niiden avulla on mahdollista korjata pienten säätiöiden liuska-pohja rikkomuksiin. Lyhyesti sanottuna tämä näyttää siltä, ​​että ruuvipallot ruuvatetaan rakennuksen kehän ympärille, jolloin asennetaan teräksinen grillaus, joka kääritään tiilitalon seinään tai rungon alle ja siirtää kuorman rakennuksesta paaluihin purkamalla peruskorjauksen. Tarkempia tietoja pohjan korjaamisesta ruuvipillojen avulla.

Kuinka valokuvan paalusäätiö näyttää, katso alla:

Hyödyllinen video

Tutustu visuaalisesti pino-ruuvin säätiön ominaisuuksiin alla olevassa videossa:

tulokset

Lopuksi on sanottava, että artikkelin kirjoittaja on talon "onnellinen" asukas (ja rakentaja) "kanan jalkoilla". Talon ruuvirakenteen rakentamisen ja käytön aikana näkyi vain hyvä puoli.

Kuinka valita ruuvipurkki säätiölle

Kuinka valita ruuvipurkki säätiölle? Riittääkö yleistä tietoa tulevasta rakenteesta ja maaperän olosuhteista rakennustyömaalla? Mitä porausparametreja olisi osoitettava erikseen?

Laajakaista ja kapea lehti

Terän paalujen leveys on jaettu kahteen ryhmään. Ensimmäinen sisältää kapeat terän muutokset, joiden terän halkaisija ylittää runko-osan halkaisijan alle puolitoista kertaa. Niitä käytetään erityisesti tiheä kausittain jäädytetty ja permafrost (permafrost) maaperä.

Terän pieni leveys minimoi sen muodonmuutoksen vaara upotettaessa maahan. Hyvä kuormituksen käsitys on:

 • maaperän korkeat kantavuus;
 • lasketaan parametrit, kuten siiven kaltevuus, leveys ja leveys, jotka on osoitettu rakennuspaikan maaperää koskevien olosuhteiden perusteella ja sallivat täysin ottaa huomioon kitkan piipun sivupinnalla suoritettaessa laskelmia puristus-, vetämällä, horisontaalisella ja dynaamisella kuormituksella (lisätietoja on artikkelissa "Vertaileva analyysi ruuvipalloista, joissa on valettu ja hitsattu monikierros ").

Toinen ryhmä sisältää shirokolopastnye paalun halkaisija terän, jossa puoli tai enemmän kertaa suurempi kuin varren halkaisija. Jolla on suuri pinta-ala laakerin, ne toimivat hyvin dispersiivinen maaperään, mukaan lukien ne, joilla on melko alhaiset kantavuuden, peaty, sedimenteissä ja vedellä kyllästettyä hiekkaa.

Laajojen terän paalujen luokittelu terän kokoonpanolla

Yhdessä halkaisija tarjoaa alue laakeri shirokolopastnyh paalujen on valittava ja kokoonpanon terä, mikä tekee mahdolliseksi asentaa häiritsemättä maaperän rakenteen (lisätietoja artikkelissa "Key periaatteiden valinta lapojen parametrit"). Konfiguraatiosta riippuen terän jaettu pinoihin maaperän modifioiva:

 • neste, nestemäinen muovi ja pehmeä muovi;
 • tiukka muovi- ja kiinteävesiallas;
 • puolikiinteä.

Terän kokoonpano valitaan maaperän fysikaalisten ominaisuuksien perusteella, mistä riittää yksinkertaisen menettelyn suorittaminen - ilmaista geologia (geologiset ja litologiset tutkimukset) (lue lisää tästä "Suurten geologisten geologisten ja litologisten tutkimusten mittaaminen ja maaperän syövyttävän aktiivisuuden mittaaminen").

Valu- ja hitsauskärjellä

Toinen syy jakaa kasa ryhmään on kärki. Se voidaan hitsata tai valaa kokonaisuudessaan ja hitsata sitten metalliputkeen.

Koska valukivet ovat vähemmän alttiita muodonmuutokselle, niitä käytetään karkeissa rakeissa maaperässä, maaperässä, jossa on luonnollisia ja ihmisen muodostumia, suuria sorahiekkoja. Esteen edessä on valettu yksinkertaisesti tuhoa se, vaikka hitsauskärki todennäköisesti vahingoittuu.

Samanaikaisesti on mahdollista, että kun kriittinen maksimi saavute- taan, valettu kärki räjähtää, mikä lisää asennusta mahdottomaksi. Tällainen tulos tulee entistä todennäköisemmäksi, kun katsotaan, että valmistajat käyttävät usein kierrätettyjä materiaaleja valukappaleisiin. Hitsattu kärki samankaltaisessa tilanteessa voidaan oikaista valmistajan edustajan läsnäollessa.

Ruuvien paalujen käyttäminen valettujen kärkien kanssa tavanomaisissa maasto-olosuhteissa on perusteetonta, koska valetun kärjen turvamarginaali on verrattain korkeampi kuin putken turvamarginaali.

Valukappaleiden yhdistämisen yhteydessä on mahdotonta tehdä valettu kärki yhdellä tai toisella terän konfiguraatiolla. Tällöin tiettyihin maaperän olosuhteisiin valitun hitsin kärjen ja terän kokoonpanon muutoksella on aina suuri kantavuus.

Single-lobed ja multi-lobed

Tämä jakautuminen on merkityksellistä vain leveille terätyypeille, kun taas kapeilla teräpäillä on aina vain yksi terä.

Yksiteräisiä paaluja suunniteltaessa useimmissa tapauksissa ei ole suositeltavaa käyttää kitkaa pitkin sivupintaa ja asennettaessa pienten pitkien ja halkaisijoiden modifikaatioita, jotka ovat äärimmäisen epävakaita vaakakuormien vaikutuksille, suorita sarakkeen pakollinen betonointi.

Moniteräpinoilla on kaksi tai useampia teriä. Sisällyttämällä tynnyri työ okolosvaynogo maahan array, ne ovat yhtä hyvin havaita kalkkia, vetämällä ja vaakakuormat osoittavat hyvää kantavuutta jopa heikko maaperässä (multa (hiekka muovi, arenaceous neste, pölyinen kiintoaineita, lietettä muovi- ja pölyinen juokseva), multa (puolikiinteitä tugoplastichnye, myagkoplastichnye, tekucheplastichnye, juokseva), vajoaminen maaperä, maaperä pieni tai kohtuullinen kyllästyminen, kyllästetyn vettä, hiekkaa (tiheä, medium density, mureneva) ja turvetuhot, turve, mudit).

Suunnittelun merkittävä etu on se, että kun kriittinen kuormitus saavutetaan, se ei mene "vikaantumiseen", vaan jatkaa kuormituskyvyn saavuttamista.

Samaan aikaan maksimaalisen suorituskyvyn multiblade paalut liittyy joitakin ongelmia, kuten antamat laskenta Lapojen välinen etäisyys, nousukulma ja siipikulma. Laskenta virheet voivat aiheuttaa "rebound effect": käyttöönotto toisen terän pahentaa rakennustyöt, siihen pisteeseen, että Kaksiteräisen kasa väistyy käsitystä suunniteltujen kuormitusten jopa suunnitella yhden terän (lisätietoja on "ominaisuudet laskeminen pyörittämään paalujen" artikkeli).

Terien lisäämisellä tällaiset paalut tuntevat suuria kuormituksia pienemmällä putken halkaisijalla. Tällöin pienemmän halkaisijan omaavan tynnyrin jäykkyys saadaan käyttämällä paksuista seinämää (6 mm: stä).

Kierrä paalut pienille ja suurille kuormille

Jos puhumme keskimäärin maaperä, jolla on riittävä kantavuus, niin pienille kuormituksille ruuvattavat paalut ovat:

 • yksittäiset terät, joiden halkaisija on jopa 500 millimetriä, terän paksuus jopa 6 millimetriä ja rungon seinämän paksuus jopa 4,5 millimetriä;
 • moniterä, jonka terän halkaisija on jopa 300 millimetriä, terän paksuus jopa 5 millimetriä ja putken seinämän paksuus jopa 3,5 millimetriä.

Niitä käytetään IZhS-objektien ja teollisuusrakenteiden rakentamisessa, jotka ovat vertailukelpoisia kuormituksissa. Kun käytetään paaluja, joilla on samankaltaiset parametrit vakavampien kuormitusten ja erityisen tiheän maaperän käytön aikana, on käytettävä paksua valssattua metallia rakenteellisen jäykkyyden lisäämiseksi.

Raskaskuppien raskaisiin kuormituksiin kuuluvat seuraavat rakenteet:

 • yhdellä terällä, jonka halkaisija on yli 500 millimetriä, terä, jonka paksuus on yli 6 millimetriä ja tynnyrin seinämän paksuus yli 4,5 millimetriä;
 • kahdella tai useammalla siipillä, joiden halkaisija on yli 300 millimetriä ja paksuus yli 5 millimetriä, joiden tynnyreiden seinämän paksuus on yli 3,5 millimetriä.

Niitä käytetään suurien siviili- ja teollisuuslaitosten rakentamiseen.

On myös näkökulmasta, että paalun viittaavat ensimmäiseen tai toiseen ryhmään kuormien olevan perusteella rungon läpimitasta. Tämä on hyväksyttävää, mutta vain silloin, kun on kyse suurista paalujen shirokolopastnyh pituus ja halkaisija (yli 6 metriä ja enemmän kuin 159 mm) tai uzkolopastnyh paalujen. Tapauksessa uzkolopastnymi konstruktien käytetään erityisen tiheä ja KAUSITASOITETUT ikirouta (ikirouta) maaperä, ei vähemmän tärkeä metallin paksuus, joka toimii lisäksi luokitus perustuu.

Perusta ruuveilla pahoittelee huonoja ja ammattilaisia

Jokaiseen rakennukseen, määräpaikasta riippumatta, oli luotettava ja kestävä, se on rakennettu vankalle pohjalle. Nykyään rakentamisessa käytetään laajalti erilaisia ​​erityyppisiä perustuksia, joista yksi on paaliruuvi. Se on tämä rakentamisen perusta rakentamisen versio, joka aiheuttaa eniten kysymyksiä. Siksi julkaisemme tämän julkaisun kysymykseen: ruuvipallojen perusta, miinukset ja edut, yleiskatsaus sen rakenteesta, mahdollisuudet ja rakentamisen tarkoituksenmukaisuus. Tällaiset näkökohdat kiinnostavat hyvin monta maanomistajaa, jotka ovat kiireisiä kotinsa tulevan rakentamisen ensimmäisten "arvioiden" kanssa.

Perusta ruuveilla pahoittelee huonoja ja ammattilaisia

Ennen kuin muotoilet kaikki tällaisen mallin edut ja haitat, sinun pitäisi luultavasti harkita joitain vivahteita, jotka vaikuttavat suoraan paalusäätiön lujuuteen ja kestävyyteen.

Talo palstoilla - fantasiaa tai todellisuutta?

Onko mahdollista käyttää kasaalapäätä rakentaa asuin talo? Minun on sanottava, että on joitain rakentajia, jotka eivät ehdottomasti suosittele tätä, mieluummin talon nauhalle, pylväs- tai laattaperustaksi. Tällaiset päälliköt uskovat, että paalut soveltuvat paremmin paikkakunnille tai kevyille maalajeille.

On kuitenkin muistettava, että on olemassa kokonaisia ​​kaupunkeja, joiden koteihin on asennettu vain pölkkyjä ja jotka ovat olleet vuosikymmenien ajan. Tällaisten säätiöiden käytäntö on osoittanut, että ne voivat hyvinkin olla luotettava perusta myös massiivisille taloille.

Luonnollisesti ilmastollisissa olosuhteissa ei tietenkään ole kohtuullista kasaantua kaksikerroksista kivirakennusta, vaikka tämä ei todennäköisesti ole aivan mahdoton tehtävä. Ja vielä yksityisessä rakentamisessa se on yleensä valittu puiset tai runkorakenteet katto kattaa kevyt katto materiaalia.

Usein karu pohjasta tai muista maastoominaisuuksista johtuen paalusäätiöstä tulee ainoa hyväksyttävä ratkaisu.

Joissakin tapauksissa paalusäätiöt ovat yleensä ainoa tapa rakentaa talon sivustoon, esimerkiksi jos rakentaminen on suunniteltu erittäin kestävän tai pysyvästi tulvan alueen osalle.

Tällaisen mallin käytön puolesta sanotaan, että tällaisia ​​perustusten versioita on käytetty rakentamisessa antiikin ajaksi, mutta vain aiemmin tähän tarkoitukseen valmistettuja erikoisvalmisteita käytettiin paaluina. Aluksi paalut ajettiin vain maahan, ja vain 1800-luvun alussa oli keksitty ruuviasennusmenetelmä.

Alussa ruuvatuet käytettiin laitureiden luomiseen, mutta niiden laajuus alkoi laajentua. Esimerkiksi se oli ruuveja, joita käytettiin perustaksi majakan rakentamiselle, joka rakennettiin Yhdistyneessä kuningaskunnassa Thamesin epävakaan kentällä.

Ensimmäinen majakka, joka on rakennettu ruuveilla - "Maplin Sands"

1900-luvun alkupuolelta rakennustyöt paaliperustaan ​​hankkivat "toisen tuulen". Tätä helpotti uuden teknologian syntyminen paalujen tarkalle ja syvälliselle ajoajalle, mikä nopeutti huomattavasti rakennusten rakentamisen perusteiden rakentamista. 1950-luvulla alkoi koneiden mekaanisten laitteiden aktiivinen käyttö paalujen ruuvaamiseen, mikä toi uuden sysäyksen tällaiselle rakennusteollisuudelle sekä teollisuudelle että yksilölle.

Säätiöiden järjestelymenetelmästä käytettiin laajalti sotilaskonstruktiota, koska kattavissa tutkimuksissa todettiin, että tällaiset rakenteet ovat luotettavia, kestäviä ja sopivia käytettäväksi permafrost-, syvä- ja vedetylle maaperälle - sanalla ei käytännössä ole mitään rajoituksia niiden käyttöön.

Ensimmäinen kotimaista tieteellistä kehitystä, joka virallisesti hyväksyttiin rakennustyön standardina, oli TUVS-55, joka valmistui vuonna 1955 monien vuosien kokeilun pohjalta ("Tekniset ohjeet perustusten suunnittelulle ja rakentamiselle, ruuvipillojen siltojen tukeminen"). Monet sen säännöksistä olivat nykyaikaisia ​​rakennusmääräyksiä ja säädöksiä.

Paalarakenteiden edut ja haitat

Rautamalmien talojen rakentamisen tekniikkaa ajassamme käytetään ympäri maailmaa ja sillä on suuri määrä positiivisia näkökohtia.

Pylväsruuvin lukuisat edut määrittävät tällaisten rakenteiden kasvavan suosion yksityisten kehittäjien keskuudessa.

Paalunruuviperustusten ilmeiset edut sisältävät seuraavat kohdat:

 • Rakenne voidaan pystyttää melkein minkä tahansa tyyppisissä maissa eri ilmastoalueilla, myös suolla alueilla ja alueilla, joilla on permafrostia.
 • Pohjaveden taso ei vaikuta merkittävästi tämäntyyppisen säätiön järjestelyyn.
 • Ruuviasema on erinomainen talon rakentamiseen maastoon, jolla on vaikea maasto.
 • Ruuvipalloja voidaan asentaa milloin tahansa vuoden aikana, sillä sääolosuhteet eivät vaikuta luodun rakenteen laatuun ja lujuuteen - maaperän lämpötila on aina vakaa ruuvien kiinnitysvyöhykkeellä.

Nauha- tai laattasäiliöiden betonirakentaminen talvella on melko vaarallinen harjoittelu. Mutta ruuvipallojen pohjalle tällaisia ​​rajoituksia ei ole

 • Pile-ruuvin perustukset eivät altistu pakkaselle, kun maa jäätyy.
 • Asennustyöt tehdään mahdollisimman lyhyessä ajassa. Esimerkiksi kaikkien olosuhteiden onnistunut yhdistäminen - hyvä maaperäläpäisevyys, hyvin koordinoitu käsityöläisten joukkue jne., Keskikokoiselle talolle voidaan valmistaa vain päivässä, varsinkin jos käytetään erityislaitteita. Samanaikaisesti ruuvipalloja voidaan käyttää vanteiden ja seinärakenteiden asennukseen heti asennuksen jälkeen, eli ne eivät vie aikaa tarttua, kypsyviä, rakentaa lujuutta, kuten minkä tahansa raudoitetun betonirakenteen. Mitään muuntyyppisiä säätiöitä ei edes lähellä tällaisia ​​rakennusnopeuden indikaattoreita.

Erikoislaitteiden käyttö antaa meille mahdollisuuden kiihdyttää pilkkokentän luomista, joka on täysin valmis lisärakentamiseen.

 • Paloja voidaan ruuvata talon rakentamiseen varattuun paikkaan ja itsenäisesti, useiden avustajien, ts. Ilman erikoislaitteiden käyttöä. Tämä tekijä on erityisen tärkeä, jos tällaisia ​​palveluja ei ole mahdollista tilata rakentamisalueella tai tulevaisuuden talon omistaja on yksinkertaisesti rajallinen.

Erityisrakennustöiden käyttöä ei ole mahdollista tilata? - Ei ole väliä, voit käsitellä sitä omasta.

 • Porausruuvin säätöä varten sinun ei tarvitse kaivaa kaivoa ja varustaa muottirakennetta, mikä tarkoittaa sitä, että paikalla ei ole tukkeutuneita maaperää, joka on myös hävitettävä ottamalla sen pois sivustolta ja vaatii lisäksi lisää materiaalikustannuksia. Lisäksi tämän säätiön ei tarvitse suorittaa työtä rakennustyömaan kohdistamisessa.
 • Paalun ja ruuvin pohja ei poista maaperästä kapillaarista kosteutta, joten talon seinät ja lattiat ovat kuivia.
 • Tällöin on olemassa täysi tilaisuus toteuttaa eri teknisten viestintöjen suunnittelu ja asennus samanaikaisesti perusosien asennuksen kanssa tai sen rakentamisen jälkeen.
 • Oikealla valinnalla laadukkaista paaluista ja niiden luotettavasta asennuksesta varmistetaan pohjan kestävyys, jota arvioidaan useiden vuosikymmenien ajan.

Maaperän ja vanteen välinen tila voidaan sulkea kehän ympäri ja eristää, ja joskus jopa löytää hyödyllistä käyttöä.

 • Hyvin eristetty pohja ympärillä, voit saada lämmin maanalainen, mikä tarkoittaa, että talon lattia on myös lämmin, koska se ei jäähdy pois maasta. Lisäksi joissakin tapauksissa on tilaisuus varustaa eräänlainen "taloudellinen lattia" talon alle ilman suuria maanrakennustöitä.
 • Ruuvattujen paalujen perustuksen rakenne maksaa 30 - 40% halvempaa kuin betonipohja. Koska säätiön rakentaminen aina viittaa talon kalliimpien vaiheiden luokkaan, säästöt voivat olla erittäin vaikuttavia.

Kaikilla edellä mainituilla ruuvipilareiden eduilla on vain ne rakenteet, jotka on rakennettu kaikkien laadittujen standardien mukaisesti, laadukkaista materiaaleista ja ottaen huomioon kaikki maastoominaisuudet.

Mutta jos poikkeaminen tekniikasta, kun käytetään käsin tehtyjä paaluita ja muita erehdysprosessin vastaisia ​​tekijöitä, pino-ruuvimeisseleihin liittyvät puutteet voivat pahentua.

Niinpä paaliruuvi-perustuksen "miinukset" sisältävät seuraavat seikat, jotka on otettava huomioon hankkeen valmistelussa ja rakentamisen aikana:

 • Riippumatta laskelmista ja asennustyöstä, tällaisen säätiön puutetta voidaan kutsua lisääntyneen monimutkaisuuden tai jopa mahdottomaksi sen rakentamiselle koville ja kiviseille.

Kuormituksen vaikutuksesta paalutusperustan runko taivutettiin - todennäköisimmin tämä johtuu maaperän ominaisuuksien virheellisestä määrityksestä tai väärin valituista ja asennetuista ruuvipapeista.

 • Liian suuri kuormitus ruuvipapeille voi johtaa koko säätimen kantavuuteen heikkenemiseen ja seurauksena - valjaiden hihnan muodonmuutokseen ja seinien tuhoutumiseen.
 • On tarpeen varustaa tehokkaat kuivatusjärjestelmät asennetuista paaluista, mikä aiheuttaa lisäkustannuksia. Kuitenkin myrsky- ja viemäriveden poistoa suositellaan asennettavaksi kaikenlaisten perustusten ympärille.
 • Korroosion vaikutusta paalamateriaaliin ei voida täysin sulkea pois. Laadukkaat tuotteet saavat luonnollisesti tuotantoprosessissa tarvittavan suojapinnoitteen, jossa on sinkki- ja polymeerimateriaaleja. Kuitenkin joskus lisääntynyt kemiallinen aggressiivisuus maaperä tekee sen "likainen teko". Sähkösidottujen rautateiden, solutornien, kaivosten ja louhosten, suuren sähköaseman tai suurjännitelinjan sähköjohtojen välittömään läheisyyteen perustuvien porausruuvien perustaminen ei ole suositeltavaa. Tällaisilla alueilla on suuri todennäköisyys esiintyä maanalaisissa kulkuvirroissa, jotka voimakkaasti tehostavat metalli-korroosion prosesseja. Ja perustustamoiden käyttö olisi ehdottomasti suljettava pois luodakseen talon maasilmukan.

Valitettavasti poista kokonaan korroosion vaikutukset ruuvipinoihin - kunnes se ilmenee

 • Ruuvipillojen myynnissä tarjottavat laakerointimahdollisuudet - ei rajoittamaton. Tämä on kuitenkin hyvin epäsuoraa yhteyttä alhaisen yksityisen rakentamisen rakenteeseen - suuria kuormia, jotka ylittävät oikein valitut paalut, eivät ole odotettavissa.
 • Riippumatta siitä, kuinka vaikeasti yrität, et voi saada täysipainoista kellari- tai kellarikerrosta yksityisen rakentamisen kannalla.
 • Talon laajennusten rakentamisen aikana voi olla vaikeuksia ruuvaamalla paaluja vanhan rakennuksen seinien lähellä sijaitsevissa pisteissä. Tämä ratkaistaan ​​kuitenkin yleensä erityisellä tekniikalla.
 • Ei puutteista, vaan erityisistä kustannuksista johtuen siitä, että porausruuvin rakentaminen vaatii omistajien ja asiakkaiden jatkuvan hallinnan työn kutsusta. Valitettavasti meidän on myönnettävä, että melko monet "pseudo-asiantuntijat" ja jopa suorat "sharomozhnikov" pyrkivät toimimaan tässä tai sillä tavalla hyötyäkseen paalun asennusteknologian rikkomisesta. Jotta korkealaatuisen korroosiosuojauksen varmistamiseksi paalun ontelosta vaaditaan kaatamista betoniin ylhäältä. Vieraan työntekijöiden ei ole harvinaista jättää huomiotta tässä vaiheessa, heti ruuvauksen jälkeen, hitsaamalla päähän.

Varmista, että paalun ontelo on täytetty betoniliuoksella hyvin kärjessä.

On olemassa esimerkkejä siitä, että "työntekijöiden" työryhmät, jotka toimivat ilman ohjausta asiakkaalta, eivät kiertäneet paaluja täydellä syvyydellä - ja on lähes mahdotonta tarkistaa tämän jälkeen putkien viimeistelyn jälkeen hitsaamalla kärjet ja vanteet. Ja tällainen rikkomus aiheuttaa aina varhaisen muodonmuutoksen luodusta perusta, jolla on kaikki seuraukset.

Epäilemättä on tarpeen ajaa työntekijöitä rakennustyömaaltaan, jos huomataan, että ajamalla paaluilla korkeus he pyörivät niitä vastakkaiseen suuntaan ruuvaamiseen. Tällainen tuki voidaan heti katsoa hylätyksi, koska sillä ei enää ole laskettua kantavuutta.

Päätelmä on kutsua prikaati pelkästään organisaatiolta, jolla on moitteeton maine suoritettavan työn laadusta, tai jos ei jää yhdenkään rakennusvaiheen näkökulmasta, seurata kaikkia tekniikan vaatimia toimia. Jos sinulla on halu ja luottamus omiin kykyihisi, asenna paalut itse.

Kuten näette, haitat ovat myös melko vakavia. Jotta vältytään niistä tai vähennetään mahdolliseen vähimmäismäärään, on tarpeen valita paalut oikein ja rakentaa pohja tehtyjen laskelmien perusteella, mukaan luettuna tulevaisuuden kuormitusten arviointi ja tukien kantavuus.

Ruuvipillojen tyypit

Ruuvipallot on jaettu useisiin tyyppeihin, joilla on omat ominaisuutensa, jotka koostuvat rakenteellisista ja teknisistä ominaisuuksista. Jokainen tuotetyyppi on tarkoitettu käytettäväksi eri olosuhteissa, jotka riippuvat maaperän ominaisuuksista ja odotetusta kuormituksesta substraatille. Lisäksi on otettava huomioon se tekijä, että joskus eri tyyppisiä paaluja käytetään jopa yksittäisen esineen asentamisessa, koska eri alueilla rakenne voi tuottaa epäyhtenäisen kuorman säätiölle. Eri tyyppisten paalujen käyttö antaa säätiön turvamarginaalin ja lisää rakennuksen käyttöikää.

Ruuvipallot jaetaan seuraavien parametrien mukaan: päätavoite, putken halkaisija, terän koko ja lukumäärä, kärjen tyypin, tuntemien kuormitusten (kantavuus), teräslajin ja paksuuden sekä korroosionestotyypin mukaan.

Näitä parametrejä on tarkasteltava tarkemmin, jotta voidaan tietää, mitkä tuotteet sopivat talon rakentamiseen tietyllä maaperäalueella.

Erilaisia ​​paaluja sovelluksen mukaan

Alla olevassa kuvassa näkyy neljä perustyyppiä, jotka eroavat voimakkaasti jopa visuaalisesti.

Ulkoiset erot, kuten ruuvipillit, näkyvät paljain silmin.

ja - leveät terät, joissa on yksi terä, sijoitettu kärkeen putken alaosassa. Yleisimpiä yksityisrakennustyyppejä, jotka mahdollistavat perustusten rakentamisen useimmille maaperälajikkeille. Yleensä käytetään kevyisiin talleihin ja yksikerroksisiin puu- tai kehyspaneeleihin. Kuitenkin, kun terien halkaisija ja paalujen lukumäärä valitaan oikein, perustetaan taloja kaasusilikaattilohkoista.

b - paalut, joiden kantavuus lisääntyy, kestokyky ja vetovoima. Tyypillinen ero on kahden terän läsnäolo, jotka on sijoitettu pitkin kannan korkeutta. Soveltuu kaksikerroksisten talojen perustuksiin. Riippumattomassa yksityisessä rakentamisessa niitä käytetään harvoin, koska tällaista kasaa on mahdotonta ruuvata maata käsin ilman erityisiä laitteita.

c - kapeat kaadetut paalut, joilla on voimakas kartiomainen "ruuvi" - jota käytetään perustettaessa kivikasveja.

d - erityiset paalut, jotka on suunniteltu luomaan permefrost-olosuhteita. Ne edellyttävät erityisen ruuvaustekniikan käyttöä, joten niitä ei käytetä itserakentamisen käytännössä.

Kaikista mainituista tyypeistä, kuten näette, ensimmäistä käytetään useimmiten itsensä rakentamiseen, joten lisäesityksen aikana kiinnitetään enemmän huomiota

Kierrä paalut perusta

Maaperän koostumuksesta ja rakenteen kuormituksesta riippuen on välttämätöntä valita paalun akselin halkaisija, joka voi vaihdella 57: stä 133 mm: iin. Yhdessä putken halkaisijan kanssa myös terien halkaisija muuttuu ja sitä korkeampi se on, sitä suurempi on tuen kantavuus.

Alla olevassa taulukossa on esitetty suurikokoiset teräpalkit, joissa on hitsattu kärki (ne toimivat tavallisesti SVS-ruuvikierteen avulla)

Terien lukumäärä

Ruuveilla voi olla yksi terä, kuten edellä olevassa taulukossa tai useammalla. Niinpä niitä kutsutaan yksittäisiksi ja monilevyiksi.

Yksittäiset paalut ovat yleisimpiä yksityisen rakentamisen alalla

Yhden terän paalut käytetään säätelemään perustuksia maassa, kun maaperä on erittäin kantokykyinen. Tämäntyyppisten tuotteiden, erityisesti hitsattujen kärkien, käyttäminen edellyttää kuitenkin, että ne voivat mennä "epäonnistumaan", jolloin saavutetaan kriittinen kuorma. Samanaikaisesti tukit menettävät kantavuutensa, mikä heikentää säätiön sitoutumisen eheyttä.

Moniterätuotteita käytetään erilaisten maaperän, myös heikkojen, perustusten järjestämiseen. Niillä on suuri kantavuus ja ne kestävät suuria kuormia eri tyyppejä - sisennetty, vaakatasossa tai vetämällä.

Kaksipäisten paalujen kantavuus on verrattain korkeampi, mutta se on epätodennäköistä, että sitä ruuvataan käsin ilman erityislaitteiden käyttöä

Porausakselissa on suurempi määrä teriä, jolloin on mahdollista käyttää pienempää putken halkaisijaa, jolla on riittävä seinämän paksuus. Tällaisten paalujen tehokas hyötysuhde saavutetaan terän optimaalisella sijainnilla niiden rungossa. Terien välinen etäisyys, kaltevuus ja kaltevuuskulma lasketaan erikseen ottaen huomioon maakerrosten sijaintipaikan ja sen koostumuksen tietyllä rakennustyömaalla. Tällaisten tukien tekeminen edellyttää tietenkin pätevää lähestymistapaa.

Vihjeitä

Ruuvipillojen kärjet on jaettu hitsattuihin ja valettuihin.

Valetut valetut tuotteet ovat tietenkin luotettavampia, koska ne eivät käytännössä ole alttiina muodonmuutokselle maaperän tunkeutumisen aikana, toisin kuin hitsausta. Paaluja, joissa on valettuja kärkiä, voidaan käyttää asennettavaksi permafrostiin, erityisesti tiheäksi maaperäksi sekä ihmisen tai kiinteän luonnollisen sulkeuman omaaviksi. Tämäntyyppinen kärki ei ole epämuodostunut, vaikka se törmää esteenä ja pystyy tuhoamaan sen.

Valettujen kärkien kärkipään suorituskykyominaisuudet ovat suhteettoman suurempia kuin hitsatut

Heikentyneitä vinkkejä käytetään heikompien maaperässä, mutta niiden lujuus riippuu suoraan teräksen laadusta ja paksuudesta sekä työn laadusta. Niiden ainoa etu verrattuna valettuun - se on paljon edullisempi hinta.

Paksuus ja metallin laatu

Ruuvipallot voidaan tehdä putkista, joilla on eri seinämänpaksuus. Ne on jaettu seuraavasti:

- ohutseinämäinen, putkiseinien paksuus 3,5 mm;

- keskimääräinen paksuus - 3,5-6 mm;

- paksut seinämät paalut - vähintään 6 mm.

Paalujen valinta tämän kriteerin mukaan riippuu suoraan maaperän koostumuksesta niiden asennuspaikalla sekä odotetusta kuormituksesta. Pallojen tämä parametri määritetään hankkeen valmistelun aikana, ja valinta tehdään maakerroskerrosten syövyttävyyttä koskevien tutkimusten perusteella.

Samojen tietojen mukaan valitaan paalun terän metallin paksuus, mutta on muistettava, että jos terät on valmistettu teräksestä, jonka paksuus on enintään 5 mm, ne sopivat vain kevyisiin rakennuksiin. Jos rakennetaan suuri massiivinen rakenne, terien paksuus ei saa olla alle 6 mm.

Maaperän tekemän tutkimuksen perusteella valitaan tuotteiden teräslaatu:

- maaperän heikkoa kemiallista aggressiivisuutta käytettäessä voidaan käyttää St3-terästä;

- keskipitkällä aggressiivisuudella tarkoitetaan teräs St20: n tuotteiden käyttöä;

- maaperän voimakas aggressiivisuus, soveltuvat teräksiset laatat 09G2S ja 30XMA.

Korroosionestopinnoitteen tyyppi

Koska paalut ovat maaperäympäristössä, joka on aggressiivinen metallille, on suositeltavaa ostaa tuotteita suojapinnoitteella, jota käytetään tehtaalla. Lisäksi on erittäin tärkeää säilyttää päällyste ehjästi ruuvaamalla paaluilla, koska se suojaa paitsi itse putkea, joka on maaperässä, mutta myös sen yläosa sekä pino maanalaisten ja maanpäällisten osien rajoissa.

Sinkkipäällysteiset paalut. Jos ne ovat lisäksi suojattu ylhäältä polyuretaanilla tai epoksikerroksella - tämä olisi ihanteellinen.

Nykyään valmistajat käyttävät erilaisia ​​suojaavia yhdisteitä ruuvipinoihin - se voi olla kylmä tai kuumasinkitty, polyuretaani-, epoksi- tai polymeeripinnoitus - jokaisella on omat ominaisuutensa. Erilaisten pinnoitteiden testien mukaan päätettiin, että kylmäsinkytkentä-, polyuretaani- ja epoksipäällysteiden sekä ruosteen ja emaloiden ja pohjamaalien, joita ei käytetty ilman alustavaa pintavalmistusta, menetelmä osoittautui suurimmaksi tehokkuudeksi metallin suojauksessa, kun taas kuumasinkitys ja tavallinen polymeeripinnoite eivät eroa kovassa kestävyydessä.

Jos paalut hankitaan ilman suojaavaa pinnoitetta, sitä on käytettävä itsenäisesti ja maanalaisiin ja maanpäällisiin osiin voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja. Mutta älä unohda, että kaikki vakavat valmistajat välttämättä tarjoavat tuotteilleen korroosiosuojausta. Siksi, jos paalut ovat "paljaat metallit", niin erittäin suurella todennäköisyydellä voidaan väittää, että ne ovat kotitekoisia. Jos on, niin kuka voi taata muiden toiminnallisten ominaisuuksien noudattamisen?

Muuten tämä on hyvin vakava ongelma: ruostumattomien ruoppaiden pieniä käsityöteollisuusaloja on olemassa, ja useimmiten voidaan puhua paitsi standardien noudattamatta jättämisestä myös selvien teknisten olosuhteiden puuttumisesta. Tuskin järkevää hankkia täysin käsittämättömästä valmistajalta tuotteita, jolloin "perustetaan aikapommi" - jopa houkuttelevalla hinnalla.

Pile-ruuvin pohjan laskentaperiaatteet ja suunnittelu

Jos käyttäjä lukee tämän artikkelin, eli hän haluaa tietää porausruuvin eduista ja haitoista, niin hän todennäköisesti "tekee teeskentelemään" hänen tulevaa rakentamistaan ​​varten. Ja tämä tarkoittaa sitä, että hänelle on mielenkiintoista tietää ainakin yleisesti, kuinka tällaisen perustan laskeminen tehdään, ja sitten tästä - mitä hänen on keskityttävä tulevaisuuden rakentamisen suunnitteluun. Annetaan hänelle tilaisuus.

Joten pino-ruuvin perustuksen aikana ei ole mitään ominaisvirheitä, se on laskettava oikein ja suunniteltu ottaen huomioon kaikki edellä mainitut vivahteet. Kaikki säätiöiden suunnittelu on pätevien asiantuntijoiden tehtävä. Mutta alustavat "arviot" talon rakentamiseksi voidaan suorittaa itsenäisesti. Lisäksi ehdotettu algoritmi soveltuu varsinkin sopivien taloudellisten rakenteiden tai muiden kevyiden rakenteiden rakentamiseen.

Paalun kantavuuden arviointi

Ensinnäkin on arvioitava ruuvipätkän kantavuus tietyllä rakennustyömaalla. Kuten edellä olevasta taulukosta käy ilmi, arvojen leviäminen jopa saman tyyppiselle tuotteelle on hyvin suuri (esimerkiksi SVS-108: lle 5-9 tonnia). Tämä ei tietenkään ole liike-elämän lähestymistapa - on tarpeen toimia tarkempien arvojen kanssa. Lisäksi tietyissä tapauksissa maaperän erityispiirteistä riippuen sallitun kuorman indikaattorit voivat edes ylittää määrätyn alueen rajat yhteen suuntaan.

Kaikenlaisen maaperän ominaispiirteenä on sen kuormittavuus, tosiasiallisesti kannattava kapasiteetti. Tällöin he "tanssivat" edelleen laskiessaan ruuvatukeen sallitun kuormituksen.

Seuraavassa on laskin, joka auttaa laskemaan SVS: n yleisimmän mallisarjan paalujen kantavuudesta. Laskentavaatimus on jo antanut tarvittavat tiedot maaperän kestävyydestä paalun ruuviosan keskimääräisellä syvyydellä (n. 2,5 m) ja erilaisten paalamallien "geometriasta".

Ja kaikkein vaikein asia tässä asiassa on kenties oikea "diagnosoida" kentällä rakennustyömaalla. Tästä muuten riippuu myös korjauskerroin, joka asettaa tuen operatiivisen turvamarginaalin.

 • Tarkin tapa on geologisen tutkimustyön suorittaminen: poraus hyvin erikoistuneen asiantuntijan avulla ja tarkka arviointi kaikista maaperän kerroksista. Menetelmä - ilman vikoja, antaa erittäin tarkan kuvan, joten korjaustekijä on vähäinen, vain 1.2. Kuitenkin vielä on haitta, ja se johtuu näiden palvelujen liian korkeista kustannuksista, mikä periaatteessa ennustaa tämän lähestymistavan liian suuren suosion.

Geologinen maaperän geologinen tutkimus antaa tarkimman kuvan, mutta se on erittäin kallista

 • Toinen vaihtoehto, joka edellyttää myös asiantuntijoiden osallistumista, mutta johon ei liity enää liian suuria rahoituskustannuksia, on ruuvaamalla kokeellinen (referenssi) paalu. Se koostuu siitä, että paalu ruuvataan maahan rakennustyömaalla ja sen läpi kulkevien kerrosten läpi kohdistetaan vääntömomentti, jota seurataan. Tämä antaa melko objektiivisen kuvan maaperän kantavuudesta. Todellakin, korjauskerroin on jo suurempi - 1,25.
 • Lopuksi, jos luotat tietosi ja taitosi, voit kaivaa syvän reiän tai porata kuopan ruuvien paalujen terän ehdotetun sijainnin syvyyteen. No, sitten - ottakaa näyte maaperästä tästä syvyydestä, luokittele se ominaispiirteiden mukaan ja käytä Internetissä runsaasti olevia taulukoita selvittämällä sen kantokyvyn laskettu arvo. Voitko käsitellä sitä? Samanaikaisesti arvioinnin korkeaa tarkkuutta ei enää käsitellä, mikä vaikuttaa korjaustekijän jyrkkään nousuun - jopa 1,6 ÷ 1,7.

Manuaalinen tutkiva poraus - kova fyysisen työn massa ja tulosten erittäin keskinkertainen tarkkuus

Kokeiluporauksen aikana on välttämätöntä määrittää välittömästi paalujen tarvittava pituus. Väärin valitut putken pituudet voivat johtaa pohjan tukeen ja talon seinämien tuhoutumiseen. Siksi pituuden laskeminen perustuu kahteen parametriin:

- tiivistettyjen maakerrosten syvyys alueella, jolla rakentaminen on suunniteltu;

- paikan vapautus, toisin sanoen korkeuserot: seurauksena on tarpeen saavuttaa yhteinen vaakasuora taso kaikissa säätiön kohdissa.

Kun pora saavuttaa halutut kerrokset, pitkällä johdolla oleva kuorma lasketaan porattuun reikään. Kun kuorma putoaa kaivon pohjalle, merkkiin tehdään merkki ja se vedetään ulos. Sitten se mitataan kuormasta merkkijonoon. Saadun parametrin perusteella ja lisäämällä siihen tarvittava pituus, jonka pituus on noin 200-300 mm, määräytyy halutun pituuden mukaan.

On kuitenkin myös parasta antaa tämä operaatio asiantuntijoille, koska koko pystytetyn rakenteen luotettavuus riippuu parametrin tarkkuudesta.

Jos olet päättänyt maaperätyypistä, voit laskea valitun paalin kantavuuden käyttämällä ehdotettua laskinta. Kuten jo mainittiin, tarvittavat taulukko- ja korjaustekijät on jo otettu ohjelmaan.

Ruuvipilalaskuri

Nyt, jotta määritettäisiin tarvittava määrä paaluja säätiölle, on tarpeen laskea, millaista kuormaa oletetaan.

Porausruuvin alapuolelle tulevien kuormien arviointi

Tämä parametri sisältää talon rakentamiseen käytettävien rakennusmateriaalien painon, huonekalujen painon ja muiden kodinkoneiden, ulkoisten kuormien, joista lumi tulee aina ensimmäiseen paikkaan, sekä dynaamisen kunnossapidon.

Kokonaiskustannusten täsmällinen laskeminen on monimutkaisempi tehtävä, jota vain erikoisasiantuntijat voivat tehdä. Mutta suunnilleen, vaikkakin riittävän tarkasti, tämä voidaan tehdä itsenäisesti, jos tuleva talo näkyy selvästi omistajistaan ​​ja on alustava hanke sen hankkeesta.

On oletettava, että omistajat edustavat jo niiden tulevaa rakennetta, joten on olemassa tietty tilaisuus arvioida likimäärin säätiön kuormitusta.

Jotta yksinkertaistat lukijaa tämän tehtävän, alla on laskin, jonka avulla voit suorittaa tarvittavat laskelmat ottaen huomioon tulevan kodin ominaisuudet.

Muutamia selityksiä sen käytöstä:

 • Seinien massan arvioimiseksi pyydetään niiden aluetta ja materiaalia, josta ne rakennetaan. Kaksi vaihtoehtoa on mahdollista esimerkiksi ulkoseinien ja sisäisten osioiden osalta, jotka eroavat materiaalista ja (tai) paksuudesta.
 • Vastaavaa lähestymistapaa sovelletaan päällekkäisyyksiin. Tässä on myös kaksi vaihtoehtoa esimerkiksi pohjakerrokselle ja ullakolle. Samanaikaisesti laskuohjelma sisältää myös käyttökuormat lattioille.
 • Sinun on määritettävä katon pinta-ala ja kattotavan tyyppi. Jokaiselle kattotyypille on tunnusomaista kattorakenteiden ja vanteiden järjestelmä - kaikki nämä arvot otetaan automaattisesti huomioon laskettaessa.
 • Lumikuorman lisäämiseksi sinun on määriteltävä asuinsijan vyöhyke karttakaavion avulla ja ilmoitettava tämän vyöhykkeen numero laskimen vastaavan kentän kohdalla. Lisäksi lumen kuormituksen oikeelliseen laskemiseen on määritettävä tulevien kattorinteiden jyrkkyyskulma.

Kartta, jolla määrität vyöhykkeesi määrän lumikuorman mukaan

 • Säätiön paalut on sidottava ennen seinien rakentamista. Jos tähän käytetään puupalkkia, se voidaan sisällyttää seinään - ei tule olemaan suuri virhe. Mutta usein näihin tarkoituksiin käytetään raskasta metallitelevyprofiilia tai jopa monoliittista vahvistettua betoniteräilyä. Tällöin olisi oikeampi määritellä vanteiden parametrit, koska lisäkuormitus voi olla huomattava. (Jos käytetään puuta, vain kentässä "grillauksen pituus" oletusarvo jää nollaan).

Kaikki muut laskujen laskimet ovat omat. Säätiön kokonaiskuormituksen kokonaisarvo ilmoitetaan kilogrammoina ja tonneina.

Laskin rakennuksen koko kuormituksen arvioimiseksi paalusäätiölle

Ruuvien paalujen lukumäärä

Niinpä molempien laskelmien tulosten mukaan meillä on kaksi arvoa: yhden paalin (ja toimintamarginaalin) kantavuus ja kokonaiskustannus, joka siirretään rakennuksesta säätiöön. On selvää, että kuormituksen yksinkertainen jakautuminen kantavuudelle osoittaa tarvittavan paalumäärän. Esimerkiksi ensimmäinen laskin arvioi sallitun kuormituksen SVS-108: n paalussa ottaen huomioon 4,3 tonnin korjauskerroin. Ja toinen laskin osoitti rakennuksen suunnitellun rakennuksen kuorman kokonaisarvo 63,5 tonnia.

Yksinkertainen aritmeettinen toiminta antaa halutun tuloksen:

63,5 / 4,3 = 14,77

Arvo on aina pyöristetty kokonaisuuteen, eli saamme 15 paalua.

On sanottava, että tämä luku on minimaalinen ja saattaa olla vielä lopullista, koska myöhemmät pölkkityövoiman sijoittamista koskevat määräykset tulevat omille.

Pile-asettelut noudattavat tiettyjä sääntöjä, joten niiden arvioitu määrä voi joskus kasvaa

 • Runko-, log- ja hirsitaloihin on sijoitettu paaluja enintään 3000 mm: n välein.
 • Vaaka-betonista, kuonasta valmistetuista betonista ja hiutaloitujen betonilohkojen rakentamista varten asennusvaihe on enintään 2000 mm.
 • Kevyiden rakennusmateriaalien aidojen pystyttämiseen etäisyys voi olla 3000 ÷ 3500 mm. Rakentamalla aaltopahvia tai puuta aitojen tulee olla 2500-3000 mm riippuen tuulikuormasta.

Ruuvatyynyjen asentamista rakennussuunnitelmassa on otettava huomioon seuraavat standardit:

 • Pallot on pakko asentaa rakennuksen kulmiin sekä kantavien seinien leikkauspisteiden tai liitoskohdissa.
 • Kaikissa sisäisissä ja ulkoisissa pääseinissä paalut asennetaan samalla pinnalla, joka valitaan niiden seinämateriaalin ja rakennusominaisuuksien mukaan.
 • Laajennuksia, terasseja, talon vieressä olevia valaita ja muita vastaavia kevyitä rakenteita, paalikenttä lasketaan aina erikseen ja ei sidottu talon pohjaan. Muuten, tällaisiin pidennyksiin on aivan mahdollista soveltaa pienempää halkaisijaketta - huomattavia säästöjä.
 • Erilainen lähestymistapa on talon sisältämien raskaiden esineiden (uunin, kattilan jne.) Välillä. Yleensä tällaisissa kohdissa vaaditaan vähintään kahden lisäpilarin vahvistamista tai erillisen mini-säätiön perustamista, joka ei ole kytketty pääosaan ja suunniteltu erikseen suoritettujen laskelmien perusteella.

Joten vaihtoehtoa ei suljeta pois, kun on tarpeen asentaa ylimääräisiä tukia arvioidun määrän ylhäältä, mutta säätiön kokonaiskapasiteetti vain hyötyy tästä. Mutta aliarvioida määrä, vaikka se näyttää tarpeettomalta, kun se asetetaan suunnitelmaan, se ei voi olla.

Lopuksi on syytä korostaa jälleen kerran, että on suositeltavaa antaa tällaisille asioille todistettu ja pätevä organisaatio, joka voi taata työnsä laadun, suorittaa kaikki lopulliset laskelmat sekä porausruuvin rakentamisen, erityisesti täydellisen asuinrakennuksen rakentamisen jatkamiseksi. Sinun ei pitäisi koskaan kääntyä tuntemattomille rakennusryhmille, edes niille, jotka aseta itsensä super ammattilaisiksi. Säästöt tässä tapauksessa osoittautuvat erittäin epäilyttäviksi, ja on mahdollista, että jonkin ajan kuluttua on kiireesti tarpeen saada todelliset asiantuntijat korjaamaan tehdyt virheet. Mutta sitten sinun on maksettava erittäin miellyttävä määrä, koska hyvin usein on tarpeen korjata paitsi "jambs" säätiön, mutta myös siitä aiheutuvat muodonmuutokset rakennuksen itse.

Seuraavassa videossa voi olla seuraava "alla oleva video" edellisen kappaleen sanan puolesta:

Video: Pile-ruuvin perustukset, jotka eivät voineet olla