Karsta kiveen viimeistelyyn kellarista

Kivialusta on tullut suosittu viime vuosina. Tämä ei ole yllättävää - ei ole kovinkaan muuta, että materiaali voi sellaisenaan antaa rakennuksen lujuuden, luotettavuuden ja kunnioituksen. Lisäksi kiven viimeistely on erittäin kestävää. Todennäköisesti, kun sisustat kellariin tämän materiaalin, talon omistaja ei enää tarvitse käsitellä tätä ongelmaa: luonnonkivi on melkein ikuinen ja keinokivi kestää 50-70 vuotta.

Näillä materiaaleilla on kiistämättömiä etuja, mutta niillä ei ole mitään haittoja. Puhumme tästä artikkelista: selvitä, millaisia ​​kiviä käytetään pohjan suunnitteluun, mitkä ovat niiden edut ja haitat. Lisäksi tutustumme näiden viimeistelyaineiden valmistajiin ja tuotteidemme hintoihin.

kuvaus

Nykyaikaisessa rakennuksessa koristekäyttöön päin kivi julkisivu, se on kahdentyyppisiä: luonnollinen ja keinotekoinen. Tarkastellaan yksityiskohtaisemmin kunkin ominaisuuksia.

luonnollinen

Tätä koristeainetta käytetään useiden vuosisatojen julkisivujen viimeistelemiseen. Sitä voidaan käyttää sekä käsitellyssä että alkuperäisessä muodossaan - rakennuksen tekemiseksi erottuvammaksi.

Luonnonkivestä jalusta

Luonnonkivi ei ole laajin värivalikoima, mikä on ymmärrettävää - luonnossa ei voi tavata kirkkaita tai luonnottomia värikkäitä kiviä. Useimmiten käytetään seuraavia lajikkeita tässä luonnollisessa viimeistelyaineistossa:

 • kuori rock;
 • hiekkakivi;
 • rauniot;
 • liuskekivi (kvartsiitti).

Joissakin tapauksissa on mahdollista viimeistellä kellari graniitilla tai marmorilla - mutta tällaisen koristelun kustannukset ovat melko korkeat.

keinotekoinen

Kuten nimestä käy ilmi, tällainen materiaali saadaan yhdistämällä keinotekoisesti eri komponentit. Mutta jos luulet, että keinotekoinen kivi on täysin synteettinen tuote, niin se ei ole: se on valmistettu sementistä sekoittamalla erilaisia ​​mineraaleja saadakseen tarvittavan koostumuksen ja värin.

Tekokivet voivat jäljitellä erilaisia ​​luonnonmateriaaleja: käytännöllisesti katsoen kaikenlaista luonnonkiveä.

Hyödyt ja haitat

Selvitä, mitkä ovat näiden tyyppisten koristepinnoitteiden vahvuudet ja heikkoudet.

Luonnonkivi

makeiset

Omistaa korkeat koristeelliset ominaisuudet. Pystyy kääntämään vanhin ja hienovarainen talo edustavassa rakennuksessa. Lisäksi luonnonkivi on uskomattoman kestävä ja kestävä. Tämä viimeistely on elämää.

Tämäntyyppinen kellari suojaa täydellisesti säähavainnoista: kylmä, huurre, sade, tuulet. Talossa koristeltu luonnonkivi on lämmin ja turvallinen, kuten linnoituksessa.

Tämä on täysin luonnollinen materiaali, ympäristöystävällinen ja turvallinen. Kivi on vaatimaton lähdössä. Tarvittaessa se voidaan yksinkertaisesti pyyhkiä kostealla sienellä: tämä riittää.

Luonnonkivi ei pelkää lainkaan: se ei voi syttyä. Ei pelottavaa materiaalia ja ultraviolettisäteilyä: sen väri säilyy koko toimenpiteen ajan samalla tavalla kuin oston yhteydessä.

Mutta mitä japanilaiset julkisivupaneelit näyttävät ja mitä sinun tulisi kiinnittää huomiota asentamiseen.

haittoja

Materiaalin asennus ei ole liian yksinkertainen: aloittelija ei voi selviytyä. Työn suorittamiseen tarvitaan kokenut ammattilainen.

Luonnonkivi on erittäin raskasta, mikä lisää kuormaa rakennuksen pohjalle. Siksi ennen perustuksen asettamista on tarpeen tehdä laskelmia ja otettava huomioon paino, joka ilmestyy kellariin päin.

Materiaalin hinta ei ole halpa. Kellarin viimeistely (varsinkin jos jälkimmäinen on korkea) maksaa kertakorvauksen.

Jotkut päälliköt pitävät luonnollisen raakakiven puutteista epäsäännöllisen muodonsa vuoksi. Tämä seikka vaikeuttaa viimeistelyn prosessia, koska sopivien elementtien valinnassa käytetään paljon aikaa. Erityisen erottuva tällainen haitta raasta kivi.

Jotkut pehmeät kiviä (esimerkiksi kalkkikiveä) voivat erosi ajan myötä, mikä heikentää niiden lujuusominaisuuksia.

Mutta miten on julkisivujen technoNIKOL hauberk, voit nähdä täältä.

keinotekoinen

makeiset

Materiaali on sekä luonnollinen että erilainen suuria lujuusominaisuuksia.

Keinotekoinen kivi, nimestään huolimatta, koostuu luonnollisista ympäristöystävällisistä osista, jotka ovat yksinkertaisesti keinotekoisesti sekoitettuja.

Materiaali hyvin suojaa taloa pakkaselta ja tuulilta. Täysin kestää lämpötilan muutoksia ja korkeaa kosteutta. Ja verrattuna luonnolliseen vastineeseen, keinotekoinen kivi on kevyempi, mikä yksinkertaistaa sen asentamista ja ei anna kovalle kuormalle säätiötä.

Saatavilla olevat hintatiedot. Siksi niin monet ostajat nyt mieluummin keinotekoisia vaihtoehtoja. Lisäksi tämä materiaali karkottaa likaa. Tämän ominaisuuden takia liitoksissa ei ole näkyviä saasteita, mikä parantaa talon yleistä ulkoasua.

Tällä materiaalilla on laaja valikoima erilaisia ​​värejä, sävyjä ja kuvioita: kaikki tämä helpottaa sopivan materiaalin valintaa. Tämän monimuotoisuuden ansiosta voit helposti täydentää minkä tahansa rakennuksen julkisivua sopivalla jalustapäällysteellä.

Tekokivillä on vakiomitat, joten pohja, joka on koristeltu tällä materiaalilla, on siisti ulkonäkö.

Ja tässä on se, millaisia ​​julkisivuja metallilevyillä on, ja miten se asennetaan, on esitetty täällä.

haittoja

Verrattuna luonnolliseen, keinotekoiseen kiviin on hauraampi, mikä tekee siitä vähemmän kestävä ja luotettava. Lisäksi keinotekoisen materiaalin hauraus ja haavoittuvuus ovat hyvin riippuvaisia ​​hinnasta: mitä pienemmät kustannukset, sitä alhaisempi laatu - suora riippuvuus.

Ennen materiaalin asettamista on tarpeen tasata pohjan pinta, mikä myös johtaa ylimääräiseen ajan ja rahan menetykseen.

Verrattuna luonnolliseen vastineeseen keinotekoinen ei voi myös "rohkeasti" vastustaa ääripäitä, auringon säteitä, märkiä saostumista.

Erityisominaisuudet

Tunnemme joitain suosituimmista kivityypeistä tyypillisiä koristeellisia ja teknisiä ominaisuuksia.

graniitti

Yksi yleisimmistä materiaaleista kellariin päin. Graniitti - sekä luonnollinen että keinotekoinen, antaa rakennuksen lujuuden, hyvän laadun, kiinteyden ja kiinteän näkyvän ulkonäön.

Graniitin käyttö

Materiaali ei ole halpa, mutta lopputulos miellyttää talon omistajaa monta vuotta.

On myös mielenkiintoista oppia siitä, miten tiilitalon julkisivu on eristetty.

hiekkakivi

Kivessä on miellyttävä, lämpimän keltainen väri, jota käytetään usein myös kellarissa. Hänellä on vain yksi väri - edellä.

Hiekkakiven avulla

coquina

Se näyttää hiekkakiviltä, ​​mutta paljon vahvempi kuin jälkimmäinen. Asennuksen jälkeen kuori on peitettävä pohjamaalilla tai lakkauksella päälle pidentää sen käyttöikää ja lisää sen kestävyyttä.

Kuorikallion avulla

villi

Toisella tavalla sitä kutsutaan myös nimellä "plitnyak". Tämä materiaali sopii antamaan asunnolle jonkinlaisen brutalisuuden. Useimmiten sillä on tumma väri. Mutta mikä on julkisivun parhaita puolia, ja miten valita juuri tarvittavat tiedot, on esitetty tässä.

Kiukaan kiven avulla

liuskekivi

Tämä kivi sopii täydellisesti lämpötilaeroihin, jotka kestävät helposti kovia pakkasia ja yhtä voimakasta lämpöä. Lisäksi liuske (kvartsiitti) on erittäin laaja värivaihtoehto, joka ei voi epäonnistua miellyttää asiakkaita herkällä makuudella. On sekä kevyitä että tummia versioita, mukaan lukien ne, joilla on hienot laskimot, jotka antavat kiven ainutlaatuisen kuvion. Ja tässä on, mitä julkisivut kuituseerumilevyt näyttävät, ja niiden asentaminen on esitetty tässä.

Käytä liuskekiveä

Tämä on kivinen kivi. Korttipaikka on monimutkainen, jos sitä ei käsitellä: tässä tapauksessa kaikki kappaleet ovat eri muotoisia, ja sen vuoksi on vaikeaa antaa pohjalle siisti ulkonäkö. On parasta ostaa jo käsiteltyjä pulloja samanlaisten laatatyyppien muodossa.

Ehkä saatat myös olla kiinnostunut siitä, miten metallikasettien ilmastettu julkisivu näyttää.

Valmistajat ja hinnat

Selvitämme, mitkä modernit yritykset tarjoavat parhaan mahdollisen valikoiman kiviä soclelle parhaaseen hintaan.

Kamrock

Tämä venäläinen yritys tarjoaa laajan valikoiman erilaisia ​​keinokiviä. Materiaali täydentää täydellisesti erilaisia ​​pinnoitteita: seinien jäljitelmä, valkoinen ja punainen sekä keinotekoisesti vanhentunut, on erittäin suosittu.

Valmistajalta Kamrock

Neliön hinta. mittari alkaa 770 ruplasta. - Yksinkertaisimmat mallit. Ja esimerkiksi jäljitelmä jalo valo Alpine kivi maksaa 1088 ruplaa. neljännesvuosittain. m.

Valkoiset kukkulat

Tällä yrityksellä on laaja valikoima eri tyyppisiä keinotekoisia kiviä julkisivuihin ja sokkeleihin. Täältä löydät ja jäljitellen antiikkiesineitä ja tavanomaisia ​​klinkkeritiilejä sekä englanninkielistä versiota ja Bremenä ja monia muita.

Valmistajalta White Hills

Lisäksi värimaailma on vaikuttava: ei ole vaikeata valita talon sopivaa muotoilua millä tahansa tyylillä. Hinta per neliö. mittari vaihtelee 890-1090 ruplasta.

StoneGrad

Venäläinen yritys harjoittaa korkealaatuisen luonnonkiven tuotantoa ja myyntiä. Hyvä valikoima ovat hiekkakivi, kiviä, marmoria, ramia, roskaa ja muita viimeistelyaineistoja. hinnat:

 • hiekkakivi: 220-1100 ruplaa / sq. m;
 • sahatavaraa: 1300 ruplaa;
 • kalkkikivi: 480 rub / sq. m.

Valmistajalta StoneGrad

Luonnonmateriaalin lisäksi yhtiö tarjoaa myös keinotekoisia vastapuoleja. Laaja valikoima mahdollistaa useiden eri kohteiden valitsemisen. Seuraavat materiaalit on esitetty, mukaan lukien:

 • villi kivi (hinta - 1400 ruplaa);
 • erilaisten tiilien jäljittely (hinta - 850 ruplaa);
 • liuskekivi (1300 ruplaa).

Erikseen haluan sanoa luonnon graniitista. Monet tietävät tämän kauniin kiven tyypin. Voit ostaa sen nyt tällaisilla hinnoilla:

 • Padang Light (Kiina) - 1300 ruplaa neliömetriä kohden;
 • Tan Brown (Intia) - 1820 hieroa / m²;
 • Giallo Veneciano (Brasilia) - 3250 ruplaa / sq. m;
 • Hopea (Norja) - 3575 ruplaa / sq. m.

Mutta millaisia ​​tuuletettuja julkisivuja löytyy tässä artikkelissa.

suosituksia

Ennen kuin ostat materiaalin pohjan viimeistelylle, tee laskelmat ja selvitä, kuinka paljon sitä tarvitaan. Tämä auttaa välttämään tarpeettomia kuluja ja hankkimaan liikaa. Luonnollisten lajien taloudellisimmat vaihtoehdot ovat kuorikalli ja hiekkakivi. Slate on myös edullinen. Mutta marmorin tai graniitin hankinta voi johtaa merkittäviin kustannuksiin. Mitä tulee keinotekoisiin vaihtoehtoihin, hinta riippuu tuotteen laadusta ja sen suunnittelun monimutkaisuudesta.

On myös hyödyllistä ja mielenkiintoista tietää kipsin julkisivujen maalaamisesta.

Valitse materiaali, kun otetaan huomioon talon tyyli ja ulkoasu. Jos rakennus on koristeltu herkällä hiekkatehtaalla, kellarissa oleva tummanvärinen villikivi erottuu selvästi kokonaiskuvasta.

Ostaessasi materiaalia, älä epäröi kysyä myyjältä tuotteisiin liittyviä asiakirjoja ja selvittää sen turvallisuutta ja laatua.

Mutta mikä on puun ulkopinta, ja miten sitä käytetään oikein ja valita.

Tarkastelimme sisustuskiven käytön piirteitä kellarista. Nyt tiedät luonnon materiaalin ja sen keinotekoisen vastineen edut ja haitat. Neuvoja auttavat sinua määrittämään "vaatteiden" valinnan kotisi kellarille ja asennus, ilman kokemusta, suosittelemme käyttämään kokeneita käsityöläisiä.

Luonnonkivi korkki

Minkään rakenteen perustan lujuuteen vaikuttaa sen viimeistelymenetelmä. Yksityisessä rakentamisessa teknologian soveltaminen kellarikerrokseen luonnonkiven kanssa on optimaalinen integroitu tapa antaa kotiisi ylellinen "ominaisuudet" ulkoa ja samalla luotettavasti suojata tukevat perustukset tuhoisien ympäristötekijöiden vaikutuksilta.

Kynän ominaisuudet, vuorattu luonnonkivellä

Rakennuksen kellari on osa pohjasta, joka ulottuu maasta, joka on pääseinämän reunalla. Itse asiassa kellari on tilan seinä, joka sijaitsee talon ensimmäisen kerroksen lattian alla. Rakennuksen lujuuden varmistamiseksi kellariosa on valmistettu kestävistä materiaaleista, jotka kestävät ympäröivän maaperän vaikutuksia, kausittaisia ​​kosteuden ja lämpötilan muutoksia.

Rakennuksen kellarikerroksen rakenne olisi yhdistettävä onnistuneesti seinien ja muiden rakenteellisten elementtien kanssa. Vaihtoehtoisesti kellarin kellarin rakentamiseen voidaan käyttää raaka luonnonvaraista kiveä. Tämän materiaalin pohja on kestävä ja varovainen muninta ei tarvitse ylimääräistä vuorausta.

Käytettäessä muita materiaaleja (tiilet, teräsbetoni jne.), Joissa on korkea hygroskooppisuus, ne on suojattava ja koristettava. Menestynein tapa suorittaa tällaiset tehtävät on viimeistely luonnonkiven kanssa.

Miten valita luonnonkivi pohjalle?

Kun valitaan luonnollinen materiaali perustaa ja suojata pohja, useita tekijöitä otetaan huomioon:

Alueellamme (Venäjän keskeinen osa) käytetään pääasiassa:

 • marmori;
 • graniitti;
 • shungite;
 • Lemeza;
 • dolomiitti;
 • hiekkakivi;
 • kuori rock;
 • kvartsiitti;
 • liuskekivi - se on kalkkikiveä.

Eri alueilla käytetään muita luonnonkivityyppejä, joiden käyttö määräytyy rakennettavan kohteen alueellisen sijainnin mukaan.

Viimeistelyn edut

Luonnonkivi kellarille, mikäli pinnoitusteknologia edellyttää useita rakenteen etuja. Tärkeimmät ovat:

 • pinnoitteen kestävyys;
 • "Kallis" ilmeikäs ulkonäkö;
 • vuori vahvuus;
 • komposiittiliuosten mahdollisuus;
 • suhteellisen helppo asennus;
 • UV-säteilyn kestävyys - värisävyt säilyvät.

Samalla kellarikerroksessa oleva luonnonkivi saattaa vaatia merkittäviä investointeja, mutta tämä koskee pääasiassa graniittia tai marmoria. Myös muutamat haitat aiheuttavat luonnollisten materiaalien lisääntynyttä hygroskooppisuutta, mikä pakottaa päällystetyn kellarin peittämään useita kerroksia kosteutta kestävää koostumusta.


Materiaalin hintaominaisuudet

Kuten tekniikan eduista mainittiin, luonnonkivellä työskentely on taloudellisesti perusteltua, eikä sitä ole ominaista "kohtuuttomilla" hinnoilla. Vuoriusprosessin investointien määrä riippuu pääosin materiaalin tyypistä ja asennustöiden kustannukset ovat suunnilleen samat.

Itse asiassa kiveyden viimeistelykustannukset luonnonkivellä ovat oikeassa suhteessa korkealaatuiseen koristeelliseen rappaukseen. Ja alla kuvattu tekniikka auttaa sinua tekemään tämän työn itse, jos sinulla on halu ja vapaa aika.

Kun valitset materiaalin, voit keskittyä karkeasti seuraaviin hintoihin:

Materiaalikustannuksiin vaikuttaa myös kiven paksuus, väri, rakenne ja sen käsittelyn tyyppi. Keinotekoisen vanhenemisen vaikutus ja reunojen pyöristäminen edellyttävät materiaalin investointien kasvua keskimäärin 40%. Materiaalin ominaisuudet, jotka vaikuttavat sen käsittelyyn, vaikuttavat asennustöiden kustannuksiin (jos rakentajat osallistuvat työhön). Shale kiviä ja hiekkakiviä on helpoin käsitellä.

Materiaalin määrän oikea määrittäminen säästää myös kustannusten ylityksistä. Valittaessa on kuitenkin otettava huomioon, että 5-10% kiven alueesta jää säätöön.

Plinth-tekniikka, jossa on luonnonkiveä

Kestävä ja korkealaatuinen suoja talon kellarille on välttämätöntä suorittaa vuori todistetun tekniikan mukaisesti. Ymmärrämme vaihe vaiheelta rakentamisen vaiheet.

Vaihe 1. Valmistele pohja

Poista kaikki seinätasoa ulkonevat elementit. Tämä voi olla muurauslaastin tiilipohja tai jäädytettyjä tippoja betonin laastia, joka on kulkenut lankamuotojen halkeamien läpi, kun nauha tai muut perustukset.

Vahvistimen ulkonevat segmentit on myös poistettava hiomalla.

Vaihe 2. Pinnan liimaominaisuuksien vahvistaminen

Kohdistettu pohja on pohjustettava. Tämä menetelmä parantaa liiman tarttumista seinään. Tätä tarkoitusta varten käytetään suuren fraktion konkreettista kosketusta. Se levitetään seinän pintaan harjalla tai suurilla alueilla rullalla.

Varoitus! Tässä vaiheessa suoritetaan tarvittaessa säätiön kellarin lämpöeristys.

Vaihe 3. Mosaic-materiaalin valinta (aloittelijoille)

Kiven ja seinän valinnan helpottamiseksi se voi tehdä ensin tämän työn tasaisella maanpinnalla ja vuorotellen siirtää ja kiinnittää kiviä seinälle.

Yhden leveyden omaavien saumojen muodostamiseksi on mahdollista, että terävä vasara erottaa ulkonevat osat, jotka estävät asennuksen. Kellojen yläosassa olevien kivien tulisi rakentaa litteä vaakasuora viiva. Tätä varten ne voidaan leikata hiomakoneella, jossa on "timantti" leikkauspyörä. Tämä toimenpide suoritetaan myöhemmin - suoraan pinnoituksen ylimmässä rivissä.

Vaihe 4. Seinälle asettaminen

Jotta pystysuorat kiviä kiinnitettäisiin luotettavasti pohjan pinnalle, on toivottavaa käyttää liimaa, joka on suunniteltu raskaiden laattojen laatimiseen. Tämä kasvattaa hieman kustannuksia edessä, mutta samalla antaa lisävarmuutta kestävyydestä ja kestävyydestä valmiista "seinistä".

Pohdimme mahdollisuutta siirtää oikealta vasemmalle. Vaihtoehtoisesti ottamalla kiviä maanpinnasta valitun "kankaan" pohjasta, käytämme liimausratkaisua niiden "väärälle puolelle" ja levitämme se seinään. Alemman kiven päätypinta tulee levätä pohjan pohjaan (muottiin).

Kiinnitämme seuraavan kiven samalla tavalla seinään liittämällä ne oikealla edeltäjänsä kanssa. Koskemalla kiveä kumi- tai puukosketimella saavutamme sen oikean asemoinnin seinän tasossa ja ilman poistamisen sen alapuolelta varmistaaksemme liiman tarttumiselle voimakkaan tarttumisen.

Vaihtoehtoiset perusteet! Jos on olemassa uhka uppoa muotti, se voi irrota alas rivin verhous ja "vetää" joitakin kiviä sen takana. Tällöin on suositeltavaa käyttää tarvittavaa leveyttä oleva metallikulma, joka on kiinnitetty tukien pohjaseinän pohjalla oleviin tapoihin ensimmäisen riviin perustuen.

Vaihe 5. Jatkamme...

Kun luonnonkivet on kiinnitetty pohjaan, niiden väliin voi muodostua aukkoja. Ne ovat täynnä pieniä paloja. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää meri- tai jokien "täysiä" kiviä, joissa on vesikerrosta.

Vaihe 6. Pyrimme saumoja

Kun kivet on asetettu tiettyyn alueeseen, on välttämätöntä täyttää ja maalaa niiden väliset liitokset. Tämä on tehtävä ennen kuin liuos kovettuu. Kivilaattojen väliset aukot on täynnä laasti, ja sen ylijäämä poistetaan. Kivipinnan etupinta pyyhkiytyy.

Vaihtoehtoisesti. Luonnonkivien kellarin koristeluun mielenkiintoinen koostumusratkaisu voi olla vastakkaisen väriratkaisun käyttö. Tätä varten se lisää erityistä, kestävää UV-säteilyä, väriainetta.

Vaihe 7. Hygroskooppinen suojaus edessä

Tällä tavalla muodostettu pinta altistuu veden kielteisille vaikutuksille - kivi- ja sementtiliitokset ovat hygroskooppisia, eli ne absorboivat helposti kosteutta. Näin ollen luonnonkivestä valmistetun kotelon tällainen päällys on lisäksi suojattu yhdellä tai usealla kerroksella suojaavaa polymeeristä tai akryylilakkaa.

Kiinnitä huomiota! Kun päällystät lakkoja ja lakkoja, ne vaihtavat sävyjä. Jotta lopullinen väri voidaan nähdä materiaalinvalintavaiheessa, voit vain kastella kiviä vedellä.

Vaihe 8. Rakennuksen seinämän pinnan ja viimeistelyn liittymispaikan suojaaminen

Helpoin tapa suojata korkki sateelta on rakentaa suojaava visiiri sen yli.

Suoristushoito

Koska taloa käytetään, sen pohja voi olla pöly ja lika. Kellarin jaksottainen pesu vesisuihkulla tai pesukoneella mahdollistaa vuorauksen alkuperäisen ulkonäön palauttamisen. Luonnonkiven kellarikerroksen kestävän vuorauksen lisäämiseksi on tarpeen päivittää suojaava pinnoite uudelleensovelluksella.

Toivomme, että artikkelissa annetut perustiedot auttavat sinua suuntaamaan itseesi talon kellarikerroksen luonnonkiven kanssa. Luonnollisesti kaikki vivahteet, joita voit arvostaa ja tuntea vain käytännön työn aikana. Toivotamme teille menestystä ja inspiraatiota kaikissa rakennustöissä kotisi rakentamisessa.

Itsekiinnittyvä kivi - 2 todistettua ja luotettavaa vaihtoehtoa

Kuten tiedät, pohja on talon kelleremon näkyvä yläpuolinen osa. Ja säätiö on koko rakenteen perusta ja talosi kestävyys riippuu suoraan sen säilymisestä. Näin ollen suolen suojelu luonnollisilta ja monilta muilta onnettomuuksilta ei ole suunnittelija himo, vaan elintärkeä välttämättömyys. Tässä artikkelissa puhumme siitä, mitä kiveä käytetään nyt tällaisiin töihin, ja aion myös asua kahdella vaihtoehdolla, joiden avulla jalka voidaan viimeistellä luonnollisella ja keinokivellä omilla käsillään.

Kivipohja puutalossa.

Materiaalin lajikkeet ja ominaisuudet

Kivi talon kellarista viimeisteltiin vuosisatojen ajan. Hänellä on suuri valikoima erilaisia ​​etuja. Mutta jos aikaisemmin se oli yksinomaan luonnonkivi, nyt yli puolessa tapauksista kellariin käytetään keinokivää.

 • Luonnon graniittia on aina pidetty soclesin kuninkaaksi. Sen luonnolliset ominaisuudet sopivat parhaiten käytettäväksi tällä alalla. Tämä viimeistelykivi ylläpitää sekä heinäkuun lämpöä että katkeraa tammikuun pakkasta. Ja graniitille se ei ole ehdottomasti tärkeää, mihin ilmasto-osaan se asennetaan.
  Markkinoilla materiaali on 10 mm paksujen laattojen muodossa, ja sitä myydään myös kiinteillä kiveillä. Luonnollisesti viimeistelyä varten olemme kiinnostuneita vain levyistä;
 • Monet hyvin toimeentulevat ihmiset tietämättään tilata marmorin pohjan leikata, joten tässä tapauksessa se ei ole aina perusteltua. Se, että tämä materiaali on todella kallis, ei ole pahin. Marmori on melko kapriogista kiveä ja sitä voi käyttää lämpimissä ja lauhkeissa ilmastoissa. Mutta alkamassa suuren kotimaamme ja pohjoisemmasta keskimmäisestä vyöhykkeestä, marmorin koristelu ei ole toivottavaa.
  Suuremmalla kosteudella, joka on aina kellarissa ja lämpötilan muutoksilla, marmori alkaa särkyä ja vähitellen murentua. Siksi, jos todella haluat sen, voit lopettaa kellarin graniitilla ja jatka sitten johtaa marmoria;
 • Tällä hetkellä bestseller on liuskekivi. Tätä materiaalia kutsutaan myös cowgirliksi. Se on kerrostettu kallio, jolla on melko tiheä rakenne ja joka on samalla helppo käsitellä.
  Liuskekiven erinomainen lujuus ja kestävyys. Ja mukavin on suhteellisen edullinen hinta. Jos rahat eivät ole kovin paljon, mutta pohjimmiltaan haluat luonnollista materiaalia, niin liuska on sinun vaihtoehto;
 • Kuulet usein kuorikallion upeista ominaisuuksista. Jos rakennat taloa, kuoren kiven lohkot ovat hyvä valinta. Mutta täällä kellarin koristelu ei ole kovin sopivaa. Tosiasia on, että kuoren kivi on ehkä kaikkein huokoisin rakennusmateriaaleista, vain solubetoni on kevyempi kuin se. Ja kun materiaali on huokoista, se voi imeä kosteutta. Tämän seurauksena useiden jäätymisjaksojen jälkeen vuori alkaa hitaasti murentua;

Luonnonmateriaalien valikoima.

 • Hiekkakivi on melko yleinen kivi. Tämä materiaali on suhteellisen halpa ja sopii hyvin kellariin. Ainoa ongelma on se, että väripuite on pieni täällä, itse asiassa, ei lainkaan ole.
  Joten, kuten koriste kivi, hiekkakivi on heikko. Vaikka kukaan ei häiritse sinua maalata pohjaa millä tahansa haluamallasi värillä tai peitellä hiekkakiviä värillisellä julkisivulakalla. Mutta puhumme tämän prosessin vaikeuksista hieman myöhemmin;
 • Siellä on myös kvartsiittia, dolomiittia, lemetiittia, shigunitaa ja monia muita kivennäisaineita ja kiviä. Mutta ne voivat pikemminkin johtua kapeasta profiilista, koska niitä käytetään usein alueella, jossa ne louhitaan.

Dolomiittipohja.

Ns. Luonnonvaraisten kivien viimeistelyä ei voida pitää mihinkään kallioon tai mineraaliin. Itse asiassa se voi olla mikä tahansa kivi, myös keinotekoinen, tärkeintä on se, että se ei näytä jälkiä manuaalisesta käsittelystä. Tässä tapauksessa helpoin tapa on käyttää joki- tai merikivipuita.

Viimeistely keinokivellä muodossa liuskekiven.

Kuten olen jo sanonut, keinokiviä käytetään nykyään laajasti kellarin sisustukseen. Hyvät setä-kemistit ovat saavuttaneet tämän huippuosaamisen tällä alalla, että useimpien markkinoilla olevien materiaalien takuu alkaa 50 vuotta.

Sellaisena lajikkeiden lajittelu ei ole täällä, nimitys määritellään riippuen tietyn täyteaineen käytöstä tuotannossa.

Jos kuvataan lyhyesti, tuotantotekniikka perustuu siihen, että kaikki luonnolliset materiaalit otetaan, murskataan ja yhdistetään uudelleen polymeerisen sideaineen perusteella. Joten keinotekoista, tätä kiveä voidaan kutsua vain puoliksi.

Pohjakerroksessa on kaakeloitu kivi.

Kun ymmärrät muodon, tällaisen kasvon väri ja tekstuuri voidaan antaa. Rehellisesti, on ilo työskennellä tällaisen materiaalin kanssa. Loppujen lopuksi tämä laatta on hyvin määritelty koko ja tärkeintä painaa suuruusluokkaa vähemmän. Aloittelijalle tämä on mitä tarvitset.

Erikseen on sanottava joustava kivi. Aseta se ohueksi osaksi luonnonkiveä, joka on vahvistettu polymeerillä.

Tämä päin näyttää melko ihmisarvoista. Taipuisa kivi seinäpahvin ja kaakelin muodossa. Luonnollisesti vain laatta voidaan käyttää pohjaan.

Joustavan kiven ulkonäkö.

Mutta ollakseni rehellinen, elämäni aikana en tavannut, niin että jalusta oli taipuisa kivi. Ensinnäkin sen hinta on upea. Ja toiseksi suurin laattapaksuus on noin 3 mm.

Tämän vuoksi tätä materiaalia ei voida pitää vakavana suojana pohjalle. Lisäksi joustava kivi on nyt yksi markkinoiden johtajista epäilyttävän laadun jäljittelyjen määrän osalta.

Liimaustekstiilit joustavasta kivestä.

Jos hyvin vähän rahaa, ja haluat todella nähdä koriste-kiven talosi kellarista, voit kovertaa sen sementillä sementillä. En aio sanoa varmasti, mutta uskotaan, että tämä on yksinomaan yrittäjyyden omaavien ihmisten osaamista.

Kerron siitä, miten sementtilaastin pinnasta kiven alapuolella, hieman myöhemmin, menetelmän numerossa 2. Ja nyt askel askeleelta kerrotaan kaikki yksityiskohdat keinotekoisen ja luonnonvaraisen kiven koristelusta.

Kaksi tapaa vastustaa perusta niille, jotka rakastavat tehdä kaikkea itseäni

Kellarin koristelu luonnonkivellä jaetaan useisiin vaiheisiin. Tämä on maaperän levittäminen, säätiön järjestely, muurien todellinen asennus ja viimeistely. Mutta vielä ennen työn aloittamista on toivottavaa määrittää muurausmateriaalin sideaine.

Liima tai sementtilaasti

Viime aikoina kaikki tällainen työ tehtiin yksinomaan sementti-hiekkalaastin avulla, mikään muu ei ollut juuri siellä. Nyt myymälän hyllyt ovat täynnä erilaisia ​​liimoja. Mutta ne ovat paljon kalliimpia kuin sementti-hiekkalaasti.

Henkilökohtaisesti olen aina yrittänyt asettaa viimeistelykivi moderniin liimoihin, lähinnä Ceresitille. Mutta monet ihmiset, yleensä taloutta, vanhalla tavalla haluavat kiinnittää kiven sementtilaastiin. En sano, että tämä on huono, ei vain kiveä voi laittaa sementti-hiekkalaastiin.

 • Ensimmäinen kivilajit ovat hieman huokoisia, kuten liuskekivi, tumma graniitti ja kvartsiitti. Ne ovat kosteutta kestäviä materiaaleja, niiden absorptiotaso on melko alhainen ja siksi ne voidaan asettaa sekä liimalle että laastille;

Koostumukset Ceresitistä.

 • Tumma marmori, kevyt graniitti ja hiekkakivi kuuluvat keskipuhtaisiin kiviin. Teoriassa niitä voidaan edelleen asentaa yksinkertaiseen ratkaisuun, mutta tämä voidaan tehdä vain lämpimässä ja lauhkeassa ilmastossa. Yleensä tässä on parempi olla vaarassa ja ostaa hyvää liimaa;
 • Jos olet tekemisissä valkoisen graniitin, valkoisen marmorin, travertiinin ja minkä tahansa kalkkikiven kanssa, voit yksinkertaisesti pilata ne sementti-hiekkalaastilla. Nämä materiaalit asennetaan yksinomaan erikoisliima-aineeseen.

Tekokivistäkin kullakin on käsikirja, joka ilmaisee selvästi, minkä tyyppiset liimat tulisi käyttää asennukseen. Useimmissa tapauksissa liima otetaan raskaslaattoihin, vaikka poikkeuksia onkin. On parempi olla käyttämättä tavallista sementtilaatua keinotekoisten materiaalien asennukseen.

Valikoima tekokivestä.

Emäksen valmistus

Edellä mainittu liuskekivi tai muoviarkki vie nyt leijonanosan ulkomaisen julkisivun markkinoilta luonnonmateriaaleilla. Siksi jatkamme kaikkien toimintojen harkitsemista käyttämällä esimerkkiä liuskekivestä.

Ensinnäkin, sinun on tarkistettava säätiösi virheistä. Luonnonkivi on kova asia, joten se on asennettu joko kiinteään valettuun perustukseen tai FBS-lohkojen koostumukseen.

Jos kyseessä on kiinteä valettu versio, niin vain satunnaisia ​​tuloja tulee tuoda alas, mutta niitä on harvoin täytetty, koska monoliitti kaadetaan muottiin, ja se on usein tasainen. Lohkopohjassa luonnollisesti sinun on tiivistettävä kaikki saumat lohkojen välissä, tässä sementti-hiekkalaasti auttaa sinua.

Seuraava askel on peittää pohja alukkeella. Jos kyseessä on konkreettinen perusta, hyvä vanha konkreettinen yhteys on ihanteellinen työkalu. Teippi monoliitti voi ottaa mitä tahansa vaihtoehtoa.

Asennus verkkoon seinälle.

Mutta lohkon rakentamisessa pitäisi ottaa karkea jyvä. Ja koska FBS-lohkot ovat täysin sileitä, ne täytyy pohjustua vähintään 2 kerroksella.

Vaikka pohjamaali on kuiva, voit aloittaa toisen tärkeän valmisteluvaiheen. Käytännöllisesti katsoen kaikki raskaat runkorakenteet, jotka yleensä asennetaan laastiin, vaativat lisäpinnan vahvistamista, koska vain yksi liima, joka on erittäin hyvä tällaisen painon pitämiseksi, ei riitä.

Kellarin vahvistamiseen käytetään perinteisesti metalliverkkoa ketjunlenkkiä. Solukoko on parempi ottaa keskikokoinen tai pieni. Tällainen verkko kiinnitetään "Quick Installation" -tyyppeihin, joissa on laaja pesin.

Jos se on mahdollista, on parempi kiinnittää ristikko betonialustalle teräsrakenteisilla tappuilla. Mutta niiden käyttäminen betoniin, etenkin FBS-lohkoihin, joissa on yksinkertainen vasara tai kouristusvasara, on hyvin ongelmallinen. Tarvitaan rakennuspistooli, ja se maksaa paljon, ja vain ammattilaiset saavat sen.

Nyt monet omistajat lämmittävät säätiötä ja luonnollisesti talon kellarissa. Joten jos aiot asentaa eristeen, niin vain ekstrudoitu polystyreeni vaahto soveltuu kiveen. Nyt se tunnetaan paremmin nimellä Penoplex, vaikka se on vain tavaramerkki.

On kiellettyä asentaa tällaisia ​​eristeitä polystyreeniksi tai mineraalivillaksi pohjaan ja erityisesti raskaaseen kiviin sellaisenaan. Penoplex itse on liimattu betoniin "Ceresit CT83", minkä jälkeen siihen kiinnitetään ketjulinkki.

Menetelmä numero 1: luonnon tai keinotekoisen kiven asennus pohjaan

Rakennustarvikkeiden muovi myydään pääsääntöisesti pakattuina neliöhöyryihin. Voit silti valita levyn keskimääräisen paksuuden, mutta mittojen on oltava erilaisia ​​siellä. Muuten, jalustan viimeistely on parempi ottaa kiviä 20-30 mm paksu.

Kiven asettaminen ilman vahvistusta.

Joten, jotta ei "läpi" koko kasa, vie aikaa ja pura koko kivi välittömästi kolmeen paaluihin. Yhdessä paalussa, irrota suuret kivet, toisessa väliaineessa ja kolmasosa purkaa kaikki pienet.

Jos pohjan korkeus ei ylitä 1 m, on järkevää mitata samaa etäisyyttä maata pitkin ja koko mosaiikki. Riippumatta kuinka kummallista se voi kuulostaa, tämä menetelmä säästää paljon aikaa. Rakennusliima melko nopeasti asetetaan ja käytön aikana joka minuutti lasketaan.

On erittäin tärkeää, miten sijoitat alimman rivin, tarkemmin, mitä se luottaa. Yleensä on tarjolla 2 vaihtoehtoa:

 • Ensimmäisessä suoritusmuodossa maaperä valitaan ensin ja tuloksena oleva kuoppa täyttyy ja tulevaan sokea alueelle pilkkoutuu. Tässä tässä polkumyynnissä ja edessä. Mutta on melko epämiellyttävä hetki: kun et kaatuta, se lopulta istuu joka tapauksessa ja on olemassa todennäköisyys halkeamia pohjan päin;
 • Toinen vaihtoehto on jäykkä kiinnitys samalla teräskulman polkumyynnillä samalla, kun siipi on vähintään 45 mm. Mutta tiedätte, ennemmin tai myöhemmin, teräskärki kulkee ja vuoraus voi asettua. Vaikka tähän surulliseen hetkeen asti on noin 10 vuotta, sinulla on.

Tein hieman eri tavalla. Ensinnäkin, sinun on valittava keskikokoisia kuoleja, sinun on valittava siten, että ne ovat lähes täysin peitetty sokeiden alla.

Levyjen vapaa valinta.

Edelleen, tukemalla pakatun polkumyynnin, nämä kuolee istua rakennusliimalla. Meillä on tämä alempi tukirivi, ja niin, että se ei ajautuisi ajan myötä, lopetan työn, eli kun liima tarttuu, poraa reikiä laattojen läpi suoraan pohjaan.

Sitten anna sinkityt tai nikkelöidyt ankkuripultit näihin reikiin vähintään 10 mm: n poikkileikkaukseltaan. Näin ollen taatusti varmistetaan alhaisimmat säärisuojat.

Muovin yläreunan asettaminen on melko yksinkertaista. Ensin sinun täytyy liittää suurimmat fragmentit ja kaikki aukot, jotka väistämättä jäävät väliin, asetetaan keskikokoisilla ja pienillä kivillä. Liimaa levitetään seinälle ja liimalla ja kallolla, jossa on lovettu lasta.

Liima liimataan vahvistettuun seinään.

Kun liima tarttuu hyvin, sinun on peitettävä saumojen väliset kiviä. Näihin tarkoituksiin myydään erityinen laasti.

Voit ostaa sen missä tahansa rautakaupassa. Mutta on parempi ostaa se kivi, joten on mahdollista valita väri. Myyjät tarjoavat yleensä kiven.

Mitä tulee keinokiviin, kuten sanoin, sillä on selkeästi määritellyt ulottuvuudet. Ja se sopii suunnilleen samalla tavoin kuin tavallinen laatta.

Julkisivujen asettaminen.

Asettaessasi vakiolevyä varmistaaksesi, että aukkoja käytetään muovisia ristejä. Ja kun asennat joitain keino- kiven malleja, aukot eivät ole toivottavia. Joten, jos sinulla ei ole kokemusta ollenkaan, on parempi unohtaa suositukset ja asettaa kiven aukkoja, sitten hieroa saumoja. Uskokaa minua, se muuttuu laadullisemmaksi.

Yksinkertaisin järjestelmä kellarista.

Jos aiot lakata, voit aloittaa sen noin 3-4 päivän kuluttua, kun laasti ja liima ovat täysin kuivia. Prosessissa ei ole mitään monimutkaista. Aja vain pölyä ja levitä vähintään 2 kerrosta mitä tahansa vedenpitävää julkisivua.

Menetelmä numero 2: tee kiven sementti

Kiinteistön kynnyksen viimeistely tavallisen sementin avulla ei luonnollisestikaan ole yhtä ylellinen kuin graniitti tai muovi, mutta sillä on luovaa lähestymistapaa liike-elämään, sillä on oikeus olemassaoloon. Olen siis kohdannut maan kellariin.

Tällöin kivipeite simuloidaan. Itse tekniikka ei aiheuta vaikeuksia edes aloittelijoille. Muuten, ei ole tarpeen tasata betoni nauha tai tiivisteen saumat on lohko säätiö.

Sementin hiutaleet.

Sementtimerkki olisi otettava korkeammaksi, käytin M500: ta. Aluksi tavanomaista sementti-hiekkalaastia sekoitetaan standardisuhteessa 1: 3. Mutta ratkaisu on tehtävä hieman paksumpi kuin esimerkiksi muuraus. Loppujen lopuksi sinun on muodostettava "kivet" omiin käsiinsä ja sinun on varmistettava, että he eivät levitä.

Seuraavaksi yllämainitulla järjestelmällä pari kertaa peität betonia alukkeella. Ja kuten "kivet" muoto, veistää nämä "kivet" pinnalle kostutettu vedellä. Ihanteellisessa tapauksessa tietenkin on parempi täyttää vahvistusverkko. Mutta jos korkin korkeus ei ylitä puolta metriä, niin voit tehdä ilman sitä.

Kun kellari on edessä, anna sementti hieman tarttua, mutta ei täysin. Vaikka hän on vielä märkä, sinun täytyy tuoda kauneutta. Eli improvisoitujen kivien väliset rajat on merkitty liitoksella tai vain veteen kastetulla sormella.

Itse kiviä pyyhitään sienellä tai veteen kostutetulla korkilla. Tämä on välttämätöntä poistaa merkit kädestä, ja he uskovat minua pysyäkseen varmasti.

Mutta se ei ole kaikki: tässä muodossa kytkin näyttää, laita se lievästi, ei kovin kunnioitettava, joten 2-3 viikkoa sinun on maalattava se. Voit varmasti tehdä kauppa maaleilla ja lakoilla, mutta löysin hyvän suosittua reseptiä. Se näyttää hyvältä ja hinnalla varsin hyväksyttävänä:

 • Aluksi peität sinisen värikytkimen, ja sen yläpuolella kävele vielä kellertävällä sävyllä. Tulos on lähes täydellinen samankaltaisuus vihreän luonnonkiven kanssa;
 • Sinisen maalin valmistamiseksi tarvitset viisi prosenttia suolahapon liuosta ja lisää siihen kuparisulfaattia. Vakiosuhde on 1: 5 (vitrioli / happoliuos). Värin intensiteettiä voidaan kuitenkin säätää lisäämällä tai päinvastoin vähentämällä kuparisulfaatin määrää.
 • Jotta saat keltaisen sävyn, sinun on sekoitettava rautasulfaatti samaan happosuhteeseen. Tässä osuus on jo noin 1: 3. Me maalataan tavallisella harjalla. Ja älä pelkää kokeilla sävyjä.

Molemmat folk maalit valmistetaan päivän kuluessa. Eli aineosien sekoittamisen jälkeen liuoksen annetaan seistä 24 tuntia. Mutta toisaalta tällaiset kaappitossasi olevat maalit voivat olla niin kauan kuin pidät, tärkeintä ei ole unohtaa sulkea tiukasti.

Maaleja käytetään riviin, jonka tauko on korkeintaan 2-3 tuntia. Seuraavaksi sinun täytyy antaa heille hyvä liota, se voi kestää jopa 7 tuntia, minkä jälkeen otat harjan ja pese muurauksesi juoksevan veden alla.

Jos pidät siitä, pese sen jälkeen päivän jälkeen vedellä ja anna kuivua. Jos tulos ei ole tyydyttävä, voit toistaa sen uudestaan, mutta kaikki järjestetään minulle ensimmäistä kertaa.

Lakatusta varten samaa vesitiivis lakkaa käytetään ulkoiseen työhön, sinun täytyy käsitellä 2 kertaa tai enemmän, päättää itse. Se levitetään kuivalla pinnalla yksinkertaisella harjalla.

Vaikka lisäsin ja maalasin kaikki kivien väliset liitososat yksinkertaisella maalilla murroksen vaikutuksen parantamiseksi, se osoittautui melko vähän.

Sementtimaalaus vastakkaisella nivelellä.

johtopäätös

Luonnollinen tai keinotekoinen kivi viimeistely talon kellarissa, mielestäni sopii täydellisesti. Älä pelkää tehdä kaikkea itseäsi, mikään ei ole erityisen vaikeaa tässä prosessissa. Tässä artikkelissa oleva kuva ja video sisältävät vielä hetkiä kiven pohjajärjestelystä. Jos sinulla on kysyttävää, kirjoita ne kommentteihin, puhumme.

Keinotekoinen kivi jalustaan

Kellari on hyvin tärkeä osa taloa sekä toiminnallisesta että koristeellisesta näkökulmasta. Siksi kellarin koristelu on erillinen tehtävä, johon maaseudun mökki vie varmasti paljon huomiota. Useimmiten koristekiviä käytetään näihin tarkoituksiin - kallista materiaalia, jota ei ole suuressa määrin saatavilla kaikille. Mutta nykyään materiaalilla on halvempi vaihtoehto, joka ei ole alhaisempi sen toiminnallisissa ominaisuuksissa. Tämä on keinotekoinen kivi perusta.

Keinotekoinen kivi jalustaan

Mitkä ovat vaatimukset keinotekoisen kiven kellarista

Aloitetaan listalla vaatimuksista, joiden on täytettävä korkin laadukas viimeistely riippumatta siitä, mihin materiaaliin se on tehty. Tämä pätee täysin keinokiviin.

 1. Vedeneristys - kellari jatkuvasti altistuvat kosteudelle, joka putoaa siihen sekä sade ja lumi. Siksi viimeistely ei saisi kulkea veden läpi itseensä ja suorittaa suojatoiminnon - suojaamaan talon ja pohjan seinämien alaosaa kosteudelta ja asteittaisesta tuhoamisesta.

Keinotekoinen kivi pohjassa

Sivuseinämät keinokivestä

Sivuseinämät keinokivestä

Sekoita keinokivistä

Nyt on syytä kertoa, miksi keinokivestä on tullut niin suosittu materiaali koristamaan base. On huomattava, että tämä ei johdu pelkästään sen halvemmasta suhteessa luonnonmateriaaliin, koska on monia muita etuja.

 1. Mukavuus ja helppokäyttöisyys - moderneja keinokivilajikkeita luodaan siten, että ne voidaan sijoittaa alustalle ilman erityistä valmistelua. Siksi voit tehdä kaiken työn itse ilman houkuttelemalla ulkopuolisia asiantuntijoita ja käyttämättä rahaa heidän palveluihinsä.

Toinen esimerkki edessä

Puuhuoneen pohja

Viimeistelykiven asennus

Ainoa haittapuoli, joka estää joidenkin kodin omistajien käyttämästä keinokivää, on sen "luonnoton". Mutta täällä on ymmärrettävä, että materiaali on valmistettu samoista mineraalikomponenteista ja se toistaa alkuperäisen värin ja tekstuurin niin tarkasti, että on mahdollista erottaa ne vain läheltä.

Pohja keinokivelle

Tekokivetyypit

Nykyään rakennusmarkkinoilla edustaa valtava määrä erilaisia ​​keinokivikuvia. Jotta voisitte navigoida tässä monimuotoisuudessa, olemme tehneet taulukon, jossa esitetään tämän materiaalin päätyypit ja niiden ominaisuudet.

Tällä hetkellä on täysin vaihteleva ulkonäkö, muoto ja värialue materiaalien valmistettu keinotekoinen kivi.

Pöytä. Keinotekoinen kivi perusta - tärkeimmät tyypit.

Sementtipohjainen keinokivi

Polymer hiekkakivi

Joustava tekokivet

Kotitekoinen keinokivi

Se on tärkeää! On tarpeen erottaa erikseen sivuraide ja kellari-paneelit. Niissä on polymeeripohja, jossa on aukkoja kiinnikkeille rungossa ja lukitut toisiinsa. Ja niiden ulompi puoli voi olla betoniseosta tai polymeerejä. Mutta samalla se tarkkaan jäljittelee todellisen kiven värin, ulkonäön ja tekstuurin.

Kivi maaperän sivuraide

Kellari ja talo on vuorattu kivipaneelilla

Miten valita keinotekoinen kivi kellarista

Ennen kuin harkitsette keinokivien asettamista kellarikerrokseen, tarkastelemme suosituksia, joiden avulla voit valita laadukkaan viimeistelymateriaalin, joka on kaunis, vahva ja kestävä.

Valinta keinokivestä

Ensinnäkin kiinnitä huomiota keinotekoisen kiven hintaan. Muista, että vaikka se on halvempaa kuin luonnollinen, se ei voi olla liian halpaa. Jos materiaalin hinta on huomattavasti keskimääräistä markkina-arvoa alhaisempi, todennäköisimmin se on huonolaatuinen, mikä rikkoo teknisiä prosesseja. Tällainen kivi on hauras ja lyhytikäinen, sillä on myös merkittäviä eroja värissä ja rakenteessa, joka erottuu pohjasta ja pilaa sen ulkonäköä.

Toiseksi, jos puhumme keinokivestä sementtikannalla, kysy sitten myyjältä, millä muotilla materiaali on valettu. On toivottavaa, että se ei ole muovia tai kumia, mutta silikoni - sen avulla, tunnollinen valmistaja kykenee erittäin tarkasti välittämään luonnonkiven tekstuurin.

Silikoni-muotti valukappaleiden keinotekoiseen kiveyttämiseen sementtipohjalla ja siihen lisättyjen komponenttien valmistuksen aikana

Kolmanneksi, tarkasta keinotekoisen kiven pinta. Jos yhdestä laattapohjasta on useita eri värejä, heidän maalauksensa ei saa "kurottaa" toisiaan. Erilliset kivet tulisi näyttää kauniilta eikä niillä ole merkittäviä ulkoisia vikoja.

Yllä - esimerkki korkealaatuisesta laattojen tekokivestä. Alhaalla - avioliitto, näet, että maalaus on epätasainen ja "ryömii" eri värin elementillä, joka on merkitty punaisella nuolella

Neljänneksi yksikään keinokivestä ei saa olla reikien läpi. Tämä on selvä avioliitto, lyhytikäinen tuote. Sinun tukikohdassasi ei pitäisi olla.

Vesi joutuu tällaisiin reikiin keinokivellä. Seuraavaksi, kun lämpötila laskee, se jäätyy ja laajenee, tuhoaa maali, pilaa sen ulkonäön ja lyhentää merkittävästi käyttöikää

Viidenneksi tarkista, onko keinokuoren laatat takana. Niiden läsnäolo on välttämätön paremman "tarttumisen" viimeistelylle laattaliiman ja pohjan pohjapinnan kanssa.

Hylsyjä tarvitaan paremman "pito" viimeistelyn kanssa laatta liima ja pohjan pohja

Kuudenneksi, kun kyseessä ovat suorakulmaiset laatat, jotka jäljittelevät luonnonkiveä vain ulkopuolelta, materiaalilla pitäisi olla tasaiset reunat, jotka sopivat hyvin toisiinsa.

Ja lopuksi, kiinnitä aina huomiota ulkokäyttöön tarkoitetun päällysteen laatuun. Laskun pitäisi toistaa luonnollinen vastaava. Varmista myös, että materiaali on värjätty täydelliseen syvyyteen - tässä tapauksessa tulevaisuudessa, haketuksella ja tuulen vaikutuksesta, keinokivet eivät menetä alkuperäistä väriä ja pysyvät niin kuin valitsit.

Lisäksi leikkaamisen tai leikkaamisen yhteydessä on huomattava, että keinokivellä ei ole liian suuria (yli 0,5 cm) ulkomaisia ​​sulkeumia.

Se on tärkeää! On toivottavaa, että tavanomaisten laattojen lisäksi kulmakivikivi oli mukana. Tämä yksinkertaistaa ja vauhdittaa huomattavasti alustan asettamista.

Corner Stone -elementtielementti

Plinth koristelu keinokivellä laattaliima

Harkitse tavallisinta keinoa viimeistellä kellari keinokivellä - laatoituksella. Annamme tavanomaisia ​​askel askeleelta ohjeita siitä, kuinka työskennellä tämän aineiston kanssa. Kaikki, mitä siinä on mainittu, voidaan käyttää menestyksekkäästi jalustan koristamiseen keinokivellä.

Keinotekoiset kivirakennustyöt

Mutta ensin tarkasteltava työkalujen luetteloa, joka tarvitaan keinokivien asettamiseen:

 • rakennustaso;
 • mittanauha;
 • poraa suuttimen sekoittimella;
 • kivi leikkaava kone;
 • lasta ja lastalla;
 • harjalla;
 • useita harjoja;
 • injektointilaitteen injektio;
 • kiilat kivien aseman säilyttämiseksi;
 • vesisäiliöt, laattaliima sekä laastin valmistukseen.

Vaihe 1. Valmista pohjapinta, jos on merkittäviä (yli 5 mm: n) epätasaisuuksia - kipse sitä. Sitten käytä johdonmukaisesti kaksi pohjamaalikerrosta, jotka tarjoavat parhaan mahdollisen "asettamisen" laattaliiman pinnoille.

Aluke-seoksen valmistus

Se on tärkeää! Kun työskentelet tiilistä valmistetulla socle -alueella, on hyödyllistä tutkia sitä keinolla, jolla estetään suolan erittyminen. Ilman tätä, laattaliiman tarttuminen talon pintaan on huomattavasti huonompi, joten maali kestävyys kärsii.

Vaihe 2. Suorita alustava merkintä - Määritä, mitkä kivet seisovat missä paikoissa. Kiinnitä erityistä huomiota kulmiin ja ylhäältä. On hyödyllistä esitellä kivet samassa järjestyksessä, jossa ne kiinnitetään pohjan pintaan. Samalla tarkista, kuinka hyvin ne sopivat yhteen, ja jos niiden välissä on näytteitä, jotka erottuvat vakavasti yleisestä värivaihtoehdosta.

Kivet asetetaan samaan järjestykseen, jossa ne kiinnitetään korkin pintaan

Keinokivestä tehtyjen kulmaelementtien läsnäolo on merkittävästi sopiva alustalle tai muulle pinnalle

Vaihe 3. Käytä harjaa puhdistamaan keinotekoisten kivien sisäpinta sementtidestä - vaaleaa vaahtomaista kerrosta.

Kiven sisäpinnan puhdistaminen

Vaihe 4. Valmistele laattaliima. Tee näin noudattamalla paketin alla olevia ohjeita sen alta. Sekoittaessasi varmista, että käytät sekoittimella - vain tällä tavoin voit saavuttaa homogeenisen koostumuksen, joka pitää pohjaasi lopullisesti ja pitkään.

Noudata valmistajan ohjeissa annettuja osuuksia.

Keittäminen laatta liimaa

Vaihe 5. Levitä 5 mm: n paksuiselle laattaliimakerrokselle keinokivestä selkällä. Älä jätä sellaisten paikkojen pinnalle, joita ei ole peitetty liimakoostumuksella - tämä vähentää merkittävästi maalin loppua.

Liimaa levitetään keinokivin takapuolelle.

Vaihe 6. Kiinnitä kiven varovasti alustan haluttuun kohtaan. Samalla siirrä sitä hieman sivuille niin, että laattaliima "tarttuu paremmin" pohjaan.

Kiinnitys keinokivestä

Vaihe 7. Poista ylimääräinen laattaliima varovasti yksittäisten leikkuulaitteiden välisistä liitoksista.

Tässä vaiheessa valmistetaan käsikirja keinokivestä, jossa ei ole "saumoja". Tulevaisuudessa sinun pitäisi vain toistaa edelliset vaiheet ja korjata yksi laatta toisensa jälkeen. Mutta jos valitsit viimeistelynesteen muodostamien "saumojen" avulla, muista lukea tämän osan seuraava ohje.

Vaihe 1. Aseta yksittäisten keinokivien elementit samalla periaatteella kuin aikaisemmissa ohjeissa, mutta noudattamalla aukkoja, joita myöhemmin käytetään laastia varten. Määritä tarkat mittasuhteet kiinnittämällä muovin tai puun kiilat levyjen väliin.

Keulat elementtien välisten tarkkojen aukkojen säilyttämiseksi

Vaihe 2. Valmistele laastin sekoitus ja vedä se rakennusinsyöttöön.

Vaihe 3. Levitä ura laastilla keinokivikuvioiden välisiin aukkoihin käyttäen ruiskua. Kerroksen paksuus valita omat, jotka perustuvat henkilökohtaiseen mieltymykseen.

Erotukset täytetään valmistetulla seoksella.

Vaihe 4. Käytä kapeaa lastalla tai muulla vastaavalla työkalulla sileää laastia, joka levitetään keinokivikiven päälle.

Keinotekoisen kiven valmistaminen saumalla

Keinotekoinen kivi, joka asetetaan alustalle millään tavoin, vaatii pakollista vettä hylkivää käsittelyä - yhdiste, joka suojaa maalia kosteudelta, auringonvalolta ja muista tekijöistä.

Video - Koristeellinen kivi. Sivuseinät

Runko koristeet koristella keinokivellä kehyksessä

Yksittäisten sementtipohjaisten laattojen lisäksi keinotekoinen kivi valmistetaan paneeleina, jotka ovat samanlaisia ​​kuin sivuraide. Heidän asennuksensa ovat suuria eroja, joita opit seuraavien vaiheittaisten ohjeiden avulla.

Vaihe 1. Aloita koristelu kellariin keinotekoisella kiviportaalla rungon valmistuksen kanssa. Voit tehdä tämän käyttämällä joko puupalkkia tai metalliprofiilia, kuten kipsilevylle. Kehys sisältää alemman ja ylemmän trimman, pystysuorat pylväät ja välitason vaakasuuntaiset palkit.

Kellarikankaan kehyksen on oltava vahva - sen on kestettävä runsaasti paneeleita, joilla on keinotekoinen kivi

Se on tärkeää! Ennen kellarinsuojan asentamista on järkevää käyttää kehyksen valmistuksen aikana muodostettua vapaata sisäistä tilaa ja eristää rakenne mineraalivillalla tai vaahtopaneelilla.

Vaihe 2. Irrota kellarikerroksen kansi ja aseta paneeleiden "kiinnitys" runkoon. Tällöin todennäköisesti koko paneelin korkeus ei läpäise - sinun on leikattava ne joko ylhäältä tai alhaalta.

Pakkaamattomien paneelien täytyy yrittää

Vaihe 3. Asenna kulma-alueet ja profiilit, joita käytetään jäljellä olevien pinnoituselementtien kiinnittämiseen.

Nurkkapaneelien ja profiilien asennus

Vaihe 4. Leikkaa paneelin vasen reuna niin, että se on täysin pysty. Asenna se kehykseen. Sitten asenna toinen paneeli kiinnittämällä se sivuun ensimmäisellä käytöllä. Rungon yläosa on kiinnitetty ruuveilla, ruuvaa ne tiukasti viimeistelymateriaalin reikien keskelle.

Pohjalevytuoli

Se on tärkeää! Ruuveja, jotka pitävät kellarin reunuslevyä, ruuvatta kehykseen ei pysähtymiseen asti, mutta pinta ja kiinnityspään välinen välys noin 1 mm. Tämä on välttämätöntä polymeeripohjan aikaansaaman pinnoitteen lämpölaajenemisen kompensoimiseksi.

Vaihe 5. Samalla periaatteella asenna loput kellarista. Tällöin ylä- tai alaviivat on leikattava, jos ne eivät sovi korkeuteen.

Jäljellä olevien paneelien asennus

Vaihe 6. Aseta keinotekoisten kivilaattojen asennus erikseen pohjan "vaikeisiin" paikkoihin - jossa ilmanvaihtoputki menee, jos kaasuputki tulee taloon tai jossa on kellarissa oleva ikkuna. Sitten asenna metalliputki päälle, mikä suojaa pintaa liialliselta kosteudelta.

Tässä asennuksessa koristelu kellarista keinotekoinen kivi muodossa sivuraide paneelit voidaan katsoa onnistuneesti päätökseen.

Julkisivuhiekkakivi

Nykyaikaisessa rakentamisessa hiekkakiveä käytetään melko laajalti, pääasiassa julkisivuille. Tällaiset rakennukset näyttävät erittäin houkuttelevilta, ja lisäksi niillä on useita etuja toiminnan kannalta. Ennen kuin valitset hiekkakiviä vastakkaisena materiaalina, on tarpeen tutkia kiven erityispiirteitä ja sen kanssa työskentelyä koskevat säännöt.

Keinotekoinen kivi itse alustalle

Menetelmän ydin on se, että pohjaan levitetään sementtipohjaisen laastin kerros. Sen jälkeen improvisoitujen työkalujen avulla muodostetaan pintaa, joka jäljittelee kiven ulkonäköä ja tekstuuria. Kellarin viimeistelyn menetelmä soveltuu hyvin niille asunto-ostajille, jotka syystä tai toisesta eivät halua käyttää rahaa valmiin materiaalin hankintaan ja niille, jotka haluavat tehdä kaiken työn itse.

Kun haluat muodostaa keinokiviä alustalle, tarvitset seuraavat materiaalit.

 1. Magnesium levyt pohjaan sementtilaastilla.
 2. Deep penetration primer - betoniliuoksen paremman tarttumisen pohjan pääpintaan.
 3. Tile liima on perustana ratkaisu kerroksen keinotekoinen kivi. Vaihtoehtona on se, että käytetään julkisivun tai tavanomaisen hiekan ja sementin seosta.
 4. Vaaleat ja tummat maalit ovat välttämättömiä, jotta saadaan kerros sementtilaasti, joka jäljittelee luonnonkiven ulkonäköä.

Lisäksi, jotta muodostat kerroksen keinokivestä pohjaan tarvitset:

 • säiliöt liuoksen, veden ja maalin sekoittamiseksi;
 • poraa suuttimen sekoittimella;
 • rakennustaso;
 • koristelevy tai spatula;
 • työkalu kivien välisten liitosten muodostamiseksi - ruuvimeisseli tai jotain vastaavaa;
 • sienellä luodaan kivirakenne;
 • harjat betoniliuoksen yksittäisten elementtien puhdistamiseen ja pyöristämiseen;
 • maalivärit ja maalitelat.

Vaihe 1. Valmistelu - lopeta pohja lasimagnesiumlevyillä. Ne paremmin "asettamalla" betonin kanssa parantavat kestävyyttä keinokivestä, joka muodostuu ratkaisusta.

Vaihe 2. Peitä lasi-magnesiumlevyt kahdella kerroksella syvälle läpäisevää aluketta. Käytät toista kerrosta vasta ensimmäisen kuivaamisen jälkeen.

Vaihe 3. Sekoita erikseen säiliössä aiemmin mainittujen komponenttien betoniliuos. Käytä työtä sekoittamalla pora porakoneella. Tuloksena olevan liuoksen tulisi olla paksu, muovi ja homogeeninen.

Vaihe 4. Ota valmis betoni laastilla lastalla tai lastalla ja aloita levittämään pohjan pintaan. Samaan aikaan tee työ mielivaltaisesti, jotta saavutetaan täysin tasainen kerros ei ole vain tarpeeton, vaan jopa haitallinen - muista, että viimeistelyn tulisi toistaa luonnonkiven ulkonäköä.

Liuos liu'utetaan socle-pinnalle

Vaihe 5. Odota, kunnes käytetty liuos alkaa kuivua hieman.

Liuoksen pitäisi kuivua hieman

Vaihe 6. Merkitse vaakasuorat viivat, joiden suhteen kiven liitokset muodostuvat. Tätä varten käytä tavallista rakennustasoa - valitse oikea paikka ja anna työkalu kulmassa alustaan ​​niin, että jäljellä on jäljellä ratkaisua.

Rakennustasolle on suunniteltu vaakasuora viiva.

Toinen rivi on suunniteltu.

Se on tärkeää! Kellarin keinokivien sisustuksen muodostaminen sementtilaastikerroksesta suoritetaan pieninä osina pitkin pituutta. Tämä johtuu siitä, että ei ole mahdollista tehdä kaikkea kerralla - käytetyllä seoksella on aikaa kuivua tässä vaiheessa. Kun työskentelet uuden sivuston kanssa, harkitse ulkonäön ulkoasua, jonka olet aiemmin muodostanut. Sivustojen välisiä siirtymiä ei pidä erottaa toisistaan.

Vanhan "paikan" nivelet, joissa kerros tekokivestä tehtiin melko kauan sitten ja uusi, jossa suurin osa työstä on vasta valmistuttu

Vaihe 7. Ruuvitaltalla tai muulla vastaavalla työkalulla irrotetaan osa alustaan ​​kiinnitetystä laastista ja muodostavat saumat viimeistelykivien väliin. Älä heitä pois seosta, joka on poistettu työn aikana, mutta kerää se erilliseen astiaan - myöhemmin seos (seos) on tarpeen, jotta sementti saisi samanlaisen tekstuurin kuin todellinen luonnonkivi.

Ruuvimeisselistä tehdyn työn jälkeen jätetyt saumat on merkitty punaisella nuolella tässä kuvassa.

Saumojen muodostamisprosessi

Useita valmiita saumoja

Vaihe 8. Käytä sopivasti valittuja alueita, jotka sijaitsevat pohjassa olevasta liuoksesta, lisää sementtiseoksen määrää. Tämä on välttämätöntä lisäämään "tilavuutta" keinokivelle ja luotettavamman luonnollisen viimeistelyaineiston jäljentämiseen.

Lisäliuoksen levittäminen lisää "irtotavarana"

Vaihe 9. Liota sieni kauhaan vettä ja purista sitä. Sitten kävele betonilla. Levitä sieniä liuosta vasten ja hieman sileä se, muodostavat aidon kiviä muistuttavan tekstuurin.

Kivenmuodostuksen muodostuminen sienellä

Esimerkki valmiista rakenteesta

Ylhäällä ja vasemmalla näet lohkot, jotka ovat käyneet läpi muodostumisen ja ulospäin jo muistuttavat todellista kiveä koristeluun kellarista.

Vaihe 10. Märkää harja ja kulje sitä "kivien" välissä kivien välissä. Tämä helpottaa niiden reunoja ja tekee viimeistelystä luonnollisemman. Lisäksi tällainen toiminta on välttämätöntä huokoisten alueiden torjumiseksi, jotka voivat myöhemmin romahtaa äkillisten lämpötilan muutosten aikana.

Liitosten reunat tasoitetaan harjalla.

Vaihe 11. Muurausliitosten harjaamisen aikana älä unohda helposti kostuttaa pohjaan levitetyn betoniliuoksen pintaa.

Kosteuttaa pinta

Vaihe 12. Odota, kunnes laasti, josta keinokivi on muodostettu, on täysin kuiva. Sitten peitä se useilla kerroksilla maalata jäljitellä luonnollisen materiaalin ulkoasua. Käytä ensimmäistä kertaa kevyitä sävyjä, aseta sitten tumma. Sekoita ne vedellä kostutetulla sienellä.

Keskellä näet pohja-alueen, jota ei ole vielä käsitelty tummalla maalilla. Voit myös nähdä, että pohjaan valittiin useita sävyjä - tämä antaa maaleille paremman sopivuuden luonnonkiviin, joka ei ole yhtenäinen ulkonäkseen.

Harjaamalla tumma maali yhden "kivien" reunoista

Ruiskutetaan levitetty maali sienellä ja sekoitetaan perusvarjon kanssa

Työn lopussa sinulla on kauniin korokkeen koristelu keinokivellä, joka menestyksellisesti täyttää sekä suojaavan että koristeellisen toiminnon.