Vaahtolohkojen emäkset: hyvät ja huonot puolet

Talon rakentamisessa kellarissa on sekä sen etuja että haittoja. Lisähuoneisiin liittyvien hankkeiden haitat ovat korkeammat rakennuskustannukset ja tietyt vaikeudet työn suorittamisessa. Toisaalta ylimääräisellä kerroksella on monia etuja.

Rakennamme pohjakerroksessa

Alakerta: rakenna vai ei?

Joten rakentamalla pohja onnistuu:

 • · Tilojen säästäminen ulkorakennuksiin, mikä on erityisen tärkeää pienillä alueilla;
 • · Sijoittaa siihen autotalli, ruokakomero, kattilahuone tai tilaa muuhun tarkoitukseen;
 • · Käytä kellarin kattoa terassina;
 • · Lisäilman läsnäolon takia lattiat ovat ensimmäisessä kerroksessa huomattavasti lämpimämpiä.

Kellarin rakentamista suositellaan niillä alueilla, joilla maastossa on monitasoinen helpotus.

Kun valitaan rakennusmateriaali kellarin rakentamiseen, on otettava huomioon, että suurin osa siitä on maassa. Asiantuntijat suosittelevat käytettävän materiaalia, jossa on huokoinen rakenne pohjakerroksen seinien asentamiseksi, mikä ei kerry ylimääräistä kosteutta. Vaahtolohkojen pohjakerros - yksi sopivimmista ratkaisuista ongelmaan. Vaahtolohkojen heikko kyky kuumentaa lämpöä takaa täysin hyväksyttävän lämpötilan jopa huoneessa ilman lämmitystä ja materiaalin suhteellisen alhaiset kustannukset mahdollistavat kustannusten pienentämisen. Lisäksi lohkojen asettaminen voidaan tehdä käsin ja lyhyeksi ajaksi.

Suunnittelu ylimääräisestä kerroksesta

Yleensä vaahtoblock-talon projekti, jossa on kellari, koostuu seuraavista tiloista: varastotila, kattilahuone, autotalli, jossa on erillinen uloskäynti, työpaja. Pohjakerroksessa voit suunnitella tilava terassi, jonka lattia on samanaikaisesti osa kellarin kattoa. Yksi alla olevista kuvista on projektin mahdollisista vaihtoehdoista.

Pohjakerroksessa voit myös sijoittaa saunan tai kylpyammeen, kuntosalin tai biljardihuoneen. Jos huoneen katon korkeus on yli kaksi metriä, voit suunnitella majoituksen olohuoneen, keittiön tai olohuoneen kellarissa. Suunnitellessasi suunnitella muita kuin teknisiä huoneita, on suositeltavaa tuottaa ikkunoita luonnon valaistukseen projektissa.

Jos tontilla on monitasoinen helpotus ja huoneen taso on alemmassa pisteessä, kellarissa on parasta sijoittaa autotalli. Joten on mahdollista säästää työtä rakentamisen poistuminen.

Toinen tapa säästää rakentamisen aikana on lattian järjestäminen kellarikerroksen yläpuolelle ullakolla. Samanaikaisesti seinät tehdään ohuemmiksi ja vastaavasti kevyiksi, ne suorittavat lisälämmöneristyksen toisella lämmittimellä.

Säätiön asettaminen

 1. Vaahtolohkojen kellarikerroksen rakentaminen omilla kädillä tulisi alkaa säätiön valmistelusta. Ennen kaivamaan kaivoa, määritä, kuinka lähellä pohjavettä on maan pinnalle. Vesi, joka on liian lähellä, saattaa vaatia lisää kuivatusta.
 2. Rakennustyömaalla tehdään asianmukaiset merkinnät ja kaivetaan kaivaa. Laakerin seinien ja väliseinien alapuolella on tarpeen kaivaa kaivannot liuskalustan säätämiseksi. Niiden syvyys ei saa olla alle 60 cm. Pohjan leveyden on oltava suurempi kuin seinämän paksuus 10 cm.
 3. Kaivannon pohjalle kaadetaan kerros ryöstöä. Rakenteen parantamiseksi betoni asetetaan rauniolle ennen vahvistamista. Tätä tarkoitusta varten on parempi käyttää 10 mm halkaisijaltaan olevia metallitankoja.
 4. Kaivosta ja muottipesästä kaadettava betoni on kuivuttava. Yleensä tämä prosessi kestää 3-4 viikkoa. Mitä kauemmin liuos kuivuu, sitä vahvempi pohja on. Kosteuden haihduttamisen hidastamiseksi säätö voidaan peittää kalvolla, ja pinta levitetään säännöllisesti vedellä.
 5. Kun betonipohja on täysin kuiva, kaikki vedeneristysmateriaalit asetetaan pohjan kehäksi. Nyt voit alkaa rakentaa kellari vaahtolohkojen taloon.

Vaahtopanos muuraustekniikka

Pohjakerroksen omien käsien asettaminen on yksi talon rakentamisen vaikeimmista vaiheista. Tämä johtuu siitä, että pääkuorma putoaa pohjaan. Päätehtävänä on jakaa se tasaisesti, varmistaen alakerroksen lujuuden ja luotettavuuden.

 1. Ensisijaisesti vedeneristysmateriaalille asetetaan sementtirauta.
 2. Sen jälkeen, kun se kuivuu, ensimmäinen lohkoryhmä voidaan asettaa tuoreen sementtikerroksen päälle. On parempi aloittaa talon kulmista ja siirtyä seinien keskelle, keskittymällä kulmista asetettuihin majakkajohtoihin. Jokainen lohkon rivi välittömästi asennuksen jälkeen peitetään vedenkestävällä koostumuksella. Jos näin ei tapahdu, materiaalin sisällä oleva kosteus vähentää huomattavasti lämmöneristystä.
 3. Vaahtolohkojen asennus voidaan tehdä sementtilaastilla ja erityisellä liimalla. Liimaa käytettäessä saumojen leveys on noin 3 mm, mikä vähentää jossain määrin lämpöhäviötä. Suunnittelun edelleen vahvistamiseksi metalliset liitokset sijoitetaan 3-4 riviä vaahtolohkojen väliin. Käytettäessä sementtilaastin vahvistusta upotetaan saumaan. Tapauksessa, jossa liimaa käytetään muuraukseen, pienet urat leikkaavat pitkin talon koko kehää pitkin lohkojen tangot.
 4. Voit oppia lisää vaahtolohkojen oikean asennuksen tekniikasta seuraavassa videossa.

Rebar kokoonpano

Kellarikerroksen viimeistelyn jälkeen on tarpeen valmistaa pohja lattialaattojen asennusta varten. Vahvavyön täyttämiseksi muottiin asennetaan muurauksen yläreunaan. Ensi-hitsatut raudoituskehykset on sijoitettu sisään. Seuraavaksi muottipesät on peitettävä polyeteenillä ja voit kaataa betonia. Tärinän tiivistymistä suositellaan käytettäväksi liuoksen kaatamisen yhteydessä. Tuloksena saatavaa lujitushihnaa käytetään lattian asennukseen kellarissa. Tehdä talon myöhempää rakennetta käyttäen vakiomenetelmää.

Rakennamme vaahtobetonin talon kellarilla omiin käsiimme

Talon nauha-pohja on täytetty, jäädytetty ja päivät, joille se tarvitsee sataprosenttisen kovuuden hankkimiseksi, säilyivät hengissä. On aika tehdä talon kellarista. Miksi sitä tarvitaan, mistä ja miten rakentaa, kerromme sinulle.

Minun on sanottava, että ne ovat rakentaneet ei-ammattilaisten määrä 2 henkilöä. Kuten se näytti oikealta meille, teimme niin tutkimalla tärkeitä kysymyksiä kirjoista ja artikkeleista. Rakentaminen kesti 2 viikkoa.

Mikä on talon perusta ja mihin se on?

Suuri Neuvostoliiton sanakirja kirjoittaa: "Kellari on rakennuksen, rakenteen, muistomerkin, pylvään ja vastaavien rakenteiden jalka, joka sijaitsee pohjalla ja usein ulkonevat rakenteen yläosien suhteen. Voi olla koristeellisesti vuorattu. " Yksinkertaisemmalla tavalla tämä on se, mikä on säätiön ja suoraan talon seinän välissä. Tarjoaa ennen kaikkea nostaa talon maanpinnan yläpuolelle ja suojaa ensimmäisen kerroksen lattiaa kostealta. Myös koko talosi kuva riippuu siitä, miten leikata pohjaa. Koossa on myös vaihteluja - 0,5 metristä 3-4 metrin korkeuteen, jos pohjakerros on tarkoitettu. Meidän tapauksessamme perusmittarin korkeus on 1 metri.

Kun sinun tarvitsee rakentaa kellarissa kotona

Ennen kuin kaadat pohjaa ja rakennat pohjaa, sinun on ensin selvitettävä maaperän jäädytyksen syvyys, itse maan tyyppi ja sen huurteinen turvotus. Meidän tapauksessamme se on pilkkoa, jäädytyssyvyys on 90 cm. Koska talosta tulee 1,5 kerrosta hiilihapotettua betonia, jossa on parkettilattia, laskujen mukaan sen paino maksimikuormalla on noin 3 kg per 1 cm: n neliö, mikä itse asiassa on melko helppo koti. Pohjaveden perustusta suositellaan syventävän jäätymisen alapuolelle niin, että maaperän pakkasen paine ei työnnä valopäätä pinnalle. Tämä johtaa säätiön muodonmuutokseen, seinämien halkeamiin ja talon tuhoamiseen. Eli sinun täytyy rakentaa pohja siinä tapauksessa, että on syytä syventää perusta.

Mitä ja miten valita materiaalia

Nyt on hyvin usein mahdollista tavata pohja, joka täytetään samanaikaisesti säätiön kanssa. On myös mahdollista laittaa tiiliä (jos talo on myös rakennettu tiilestä), betonipohjan lohkojen kiviaineksesta, mutta kaikki nämä menetelmät ovat liian pitkiä tai liian kalliita tai sisältävät lisävarusteiden käyttöä. loppusijoitus ei ollut.

Siksi käytimme vaahtolohkoja. Ne ovat joskus hämmentyneitä ilmastettuina, mutta turhaan! Nämä ovat erilaisia ​​materiaaleja ja sinun on työskenneltävä niiden kanssa eri tavoin. Sekä tämä että toinen - lohkot kooltaan 20 * 30 * 60. Näiden koon vuoksi on vaikeaa ja helppoa työskennellä samanaikaisesti. Haittana on, että ne ovat melko raskas (noin 20 kg), ja plus on korkea laskutusnopeus. Vaahtobetoni, josta meidän lohkojen D600-merkit on valmistettu standardien mukaan, on kestettävä vähintään 14 kg per 1 cm neliö, mikä on meille melko tarpeeksi. Mutta jos sinulla on mahdollisuus käyttää tuotemerkkiä D800 - älä epäröi! Parempi anna sen olla turvamarginaali.

Toinen vivahde. Asennettaessa vaahtolohkoja sinun on valmisteltava pohjan pinta: taso ja vedenpitävä. Mitä parempaa pinnalla, jolla vaahtobetonialustat on asetettu, sitä parempi.

Valmis nauhan pohja rakentamiseen talon kellarista, vedeneristys katetusta materiaalia.

Miten rakentaa

Merkitään oppaat ensimmäisen vaahtolohkon rivin asettamiseksi samalla tavoin kuin tiiliä varten. Yllä olevassa kuvassa näkyy 10 cm alapuolella oleva kalastusviiva. Tämä tehdään sen varmistamiseksi, että kellari seinä on mahdollisimman tasainen. Asennettuna sementti-hiekkalaastilla, tasoitteella ja tasolla aseta ensimmäinen rivi. Muista tarkistaa pinotut lohkot ja korjaa se tarvittaessa kumivasaralla.

Ensimmäinen rivi vaahtobetoni lohkojen pohjan talomme.

Täytä aukot samalla ratkaisulla. Odotamme sementin kovettumista ja siirtymistä seuraavaan vaiheeseen - armopoyat. Jotta perustaamme olisi mahdollisimman vähäinen muotoutuminen, joka johtuu erilaisista luonnollisista ilmiöistä, sitä on vahvistettava, toisin sanoen vahvistaa vahvistusta kehän ympärillä.

Tätä varten leikkaamme 4-5 cm: n leveyden ja syvyyden haaran ja asettamme vahvistuksen, joka on aikaisemmin taivutettu oikeisiin paikkoihin.

Veistetty ura, jossa sisäpuolella oleva vahvike. Leikkaamista varten käytimme kädessä pidettävää pyörösahaa.

Kierrä talon pääosan ympärysmitta.

Täytä vahvistamme sementillä ja odota sen kovettumista.

Hylkää lujilla ja sementillä.

Edelleen - helpompaa. Levitimme vaahtolohkojen toisen ja kolmannen rivin, unohtamatta niiden siirtämistä sivulle, vähintään 10-15 cm suhteessa edelliseen riviin. Älä vain unohda seinien tasaisuutta. Sileämpi rakenne - vähemmän kuin lopputuloksen ongelmat.

Toinen ja kolmannen rivin alku.

Mitä sinun täytyy muistaa, kun rakennamme talon kellarissa

Rakentamisen aikana on erittäin tärkeää unohtaa viestisi, joka pitäisi olla omassa talossa, joten sinun ei tarvitse ajatella "Miten leikata reikä seinään ilmanvaihtoa varten?". Tehdään tämä neljäs rivi, ensiksi merkitsemme, ja sitten upotamme putket tuuletukseen kellarista ja vesihuollosta.

Sisäänrakennetut putket kellarin ilmanvaihtoon.

Meillä upotettiin metalli-muoviputkia, joiden läpimitta oli 10 cm, sitten käytettiin niitä tunnelina halkaisijaltaan pienemmille vesijohtoputkille.

Sisäänrakennetut putket veden syöttöön ja viemäröintiin.

Koska vahvistimme vain ensimmäisellä rivillä olevan pääalueen (jossa on 1,5 kerrosta), vahvistamme kuistia erikseen, myös kolmannen rivin tasolla. He tekivät tämän yksinkertaisella tavalla asettamalla lujituksen sementtikerrokseen, jolle neljäs rivi asetettiin.

Hyvin vähän jää! Aseta neljäs ja viides rivi loppuun, ja viides rivi vahvistetaan myös panssaroidulla vyöllä.

Kannen viides rivi, jossa on uraa ankkurin alla.

Valmis! Odotamme, että kaikki voimistuu ja kovenee, ja me leikata pohjan, niin että se on vähemmän alttiina ulkopuolisille negatiivisille vaikutuksille.

Vaahtolohkojen kellarin rakentaminen: materiaalin ominaisuudet ja asennus

Vaahtobetonin kellarilohkot ovat nykyaikaisia ​​ja edullisia vaihtoehtoja kalliimmille materiaaleille. Kuten klassinen tiili, vaahtobetoni säilyttää lämpöä hyvin huoneessa. Tämä materiaali on ympäristöystävällistä, palonkestävää ja sillä on pieni osuus.

Huokoisen rakenteen ansiosta se on helppo leikata ja käsitellä täsmällisemmin. Myös henkilö, jolla ei ole kokemusta ja erikoiskoulutusta, voi sijoittaa asianmukaisesti vaahtobetonialustoja.

Vaahtobetonilohkojen rakenteet

Rakenteiden rakentamista lohkoista on noudatettava useita periaatteita:

 1. Vaahtopäällysteen rakentamisen aikana suositellaan vaakasuoran ja pystysuoran metallivahvistimen vahvistamista.
 2. Vaahtolohkojen pohja on sijoitettu sokean alueen yläpuolelle betonirainan pohjalle.
 3. Lohkot kiinnitetään yhdessä vahvistetun hihnan kanssa.
 4. Ulkopuolelta vedeneristys on tehty, jotta sateet pääsevät kellarikerrokseen.

Vaahtojen käyttö vähentää rakentamisen kustannuksia, mikä selittää sen suosion. Kuitenkin, jos alueen ilmastolliset olosuhteet eivät ole ihanteellisia, monoliittinen pohja, joka on tehty betonista tai kiinteästä tiilestä, pysyy parhaimpana vaihtoehtona yksityiselle talolle. Vaahtobetoni kestää 1-2 kerrosta, mutta kylmässä ja kosteassa ilmastossa tämä materiaali ei välttämättä oikeuta säästöön.

Vaahtobetonin valmistus

Vaahdolohkot tehdään betonin pohjalta lisäämällä hiekkaa, vettä ja vaahtoavaa ainetta. Vaahdon muodostamiseen käyttäen luonnollisia hartsipuita, eläin- ja kasviproteiineja sekä synteettisiä materiaaleja. Paineessa oleva nestemäinen vaahtobetoni kaadetaan muotteihin, minkä jälkeen se jäätyy luonnollisessa lämpötilassa ilman autoklaavien käyttöä. Vaahtobetonin komponenttien mittasuhteet määräytyvät sen tuotemerkin ja laadun mukaan.

Vaahtolohkojen valmistuksen ominaisuuksilla voit tehdä eri kokoisia ja muotoisia osia. Kevyt solukalvon lohkot kuljetetaan kätevästi rakennustyömaalle. Vaahtobetonia voidaan leikata veitsellä tai konstruktipatella ja rei'ittää putkien ja apuvälineiden asentamiseksi.

Kellari on rakennettu vaahtobetonista D600, D700 ja uudempi. Vaahtolohkoja on helppo valmistaa ilman erikoislaitteita, joten materiaalin laatu riippuu valmistajan rehellisyydestä ja pätevyydestä. Käsitellän menetelmän mukaisten vaahtolohkojen tiheys voi olla pienempi kuin määritetty merkintä, joka johtuu tuotantostandardien ja huonolaatuisten komponenttien noudattamatta jättämisestä. Siksi on suositeltavaa ostaa vaahtobetonia luotettavalta toimittajalta, joka on todistanut markkinoilla.

Vaahtolohkojen edut

Tämän materiaalin edut voidaan korostaa:

 • Vaahtobetoni on yksi kustannustehokkaimmista rakennusmateriaaleista. Vaahtolohkojen käyttö mahdollistaa alhaisimman hinnanalustan rakentamisen.
 • Vaahtolohkon koko on paljon suurempi kuin tavallinen tiili, ja paino on pieni solukkorakenteesta johtuen. Tällaisten lohkojen asettaminen on riittävän helppoa ja rakentaminen vie vähemmän aikaa.
 • Tämän tekniikan ansiosta voit luoda minkä tahansa muotoisia lohkoja, mikä helpottaa asennusta entisestään. Vaahtopetonia, jolla on vähän vaivaa, voidaan leikata ja rei'ittää kotikäyttöön.
 • Vaahtolohkot on liitetty toisiinsa erityisellä liimalla. Tämä mahdollistaa pienet ompeleet ja estää kylmän tunkeutumisen aukkojen läpi.
 • Vaahtolohkojen käyttö lämmittää sisätiloja ja vähentää lämmityskustannuksia. Myös vaahdolla on hyvät äänieristysominaisuudet.
 • Suljettu solumateriaali ei salli kosteutta eikä höyryä astumaan kellariin. Se ei kaadu ja ei laajenna vedestä kylmäkauden aikana.
 • Vaahtolohkot ovat pois päältä. Toisin kuin betoni, vaahtolohkon pinta ei halkeile, kun se altistuu korkeille lämpötiloille ja venttiili on luotettavammin suojattu lämmityksestä tulipalon sattuessa.
 • Vaahtobetoni on ympäristöystävällinen materiaali, joka ei aiheuta myrkyllisiä höyryjä huoneen käytössä.

Vaahtobetonin haitat

Kun valitset lohkojen kellarista, vaahtobetonia sekoitetaan usein ilmastetun betonin kanssa. Molemmat materiaalit valmistetaan hiekosementtiseoksen pohjalta lisäämällä aineita, jotka muodostavat kuparia betoniin. Mutta kaasulohkojen ja vaahtolohkojen tuotantotekniikka on merkittävästi erilainen, joten lopputuotteilla on erilainen tiheys ja hengittävyys.

 • Höyrytettyä betonia tuotetaan autoklaavin menetelmällä, eli se kovettuu korkean lämpötilan ja paineen vaikutuksen alaisena. Koostumus käyttää sementtiä, kalkkia ja hiekkaa lisäämällä alumiinipulveria, joka käynnistää kaasun kehityksen. Liuoksessa kemiallinen reaktio tapahtuu alumiinin ja hapen välillä. Kaasupullot nousevat pinnalle muodostaen avoimia huokosia.
 • Vaahtolohkojen valmistukseen hiekkasementtilaastilla lisätään vaahtoa. Reagenssin vaikutuksesta suljetut huokoset muodostavat nestemateriaalissa. Paineessa oleva vaahdotettu liuos kaadetaan muotteihin ja vaahtolohkojen annetaan jähmettyä luonnollisesti.
 • Rakenteensa mukaisesti vaahtobetoni on heterogeenisempi kuin hiilihapotettu betoni. Hollow-solujen sisällä vaahtolohkoissa on epätasaisesti muodostunut, mikä tekee materiaalista hauraaksi ja epävakaaksi. Lisäksi komponenttien laatu vaikuttaa vaahtobetonin kovuuteen, mikä ei aina ole mahdollista hallita.
 • Höyrytetyt betoni vaahdotetaan tasaisesti kuin vaahto. Autoklaavissa olevan materiaalin laajentamisen aikana solut ovat homogeenisia, ja ne jaetaan koko yksikössä. Tämä tekniikka tuottaa pehmeämmät ja tiheämmät lohkot, joiden ulottuvuus on 1-2 mm.
 • Tehtaalla valmistetaan hiutaloitua betonia, mikä lisää mahdollisuuksia hankkia laatumateriaalia.

Vaahtobetonialustan asettaminen

Vaahtolohkojen kellari sijoitetaan betoniteräkselle, jonka korkeus on 30-50 cm sokean alueen yläpuolella. Ajan myötä talossa istuu, ja on tärkeää, että pohja pysyy maan yläpuolella. Luotettavampaan suunnitteluun on suositeltavaa muodostaa monoliittinen nauhalementti, joka upotetaan maaperän jäädyttämisen alapuolelle.

Vaahtolohkoilla on melko suuri koko, mikä pienentää rakentamisen kestoa.

Menetelmä vaahtolohkojen asettamiseksi:

 1. Pohjakerroksen vedenpitävyys tehdään bitumimateriaalin ja kerrostetun kateaineen avulla.
 2. Vedeneristyskäyttöön asetetaan sementtilaasti, jossa on kaksi päätoimintoa: tasoitetaan pohja ja kiinnitetään vaahtobetonielementit vedeneristykseen.
 3. Kaksi pitkittäistä tangot, joiden halkaisija on 8 mm, saumaan tasaisesti laastilla.
 4. Vaahdon lohkot alkavat leikata kulmilla. Ensimmäisen rivin tulee olla mahdollisimman sileä. Voit tehdä tämän käyttämällä rakennustasoa ja pitsiä, joka on tiukasti venytetty pohjan ulkoreunaa pitkin. Lohkot on varustettu kumivasaralla.
 5. Sementin paranta- miseksi ensimmäisen vaahtolohkon rivin alaosa kostutetaan vedellä.
 6. Seuraavat rivit asetetaan erityiselle liimalle, joka on valmistettu kuivasta sekoituksesta. Valmistetun liuoksen on oltava 10-15 minuuttia ennen työskentelyä.
 7. Liimaa levitetään ohut kerros vaakasuoralla pinnalla ja edellisen lohkon päällä. Työ suoritetaan käyttäen lovettu lasta.
 8. Kukin seuraavien rivien rivi siirretään 10 cm: n välein.
 9. Jos aiot rakentaa useamman kuin yhden kerroksen, vaahtolohkot on vahvistettava 3-4 krs: n välein, vahvistamalla urat urissa ennen liima-aineen levittämistä.
 10. Kun kellari on valmis, on suositeltavaa tehdä betonipuita betonista ja vedenpitävyydestä.

Panssaroitu vyö

Ennen katon rakentamista pohja on vahvistettava vahvistetulla hihnalla. Tämä auttaa välttämään halkeamia laskeutumisen aikana.

 1. Pituussuuntainen vahvike asetetaan seinälle ja hitsataan liitoksissa.
 2. Pystysuuntaiset sauvat sijoitetaan pitkin kehää, joka on myös hitsattu vaakasuoralle raudoitukselle.
 3. Muodostumaton puinen muotti on tehty.
 4. Se on eristetty polyetyleenillä ja vahvistettu betonilla.

Pystysuuntainen raudoitus, joka ei ole päällystetty betonilla, toimii kattoon asennettuna, kun talon ensimmäinen kerros rakennetaan.

Panssaroidun vyön kaatopaikka.

Pohja vedeneristys

Suljetuista huokosista johtuen vaahtobetoni ei pääse läpi vettä, vaan pystyy absorboimaan sen. Sadanta ja kausittaiset tulvat tuhoavat materiaalin, eikä kylmällä kaudella ole aikaa kuivua. Siksi pohja on suojattava vedestä ja höyrystä, joka on luotettava vedeneristys.

 1. Kellarikerroksen seinät kahdessa kerroksessa, jotka on peitetty bitumimateriaalilla.
 2. Roll up rolled waterproofing material.
 3. Liimataan kerros ekstrudoitua polystyreenivaahtoa tai mineraalivillaa.
 4. Viimeistelevä kivi tai laatta asetetaan päälle.

Kellari ja kellari ovat talon perusta. Kuivissa ilmastoissa lujitetuilla vaahtobetonilohkoilla, joilla on hyvä vedenpitävyys, pystytään rakentamaan riittävän vahva ja lämmin pohja vähän kustannuksia ja lyhyessä ajassa.

Suuri määrä sateita (ja seisovaa vettä kausittaisten tulvien aikana) on otettava huomioon kaikki materiaalien edut ja haitat, jotta kellari pysyy vahvana eikä se romahta ilmasto-olosuhteiden vuoksi.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Tiilen pohja ilmastetulle betonille

Hiilihapon talon rakentaminen suoritetaan erikoisteknologian mukaisesti ottaen huomioon materiaalin ominaisuudet ja ominaisuudet. Rakennuksen turvallisuuden ja luotettavuuden varmistamiseksi on suositeltavaa järjestää korkea pohja - se ei ainoastaan ​​paranna arkkitehtonisen ulkonäön esteettistä havainnointia vaan myös suojaa seiniä kosteudelta. Pitäisikö minun tehdä kellarikerroksessa hiilihapotettua betonia - harkitse etuja ja haittoja.

Höyrystysbetonin talo: lohkojen ominaisuudet ja ominaisuudet

Hienokasveisen betonin käyttö rakennusten rakentamisessa mahdollistaa lämpöeristyksen ongelmien ratkaisemisen ja rakenteellisen painon pienentämisen.

 • 1. Pieni paino alustan kuormituksen vähentämiseksi.
 • 2. Korkea lämmöneristysominaisuus - ilman huokosissa esiintyminen vähentää energiankestävyyttä. Seinien paksuuden oikean laskennan avulla voit tehdä ilman eristeen asennusta.
 • 3. Materiaalin huokoinen rakenne antaa korkealaatuisen äänieristyksen.
 • 4. Ympäristöystävällisyys - kaasuseosta valmistetaan autoklaavimallin avulla hiekasta, sementistä ja kalkista. Se ei sisällä haitallisia tai vaarallisia osia.

Varoitus! Yksi solulohkojen haitoista on suuri kosteuden imeytyminen. Poistamalla se voi olla ulkopuolinen viimeistelymateriaali.

Pienestä painostaan ​​huolimatta ilmastetut betonilohkot vaativat vankan perustan. Ne eivät siedä vetolujuutta, joten säätö saattaa aiheuttaa halkeamia.

Minkä tyyppisiä pohjia suositellaan höyrystettyä betonia varten?

 • kestävästä betonista ja alumiinista valmistettu monoliittinen laatta;
 • nauhatulostus - monoliittinen rakenne on järjestetty rakennuksen seinien kehän ympärille;
 • sarake-monoliittinen säätiö - on järjestetty heikkoon maaperään.

Kuva 1. Monoliittinen pohja ilmastetun betonin taloon

Mikä on korkki?

Se osa, joka yhdistää talon ja talon ensimmäisen kerroksen pääseinän, kutsutaan jalustaksi. Se on käytännöllinen ja koristeellinen. Rakenteen on vastustettava epäsuotuisia ilmastovaikutuksia ja siirrettävä rakennuksen kuormitus pohjaan. Päätarkoitus tynnyrin tai muun materiaalin, joka on sijoitettu hiutaloituun betoniin, suojaamaan seiniä saostumisen vaikutuksesta ja kapillaarista kosteuden imeyttämistä maasta. Talviajot, kevätkatot tai rankat sateet ovat huomattavalla etäisyydellä pääseinistä.

Kuva 2. Kellari - pohjan ja seinän välinen alue

Varoitus! Säännöllinen altistuminen kosteudelle, jäätymiselle ja lämpötilan vaihtelulle edellyttää korkean lujuuden rakennusmateriaalien käyttöä tällä alueella.

 • Korkeus - indikaattori riippuu useista kriteereistä: alueen sääolosuhteet (sademäärän korkeus), sokea-alueen tyyppi - päällystyslaatat tai asfaltti. Korkeuden on oltava riittävä minimoimaan kapillaarisen kosteuden vaikutukset. Keskimääräiset indikaattorit - 0,5-1 m.
 • Leveys - tämä parametri riippuu liuskajohdon ja projektin ulkoseinän koosta. Toinen merkittävä tekijä on seinärakenteiden tyyppi. Ota huomioon eristys- ja verhouspaksuus.

Varoitus! Jos hankkeen tarkoituksena on ylimääräisten tilojen rakentaminen, kellari pystyy saavuttamaan korkeuden 2 m.

 • Ulkoneva tyyppi - malli ylittää seinän koon ja seisoo julkisivua. Tämä vaihtoehto on herkempi ulkoisille vaikutuksille ja vaatii tyhjennyslaitteen. Se on herkkä viimeistelyn laadulle. Puhujatyyppiä käytetään harvoin yksityisessä rakentamisessa.
 • Huuhtele seinän kanssa - tämä vaihtoehto liittyy usein vedenpitävyyteen ja kosteuden esiintymiseen kellarissa.
 • Putoava tyyppi - tässä tapauksessa talon seinät ripustuvat kellarikerrokseen ja toimivat lisäsuojana. Solukappaleiden rakenteisiin on paras vaihtoehto. Se poistaa sateen, lumen ja tuulen suoraa tuhoisaa vaikutusta. Toinen myönteinen asia, vaikkakaan ei ole niin merkittävää, on se, että muurausmateriaalin pienemmän paksuuden vuoksi laskeutuvan pohjan pystyttäminen vie vähemmän aikaa.

Kuva 1. Korkkien tyypit

Laitteen materiaalin valinta kaasusekkipohjan alla

Kasvun lujuuteen ja kestävyyteen on lisätty vaatimuksia, joten materiaalin rakentaminen on vastuullista. Vaadittava rakenteellinen lujuus saadaan jäljempänä kuvatuilla rakennusmateriaaleilla.

Kiinteä keraaminen tiili

M150-M250: n lujuusmerkki on rakennusvaihtoehto, joka on paras vaihtoehto hiilihapotetun betonin rakentamiseen. Keraamisilla tuotteilla on alhainen hygroskooppisuus (8-10%), suuri tiheys (1700-1900 kg / m3), kestää kuorman 150-250 kg neliömetriä kohden. katso pinta.

Klinkkerin tiilillä on vieläkin houkuttelevampia ominaisuuksia (veden imeytyminen 1-6%, pakkasenkestävyys jopa 300 sykliin, lujuus jopa M500 asti). Tavallisten tiilikokojen ansiosta on helppo laskea tiilimuodon leveys ja tarvittava määrä materiaalia.

 • kosteuden kestävyys;
 • korkea kantavuus;
 • pakkasenkestävyys 50-100 keraamisten tuotteiden jäätymisen ja sulamisen aikana;
 • dynaamisesti kestää muodonmuutoskuormituksia kutistumisen aikana;
 • houkutteleva ulkonäkö klinkkerin tapauksessa.

Kuva 3. Keraaminen tiili M200

Tiilien käytöllä on useita haittoja: pienet koot vaativat enemmän aikaa, tavalliset tuotteet tarvitsevat viimeistelyä, lisäkustannuksia syntyy.

Monoliittinen betoni

 • 1. Lujuus ja kestävyys lämpötila-äärimmäisyyksillä, monoliittirakenne vahvikkeella ylittää muut vaihtoehdot.
 • 2. Vahvettuun betoniin perustuva monoliittinen pohja on olennainen osa.
 • 3. Betonirakenteen suoraan kaataminen suoritetaan lyhyessä ajassa.

Jokaisella vaihtoehdolla on sen haitat. Tässä tapauksessa tarvitaan merkittäviä kuluja betonin, ristikudoksen ja kylmän materiaalin lämpenemisen jälkeiseen aikaan. Suunnittelun merkittävä haittapuoli on tarve asentaa muottipesä ja pitkä odotusaika, kunnes betonivahvistus on voimakasta (enintään 28 päivää).

Kuva 4. Monoliittisen betonin korkki

Kehittäjät käyttävät usein yhdistetyn alustan laitetta. Monoliittisen betonin alemman osan rakenne ja ylempi kiinteän keraamisen tiilen ansiosta voit optimoida kustannukset ilman vahinkoa.

Höyrytetyt betonilohkot

Cellular betoni, vaikka suuri veden absorption, käytetään myös rakentamiseen kellarissa. Muurausrakenne suoritetaan liimaseoksella. Seinien suojautuminen kosteudelta saadaan käsittelemällä vedeneristysyhdisteellä. Se voi tunkeutua impregnointiin tai bitumimuovia levittämällä lohkojen pinnalle sisä- ja ulkopuolelta. Paras vaihtoehto on kattaa bitumipohjaisen vedeneristysrakenteen rakentaminen.

Kuva 5. Ilmastettujen betonilohkojen kattorakenne

Tiilimuuraustekniikka

Kevythuokoisten lohkojen talojen tavallisin kellari vaihtoehto on nauhan perusta. Rakenteen jatkaminen toimii usein punaisena tiilipohjana. Tällainen sallii paitsi lisätä ilmastettujen betonilohkojen ja maan pinnan välistä etäisyyttä myös tasoittaa vaakatasoa.

Ennen seinien rakentamisen aloittamista suoritetaan säätiön vedeneristys Päällysteenä, joka katkaisee kosteuden kapillaarivuodon pohjasta, käytä valssattuja materiaaleja ja bitumimastia. Sivuseinien suositellaan käsiteltävän syvälle läpäisevällä pohjamaalilla.

Rakentamiseen tarvitaan työkaluja (kuva 2)

Kuva 2. Työkalut tiilien sijoittamiseen

 • 1. Asettelu kulmat. Kellarin leveys kuivalla tiilellä on säädetty. Lieriöllä ja tasolla kulmia muodostetaan yksi kerrallaan, samalla kun seinien ja lävistäjien pituutta ohjataan. On tärkeää estää diagonaalien erotus yli 10-20 mm, pieni poikkeama voidaan korjata saumoilla. Tiilien riveihin oli sileä, kulmien väliin venytetty köysi.

Kuva 6. Pohjan kulmien asettaminen

 • 2. On suositeltavaa valmistaa sementti-hiekkalaasti suhteessa 1: 3 tai 1: 4 riippuen Portland-sementin M500, M400, M300 laadusta ja mason ominaisuuksista liuoksen viskositeetista.
 • 3. Muurauksen luotettavuus takaa vaakasuoran ja pystysuoran sauman oikean liittämisen. Rakennuksen kellariosaston korkeudesta riippuen käytetään peräkkäistä tai moniligaatiota. Tyypillisesti tiilipohja ilmastetulle betonille, joka on 375 mm leveä, on esitetty kuvassa 1 esitetyn mallin mukaisesti 1,5 tiilestä. 3. Seinämän lujuus saa aikaan lusikan ja puristinrivien vaihtumisen. Tämä edellyttää 1/4, 1/2 ja 3/4 tiilien kokoisia elementtejä. Multi-ligaatio on paras vaihtoehto muurille, jonka korkeus on 1-2 m.

Kuvio 3. Multi-ligaatio

 • 4. Vaakasaumojen sallittu paksuus on 12-15 mm. Rakennustason valvonta suoritetaan joka 3-4 riviä.
 • 5. Kaikkien kellarikerrosten seinissä on pieniä ilmanvaihtoreikiä - ilmanreikiä. Niiden koko on yleensä 150x150 mm. Airways sijaitsee 15 cm: n korkeudelta sokea alueelta, ja kallion ympärysmitan ympärillä - 3 m. Tuuletus tarjoaa ilmanvaihtoa ja estää sienen ja homeen ulkonäön kellarissa.

Kuva 7. Aseta seiniin

 • 6. Sen estämiseksi, että rakennetta ei muovaudu koko rakennuksen kuorman alla, se vahvistetaan vahvikkeella. Jokainen neljäs ja viides runkorakenne on vahvistettu metalliverkolla, jonka solukoko on 50x50 mm tai lujitemuovilla, jonka läpimitta on 5-6 mm. Venttiili on täysin päällystetty liuoksella, mikä estää sen hapettumisen.

Pystysuora ja vaakasuora vedeneristys

Kellarin rakentamisen loppuvaihe - vedeneristys ja verhous. Huokoinen höyrytetty betoni on altis kapillaarille syötetylle kosteudelle. Kosteuden poistamiseksi kellarikerroksesta suoritetaan vaakasuora vedeneristys. Tiiliseinän yläkerroksessa on kaksi ruberoidia, jotka on taitettu kahteen kerrokseen. Hyvä tulos antaa rullan ja hankaavan vedenpitävyyden yhdistelmän.

Kuva 8. Vedeneristys

Sivuseinämiltä suojautuminen kosteudelta on monella tavalla. Telan tai kalvon vedeneristys on tullut perinteiseksi. Polymeeriset bitumipohjaiset materiaalit kuumennetaan ja liimataan tiiliseinien pintaan. Tekniikan kunnioittamisen takia tällainen suojaus kestää monta vuotta.

Pinnoituseristys on joustava koostumus, joka perustuu bitumiin tai nestemäiseen lasiseen. Ne voidaan helposti kiinnittää korkin pintaan rullalla. Pinnoite luotettavasti suojaa kosteudelta, mutta se on herkkä mekaanisille vaurioille. Käytännöllinen ja kätevä vaihtoehto - läpäisee vedenpitävyys perustuu polymeereihin. Yhdisteiden käyttö ei edellytä kellarin jälkeistä viimeistelyä.

Koristelistat

Lämpöhäviöiden vähentämiseksi suunnittelijat suunnittelevat rakenteen eristämistä puristetulla polystyreeni-vaahdolla. Eristyslevyt on asennettu erityiseen liima-aineeseen. Koristeellinen leikkaus käytetään tavalliseen tiilipenkkiin. Päällysteinä käytetään luonnollista ja keinotekoista kiveä, posliinista valmistettuja kiviainetta, maapohjatuolia. Klinkkeripeili itsessään on koristeellinen, joten se ei tarvitse viimeistelyä.

Videossa näkyy pohjan punaisen tiilen laskeminen:

Tarvitsenko tiilipohjaa höyrytettyä betonia varten?

Suunnitteluvaiheessa ja talonrakennusmateriaalien valinnassa ratkaistaan ​​laitekannan kysymys. Jopa asiantuntijat ovat eri mieltä, tehdä kellarikerroksesta tiilen tai hiilihapotetun betonin. Tälle tilille ei ole tiettyjä rajoituksia, joten päätös tehdään erikseen jokaiselle kohteelle. Keraamisilla materiaaleilla on parhaat lujuusominaisuudet ja jäätymisvastus. Haittapuolena ovat rakennusmateriaalin lisäkustannukset, jotka ovat kalliimpia kuin solujen betoni.

Höyrytetyn betonin herkempi materiaali alueilla, joilla on suuri kuorma, sitä käytetään varoen. Perustuksen perusteellisempi vedeneristys, vahvistuselementtien asennus on tarpeen. Kellarin rakentaminen on yksi vaikeimmista rakennusvaiheista. Rakennuksen suositellun tekniikan ja vedenpitävyys huomioon ottaen malli voidaan rakentaa kaasutiivisteestä. Sen epäilemätön plus - erinomainen lämmöneristysominaisuudet.

Tiililipun laitteen ominaisuuksista ilmastetun betonissa kerrotaan videolle

johtopäätös

Tiilen ja hiilihapollisen betonisuunnitelmilla on etunsa ja haittansa. Kun valitaan materiaalia pohjan rakentamiseen, on parempi luottaa arkkitehdin ja suunnittelijan tietoon ja kokemukseen, mutta asiakas voi aina ilmaista rakennusmateriaalejaan - hänen sanansa on ratkaiseva.

Vaahtolohkojen kellarin rakentaminen

Ennen talon rakentamista, suunnitteluvaiheessa syntyy kysymys: mistä materiaalista sen seinät tulisi tehdä, mukaan lukien pohjakerroksessa? Se on usein pystytetty matalissa rakennuksissa. On perinteisesti katsottu, että on parempi olla rakentamatta vaahtolohkareita, vaan käyttää tiiliä tai betonia, jota on testattu vuosisatojen ajan. Mutta onko tällainen toteamus totta?

Solubetonin talon järjestelmä.

Muutamia sanoja vaahtobetonista

Vaahtobetoni, kuten ilmastettu betoni, on solu- betoni. Niiden osat ovat hieman erilaiset. Vaahtobetoni koostuu vedestä, vaahdosta, hiekasta, sementistä ja erilaisista lisäaineista. Paineen alaisena näiden aineiden seos pumpataan erityiseen muotoon.

Höyrytettybetoniin verrattuna vaahtobetonilla on korkeammat lämmön- ja pakkasenkestävyysominaisuudet. Hänellä on myös merkittävästi alhaisempi höyryläpäisevyys.

30 cm: n paksuisen muurausteknisen betonin lämmön- säästämisominaisuudet ovat samanlaiset kuin 1,7 m paksuinen tiiliseinä. Vaahtoseinämä ei vaadi ylimääräistä eristystä. Lisäksi solujen betonielementin suorituskyky ylittää tiilien arvot 10 kertaa. Rakentamisen aikana on selvennettävä, että rakennuksen tässä osassa on huomattavia saostumisen vaikutuksia.

Vaaka-elementtien talon rakenne: toisen kerroksen suunnitelma (ullakko).

Rakennuksen eduista, jotka on rakennettu vaahtobetonialustoista, on välttämätöntä kohdentaa alhaiset kustannukset verrattuna samaan tiilipohjaan.

Vaahtoblock ei ole vain vahva ja vahva aine. Koska se on matala lämmönjohtavuus, se on eräs energiaa säästävistä materiaaleista. Tämän kyvyn ansiosta voit rakentaa kellareja, joissa lämpötila on hyvä ilman lämmitystä.

Vaaka-elementtien kattorakenne, joka on rakennettu kaikkien vaadittujen sääntöjen ja tekniikoiden mukaisesti rakennuksen suojaamiseksi. Tämä on erittäin tärkeää. Jos niitä noudatetaan, kellari pystytetään monta kertaa nopeammin kuin tiili.

Vaahtobetoni on yksi parhaista rakennusmateriaaleista hinnan, laadun ja toiminnan kannalta. Sen ominaisuudet mahdollistavat tämän rakennusmateriaalin käyttämisen niin haavoittuvassa paikassa rakennuksessa kuin pohjakerroksessa.

Kellari Kellari

Järjestelmä - hiilihapollisen betonin hanke.

Vaahtobetoni on joustamatonta, huokoista materiaalia, jolla on suuri kantavuus, hauraus ja alhainen taivutuskestävyys.

Vaakabetonilohkojen rakentamista koskevan hankkeen toteuttamisessa peruskallion rakentamista pidetään vaikeimpana vaiheena. Tosiasia on, että rakennuksen tämä osa altistuu pääkuormitukselle. Ja se tulisi jakaa tasaisesti herkästi verrattuna sellaiseen materiaaliin kuin tiili, vaahtobetoni.

Pääsääntöisesti perustaa siihen perustuva kellari, perustaa nauha-pohja. Sen suljettu muoto mahdollistaa vakaan, hermeettisen ja suhteellisen halvan rakenteen.

Säätiö on pystytetty seuraavasti. Ensin rakennetaan kaivaus, joka vastaa projektin mukaan tulevan rakennuksen mittasuhteita. Seuraavaksi kaivaa kaivannot, joita tarvitaan liuskapohjan sijoittamiseen. Sen syvyys on vähintään 70 cm ja sen leveyden on oltava suurempi kuin tulevan seinän 10 cm.

Hiekkaa kaadetaan ojien pohjalle ja asetetaan puinen muotti. Ankkuri on pakotettu sisälle. Parantamaan sitä sitomalla tai hitsaten teräsputkista. Niiden halkaisija on 10-12 mm.

Muotti on täytetty betoniliuoksella. Tuloksena oleva perusta kuivuu noin 4 viikkoa. Materiaalin lujuuden pitäisi vähentää veden haihtumista. Tätä varten pohja peitetään polyetyleenillä. Betonipinta alkaa kostua aika ajoin.

Vedenpitävä kellari

Höyrytettyjen betonilohkojen seinäkoristelu.

Valmiit pohja on välttämättä eristetty. Voit tehdä tämän käyttämällä erityistä vedeneristysmateriaalia tai kateaineita. Materiaalirullat asetetaan useisiin kerroksiin ja kaadetaan sementillä. Rakennustyömaalla sijaitsevan pohjaveden pinnan ja maaperän sijainnin mukaan vedeneristysprosessi suoritetaan 2-3 vaihteessa.

Ensinnäkin tuloksena oleva rakenne peitetään bitumimateriaalilla. Tulevaisuudessa vedenkestävät tuloksena olevat muotoilunmestarit neuvoo asettamaan Bikrost SKP: n. Tämä turvaluokiteltava materiaali luodaan hapettuneen bitumin lasikuitu- tai polyesteripohjalla. Molemmille puolille levitetään karkeiden jouhosten ja polymeerikalvojen suojaavat kerrokset. Sitä käytetään fuusiomenetelmällä, jota käytetään propaanipoltinta. Tämä tekniikka vähentää merkittävästi tuloksena olevan vedenpitävän maton kerrostamista. Tämä menetelmä yksinkertaistaa menettelyä, verrattuna huovan levittämiseen, se myös tekee siitä turvallisemman ja taloudellisemman menetelmän.

Vaahtolohkojen levittäminen

Ennen kuin ensimmäinen vaahtomateriaalimateriaalin rivi asennetaan tuloksena olevan vedenpitävyyskerroksen päälle, asetetaan sementti kerros. Sen tarkoituksena on muodostaa yhteys.

Ensimmäisen rivin asettaminen tulisi aloittaa kulmavyöhykkeillä.

Järjestelmä, jossa rakennetaan vaahtoblock-talon osaa.

On yksi vivahde. Jotta sementtiliuos ei voinut vain tarttua lujasti, vaan pystyäkö se myös sitomaan rakennusmateriaalin kanssa, vaahtoblokin alaosa kostutetaan vedellä.

Ensimmäinen rivi voidaan kohdistaa kulmien välissä olevien majakkasaumojen ansiosta. Kohdista kulmat pystysuoraan ja vaakasuoraan. Kaikki myöhempi lohkojen pinoaminen suoritetaan keskittämällä lanka (tai johto). Kohdista vaahtomuovilohkot, jotka ovat poistuneet aiotusta linjasta, käytä kumia vasara.

Kun ensimmäinen rivi on asennettu, on ehdottomasti suojattava se kosteudelta. Jos näin ei tehdä, vaahtobetonin eristyskyky heikkenee merkittävästi. Veden tunkeutuminen siihen estää laastin vedeneristys, joka on asennettu sen pinnalle ajoissa. Sitä käytetään kahdessa tai useammassa kerroksessa. Heti kun se kuivuu, sementti asetetaan toiselle riville.

Toisesta rivistä alkaen vaahtolohkot asetetaan erityisellä liimalla. Se on tarkoitettu ainoastaan ​​tämän tietyn materiaalin asentamiseen ja se on ostettu yhdessä rautakauppaan tai vaahtobetonin valmistajan kanssa. Liimaa laimennetaan vedellä pakkauksen ohjeiden mukaan halutussa suhteessa. Tämän jälkeen seos sekoitetaan perusteellisesti kunnes homogeeninen massa on. Tämä ratkaisu voi merkittävästi parantaa saumojen laatua, vähentämällä ne 3 mm: iin. Rakennuksen seinien lämpösuojaus tässä tapauksessa kasvaa merkittävästi. Liimaa levitetään lohkoihin erikoistyökalulla, joka muistuttaa hammasvaunua. Kiitos hänelle levitetty kerros on hyvin ohut.

Vahvistettu hihna jalustaan

Pylväskannan asennusohjelma.

Lisäksi, kun se on rakennettu ensimmäisen kerroksen seinien rakentamiseksi, vahvistetun hihnan kokoaminen alkaa. Se eroaa vaahtolohkojen vakioinnostuksesta. Asenna se seinälle. Tämä vyö on valmistettu vahvikkeesta, joka on hitsattu akseleilla. Joissakin kohdissa tangot hitsataan kulmilla.

Hihnan maksimivoima tuottaa teräspalkkeja. Tuloksena oleva rakenne on kiinnitetty pystytukeen, joka on hitsattu ja sijoitettu rakennuksen pohjan reikiin, joka oli esiporautunut seinätarilla. Ne sijoitetaan joka 4 riviä lohkoa. Jotta raudoitustaso ei pääse liikkumaan, se asennetaan putkilinjaan ja kiinnitetään huolellisesti.

Panssaroidun vyön luomisen jälkeen he alkavat puun kiinteän puuntyöstön asentamisen. Se eristetään polyeteenillä. Samanaikaisesti muottipaneelit kiinnitetään päihin asennettuihin tankoihin. Seuraavaksi kaadetaan betoniseos, jota ei missään tapauksessa saa koskettaa, kunnes se on täysin asetettu. Se altistuu vibrocompaction-prosessille. Betonin kuivauksen jälkeen muotti ei poistu ja pysyy rakenteessa. Tuloksena olevaa rakennetta käytetään kellarin katon asentamiseen.

Seinien rakentamista jatketaan standardisuunnitelman mukaisesti. Kellari muurien seinien päällä taas vedenpitävä. Myöhemmin se on kaakeloitu tai päällystetty julkisivulevyillä.

Vaahtolohkareiden kallio - rakentamisen järjestys

Useammin yksittäisten talojen rakentamiseen käytetään vaahtolohkoja. Tällä materiaalilla on erinomaiset lämmönjohtavuusominaisuudet, mikä vähentää esineen rakentamisen kustannuksia (mikä mahdollisesti vähentää muurauksen paksuutta yhteen riviin) ja vähentää siten lämpökustannuksia talvikaudella. Vaahtobetonialustat eroavat ekologisesta puhtaudestaan, materiaali on samanlainen kuin sen ominaisuuksissa oleva puu.

Vaahtolohkojen talot on usein pystytetty kellarilla, mikä lisää huomattavasti rakennuksen apualuetta. Ensimmäisen kerroksen kerrokset suojataan luotettavammin kosteudelta, mikä lisää rakennusten rakenteiden kestävyyttä. Tässä artikkelissa yritämme selvittää, mistä materiaaleista se on paras rakentaa kellari vaahtolohkojen taloon.

Miten rakentaa talon perusta, mistä se on?

Katsotaan ensin, mikä on perusta. Tämä on erityinen muotoilu, joka sijaitsee pohjan ja kantavien seinien välissä. Kellarin korkeuden vuoksi pohjakerroksen ja ensimmäisen kerroksen lattian tuhoutumisriski pienenee, kun taas rotu-, sieni-infektioiden ja homeen leviäminen on mahdollista.

Talon kellarikerroksia voidaan käyttää lisävarusteena kotitalouksien varastointiin. Kellarissa oleva ilmaväli auttaa pitämään lämmön talon huoneissa.

Lisäksi kellari luotettavasti suojaa talon seinämiä sademäärän (sade, lumi, kaste) vaikutuksilta erityisesti silloin, kun kosteus imeytyy rakennuksen rakenteisiin, kun se joutuu kosketuksiin niiden kanssa (ajelehtia talon seinien lähellä).

Pohjakerroksen seinien muotoilu samassa tyylissä kaikkien rakennusten kanssa parantaa pinnoitettavuutta, auttaa ylläpitämään sivuston suunnittelua samalla tyylillä.

Korkkien tyypit

Rakenteen lujuuden ja kestävyyden lisäämiseksi kellari olisi rakennettava korkealaatuisista materiaaleista, joilla on suuri lujuus, huurteenkestävyys, kosteuden läpäisevyys ja koristeellinen ulkonäkö.

Kaiken kaikkiaan on olemassa kolme päätytyyppiä, joista kullakin on tiettyjä etuja:

Ulkoneva kellari - muotoilu on leveämpi kuin kannattomat seinät useilla senttimetreillä. Sitä käytetään kevyissä materiaaleissa, joissa on tarpeen lämmittää kellarikerroksia sekä korostaa rakennetun rakennuksen arkkitehtonista sisustusta. Korkin ulkoneva osa vaatii rakennuksen yläpuolella oleville vuorovesialueille asennuksen suojaamaan sitä saostuksesta.

Jalkalistat, jotka sijaitsevat huuhtelevasti laakerin ulkoseinän kanssa - tavallisesti tällainen jalusta on perustan jatkaminen monoliittisten rakenteiden heittämisessä. Täydellinen ulkonäkö keraamisilla materiaaleilla.

Upotettu (vetäytyvä) kellari - muotoilu on erittäin kätevä alueille, joilla on usein sateita, kun sadevesi ei pudota kellarin ja laakerin seinään, vähentäen rakenteiden tuhoutumista. Kannen tämä versio on taloudellisin.

Materiaalit kellarin valmistukseen

Kellarikerrokset voidaan tehdä eri tavoin:

 1. Rakenna monoliittirakenne teräsbetonista.
 2. Aseta keraamiset tiilet.
 3. Käytä vaahtolohkoja kellarikerroksen rakentamiseen (tämä menetelmä aiheuttaa jonkin verran kiistoja, mutta käytäntö on osoittanut, että työtapojen noudattamisen vuoksi tällä vaihtoehdolla on sen edut, puhumme niistä tarkemmin).

Vaahtopohja: rakennustekniikka

Ominaisuuksiltaan vaahtolohkot muistuttavat luonnollista puuta, mikä tekee talosta ympäristöystävällisen. Suuresta lujuudesta huolimatta vaahtolohkot voidaan helposti sahata tarvittaessa. Lohkokoko on 20x30x60, paino on noin 20 kg. Suuren koon ansiosta perushihnan asennus toteutetaan lyhyessä ajassa ilman erikoistyökaluja ja mekanismeja.

Vaahtolohkareiden kellari-seinämissä kannattaa kiinnittää huomiota vaahtobetonin merkkiin, josta materiaali valmistetaan. Parasta käyttää vaahtobetonilevyjen D600 - D800 lohkareita.

Ennen rakentamisen aloittamista on tärkeää tasoittaa ja vedenpitävä säätö, johon kerroksen keraaminen materiaali asetetaan sääön sileälle pinnalle ilman siruja ja halkeamia.

Tämän jälkeen ohjaimet asetetaan muurattujen seinien päälle (köydet, jotka on venytetty tappeihin), jotta pystytään säilyttämään seinärakenteiden pystysuora.

Ensimmäisen kiven rivi asennetaan sementti-kalkkilaastilla manuaalisesti ja aloitetaan talon kulmassa.

Ensimmäisen rivin lujuuden vaahtolohkoiksi vahvistetaan taivutettu vahvistus, joka tehdään lohkojen yläpinnalla, noin 5-7 cm ulkoreunasta, 4-5 cm syväksi. Kaistale on leikattu pyöreällä sahalla koko rakennuksen ympärysmitan ympäri. Valmistettu vahvike asetetaan vartta, tiivistämällä se varovasti sementtilaastilla.

Täytä ratkaisu kaikki pystysuorat saumat erillisten lohkojen välillä.

Toinen ja sen jälkeiset kellarivialukset on asetettu saumojen ligaation sääntöjen mukaisesti, jolloin kellari on suunniteltu korkeudelle.

LVI-yhteyden (putkisto, viemäröinti) helpottamiseksi olisi tarjottava metallien ja muovisten putkien asentamisen, jotka helpottavat myöhempiä putkityötöitä.

Vaahtolohkojen ylärivistä tulisi vahvistaa sekä ensimmäinen.

Rakennustöiden päätyttyä talon kellarikerroksessa saa keraamiset laatat, kipsi, koriste-kivi.

Tiilen pohja

Tässä videossa kuvataan yksityiskohtaisesti, miten rakennetaan tiilipohja omilla käsillä:

Perusta talo vaahto Block Base: joka valita? Peruslaite. Säätiön rakentamisneuvostot.

TAPAHTUMAT HOIDON PERUSTA

Sana perustus oli mukana venäjän kielellä latinan kieltä, käännetty tarkoittaa pohjaa. Tämä on rakennuksen, talon, rakennuksen alaosa, joka kantaa itseään kaikki rakenteiden kuormat. Ylempi, korotettu osa, jota kutsutaan perustaksi, pohjan pohjan alaosaksi. Ennen rakennustöiden aloittamista on tarpeen laatia koko talo, kuinka monta kerrosta on, mikä katto tulee olemaan, onko kellarissa. Säätiön paksuus riippuu siitä, mistä materiaaleista on parempi tehdä. Koska talon laadullinen perusta on luotettavuus. Jos säätiö on heikko, se voi haljeta, riippumatta siitä, kuinka kalliita materiaaleja käytetään, seinien ja kattojen rakentamiseen. Rakenne kaatuu tulevaisuudessa. Vahva vahva perusta, takuu kestävyydelle ja kestävyydelle talossa.

Perussäännöt säätiön kaatamiseksi

On välttämätöntä suorittaa geologinen tutkimus maaperästä, jota käytetään rakentamiseen. On otettava huomioon maaperän kosteus, pohjaveden syvyys, pintavähennykset, rinteet, rinteet, maaperän jäädytys syvyys. Jos maa ei ole vakaa, talon ansiosta talletetaan ajan myötä, se jäätyy liukuvasti. On suositeltavaa käyttää pohjaan perustuvaa tasainen maa-ala, ilman kiviä, ilman ylimääräistä kosteutta, on toivottavaa, ettei puita ja pensaita istuteta suunnitellun paikan läheisyyteen lähellä suunniteltua aluetta. Valitsemalla sopivimman rakennustyömaalle voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.
Tämä on koneen laskenta kuormituksesta pohjaan. Koska talon laatu riippuu säätiön laadusta, on parempi tilata koneen kuormituksen laskenta. Mutta jos päätät ajatella kaikkea itseäsi, sinun on määritettävä rakenteen likimääräinen kokonaispaino, joka rakennetaan pohjan päällä ottaen huomioon kerrosten lukumäärä. Laskettaessa rakenteiden likimääräistä painoa lasketaan perustan syvyys, materiaalien määrä ja laatu.
Kolmas vaihe on talon rakentamiseen parhaiten sopivan mallin valinta, tarvittavan materiaalin hankinta. On välttämätöntä ostaa laite betonin sekoittamiseen - betonisekoittimeen. On olemassa erilaisia ​​tilavuuksia, talon rakentamista varten on parempi käyttää sekoitinta, jonka tilavuus on yli 100 litraa.

Rakennustyöt on aloitettava sivuston ulkoasulla. Näihin tarkoituksiin voit käyttää tappeja, köysiä, polypropyleenikuitua.

Seuraavana vaiheena on kaivata tarvittava syvennys kaivosta pitkin koko kehä, sisältäen sisäisen koneen tai manuaalisesti. Säätiön perustaksi käytetään pohjatun hiekan, suodatinlevyn pohjaa. Pohjassa oli 10 cm soraa ja 5 cm hiekkaa. Tarvittaessa joudutaan tungosta tiukasti, käytä tätä tarkoitusta varten puutavaraa ja säännöllisesti vedellä sitä vedellä parantamaan tiivistymistä.

Betonin ensimmäistä osaa vaivautetaan alustan pohjan alapuolelle, noin 20 cm: n korkeudelle. Kaksi, kolme tai useampia, vähintään 14 mm: n paksuisia raudoituksia on asetettava betonin päälle ympäri koko kehää pitkin. Asennusjohdin 6mm säätiön luotettavuuteen.
Betoni kaadetaan ylhäältä, levittämällä tasaisesti koko alueelle. Tamped erikoislaitteella - vibrator, ilmakuplia vapauttamiseksi. Toimet pysähtyvät "hyytelön" ulkonäönä. Vähitellään vähitellen pohjan korkeuden nollatasolle. Jälleen sinun tulee laittaa vahvistus ennen jalusta, sitoa lanka tiukasti, lopulta kaada betonia. Jos se on erittäin kuuma, pohja on kostutettava ja kasteltava. Betonin ominaisuudet kovettuvat noin kuukausi. Tätä kutsutaan nollatäytteeksi.

Cap Täytä

Betonimateriaalin aloittaminen on välttämätöntä asentaa muottiin. Decking on itse tehty kuvio, joka koostuu pääosin noin 30 cm leveistä, noin 25 cm: n paksuisista leikatuista laudoista. Jotta levyjä ei voi tahraa, voit käyttää metsää jatkolaitteiden peittämiseen nitoja käyttäen. Pergamentin on kymmenen senttimetriä hukutettava maahan, jotta se estää konkreettisia vuotoja. Suojaa käytetään liuoksen läpimurron välttämiseksi kaatamisen aikana, ja ne kiinnitetään kiinnittimellä. Muotti on tehty maanpinnalle, joka on asetettu pohjan päälle. Suunnittelun on oltava pystysuorassa, voit tarkistaa putkilinjoja tai tasoja. Luotettavuutta varten asenna välikkeet.

Jos muotti on valmistettu puusta, sen on oltava vesitiivis tai käytä vedenpitävää laminoitua vaneria levyjen sijaan. Muotti voidaan valmistaa metallista. Asennuksen jälkeen koko alue kaadetaan betonilla. Kellarin luotettavuudesta ja kestävyydestä on tarpeen vahvistaa perusta. Käytetään pääasiassa metalliosat, mutta hyvin usein käytetty, suosittuja lasikuituputkia.
Betonin kaatamistapa riippuu säätiön tyypistä

Strip-pohja kivirakenteisille taloille

Luodaan nauhan säätiö talolle, käytettiin sementtiä, vahvistamista, hiekkaa, raunioita ja muottirakenteita. Nauha on raudan kaistale, joka koostuu 8 mm: n paksuisesta raudasta, joka on yhdistetty lanka-alueella, joka on sijoitettu koko kehälle, sisältäen sisäiset ulkoseinät, kiinnittäen suurta huomiota rakennusten kulmiin. Tämäntyyppinen tekniikka on yksinkertainen, voit kaataa betonia manuaalisesti käyttäen yhtä betonisekoitinta, mutta tämä on hieno fyysinen työ. Tätä mallia käytetään talojen rakentamisessa betonilla ja kiviseinillä, lattialaatoilla, metallilla tai betonilla.

Pilarin perustus tiilitalolle

Perusta tiilitalolle, voit käyttää mitä tahansa muotoilua, se voi olla betoni, vyö. On hyvä käyttää pylväsnäkymää rakenteesta edellyttäen, että maa mahdollistaa kaivamisen erittäin syvälle. Tukit asennetaan raudoitettujen betonipilarien muodossa kulmiin koko kehällä ja noin kahden metrin välein. He olettavat koko tiilitalon kuorman.

TISE-pohja kehysrakennukselle

Mikä on paras kehys kehysrakennukselle? Rakennettaessa taloja kevyistä materiaaleista, kehyksestä, puusta, on parempi olla käyttämättä voimakasta nauhatalustaa, tämä on rahaa haudattu syvälle maahan, kevyempi ja edullisempi vaihtoehto nimeltä TISE sopii sille.

Tämä on hybridi teippi- ja pylväslajityyppi. Se edustaa paaluja tai pylväitä, jotka on asennettu koko kantavien seinien sisä- ja ulkokehälle, jotka välittömästi kaadetaan, ja niiden ympärillä olevat muotokappaleet muodostavat perustusnauhan. Arkkitehdit, jotka rakentavat usein kehysrakennuksia, käyttävät kelluvia laattoja. Suunnittelu on teräspinnalle kaadettua reunaa ympäröivää raudoitettua betonilaattaa, joka tarvitsee automaattisen sekoittimen täyttämään laatat.

Matala syvyys perusta puutalolle

Puurakennuksen perustusta käytetään yleensä raskasrakentamisessa. Runkomallin osalta TISE-malli, joka soveltuu talojen rakentamiseen kukkuloille ja rinteille, sopii hyvin. Ainoa kielteinen muotoilu, ei voida soveltaa märillä, hiekkasilla. On hyvä käyttää matalalla syvyydellä tarkoitettua nauhan perustusmallia. Tämä on yhteinen nauhan perustusmalli, jossa nollaa ei ole kaivettu syvälle.

Käytettävissä olevia ruuveja voidaan käyttää pohjan alla. Metallipilarit ruuvataan maaperään terän kustannuksella pilarin pohjalla. Tämän materiaalin perusta ei ole kallis, mutta tämän mallin vahvuus ja kestävyys on hyvin kyseenalainen.

Monoliittinen laatta vaahtolohkojen taloon

Nykyään vaahtoblock-talot ovat erittäin suosittuja. Ottaen huomioon, että vaahtolohkojen materiaali on huomattavasti kevyempi kuin tiilet, betoni ja puu, paras vaihtoehto olisi monoliittinen levy, varsinkin jos maaperällä on ominaisuuksia, jotka säännöllisesti asettuvat. Jos maaperä on vakaa, voit käyttää tavanomaista nauhatalustaa.

Peruslaite. Mikä vaihtoehto valita

]]>]]> Ehdotuksesta Nicholas, säännöllinen lukija blogiani, jonka olen vilpittömästi kiitollinen aina kiinnostavaa ja epätavallinen ehdotuksia uusista keskustelunaiheita, tänään haluan puhua solmu kytkee yläosan perusta ja seinämien talon. Perusyksikkö, joka on periaatteessa talonrakennuksen pakollinen elementti, olisi aina laadittava ja käsiteltävä projektissa. Mutta tämä on melkein ideaalilla tavalla, kun hanke tehdään ensin ja vasta rakennuksen jälkeen, mikä on tyypillistä suurille kaupungeille, joissa on designyrityksiä. Ja useimmissa tapauksissa kaikki tapahtuu aivan eri tavalla: lehden tai Internetin henkilö valitsee mökin, jota hän haluaa, riippuen omasta tietämyksestään tai kokeneemmista ihmisistä, muuttaa hänen kaavamaista piirustustaan ​​ja alkaa rakentaa. Useimmiten tämän seurauksena syntyy koko joukko kysymyksiä rakentamisprosessissa, ja vastaukset, joita kehittäjälle tarvitaan lähinnä "eilen". Näihin kysymyksiin sisältyy perusyksikkö.

Kolme tapaa tehdä kellarista, jotka eroavat toisistaan ​​seinän ulkopinnan sijainnin suhteessa säätöön. En käsittele yksityiskohtaisesti kaikkia vaihtoehtoja, ja keskitymme huomionne niihin parhaimmistoon, jota usein kutsutaan oikeaksi perustaksi ja mainita loput ohimennen.

Seinä on pohjan ulkopinta. Alussa - pieni teoria. Rakennuskoodien mukaan perustuksen päälle ripustettavan tiiliseinän koko ei saisi ylittää 100 millimetriä. Tämä toleranssi koskee nimenomaan tapausta, jossa pohja on tehty betonilohkosta FBS-4 (400 mm leveä) ja seinämän leveys on 510 mm. Päällekkäisyys, jolla on tämä kellari, voidaan järjestää yhdeltä puolelta tai tasaisesti.

]]>]]> Mitkä ovat tällaisen korkin edut? Niistä on useita, ja kaikki niillä on lisämahdollisuuksia talon suojaamiseksi sademäärän vaikutuksilta. Nuolien avulla kaavion osoitin veden liikkumisen seinän ja sokean alueen pinnalle sateen aikana. Seinälle pudottamalla vesi virtaa suoraan sokea alueelle ohittaen seinän pään ja alustapinnan viimeistelyn välisen liitoksen. Tämä on erittäin tärkeä asia, sillä vaikka kuinka hyvin se tehdään, jonkin ajan kuluttua vesi tunkeutuu viimeistelykerroksen alle, ja talven sulamisen ja jäätymisen seurauksena maali alkaa murentua! Lisäksi rakennettaessa sokea alue, joka on tehty betonista, joka on tärkein suojaväline veden poistamiseksi pohjasta, rungon reunan ympäri pohjaseinälle, joka tapauksessa! Pohjayksikkö, jolla on uloke, suojaa myös tämän liitoksen sisään tulevalta sadevedeltä, ja tämä on kosteuden puute kellarissa tai lattiarakenteessa.

2. Seinän leveys ja pohjan leveys ovat samat. Tämä tapahtuu usein, kun rakennamme pohjan 400 mm leveäksi ja rakennamme siihen seinät]]> puoli tiilet, joiden koko on myös 380-400 mm. Tätä vaihtoehtoa vain suurella venytyksellä voidaan pitää neutraalina, koska seinien asento jättää auki seinän liitoksen ja jalusta loppuu.

3. Pohjan leveys on suurempi kuin seinämän leveys. Tavanomaisesti tätä kellarikerroksia käytetään, kun talossa on kellari, ja sen sivuseinän sivuttaispaino vaatii poikkileikkauksensa kasvua. Plinth-laite tällä tavalla - käsissä syntynyt ongelma, joka ilmenee muutamassa vuodessa. Esimerkiksi voit katsoa kuvaa.

Yhteenvetona kaikki edellä mainitut, haluan varoittaa niitä, jotka tekevät vain päätöksen siitä, miten täyttää tulevan kodin kellari. Paras vaihtoehto on päällystää ulkopuolelta, eikä sinun pidä mennä äärimmäisyyksiin ja tehdä siitä päällekkäin täsmälleen 100 mm, koska tällaista haaraa voidaan pitää sallituksi poikkeukseksi eikä normaaliksi. Lisäksi aurinkoisina päivinä tällainen suuri päällekkäisyys antaa huomaamatta varjoa, eikä sellaisessa paikassa ole täysin välttämätöntä. Ja vielä yksi asia. Lähes jokainen omakotitalon rakenne ei ole täydellinen ilman ulkoista eristystä kovaa mineraalivillasta tai vaahdosta. Ja tämä on ylimääräinen 50 mm päällekkäisyydestä. Siksi, jos aiot tehdä tällaista eristystä, harkitse näitä 5 cm. Ja miten eristää lattia ja kellari talon rakentamatta ilman kellarista, voit selvittää klikkaamalla tätä linkkiä.

Talon pohja (talon alla) vaahtolohkoista

Pidätkö kivitaloista, mutta et halua rakentaa mökkiä "kylmä" tiilistä?

Sitten on aika oppia uudesta rakennusmateriaalista, joka nopeasti saavuttaa suosiota yksittäisissä asuntorakentamisessa - vaahtolohkot. Niillä on parannettu ääni- ja lämmöneristysominaisuudet, toisin kuin seulojen tai kuonan lohkot. Ja yksikön solurakenne mahdollisti sen painon pienentämisen ja vastaavasti pienentää työvoimakustannuksia työskennellessään sen kanssa. Mutta sinun on myös tunnettava vaahtolohkojen talon rakentamisen erityispiirteet.

Vaahtolohkojen valmistuksessa käytetään vain luonnollisia, ajan ja ihmisten todistamia materiaaleja - sementtiä, hiekkaa ja tietenkin vaahtoavaa ainetta (jonka avulla voit "luoda" tämän materiaalin). Tämän seurauksena tietyllä tekniikalla noudatetaan melko kestävää materiaalia, joka imee vettä huonosti (tämä on iso "plus" hyvästä lämmöneristysmateriaalista). Vaahdolohkot eivät polta eikä röyhtä. Kuitenkin niiden ominaisuuksiin vaikuttavat vaahdotusaineen tyyppi, jota käytetään valmistettaessa:
orgaaninen - antaa paremman lujuuden lohkolle huokosten välisten väliseinien pienen paksuuntumisen vuoksi;
synteettinen - tekee laitteesta vähemmän kestävää, mutta halvempaa (johtuen alhaisista kustannuksista).
Tänään on useita merkkejä vaahtolohkojen tiheydestä. Jokainen niistä voidaan käyttää vain tiettyjen rakenteiden rakentamiseen:
D100, D200, D 300 -]]> sisäiset, ei-kantavat väliseinät;
D400, D500 - lämpöeristeenä (esimerkiksi kun seinätila täytetään runkorakenteessa tukipylväät ja palkit);
D600, D700, D 800, D900 - rakenteelliseksi lämmöneristysmateriaaliksi;
D1000, D1100, D 1200 - rakennuksen seinien rakentamiseen.

Toisin sanoen mitä suurempi lohkon tiheys, sitä suurempi kuorma se voi "pitää", mutta samaan aikaan se menettää osan eristysominaisuuksistaan.

Siksi, kun valitset vaahtolohkon mökille, sinun ei pidä "automaattisesti" antaa etusijalle kevyen basementin versiota. Paras pohja vaahtobetonialustalle on nauhan perusta. Se soveltuu sekä rakennuksen rakentamiseen, jossa on vaahtoblock-kantavien seinämien seinät (ne perustuvat koko pituudeltaan) ja kehyksenrakennukseen.

perusta lohkon talolle

Toinen vaihtoehto, jota voidaan tarjota "kevyiden" seinien rakentamisessa, on pohja vaahtobetonirakennukselle, joka on valmistettu kiinteän aineen muodossa]]> vahvistetusta betonista, joka upotetaan maahan 2,5-3 metrillä. Laitetta varten on tarpeen kaivaa säätiön kuoppaan, sitten asettaa seinää (hiekkakerrokset ja rauniot, joiden kokonaiskorkeus on noin 50 cm). Kun tyhjennyskerrokset huolellisesti puristetaan, voit kaataa 25-30 cm paksuisen betonilaatan, joka vahvistaa sitä suurella halkaisijalla varustetulla "verkolla", joka on "liitetty" seinien vahvikkeeseen. Kellarin pystysuoratun vahvistetun osan (kellari seinämän) on oltava vähintään 45-50 cm leveä. Rakenteensa vuoksi on asennettava muottirakenne ottaen huomioon, että monoliittisen pohjan on noustava maanpinnan yläpuolelle vähintään 0,5 metrin korkeudella. Koko rakenteen päälle voit kiinnittää pyöreät ontotyyppiset laatat tai kaataa monoliittista raudoitettua betonia, ja jatka sitten vaahtolohkojen seinämien rakentamista. Ulomman seinämän paksuuden tulisi olla vähintään 40 cm, jotta talossa on tarvittava lämpötila sisätiloissa.

Soveltaminen kevyt suoritusmuodon perustuksen - pylväsmäisen - perusteltua ainoastaan ​​silloin, kun tapahtuma on peltosarka hyvä kantavuus tai rajoittamalla korkeus yksi kerroksessa (ilman päällysrakenne parvi) kanssa samanaikainen soveltaminen valon Katemateriaalien eivät tarvitse monimutkaista ristikon järjestelmä. Tällöin kaikki edellä mainitun perustan betonipilarit "sidotaan" yhteen rakenteeksi samojen leveiden palkkien avulla kuin ulkoseinien paksuus. Haittana tässä suoritusmuodossa on puute kellarissa perusta ja mahdollisesti epätasainen upottamalla yksittäiset "kuoppia" maaperään (at virheen määrittämiseksi sen kantavuuden tai väärän valinnan leveys ja syvyys pohjan lopullinen paino rakennuksen).

Lohkojen talon perusta vaatii huolellista ja korkealaatuista vedenpitävyyttä sivupintoineen ja kellarikerroksena. On myös välttämätöntä asettaa vedeneristys pohjan ja seinän suurimman osan väliin niin, että vesi ei nouse vaahtolohkojen paksuuteen.

Mitä tarvitaan vaahtoblock-talon perustalle?

]]> Tällaisen suhteellisen uuden materiaalin käyttäminen vaahtobetoniin talon rakentamiseksi voi merkittävästi vähentää kaikkia kustannuseriä ilman laadun uhraamista. Lisäksi vaahtobetonin rakenne on paljon helpompaa kuin tiili, mikä puolestaan ​​yksinkertaistaa ja vähentää säätiön asettamisen kustannuksia. Toisin sanoen kysymys siitä, millaista säätiötä tarvitaan vaahtobetonialustalle, voidaan vastata yksiselitteisesti - mikä on kaikkein yksinkertaisin mahdollinen asennus tietyllä alueella. Paikallisissa olosuhteissa tarkoitamme läheisyyttä pohjaveden pinnalle, maaperän liikkuvuudelle ja sen jäädyttämisen syvyydelle.

Joka tapauksessa vaahtobetonialustan säätiön yksinkertaisin versio on nauha. Asennuksen syvyys riippuu edellä mainituista maaperän ominaisuuksista ja ilmasto-olosuhteista, ja paksuus riippuu odotetusta kuormituksesta. Rakentamalla seinämiä vaahtobetonista kuormitus säätöön ei tule olemaan hyvä, mutta tässä tapauksessa pohjalevyn leveys ei saa olla alle puoli metriä.
Joten, miten tehdä säätiön vaahtomuovilohkolle?

Ensinnäkin on tarpeen päättää, onko säätiö monoliittinen eli betonista valettu paikka, joka on valmistettu tai valmistettu valmislohkoista. Kummassakin tapauksessa pohjan alapuolella kaivetaan tarvittavaa syvyyttä ja leveyttä. Seuraavaksi molemmat lohkot on asennettu siihen, tai betoniliuos kaadetaan.

Jos monoliittinen säätö on kaadettava, on toivottavaa vahvistaa sitä ympärysmitan ympärillä vähintään 10 mm: n halkaisijaltaan teräksisellä palkilla ja asentaa myös muottirakenne kaivoon täyttääksesi jalusta. Tällainen muotti on koottu puukuvista ja on hyvin kiinteä, koska suuren nestemäisen massan paine on riittävän suuri. Alustan sileän ulkopinnan saamiseksi levyt voidaan peittää katepapereilla polyeteenikalvolla tai vastaavalla materiaalilla.

On hyödyllistä antaa tuuletusaukkoja siihen, kun kaadetaan pohjaa. Tällöin riittää, että kiinnitetään putkikappaleet, joiden pituus ja halkaisija ovat muottipesässä.

On tärkeää, että se luo vaahtolohkojen talon pohjan sen vedenpitävyyden varmistamiseksi. Vaahtobetoni on huokoinen materiaali, ja sen vuoksi se kykenee imemään kosteutta. Välttämiseksi tämä on tarpeen alareunassa ojan valmis perusta, laittaa "tyyny" soraa, joka vie pois ylimääräinen kosteus ja estää sitä kiivetä seinät. Myös ensimmäinen vaahtopalojen rivi, joka asetetaan suoraan pohjaan, tulee olla vedenpitävä, ja sen alla on sopiva materiaali, esimerkiksi kateaine.