Mitä tehdä ensin - sokea alue tai jalusta edessä

Rakentamisprosessin aikana monet ihmiset ovat työtä koskevia kysymyksiä. Yksi ongelmista on, mitä tehdä ensin: sokea alue tai jalusta?

Kaikki riippuu käytetyistä materiaaleista ja menetelmistä, joita käytät rakentamisen aikana. Jotta voit ymmärtää, mitä aloittaa aiemmin, sinun on käsiteltävä jokaisen viimeistelyvaiheen tyyppiä.

Prosessin ominaisuudet

Pohjaan pohjaan voit suojata pohjaa erilaisista vaikutuksista ja ilmastonmuutoksesta. Tätä konseptia kutsutaan yhdeksi säätiön osista, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella.

Sokea alue, tämä on maaperän pinta-ala, jota voidaan käsitellä. Nauha sijaitsee rakennuksen ympärillä, jolloin vedeneristysmateriaaleja käytetään peittämään.

Sokean alueen tärkein tehtävä on veden tyhjennys, joka voi haitata säätä. Tämä osa on väistämättä tukikohdan vieressä.

Peruskorkeuden yläpuolella oleva korkeus on noin 20-25 cm, mutta tältä osin on otettava huomioon rakennuksen rakentamisen helpotus.

Asiantuntijat suosittelevat 50 cm: n korkeutta, mikä on vähimmäisvaatimus.

Perusominaisuuksien tärkeimmät ominaisuudet ovat:

 • korkeuden valmistukseen käyttäen samoja materiaaleja kuin säätiölle;
 • pinnalla voi olla koristeellisia ominaisuuksia;
 • laitteen kellarin periaatteet eivät poikkea pohjan rakentamisen säännöistä.

Korkeus lämpenee aina laajennetulla polystyreeni- ja bitumimastilla. Tällaiset materiaalit auttavat lisäämään lämpöeristystä.

Sokean alueen osalta tämän osan vakioleveys on 50 cm - 100 cm. Kaltevuus voi olla erilainen, kaikki riippuu määräpaikasta ja asennuksesta käytetystä materiaalista.

Sokean alueen luomiseksi on välttämätöntä luoda kaksi pääkerrosta: tausta ja lisäpäällyste. Ensimmäinen toimii vedenpitävänä.

Mitä ensin

Useimmiten alkuvaiheissa on sokea alue ja jatka sitten korkin koristeluun. Mutta joskus tämä tilaus rikkoo rakennusprosessin muutoksia ja käytettyjen materiaalien vuoksi.

Kun järjestät pohjan, sinun on otettava huomioon seuraavat ominaisuudet:

 • viimeistely suoritetaan rakennuksen julkisivun rekisteröinnissä;
 • ensin suoritetaan kipsi, jonka jälkeen ne maalataan;
 • viimeistelyperusta on päivitettävä jatkuvasti.

Sokean alueen osalta tämän osan asennus ei vie paljon aikaa. Työn tärkeimmät materiaalit ovat asfaltti tai betoni.

Tällaiset vaihtoehdot mahdollistavat paitsi säästää rahaa, mutta nopeuttavat myös huomattavasti korjausprosessia.

Sokean alueen tekniikka on tässä videossa:

Hyvää iltapäivää Voitteko laskea työn kustannukset materiaalin kanssa ja toimittaa Pyatnitskoe Highwaylle 8,7x4-kerroksisen talon 80-1 metrin kokoiseksi. Pidin siitä, että valokuvillasi on ensimmäinen vaihtoehto, jossa on laatoitus- ja viemäriverkot. Minun versiossani, jossa talossa on 4 metriä, toisaalta on liitettävä kuisti 1x1.5, laskettaessa sitä olisi myös otettava huomioon. Odotetaan vastausta.

Mikä ensimmäinen, sokea alue tai leikattu pohja?

Vastaus kysymykseen: "Mitä pitäisi tehdä ensin: tehdä sokea alue tai leikata jalusta?" Riippuu vuorien menetelmistä ja materiaalista, josta rakenteet on tehty.

Joissakin tilanteissa vakiotilausta on muutettava.

Mikä on sokea alue ja pohja?

Elementtien työskentelytoiminnot suojaavat kosteudelta, mikä on välttämätöntä säätiön kantavuuden ja talon alakerrosten säilyttämiseksi.

Kellari ei vaahda kellarikerroksen seiniä ja palkkeja. Sokea alue toimii "pintaveden vedonpoistolla", estää liiallisen kosketuksen kosteuden ja pohjan pohjan välillä.

Rakennuksen elementit on varustettu eri tasoilla. Liittymisen paikka on tietty kulma, joka on erityisen alttiina kosteudelle. Tältä osin kellarin pinnan on oltava mahdollisimman tiukka: vain tällä tavalla vesi "rullaa" seinältä ja jättää rakennuksen betonirinteelle.

Työjärjestys

Sokea alue on rakentava osa rakennusta, jolla on suuri vastuu. Ajan myötä talon lähellä oleva maa voi veden vaikutuksen alaisena muuttaa teknisiä ominaisuuksiaan, menettää rakenteellisia yhteyksiä. Tällaiset muutokset uhkaavat rakennuksen romahdusta. Siksi sokean alueen valmistus on rakennusalan viimeinen vaihe. Oikein tehty elementti on sijoitettava mahdollisimman lähelle säätöä. Vasta sen järjestelyn jälkeen voit aloittaa koko julkisivun ja siten pohjan.

Säätiön yläosan vuoraukseen voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja: kipsi, maali, maasulku, laatat, keinotekoinen graniitti. Viimeisimmät vaihtoehdot ovat kestävämmät ja eivät vaadi säännöllisiä päivityksiä.

Yleisimmät päällystysmateriaalit ovat betoni tai asfaltti. Levyn yläosa voidaan sulkea luonnonkivilevyillä. Asfalttiseos on halvempaa, mutta sen käyttöikä on paljon pienempi.

Betonilaastia kaadetaan laaja-alaisella metriä ympäröivällä nauhalla koko rakennuksen ympärille, kun aikaisemmin on varustettu hiekkavyöhykkeellä. Lisävoimakkuutta varten vahvistettu verkko asetetaan nauhalle. Joka 10-15 metrin välein on asennettava kompensoiva sauma bitumimateriaalista, katehuopusta tai muusta sopivasta materiaalista.

johtopäätös

Sokeiden alueiden valmistusta koskevat tekniset vaatimukset on suunniteltu eliminoimaan halkeamien muodostumisen käytön aikana ja maksimoimaan pohjan suojan pintaveteen. Jos havaitaan jopa minimaalisia halkeamia betonissa tai sokea alueen ja soclen liitoskohdassa, sen on välittömästi peitettävä ne bitumimastilla. Jos puhumme sokeainekentän asettamisesta etusijalle tai kellarista viimeistelyyn, useimmiten ensimmäisellä elementillä on määräävä asema!

Mikä on mahdollista viimeistellä talon ja jalkakäytävä talon tiiliseinillä?

Kellari ja sokea alue eivät ole vain rakentavia ratkaisuja kotona, vaan ne on myös suunniteltu tekemään esteettistä toimintaa.

Kaavio tyypillisestä sokkelista, jossa on sokea alue.

Viimeisen talon ansiosta voit antaa yhden harmonisen tyylin sisustuksessa kaikkiin talon osiin. Toisin sanoen kellari ja sokea alue on viimeisteltävä sellaisilla materiaaleilla, jotka näyttävät hyviltä rakennuksen julkisivun yleisestä taustasta.

Esimerkiksi tiilien leikkaaminen on mahdollista, kun talon seinillä on sileä pinta (mutta ei tiiliä). Vastaavasti, jos seinät ovat tiiliä, on suositeltavaa peittää kellarin pinta niin, että materiaali muodostaa yhtenäisen pinnan (esimerkiksi betonilla).

Kellarin rakentaminen ja viimeistely erilaisissa säätiöissä

Seinää, joka toimii maanalaisen avaruuden ulommaksi aitaukseksi, kutsutaan sokkeloiksi.

Pohja nauhapohjalle

Mallien tyypit.

Nauhatalustalla pohja toimii yleensä sen yläosana, joka työntyy 50-70 cm maanpinnan yläpuolelle.

Korkki pylväsperustaan

Sarakkeen kellarissa kellarissa on seinät, jotka on asennettu pilarien (padojen) tai pylväiden yläpuolisten seinien väliin (grillage).

Ulkopuolisten seinien osalta kellari voi olla joko ulkoneva tai putoava ja myös tasoittaa julkisivun ulkoseinät. Pohjan muoto voi olla eri tyyppinen.

Länsimaata pidetään kaikkein luotettavimpana kaikenlaisia. Sen laite mahdollistaa vesitiivistyksen kerroksen ilmakehästä ja mekaanisista vaikutuksista, joka on järjestetty alla suojelemaan seiniä maaperän kosteuden tunkeutumiselta. Se ei estä veden kaatumista seinistä vinoissa sateissa. Jos verrataan sitä ulkonevaan näkymään, se on paljon edullisempi johtuen tyhjennyslaitteen pienemmästä paksusta ja lisävarusteesta. Jos upotettu pohja siirretään lähemmäksi julkisivujen seinämien aksiaalijohtaa, sillä on selkeämpi rakenne, jolla siirrettäisiin korkeammat lähtevät kuormat perustukseen. Esteettisen valituksen kannalta se sopii virheettömästi.

Ulkonevän rakenteen rakentaminen voi olla perusteltua vain, jos talon seinät ovat ohuita (kehystetty tai hienonnettu) ja talo on lämmin maanalainen. Tämäntyyppisen kellarin paksuus ylittää ulkoseinien leveyden. Kuitenkin tällaisella laitekannalla löydät oikean ratkaisun, jonka avulla voit poistaa sen reunuksen ja samalla pitää lämpimän maan alla.

Rakennuksen kellarissa voi tehdä esteettistä toimintaa, koska se voidaan vuorotella erilaisilla materiaaleilla yhdistettynä rakennuksen julkisivulle.

Talon seinää pitkin olevaa tasoa ei voida pitää tarkoituksenmukaisena myös siinä tapauksessa, että jalustan ja seinien materiaali on rakenteeltaan yhtenäinen. Tällöin vedeneristyskerros pysyy avoimena ja epäselvä ja sijainti ei näytä hyvältä.

Koska talon kellariin kohdistuu merkittäviä haittavaikutuksia (mekaaninen ja ilmakehä), asennuksen aikana on tärkeää käyttää kestäviä ja luotettavia materiaaleja, jotka eivät tarvitse itsestään viimeistelyä: betonia, leivonnaisia, luonnonkiviä. Keraamisten laattojen kipsi ja koristelu näyttävät vaikuttavilta useimmissa tapauksissa, mutta se ei kauan säilytä ulkonäköään käytön jälkeen. Tulevaisuuden talonkehitysprosessi tekee omat muutokset, jotka vaativat säännöllistä palauttamista ja korjaamista.

Korkkien tyypit eri materiaaleilla

Monoliittinen betoni on käytännöllisin ja kestävin. Betonialusta on parempaa alusta lähtien järjestää ympäröivä alue ilman pystysuorat ja vaakasuorat nivelet. Sen vahvuus on huomattavasti korkeampi, jos sisäpuolella on asennusrunko. Jos talon kellari on riittävän paksu, tiilimuuraus voi toimia sisäpuolena muottipohjana.

Nauhateoksen rakenne pohjan kanssa.

On mahdollista järjestää valmiiden betonilohkojen kellari nauhateollisuudelle. Koko voi olla erilainen, kunhan niiden korkeus vastaa pohjan korkeutta. Vaakasuuntaiset saumat eivät ole toivottavia. Asennettujen perusyksiköiden mitat riippuvat asennusmenetelmästä. Lohkojen asettamisen manuaalisesti ei saa painaa yli 80-100 kg. Käytettäessä perinteisiä teräsputkia tai tukkia (pienen nostokorkeuden) ja asennussilmukoiden läsnä ollessa lohkojen paino voi olla jopa 300-500 kg.

Ulkopuolella olevan betoni-monoliittisen kellarin ulkopuolelle voidaan antaa erilaisia ​​tekstuureja asettamalla tarvittava matriisi muottiin: aallotettu lasikuitu, kumimatot jne.. Voit maalata, mutta maali ei pysy pohjassa pitkään.

Ulkopuolella kellaribetonilohkojen pinta voi myös olla erilainen rakenne: kohokuvioitu tai sileä, keraamisilla laatoilla vuorattu, luonnonkivi, rauniot. Lohkotuotannon tuloksena saatava päällystyskestävyys on kestävämpi ja luotettavampi kuin se, joka saadaan perustuksen myöhemmällä viimeistelyllä.

Tyypit ja laiteholkkialue.

Kun talo on rakennettu pylväspohjaan, kellarin laite ja sisustus tulevat samalla työvoimavaltaisiksi prosessiksi. Maan talteenottoa varten on parasta varustaa talon pohja kuten silta tukien väliin, joka on vahvistettu sauvoilla pohjasta (d = 8-12 mm). Tällainen laitekanta (ja esivalmistetut ja monoliittiset), jotka haluavat luottaa suoraan kuohuvaan maahan, ei pidä. Maanpinnan ja kellarin välissä (tukien välissä) on välttämätöntä antaa vapaat aukot, jotka ovat 10 - 15 cm korkeita, jotka on peitetty sivuilta antiseptisilla tai tasaisilla asbestisementtilevyillä käsitellyillä levyillä.

Jos pohjakokoonpano on muodostettu väärin, muodonmuutos on mahdollista paitsi itse alustasta, myös kaikista yllä olevista rakenteista. Tästä syystä on kielletty alkutalouden rakentaminen ja kevyiden rakennusten (terassit, verannat, huvimajat, varastot, kuistit) tukien väliset sisääntulot. Tällainen päätös taloudellisten näkökohtien ohella on perusteltua myös tulevan toiminnan kannalta: suljetun maanalaisen ilmanvaihto voi vähentää ilman lattian kosteutta, mikä takaa pitkäaikaisen puurakenteiden työn.

Lumi, sade ja roskat suojaavat maanalaisia ​​alueita, jotka rakentavat pohja-alueen ruostumattomasta teräslevystä tai tasaisista asbestisementtilevyistä. Tällainen seulapohja, jolla on pieni paksuusosa, maaperän kestävyys on vähäpätöinen ajon aikana, eikä siksi tarvitse rakentaa ilmakammioita, jotka edellyttävät pohjan massiivisia rakenteita.

Sokea alue sekä rakennuksen kellari voivat täyttää esteettisen roolin.

Kuivilla, paikallaan olevilla maaperillä pylväiden tukien välinen tila täytetään betoniraudoituksella, betonilla, kiveällä, tiilellä tai puulla. On tärkeää ottaa huomioon, että kellarin ulkopinnan on oltava yhtenäinen sekä tekstuurin että värin osalta koko seinien alueella. Kellarin koristelu, jossa perustuspilarit toimivat pilastina, nähdään visuaalisesti arkaai- sesti.

Yksinkertaisin laitealusta - zabirki. Näihin kuuluu ohuita seiniä pilareiden välissä, jotka tekevät maanalaisesta tilasta lämpimän ja suojaavat sitä pölyltä, roskista, saostuksesta jne. Sisäpuolelta lämpösauvat ovat eristettyjä kuonalla, hiekalla ja kuivalla maalla. On sallittua järjestää ne samasta materiaalista, josta pylväät on tehty, vaikka se voidaan tehdä muilta. Kipsilevy.

Sokean alueen laite

Sokea alue on alusta, jossa on kaltevuus (3 - 10 astetta), kulkee koko rakennuksen ympärysmitta. Sen leveys riippuu monista tekijöistä, kuten maaperän ominaisuuksista, katon ylimäärien leveydestä ja muista rakenteellisista ominaisuuksista. Se on yleensä 60-100 cm leveä.

Poista kasvikerros ensin 15 cm: n syvyydeltä poistaen juuret. Ruoho voi vahingoittaa pinnoitetta. Sokean alueen ulkopuolelle aseta jalkakäytävä. Seinän ja seinän välinen ura täytetään kerrostumalla ja puristetaan. Sijoita sitten 5 cm: n päällystys, joka valitaan sokea alueelle. Jos sokean alueen materiaali on betonia, vahvistaminen asennetaan ennen sen asettamista. 15-20 mm: n paksuisella tarroituilla levyillä sopii lämpösaumojen järjestäminen sokea alueelle. Voit käyttää 10-15 cm: n paksuisia vinyylinauhoja, jotka toimivat sokean alueen suojana halkeamilta raskaissa kuormissa. Askel lämpötilan liitosten asennukseen on 2-2,5 m.

Joskus sokea alueen alaosassa varustaa veden poisto vetoon luonnollisen kuivatuksen suuntaan. Ne voidaan sahata vinyyliputken varrella. Hän toimii hillitynä.

Rakennustarvikkeet

Betoni on tehokkain, koska se on vähiten alttiina tuhoutumiselle luonnonolosuhteiden vaikutuksen alaisena.

Asfaltti osoittautui myös hyväksi. Se säilyttää kosteuden hyvin, johtaen sen yli sokea alue.

Sokean alueen eristys on suositeltavaa laittaa koteihin, joissa on kellari tai kellari. Se parantaa lämpötilajärjestelyjä, suojelee maanalaista tilaa äkillisiltä lämpötilavaihteluilta.

Talon sokeita alueita ei voida suunnitella rakennettaessa seiniä pylväsperustaan ​​ja kuivaan, kiinteään maaperään.

Säätiön viimeistely voidaan tehdä eri tavoin. Tärkeintä on yhdistää se talon ulkoseinämiin ja näyttää esteettisesti miellyttävältä.

Miten koristella kellari ja sokea alue ottaen huomioon talon suunnittelun piirteet

Kellari ja sokea alue - viimeistelyn vivahteet, käytetyt materiaalit, FORUMHOUSE-osanottajien henkilökohtainen kokemus ja toiminnan yksityiskohdat.

Kysymys siitä, miten koristella pohja, ennemmin tai myöhemmin nousee ennen jokaista homeowner. Jos jätätte tämän alueen alkuperäisessä muodossaan, se ei vain heikentä julkisivun koristeellista ulkonäköä, mutta se voi myös vaikuttaa kielteisesti kellariin ja taloon kokonaisuudessaan. Nykyään ei ole pulaa ulkopuolisista viimeistelymateriaaleista, toinen asia on se, että kaikki eivät sovi, kun otetaan huomioon toimintatilan erityispiirteet. Harkitse, miten leikata pohjaa, jotta sinun ei tarvitse vaihtaa sitä uudelleen tai korjata sitä säännöllisesti.

pitoisuus

 • Mikä on pohja ja sokea alue?
 • Tyypit kellarista ja sokea alue.
 • Tekniikat pohjan valmistamiseksi viimeistelyyn.
 • Korkin alkuperäinen viimeistely.

Miksi tarvitset kellarin ja sokean alueen

Jalusta on pohjan alustava osa, eräänlainen sovitin alustan ja seinien välille, jonka päätehtävä on jakaa tasaisesti paino ja suojata seiniä ja lattioita. Lisäksi monet kehittäjät varaavat pohjakerroksen, jolloin lisäkäyttökelpoinen tila ei johdu noususta vaan syventymisen vuoksi.

Asun korkissa lähes kaksikymmentä vuotta. Nauha, 80 cm leveä, korkeus on 40 cm. Muita FBS-kortteja ja teippiä korpulenteisesta tiilestä. Kattokorkeus 220 cm. Viisi seinää 10x10 m, puoli - autotalli kahdelle autolle, toinen puoli varastotila ja kattilan sauna. Vedenpitävyys, joka on tehty liimaamalla stekloitsolia FBS: llä. Pohja on stekloisoli ja vahvistettu polyeteeni kahdessa kerroksessa. Autossa kaksi 200 mm: n putkea on haudattu pystysuoraan veden vastaanottamiseksi koneista. Seinät on eristetty 100 mm: n PPP: llä sisäpuolelta ja ne on kipsattu verkkoon. Toistuvasti hän olisi laatinut levyn koko alueelle kerralla Helpompi, edullisempi ja luotettavampi.

Kellarin korkeus vaihtelee laajalla alueella - se voi olla vähintään SNiP - 20 cm ja ehkä 2 metriä. Jotta pohja pystyisi tehokkaasti suojaamaan, ei suositella sen alle 40-50 cm.

Sokea alue on puolustus jo itse kellariin ja rakennukseen kokonaisuutena, läpäisemättömän peitteen muodossa, joka ympäröi taloa koko kehällä. Sokea alue on suunniteltu veden poistamiseksi pohjasta niin, että pohjan välittömässä läheisyydessä oleva maa pysyy kuivana. Se suojaa säätiötä paitsi kastumiselta, mutta myös jäätyneiden kenttien aiheuttamien nousevien voimien vaikutuksesta. Nauhan leveyden ei tulisi olla alle 60 cm, ylärajaan vaikuttavat sekä esteettiset, käytännölliset ja taloudelliset näkökohdat kuin katon ylityksen pituus - päällysteen tulee olla 15-20 cm leveämpi. Sokeuden syvyys on keskimäärin noin 30-40 cm.

Sokea alue on aina tarpeen! Sen tehtävänä on veden säätäminen pohjasta, tavallisesti 1 m. Matala perustus on tärkeämpää. Ei ole sokea alue - enemmän vettä imeytyy säätiön alle. Onko se hyödyllinen? En usko, monista syistä.

Koska kellari on suorassa kosketuksessa maan kanssa, sen viimeistelyyn käytettävät materiaalit on suunniteltava korkeaan kosteuteen ja mekaanisiin vaurioihin. Toisin sanoen jalustan pinnan tulisi olla kosteudenkestävä, kestävä ja kulutusta kestävä, koska se on "ensimmäinen puhallus". Sama pätee myös päällystys- tai täyttömateriaaleihin.

Jalkojen ja jalkakäytävän tyypit

Pohja on kolmea tyyppiä, sen sijainnin mukaan seinien tasoon nähden.

 • Yksi taso - pohja kellarin ja seinän kanssa sijaitsevat samassa tasossa.
 • Kaiutin - pohja ja kellari ovat leveämpiä kuin seinään, minkä takia etureunassa on muodostettu haara.
 • Ullakko - kellari ja kellari ovat jo seinät, reunusta pitkin on samankaltaisuus julkisivun alaosassa.

Uppoava pohja on jo suojattu ulkoisista vaikutteista ylitsepäällystetyillä seinillä, yhden tason ja viimeistelyn jälkeen se tulee olemaan "tasainen" julkisivun kanssa. Ulkonevaa kellarista pidetään ongelmallisempana, koska se on suljettava erityisellä pohjalla, jotta estetään kosteuden kertyminen sivulle.

Materiaalipohjan osalta pohja voi olla joko raudoitettu betoni tai esivalmistettu - taitettu FBS-lohkoista tai tiilistä. Riippumatta, vedenpitävyyskerros on välttämättä läsnä perustuksen ja jalustan välissä estämään kosteuden kapillaarinen imu.

Puhumalla sokea alueesta, voidaan todeta, että vasta vähän aikaa sitten sitä ei ole jaettu lajeihin - joko se oli tai se ei ollut. Jos se oli, sitten monoliittisen päällysteen muodossa, tavallisesti betonina, johon päällystyslaatat asetettiin, sokea alue asfalttiin harvemmin. Nykyaikaisten materiaalien, kuten geotekstiilien ja läpäisemättömien kalvojen, myötä on kehittynyt toinen sokeiden tekniikka. Siksi nykyaikaisessa versiossa ne ovat kahta tyyppiä:

 • monoliittinen - jatkuva viimeistelykerros, josta vesi rullataan vedenpoistoon tai maahan;
 • pehmeä - läpäisevä viimeistelykerros, mutta ilmatiivisellä pohjalla, kosteus kulkee sen läpi ja tyhjenee membraanin pakolliseen tyhjennykseen.

Kuten aiemmin, sokea alue on tällä hetkellä kovetettu ja pysähtynyt tässä vaiheessa tai se asetetaan päällystyskivien tai päällystyslautojen päälle. Pehmeän lajikkeen kantajat ovat suosituimpia - pienet sora, erilaiset seulaset, jopa suuret kvartsihiekka, harvemmin se kylvetään nurmikentällä tai jotain vastaavaa. Mutta riippumatta sokea alueen tyypistä ja sen "kakusta", joka sisältää valmistuksen ja viimeistelyn kerroksen vakiona, ne tarttuvat pääperiaatteeseen - ei tehdä sokean alueen ja pohjan jäykkää kytkemistä.

Toinen tärkeä seikka on lämpeneminen; Jos aikaisemmin tätä näkökohtaa ei käytännössä voitu arvostaa, nykyään suurin osa sokeista ja sokea alue eristetään ekstrudoitu polystyreeni vaahto (EPS). Tämä synteettinen lämpöeristysmateriaali ei pelkää pelkästään suoraa kosketusta veden kanssa, se kestää raskaita kuormia, sitä ei voida tuhoutua vuosikymmenien ajan ja se antaa riittävän lämpöresistanssin rakenteelle. Tämän vuoksi hänellä ei ole käytännöllisesti katsoen mitään kilpailijoita lämmitettäessä säätiöitä, pohjapintoja ja päällysteitä riippumatta niiden tyypistä.

Eristyskerroksen läsnäolo tai poissaolo ei vaikuta kellariin viimeistellyn materiaalin valintaan, vaan vain kellarin valmistuksen prosessiin.

Tekniikka valmistelee pohjan viimeistelyä varten

Runsaasti vaihtoehtoja korin koristelemiseen:

 • laatat;
 • luonnonkivi;
 • tekokivestä;
 • koriste-kipsi;
 • painettu betoni;
 • paneeli;
 • Thermopanels;
 • sivuraide;
 • maalaus;
 • DSP, tasainen liuskekivi.

Mitä tulee pintavalmistukseen, on vain kaksi menetelmää.

kipsi

Jos on tarpeen vahvistaa pohjaa alhaalta massiivisilla laatoilla, luonnollisilla tai keinotekoisilla kiveillä, ilman alustavaa eristystä pohja, kipsi paksulla kerroksella metalliristikkoon, joka on aiemmin kiinnitetty kellariin laitteistolla.

Jos puhumme taloudellisesta versiosta, niin:

 • Suorita pohja.
 • Voittaa rautaverkko.
 • Laita DSP.
 • Laita keinokivi hyvälle liimalle.

Verkkohitsaus hitsatulla tai laajennetulla metallilla, galvanoidut. Vain ei liian herkkä - ei repimään kätensä. Solu 10x10 mm tai hieman pienempi. Toinen havainto. Jotenkin koputti posliinikartongin korkista. Jos laatta itse oli täysin tahriintunut liimalla - et välittömästi estä sitä, jos se huonosti jäi - laatta itse lensi pois.

Kun puhutaan sääennusteesta, he eivät käytä metallia, vaan lasikangasverkkoa, mutta kahdessa lähestymistavassa.

 1. Läpäisevä pohjamaali laimennetulla vedellä kolmessa kulussa (1/6, 1/4, 1/2).
 2. Hiomalla haavasaha EPS molemmin puolin ja liimaa se pohjaan, sementtiliimalla, jos pinta on värjätty bitumilla, sitten polyuretaanivaahtoliimalla. Älä unohda vetää verkkoa (lasikuitua) ja anna lämpötilan kutistuvia saumoja.
 3. Liimauksen jälkeen tee ensimmäinen pohja vahvistava kerros: levitä liimaa ja lämmitä panssaroidulla lasikangasverkolla 320-340 g / m2.
 4. Kiinnitä ristikon läpi 10-12 solmua / m².
 5. Tee toinen pohja vahvistava kerros: levitä liimaa ja huuhtele päällystysverkko 165 g / m².
 6. Tee supistuminen nestemäisellä liimalla.
 7. Kuivaamisen jälkeen (72 tunnin kuluttua) voit liittää kiven, laatta- ja klinkkerilevyn, jonka paino on enintään 50 kg / m², koko enintään 300x300 mm, vähintään 4 mm: n sauma, kimmoisa liima, julkisivu liima, täytä saumat joustavalla laastilla,.

Jotkut käsityöläiset epäilevät tarvetta käyttää elastista liimaa ja laastia, mieluummin saada DSP, tämä on täynnä ongelmia.

On välttämätöntä käyttää joustavaa liimaa, koska - muodonmuutos lämpötilan putoamiselta ja kosteuden jäätymiseltä, juuri mikä tuhoaa julkisivun / kellarin, ja laatta putoaa. On parempi käyttää nivelen ja nivelten joustavampaa materiaalia, jotta ne pystyvät kompensoimaan tällaiset muodonmuutokset ja muut tukirakenteen pinnan muut odottamattomat muodonmuutokset, esimerkiksi rakentamisen ratkaisusta.

Kun kellari on monoliittinen, pinta on melko sileä, ilman huomaamattomia tippoja, ja kun maalia on tarkoitus maalata tai levittää rakeisella koristeellisella kipsillä, voit tehdä ilman metalliristikkoa ja paksua kerrosta. Vahvistus on riittämätön - käsittele sitä syvällä läpäisyperustaisella pohjalla, levitä ohut kerros liimasekoitetta ja huuhtele julkisivuilman silmäsuihku seinään. Kuivaamisen jälkeen käsitellään uudelleen alukkeella ja levitetään rakeinen koristeellinen kipsi käyttäen valmistajan suosittelemaa menetelmää tai maalaa se pohjaan tarkoitetulla maalilla.

sorvaus

Aitaamista (alijärjestelmää) käytetään kellarissa, jossa on sivuraide tai paneelit sekä betonilaatat, jotka on kiinnitetty itsepuristusruuveilla. Osajärjestelmä voi olla metalli tai puu, sinkkiprofiilia käytetään metalliin, puu kootaan tangon (yleensä 50 x 50 mm), joka on aiemmin käsitelty antiseptisellä aineella. Tarvittaessa kellari on esieristetty EPPS-arkkia varten liimaamalla, kiinnittämällä tai yksinkertaisesti peitetty syvä tunkeumaaluke. Ohjainten suunta riippuu viimeistelyaineistosta - pystysuorien paneelien alla tai sivusuunnassa vaakasuorassa, vaakasuorassa - pystysuunnassa.

Budjetin vaihtoehto viimeistely kellarista sivuraide (seinä). Talo on 10x8 m, kellarin korkeus 0,45 m, materiaalien hinta 4500 ruplaa, plus vaahto on 220 ruplaa ja yksi työpäivä. Sides kuten se on epätavallinen tekstuuri. Täyte pystysuoraan (pidempi, mutta kauneus vaatii uhrauksia), joten seinälle on vastakohta. Nabit kahdella vaakapalkilla 50x50 mm. Älä unohda ilmarakoita. Kaikki osoittautui kolminkertaiseksi halvemmaksi kuin klassisen kellarikerroksen paneelien tekeminen tiilen alla - ja kalliita, ja kuten kaikki eivät halunnutkaan. Ota aseita.

Toimistojen, asuntojen, mökkien, uusien rakennusten, kauneushoitoloiden, myymälöiden, muiden kuin asuinkiinteistöjen korjausrakentamisen korjausrakentaminen, rakentaminen, korjaus, viimeistely

Työaika:
Ma-pe: 10 - 19

Kellari on seinä, joka kattaa maanalaisen tai saman pohjan, joka on maanpinnan yläpuolella. Nauha-pohjalla pohja toimii yleensä sen ylemmän osana, joka työntyy maan pinnan yläpuolelle, ja pilarin perustana seinät on järjestetty pilarien (aidan) tai niiden yläpuolelle (grillage). Ulomman seinämän suhteen pohja voi olla ulkoneva, putoamassa tai olemalla samassa tasossa sen kanssa.

Uppoava pohja on luotettava perusta. Sen muoto mahdollistaa vedenpitävän kerroksen peittämisen, joka on suunniteltu suojelemaan seiniä maaperän kosteuden tunkeutumiselta alhaalta, mekaanisista ja ilmakehän vaikutuksista. Se tarjoaa esteettömän veden virtauksen seinistä vinoina sateiden aikana. Verrattuna ulkonevaan alustaan, se on edullisempi (ohuempi, ei vaadi tyhjennyslaitetta) ja se siirtyy lähemmäksi ulkoisten seinämien keskiviivaa, sillä on selkeämpi rakenne, jolla ylimenot siirretään säätöön. Jalkalistatelineen esteettiset ominaisuudet ovat myös nykyaikaisempia.

Ulkonevaa kellarista käytetään vain taloja, joissa on ohuet ulkoseinät (kehystetty, hienonnettu) ja ulkonevan kellarin käyttö on perusteltua rakentaa lämmin maanalainen, joka ylittää ulkoseinien paksuuden leveydessään.

Pohja samassa tasossa seinämän kanssa on epäkäytännöllistä suorittaa, vaikka pohjan ja seinän materiaali olisi yhtenäinen rakenteessa. Tässä tapauksessa vedenpitävä kerros on auki ja epäselvästi sisustettu ja sen sijainti näyttää satunnaiselta.

Talon kellariin kohdistuu huomattava ilmakehän ja mekaaninen rasitus, joten sen laitteen tulee käyttää luotettavia ja kestäviä materiaaleja, jotka eivät tarvitse lisäkäsittelyä: luonnonkivi, betoni, hyvin leivottu tiili. Kipsilevyn tai sitä seuraavien keraamisten levyjen kipsi näyttävät mahtavilta vain ensimmäisinä vuosina viimeistelyn jälkeen ja myöhemmin käyttövaiheessa tällainen viimeistely vaatii yleensä säännöllistä palauttamista ja korjausta.

Eri muodot
a - puhuja;
b - samassa tasossa seinän kanssa;
c - putoaminen;
1 - ulkoseinä;
2 - vedeneristys;
3 - säätiö.

Kellariosan korkeus riippuu talon projektista, mutta joka tapauksessa se ei saa olla pienempi kuin 40 cm. Talot, joissa on vähäinen socle, ovat kyykkyisiä, ikään kuin tulevat ulos maasta ja ovat ruma ulkonäkö. Sitä vastoin talo, jossa on huolellisesti viimeistelty korkea pohja näyttää kauniilta, luotettavalta ja ilmakehältä kosteudelta, vaikuttaa vähemmän talon seinämiin.

Kellarikerroksen kellarin korkeuden tulisi ottaa huomioon talon ympärillä oleva mahdollinen lisäys, joka suojaa säätiötä hyvin sateelta ja tulvavedeltä.

Luonnonkiven pohja on rakennettu huolellisesti tasoittamalla sen ulkopinta.

Jos kellarissa (kellari, autotalli ja vastaavat apulaitteet) sijoitetaan tiloja, niin kellarin molemmat puolet on tasoitettava. Tällaisen säätiön ompelun jälkeen on melko kaunis ilme.

Kivirakenteen rakentamisen tekniikka vaatii tarkkuutta ja tiettyjä taitoja. Jotta alustan seinät saisivat kauniin ulkonäön, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota muurien kulmiin ja pystysuuntaisuuteen. Siksi muuraus alkaa aina kulmien rakentamisella, minkä jälkeen ne täyttävät sementtilaastien väliset raot. Pohjaan, joka on valmistettu särkyneestä soraa, laske ensin leveys, joka vastaa pohjan arvioitua leveyttä. Nurkassa suurimmat kivet tavallisesti asetetaan, ja niiden väliset raot ovat täynnä pienempiä. Kivet ovat tiukasti siirtyneet keskenään ja niiden välinen tila on täynnä sementtilaastia. Muurattavaksi on parempi poimia kiven muotoja ja valita ne paksuudelta jokaiselle riville. Rakentamisen lujuuden lisäämiseksi yksittäisten kivien väliset saumat sidotaan. Ne tasoittavat seinän, jossa kulmakivien väliin venytetty erityinen johto-kiinnitys. Kellarin ylempi taso tasoitetaan kerroksella laasti tai monoliittisen betonin hihna.

Korkki, joka on valmistettu muovista valmistetusta kiinteästä betonista. On parempi, jos se on pystytetty välittömästi talon ympäryksen ympärille ilman pystysuoria ja vaakasuoria liitoksia. Sen vahvuus kasvaa merkittävästi, jos sijoitat kaapelin, vanhojen putkien ja kulmien avulla koottuun vahvistuskoteloon. Jos jalustalla on huomattava paksuus, niin seinätöitä voidaan käyttää sisäisenä muottirakenteena.

Betonipohjan ulkopinnalle voidaan antaa erilainen rakenne, joka muodostaa sopivan matriisin muottipesässä, esimerkiksi kumin matot, aaltopahvi. Tyhjentämisen jälkeen betonipinta tyhjennetään tahroja ja virtaa, tyhjät ja aukot suljetaan siihen ja peitetään sementtidetillä tai nestemäisellä sementtilaastilla. Maalaus on mahdollista, mutta kaikki maalit pohjaan eivät kestä kauan.

Tehdasvalmisteisten betonilohkojen kellarikerroksessa ne valitaan korkeudelta siten, että muurausliitosten paksuus on vähäinen. Liitäntä tai injektointi tässä tapauksessa on luotettavampi ja laadukkaampi.

Kallistuvilla maaperillä on suositeltavaa ratkaista kellariin raudoitetun betonikuoren muoto, varsinkin jos ulkoseinät on sijoitettu tiilistä tai pienistä paloista. Kellarisillan alempi vyöhyke vahvistetaan metallipuilla, joiden halkaisija on 8-12 mm. Tällaisia ​​esivalmistettuja ja monoliittisia jalosteita ei saa tukea suoraan tuulimyllyssä. Tukien välien välissä olevissa aukkojen välissä on tukien väliin jäävä vapaa tila, joka on suljettu sivuilta antiseptisten levyjen tai litteiden asbestisementtilevyjen kanssa, mikä estää maaperän paineen limakalvon alemman tason aikana sen pakkasella.

Asiantuntijat suosittelevat usein lämmitetyn jalustan laitetta, eivät vaadi erityiskustannuksia jalustan pohjasta.


LÄMPÖKOHTEEN RAKENTAMINEN
1 - sokea alue;
2 - kattolevyn pinnoitus;
3 - tasoittava kerros lämmintä betonia;
4 - antiseptinen huopa tai hinaus;
5 - kipsi;
6 - jalusta;
7 - katemateriaali 2/3 kruunun korkeudelle;
8 - lämmin betoni 1/2 kruunun korkeudesta (1 osa sementtiä,
1 osa kalkkia, 9 osaa hienoa kuonaa);
9 - viive;
10 - tiilipylväs (25 x 25 cm);
11 - sementtiastiat (2 cm);
12 - betonivalmiste (4-5 cm);
13 - kuona;
14 - paisutettu maaperä;
15 - terva.

Kun rakennat autotallin pohjan kellarissa, on tarpeen asentaa tekninen aukko autotallin ovelle ajoissa.

Autotallin ovien runko voidaan hitsata metalliprofiileista (kanava, kulma-teräs) ja asennetaan pohjan rakentamisen aikana. Runkokaapin liittämiseksi kellarin seinään on tarpeen muodostaa erityiset upotetut sauvat, jotka on hitsattu rungon metallirakenteisiin yhdellä päällä ja juoksevat muuraukseen tai monoliittiosaan toisen kanssa. Jos talon kellarin lattia on maanpinnan alapuolella, poistuminen autotallille voidaan tehdä kaltevalla rampilla, jossa molemmilla puolilla on kiinnitysseinämät. Rampin suojelemiseksi sademäärästä hänelle järjestetään katos.

VESIEN RAKENTAMINEN
1 - puinen kasa;
2 - hiekka;
3 - turve;
4 - kuona ja sahanpuru;
5 - pinnoitus;
6 - sukupuoli;
7 - tarren lyhyt (70 cm pitkä).

Ilmanvaihto voi olla luonnollista, keinotekoista (erilaisten mekanismien ja laitteiden avulla) tai sekaisin. Ilmanvaihdon tärkein edellytys on, että sen on varmistettava ilmanvaihto ja koostumus saniteettitason mukaisesti.

Hyvän luonnollisen ilmanvaihdon takaamiseksi riittää, että autotallin kahdessa vastakkaisessa seinässä on yksi 15 x 25 cm: n reikä, joka on peitetty metallipalkkeilla ja säleillä, suojaamaan sateelta ja lumelta pääsemästä autotalliin. On myös mahdollista tuuleta autotalli pystykanavilla: syöttö- ja poistokanavat. Ne on sijoitettava autotallin vastakkaisille puolille: tuloilma - lattialle, poistoilma - kattoon. Kanava on valmistettu laudasta valmistetusta puulaatikosta. Sen neliön poikkipinta on 14 x 14 cm.

Sokea alue on alusta, joka kulkee pitkin talon koko kehää 3-10%: n kaltevuudella. Sokea alue on tarkoitettu veden poistamiseksi pohjasta, sen leveys riippuu maaperätyypistä ja sen tulee olla vähintään 20 cm leveämpi kuin katon uloke. Yleensä se on 60-80 cm, maaperässä - jopa 1 m.

Sokeat alueet on valmistettu erilaisista materiaaleista: betoni, asfaltti, betonilaatat, mukulakivet.

Sokean alueen rakentaminen alkaa kasvillisuuden suojuksen poistamisella vähintään 15 cm: n syvyyteen. Sokean alueen ulkoreunaan asennetaan reunakivi, ja kiven ja seinän välinen masennus on täynnä raunioita. Asfalttipinta on vähintään 3 cm paksua, betonikerros on vähintään 15 cm. Cobblestones tehdään savesta (n. 15 cm), sitten hiekkakerros (noin 10 cm), jossa on kalkkikivi.

Lämmin kellarin tai kellarikerroksen läsnä ollessa on suositeltavaa eristää sokea alue suojaamaan kellarista äkillisiä lämpötilanvaihteluita.

Rakennuksen ääriviivaa pitkin rakennetun raudoitetun betonilaatan muodossa oleva sokea alue on järjestetty siten, että sen alla muodostuu ilmakerros. Lisäksi maaperän turvotus tällaisen sokean alueen sisällä on vähemmän voimakasta.

Sokea alueelle on suositeltavaa viemärijärjestelmä (oja) vedenpoistoon. Tällaisen tyhjennysaineen materiaali voi olla muovinen viemäriputki, sahattu pitkin, nailonputki, keraamiset segmentit jne.

Sokean alueen yläpinta voidaan valmistaa murskattua kiveä, soraa, kalkkikiviä, klinkkerialusta, asfaltti, betoni, betonilaatat. Materiaali valitaan alustaan ​​riippuen päällystyspinnoitteesta, mutta kaikissa tapauksissa sokean alueen suunnittelun on taattava vedenpitävyys.

Monoliittisen betonin sokean alueen rakentamista varten on tarpeen muistaa lämpötilaliitokset (2-2,5 m: n jälkeen). Ne on valmistettu antiseptisistä levyistä, joiden paksuus on 15-20 mm tai vinyyliteipillä, jonka paksuus on 10-15 mm.

Koristelu sokea alue

Sileä alue kaakeli talon ympärille: päällystys ja keraaminen

Käytännöllinen omistaja rakentaa varmasti jalkakäytävän ympärille rakennuksen, joka pitää säätiön kuivana ja vahvoina. On tärkeää noudattaa eräitä asennustöitä sokean alueen laitteissa, niin että se on laadukas ja kestää useita vuosia. Aikaisemmin, talon rakentamisen päätyttyä, kerros maata poistettiin säätiön ympäriltä, ​​syvennys, joka oli ilmestynyt, oli täynnä savi ja tiivistetty. Siten rakennettiin vedenpitävä hihna, joka suojaa talon pohjaa kosteuden ylikuumentumiselta. Tällä hetkellä tärkein on sokea alue talon ympärillä.

Kohokohdat sokea alueen rakentamisessa

Sokean alueen rakentamismääräys

Ennen maanrakennuksen aloittamista sinun on määritettävä päällysteen leveys. Keskimäärin otetaan seuraava etäisyys: Sokean alueen reunan tulee ulottua 30 cm: n etäisyydelle ristikkoputken yli, mutta sen leveyden ei pitäisi olla alle 90 cm. Vedeneristyspinnoitteen syvyyden tulisi olla vähintään 25 - 30 cm. mikä alapuolisen kerroksen paksuus on valittu. Päällysteen kaltevuus riippuu alueen erityisistä olosuhteista, mutta yleensä vaihtelee 3-7 * Tämä on riittävän tehokas varmistamaan veden järjestelmällinen ulosvirtaus rakennuksen seinistä ja perustuksesta. On tarpeen saada myrskynpoistolaite, jossa vesi menee tähän tarkoitukseen varattuun kaivoon.

Julkisivut ja keraamiset päällystyslaatat

Jotta sokea alue talon ympärillä näyttää houkuttelevalta, työn jokaisen vaiheen on oltava korkealaatuista. Ensinnäkin kaivaa kaivanto rakennuksen ympärysmitan alapuolisen kerroksen syvyyteen (15-20 cm). On tärkeää käsitellä sitä rikkakasvien torjunta-aineella, jotta rikkaruohot eivät itke, mikä kykenee vähitellen tuhoamaan jopa huippulaatuisen sokea alueen. Vaahtomuovia levitetään maahan 3 - 5 cm: n paksuina. Tietyllä leveydellä pohjasta muodostuu yli 10 cm: n korkeudensäätö tai muottien päällekkäisyys, jonka jälkeen kaivetaan kaivoa hiekkaa ja pientä soraa tai murskattua kiveä. Yläosaan asennettava vahvistusverkko, jossa liitokset ovat pakollisia päällekkäisyyksiä. Seuraavaksi kaada betoniliuos. On toivottavaa lisätä pehmittimiä sen koostumukseen seoksen juoksevuuden lisäämiseksi, mikä antaa tasaisemmalle ja tasaisemmalle peruspinnalle keraamisille laatoille. Halkeilun estämiseksi betonikerros peitetään kostealla liinalla, joka kuivuu. Kun sementtikerros tarttuu, voit jatkaa keraamisten laattojen asettamista.

Jos päällystyslaatat valitaan vuoraukseksi, betonipohjaa ei ole järjestetty. Laatta asetetaan hiekkasyynyyn, joka asetetaan eristyksen päälle. Ei ole mitään vaikeaa tällaisen laattojen asettamisessa. On tärkeää valita oikea suunta ja pitää sama etäisyys yksittäisten elementtien välillä. Kayanka tapetaan laatta, jotta se muuttuu vakaan vaakasuoraan asentoon. Saumat myöhemmin täytetään hiekalla tai maaperällä.

Sokea alue suorittaa paitsi vedenpitävän pinnoitteen tärkeän tehtävän, mutta on myös erinomainen koristeelementti, joka suuresti sisustaa asuinrakennuksen ulkonäköä. Jos teet laadullisesti, rakennus kestää yli kymmenen vuotta.

Piha-alueelle tai kävelytielle asetetut laatat antavat heille tyylikäs ja siisti ulkonäkö. Lisäksi tämä päällyste on erittäin toimiva. Ja kuinka monta fantasiaa voidaan sisällyttää piirustukseen! Puhutaan pölkkylaattojen asettamisesta ja menetelmistä.

Kiekkojen käyttö kellarista tänään on yksi menestyneimmistä vaihtoehdoista. Ensinnäkin se hyödyttää taloudellista näkökulmaa, ja toisaalta materiaalin monimuotoisuus antaa meille mahdollisuuden ratkaista epätavallisimmat design-ideat.

Sisustaminen sokea alue talon ympärillä

Kun rakennetaan päärakennetta, jonka alapuolella on kaistale tai monoliittinen säätö, edellytetään betonin sokea alueen rakentaminen koko rakennuksen ympärysmitta. Tämä sääntö koskee kaikkia poikkeuksetta rakennuksia ja rakennelmia, olipa kyseessä sitten asuintalo, kylpy tai autotalli.

On kuitenkin huomattava, että tämä tarvittava rakenneosa sijaitsee kaikkein näkyvimmässä paikassa, ja koska sen pinta on paljas betoni, se ei näytä kovin houkuttelevalta.

Siksi monet lähiöalueiden omistajat ihmettelevät, miten koristella sokea alue talon ympärille sen rakentamisen jälkeen, jotta he eivät rikkouisi sen toimivuutta ja samalla antaisivat sen valmiin ulkonäön sivuston suunnittelun yleisen käsitteen mukaisesti.

Sokean alueen koristelu

Tässä artikkelissa kuvataan erilaisia ​​vaihtoehtoja konkreettisen sokean alueen koristelemiseksi, joita voit tehdä omilla käsilläsi sekä sen rakentamisen että valmistumisen jälkeen. Myös tässä lukijalle tarjotaan vaiheittaisia ​​ohjeita koristeiden viimeistelyjen valitsemiseen ja asennukseen käyttämällä tavallisimpia rakennusmateriaaleja.

Mikä on sokea alue ja mihin se on?

Sokea alue on rakennuksen perustan polku, joka tavallisesti valmistetaan betoniliuoksesta, joka kaadetaan esiasennettuun muottiin tai maan sisään kaivettuun kaivantoon. Luotettavuutta varten betonikerroksen sisään on asennettu betoniteräsverkko, jonka alapuolelta kaadetaan hiekka-sora-alusta. (Ks. Myös artikkelissa Hiilihapollisen betonin talon julkisivujen viimeistelyn tyypit.)

Sokean alueen päätehtävänä on suojata rakennuksen perustusta erilaisista ilmakehän ja ilmastollisista tekijöistä, jotka voivat johtaa sen tuhoutumiseen ja kantokyvyn heikkenemiseen.

 • Betonipohja on vesitiivis, joten se estää sateen ja sulaveden pääsyn talon ylempiin kerroksiin rakennuksen perustuksen ympärille.
 • Hiekka-sora-tyyny edistää maaperän hyvää poistoa ja poistaa kosteuden, joka on tullut maahan pohjasta.
 • Koko asennuskokoonpanolla on säätiön lisälämmöneristys, jolloin se suojaa sitä jäädytykseltä ja tuhoamiselta maaperän pakkasvastuksen voimilta.
 • Ja kaiken irti, sokea alue on eräänlainen tekninen jalkakäytävä talon ympärillä, jota voidaan käyttää rakennuksen kunnossapidon ja korjauksen aikana.

Kuva esittää rakennuspiirustuksen osan.

Jotta saavutettaisiin positiivinen tulos, kun rakennat itsesi sokean alueen rakennuksen perustuksen ympärille, sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä ja suosituksia.

Tämä auttaa paitsi suorittamaan päätehtävän laadullisesti, mutta myös helpottamaan lisätoimenpiteitä koristeiden viimeistelyyn.

 • Yksityisen talon tai tilarakennusten osalta pohjan leveys riippuen maaperätyypistä on 600-1000 mm.
 • Asennuksen aikana on välttämätöntä tuottaa lämpöliitoksia, jotta estetään kiinteän betonipohjan halkeilu ja tuhoutuminen.
 • Täytä betoniseos tasaisesti, pinoamalla koko betonin osa kerrallaan, estäen edellisen kerroksen kiinteytymisen.
 • Asettaessasi hiekkaa ja soran tyynyä ja kaatamalla betoniseosta etukäteen, on välttämätöntä ennakoida, että pinnalla on 5-10 asteen kulmakerroin alapuolelta rakennuksen ulkopuolelle.

Seka-alueen laite osassa.

Sokean alueen pienin sallittu leveys on 200 mm suurempi kuin rakennuksen kummassakin reunassa olevan katon ulkonemien pohjan ulkoneman leveys.

Puhtaasta teknisestä tarkoituksesta huolimatta sokea alue suorittaa myös koristeellisia toimintoja, jotka korostavat visuaalisesti rakennuksen seinämien ja maan pinnan välistä rajaa. Ja jos etäisyydeltä kiinnitetään huomiota rakennuksen julkisivulle ja ikkunoille, sitten sisään pihalle ja lähemmäksi taloa, se on perusta ja sokea aluetta, jotka ovat ensimmäisenä kiinni silmään. (Katso myös artikkeli Valinnat talon kellarikerroksen viimeistelystä.)

Parantaakseen ulkonäköään ja luomaan sopusointuisen yhdistelmän sivuston yleiseen tyyliin, he käyttävät erilaisia ​​koristeellistämismenetelmiä.

Esimerkiksi sokean alueen viimeistely luonnonkiven kanssa yhdistyy täydellisesti sekä tiukkaan klassiseen tyyliin että maan tyylirakennuksiin. Kun modernistisessa tyylissä koristeltu tontti on sopivampi viimeistellä päällysteen päällystyslaatta, se voi olla erikokoisia, muotoisia ja värejä.

Raakavyöhykkeen ulkonäkö.

Taiteellinen koristelu ei ainoastaan ​​suorita koristeellisia toimintoja.

Valmistukseen käytetään kestäviä vedenpitäviä rakennusmateriaaleja, joten se on tietyssä määrin lisärakennus rakennuksen säätiölle ja kellarille.

Luonnonkivi

Sisustusmateriaalina voit käyttää mitä tahansa luonnonkiveä, kuten tavallisia mukulakiviä tai pikkukiviä. Käytännöllisin vaihtoehdoin katsotaan kuitenkin olevan valmiita kiillotettuja kivilaatuja.

Ne on helpompi käsitellä ja käsitellä, ne sopivat paremmin yhteen ja sopivat yhteen muodostaen kauniin luonnollisen kuvion. Ainoa hauta on kivilaatta sen hinta, joka on huomattavasti korkeampi kuin käsittelemättömän luonnonkiven hinta. (Ks. Myös artikkeli Stone-leikkausmenetelmät.)

Luonnonkiven valmistamiseen sinun on suoritettava seuraavat vaiheet:

 1. Valmis sokea-alueen pinta on puhdistettava perusteellisesti roskista ja pölystä.
 2. Kaivaa matala kaivanto ympäri kehä. Sen syvyyden pitäisi olla hieman pienempi kuin käytettyjen kivien leveys.
 3. Aseta kerros hiekkaa pohjaan ja kiristä tiukasti.
 4. Asenna pystysuorat kiviä kaiteeseen kehän ympäri niin, että reunakorkeus on hieman suurempi kuin viimeistelykerroksen paksuus. On tarpeen edelleen vahvistaa sokea alue ja pitää koristeellinen leikkaus liukumasta suuntaan kaltevuus.
 5. Levitä ohut kerros sementti-hiekkalaastetta puhdistetulle pinnalle ja aseta kivet ennalta valitun mallin päälle tai kaoottisessa järjestyksessä.
 6. Pohjan tukkeutumisen jälkeen täytä saumat kivien väliin sementtilaastilla tai laastilla ulkoista työtä varten. Jonkin ajan kuluttua jauhaa pinnalle ja anna kuivua kokonaan.

Kiviaineksen asettaminen.

Asettelemalla päällystyslaatat

Toinen usein käytetty ulko- suunnittelumenetelmä on laatoituspäällyste kulkuteille ja jalkakäytäville. Tämä menetelmä on edullisempi, koska se käyttää keinotekoisia kivitavaraa päällystyslaatat, jotka sen suorituskyky ei ole huonompi kuin luonnonkivi.

Rakennustyöt ovat samat kuin kiven viimeistelyyn ja ne koostuvat pinnan esikäsittelystä ja asennuksesta reunakivien sokean alueen koko kehälle.

Tämän jälkeen muotoilutekniikka on hieman erilainen.

 1. Sen jälkeen, kun jalkakäytävä on asennettu paksun muovikalvon vedenpitävälle materiaalille valmistettuun ja kuivattuun pintaan.
 2. Peitä 100 mm: n paksuisella hiekkalaudalla ja varovasti.
 3. Aseta päällystyslaatat hiekkakerrokselle. Halutessasi voit käyttää erilaisia ​​muotoja ja värejä.
 4. Levittämisen jälkeen täytä koko pinta hiekalla ja kostuta vedellä.
 5. Irrota kuivattu hiekka luudalla hankaamalla sen jäännökset laattojen välisiin liitoksiin.

Laatoituksen laatiminen.

Lisää vahvuutta ja veden kestävyyttä varten pieni määrä sementtiä voidaan lisätä hiekkalaatikkoon.

johtopäätös

Tämän artikkelin kirjoituksesta voimme päätellä, että säätiön vahvistetun betonipäällysteen tylsä ​​ulkoasu on haluttaessa helppo muuttaa ja muuttaa taideteokseksi. Tämä yksinkertainen työ voidaan tehdä itsenäisesti talon omistajilta ilman merkittäviä taloudellisia kustannuksia.

Mikä ensimmäinen, sokea alue tai leikattu pohja?

Mikä on sokea alue ja pohja?

Elementtien työskentelytoiminnot suojaavat kosteudelta, mikä on välttämätöntä säätiön kantavuuden ja talon alakerrosten säilyttämiseksi.

Kellari ei vaahda kellarikerroksen seiniä ja palkkeja. Sokea alue toimii "pintaveden vedonpoistolla", estää liiallisen kosketuksen kosteuden ja pohjan pohjan välillä.

Rakennuksen elementit on varustettu eri tasoilla. Liittymisen paikka on tietty kulma, joka on erityisen alttiina kosteudelle. Tältä osin kellarin pinnan on oltava mahdollisimman tiukka: vain tällä tavalla vesi "rullaa" seinältä ja jättää rakennuksen betonirinteelle.

Työjärjestys

Sokea alue on rakentava osa rakennusta, jolla on suuri vastuu. Ajan myötä talon lähellä oleva maa voi veden vaikutuksen alaisena muuttaa teknisiä ominaisuuksiaan, menettää rakenteellisia yhteyksiä. Tällaiset muutokset uhkaavat rakennuksen romahdusta. Siksi sokean alueen valmistus on rakennusalan viimeinen vaihe. Oikein tehty elementti on sijoitettava mahdollisimman lähelle säätöä. Vasta sen järjestelyn jälkeen voit aloittaa koko julkisivun ja siten pohjan.

Säätiön yläosan vuoraukseen voidaan käyttää erilaisia ​​materiaaleja: kipsi, maali, maasulku, laatat, keinotekoinen graniitti. Viimeisimmät vaihtoehdot ovat kestävämmät ja eivät vaadi säännöllisiä päivityksiä.

Yleisimmät päällystysmateriaalit ovat betoni tai asfaltti. Levyn yläosa voidaan sulkea luonnonkivilevyillä. Asfalttiseos on halvempaa, mutta sen käyttöikä on paljon pienempi.

Betonilaastia kaadetaan laaja-alaisella metriä ympäröivällä nauhalla koko rakennuksen ympärille, kun aikaisemmin on varustettu hiekkavyöhykkeellä. Lisävoimakkuutta varten vahvistettu verkko asetetaan nauhalle. Joka 10-15 metrin välein on asennettava kompensoiva sauma bitumimateriaalista, katehuopusta tai muusta sopivasta materiaalista.

johtopäätös

Sokeiden alueiden valmistusta koskevat tekniset vaatimukset on suunniteltu eliminoimaan halkeamien muodostumisen käytön aikana ja maksimoimaan pohjan suojan pintaveteen. Jos havaitaan jopa minimaalisia halkeamia betonissa tai sokea alueen ja soclen liitoskohdassa, sen on välittömästi peitettävä ne bitumimastilla. Jos puhumme sokeainekentän asettamisesta etusijalle tai kellarista viimeistelyyn, useimmiten ensimmäisellä elementillä on määräävä asema!

Miten päättää sokea alue luonnonkivellä?

 • Viimeistelysäännöt
 • Sokean alueen toiminnot
 • Luonnonkiven käyttö jalkakäytävässä
 • Luonnonkivireputekniikka

Luotettavan suojan rakentamiseksi talon ympärille liiallisesta kosteudesta ja pohjavedestä käytetään erityistä ja melko yksinkertaista rakennetta - sokea alue. Se on koottu eri materiaaleista, mutta yksi houkuttelevista vaihtoehdoista on päällystää päällyste luonnollisella luonnonkivellä. Muotoilutekniikka ei ole monimutkainen, voit valita useista vaihtoehdoista.

Seinien koristeluun luonnollisena kiveänä voit käyttää murskattuja kivi- tai kivi-siruja.

Viimeistelysäännöt

Kun rakennat sokea aluetta, sinun on noudatettava muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä, joiden avulla voit suorittaa kaiken työn nopeasti ja tehokkaasti:

 1. Sokean alueen leveys ei saa olla minimaalinen, sen on oltava 20 cm suurempi kuin katon ylitys. Tässä tapauksessa sedimenttivesi virtaa suoraan valmistetulle substraatille ja poistaa ne seinistä. Kokonaisleveyden tulisi olla 60 cm, optimaalinen arvo - 1 m.
 2. On tarpeen täyttää tai peittää sokea alue ilman keskeytyksiä, jotta varmistetaan mahdollisimman suuri suoja. Lämpösaumat olisi annettava.
 3. Sokea aluetta järjestettäessä on muistettava, että talosta on tehtävä pieni bias. Luonnonkivun pinnan edessä on riittävän kalteva 5-10 astetta. Voit järjestää sen taustalla olevan kerroksen kustannuksella, ja se muodostaa koko rakenteen yleisen ilmeen.

Sokean alueen toiminnot

Jalkakäytävän viimeistely.

Jokainen sokea alue ei ole vain kaistale talon ympärillä, vaan monimutkainen ja toimiva järjestelmä, joka on tarpeen rakenteen suojelemiseksi ylimääräiseltä kosteudelta, pohjavedeltä ja sedimenttiveteen. Sokean toiminnan toiminnallinen tarkoitus:

 1. Koristeellinen toiminto. Sokean alueen viimeistely suoritetaan siten, että se täydentää täydellisesti rakennuksen julkisivua, sivuston yleistä suunnittelua. Tämä sokea alue suoritetaan yleensä viimeisenä, materiaali valitaan niin, että se sopii yhteen muiden elementtien kanssa.
 2. Suojatoiminto. Sokean alueen päätehtävänä on suojata rakennuksen ja koko rakenteen perusteet kosteuden, pohjaveden, lumen sulamisen ja sedimenttiveteen kohdistuvilta kielteisiltä vaikutuksilta. Se on sokea alue yksinkertaisesta muotoilustaan ​​huolimatta, mikä on tärkeätä talon elämisen ja ulkokoristelun pidentämiselle. Se poistaa veden tehokkaasti rakennuksesta, ei salli kosteuden tunkeutua pohjan alle ja vähentää myös maaperän jäädyttämistä talvikaudella.
 3. Käytännön toiminta. Rakenteen lämpöeristysmittarit ovat korkeammat, jos on asianmukaisesti tehty sokea alue. Tämä muotoilu on helppo eristää, mikä tarjoaa normaalin mikroilmaston talon sisällä. Tämä on erityisen tärkeää, jos talossa on kellari, käytävä kellari.

On tarpeen aloittaa sokean alueen rakentaminen talon rakentamisen vaiheessa. Näin voit suorittaa kaiken työn tehokkaimmin, jotta vältytään halkeamien ilmestymisestä kellarin seinien ulkopinnalle. Veden virtauksilla ei yksinkertaisesti ole aikaa olla kielteisiä vaikutuksia, he eivät huuhtele talon ja säätiön seinämiä ja vähitellen tuhoavat heidät.

Luonnonkiven käyttö jalkakäytävässä

Rakennuksen päällysteen päällä luonnonkivellä - prosessi ei ole niin monimutkainen, mutta tulos ei ole vain houkutteleva ja tyylikäs, mutta myös luotettava. Viimeistelyä varten käytetään useampia vaihtoehtoja: nämä ovat laattoja, joilla on erilainen paksuus ja pylväs. Seuraavat luonnonkivituotteet soveltuvat:

Talon sokean alueen rakenne, jossa päällinen sora-kerros.

 • graniitti;
 • marmori;
 • shungite;
 • Lemeza;
 • kvartsiitti;
 • hiekkakivi;
 • kuori rock;
 • kalkkikivi tai liuskekivi;
 • dolomiitti;
 • kuori rock.

Kiven trimmauksella on tiettyjä etuja:

 • lujuus ja kestävyys;
 • perusteellisuutta ja houkuttelevaa ulkonäköä, joka on ihanan yhdistetty minkä tahansa tyyppisiin julkisivuomateriaaleihin;
 • helppo asentaa omalla kädellä, työ vaatii yksinkertaisia ​​materiaaleja;
 • vastustuskyky haalistumiselta, toisin sanoen tuotteet säilyttävät houkuttelevan ulkonäönsä kaikissa olosuhteissa;
 • kosteuden kestävyys;
 • mekaanisen rasituksen kestävyys.

Mutta on myös haittoja, jotka on myös mainittava. Tämä on korkeita materiaalien kustannuksia, joka ei ole nykyään edullinen, vaikka korkeimmat suorituskyvyt ylittävät tämän miinuksen. Haittoihin kuuluu se, että tietyntyyppiset kiveet edellyttävät erityisen vettähylkivien lisäaineiden käyttöä, koska lisä- suojausta tarvitaan.

Luonnonkivireputekniikka

Itse prosessi, kuinka päällystää päällyste luonnonkivellä, ei ole kovin monimutkainen. Ensinnäkin vaaditaan useita valmistelevia menettelyjä, minkä jälkeen on jo mahdollista aloittaa työn suoraan kentällä. Ensin sinun on määritettävä, kuinka laaja sokea alue on. Tiedot riippuvat maaperän tyypistä, jolla rakentaminen suoritetaan, ja katon ylimenon poistamisesta.

Jos talo on tavallisella kentällä, leveyden on oltava yli 20 cm: n ulokkeita, ja kokonaisleveyden on oltava 60 cm.

Sokean alueen on oltava mahdollisimman leveä, koska sen on suojattava pohja.

Vaikeissa maissa sokean alueen leveys voi olla noin 1 m. Tällainen sokea alue suojaa rakennusta täydellisesti, se on kätevä ja kaunis kävelytie.

Sokea alue suoritetaan lievällä kaltevuudella niin, että sadevesi voi kulkea pitkin sitä, kulma on 5-10 astetta. Sokean alueen viimeistely on mahdollista useilla eri tavoilla:

 • hiekkipyyhkeellä varustettu taso, jossa on vain hiekalla täytetyn muurauksen yksittäisten elementtien välinen tila;
 • laatta asennetaan aikaisemmin valmistetulla alustalla, joka on peitetty teräsbetonikerroksella.

Ensimmäinen vaihtoehto on yksinkertaisempi ja nopeampi, mutta toinen on edullinen sokea alueelle, koska se luo ylimääräisen suojakerroksen. Se toteutetaan tällä tavalla:

Sokea alue on profiloidut PVP-kalvot.

 1. Kun ovi on valmistettu sokean alueen alapuolella, pohjaan asetetaan hiekkakerros ja geotekstiilikerros, on tarpeen asettaa lujitusverkko, joka suojaa rakennetta vaurioilta maan liikkuessa.
 2. Betoniyhdistää kaadetaan 10 cm: n paksuiseksi, ruudukko peitetään liuoksella täysin. On suositeltavaa, että verkko asetetaan polyuretaanivaahdon kerrokseen niin, että sokea alue eristetään oikein.
 3. Betonia päällystettä varten kaadetaan pieniin osiin, jotta pohjan laatu säilyy.
 4. Luonnonkivi on asetettu valitun mallin mukaan, sinun on aloitettava yhdestä kulmasta, joka liikkuu pitkin kehää talon ulkopuolelta. Laattojen välisiä liitoksia hierotaan sementtilaastilla ja tarvittaessa käytetään vettä hylkiväjä koostumuksia.

Työn materiaalit vaativat kaikkein yksinkertaisimpia:

 • valitun tyypin luonnollinen laatta;
 • hiekka;
 • geotekstiilit;
 • polyuretaanivaahto;
 • betoniliuos;
 • vahvistavaa verkkoa.

Sokea alueelle käytetään erilaisia ​​materiaaleja. Tämä voi olla tavallinen betoni tai hiekka, mutta voit käyttää luonnonkiveä sen tekemiseksi houkuttelevammaksi. Tällaisia ​​sokeita alueita käytetään myös kulkuväylinä, ne ovat erinomainen koristeelementti. Kiven viimeistely ei ole kovin vaikeaa, tekniikka on melko yksinkertainen, mutta luotettava.

Sokea alue talon ympärillä omalla kädellä: työjärjestys

Talonrakennuksen suunnittelun aikana pitäisi ajatella myös kaikki sen lisäjärjestelyihin liittyvät yksityiskohdat. Päätin välittömästi, että suoritan kaikki korjaustyöt ja kohtaavat töitä omasta ja siksi ennen jokaista prosessia selvennän yksityiskohtaisesti kaikki vivahteet ja tekniset näkökohdat. Tänään kerron sinulle, kuinka sokea alue hoidetaan talon ympärillä omilla käsillänne, miten korjaus tapahtuu ja mihin versioon pysähdyin.

Mitä tapahtuu, jos et suorita sokea alue talon ympärillä?

Aluksi en ymmärrä, miksi oli tarpeen tehdä jalkakäytävä talolle ja miksi oli tarpeen tehdä niin paljon työtä ja tietämystä sen järjestämiseksi. Mutta tuttavaopettaja selitti minulle, että ilman häntä, talonrakennetta toteutettaisiin tuhoisa toiminta.

Tosiasia on, että pohjavesi yleensä kohoaa raskas sademäärä ja tämä vaikuttaa kielteisesti talon perustuksiin, koska vesi tunkeutuu siihen ja johtaa hävittämiseen ja halkeamien ilmaantumiseen. Lisäksi seinämien halkeamat näkyvät myös tästä syystä. Mutta maaperä, jolla rakennusta rakennettiin, on vieläkin kauhempia seurauksia. Tämä johtuu siitä, että maa on kasteltu vedellä, kun se on pakkasessa, se pyrkii laajentamaan epätasaisesti ja painostamaan yksityisen talon rakennetta. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse ainoastaan ​​varustaa sokea, vaan myös eristää sen.

Se on tärkeää! Jos rakennat taloa omiin käsiisi, tee polut ja sokeat alueet sekä perustuksen rakentaminen.

Analysoimme tiettyjen toimintojen, joita sokeat alueet toimivat:

 1. Suojaus - koska sokea alue talon ympärillä poistaa ylimääräisen kosteuden perustuksesta, se suojaa ennenaikaiselta tuhoiselta
 2. Turvallisuustoiminto - suojaa eläimiltä ja organismeilta, jotka elävät maan päällä. Tämän rakenteen ansiosta kasvit eivät itävöi kellarissa.
 3. Lämpeneminen - maaperän lämmittäminen ja sen suojaaminen jäätymiseltä. Tämä vähentää epätasaista sivuttaista painetta pohjaan. Toimintojen tehostamiseksi on mahdollista lämmittää lisäksi sokea alue talon ympärillä.
 4. Ulkonäkö - hänen talonsa avulla on täydellinen ja näyttää houkuttelevalta. Lisäksi yksityiselle talolle on kävelyä, joka mahdollistaa kävelyn talon ympärillä, on pakollista, joten sokea alue saa myös käytännön tehtävän

Sokean alueen tyypit

Sokea alue talon ympärillä omalla kädelläsi

Ennen modernin teknologian ja materiaalien syntymistä talon sokea alue oli useimmiten savi. Tämä materiaali ei ole paras laadukkaan rakentamisen kannalta, koska se ei pysty suorittamaan kaikkia toimintoja. Asennustekniikka koostui sivelemästä valmistettuun ojaan ja kaatamaan sitä. Pieni kaltevuus tehtiin ja muotoilu kostutettiin myöhempään vedenpoistoon ja veden hylsyyn.

Se on tärkeää! Kaikenlainen sokea alue talojen ympärillä tulisi tehdä vain lämpimän kauden aikana. Toisessa tapauksessa niiden ominaisuudet voivat olla erittäin heikentyneitä.

Nyt sokea alueelle käytetään useimmin muita materiaaleja, jotka pystyvät paremmin palvelemaan rakenteen ja ihmisen perusta. Betonilaastilla on hyvä vaihtoehto suorittaa suojaavia toimintoja, koska betonin avulla voit saada monoliittisen pinnan, jolla ei ole aukkoja.

Mutta jos säätiösi on hyvin eristetty, talon ympärillä oleva sokea alue voi olla päällystyslaatat, kivi tai rauniot. Kaikilla tyypeillä on valmistusvalmiuksia, joten ajattele kaikki yksityiskohdat etukäteen ja myös jälkikäsittely.

Betonin rakentamisen edut

Sokea alue omilla käsillään

Materiaaleilla kuten betonilla on vettä hylkivä ominaisuuksia, jotka ovat niin tarpeellisia yksityisen talon kävelytielle. Saadun kerroksen paksuuden tulisi olla vähintään 5 cm ja joissakin tapauksissa jopa 10 cm sallittu. Valitse vain hyvä sementti, joka tuottaa sokean alueen talon ympärillä omiin käsiisi. On tärkeää, että tuotemerkki ei ole pienempi kuin B15. Veteen laimennettu liuos asetetaan soran ja hiekan tyynyyn. Tällaisen substraatin paksuuden tulisi olla 10 cm: n alueella.

Päätin tehdä sokean alueen talon betonista. Siksi, alla, harkitsemme askel askeleelta ohjeita siitä, miten tällainen rakenne voidaan tehdä omilla käsilläni. Ja siksi jakaudumme kaikkiin toimiin tällaisiin vaiheisiin:

 • Valmistelu - ensin sinun on päätettävä pystytetyn sokean alueen koosta. Yksi sääntö olisi muistettava: sen pitäisi olla 25 cm leveämpi kuin katon ulkonema. Toisin sanoen, 30 cm: n reunalla, sokean alueen leveys on 55 cm. Sokean alueen vakio leveys on 80-250 cm - koska radan rooli on lisäksi suoritettu, sen pitäisi olla kätevä siirtää sitä pitkin. Lisäksi suunnittelu olisi suoritettava pienellä kaltevuudella. Jotta sateiden aikana vesi voisi helposti valutua
 • Merkintä - hän on avain hyvään asennukseen. Tehdäksesi tämän, sinun täytyy hankkia tangot, jotka kulkevat talon sisäpuolella ja sitten vedetään köysi. Varmista, että sokean alueen leveys on tarkka kaikilla sivuilla. Itse olen valinnut M400 sementtilaadun ja osuuteni valitsin arvoa, 1: 2: 4 - jossa sementti sekoitetaan hiekkaan ja roskiin
 • Lämmöneristys - tämä toiminta on välttämätön betonireittiä varten, jossa talo on rakennettu kallistuviin maaperään. En tarvinnut tätä toimenpidettä, mutta suosittelen teitä ostamaan ekstrudoitua polystyreenivaahtoa tähän tarkoitukseen. Sementti, asfaltti ja laatta asetetaan päälle.
 • Vahvistaminen - kaikille, jotka ovat koskaan vuodattaneet säätiön tai askeleet omiin käsiinsä, tuntee tämän toiminnan. Se koostuu keskenään 6 mm: n paksuisista saumoista, jotka ovat keskenään ristikolla ja kiinnitetyt langan avulla. Vahvistuksen jälkeen tee muotti - sementtilaasti kaadetaan siihen tulevaisuudessa. Ristikkovaiheen tulisi olla 10 cm, minkä jälkeen siihen kaadetaan seos hiekkaa ja hiekkaa
 • Kun kaikki edelliset vaiheet on suoritettu, voit jatkaa konkreettisen sokean alueen suoraan valmistusta. Tätä varten seos kaadetaan valmistettuun muottiin. On tärkeää, että liuos kaadetaan tiiviisti ja älä unohda tasoittamisesta.

Se on tärkeää! Monet käyttävät silitysmenetelmää. Sitä varten sinun on ripottava kuivalla sementillä kaadetun betonikerroksen päälle. Yhtenäiselle kerrokselle voit käyttää seulaa. Kuivan kerroksen paksuuden tulisi olla 2 mm.

Kun kaikki vaiheet, jotka olet suorittanut, on vielä vähän painaa sokea betonin alue manuaalisen tampingin avulla ja jättää rakenteen kuivumaan 3-4 päivää. Kuten kävi ilmi, ei ole niin vaikeaa tehdä sokea alue omalla kädellä, koska yksinkertaisesti käyttämällä laadukkaita materiaaleja ja tarvittavien työkalujen käyttö riittää. Koska minulla oli konkreettinen mikseri, joka suoritti vaikeimman laastin sekoitusprosessin, onnistuin tekemään nopeasti konkreettisen sokeuden.

Päällystyslautojen käyttö

Riippumatta sokea alue talon ympärillä

Tällaiset sokea alueet ovat hyvin yleisiä johtuen siitä, että niillä on kaunis ulkonäkö. Laattojen päällystyspolku suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Viemärikerros
 2. Vahvistus ja kuiva sekoitus
 3. Asettelemalla päällystyslaatat

Kaltevuus, kun kyseessä on päällystyslaatan käyttö, on tehtävä myös tyhjennyskerroksen asennuksen aikana. Suunnittelun etuna on se, että mahdollinen korjaus tehdään korvaamalla erillinen vaurioitunut elementti. Tämä on erittäin kätevä, koska tässä tapauksessa sekä korjaus että järjestely voidaan tehdä omalla kädelläsi.

Päällystyslaattojen rakenne voi koostua neliön tai suorakaiteen muotoisista elementeistä, joiden koko on 35-50 cm ja leveys 4-8 cm. Käytä tällaisia ​​työkaluja, jos päätät tehdä päällystyslaatta päällystyslaatoista:

 • istutuslapio
 • Lapio, jolla kaivaa kaivo
 • Betonimylly tai säiliö, jossa seos valmistetaan
 • Puinen vasara
 • Taso tarkistaa asennetun rakenteen

Korjaustyöt

Sokea alue talon ympärillä

Ei ole väliä, millaista sokea alue käytät kotona. Lähes kaikki heistä tarvitaan korjaus, joten harkitsemme joitain vivahteita. Jos sinulla on konkreettinen polku, jossa halkeamia on ilmennyt ajan myötä, on tarpeen sulkea ne mahdollisimman pian. Toisessa tapauksessa seuraava talvi voi täysin tuhota blindin.

Jos sinulla on pieniä halkeamia, kiinnitä ne nopeasti nopeasti sementin ja veden liuoksella, joka on laimennettu suhteessa 1: 1. Näin hän kykenee tunkeutumaan riittävään syvyyteen. Mutta jos halkeama on keskitasoa, sinun pitäisi toimia hieman eri tavalla. Ne tulisi tehdä vieläkin enemmän ja käsitellä sitten bitumipesulla ja kuivatuksen jälkeen täytetään bitumimastilla. Korjaus on suoritettu sen jälkeen, kun kaivetaan pieni sementikerros olemassa olevan halkeaman päälle. Suurien halkeamien korjaus on kuitenkin suoritettava täydellä valukerralla. Ennen tätä, älä unohda maata crack.

Kun kohoumia ilmestyy pinnalle, korjaa se purkamalla vaurioituneet alueet. Ne kaadetaan edelleen sementtilaastiin. On tärkeää huomata, että lukuisten vikojen läsnä ollessa on helpompaa tehdä korjauksia, vaan korvata sokea alue kokonaan. Uusi kappale on suoritettava kaikkien sääntöjen mukaan. Niiden avulla voidaan välttää myöhemmät virheet ja halkeamat. Päällystyslautojen korjaus on yksinkertaista - poista vaurioitunut elementti, lisää pieni määrä hiekkaa reikään ja asenna uusi osa vasaralla. Hämmennys tapahtuu, kun päällystyslaatat sijoitetaan joissakin paikoissa. Tämän syyn takia voi olla virheellisiä vaiheita tyynyn muodostuksessa. Tämän ongelman ratkaisemiseksi on tarpeen purkaa pudotettu osa ja laita oikea tyyny.

Valitsemalla talon ympärillä olevan polun rajaus, luota pihan yleiseen näkymään ja rakennuksen julkisivulle. Siten viimeistelyprosessin lopussa sinulla on yksi yhtenäinen ja harmoninen ulkoasu.