Keraamiteknisten betonilohkojen rakentaminen

Rakentamiseen kellarissa talossa voidaan käyttää erilaisia ​​rakennusmateriaaleja. Yksi asia on edelleen yhteinen - kaikkien on täytettävä operatiiviset ja toiminnalliset vaatimukset, jotka ovat välttämättömiä koko rakenteen kestävyyden ja eheyden varmistamiseksi. Jos talossa on nauhalevitys, sinun ei pidä sallia sen kuormitusta liikaa. Tällöin hyvä ratkaisu olisi rakentaa kantta laajennetuista savimaaleista. Tämä rakennusmateriaalilla on paljon positiivisia ominaisuuksia ja se on täydellinen korkealaatuisen ja kestävän pohjan valmistamiseksi.

Levyjen lohkojen kellari on samassa tasossa liuskajohdon kanssa. Tämä tarkoittaa, että pohjan leveys on täysin yhtä suuri kuin levitettävän sardin betonilohkon leveys.

Otetaan esimerkiksi peruskorkeus 80 cm. Yksinkertaisilla laskutoimituksilla voidaan todeta, että tässä tapauksessa kellari sijoitetaan 4 sardelliittibetoni-lohkolle, joiden vakiomitat (20x20x40 cm).

Kuva courtesy of skb21.ru

Ominaisuudet keramsit

Nykyään keramsit-lohkot ovat erittäin suosittuja Euroopan maissa ja Pohjois-Amerikassa. Materiaalia käytetään aktiivisesti erilaisten rakennusten rakentamisessa Saksassa, Ranskassa, Ruotsissa, Suomessa ja useissa muissa maissa. IVY-maissa sardeldi-lohkot ovat yleistyneet, koska ne ovat korkealaatuisia ja luotettavia rakennusmateriaaleja.

Laajennettu savi ja laajennettu savi.

Slaydite-lohkojen käyttö voi merkittävästi vähentää energiakustannuksia talon lämmityksen aikana. Lisäksi työntekijöiden lukumäärää vähennetään merkittävästi, kun rakennat taloa rakennuksen materiaalista tai yksittäisistä rakenteellisista elementeistä (esimerkiksi samasta pohjasta).

Lohkojen perustana on tavallisin laajennettu savi, joka valmistusprosessissa kulkee materiaalin vaahdottamismenetelmän läpi. Tämän seurauksena vaahtovoima kiinteytyy jokaisen rakeen sisään. Kun poltetaan uunissa, pelletit hankkivat kovuuden ja muut suorituskykyominaisuudet. Useimmiten laajennetun saven tiheys vaihtelee välillä 300-2000 kg / m3. m.

Aineiston edut ja haitat

Tietysti, kuten minkä tahansa muun materiaalin, sardeldi-betonilohkojen etuna on sekä negatiiviset näkökohdat, jotka usein pakottavat meidät luopumaan tämän rakennusmateriaalin käytöstä.

Rakennusmateriaalilla on sen edut ja haitat.

Muuten edut ovat paljon suuremmat ja ne näyttävät kiinteämmäksi:

 • Verrattuna muihin solutyyppisiin betoniin, laajennettujen savibetonin lohkot ovat kestävämpiä ja niillä on korkeampi lämmöneristyskyky.
 • Laajennetun saven käyttö mahdollistaa korkeamman äänieristyksen huoneeseen.
 • Tämän modernin materiaalin suurin etu on sen kadehdittava voima.
 • Jos verrataan tiiliin, niin lohkot ovat helpommin saatavilla hintasuhteessa.
 • Keraamilohkot kestävät kosteutta ja kemiallisia hyökkäyksiä. Nämä ominaisuudet ovat parempia niille kuin sementtilohkoille.
 • Laajennettu savi on suhteellisen pieni.
 • Laajennettuja savilohkoja voidaan käyttää sekä kellarin että laakerin seinien pystyttämiseen. Kuitenkin viime vuosina laajennettu savi betoni käytetään erityisesti rakentamiseen kellarista.

Kevytrakenteiset lohkot ovat erinomainen vaihtoehto tiilille ja betonille. Monipuolisuus ja helppokäyttöisyys viittaavat siihen, että tätä materiaalia käytetään tulevaisuudessa kaikenlaisiin rakennustöihin.

Kuten jo mainittiin, mikä tahansa rakennusmateriaali haittaa, joten huomaamme myös savi-betonista:

 • Lohkoilla on suuri huokoisuus (valtava määrä huokosia lohkon sisällä), joten niiden fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet (useimmissa tapauksissa) ovat hieman huonompia kuin raskasbetoniarvot.
 • Keraamiset betonilohkot ovat hauraampia kuin tavallinen betoni, joten materiaalin käyttöalue on jonkin verran rajoitettu (esimerkiksi ne eivät sovellu perustuksen rakentamiseen).
 • Lohkoihin liittyy suora fyysinen vaikutus. Jos esimerkiksi vahingossa kosketat tai lävistät jotain, se vahingoittuu ja se on vaihdettava.

Käytetyn laajennetun saven käyttö kellariin

Jos päätät tehdä keramiikan betonin kellarin, sinun on otettava huomioon se, että tämän rakennuksen osan käyttökokeet saattavat olla erittäin suuria. Sen vuoksi päätös keraamisten betonilohkojen käyttämisestä kellariin on merkityksellistä siinä tapauksessa, että talon korkeus ei ylitä 1-2 kerrosta, koska tämä rakennusmateriaali saattaa alkaa sortua raskaan kuormituksen alaisena.

Keraamilohkoilla on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet.

Lisäksi on laadittava laadukas vedeneristysmateriaali lohkojen asettamisen jälkeen. On suositeltavaa käyttää pystysuoraan ja vaakasuoraan vedeneristykseen. Vaakasuora vedeneristys estää veden tunkeutumisen kellariin ja muihin sisätiloihin. Tätä tarkoitusta varten käytetään valssattuja eristemateriaaleja. Periaatteessa pystysuoran vedenpitävyyden asentamiseen käytetään bitumimastisia, suojaavia lakkoja, synteettisiä hartseja, valssattuja materiaaleja ja muita vedeneristysmateriaaleja.

On myös suositeltavaa valmistaa korkealaatuista lämpöä eristävää kerrosta, vaikkakaan sinun ei pidä olla liian innokkaita, koska laajennetun savibetonin lohkot eivät ole huonoja lämpöeristimiä.

Vaakasuora vedeneristys tehdään rullamateriaaleilla.

Edellä on jo sanottu, että kun käytetään sardeldi-betonilohkoja, talvella voi säästää rahaa lämmitykseen. Tämä saavutetaan sen takia, että lohkot ovat erinomainen lämmöneristin, joka yhdessä muiden lämmöneristys- ja vedeneristysmateriaalien kanssa tarjoaa korkeimman suojakerroksen rakennuksen kellariosalle kosteuden ja kylmän ilman sisääntuloa vastaan.

Kellarin vaiheittainen rakentaminen

Savi-betonilohkojen kellarin rakentaminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Ensimmäinen asia esiteltiin kerros katemateriaalia, joka toimii horisontaalisen vedenpitävyyden roolissa. Periaatteessa tässä voit valita minkä tahansa rullatyyppisen vedenpitävän materiaalin, mutta se sopii parhaiten katemateriaaliin.
 2. Seuraavaksi valmistele betoniliuoksen ohjeiden mukaisesti. Ratkaisun on täytettävä täysin sardelliittibetonilevyjen asettamisen vaatimukset. Perinteinen sementti-hiekkalaasti ei välttämättä sovi.
 3. Ensimmäisen rivin sijoittaminen alkaa rakennuksen kulmasta. Ensin ensimmäinen rivi asetetaan rakennuksen kehän ympärille, jonka jälkeen lohkojen päälle asetetaan metallin vahvistusverkko. On suositeltavaa ottaa ruudukko, jonka solun koko on 50 x 50 mm.
 4. Käytä sitten ratkaisua ensimmäiseen lohkoryhmään ja laita toinen rivi samalla tavalla. On huomattava, että kellarin asennuksessa on välttämätöntä tehdä pienet reiät (ikkunat) tuuletukseen. Reiät tulisi sijoittaa 2,5 - 3 metrin askelin, jolloin jokaisen ikkunan koon tulee olla 20 x 20 cm. Usein ikkunat, joissa tuuletetaan kellari tai kellari, tehdään kolmannella muurilla (tämä on valinnainen).
 5. Toisen rivin asennuksen jälkeen on kiinnitettävä huomiota vedenpitävyyteen. Ota taas kattotiili ja suorita horisontaalinen eristyskellarakenne (kattotiiliä kannattaa sijoittaa kahteen kerrokseen).
 6. Kolmannen rivin asettaminen suoritetaan liuoksella (vahvistusverkkoa ei käytetä tässä). Kolmannen rivin asettamisen jälkeen metalliverkko asennetaan uudelleen.
 7. Lopuksi, aseta neljäs rivi lohkoja. Kun kaikki asennustyöt on suoritettu, on tehtävä lopullinen vaaka- ja pystysuora vedeneristys. Tällä kertaa sinun on eristettävä koko kellariosa. Periaatteessa bitumimateriaaleja ja mastisia aineita käytetään pystysuoraan vedenpitävyyteen. Vedeneristyksen valinta riippuu talon omistajan työn, mahdollisuuksien ja toiveiden yksityiskohdista. On suositeltavaa käyttää perinteistä kuumaa bitumimastaria, jota käytetään kahdessa kerroksessa. Pystysuoran jälkeen sinun on tehtävä vaakasuora vedenpitävyys uudelleen: kiinni kattomaalaus kellarin yläosaan (jälleen kahdessa kerroksessa).
 8. Viimeinen vaihe on vedenpitävä koko kellarin alue. Tässä voidaan käyttää mitä tahansa eristävää levymateriaalia. Levyjä tulee peittää päällekkäin 10-15 senttimetrin yli. Kymmenen senttimetrin hiekkakerros kaadetaan päälle ja varovasti painetaan alas.

Kellaran rakentamiseksi tulisi käyttää täysikokoista sardeldi-betonia (kuva, jonka sivusto skb21.ru tarjoaa).

On syytä huomata, että tämä työ ei ole niin yksinkertainen kuin se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä. Siksi, jos sinulla ei ole riittävää kokemusta rakennustyön suorittamisesta, on parempi antaa asia ammattilaisille. Jos sinulla on tietynlainen kokemus, niin ei ole mitään vaikeaa upottaa betoniseoskappaleita. Yleensä tämä on hyvin samankaltainen kuin standardi tiilimuuraus, vaikka joitain ominaispiirteitä on otettava huomioon tämäntyyppisen työn suorittamisessa.

Kellarissa sinun tulee valita tiheästi tiheästi kevyitä, suuren tiheyden omaavia aggregaattilohkoja, jotka kestävät rakennuksen kuormituksen ja muiden negatiivisten vaikutusten (esim. Ilmastolliset) vaikutukset.

Sivuston toimittaja, rakennusinsinööri. Hän valmistui Sibstrinista vuonna 1994, jonka jälkeen hän on työskennellyt rakennusyhtiöissä yli 14 vuotta, minkä jälkeen hän aloitti oman yrityksen. Esikaupungissa toimivan yrityksen omistaja.

Betonipohja: suunnittelu, kuljetus, valmistus, vedeneristys, eristys

Kellari on yksi rakennuksen ainutlaatuisimmista osista, varsinkin jos sen tasolla on lattia. Se tarvitsee lisäsuojaa erilaisista vaikutuksista, jotka liittyvät maan läheisyyteen. Siksi kysymys siitä, miten perustaa sardeldi-betonilohkoja tai hiilihapotettua betonimateriaalia on erittäin mielenkiintoinen nykyaikaisille mestareille.

Amatööreät kuvat valmiista pohjasta samanlaisista materiaaleista, esitetyinä useissa kulmissa

Vaiheittainen prosessi

Ensinnäkin on tarpeen sanoa, että tällaisia ​​rakenteita on käytettävä sellaisissa rakennuksissa, jotka eivät ylitä korkeintaan kolmea kerrosta. Tämä johtuu siitä, että niillä on pieni lujuus ja ne saattavat vaatia yhdistämistä muihin materiaaleihin. Siksi korkeamman talon rakentamisessa ammattilaiset suosittelevat raudoitettujen betonielementtien käyttöä (ks. Myös artikkeli "Geopolymeerin betoni: koostumus, valmistus ja sovellusominaisuudet").

Kaavamainen kuva, jossa esitetään laitteen pohjan periaate sardelliittibetonilohkojen avulla

suunnittelu

Tämä vaihe on erittäin vastuullinen, koska se edellyttää lukuisten laskelmien ja kaikkien tarvittavien määrien tuntemusta aina tiettyjen materiaalien lujuudesta maaperän geologiseen etsintään.

Mahdollisuus luoda tämän materiaalin kiinteä rakenne monoliittisella hihnalla ja vahvikkeella

 • On huomattava, että hankkeiden valmistuksessa on käytettävä asiantuntijoiden palveluja. Muussa tapauksessa jopa pieni virhe voi johtaa säätiön elämän vähenemiseen, mutta myös rakennuksen tuhoamiseen. Siksi kaikki kellarihöyryllä varustettujen ilmastoitujen betonirakennusten projektit tarkistetaan niiden luomisen jälkeen ja viranomaiset hyväksyvät ne.

Mahdollisuus perustaa kellarissa ilmastetun betonin ja sisäisen eristeen käyttö

 • Jotkut mestarit työskentelemään rakennusteknisistä rakenteista ja vähentävät rakennuskustannuksia, haluavat työskennellä rakennussuunnitelmien kanssa, joissa käytetään betonipohjaa, johon lohkopohja asennetaan. Tämä tarkoittaa kuitenkin yleensä betoniteräksen leikkaamista timanttipiireillä, mikä voi vaikeuttaa prosessia.

Vihje! Sinun ei pitäisi tehdä itsenäisiä muutoksia projektiin, koska se vaikuttaa välittömästi rakennuksen laatuun. Kaikki lisäykset on sovittava sen alullepanijan kanssa.

Taulukko, jossa esitetään tyypilliset hiilihapotettujen betonilohkojen laadut ilmoittaen niiden mitat

kuljetus

Savi-betonin pohjan tekeminen on välttämätöntä huolehtia materiaalin toimittamisesta esineeseen.

Tosiasia on, että tällaisilla tuotteilla voi olla melko suuret mitat ja paino.

Tyypilliset koot kevyistä aggregaattimateriaaleista

 • Ammattimestarit yrittävät ostaa materiaalia yrityksiltä, ​​jotka sisältävät jakelupalvelun hintaan. On kuitenkin syytä muistaa, että tarvitaan lisää purkamista, mikä voi vaatia erikoislaitteita.
 • Näissä olosuhteissa uskotaan, että jos työ tehdään käsin, kannattaa käyttää sellaisia ​​lohkoja, jotka voidaan helposti purkaa ja asettaa itsenäisesti tai avustajan avulla.

Vihje! Rakennusmateriaaleja toimittaviin ajoneuvoihin on käytettävä täysimittaisesti kapasiteettia. Yleensä kuljettajat, joilla on pieni lisämaksu, suostuvat ottamaan roskat lähimpään kangasta tai kaatopaikalle. Se on paljon halvempaa kuin erikoislaitteiden tilaaminen.

Koska pohja voi olla varsinainen perusta, kaikki työ alkaa yleensä kaivamalla kaivantoa

valmistus

Yksityiskohtaisesti kuvaile asennusprosessia ei ole järkevää (oppii täällä, miten betonin sekoitus tapahtuu oikein).

Tosiasia on, että kaikki työ on suoritettava tiukasti hankkeen ja sen lisäyksen mukaisesti.

Välittömästi on välttämätöntä laatia ei vain kehä, vaan myös väliseinät, jotka tavallisesti suorittavat jonkinlaisen tuen

 • On huomattava, että ilmastettujen betonilohkojen pohjalla ja vastaavilla voi olla erilaisia ​​muotoja ja kokoonpanoja, jotka riippuvat suunnittelija ja hänen työkokemuksensa henkilökohtaisista mieltymyksistä. Siksi tällaisia ​​tuotteita on runsaasti lajikkeita ja niillä kaikilla on omat asennusperiaatteensa.
 • On syytä huomata, että joissakin kehityssuunnitelmissa voi olla lisäosien sulkeutumia lohkoista tai tiilistä, jotka liittyvät tukikohtaan, mutta eivät ole osa sitä. On välttämätöntä lähestyä tällaisia ​​järjestelmiä erityisen huolellisesti ottaen huomioon niiden pukeutumisen päärakenteeseen.

Vihje! Kaikki asennukset on suoritettava käyttäen todennettuja mittaustyökaluja. Ammattimaisilla käsityöläisillä on aina useita vesitasoja ja lyijylinjoja käsillä.

Asennus vedenpitävälle pohjalle ja kellariin

vedeneristys

Ennen tämän työvaiheen aloittamista on suoritettava kaikki tarvittavat timanttiporaukset reikiä betonissa tai lohkoissa, jotta voidaan luoda asianmukaiset tekniset reiät.

Lisätoimenpiteet rakennuksen kellarikerroksen suojaamiseksi kosteudelta, graafisen kuvan muodossa

 • Lisäksi ammattitaitoiset käsityöläiset suosittelevat erikoismateriaalin käyttöä bitumipohjaisesti, joka kattaa rakentamisen sisä- ja ulkopuolelta. Se ei salli kosteuden vaikuttavan rakenteeseen, mikä lisää sen käyttöikää.
 • On tärkeää mainita, että asennusohje käsittelee veden poistamista rakennuksesta erittäin vakavasti ja voi ottaa vastaan ​​erityisnestolaitteen ja sokean alueen vastaavan näytteen. Kaikki nämä lisäykset on esitettävä projektissa ja ne on selkeästi suoritettava rakentajien toimesta.

Vihje! Äskettäin päälliköt haluavat käyttää valssattuja materiaaleja vedenpitävänä. On helpompi työskennellä heidän kanssaan, eikä heillä ole paljon aikaa.

Kellarin eristysvaihtoehto perustuksineen

lämpeneminen

Tämä työvaihe on yhtä tärkeä, kun luodaan pohjakerroksia.

Rakennuksen sisällä ei tarvita vain tietyn lämpötilan luomista vaan myös seinien suojaamista.

Lisäpohjan eristys EPPS: llä

 • Useimmiten asiantuntijat käyttävät tällaisissa tapauksissa polystyreenivaahtoa. Se on erittäin hyvät tekniset ominaisuudet, jotka ovat välttämättömiä tällä alalla.
 • Tällaisia ​​eristeitä on useita vaihtoehtoja, jotka viittaavat sisätilaan tai ulkoiseen trimmaukseen. Asiantuntijat suosittelevat kuitenkin toista vaihtoehtoa, jotta seinät eivät hikoilisi, ja kastepiste luotiin tarkasti määritellyssä paikassa.

Vaihtoehto nestemäisen penoisolin käyttämiseksi muurausmateriaalien eristämiseen

 • Modernit mestarit yhdistävät usein eristyksen ja vedeneristysprosessin käyttämällä uusia nestemäisiä seoksia. Ne levitetään ohut kerros rakennuksen ulkopuolelle, joka suorittaa molemmat toiminnot. Samanaikaisesti tällaisen nestemäisen lämmittimen hinta voi tuntua liian korkealta, mutta se maksaa itsensä monipuo- lalla ja vähentää asennusaikaa.

Vihje! Uskotaan, että eristys on paras asennettu vedenpitävyyteen. Siksi käytettävän materiaalin on hyvin siedettävä korkeaa kosteutta eikä menetä sen ominaisuuksia. Muussa tapauksessa hän tarvitsee lisäsuojaa.

Nestemäistä eristystä voidaan käyttää myös kosteuden esteenä.

Suositukset päälliköille

Jotkut aloittelevat rakentajat uskovat, että laajentunut savibetoni tai vaahtobetoni ovat erinomaisia ​​materiaaleja lämmöneristykselle tai eristykselle.

Tämä lausunto on kuitenkin virheellinen, koska ilmakuplien epätasainen jakautuminen materiaalissa ja liian löysä rakenne eivät salli lämmön täydellistä poistamista ja säilyttämistä.

 • Usein, mestarit yrittävät tehdä keramit betonia itsestään. Tee näin, sinun täytyy tietää tekninen prosessi, tarvita tarvittavat laitteet ja noudattaa tiukasti kaikkia osuuksia.
 • Korttimallit, jotka on suunniteltu luomaan useita rivejä, joilla välitilaa pidetään käytännöllisinä ja luotettavampina. Ne aiheuttavat kuitenkin paljon materiaalien ja ajan kulutusta.

Vaurioitunut vedeneristys voi johtaa useisiin vuotoihin.

johtopäätös

Tarkasteltuasi videota tässä artikkelissa voit saada käsityksen siitä, miten tällaisia ​​rakenteita valmistellaan tarkemmin. Myös edellä selostetun artikkelin perusteella on päätettävä, että nämä teokset tehdään asiantuntijoiden luomaa aikaisemmin valmisteltujen projektien perusteella (ks. Myös artikkeli "Betonin huolto - miten materiaali saadaan mahdollisimman vahvoiksi").

Säilötulppien pohja nauhamaisessa pohjassa

Keraamiteknisten betonilohkojen rakentaminen

Rakentamiseen kellarissa talossa voidaan käyttää erilaisia ​​rakennusmateriaaleja. Yksi asia on edelleen yhteinen - kaikkien on täytettävä operatiiviset ja toiminnalliset vaatimukset, jotka ovat välttämättömiä koko rakenteen kestävyyden ja eheyden varmistamiseksi. Jos talossa on nauhalevitys, sinun ei pidä sallia sen kuormitusta liikaa. Tällöin hyvä ratkaisu olisi rakentaa kantta laajennetuista savimaaleista. Tämä rakennusmateriaalilla on paljon positiivisia ominaisuuksia ja se on täydellinen korkealaatuisen ja kestävän pohjan valmistamiseksi.

Levyjen lohkojen kellari on samassa tasossa liuskajohdon kanssa. Tämä tarkoittaa, että pohjan leveys on täysin yhtä suuri kuin levitettävän sardin betonilohkon leveys.

Otetaan esimerkiksi peruskorkeus 80 cm. Yksinkertaisilla laskutoimituksilla voidaan todeta, että tässä tapauksessa kellari sijoitetaan 4 sardelliittibetoni-lohkolle, joiden vakiomitat (20x20x40 cm).

Kuva courtesy of skb21.ru

Ominaisuudet keramsit

Nykyään keramsit-lohkot ovat erittäin suosittuja Euroopan maissa ja Pohjois-Amerikassa. Materiaalia käytetään aktiivisesti erilaisten rakennusten rakentamisessa Saksassa, Ranskassa, Ruotsissa, Suomessa ja useissa muissa maissa. IVY-maissa sardeldi-lohkot ovat yleistyneet, koska ne ovat korkealaatuisia ja luotettavia rakennusmateriaaleja.

Laajennettu savi ja laajennettu savi.

Slaydite-lohkojen käyttö voi merkittävästi vähentää energiakustannuksia talon lämmityksen aikana. Lisäksi työntekijöiden lukumäärää vähennetään merkittävästi, kun rakennat taloa rakennuksen materiaalista tai yksittäisistä rakenteellisista elementeistä (esimerkiksi samasta pohjasta).

Lohkojen perustana on tavallisin laajennettu savi, joka valmistusprosessissa kulkee materiaalin vaahdottamismenetelmän läpi. Tämän seurauksena vaahtovoima kiinteytyy jokaisen rakeen sisään. Kun poltetaan uunissa, pelletit hankkivat kovuuden ja muut suorituskykyominaisuudet. Useimmiten laajennetun saven tiheys vaihtelee välillä 300-2000 kg / m3. m.

Aineiston edut ja haitat

Tietysti, kuten minkä tahansa muun materiaalin, sardeldi-betonilohkojen etuna on sekä negatiiviset näkökohdat, jotka usein pakottavat meidät luopumaan tämän rakennusmateriaalin käytöstä.

Rakennusmateriaalilla on sen edut ja haitat.

Muuten edut ovat paljon suuremmat ja ne näyttävät kiinteämmäksi:

 • Verrattuna muihin solutyyppisiin betoniin, laajennettujen savibetonin lohkot ovat kestävämpiä ja niillä on korkeampi lämmöneristyskyky.
 • Laajennetun saven käyttö mahdollistaa korkeamman äänieristyksen huoneeseen.
 • Tämän modernin materiaalin suurin etu on sen kadehdittava voima.
 • Jos verrataan tiiliin, niin lohkot ovat helpommin saatavilla hintasuhteessa.
 • Keraamilohkot kestävät kosteutta ja kemiallisia hyökkäyksiä. Nämä ominaisuudet ovat parempia niille kuin sementtilohkoille.
 • Laajennettu savi on suhteellisen pieni.
 • Laajennettuja savilohkoja voidaan käyttää sekä kellarin että laakerin seinien pystyttämiseen. Kuitenkin viime vuosina laajennettu savi betoni käytetään erityisesti rakentamiseen kellarista.

Kevytrakenteiset lohkot ovat erinomainen vaihtoehto tiilille ja betonille. Monipuolisuus ja helppokäyttöisyys viittaavat siihen, että tätä materiaalia käytetään tulevaisuudessa kaikenlaisiin rakennustöihin.

Kuten jo mainittiin, mikä tahansa rakennusmateriaali haittaa, joten huomaamme myös savi-betonista:

 • Lohkoilla on suuri huokoisuus (valtava määrä huokosia lohkon sisällä), joten niiden fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet (useimmissa tapauksissa) ovat hieman huonompia kuin raskasbetoniarvot.
 • Keraamiset betonilohkot ovat hauraampia kuin tavallinen betoni, joten materiaalin käyttöalue on jonkin verran rajoitettu (esimerkiksi ne eivät sovellu perustuksen rakentamiseen).
 • Lohkoihin liittyy suora fyysinen vaikutus. Jos esimerkiksi vahingossa kosketat tai lävistät jotain, se vahingoittuu ja se on vaihdettava.

Käytetyn laajennetun saven käyttö kellariin

Jos päätät tehdä keramiikan betonin kellarin, sinun on otettava huomioon se, että tämän rakennuksen osan käyttökokeet saattavat olla erittäin suuria. Sen vuoksi päätös keraamisten betonilohkojen käyttämisestä kellariin on merkityksellistä siinä tapauksessa, että talon korkeus ei ylitä 1-2 kerrosta, koska tämä rakennusmateriaali saattaa alkaa sortua raskaan kuormituksen alaisena.

Keraamilohkoilla on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet.

Lisäksi on laadittava laadukas vedeneristysmateriaali lohkojen asettamisen jälkeen. On suositeltavaa käyttää pystysuoraan ja vaakasuoraan vedeneristykseen. Vaakasuora vedeneristys estää veden tunkeutumisen kellariin ja muihin sisätiloihin. Tätä tarkoitusta varten käytetään valssattuja eristemateriaaleja. Periaatteessa pystysuoran vedenpitävyyden asentamiseen käytetään bitumimastisia, suojaavia lakkoja, synteettisiä hartseja, valssattuja materiaaleja ja muita vedeneristysmateriaaleja.

On myös suositeltavaa valmistaa korkealaatuista lämpöä eristävää kerrosta, vaikkakaan sinun ei pidä olla liian innokkaita, koska laajennetun savibetonin lohkot eivät ole huonoja lämpöeristimiä.

Vaakasuora vedeneristys tehdään rullamateriaaleilla.

Edellä on jo sanottu, että kun käytetään sardeldi-betonilohkoja, talvella voi säästää rahaa lämmitykseen. Tämä saavutetaan sen takia, että lohkot ovat erinomainen lämmöneristin, joka yhdessä muiden lämmöneristys- ja vedeneristysmateriaalien kanssa tarjoaa korkeimman suojakerroksen rakennuksen kellariosalle kosteuden ja kylmän ilman sisääntuloa vastaan.

Kellarin vaiheittainen rakentaminen

Savi-betonilohkojen kellarin rakentaminen suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Ensimmäinen asia esiteltiin kerros katemateriaalia, joka toimii horisontaalisen vedenpitävyyden roolissa. Periaatteessa tässä voit valita minkä tahansa rullatyyppisen vedenpitävän materiaalin, mutta se sopii parhaiten katemateriaaliin.
 2. Seuraavaksi valmistele betoniliuoksen ohjeiden mukaisesti. Ratkaisun on täytettävä täysin sardelliittibetonilevyjen asettamisen vaatimukset. Perinteinen sementti-hiekkalaasti ei välttämättä sovi.
 3. Ensimmäisen rivin sijoittaminen alkaa rakennuksen kulmasta. Ensin ensimmäinen rivi asetetaan rakennuksen kehän ympärille, jonka jälkeen lohkojen päälle asetetaan metallin vahvistusverkko. On suositeltavaa ottaa ruudukko, jonka solun koko on 50 x 50 mm.
 4. Käytä sitten ratkaisua ensimmäiseen lohkoryhmään ja laita toinen rivi samalla tavalla. On huomattava, että kellarin asennuksessa on välttämätöntä tehdä pienet reiät (ikkunat) tuuletukseen. Reiät tulisi sijoittaa 2,5 - 3 metrin askelin, jolloin jokaisen ikkunan koon tulee olla 20 x 20 cm. Usein ikkunat, joissa tuuletetaan kellari tai kellari, tehdään kolmannella muurilla (tämä on valinnainen).
 5. Toisen rivin asennuksen jälkeen on kiinnitettävä huomiota vedenpitävyyteen. Ota taas kattotiili ja suorita horisontaalinen eristyskellarakenne (kattotiiliä kannattaa sijoittaa kahteen kerrokseen).
 6. Kolmannen rivin asettaminen suoritetaan liuoksella (vahvistusverkkoa ei käytetä tässä). Kolmannen rivin asettamisen jälkeen metalliverkko asennetaan uudelleen.
 7. Lopuksi, aseta neljäs rivi lohkoja. Kun kaikki asennustyöt on suoritettu, on tehtävä lopullinen vaaka- ja pystysuora vedeneristys. Tällä kertaa sinun on eristettävä koko kellariosa. Periaatteessa bitumimateriaaleja ja mastisia aineita käytetään pystysuoraan vedenpitävyyteen. Vedeneristyksen valinta riippuu talon omistajan työn, mahdollisuuksien ja toiveiden yksityiskohdista. On suositeltavaa käyttää perinteistä kuumaa bitumimastaria, jota käytetään kahdessa kerroksessa. Pystysuoran jälkeen sinun on tehtävä vaakasuora vedenpitävyys uudelleen: kiinni kattomaalaus kellarin yläosaan (jälleen kahdessa kerroksessa).
 8. Viimeinen vaihe on vedenpitävä koko kellarin alue. Tässä voidaan käyttää mitä tahansa eristävää levymateriaalia. Levyjä tulee peittää päällekkäin 10-15 senttimetrin yli. Kymmenen senttimetrin hiekkakerros kaadetaan päälle ja varovasti painetaan alas.

Kellaran rakentamiseksi tulisi käyttää täysikokoista sardeldi-betonia (kuva, jonka sivusto skb21.ru tarjoaa).

On syytä huomata, että tämä työ ei ole niin yksinkertainen kuin se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä. Siksi, jos sinulla ei ole riittävää kokemusta rakennustyön suorittamisesta, on parempi antaa asia ammattilaisille. Jos sinulla on tietynlainen kokemus, niin ei ole mitään vaikeaa upottaa betoniseoskappaleita. Yleensä tämä on hyvin samankaltainen kuin standardi tiilimuuraus, vaikka joitain ominaispiirteitä on otettava huomioon tämäntyyppisen työn suorittamisessa.

Kellarissa sinun tulee valita tiheästi tiheästi kevyitä, suuren tiheyden omaavia aggregaattilohkoja, jotka kestävät rakennuksen kuormituksen ja muiden negatiivisten vaikutusten (esim. Ilmastolliset) vaikutukset.

Slaydite-lohkojen kattilat tekevät sen itse

Laajennettujen savilohkojen tai monoliittien pohjakerros on hyvin yleinen perusrakenne. Tämäntyyppisten säätiöiden avulla voit laajentaa rakennusaluetta luomalla teknisiä tai asuinalueita osittain kellariin tai kellarihuoneeseen.

Asutettu kellari voi lisätä koko asunnon energiatehokkuutta. Eristävät kellari-seinät ja kellarikatto, jotka sijaitsevat hyvin kuumissa huoneissa, jopa vaikeimmissa talvissa, eivät jäätyvät. Ja tietysti asuinalueella sijaitseva talo näyttää enemmän näkyvältä kuin tavallinen asuinrakennus klassiseen säätiöön.

Asumiskelpoisella pohjalla on monia etuja. Tässä artikkelissa tarkastelemme tämäntyyppisten säätiöiden rakentamista, tutustumalla lukijoihin rakennustyyppien, joita perustilat käyttävät, ja sardelli-betonilohkojen kellarikerroksen erikoisteknologialla.

Yhteiset perustukset, joissa asuinalue

Yleisimmät perustarakenteet, joissa asuinalue on, koostuvat seuraavista tyypeistä:

 • Kellari-osittain kellarikerroksessa - perustilaan perustuva osittaishuoneen osittainen syveneminen. Sen seinät nousevat hieman maan nollatason yläpuolelle. Suunnittelun vedenpitävyys ja lämmöneristysvaatimukset ovat huomattavasti tavanomaista kellarikerrokseen verrattuna suuremmat. Ja kellari seinään tehdyt ikkuna-aukot vaikuttavat merkittävästi kellari-kellarin kellarin tilakapasiteettiin ei ole paras. Ainutlaatuinen ulkoasu ja kyky luoda täysimittainen kotelo kellarista todella maksaa kaikki puutteet.
 • Kellari kellari - perustyyppi, se oletetaan täydelliseksi syvennykseksi kellarihuoneen pohjalla. Tällainen muotoilu on erittäin helppo suojata kylmästä säästä ja kosteudesta. Ainoa hautausementin kellarissa on auringon (luonnollisen) valon puuttuminen sisätiloissa. Siksi näiden asentojen pohjalta usein itse asumus on usein varustettu useilla teknisillä tiloilla (kattilahuone, varastotila) tai viihdealueilla (biljardihuone, sauna, elokuva).

Lisäksi kaikki runkopalkit voidaan jakaa rakenteiden mukaan rakenteeksi, jossa on ulkoneva tai erillinen kellari (kellari), joka sijaitsee kuormitettujen seinien kanssa.

Ulkoneva pohja voidaan rakentaa vain talon alle, jossa ei ole paksuja laakereita.

Rakentaminen pohjakerroksessa

Sardelliitti-betonilohkojen kellarikerroksessa oleva aluslevy alkaa rakennustyön, teknisten ja geologisten tutkimusten avulla. Pohjan pohja on haudattava maahan vähintään 2,5 metriä. Tämän ominaisuuden vuoksi ennen rakennustöiden aloittamista on tutkittava vertailumassan ominaispiirteitä.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä maaperän ominaisuuksien luetteloon pohjavesien syvyydelle ja maaperän kosteudelle. Rakentamisen mahdollisuus riippuu pohjaveden syvyydestä. Pienellä syvyydellä emäystä ei enää pystytä rakentamaan.

Maaperän geologisten ominaisuuksien määrittämisen jälkeen, kun olet laskenut pohjaparametrit ja tilannut laajennetut savibetonilohkot, voit aloittaa asuinalueiden perustuksen rakentamisen.

maavalli

Minkä tahansa säätiön perusta alkaa maanrakennuksesta - maaperän varastoinnista ja kaivamisesta. Hyödynnetyn kellarikerroksen perustamisen yhteydessä suurin osa maasta poistettua maata käytetään yksinkertaisesti (viedään). Koska tässä tapauksessa ei ole tarpeen täyttää kellari sinusit.

Nollatason kuopan mitat riippuvat kellarin pohjan syvyydestä, leveydestä ja pituudesta. Kuopan leveys ja pituus eivät saa ylittää pohjan pohjan samoja parametrejä koko syvyydelle.

Pohjan pohjan mittojen tulee olla yhtä suuret kuin kaivon pohjan mitat. Tällöin kuopan seinien pitäisi laskea pohjaan nollatasosta 45 asteen kulmassa. Tämä mahdollistaa kaivutyön loppuun ilman maaperän romahtamisen vaaraa.

Kaivauskaivo on 2,5 metriä syvälle kellarikerroksen betonirakenteelle ja kaivataan kaivukoneella, joka voi poistaa maaperän puoli metriä kerroksittain.

Pohjan pohjan luominen

Pohja on muodostettu perinteisen betoniteräksen 25 cm: n levyiseksi laudaksi. Tämä laatta kaadetaan muottiin, jonka mitat ovat yhtä suuret kuin pohjan mitat.

Kaatamista varten on tarpeen käyttää M400: n tai M300: n merkkejä. Runkorakenteen vahvikkeena käytetään 12 mm: n halkaisijaltaan aallotettua metallia.

Seinärakenne

Seuraava askel on säätiön "ruumiin" rakentaminen. Se on rakennettu laajennetuista savielementeistä. Ceramsite-lohkojen pohjalla on korkea lämmönkestävyys, ja ne ovat itse asiassa erittäin halpoja. Yleensä materiaali voidaan valita taloudellisista ja lujuusominaisuuksista.

Seinän rakenne voidaan aloittaa pohjalevyn lopullisen kovettumisen jälkeen. Lohkot on pinottu pitkin merkittyä viivaa keskelle kulmia.

Vedeneristys ja seinäeristys

Valmistuttuaan lohkot, odottaa täytön kovettumista, kellarin seinät peitetään vedenpitävällä mastilla, jolla on korkea tarttuvuus.

Eristyslaatat on liimattu tahmeaksi muoviksi ja kiinnitetty täyttämällä maaperä (nollapinnalle louhinnan pohjasta) tai lämpöä kestäviä tukipuita. Vaahdon avulla eristeiden väliset liitokset täyttyvät.

Viimeistely kellariin

Kellari voidaan koristella koristeellisilla vastakkain olevilla tiilillä, jotka on sijoitettu suoraan sokea pitkin tai keinotekoisten kivilaattojen kanssa. Laakerin seinän ja kellarikerroksen liitoskohdassa. Hänen tehtävänsä on suojata saumaa ensimmäisen tiilinjäljen ja grillauksen välillä.

Betonipohja: suunnittelu, kuljetus, valmistus, vedeneristys, eristys

Kellari on yksi rakennuksen ainutlaatuisimmista osista, varsinkin jos sen tasolla on lattia. Se tarvitsee lisäsuojaa erilaisista vaikutuksista, jotka liittyvät maan läheisyyteen. Siksi kysymys siitä, miten perustaa sardeldi-betonilohkoja tai hiilihapotettua betonimateriaalia on erittäin mielenkiintoinen nykyaikaisille mestareille.

Amatööreät kuvat valmiista pohjasta samanlaisista materiaaleista, esitetyinä useissa kulmissa

Vaiheittainen prosessi

Ensinnäkin on tarpeen sanoa, että tällaisia ​​rakenteita on käytettävä sellaisissa rakennuksissa, jotka eivät ylitä korkeintaan kolmea kerrosta. Tämä johtuu siitä, että niillä on pieni lujuus ja ne saattavat vaatia yhdistämistä muihin materiaaleihin. Siksi korkeamman talon rakentamisessa ammattilaiset suosittelevat raudoitettujen betonielementtien käyttöä (ks. Myös artikkeli "Geopolymeerin betoni: koostumus, valmistus ja sovellusominaisuudet").

Kaavamainen kuva, jossa esitetään laitteen pohjan periaate sardelliittibetonilohkojen avulla

suunnittelu

Tämä vaihe on erittäin vastuullinen, koska se edellyttää lukuisten laskelmien ja kaikkien tarvittavien määrien tuntemusta aina tiettyjen materiaalien lujuudesta maaperän geologiseen etsintään.

Mahdollisuus luoda tämän materiaalin kiinteä rakenne monoliittisella hihnalla ja vahvikkeella

 • On huomattava, että hankkeiden valmistuksessa on käytettävä asiantuntijoiden palveluja. Muussa tapauksessa jopa pieni virhe voi johtaa säätiön elämän vähenemiseen, mutta myös rakennuksen tuhoamiseen. Siksi kaikki kellarihöyryllä varustettujen ilmastoitujen betonirakennusten projektit tarkistetaan niiden luomisen jälkeen ja viranomaiset hyväksyvät ne.

Mahdollisuus perustaa kellarissa ilmastetun betonin ja sisäisen eristeen käyttö

 • Jotkut mestarit työskentelemään rakennusteknisistä rakenteista ja vähentävät rakennuskustannuksia, haluavat työskennellä rakennussuunnitelmien kanssa, joissa käytetään betonipohjaa, johon lohkopohja asennetaan. Tämä tarkoittaa kuitenkin yleensä betoniteräksen leikkaamista timanttipiireillä, mikä voi vaikeuttaa prosessia.

Vihje! Sinun ei pitäisi tehdä itsenäisiä muutoksia projektiin, koska se vaikuttaa välittömästi rakennuksen laatuun. Kaikki lisäykset on sovittava sen alullepanijan kanssa.

Taulukko, jossa esitetään tyypilliset hiilihapotettujen betonilohkojen laadut ilmoittaen niiden mitat

kuljetus

Savi-betonin pohjan tekeminen on välttämätöntä huolehtia materiaalin toimittamisesta esineeseen.

Tosiasia on, että tällaisilla tuotteilla voi olla melko suuret mitat ja paino.

Tyypilliset koot kevyistä aggregaattimateriaaleista

 • Ammattimestarit yrittävät ostaa materiaalia yrityksiltä, ​​jotka sisältävät jakelupalvelun hintaan. On kuitenkin syytä muistaa, että tarvitaan lisää purkamista, mikä voi vaatia erikoislaitteita.
 • Näissä olosuhteissa uskotaan, että jos työ tehdään käsin, kannattaa käyttää sellaisia ​​lohkoja, jotka voidaan helposti purkaa ja asettaa itsenäisesti tai avustajan avulla.

Vihje! Rakennusmateriaaleja toimittaviin ajoneuvoihin on käytettävä täysimittaisesti kapasiteettia. Yleensä kuljettajat, joilla on pieni lisämaksu, suostuvat ottamaan roskat lähimpään kangasta tai kaatopaikalle. Se on paljon halvempaa kuin erikoislaitteiden tilaaminen.

Koska pohja voi olla varsinainen perusta, kaikki työ alkaa yleensä kaivamalla kaivantoa

valmistus

Yksityiskohtaisesti kuvaile asennusprosessia ei ole järkevää (oppii täällä, miten betonin sekoitus tapahtuu oikein).

Tosiasia on, että kaikki työ on suoritettava tiukasti hankkeen ja sen lisäyksen mukaisesti.

Välittömästi on välttämätöntä laatia ei vain kehä, vaan myös väliseinät, jotka tavallisesti suorittavat jonkinlaisen tuen

 • On huomattava, että ilmastettujen betonilohkojen pohjalla ja vastaavilla voi olla erilaisia ​​muotoja ja kokoonpanoja, jotka riippuvat suunnittelija ja hänen työkokemuksensa henkilökohtaisista mieltymyksistä. Siksi tällaisia ​​tuotteita on runsaasti lajikkeita ja niillä kaikilla on omat asennusperiaatteensa.
 • On syytä huomata, että joissakin kehityssuunnitelmissa voi olla lisäosien sulkeutumia lohkoista tai tiilistä, jotka liittyvät tukikohtaan, mutta eivät ole osa sitä. On välttämätöntä lähestyä tällaisia ​​järjestelmiä erityisen huolellisesti ottaen huomioon niiden pukeutumisen päärakenteeseen.

Vihje! Kaikki asennukset on suoritettava käyttäen todennettuja mittaustyökaluja. Ammattimaisilla käsityöläisillä on aina useita vesitasoja ja lyijylinjoja käsillä.

Asennus vedenpitävälle pohjalle ja kellariin

vedeneristys

Ennen tämän työvaiheen aloittamista on suoritettava kaikki tarvittavat timanttiporaukset reikiä betonissa tai lohkoissa, jotta voidaan luoda asianmukaiset tekniset reiät.

Lisätoimenpiteet rakennuksen kellarikerroksen suojaamiseksi kosteudelta, graafisen kuvan muodossa

 • Lisäksi ammattitaitoiset käsityöläiset suosittelevat erikoismateriaalin käyttöä bitumipohjaisesti, joka kattaa rakentamisen sisä- ja ulkopuolelta. Se ei salli kosteuden vaikuttavan rakenteeseen, mikä lisää sen käyttöikää.
 • On tärkeää mainita, että asennusohje käsittelee veden poistamista rakennuksesta erittäin vakavasti ja voi ottaa vastaan ​​erityisnestolaitteen ja sokean alueen vastaavan näytteen. Kaikki nämä lisäykset on esitettävä projektissa ja ne on selkeästi suoritettava rakentajien toimesta.

Vihje! Äskettäin päälliköt haluavat käyttää valssattuja materiaaleja vedenpitävänä. On helpompi työskennellä heidän kanssaan, eikä heillä ole paljon aikaa.

Kellarin eristysvaihtoehto perustuksineen

Tämä työvaihe on yhtä tärkeä, kun luodaan pohjakerroksia.

Rakennuksen sisällä ei tarvita vain tietyn lämpötilan luomista vaan myös seinien suojaamista.

Lisäpohjan eristys EPPS: llä

 • Useimmiten asiantuntijat käyttävät tällaisissa tapauksissa polystyreenivaahtoa. Se on erittäin hyvät tekniset ominaisuudet, jotka ovat välttämättömiä tällä alalla.
 • Tällaisia ​​eristeitä on useita vaihtoehtoja, jotka viittaavat sisätilaan tai ulkoiseen trimmaukseen. Asiantuntijat suosittelevat kuitenkin toista vaihtoehtoa, jotta seinät eivät hikoilisi, ja kastepiste luotiin tarkasti määritellyssä paikassa.

Vaihtoehto nestemäisen penoisolin käyttämiseksi muurausmateriaalien eristämiseen

 • Modernit mestarit yhdistävät usein eristyksen ja vedeneristysprosessin käyttämällä uusia nestemäisiä seoksia. Ne levitetään ohut kerros rakennuksen ulkopuolelle, joka suorittaa molemmat toiminnot. Samanaikaisesti tällaisen nestemäisen lämmittimen hinta voi tuntua liian korkealta, mutta se maksaa itsensä monipuo- lalla ja vähentää asennusaikaa.

Vihje! Uskotaan, että eristys on paras asennettu vedenpitävyyteen. Siksi käytettävän materiaalin on hyvin siedettävä korkeaa kosteutta eikä menetä sen ominaisuuksia. Muussa tapauksessa hän tarvitsee lisäsuojaa.

Nestemäistä eristystä voidaan käyttää myös kosteuden esteenä.

Suositukset päälliköille

Jotkut aloittelevat rakentajat uskovat, että laajentunut savibetoni tai vaahtobetoni ovat erinomaisia ​​materiaaleja lämmöneristykselle tai eristykselle.

Tämä lausunto on kuitenkin virheellinen, koska ilmakuplien epätasainen jakautuminen materiaalissa ja liian löysä rakenne eivät salli lämmön täydellistä poistamista ja säilyttämistä.

 • Usein, mestarit yrittävät tehdä keramit betonia itsestään. Tee näin, sinun täytyy tietää tekninen prosessi, tarvita tarvittavat laitteet ja noudattaa tiukasti kaikkia osuuksia.
 • Korttimallit, jotka on suunniteltu luomaan useita rivejä, joilla välitilaa pidetään käytännöllisinä ja luotettavampina. Ne aiheuttavat kuitenkin paljon materiaalien ja ajan kulutusta.

Vaurioitunut vedeneristys voi johtaa useisiin vuotoihin.

Tarkasteltuasi videota tässä artikkelissa voit saada käsityksen siitä, miten tällaisia ​​rakenteita valmistellaan tarkemmin. Myös edellä selostetun artikkelin perusteella on todettava, että nämä teokset tehdään asiantuntijoiden luomaa aikaisemmin valmisteltujen hankkeiden pohjalta (ks. Myös artikkeli "Betonin huolto - kuinka materiaali saadaan mahdollisimman kestäväksi").

Talot laajennettuja saveja - omistajien arvosteluja

Andrey, Novokuibyshevsk

Oma koti on unelma, luultavasti, jokaiselle joka asuu enemmän tai vähemmän suuressa kaupungissa. En ole poikkeus.

Koska varat olivat rajalliset, halusin rakentaa kaksikerroksisen talon edullisesta, mutta melko kestävästä materiaalista, jonka lämmönjohtavuuskerroin on korkeampi kuin tavanomaisen tiilen. Minun on sanottava heti, että lopulta valinnanvara laski sardeldi-betonilohkoilla arvioita asunnon omistajista ja tutkittavien tietojen määrästä päästään tekemään päätelmä siitä, että se hyötyy samankaltaisista materiaaleista. Mutta ensimmäiset asiat ensin.

Valinta oli useiden materiaalien välillä:

 • Vaahtobetonialustat. Kevyt materiaali nopeaan rakennustyöhön, mutta usein katseet, että tällainen talo vaatii kaksipuolisen verhousn sisä- ja ulkopuolelta. Muussa tapauksessa kynsissä ei ole kiinni seinässä.
 • Ilmastettu betoni estää kielekkeen ja uran. Kätevä rakentamiseen ja kestävämpi kuin vaahtopäällysteinen materiaali. Helppo asentaa, raudoitus on tehtävä joka 4. krs muurauslujuuden suhteen. Arvioinnit heistä eivät olleet pahoja, olen jo mennyt rakentamismarkkinoihin ostamaan, mutta en pitänyt olemassa olevan yksikön laadusta - se mureni käsissäni, säröillä, ei ollut todistuksia. Valmistaja on myös tuntematon, joten päätin olla vaarasta.
 • Minskin tuotannon sardelliittibetoni-lohkot (Valko-Venäjä). Huomasin heidät yhden tapahtuman jälkeen: kun kuorma-autot purettiin kuorma-autoista ja 2 vahingossa pudotti heidät. Kokonaismäärästä vain kaksi korttelia rikkoi kulmat.
 • Venäläiset keraamilohkot (Cheboksary). Olen kuullut pitkään Chuvashian suuresta rakennustyöstä, sillä heillä on paljon todellisia asiakkaiden arviointeja sivustolla, jossa tarkastellaan sardelliittibetonilohkojen rakentamista, ja voit ottaa heihin yhteyttä suoraan ja saada neuvoja.

Saviöljy on paljon vahvempi kuin hiilihapotettu betoni, vaikka painosta ne ovat lähes identtisiä. Kokeiluna kynsi lyötiin yhdeksi lohkoksi ja tarjoutui vetämään ulos. Vaikuttunut.

Koska sardeldi on sama savi, vaikkakin poltettu, tämä kuitenkin ratkaisi minun dilemma sardeldi-betonilohkojen hyväksi. Hinnasta rakennusmateriaali oli 10% kalliimpaa kuin hiilihapotettu betoni, mutta sen vahvuuden huomioon ottaen katson, että tämä oli kohtuullinen kustannus. Tämä mielenkiintoinen video osallistui myös valintaprosessiin:

Maaperä on kuiva ja hiekkainen tontilla, joten ilman geodesiaa oli myös selvää - tarvitsimme yksinkertaisen nauha-pohjan 90 cm: n jäädytyssyvyydelle. Vuokrasin prikaatin ja nopeasti kaadettiin 2 riviin betonia sisältävää betoniraitaa ja tein kellari puolet metrin. Erityishuomiota kiinnitettiin nurkkien vahvistamiseen, koska kokemukseni tuntuu: monet työntekijät ovat liian laiskoja tekemään oikea vahvistus päällekkäisyydellä vahvikkeen kanssa. Tämän vuoksi talojen kulmat ovat kaatumisia, seinät ovat vinossa.

Tarvittavan tauon jälkeen ostin oikean määrän laajennettua savibetonilohkoa, muurahaista lämpimää seosta perliitti-perustarpeen kanssa ja joitain apuvälineitä. Muuraus suoritti itsensä yhdessä kolmen ylimääräisen työntekijän kanssa. Lohkojen asennus on helppoa, reunat ovat tasaiset, jos ne ovat tarpeellisia, ne on nopeasti sahattu sahalla, jossa on terävä hammas.

Päätin tehdä lisäseinämää seinistä, joten kuudennelle riville asetettiin uria ja raudoitusta, ja katon alle sijoitettiin vahvistettu betonivyö. Hän teki eräänlaisen vakuutuksen ikkunoista ja oviaukoista - hän vahvisti ne tiilillä 1 riviä.

Kun kattorakenne asennettiin eristykselliseltä arkkipäällykseltä, ajattelin, olisiko syytä tehdä samanlainen seinän lämpöeristys tai vain suihkuttaa se. Työtä vietiin melkein talveksi, joten kuuntelemalla toimivaltaisten asiantuntijoiden palautetta hän jätti kaiken vasta seuraavana keväänä.

Aikana jaksona tulin ajoittain voimakkaiden tuulien aikana, tuntui, että talosta puhallettiin. Joten tarvitset julkisivun, myös pohjan. Lisäksi minulla oli ilo ilmoittaa itselleni, että sardeldi-betonilohkot heikentävät veden heikosti, eli vähemmän höyryä kuin ilmastettu betoni. Vaikka eritelmän mukaan jäätymisvastus ei ylitä F50: ta.

Kun lämpimämpi, ystävän neuvoin arkkitehti päätti lämmittää tavallista vaahtoa. Hän kielsi ehdottomasti ekstrudoituneen polystyreenivaahdon käytön, koska sienen ulkonäkö on suuri todennäköisyys erilaisten höyryläpäisevyyden tasojen vuoksi. Liimaa polystyreenilevyjen liima-arkkeja. Se muistuttaa asennusvaahtoa (kuvassa alla).

Jotta vältettäisiin ristiriitaisuudet nivelissä, valitsin 10 cm: n paksuisen kielen ja uurteen vaahdon. Ikkunoiden aukkoja leikattiin, eristyksen päälle maalattiin kerros kipsistä, jossa oli vahvistusverkko.

Yhden vuoden asumisvuoden tulosten jälkeen haluan huomauttaa, että sardeldi-betonilohkojen tarkastelut vastaavat todellisuutta vain heikkolaatuisille tuotteille. En voi kutsua heitä hauraaksi, hauraaksi, hygroskooppiseksi. Jos seinämän paksuus on yli 20 cm, on mahdotonta murskata niitä murskaamalla, mutta lisäeriste on joka tapauksessa tarpeen. Aivan kuten hiilihapotetulle betonille, vaahtobetoni. Yleisesti ottaen keramiittibetonilohkot ovat erinomainen ja edullinen vaihtoehto tiilille.

Dmitri, Moskova

Olin yllättynyt löytämässä jotain mielenkiintoista Mosoben rakennusnäyttelyssä - yhdistettyä seinän sardelliitti-betonilohkoa, jossa on valmiina ulkopuolinen vuori, hiekkakivi, graniitti jne. Materiaaliin merkityssä huomautuksessa todettiin erityisesti, että tämä on lämmönkestävä materiaali. Se on paljon kevyempi kuin tiilet, mikä alentaa säätiön kustannuksia. Esitettiin kaksi tuotemerkkiä "Evrokam" ja "Bitek". Parasta on se, että valmistajat eivät ainoastaan ​​tuota tuotteita, vaan patentoitavat ne. BITEK LLC: n työntekijät esittivät ylpeänä patenttitodistuksen.

Viimeksi mainitun ehdotus oli suuresti kiinnostunut, koska hän itse oli suunnitellut talon rakentamisen, oli jo valinnut hankkeen, asia pysyi lopullisena hyväksyntänä.

Bitakassa houkutteli se tosiasia, että nämä ovat lohkoja, joissa on kielen ja uran yhdistämisjärjestelmä, valmistetaan värähtelevällä valulla ja ne ovat saatavilla 4-ulotteisissa muunnelmissa:

 • 400x190x400 mm;
 • 400x190x600 mm;
 • 200x190x400 mm;
 • 600x190x600 mm.

Toisin sanoen nämä ovat vakiokokoja, joiden mukaan talot on esi- tetty vaahtobetonista, kaasuseosta, kaasusilikaattilohkoista. Tällöin valmistajan mukaan niiden tuotteet yhdistetään mihinkään rakennusmateriaaliin, monoliittiseen raudoitettuun betonirakenteeseen ja muihin rakenteisiin.

Bitek-lohkot ovat corpulent, kaksikerroksisia, koostuvat:

 • hienojakoinen granuloitu savi-betoni, jossa on tiheä tai huokoinen rakenne. Ulomman osan tiheys vastaa D700;
 • vaahdottamattomat raaka-aineet, joilla on suojaava tasoituskerros. Sisäkerroksen D450 tiheysindeksi.

Ulompi koristekerros on tavallista betonia, väriaine ei ole ulkoa vaan täysi, eli tuotantoprosessissa pigmentit viedään seokseen. Tämä on erittäin kätevää, koska tämän päällysteen raapiminen ei ole kauheaa. Tarvittaessa viimeistelty seinä voidaan maalata. Ja voit tilata oman sisustuksen.

Koska lämmönjohtavuuden kerroin on noin 0,13 W / (m · ° C), valmistaja itse suositteli kylmän sään eristämistä mineraalivillalla tai muilla höyryä läpäisevillä eristysmateriaaleilla kylmille alueille.

Lopuksi, mikä voitti minut - lohkot voidaan asettaa liima-vaahtomuoville tai lämpimälle muurauslaastille muutaman millimetrin kerroksella.

Vaikka tällä tuotteella ei vielä ole arvosteluja, se ei pysäyttänyt minua. Näyttelyn jälkeen pyysin kuulemista ja he maalasivat kaiken yksityiskohtaisesti minulle, lähettivät minut lähettämään suosituksia asennukselle, jopa ennen ikkunoiden avautumista. On erittäin suositeltavaa käyttää vain tehtaan levyjä lattioille. Niin. Teimme laskelman mukaisen laskelman ja teimme tilauksen halutulle lohkojen ja puolilohkojen määrälle.

Vakioleveyden nauhalevyllä lohkot sopivat täydellisesti. Totta, aluksi työntekijät olivat pelästyneitä tuntemattomasta materiaalista, mutta insinööri, joka saapui puolueen kanssa, selitti nopeasti joitain hienouksia, sitten asia meni kuin kellokoneisto.

Kevytrakenteiset lohkot yhdistetään helposti, ja ne on helppo siirtää jopa yhdelle henkilölle. Yhden kappaleen paino on noin 15 kg ja se korvaa samanaikaisesti noin 16 yksittäistä tiiliä. Yläpuolella oli Armpoyas. Seuraavaksi talossa tarvittiin vain kattoa, kellarin koristelu, sisätilojen korjaukset ja viestintä.

Kattotyötöiden päätyttyä vielä yksi positiivinen hetki kirkastui - sisäpuoliset sisä- ja osastointirungot osoittautuivat melko tasaisiksi, mikä on ilo kipsiin.

Vuoden käytön jälkeen halkeamia, siirtymiä ja muita vikoja ei paljastettu, se oli talvella lämpimänä (on kaasukattila), käytännössä ei ole valituksia.

Sergei, Rostov-on-Don

Kaksi vuotta sitten suunnitin yhden kerroksen talon rakentamisen tehtaalta kaksinkertaisesta ontosta savi-betonilohkosta. Sain ne halvemmalla, joten en tiennyt paljon siitä, mikä materiaali on parempaa ja mikä on pahempaa (vaikka tarkastelin edelleen arvosteluja). Tehtävä oli erilainen - löytää optimaalinen ratkaisu pysyvän asuinpaikan yhden kerroksen kotiin. Siksi löysin lämmönlaskentaan laskin verkosta, syötettiin parametreja ja valitsin seuraavan seinän "piirakka":

 • Klinkkerimateriaali, 5 cm paksuinen;
 • Styrofoamikerros 5 cm ja höyrysulku;
 • Kaksinkertaisen onton betonin lämmöneristys M600-vaahtobetonin täyttöaukolla;
 • rapattu;
 • Taustakuva.

Perusnauha 60 cm leveä haudattiin 1 metriin (jäädytyspiste), socle säädettiin tavallisista FBS: stä, tavallinen keraaminen tiili. Pohjakerros rakennettiin yllättävän nopeasti. Koska kiinnityskoostumus käytti itsensä lämmitettyä liuosta perliitillä. Käytä ullakolle puoli lohkoa, jonka paksuus oli 20 cm, lattiat ylittivät onttoja betonilevyjä ja niiden alle oli 20 cm panssaroitu betonilaatikko.

Hän vahvisti ovi- ja ikkuna-aukkoja kiinteällä tiilellä, joka asetettiin kolmeen riviin teholevyn alla. Eristyksen alla ei käytetä mitään muuta kuin vaahtomuoviliima, liitokset ovat kiristettyjä. Lämpöeristeen päälle levitettiin liimakoostumus keramiikalle ja vuori asennettiin. Se osoittautui eräänlaiseksi "hyvin positiiviseksi".

Sisällä talossa rappautunut tapetti. Aukkoja varten valitsin ikkunoita ns. "Lämmin" lasiyksiköllä. Mikroilmasto on todella optimaalinen: se on viileä kesällä ja lämmin talvella. Tuntuu talon sardeldi-betonilohkojen hengittää samoin kuin vanhassa tiilessä. Jos minua pyydettiin jättämään tarkistus - en voinut sanoa mitään pahaa laajentuneesta savibetonista.

Yhteenvetona - toinen video, jossa omistajien palautus: