PENOPLEKS®-pysyvät muottijalat, joissa on nauhojen kiinnitys.

Liuskajohdon käyttö yksityisissä asuntorakenteissa monipuolisuuden, luotettavuuden ja kohtuullisen hinnan ansiosta. Yksi kalleimmista vaiheista matalan ja syvän perustuksen luomiseen - tämä laite laatoille perustukselle. PENOPLEKS®: n pysyvät muottipesät voivat vähentää huomattavasti kustannuksia ja nopeuttaa prosessia. Maapallon yläpuolelle ulottuva liuska-säätiön osa muuttuu tulevan talon pohjaksi, joka on jo eristetty korkealaatuisesta PENOPLEKS®-lämmöneristyksestä. Siten tämä tekniikka mahdollistaa yhdistelmän muodostamisen ja eristyksen luomisen yhdessä pohjaan yhdessä prosessissa.

Pysyvän muottien kiinnittäminen ПЕНОПЛЭКС®

Pysyvän muottien PENOPLEX® kiinnitys tehdään universaalisella solmulla. Kiiltoelementin ansiosta betonipinnoitteen paksuutta voidaan säätää. Tällaista tasoitusta käytetään yleisesti sekä perustusten rakentamisessa että seinien rakentamisessa.

Lattian pääelementit:

1. Yleisruisku

2. Kiinnitys vahvistamiseen

Kokoluokan yleiskerroksen tyyppi:

PENOPLEKS®: n pysyvän muottipelti, joka käyttää yleismetsiä, on pääsääntöisesti seuraavanlainen:

1. Ulkopohja: PENOPLEX®

2. Sisäkerros: PENOPLEX®

3. Yleiskytkin kiinteä muotti

4. Armature-kehys

 • Rakentamisen nopeuttaminen. Rakentamista nopeutetaan ja yksinkertaistetaan yhdistämällä useita toimintoja yhteen. Tukirakenteet ja lämpöeristys on asennettu yhteen teknologiseen sykliin.
 • Taloudelliset säästöt. Rakennustöihin ei tarvita suuria kustannuksia, jotka hävitetään purkamisen jälkeen. Lämmitin PENOPLEX® mahdollistaa myös säätöseinän sileän pinnan, mikä vähentää betoniseoksen kulutusta.
 • Lisääntynyt rakenteellinen luotettavuus. Pysyvän muottien pääosa - luotettava lämmitin PENOPLEKS® tulee myöhemmin osaksi seinärakennetta.
 • Korkea rakenteellinen lujuus. Korkean puristuslujuuden (yli 20 tonnia / 1 m2) ansiosta PENOPLEKS® ei purista tai murskata betonimassan vaikutuksesta.
 • Suunnittelun tiiviys. Nolla veden imeytyminen ja porrastettu reuna PENOPLEKS®-kehän ympärillä mahdollistavat levyjen asentamisen mahdollisimman tiiviisti toisiinsa ja veden ja betonin vuotamisen estämiseksi.
 • Luonnontorjunnan torjunta. Rakenteellisten elementtien suojaaminen ulkoisen ympäristön haitallisilta vaikutuksilta, biologisesti kestävä ja ympäristöystävällinen lämpöeristys PENOPLEX® pidentää niiden käyttöikää.
 • Poikkeus lämpöhäviöstä kotona. Korkealaatuisen PENOPLEKS® -eristeen käyttö estää maaperän jäätymisen ja kylmän virtauksen pohjaan. Vakaa vähäinen lämmönjohtavuuskerroin 0,032 W / m ∙ ºК PENOPLEKS® poistaa lämmön menetyksen talosta pohjan läpi, vastaavasti, sisätila on edelleen lämmin.

Tärkeä tekijä, joka erottaa pysyvän muottirakenteen teknologian perinteisestä laiteränahasta, on se, että tämän tekniikan avulla säätiön betonisydämen lämpösuunta on täysin suljettu. (tämä säästää jopa 11% lämpöenergiasta)

Kestomagneettilaitteen kustannukset perinteiseen tekniikkaan verrattuna ovat noin 20% halvempia. Laskelmassa on oletettu, että nauhaosasto eristetään molemmissa tapauksissa.

Harkitse talon teipin perustan monoliittista rakennetta 12 m 12 m: n kanssa keskiosassa olevasta laakeri-seinästä käyttäen PENOPLEXia lämpöä eristävänä paneelina

Hankkeet talojen kiinteästä puusta ensimmäisellä kerroksella

 • Materiaali: Pysyvä muotti
 • Materiaali: Pysyvä muotti
 • Materiaali: Valinnainen
 • Materiaali: Valinnainen
 • Materiaali: Valinnainen
 • Materiaali: Valinnainen

Voronezhissa on erittäin suosittuja talon kiinteistöhankkeita, joissa on pohjakerros tänään. Taloja, joissa on kiinteä muotti ja kellari, ovat yleensä mukavampia kuin yksikerroksiset tai ullakkotilat, koska niillä on lisäksi huoneita: kattila / kattilatila, sauna / kylpylä, biljardihuone, kuntosali / kuntosali, pesutupa ja varastotila. Kiinteät muottipesät, joissa on kellari tai kellari, ovat taloudellisia, kestäviä ja kestäviä.

Kaikki vakiomuotoiset talot pysyvistä muotokappaleista ja kellarista sopeutuvat rakennusalueelle (maaperä ja paikalliset ilmasto-olosuhteet Voronezhin alueella) sekä asiakkaiden toiveet seinämateriaaleille - ILMAISEKSI (lukuun ottamatta hankkeita, joita tarjotaan alennuksella). Tarvittaessa voidaan suunnitella muita malleja vakiomuotoisista taloista, joissa on pysyvää muottialuetta kellarilla tai kellarilla (pienet muutokset hankkeissa ovat ILMAISET, merkittävät muutokset - pienen lisämaksun vuoksi).

Tehdään säätiö kellarilla

Kun valitset arkkitehtonisen ratkaisun yksityiselle talolle, kehittäjän tulisi kiinnittää huomiota säätiöön kellarissa. Korkea pohja antaa rakennukselle kauniin viimeistellyn ulkoasun, kykyä monipuolistaa ulkoista viimeistelyä ja myös toiminnallinen arvo. Autotallit, kellarit, kattilahuoneet, varastohuoneet (jotka ovat välttämättömiä jokaisessa talossa) sijoitetaan yleensä ensimmäisessä kerroksessa olevan kerroksen alapuolelle, mutta majoitusvaihtoehdon vaihtoehtoa ei suljeta pois.

Perusvalinta

Kellaran rakentamiseen on myös pakolliset olosuhteet kellarilla, esimerkiksi silloin, kun rakennustyömaalla on merkittävä kaltevuus ja maaperän tai maiseman laatu ei salli suunnittelua. Tämän nollavaihesuunnitelman mukaan yksi osa rakennusta on upotettu ja toinen kohoaa maan yläpuolelle.

Useimmiten asiantuntijat suosittelevat laatoitetun pohjan rakentamista syvennetylle alustalle, mutta käytetään myös betoniterästen, monoliittisen nauhan tai paalun perustusta. On tärkeää aloittaa rakentaminen geologisten tutkimusten avulla maaperän laadun ja pohjaveden määrittämiseksi. Jos se on riittävän korkea, kuopan työstämisen yhteydessä on otettava huomioon tämä tekijä ja ryhdyttävä toimenpiteisiin tyhjenemiseksi.

Kosteus, muotit ja sienet vaikuttavat haitallisesti mihin tahansa muotoiluun, ja vielä enemmän huoneeseen. Meidän ei myöskään pidä unohtaa vedeneristyslaitetta missään paikassa, jota hanke tarjoaa.

Monoliittinen nauhan peruspohja - yksi luotettavimmista alustyypeistä

Seuraavia syitä ovat:

 • Monoliittinen emäs. Kaivon pohja on tiivistetty hiekan ja soran valmistelu. Asenna muottihihnan hammas tai lujitemuovi (kuten on osoitettu projektissa) ja kaada betoniseos ennalta määrätyn korkeudelle alustalle. Betoni on tiivistettävä täryttimillä, tasoitettava alas yläpinnasta. Tuloksena oleva monoliittinen laatikko toimii koko talon perustaksi ja samalla pohjakerroksen lattia.
 • Ribbon säätiö. Suoritusta on kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäinen on muottirakenteen kokoonpanon, vahvistuskammion asentamisen ja betoniseoksen kaatamisen. Tuloksena on monoliittinen nauhatus, johon myöhemmin pystytettyjä kellareja pystytetään. Toinen rakennusmenetelmä liittyy esivalmistettujen betoniterästen ja esivalmistettujen lohkojen asentamiseen. Tällöin säätiö virtaa sujuvasti kellarin yksityiskohtiin, koska niiden rakentamista varten voidaan käyttää samoja lohkoja. Pohjakerroksen lattia on liuskajohdon tapauksessa erillinen rakenne.
 • Pile-pohja. Tapahtuma on melko kallis, mutta luotettava ja tehokas. Tällainen pohja voidaan tehdä millä tahansa maaperällä ja pohjaveden tasolla. Tilojen mukavuuden kannalta on tärkeää, että lattiarakenne on laadullinen, kun kaikki kerrokset ovat kestäneet. Piles pitää rakennuksen turvallisesti ja pitkään.

Kellarirakentaminen

Kellarin rakentaminen voidaan tehdä usealla eri tavalla. Valinta riippuu suunnittelupäätöksestä, arkkitehtien ehdottamasta suunnittelusta, rakennuttajan taloudellisista mahdollisuuksista rakennusmateriaalien ostoon.

Kellarin monoliittiset seinät

Mahdollista rakentaa säätiö monoliittisella kellarilla. Tällöin on järjestetty muottirakenteita seinämien rakentamiseksi pohjalevyn kehän ympärille. Tätä varten voit käyttää puumateriaaleja, paksua vaneria, baareja. Voit myös asentaa uudelleenkäytettäviä metalliosastoja.

Lisäksi sisäänrakennuksen vahvistus suoritetaan ja betoniseos kaadetaan. Rakenteen yläosa on säädettävä tasolle, jotta vältettäisiin vääristyminen lisätoiminnan aikana. Kun asetettu betonirakenteen vahvuus on valmiin seinäkiinnitysteline. Monoliitti on suunniteltava koko rakennuksen kuormalle.

Kellarin betonielementit

Tässä suoritusmuodossa kellari on pystytetty esivalmistetuista seinäpaneeleista. Samanaikaisesti meidän ei pidä unohtaa, että pohjalla, kun pohjalevyä muovautetaan, on välttämätöntä tarjota upotettuja metallisia elementtejä pystysuorien paneelien kiinnittämiseen.

Samalla tavalla asennetaan yksityisten talojen kellarikerroksen laatta. Asennuksen päättyessä kaikki nivelet ja saumat suljetaan tiivistys- ja sementtilaastilla.

Kiinteät muottijalan seinät

Jos talon projekti käsittää kiinteän muottien ulko- ja sisäseinämät, ei ole vastaavaa osoitetta talon laitekannalle samassa suunnittelussa.

Tällöin valmiiseen monoliittiseen laattaan asennetaan kaksipuolinen polystyreeni-vaahtolohkojen muotti, joka on kiinnitetty siltojen kanssa.

Muottien sisätila on täytetty teräsbetonilla, jonka kiinteyttämisen jälkeen saadaan kiinteät monoliittiset seinät. Lisäksi, kuten aiemmissa versioissa, asennetaan ensimmäinen taso.

Kellarikerroksen monimutkaiset seinät

Teräsbetoni- tai tiilipylväitä on pystytetty monoliittisen pohjalevyn kehän ympärille, johon laatta on myöhemmin tuettu. Seuraavaksi hän on ensimmäisen tason lattia. Tukipilarien välinen tila voidaan täyttää millä tahansa seinän rakennusmateriaalilla: tiili-, kivi-, betoni- tai vaahtobetoni-lohkoilla.

Pohjakerroksen sisustus

Ennen viimeistelytoimenpiteiden aloittamista on välttämätöntä suorittaa kaikki toimenpiteet suojaamaan rakenteita kosteutta vastaan ​​ja kosteuden Tämä talon osa on kaikkein alttiimpia maaperän ja pohjaveden aggression vaikutuksille ja se on suoraan yhteydessä pohjakerroksen kerrokseen.

Tärkeimmät toiminnot suoritetaan ennen rakentamista, sen aikana tai välittömästi sen jälkeen:

 • talon pohjaosan kaikkien ulkoisten pintojen syvä eristys;
 • laite lähes seinän tyhjennys kaivoilla;
 • kuivatuslaitteet seinien sisällä;
 • sisäisen vedenpitävyyden suorituskyky millä tahansa tavalla.

Viimeistelyyn käytetään perusaineita, jotka voivat lisäksi suojata rakennetta kaikenlaisilta ulkoisilta vaikutuksilta.

Katso videota siitä, miten leikata pohja yhdellä suosituimmista materiaaleista - sivuraide.

Vähintään yhtä tärkeä on arkkitehtuurin ja suunnittelun komponentit. Koska talorakenteen maadoitusosa on laatoitettu, rakennuksen alaosan viimeistelymenetelmät voivat olla samoja kuin ulkoseinien osalta:

 • savitiili, silikaatti, hyperpressoitu;
 • luonnollinen ja tekokivet;
 • klinkkerilaatat kaikessa monimuotoisuutena;
 • metalli- ja muoviosa;
 • komposiittipaneelit, mukaan luettuina asennetut rakenteet;
 • polymeeri hiekkakivi laatat sekä laattoja perustuu eri hartseja.

Suurin osa näistä materiaaleista voidaan asentaa suoraan pohjaan tai aiemmin kiinteään eristyskerrokseen. Päätös riippuu sisätilojen tarkoituksesta.

Suosittelemme, miten peruskorjaus tehdään omalla kädellä.

Alakerran suojaamiseksi ulkoseinän paksuus on tärkeä. Jos se on jossain määrin laajempi, alustasta muodostuu eräänlainen visiiri. Talon ympärillä olevan sokean alueen laite on myös edellytys sadeveden poistamiseksi ja rakennuksen perustan hyvästä säilyttämisestä.

8 materiaalia kiinteään muottiin perustuksen alla: tee se itse

Muotti on erityinen muoto sementti-hiekka seos, jonka avulla voit muodostaa oikean geometrian seinät. Rakentajat käyttävät sekä irrotettavia / tilapäisiä että kiinteitä / pysyviä muottirakenteita säätiölle. Toisen vaihtoehdon ansiosta voit säästää aikaa ja energiaa purkutyössä sekä eristää ja / tai vahvistaa seiniä, joten sitä käytetään yhä enemmän sekä teollisuudessa että yksityisessä rakentamisessa.

Peruslaitteiden kiinteiden muottien perusvaatimukset

Harkitse, mitä ominaisuuksilla on oltava pysyvä muotti.

 • Materiaalin kosteusvastus ja saumojen tiiviys. Tämän ominaisuuden puuttuessa muotti päästää betonin läpi, mikä johtaa seoksen liialliseen kulutukseen ja tekee seinän rakentamisen mahdottomaksi.
 • Rakenteellinen lujuus. On välttämätöntä, että murskaus kestää betoniseoksen paineen sisästä ja maasta ulkopuolelta (perustasolla) ilman muodonmuutosta ja halkeilua.
 • Elementtien oikea geometria. Olisi ollut mahdotonta rakentaa jopa seinämiä ja 90 asteen niveliä niiden välille, joilla oli erilainen paksuus tai väärät kulmat.
 • Pitkä käyttöaika. Mitä kauemmin muotti on mahdollisesti olemassa, sitä korkeampi on koko talon pitkäikäisyys. Jos muotti kaatuu nopeasti, seinät, jotka jätetään tukematta, eivät kestä rakentavaa kuormaa. Tapauksissa, joissa muotti ei ole tukeva, sen tuhoutuminen heikentää ulkonäköä, mikä johtuu koristeellisesta julkisivun viimeistelystä.

Kiinteä muottirakenne - tärkeä osa energiaa säästävää taloa

Taulukko: kiinteiden muottien edut ja haitat

Metalliset pysyvät muottipinnat

Metalliseinien levyt on yhdistetty metalliastioilla yhtenäisen seinämän paksuuden varmistamiseksi

Metallimuotti on yksi kalleimmista, joten sitä käytetään pääasiassa teolliseen rakentamiseen. Se on valmistettu alumiinista tai teräksestä, jonka paksuus on 1-2 mm metallirungossa ja joka on kiinnitetty ankkureihin, peitelevyihin tai lukkoihin. Kiinnittimien tyyppi ja lukumäärä lasketaan siten, että kun betoni kaadetaan ja kovettuu, levyt eivät taivu tai ulos.

Kun muotti on tehty tilauksen tekemiseksi tiettyä rakennetta varten, valmistajan yrityksen päälliköt suorittavat itse rakenteen testikokoonpanon ja vasta sen jälkeen, kun kaikki yksityiskohdat ovat sopivia ja täydellisiä, tilaus lähetetään ostajalle.

Metallimuotti on tarkin geometria. Levyarkkien samansuuntaisuuden toleranssi on enintään 2 mm tuotteen pituuden yli 1 m.

Metallin ennenaikaisen hapettumisen ja tuhoutumisen ehkäisemiseksi betonin ja pohjaveden aiheuttaman kosketuksen vuoksi tulevien muottiarkkien valmistuksessa pinnoitetaan huolellisesti maalit ja rasvat. Usein käytetään sinkittyä terästä tai käytetään pulverimaalausta, joka muodostaa tiheän polymeerikalvon arkille. Mutta jos hitsausta käytetään asennusvaiheessa (arkin hitsaaminen kehikkoon tai raudoitukseen levyille), sinun on käytettävä suojaavaa yhdistettä uudelleen (rasva, mastit, maalit) lämpötilan vaurioituneille paikoille.

Metallilevyjen jauhemaalaus on yksi tehokkaimmista menetelmistä suojaamaan niitä korroosiolta.

Metalli sopii hyvin rakennuksiin, joissa on monimutkainen geometria, koska ohutlevyt on helppo taivuttaa mihin tahansa haluttuun kulmaan, tehdä pyöristystä tai kaartaa. Päättyneet seinät ovat erittäin siistit ja sileät, jos niitä halutaan, ne voidaan jättää ilman koristeellisia viimeistelyjä. Arkkitehdit suosittelevat metallimuottien käyttöä vaikeasti löystyneillä alueilla.

Betonivirtauksen estämiseksi metallimuotojen liitokset liitetään hyvin huolellisesti

Mutta asiantuntijat huomaavat joitain metalli-muotojen haittoja:

 • teräslevyjen merkittävä paino, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä;
 • seinien ja perustusten lämpöeristyksen tarve;
 • Levyn voitelu poistetaan helposti ja tahraa työntekijät.

Alumiinilevyjen asennus seinämateriaalille työvoiman parissa

Metallimuotojen kuljetuksen ja asennuksen työvoimakustannusten minimointi auttaa alumiinilevyjä lisäämällä piitä, jotka painavat paljon vähemmän terästä ja jotka eivät vaadi ulkoisesta ympäristöstä suojausta.

Vahvistettu betonilohkojen muotti

Vahvistettu betonilohkareita suositellaan suurille rakennushankkeille, ainakin kolmikerroksiselle yksityiselle talolle. Koska niillä on parannetut lujuusominaisuudet, tällainen turvamarginaali on tarpeeton pienissä rakennuksissa. Ohutseinämäiset lohkot ovat erinomaisia ​​päätaitojen perustamisen järjestämiseksi.

Vahvistetut muottilohkot offsetilla

Teräsbetonilaatikoilla on seuraavat edut:

 • sementti-hiekkaliuoksen säästäminen huomattavan paksuuden ansiosta;
 • sopii minkä tahansa syvyyden kellareihin ja kattoihin;
 • Asennettu vähintään saumojen leveyteen;
 • antaa rakennukselle usean sadan vuoden käyttöikä.

Paras muotti on saatu teräsbetonilohkoilla, joiden indikaattorit F75 (pakkasenkestävyys), W4 (veden läpäisevyys), 6% (veden imeytyminen), 350 kg / cm2 (mekaaninen lujuus).

Esimerkki raudoituksen sijoittamisesta teräsbetonilohkojen muottiin, joka on suunniteltu kahdelle tangolle

Lujitetun betonin lohkojen haittapuolista ovat:

 • suuri paino (lohko 510x400x235 mm painaa 30 kg), minkä vuoksi se kuljetetaan vain kuorma-autolla, ja vain nosturiin asennetut työntekijät on asennettu;
 • korkea hinta - noin 500 ruplaa yksikköä kohden.

Tällaisia ​​haittoja ei ole sardelli-lohkoissa. Seinien vahvan lujuuden ansiosta nämä analogiset teräsbetonilohkot eivät myöskään vaadi talon eristystä, koska niissä on jo eristyspuristettua savea.

Vaneri kiinteä muotti

Kosteudenkestävää vaneria käytetään useimmiten muottiin, mutta tässäkin tapauksessa tätä materiaalia käytetään yleensä tilapäisen muodon luomiseen. Lopputetun vanerilevyn käyttöikä ja säänkestävyys ovat kaiken kaikkiaan suuruusluokkaa pienempiä kuin betoniseinien samat parametrit.

Tällaisissa tapauksissa pysyvä muotti on sallittua:

 • tilapäisen rakenteen valmistuksessa (esimerkiksi pieni talo, jossa omistaja asuu päärakennuksen aikana);
 • muiden kuin asuinrakennusten rakentamisessa (kananviljely, kalavesi, puuvarasto);
 • kun sinun täytyy säästää rakentamiseen;
 • jos seinät ja säätiö lämmitetään ulkoisen ääriviivan yli ja vaneri on täysin suojattu ulkoisilta vaikutuksilta.

Epäkelpoisen kestävyyden ja vahvuuden lisäksi vanerimuotit vaativat paljon työtä ja huolellista käsittelyä. Koska arkkeilla ei ole ura-harjojärjestelmää ja erikoisliitäntöjä, sinun on asennettava rakenne itsekierteittävin ruuvein, lisäksi tiivistettävä jokainen liitoskappale ja tehtävä ulkopuolinen laatikko tukien kanssa (jotta vaneri ei taipuisi). Lisäksi ei-vedenkestävä vaneri turpoaa ja kuoritsee vedestä, ja laminaatti työntää betonielementin pois ja ei koskaan muodosta kiinteää seinää, joten on erittäin tärkeää löytää vedenpitävä materiaali, jolla on hyvä tarttuvuus.

Techno-block - esimerkki vanerin onnistuneesta käytöstä muottipesässä

Kuvan nimeäminen:

 • 1 - koristeellinen kerros;
 • 2 - eristyskerros;
 • 3 - muovituet venttiileille;
 • 4 - betonivuoto (siinä on lohkoissa ontelo);
 • 5 - vanerilevy.

Näin ollen vanerin edullisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä huolimatta asiantuntijat suosittelevat sitä vain väliaikaisiin muottirakenteisiin. Pysyväksi on parempi käyttää teknolohkoa - komposiittituotetta, jossa on sisäinen vanerikerros.

Puubetonin kiinteä muotti

Puubetoni on suhteellisen uusi, mutta aika testattu materiaali. Viime aikoina aloitettiin betoni- ja puulohkolohkot, mutta tätä seosta käytettiin lattianeristykseen Neuvostoliiton aikoina. Puubetonilohkot ovat paljon halvempia ja kevyempiä kuin betoniteräkset, joten niitä käytetään aktiivisesti yksittäisissä matalarakenteisissa rakenteissa.

Joissakin betonilaattojen malleissa on eristyskerros - kivivilla tai polyuretaanivaahto

Verrattuna muihin tyyppisiin kiinteisiin muottipesään:

 • helppo leikata puuntyöstövälineillä, jonka avulla voit muokata ne haluttuun parametriin paikan päällä: leikata kulmat, tehdä kaarevat käyrät, leikata palasia parantaaksesi seinien kiinnittymistä rakennuksen kulmissa, vähentää korkeutta / pituutta;
 • asennettu nopeasti ja ilman erikoislaitteita (1 m 2 seinästä on vain 8 lohkoa);
 • antavat suuren lujuuden, äänen imeytymisen ja lämpöeristyksen pienemmällä seinämän paksuudella (verrattuna tiiliin ja laajennettuun polystyreeniin);
 • turvallinen muiden terveydelle, teolliseen jalostukseen soveltuva jätteet;
 • riittävän vahva kiinnittimien, viemäriputkien ja ladattujen elementtien kiinnittämiseen julkisivutekniikoille (liukukäytävät jne.);
 • ei pelkää tulipaloja (kestää jopa 90 minuutin avotulen);
 • pakkasenkestävä, sopii alueille, joilla on ankara ilmasto.

Puubetonin puute on sen läpäisevyys, joten se on suositeltavaa käyttää seinien rakentamiseen valmiiksi vedenpitävälle nauhalle tai laattojen pohjalle. Arbolitan käyttö säätiön järjestämiseen ei ole toivottavaa, koska sitä on suojattava hyvin kosteudelta.

Esimerkki arbolitan ja tiilien muottien järjestelystä

Puubetoni valmistetaan onttojen lohkojen ja paneelien muodossa. Toisessa tapauksessa paneeli toimii vain seinän sisemmäksi muodoksi ja ulkopuolinen on varustettava tiilillä. Materiaalien välinen ontelo kaadetaan betonilla ja vahvistetaan, kun käytetään muitakin muottityyppejä. Tätä vaihtoehtoa on vaikeampi asentaa, mutta valmis talo on lämmin (puubetoni), kaunis (tiili) ja kestävä (yhdistämällä kolmen materiaalin lujuusominaisuudet).

Kun ostat lohkareita ja betonilevyjä, kiinnitä huomiota ympäristömerkkiin, sillä jotkut valmistajat käyttävät epäterveellisiä sideaineita (fenoli, naftaleeni). Ole varovainen, pehmittimen toksiinit voidaan vapauttaa materiaalista jopa huoneenlämmössä.

Arbolitovy-lohkojen valmistajat tarjoavat puutavaran tarjonnan vaihtoehtoja sekä korkeita rakennuksia että pieniä rakenteita varten. Muista neuvotella konsultin kanssa, jotta et käytä ylimääräistä rahaa betoniin ohutseinämäisten lohkojen valumisesta tai virheellisesti ottaaksesi korttelit, joissa on liian pieniä aukkoja.

DSP: n kiinteä muotti

DSP (sementtipohjainen lastulevy) tai sahanpurun betoni on toinen muunnelma sementin ja murskatun puun seoksesta. Se eroaa puubetonista sidosaineiden tyypin ja hiekan lisäyksen mukaan. Siksi DSP on tiheämpää, kestävämpää ja raskaampaa materiaalia ja sen lämpöeristys on huonompi kuin betonista.

Sementti-sidotut lastulevyt voivat toimia viimeistelyaineina, kun ne päällystetään koristeellisilla mineraalipaloilla.

Edut arbolitovoy muotti:

 • materiaali hengittää, joten taloa ei tarvitse varustaa pakotetulla tuuletuksella ja torjua kasvihuoneilmiötä muilla tavoin;
 • DSP kykenee vastustamaan tulipaloja, sen palonkestävyys varmistetaan laboratoriotesteillä;
 • Levy koostuu luonnonmateriaaleista, joten se ei vahingoita luontoa ja terveyttä;
 • antaa talolle suuren lujuuden: seinämä pystyy kestämään kolme kertaa enemmän kuormia kuin paksuus 25 cm: n paksuisella seinillä;
 • DSP kestää äkillisiä lämpötilan muutoksia, joten se soveltuu alueille, joilla on voimakas mannermainen ilmasto;
 • materiaalilla on riittävä stabiilius ja geometrinen stabiilisuus siten, että kerrosten välinen etäisyys voi olla 2,8 - 3 m;
 • on mahdollista rakentaa taloja sementtipohjaisten lastulevytekniikoiden avulla jo talvella, kunnes lämpötila on laskenut alle -20 ° C;
 • DSP vaatii minimaalisen viimeistelyn, talon sisällä se voidaan maalata tai liittää taustakuvaan ilman kittiä.

Esimerkki lujitetuista pohjamateriaaleista sementtihiukkaset

Euroopan rakentajat ovat käyttäneet DSP: n kiinteitä muottirakennuksia jo yli 25 vuoden ajan, joten on olemassa monia taloja, jotka vahvistavat tämän materiaalin kestävyyden ja luotettavuuden. Sementtipohjaiset lastulevyt sopivat hyvin sekä yksittäisiin että korkeisiin rakennuksiin, jopa vaikeassa pohjoisessa ilmastossa.

Pysyvä muottirakenne ammattilehdeltä

Profiililevy, profiililevy tai aallotettu arkki havaitsi sen käytön kiinteänä muottona, vaikka sitä käytetään useammin aidojen, kattojen ja ulkorakennusten valmistukseen. Tärkeää: ammattilevy sopii vain komposiittipohjapaneeleiden järjestelyyn ja suurille päistään (5 metrin etäisyydeltä) vaatii lisää tilapäisiä tukia. Seinien pystyttämiseen tätä materiaalia ei käytetä pienen paksuuden vuoksi, mikä vähentää mekaanisten kuormitusten kestävyyttä pystyasennossa.

Esimerkki päällekkäisyyden muodostamisesta profiililevyn pohjan kanssa

Tämän materiaalin rakennustyöntekijät houkuttelevat tällaisia ​​ominaisuuksia:

 • metalli on täysin suojattu galvanoinnilla ja / tai polymeerikerroksella, joten se ei ruostu;
 • teollisuusrakennuksissa materiaalia voidaan jättää ilman koristeellista viimeistelyä, katto on visuaalisesti miellyttävä ja käytännöllinen;
 • ammattiarkki suorittaa paitsi konkreettisen muodon, mutta toimii myös arkkina;
 • levyt siirtävät kuorman rakennuksen metallikehykselle, joten sisäseinämät eivät kanna raskaita kuormia ja on mahdollista säästää rakentamalla niitä kevyistä materiaaleista (hiilihapotettu betoni, sandwich-paneelit);
 • Pienet paksut arkit yksinkertaisesti leikataan metallisaksilla, joista voit muodostaa minkä tahansa muotoisen muotin.

Jotta saataisiin hyvin kiinnittyä betoniin, valitse erikoisprofiileja, joissa on hampaita muottiin.

Näyttää siltä, ​​että aaltopahvilla on rakennuksen sisäpuolelta aaltopahvipohjainen välikerros

Profiililevystä valmistettua kiinteää muottia käytetään pääasiassa teolliseen rakentamiseen, koska se vaatii rakennuksen metallikehyksen rakentamista ja lattian metallipalkkeja. Yksittäiselle talolle se ei toimi, koska se on kohtuuttoman kallista.

Kiinteä muotti laajennetusta polystyreenistä

Laajennettu polystyreeni / vaahto - suosittu materiaali kiinteälle muotille. Sen merkitys johtuu seuraavista tekijöistä:

 • pieni paino, joka helpottaa kuljetusta;
 • ura-harjanteen liitäntäjärjestelmä yksinkertaisin asennuksin;
 • asennuksen nopeus (kiinteän muottien vaahtolohkot ovat suurempia kuin betoniset, joten työ etenee nopeammin);
 • erilaiset lajit (vahvistettu, suojaava kyllästys);
 • lämmöneristysominaisuudet, joiden vuoksi talo ei tarvitse ylimääräistä lämpenemistä;
 • äänieristys;
 • biologinen inertti, joka estää homeen, sammalta jne. kehittymisen.

Esimerkkejä eri kokoonpanoista valmistetuista polyuretaanivaahtomuovilohkareista

Polystyreeni-vaahtomuottien vastustajat osoittavat, että se on vaarassa tulipalossa ja huonosti ympäristön kannalta. Vaikka ostaisit materiaaleja, jotka on merkitty ekosysteemiin, se ei takaa, että muotti ei vahingoita terveyttäsi tai luontoasi.

On myös tärkeää muistaa, että vaahtomuottien rakenne on hyvä valinta yksinkertaisten rakennusten kannalta, koska kulma- ja pyöristettyjen lohkojen valikoima ei vieläkään täytä kaikkia kuluttajien vaatimuksia.

Kiinteä lasi magnesiitti

Steklomagnezitovy-arkkia tai SML: tä käytetään pysyvän muottirakenteena 1900-luvun puolivälistä lämpöeristettyjen talojen rakentamiseksi. Aine koostuu oksidin ja magnesiumkloridin, perliitin, sahanpurun, lasikuidun ja polypropeenin kudoksen seoksesta. Kaikki lasin magnesiittikomponentit eivät ole luonnollisia, mutta valmis koostumus on täysin turvallinen ihmisille.

Erilaiset lasiväriset magnetitelevytarkat, joissa on koristeellinen viimeistely

LSU on loistava vaihtoehto talon rakentamiseen tai kunnostamiseen, jolla on heikko säätiö. Koska arkit itsessään ja kaadettaessa käytetyt kevytbetoniseokset painavat paljon vähemmän tiiliä, teräsbetonilohkoja ja muita perinteisiä materiaaleja, ne eivät rasita rakennuksen rakennetta niin paljon.

Lasimagnesiitin etuja:

 • monikäyttöisyys: se soveltuu perustusten, seinien, kattojen, aidojen jne. luomiseen;
 • korkea lämmöneristys, joka ei liity pelkästään itse muottien ominaisuuksiin vaan myös aggregaatin etuihin (D250-D320: n fibro-vaahtotabletti, betoni polystyreeni-vaahtopallot M300);
 • tulenkestävyyden;
 • täysi kosteusvastus, joka tekee materiaalista sopivan kylpylä- ja saunavalmisteiden rakentamiseen alueilla, joissa on kostea ilmasto ja suolla alueilla;
 • SML: n muottirakenteiden seinien pieni paksuus säästää tilaa talon sisällä;
 • Levyjen karhea pinta on helppo levittää klinkkerilevyillä, koristeellisella kipsillä tai muulla viimeistelyaineella;
 • levyä voidaan hieman taivuttaa, jos se on tarpeen puolitornin tai muun kodin sisustamisen (kaarevuussäteen - 3 m) rakentamiseen.

Jos aiot leikata SML-levyjä paikan päällä, osta varaosat palapelille. Tämä materiaali käyttää kynsilehtiä useita kertoja nopeammin kuin arbolit ja vaneri.

Lasilevyt tulevat pihalle kaikissa talonrakennusvaiheissa

Steklomagnezitovy-arkit samoin kuin arbolitny muodostavat usein vain ulkokuoren sisäisen muotoilun sisäisen muodon, joka useimmiten rakennetaan koristeellisesta tiilestä. Tämän seurauksena ulkopinta on tarpeeton, ja sen sisälle tulee melko ohut kitti kerros. Tekniikka soveltuu 5 kerroksen talojen rakentamiseen valmiille nauhalle / laattojen pohjalle. Lisäksi se vaatii enemmän aikaa ja vaivaa kuin vaahtopolystyreeni- tai DSP-muottien käyttö (ilman koristeellista viimeistelyä).

Lasi-magnesiittilevyjä on tähän mennessä tuotettu vain Kiinassa ja Koreassa, ja siellä toteutetaan myös LSU: n laadunvalvonta. Tämän aineiston kotimainen analogi ei ole.

Asennusohje pysyvistä muottien esivalmistetuista lohkoista

Valmistettujen onttojen lohkojen perustekniikan tekniikka on esimerkki kevyistä betonituotteista. Toisin kuin monikerroksiset betoniteräkset, nämä "tiilet" voidaan asentaa käsin ilman nosturia tai manipulaattoria.

 1. Valmista tyyny lohkoperustan alle, nukahtaa ja täytä hiekkakerrokset ja hieno sora. Ohut kerros on kaadettava pehmusteeseen, jotta voidaan yksinkertaistaa lohkojen edelleen asettamista sekä välttää konkreettisia vuotoja säätiön kaatamisen yhteydessä.

Hiekka-sora-tyyny ennen asennusta tarvitaan ohuen betonikerroksen poistamiseksi

Lohkojen oikean geometrian ansiosta kasetin nauha on tasainen ja kirkas.

Sisäisten ja ulkoisten seinien liitoksissa on oltava erityiset kulmapalat.

Lohkoihin on järjestetty erityisiä uria lujittavien sauvoja varten.

Kiinnitä huomiota ylemmän ja alemman sauvan sijaintiin toistensa suhteen, niiden on muodostettava oikea neliö

Ankkuri on sidottava 15-20 cm: n päällekkäin

Asenna toinen rivi onttojen lohkojen päälle ensimmäisen päälle

Betonipinnan pitäisi olla hieman ylimmän rivin keskellä.

Pystysuuntaiset lujitustangot voidaan asentaa erikseen 1,5 metrin etäisyydelle toisistaan

Uudet liittimet on asennettu betonilevyyn

Säätiö on valmis tulevan talon seinien rakentamiseen

Edellä kuvatun tekniikan mukaisen yksityisen talon betonilaattojen asennus on kaksi työntekijää 2-3 päivän ajan, ottaen huomioon ensimmäisten kerrosten betonin asettamisajat.

Vertailu koko- ja onttojen raudoitettujen betonilohkojen ja monoliittisten väliaikaisten säätöjen aiheuttamien kustannusten vertailusta väliaikaiseen muottiin

Vertailu osoittaa, että onton betonilohkareiden perustus on 18% halvempaa kuin täyteläinen ja 36% halvempi kuin teipillä monoliitti, joka on täynnä tilapäistä puuraaka-ainetta. Tämä saavutetaan säästämällä raudoituksen määrää, vähentämällä työvoimakustannuksia, betonin määrää jne. Rakennusseinien vahvistaminen betonilohkareista on kuitenkin liian kallista (verrattuna polyuretaanivaahtoon, puubetoniin), on parempi käyttää sitä vain perustaksi.

Kiinteän muottien tekeminen omiin käsiisi

Harkitse prosessin, jolla luodaan pysyvät arkkimateriaalilevyt, joissa on itsenäinen leikkaus EPPS: n (ekstrudoitu polystyreenivaahto) esimerkissä.

 1. Liuotetaan arkit sirpaleiksi, jotka vastaavat tiivistetyn kaivon leveyttä ja pituutta. Siveleiden jäämät on katkaistava 20-25 cm: n korkeudella. Sivusauman kokonaispituuden on vastattava kaivannon kaksinkertaista kehää + 20% päällekkäisyydellä kulmapisteissä.

Levyjä voidaan leikata laajennetusta polystyreenistä paitsi sähkötyökaluilla myös manuaalisella hakasäkeillä

Kun EPPS-levyjä asetetaan kaivannossa, yritä minimoida aukkoja.

Muoviset siteet on helppo asentaa käsin.

Sekä metalli- että lasikuituvahvistustangot soveltuvat vahvistamiseen.

Asennetut lujitustangot on sidottava ohuella langalla, hitsausta ei voida hyväksyä

Aloita korottamaan säätiön korkeutta

Levyjen väliin asennetut muoviosat asennetaan samalla tavoin

Levyjä on helppo leikata pihkimillä

Täytä betonin valmiilla pohjalla

Betonikerroksen yläpinnan on oltava muodon ulkokerroksen tasolla

Kun betoni on täysin kiinteä perustus, voit jatkaa seinien täyttämistä samalla tekniikalla, mutta tällaista perustusta voidaan käyttää muiden materiaalien kanssa.

Video: talotekniikka kiinteällä lastulevyllä

Kun pidät jotain kiinteiden muottien vaihtoehdoista, harkitse paitsi taloudellisia resursseja ja työvoimakustannuksia, mutta myös sinun tarkoituksiasi. Esimerkiksi niillä alueilla, joissa on suolaa maapallolla, ei saa käyttää palopuita, jotka perustuvat puulastuihin, ja kylmäalueilla on kiinnitettävä huomiota materiaaliin, jolla on vähintään lämpöjohtavuuskerroin. Tässä tapauksessa voit nopeasti rakentaa lämpimän talon ilman tarpeettomia rahoituskustannuksia.

Kuinka laittaa kellariin omat kädet?

Muotti on muoto, johon betoniseos kaadetaan monoliittisen ulkoasun rakentamisen aikana. Tämän järjestelyn avulla voit varmistaa koko talon lujuuden ja luotettavan talon kellarin suojauksen kylmältä ja kosteudelta.

Pääasiallinen dokumentti, joka määrää kaiken tyyppisiä töitä muotin valaistukseen, on GOST-R52085-2003. Kaikki käsitteet, materiaalit, perusmääritelmät on kuvattu GOST-R52086-2003: ssa. Jotta voisit oppia tekemään omakotitalon kellarista kellarista, on välttämätöntä tutkia kaikki säädöstekstit vaarallisten puutteiden välttämiseksi.

Muottien tyypit

Kuten GOST-R52085-2003: n 4 momentissa todetaan, on olemassa useita erilaisia ​​tyyppejä, jotka eroavat käytetyistä materiaaleista, liikevaihdosta ja sovellettavuudesta eri lämpötiloissa. Erot koskevat myös käytettyä betonia.

GOSTin luokituksen mukaan kellariin voidaan sijoittaa irrotettava varastotyyppi, joka puretaan betonin valun jälkeen ja saa tarvittavan kovuuden (mahdollinen uudelleenkäyttö) ja yksittäiskäyttöön, jonka irrotettava muoto ei ole purettu vaan jätetty veden ja lämmöneristykseen tai tehdä koristeellisia ja irrotettavia purkamisen jälkeen käyttökelpoisempia.

Betoniseoksen kaatopaikat ovat metallia, muovia, puuta, vaahtobetonia tai vaahtopolystyreeniä. Pääsääntöisesti kaikki metallituotteet on valmistettu irrotettaville lajeille, ja muut tyypit voidaan yhdistää erilaisiin rakenneratkaisuihin.

Irrotettava puumuotti

Kaatamalla puu ei edellytä erityistä työtä eikä alustavaa perusteellista valmistelua. Raaka-aineet, joita käytetään perustana, ovat melko edullisia. Jotta voisit tehdä lomakkeen luontiin sopivan työn, on tärkeää tietää tällaisen mallin päätyypit.

Näistä kahdesta on vain kaksi: kaivannon seinämien (teipin kaltaisen pohjan tapauksessa) käyttö muottiin kaatamiseksi tai asentamiseksi lisäkiskojen muodostamiseksi pystysuoraan muotoon, joka on asennettu tukirakenteisiin.

Ensimmäistä vaihtoehtoa käytetään vahvalla kentällä. Tällöin kaivon seinät myöhempää kaatamista varten kaivaavat pystysuoraan. Suojusten asentaminen on välttämätöntä, jos maa voi kaatua. Tällöin maa kaivetaan 2 kertaa leveämmäksi kuin pohjan teippi ja seinät vinoutuvat.

Nämä toimenpiteet ovat välttämättömiä sen varmistamiseksi, että kaikki työmaalla tehdyt työt ovat turvallisia. Levyt voivat olla levyjä, vaneria (kosteutta kestävällä kyllästyksellä), lastulevyä, puukuitulevyä.

Kuitulevyistä ja lastulevystä valmistettu teräsrakenne vaatii puuelementtien kehyksen ansiosta voimakkuutta.

Lomakkeen tärkeimmät vaatimukset täyttävät seuraavat tiedot:

 • muoto jäykkyys;
 • suositeltu materiaali - havupuulevyt;
 • levyjen levyjen leveys on 15 cm;
 • yhteyksien tiukkuus;
 • rakenteellinen lujuus;
 • levyjen paksuus vaaditulle lujuudelle - vähintään 40 mm;
 • mahdolliset aukot rakennuslevyjen välillä - enintään 2 mm;
 • Levyjen järjestelyissä sallittu poikkeama ei ole enempää kuin 2 mm kullekin vanerirunkoisen pituuden juoksumittarille ja laudoilta -3 mm.

Irrotettava muoto käyttäen kaivon seinämiä

Irrotettava muoto, jossa käytetään pieniä suojia ja sen valmistelu betonimassan kaatamiseksi, jos seinät toimivat lomakkeen funktiona, ovat:

 1. hiekkakivet, joiden paksuus on 20-30 cm;
 2. arvoisesti;
 3. vedenpitävä kerros, joka soveltaa yksinkertaisinta vaihtoehtoa - tiheä polyeteenikalvo;
 4. vanerilevyistä tai lankkuja, jotka näkyvät maapinta-alan yläpuolella 5-7 senttimetriä korkeammalla kuin perustan ylemmän kaatopaikan arvioitu taso;
 5. puutavaraa, joka työnnetään maaperään metrin etäisyydellä kaivannuseinistä 1 metrin etäisyydellä toisistaan, pitää suojukset vaaditussa tilassa;
 6. puusta valmistetut hyppyttimet suojien yläreunaa pitkin 0,5-1 m etäisyydellä, joka mahdollistaa suojien asentamisen keskenään;
 7. rajat, jotka rajoittavat betonin kaatamista muotteihin;
 8. rintaliivit, kiinnittäen yhdessä suojat ja panokset, mikä antaa vakauden muodon.

Jotta osien oikea valmistus voidaan tehdä omalla kädellä, on asennettava suojat kaivannon reunoja pitkin, ajettava kiinnitys maahan ja kiinnitettävä muotolenkki niiden avulla. Sitten vahvistusta levitetään, suojat tehdään yläosasta, vedenpitävä kalvo on kiinteä, sen reunat on taitettu yläreunaan ja kiinnitetty rakennustelineellä.

Muotoilu eristeellä täysin syvyyteen

Samoja osia käytetään kuin irrotettavaan muotoon, kun käytetään kaivannon seinämiä, mutta lisäksi tarvitaan 20 cm: n kynnet, julkisivujen, ruuvien ja eristyslevyjen tuet.

Se on tärkeää! Eristys on valmistettava materiaaleista, jotka kestävät bakteerien lamaantumista ja infektioita, mekaanisia vaurioita ja veden altistumista. Vain ekstrudoitu polystyreenivaahto sopii parhaiten vaatimuksiin.

Kaikki työ alkaa kaivannon louhinnasta ja laskelmista sen alhaisissa hiekkakivitykkeissä. Sitten ne kokoavat muottipaneelit, vain eristys on vahvistettu ENNEN vahvistusta asetettu. Loput työt ovat täsmälleen samat kuin seinissä käytettävän lomakkeen tapauksessa.

Ennen styrofoamin asentamista laattaan aja levyihin ja korkki ulos. Betonin kaatamisen jälkeen ne kiinnittävät tiukasti eristyksen pohjaan. Kaivon seiniin kiinnitetty eristys nauloilla tai ruuveilla ja sitten tehdä keittotasot ja eristys niitä varten.

Tämä menetelmä yhdistetään, koska käytetään kahta muottityörakennetyyppiä: irrotettava muottitarroja puusta ja kiinteistä elementeistä laajennetusta polystyreeniä. Tämä vaihtoehto soveltuu pienille syvyydelle tarkoitettuihin nauhoihin, jotka on eristettävä, jotta vältytään pakkaselta.

Kalteva muotti

Ennen lankojen asennusta on tarpeen kaivaa kaivanto kaksi kertaa leveämpi kuin pohjan yläosa. Seinien kaltevuuden tulee olla maaperätyypin mukaan rakennuspaikalla. Tarvittavan muottirakenteen luominen:

 1. hiekkakerros;
 2. betonikerros tasoittaa pohjaa;
 3. kaivannon pohjasta;
 4. kierteitetyt tai yhdensuuntaiset levyt putken asennusta varten (käytetään nastat);
 5. pultti kiinnikkeiden kiinnittämiseksi alempaan ja ylempään osaan keskenään;
 6. sivusarjat rajoittaa kerrostettua betonikerrosta;
 7. hyppää 0,5 - 1 metrin etäisyydellä levyjen yläreunasta;
 8. vanerilevyt tai -levyt;
 9. kehys muottipaneelien kiinnittämiseksi;
 10. kiinnitys kiinnikkeiden ja suojusten kiinnittämiseen pystysuorassa asennossa;
 11. panokset maan päällä metrin etäisyydeltä seinistä pitämään muottipesät.

Pysyvä muotti

Rakentamiskustannusten vähentämiseksi yhä enemmän muotti on tehty irrotettavaksi laajennetusta polystyreeniin. Pysyvä muotti mahdollistaa sekä lämmittää pohjan että täyttää sen betonilla. Tämä lomake on valmistettu lohkojen muodossa, jotka toimitetaan valmiina, ja niissä on hyppyt ja liittimet toisiinsa liimaukseen. Liitoksen helpottamiseksi tehdään erityisiä uria, joten kokoonpano muistuttaa muotoilua.

Tuotannossa käytetään polystyreenivaahtoa tai polyfoamia. Ensimmäinen vaihtoehto on paljon kestävämpi, vedenpitävä ja kestävä. Jos on tarpeen tehdä muoto vieläkin vahvemmaksi, käytetään vaahtobetonia tai puubetonia (puupaneeleista ja lohkoista).

Nämä materiaalit eivät ole niin hyviä lämmöneristykselle, vaan kestävät paljon ja vähentävät merkittävästi betoniseoksen kulutusta.

Metallirakenne

Kalliin mutta yleismaailmallinen tapa luoda lomakkeita betonin kaatamiseksi. Käytetään teräslevyä, jonka paksuus on 2 mm. Tämä malli sopii talon pohjaan nauhalle ja monoliittiselle tyypeille, ja liittimet on hitsattu muottiarkkeihin, mikä vain lisää perustan jäykkyyttä ja sen lujuutta.

Metallin suurin etu on sen käsittelyn helppous - levyt taivutetaan halutun muodon mukaan vaaditulle rakennetyypille. Haittojen joukosta voidaan huomata vain korkeat kustannukset verrattuna muihin materiaaleihin.

Vahvistettu betonimuoto valu

Talousarvion vaihtoehtoja betonin seoksen kaatamiseksi. Se on valmistettu betonilaaduista, joiden paksuus riippuu käytetyn betonin määrästä. Tällaiset säästöt rakentamisessa ilman laadun ja voimakkuuden heikkenemistä ovat tämän menetelmän selkeä etu ja etu.

Haittoihin kuuluu levyjen suuri paino, joka vaatii erikoislaitteiden asennusta. Ja vaikka tämäntyyppinen muotti on valmistettu valmiista laatoista, tukipyörät on tehtävä itsenäisesti, mikä vaikuttaa kielteisesti koko talon rakentamiseen ja työvoimakustannuksiin.

johtopäätös

Tutkittuaan työn suorituskykyä ja nykyisiä muotojen tyyppejä voimme sanoa, että kellarimallityyppien valinta riippuu käytettävissä olevista materiaaleista, rakennuspaikan maaperän muuttujista ja rakennustyypin tyypistä.

On myös tarpeen päättää etukäteen, onko kellarissa talon tai kellarin kellariin, miten kellarin huonetta käytetään, mistä tehdään valittu rakennustyyppi ja hankitaan korkealaatuisia materiaaleja etukäteen.

Monoliittisen betonin kellarin rakentaminen

Betonirakenteiden etuja käytetään mahdollisimman paljon asuin- ja ei-asuinkiinteistöjen rakentamisessa. Betoni, joka on kiinnitetty tekniikan mukaisesti, luotettavasti kestää kosteutta. Järjestelmä, joka on valmistettu monoliittisesta betonista, tarjoaa vahvan pohjan ja tekniset alueet.

Kellarin etuja

Osittain upotettu muotoilu on vankka muoto, joka keskeytyy vain teknisten tietoliikenneyhteyksien avulla ja tarvittaessa ikkunoiden ja oviaukkojen avulla (esimerkiksi rakennettaessa jyrkälle rinteelle rakennusta). Tällaisissa maisemissa kellari (säätiö) on ainoa oikea ratkaisu, koska se on toisaalta kokonaan paikallaan ja sen vastakkainen osa asetetaan avoimesti. Käytännöllisesti ilmatiiviin asennus tarjoaa kellarin vesitiiviyden, suuren lujuuden ja kestävyyden.

Rakentamisen edellytykset rajoitetaan vain betonivahvuuden ajaksi. Kuiva, lämmin ja ilmastoitu kellari on ylimääräinen alue, jota voi käyttää kylpyamme, autotalli, kattilahuone, uima-allas, korjaamo jne. Täysi syvyys kellari monoliitti (kuivalla maaperällä) vähentää kustannuksia lämmittää rakennuksen. Monoliittisen kellarin lujuus ja tiukkuus suojaavat rakennuksia muodonmuutoksilta, jopa märillä, liikuteltavilla mailla, joille usean kerroksen rakentaminen on epäkäytännöllistä. Kellarikerroksen optimaalinen korkeus tarjoaa korkeuden rakennetta maiseman tason yläpuolelle.

Miten rakentaa?

Betonin monoliitin pohjan muodostuminen sisältää monia vaiheita. Niistä: valmistelutöitä, kaivoksen fragmentti, jossa hiekka ja sora "kakku" vahvistettu betoni lattia, vedeneristys toimintaa. Sen jälkeen pystytetään kellarikerroksen monoliittiset seinät.

Valmistelut

Määritetty pohjaveden syvyys alueella (ihanteellinen - 1,5 metriä ja syvempi). Valitaan talon monolitiikka-talon projekti, lasketaan sen levinneisyys, seinien leveys suoritetaan. Maanalaisen tilan korkeus ja maanalaisen kellarikerroksen syvyys määrittävät, kuinka monoliittiset seinät ovat paksuja ja mitä perustan pohjan leveyttä tarvitaan (tiedot esitetään taulukossa 1).

Kattokorkeus on 250 cm: n suuruinen. Korkean veden vuodevaatteet ja louhoksen läsnäolo edellyttävät tuottavan vedenpoistojärjestelmän järjestelyä ja veden poistamista tulevan louhinnan alueelta sekä myöhempi säätiön luotettava vedensuojaus.

Kaivaa kuoppaan

Paikka kuopan alla on merkitty maahan. Sen syvyyden on oltava alhaisempi kuin maaperän jäädytys (takaa lämpötilan stabiliteetin), joka määritetään tietyllä alueella ja samalla syvemmälle kuin lattian nollamerkki kellarissa 0,5-0,6 m. Maaperäfragmentti tehdään mekaanisella menetelmällä tunkeutumalla tasaisesti. Viimeiset 50 cm: n maaperän syvyys valitaan manuaalisesti maaperän luonnollisen tiheyden säilyttämiseksi, johon soran ja hiekan "tyyny" sijoitetaan. Muussa tapauksessa maapohjapintojen ansiosta pohjakerroksen lattialevyn monoliitti voi olla epämuodostunut.

Valmis oja pohjan alla.

Veden läsnäolo kuopassa olisi suljettava pois. Kuopan sileä pinta täytetään kymmenen senttimetrin kerroksella soraa (murto 50 mm) ja kerros 100-150 mm korkea hiekka. "Kakun" pinta tasoitetaan, tasoitetaan tasolle, tiivistetään ja kaadetaan runsaasti vettä 2 - 3 kertaa.

Lopullinen valmiusaika - 12 - 20 päivää (kuivalla säällä jopa 7 päivään). Sitten pohja kaadetaan kellarisen betonilattian alle (betonilaatu M50: stä M100: een), jonka korkeus on noin 50 mm. 70%: n vahvuuden jälkeen tämä rakenteellinen vedeneristys on lisäksi päällystetty valssaamalla vedeneristysmateriaaleilla, jotka on asennettu mastille tai kelluva menetelmä. Levyt on suositeltavaa sijoittaa 2-3 kerrokseen ristikkäin, jolloin muodostuu hermeettinen päällyste.

Muottien luominen

Muottien muodostaminen ulkoreunaa pitkin mahdollistaa kellarikerroksen monoliittisen lattian kaatamisen, josta tulee seinän rakenteiden pystyttämisen tukipohjaksi. Pysyvän muottien korkeus on noin 150 - 200 mm. Käytettyjen suojusten ja puun tuottaminen (paksuus 25 mm). Rakenne on koottu kulmissa, jotka on kiinnitetty itsekierteissuuntaisilla ruuvilla, käyttämällä reunoja pitkin sijoitettuja vahvistuskappaleita. Lomakkeen luotettavuuden tulisi varmistaa raskaan betonin kuorma.

Pohjarakenteet ja vedeneristys

Lisäkiinnitys pohjaan - kiinteä muotti, joka on asennettu täyttämään lattia. Geotekstiilit voidaan sijoittaa muottirakenteen sisäpintaan, vahvistaa sitä ja luoda betoniliuokselle hydrobarrieri. Ulkoinen ja sisäinen vedeneristys suoritetaan pinnoitteella, läpäiseviin materiaaleihin ja polystyreeni-vaahtolevyihin, rullamateriaaleihin. Materiaalien valinta ja yhdistäminen riippuvat maaperän vesistöstä.

Yleensä tehdään kaksikerroksinen vedeneristys. Hän peitti tiukasti pystysuorat ja horisontaaliset pinot, jotka kuuluvat kellariin, jotka ovat kosketuksessa maan kanssa. Läpäiseviä yhdisteitä käytetään korkin sisällä. Kun niitä käytetään monoliittiseen kellariin, ne muuttavat kiven sisäistä rakennetta säilyttämällä "hengityksen" ominaisuuden (höyryvaihto).

Ulkopuolella lämmitys tehdään laajennetun polystyreeni-levyn avulla, joka kiinnittyy erityisellä liimalla (sateenvarjotulpat, itsepuristusruuvit). Pinnoitumis bitumikoostumuksia levitetään monoliittisiin pintoihin kuumassa tilassa. Valssattuja vedeneristysmateriaaleja liimataan bitumimastoihin tai kiinnitetään kelluvalla tavalla.

vahvistaminen

Metallivahvistin muodostaa kaksitasoisen kolmiulotteisen kehyksen, jonka ylä- ja alareunat muodostuvat pituussuuntaisista ja poikittaisista suunnista (90 asteen kulmasta) vahvistetuilla vahvistussauvoilla. Askel askelmien vahvistamiseksi molempiin suuntiin on 200 mm. Lujitushäkki sijoitetaan muottiin 2-3 cm korkeudelta pohjaan ja laskee samalla etäisyydellä tulevan laatan pinnan kaatumisesta. Käytetään tangot, joiden pinnalla on pitkittäiset ja poikittaiset lovet.

Tangon halkaisija - 100 - 160 mm (haluttu halkaisija voidaan laskea). Erikoisohjaimilla pinottu, risteyksissä olevat sauvat on sidottu neulomalla, mikä luo teräsbetonien elastisuutta. Niissä muottiosan osissa, joissa sisäisten ja ulkoisten seinien asentaminen on tehty, tehdään pystysuoran vahvikkeen ulostulot, jotka liittävät ne kelleradan laatan vahvistamiseen.

Betonin kaataminen

Brandin vahvuus kellarikerroksista saadaan kaatamalla betoniseos kerrallaan. On suositeltavaa käyttää valmisvalmista tuotemerkki M300: sta, joka on valmistettu tehtaalla, joka on laadukas sekoitus. Betoniosat pienentävät betonin suorituskykyominaisuuksia (mahdolliset halkeamat). Jos tätä ei voida välttää, lattialementtien liitokset tehdään parhaiten pitkin talon pitkää sivua.

Täytettäessä kerrokset taukot seuraavaan betonointiin ovat 3-4 päivää (edellisen kerroksen asetusaika). Työsaumojen ulkonäkö ei kuitenkaan edistä tarvittavan lujuuskiven valintaa. Täyttökorkeus on noin 200 mm. Ratkaisun tulee olla vibrobroitu. Oikealla ja asianmukaisella hoidolla 28 päivää betoni pystyy saamaan noin 70% lujuusluokasta.

Monoliittisten seinien asennus

Kellarirakenteiden seinien rakentaminen voi aloittaa 4-5 päivää lattian kaatamisen jälkeen. Se on muodostettu kiinteistä vaahtopolypropyleenisuojista (eristys), ja ne on vahvistettu väliaikaisilla rekikoilla. Se tarjoaa tarvittaessa aukkoja ikkunoille ja oville, tekniset aukot. Muotti on toteutettu kaikilla korkeuksilla lattioiden tai useiden tasojen välillä.

Täyttö on suositeltavaa kerralla, mutta se voi myös mennä hihnojen kanssa (vaiheittain), jossa on 3 - 4 päivän taukoja betonin asettamiseen. Jälkimmäinen suojaa alemman kerroksen betonia (ei lujuutta) tuhoutumisesta kaadon myöhemmän osan massan paineen alaisena. On suositeltavaa käyttää raskaita betonimerkkejä M300: sta ja uudemmista. Aitojen muotoilu kestää paremmin kiristämällä ruuveilla, joten ei-funktionaalinen muotti on helppo poistaa betonin kovettumisen jälkeen.

Monoliittisen kellarin ulkokehän suunnittelua edistävät sen vieressä olevien sisäisten väliseinien järkevä järjestely. Vahvistus tehdään vaaka- ja pystysuoraan jopa 300 mm: n välein. Seinien lujittamiseen käytetään sauvoja, jotka nousevat pystysuorasti lattiasta.

Pintaelastisuuden varmistamiseksi liittimet eivät hitsata, vaan sopivat. Upotusvyöhykkeillä (ylä- ja alaosat) asennetaan korkeintaan 2,5 m, enemmän sallitaan. Brändin lujuusseos kestää keskimäärin 28 päivää, jonka jälkeen pohja on päällystetty laattoilla. Rakenteen ulkokehän vedenpitävyys suoritetaan jatkuvalla kerroksella mastiset ja polyuretaanivaahtolevyt.

Pohjapinnalle, joka sijaitsee maanpinnalla, eristetään levyt, jotka on kiinnitetty sateenvarjo- tiloihin. Lattian maanalainen osa kaadetaan kaivettua maata. Kuitenkin sen jakeet eivät saisi vahingoittaa ulkoista lämpöä ja vedenpitävyyttä. Siksi on suositeltavaa käyttää hiekkaa.

johtopäätös

Työteknologian noudattamisen ansiosta monoliittinen betoni kellari tarjoaa rakennuksen luotettavuutta, kestävyyttä, luo vankan perustan ylemmille kerroksille ja lisähuoneille, jotka voidaan antaa eri tarkoituksiin.