Jalkakäytävälevyn tekniikka kiven + kantalevytyyppien alla

Julkisivupaneelit on suunniteltu parantamaan rakennuksen julkisivua ja kellarista sekä suojelemaan sitä ympäristön negatiivisilta vaikutuksilta.

Laadukkaan ominaisuutensa ansiosta melko edullinen hinta kalliisiin luonnollisiin materiaaleihin, julkisivujen koristepaneelit ovat suosittuja ja ovat olleet välttämättömiä rakennuksen edessä oleville materiaaleille.

Mikä on perusta ja miksi hän tarvitsee suojaansa

Rakennuksen kellari on pohjan alapuolella olevien seinämien alaosa. Usein kellari seisoo rakennuksen seinille. Sattuu, että pohja sijaitsee parin kanssa seinään.

Kaikkien rakennusten kellari on heikoimmassa asemassa lian, mekaanisen rasituksen ja kosteuden suhteen. Eräänlainen siirtyminen pohjasta seinään estää kylmän ja veden pääsyn rakennuksen julkisivulle, joten se on suojattava ja lämmitettävä huolellisesti.

Suojaa kosteutta vedeneristysesteellä. Jos kellari on lämmitettävä, aseta eriste. Ulkoisten tekijöiden, mekaanisen rasituksen, vaikutuksen estämiseksi rakennuksen kellari on suojattu päällystetyillä materiaaleilla.

Socle-paneelit ovat luotettava suojakalvo. Lisäksi ne pystyvät parantamaan kellarin osaa sisustuksessa: rakennus näyttää siistinä ja tyylikkäältä.

Tyypit kellaripaneeleista

Rakennusmarkkinat ovat kyllästyneet erilaisten kellari-paneelien kanssa. Ne voivat erota materiaalin tuotannossa, muodoissa, kasvojen suunnittelussa, laadussa, kiinnitysmenetelmässä. Materiaalit kiven alla valtava määrä: ne eroavat tekstuurin, koostumuksen, muodon.

Kaikkien socle-materiaalien valikoima on esitetty erilaisissa väreissä ja sävyissä, erilaisissa kuvioissa ja luonnonmateriaalien jäljittelyssä. Toisin kuin sivupaneelit, jalusta on vahvempi ja arkki itsessään on paksumpi, mikä lisää materiaalin lujuutta.

Riippuen aineistosta, josta perusalustat on tehty, ne luokitellaan seuraavasti:

 • vinyyli. Yleisin tyyppi kellarihakeista, koska valikoima on riittävän suuri, hinta on alhainen ja kohtuuhintainen. Valmistettu polyvinyylikloridista, joka on kestävä eri lämpötiloissa, tarpeeksi vahva, ei tarvitse erityistä hoitoa. Vaihtoehdot kiven alla melko paljon eri värejä. Tämäntyyppinen haitta saattaa olla epästabiili UV: tä vastaan, joten sinun pitäisi valita materiaali, jolla on ylimääräinen suojapinnoite. Lisäksi, kun altistuminen alhaisille lämpötiloille altistuu, muoviosat tulevat hauraiksi;
 • akryyli. Vähiten suosittu, hieman kalliimpi kuin vinyyli, mutta samalla parannettu laatuominaisuudet johtuen akryylihartsien sisällöstä materiaalin koostumuksessa. Ne ovat erilainen valikoima, ovat melko kestäviä, aurinkosuojaa ja lämpötilaa kestäviä materiaaleja. Akryylialustat eivät pysty vaikuttamaan kemiallisiin tai emäksisiin aineisiin, ne kestävät hankausta ja kestäviä;
 • metallia. Materiaali on galvanoidusta teräksestä, joka on päällystetty monikerroksisilla polymeerikomponenteilla. Paneelit ovat jäykkyyttä ja kestävyyttä, eivät koske aurinko: ne eivät polta, ne kestävät lämpötilahäviöitä hyvin, mutta ne kykenevät lämpenemään merkittävästi. Materiaali on palonkestävää, ei altistu kemikaaleille, helppo puhdistaa. Uskotaan, että esteettinen haitta levyjen sovellus dataa vain simuloida pystysuoraan siten, että ei ehkä aina ole sopusoinnussa julkisivu tiilestä. Lisäksi metallipaneelien liitokset eivät aina ole esteettisesti houkuttelevia, mikä rikkoo muurauskuvion eheyttä;
 • kuitusementtiä. Läsnäolosta johtuen koostumuksessa tämän tyyppinen peskobeton seos lisäämällä erilaisia ​​modifiointiaineita ja täyteaineita aktiivisessa muodossa jauhettu materiaali on riittävän raskas (verrattuna edelliseen tyypit), mutta myös kestävämpi. Niinpä tällaisten levyjen hinta on jonkin verran korkeampi, mutta se on sen arvoinen: materiaali on erittäin kestävä, tulenkestävä, vedenpitävä. Ei koske orgaanisia tai kemiallisia happoja. Levyjen valikoima, joka jäljittelee kivityöt, on varsin korkea teksturoidussa ja värin suorituskyvyssä.

Riippumatta siitä, mistä materiaalista kiveä tehdään kiven alla, niiden asentamismenetelmään kuuluu seinän asennus, johon vuori on asennettu.

Hyvien valmistajien tuotteet täyttävät kaikki asiaankuuluvat standardit, turvallisuus- ja laatuvaatimukset.

Suuret valmistajat

Seuraavat yritykset voidaan erottaa korkealaatuisten jalusta-materiaalien valmistajien suosiosta muurausmateriaalien jäljittelemällä:

 • Hlzplast - tuottaa suosittuja Wandstein-paneeleja, jotka ovat erinomaisia ​​ja ovat Venäjän ja Saksan yhteisen venäläisen yrityksen tuotteita. Kiven alapuolella olevat vaihtelut tehdään useimmiten 79,5 x 595 cm: n kokoisina. Kiven jäljitelmä on melko suuri: litteän kerrostetun kiven alla, erilaiset kuperat ja suorat kiven lohkot. Näin ollen on olemassa vain muutamia värijärjestelmiä;
 • Novik on kanadalainen valmistaja. Tekee jäljitelmän kutoa kiven, kiven, joen, villikivi. Erilaiset värit vaihtelevat. Paneelit voivat olla erikokoisia: jokainen muurausmuoto poikkeaa toisistaan;
 • Docke on saksalainen brändi, jolla on tehtaita Venäjällä. Korkealaatuisia tuotteita, "kivi" -muunnelmia esitetään erilaisissa väreissä ja tekstuureissa. Tuotantoperiaate on valumateriaali, joka takaa pitkän käyttöiän;
 • Alta-profiili - venäläinen valmistaja. Tuottaa paksuimman paneelin verrattuna vastaaviin. Se on yksi Venäjän rakennusmarkkinoiden suosituimmista. Paneelit ovat saatavilla suurella valikoimalla;
 • Grand Line - Vox-paneelit. Se on erikoistunut Venäjälle, joka on johtava rakennusmateriaalien myynti, ja sitä arvostetaan korkealaatuisilla tuotteilla.

Jokainen valmistaja muuttaa järjestelmällisesti omien tuotteidensa tuotantoa ja parantaa sen laatua, tarjoaa nykyaikaisia ​​laitteita ja päteviä työntekijöitä.

Miten valita

Joskus ei-ammattilaisille on joskus vaikea päättää materiaalin valinnasta. Pintapuolinen käsitys materiaalista on vaikea ymmärtää välittömästi, mihin pisteisiin kannattaa kiinnittää huomiota. Vain asennuksen tai käytön aikana huomaat pinnoitteen haitat.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit tehdä oikean valinnan, kun valitset kellarista:

 • tarkastuksen aikana on suositeltavaa tarkastaa osien liitokset: ne eivät saa olla aukkoja ja niillä on tiukka liitäntä;
 • tarkista lukitusosat: kevyt napsautus vapauttaa ongelmat asennuksen aikana;
 • materiaalin on oltava riittävän paksu ja sillä on oltava jäykkyys määräpaikan erityispiirteiden vuoksi;
 • yhden arkin etupinta on tasaisesti maalattava, siinä ei saa olla siruja, naarmuja, yhden erän yksityiskohdat eivät saisi vaihdella väreittäin;
 • sinun kannattaa olla varovainen edullisista lajeista: ne voivat olla huonolaatuisia, mikä vaikuttaa päällysteen suorituskykyyn.

Lisäksi on suositeltavaa valita luotettavien valmistajien tuotteet. Ostamisessa on suositeltavaa tutustua ostettujen materiaalien ja laatusertifikaattien vaatimustenmukaisuustodistuksiin.

Tekniikka viimeistelyyn kellari paneeleiden alla kiven

Kellarielementtien asennustekniikka sisältää työtasojen toteutusta ja kellarimateriaalin suoraa kiinnitystä.

On suositeltavaa tehdä sinkittyjen metalliprofiilien kotelo, koska niillä on tässä tapauksessa parhaiten soveltuvat ominaisuudet: ne kestävät kuorman hyvin ja eivät koske kosteutta.

Jos puu on edelleen, se on kuivattava huolellisesti, käsiteltävä antiseptisellä ja kosteudenkestävällä tavalla.

Laatikko voidaan tehdä ohjaimien vaakasuorassa järjestyksessä ja pystysuorassa. Vaakasuorat nauhat tulee asentaa puolen levyn leveydeltään pystysuoraan - puolet pituudesta.

Etäisyys kulmista ei saa ylittää kymmentä senttimetriä.

Yleensä kellarin osaa järjestettäessä säädetään eristyksen asennus. Lisäksi vedenpitävä este, joka estää pohjaveden pääsyn talon kellariin ja julkisivuun, on pakollinen.

Päällystyslaatta on tehtävä seuraavasti (kuva alla):

 • käynnistyspalkin asennus. Tason avulla on määriteltävä sen vaakasuora asento ja kiinnitettävä se itsekierteittäviin ruuveihin, joiden pakollinen kunnossapito edellyttää lämpölaajenemista (useita millimetrejä sisältävällä aukolla);
 • kulma-elementtien asennus tehdään joko kulma-elementtien avulla, jotka voidaan toimittaa kellariin päin olevan materiaalin kanssa tai paneelirakenteiden nurkkaus tehdään erityisten lisäelementtien avulla;
 • kellarikerroksen levyt on pinottu riveihin: vasemmalta oikealle;
 • paneeli olisi kiinnitettävä koteloon erityisreikiin itsekierteittävin ruuvein pidättäen samalla lämpötila-aukon ruuvipään ja tason välissä, jotta estetään pinnan epämuodostumia, kun lämpötila muuttuu;
 • Itsekierteittävien ruuvien tulee päästä pinnalle ehdottomasti kohtisuoraan, muuten päällysteen muodonmuutosta myöhemmin ei voida välttää.

Asennuksen aikana käytä tasoa, jolla voidaan jatkuvasti seurata asennusalustan elementtien yhtenäisyyttä.

Jos koon pohja ei sovi täydellisesti levyjen korkeuteen, ne on katkaistava. Tätä varten käytä haavasahaa tai timanttipäällystettyä levyä (kuitumassamateriaalin tapauksessa), leikkausosan yläosa koostuu viimeistelyhihnasta.

Jos kellarissa on ikkuna-aukkoja, käytetään varsi- ja ikkunaprofiileja ja itse ikkuna suljetaan useimmiten suojaverkolla.

Täten kellariosa on tärkeä osa mitä tahansa rakennetta. Se ei ole pelkästään suojatoiminto, vaan se vaikuttaa myös käsitykseen talosta yhtenä alkuperäisenä ja tyylikkäästi sisustetussa rakenteessa. Korkealaatuinen pohjamateriaali kestää kauan, varsinkin jos kaikki asennuksen vivahteet otetaan huomioon ja paneelit ovat vastuullisen ja rehellisen valmistajan tuote.

Hyödyllinen video

Asennuspaneelien asennusohjeet:

Socle etupaneelit

Tukipaneelit Alta-Profil

Jalustapaneelit - pinnoite, joka suojaa seinän pohjapintaa. Tämä on tärkein ja samalla haavoittuvin osa talosta, joka on pitkälti vastuussa muun rakennelman kunnosta.

Kuten muilla paneelien viimeistelyaineilla, kellari on PVC: stä valmistettu erityisellä kaavalla, joka takaa luotettavuuden ja kestävyyden. Kuitenkin, koska pohjan alttius ilmastollisille ääripäille, tällainen muuraus on lisääntynyt paksuus ja lujuus.

Säätiölle tarkoitetut levyt voidaan myös käyttää muiden, erityistä suojelua vaativien rakennusosien koristelemiseen.

Alta-profiilimyymälässä on erilaisia ​​laattoja, jotka jäljittelevät erilaisia ​​luonnollisia mineraaleja. Vaihtoehdot ovat käytettävissä suurilla tai pienillä soluilla, vaaka- tai pystysuunnassa, kiinteillä väreillä tai kaltevuuksilla.

Päällyste soveltuu rakennuksiin, joiden muoto ja muotoilu ovat niitä, joita voidaan käyttää rakentamisessa tai vanhan perustuksen palauttamisessa.

Muovisten jalustapaneelien ominaisuudet

Nykyään muovipaneeleihin päin oleva jalusta on mieluummin lähes kaikki maalaistalot ja maalaistalot. PVC on materiaali, joka säilyttää kaikki luonnollisten analogien ominaisuudet ja ylittää niiden kestävyyden ja käyttöiän.

Sisustus- ja suojausominaisuuksien lisäksi paneelit toimivat aidan seinäeristeenä. Tämän seurauksena ihanteellinen mikroilmasto säilytetään aina tiloissa.

Jalustan paneelien paksuus ylittää seinäpeitteiden nopeuden. Näin voit kestää jopa aggressiivisimmat ulkoiset vaikutteet: rakennuksen pohjassa on suurin määrä lumia ja kosteutta kertyy.

Ilkivallan tai muun hätätilanteen tapauksessa vaikutus vaikuttaa myös pohjaan. Peite suojaa talosi luotettavasti kaikissa olosuhteissa. Samanaikaisesti päällysteen suojaavat ominaisuudet ovat ihanteellisessa suhteessa massan kanssa.

Levyt painavat vähän, minkä ansiosta ne voidaan panna täytäntöön ilman lisätoimenpiteitä säätiön vahvistamiseksi. Materiaali on äärimmäisen joustava eikä muoto ole muuttunut asennuksen aikana ja se mukautuu helposti mihin tahansa pinnalle ja taivutukselle. Kaikkien terveysstandardien noudattaminen mahdollisti tuotteen menestymisen testissä äärimmäisissä olosuhteissa.

Edut PVC-paneeleista kellariin

Metallien tai luonnonkiven alustoja rakennettiin vuosisatojen ajan. PVC-paneelit ovat seurausta modernista kehityksestä, jonka aikana kaikki aikaisempien analogien puutteet ja heikkoudet otettiin huomioon.

Nykyään se on paras materiaalien valinta elite- ja kestäville rakennuksille. Jalustan pohjalevyillä on seuraavat edut kivestä tai metallipinnoitteista:

 • Kestävyys. Käyttöikä ja teknisten ominaisuuksien säilyminen on vähintään 50 vuotta;
 • Kosteutta ja muita vaikutuksia vastaan. Kivi voi tummua, särkyä, peittää sammal ja muotti - muovi poistaa myös tällaiset muodonmuutokset;
 • Ympäristöystävällisyys. Aine ei jätä jätettä käsittelyn aikana, se on täysin turvallinen terveydelle, ei aiheuta allergioita ja epämiellyttäviä hajuja;
 • Helppo hoito. Levyt ovat itsepuhdistuvia sateiden aikana tai ne voidaan käsitellä manuaalisesti veden kanssa. Erityistä käsittelyä ei tarvita;
 • Lämmöneristys. Pinta ei kerry lämpöä ja kylmää eikä anna niiden sisäänpäin.
 • Valtava valikoima kuvioita ja värejä. Metalli ja kivi ovat edustettuina markkinoilla rajoitetulla värivalikoimalla, kun taas muovi mahdollistaa luovan idean toteuttamisen.

Plinth kivi paneelit

Koristeen kiveyspaneeleilla on yhä enemmän suosiota, koska se liittyy siihen, että ne voivat merkittävästi parantaa rakennuksen ulkoasua muuttamalla sen julkisivua ja lisäämällä suojaa kosteudelta. Kivipaneelit suunniteltu leikkaamaan talon pohja - eräänlainen sivuraide, joka näyttää luonnonkiviltä.

Ymmärrä, että kuluttaja-paneelin edessä hän voi vain tarkemmin tarkastella. Tämä on erinomainen ratkaisu kellarin viimeistelyyn, mutta paneelien erityispiirteet ovat se, että ne vaativat tarkkaa ja asiantuntevaa asennusta.

Kivipaneelit

Kellari on osa taloa, johon kohdistuu suurimmat kuormat kuin koko julkisivu. Sen kestävyyteen vaikuttaa haitallisesti:

 • rakennuksen paine;
 • ympäristön lämpötilan muutos;
 • pohjaveteen;
 • lumi ja sade.

Kaikki tämä viittaa siihen, että tämä rakennuksen osa tarvitsee lisää suojaa. Tällaisen suojan vahvistaminen tulee ulkokoristeen materiaaleihin, jotka sisältävät kiven alapuoliset kattopaneelit, menestyksekkäästi ja sulkevat julkisivun.

Jalustapaneelit painavat vähän ja kestävät

Tällaisten paneeleiden houkuttelevuus perustuu niiden luotettavuuteen ja resistenssiin erilaisiin haittavaikutuksiin, lisäksi tämä malli:

 • jotka eivät ole tuhoutuneet voimakkaiden tuulien, sirujen ja halkeamien vaikutuksesta;
 • eroaa pienestä painosta eikä rasittaa socle;
 • jolla on korkea jäätyvyys;
 • toiminta-aika on yli 30 vuotta;
 • Asennus toteutetaan kuivalla tavalla eikä vaadi liuoksen kuivumista odotettaessa;
 • Se on erittäin kemikaalinkestävää ja helppo puhdistaa.

Muodon vastapäätä oleva muovi, josta paneelit viimeistelyyn viimeistellään, ei kestä palamista ja pahasti sulaa voimakkaassa lämmityksessä.

Toinen ominaisuus on lämpölaajeneminen. Voit korjata tämän pienen virheen käyttämällä asennusominaisuuksia.

Asennusominaisuudet

Tosiasia on, että paneelien kokoonpanossa niitä ei ole räätälöity, mikä tekee niistä kaikkein mukavamman ja ei paina voimakkaasti pinnalle. Tämä on välttämätöntä niin sanotun termisen vastahyökkäyksen järjestämiseksi. Valmistajat huolehtivat siitä, että luotiin valtava määrä eri malleja, jotka simuloivat kiviä:

Valinta on erittäin suuri ja monipuolinen. Kun olet tehnyt sen, voit aloittaa työn, noudattaa tarkasti tekniikkaa.

Työn suoritus

Ennen viimeistelyn aloittamista on tarpeen tutkia yksityiskohtaisesti pohjan ulkopinnan kunto ja poistaa kaikki havaitut virheet. Aloituksen halkeamat on kirjattava ja huolellisesti pohjustettava. Kun alusta on täysin kuiva, sulje kaikki halkeamat ja halkeamat käyttämällä sementtilaastia tai vaahtoa.

Puhdistettu ja korjattu pinta on tasoitettava asentamalla tarvittaessa rakennuksen majakat tasonsäätöön. Työn päätyttyä siirry kehyksen alle paneelin alle.

Kiven alla oleva jalusta on valmistettu eri paksuudesta. Se riippuu lämmityskerroksen läsnäolosta sen takapinnalla. Eristetyt paneelit suojaavat täysin julkisivua, ja rakennuksen alaosassa voidaan käyttää mineraalivillan tai penoplexin lämmittimenä. Vaipan rakentamiseen on käytettävä metalliprofiilia tai puupalkkeja. Tässä tapauksessa kehys tuuletetaan.

Asennettaessa ristikkoa on tarpeen ottaa vaakasuoralle alustalle materiaalina leveys vähintään 3 cm ja pystysuora vähintään 6 cm.

Asennuksen vivahteet

Vaakatasot kiinnitetään 6 cm: n etäisyydelle toisistaan ​​koko rakennuksen kehällä pitkin jatkuvasti seurata työn tasoa. Kun olet saanut betonin rakenteen valmiiksi, siirry paneeleiden kokoonpanoon. Katso ohjeet jalustan kiinnittämiseen tästä videosta:

Ensinnäkin aloituspalkki on kiinnitetty pohjan koko kehän ympäri lyhyen matkan päässä maanpinnasta. Ensimmäinen riviä paneeleita on asennettu, ja ne asetetaan koko kehälle. Rakenteen komponenttien asennus suoritetaan ylhäältä alas, kiinnittämällä erityistä huomiota kiinnittimien laatuun.

Kiinnikkeet eivät ole upotettu materiaaliin, ennen kuin se pysähtyy. Tämä koskee kynsiä ja ruuveja. Levyjen väliset pienet aukot on täytetty tiivisteellä, valitsemalla haluttu sävy. Rivillä, jossa julkisivu on reunustettu jalustalla, aallonmurtaja on kiinnitetty. Useimmissa tapauksissa käytetään muovituotteita, mutta tarvittaessa se voi olla galvanoitua rautaa, joka on taivutettu tiettyyn kulmaan.

Ulko- ja sisäkulmat on peitetty erityisillä suojakulmilla. On muistettava aineen tulevan lämpötilan laajenemisen vuoksi ja siksi kiinnikkeet tulisi ottaa käyttöön ilman tarpeetonta työtä, jolloin muoviarkkien välissä on useita millimetrejä. Risteyksen leveys riippuu rakennuksen luonnollisesta alueesta ja sen ilmastollisista ominaisuuksista. Lisätietoja kiinnityspaneeleista, katso tässä videossa:

On myös tärkeää, mihin aikaan vuodesta työ tehdään. Jos asennus toteutetaan alle -10 ° C: n ilman lämpötiloissa, liitosleveyden tulisi olla 15 mm ja kuumalla säällä - enintään 10 mm.

Kivi-trimmaus

Kellaripaneelien viimeistely tekniikka, joka jäljittelevä kivi on peräisin, on peräisin Kanadasta ja Yhdysvalloista, mutta se levittyy yhä enemmän sen ansioiden ansiosta. Paneelit, joista puhumme tässä artikkelissa, ovat eräänlainen sivuraide ja on helppo arvailla, että ne näyttävät kiveiltä. Niitä valmistetaan korkeapainevalulla.

Kivipintainen jalusta

Huolimatta siitä, että alustan pohjamaalaus tällä materiaalilla on monesta puolen edullinen, asennus olisi suoritettava erittäin tarkasti ja huolellisesti, mutta sama koskee myös muita viimeistelyaineita. Katsotaan siis, kuinka kellarista tulisi leikata paneeleja kiven alla.

Kivi-trimmaus

Mikä on perusta

Jalusta on osa pohjaa, joka on maanpinnan yläpuolella. Yksi toiminnoista, joita pohja toimii, on suojata rakennusta kosteudelta, myös sateesta johtuen. Kellarissa on sekä toiminnallinen että arkkitehtoninen kuorma, joten talon osaa on käsiteltävä erittäin vastuullisesti. Toinen kellari tarjoaa lämpöeristyksen rakennuksen päätyalueen ja kellarin välillä.

Kellarin korkeuden valinta riippuu ilmasto-olosuhteista, paikan topografiasta, tulvan todennäköisyydestä ja muista tekijöistä.

Mielenkiintoista! Arkkitehdit uskovat, että kellarista tulisi kiinnittää seinää, sen alaosaa, mutta rakentajat päinvastoin ovat vakuuttuneita siitä, että tämä on edelleen perustan elementti.

Betoni lohkokaapelin asettelu

Viimeistely jalusta ja julkisivu

Pinnoituksen pinnoituksen edut ja merkitys

Ensinnäkin modernit materiaalit ovat erinomaisia ​​ja parantavat merkittävästi rakennuksen ulkoasua. Toiseksi, tekniikka mahdollistaa kosteuden kestävyyden lisäämisen, jolloin voit unohtaa ongelmat, jotka tukkivat pohjaa pitkään. Jos neste joutuu materiaalin sisälle, josta säätiö on tehty, se jäätyy kylmällä ilmalla, ja kuten tiedätte, jäällä on enemmän vettä kuin vettä, ja lopulta särkyjä ilmestyvät. Jotta paremmin ymmärrät periaatteet, voit laittaa PET-pullon täytettyyn veteen pakastimessa yöllä - aamulla säiliö muuttuu vakavasti. Sama koskee rakennusmateriaaleja, jos kosteus joutuu niihin.

Säätiön perusturva

Kellarissa on paljon suurempi kuorma kuin julkisivulla, joten rakennuksen tätä osaa tulisi käsitellä suurella huomiolla. Lämpötilan erot, joita ei voida välttää, pohjaveden virtaus, itse talon paine, sateen sateen tai lumen muodossa voi olla huono vaikutus kellarin tilaan.

Brick kellari paneeli

Plinth trim paneelit - materiaalin ominaisuudet ja asennus

Eräs keino, joka osoittautui erinomaiseksi kellarin suojelemiseksi, on erikoispaneeleja, jotka on muotoiltu kivirakenteeksi. Merkittäviä myönteisiä kohtia ovat seuraavat.

 1. Tuotteen pieni paino, jonka takia pohjaan kohdistuvaa kuormaa ei ylitetä ja luotettava kiinnitys mahdollistuu.

Nailite-paneeli kiven alla

Puuhuoneen kellari-elementtien kellarikerroksen viimeistely

Siding socle "Alta-profiili"

puutteet

On vaikea löytää erittäin vakavia kielteisiä puolia elementtien viimeistelyyn, mutta voit määrittää pari pistettä.

 1. Värin rajoitukset. On mahdotonta valita varjosta maistaa, koska paneeli on ulkoisesti muotoiltu kiviä, jolla on erityisiä tylsää väriä. Jos et kuitenkaan voinut valita haluamaasi muotoilua myymäläluettelossa, voit aina ottaa yhteyttä valmistajaan ja tehdä haluamasi tilauksen. Onko sen arvoista maksaa ylimääräistä palvelua, se riippuu sinulle.
 2. Huolimatta siitä, että paneelit kestävät erittäin hyvin kuormituksen ja monien tuhoisien tekijöiden vaikutuksen, ei ole välttämätöntä odottaa tulenkestävyyttä. Koska valmistuspäämateriaali on edelleen muovia, paneeli sulaa nopeasti korotetuissa lämpötiloissa, eikä sen vuoksi kannata paistaa paistinpannuja tai polttavaa jätettä talon lähellä.

Socle sivuraide kiven asennuksen alla

Materiaalit, joista kivielementit on tehty socle-viimeistelyyn

Tällaisten tuotteiden tuotantoa harjoittavat vain uudet, innovatiiviset teknologiat, jotka ovat syntyneet korkeasti koulutettujen asiantuntijoiden kovasta työstä. Käytetään vain materiaaleja, joilla on korkea vastustuskyky alhaisille lämpötiloille ja joilla on vettä hylkivä ominaisuudet. Myös ne (materiaalit) eivät saa särkyä talvella ja voimakkaasti tuulella. Useimmiten valettuun polypropeeniin perustuvat, tällaisten paneelien ominaisuudet ovat aina korkealla tasolla.

Toinen esimerkki kiven pohjapaneelista

Yleensä on mahdollista käyttää erilaisia ​​polymeerejä, jos niihin lisätään kemikaaleja, jotka lisäävät tuotteen käyttöikää. Perusmateriaalin valinta vaikuttaa suoraan kustannuksiin.

Vihje! On suositeltavaa ostaa ylemmän hintaluokan paneelit, koska niissä on vähemmän ongelmia ja sinun ei tarvitse käsitellä uusien tuotteiden ostamista tai asentamista jonkin ajan kuluttua.

Erilaisia ​​kellaripaneeleja

Nykyiset paneelityypit

Ennen kuin valitset ja hankit tarvittavan määrän paneeleja, sinun on käsiteltävä nykyisiä tyyppejä näistä tuotteista ja niiden ominaisuuksista, vahvuuksista ja heikkouksista. Jokaisella lajilla on joitain eroja, jotka on otettava huomioon. Tähän mennessä on käytetty laajalti 4 tyyppiä, jotka esitetään taulukossa.

Pöytä. Suosittuja socle-paneeleja kiven alla.

Vinyylipaneelit

Socle siding FineBer. Villikivi hiekka

Kivi maaperän sivuraide

Paneeli poltetun tiilen alla

Eksklusiiviset kanadalaiset kestävät kivipinnat

Mitä kustannuksista riippuu?

Hinta riippuu useista hetkistä kerralla. Ensinnäkin tämä on maa, joka tuottaa sivuraiteen ja tietyn yrityksen - mitä arvovaltaisempi yritys, sitä korkeammat kustannukset. Vaikuttaa myös käytettyyn materiaaliin, joka koostuu polymeereistä, modifioijista ja niin edelleen. Jos valitset yksinkertaiset asentavat suuret tuotteet, niiden hinta on suurempi kuin pienet vaihtoehdot. Jos haluat säästää rahaa, sinun ei pitäisi valita röyhelöisiä paneeleja, koska monimutkainen rakenne ja väri lisäävät merkittävästi kustannuksia. Mitä paremmin tuoteominaisuudet ovat, vastustuskyky lämpötila-ääriliikkeille, lujuus, tuulenpitävyys - kalliimpi se on.

Säkkisidike Deke (Döcke)

Se on tärkeää! On syytä kiinnittää huomiota kotimaisiin tuottajiin markkinoilla olevien edustajien joukossa, joista nyt löytyy erittäin hyviä yksilöitä, jotka eivät ole pelkästään ulkoisia vaan myös ominaisuuksiltaan, mutta hinta on paljon alhaisempi kuin ulkomaisten analogien hinnat.

Solid Stone-sarjan Socle Vox -kokopaneeleiden väritasku

Edessä olevat FineBer-paneelit (socle siding)

Paneelin valinta

Kun jatkat paneelin valintaan, joka on tyylitelty kiven alapuolelle, sinun on keskityttävä useisiin parametreihin. Jos tuote on korkealaatuista, valmistajan määrittelemät ominaisuudet ovat korkeat, ulkonäkö on oltava tarkoituksenmukainen, vailla vikoja. Materiaali vaikuttaa huomattavasti auringonpurkausnopeuteen, jos pohja ei ole varjossa ja haluat säilyttää kauniin ulkonevan pitkään - saat lisätietoja myyjältä.

Kuinka valita viimeistelyaineisto

On parempi ostaa paneeleita niiltä paikoilta, joissa on laaja valikoima erilaisia ​​tavaroita, joten on olemassa jotain. Menestyksekäs työaika on myös erittäin tärkeä: jos yritys on olemassa useita vuosia ja monet asiakkaat ovat onnistuneet keräämään heille positiivisia arvioita, se tarkoittaa, että se myy laadukkaita tuotteita. Päätä mikä on tärkeämpää - asennuksen tai säästön helpottaminen. Jos ensimmäinen, sinun on kiinnitettävä huomiota suuret paneelit, jos toinen, sitten pienet. Hyvään tuotteeseen on liitettävä lisenssi ja todistus, joka takaa laadun.

Kohdetta Dagestan kivi

Dagestan kiven vuorattu julkisivu näyttää arvostetulta ja luo vaikutelman asunnon omistajan vakavaraisuudesta. Tällaisen koristelun kustannukset ovat kuitenkin suhteellisen pienet ja verrattavissa laitteen "märkä julkisivu" kustannuksiin. Siksi suhteellisella halvalla voit saada vaikuttavan tuloksen. Lue lisää tästä artikkelista.

Paneeliasennus

Asenna paneeli kiven alla helposti. Sinun on oltava erittäin varovainen ja huolellinen prosessi, huolellisesti suorittaa kaikki mittaukset ja laskelmat.

Kellaripaneelien asennus (tässä tapauksessa puinen sorvaus käytetään talon ominaisuuksien vuoksi)

Kerromme, kuinka asennamme trimmauspaneeli betonialustaan.

Asennustyökalut

 • mittanauha;
 • timantti pyörösaha;
 • punssi;
 • kiinnikkeet.

Vaihe 1. Laske tarvittava määrä paneeleita samassa rivissä. Tällöin seinän kokonaispituus (miinusalue kulma-elementeille) jaetaan yhdellä paneelilla hyödyllisellä pituudella.

Socle-paneelien koot

Vaihe 2. Jos seinää ei ole riittävästi koko pituudelta tai jos paneelit on asennettava ikkunan tai muun elementin muotoon pitkin sulkematta sitä, käytä mittanauhaa ja mittaa tarkasti, kuinka haluat leikata paneelia. Käyttämällä pyörösahaa timanttikilvellä tai käsisahalla leikataan tarvitsemamme osa yhdestä paneelista.

Mittaaminen, mikä osa katkaistaan

Se on tärkeää! Et saa leikata enempää kuin yksi osa jokaisesta tuotteesta, muuten tulos ei näytä niin luonnolliselta.

Leikkaa huolellisesti tarvittava osa

Vaihe 3. Siirry asennuspaneeleihin. Me laskemme tuotteen pohjaan juuri siinä paikassa, missä se on. Meidän on porattava kiinnitysreikä rei'ittimellä, jonka jälkeen käytämme erityisiä kiinnittimiä luotettavaan kiinnitykseen.

Poraamme kiinnitysreiän rei'ittimellä

Kiinnitä paneeli kiinnikkeillä

Vaihe 4. Siirrä seuraava paneeli paikalleen ja kiinnitä se 6 paikalle siten, että se kestää tuulen - 5 kiinnittimen yläosassa ja 1 sivussa. Liitoksen ylätaso on aloitettava keskuksesta.

Asennamme jäljellä olevat paneelit

Vaihe 5. Varmista, että kiinnitys ei ole liian tiukka, jotta lämpötilan muutokset (laajennuskorjaus) saataisiin vastaamaan.

Odotamme asentaa ole ollut liian kovaa

Se on tärkeää! Myös paneelien välillä tarvitaan aukkoja samaan tarkoitukseen. Jos asennat talvella, liitoksen leveyden on oltava noin 15 cm ja kesällä enintään 10 cm.

Video - Asennuspaneelien asennus

Kuten näette, asennus ei ole monimutkaista, eikä se vie paljon aikaa, samalla kun talosi eristetään, ja kellarista vahvistetaan ja suojataan kosteudelta. Tekniikka mahdollistaa yksinkertaisen ja halvan tyylikkyyden ulkonäön suhteen ja lisää rakenteen kestoa.

Maanpuolustus

Socle sivuraide tiilen alla kiven alla ja puun alla

Parhaat valmistajat. Kellarekkeiden nykyiset hinnat. Mittaus, toimitus ja asennus.

On erittäin vaikeaa määrittää kaukaa, mitä seinää on leikattu - luonnonkivi tai etupaneelit. Voit sanoa varmasti, missä se on, sinun täytyy tulla lähelle ja taputtaa seinää. Samalla menestyksellä, tiilenpuoleinen liimapuisto jäljittelee todellista tiilimuurausta, ja puulajitelma jäljittelee puukannattimia.

Base Siding valmistajat

Alta Profil on suurin ja vanhin venäläinen PVC-viimeistelymateriaalien valmistaja - vinyyli-seinälevyt, jalustapaneelit ja tarvikkeet.

Docker-paneeleita valmistaa Deck - vinyylipäällysteiden, PVC-kourujen ja vyöruusujen valmistaja.

Tehosnastka on olemassa vuodesta 1990 ja on erikoistunut viimeistelyaineiden valmistukseen muovista. T-seinämien julkisivupaneelit valmistetaan Venäjällä, sarja - kiven alla, tiilen alla ja sirujen alle.

Nailite (USA) - ensimmäinen kellari sivuraiteelle meidän markkinoilla. Yhtiön tuotteet ovat julkisivulevyjen laatustandardia. Nalyt-paneelit täydentävät täydellisesti kiven, tiilen ja puulastujen tekstuuria.

Imabel - socle sivuliike Belgiasta kiven ja tiilen alla.

Kanadan Ridge-julkisivupaneelit valmistetaan useissa kirkkaissa väreissä, joiden rakenne on suuri ashlar.

Socle Royal Stone -levyt julkaistaan ​​Venäjällä suurella modernilla yrityksellä. Vakiintunut tuotanto tuottaa kokoelman - kivenkiven alla.

Jalkojen hinnat

Nopea ja helppo asennus

Asentaminen kellarikerrokseen on kuiva, puhdas ja nopea työ. Muoviset paneelit kiinnitetään toisiinsa ja laatikkoon.

Kaikki työ kestää useita päiviä, enintään 2 viikkoa (erityisen monimutkaisen hankkeen osalta). Mikä on tärkeää - myös seinien alustavaa valmistelua ja pinnan tasoittamista ei tarvita.

Kellaripaneelien koko on noin 1x0,5 m. Kaksi paneelia kattaa 1 m²: n seinän. Se myös lisää asennuksen nopeutta verrattuna luonnon pinnoitukseen.

Seinäpaneelit kiinnitetään runkoon ruuveilla ja toisiinsa - piikkejä ja kiinnittimiä käyttäen. Vaikka seinämä muuttuisi maaperän liikkeiden tai perustus sedimenttien vuoksi, ne pysyvät paikoillaan.

Kaikki mitä tarvitset asennukseen

Sisustus talon kellari paneelit tarvitsevat joitain materiaaleja:

 • Metallipinnoitteita ja rinteitä - metalliprofiileja, joissa on väripinnoite, tehdään tilauksesta. Niitä käytetään kellarin, ikkunan ja oven aukkojen loppuun.
 • Eristys - asennetaan julkisivupaneeleihin, mikäli käytetään ulkoista eristystä.
 • Vedeneristys - kalvot asetetaan seinäpaneeleihin eristeen ja seinien suojaamiseksi kosteudelta.

Asiantuntijoiden asennus 1 m² - 300 ruplaa.

Paneelien samankaltaisuus luonnonmateriaaleilla

Muotojen mallina käytetään todellista seinää, joka on tehty kiven, tiilen tai puisten vyöruusuista. Seinästä otetaan valettu, ja sen kautta valmistetaan muotti. Ruiskuvalumenetelmä ottaa vastaan ​​socle-paneelit.

Ne jopa jäljittelevät seinän ominaisia ​​ulkoisia vikoja. Tiilipaneeleissa on karkea pinta, kuten vanhan tiilen, halkeamat ja kuoret. Levyjen alapuolella olevan kiven alapuolella on leikkaus - työkalun kiveä.

Lopullinen samankaltaisuus antaa värjäyspinnan. Väripaletti kopioidaan alkuperäisestä. Tietyissä tiiliseinässä olevissa julkisivulevyissä on jopa pisteitä - vysolaa, kuten muinaisista tiilimuotteista.

Monet suunnitteluratkaisut

Socle-paneeleja käytetään nykyään paitsi soclen lisäksi myös julkisivujen osittaiseen tai täydelliseen koristeluun.

Mistä materiaalista rakennus rakennettiin - sillä ei ole väliä. Jokainen rakennus voi näyttää kivirakennukselta, tiilitaltta tai asuntoa "ethno" tyyliin, puuvillapyyhkeillä. Ja jokainen sarja on saatavilla useissa eri väreissä.

Lisääntynyt voima

Polypropyleenilevyt peruskiven viimeistelyyn alkoivat tuottaa 1970-luvulla. Vaikka kellari- ja vinyyliosastointia kutsutaan samalla - sivuraideiksi, nämä ovat erilaisia ​​viimeistelyaineita.

Rakennuksen kellari sijaitsee maan päällä. Sitä joutuu usein vahingossa tapahtuneisiin iskuihin, pilaantumiseen ja korkeaan kosteuteen. Siksi kellarikerroksen paksuus on 2,5-3 mm - lähes kolme kertaa enemmän kuin vinyyli.

Kellaristikkopaneelit on valmistettu polypropyleenihartseista. Rakenne sisältää polypropeenin lisäksi erityisiä komponentteja mekaanisen lujuuden, värien stabiilisuuden ja kestävyyden parantamiseksi. Tämän materiaalin ansiosta:

 • ei pelkää kosteutta;
 • ei pelkää hyönteisiä;
 • ei kasva hometta;
 • ei tummenta;
 • ei murskata;
 • ei kuori irti puhalteista;
 • sietää huurteita -50 ° C: een ja lämmitä jopa +50 ° C: een;
 • ei haalistu auringossa.

Asenna ja unohda

Julkisivupaneelit ovat paljon kätevämpää käyttää kuin kivi, tiili ja puu, joita ne kopioivat. Toisin kuin luonnolliset materiaalit, ne eivät tarvitse säännöllistä uusimista - puhdistus, sävytys, halkeamien upottaminen, kyllästys myrkyllisten yhdisteiden kanssa.

Jos pinta pimenee - se on vain pölyinen. Riittää, että pöly pestään vedellä letkusta tai pese se nestemäisellä saippualla. Valmistajat antavat takuun materiaalista 50 vuoteen.

Säätiö sopii kaikille

Kellarikerros 1 m 2: n seinälle punnitaan 3-5 kg. Se on yksi helpoimmista etumateriaaleista - riippumatta talon perustasta, se tukee tätä.

Vertailua varten - massa 1m²:

 • ohut koristeellinen tiili - 23 kg,
 • keinokivi - 35 kg,
 • viimeistelytiilet - 182-190 kg.

Maanpuolustus

Talon kellarikerroksen edessä oleva julkisivu julkistetaan nykyään taloudellisimpana viimeistelynä. Erilaiset tekstuurit ja muodot mahdollistavat rohkeimman suunnittelupäätöksen toteuttamisen.
Haluatko ostaa Voronezh-valmistajalta laadukkaita sivupaneeleja? Sitten sinun pitäisi ottaa yhteyttä verkkokauppaan "Kvartal", koska meillä on vain kohtuulliset hinnat per m2, valtava valikoima ja ammatillinen neuvoja. Kaikki sivustolle lähetetyt kuvat vastaavat alkuperäistä.
Socle siding - on sovellettu rakennuksen socle. Tämäntyyppisten paneelien paksuus on kaksinkertainen vakiomalleihin verrattuna ja se suojaa täydellisesti mekaanista rasitusta ja sadetta vastaan. Samanaikaisesti ilman paineita säätöön.

Yrityksemme toimii tiiviissä yhteistyössä kotimaisen valmistajan Alta Profilein kanssa, joka valmistaa tuotteita, jotka täyttävät kansainväliset laatustandardit. Luettelossa on seinälevyt jalustaan ​​jäljitelmällä:

 • Tiivisteen eri muunnelmissa.
 • Kivi: luonnollinen, kivinen tai kanjoni.
 • Graniittia.
 • Etulevy.

Kaikilla tuotteilla on valtava värivalikoima. Kun valitset materiaalin, aina ilmoita, että tarvitset paneeleja samasta erästä niin, että sävy ei ole erilainen.

Brick maa sivuraide

 • Talon kellarin viimeistelyyn. Tavoitteena on suojata lämpötilavaihteluilta ja tarjota vandalilman vastusta.
 • Sekoitettu julkisivuverhoilu - tätä menetelmää käytetään koristeellisiin tarkoituksiin ja tekee rakennuksesta ainutlaatuisen.
 • Täysin päin - vaatii suuria taloudellisia investointeja, mutta tulos ei jätä ketään välinpitämätöntä, koska saat todellisen mestariteoksen.

Vinyylistä valmistetut peruspaneelit erikoismateriaaleineen. Käytön aikana sivuraide ei vaadi lisäkäsittelyä tai suojausta.

edut

Asiantuntijat huomaavat seuraavat peruspilarin edut:

 • Se ei aiheuta korroosiota, mätää ja halkeilua.
 • Lämpötilavaihteluilla ei ole muodonmuutosta.
 • Korkea mekaaninen lujuus.
 • Se on valtava valikoima sävyjä ja tekstuureita, joten se kykenee täyttämään kaikki ostajat.
 • Pieni paino
 • Helppo ja nopea asennus. Ei riipu ilmastollisista olosuhteista.
 • Helppo puhdistaa.
 • Ei menettää laatuominaisuuksiaan 50 vuoden ajan.
 • Kohtuullinen hinta.
 • Ei altistu auringon alla.
 • Materiaali on ympäristöystävällistä.
 • Tyylikäs ulkonäkö.

Kuinka paljon se toimii, riippuu vuorauksesta.

asennus

Suunnittelussa oli upea ulkoasu, sinun tulisi noudattaa seuraavia ohjeita:

 • Metallisten laatikoiden asennus. Tuottanut sen jälkeen, kun määritettiin kaikkien profiilien pituus ja lukumäärä. Lattian korkeus riippuu ilmasto-olosuhteista: lämmin asennus on maasta, ja kylmälle on oltava noin 15 cm: n sisennys.
 • Aloita profiili. Asennat merkinnät, kulmat ja ripustukset ruuveilla. Rakenteisiin kiinnitetään pystysuorat pylväät ja kiinnikkeet. Telineiden väliin on sijoitettu työntövoima, ne on yhdistetty ruuveilla.
 • Paneeli on leikattava. Oikean paneelin asennus suoritetaan vasemmalta oikealle. Työ suoritetaan alhaalta ylöspäin.
 • Toisen rivin asennus. Kynnet ajetaan alustaan ​​(korkit koskettavat hieman paneelia). Kaikki seuraavat rivit tekevät samoin.
 • Lämmönerottimet. Koska kellarinoviila voi muuttaa mittojaan korkeissa lämpötiloissa, levyjen välisten liitosten tulee olla 13 mm: n välein. Kun asennat sivuraiteen leikkausta, suoritetaan lisävaruste (noin 3 mm).
 • Sisäisten kulmien asennus.
 • Viimeistelevyn asennus.

Jos epäilet, että voit itsenäisesti tehdä pihavaihtoehtoja, käytä ammattirakentajien apua.

Asiantuntijoiden suositukset

Ennen talonpuoleisen reunan viimeistelyä sinun on otettava huomioon seuraavat säännöt:

 • Rakennuksen alaosa olisi yhdistettävä kattoon.
 • Käytettäessä vastakkaisia ​​värejä.
 • Estää muotin sulkemisesta käyttämällä erityistä antibakteerista ainetta.
 • Vahva paneelin jännitys käytön aikana ei ole hyväksyttävää.
 • Putkien reikien tulee olla 6 mm leveämpiä.

Ennen työskentelyn aloittamista julkisivun pinta on tasoitettava, sillä jopa pieni sivuseinä sivuseinässä näyttää valtaisalta.

Siding on socle: rehellisin hinta

Verkkokauppa Kvartal tarjoaa parhaat yhteistyöehdot:

 • Tavaroiden edulliset kustannukset.
 • Valtava valikoima: erilaisia ​​malleja, kokoja, värejä ja kuvioita.
 • Kyky tehdä tilaus ympäri vuorokauden.
 • Helppo navigointi.
 • Vain korkealaatuisia tuotteita.
 • Erikoistarjoukset: tarjoukset, alennukset ja myynti.
 • Myymälämme on mukana rakennusmateriaalien vähittäismyynnissä ja tukkukaupassa.
 • Tilauksen poistaminen noutopisteistä.
 • Mahdollisuus järjestää osoitteen toimitus.
 • Vapaa apu valintaa kellarissa sivuraide ja muut rakennusmateriaalit.

Erilaisten vierekkäisten paneelien laatuominaisuuksien ansiosta kotisi näyttää upealta monta vuotta.

Kivi-trimmaus

Kiven alla oleva socle sivuraide pystyy palvelemaan yli 50 vuotta. Ainakin monet valmistajat antavat tällaisen takuun paneelilleen. Pitkä käyttöikä selittyy sillä, että materiaalilla on suuri plastisuus ja se kykenee kestämään lukuisat laajennukset ja supistukset, jotka liittyvät alueen eri lämpötilajärjestelmiin. Tällaiset ominaispiirteet ovat kuitenkin luonteeltaan sellaisia, että ne täyttävät kaikki tekniset vaatimukset asennuksen aikana.

Yleinen materiaalin kuvaus

Julkisivupaneelit, joissa on luonnon tai luonnonkiven jäljitelmä, on tarkoitettu rakenteen julkisivun pinnoittamiseen. Kiinnitä kellarikerros esivalotettuun pintaan. Edellyttäen, että suluosa on koottu, lämmöneristys on sallittua. Rakennusmarkkinoilla on nykyään monenlaisia ​​materiaaleja, jotka on valmistettu sekä vinyyleistä että muovista.

Värivaihtoehtojen ja tekstuurien laajan valikoiman ansiosta socle-paneelia käytetään paitsi pohjan viimeistelyyn myös muuhun seinään. Asennus on nopeaa ja helppoa, mikä edistää laajaa suosiota. Samaan aikaan, verrattuna luonnolliseen tai keinotekoiseen kiviin, etulevyt ovat paljon halvempia.

Jos verrataan maanpäällisen julkisivun sivuseinää muihin verhousmateriaaleihin, se on paksumpi, kestävä ja lisääntynyt kulumiskestävyys. Materiaali on ympäristöystävällistä, mikä mahdollistaa sen käytön paitsi ulkokäyttöön, myös asuinrakennusten sisustukseen: käytävät, parvekkeet ja loggiat.

Jalustan viimeistelyyn voidaan käyttää jotain alla olevista esimerkeistä (väripalkki voi vaihdella valmistajan mukaan). Joka valitaan, päättää omistaja.

Materiaalin valmistelu

Ennen kuin aloitat kellarinapin asennuksen omiin käsiisi, sinun on harkittava huolellisesti laskutoimituksia ja materiaalin hankintaa. On melko yksinkertaista tehdä tämä, riittää laskea pinta-ala, joka on tarkoitus vuorotella ja lisätä 10% tähän numeroon.

On pidettävä mielessä, että julkisivupaneelien lisäksi tarvitset ulkopuolisia kulmia, aloitusliuskoja ja samanlaista profiilia kuin englanninkielinen J-kirjain, jota kutsutaan nimellä "J-trim". Levyjen lukumäärän laskeminen perustuu yhden yksikön pinta-alaan: seinien pinta-ala jaetaan paneelin alueella ja saatu arvo lisätään 10 prosenttiin, mikä mainittiin aiemmin.

Aloitusliuskojen kokonaispituus on yhtä suuri kuin pohjan koko kehän pituus. Laskentamenetelmä on identtinen edellä kuvatun menetelmän kanssa. Ulomman kulman osalta "J-trim" nauha lasketaan samalla tavalla. On huomattava, että kattopaneelien sisäkulmat eivät ole mukana.

Varmista lisäksi, että tarvitset materiaaleja, joista pohja asennetaan. Sen määrä lasketaan erikseen, riippuen tulevan työn määrästä ja asennustavoista. Luettelo on seuraava luettelo:

 • Galvanoitu profiili 60 * 28 mm tai puupalkki 50 * 40 mm.
 • Ruuveja, puristinlevyä, kynsiä, sinkittyä suspensiota.
 • Lämpö ja vedeneristys, jos aiot asentaa paneelin seinäeristykseen.
 • Työkalut.

Valmista kaikki tarvittava etukäteen. Näin vältetään irrottaminen työstä ja matkustaminen kauppaan.

Tarkastus ja pintakäsittely

Kuten aiemmin mainittiin, jalustapaneeli on kiinnitetty luistoon, mutta ennen asennuksen jatkamista on suositeltavaa tarkastaa koko pinta halkeamien havaitsemiseksi, muotin hakattamiseksi ja muille paikoille, joissa ulomman osan mekaaninen tai biologinen vaurio. Jos sieni havaitaan, sitä on käsiteltävä antiseptisellä aineella. Sitä käytetään hävittämään ja estämään muotin myöhempi kasvu.

Halkeamia ja siruja on tahriintunut sementtilaastilla tai liimalla. Kun kaikki vauriot on korjattu, on suositeltavaa käsitellä pohja syvälle läpäisevällä pohjamaalilla. Vain silloin voit aloittaa laturin asentamisen.

sorvaus

Kellari kellarikerroksen alle asennetaan suoraan maahan. Ensinnäkin on tarpeen tehdä sopivia merkkejä pinnalle, jolle suspensioja jaetaan. Etikettien mukaan reikien poraus ja kiinnittimien asennus suoritetaan.

Kiven alapuoliset kattopaneelit on kiinnitettävä tukilevyyn vähintään 40 cm: n välein. Tämä väli on tässä tapauksessa riippuva etäisyys jousituksen välillä vaakasuorassa. Mitä tulee pystysuoraan, sen saa tehdä aukon 50 cm.

Jos kellarikerroksen asennuksen aikana on suunniteltu eristyksen suorittamista, eristys kiinnitetään seinään lautasen muotoisten tapitukkien avulla. Kuitenkin eristettäessä kellarissa kaikkien sääntöjen mukaan levyt on suojattava kosteuden ja tuulen haitallisilta vaikutuksilta. Tämän materiaalin suojaamiseksi voit peittää sen tavanomaisella muovikalvolla. Ainoastaan ​​sen jälkeen on mahdollista irrottaa laatikko ja kiinnittää etulevyt talon ulkokoristukseen.

Eristeinä käytetään vaahtolevyjä tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa. Eristys mineraalivillan muodossa tässä tilanteessa ei ole suositeltavaa, koska se imeyttää kosteuden maaperästä ja menettää lämpöeristykseen johtavat tekniset ominaisuudet.

Jos levyn välissä oleva eristysmateriaali kiinnitetään suuria aukkoja, ne voidaan täyttää asennusvaahdolla.

Paneeliasennus

On tarpeen ottaa huomioon, että kellarikerroksen koristelu kiven paneelista alkaa vasemmasta alakulmasta. Kuitenkin esikiinnitysliuskat, kulmat ja alkuprofiilit. Samanaikaisesti asennus on identtinen riippumatta siitä, onko talon kellari eristetty vai ei. Seuraavassa on lueteltu vaiheittaiset ohjeet kellarin sivuraiteen leikkaamisesta:

 • Kiven alla oleva ensimmäinen laatta katkaistaan ​​puolikkaalla ja asettuu alareunassa oleviin erikoisreikiin vasemmassa alakulmassa.
 • Kiinnitys koriin tapahtuu ruuveilla tai galvanoiduilla nauloilla. Kiinnittimien käyttöä, joissa ei ole suojaavaa sinkkipäällystettä, ei ole sallittua, jotta metallihapetusprosesseja ei syntyisi.
 • Seuraava elementti on asetettu edelliseen erityisten lukkojen avulla. Yhteys muodostuu lasten palapelien kokoonpanoksi.
 • Siten yksi rivi asetetaan vaakasuoraan suuntaan.
 • Rivin viimeinen pohjalevy leikataan haluttuun kokoon.
 • Toisen ja seuraavien rivien asettaminen (jos talon kellarin korkeus yli 50 cm) on samanlainen.
 • Ennen kuin asennat viimeisen rivin (jos aiot asentaa sen, voit tehdä sen etukäteen), viimeistelevät liuskat on asennettu.

Jos sinulla on kysyttävää kellaripaneelien asennuksesta, voit katsella videokäskyä.

Asennuspaneelien asennus on suoritettava valmistajan vaatimusten mukaisesti. Kun kiristät ruuvia, älä koskaan paina korkilla varustettua elementtiä. Sen ja kotelon välissä on oltava tekninen aukko 1-2 mm. Se mahdollistaa materiaalin laajentuvan ja sopimaan lämpötilan muutoksista.

Kellarekkeiden etuja

Akryylipaneelit pohjaan useimmissa jäljitellä kivi-, tiili- tai puulastuja. Ominaisuuksistaan ​​materiaalia käytetään laajalti ulkotöissä. Lisäksi sivuseinän kemiallinen koostumus takaa korkean vastustuskyvyn mekaanisille vaurioille ja äkillisille lämpötilaolosuhteille. Erotusväli on -50 - +50 °.

DIY-kokoonpano

Rakenteen pieni paino mahdollistaa seinien perustuksen ulkonäön muuttamisen edullisesti, mutta myös eristämisen ja viestinnän sijoittamisen päällystysjärjestelmän sisään. Lisäksi sitä voidaan käyttää ilmastoidun julkisivun asentamiseen, jossa etäisyys eristetystä viimeistelynivelkerrokseen määritetään erityisellä kaavalla.

Kiven alla olevien paneelien käyttö taata muuttaa minkä tahansa rakenteen ulkonäköä ja suorittaa suojatoiminnon riippuen kellarista. Lisäksi asennuksen helppoutta voit kattaa kaikki pinnat itsenäisesti ilman asiantuntijoiden osallistumista, mikä säästää suuresti budjetin.